Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Τριτη 12 Ιουλιου 2016


Σε ποιον ανήκει το κτίριο της Κουμουνδούρου εκεί που είναι τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ
Σε ποιον ανήκει το κτίριο της Κουμουνδούρου; Οι περισσότεροι θα πουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως στην πραγματικότητα ανήκει στον… Φώτη Κουβέλη.
Γράφει το δημοσίευμα: “Βρισκόμαστε στο 1987, η ανανεωτική Αριστερά ονομάζεται ΕΑΡ και πραγματοποιεί οικονομική καμπάνια προκειμένου να αγοραστεί το κτίριο της Κουμουνδούρου. Οντως, βρίσκονται τα 80.000.000 δραχμές που κόστιζε, αν και φήμες της εποχής έκαναν λόγο για χρήματα από εφοπλιστή που δόθηκαν αλλά δεν έφτασαν ποτέ να πραγματοποιήσουν τον σκοπό για τον οποίο δόθηκαν, αλλά δεν τις πιστεύουμε. Και έρχεται η ώρα να αγοραστεί το κτίριο. Σε τίνος όνομα, όμως, θα αγοραζόταν εφόσον, χάρη στον σοφό νομοθέτη, τα κόμματα δεν είναι ξεκάθαρο αν διαθέτουν ή δεν διαθέτουν νομική προσωπικότητα, άρα το εάν δικαιούνται ή δεν δικαιούνται να έχουν περιουσία είναι σχετικό και μπορεί να εξαρτάται από τη νομολογία;
Αποφασίζεται, λοιπόν, το κτίριο να αγοραστεί στα ονόματα των Λεωνίδα Κύρκου, Φώτη Κουβέλη και Στέργιου Πιτσιόρλα (του νυν προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ), όπερ και συνέβη. Οταν η ΕΑΡ προσχώρησε στον Συνασπισμό και ο κ. Πιτσιόρλας βρέθηκε στο πλάι του Νίκου Κωνσταντόπουλου ζήτησε τη μεταβίβαση του ποσοστού του. Ετσι, το ποσοστό του κ. Πιτσιόρλα μεταβιβάστηκε στον Λεωνίδα Κύρκο και μετά τον θάνατο του Λεωνίδα όλο το ποσοστό μεταβιβάστηκε στον Φώτη Κουβέλη”.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς! Και ο Ρωσικός λαός δεν συγχωρεί τους προδότες!
Είχαν περάσει έξι χρόνια από την εποχή που ο συνταγματάρχης Αλεξάντερ Ποτέγιεφ, που κατείχε καίρια θέση στο δίκτυο αντικατασκοπείας της KGB, είχε προδώσει τις θέσεις των Ρώσων κατασκόπων στους Αμερικάνους πράκτορες. Κανείς δεν υπολόγισε το οικονομικό κόστος που είχε υποστεί η Ρωσία. Σιωπή. Αλλά τίποτα δεν ξεχνιέται. Η δικαίωση έπρεπε να λάμψει και για να λάμψει, έπρεπε να σβήσει ο προδότης. Όλοι θεωρούσαν το γεγονός μία χαμένη υπόθεση και αυτό ήταν το λάθος τους, η σιγουριά του άνακτα ότι δεν θα μπει κανείς στο παλάτι του.
Και ποιός πίστευε ότι εντός της Αμερικής, η Ρωσία με το σφουγγάρι της Δικαιοσύνης θα εξαφάνιζε τον λεκέ της προδοσίας; Ο συνταγματάρχης βρέθηκε νεκρός και η σιωπή της Ρωσίας είναι η δύναμη που ξαναδίνει την χαμένη υπόσταση στο Έθνος της. Όπου και να κρυφτεί ο προδότης, δεν έχει μέλλον. Και το κύριο μήνυμα το πήρε ο άναξ. Ακόμα και το παλάτι του δεν αποτελεί άβατο μπροστά στην Συμπαντική Δικαιοσύνη. Η εθνική σιωπή δικαιώθηκε και οι φωνές του άνακτος περί ισχυρού ανδρός και ανακτόρου, για μία ακόμα φορά στον Καιάδα της Ιστορίας. Και ο απόηχος της Ιστορίας; Μπορεί η Ρωσία να παλεύει μόνη της, αλλά το Δίκαιο επικρατεί, ακόμα και αν του επιτίθενται όλα τα θηρία της γης.
Συμπλοκές Ρώσων και Αμερικανών πρακτόρων - Ένας νεκρός και ένας τραυματίας
9/7/2016
Συμπλοκές Ρώσων και αμερικανών πρακτόρων έχουμε τα τελευταία 24ωρα με ένα νεκρό και ένα βαριά τραυματισμένο πράκτορα της CIA. Νεκρός είναι ο πρώην συνταγματάρχης της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας της Ρωσίας, Alexander Poteyev, που πρόδωσε το δίκτυο των Ρώσων κατασκόπων και είχε βρει καταφύγιο στις ΗΠΑ. O πρώην συνταγματάρχης της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας της Ρωσίας, Alexander Poteyev, βρέθηκε νεκρός κάτω από άγνωστες συνθήκες στις ΗΠΑ. Στην Ρωσία ο Poteyev είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλάκιση ερήμην για προδοσία και λιποταξία.
Το όνομα Alexander Poteyev ήρθε στην επιφάνεια το 2010 όταν συνδέθηκε με το σκάνδαλο κατασκοπείας στις ΗΠΑ. Ο ίδιος ο Alexander Poteyev πρόδωσε τη Ρωσία και αποκάλυψε το δίκτυο των Ρώσων κατασκόπων που δρούσε στις ΗΠΑ στις αμερικανικές αρχές, μεταξύ των οποίων και την Αnna Chapman. Η ζημιά που είχε προκαλέσει τότε ο Poteyev στην Ρωσία εκτιμάται στα 50 εκατ δολ.. Ο ίδιος ο Poteyev και η οικογένεια του εγκατέλειψαν την Ρωσία πριν αποκαλυφθούν οι Ρώσοι κατάσκοποι. Η ρωσική υπηρεσία εξωτερικής κατασκοπίας SVR αρνήθηκε να σχολιάσει στα ΜΜΕ το θάνατο του πρώην υπαλλήλου της. Ο εκπρόσωπος της SVR Sergei Ivanov είπε σχετικά «δεν σχολιάζουμε αυτές τις αναφορές». «Όχι δεν το γνωρίζουμε.. Είναι φανερό ότι ήταν προδότης αλλά δεν βλέπουμε ποια είναι η απειλή σε αυτή την περίπτωση. Το ζήτημα δεν ανησυχεί ούτε το Κρεμλίνο ούτε τον πρόεδρο Β.Πούτιν» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ν.Πεσκόφ.
«Δεν ήταν χρήσιμος σε κανέναν. Του δίνετε μεγάλη αξία αν υπονοείτε ότι σκηνοθέτησαν τον θάνατο του για να σωθεί» είπε ο Morozov, πρώην πράκτορας στο RIA Novosti. Όσο αφορά το χτεσινό περιστατικό που αποκαλύψαμε (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ) σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες και δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, πράκτορας της ρωσικής FSB ξυλοκόπησε άγρια πράκτορα της CIA που προσπαθούσε να μπει στο κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στη περιοχή Presnensky στη Μόσχα ύστερα από επιχείρηση κατασκοπείας. Ο αμερικανός πράκτορας κουβαλούσε πάνω του σημαντικά ευρύματα και προσπαθούσε να μπει στο κτίριο για να μην συλληφθεί. Το περιστατικό αυτό επιβεβαιώνουν και οι τέσσερις Αμερικανοί αξιωματούχοι που έδωσανκατάθεση για το περιστατικό. Ο Αμερικανός πράκτορας ο οποίος απέκτησε ένα σπασμένο ώμο, είχε και άλλα σοβαρά τραύματα κατάφερε να φυγαδευτεί αρχικά εντός της πρεσβείας και έπειτα έξω από τη Ρωσία υπό την διπλωματική κάλυψη και τώρα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο όπου λαμβάνει ιατρική φροντίδα. Το επεισόδιο προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών. Το State Department κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη Sergey I. Kislyak για να διαμαρτυρηθεί για το περιστατικό τόνισε αξωματούχος της κυβέρνησης Μ.Ομπάμα.
Εργαζόταν ως κατάσκοπος στην Ρωσία όπου είχε στήσει το δικό του δίκτυο με «διπλωματική κάλυψη» γεγονός που σημαίνει ότι προσποιούνταν ότι ήταν υπάλληλος του State Department. Οι εκπρόσωποι του State Department και της CIA αρνήθηκαν να σχολιάζουν το περιστατικό. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, σχολίασε λέγοντας: «Η διπλωματία βασίζεται στην αμοιβαιότητα. όσο οι ΗΠΑ καταστρέφουν την σχέση, τόσο πιο δύσκολο είναι για τους Αμερικανούς διπλωμάτες να εργαστούν στην Ρωσία» είπε. «Ο Αμερικανός κατάσκοπος-διπλωμάτης επέστρεφε από αναγνωριστική αποστολή. Γιατί δεν σταμάτησε να δείξει την διπλωματική του κάρτα ; Γιατί ήθελε να διαφύγει και να μην αναγνωριστεί; Αυτός επιτέθηκε πρώτος για να διαφύγει». Πρόκειται για τον τρίτο γραμματέα του πολιτικού τμήματος της Αμερικανικής πρεσβείας Daniel van Daykene.
Το State Department αρνήθηκε να σχολιάσει το βίντεο λέγοντας πως δεν «μπορούμε να αποφασίσουμε για την γνησιότητα του» ενώ ο John Kirby επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για Αμερικανό διπλωμάτη. Παρόλ αυτά ο Kirby δεν γνώριζε αρχικά ότι υπήρχε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης ενώ αρκέστηκε να πει ότι ο Ρώσος πράκτορας παραβίασε την Συνθήκη της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις αν εισήλθε μέσα στην αμερικανική πρεσβεία. Το άρθρο 22 τονίζει πως υπάρχει απαραβίαστο της εκάστοτε πρεσβείας. Κανείς πράκτορας ξένου κράτους δεν μπορεί να εισέλθει χωρίς την άδεια του επικεφαλής της αποστολής. Οι διπλωμάτες δεν συλλαμβάνονται και δεν κρατούνται με χρήση βίας. Παράλληλα το Κονγκρέσο των ΗΠΑ ζήτησε να μάθει περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό. «Δεν νομίζω ότι έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο» είπε ο Γερουσιαστής της Επιτροπής Μυστικών Υπηρεσιών, Richard Burr. «Το Κογκρέσο θα πιέσει τον Μ.Ομπάμα για μια ισχυρή απάντηση. Ένα τέτοιο περιστατικό δεν μπορεί να περάσει έτσι» τόνισε. Οι ΗΠΑ πάντως προχώρησαν στην απέλαση δύο διπλωματών ως απάντηση στο περιστατικό ενώ σήμερα η Ρωσία ανακοίνωσε ότι προχωρά στην ίδια κίνηση για ίδιο αριθμό εργαζομένων στην αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα. Σύμφωνα με τον αναπληρωτη υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριμπακόφ ο ένας από τους δύο εργαζομενους είναι ο πράκτοας που ενεπλάκη στο επεισόδιο ενώ και ο δεύτερος ήταν όργανο της CIA.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βούλα Παπαχρήστου: Η απόδειξη της μνήμης χρυσόψαρου που διαθέτουν οι Έλληνες
21/3/2016
Θυμάμαι μία σκηνή από την παλιά, καλή ελληνική ταινία «Η Ρένα είναι οφ σάιντ», με πρωταγωνίστρια την Ρένα Βλαχοπούλου, η οποία θεωρώ πως εκφράζει απόλυτα την ελληνική κοινωνία. Σε αυτή τη σκηνή η Βλαχοπούλου βρίσκεται στις εξέδρες του γηπέδου κι ακούει τον οπαδό της ομάδας, που υποδύεται ο Ανδρέας Ζαρταλούδης, να χαρακτηρίζει τον ίδιο παίκτη πότε «κρέας, ανίκανο και χαραμοφάη» και πότε «ήρωα, λεβέντη και... Καραϊσκάκη». Όπως ακριβώς δηλαδή γίνεται ιστορικά στην χώρα μας με όλους, όχι μόνο τους αθλητές, αλλά όσους για κάποιο λόγο είναι γνωστοί στον κόσμο. Την μία στιγμή είναι «ήρωες» και την αμέσως επόμενη «άχρηστοι». Η μνήμη χρυσόψαρου είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του Έλληνα και το ίδιο ακριβώς φαίνεται πως συνέβη και στην περίπτωση της πρωταθλήτριας του τριπλούν, Βούλας Παπαχρήστου. Της αθλήτριας που πριν από λίγες ημέρες πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου και ξαφνικά «μας έκανε όλους περήφανους», ενώ το τελευταίο μετάλλιο που είχε πάρει ήταν αυτό που της είχε απονέμει το Περιοδικό Time, το… αργυρό μετάλλιο ρατσισμού.
