Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Σαββατο 16 Ιουλιου 2016


Μετά τις "τρομοκρατικές" επιθέσεις στην Τουρκία και το στημένο πραξικόπημα...
Ξεχάσαμε τη σχέση Ερντογάν-τζιχαντιστών, το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων, την αρχαιοκαπηλία, το λαθρεμπόριο πετρελαίου με το χαλιφάτο και μαζί του χορηγούς της τρομοκρατίας Ισραήλ, Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Cia
Kαι φυσικά την κατοχή της Κύπρου και την "ωρίμαση" της διζωνικής, το ξεπούλημα της Νήσου!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ο Ερντογάν ζήτησε μέσω twitter που είχε κόψει, να βγουν οι πολίτες στις πλατείες όπου τους βομβάρδιζε χημικά, τους έδερνε και τους πυροβολούσε με πλαστικές σφαίρες, για να τον βοηθήσουν. Και βγήκαν οι φίλοι του από το‪#‎isis‬, και άρχισαν τους αποκεφαλισμούς με κραυγές αλαχού-ακμπαρ. Η Ευρώπη χαίρεται, ο #isis ισχυροποιείται δίπλα μας, και η ΕΕ μαλακίζεται με μανία στέλνοντας συγχαρητήρια στον σουλτάνο. Θα τρέχετε και δε θα φτάνετε, ΜΑΛΑΚΕΣ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...
1.Κανένα σοβαρό πραξικόπημα δεν εκδηλώνεται πριν τις 3 τα ξημερώματα.
2.Ο "μηχανισμός" ΕΡΝΤΟΓΑΝ έστειλε 70 εκατομμύρια sms για να κινητοποιήσει τον λαό και τα sms "έφυγαν" ανενόχλητα. Ουδείς κατέλαβε τις εταιρίες τηλεφωνίας.
3.Ο Αρχι-πραξικοπηματιας συνελήφθη χαμογελαστός!!!
Δύο πραγματα συμβαίνουν.
Είτε οι Αμερικανοί έβγαλαν τους βλάκες για λαγό, ώστε να μεγιστοποιήσουν την αλαζονία Ερντογάν, άρα να επιταχύνουν την έναρξη κάποιου πολέμου-αφορμή διαμελισμού της Τουρκίας (το ίδιο ισχύει και αν το έστησε ο Ερντογάν για να προλάβει το κανονικό πραξικόπημα), είτε, θα ακολουθήσει ΑΜΕΣΑ το κανονικό πραξικόπημα στην Άγκυρα, εντός -το πολύ- δύο ήμερών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος, Τουρκία
Ανακοίνωση για την απόπειρα πραξικοπήματος που έλαβε χώρα στην Τουρκία μεταξύ 15 και 16 Ιούλη, εξέδωσε σήμερα Σάββατο 16 Ιούλη το Κομμουνιστικό Κόμμα, Τουρκία.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί τον λαό μας να οργανωθεί στις γραμμές του Κόμματος ενάντια στους εχθρούς του λαού και της ανθρωπότητας. Η απελευθέρωση είναι στα δικά μας χέρια. Δεν έχουμε όλες τις λεπτομέρειες για το τι έγινε κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος που έλαβε χώρα στην Τουρκία μεταξύ 15 και 16 Ιούλη. Ωστόσο, ξέρουμε πολύ καλά τα σχέδια που υποστηρίζονται από ξένες δυνάμεις, οι οποίες δεν παίρνουν τη δύναμή τους από την εργατική τάξη, δεν μπορούν να νικήσουν τον σκοταδισμό του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και να λύσουν τα προβλήματα της Τουρκίας. Τα σημερινά γεγονότα μας υπενθυμίζουν την εξής πραγματικότητα για ακόμη μια φορά: Ή ο λαός της Τουρκίας θα οργανωθεί και θα ξεφορτωθεί το ΑΚΡ ή οι αντιδραστικές πολιτικές του ΑΚΡ θα ενταθούν, η καταπίεση θα αυξηθεί, οι σφαγές, οι λεηλασίες και οι κλοπές θα συνεχίζονται.
