Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Τεταρτη 20 Ιουλιου 2016


Ανακοίνωση Του Λαϊκού Μετώπου Της Τουρκιίας: Η Φράση «Μαχητής Δημοκρατίας» Δεν Ανήκει Στο ΑΚP!
Στις 15 Ιουνίου 2016, στις βραδινές ώρες, έγινε ενέργεια πραξικοπήματος από τους πραξικοπηματίες λοχαγούς οι οποίοι συμμετείχαν σε κάποιές μονάδες των Ένοπλων Δυνάμεων της Τουρκίας. Αλλά η ενέργεια του πραξικοπήματος απέτυχε με αιματοχυσία. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το ΑΚP έρχεται αντιμέτωπο με τις εσωτερικές διαμάχες υστέρα την πολιτική πολέμου εναντίον του λαού. Δεν είναι καθόλου τυχαίο. Ήταν αναπόφευκτο αυτή η μάχη εξουσίας που ξεκίνησε πριν το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο. Ήταν άγνωστο εάν αυτοί που θα ήταν θύματα εκκαθάρισης , θα είχαν το θάρρος για μια πραξικοπηματική πράξη . Αλλά ήταν σίγουρο ότι θα γίνονταν μάχες.
Στρατιώτες οι οποίοι ζητούνταν η εκκαθάριση τους και αυτοί που ενοχλήθηκαν από το ΑΚΡ , ενέργησαν με μην οργανωμένο σχέδιο την κατάρριψη του ΑΚΡ. Από την αρχη ΑΚΡ ειχε τον ελεγχο της καταστασης και εκανε εκκαθάριση ένα ένα όλων των πραξικοπηματιών. Οι Πραξικοπηματίες από την πρώτη στιγμή της ενέργειας τους έδειξαν τον σκοπό τους δηλώνοντάς ανοικτά ότι δεν θα ενεργήσουν για το λαό, και θα δηλώσουν υποταγή στους ιμπεριαλιστές. Και ο ΑΚP καμαρώνει λέγοντας ότι «Αντισταθήκαμε στο Πραξικόπημα και καθαρίσαμε τους πραξικοπηματίες», και βλέπει τον εαυτό του πολύ πιο δυνατός, αλλά ξέρει ότι δεν είναι σε ασφάλεια. Έχει δημιουργήσει μια εικόνα φτώχειας και πείνας Είναι σε κρίση της ότι δεν είναι πρώτος υπηρέτης του ιμπεριαλισμού, και ζει σε μια κρίση ότι είναι ερπετό υπηρέτης του ιμπεριαλισμού. Το πρόβλημα του ΑΚΡ δεν είναι μόνο οι δυνάμεις που είναι μέσα στον Στρατό. Το αληθινό πρόβλημα και το η μονή δύναμη που φοβάται είναι ο λαός. Ξέρει πολύ καλά ότι θα λογοδοτήσει αργά ή γρηγορά για ότι έκανε στον λαό. Για αυτό τον λόγο όταν έκανε την εκκαθάριση, κάλεσε του υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους για να τους βάλει σε κίνηση.
Χθες βραδύ το κάλεσμα που έκανε ονομάζοντας «Προστάτευέ την Δημοκρατία» πάρα που δεν είχε μεγάλη ανταπόκριση, στις περιοχές με την ηγεσία της αστυνομίας και φασιστών, μαζέψανε κάποιο κόσμο. Αυτές είναι οι δυνάμεις που τρέφεται και οπλίζεται από το ΑΚΡ, και είναι μια κόντρα δύναμη. Το ΑΚΡ ήθελε να κατευθύνουν αυτό το πλήθος φασιστών εναντίον του λαού.. Για αυτό το λόγο πάρα που έγινε η εκκαθάριση των πραξικοπηματίες άμεσα, το φασιστικό ΑΚΡ καλεί τον κόσμο και τους υποστηρικτές του σήμερα στις πλατείες και στους δρόμους. Το πλήθος που καλεί στα πλατείες θέλει να τους κατευθύνει εναντίον του λαού, και με αυτό το τρόπο να δυναμώσει την ηγεμονία του. Η λέξη «πολεμιστής της δημοκρατίας» δεν ανήκει στο ΑΚΡ. Το να καταρρίψει το πραξικόπημα που έγινε εναντίον του, δεν πάει να πει ότι είναι μια δύναμη προστάτης της δημοκρατίας. Και καθόλου την ενέργεια του πραξικοπήματος , δεν δικαιώθηκε το ΑΚΡ. Δεν σημαίνει ότι οι πραξικοπηματίες μια δύναμη παράνομη , ενώ το ΑΚΡ είναι νόμιμη δύναμη. Το ΑΚΡ είναι που με εκλογικά παιχνίδια και με απειλές μετάτρεψαν τις εκλογές στα σκουπίδια. Τώρα όλα τα αστικά κόμματα ενώνονται πίσω από το ΑΚΡ με φράσεις «δημοκρατίας», δίνοντας έτσι δύναμη στον φασισμό του ΑΚΡ και μεταφέρει αίματά. Ξέχασαν γρηγορά πως το ΑΚΡ με τα εκλογικά παιχνίδια ήθελε την εκκαθάριση τους επίσης.
Το να καταρρίψει το πραξικόπημα που έγινε εναντίον του, δεν πάει να πει ότι είναι ακόλουθος της Δημοκρατίας, και δεν μπορεί. Το ΑΚΡ ακολουθεί την φασιστική πολιτική για να παραδοθεί ο λαός. Και με την δικαιολογία του πραξικοπήματος , προσπαθεί να επιτίθεται πιο πολύ. Και τώρα μέσω του πραξικοπήματος θέλει να νομιμοποιήσει, την δολοφονία του λαού και την φασιστική πολιτική. Το ΑΚΡ είναι ένα κόμμα φασιστικό και φοβητσιάρη. Από τις πρώτες στιγμές του πραξικοπήματος δεν μίλησαν καθόλου. Περίμεναν μέχρι να νιώσουν ότι θα πάρουν πίσω την εξουσία πίσω. Οπού κατάλαβαν ότι οι πραξικοπηματίες είναι αδύναμοι και σκορπισμένοι τότε αρχίσαν να κινηθούν. Σε όλο τον λαό έκαναν κάλεσμα λέγοντας «Προστατέψτε την δημοκρατία, αντισταθείτε εναντίον τους προδότες γκιουλενιστες». Κοιτάξτε τους δημοκράτες! Εσείς δε είστε αυτοί στον λαό που βγήκε στους δρόμους για τα δικαιώματα του, επιτεθήκατε με βόμβες σφαίρες, με στρατιώτες και αστυνομικούς, Εσείς δεν είστε που δολοφονείτε στους δρόμους τα παιδιά του λαού. Αυτός ο λαός σας ξέρει καλά. Σας ξέρει καλά από τις σφαίρες και καπνογόνα που δεχτήκαν. Σας ξέρει καλά από τις σφαίρες που δέχτηκε τα σώματα τους. Δεν μπορείτε να κοροϊδεύετε κανέναν. Ο λαός ξέρει καλά το φασιστικό πρόσωπο σας.
Προς τον κόσμο που υποστηρίζει το ΑΚΡ!
Το να είσαι πολεμιστής της Δημοκρατίας σημαίνει να αγωνίζεσαι εναντίον φασισμού. Η σημασία της Δημοκρατίας δεν είναι κάτι ξεχωριστό από την Ανεξαρτησία της πατρίδας μας. Όσοι θέλουν να γίνουν σκιά των ιμπεριαλιστών και των συνεργατών του και όσους η πορεία τους είναι οι ιμπεριαλιστές, δεν θα έχουν ούτε σκοπό ούτε την προσπάθεια να φέρουν την δημοκρατία στον λαό τους. Ο αγώνας Δημοκρατίας είναι ένας αγώνας εναντίον ιμπεριαλισμού και φασισμού. Η κυβέρνηση του ΑΚΡ , είναι μια κυβέρνηση μαριονέττα των ιμπεριαλιστών και είναι φασιστικό. Το ΑΚΡ είναι ένα κόμμα που σε συνεργασία με το Ισραήλ τυραννάει τους λαούς.