Σήμερα, η Παπαχρήστου αποθεώνεται από το σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για το μεγάλο της «come back». Όπως σημειώνεται σε διάφορα ρεπορτάζ, η 27χρονη αθλήτρια κατάφερε να ξεπεράσει τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012, κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια της μετά από μία μεγάλη αποχή από τον στίβο, να φανεί δυνατή και να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο. Η αθλήτρια που κατάφερε να βάλει πίσω της τον «πόλεμο που δέχτηκε» και σαν μια πραγματική ηρωίδα, «αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της». Πολύ ωραία και ... εύστοχα όλα αυτά, αν μάλιστα σκεφτούμε πως σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρας ποίησης. Θα αναρωτηθεί κανείς, που δεν γνωρίζει «γιατί δέχτηκε πόλεμο αυτό το κορίτσι; Ποιος ήταν ο λόγος του αποκλεισμού της από τους Ολυμπιακούς αγώνες; Κάποιος σοβαρός τραυματισμός;» Εύλογα ερωτήματα από τη στιγμή που σχεδόν όλα τα αφιερώματα παρουσιάζουν λίγο ως πολύ, μία... αδικία αυτό που υπέστη το «καημένο το κορίτσι». Η «ηρωίδα», η ... σύγχρονη Μπουμπουλίνα. Μία «Μπουμπουλίνα» με φασιστικές και ρατσιστικές ιδέες. Ένα «κοριτσάκι» που δικαιολογεί την βιαιοπραγία εναντίον των γυναικών. Που λατρεύει τα όπλα, που θεωρεί πως οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής «απλά εκφράζουν τον κόσμο στην Βουλή». Ποιον ακριβώς κόσμο εκφράζουν όμως;
Ο αποκλεισμός της από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012 έγινε με αφορμή ένα ρατσιστικό σχόλιο που είχε κάνει στο twitter: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα… Τουλάχιστον τα κουνούπια του δυτικού Νείλου… θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!!». Η ανακοίνωση του αποκλεισμού της από την ΕΟΕ ανέφερε: «Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν από την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου». Πολλά μέσα, αλλά και εκπρόσωποι της πολιτείας τότε, την είχαν αντιμετωπίσει ως μία «αποπροσανατολισμένη και παρασυρμένη νεαρή κοπέλα» με χαρακτηριστική την ανοιχτή επιστολή που της είχε στείλει ο νυν πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής και η οποία ξεκινούσε με την φράση «Βούλα παιδί μου!» και κατέληγε με την εξής παράγραφο «Να συνεχίσεις με πείσμα και αγάπη σ' αυτό που κάνεις. Παραδέχτηκες το λάθος σου, ενώ κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να εγκληματούν σε βάρος ενός ολόκληρου λαού με τις πιο ρατσιστικές ταξικές επιθέσεις». Είναι αλήθεια όμως πως παραδέχτηκε το λάθος της; Κατάλαβε ποτέ το λάθος της; Σε συνέντευξη της, λίγους μήνες μετά, δήλωσε πως έκανε απλά «μια πλάκα», προσθέτοντας κατηγορηματικά πως δεν έχει μετανιώσει για ό,τι έγραψε. Για την Βούλα Παπαχρήστου, το σχόλιο της δεν είχε τίποτα το μεμπτό.
Από μικρή έδειχνε λίγο... ατίθαση πάντως κι από μικρή δικαιολογούνταν. Όπως για παράδειγμα το 2009 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τορίνο. Τότε, αποφάσισε πως δεν ήθελε να περιμένει την σειρά της στα δοκιμαστικά και μπήκε μπροστά από την Γαλλίδα αθλήτρια Τερέζα Νζολά. Όταν η, έγχρωμη, αθλήτρια της ζήτησε να πάει στη σειρά της, η Παπαχρήστου στην πάτησε με τα σπάικς και παρέμεινε στην θέση της. Η ομοσπονδία δεν την τιμώρησε, αφού στα δοκιμαστικά είχε κάνει ατομικό ρεκόρ και όπως ελέχθη τότε «αυτές οι ... αντιδικίες την βοηθούσαν να "φτιαχτεί" ενόψει του άλματος». Η σχέση της με τον Ηλία Κασιδιάρη έπαιξε σαφώς ρόλο στην εικόνα που είχε διαμορφωθεί το 2013 για εκείνην. Ουσιαστικά επιβεβαίωνε τις πεποιθήσεις της, χωρίς να αφήνει αμφιβολίες για το πραγματικό νόημα των τοποθετήσεων της. Εάν αυτές δεν είχαν γίνει ξεκάθαρος όταν πόσταρε το παραπάνω σχόλιο, ή φωτογραφίες όπλων. Η Βούλα Παπαχρήστου είναι σαφώς μια προικισμένη αθλήτρια, η οποία όμως δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει εκπροσωπήσει την χώρα μας, σε οποιαδήποτε διεθνή οργάνωση. Ίσως γιατί πιστεύω πως οι πραγματικά μεγάλοι αθλητές δεν μετριούνται μόνο από τα μετάλλια που κατακτούν. Ίσως γιατί θεωρώ πως το ήθος είναι ισάξιο των αθλητικών επιδόσεων. Ίσως πολύ απλά γιατί δεν γουστάρω να εκπροσωπεί την χώρα μου (κι εμένα) μια «κοπελίτσα» με φασιστικές πεποιθήσεις. Από το 2012 μέχρι σήμερα άλλαξαν αρκετά πράγματα στη ζωή της Βούλας Παπαχρήστου, τόσο στον αθλητισμό όσο και στην προσωπική της ζωή. Είναι πλέον και μητέρα ενός μικρού κοριτσιού. Εάν μαζί άλλαξαν και οι πεποιθήσεις της, είναι άγνωστο. Εάν όντως έχει μετανιώσει κι έχει αναγνωρίσει τα λάθη της, τότε ας δεχτούμε όλοι μαζί πως απλά υπήρξε ένα «νεαρό κορίτσι που παραπλανήθηκε» κι ας την χειροκροτήσουμε. Εάν συνεχίζει όμως να πιστεύει σε όσα έλεγε τότε, ας ελπίσουμε πως δεν θα την δούμε ούτε στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Κι ας μην πάρουμε το πολυπόθητο μετάλλιο, που φαίνεται πως είναι ικανή να μας φέρει. Ας κρατήσουμε απλά την αξιοπρέπεια μας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ... ΕΞΥΠΝΟΙ
Ο διαχωρισμός γίνεται πάντα από εκείνον που βάζει αξιωματικά τον εαυτό του στη δεύτερη κατηγορία και αντίστοιχα υιοθετείται και από άλλους με την ίδια αντίληψη για τον εαυτό τους. Και στην πρώτη κατηγορία μπαίνουν, συνήθως, εκείνοι που δεν αποδέχονται την εξ αποκαλύψεως αλήθεια των "έξυπνων", έχουν διαφορετικούς τρόπους σκέψης και ζωής, άλλα προτάγματα και άλλες αξίες. Φυσικά, εμείς οι μαρξιστές είμαστε αποδεδειγμένα βλάκες, καθώς επιμένουμε να αρνούμαστε αυτό τον διαχωρισμό που υποστηρίζουν οι έξυπνοι. Κατά συνέπεια, ό,τι κι αν πούμε (για ιστορικοκοινωνικές συνθήκες που καθορίζουν τη σκέψη και τον τρόπο ζωής ετούτου ή του άλλου ανθρώπου, για το -δανεισμένο από τον Φρόιντ- ασυνείδητο, για τον ρατσιστικό χαρακτήρα τέτοιων απίθανων διαχωρισμών κ.λπ.), βλακεία θα είναι.
Σκέφτομαι μόνο τον εν Ελλάδι πατέρα της σχετικής θεωρίας. Τον Ευάγγελο Λεμπέση, το βιβλίο του οποίου, "Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω", εκδόθηκε επί Κατοχής και διαβάζεται ακόμη με ενθουσιασμό από τους έξυπνους. Ανώτερος δικαστικός εκείνα τα μαύρα χρόνια, ο Λεμπέσης, αναπαράγει στο βιβλίο αυτό τις θεωρίες περί έξυπνων και βλακών, που έκαναν θραύση στη ναζιστική Γερμανία και κυρίως στην Αυστρία. Γραμμένο με χιούμορ, το βιβλίο εντυπωσιάζει. Αν διαβαστεί πιο προσεκτικά, θα διαπιστωθεί πως στην κατηγορία των βλακών ο συγγραφέας τοποθετεί εκείνους που αδυνατούν να κατανοήσουν και ν' αποδεχτούν την πραγματικότητα. Την τότε πραγματικότητα.
Έγραψε κι άλλο βιβλίο στη συνέχεια ο Λεμπέσης. Την "Επαναστατική μάζα", όπου είναι σαφέστερος. Οι βλάκες για τους οποίους μιλάει ήταν εκείνοι που συνωθούνταν στις γραμμές του ΚΚΕ και του ΕΑΜ. Καλή ανάγνωση για όποιον-α θέλει να διαβασει μαλακιες και ηλιθιοτητες ενος αρχιμαλακα ναζιστη!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θριαμβολογούν κάποιοι επειδη ανακαλύφθηκε ότι οι Καλλας δεν είναι απόγονοι του Μεγαλέξαντρου στα βουνά του Πακιστάν. Συμφωνα με ανακαλυψεις βιολογων στο DNA των Καλλας. Λες και ενδιαφερει κανεναν αυτό. Για το ότι τα ηθη και εθιμα τους είναι αρχαιοελληνικα, δεν λενε τιποτε. Για το ότι πιστευουν σε θεους όπως ο Ντιας-Ζεους (Διας – Ζευς), και στη Εστια, της οποιας η φωτια αναβει κάθε μερα, χειμωνα-καλοκαιρι, πρωι βραδυ, στο σπιτι, δε λενε τιποτε. Και σε ολους τους θεους του αρχαιου δωδεκαθεου. Το αν είναι κατευθειαν απογονοι, δεν ενδιαφερει κανενα. Μπορει να ηταν ντοπιοι η οποιοι επιρρεαστικαν από τον ελληνιστικο πολιτισμο. Αλλα για αυτό δε λενε τιποτε.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημητρης Καζακης 19/7/2016
Το ΕΠΑΜ δεσμεύεται και θέτει ως εγγύηση για την υλοποίηση των δεσμεύσεων τα περιουσιακά στοιχεία των μελών του.