Η μόνη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει το ΑΚΡ είναι η δύναμη του λαού, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική σ' αυτό. Το ΑΚΡ είναι υπεύθυνο για ό,τι έγινε απόψε. Όλοι οι παράγοντες που οδήγησαν στην τρέχουσα κατάσταση και τις συνθήκες, είναι προϊόν του καθεστώτος του ΑΚΡ και των εγχώριων και ξένων αφεντικών που στηρίζουν το ΑΚΡ. Ωστόσο, το γεγονός ότι το κύριο υπεύθυνο κόμμα (για αυτήν την κατάσταση) είναι το ΑΚΡ, δεν σημαίνει ότι η απόπειρα πραξικοπήματος ενορχηστρώθηκε από τον ίδιο τον Ερντογάν ώστε να επιτύχει τους στόχους του, ανοίγοντας τον δρόμο για μια εκτελεστική προεδρία ή το ξεκαθάρισμά του με τα εμπόδια που αντιμετωπίζει για ένα νέο σύνταγμα.
Η ένταση και οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στις διαφορετικές ομάδες στο πλαίσιο του κράτους και των ενόπλων δυνάμεων που είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι υπάρχουν, έχουν μετατραπεί σε ένοπλη αντιπαράθεση. Ενώ η ένταση ανάμεσα σε αυτές τις δυνάμεις είναι πραγματική, είναι ψέμα ότι κάποια από αυτές τις πλευρές της σύγκρουσης εκπροσωπεί τα συμφέροντα του λαού. Έτσι, η αναζήτηση μιας λύσης ενάντια στο καθεστώς του ΑΚΡ σε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα είναι τόσο λάθος, όσο η οποιαδήποτε δανεική υποστήριξη στο ΑΚΡ με το πρόσχημα ότι θα πάρει θέση εναντίον της στρατιωτικής δικτατορίας για οποιοδήποτε λόγο. Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να γίνει στο όνομα της στήριξης της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία είναι η δανεική στήριξη στο ΑΚΡ, που έχει αποδείξει ξανά και ξανά ότι είναι εχθρός της ανθρωπότητας.
Αν και δεν έχουν ενορχηστρώσει αυτό το πραξικόπημα, ο Ερντογάν και το ΑΚΡ, θα κάνουν μια προσπάθεια να χρησιμοποιήσουν τις συνθήκες που προκύπτουν και την υποστήριξη που έλαβαν ως μέσο για να αυξήσουν την νομιμότητά τους. Ο λαός μας πρέπει να είναι σε επιφυλακή ενάντια στα βήματα που είναι βέβαιο ότι το ΑΚΡ θα κάνει τις επόμενες μέρες. Υψώνοντας την πάλη ενάντια στο ΑΚΡ και το σκοταδισμό του, είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτή η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος να έχει ως αποτέλεσμα την σταθεροποίηση της κυριαρχίας του ΑΚΡ, και να μετατραπεί σε εργαλείο για την αστάθεια του ΑΚΡ και την σταθερότητα της Τουρκίας. Το γεγονός ότι όλα τα τζαμιά στην Τουρκία μετέδιδαν συνεχώς την προπαγάνδα του Ερντογάν κατά τη διάρκεια ολόκληρης της νύχτας είναι μια συγκεκριμένη ένδειξη του επείγοντος χαρακτήρα του καθήκοντος που έχουμε μπροστά μας.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί τον λαό μας να οργανωθεί στις γραμμές του Κόμματος ενάντια στους εχθρούς του λαού και της ανθρωπότητας. Η απελευθέρωση είναι στα δικά μας χέρια».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ηταν Κυριακή στις 16 Ιουλίου 2011 στο αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" του Δήμου Ελληνικού, μαζεύτηκαν περί τους 480 αγωνιστές απ' όλη την Ελλάδα για να ιδρύσουν αυτό που ονομάστηκε Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο.
