Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Δευτερα 18 Ιουλιου 2016


"Η παρουσίαση του Ερντογάν ως δημοκράτη πιο επικίνδυνη από το ίδιο το πραξικόπημα"
Ανακοίνωση του PKK και της Ένωσης Κοινοτήτων του Κουρδιστάν για την απόπειρα πραξικοπήματος
17/7/2016
Ανακοίνωση εξέδωσε και το PKK για τα όσα διαδραματίζονται στην Τουρκία με την απόπειρα πραξικοπήματος και όσα επακολούθησαν. Η ανακοίνωση φέρει την υπογραφή του Koma Civakên Kurdistan – KCK (Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν που ίδρυσε το PKK και στην οποία συνυπάρχουν όλα τα πολιτικά και στρατιωτικά σκέλη του κινήματος σε Τουρκία, Ιράν, Ιράκ και Συρία) και τονίζει εξαρχής :
«Υπήρξε μια απόπειρα πραξικοπήματος από πρόσωπα των οποίων η ταυτότητα και ο σκοπός δεν έχουν ακόμη ξεκαθαριστεί. Είναι άξιο προσοχής ότι αυτή η προσπάθεια έρχεται σε μια στιγμή που ο Ταγίπ Ερντογάν ήταν έτοιμος να προσχωρήσει σε νέες τοποθετήσεις / κρίσεις στην ηγεσία του στρατού. Το γεγονός ότι αυτή η απόπειρα πραξικοπήματος γίνεται σε μία χρονική στιγμή που διεξάγονται συζητήσεις σχετικά με την εξωτερική πολιτική της φασιστικής κυβέρνησης του ΑΚΡ, είναι μια άλλη σημαντική διάσταση αυτού του πραξικοπήματος.»
Και συνεχίζει:
Η απόπειρα πραξικοπήματος είναι απόδειξη του ελλείμματος δημοκρατίας
Ανεξαρτήτως των εσωτερικών και εξωτερικών πολιτικών παραγόντων και στοχεύσεων αλλά και των αιτιών που οδήγησαν σε αυτή τη μάχη για την εξουσία, αυτή δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ζήτημα υπεράσπισης ή μη της δημοκρατίας. Αντίθετα αυτή η διαδικασία αποτελεί απόδειξη του ελλείμματος δημοκρατίας στην Τουρκία. Τέτοιες αντιπαραθέσεις για την εξουσία και απόπειρες διεκδίκησής της ,όποτε αυτό είναι δυνατό, συναντούμε σε χώρες χωρίς δημοκρατία όπου μία αυταρχική εξουσία κάνει πραξικοπηματικές προσπάθειες να ανατρέψει μία άλλη αυταρχική εξουσία, όποτε οι συνθήκες είναι κατάλληλες. Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Τουρκία.
Πραξικόπημα έλαβε χώρα στις εκλογές της 7ης Ιούνη ένα χρόνο πριν
Ένα χρόνο πριν, ο Ταγίπ Ερντογάν και η Αυλή του Παλατιού έθεσαν σε εφαρμογή πραξικόπημα στο πλαίσιο των εκλογών της 7ης Ιούνη παίρνοντας μαζί τους το ΜΗΡ (Γκρίζοι Λύκοι), όλους τους φασίστες, τις εθνικιστικές δυνάμεις που είχαν εμπλακεί στο σκάνδαλο Εργκένεκον και ένα κομμάτι του στρατού. Αυτό υπήρξε ένα πραξικόπημα του παλατιού ενάντια στη δημοκρατική θέληση του λαού. Ο φασισμός του AKP συμμάχησε με όλες τις φασιστικές δυνάμεις και ένα κομμάτι του στρατού (που συμπεριελάμβανε τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων) έτσι ώστε να καταστείλει το κουρδικό κίνημα ελευθερίας και συνολικά τις δημοκρατικές δυνάμεις. Ο φασισμός του AKP οδήγησε τον στρατό σε κούρδικες πόλεις και χωριά καίγοντάς τα ολοσχερώς και σφάζοντας χιλιάδες κατοίκους. Ακόμη κατήργησε νόμους έτσι ώστε να αποτρέψει την εκδίκαση στρατιωτικών για τα εγκλήματα που είχαν διαπράξει.
Απόπειρα πραξικοπήματος μίας στρατιωτικής φατρίας απέναντι σε μία άλλη
Υπάρχει ήδη μία στρατιωτική κηδεμονία που έχει γίνει αποδεκτή πριν συμβεί το πραξικόπημα της Παρασκευής. Κάτι το οποίο καθιστά την συγκεκριμένη περίπτωση μία απόπειρα πραξικοπήματος μίας στρατιωτικής φατρίας απέναντι στην ήδη υπάρχουσα και κυρίαρχη στρατιωτική φατρία. Αυτός είναι και ο λόγος που δυνάμεις που μέχρι πρότινος τάσσονταν υπέρ της διενέργειας πραξικοπήματος αποδέχτηκαν την υπάρχουσα στρατιωτική κηδεμονία και τάχθηκαν στο πλευρό του Ταγίπ Ερντογάν. Το γεγονός ότι το MHP (Γκρίζοι Λύκοι) και άλλοι σωβινιστικοί εθνικιστικοί κύκλοι πήραν ενεργά το μέρος της Αυλής του Παλατιού και των φασιστών συμμάχων της, αποκαλύπτει με ξεκάθαρο τρόπο ότι αυτός δεν είναι ένας αγώνας ανάμεσα σε αυτούς που υποστηρίζουν τη δημοκρατία και αυτούς που αντιτίθενται σε αυτή.
Το να παρουσιάζεται ο Ερντογάν ως δημοκράτης μετά την απόπειρα πραξικοπήματος είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη προσέγγιση
Το να παρουσιάζονται ο Ταγίπ Ερντογάν και η φασιστική δικτατορία του AKP ως δημοκρατικές δυνάμεις μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, αποτελεί έναν κίνδυνο ακόμη μεγαλύτερο από το πραξικόπημα αυτό καθεαυτό. Το να παρουσιάζεται η μάχη για την εξουσία ανάμεσα στις αυταρχικές δεσποτικές και αντιδημοκρατικές δυνάμεις σαν μία μάχη ανάμεσα σε υποστηρικτές και εχθρούς της δημοκρατίας, μπορεί μόνο να υπηρετήσει την νομιμοποίηση της υπάρχουσας φασιστικής και δεσποτικής κυβέρνησης.