Η Δημοκρατία για αυτούς είναι σαν μια τσίχλα που μασιέται στα στοματά. Για αυτούς η δημοκρατία σημαίνει να γεμίζουν τα ταμεία τους. Σημαίνει εξουσία και παλάτια για αυτούς. Σημαίνει περισσότερη φτώχεια και πεινά για τον λαό μας. Σημαίνει να είσαι άνεργος και άστεγος. Για αυτό το λόγο μην πιστεύετε τα ψέματα του ΑΚΡ. Το ΑΚΡ δεν γίνεται ένα καλό κόμμα, δίνοντας ψυχούλες στον λαό που τους έχει φτωχαίνει για τα καλά. Αυτοί που τρώνε γιγάντιες μερίδες, και δίνοντας στον λαό κάτι ψυχούλες , δεν σημαίνει ότι αυτοί είναι καλοί , αλλά σημαίνει αυτοί που κατακλέψαν τον λαό μέχρι το τελευταίο κέρμα. Για αυτό το λόγο μην είστε στην πλευρά του ΑΚΡ και να μην επιτεθείτε στον λαό, μην έρχεστε αντιμέτωποι με φτωχό λαό σαν εσάς. Να υψώσετε μαζί με τον λαό τον αγώνα εναντίον φασισμού και ιμπεριαλισμού.
Λαέ μας ! Το φασιστικό ΑΚΡ τώρα με την δικαιολογία του πραξικοπήματος επιτίθεται, και ετοιμάζετέ για περισσότερες επιθέσεις. Χθες το βραδύ το πρώτο πράγμα που έγινε είναι να επιτεθούν στις γειτονίες οπού βρίσκονται οι επαναστάτες. Αλλά αυτή η προσπάθεια τους απότυχε. Αλλά δεν σημαίνει ότι θα τα παρατήσουν. Τώρα τα καλέσματα που έγιναν για απόψε και για τις επόμενες μέρες σημαίνει ότι δεν θα σταματήσουν να οργανώσουν τις συμμορίες τους. Εναντίον λαού θα οργανώσουν τους φασίστες και συμμορίες οπλίζοντας τους. Εμείς πρέπει να οργανωθούμε στο πλευρό των επαναστατών, εναντίον αυτών των φασιστών. Για αυτό πρέπει να προετοιμαστούμε με κάθε όπλο εναντίον φασιστικών επιθέσεων.
Λαέ μας να βγούμε στους δρόμους!
Αλλά όχι για να στηρίξουμε το φασιστικό ΑΚΡ, αλλά για να πολεμήσουμε το φασισμό… Για να πραγματοποιήσουμε μια χωρά με δημοκρατία και ανεξαρτησία για τον λαό. Να βγούμε στους δρόμους όχι για να στεκόμαστε στο φασιστικό πλήθος του ΑΚΡ, αλλά για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια μας, για να προστατέψουμε τις γειτονίες μας από το φασιστικό πλήθος, αλλά για να απαντήσουμε με πόλεμο , τον φασιστικό πόλεμο που κήρυξε το ΑΚΡ, και να βγούμε όλοι στους δρόμους….
Να ενωθούμε, να πολεμήσουμε, να νικήσουμε!
Κάτω ο φασισμός!
Ζητώ ο αγώνας μας για την Ανεξάρτητη Δημοκρατική Τουρκιά!
ΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ 16.7.2016
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
https://www.kp.org.tr/en/basin-aciklamalari/statement-central-committee-communist-party-turkey-july-2016
πολυ ενδιαφερουσα αναλυση απο τους κομμουνιστες της Τουρκιας /διαβαστε την (και καποιος να την μεταφρασει)
οχι , η πρωτη ανακοινωση του ΚΚΤ
Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος, συγκεντρώθηκαν στις 17 Ιουλίου και αξιολόγησε τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα και συζήτησαν βαθιά επίσης την κατάσταση του κόμματος και των καθηκόντων του στο χέρι
Η δήλωση της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Τουρκίας στις 2016 Ιουλίου
1. Ιουλίου 15 η απόπειρα πραξικοπήματος δεν ήταν μια αντιπαράθεση μεταξύ ιδεολογικά αντικρουόμενων κέντρων, αλλά συμμετέχουν τουλάχιστον δύο και ακόμη περισσότερο κράτος με ίδια τάξη κλίκες ταυτότητες και ιδεολογίες. Δεν είναι δυνατόν αυτές οι κλίκες θα ήταν τελείως δεν γνωρίζουν ο ένας τον άλλον είναι σχέδια και δράσεις όπως ακριβώς δεν είναι δυνατόν να πεις μια κλίκα από το άλλο. Ωστόσο, η 15 η Ιουλίου προσπάθεια δεν ήταν ένα ματωμένο σενάριο που σχεδιάζει erdoğan όπως κάποιοι ισχυρίστηκαν τόσο. Ήταν μια πραγματική απόπειρα πραξικοπήματος.
2. η διαδικασία που οδήγησε το πραξικόπημα έχει δύο διαστάσεις. Το πρώτο είναι το τι θα μπορούσε να περιγραφεί ως τον αγώνα για τη "δύναμη" στη γενική αίσθηση μεταξύ erdoğan υποστηρικτές και κινήματος γκουλέν, το οποίο έχει αποκτήσει μια νέα διάσταση από την ευρέως διαδεδομένη εκκαθαρίσεις του gülenists πρόσφατα. Ενώ το οικονομικό και πολιτικό βάρος αυτού του αγώνα αυξάνεται, ο αγώνας έχει επίσης μια διεθνή διάσταση και ιμπεριαλιστικά κέντρα υποστηρίζουν τα κλάσματα.
3. ότι οι περισσότεροι από τους αξιωματικούς που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος είναι ως επί το πλείστον gülenists και ότι οι κινήσεις γκιουλέν έχει στενές επαφές εντός της μας είναι γεγονότα. Η σκέψη ότι ένα πραξικόπημα δεν θα λάβει μέρος στην Τουρκία χωρίς u. S.' S έγκριση όπως η Τουρκία είναι στενός στρατιωτικός συνεργάτης των ΗΠΑ ως μέλος του ΝΑΤΟ είναι σωστό σε μεγάλο βαθμό. Ο Κύριος λόγος πίσω από τις περισσότερες από υψηλόβαθμους των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που είναι απογοητευμένοι με το akp δεν επιχειρώ πραξικόπημα οφείλεται στην υποστήριξη μας διοίκηση έχει δανείσει ακρ.
4. η στήριξη αυτή έχει μειωθεί πρόσφατα εξαιτίας διάφορους λόγους. Ορισμένα στοιχεία με επιρροή στις ΗΠΑ και ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών, δεν έχουν καν αρχίσει την προετοιμασία για erdoğan είναι εκκαθάριση. Η εξέγερση του λαού το 2013 με τη συμμετοχή των εκατομμυρίων, η ζημιά για τα συμφέροντα του συστήματος λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε από erdoğan σε μεγάλους τομείς της κοινωνίας και τέλος το συνολικό φιάσκο της συριακής πολιτική βαθιά επηρεάσεις τις σχέσεις Μεταξύ erdoğan και μερικά ιμπεριαλιστικών χωρών. Δεν είναι δυνατόν να εξετάσουμε την 15 η Ιουλίου απόπειρα πραξικοπήματος χωρίς να λαμβάνει υπόψη αυτή την ένταση.
5. Σχεδιαστές πραξικοπήματος έχοντας σύνδεση στο εξωτερικό δεν κάνει erdoğan πατριώτης ή αντι-Ιμπεριαλιστική. Ως πολιτικός, ο Ερντογάν έχει υπηρετήσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της διεθνούς μονοπωλίων. Αυτή τη στιγμή, ως πολιτικός που έχει χάσει την χάρη μεταξύ των δυνάμεων που είχε τον δάνεισε στήριξη για χρόνια, είναι ελιγμούς, συνάπτουν νέες συμμαχίες σε μια προσπάθεια να σώσει τον εαυτό του. Το γεγονός ότι erdoğan πλησιάζει τώρα αυτό ή εκείνο το διεθνές άξονα δεν αλλάζει τάξη του χαρακτήρα και ιδεολογικές του προτιμήσεις. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ένας αστός πολιτικός, είναι εχθρός της εργατικής τάξης, είναι ένα πάγκο επαναστατική και αυτός δεν είναι διαφορετικό από το πραξικόπημα συνωμότες που ήθελε να τον ανατρέψουν.
6. Η απόπειρα πραξικοπήματος, οι δυνάμεις πίσω από αυτό, οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται και την ιδεολογική βάση, δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα του λαού. Τη γνώμη ότι η χώρα θα έχουν δει και καλύτερες μέρες, αν το πραξικόπημα είχε επιτυχία είναι αβάσιμες. Είναι προφανές τι μια υπέρ-Αμερικανική, αντι-άνθρωποι πραξικόπημα θα σήμαινε.
7. είναι επίσης ανοησία να παρουσιάσει την καταστολή των κουπέ ως νίκη για το λαό και / ή να το γιορτάσουμε είναι η "γιορτή της δημοκρατίας" στην ουρά ofakp. Αυτή είναι μια προσέγγιση που δεν αμφισβητεί τη νομιμότητα του ακρ καθεστώς και το οποίο αγνοεί το μάθημα βασικά στοιχεία του τι συμβαίνει στη χώρα.
8. Η διατριβή ισχυριζόμενοι ότι erdoğan απέκτησαν περισσότερη δύναμη μετά από αυτή την απόπειρα πραξικοπήματος είναι αλήθεια ως έναν βαθμό. Χωρίς αμφιβολία, erdoğan έχεις μια ευκαιρία να προκαλέσει ένα βαρύ πλήγμα για το gülen κοινότητα • έχει την ευκαιρία να παίξει το θύμα για άλλη μια φορά, ενοποιημένη βάση μάζας του και να δοκιμαστεί η δύναμη του κάποιες οργανώσεις υπό τον έλεγχό του. Ωστόσο κατέληξε με ένα σοβαρά καταστραμμένο κρατικό μηχανισμό και είχε να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα ασφαλές πια εξαιτίας της γραφειοκρατίας, η πρόσκαιρη του ολοκληρώματος κλίκες.
9. υπό τις συνθήκες αυτές, erdoğan μπορεί να προσπαθήσει μια εκκαθάριση των gülenists αλλά όχι μόνο το "κεμαλικό" στοιχεία ότι έχει μια συμμαχία με στα δύο πιο κρίσιμη κρατικών θεσμών, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (tsk) και το δικαστικό σύστημα και βασίζεται αποκλειστικά δικό του. Πόρων. Ενώ μπορεί να είναι σχετικά εύκολο να επιτευχθεί αυτό σε διάφορους τομείς της γραφειοκρατίας, υπάρχουν σοβαρές προκλήσεις βασίζεται σε ίδιους πόρους εντός του στρατού και του δικαστικού συστήματος. Χωρίς την εμπλοκή του σε μια απόλυτη και τελική αναμέτρηση στο κοινωνικό επίπεδο, erdoğan δεν μπορείς να κάνεις την κίνηση αυτή, η οποία θα σήμαινε ουσιαστικά μια προσπάθεια να δημιουργήσει ένα ισλαμικό κράτος. Από την άλλη πλευρά, erdoğan δεν έχει άλλη διέξοδο για να είναι σε θέση να εδραιώσει τη δική του μάζες τεταμένο.
10. είναι επίσης πιθανό erdoğan κάνει μια προσπάθεια να επιδιορθώσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ και να μειώσει την εσωτερική ένταση μετά από μια σύντομη περίοδο του τρόμου και εκφοβισμού και υπάρχουν ήδη κάποιες ενδείξεις που υποδεικνύουν ότι ετοιμάζεται να πάρει αυτά τα βήματα. Επιπλέον, οι προσδοκίες του chp και hdp είναι επίσης προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτή η επιλογή είναι δύσκολη, διότι δεν είναι δυνατόν για να συνεχιστεί χωρίς erdoğan πολιτική για την κλιμάκωση των εντάσεων, ετοιμάζοντας το πεδίο για ριζοσπαστικά στοιχεία του. Διαφορετικά, η αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο στην πραγματικότητα δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τον Ερντογάν και του ακρ.
11. σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μια διάλυση και πολλών διαστάσεων κρίση όσον αφορά την ηγεμονία της πρωτεύουσας. Δεν είναι αυτή η διάλυση αλλά τους ανοργάνωτους κράτος της εργατικής τάξης, η οποία είναι πραγματικά επικίνδυνο.
12. ένας άλλος κίνδυνος είναι η προοπτική για την πεποίθηση ότι erdoğan είναι ανίκητη, μετά το πραξικόπημα του γενίκευσή. Η πεποίθηση αυτή συνοδεύεται από " " σενάρια τρόμου που εξαπλώθηκε σαν ιός και ειδήσεις, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δεν είναι βασισμένη στην αλήθεια, να δημιουργήσει μια κατάσταση πανικού. Η κυβέρνηση του akp ανέκαθεν ήταν επικίνδυνο και είναι σαφές ότι είναι ακόμα πιο επικίνδυνο τώρα. Ωστόσο ο πανικός περιβάλλον βοηθά νομιμοποιήσει την επιθετικότητα του ακρ. Στην πραγματικότητα, ούτε το akp και erdoğan είναι τόσο δυνατά όπως ισχυρίστηκε, ούτε η Τουρκία είναι μια χώρα της οποίας το μέλλον μπορεί να πετάξει στο σκοτάδι μέσα σε μια νύχτα. Για παράδειγμα, στη λεγόμενη "εορτασμοί" μετά το πραξικόπημα, παρ ' όλες τις κλήσεις, ο αριθμός των υποστηρικτών του ακρ στους δρόμους ήταν πολύ περιορισμένη. Η σωστή θέση πρέπει να είναι ενήμεροι για τις εκκρεμείς κίνδυνο αλλά όχι για να δημιουργήσει τον πανικό, αντιθέτως, να προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε τη διάλυση για το όφελος της εργατικής τάξης.
13. Ακρ και η φονταμενταλιστική απειλή δεν πρέπει να υποτιμάται καθόλου. Είναι σαφές ότι η περίοδος που άνοιξε με τον ισχυρισμό "του κοσμικού κράτους δεν βρίσκεται υπό απειλή" μετέφερε τη χώρα στο χείλος της αβύσσου. Ωστόσο, υπάρχει το καθήκον να οργανώσει ένα λαϊκό κίνημα που είναι πιο ισχυρό και πιο "έτοιμη" για να αντιμετωπίσει αυτή την σημαντική απειλή. Το έργο αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με υποδαυλίζουν το πανικό μετά από χρόνια της νάρκης. Ότι η αντιπολίτευση στο πλαίσιο του συστήματος είναι η στέψη του παρελθόντος της αδράνειας με τη δημιουργία πανικού τώρα είναι απαράδεκτη.
14. υπό τις συνθήκες αυτές, η κύρια πηγή ενέργειας για το ακρ και erdoğan συνεχίζει να τους αντιπάλους του στο πολιτικό σύστημα. Το πολιτικό κατεστημένο με βάση όλα τα σχέδιά της σχετικά με την κανονικοποίηση, μετατρέποντας το ακρ και να πέσει στη γραμμή. Η στάση ορισμένων πολιτικών που ισχυρίζονται ότι είναι εκπρόσωποι των "Αριστερά" στο κοινοβούλιο είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο και ανησυχητικό.
15. εμπειρίες κατά τη διάρκεια και μετά την 15 η Ιουλίου εκτεθειμένη πόσο αδίστακτος τις φατρίες εντός του κράτους μπορεί να είναι. Είδαμε όλοι τον πως το πραξικόπημα συνωμότες δεν γνώριζε όρια στη σκληρότητα. Μετά, γίναμε μάρτυρες της βαρβαρότητας της κυβέρνησης. Όλα αυτά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από την προσέγγιση του "αφήστε τους να σκοτώνει ο ένας τον άλλον". Απροσδιόριστο αριθμό των αμάχων έχουν σκοτωθεί και βαθμοφόρους και οπλίτες στρατιώτες που δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε κρεμάγανε. Οι άνθρωποι θα φέρει τελικά στη δικαιοσύνη το αναζωπυρώνει τα πάθη όλες αυτές οι άνομες πράξεις, λιντσαρίσματα, και τα βασανιστήρια εναντίον των υπόπτων και στρατιώτες που είχε παραδοθεί και οι κυβερνήτες αυτών των δύο φατρίες που είχε συνεργαστεί μαζί για χρόνια αλλά πολεμάμε ο ένας τον άλλο τώρα τελικά θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη Του λαού.
16. Δεν είναι σωστό να εξηγήσω όλες αυτές τις ωμότητες ως ένδειξη "δύναμη". Αντιθέτως υπάρχει διάλυση, ο φόβος και η σύγχυση με την πλευρά της κυβέρνησης. Ο φόβος που εκφράζεται ευρέως μπορούν να ξεπεραστούν μόνο από ισχυρή, σταθερή και συνεπή κινήσεις, όχι από ανοργάνωτοι, ανόητες πράξεις. Και αυτή η διάλυση μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία για τους ανθρώπους.
17. όπως είχαμε πάντοτε υπογραμμίσει, η Τουρκία δεν μπορεί παρά να είναι απελευθερωμένος από την ενοποιημένη πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στην τάξη ηγεμονία που παρουσιάζονται από σκοτεινές δυνάμεις, όχι ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων μεταξύ σκοτεινές δυνάμεις. Αρνούμαστε κάθε είδους ανάλυση και θέσεις αγνοεί αυτή την πραγματικότητα. Είναι προφανές ότι οι κομμουνιστές δεν θα δώσουμε εύσημα αγυρτεία του " Νίκη των δημοκρατικών δυνάμεων " και το " πονηρό " ζητεί να ενώσει όλους εναντίον erdoğan. Ανάμεσα στους ανθρώπους που είναι προφέρει τις λέξεις "η νίκη των δημοκρατικών δύναμη", Είναι κάποια που είναι επίσης η δημιουργία πανικού με τη ρητορική του "οπαδοί της σαρία θα κόψουν τα κεφάλια μας" είναι μια μαρτυρία για το επίπεδο της σύγχυσης. Επαναλαμβάνουμε: εμείς ποτέ δεν θα συναντηθούν με τους εκπροσώπους της καπιταλιστικής τάξης, ΗΠΑ και το νατο υποστήριξε πραξικοπήματα ή πράκτορες της χρώμα επαναστάσεις. Αυτό δεν θα μας αποδυναμώσει. Ένας ανοργάνωτος εργατική τάξη που είναι δελεασμένοι από ψεύτικες λύσεις είναι τι θα μας αποδυναμώσει.
18. Η κλίμακα της το κενό ανάμεσα στις τάξεις των ανθρώπων που δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα της εχθρότητα προς την οργάνωση πρέπει να είναι σαφές για όλους να δουν για άλλη μια φορά σε μια χώρα όπου το κίνημα γκουλέν, συμμορίες στην κυβέρνηση, ομάδες συμφερόντων, χτύπα - Άντρες και ακόμη και η μαφία έχει τη δυνατότητα να ενεργεί "οργανωμένο". Μπορούμε να πάμε παραπέρα καν να πω ότι όλοι όσοι είναι για μια ταξική κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση πρέπει να αγωνιστούμε και να συνεργαστούμε για ένα κράτος του οργανισμού που είναι συνεχής και επίμονη, έχει ένα συλλογικό μυαλό. Δεν αποδύονται σε αυτό το έργο, νομιμοποιητική την αδράνεια και αδιαφορία για το σημείο αυτό ισοδυναμεί με το να είσαι εχθρός του λαού. Είναι μια πρέπει να ενισχυθεί η οργάνωση της τάξης, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές αιρέσεις, ο γκιουλέν κινήσεις, κεφαλαίων και ιμπεριαλιστικά κέντρα. Αυτοί που το είδωλο της απολίτικος δημοφιλής αντιδράσεις, αυθόρμητη μάζα δράσεις που δεν οργανωθούμε, αυτοί που μετέτρεψε το άμορφο προλογίζει και σε ένα στόχο στο πλαίσιο της ρητορικής του "γκεζί πολυφωνία" πρέπει να ευελπιστούμε να μάθει το μάθημά τους.
19. ο μόνος στόχος του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι να γίνει ανεξάρτητο επαναστατική οργάνωση που μπορεί να αλλάξει την ισορροπία των δυνάμεων στην χώρα κινητοποιώντας κατά τη διάρκεια της πραξικοπήματα ή τις αντιδραστικές εκστρατείες. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος όλοι μαζί, το μόνο μας κάλεσε να δουλεύει ο κόσμος μας είναι να κινητοποιήσει, εμπιστευόμαστε μόνο τη δική τους δύναμη και να παίρνουν πρωτοβουλίες, αντί να βλέπουμε αυτό το εφιαλτικό.
Κομμουνιστικό κόμμα
Κεντρική Επιτροπή
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελλάδα είναι η χώρα εκείνη που δικάζεται ο κομμουνιστής δήμαρχος Κ.Πελετίδης με την κατηγορία ότι αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία που θα οδηγούσαν σε απολύσεις εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα αθωώνονται πρεζέμπορες που τσακώνονται με τόνους κοκαίνης.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Που είναι το κίνημα «Μένουμε Ευρώπη» να διαδηλώσει υπέρ των καναλαρχών; Γιατί δεν διοργανώνει μια συγκέντρωση με αίτημα να δοθεί δάνειο στο MEGA; Δεν γίνεται το κίνημα να τα περιμένει όλα από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, μπορεί να αργήσουν να έρθουν στην εξουσία. Από τον καναπέ δεν αλλάζει τίποτα!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ραμάλα (Ma'an) – O 12χρονος Μουίε Μοχάμεντ αλ-Σιντκί Ταμπάχι σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με ισραηλινούς στρατιώτες στην πόλη αλ-Ραμ, βόρεια της Ιερουσαλήμ στην κεντρική κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετά χτύπημα στην καρδιά από σφαίρα χάλυβα επικαλυμμένη καουτσούκ, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε στο Ma'an ότι θα εξετάσει τις αναφορές σχετικά με το περιστατικό.
Χθες, όταν ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εισέβαλαν στην πόλη αλ-Ραμ ξέσπασαν συγκρούσεις με παλαιστίνιους νέους να πετούν πέτρες και άδεια μπουκάλια στους ισραηλινούς στρατιώτες οι οποίοι στη συνέχεια απάντησαν πυροβολώντας με αληθινά πυρά, σφαίρες χάλυβα με επένδυση από καουτσούκ και δακρυγόνα στην κοινότητα.
Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν δεχθεί επανειλημμένα κατακρίσεις για την υπερβολική χρήση βίας, καθώς και για τις θανατηφόρες μεθόδους ελέγχου του πλήθους που συχνά οδηγούν σε θάνατο ή τραυματισμό των διαδηλωτών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tο Wikileaks διέρρευσε χιλιάδες απόρρητα emails της τουρκικής κυβέρνησης
294.548 μηνύματα στη δημοσιότητα ως απάντηση στις μαζικές εκκαθαρίσεις του Ερντογάν
19.7.2016 | 23:48
O ιστότοπος Wikileaks διέρρευσε την Τρίτη το βράδυ τον πολυαναμενόμενο φάκελο με τα αρχεία χιλιάδων μηνυμάτων της τουρκικής κυβέρνησης. Από χθες είχε ανακοινωθεί η συγκεκριμένη διαρροή, ωστόσο είχε παράλληλα καταγγελθεί πως υπήρξαν μαζικές κυβερνοεπιθέσεις που τελικά έγιναν η αιτία της καθυστέρησης.
Η ανακοίνωση των Wikileaks:
Σήμερα, 23:00 (ώρα Άγκυρας), το WikiLeaks απελευθέρωσαν μέρος των email του AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) . To κυβερνόν κόμμα της Τουρκίας που είναι η πολιτική δύναμη πίσω από τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το πρώτο μέρος της σειράς καλύπτει 762 γραμματοκιβώτια με αρχικά από το γράμμα «Α» έως «Ι» και περιέχει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μαζί με πολλές χιλιάδες συνημμένα αρχεία. Τα μηνύματα έρχονται από το "akparti.org.tr", κύριο domain του ΑΚΡ. Το πιο πρόσφατο στάλθηκε στις 6 Ιουλίου, 2016. Το παλαιότερο χρονολογείται από το 2010. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σχετίζονται με το domain σχετίζονται κυρίως με διεθνή θέματα, σε αντίθεση με τα πιο ευαίσθητα εσωτερικά θέματα. Το υλικό ελήφθη μια εβδομάδα πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος. Ωστόσο, το WikiLeaks έχει προχωρήσει το πρόγραμμα της δημοσίευσής του ως απάντηση στις εκκαθαρίσεις μετά το πραξικόπημα της κυβέρνησης. Έχουμε επαληθεύσει το υλικό και την πηγή, που δεν συνδέεται, με οποιονδήποτε τρόπο, με τα στοιχεία πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος, ή σε ένα αντίπαλο πολιτικό κόμμα ή την κατάσταση.