"Όλοι ίδιοι είναι," συνηθίζουν να λένε πολλοί μετά την φαινομενικά τρομακτική μετάλλαξη των αντιμνημονιακών σε σούπερ μνημονιακούς. Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι, ή δεν τους χωρά στο νου, είναι το γεγονός ότι εξαρχής ο Τσίπρας, ο Καμμένος και η παρέα τους - πολύ πριν βρεθούν στην κυβέρνηση - είχαν ως αποστολή να εξαπατήσουν και να δολοφονήσουν την ελπίδα σε πολύ πλατιά στρώματα του λαού. Να τσακίσουν το ηθικό και την αίσθηση δικαίου στους πολίτες, ώστε να αποδεχθούν τα πολύ χειρότερα. Να αποδεχθούν την κατάλυση και εκποίηση της Ελλάδας, της ίδιας της ζωής τους, υπό καθεστώς κατοχής. Κι αυτό έγινε. Πώς γνωρίζουμε όμως ότι οι Τσίπρας, Καμμένος και Σία ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία από πολύ νωρίς; Πρώτα και κύρια από το γεγονός ότι κανένας απ' αυτούς δεν δεσμευόταν για το τι θα κάνει. Κανείς τους δεν τολμούσε να βάλει το κεφάλι του στον ντορβά και να δεσμευτεί συγκεκριμένα προς τους πολίτες. Αρκούνταν σε συνθήματα και προεκλογικές υποσχέσεις. Μα, θα μου πείτε, υπάρχει κόμμα ή πολιτικός σχηματισμός που να τολμά να δεσμευτεί απέναντι στους πολίτες με τέτοιον τρόπο ώστε να τους δώσει τη δυνατότητα να τον εγκαλέσουν ακόμη και ποινικά σε περίπτωση αθέτησης δεσμεύσεων; Είναι αλήθεια ότι ποτέ στην πολιτική ιστορία της χώρας δεν υπήρξε κόμμα ή πολιτικός σχηματισμός που να δεσμεύτηκε με τέτοιον τρόπο ώστε να αποδέχεται προκαταβολικά ποινική ευθύνη σε περίπτωση αθέτησης των δεσμεύσεων ή υποσχέσεών του. Γι' αυτό και κυριαρχεί ένα συγκεκριμένο είδος ψηφοφόρων, ανεξαρτήτως χρώματος και πολιτικής ιδεολογίας: ο κοψοχέρης.
Το ΕΠΑΜ για να δείξει ότι δεν είναι καθόλου φυσιολογικό για έναν πολιτικό σχηματισμό να δεσμεύεται και έπειτα να εξαπατά τους ψηφοφόρους του, προχώρησε σε κάτι πρωτοφανές για τα πολιτικά χρονικά της χώρας. Το πρόσφατο Συνέδριό του (1-3 Ιουλίου) ψήφισε τη Νομική Δέσμευση του ΕΠΑΜ απέναντι στον ελληνικό λαό. (http://www.epamhellas.gr) Τι είναι αυτό; Είναι ένα νομικό κείμενο με βάση το οποίο το ΕΠΑΜ δεσμεύεται απέναντι στον ελληνικό λαό να υλοποιήσει 14 άμεσα μέτρα: • Να θεσπίσει ως ημέρα ανεξαρτησίας της Ελλάδας την 28η Ιανουαρίου. • Να διαγράψει το δημόσιο χρέος ως παράνομο και καταχρηστικό. • Να ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον όσων σφετερίστηκαν εξουσία. • Να δημιουργήσει μια δημοκρατική κυβέρνηση με δεσμευτικά δημοψηφίσματα. • Να καταργήσει το σύνολο των μνημονιακών νόμων και ρυθμίσεων. • Να καταργήσει το σύνολο των καταχρηστικών και δημευτικών φόρων. • Να διαγράψει το σύνολο των ιδιωτικών χρεών προς τράπεζες, ταμεία, εφορία. • Να θέσει υπό εκκαθάριση εν λειτουργία τις συστημικές τράπεζες. • Να διασφαλίσει τις πραγματικές καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών. • Να επαναφέρει όσες ιδιοκτησίες πλειστηριάστηκαν από τράπεζες, ταμεία και εφορία στους Νόμιμους Ιδιοκτήτες τους. • Να επαναφέρει μισθούς και συντάξεις στην προ του πρώτου μνημονίου εποχή. • Να θεμελιώσει ένα αληθινά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας και παιδείας. • Να επανεθνικοποιήσει το σύνολο της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας. • Να δρομολογήσει την ψήφιση ενός νέου δημοκρατικού Συντάγματος.
Το πώς θα γίνουν όλα αυτά, αναλύεται στο πρόγραμμα του ΕΠΑΜ. Όμως το σημαντικό είναι άλλο. Τι θα γίνει αν το ΕΠΑΜ εγκαταλείψει, ή αθετήσει αυτές τις δεσμεύσεις του; Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η πρωτοτυπία της Νομικής Δέσμευσης. Με αυτήν το ΕΠΑΜ αναλαμβάνει προκαταβολικά την ποινική ευθύνη έναντι των ψηφοφόρων του και του ελληνικού λαού, σε περίπτωση αθέτησης των δεσμεύσεών του. Δείτε τι δηλώνει υπεύθυνα: • Ότι τυχόν αδυναμία υλοποίησης των ως άνω δεσμεύσεων υπό ομαλές συνθήκες (μη εμπόλεμης κατάστασης ή φυσικής καταστροφής), εντός τριμήνου από την ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών, θα έχει ως συνέπεια την ΑΜΕΣΗ και καθολική ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ των μελών του ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ που κατέχουν θέσεις κυβερνητικής και κοινοβουλευτικής ευθύνης. • Ότι τυχόν αθέτηση αυτών των δεσμεύσεων από το Ε.ΠΑ.Μ. συνεπάγεται αυτοδικαίως ομολογία του εγκλήματος της εξαπάτησης των ψηφοφόρων εκ μέρους της ηγεσίας του Ε.ΠΑ.Μ. και όσων εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιό του και αποδέχονται ανεπιφύλακτα την κίνηση της διαδικασίας ποινικής δίωξης εναντίον τους. • Ότι τυχόν συνδρομή του Ε.ΠΑ.Μ. με οιονδήποτε τρόπο, στη συνέχιση της ίδιας μνημονιακής πολιτικής υπό καθεστώς κατοχής της πατρίδας συνεπάγεται ότι η ηγεσία και όσοι εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιό του διαπράττουν σφετερισμό λαϊκής εντολής και έγκλημα εσχάτης προδοσίας και αποδέχονται ανεπιφύλακτα να διωχθούν ποινικά για τα αδικήματα αυτά.
Με άλλα λόγια, το ΕΠΑΜ με τη Νομική Δέσμευση εξοπλίζει τον ψηφοφόρο με μια προκαταβολική ομολογία ενοχής για την περίπτωση αθέτησης των δεσμεύσεών του. Μια ομολογία ενοχής που μπορεί να επιτρέψει σε οιονδήποτε πολίτη να στραφεί ποινικά εναντίον του ΕΠΑΜ, αν τυχόν εγκαταλείψει ή αθετήσει τις δεσμεύσεις του. Με άλλα λόγια το ΕΠΑΜ είναι τόσο σίγουρο ότι μπορεί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του, ώστε κάνει αυτό που δεν τολμά να κάνει κανένα άλλο πολιτικό σχήμα. Ομολογεί προκαταβολικά ποινική ευθύνη, αν αθετήσει τις υποσχέσεις του. Και δεν σταματά εκεί. Θέτει και ποινική ρήτρα για την περίπτωση που το ΕΠΑΜ αθετήσει αυτό το συμβόλαιο με τον ελληνικό λαό. Να τι δηλώνει: "Σ' αυτήν την περίπτωση η ηγεσία του Ε.ΠΑ.Μ. και οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιό του αποδέχονται τη δήμευση του συνόλου των περιουσιακών τους στοιχείων υπέρ του ελληνικού λαού, ως ποινική ρήτρα για την αθέτηση ή καταπάτηση των δεσμεύσεών τους." Με άλλα λόγια, το ΕΠΑΜ δηλώνει υπεύθυνα και εν γνώσει των συνεπειών του νόμου ότι σε περίπτωση αθέτησης των υποσχέσεών του θέτει ως ποινική ρήτρα τη δήμευση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων των στελεχών του υπέρ του ελληνικού λαού. Ποιός άλλος τολμά να δεσμευτεί μ' αυτόν τον τρόπο; Ποιός άλλος τολμά να ομολογήσει ποινική ενοχή προκαταβολικά και να αποδεχθεί δήμευση των περιουσιών των στελεχών του, αν τυχόν και δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του; Κανείς. Να λοιπόν η απόδειξη ότι δεν είναι όλοι ίδιοι.
Δημητρης Καζακης 10/7/2016
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η εκδίκηση των ηττημένων
Το περυσινό «όχι» και η μετάλλαξή του σε «ναι» άφησε μια πικρή γεύση ήττας. Η αυτοπεποίθηση, το πείσμα και η ελπίδα που τότε εκφράστηκαν γρήγορα ξεθύμαναν για να τα διαδεχτεί η διάψευση, η απογοήτευση. Η νίκη του λαού ήταν θνησιγενής, το βρέφος ξεψύχησε πριν η μάνα προλάβει να το πάρει στην αγκαλιά της. Την Πέμπτη, τρεις μέρες πριν το δημοψήφισμα, στη μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα έβλεπες, για πρώτη φορά ύστερα από έξι μνημονιακά χρόνια, ανθρώπους όρθιους. Όχι σκυφτούς και όχι απλώς οργισμένους. Αυτή εξάλλου είναι και η παρακαταθήκη του «όχι». Οι δαρμένοι, οι παραιτημένοι, οι απελπισμένοι μπορούν να σηκωθούν ξανά και ίσως αυτή τη φορά ο ξεσηκωμός τους να έχει συνοχή, στόχο και διάρκεια. Εκείνη η Πέμπτη ήταν η τελευταία μέρα που πολλά κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «κατέβηκαν» στο λαό, στο δρόμο, σε αναπεπταμένο πεδίο νιώθοντας ασφαλείς χωρίς φρουρά. Η τελευταία φορά που «οξειδώθηκαν στη νοτιά των ανθρώπων». Σήμερα δεν μπορούν και δεν τολμούν να περπατήσουν ανάμεσα στο πλήθος καθώς κινδυνεύουν να τους γιουχάρουν, να τους γιαουρτώσουν αυτοί που μέχρι χτες τους ψήφιζαν και τους επευφημούσαν. Μπορούν όμως να ανασαίνουν ελεύθερα στη σιδερόφραχτη Βαρσοβία, στο γραφικό Νταβός, στο φρούριο των Βρυξελλών, στο Σινικό Τείχος, σε περιφραγμένες ιδιωτικές παραλίες. Όμως δεν έχουν τόπο να σταθούν ανάμεσα στο λαό, στα καφενεία και τις πλατείες. Δεν μπορούν να πάρουν ασυνόδευτοι το πλοίο της γραμμής, να μπουν στο λεωφορείο. Γορίλες και πάνοπλοι αστυνομικοί θα τους περικυκλώνουν – τουλάχιστον για όσο καιρό θα βρίσκονται στην κυβερνητική εξουσία. Είναι κι αυτό μια πικρή εκδίκηση των ηττημένων.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
8-15 Ιουλίου: Τιμούμε τη μνήμη του Γκασάν Καναφάνι και απαιτούμε την απελευθέρωση του Μπιλάλ Καγιέντ
«Ο Παλαιστινιακός σκοπός δεν είναι σκοπός μόνο των Παλαιστινίων. Είναι σκοπός κάθε επαναστάτη, όπου κι αν βρίσκεται, είναι σκοπός των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων μαζών της εποχής μας», Γκασσάν Καναφάνι. Ο Παλαιστίνιος κρατούμενος Μπιλάλ Καγιέντ βρίσκεται σε απεργία πείνας από το πρωί της 15ης Ιουνίου, απαιτώντας την απελευθέρωσή του. Στις 13 Ιουνίου, ήταν να αφεθεί ελεύθερος μετά από δεκατέσσερα και μισό χρόνια στις ισραηλινές φυλακές. Όμως ο ισραηλινός κατοχικός στρατός διέταξε την κράτηση του για επιπλέον έξι μήνες υπό το καθεστώς της διοικητικής κράτησης, χωρίς κατηγορίες ή δίκη, που μπορεί να ανανεωθεί. Στις 5 Ιουλίου, ο Καγιέντ θα περάσει από ακρόαση σε ισραηλινό δικαστήριο που θα επικυρώσει την διοικητική κράτηση εις βάρος του. Οι προηγούμενες ακροάσεις αναβλήθηκαν λόγω της άρνησής του να παραβρεθεί, δηλώνοντας πως τα στρατιωτικά δικαστήρια και ο νόμος της διοικητικής κράτησης είναι παράνομα. Στις ισραηλινές φυλακές, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι συγκρατούμενοί του – πολλοί από τους συντρόφους του στο PFLP- έχουν ξεκινήσει δράσεις διαμαρτυρίας, όπως απεργία πείνας, απαιτώντας την απελευθέρωση του Καγιέντ. Στις αρχές Ιουλίου, οι σύντροφοι του Καγιέντ, ανακοίνωσαν πως εκατοντάδες παλαιστίνιοι κρατούμενοι θα ξεκινήσουν ανοιχτή απεργία πείνας, αν δεν αφεθεί ελεύθερος. Η 8η Ιουλίου σηματοδοτεί επίσης την 44η επέτειο της δολοφονίας του Παλαιστίνιου συγγραφέα Γκασσάν Καναφάνι από την ισραηλινή Μοσάντ που έβαλε βόμβα στο αυτοκίνητό του, έξω από το σπίτι του στην Βηρυτό. Όπως και ο Μπιλάλ Καγιέντ, ήταν ηγετική φυσιογνωμία του Λαϊκού Μετώπου – ένας εξέχων συγγραφέας και πολιτικός ηγέτης της παλαιστινιακής επανάστασης. Οι καινοτόμες ιδέες του, η δημιουργικότητα και η διαύγεια πνεύματος συνεχίζουν να εμπνέουν γενιές Παλαιστινίων και διεθνών αγωνιστών μέχρι και σήμερα, ενώ τα μυθιστορήματα και τα πολιτικά συγγράμματα του παρουσιάζουν με σαφήνεια το παλαιστινιακό όραμα και την δέσμευσή του στις παλαιστινιακές λαϊκές μάζες. Καλούμε τις οργανώσεις, μεμονωμένους και κινήματα για την δικαιοσύνη σε όλο τον κόσμο, να αναλάβουν δράση στις 8-15 Ιουλίου 2016 για να τιμήσουν την μνήμη του Γκασσάν Καναφάνι και την επαναστατική κληρονομιά του και να απαιτήσουν την απελευθέρωση του Μπιλάλ Καγιέντ και των συντρόφων του. Στις 24-25 Ιουνίου, σε όλο τον κόσμο έγιναν διαμαρτυρίες, δράσεις, μοιράστηκαν φυλλάδια που απαιτούσαν την απελευθέρωση του Καγιέντ και των συγκρατούμενων του Παλαιστινίων. Στις 8-15 Ιουλίου, τιμούμε την μνήμη του Γκασσάν Καναφάνι και απαιτούμε την απελευθέρωση του Μπιλάλ Καγιέντ και των συγκρατούμενων του – και την ελευθερία της Παλαιστίνης και του παλαιστινιακού λαού. Αυτές τις μέρες απαιτούμε δικαιοσύνη και ελευθερία για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους. Διοργανώνουμε διαμαρτυρίες, συζητήσεις, διαβάσουμε τα έργα του Καναφάνι και γιορτάζουμε την κουλτούρα της αντίστασης. Πρέπει να υψώσουμε την φωνή μας σε όλο τον κόσμο, στα κινήματα αλληλεγγύης και στις παλαιστινιακές κοινότητες που βρίσκονται στην εξορία και τη διασπορά για να τιμήσουμε την επαναστατική κληρονομιά της παλαιστινιακής ιστορίας και για να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση των σημερινών ηγετών που βρίσκονται στην φυλακή. Ελευθερία στον Μπιλάλ Καγιέντ και σε όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους! Δίκτυο Αλληλεγγύης Πολιτικών Κρατουμένων Samidoun
Προτεινόμενες δράσεις:
1. Συμμετέχετε ή οργανώστε Ημέρα Δράσης: Στις 24 Ιουνίου, άνθρωποι από όλες τις ΗΠΑ κάλεσαν τον Λευκό Οίκο και απαίτησαν την απελευθέρωση του Μπιλάλ Καγιέντ. Στις 8 Ιουλίου, απαιτήστε από τις κυβερνήσεις σας να αναλάβουν δράση για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους και τα παλαιστινιακά δικαιώματα-και την άμεση απελευθέρωση του Μπιλάλ Καγιέντ. 2. Οργανώστε διαμαρτυρία, διακινήστε κείμενα ή αναδείξτε το θέμα σε άλλες διαμαρτυρίες για κοινωνική δικαιοσύνη, συμπεριλαμβανομένης της οικοδόμησης της εκστρατείας Μποϋκοτάζ-Απόσυρση Επενδύσεων-Κυρώσεις (BDS) για την διεθνή απομόνωση του Ισραήλ, των θεσμών του, και των εταιριών όπως η G4S, που κερδίζει από την φυλάκιση, την κατοχή, τον ρατσισμό, την αποικιοκρατία και την αδικία. Απαιτήστε την απελευθέρωση του Μπιλάλ Καγιέντ και όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων.
Χτυπάμε τους σιδερένιους τοίχους για την νίκη του συντρόφου Καγιέντ Ανακοίνωση του Τμήματος του PFLP στις ισραηλινές φυλακές
Ο κρατούμενος ήρωας Μπιλάλ Καγιέντ συνεχίζει την απεργία πείνας, διανύοντας την 24η μέρα, με δύναμη και κουράγιο. Δεν έχει επηρεαστεί από την πίεση της διοίκησης των φυλακών ή από την επιδείνωση της υγείας του και συνεχίζει να δίνει την μάχη, μαζί με τους συγκρατούμενους του από το PFLP, που έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν τον αγώνα και να αντιμετωπίσουν με γενναιότητα την φασιστική καταπίεση σε βάρος τους και τις προσπάθειες να σταματήσουν με κάθε τρόπο τον αγώνα, επιβάλλοντας τους κυρώσεις. Είναι ψευδαίσθηση πως η στοχοποίηση τους θα κάμψει την θέληση τους και θα υποκύψουν στους όρους της διοίκησης των φυλακών-παρόλο που οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι θα ενταθούν οι επιθέσεις στο κίνημα των κρατουμένων, Χαιρετίζουμε την 44η επέτειο του θανάτου του συγγραφέα και μέλους του Πολιτικού Γραφείου του Μετώπου, Γκασάν Καναφάνι, τις αρχές του και τις αξίες για ελευθερία και αγάπη για την πατρίδα και τον λαό της Παλαιστίνης, που πάλευε αδιάκοπα και έδωσε την ζωή του για την Παλαιστίνη. Όπως ο μεγάλος αγωνιστής συγγραφέας και άνθρωπος, ο μάρτυρας που άφησε τεράστια κληρονομιά ελευθερίας, επανάστασης, αντίστασης και αγάπης, έτσι σήμερα ο Μπιλάλ Καγιέντ και οι σύντροφοι του, παλεύουν χωρίς να διστάζουν ή να υποχωρούν, για την ελευθερία τους. Αποτελούν συνέχεια της σχολής Καναφάνι, της θυσίας που έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν τόσοι μάρτυρες και κρατούμενοι, και εξακολουθεί να δίνει παραδείγματα αγώνα, που κάνουν υπερήφανο τον λαό μας και προκαλούν τον κατακτητή. Εμείς, το Τμήμα του PFLP στις φυλακές, κάτω από τις πρόσφατες εξελίξεις μέσα στις φυλακές, όπως είναι η πρόσφατη επικύρωση της διοικητικής κράτησης του Μπιλάλ Καγιέντ, τονίζουμε τα εξής: 1. Η επικύρωση της διοικητικής κράτησης του Μπιλάλ Καγιέντ είναι ένα ακόμα έγκλημα της κατοχής σε βάρος των κρατουμένων και μας δίνει περισσότερη αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε τον αγώνα, μέχρι να απελευθερωθεί ο αγωνιστής Καγιέντ. 2. Καθιστούμε την κατοχή πλήρως υπεύθυνη για την ζωή του συντρόφου μας, του απεργού πείνας Μπιλάλ Καγιέντ, του οποίου η υγεία έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες ώρες. 3. Στο περιεχόμενο του αγώνα για την ελευθερία, οι κρατούμενοι του Μετώπου ανακοινώνουν νέα σειρά βημάτων διαμαρτυρίας, τακτικού χαρακτήρα, ξεκινώντας από την Παρασκευή 8 Ιουλίου, για να ασκηθεί πίεση στην διοίκηση των ισραηλινών φυλακών για την άνευ όρων αποφυλάκιση του συντρόφου Μπιλάλ Καγιέντ: απεργίες πείνας σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ανακοινώνονται παρακάτω, επιστροφή γευμάτων και άλλες διαμαρτυρίες και θα καταλήξουν σε ένα στρατηγικό βήμα ανοιχτής, συλλογικής απεργίας πείνας που θα ξεκινήσει εάν η διοίκηση των φυλακών δεν δεχτεί τα αιτήματά τους. Οι κρατούμενοι του Μετώπου θα επιστρέψουν τα γεύματα στις: 8-9, 11-12, 14-15, 17-18, 20-22, 24-26, 28-30 Ιουλίου. 4. Το άνοιγμα και η έκταση της λαϊκής εκστρατείας στήριξης του συντρόφου Μπιλάλ Καγιέντ και του κινήματος των κρατουμένων, είναι η αληθινή στήριξη και δύναμη του αγώνα μας και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε. Σας καλούμε να διαδώσετε την εκστρατεία στα χωριά, στους προσφυγικούς καταυλισμούς και τις πόλεις, σε όλη την κατεχόμενη πατρίδα, από τον Ιορδάνη ποταμό μέχρι την θάλασσα. 5. Καλούμε τις μάζες του παλαιστινιακού λαού στην εξορία και τη διασπορά και τις προοδευτικές ομάδες όλου του κόσμου, να εντείνουν τις δράσεις αλληλεγγύης με τους κρατούμενους και να συμμετέχουν ενεργά στην διεθνή εβδομάδα αλληλεγγύης, που κάλεσε το δίκτυο Samidoun και ξεκινά σήμερα μέχρι τις 15 Ιουλίου. 6. Επαναβεβαιώνουμε το κάλεσμα προς την ΟΑΠ να αναλάβει δράση για να διεθνοποιηθεί το ζήτημα των κρατουμένων, σε επίσημο επίπεδο στους διεθνείς θεσμούς. Αυτός ο φάκελος δεν πρέπει να παραμείνει κλειστός και αδρανής, να βγουν στο φως οι επιθέσεις της διοίκησης των φυλακών σε βάρος των κρατουμένων, όπως καταρχήν το καθεστώς της διοικητικής κράτησης και η άμεση μεταφορά του κρατούμενου Μπιλάλ Καγιέντ στην διοικητική κράτηση, αμέσως μόλις εξέτισε την ποινή φυλάκισης του, που υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να γίνει συστηματική πολιτική. Είμαστε σίγουροι πως με την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού, θα βγούμε νικητές από αυτή τη μάχη, με το κεφάλι ψηλά και τη ματιά μας προς την ελευθερία, όπως ποτέ πριν. Γιατί τα χέρια μας χτυπούν δυνατά τους σιδερένιους τοίχους για την νίκη του αγωνιστή Μπιλάλ Καγιέντ και των συντρόφων του. Ελευθερία στον ήρωα κρατούμενο Μπιλάλ Καγιέντ και σε όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους! Νίκη στον λαό μας!
Η ηγεσία του PFLP στις ισραηλινές φυλακές 8 Ιουλίου 2016
Πηγή: http://www.ergasianet.gr/menu-diethni/21644-meta090716-21644
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανατροπή! Οι Καλάς του Πακιστάν δεν είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Οι Καλάς του Πακιστάν θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όμως μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο.
Ιούνιος 02 2015 10:21
Οι Καλάς του Πακιστάν θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όμως μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα δεν βρήκε στο γενετικό υλικό τους ενδείξεις που να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο. Οι ερευνητές από τη Βρετανία, την Ιταλία και το Πακιστάν, με επικεφαλής τον Κασίμ Αγιούμπ του Ινστιτούτου Γενετικής Wellcome Trust Sanger του Κέμπριτζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό γενετικής "American Journal of Human Genetics", ανέλυσαν δείγματα DNA από 23 Καλάς, οι οποίοι ζούσαν σε τρεις διαφορετικές κοιλάδες, ενώ προχώρησαν και στην πλήρη ανάλυση του γονιδιώματος ενός ατόμου. Η μελέτη φαίνεται να ενισχύει προηγούμενες αναλύσεις του χρωμοσώματος και του μιτοχονδριακού DNA των Καλάς, καθώς δεν επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς περί ελληνικής καταγωγής τους. Η νέα γενετική έρευνα υποστηρίζει ότι οι Καλάς ζουν ουσιαστικά απομονωμένοι εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια, αφότου αποκόπηκαν από έναν κοινό πρόγονο στην Ευρασία. Η σύγκριση με το DNA αρχαίων κυνηγών-συλλεκτών και Ευρωπαίων αγροτών δείχνει ότι οι Καλάς έχουν μεγαλύτερη γενετική συγγένεια με παλαιολιθικούς κυνηγούς-συλλέκτες της Σιβηρίας. Είναι πιθανό ότι αποτελούν έναν αρχαίο λαό από τη βόρεια Ευρασία, πράγμα που μπορεί να παρανοήθηκε ότι παραπέμπει σε πιο πρόσφατη επιμιξία με σύγχρονους δυτικοευρωπαίους. Οι Καλάς, μια θρησκευτική μειονότητα με εξωτικές πολιτισμικές παραδόσεις, είναι ένας αινιγματικός απομονωμένος πληθυσμός που επιβιώνει εν μέσω ισλαμικών λαών. Μιλά μια ινδοευρωπαϊκή γλώσσα και ζει εδώ και πολλούς αιώνες στην οροσειρά Ινδοκούς του βορειοδυτικού Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Από τότε που αποκόπηκαν από τους άλλους λαούς της Νότιας Ασίας, οι Καλάς έχουν διατηρήσει έναν πληθυσμό 2.300 έως 5.000 ατόμων και φαίνεται να μην έχουν προχωρήσει σε γενετικές επιμιξίες με τους γείτονές τους στο Πακιστάν ή στην ευρύτερη ευρασιατική περιοχή όπου ζουν. Οι Καλάς είναι ίσως οι πρώτοι που διαχωρίστηκαν από τους άλλους πληθυσμούς της Κεντρικής και Νότιας Ασίας, κάτι που, σύμφωνα με τη νέα γενετική ανάλυση, εκτιμάται ότι συνέβη πριν από περίπου 11.000 χρόνια. Οι σημερινοί Καλάς αποτελούν τους απογόνους κάποιων πρώιμων μεταναστών από τη Βόρεια ή Δυτική Ασία, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην ινδική υπο-ήπειρο (σημερινή Ινδία και Πακιστάν). Μία παλαιότερη γενετική ανάλυση είχε φθάσει στην εκτίμηση ότι για κάποια περίοδο, μεταξύ 900 και 210 π.Χ., είχε συμβεί μια γενετική επιμιξία των Καλάς με δυτικούς Ευρασιάτες και είχε συσχετίσει αυτό με την εισβολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε εκείνη την περιοχή το 327-326 π.Χ. Όμως κατοπινές γενετικές έρευνες -και η νέα μελέτη- δεν φαίνεται να επιβεβαιώνουν κάποια επιμιξία με πληθυσμούς ευρωπαϊκής καταγωγής (π.χ. ελληνικής). Οι ερευνητές τονίζουν ότι αν και αρκετές προφορικές παραδόσεις αναφέρουν πως οι Καλάς είναι απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η νέα ανάλυση δεν δείχνει κάτι τέτοιο.
Σχολιο.- Μεταξυ μας τωρα. Πιστευεις κι εσυ τις αηδιες περι ''Ελληνικου'' ή ''Αγγλικου'' DNA? 20 δειγματα να παρεις απο Ελληνες ολης της επικρατειας,δε θα ταιριαζει πουθενα το γονιδιωμα τους... Αρα,αυτη η ερευνα εγινε με πονηρους σκοπους και οχι απο επιστημονικη περιεργεια...
Σχολιο.- Ελληνικό και Αγγλικό DNA δεν υπάρχει. Εθνικό DNA γενικότερα δεν υπάρχει αφού τα γονίδια προϋπάρχουν των εθνών. Υπάρχουν όμως ομάδες γονιδίων που που είναι χαρακτηριστικές του τόξου Ιταλίας - Αλβανίας - Ελλάδας - Τουρκίας - Κύπρου (και εν μέρη Λιβάνου, Παλαιστίνης - Ισραήλ), όπως και γονίδια που χαρακτηρίζουν τους πληθυσμούς της δυτικής Ευρώπης (Ισπανία - Βασκονία, Δυτική Γαλλία, Βρετανία και Ιρλανδία). Ένα είναι αυτό. Δείγματα από Έλληνες έχουν παρθεί πάρα πολλά και παίρνονται συνέχεια. Οι κοινοί προγονοί τους εντοπίζονται στην νεολιθική εποχή στα Βαλκάνια, την Ανατολία και την βόρειο μεσοποτάμια. Τα ίδια γονιδιώματα μοιράζονται άνθρωποι στην Ιταλία, την Αλβανία, την Τουρκία και τον Καύκασο. Στην Βουλγαρία και η ΠΓΔΜ συναντούνται επίσης σε μεγάλο ποσοστό. Αυτό με τους Καλάς είναι παλαιό, απλά πιθανόν να έγινε μία ακόμα έρευνα που καταρρίπτει τον μύθο. Άλλωστε ο Αλέξανδρος δεν πήγε εκεί με ένα εκατομμύριο στρατό από την Ελλάδα. Ποτέ ένας κατακτητής (με ελάχιστες εξαιρέσεις), δεν έχει στρατό μεγαλύτερο από τον ντόπιο πληθυσμό. Από εκεί και πέρα η γενετική είναι πολύ πολύπλοκο θέμα και αν δεν έχεις κάποιον γνώστη επί του θέματος να σου επιβεβαιώσει αυτά που διαβάζεις, μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα. Εγώ παρακολουθώ τον κλάδο αναγκαστικά λόγω της σχέσης που έχει με την δουλειά μου και μπορώ να σου πω ότι στην αρχή δεν είχα ιδέα πως ερμηνεύονται τα αποτελέσματα. Είχα πιαστεί κότσος ουκ ολίγες φορές. Σχολιο.- Πιστευεις πως στην Ελλαδα,αν γινει σε διαφορετικες περιοχες τεστ DNA,θα βγουνε τα ιδια αποτελεσματα? Γι αυτο και θεωρω αυτο το γονιδιακο-προπαγανδιστικο πειραμα,αναξιοπιστο.
Σχολιο.- Δεν ξέρω αν το DNA τους είναι ελληνικό. Ξέρω ότι το ψηλότερο βουνό του Τατζικιστάν, λίγο πιο πάνω στην πρωτεύουσα του Ντουσανμπέ , ονομάζεται σήμερα Ισκαντέρ Κουλ (Το Βουνό του Μ. Αλέξανδρου), ότι το όνομα Ισκαντέρ (Αλέξανδρος) είναι διαδεδομένο σ΄όλη αυτή την περιοχή, ότι οι Ρώσοι έτσι ονόμασαν τον νέο τους ατομικό πύραυλο. Ότι όλοι οι λαοί της περιοχής, μουσουλμάνοι ή άλλων θρησκευμάτων, δεν θεωρούν και σήμερα τον Μ. Αλέξανδρο κατακτητή αλλά ελευθερωτή και εκπολιτιστή τους και τον αγαπάνε σαν δικό τους άνθρωπο. Και όταν ένας, έστω και μικρός, λαός έχει κάποια άποψη για την καταγωγή του, αυτό πάντα έχει κάποια ιστορική βάση. Πόσο μάλλον που τα στοιχεία δείχνουν ότι ακόμη κι΄αν πρόκειται για επιμιξία και όχι για απευθείας καταγωγή, η επίδραση του ελληνικού πολιτιστικού στοιχείου είναι φανερή. Και μου φαίνεται ότι το βασικό επιχείρημα της έστω και επίκτητης ελληνικότητας τους βρίσκεται στον μικρό αριθμό τους και στην επιβίωση τους. Οι Έλληνες, ποτέ δεν ήταν πολλοί κι΄όμως παρά ταύτα επιβίωναν, σε αντίθεση με άλλους λαούς που εξαφανίστηκαν παρ΄όλους τους μεγάλους αριθμούς τους. Και όσο κι΄αν κάποιους στενοχωρεί, εδώ ήμασταν, εδώ είμαστε κι΄εδώ θάμαστε. "Ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους, Ότι αρχή και τέλος, όλα τα θηρία πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούν. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά" (Μακρυγιάννης).Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι από τη Βικυπέντια (λήμμα Καλάς): Σχολιο.- Aν και δε μαρεσει να βαυκαλιζομαι με εθνικιστικα παραμυθια.η σπουδη των ΑγγλοΙταλων,να κανουνε αυτη την αρευνα,αγνοωντας τη γλωσσα των Καλας (εχει πολλες Ελληνικες λεξεις!),ειναι ΥΠΟΠΤΗ. Σχολιο.- Στην περίπτωση των Καλάς μιλάμε για ένα μικρό πληθυσμό, που τα τελευταία 2.000 χρόνια δεν έχει δει Έλληνες ούτε στον ύπνο του. Κι΄όμως η γλώσσα τους, η θρησκεία τους, τα έθιμα τους και το κοινό τους ασυνείδητο βρίθει επιρροών του Ελληνισμού. Άσε που οι ΙΔΙΟΙ, που ιδέα δεν έχουν από τις ίντριγκες των διαφόρων εκμεταλλευτών της σύγχρονης επιστήμης, λένε ότι κατάγονται από Έλληνες.
Σχολιο.- Οι ρίζες της συγκεκριμένης φυλής, την οποία οι ισλαμιστές αποκαλούν «καφίρς» (=άπιστη), ξεκινούν από τον Μέγα Αλέξανδρο και τους στρατιώτες του, όταν είχαν φτάσει στα βάθη της Ασίας. Ο θρύλος αναφέρει ότι οι Καλάς γεννήθηκαν όταν 5 στρατιώτες του Σικαντέρ (Αλεξάνδρου) είδαν τις όμορφες κόρες του Διονύσου στην κοιλάδα του Καφιριστάν. Ένας μάλιστα από τους πρώτους της φυλής των Καλάς ταυτίζεται με τον Σαλακσά (Σέλευκο), στρατηγό του Μ. Αλεξάνδρου και ιδρυτή του Βασιλείου των Σελευκιδών. Υπάρχει ωστόσο και η εκδοχή να πήραν το όνομά τους από τον Ιππάρχη της θεσσαλικής ίλης ιππικού, τον Κάλας Αρπάλου. Οι Καλάς εξαιτίας των επιθέσεων από βόρειες φυλές περιορίστηκαν σε τρεις κοιλάδες (Μπιρίρ, Ρουμπούρ, Μπουμπουρέτ) και σήμερα αποτελούν μειονότητα προστατευόμενη από το Σύνταγμα. Αποφεύγουν τους μουσουλμάνους και τούμπαλιν, γεγονός που αποκλείει την πιθανότητα επιμειξίας. Η εν λόγω φυλή, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα, διατηρεί πολλά από τα έθιμα, την γλώσσα, την μουσική και την κουλτούρα των αρχαίων Ελλήνων. Πατέρας των θεών, τους οποίους τιμούν από την αρχαία ελληνική μυθιστορία, είναι ο DI ZAU (Δίας Ζευς)και το σύμβολό του, τα κέρατα δηλαδή τράγου (ιερό ζώο Διός στην αρχαία Ελλάδα) κρέμονται έξω από κάθε σπίτι. Πιστεύουν ακόμη στην Thestak (Εστία, θεά του οίκου για τους αρχαίους Έλληνες), στονΜπαλομάιν (Απόλλων), στον Σάγυρκο (Σάτυροι) και στον Διόνυσο, στην Φροτάιτ (Αφροδίτη), στονΜαχεντόν (Μακεδόνα< πιθανόν λόγω του Μ. Αλεξάνδρου), στον Παντσίτα (Πάνας), κ.α. Τα ιερά τους αγάλματα αναπαριστούν Μακεδόνες στρατιώτες με ελληνικό χιτώνα και τον Μ. Αλέξανδρο πάνω στο άλογό του, τον Βουκεφάλα. Ορισμένες από τις τελετές τους έχουν πολλά κοινά σημεία με αντίστοιχες αρχαίες ελληνικές τελετές και κυρίως τα Ελευσίνια και τα Βακχικά Μυστήρια: θυσία ζώων, τελετή καθαρμού-εξαγνισμού των συμμετεχόντων στην τελετουργία με νερό ή με ζωμό σταφυλιών (Βακχικά Μυστήρια προς τιμήν του Διονύσου), ράντισμα του ιερού βωμού με το αίμα του ζώου, κυκλικοί χοροί κλπ. Επίσης κατά την βάφτιση δίνουν καινούργια ρούχα στο νεογνό, ενώ κατά τον γάμο οι νεόνυμφοι αλλάζουν στεφάνια, κάνουν τρεις φορές το γύρο του ιερού και οι προσκεκλημένοι πετούν ρύζι στο ζευγάρι. Χρησιμοποιούν ακόμη πολλά ελληνικά μουσικά όργανα, όπως φλογέρα, λύρα, διπλός αυλός, τύμπανα ως συνοδεία στις γιορτές και τους χορούς τους. Παίζουν κι ένα γνωστό παιχνίδι κατά την αρχαιότητα, το «κερητίζειν», που παραπέμπει στο σημερινό χόκεϋ! Οι άνδρες μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα φορούσαν χιτώνιο-σάκο, που ονόμαζαν «Σακάτσι». Το καπέλο τους θυμίζει την αρχαία μακεδονική Καυσία. Οι γυναίκες Καλάς, σε αντίθεση με τις μουσουλμάνες, είναι ελεύθερες, ζουν αρμονικά με τους άντρες και δεν έχουν σκεπασμένο το πρόσωπό τους! Ομοιότητες δεν θα μπορούσαν να μην υπάρχουν φυσικά και στην γλώσσα των δύο. Χαϊρέτα= Χαίρε Ίλα= Έλα Πάρειμ= Πορεύομαι, στέκομαι δίπλα< πάρειμι Νομ= Όνομα Κρατά= Κραταιό Χεμάν= Χειμώνας Δοντούγια= Δόντια Ισπάτα= Ασπάζομαι, χαιρετίζω Δυστυχώς οι λέξεις αυτές δεν απαντούν σε επίσημο γραπτό λόγο, καθώς οι Καλάς δεν διαθέτουν γραπτά κείμενα, εξαιτίας μίας βόρειας φυλής που πριν από εβδομήντα χρόνια έκαψε τα βιβλία τους. Το ελληνικό κράτος φυσικά αδιαφορεί πλήρως για την ύπαρξη αυτών των ανθρώπων, που μειώνονται με τον καιρό, εξαιτίας της προσπάθειας βίαιου και ασταμάτητου εξισλαμισμού τους, ενώ κανονικά θα έπρεπε να τους εντάξει στις τάξεις του απόδημου Ελληνισμού… Παρόλ’ αυτά οι Καλάς μένουν όρθιοι και διαφυλάττουν σαν φυλαχτό ανεκτίμητο την ιστορία, την παράδοση, την καταγωγή τους, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι το «καράβι» του Ελληνισμού ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο, όσο και αν κάποιοι «ωρύονται» για το αντίθετο.. Η φωνή τους έχει αντίκρισμα προς το παρόν όμως! Η αλήθεια παρά τα εμπόδια βγαίνει αργά αλλά σταθερά στο φως!
Σχολιο.- Αν ηξερες τα βασικα θα ηξερες και πως οι αρχαιοι μας προγονοι ηταν ινδοευρωπαϊκα φυλα που κατεβηκαν εδω, ενσωματωσαν τους πελασγους και δημιουργησαν τον θαυμαστο πολιτισμο τους. Ενας πολιτισμος που εχει να κανει πιο πολυ με γραμματα παρα με καθαρα δηθεν αιματα.
Σχολιο.- Αυτή η δηθεν «ερευνα», εχει ξαναδημοσιευθει ένα χρονο πριν!!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποκάλυψη από στέλεχος της Google: Η αμερικανική κυβέρνηση εξουσιοδοτεί 4.000 κυβερνοεπιθέσεις μηνιαίως
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016, 07:43
Ανώτατο στέλεχος της Google, που ανήκει στον όμιλο Alphabet, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η εταιρεία έχει αρχίσει να ενημερώνει τους πελάτες της ότι κάθε μήνα η αμερικανική κυβέρνηση εξουσιοδοτεί 4.000 επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Μιλώντας σε τεχνολογικό συνέδριο που διοργανώθηκε από το περιοδικό «Fortune» στην πόλη Άσπεν του Κολοράντο, η ανώτερη αντιπρόεδρος της Google Νταϊάν Γκριν ανέφερε τον αριθμό αυτό, ενώ διαφήμιζε την υπεροχή της Google σε θέματα ασφάλειας. Η Google, ηγετική εταιρεία σε υπηρεσίες αναζήτησης στο διαδίκτυο, η οποία αναπτύσσει το σύστημα Android για κινητά τηλέφωνα και προσφέρει υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και μια ευρεία κλίμακα από άλλες εφαρμογές για τους καταναλωτές, ήταν η πρώτη που άρχισε να ενημερώνει τους χρήστες ότι υπόκεινται σε κατασκοπεία από την κυβέρνηση. Άλλες εταιρείες, όπως η Microsoft, έχουν αρχίσει να υιοθετούν την ίδια τακτική ειδοποίησης. Παλαιότερα, η Google είχε πει ότι ανά μήνες εκδίδει δεκάδες χιλιάδες προειδοποιήσεις για επιθέσεις στο διαδίκτυο και ότι οι πελάτες της ανταποκρίνονται συχνά με την αναβάθμιση ασφάλειας των συσκευών τους.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Βιαστές παντρεύονται τα θύματά τους για να αποφύγουν τη φυλακή
Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016, 20:48
Έως 3.000 βιαστές στην Τουρκία έχουν παντρευτεί τα θύματά τους, προκειμένου να αποφύγουν τη δίωξη από τις Αρχές, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος από το Ανώτατο Εφετείο της Τουρκίας, σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο Μουσταφά Ντεμιρντάγκ, επικεφαλής του Ανώτατου Εφετείου, μιλώντας για την έρευνα της Επιτροπής που έχει συσταθεί για τη διερεύνηση σεξουαλικών εγκλημάτων, ανέφερε ότι παιδιά από την ηλικία των πέντε ετών θα μπορούσαν να πέσουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, τα κορίτσια μεταξύ 12 και 15 ετών φαίνεται να εξαπατώνται πιο εύκολα από τους βιαστές. Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι ο αριθμός των επισήμως καταχωρημένων γάμων μεταξύ των θυμάτων και των δραστών τους έχει φτάσει σχεδόν τις 3.000. Το 33% των τουρκικών γάμων περιλαμβάνει ανήλικα παιδιά νύφες και ο υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών, Μουσταφά Ντεμιρντάγκ, δήλωσε ότι μία από τις μαρτυρίες που έλαβε από το δικαστήριο του θύμισε την πλοκή μιας δημοφιλούς σειράς δράματος της τουρκικής τηλεόρασης. «Τρία άτομα απήγαγαν ένα κορίτσι και τη βίασαν, αλλά όταν ένας από αυτούς την παντρεύτηκε, οι ποινές για τους υπόλοιπους τρεις άρθηκαν. Είναι εξοργιστικό να αναγκάζει κάποιον να παντρευτεί ένα πρόσωπο που δεν θέλει να παντρευτεί και να την αναγκάσει να ζήσουν μαζί για το υπόλοιπο της ζωής της», δήλωσε ο Ντεμιρντάγκ. Η βία κατά των γυναικών είναι ένα πιεστικό ζήτημα στην Τουρκία με πάνω από 300 γυναίκες νεκρές το περασμένο έτος, συνήθως από τους συζύγους, τους φίλους τους ή άλλα μέλη της οικογένειας, όπως ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο αναφορές των μέσων ενημέρωσης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα, η Παπαχρήστου αποθεώνεται από το σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για το μεγάλο της «come back». Όπως σημειώνεται σε διάφορα ρεπορτάζ, η 27χρονη αθλήτρια κατάφερε να ξεπεράσει τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012, κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια της μετά από μία μεγάλη αποχή από τον στίβο, να φανεί δυνατή και να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο. Η αθλήτρια που κατάφερε να βάλει πίσω της τον «πόλεμο που δέχτηκε» και σαν μια πραγματική ηρωίδα, «αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της».
Πολύ ωραία και … εύστοχα όλα αυτά, αν μάλιστα σκεφτούμε πως σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρας ποίησης. Θα αναρωτηθεί κανείς, που δεν γνωρίζει «γιατί δέχτηκε πόλεμο αυτό το κορίτσι; Ποιος ήταν ο λόγος του αποκλεισμού της από τους Ολυμπιακούς αγώνες; Κάποιος σοβαρός τραυματισμός;» Εύλογα ερωτήματα από τη στιγμή που σχεδόν όλα τα αφιερώματα παρουσιάζουν λίγο ως πολύ, μία… αδικία αυτό που υπέστη το «καημένο το κορίτσι». Η «ηρωίδα», η … σύγχρονη Μπουμπουλίνα.
Μία «Μπουμπουλίνα» με φασιστικές και ρατσιστικές ιδέες. Ένα «κοριτσάκι» που δικαιολογεί την βιαιοπραγία εναντίον των γυναικών. Που λατρεύει τα όπλα, που θεωρεί πως οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής «απλά εκφράζουν τον κόσμο στην Βουλή». Ποιον ακριβώς κόσμο εκφράζουν όμως;
Ο αποκλεισμός της από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012 έγινε με αφορμή ένα ρατσιστικό σχόλιο που είχε κάνει στο twitter: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα… Τουλάχιστον τα κουνούπια του δυτικού Νείλου… θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!!».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποκλειστικό: Η Σαουδική Αραβία χτίζει πρεσβεία στο Ισραήλ
Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έχει αρχίσει την κατασκευή μιας τεράστιας πρεσβείας στο Ισραήλ, ίσως της μεγαλύτερης στο Τελ Αβίβ. Επίσημα, οι δύο χώρες δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις, λόγω της απέλασης από το Ισραήλ της πλειοψηφίας του παλαιστινιακού πληθυσμού του, το 1948 (η Νάκμπα). Ωστόσο, η Συνθήκη του Quincy, η οποία υπεγράφη μεταξύ του Προέδρου Ρούσβελτ και του βασιλιά Abdulaziz το 1945 και ανανεώθηκε από τον πρόεδρο Μπους και τον βασιλιά Φαχντ το 2005, προβλέπει μεταξύ άλλων ότι το Βασίλειο δεν θα αντιταχθεί στην εβραϊκή πατρίδα στη Παλαιστίνη (μελλοντικό κράτος του Ισραήλ) [1]. Ο βασιλιάς Αμπντάλα χρηματοδότησε στη θέση των ΗΠΑ, την ισραηλινή επιχείρηση «Χυτός Μόλυβδος» ενάντια στη Λωρίδα της Γάζας το... 2008-09 [2]. Αυτή η προσέγγιση έβαζε τέλος στο «δόγμα της περιφερείας» σύμφωνα με το οποίο το Τελ Αβίβ προσπαθούσε να ενοποιήσει τους μη Άραβες παίκτες της περιοχής (Ιράν, Τουρκία, Αιθιοπία) ενάντια στις αραβικές χώρες. Ο Πρόεδρος Σιμόν Πέρες εκφράστηκε μέσω βίντεο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Κόλπου, το Νοέμβριο του 2013. Τα μέλη του Συμβούλιου μπόρεσαν να του θέσουν ερωτήσεις, όχι ευθέως, αλλά μέσω του Terje Rød-Larsen [3]. Σήμερα, οι δύο χώρες διεξάγουν μαζί έναν πόλεμο στην Υεμένη από ένα κοινό επιτελείο εγκατεστημένο στο μη αναγνωρισμένο κράτος της Σομαλιλάνδης [4]. Η «Αραβική» δύναμη κοινής Άμυνας αναπαράγει την έννοια του Συμφώνου της Βαγδάτης, που διοικούταν στρατιωτικά παρομοίως από ένα κράτος που δεν ήταν μέλος του (οι ΗΠΑ στην περίπτωση αυτή). Σχεδιάζουν μαζί πολλές επιχειρήσεις εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου στην Υεμένη και στο Κέρας της Αφρικής [5]. Ο βασιλιάς Σαλμάν έχει ορίσει τον πρίγκιπα Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ (5η παγκόσμια περιουσία με τη Citigroup, το Mövenpick, το Four Seasons) ως τον επόμενο Πρέσβη του Βασιλείου στο Τελ Αβίβ.