Οι δημοκρατικές δυνάμεις δεν συμπαρατάσσονται με κανένα από τα δύο στρατόπεδα
Η Τουρκία δεν έχει κάποια λαϊκή δύναμη στην εξουσία ούτε υφίσταται μια διαμάχη δημοκρατικών δυνάμεων ενάντια σε πραξικοπηματίες. Η συγκεκριμένη διαμάχη είναι για το ποιος θα ηγηθεί του σύγχρονου πολιτικού συστήματος της Τουρκίας που είναι εχθρός της δημοκρατίας και του κούρδικου λαού. Επομένως οι δημοκρατικές δυνάμεις δεν συμπαρατάσσονται με κανένα από τα στρατόπεδα εντός αυτών των συγκρούσεων.
Εάν υπάρχει πραξικόπημα ενάντια στην Δημοκρατία αυτό λαμβάνει χώρα από το φασιστικό AKΡ
Εάν υφίσταται πραξικόπημα ενάντια στη Δημοκρατία αυτό είναι το πραξικόπημα της κυβέρνησης του φασιστικού AKP. Ο έλεγχος του δικαστικού συστήματος από την πολιτική εξουσία, η προώθηση φασιστικών νόμων από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η ακύρωση της κοινοβουλευτικής ασυλίας , οι συλλήψεις δημάρχων και η παύση τους, οι φυλακίσεις χιλιάδων πολιτικών του HDP και του BDP αποτελούν κάτι παραπάνω από ένα πραγματικό ενεργό πραξικόπημα. Ο κουρδικός λαός τελεί υπό συνεχείς και πρωτοφανείς γενοκτονικές, φασιστικές και αποικιοκρατικές επιθέσεις εντός του Κουρδιστάν.
Η κυβέρνηση του AKP σέρνει την Τουρκία σε αυτού του είδους τις συγκρούσεις
Η κυβέρνηση του AKP είναι που έχει φέρει την Τουρκία σε αυτή την κατάσταση, η οποία έχει μετασχηματιστεί σε μία κυβέρνηση πολέμου ενάντια στις δημοκρατικές δυνάμεις και τον κουρδικό λαό. Με τον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό χαρακτήρα της έχει σύρει την Τουρκία στο χάος και τις συγκρούσεις. Με τον πόλεμο που διεξάγει ενάντια στις δημοκρατικές δυνάμεις και τον κουρδικό λαό έχει διατηρήσει την Τουρκία σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου. Η πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος δείχνει ότι η Τουρκία έχει ανάγκη να ξεφορτωθεί τη φασιστική κυβέρνηση του AKP και να αποκτήσει μια δημοκρατική κυβέρνηση. Οι τελευταίες εξελίξεις καθιστούν επιτακτικό για την Τουρκία τον εκδημοκρατισμό και την ανατροπή αυτής της μοναρχικής φασιστικής κυβέρνησης. Σε αυτό το πλαίσιο οι δυνάμεις της δημοκρατίας πρέπει να αντισταθούν ενάντια στην προσπάθεια νομιμοποίησης των πολιτικών του φασιστικού AKP και να συγκροτήσουν μια συμμαχία που μπορεί να εκδημοκρατίσει την Τουρκία. Αυτή η απόπειρα πραξικοπήματος καθιστά αναγκαίο για εμάς, όχι να καθυστερήσουμε τον αγώνα ενάντια στο φασιστικό AKP, αλλά αντίθετα να τον αναβαθμίσουμε ώστε το χάος και οι συγκρούσεις στην Τουρκία να τελειώσουν και μία νέα και δημοκρατική Τουρκία να προκύψει.
Εκτελεστικό Συμβούλιο της Συμπροεδρίας της Ένωσης Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK),
16 Ιούλη 2016
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βενεζουέλα: “H μητέρα όλων των μαχών” και ο ανορθόδοξος πόλεμος
17/7/2016
Όπως είχε προβλεφθεί, η μιντιακή καμπάνια ενάντια στη Βενεζουέλα έχει χτυπήσει κόκκινο, οι τζίροι έχουν απογειωθεί και όλοι “το παλεύουν” όπως μπορούν. Η Ευρώπη γέμισε ξαφνικά Μαδούρους, ο Ραχόι στην Ισπανία θέλει τον Μαδούρο/Ποδέμος του, ο Μητσοτάκης στην Ελλάδα τον Μαδούρο/Τσίπρα του και οι υπόλοιποι ότι περισσεύει. Ο δημοσιογράφος παντός καιρού Ιάσων Πιπίνης πραγματοποίησε βαρυσήμαντη αποστολή στη Βενεζουέλα, μετά το βαρυσήμαντο σχετικό βιβλίο του με το οποίο μας είχε ήδη πληροφορήσει για το αποτέλεσμα της μετέπειτα επιτόπιας δημοσιογραφικής του έρευνας. Και τέλος, η Βούλτεψη έμεινε χωρίς αντικείμενο γιατί το κράτος εθνικοποίησε το (βορειοαμερικάνικο) εργοστάσιο κωλόχαρτου της Βενεζουέλας. Με όλα αυτά ανακαλύπτουμε έναν περίεργο λαό στη Βενεζουέλα, έναν λαό που λιμοκτονεί μήνες αλλά δεν πεθαίνει, αλλά και δεν εξεγείρεται κατά του Μαδούρο, παρ ότι έχει παράδοση σε τέτοιες καταστάσεις, να τα κάνει λίμπα (Βλ. εξέγερση Καρακάσο).
Ωστόσο πέρα από αυτές τις μισθοφορικές αποστολές, γεγονός είναι ότι η βενεζολάνικη κοινωνία είναι βαθιά διχασμένη, όπως ήταν πάντοτε, καθώς τόσο η δεξιά όσο και οι Τσαβίστας διατηρούν ισχυρή δύναμη. Αυτό που έχει αλλάξει είναι η επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού, της διεθνούς και της βενεζολάνικης δεξιάς, σαν αποτέλεσμα της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης και των επιπτώσεων της σε κάθε χώρα. Η Βενεζουέλα αποτελεί τον πρώτο στόχο της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, τουλάχιστον στην αμερικάνικη ήπειρο. Οι Tσαβίστας και η κυβέρνηση μιλούσαν πολύ πριν την τελευταία φάση της κρίσης που βιώνει η χώρα, για έναν σκληρό οικονομικό πόλεμο από πλευράς της βορειοαμερικανικής αυτοκρατορίας, με όργανο στο εσωτερικό την αστική τάξη της χώρας και την βενεζολάνικη δεξιά. Ο οικονομικός πόλεμος δεν είναι κάτι καινούργιο στην Λατινική Αμερική, κατ αρχήν παλιός και καθολικός οικονομικός πόλεμος είναι η καταλήστευση των φυσικών πόρων της ηπείρου από την βόρεια μητρόπολη. Μιλάμε βέβαια για πιο ακραίες εκδηλώσεις του, όπως αυτές ενάντια στην κυβέρνηση Αλιέντε στη Χιλή τη δεκαετία του 70 και φυσικά, για τον πάνω από πενήντα χρόνια οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό (εμπάργκο) της Κούβας.
Ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας Βλαντιμίρ Παδρίνο Λόπες,δήλωσε το βράδυ της Τρίτης 12/7 ότι ο οικονομικός πόλεμος είναι“ένα φαινόμενο που εμφανίζεται να αναπτύσσεται όχι μόνο στην Βενεζουέλα, είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που αντανακλά ακριβώς το δόγμα της αυτοκρατορίας που είναι ο ανορθόδοξος πόλεμος και εδώ έχει εφαρμοστεί συστηματικά”. Σημείωσε επίσης ότι ότι η βενεζολάνικη και η διεθνής δεξιά έχουν κάνει λάθος, γιατί “η ηθική δύναμη, το DNA που υπάρχει εδώ, στον λαό της Βενεζουέλας, είναι να είμαστε ελεύθεροι, ανεξάρτητοι, κυρίαρχοι και αντιιμπεριαλιστές”. Ελλείψεις προϊόντων και ανθρωπιστική κρίση Ο βομβαρδισμός ειδήσεων και υποτιθέμενων σοβαρών αναλύσεων και ρεπορτάζ, που βασικά αναπαράγουν το υλικό των κεντρικών μιντιακών χαλκείων, πασχίζουν να μας πείσουν ότι οι σημερινές ελλείψεις αγαθών συνιστούν ανθρωπιστική κρίση, καθώς ο λαός της Βενεζουέλας λιμοκτονεί εδώ και μήνες. Παρακολουθώντας όμως την ειδησεογραφία στο εσωτερικό της χώρας, φαίνεται καθαρά ότι όλες “οι αυθόρμητες εκδηλώσεις απόγνωσης και διαμαρτυρίας”, από τα πλιάτσικα μπροστά στις κάμερες μέχρι το πέρασμα των συνόρων με την Κολομβία των βενεζολάνων νοικοκυρών, είναι πολιτικές δράσεις οργανωμένες από την αντιπολίτευση, με ενεργητική παρουσία των στελεχών της και τις τηλεοπτικές κάμερες στημένες και έτοιμες.
Η εμπειρία του μέσου ανθρώπου στην Ελλάδα και αλλού, αρκεί για να καταλάβει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα δείχνουν, γι αυτό τα μέσα χειραγώγησης υιοθετούν την τακτική να έχει η “είδηση”, όγκο-ποσότητα, υπερβολή, συνεχή επανάληψη, εικόνα και ήχο. Ωστόσο, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προϊόντων όχι γιατί δεν υπάρχουν προϊόντα , αλλά γιατί η τιμή τους είναι απλησίαστη για τα λαϊκά στρώματα, σαν αποτέλεσμα της απόκρυψης και καταστροφής τους, της παράνομης εξαγωγής τους στην Κολομβία και γενικότερα της επιδοτούμενης μαύρης αγοράς. Ο λαϊκός κόσμος στενάζει στις ουρές για να αγοράσει τα είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης σε ρυθμισμένες από την κυβέρνηση τιμές στις κρατικές δομές πώλησης-διανομής, γιατί στην υποτιθέμενη κανονική αγορά -επίσημη και ανεπίσημη μαύρη αγορά- δεν μπορεί να τα αγοράσει λόγω της τιμής τους. Δεν έχει όμως άλλη επιλογή εκτός από αυτές τις κρατικές δομές, γιατί η αγορά των πλουσίων λειτουργεί ως κλαμπ που εκεί υπάρχουν τα πάντα όμως σε τιμές απλησίαστες.
Στις 12 Ιουλίου δημοσιοποιήθηκε ότι οι εργαζόμενοι στο Κρατικό δίκτυο καφέ, με την υποστήριξη του Εθνικού Μετώπου Αγώνα της Εργατικής Τάξης, του Ρεύματος Cruz Villegas και του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας, αποκάλυψαν και ξήλωσαν κύκλωμα στη διοίκηση της εταιρείας που έθαβε σε χωματερές τόνους καφέ για να δημιουργήσει τεχνητή έλλειψη. Το Συνδικάτο των εργαζομένων παρουσίασε αποδείξεις και για οικονομικές ατασθαλίες και υπεξαιρέσεις από την διοίκηση της εταιρείας, η οποία συνδεόταν και με την εταιρεία CafeMadrid. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο γραμματέας προπαγάνδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας Carlos Aquino. O στρατηγός Alejandro Pérez Gámez, διοικητής της Ζώνης 11 της περιφέρειας Ζούλια δήλωσε ότι στα πλαίσια ελέγχων που πραγματοποιούνται για την σωστή διανομή των προιόντων βρέθηκαν στην γαλακτοκομική εταιρεία Σαν Σιμόν του δήμου Κατατούμπο, 385 τόνοι ληγμένο γάλα. Στα πλαίσια γενικότερων ελέγχων επιθεωρήθηκαν επίσης 482 κοντέινερ προερχόμενα από τον Παναμά, και παρελήφθησαν 13.800 τόνοι κίτρινου καλαμποκιού, που χρησιμεύει για τροφή στα πουλερικά, από τις συνολικά 16.000 τόνους, στα πλαίσια της Αποστολής “Κυρίαρχη Τροφοδοσία” που άρχισε να εφαρμόζεται στη χώρα από τις 11 Ιουλίου.