Η ιδρυτική συνδιάσκεψη διάρκεσε σχεδόν όλη την ημέρα και σαν στόχο είχε όχι να δημιουργήσει μια ακόμη πρωτοβουλία πολιτών, ούτε μια ακόμη ομάδα πίεσης ή παραίνεσης για να βρεθούν κάποιοι άλλοι να δημιουργήσουν το αναγκαίο Παλλαϊκό Μέτωπο που είχε ανάγκη ο λαός. Το ΕΠΑΜ έχει κερδίσει μέχρι σήμερα το δικαίωμα να υπερηφανεύεται ότι αποτελεί τον άτυπο "συνομιλητή" της εξουσίας, μιας και όλες οι επίσημες πολιτικές δυνάμεις αναφέρονται στα προτάγματά του, αρνητικά ή θετικά, αλλά χωρίς να αναφέρονται σ' αυτό. Δεν υπάρχει σήμερα καμιά άλλη οργάνωση που να στοιχειώνει το πολιτικό σύστημα από την δεξιά έως την αριστερά όσο το ΕΠΑΜ. Μεγάλη τιμή για μια χούφτα "ξεβράκωτους" λαϊκούς αγωνιστές που έμαθαν σχεδόν από το μηδέν τι σημαίνει υπερασπίζομαι την ζωή του λαού και της χώρας τους... Του χρόνου τέτοια εποχή χάρις στη δρακογενιά των λαϊκών αγωνιστών που γεννιούνται από την φύτρα του Παλλαϊκού Μετώπου, αισιοδοξώ ότι θα την γιορτάσουμε σε μια ελεύθερη Ελλάδα. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, αλλά αν κάτι δίδαξε η δράση του ΕΠΑΜ όλα αυτά τα χρόνια, είναι ότι τα δύσκολα μας ατσαλώνουν. 5 χρόνια Ε.ΠΑ.Μ.
Καλή δύναμη και καλή λευτεριά.!!
(απόσπασμα από αρθρο του Δ. Καζάκη)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρε παιδιά αυτό το "νίκησε η Δημοκρατία" τι το θέτε? Πείτε κει ένα "απέτυχε η απόπειρα πραξικοπήματος" και είστε μέσα. Όπως έγραψε κι ένας φίλος " Οι πραξικοπηματίες προσπάθησαν να κλείσουν Τwitter , Facebook και YouTube αλλα δεν τα κατάφεραν. Τα ειχε κλείσει ηδη ο Eρντογαν". Ωφου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επεισόδια μικρής έκτασης μεταξύ μεταναστών χθες στον Πειραιά
16/7/2016 15.00
Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής μεταξύ μεταναστώνστην περιοχή της Πέτρινης Αποθήκηςτου Κεντρικού Λιμένα Πειραιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας16χρονοςαπό τη Συρία. Ο 16χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», από όπου και εξήλθε. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ προσήχθη ένας 14χρονος Αφγανός που φέρεται ως ο δράστης.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η παρουσιάστρια που ανακοίνωσε τις θέσεις των πραξικοπηματιών ζήτησε συγνώμη
Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016, 14:59
Όταν οι πραξικοπηματίες κατέλαβαν τη δημόσια τηλεόραση της Τουρκίας, υποχρέωσαν την παρουσιάστρια των ειδήσεων να ανακοινώσει τις θέσεις τους. Η ίδια ζήτησε συγνώμη και ανέφερε εκ των υστέρων ότι «το έκανα γιατί με απειλούσαν άνδρες με όπλα».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Politico: Αυτό ήταν «θέατρο» του Ερντογάν και όχι πραξικόπημα...
Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016, 15:10
Μια διαφορετική άποψη για τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στην Τουρκία καταθέτει ο δημοσιογράφος του Politico Ράιαν Χιθ. Σε ανάρτησή του στο Twitter, τονίζει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι όλο αυτό το σκηνικό δεν ήταν πραγματικό πραξικόπημα αλλά ένα... «θέατρο» που μάλιστα έστησε ο ίδιος ο Ερντογάν για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις εξουσίες του.
Αναλυτικά, ο κ. Χίθ έγραψε:
«Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την παράλογη πραγματικότητα της Τουρκίας, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί τους την άποψή μου για όσα έγιναν χθες βράδυ: Δεν επρόκειτο για ένα πραγματικό στρατιωτικό πραξικόπημα! Στήθηκε από τον εκλεγμένο ισλαμιστή δικτάτορα και τις μυστικές υπηρεσίες σε συνεργασία. Ηταν μια μεγάλη παραγωγή αλλά και ένα φθηνό παιχνίδι, κανένας πολιτικός ή επίσημος δεν παραδόθηκε πουθενά! Δεν κόπηκε το Ιντερνετ, δεν απαγορεύτηκε το Facebook και το Τwitter (παρά το γεγονός ότι αυτά είναι ρουτίνα για τον Ερντογάν ακόμη και για το πιο λάιτ περιστατικό) μόνο μια φθηνή στρατιωτική επίδειξη, πιθανότατα κάποιων εξαπατημένων χαμηλόβαθμων αξιωματούχων οι οποίοι μάλλον θα θανατωθούν για ένα ψεύτικο πράγμα που εκείνοι πίστεψαν! Φτωχοί μου... Κάτι τέτοια τα συνηθίζει ο πρόεδρος για να κάνει τον εαυτό του να μοιάζει με «ήρωα και υπερασπιστή της δημοκρατίας», ενώ στην πραγματικότητα είναι το αντίθετο. Οχι μόνο θα πάρει τις απαραίτητες ψήφους αλλά θα κάμψει και ψυχολογικά τους ψηφοφόρους, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει με άλλο τρόπο, με σκοπό να γίνει ο «δικτάτορας» ενός ψευδούς προεδρικού συστήματος που προσπαθεί να επιβάλλει και να υποκινήσει ενάντια στην πλειοψηφία.