http://www.voltairenet.org/article192018.html
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρωτη φορα στα χρονικά η δολοφονία ενος αλλοδαπού εμπόρου ναρκωτικών αποκαλείται "τρομοκρατική πραξη" απο την ΕΛΑΣ. Ενδεχομένως από συναδελφική αλληλεγγύη, ενδεχομένως τρομοκρατήθηκαν...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
IΝΔΙΑ Εκρυθμη η κατάσταση στο Κασμίρ
Τουλάχιστον 25 άτομα έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες μέρες στο Κασμίρ της Ινδίας, μετά από συμπλοκές με τις δυνάμεις ασφαλείας που πυροδότησε ο θάνατος του αυτονομιστή Μπουρχάν Γουάνι, την περασμένη Παρασκευή. O πληθυσμος στο Κασμιρ είναι κατά 95% μουσουλμανικος, αλλα ο μαχαραγιας που το εβαλε στην Ινδια ηταν ινδουιστης. Ο 22χρονος Γουάνι σκοτώθηκε την Παρασκευή, μετά από ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στον ινδικό στρατό και άνδρες της οργάνωσής του, στην περιοχή Κόκερναγκ στο νότιο Κασμίρ. Ο θάνατός του έχει οξύνει τα «πνεύματα» όσων στηρίζουν την πλήρη αυτονόμηση της περιοχής. Ενδεικτικό είναι ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο ένας αστυνομικός πνίγηκε όταν το όχημα που επέβαινε έπεσε σε ποτάμι. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η πτώση οφείλεται σε παρέμβαση συγκεντρωμένων που το έσπρωξαν, ωστόσο άλλες πηγές λένε ότι αυτή ήταν αποτέλεσμα ελιγμών που έκανε ο οδηγός για να αποφύγει πέτρες που πέταγαν συγκεντρωμένοι.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ «G20» Ανησυχία για την επιβραδυνόμενη ανάπτυξη του εμπορίου
ΣΑΓΚΑΗ.-- Την ανησυχία των 20 ισχυρότερων καπιταλιστικών οικονομιών του κόσμου για την επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης του εμπορίου ανέδειξε η συνάντηση των υπουργών Εμπορίου του «G20» που έγινε το Σαββατοκύριακο στη Σαγκάη της Κίνας, που φέτος έχει αναλάβει την προεδρία του «G20». Σε δελτίο Τύπου, που εξέδωσε η Συνάντηση, διατυπώθηκε η αφοσίωση των «20» σε μια «ανοιχτή παγκόσμια οικονομία», αλλά και στη συντονισμένη δράση για «τη φιλελευθεροποίηση και τη διευκόλυνση του εμπορίου», όπως μετέδωσε και το κρατικό κινεζικό πρακτορείο «Σινχουά», που επίσης τονίζει ότι ήταν η πρώτη φορά που έγινε συνάντηση των υπουργών Εμπορίου του «20». Αξιωματούχοι, όπως η υπουργός Εμπορίου της Ινδίας Ρίτα Τεαότια, στάθηκαν στη μεγάλη σημασία της πρωτοβουλίας που πήρε η κινεζική προεδρία για τη δημιουργία ειδικής Ομάδας Εργασίας Εμπορίου και Επενδύσεων και την «πολύ παραγωγική εργασία» που ήδη έχει γίνει. «Η ατζέντα των "G20" έχει τα τελευταία χρόνια μετατοπιστεί σταδιακά από την αντιμετώπιση των συνεπειών της χρηματοπιστωτικής κρίσης με τη μακροπρόθεσμη διακυβέρνηση», με το εμπόριο και τις επενδύσεις να αναδύονται ως ένα ακόμα κρίσιμο ζήτημα μαζί με το χρηματοπιστωτικό και το δημοσιονομικό συντονισμό», τόνισε από τη μεριά του ο υπουργός Εμπορίου της Κίνας Γκάο Χουτσένγκ. Το «Σινχουά» μετέδωσε επίσης ότι η συνάντηση ενέκρινε τη Στρατηγική του «G20» για την Ανάπτυξη του Παγκόσμιου Εμπορίου, μέσω μείωσης του κόστους του εμπορίου, μέτρων διευκόλυνσης του εμπορίου στις υπηρεσίες, περαιτέρω ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου κ.τ.λ. Προβληματισμός κυριάρχησε για τα μέτρα «προστατευτισμού» που παραμένουν σε πολλές χώρες. «Διαφωνούμε ριζικά με τον προστατευτισμό», δήλωσε η αρμόδια υπουργός της Ολλανδίας Λιλιάν Πλούμεν, που στάθηκε στην ανάγκη «να βρούμε τρόπο για να γίνει κατανοητό και να διδαχτούν οι άνθρωποι πως η ιδέα του προστατευτισμού είναι λάθος».
Η Ομάδα των Είκοσι γνωστή ως η G20 ή και G-20, είναι ένα διεθνές φόρουμ για τις κυβερνήσεις και τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών από τις 20 μεγάλες οικονομίες. Τα μέλη του περιλαμβάνουν 19 επιμέρους χώρες-Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Ινδονησία, Ιταλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, το Μεξικό, τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία, τη Νότια Αφρική, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτειες Αμερικης -μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Η ΕΕ εκπροσωπείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ
Ανακοινώθηκε ότι μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβρη αναμένεται να πλεύσει ανοικτά των συριακών ακτών το μοναδικό ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» και να αντικατασταθούν τα μαχητικά - βομβαρδιστικά «Su-25» με προηγμένα ελικόπτερα τύπου «Κ-52».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΑΠΩΝΙΑ - ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Μεγάλη νίκη για το συνασπισμό των Φιλελεύθερων
Νέα ώθηση στα σχέδια ενίσχυσης της δράσης των ιαπωνικών Ενόπλων Δυνάμεων εκτός συνόρων
ΤΟΚΙΟ.-- Προβάδισμα ικανό να ανοίξει το δρόμο για την άμεση αναθεώρηση του Συντάγματος εξασφάλισε ο συνασπισμός του οποίου ηγείται το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό κόμμα (Liberal Democratic Party - LDP) του Σίνζο Αμπε, στις εκλογές που έγιναν στην Ιαπωνία την Κυριακή, για την ανάδειξη των 121 μελών της 242μελούς Κοινότητας των Συμβούλων. Η Κοινότητα των Συμβούλων (εκλέγεται με μονοεδρικές) αποτελεί το ένα από τα δύο σώματα της Εθνικής Βουλής. Το άλλο είναι αυτό της Κοινότητας των Αντιπροσώπων με 475, που εκλέγεται με μεικτό σύστημα που έχει και αναλογική εκλογή. Η συμμετοχή έφτασε το 54%, ποσοστό ελαφρά αυξημένο από το 52,61% των περασμένων εκλογών που έγιναν το 2013. Γενικά, η συμμετοχή είναι πολύ χαμηλή, με πιο χαρακτηριστικό το ποσοστό των εκλογών του 1995 που καταγράφτηκε στο 44,5%. Με βάση τα αποτελέσματα, το LDP εξέλεξε 55 έδρες και, συνολικά, ελέγχει πλέον 120 έδρες στην Κοινότητα των Συμβούλων (μετά τις εκλογές του 2013 είχε 115 έδρες). Το κόμμα «Κομεΐτο» εξέλεξε 14 έδρες και συνολικά ελέγχει 25 έδρες (από 20). Το βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης, το Δημοκρατικό, ελέγχει πλέον 49 έδρες (από 64). Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ιαπωνίας ελέγχει συνολικά 14 έδρες (από 11). Μαζί με τα άλλα δύο ακόμα κόμματα («Πρωτοβουλίες από την Οσάκα» και «Κόμμα για τους Ιάπωνες Κοκορο») που έχουν ταχθεί υπέρ της διαδικασίας άμεσης αναθεώρησης του Συντάγματος της χώρας, το συγκεκριμένο «στρατόπεδο» ελέγχει 164 έδρες, εξασφαλίζοντας τον αριθμό που απαιτείται για να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες. Για να προχωρήσει η αναθεώρηση, πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των 2/3 και στα δύο σώματα της Εθνικής Βουλής, που συνολικά αριθμεί 717 μέλη. Στη Βουλή των Αντιπροσώπων, το «στρατόπεδο» που στηρίζει την αναθεώρηση είχε ήδη τα 2/3 των εδρών. Θυμίζουμε ότι βασικός στόχος που η αστική τάξη της χώρας προωθεί μέσα από την αναθεώρηση του Συντάγματος, είναι το να ξεφορτωθεί οριστικά διατάξεις που έθεταν εμπόδια στη «δραστηριοποίηση» των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας εκτός συνόρων.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΡΩΣΙΑ Αναμένει «διευκρινήσεις» μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
Με μεγάλα ναυτικά γυμνάσια στην Κασπία και στα δυτικά σύνορα απάντησε η Ρωσία στην απόφαση του ΝΑΤΟ, που επικυρώθηκε και στην τελευταία Σύνοδό του στη Βαρσοβία, να επεκτείνει τη στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Την ίδια ώρα και ενώ έχει αποφασιστεί για αύριο η σύγκληση του λεγόμενου Συμβουλίου ΝΑΤΟ - Ρωσίας στις Βρυξέλλες (σε επίπεδο πρέσβεων), ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε χτες ότι η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία έδειξε ότι αυτό εστίασε τις προσπάθειές του στον περιορισμό μιας μη υφιστάμενης «απειλής από ανατολάς», πράγμα που η χώρα του απορρίπτει. Επίσης, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζακχάροβα, σημείωσε ότι στο Συμβούλιο η χώρα της θα «ζητήσει διευκρινίσεις για τα σχέδια της Συμμαχίας», όπως και ότι «θα ζητήσει επίσης εξηγήσεις από το ΝΑΤΟ για ένα φιλανδικό πρόγραμμα για τη βελτίωση της αεροπορικής άμυνας πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα». Ακόμα, ο πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, από το Εκατερίνενμπουργκ, όπου μίλησε σε συνάντηση του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», επικροτώντας την απόφαση της κυβέρνησης για ενίσχυση του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, είπε ότι αυτό επιβάλλεται για την «τόνωση της ντόπιας βιομηχανίας, αλλά και για να αντιμετωπιστεί η σύνθετη γεωπολιτική κατάσταση που δείχνει ότι το κράτος μας πρέπει να είναι ισχυρό και αυτό μπορεί να συμβεί εάν έχει ισχυρές Ενοπλες Δυνάμεις».
Απελάσεις διπλωμάτων ΗΠΑ και Ρωσίας
Η Ρωσία ανακοίνωσε χτες την απέλαση δύο Αμερικανών διπλωματών την επομένη της ανακοίνωσης από τις ΗΠΑ της απέλασης δύο Ρώσων, που εξηγήθηκε από την αμερικανική πλευρά ως απάντηση στην επίθεση σε Αμερικανό διπλωμάτη τον Ιούνη στη Μόσχα. Οπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ, «μετά την εχθρική τους πρωτοβουλία, δύο εργαζόμενοι στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Μόσχα. Χαρακτηρίστηκαν ανεπιθύμητα πρόσωπα (persona non grata), για δραστηριότητες ασύμβατες με τη διπλωματική τους ιδιότητα». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο απελαθέντες διπλωμάτες ήταν πράκτορες της CIA και ένας από αυτούς ήταν ο άνθρωπος που ενεπλάκη σε ένα περιστατικό με Ρώσο αστυνομικό, το οποίο προκάλεσε αυτή τη σειρά απελάσεων. Πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι η Ουάσιγκτον θα αναγνωρίσει τη διαστροφή της επιθετικής της αντιρωσικής γραμμής. Αν αποφασίσουν να συνεχίσουν στο δρόμο της κλιμάκωσης, αυτό δεν θα μείνει ατιμώρητο». Από την αμερικανική πλευρά ανακοινώθηκε ότι οι αμερικανικές αρχές απέλασαν δύο Ρώσους αξιωματούχους στις 17 Ιούνη, αντιδρώντας στην «επίθεση σε διπλωμάτη της από ένα Ρώσο αστυνομικό στην είσοδο της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα». Το περιστατικό αυτό ερμηνεύεται διαφορετικά από τις δύο πλευρές και πάντως αποτελεί άλλη μια ένδειξη των σχέσεων ανταγωνισμού ανάμεσα στις δύο χώρες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΒΑΝΑ.-- Σε ανακοίνωσή τους την Κυριακή οι Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - EP) σημειώνουν ότι οι αντάρτες του πρώτου μετώπου, που δήλωσαν ότι δε θα εφαρμόσουν τη διμερή κατάπαυση του πυρός που έχει συμφωνηθεί στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Κολομβίας στην Αβάνα, πλέον δεν εκπροσωπούν τις FARC - EP και αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους. Το συγκεκριμένο μέτωπο, σε δική του ανακοίνωση, είχε δηλώσει ότι «διαφωνεί με την εγκατάλειψη των όπλων, γιατί οι μαχητές του αντάρτικου θα βρεθούν απροστάτευτοι από τον κρατικό και παραστρατιωτικό μηχανισμό». Επίσης, μια ένοπλη αντιπαράθεση ανάμεσα στο στρατό και τους αντάρτες, που σημειώθηκε στην επαρχία Μέτα στις 7 Ιούλη, η πρώτη μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στις 26 Ιούνη, δηλώθηκε και «από τις δύο πλευρές ότι έγινε από λάθος, που δεν πρέπει να επαναληφθεί».
ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Η άδεια που δόθηκε την Κυριακή για άνοιγμα των συνόρων της Βενεζουέλας με την Κολομβία, ανακοινώθηκε ότι ήταν προσωρινή για 12 ώρες και δεν συνιστά αλλαγή της κατάστασης που επιβλήθηκε για να αντιμετωπίσει το λαθρεμπόριο. Επίσης, δηλώνεται από την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο ότι με αυτό τον τρόπο (το άνοιγμα των συνόρων) αποφεύχθηκε το «σόου που ήθελε να στήσει η αντιπολίτευση για δήθεν αυθόρμητη κίνηση ανθρώπων που πήγαν να αγοράσουν τρόφιμα». Το γεγονός ότι υπάρχουν ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης στη χώρα είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων και συστηματικού σαμποτάζ και του οικονομικού πολέμου.
ΜΑΝΑΜΑ.-- Οι αρχές του Μπαχρέιν άφησαν χτες ελεύθερο τον Ιμπραχίμ Σαρίφ, πρώην γενικό γραμματέα της «Λέσχης Εθνικής Δημοκρατικής Δράσης» έναν περίπου χρόνο από τη σύλληψή του με αφορμή σχόλιά του για «πολιτική αλλαγή» σε βάρος της μοναρχίας που κυβερνά τη χώρα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διώξεις 2 μελών της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας
Διώξεις ενάντια σε μέλη της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας (SKOJ) στη Σερβία.
Στις 23 Φεβρουαρίου του 2016 πραγματοποιήθηκε διάλεξη στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Βελιγραδίου, από τον Michael Davenport, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Σερβία. Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκαν μέλη της SKOJ και εξέφρασαν το αναφαίρετο δημοκρατικό τους δικαίωμα, να εναντιώνονται στην ΕΕ και την πολιτική της, να εναντιώνονται στην παρουσία του Ευρωπαίου αξιωματούχου στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών. Τα μέλη της SKOJ δεν άσκησαν κανενός είδους σωματικής ή λεκτικής βίας, δεν εξύβρισαν ούτε προσέβαλαν κανέναν. Αντίθετα, κάθονταν ήρεμα στα καθίσματά τους και εξέφραζαν τη διαμαρτυρία τους κατά της παρουσίας των υπαλλήλων της ΕΕ στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών. Στη συνέχεια, οι security του πανεπιστημίου σε συνεργασία με αστυνομικούς χωρίς διακριτικά συνέλαβαν και παρέδωσαν στην αστυνομία τα μέλη της SKOJ, Bogdan Ninkovic και Milan Petkovic. Ενάντιά τους απαγγέλθηκαν ανυπόστατες κατηγορίες και σήμερα, Δευτέρα 11 Ιουλίου του 2016, είναι προγραμματισμένη η ακροαματική διαδικασία στο Βελιγράδι. Σημειώνουμε πως η σύλληψη στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών, καθώς και η παρουσία της αστυνομίας μέσα στη σχολή αποτελούν κατάφωρη παραβίαση της αυτονομίας και του πανεπιστημιακού ασύλου στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ «Καζάνι που βράζει» από τις φυλετικές ανισότητες
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Αναβρασμός και οργή για τα αυξανόμενα θύματα της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ αλλά και προβληματισμός για την έξαρση των ταξικών, κοινωνικών και φυλετικών ανισοτήτων επικρατεί στη χώρα, ιδιαίτερα μετά το σοβαρό ένοπλο επεισόδιο που σημειώθηκε στο κέντρο του Ντάλας, την περασμένη Πέμπτη, ανάμεσα σε αστυνομικούς και τον 25χρονο Αφροαμερικανό, πρώην έφεδρο του στρατού, Μίκα Τζόνσον, που έριξε πυρ εναντίον των πρώτων, σκοτώνοντας πέντε αστυνομικούς, τραυματίζοντας εννιά άλλους και δύο πολίτες, προτού πέσει και αυτός αργότερα νεκρός από εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδοτήθηκε από τηλεχειριζόμενο αστυνομικό ρομπότ... Σε αρκετές πόλεις των ΗΠΑ, υποστηρικτές του άτυπου κινήματος «Οι Ζωές των Μαύρων Εχουν Σημασία» («Black Lives Matter»), που αφορά τους Αφροαμερικανούς (αλλά και άλλες μειονότητες) που πέφτουν θύματα αστυνομικής βίας, ξεσηκώθηκαν συμμετέχοντας σε διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις και κλείσιμο δρόμων, με αποτέλεσμα να συλληφθούν, το Σαββατοκύριακο, πολλές δεκάδες άτομα για «παρακώλυση της κυκλοφορίας». Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν προχτές βράδυ στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα και στη Βιρτζίνια, ενώ ανάλογες λαϊκές κινητοποιήσεις στις οποίες συμμετείχαν λευκοί και μαύροι Αμερικανοί, στη Φιλαδέλφεια και το Λος Αντζελες...
Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη εν ψυχρώ εκτέλεση του 32χρονου Φιλάντο Καστίλ από τη Μινεσότα και του 37χρονου Αλτον Στέρλινγκ από τη Λουιζιάνα, στις αρχές της περασμένης βδομάδας, από λευκούς αστυνομικούς χωρις να υπαρχει εστω και μια ασήμαντη αφορμή. Τα γεγονότα αυτά θεωρείται πως έδωσαν αφορμή στον 25χρονο Αφροαμερικανό πρώην έφεδρο του στρατού, Μ. Τζόνσον, να επιτεθεί σε μπατσους μετα την ληξη ειρηνικής, αντιρατσιστικής διαδήλωσης στο Ντάλας, στην οποια δεν συμμετειχε. Ο επικεφαλής της μπατσαρίας του Ντάλας, Ντέιβιντ Μπράουν, δίνοντας χτες βράδυ συνέντευξη Τύπου, δήλωσε πως δεν είχε το παραμικρό ηθικό δίλημμα για τη χρήση του τηλεχειριζόμενου ρομπότ στην μπατσικη επιχείρηση, που προκάλεσε τελικά το θάνατο του 25χρονου Αφροαμερικανού πρώην εφέδρου, Μ. Τζόνσον, επικαλούμενος το μεγάλο αριθμό μπατσο-θυμάτων που είχε προκαλέσει ο δράστης. Πρόσθεσε ότι το ρομπότ (που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά από αστυνομικές δυνάμεις στις ΗΠΑ για τον τερματισμό ένοπλου περιστατικού...) είχε αγοραστεί από την αστυνομία του Ντάλας το 2008, έναντι 151.000 δολαρίων «και λειτουργεί ακόμη». Σημείωσε ότι η μπατσαρία του Ντάλας «αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά και ερευνά όλες τις απειλές» που διατυπώνονται σε βάρος των μπατσων και ότι αναλύονται εξονυχιστικά τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν σε βίντεο συνολικής διάρκειας 170 ωρών, τα οποία καταγράφηκαν από τις βιντεοκάμερες που φορούσαν οι γουρουνο-μπασκινες στη διάρκεια της επιχείρησης εναντίον του Μ. Τζόνσον. Ο Μπράουν δήλωσε ότι μετά από έρευνες που έγιναν στο σπίτι του 25χρονου δράστη, βρέθηκαν «μεγάλες ποσότητες όπλων και εκρηκτικών υλών», που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βομβών. Υπαινίχθηκε ότι ο Τζόνσον, που είχε υπηρετήσει για ένα εξάμηνο το Νοέμβρη του 2013 στο Αφγανιστάν, είχε «μεγαλύτερα σχέδια», δίχως να προβεί σε λεπτομέρειες. Σημείωσε, εντούτοις, ότι «έδρασε μόνος».
Η στάση του Ομπάμα
Αντιδράσεις και συζητήσεις προκαλεί, ανάμεσα σε όλα, ακόμη και η σημερινή συμμετοχή του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε εκδήλωση που διοργανώνει ο δήμαρχος του Ντάλας στη μνήμη των πέντε λευκών αστυνομικών που σκοτώθηκαν στην πόλη από τα πυρά του 25χρονου πρώην έφεδρου του στρατού, που είχε υπηρετήσει και στην ιμπεριαλιστική αποστολή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν για τουλάχιστον ένα εξάμηνο από το Νοέμβρη του 2013. Κάποιοι κατηγόρησαν τον Πρόεδρο Ομπάμα πως μεροληπτεί υπέρ των αστυνομικών και πως θα ήταν προτιμότερο να παραστεί πρώτα σε εκδήλωση μνήμης για τους Αφροαμερικανούς Καστίλε και Στέρλινγκ, που σκοτώθηκαν πριν μία βδομάδα άδικα από τα πυρά λευκών αστυνομικών. Σε νεώτερες δηλώσεις του που έκανε το βράδυ της Κυριακής, κάλεσε σε κατευνασμό, κρατώντας ίσες αποστάσεις από θύτες - αστυνομικούς και θύματα. Ζήτησε από τις αστυνομικές αρχές «να ακούσουν σοβαρά» τα παράπονα πολιτών για «κρούσματα μη ανοχής» ιδιαίτερα σε βάρος μειονοτήτων, λέγοντας: «Οποτεδήποτε κάποιοι από μας, που ανησυχούν για τις αποτυχίες του δικαστικού και του ποινικού συστήματος, επιτίθενται στην αστυνομία, προσφέρουν κακές υπηρεσίες».