Η Αντεπίθεση των Τσαβίστας
Ενώ η αποφασιστική σύγκρουση δεν έχει γίνει ακόμα, το λαϊκό κίνημα στη Βενεζουέλα αμέσως μετά τις εκλογές του Δεκέμβρη, άρχισε να εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης, μαζικότητας και μαχητικότητας. Είναι δύσκολα μετρήσιμοι οι συσχετισμοί και η αλλαγές στο εσωτερικό του, ωστόσο κάποιες κεντρικές πολιτικές καμπάνιες είναι ενδεικτικές. Το Συνέδριο για την Πατρίδα που προκηρύχτηκε από τις 19 Απρίλη και πραγματοποιείται 14-17 Ιούλη, αποτελεί ένα όργανο με μόνιμο χαρακτήρα για την ανανέωση της Μπολιβαριανής Επανάστασης και επικεντρώθηκε στη διαμόρφωση ενός κειμένου εργασίας με 100 ιδέες οικονομικού, κοινωνικού, πολιτικού και διεθνούς χαρακτήρα. Σε διεθνές επίπεδο, εκτός από τις δημόσιες συζητήσεις στο εσωτερικό της χώρας πραγματοποιήθηκαν και άλλες δράσεις όπως η 12η Συνάντηση του Δικτύου Διανοουμένων για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας, η συνάντηση του Διεθνούς Δικτύου Βουλευτών που συζήτησε στρατηγικές για την αντιμετώπιση της πολιορκίας από την αυτοκρατορία της Λατινικής Αμερικής.
Oι Τοπικές Επιτροπές Προμήθειας και Παραγωγής (CLAP) αποτελούν το λαϊκό μηχανισμό διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που παρακάμπτει τους μεσάζοντες και τους λαθρέμπορους. Συγκροτούνται από τις Κοινότητες και τις μαζικές οργανώσεις της χώρας, υπό την ευθύνη των τοπικών οργάνων της Λαϊκής Εξουσίας. Η Μεγάλη Αποστολή Εθνική Προμήθεια νομοθετήθηκε πριν λίγες μέρες για να προωθήσει από την βάση και την πολιτική – στρατιωτική ένωση, τους κρίσιμους τομείς Αγροτικά προϊόντα, Φάρμακα και Βιομηχανία της Μπολιβαριανής Οικονομικής Ατζέντας και να ενισχύσει το εθνικό παραγωγικό σύστημα. Σύμφωνα με τον Μαδούρο, “Αυτή η αποστολή θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει δομικά τον οικονομικό πόλεμο, που είναι ένα από τα μέτωπα του ανορθόδοξου πολέμου, με την έννοια να νικήσει η χώρα μας σε αυτόν τον πόλεμο που δέχεται από το εξωτερικό και το εσωτερικό και στον οποίο έχουμε δώσει μια έννοια παλαικού πολέμου, πολέμου παραγωγικού, πολέμου αποδοτικότητας και που σήμερα ξεκίνησε την Μεγάλη Αποστολή Εθνική Προμήθεια”. Ο απολογισμός της πρώτης μέρας λειτουργίας της σε όλη την χώρα είναι θετικός και πολύ ενδιαφέρων, καθώς στο ενεργητικό της καταγράφεται – εκτός των άλλων :
Καράκας, 12 Ιουλίου AVN.- Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Kimberly Clark, που έχει παραλύσει από τον Μάιο και της οποίας τα αφεντικά απέλυσαν με τρόπο αυθαίρετο 970 εργαζόμενους και ύστερα εγκατέλειψαν τη χώρα, θα υπάγεται από αυτήν την Τρίτη (12 Ιουλίου) στην Μεγάλη Αποστολή Εθνική Προμήθεια ( Gran Misión Abastecimiento Soberano), η οποία συστάθηκε από την κυβέρνηση τη Δευτέρα. «Η Επανάσταση απέναντι σε κάθε επίθεση πρέπει να έχει μια ανώτερη απάντηση, για αυτό και η αποστολή Εθνική Προμήθεια και η εταιρεία Kimberly Clark υπάγονται στη Μεγάλη Αποστολή Ασφαλούς Προμήθειας (Gran misión de Abastecimiento Seguro)», εξέφρασε ο αρχηγός του κράτους κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού προγράμματός του En Contacto con Maduro. Σχετικά με το θέμα, ο πρόεδρος δήλωσε ότι αυτές οι ενέργειες της εταιρείας που εδρεύει στην πολιτεία Αράγουα, αντιστοιχούν στις επιθέσεις ενάντια στην βενεζουελάνικη οικονομία, με σκοπό να επιφέρουν την αποσταθεροποίηση και το χάος στον λαό και να προετοιμάσουν τα έδαφος για μια πιθανή ξένη εισβολή.
«Αμέσως μόλις πληροφορήθηκα ότι έκλεισε, την εταιρεία είχαν αναλάβει με τρόπο νόμιμο οι εργαζόμενοι και η παραγωγή συνεχιζόταν κανονικά», τόνισε ο πρόεδρος Μαδούρο, ενώ ταυτόχρονα επανέλαβε τη στήριξή του προς όλους τους εργαζομένους της εταιρείας και διαβεβαίωσε ότι θα προμηθεύσει όλες τις πρώτες ύλες που απαιτούνται για την παραγωγή των προϊόντων υγιεινής. Κατήγγειλε ότι οι ιδιοκτήτες έφυγαν για την Κόστα Ρίκα και από κει κατέθεσαν τις κοινωνικές παροχές προς τους εργαζομένους «χωρίς να τους αντιμετωπίσουν κατά πρόσωπο» και με τρόπο απερίσκεπτο. Ο κυβερνήτης της πολιτείας Αράγουα, Tareck El Aissami ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι της πολυεθνικής εταιρείας Kimberly Clark θα επανενεργοποιήσουν τις 11 γραμμές παραγωγής που είχαν παραλύσει, πριν από τις περασμένες βουλευτικές εκλογές, τα αφεντικά της εταιρείας που παράγει πάνες, χαρτί υγείας και πετσέτες υγιεινής. «Το εργοστάσιο διαθέτει 11 γραμμές παραγωγής, από πάνες, πετσέτες υγιεινής και χαρτί υγείας μέχρι άλλα είδη υγιεινής. Από τον Νοέμβριο του 2015, πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Δεκεμβρίου, η πολυεθνική ξεκίνησε την τεχνική παράλυση του εργοστασίου, προκειμένου να προκαλέσει χάος και αποσταθεροποίηση στη χώρα», εξήγησε ο El Aissami μέσω ενός δελτίου τύπου. Όλα αυτά δείχνουν ότι η μάχη κορυφώνεται και είναι πολύ σκληρή καθώς και ότι η αποφασιστική σύγκρουση δεν έχει γίνει ακόμα. Στην Βενεζουέλα διεξάγεται σήμερα “η μητέρα όλων των μαχών” και το νέο δόγμα του ανορθόδοξου πολέμου της αυτοκρατορίας σε πλήρη ανάπτυξη δοκιμάζεται στην πράξη. Οι λαϊκές δυνάμεις της χώρας δείχνουν να είναι έτοιμες για την αποφασιστική σύγκρουση.