Καλεί τον κόσμο να βγει έξω, ανθρώπους που θέλει να τους κάνει να πιστέψουν ότι είναι ο μοναδικός άνδρας στην Τουρκία, η μόνη αρχή, ο νομοθέτης, ο δικαστής, ο προφήτης (δεν κοροϊδεύω)! Οι πολιτικοί ισλαμιστές που τον υποστηρίζουν είναι στους δρόμους ενάντια στο στρατιωτικό πραξικόπημα! Καλούν για προσευχή από τα τζαμιά, ενώ δεν είναι ώρα για προσευχή. Και αυτό το κάνει για να προκαλέσει τους ισλαμιστές υποστηρικτές να βγουν στους δρόμους! Ετσι, είναι πολύ πιθανό να δούμε μια περισσότερο απολυταρχική, ισλαμιστική Τουρκία και ένα διαιρεμένο έθνος! Και την Τουρκία στο χείλος του εμφυλίου πολέμου! Γράφω την άποψή μου για όσα έγιναν, για αυτό το ψεύτικο πραξικόπημα που στήθηκε γελοία για να χρησιμοποιηθεί ώστε να ακολουθήσει μια νέα απολυταρχική, αναμφισβήτητη εντολή στον Ταγίπ Ερντογάν. Και ακόμη τώρα, μέσα από αυτό το ψεύτικο πραξικόπημα, εξορθολογίζει τις απαράδεκτης, μη δημοκρατικές ενέργειές του και τη στάση του ως ένας ψεύτης υπερασπιστής της δημοκρατίας.
Και πιθανότατα θα πάμε σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο (κάτι που πολλοί αναλυτές προέβλεπαν) που εγγυημένα θα του εξασφαλίσει την πλειοψηφία των ψήφων. Και αυτό πιθανότατα θα του εξασφαλίσει ακόμη 10 με 15 χρόνια νομιμοποιημένης, εκλεγμένης δικτατορίας. Είναι πιθανό να δούμε μια αλλαγή των θεσμών προς το χειρότερο, όπου θα κυριαρχεί ο λαϊκισμός και ο ισλαμισμός. Και μια περίοδος όπου οι ισλαμιστές και οι τζιχαντιστές θα επικρατήσουν. Αυτή, κατά την άποψή μου είναι η αλήθεια, η οποία δεν έχει ακόμη ξεδιπλωθεί. Αλλά πολλοί άνθρωποι είναι υποψιασμένοι. Το «θέατρο όχι πραξικόπημα» γίνεται hashtag. Και αυτός τώρα στέλνει sms σε όλους στην Τουρκία! Τι οργάνωση! Και εξακολουθεί να μιλά ακόμη στην τηλεόραση (πραξικόπημα;) για αυτό που συνέβη και αποτέλεσε μια ευκαιρία να καθαρίσει τον τουρκικό στρατό και να κάνει τα πράγματα καλύτερα! Η τουρκική δημοκρατία είναι ακόμη νεκρή κάτω από την εξουσία του. Οποιεσδήποτε και αν είναι οι συνέπειες, σήμερα άρχισε η κηδεία!».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Ισλαμοφασισμός εν όψει
14/5/2016
Οθωμανικές Εστίες – Οι μελανοχίτωνες του καθεστώτος Ερντογάν
Τα τελευταία χρόνια, μια σειρά συνταρακτικών γεγονότων και εξελίξεων –εξέγερση στο πάρκο Γκεζί, εμπλοκή της Τουρκίας στον συριακό εμφύλιο πόλεμο μέσω της υποστήριξης του Ισλαμικού Χαλιφάτου και άλλων αντίστοιχων οργανώσεων, κλιμάκωση του κουρδικού κινήματος στη Βόρεια Συρία και τη Νοτιοανατολική Συρία–έχουν προκαλέσει τη μετακίνηση του καθεστώτος Ερντογάν, από μια φιλελεύθερη εκδοχή ήπιου ισλάμ, σε μια σκληρή εκδοχή ισλαμικού ολοκληρωτισμού.
Τα δείγματα γραφής του νέου καθεστώτος είναι πολλά: Ο ολοκληρωτικός πόλεμος των δυνάμεων ασφαλείας στο Βόρειο Κουρδιστάν (Νοτιοανατολική Τουρκία), ο οποίος εσχάτως συνδυάζεται με κινήσεις προκειμένου να διωχθούν οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών της Τουρκίας (HDP)• οι αλλεπάλληλες διώξεις εναντίον ακαδημαϊκών και πανεπιστημιακών• οι εισβολές της αστυνομίας στα γραφεία αντιπολιτευόμενων εφημερίδων και περιοδικών, καθώς και ο ασφυκτικός έλεγχος και η παρακολούθηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι παρά ελάχιστα κρούσματα αυτού του πρωτοφανούς κύματος φασιστικοποίησης που έχει κατακλύσει τη γειτονική χώρα. Το πιο ανησυχητικό, όμως, δείγμα της ισλαμοφασιστικής στροφής είναι ότι το ίδιο το καθεστώς προχώρησε, μετά την εξέγερση της πλατείας Ταξίμ, στη συγκρότηση ταγμάτων εφόδου, που αναλαμβάνουν ανοιχτή δράση στους δρόμους εναντίον κάθε αντικαθεστωτικής φωνής — ιδίως εναντίον της νέας κοινωνικής συμμαχίας Κούρδων, ριζοσπαστικών μερίδων του αλεβιδισμού και οργανώσεων της άκρας αριστεράς, που προέκυψαν από αυτήν την ίδια την εξέγερση.
Η κυριότερη από αυτές τις οργανώσεις είναι οι Οθωμανικές Εστίες (Osmanlι Ocaklarι). Ιδρύθηκαν το 2009, στα πρότυπα των ταγμάτων εφόδου που είχαν οργανώσει κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1970 οι Γκρίζοι Λύκοι εναντίον της τουρκικής άκρας αριστεράς και πλέον αριθμούν 2.000.000 μέλη σε όλη την Τουρκία. Οι Οθωμανικές Εστίες δεν κρύβουν την τυφλή τους προσήλωση στον Ερντογάν και το κόμμα του. Σε ανύποπτο χρόνο, τον Απρίλιο του 2015, ο επικεφαλής της οργάνωσης, Καντίρ Κανπολάτ, θα δηλώσει: «Είμαστε στρατιώτες του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ταγίπ Ερντογάν. Του οφείλουμε τις Οθωμανικές Εστίες. Δεν θα υπήρχαμε αν δεν υπήρχε αυτός». H προϊστορία του Κανπολάτ είναι ιδιαίτερα σημαντική για να κατανοήσουμε τις καταβολές της οργάνωσης: Υπήρξε επικεφαλής των Εστιών Αλπερέν, των ταγμάτων εφόδου του μικρού ισλαμικού εταίρου της τουρκικής ακροδεξιάς, του Κόμματος Μεγάλης Ενότητας (ΒΒP). Το BBP είχε διασπαστεί από το Κόμμα της Εθνικιστικής Δράσης (MHP) στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και πήρε μαζί του το μεγαλύτερο μέρος των Γκρίζων Λύκων. Τον Αύγουστο του 2014, όταν ο πρόεδρος του BBP υποστήριξε τον κοινό υποψήφιο που στήριξαν οι κεμαλιστές και το MHP εναντίον του Ερντογάν, ο Κανπολάτ προκάλεσε τη διάσπασή του, πήρε ένα μεγάλο μέρος των Εστιών Αλπερέν και προσχώρησε στις Οθωμανικές Εστίες, εξέλιξη που πυροδότησε τη μαζικοποίηση της οργάνωσης.