- Aναφορές χρηστών από την Τουρκία κάνουν λόγο για μπλοκάρισμα του Wikileaks στη χώρα, αμέσως μετά τη δημοσίευση. Kαι το Wikileaks ενημέρωσε, μέσω Twitter, ότι εξακολουθεί να δέχεται κυβερνοεπιθέσεις, αναφέρει πως τις νικάει, αλλά εδώ και λίγη ώρα η ιστοσελίδα αντιμετωπίζει πρόβλημα πρόσβασης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Τουρκία ατιμώνει τους «προδότες» - Δεν θα κηδευθούν οι πραξικοπηματίες
Χωρίς προσευχή η ταφή των επίδοξων πραξικοπηματιών που έπεσαν νεκροί κατά την απόπειρα πραξικοπήματος, ανακοίνωσε η τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων
19.7.2016 | 16:40
Δεν θα τελεστούν οι κηδείες όσων επίδοξων πραξικοπηματιών έπεσαν νεκροί κατά την απόπειρα πραξικοπήματος, ανακοίνωσε η τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA. Στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης αναφέρεται ότι «η προσευχή κατά την κηδεία, είναι προσευχή που κάνουν οι πιστοί για τους νεκρούς αδελφούς τους» και τονίζεται ότι οι επίδοξοι πραξικοπηματίες που έπεσαν νεκροί, «με τις πράξεις τους ποδοπάτησαν το δίκαιο όχι μόνο των ατόμων, αλλά και ενός ολόκληρου έθνους και έτσι δεν δικαιούνται την προσευχή των πιστών αδελφών τους». Σημειώνεται πως η Τουρκία έχει απομακρύνει 492 μέλη του προσωπικού της ανώτατης ισλαμικής αρχής της χώρας, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στο αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, με την κατηγορία ότι είχαν "τρομοκρατικές" διασυνδέσεις όπως ανέφερε σήμερα ανακοίνωση της αρχής αυτής. Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει στις ΗΠΑ, ότι είναι ο ιθύνων νους του πραξικοπήματος, κατά το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 200 άνθρωποι. Ο Γκιουλέν, ο οποίος έχει πολλούς υποστηρικτές στη δημόσια διοίκηση της Τουρκίας, στο δικαστικό σώμα και στην αστυνομία, έχει αρνηθεί κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι εργάζονται στη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, την Ντίγιανετ (Diyanet).
Σχολιο.- Κι αυτό θα ισχύσει για όλους; Και για τα φανταράκια; Δηλαδή υπάρχουν γονείς που έστειλαν τα παιδιά τους να κάνουν την υποχρεωτική θητεία τους, ανώτεροί τους* τα οδήγησαν σε μια πράξη άνευ λογικής και νοήματος, το πλήθος τους έλιωσε στην κυριολεξία το κεφάλι και τώρα απαγορεύουν στους γονείς να κατευοδώσουν τους νεκρούς τους όπως ορίζει η θρησκεία τους; Καταδικάζοντάς τους στη βεβαιότητα ότι τα παιδιά τους θα βασανίζοται, και μετά θάνατον, σε αυτό που έχουν διδαχθεί ότι είναι η κόλαση; Και αυτό είναι η δημοκρατία; *ακόμη δεν είμαστε καν βέβαιοι ποιοι
Σχολιο.- Όταν ο Σοφοκλής έγραφε την "Αντιγόνη", τυπάκια σαν τον Σουλτάνο είχε κατά νου όταν έφτιαχνε τον χαρακτήρα του Κρέοντα. Βέβαια σε αντίθεση με τον πολυχρονεμένο μας, ο Κρέοντας δεν ήταν τόσο σιχαμένος.
Σχολιο.- Η Τουρκία κατρακυλάει σε άκρατο αυταρχισμό!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Μπλόκο στo WikiLeaks, μετά τη διαρροή 294.548 emails του AKP
Η τουρκική ρυθμιστική αρχή απέκλεισε σήμερα την πρόσβαση στον ιστότοπο WikiLeaks στην Τουρκία, μετά την δημοσίευση 294.548 μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αξιωματούχων του κυβερνώντος κόμματος AKP
Η τουρκική αρχή ανακοίνωσε ότι έλαβε «διοικητικά μέτρα» κατά του Wikileaks. Ο όρος χρησιμοποιείται στην Τουρκία για να ορίσει τον αποκλεισμό της πρόσβασης προς ιστοτόπους.
Στον απόηχο των εξελίξεων, οι Anonymous εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία κάνουν λόγο για «φίμωση» των ΜΜΕ, λογοκρισία στην εκπαίδευση και αντιδημοκρατικές πρακτικές που μας κάνουν να θεωρούμε ότι οι πολίτες στην Τουρκία υφίστανται πλύση εγκεφάλου. «Το Wikileaks δέχτηκε επιθέσεις στον σέρβερ του μετά την ανακοίνωση περί δημοσίευσης των e-mail της τουρκικής κυβέρνησης και υποψιαζόμαστε ότι η τουρκική κυβέρνηση θα επιχειρήσει να λογοκρίνει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία», δηλώνουν οι Anonymous. Όπως αναφέρουν, θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για την μετάφραση των περίπου 300.000 μηνυμάτων και των περίπου 500.000 εγγράφων ώστε να μπορέσει η διεθνής κοινότητα να αποκτήσει καλύτερη εικόνα για την κατάσταση στη χώρα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα σε ακαδημαϊκούς
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016, 11:26
Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επέβαλε σήμερα η τουρκική κυβέρνηση σε ακαδημαϊκούς, σύμφωνα με το κανάλι TRT. Ο περιορισμός θα ισχύσει σύντομα, ενώ επιβάλλεται έπειτα από την κυβερνητική εντολή απόλυσης 1.577 πρυτάνεων και διευθυντών σχολών. Επιπλέον, οι Αρχές έθεσαν σε διαθεσιμότητα 21.000 δασκάλους ιδιωτικών σχολείων. Οι διώξεις γίνονται με το πρόσχημα διασυνδέσεων των εν λόγω προσώπων με τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν. Ο Γκιουλέν αντικρούει τις κατηγορίες που του προσάπτονται περί «ενορχήστρωσης» της απόπειρας πραξικοπήματος που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεκρός από πυρά ισραηλινών στρατιωτών 12χρονος παλαιστίνιος
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016, 05:16
Ένας παλαιστίνιος έφηβος, ηλικίας 12 ετών, έπεσε νεκρός από πυρά ισραηλινών στρατιωτών κοντά στην Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. «Ο Μοχίγια αλ Ταμπάχι, 12 ετών, σκοτώθηκε από πυρά των στρατιωτών (των δυνάμεων) κατοχής στην κοινότητα του αλ Ραμ», βόρεια της Ιερουσαλήμ, ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του. Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο,ενας σιχαμενος εκπρόσωπος της ισραηλοναζιστινής αστυνομίας δήλωσε αισχρα ψεματα προσπαθωντας να δικαιολογισει τα αδικαιολογιτα, ότι ερρίφθησαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης σε αυτή την περιοχή, αλλά δεν έγινε χρήση πραγματικών πυρών.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκπρόσωπος Ερντογάν στον Τύπο: «Παράλογο να τον κατηγορείτε ότι σκηνοθέτησε το πραξικόπημα». «Είναι σαν να λέγεται ότι η 11η Σεπτεμβρίου (2001) ενορχηστρώθηκε από τις ΗΠΑ»
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016, 02:17
«Είναι εντελώς παράλογο» να υποστηρίζεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκηνοθέτησε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος για να ενισχύσει την εξουσία του, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του μιλώντας στον Τύπο, αντιδρώντας στη συνεχιζόμενη σεναριολογία. «Εάν αυτό δεν ήταν πραξικόπημα, τότε τι είναι ένα πραξικόπημα;» διερωτήθηκε ο Ιμπραχίμ Καλίν, για τον οποίο ο ισχυρισμός περί σκηνοθετημένου πραξικοπήματος «είναι σαν να λέγεται ότι η 11η Σεπτεμβρίου (2001) ενορχηστρώθηκε από τις ΗΠΑ, ή οι επιθέσεις στο Παρίσι (τον Ιανουάριο και το Νοέμβριο του 2015) και στη Νίκαια (την 14η Ιουλίου) από τη γαλλική κυβέρνηση». «Ορισμένοι στρατηγοί και διοικητές που συνελήφθησαν γνώριζαν ότι θα παραμερίζονταν στις προσεχείς κρίσεις. Γνώριζαν ότι βρίσκονταν στον κατάλογο», των αξιωματικών που είτε δεν θα προβιβάζονταν είτε θα απομακρύνονταν, είπε ο Καλίν και έκρινε ότι «κατά έναν τρόπο έβλεπαν (το πραξικόπημα) ως την τελευταία πιθανότητα που είχαν να το εμποδίσουν αυτό». Ερωτηθείς για το αίτημα έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα που η ισλαμοσυντηρητική τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί ότι βρισκόταν πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, ο Καλίν είπε ότι «θα θέλαμε να δούμε τις ΗΠΑ να αναλαμβάνουν δράση για τον φάκελο αυτό, θα θέλαμε να δούμε συνεργασία από μέρους των ΗΠΑ στο ζήτημα αυτό».
Τελικα προσπαθωντας να δικαιολογηθουν,θα αποκαλυψουν πολλες αληθειες τα τσουτσεκια του σουλτανου ερτογαν
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνεχίζεται η «εκκαθάριση» στην Τουρκία - 49.321 άτομα απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο
Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016, 21:06
Συνολικά 49.321 άτομα απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους στο τουρκικό Δημόσιο, εκτός από τις ένοπλες δυνάμεις και το δικαστικό σώμα, κατά την επιχείρηση εκκαθάρισης σύμφωνα με ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ». Εκτός από τους συνολικά 36.200 υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας, 28.321 υπάλληλοι έχουν απομακρυνθεί από διάφορες υπηρεσίες, όπως το γραφείο του Πρωθυπουργού, το υπουργείο Εσωτερικών, η υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ, η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, το υπουργείο Οικονομικών και η Διεύθυνση Ελέγχου Ενεργειακής Αγοράς. Στους αριθμούς αυτούς θα πρέπει να προστεθούν οι χιλιάδες περιπτώσεις διαθεσιμότητας και απομάκρυνσης στις ένοπλες δυνάμεις και στο δικαστικό σώμα. Ο πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, δήλωσε χθες ότι προσήχθησαν πάνω από έξι χιλιάδες αξιωματικοί στις ένοπλες δυνάμεις, ενώ έχουν απομακρυνθεί και πάνω από 3.000 δικαστικοί.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημαρχος Πατρας. Στο ειδωλιο σημερα γιατι υπερασπιστηκε το δικαιωμα στη δουλεια
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την ιστορία του Νίκου Γόδα, του ΕΛΑΣίτη ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού που εκτελέστηκε με την φανέλα με τον έφηβο το 1948, λογικά την γνωρίζουν οι φίλαθλοι του ολυμπιακού... . Ποια ήταν τα ονόματα των δύο ψευδομαρτύρων, με τις καταθέσεις των οποίων καταδικάστηκε;;; Λουκάς και Δημήτρης Κασιδιάρης.... ελπίζω τώρα να έχετε καποια άποψη για την ναζιστική συμμορία της ΧΑΖΗΣ ΑΥΓΗΣ .....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το κείμενο Νταβανέλου,της ΔΕΑ της ΛΑΕ, είναι πολιτικά ανεκδιήγητο..Παρομοια θεση εχουν και οι αλλοι γελοιοι του ΣΕΚ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ... Ειναι το απόλυτο ξέπλυμα των Γκρίζων Λύκων και του ημιφασιστικου καθεστώτος Ερντογάν,που πέραν των άλλων ,δεν φτάνει που στηρίζει φανατικά το καθεστώς,πουλάει και δήθεν 'διεθνισμό' κατηγορώντας την λοιπή αριστερά ως 'Αντιτουρκική-καλά αυτό περί Αντιτουρκισμού εν γένει το τόσο 'ταξικό' ρε παιδί μου θυμίζει τον συλλήβδην Αντι-Γερμανισμό των αταξικών-..Και κοντεύει να μας βγάλει και 'τυφλούς',οταν ξεπλένει τις πασίγνωστες σχέσεις καθετώστος Ερντογάν και Isis.. .Αυτή η 'ανάλυση περί Τουρκικού κράτους,πόθεν προκύπτει?? Με την ιδια ευκολία,που αυτή ειναι η κεντρική γραμμή,που έμμεσα στηρίζει ακομα και την έκδοση των 8 κακομοιρηδων ,μπορούν άλλοι να σας πουν πως αυτή την στιγμή στο 'Τουρκικό κράτος' που δολοφονεί αριστερούς,Αλεβιτες και Κούρδους,κυριαρχει η ιδεολογια του γιου Τουρκές του MHP ,συγκυβερνήτη του Ερντογάν..Να δούμε ποιους στηρίζετε 'αντικειμενικά' δηλαδή.. .Το Καθεστώς Ερντογάν δολοφονεί,εκτοπιζει,κυνηγάει μεγάλες μειονοτητες στηριζεται φανατικα απο τους Γκρίζους Λύκους και εσείς έχετε το θράσος να το στηρίζετε απροκάλυπτα ......Δεν υπάρχει σοβαρος αναλυτής που να μην θεωρει πως ο Ερντογάν στηριζει τον isis..Πουλάτε 'διεθνισμό' της πλακας στηρίζοντας φανατικά ενα ημιφασιστικο καθεστώς ,επειδή έχετε επαναστατικες 'ονειρώξεις σαν τους ΣΕΚ -ιτες που ειδαν Κουρδους και αριστερους στους δρομους......ενώ ήταν οι Γκοτζαμανηδες του Ερντογάν μαζι με την Αστυνομια Θυμίζω μάλιστα πως υπάρχει και η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ δήλωση Ερντογάν περί θανατικής ποινής,που είναι ολόϊδια με της κάθε Χριστίνας Σιδέρη,του τύπου 'Αν δεν εκτελεστούν θα πρέπει να τους ταϊζουμε στην φυλακή'... Απίστευτα απαράδεκτο κείμενο που ,είναι λυπηρό οτι προέρχεται από τη ΔΕΑ΄..
Πιό κάτω παραθέτω και αλλη κριτική
Επιτομη αγραμματοσυνης κι ασυναρτησιας το αρθρο...Φτηνος συνδικαλιστικος αντιεθνικισμος,ταυτιση με τους πιο αντιδραστικους κυκλους στην Ελλαδα,που ζητουν την παραβιαση καθε εννοιας του ασυλου στην Ελλαδα αλλα και στη Ευρωπη,ξεπλυμα και υποστηριξη στον Ερντογαν και κυριως στους γκριζους λυκους,νομιμοποιηση της τρομοκρατιας και των πογκρομ των Τουρκων φασιστων απεναντι σε καθε αντιπολιτευση στο καθεστως Ερντογαν.Εκτος κι αν οι επιδρομες στις αριστερες και Αλεβιτικες συνοικιες γινονται με βαθρο την κινητοποιηση του λαικου παραγοντα,οπως και τα πογκρομ στους Κουρδους και το HDP!Καταργηση των διεθνων συμβασεων και του εθνικου δικαιου σε οτι αφορα το πολιτικο ασυλο ζητουν οι βαθυστοχαστοι παραγοντες της καθεστωτικης αριστερας της ΔΕΑ αδιαφορωντας για το πολιτικο και νομικο προηγουμενο που δημιουργειται!Οψιμοι αντιιμπεριαλιστες αυτοι που καθονταν σουζα μες στο ΣΥΡΙΖΑ,στα της ατλαντικης κι ευρωπαικης πολιτικης,και τα ρομαντικα γλωσσοφιλα με Μορσι και Νετανιαχου...Αυτοι που αναπαρηγαγαν την ιμπεριαλιστικη προπαγανδα και νομιμοποιησαν την επεμβαση των ιμπεριαλιστων στη Συρια και την Ουκρανια,βαφτιζοντας τις κι εκει νομιμες κυβερνησεις σε τυραννικα καθεστωτα,δικτατοριες και σφαγεις!Οι ναζι της Ουκρανιας και οι εμμισθοι κατσαπλιαδες του ΙΣΙΣ στη Συρια βαφτιστηκαν εξεγερμενοι εργατες! ΣΟΥΖΑ καθονται κι εντος της ΛΑΕ,ο κομματικος υπερπατριωτισμος εκει δεν ενοχλει,φτανει να μην μεινουμε στην απ οξω!Και θρασυτατη ταυτιση ολων οσων αντιτιθενται σε αυτην την προβοκατορικη σταση, με τον ελληνικο εθνικισμο, επιχειρει ο Αντωνης Νταβανελος,ο οποιος στηριζει τις εμβριθεις αναλυσεις του στην εξαντλητικη μελετη του ΛΟΡΕΝΣ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΡΑΣ ΜΠΟΥΛΜΠΑ!!ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΤΑΒΑΝΕΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ!!Θα το ζηλευε ακομα κι Παγκαλος!Η φωτογραφια ειναι ολα τα λεφτα,εχει κοκκινο φοντο!!
Σχολιο.- τό λεγα, δεν τό λεγα; πότε θα χτυπήσει η ΔΕΑ; πότε; νάτο, φρέσκο, φρέσκο και ζεστό κι όπως πάντα δημαγωγικό. μάστορης στο είδος ο Νταβανέλος. μάγκας και καραμπουζουκλής. Ας είναι καλά ο Λαφαζάνης και η ΛΑΕ
Σχολιο.- Νομίζω πως το κείμενο αποτελεί πολύ περισσότερο επίθεση στους Αριστερούς που καταγγέλλουν τον Ερντογάν ως καραφασίστα και δεν επιθυμούν την έκδοση των 8, παρά πολιτική ανάλυση της κατάστασης...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ Η ΡΕΠΟΥΣΗ!
Μετά την εξειδίκευσή σε ο,τιδήποτε σχετικό με οθωμανικό συνωστισμό, η κ. Μαρία Ραπούση (της ΔΗΜΑΡ και του κουρελόχαρτου που νόμιζε ότι είναι ιστορία για ελληνόπαιδες) έχει και τουρκικό διαβατήριο. Ύστερα από τις επιτυχίες της στην... πίπα της ειρήνης στο εσωτερικό ακαδημαϊκό πεδίο, όπως λένε οι ιστορικοί συνάδελφοί της, διεκδικεί πεδίο δόξης λαμπρό στη γειτονική χώρα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παγκόσμια φρίκη και κατακραυγή προκαλεί η φρικιαστική σφαγή του 12χρονου Παλαιστίνιου Αμπντάλα Ίσσα από τους μισθοφόρους και τους φυτευτούς "αντικαθεστωτικούς επαναστάτες" της Συρίας στο Χαλέπι στο στρατόπεδο προσφύγων Χανταράτ. Η τρομοκρατική οργάνωση που ανήκει στον συνασπισμό του FSA, η Harakat Nour Al-Din Al-Zenki έχει άμεση σχέση και συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και την κυβέρνηση Ομπάμα η οποία τους χρηματοδοτεί. Οι πληροφορίες για την τρομοκρατική οργάνωση την θέλουν να έχει πάρει την εκπαίδευσή της σε στρατόπεδα της Τουρκίας από πράκτορες της Μοσάντ και της CIA.
Ο 12χρονος Αμντάλα Ίσσα έκανε το λάθος να είναι με το πλευρό της Συρίας και της ηγεσίας της χώρας σε αυτόν τον ύπουλο πόλεμο που διεξάγει εκεί ο Ιμπεριαλισμός και αυτός ήταν ο λόγος που του στοίχισε την ζωή με τον χειρότερο τρόπο από τους ψυχοπαθείς μισθοφόρους εκτελεστές του. Τους μισθοφόρους,που μεγάλο μέρος της "Αριστεράς" στην Ελλάδα έτρεξε να υποστηρίξει με κάθε μέσο και τρόπο από την αρχή όπως έκανε με την στημένη αποσταθεροποίησης της χώρας της Συρίας. Το μίσος και η οργή μετά από αυτές τις σκληρές εικόνες του αποκεφαλισμού του 12χρονου παιδιού από την Παλαιστίνη ξεχειλίζουν και είναι αδύνατο να μας αφήσουν απαθείς. Το ποτήρι ξεχείλισε και οι υπεύθυνοι αυτού του εγκλήματος θα πρέπει να πληρώσουν όπου βρίσκονται.Από τους ψυχοπαθείς εκτελεστές,μέχρι τους υποστηρικτές τους και όσους τους χρηματοδοτούν και δουλεύουν για τα συμφέροντά τους. Από τους δημοσιογράφους του Αλ Τζαζίρα,από ρουφιάνους και προδότες του Ιμπεριαλισμού,από τους πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών αλλά και κάποιους που χρησιμοποιούν τους πρόσφυγες με κάθε μέσο και τρόπο για να συνεχίζουν να επιβάλλουν την Ιμπεριαλιστική ατζέντα.
Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περίπτωση ειρηνικής επαφής με το παρακράτος και τους εκφραστές του Ιμπεριαλισμού και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει την δικαιολογία και να πει πως δεν ήξερε. Το αίμα του Αμπντάλα Ίσσα θα σας πνίξει και οι υποκριτικές ανακοινώσεις των ΗΠΑ για το τέλος της οικονομικής ενίσχυσης των "αντικαθεστωτικών" ομάδων στην Συρία δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο εκτός από το να μας εξοργίζουν περισσότερο.
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΑΚΟ ΑΡΑΒΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έχουμε και λέμε:
- Aγνοουνται 25 τουρκικα ελικοπτερα - 14 τουρκικά πολεμικά πλοία αγνοούνται και εκφράζονται φόβοι ότι κατευθύνονται σε ελληνικά νησιά για να διαφύγουν της σύλληψης από τον Ερντογάν, οι κυβερνήτες τους. - 25 Τουρκοι κομάντος, ενδέχεται να επιβαίνουν στα πλοία και να θέλουν να ζητήσουν άσυλο από το... ελληνικό κράτος.
Καλησπέρα σας, όλα πάνε πρίμα, αν εξαιρέσουμε την πραγματικότητα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακρόασις Θεού
ΣΤΑΘΗΣ
«Η εκδίκηση είναι δουλειά του Θεού», Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. -Ο Θεός πήρε τ’ όπλο του. Και Προφήτης αυτού ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ποιοι αμανέδες στην Αγιασοφιά; Αμανέδες παντού! Απ’ το πολύ ξύλο. Κι ωχ αμάν-αμάν. -Ενα πραξικόπημα-οπερέτα οδήγησε τον Ερντογάν σε μια πύρρειο νίκη. Η Τουρκία βγαίνει απ’ αυτή τη διαδικασία βαθιά διχασμένη. Ο κουρδικός παράγοντας γίνεται ακόμα πιο απρόβλεπτος. Οι σχέσεις της Τουρκίας με τις γειτονικές χώρες αλλά και με τις Δυνάμεις που έχουν για αυτήν ειδικό ενδιαφέρον πόρρω απέχουν από μια στοιχειώδη σταθερότητα. Ο Προφήτης-Σουλτάνος Ερντογάν όχι μόνον θα ενισχύσει τις εξουσίες του, αλλά θα γίνει «ο ίδιος το κράτος». Ενα κράτος μάλλον... ισλαμιστικό παρά κοσμικό. Ο έλεγχος της ενημέρωσης κι ο έλεγχος της Δικαιοσύνης θα τείνουν προς την εγκαθίδρυση ενός ολοκληρωτικού μοντέλου. Πιο άγριου απ’ όσον σήμερα.
-Κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος συνέβησαν παράξενα πράγματα. Οι πραξικοπηματίες δεν κατέλαβαν τα μέσα ενημέρωσης, πάρεξ των κρατικών! Δεν διέκοψαν και πάντως δεν χειραγώγησαν τις επικοινωνίες. Αντιθέτωςβομβάρδισαν(!) το Κοινοβούλιο, προσφέροντας στον Ερντογάν τον δικό του«εμπρησμό του Ράιχσταγκ». Ο λαός που κατέβηκε στους δρόμους «περιείχε» πολύ κόσμο οπλισμένον με καλάσνικωφ - όπλο που ο τουρκικός στρατός (και βεβαίως η στρατοχωροφυλακή και η αστυνομία) δεν διαθέτει σε τέτοια αφθονία. Σεποιες αποθήκες ή σε ποια σπίτια ήταν αποθηκευμένα αυτά τα όπλα; -Διότι το ενδεχόμενο να όπλισε αίφνης ο Σουλτάνος-Προφήτης τους πιστούς του με καλάσνικωφ εξ ουρανού ως άλλο μάννα, ελέγχεται από τας Γραφάς. Τα στελέχη του νεο-οθωμανικού ισλαμικού κόμματος Ερντογάν απευθύνονταν στους οπαδούς του με «λαϊκό στυλ» από καντίνες, λεωφορεία προεκλογικών εκστρατειών, από υπερυψωμένες εξέδρες, χωρίς γραβάτες, με ντουντούκες - ένα «επαναστατικό» σκηνικό προσεκτικά μελετημένο.
-Οι αμύντορες της... δημοκρατίας επέδειξαν συμπεριφορά όχλου, δέρνοντας, αποκεφαλίζοντας, δολοφονώντας, λιντσάροντας. Οι συλληφθέντες πραξικοπηματίες διαπομπεύθηκαν. Τελετουργικώς. Οι κηδείες των θυμάτων από την πλευρά του Σουλτάνου θύμιζαν κατά τον οίστρο κηδείες ισλαμιστών στο Σουδάν ή το Αφγανιστάν. Τους ενάντιους απλώς τους παραχώνουν. Τους δε αιχμάλωτους, γυμνώνουν, εξευτελίζουν, δέρνουν και δολοφονούν. -Ως τώρα (Τριτη) που γράφονται αυτές οι γραμμές έχουν συλληφθεί 16.000στρατιωτικοί, δικαστικοί, αστυνομικοί και εκπαιδευτικοί. Αγνωστος ο αριθμός των απλών πολιτών που έχουν επίσης συλληφθεί ή αγνοούνται. -Ηδη στη Δύση και μάλιστα σε σοβαρές εφημερίδες έχουν εμφανισθεί πλήθος αναλύσεων που χαρακτηρίζουν το πραξικόπημα-οπερέτα ωςπραξικόπημα-μαϊμού. Είναι αλήθεια ότι ο Ερντογάν βγαίνει απ’ αυτό το μπάχαλο ισχυροποιημένος, αλλά όχι σε μια Τουρκία εξίσου ισχυροποιημένη - μάλλον το αντίθετο! Ασταθή, διχασμένη, απομονωμένη. -Δηλαδή μια Τουρκία ακόμα πιο επικίνδυνη, που αν αρχίσει να ακούει τους χοτζάδες να μεταφέρουν από τους μιναρέδες τον λόγο του Ερντογάν στα πλήθη ως να πρόκειται για τον λόγο του Θεού, ο Διάβολος θα αρχίσει να κάνει χρυσές δουλειές.
-Το δράμα στη γειτονική χώρα τώρα αρχίζει. Ο Σουλτάνος απειλεί με επαναφορά της θανατικής ποινής, τα άλλα κόμματα την έχουν κάνει από το προσκήνιο, εκατομμύρια πρόσφυγες ζουν σε στρατόπεδα στην ανατολική Τουρκία, όσον και χιλιάδες εξ αυτών είναι διάσπαρτοι στα δυτικά παράλια της χώρας. Το προξενείο στη Θράκη δεν διατελεί ακριβώς σε ησυχία. Μαζεύονται πολλά κι αυτή η ρημάδα «η θάλασσα δεν έχει σύνορα». Ούτε για τους δουλέμπορους, ούτε για την τουρκική επιθετικότητα, ούτε για τους πραξικοπηματίες, ούτε για τους πράκτορες. -Ούτε για τον... Θεό όταν παίρνει το όπλο του και του λέει ο Ερντογάν ποιον να σφάξει και ποιον να αφήσει. Είναι μάλλον απίθανο αυτός ο τυραννίσκος να οργάνωσε εναντίον του ένα πραξικόπημα-μαϊμού, αλλά είναι πολύ πιθανό να γνώριζε τι πάει να συμβεί και να το αντέστρεψε υπέρ του. Οπως και να ’χει, είναι αβέβαιον το αν η Τουρκία θα αντέξει αυτήν την κρίση, χωρίς να ζωσθεί εκρηκτικά και να βγει στο Μεϊντάνι, αλλά είναι μάλλον βέβαιο ότι έχει ήδη πάρει τον δρόμο για την επόμενη κρίση - την τελική; Κύριος οίδε... -Στο μεταξύ, εμείς εδώ «αναλύουμε» μηρυκάζοντας μακάριοι τριακονταετή στερεότυπα: «όταν η Τουρκία έχει κρίση την εξάγει», ή το τουρκικό κράτος διακρίνεται σε «βαθύ» και... ρηχό! Και πάνω απ’ όλα ξεσκονίζουμε και γυαλίζουμε τον «Κατευνασμό», που τόσο χρήσιμος μας έχει φανεί έως τώρα. Αλλωστε, τον Πειραιά μάς τον πήραν οι Κινέζοι κι όχι οι Τούρκοι. Αρα, καλά πάμε… -ΥΓ.1: Εκείνος ο πολύς Νταβούτογλου πού είναι; -ΥΓ.2: Παρατήρησα ότι ορισμένοι ιμάμηδες διακοσμούν τα ράσα τους μεμαιάνδρους στο κολάρο κι αλλού! Τι έγινε, βρε Χρυσαυγίτες; σας βεβήλωσαν τοιερό σύμβολο (τον μαίανδρο!!!) οι άπιστοι;! Ντροπή, βρε Κασιδιάρη! Κρίμα ο αγκυλωτός σταυρός που έχεις χαράξει στον ώμο σου, δεν χάραζες μια γλαδιόλα καλύτερα;..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΑΣ Στο εδώλιο σήμερα γιατί υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη δουλειά
Το κατώφλι του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών θα περάσει σήμερα ο κομμουνιστής δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, για να δικαστεί γιατί αρνήθηκε να υπακούσει σε εντολές της κυβέρνησης που οδηγούσαν σε απόλυση εργαζομένων. Στο πλευρό του δημάρχου στέκονται σωματεία της πόλης που οργανώνουν για σήμερα το πρωί πορεία προς τα δικαστήρια.
Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, ο δήμαρχος «...προέβη στις ανωτέρω πράξεις, με σκοπό να προσπορίσει στους εργαζόμενους του Δήμου παράνομο όφελος, συνιστάμενο στην παρά το νόμο συνέχιση της εργασίας τους, σε περίπτωση που διαπιστωνόταν σε ορισμένες περιπτώσεις εξ αυτών ότι δεν συντρέχουν οι κατά το νόμο προϋποθέσεις μετατροπής της εργασίας τους, σε αορίστου χρόνου...». Αυτό που γίνεται σαφές είναι πως ο Κ. Πελετίδης δικάζεται επειδή δεν άφησε - με τη στάση του - να απολυθούν εργαζόμενοι του δήμου.
Υπενθυμίζουμε πως στον Ανακριτή, τον Οκτώβρη του 2014, είχε καταθέσει με υπόμνημα πως «...είμαστε αντίθετοι με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και διεκδικούμε μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις (σας επισυνάπτουμε προς ενημέρωσή σας την υπ' αρ. 5207/161311/22-10-2014 επιστολή μας στο Υπουργείο Εσωτερικών). Στο Δήμο Πατρέων έχουμε 324 εργαζόμενους ΙΔΑΧ, που μονιμοποιήθηκαν μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, καθ' όλα νόμιμοι. Θέμα ανοχής ή συγκάλυψης πλαστών δικαιολογητικών δεν υφίσταται. Σας γνωρίζουμε ότι η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη, με πάνω από το 90% του προσωπικού να έχει ελεγχθεί... Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι στη διάθεση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών υπάρχει όλο το ηλεκτρονικό αρχείο με πλήρη στοιχεία, για όλους τους υπαλλήλους του Δήμου. Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, αρνηθήκαμε ως δημοτική αρχή να δώσουμε τους ατομικούς φακέλους για επανέλεγχο, δίνοντας αντίστοιχες εντολές στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου. Αυτή είναι και η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου που εκφράστηκε με την αντίστοιχη απόφασή του 405/24-9-2014...».
Σε ανακοίνωσή της, η δημοτική Αρχή Πάτρας σημειώνει πως «θα αντιμετωπίσει μαζί με τους δημότες και τους εργαζόμενους του Δήμου τις διώξεις, επειδή δεν συμμορφωνόμαστε με τις αντιλαϊκές υποδείξεις των κυβερνήσεων. Θα συνεχίσει να είναι δίπλα στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Θα συνεχίσει να στηρίζει το δικαίωμα των νέων ανθρώπων στη δουλειά, που ήταν και το κεντρικό σύνθημα - αίτημα της πρόσφατης πορείας αγώνα κατά της ανεργίας από την Πάτρα στην Αθήνα».