http://atexnos.gr/venezouela-h-mitera-olon-ton-mahon-kai-o-anorthodoksos-polemos/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξανθός σε ΟΕΝΓΕ: «Άνθρακες» το παράλληλο πρόγραμμα της Υγείας για ανασφάλιστους, οι προσλήψεις, η χρηματοδότηση
Αποκαλυπτική είναι η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών) στις πληροφορίες που δίνει, σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, και αναπληρωτή, Παύλο Πολάκη, κατά τη συνάντησή τους στις 6 Ιούλη. Από το κύρια, η ομολογία του υπουργού Υγείας ότι «όταν η κυβέρνηση μιλάει για “διασφάλιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ανασφάλιστους” εννοεί ο ανασφάλιστος να πληρώνει συμμετοχές ή εξολοκλήρου για ιατρικές εξετάσεις, θεραπείες, φάρμακα κ.λπ. Ομολόγησε μάλιστα με κυνικό τρόπο “εμείς δε μιλήσαμε ποτέ για δωρεάν παροχές υγείας σε 2,5 εκ ανασφάλιστους”».
Επίσης, πως «οι ελαστικές και προσωρινές εργασιακές σχέσεις ομηρίας (επικουρικοί, “μπλοκάκια” κλπ) δεν είναι “έκτακτο” αλλά μόνιμο στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής» και πως ο «προϋπολογισμός για την Υγεία θα παραμείνει στο ασφυκτικό πλαίσιο λιτότητας του 3ου μνημονίου».
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ
Στις 6/7 μετά από πρωτοβουλία της Ε.Γ. της ΟΕΝΓΕ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό και τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας. Στη συνάντηση μεταφέρθηκε η αγωνία των νοσοκομειακών γιατρών για τις οδυνηρές επιπτώσεις στους ασθενείς και στους υγειονομικούς της διαχρονικής πολιτικής που εφαρμόζεται στο χώρο της Υγείας που με συνέπεια υπηρετεί και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον δρόμο των προκατόχων της. Αναδείχθηκαν τα πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα της κρατικής υποχρηματοδότησης, των τραγικών ελλείψεων σε ιατρικό - νοσηλευτικό – λοιπό προσωπικό, της γενίκευσης των ελαστικών μορφών απασχόλησης, της εντατικοποίησης, των απλήρωτων εφημεριών, της συνεχούς υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, της οικονομικής αφαίμαξης των ασθενών. Ο υπουργός και ο αν. υπουργός Υγείας υπεραμύνθηκαν της πολιτικής της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας επιχειρώντας για μία ακόμη φορά να κάνουν το μαύρο άσπρο. Πιο συγκεκριμένα:
- Επιβεβαιώθηκε ότι ο προϋπολογισμός για την Υγεία θα παραμείνει στο ασφυκτικό πλαίσιο λιτότητας του 3ου μνημονίου που προβλέπει πάγωμα της χρηματοδότησης στο ανεπαρκέστατο ποσό των 1,4 δισ. μέχρι το 2018. Η κρατική επιχορήγηση των δημόσιων νοσοκομείων για το 2016 είναι 1,156 δις δηλ.60% μειωμένη σε σχέση με το 2009.
Ομολογήθηκε μάλιστα από τον Υπουργό πως δεν ισχύει αυτό που μέχρι πρότινος ισχυριζόταν η πολιτική ηγεσία, δηλαδή πως ο (πρακτικά χρεοκοπημένος) ΕΟΠΥΥ δήθεν θα έδινε φέτος στα νοσοκομεία 600-700 εκ από τα χρήματα που οφείλει. Κατά τα άλλα ο Υπουργός Υγείας μίλησε για «αύξηση των λειτουργικών δαπανών» χωρίς να εξηγήσει από πού θα προέλθει η αύξηση αυτή την οποία διαψεύδουν οι επίσημοι αριθμοί. -Τη στιγμή που οι ελλείψεις σε μόνιμους γιατρούς ανέρχονται με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις στις 6.000 η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας παρουσίασε σαν κατόρθωμα την υπογραφή 350 διορισμών από παλιότερες κρίσεις και την πρόσληψη 1.275 επικουρικών γιατρών δηλαδή τη γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και τη διαιώνιση των εργασιακών σχέσεων ομηρίας.
Επανέλαβε όπως στις 17/5 σε συνάντηση με την ΕΙΝΑΠ πως υπάρχει εξαίρεση για τις προσλήψεις νοσοκομειακών γιατρών από το πλαφόν των προσλήψεων «1 προς 5» που έχει επιβάλει το «κουαρτέτο» στο δημόσιο. Όμως στις 17/5 είχε ειπωθεί επιπρόσθετα πως αυτό δεν σημαίνει πως οι αναγκαίες προσλήψεις θα γίνονται, αλλά μόνο εκείνες που θα επιτρέπει το υπουργείο Οικονομικών. Επισημαίνουμε ότι αυτή η «εξαίρεση από το 1 προς 5» προέκυψε μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου περί ωραρίου πράγμα που δημιουργεί κινδύνους για αντιδραστική διευθέτηση του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών (κατάργηση διάκρισης πρωϊνού από εφημεριακό χρόνο εργασίας, κυκλικά ωράρια κλπ) σύμφωνα με τις διαχρονικές επιταγές των οδηγιών της ΕΕ.
- Ο υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι όταν η κυβέρνηση μιλάει για «διασφάλιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ανασφάλιστους» εννοεί ο ανασφάλιστος να πληρώνει συμμετοχές ή εξολοκλήρου για ιατρικές εξετάσεις, θεραπείες, φάρμακα κ.λπ. Ομολόγησε μάλιστα με κυνικό τρόπο «εμείς δε μιλήσαμε ποτέ για δωρεάν παροχές υγείας σε 2,5 εκ ανασφάλιστους». - Ο Υπουργός Υγείας επίσης ομολόγησε πως οι ελαστικές και προσωρινές εργασιακές σχέσεις ομηρίας (επικουρικοί, «μπλοκάκια» κλπ) δεν είναι «έκτακτο» αλλά ΜΟΝΙΜΟ στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής, πάντα με την δικαιολογία πως «άλλοι» (ποιοί ;) «βάζουν αυτό το πλαίσιο και εμείς αναγκαστικά το εκμεταλλευόμαστε για να καλύπτουμε κενά».