Σε αυτήν συμμετέχουν πολλοί νεολαίοι του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ενώ τα μέλη του παρίστανται σε κάθε δημόσια συγκέντρωση του κόμματος, φροντίζοντας να παρουσιάζονται με διακριτές στολές προκειμένου να δηλώνουν την ταυτότητά τους. Βεβαίως, η διαπλοκή των ισλαμικών ταγμάτων εφόδου και του καθεστώτος δεν σταματάει στις ξεκάθαρες πολιτικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ της οργάνωσης και του κυβερνώντος κόμματος. Τον τελευταίο καιρό, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο που θέλουν επιφανείς εκπροσώπους του να διατηρούν ευθείες σχέσεις με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Από την άλλη, βέβαια, και το κυβερνών κόμμα ανταποδίδει τις αβρότητες των Οθωμανικών Εστιών: Υψηλόβαθμα στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, παρουσιάζονται με κάθε ευκαιρία στις δημόσιες εκδηλώσεις της οργάνωσης. Συνήθεις προσκεκλημένοι στα εγκαίνια ίδρυσης κατά τόπους οργανώσεων των Εστιών, σε όλη την επικράτεια της Τουρκίας, είναι μεταξύ άλλων και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά, ο Μεχντί Εκέρ, πρώην υπουργός Γεωργίας και ο πρώην αντιπρόεδρος του AKP, Σαμπάν Ντισλί. Επίσημος σκοπός των Εστιών είναι η διατήρηση και προώθηση της οθωμανικής κουλτούρας. Ο πραγματικός, είναι να την επιβάλουν με τη βία στους δρόμους. Αλλεπάλληλες είναι η μαρτυρίες για επιθέσεις ταγμάτων εφόδου της οργάνωσης σε γραφεία του HDP, αλλά και του κεμαλικού CHP(!), σε αντιπολιτευτικές διαδηλώσεις, ακόμα και σε γραφεία εφημερίδων, με γνωστότερο περιστατικό την έφοδο στις εγκαταστάσεις της Χουριέτ, στην Κωνσταντινούπολη, στις 6 και 8 Σεπτεμβρίου του 2015. Βεβαίως, η οργάνωση δεν κρύβει τη συμπάθειά της στο Ισλαμικό Χαλιφάτο: Τον Ιούλιο του 2015, σάλο προκάλεσαν τα σχόλια του επικεφαλής του τμήματος νεολαίας της οργάνωσης στην Κωνσταντινούπολη, Φουρκάν Γκιοκ, που εκθείασε τη δραστηριότητα του Ισλαμικού Χαλιφάτου, για την αιματηρή επίθεση που εξαπέλυσε στο συλλαλητήριο κουρδικών οργανώσεων, στο Σουρούτς του Βόρειου Κουρδιστάν.
Πολλοί αναλυτές συγκρίνουν τη δράση των Εστιών με εκείνην που είχαν αναπτύξει παλαιότερα οι Γκρίζοι Λύκοι, σε συνεργασία με την κεμαλική δικτατορία και το κατεστημένο που τη διαδέχθηκε. Στην πραγματικότητα, οι Εστίες αποτελούν το ισλαμικό τους αντίστοιχο –εξάλλου ένας από τους λόγους που το AKP πριμοδότησε την ίδρυση και την άνοδο της οργάνωσης είναι και για να απορροφήσει τα νεότερα, μαχητικά και πιο ακραία στελέχη του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης στους κόλπους του. Ούτως ή άλλως, τα τάγματα εφόδου του τελευταίου, οι Ιδεαλιστικές Εστίες, δρουν συχνά στο πλευρό των Οθωμανικών Εστιών, στο πλαίσιο των οργανωμένων πογκρόμ που εξαπολύονται εναντίον Κούρδων και άλλων αντικαθεστωτικών δυνάμεων. Και ήδη, η επιρροή που ασκεί το ΑΚP στο MHP είναι κάτι παραπάνω από ισχυρή. Εξάλλου, ο τωρινός αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Γιλντιρίμ Τουγκρούλ Τουρκές, είναι γιος του διαβόητου ιδρυτή των Γκρίζων Λύκων, Αρπασλάν Τουρκές, και προσχώρησε το AKP μόλις τον Αύγουστο του 2015, όταν δέχθηκε πρόσκληση του Αχμέτ Νταβούτογλου να συμμετάσχει στην υπηρεσιακή κυβέρνηση από την πλευρά του MHP. Εκείνος αποδέχθηκε, διαγράφηκε από το κόμμα του και έκτοτε προσχώρησε στο κυβερνών κόμμα, διατηρώντας τη θέση του και στην κυβέρνηση πλειοψηφίας που προέκυψε από τις εκλογές του Νοεμβρίου. Η παρουσία του γιου του Αρπασλάν Τουρκές σε τέτοιο υψηλό κυβερνητικό πόστο έχει προφανή σημειολογία, και συμβολίζει όσο τίποτε άλλο τη μεταστροφή του AKP, από τον ισλαμοκεμαλισμό στον ισλαμοφασισμό. Η δε δράση των Οθωμανικών Εστιών στους δρόμους, στα πρότυπα των ναζιστικών SA και των Μελανοχιτώνων του Μουσολίνι, την επιβεβαιώνει.