- Ο Υπουργός και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας επανέλαβαν το μόνιμο μοτίβο δικαιολογιών για «γραφειοκρατία», «διοικητικούς μηχανισμούς που σαμποτάρουν» κ.λπ. που το ακούμε ενάμιση χρόνο τώρα, λες και δεν είναι υποχρέωση και αρμοδιότητα της κυβέρνησης να το λύσει. Επίσης για άλλη μια φορά εξαγγέλθηκε το νέο νομοθετικό πλαίσιο περί προμηθειών το οποίο επίσης ενάμιση χρόνο το ακούμε αλλά δεν το βλέπουμε. - Ο Υπουργός και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας επιχείρησαν να εντάξουν τις αγωνίες και τα δίκαια αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών και των υπόλοιπων υγειονομικών στο γνωστό πλαίσιο της φτηνής και ανούσιας δικομματικής αντιπαράθεσης, ισχυριζόμενοι πως αυτά που μεταφέρθηκαν από τους εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ με συγκεκριμένα παραδείγματα από πολλές περιοχές της χώρας είναι «επινοήσεις αντιπολιτευτικού χαρακτήρα».
Κατά τα λοιπά από τους εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ έγινε αναφορά και σε μια σειρά άλλα συγκεκριμένα θέματα (λήξη θητείας επικουρικών επιμελητών, δικαιούχοι πρόνοιας που πληρώνουν συμμετοχή στα ιδιωτικά φαρμακεία, πρόβλημα με γιατρούς ΕΣΥ «κολλημένους» πολλά χρόνια στην περιφέρεια που δεν έχουν το δικαίωμα να βάλουν υποψηφιότητα στις νέες προκηρύξεις, άρνηση διοικητών και νομικών συμβούλων για νομική προστασία των γιατρών και λοιπών υγειονομικών με αφορμή πρόσφατο συμβάν επίθεσης ενάντια σε εφημερεύουσα γιατρό στο ΚΑΤ, αντιδραστικές προτάσεις ΚΕΣΥ – επιστημονικών εταιρειών για ιατρική εκπαίδευση, παράλογη επιμονή διοικητή ΕΟΠΥΥ για συνταγογράφηση στα επείγοντα, ακύρωση εισηγήσεων σε παλιότερες προκηρύξεις επειδή άλλαξε ο νόμος για τους εισηγητές, θέματα ανισοτιμιών στην αναγνώριση προϋπηρεσίας, ΜΤΝ Ασκληπιείου Βούλας, Αιμοδοσία ΝΕΕΣ και άλλα) τα οποία η πολιτική ηγεσία είπε πως θα τα εξετάσει (όπως κάθε φορά δεσμεύεται…). Για τους επικουρικούς ειπώθηκε πως θα δοθεί νέα παράταση ως 30/6/17.
Η ΟΕΝΓΕ καλεί τις Ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική του μαύρου μετώπου κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. κεφαλαίου, ενάντια στην πολιτική της συνεχούς υποβάθμισης, συρρίκνωσης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας που συνθλιβει τα δικαιώματα υγειονομικών και ασθενών. Να μην υποκύψουν στη λογική του ρεαλιστικού και εφικτού. Να απαιτήσουν άμεσες λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μαζί με το λαό να διεκδικήσουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αποκατάσταση όλων των απωλειών (μισθολογικών κλπ), πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προυπολογισμό των δημόσιων μονάδων υγείας ,σύγχρονες υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσίας υγείας για όλους.
Για την Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χωρίς τρένα και προαστιακό μέχρι την Τετάρτη
18/7/2016 10.00
Σε νέες τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας προχωρούν από την Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη τα Σωματεία εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο επιβατικών αμαξοστοιχιών. Οι εμπορικές αμαξοστοιχίες θα μείνουν ακινητοποιημένες έως και την ερχόμενη Πέμπτη. Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις μετά την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να εγκρίνει τη δεσμευτική προσφορά των Ιταλικών Σιδηροδρόμων για την εξαγορά του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με τίμημα 45 εκατ. ευρώ. Τα σωματεία θα συνεδριάσουν εκ νέου την Πέμπτη προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kαίγεται σημερα Κυριακη η χωματερή των Λιοσίων - Iσχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο
Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016, 18:27
Πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία μέσα στη χωματερή των Λιοσίων κι αυτή την ώρα καίγονται απορρίμματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 10 οχήματα και 25 πυροσβέστες. Οι καπνοί από την πυρκαγιά σκεπάζουν το λεκανοπέδιο της Αττικής ενώ η μυρωδιά καμένου πλαστικού είναι έντονη. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχουν επίσης τέσσερα χωματουργικά μηχανήματα, τρεις υδροφόρες και 10 φορτηγά του Φορέα Διαχείρισης του ΧΥΤΑ. H πυρκαγια ξεσπασε στις 3 το μεσημερι, και κατασβηστηκε στις 9 της Κυριακης το βραδυ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ανησυχητικό status update Τουρκάλας που ζει στην Κωνσταντινούπολη
Με (υπερβολικό;) θάρρος καταγράφει στο Facebook πώς βιώνει τώρα την κατάσταση
17.7.2016 | 17:03
Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόπειρα πραξικοπήματος (γιατί οι στρατιώτες άφησαν τόσο εύκολα άοπλους πολίτες να ανακαταλάβουν το αεροδρόμιο, γιατί άφησαν τον κόσμο να συγκεντρωθεί τελείως ελεύθερα, γιατί δεν προσπάθησαν να φιμώσουν τα ιδιωτικά κανάλια παρά μόνο αφότου ο Ερντογάν είχε επιστρέψει θριαμβευτής κ.α) και όλο και περισσότεροι ξένοι αναλυτές υποστηρίζουν δειλά-δειλά ότι πίσω απ' το πραξικόπημα κρύβεται ο ίδιος ο Ερντογάν. Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι απ' όλα αυτά, πάντως όλο αυτό -η πρόκληση τρόμου στους πολίτες απ' τον ίδιο τον ηγέτη που έρχεται μετά να πολεμήσει τον τρόμο- μου θύμισε [SPOILER για το House of Cards] την πιο πρόσφατη σεζόν House of Cards και συγκεκριμένα το τέλος του τελευταίου επεισοδίου...
Μέσα σε όλα αυτά, μια κοπέλα έγραψε ένα γενναίο κείμενο στο Facebook της. Και λέω γενναίο γιατί ήδη και πριν το «πραξικόπημα» ο Ερντογάν κυνηγούσε και τα social media αλλά και τους αντιφρονούντες - τώρα όμως θα οργιάσει. Το μεταφέρω μέσω αυτου που το μετέφρασε και σχολιάζει: «Μεταφράζω στάτους φίλης που ζει στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς καμία συμπάθεια για τον Ερντογάν, προφανώς. Δεν έχω πειράξει καθόλου τον τόνο, ούτε τις εκτιμήσεις για το αύριο, που είναι προφανώς υπερβολικές και βαθιά φοβικές. Σκέφτομαι απλώς ότι αυτό, όλο αυτό, είναι ο τρόμος. Εμείς τον τρόμο αυτόν τον ζούμε τουριστικά, by proxy, μέσα από τα social και την οθόνη της τηλεόρασης. Λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά, ο τρόμος ρέει στις φλέβες των φίλων μας.»
1. Είναι πλέον απόλυτος δικτάτορας 2. Τα τζαμιά και η θρησκεία χρησιμοποιήθηκαν ευρύτατα για την αντεπίθεση εναντίον της απόπειρας πραξικοπήματος. 3. Άλλη μια προσπάθεια του στρατού να επέμβει στην Τουρκία. 4. Τι θα γίνει όμως με τις θρησκευτικών κινήτρων προσπάθειες δικτατορίας; Ένας στρατιώτης αποκεφαλίστηκε χτες στη Γέφυρα του Βοσπόρου, με τον τρόπο του ISIS , από τους υποστηρικτές του (Ερντογάν). 5. Αυτός κι οι υποστηρικτές του ετοιμάζονται από χτες για ένα μεγάλο σόου ψευτοδημοκρατίας. Παρουσιάζουν τους εαυτούς τους σαν προφήτες της δημοκρατίας, κι αυτό είναι το πιο τρομακτικό. Η δημοκρατία θα είναι μια λέξη που θα χρησιμοποιούν άνθρωποι που έχουν τα ίδια μυαλά με τον ISIS.
6. Η απόπειρα πραξικοπήματος θα ανοίξει το δρόμο για το θάνατο της Τουρκικής δημοκρατίας και του κοσμικού κράτους. 7. Από εδώ και πέρα η Τουρκία θα βιώσει ένα πλήρως αυταρχικό Ισλαμικό καθεστώς. 8. Ας είμαστε έτοιμοι για μακελειά εναντίον Κούρδων, Αλεβί, όσων υποστηρίζουν την εκκοσμίκευση, Αριστεριστών, και Δυτικών. 9. Η Τουρκία πολύ σύντομα θα έχει απόλυτη Μοναρχία.
10. Η Τουρκία θα εισβάλει στη Συρία. 11. Εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων που δουλεύουν στο δικαστικό σύστημα θα εκτοπιστούν για να υπάρξει απόλυτος έλεγχος της δικαστικής εξουσίας. 12. Το ίδιο και στη Βουλή. 13. Ένα ευρύ κυνήγι μαγισσών θα λάβει χώρα εναντίον όλων των αντιπάλων του, μέλη των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα φυλακιστούν. 14. Κάθε πράξη αντίστασης ή διαμαρτυρίας θα σταματήσει με αιματοκύλισμα από την αστυνομία αλλά και απλούς ανθρώπους, υποστηρικτές του Ερντογάν. Ήδη συμβαίνει.
15. Κάθε απλός πολίτης θα λογοκρίνεται, και εξαιτίας μηνυμάτων σαν και αυτό, απλοί πολίτες θα φυλακίζονται ή θα σκοτώνονται. 16. Η Τουρκία δεν είναι μια απλή χώρα. Η εδώ κατάσταση θα έχει επιπτώσεις και στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο (μεταναστευτικό - προσφυγικό, τρομοκρατία κτλ) 17. Η ζωή στην Τουρκία είναι μια κόλαση για τους δημοκρατικούς πολίτες σαν εμάς. Όλοι προσπαθούν να μας καταστρέψουν. 18. Δεχόμαστε SMS από το κράτος και τα Τζαμιά με μεγάφωνα μας καλούν να βγούμε στο δρόμο να διαμαρτυρηθούμε. Μοιάζει τόσο παράλογο, σαν σενάριο. Δες ποιος ωφελείται και θα δεις τον δολοφόνο... 19. Ο θεός να καταραστεί τους στρατιωτικούς και ισλαμικούς δικτάτορες και να μας βοηθήσει να αποκαταστήσουμε την κοσμική δημοκρατία στη χώρα μας ξανά.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναστέλλονται μέχρι την Πέμπτη οι κινητοποιήσεις σε ΟΣΕ – προαστιακό
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016, 14:43
Αναστέλλουν οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι τις κινητοποιήσεις έως την Πέμπτη, σε ένδειξη καλής θέλησης έπειτα από συνάντηση που είχαν με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Το αίτημά τους για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας παραμένει.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιοχάνες Χαν: Συλλήψεις πραξικοπηματιών στην Τουρκία με… λίστα
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016, 12:58
Η ταχύτητα με την οποία συνελήφθησαν δικαστές και στρατιωτικοί έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία δείχνει ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε έτοιμο εκ των προτέρων έναν κατάλογο συλλήψεων, δήλωσε τη Δευτέρα ο επίτροπος για την Πολιτική Γειτονίας και τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν. «Φαίνεται τουλάχιστον ότι κάτι είχε προετοιμαστεί. Οι κατάλογοι υπάρχουν, γεγονός που δείχνει ότι ήταν έτοιμοι και προς χρήση σε κάποιο στάδιο» σημείωσε ο Χαν. «Ανησυχώ πολύ. Είναι ακριβώς αυτό που φοβόμασταν» πρόσθεσε ο Ευρωπαίος επίτροπος, την ώρα που ολοένα και περισσότεροι στρατιωτικοί και δικαστικοί τίθενται υπό κράτηση, καθώς θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στην απόπειρα ανατροπής του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βρετανία: Στα... σκαριά εμπορικές συμφωνίες με Καναδά και Αυστραλία
Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016, 08:58
Έτοιμη να συζητήσει τη σύναψη νέων συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου τόσο με τον Καναδά όσο και με την Αυστραλία είναι η Βρετανία, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Sunday Times». Η απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργεί το πρόσφορο έδαφος για συνομιλίες διμερούς εμπορικού ενδιαφέροντος, με τον υπουργό Διεθνούς Εμπορίου της Γηραιάς Αλβιώνας Λίαμ Φοξ να εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Φοξ θα ταξιδέψει σύντομα στις ΗΠΑ, έχοντας παράλληλα βλέψεις για πάνω από 10 συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου εκτός Ε.Ε., οι οποίες θα μπορούν να τεθούν σε ισχύ όταν η Βρετανία αποχωρήσει από αυτήν. «Μπορούμε να κάνουμε τη Βρετανία έναν φάρο για το ελεύθερο εμπόριο. Έχουμε ήδη πολλές χώρες που λένε ότι θα επιθυμούσαμε πολύ να συνάψουμε μια εμπορική συμφωνία με την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου χωρίς να πρέπει να ανακατευτούμε με τα υπόλοιπα 27 κράτη - μέλη της Ε.Ε.» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Φοξ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αυτή που διαπραγματεύεται εμπορικές συμφωνίες εξ ονόματος των κρατών - μελών της Ε.Ε., γεγονός που σημαίνει πως η Βρετανία δεν είχε χρειαστεί να συνάψει τέτοιες συμφωνίες σε διμερές επίπεδο αφότου προσχώρησε στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, το 1973.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
To σιωνιστικό «Al Jazeera» ανακοίνωσε πως σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε, το 81% των αράβων υποστηρίζει τους φονιάδες του Isis!