Πολλοί εκπρόσωποι του δυτικού κατεστημένου στέκονται ενεοί μπροστά στις οβιδιακές μεταμορφώσεις εκείνου που άλλοτε εκθείαζαν ως πρότυπο του ήπιου και δημοκρατικού ισλάμ. Ο Ερντογάν, βέβαια, είχε φροντίσει να διακηρύξει από πολύ νωρίς τις προθέσεις του, με αυτόν τον τόσο χαρακτηριστικό για την τουρκική πολιτική πλάγιο λόγο. Σε ανύποπτο χρόνο, και πολύ παλιά, είχε δηλώσει: «H δημοκρατία είναι για μένα σαν ένα δρομολόγιο λεωφορείου• όταν φτάσω στον προορισμό μου, θα κατέβω»…
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παλαιστίνιοι κρατούμενοι ανακοίνωσαν ότι θα κλιμακώσουν τη συλλογική διαμαρτυρία τους για την απελευθέρωση του Bilal Kayed, με μια συλλογική απεργία πείνας που θα ξεκινήσει την Κυριακή.
Σε μια νέα δήλωση, που εκδόθηκε από παλαιστίνιους κρατούμενους που συνδέονται με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ανακοινώθηκε ότι την Κυριακή 17 Ιούλη δεκάδες κρατούμενοι θα ξεκινήσουν μια ανοικτή απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Kayed. Η ομάδα αυτή θα είναι η πρώτη ομάδα που θα συμμετάσχει στη συλλογική ανοιχτή απεργία πείνας η οποία σταδιακά θα κλιμακωθεί με περισσότερους κρατούμενους να λαμβάνουν μέρος. Η Κοινωνία των Παλαιστινίων Κρατουμένων και το Κέντρο Μελετών Παλαιστινίων Κρατουμένων επιβεβαίωσε ότι οι κρατούμενοι όλων των παλαιστινιακών παρατάξεων θα συμμετάσχουν στα σταδιακά βήματα διαμαρτυρίας την ερχόμενη εβδομάδα για την απελευθέρωση του Kayed.
Ο Bilal Kayed, 35 ετών, ο οποίος ήταν ένας από τους διοργανωτές της μαζικής συλλογικής απεργίας πείνας Karameh (2012), εναντίον της απομόνωσης και της άρνησης οικογενειακών επισκέψεων, βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και 32 ημέρες, από τις 15 Ιουνίου. Καταδικάστηκε σε διοικητική κράτηση έξι μηνών χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη - στις 13 Ιουνίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των 14,5 ετών ποινής του στις ισραηλινές φυλακές. Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι κρατούμενοι συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες για την απελευθέρωση του Kayed, συμπεριλαμβανομένων μαζικών απεργιών πείνας δύο και τριών ημερών σε όλες τις φυλακές.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μια σκόπιμα κακοστημένη επιχείρηση φούσκα καταδικασμένη να αποτύχει, εν τη γενέσει της. Μοναδικός στόχος η ενίσχυση της θέσης του Ερντογάν, ώστε να εφαρμόζει με τις ευλογίες και τον "θαυμασμό" του λαού, τις όποιες αντιδημοκρατικές πολιτικές του. Ο άνθρωπος που ατίμωσε την δημοκρατία με προσπάθειες φίμωσης των μέσων ενημέρωσης, με εκατοντάδες συλλήψεις διαφωνούντων κλπ, χρησιμοποίησε χθες την δημοκρατία για ισχυροποιήσει τη θέση του και να κρατηθεί στην εξουσία. Κανείς δεν εύχεται να δει στην εξουσία συνταγματάρχες, όμως και κανείς δεν εύχεται να παίζονται τέτοια "παιχνίδια" στις πλάτες του κόσμου, προς όφελος του νέου τύπου δικτατορίας που με άλλοθι όλα αυτά θα επιβάλλει ο Ερντογάν.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ: συνωμοσιολογικές παρατηρήσεις…
Συνωμοσιολόγος
Σίγουρα δεν μπορεί κανείς να αποφανθεί, με βεβαιότητα, για το χαρακτήρα (προβοκατόρικος ή μη) και την αυθεντικότητα του πραξικοπήματος στην Τουρκία… Ωστόσο, υπάρχουν κάποια «χαρακτηριστικά» του πραξικοπήματος που εγείρουν πολλά ερωτηματικά και προκαλούν συνωμοσιολογικές απορίες.
Τα κυριότερα από αυτά:
α). Εκδηλώνεται ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στις 10 το βράδυ: Σε μια ώρα που όλος ο κόσμος είναι... ξύπνιος και στο δρόμο. Αυτός ο σχεδιασμός δεν αντιτίθεται μόνο στην ιστορική εμπειρία (τα πραξικοπήματα πιάνανε τον κόσμο στον ύπνο, τις πρωινές ώρες), αλλά είναι και βλακώδης, διότι είναι ένας σχεδιασμός ερασιτεχνικός: Πραξικόπημα με το λαό στο δρόμο!!! Τέτοιοι βλακώδεις ερασιτεχνισμοί δεν μπορεί να υπάρχουν σε αυθεντικά και οργανωμένα πραξικοπήματα… Σηματοδοτούν προβοκάτσια. «Στήνονται», δηλαδή για να αποτελέσουν ένα τελετουργικό αποτυχημένου πραξικοπήματος… β). Ένα άλλο τελετουργικό πραξικοπηματικού ΘΕΑΜΑΤΟΣ είναι η παρέλαση των πραξικοπηματιών στο Βόσπορο και στο αεροδρόμιο, καθώς και οι συγκρούσεις στρατιωτών με την αστυνομία στα κυβερνητικά γραφεία… Πού βρίσκεται το βλακώδες; Γίνεται ένα πραξικόπημα που πιάνει την κυβέρνηση στο ύπνο και τον Ερντογάν σε διακοπές και δεν μπορεί ούτε το κυβερνητικό κτίριο να καταλάβει!!! γ) Τρίτο τελετουργικό πραξικοπηματικού θεάματος: Η ανακοίνωση των πραξικοπηματιών από την κρατική τηλεόραση, αλλά ΚΑΙ η ΟΛΙΚΗ τους ανικανότητα να συλλάβουν τον Ερντογάν ή τον Πρωθυπουργό, παρά το γεγονός ότι ο Ερντογάν …παραθέριζε!!!
Με ποιες δυνάμεις, αλήθεια, γινόταν το πραξικόπημα; Με μια χούφτα ερασιτεχνών που το μόνο που επιδίωκαν ήταν το ΘΕΑΜΑ του πραξικοπήματος;;; Αυτά τα πολιτικά χαρακτηριστικά γεννούν πολλά ερωτηματικά… Πολιτικά καταλήγεις σε ένα σκηνοθετημένο καθεστωτικό θέαμα πραξικοπηματικής προβοκάτσιας…
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Φασίστες του Ερντογάν κάνουν επιθέσεις σε αριστερές γειτονιές της Κωνσταντινούπολης
Ο Ερντογάν βιάζεται να εκμεταλλευθεί την χθεσινή απόπειρα πραξικοπήματος των Κεμαλιστών, κάνοντας επίθεση στην Τουρκική και ΚΟυρδική Αριστερά... Προοδευτικός κόσμος από την Κωνσταντινούπολη κάνει τώρα αναφορές για πορείες φασιστών-οπαδών του Ερντογάν σε αριστερές συνοικίες της Πόλης όπως το Gazi κάνοντας επιθέσεις εναντίον πολιτών! Αριστεροί και αναρχικοί καλούν τον κόσμο σε αντίσταση στους φασίστες του Ερντογάν, και ήδη υπάρχουν επεισόδια
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Μαζικές επιθέσεις οπαδών του Ερντογάν σε γραφεία του Κουρδικού κόμματος
Μαζικές επιθέσεις οπαδών του Ερντογάν σε γραφεία του Κουρδικού Κόμματος HDP, λαμβάνουν χώρα από το απόγευμα. Ενώ το Κουρδικό κόμμα είχε καταδικάσει την απόπειρα πραξικοπήματος, ο Ερντογάν αισθανόμενος πανίσχυρος τα βάζει με τους "πραγματικούς" του εχθρούς, τους δημοκράτες και τους Κούρδoυς!