Όλα θα τα δούμε και θα τα ζήσουμε σ' αυτό τον κόσμο... Το γνωστό σιωνιστικό κανάλι του Κατάρ «al Jazeera», που έχει γεμίσει με έμισθους χαφιέδες όλο τον κόσμο (στην Ελλάδα, ποιοι δήθεν "αριστεροί" μισθοδοτούνται ως "δημοσιογράφοι"-ανταποκριτές του σιωνιστικού al Jazeera;) ως δήθεν "δημοσιογράφους", ξανακτύπησε! Μετά από τη δολοφονία περισσότερων από 250.000 Σύρων, αποκεφαλισμούς, βιασμούς, εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων, αρχαιοκαπηλία (κάποιοι νομίζουν πως ξεχνούμε την Παλμύρα;), λαθρεμπόριο πετρελαίου (πάντα μαζί με τον "δημοκράτη" Ερντογάν), το «al Jazeera» μας ενημερώνει πως έκανε δημοσκόπηση και το 81% των αράβων είναι υπέρ των μισθοφόρων-φονιάδων τζιχαντιστών!
Κι αυτό όταν όλοι γνωρίζουν, δεν είναι καθόλου κρυφό, πως το Κατάρ μαζί με την Τουρκία, το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία, υποστηρίζουν επισήμως τους φονιάδες τζιχαντιστές μισθοφόρους στη Συρία... Κι όταν προσφάτως αποκαλύφθηκε πως ο επικεφαλής του «al Jazeera» στο Πακιστ'άν, ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος της Αλ Κάιντα...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ: Toυ ISIS Τρομοκρατες μαχητες στη Συρία και τώρα για την υποστήριξη του Ερντογάν σκοτώνουν τουρκους στρατιώτες του στρατου που εμπλέκονται στο πραξικόπημα ... παρακαλώ να εξαπλωθεί
Πολέμαρχος του ισλαμικού κράτους στην Βόρεια Λατάκια... ο οποίος κατέσφαξε τους Σύριους του Άσαντ... έλαβε μέρος στα γεγονότα της Τουρκίας,στο πλευρό Ερντογάν, μαζί με την ομάδα του... είχε προηγηθεί μια εβδομάδα νωρίτερα το κάλεσμα Ερντογάν σε "αδελφούς Σύριους μουσουλμάνους" να έλθουν Τουρκία και να λάβουν την τουρκική υπηκοότητα!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
H "αριστερά" του Σόρος -ΣΕΚ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), ΔΕΑ (ΛΑΕ) και Ροσινάντε (City Plaza)- είναι άξια των μισθών της για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους ιμπεριαλιστές...
Μπράβο στους διοργανωτές και τις ΜΚΟ της συγκέντρωσης "υπέρ των Προσφύγων" για την ωραιότατη ΑντιΆασαντ συγκέντρωση που διοργάνωσαν στο κέντρο της Αθήνας με την βοήθεια εκατοντάδων μελών του FSA (και όχι μόνο). Ιδιαίτερο μπράβο στο ΣΕΚ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), ΔΕΑ (ΛΑΕ) και την Ροσινάντε (City Plaza) που με επιβεβαίωσαν για άλλη μία φορά και απέδειξαν πως ο δρόμος της επιχειρηματικότητας και της εκμετάλλευσης των προσφύγων εκτός των άλλων είναι προσανατολισμένα και σε αγαστή συνεργασία με τα συμφέροντα των Ιμπεριαλιστών.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Πραξικόπημα παρωδία»: Από το «Αριστερό Κόμμα» Γαλλίας…
Φαίνεται ότι …συνωμοσιολόγοι υπάρχουν και στο «Αριστερό Κόμμα» της Γαλλίας*
Ο Γραμματέας του Djordje Kuzmanovic μίλησε για ένα «πραξικόπημα παρωδία», καταγράφοντας τους προβληματισμούς του και τα πελώρια ερωτηματικά που προκύπτουν. Είναι κατηγορηματικός στο συμπέρασμά του: «Κατά την άποψή μου πρόκειται για ένα ψεύτικο πραξικόπημα ενορχηστρωμένο από τον Ερντογαν και το κόμμα ΑΚP καθώς και τους... σκληροπυρηνικούς της κυβέρνησης».
Το «Αριστερό Κόμμα» έχει προκύψει ύστερα από διάσπαση στο Σοσιαλιστικό Κόμμα Γαλλίας και συμμετέχει στο «Αριστερό Μέτωπο» που δημιουργήθηκε στις ευρωεκλογές του 2009, μαζί με το «Κομμουνιστικό Κόμμα» Γαλλίας, την «Ενωτική Αριστερά» και άλλες δυνάμεις…
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Μοσάντ κι όλες οι άλλες μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, εδρεύουν σε στρατιωτική βάση των ισραηλινών στo Ικόνιο, σήμερα ητουρκική πόλη Konya...
Ο έρωτάς τους καλά κρατεί... Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια...