Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Τριτη 7 Ιουνιου 2016


Οι Ρώσοι αγρυπνούν. Ανώτατος Ρώσος στρατηγός προειδοποιεί πως οι Αμερικανοί ετοιμάζουν παγκόσμιο πυρηνικό σοκ με συντονισμένα πλήγματα κατά της Ρωσίας.
5/6/2016
Δείγμα του πόσο έχουν ξεφύγει τα πράγματα αποτελεί, η σημερινή συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Μόσχας, του αναπληρωτή προέδρου του συμβουλίου άμυνας της ρωσικής ομοσπονδίας. υποστρατήγου Franz Klintsevich, πως »οι Αμερικανοί προετοιμάζονται για παγκόσμιο πυρηνικό συνδιασμένο σοκ πλήγμα, κατά της ρωσικής ομοσπονδίας». Ο ίδιος συμπλήρωσε πως η Ρωσία διαθέτει την κατάλληλη πληροφόρηση, για τις κινήσεις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Η συγκέντρωση, όπως δήλωσε ο Ρώσος αξιωματικός των νατοικών δυνάμεων γύρω από τα σύνορα μας, είναι πολύ μεγαλύτερη, από ότι ανακοινώνουν οι δυτικοί. Εμείς από την πλευρά μας ,λαμβάνουμε όλα τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα για να αντιμετωπίσουμε την ξεκάθαρη αυτή απειλή για την επιβίωση μας..και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε, για το τι έρχεται και προπαντός τι περιμένει τις δυτικές πρωτεύουσες..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χυδαίες ύβρεις από Χρυσαυγίτες στη Βουλή. Διακόπηκε η συνεδρίαση
Ο υπόδικος Γιάννης Λαγός, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Βαγγέλης Καρακώστας καθύβρισαν τους πάντες -υποτίθεται για ζητήματα διαδικασίας- με φράσεις όπως : «Άει γα@@@σου ρε», «βούλωσε το γελοίε», «σκάσε ρε βλακάκο»
Ιούνιος 06 2016 17:02
Στον αέρα επιχείρησαν να τινάξουν και τη συνεδρίαση για τον αναπτυξιακό νόμο οι Χρυσαυγίτες βρίζοντας απρόκλητα και για λόγους... "κοινοβουλευτικής τάξης" τους βουλευτές-μέλη της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Το ζήτημα προέκυψε όταν η Πρόεδρος της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Χαρά Καφαντάρη ανακοίνωσε τους φορείς που πρόκειται να κληθούν αύριο αλλά κατόπιν ψηφοφορίας δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση της Χρυσής Αυγής να κληθούν και οι εξής φορείς: «Λαϊκός Σύνδεσμος Μικρών Επιχειρήσεων», «Ένωση Εθνικιστών Δικηγόρων» και «Ιατροί του Ελληνισμού». «Τι έγινε εμείς στο πηγάδι κατουρήσαμε;» διερωτήθηκαν διαμαρτυρόμενοι οι χρυσαυγίτες αλλά η πρότασή τους απορρίφθηκε με απόφαση της πλειοψηφίας. Η απόφαση της Βουλής προκάλεσε, όμως, την έκρηξη των χρυσαυγιτών που άρχισαν να φωνάζουν κατά πάντων προκειμένου να δημιουργήσουν θέαμα. «Την απόφαση πήρε η πλειοψηφία» απάντησε η κυρία Καφαντάρη αλλά οι χρυσαυγίτες ισχυρίστηκαν ότι «η πλειοψηφία δεν μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει» και επικαλέστηκαν τον κανονισμό που είχαν, όμως, ήδη καταπατήσει οι ίδιοι με τη συμπεριφορά τους. Στη συνέχεια οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσαν την απόφασή τους να μην αφήσουν τη διαδικασία να συνεχιστεί και άρχισαν να βρίζουν τους πάντες για να πετύχουν το στόχο τους. «Άει γα@@@σου ρε», «Βούλωσε το γελοίε», «έχετε ξεφτιλιστεί», «σκάσε ρε βλακάκο» είναι μερικές από τις φράσεις που εκστόμισαν πριν διακοπεί προσωρινά η συνεδρίαση.
Σχολιο.- «η πλειοψηφία δεν μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει» .H άποψη της Χ.Α σε 8 λέξεις τόσο απλά. Σχολιο.- Δεν είναι καν άποψη.Για να έχεις άποψη πρέπει 1ον να είσαι άνθρωπος και 2ον να έχεις μυαλό. Αυτοί είναι ανοήμονες υπάνθρωποι.
Σχολιο.- 1) Ο άμυαλος είναι ο πιο επικίνδυνος!!ΑΜΥΑΛΟΣ ετυμολογικά σημαίνει: ''αυτός που δεν έχει μυαλό, αυτός που σκέφτεται ή πράττει απερίσκεπτα, αυτός που δεν είναι συνετός'' Λέμε για παράδειγμα: Ξέχασε ο άμυαλος το μάτι της κουζίνας ανοικτό! Συμπέρασμα είναι ότι το σπίτι κινδυνεύει από πυρκαγιά, σωστά? ΑΡΑ είναι ο πλέον επικίνδυνος. Σχετικά με τους φασίστες, όντας ανοήμονες όπως τους χαρακτήρισα, είναι σαφώς πιο εύκολοι στη χειραγώγηση, πιο εύκολο να φανατιστούν και να προκαλέσουν κακό σε΄άλλους ανθρώπους πέφτοντας θύματα προπαγάνδας και πιστεύοντας ότι δρουν για κάποιο γενικότερο καλό του κοινωνικού συνόλου...καθόλου δεν τους υποτιμάω σαν ''αντιπάλους''... 2) Το υπάνθρωποι το έγραψα σαν προσβλητικό επίθετο για ανθρώπους των οποίων η συμπεριφορά και η σκέψη δε συνάδει με το ανθρώπινο είδος ως λογικό ον. Οι οπαδοί και οι ψηφοφόροι τους είναι συνυπεύθυνοι και άξιοι της μοίρας τους... Σχολιο.- Θα έπρεπε (και ελπίζουμε σύντομα) να τους εκπροσωπούν από τη φυλακή, ως εγκληματική οργάνωση, τραμπούκοι,μπράβοι και δολοφόνοι που είναι...Επειδή το ελληνικό πολιτικό σύστημα μπάζει από παντού και τους έδινε τόσα χρόνια την ευκαιρία να μετέχουν στις εκλογές δεν τους καθιστά κόμμα. Αύριο μπορεί να πάρουν 3% και αυτοί του ''Παναθηναϊκό Κίνημα''...σημαίνει αυτομάτως ότι θα πρέπει να τους παίρνω στα σοβαρά και να τους υπολήπτομαι? Αντιθέτως! Ο σεβασμός κερδίζεται, δεν απαιτείται,κι αυτοί μόνο οίκτο αξίζουν (εκτός από φυλάκιση). Σχολιο.- Κανένα respect σε ασπονδυλα Σχολιο.- Το θέμα είναι αν οι εχθροί της Δημοκρατίας μπορούν να την επικαλούνται! Σχολιο.- Οι μπολσεβικοι λεει εκαναν την Οκτωβριανη επανασταση. Και πως θα έριχναν τον Τσάρο που τους είχε εξαθλιώσει; Με κινήματα αγανακτισμένων; Σχολιο.- Ναι ρε οι κουμουνιστες που απελευθέρωσαν την Ευρώπη από τους ναζι
Σχολιο.- Η αντεπιθεση του Κοκκινου Στρατου ηταν 3πλασια σε μεγεθος απο την αποβαση των αμερικανων στη Νορμανδια Οι αμερικανοεγγλεζοι χασαν λιγοτερο απο 100.000 ατομα στην...διασημη αποβαση.Η ΕΣΣΔ εχανε 650 ατομα την ωρα(!) στα 4 χρονια του πολεμου με τους Ναζι. Σχολιο.- Ο Γκεπμελς ειχε πει: Θα γίνουμε βουλευτές για να εξουδετερώσουμε το πνεύμα της Δημοκρατίας χρησιμοποιώντας το ίδιο. Εάν η δημοκρατία είναι τόσο ηλίθια ώστε να μας δώσει το ελεύθερο, και μάλιστα και βουλευτική αποζημίωση για αυτό, είναι θέμα δικό της. ... Κάθε νομικό μέσο μάς είναι ευπρόσδεκτο για την ανατροπή των σημερινών καταστάσεων. Εάν πετύχουμε στις εκλογές να βάλουμε εξήντα έως εβδομήντα αγκιτάτορες του κόμματος στα διάφορα κοινοβούλια, μελλοντικά το ίδιο το κράτος θα εξοπλίσει και θα υποστηρίξει οικονομικά τον αγώνα μας. ... Και ο Μουσολίνι είχε μπει στο κοινοβούλιο. Κι όμως δεν άργησε να οργανώσει την πορεία προς τη Ρώμη εναντια στη Δημοκρατια. Σχολιο.- Εχεις δικιο. Η πλειοψηφια δεν μπορει να κανει ότι γουσταρει. Υπαρχουν νομοι , θεσμοι και ο σεβασμος του αλλου που προστατευουν τις μειψηφιες. Όλα αυτά δηλαδή που δεν σεβεται η Χ.Α. Μπερδεύεις τα ελαττωματα της αστικής δημοκρατίας με την πλήρη κατάργηση της δημοκρατιας
Σχολιο.- τωρα τα εννοεις;; το οποιος θελει με την πλειοψηφια εχει διαφορα αν δε το γνωριζεις. παραλληλα μπορει να μιλα η ΧΑ ο ορισμος της καταπατησης των παντων και κυριως της δημοκρατιας και λογικης για θεσμους; το θρασος και η επαρση ειναι χαρακτηριστικο γνωρισμα των προβληματικων (στη ΧΑ απευθυνομαι) Σχολιο.- οταν η χρυση αυγη λατρευει το χιτλερ και τον παπαδοπουλο και υψωνει τα συμβολα των . οταν αναφερει οτι η δημοκρατια αποκατασταθηκε το 67! όταν δερνει οποιν διαφωνει και ας ειναι και γυναικα! οταν σκοτωνει. οταν εχει τους μισους αληταραδες της βουλευτες υποδικους οταν οι ξενοι εκπροσωποι ανθρωπινων δικαιωματων οπως ο λετονος αναφερει οτι εχει θεσμικο τροπο να απαγορευτει αφου ειναι ναζιστικη οργανωση. οταν δε θελει να ακουσει την πλειοψηφια Σχολιο.- Δεν κάνεις και καμία αποκάλυψη. Το μότο του Παττακού στην χούντα ήταν "οι Έλληνες έχουν τάση για άκρατο ελευθερία". Γνωστό βέβαια τι συνέβαινε σε όποιον πίστευαν πως το παράκανε με την ελευθερία στα χρόνια αυτά.
Σχολιο.- Κακώς, κάκιστα δεν επιτράπηκε η πρόσκληση των συγκεκριμένων σωματείων ώστε να γνωρίζουμε κι εμείς ποιούς γιατρούς δεν θα να επισκεπτόμαστε, ποιούς δικηγόρους δεν θα εμπιστευόμαστε και απο πού δεν θα ψωνίζουμε. Από την άλλη, είχαμε ακόμα μιά εκδήλωση πολιτισμού από την Χ.Α. για την οποία κανείς δε θα πρέπει να πέφτει από τα σύννεφα πλέον. α) Η ναζιστική-φασιστική-ρατσιστική ιδεολογία έρχεται σε αντίθεση με τον ιερό όρκο του Ιπποκράτη και τον δικηγορικό κώδικα. β) Ασκώ το δημοκρατικό μου δικαίωμα να επιλέξω ποιός θα με θεραπεύσει, ποιός θα με εκπροσωπήσει σε δίκη και από πού θέλω να κάνω τα ψώνια μου. Το ίδιο κάνεις και εσύ. γ) Για να μπορώ να ασκήσω σωστά το β) θα πρέπει να γνωρίζω, όσο μπορώ, ποιοί δικηγόροι και γιατροί ανήκουν στην κατηγορία του α). δ) Αν τυχόν εξυπηρετηθω από κάποιον με ιδεολογία όπως αναφέρεται στο α), αυτός ο άνθρωπος δε θα ξαναδεί τα χρήματα μου και εμένα, όση καλή δουλειά κι αν μου έκανε. Είναι δικαίωμα μου. ε) Το σχόλιο σου βγάζει ελάχιστη συνοχή, πιθανόν γιατί επισκέπτεσαι γιατρούς όπως περιγράφονται στο α). σχολιο.- «Λαϊκός Σύνδεσμος Μικρών Επιχειρήσεων», η «Ένωση Εθνικιστών Δικηγόρων» και οι «Ιατροί του Ελληνισμού». Οι ίδιες οι ονομασίες των φορέων είναι αφορμή για χοντρά γέλια! Περιμένουμε με αγωνία και τον "Σύνδεσμο Ελληνοφρόνων Ποδοσφαιριστών" (έξω οι ξένοι από τα γήπεδα!), την " Ένωση Λαϊκατζήδων -¨Ολα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω" και τον "Κληρικολαϊκό Σύνδεσμο Μεταμεληθέντων Παγανιστών - Ο οσιομάρτυς Μιχαλολιάκος" (μαρτυρήσας επί Σαμαρά του αποστάτου και Δένδια του εβραιομασώνου)... σχολιο.- Η Δημοκρατία οφείλει να σέβεται τους Δημοκράτες! Τους φασίστες και εχθρούς της γιατί πρέπει να τους σεβαστεί? Έχεις κάποια καλή εξήγηση?
Σχολιο.- Για εξήγησε μου, σε παρακαλώ, σε ποιο σημείο και με ποιο τρόπο αντιτίθεται ο κομμουνισμός με την δημοκρατία; Δηλαδή ο καπιταλισμός είναι πιο δημοκρατικός; Εγώ γνωρίζω μια χαρά τις βασικές έννοιες. Μάλλον εσύ θα έπρεπε να γκουγκλαρεις τις λέξεις προλετάριος και προλεταριατο για να καταλάβεις τι σημαίνει η συγκεκριμένη "δικτατορία". Η Δημοκρατία δεν είναι απλώς το πολίτευμα το οποιο σέβεται τους υποστηρικτές του, αλλά και αυτο που ανέχεται τους εχθρούς του. Αυτο είναι μάλιστα και το ηθικό πλεονέκτημα της. Το ερώτημα όμως εδώ είναι το εξής: γιατι να θέλει κάποιος αντίπαλος της δημοκρατίας να εκλεγεί δημοκρατικά και να λάβει μέρος στα κοινά; Εφόσον δεν συμφωνείς, πολύ απλά δεν συμμετέχεις. Δεν γίνεται να χρησιμοποιήσεις το δημοκρατικό πολίτευμα για να στραφείς εναντίον του, γιατί έτσι αναγνωρίζεις την χρησιμότητα και τα πλεονεκτήματα του! Σχολιο.- «Λαϊκός Σύνδεσμος Μικρών Επιχειρήσεων»;;; «Ένωση Εθνικιστών Δικηγόρων»;;; «Ιατροί του Ελληνισμού»;;;; Υπάρχουν πραγματικά αυτά τα λέλουδα ή έτσι πετάνε ονόματα;;;; Άντε με το καλό και οι «Νταβραντισμένοι Τσολιάδες Κομμωτές» με αρχηγό τον Τρύφωνα! Με τις περιπτώσεις έχει μπλέξει η Ελλάδα από αντίδραση ορισμένων.... Σχολιο.- Αν ο Συριζα ειχε στοιχειωδες δημοκρατικο ηθος θα τους ειχε στην παρανομια απο καιρο Τους θελει τον βολευουν Ολη η ανακατωσουρα που δημιουργουν τον βολευει
Σχολιο.- Ας τους χαιρονται αυτοι που τους ψηφισαν και διαλεξαν ΑΥΤΟΥΣ να τους εκπροσωπουν στην Βουλη... Να υποθεσω,απλα ,οτι ειναι της ιδιας ποιοτητας ανθρωποι ,και στα προβληματα που αντιμετωπιζουν αντιδρουν με τους συγκεκριμενους ΧΑυγητικους τροπους:βριζοντας και χτυπωντας ! Σχολιο.- Βρίθει επιχειρημάτων ο αυγουλήσιος λόγος. Κατά τ' άλλα, ειδικά οι "Ιατροί του Ελληνισμού" κακώς δεν προσκλήθηκαν, έπρεπε να προσκληθούν όλοι και άμα τη εμφανίσει των να τους αφαιρεθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος. Σχολιο.- Ακολουθούν κατά γραμμα την εντολή του ιδεολογικού μπαμπά τους Γιόζεφ Γκέμπελς. Χρησιμοποιούν όλα τα όπλα της δημοκρατίας για καταφέρουν να την ξεσκίσουν όπως ο λύκος που πέφτει σε κοπάδι προβάτων. Στο τέλος βέβαια θα έχουν το ίδιο τέλος μ' αυτόν. Σχολιο.- Απ οτι διαβάζω, η ...διαλεκτική σου τσακίζει κόκκαλα. "Μετά θα ασχοληθούμε με την Χ.Α. για να καθαρίσουμε τον τόπο ΚΑΙ από αυτούς." Εντάξει. Μόνο που μετά θα μας έχουν ήδη "καθαρίσει" όλους οι νοσταλγοί των Freikorps, των SS, των μελανοχιτόνων, των κεφαλοκυνηγών και των Θεοφιλογιαννάκων. Σχολιο.- Με τον κανονισμό της Βουλής τί γίνεται Γιατί δεν βάζουν την ασφάλεια της Βουλης να τους πετάξει έξω? Μη φοβάσαι Βούτση, κάντο, εχει καταντήσει αηδία .... Σχολιο.- στο ιδιο έργο θεατες!... ελληνάρες μην ξεχάσετε να ξαναψηφίσετε τους βαρύμαγκες!!.... ου ρε!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οικουμενικό Πατριαρχείο: Να μην υπονομευτεί η Πανορθόδοξη Σύνοδος
Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016, 12:14
«Να αρθούν εις το ύψος των περιστάσεων και να μετάσχουν εις τας, προκαθωρισμένας ημερομηνίας, εργασίας της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου» καλεί άπαντες το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με ανακοινωθέν που εξέδωσε, κατόπιν της έκτακτης συνεδρίασής του αναφορικά με την πορεία σύγκλησης της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, «μετ’ εκπλήξεως και απορίας επληροφορήθη τας εσχάτως εκφρασθείσας θέσεις και απόψεις ενίων αδελφών Ορθοδόξων Εκκλησιών και, αξιολογήσασα αυτάς, διεπίστωσεν ότι ουδέν θεσμικόν πλαίσιον υφίσταται προς αναθεώρησιν της ήδη δρομολογηθείσης συνοδικής διαδικασίας». Προβληματισμοί… από Τριγμούς Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης έρχεται σε μια στιγμή που έχουν δημιουργηθεί «τριγμοί» για τη συμμετοχή ορισμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών, στην «εορτή της Ορθοδοξίας», που θα γίνει από τις 16 έως και τις 26 Ιουνίου: Την Πανορθόδοξη Σύνοδο που θα συγκληθεί στην Ορθόδοξη Ακαδημία της Κρήτης με τη συμμετοχή όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, για να συζητήσουν, για πρώτη φορά, κοινά θέματα και προβληματισμούς. Tη συνοδο έχει χαιρετήσει ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος Α’, καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος, με πρόσφατες δηλώσεις τους.
# Η Εκκλησία της Γεωργίας έθεσε θέμα, ασκώντας κριτική στα κείμενα που αφορούν στην επικοινωνία με τα υπόλοιπα θρησκευτικά δόγματα, χαρακτηρίζοντάς τα ως «εφεκτικά». # Τα Πατριαρχεία Αντιόχειας και Ιεροσολύμων βρίσκονται σε σύγκρουση μεταξύ τους, διεκδικώντας δικαιοδοσία επί του Κατάρ. # Αγκάθι για τη Σύνοδο αναδεικνύεται η αρνητική και αναθεωρητική στάση της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, η οποία ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην Πανορθόδοξη Σύνοδο.(Έτσι φέρεται να απαντά στο αίτημα του Οικουμενικού Πατριάρχη για επιστροφή των κλαπέντων κειμηλίων των Μοναστηριών της Βορείου Ελλάδος από τον βουλγαρικό στρατό, αξιώνοντας την επιστροφή των οστών του Βουλγάρου Βασιλιά Σαμουήλ από το Βυζαντινό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, δίχως ανταλλάγματα). # Το Πατριαρχείο Μόσχας, με αφορμή την ακύρωση της συμμετοχής της Εκκλησίας της Βουλγαρίας θέτει ζήτημα ακύρωσης όλης της Συνόδου, αφού δεν θα συμμετέχουν σε αυτή όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες, αμφισβητώντας έμμεσα και την ίδια την Οικουμενική αποδοχή του Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης ως μη ικανού να γεφυρώσει τις διαφορές και να επιτύχει μια πραγματική Πανορθόδοξη Σύνοδο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στην αυριανή απεργία
Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016, 11:58
Να συμμετάσχουν αποφασιστικά στην 24ωρη πανυγειονομική απεργία αύριο Τετάρτη 8 Ιουνίου καλεί τους γιατρούς η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Την ίδια μέρα, στις 13.30 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, ημέρα που χαρακτηρίζεται ως «ημέρα κινητοποίησης για την Υγεία και την Παιδεία». Οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν: • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. • Χρηματοδότηση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. • Επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπεια για τους νέους γιατρούς.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΞεφτιλοΟΗΕ: H αληταραδικη καθυστερημενη ισλαμοφασιστικη σαουδαραβική συμμαχία βγήκε από τη «black list»
Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016, 07:05
Τα ξεφτιλισμενα αμερικανοδουλα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν αργά χθες ότι αφαίρεσαν τη συμμαχία των αληταραδικων ισλαμοφασιστικων αμερικανοδουλων αραβικών κρατών των σειχιδων (που υπό την ηγεσία της αληταραδικης ισλαμοφασιστικης Σαουδικής Αραβίας έχει κανει πόλεμο στην Υεμένη) από τη μαύρη λίστα κρατών που παραβιάζουν τα δικαιώματα των παιδιών κατά τη διάρκεια συγκρούσεων. Η αφαίρεση αυτή έγινε έπειτα από επανεξέταση που πραγματοποίησαν από κοινού ο ξεφτιλοΟΗΕ και η αλητικη ισλαμοφασιστικη καθυστερημενη συμμαχία, αναφορικά με τις περιπτώσεις θανάτων και τραυματισμών παιδιών στον μαινόμενο πόλεμο. Η έκθεση που δημοσίευσε την προηγούμενη εβδομάδα ο ΟΗΕ ανέφερε πως η σαουδαραβική συμμαχία είναι υπεύθυνη για το 60% των θανάτων και των τραυματισμών παιδιών στην Υεμένη, σκοτώνοντας 510 παιδιά και τραυματίζοντας 667. Παράλληλα υπογράμμισε πως οι μισές επιθέσεις της αληταραδικης συμμαχίας στόχευαν σχολεία και νοσοκομεία. Νωρίτερα χθες η ισλαμοφασιστικη Σαουδική Αραβία είχε ζητήσει από τον γενικό γραμματέα των Ξεφτιλισμενων Ηνωμένων Εθνών αληταρα Μπαν Κι Μουν να αφαιρέσει την σαουδαραβική ισλαμοφασιστικη συμμαχία από την μαύρη λίστα, χαρακτηρίζοντας τα στοιχεία της έκθεσης «υπερβολικά», λεγοντας ψευδων όπως κανουν οι δουλοι των αμερικανων ισλαμοφασιστες ότι βασιζόταν κυρίως σε πληροφορίες που χορήγησαν οι αντίπαλες σε αυτήν δυνάμεις.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα ισλαμοφασιστικα γουρουνια της Μπόκο Χαράμ ανακατέλαβαν πόλη του Νίγηρα
Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016, 23:00
Την πόλη Μπόσο στον νοτιοανατολικό Νίγηρα ανακατέλαβε η καθυστερημενη ισλαμοφασιστική συμμορια Μπόκο Χαράμ, μετά από συγκρούσεις με στρατιώτες του Νίγηρα και της Νιγηρίας. Την είδηση επιβεβαίωσε ο δήμαρχος της Μπόσο και στρατιωτική πηγή. Η καθυστερημενη ισλαμοφασιστική συμμορια είχε καταλάβει για πρώτη φορά την πόλη την Παρασκευή, όταν και έχασαν τη ζωή τους 30 στρατιώτες του Νίγηρα και δύο στρατιώτες της Νιγηρίας. Ο στρατός του Νίγηρα είχε ανακαταλάβει την πόλη το Σάββατο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρωσία: Το NATO πλησιάζει τα σύνορά μας, θα λάβουμε μέτρα
Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016, 15:49
Η Μόσχα τονίζει ότι η διεύρυνση του NATO και η εξάπλωση των υποδομών του πιο κοντά στο ρωσικό έδαφος θα οδηγήσουν τη Ρωσία να λάβει «κατάλληλα μέτρα» για την προστασία της ασφάλειάς της. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ: «Δεν θα κρύψουμε την αρνητική μας θέση για τη μεταφορά υποδομών του NATO εγγύτερα στα σύνορά μας, καθώς και στην ένταξη νέων κρατών στη στρατιωτική δραστηριότητα της συμμαχίας», είπε ο κ. Λαβρόφ, σε κοινή του συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του της Φινλανδίας Τίμο Σόινι. «Θα λάβουμε μέτρα ώστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της Ρωσίας με βάση τα σύγχρονα διακυβεύματα. Είμαστε σίγουροι ότι και οι Φινλανδοί φίλοι μας καταλαβαίνουν αυτή μας τη θέση», κατέληξε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαδηλωτές πέταξαν αυγά στον Γάλλο υπουργό Οικονομίας
Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016, 15:17
Διαδηλωτές πέταξαν αυγά στον Γάλλο υπουργό Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος για ένα μέρος των σοσιαλδημοκρατων ενσαρκώνει τη στροφή της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης προς τον ακροδεξιό νεοφιλελευθερισμό. Ο υπουργός, ο οποίος βρισκόταν στο Μοντρέιγ, στο ανατολικό Παρίσι, έγινε στόχος των διαδηλωτών που αντιτίθενται στη μεταρρύθμιση του εργασιακού κώδικα η οποία αμφισβητείται εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες, διαπίστωσε μια δημοσιογράφος του AFP. Οι διαδηλωτές έριξαν εναντίον του αυγά και του φώναζαν "πάρε δρόμο". "Δεν μιλάω για ένα νομοσχέδιο με αυγά και ξυλοδαρμούς", απάντησε ο Εμμανουέλ Μακρόν καταγγέλλοντας τη "βία" και την "επιθετικότητα" των διαδηλωτών. Πρώην τραπεζίτης και ηλικίας 38 ετών, ο Μακρόν έχει μια ασυνήθιστη διαδρομή. Προστατευόμενος του προέδρου Φρανσουά Ολάντ, μπήκε στην κυβέρνηση το 2014 χωρίς να είναι μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και χωρίς να έχει ποτέ εκλεγεί σε αιρετό αξίωμα. Έκτοτε διατηρεί το δικαίωμά του να μιλάει ελεύθερα, παίρνοντας μερικές φορές θέσεις αντίθετες σ' αυτές της σοσιαλδημοκρατικης παράταξής του, κυρίως αναφορικά με τη φορολόγηση της περιουσίας ή τον χρόνο εργασίας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρουμανία: Νίκη των Σοσιαλδημοκρατων στις δημοτικές εκλογές
Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016, 13:28
Οι Σοσιαλδημοκράτες είναι οι νικητές των δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες στη Ρουμανία, με την υποψήφιά τους Γκαμπριέλα Φιρέα να εκλέγεται πρώτη γυναίκα δήμαρχος του Βουκουρεστίου, σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Η 43χρονη πρώην δημοσιογράφος και μετέπειτα Γερουσιαστής των Σοσιαλδημοκρατών (PSD) εξασφάλισε το 43,56% των ψήφων στις χθεσινές εκλογές, σύμφωνα με την κεντρική εκλογική επιτροπή της χώρας. Το Βουκουρέστι διοικείται από προσωρινή δημοτική αρχή, καθώς ο πρώην δήμαρχός του Σορίν Οπρέσκου, που υποστηριζόταν από το PSD, διώκεται σε μια υπόθεση δωροδοκίας. Πέντε από τους έξι δημάρχους των διαμερισμάτων του Βουκουρεστίου κατηγορούνται επίσης σε διαφορετικές υποθέσεις. Σε όλη τη χώρα το PSD συγκεντρώνει ποσοστό μεταξύ του 39% και του 44% των ψήφων στα τοπικά και τα περιφερειακά συμβούλια και ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι (PNL, κεντροδεξιά) με 32% ως 34%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά που στηρίζονται στην καταμέτρηση του ενός τρίτου των ψηφοδελτίων. Οι εκλογές αυτές αποτελούν το πρώτο τεστ για την πολιτική τάξη της Ρουμανίας μετά την πολύνεκρη πυρκαγιά που ξέσπασε στα τέλη του Οκτωβρίου σε νυχτερινό κέντρο στο Βουκουρέστι που συγκλόνισε τη χώρα και οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης των Σοσιαλδημοκρατών του Βίκτορ Πόντα. Της χώρας ηγείται σήμερα κυβέρνηση τεχνοκρατών.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Πουτιν προειδοποιει και απειλει. Η Ρωσια ετοιμαζεται να λαβει μετρα, γιατι το ΝΑΤΟ πλησιαζει απειλητικα τα συνορα της.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο αληταραςΤζιφρας θελει να ξανακανει δημοψηφισμα . Το αποκαλυψε η Γεροβασιλη. Για Νέο Συνταγμα και νέο κλεφτικο εκλογικο συστημα. Εάν τολμησει να ξανακανει δημοψηφισμμα ο αλητης, θα παρει τα αρχιδια του!!!! Αυτά που δεν εχει!!!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θεσσαλονικη. Για τις «δωρεες» στο νοσοκομειο ΑΧΕΠΑ. Επιδιωκουν οι αλητες της κυβερνησης και οι αληταραδες επιθεωρητες της να φορτωθει η ευθυνη σε εκεινους που αποδεχτηκαν τις «δωρεες» για να λειτουργησουν τα χειρουργεια , και όχι να αναλαβουν τις κυβερνητικες ευθυνβες τους . Γιατι οι αληταραδες προδοτες κυβερνοντες, τωρινοι και πρωην, μαζι με τους ξενοιυς κωλοευρωπαιους γερμανοδουλους τοκογλυφους, εχουν διαλυσει τη Δημοσια Υγεια!!!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ομιλια του Γ.Γ. του ΕΠΑΜ Δημητρη Καζακη και του στρατηγου και Οργανωτικου Γραμματεα Δημητρη Κυπριωτη στην Ξανθη την Παρασκευη 10 Ιουνιου 2016. Η ομιλια θα πραγματοποιηθει στη μεγαλη αιθουσα του Ιδρυματος Θρακικης Τεχνης και Παραδοσης που ευρισκεται στο κτηριο της Καπναποθηκες 2 στην οδο Καπνεργατων 9. Ωρα εναρξης 20.00. Ανοιχτη εκδηλωση με ελευθερη εισοδο για ολους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνεντευξη Συνταγματολογου Γιωργου Κασιματη. «Υποδουλοι Ελληνες για ένα αιωνα». «Δεν υπαρχει «εκτος μνημονιων». Είναι ψεμα. Οι υποχρεωσεις δεν σταματουν παρα μονο εάν εξοφθηθει το χρεος, και το χρεος δεν προκειται να εξοφληθει ποτε. Θα πρεπει να τεθει το θεμα της νομιμοτητας και του κυρους του δανειου, δηλαδη να ψαχθει εξ αρχης τι χρωσταει η Ελλαδα».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κρητη. Χανια. Όχι στο ξεπουλημα των ιερων και των οσιων μας! Συγκεντρωση διαμαρτυριας αυριο Τεταρτη στις 6 μ.μ. στους Ταφους των Βενιζελων .
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νικάμε....Η εθνικοσοσιαλιστικη κυβέρνηση Τζιφρα δίνει αγώνα υπερ των εφοπλιστών....Βγαίνει δεξιότερα της Κομισιόν.. Τετοιο ρεζιλικι δεν εχει ξαναγίνει γιά τυπους που πουλάνε 'αριστερο ήθος'.. Ζοφος... Ξεκάθαρα μια ακροδεξιά κυβέρνηση Τζιφρα υπερ του μεγάλου κεφαλαίου.. Και η Χ.Α. ψήφιζε τέτοια πάντως
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σομαλή πρόσφυγας στην Σουηδία ανακαλύπτει τι λέει το Κοράνι και γίνεται Χριστιανή.Πρόκειται για την Mona Walter η οποία κάνει κήρυγμα στους Ισλαμιστές μετανάστες της Σουηδίας για να φύγουν από το Κοράνι και το Ισλάμ,όμως δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα γιατί φοβάται για την ζωή της από τους φανατικούς Ισλαμιστές
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτοί οι "κεντροαριστεροί" πισωγλέντηδες πουσταράδες, το καταφέρνουν κι αυτό! Τέλος στο "αρσενικό - θηλυκό"! Αναγνωρίζεται και το τρίτο φύλο...
Στη θέσπιση νέου νομοθετικού πλαισίου που θα αφορά την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου προχωρά το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το νομοσχέδιο θα αφορά τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την αλλαγή του ονόματος και του φύλου που δηλώνεται στη ληξιαρχική πράξη γέννησης στα... κρατικά έγγραφα και μητρώα (ταυτότητα, βιβλιάριο υγείας, διαβατήριο, πτυχίο κα.) προκειμένου να αναγνωριστεί η ταυτότητα φύλου ενός ατόμου σύμφωνα με το πως αυτοπροσδιορίζεται και όχι σύμφωνα με το έμφυλο κανονιστικό δίπολο. Στη θέσπιση νέου νομοθετικού πλαισίου που θα αφορά την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου προχωρά το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το νομοσχέδιο θα αφορά τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την αλλαγή του ονόματος και του φύλου που δηλώνεται στη ληξιαρχική πράξη γέννησης στα... κρατικά έγγραφα και μητρώα (ταυτότητα, βιβλιάριο υγείας, διαβατήριο, πτυχίο κα.) προκειμένου να αναγνωριστεί η ταυτότητα φύλου ενός ατόμου σύμφωνα με το πως αυτοπροσδιορίζεται και όχι σύμφωνα με το έμφυλο κανονιστικό δίπολο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αφορμή για την ανακοίνωση της νομοθετικής πρωτοβουλίας στάθηκαν δημοσιεύματα σχετικά με διαφημιστικό σποτ του Athens Pride που υποβλήθηκε στο ΕΣΡ αλλά δεν εγκρίθηκε η δωρεάν προβολή του ως κοινωνικού μηνύματος.
Το Athens Pride 2016 έχει θέμα την διεκδίκηση νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου και κεντρικό μήνυμα "Γυναίκα δε γεννιέσαι γίνεσαι, άνδρας δε γεννιέσαι γίνεσαι". Με αυτό το διπλό μήνυμα στηρίζει και συνεργάζεται με την τρανς κοινότητα και, όπως λένε, "μιλούμε για την ταυτότητα και την έκφραση φύλου και διεκδικούμε τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου χωρίς προϋποθέσεις".
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεσαλώνει για τους gays η πρεσβεία των ΗΠΑ!
Με ανακοίνωση καλεί δέκα χώρες να στηρίξουν την παρέλαση! Η αμερικανική πρεσβεία σηκώνει προκλητικά τη σημαία των γκέι και με μία ανακοίνωση που προκαλεί ερωτήματα όσον αφορά τη σκοπιμότητά της καλεί -ούτε λίγο ούτε πολύ- και άλλες πρεσβείες ξένων χωρών να προβάλουν και να στηρίξουν το Athens Pride που θα διεξαχθεί στις 11 Ιουνίου. «Διπλωμάτες από πρεσβείες Αυστραλίας, Βραζιλίας, Καναδά, Χιλής, Δανίας, Φινλανδίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιρλανδίας, Ισραήλ, Ολλανδίας, Νορβηγίας, Σλοβενίας, Σουηδίας, Ελβετίας, Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ στην Ελλάδα θα εκφράσουν και φέτος την υποστήριξή τους για το φεστιβάλ και την παρέλαση Athens Pride στις 11 Ιουνίου 2006 συμμετέχοντας στην ολοήμερη εκδήλωση» αναφέρεται στην ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Η ανακοίνωση προκάλεσε κατάπληξη, αφού για άλλα σοβαρά ζητήματα ανθρώπινων δικαιωμάτων δεν έχει δείξει τον ανάλογο ζήλο, ενώ την ίδια ώρα κάνει αγώνα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Σημειώνεται επίσης ότι η αμερικανική πρεσβεία υιοθετεί το σύνθημα του φετινού Athens Pride «Γυναίκα δεν γεννιέσαι/άνδρας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι», όταν το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο απέρριψε δύο φορές το σποτ των διοργανωτών για «ασαφή μηνύματα» προς την ελληνική κοινωνία και επέτρεψε να προβληθούν μόνο συγκεκριμένα αποσπάσματα αυτού. Η πρεσβεία των ΗΠΑ ωστόσο δεν φαίνεται να πτοήθηκε ούτε απ' αυτό και καλεί ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων στην Ελλάδα να λάβουν μέρος στην παρέλαση των ομοφυλοφίλων στο κέντρο της Αθήνας. «Οι χώρες μας υποστηρίζουν σθεναρά τα δικαιώματα όλων των LGBT ατόμων ως μέρος της δέσμευσής μας για τα οικουμενικά ανθρώπινα δικαιώματα». Συνεχίζει μάλιστα στην προκλητική ανακοίνωσή της υποστηρίζοντας: «Οι ετήσιες εκδηλώσεις των ομοφυλοφίλων λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο, συνήθως τον Ιούνιο. Αυτές οι εκδηλώσεις μαζί με την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας τον Μάιο χρησιμεύουν για να επιβεβαιώσουν την ισότητα και την αξιοπρέπεια όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή το φύλο τους».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παιδιά-σκλάβοι στην Τουρκία φτιάχνουν τις στολές του ISIS
Η ηλικία τους δεν ξεπερνά τα 9 χρόνια και δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες για να φτιάχνουν στολές που φοράνε οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Έχετε δει πως πλέον οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους φορούν όλοι στολές σαν να είναι τακτικός στρατός; Αναρωτηθήκατε που κατασκευάζονται αυτές οι στολές; Που ράβονται; Και ποιος τις φτιάχνει; Οι στολές αυτές που γεμίζουν με αίμα αθώων, είναι φτιαγμένες από τον ιδρώτα και το αίμα συχνά πυκνά, αθώων παιδιών που η ηλικία τους δεν ξεπερνά τα 9 χρόνια. Το εργοστάσιο – κάτεργο που κατασκευάζονται βρίσκεται στην Τουρκία, στην Αντιόχεια. Τα παιδάκια εργάζονται για ψίχουλα 12, 13 και 14 ώρες τη μέρα κάτω από άθλιες συνθήκες με τον βούρδουλα να πέφτει στο κορμί τους εάν κάνουν λάθος μια βελονιά. Είναι όλα τους προσφυγόπουλα από τη Συρία. Το σχολείο το έχουν φυσικά ξεχάσει. Παίρνουν μεροκάματο 12 ευρώ και ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, ο Αμπού Ζακούρ δηλώνει απροκάλυπτα πως «δεν τον ενδιαφέρει ποιος είναι ο πελάτης του, αρκεί να πέφτει το χρήμα»
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ωχ... ξύπνησαν στην Κρήτη... «ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!» Διαδήλωση στους Τάφους των Βενιζέλων...
Αν και το Υπουργείο Οικονομίας έσπευσε να διαψεύσει την είδηση περί ιδιωτικοποίησης των Τάφων των Βενιζέλων με χθεσινή του ανακοίνωση, πολίτες που δεν πείστηκαν και προχωρούν σε διαδήλωση, την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στον χώρο των Τάφων των Βενιζέλων.
Σε σχετική ανακοίνωση η οποία διακινείται μέσω μηνυμάτων που στέλνονται σε κινητά με την... υπογραφή Επιτροπής Αγώνα Αντίστασης σημειώνονται τα εξής: Έλληνες ξεσηκωθείτε και δώστε το δυναμικό παρόν την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 6 μ.μ. στο Ακρωτήρι, στους Τάφους των Βενιζέλων, στον Προφήτη Ηλία. Εκεί θα διαδηλώσουμε μαζικά και δυναμικά οι Κρητικοί την αντίδρασή μας στο ξεπούλημα των Τάφων των Βενιζέλων για την αποπληρωμή του ελληνικού δημοσίου χρέους. Σηκωθείτε, ξεπουλούνται η ιστορία μας, οι αξίες μας, τα όσια και ιερά μας. Μην επαναπαύεστε άλλο. Διαδώστε και σε άλλους τη συγκέντρωση αυτή. Πάρτε μια ελληνική σημαία και στήστε τα κορμιά σας ως σημερινοί «Καγιαλάδες». Όλοι μαζί μπορούμε να διασώσουμε την αξιοπρέπειά μας.Η Επιτροπή Αγώνα Αντίστασης
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΡΩΣΙΑ Νέες προειδοποιήσεις προς το ΝΑΤΟ
Την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά και κοντύτερα στα σύνορα με τη Ρωσία, καταδίκασε για άλλη μια φορά ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, αυτήν τη φορά μετά από συνάντησή του με τον Φινλανδό ομόλογό του, Τίμο Σόινι. Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν θα κρύψουμε την αρνητική μας θέση για τη μεταφορά υποδομών του NATO εγγύτερα στα σύνορά μας, καθώς και στην ένταξη νέων κρατών στη στρατιωτική δραστηριότητα της συμμαχίας» και πρόσθεσε: «Θα λάβουμε μέτρα ώστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της Ρωσίας με βάση τα σύγχρονα διακυβεύματα. Είμαστε σίγουροι ότι και οι Φινλανδοί φίλοι μας καταλαβαίνουν αυτή μας τη θέση». Ο Λαβρόφ είπε ακόμα ότι η χώρα του δεν αποτελεί απειλή για τις βαλτικές χώρες, όπου συγκεντρώνονται δυνάμεις, ενώ έκανε και αναφορές στο παρελθόν. Ανέφερε ότι όσο υπήρχε η ΕΣΣΔ το ΝΑΤΟ δικαιολογούσε την ύπαρξή του, αλλά μετά τη διάλυσή της δεν διαλύθηκε και χρησιμοποιεί νέα προσχήματα που απέδωσε στο γεγονός ότι «η νέα αποστολή των ΗΠΑ ήταν ότι δεν σκόπευε να αφήσει ελεύθερο πεδίο στους Ευρωπαίους για τα ζητήματα της ασφάλειας».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛINONAΖΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Νέες προκλήσεις σιωναζι εποίκων
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Τεταμένη ηρεμία επικρατούσε χτες στην Ιερουσαλήμ μετά την προχτεσινή προκλητική «παρέλαση» χιλιάδων σιωναζι εποίκων και σιωναζιστών Ορθόδοξων Εβραίων στον μουσουλμανικό τομέα της πόλης, με αφορμή τη «Μέρα της Ιερουσαλήμ», κατά την οποία γιορτάζουν τον πόλεμο των έξι ημερών του 1967. Μεταξύ των χιλιάδων Σιωναζι Κωλοισραηλινων «διαδηλωτών» ήταν ακροδεξιοί σιωναζι βουλευτές - έποικοι από την ισραηλινή σιωναζιστικη «Βουλή» (Κνεσέτ) και ηγετικά στελέχη οργανώσεων εποίκων. Φώναξαν συνθήματα κατά των Παλαιστινίων και των Αράβων, όπως «Θάνατος στους Αραβες», «Ο Μωάμεθ είναι νεκρός», «Ο ναός (του Σολομώντα) θα ξανακτιστεί και το τέμενος Αλ Ακσα θα καεί» κ.λπ. Παράλληλα, εκατοντάδες νεαροί Σιωναζι Ορθόδοξοι Εβραίοι, με τις πλάτες του ισραηλινοναζιστικού στρατού κατοχής, επιχείρησαν να εκφοβίσουν Παλαιστινιους της Α. Ιερουσαλήμ, προκαλώντας τους με ύβρεις, συνθήματα, πετώντας τους σκουπίδια ή μπουκάλια νερού ή σχίζοντας σελίδες του Κορανίου. Η εμφάνισή τους προκάλεσε νέα μπλόκα του στρατού στις Παλαιστινιακές συνοικίες της πόλης, απαγορεύοντας στους κατοίκους τους να κάνουν τα ψώνια της τελευταίας στιγμής ενόψει της νηστείας του Ραμαζανιού, που ξεκίνησε χτες.
Νεκρός νεαρός Παλαιστίνιος στη Ναμπλούς Προκλητική εμφάνιση έκαναν το βράδυ της Παρασκευής στον ανατολικό τομέα της παλαιστινιακής πόλης Ναμπλούς της Δυτικής Οχθης, κοντά στον τάφο του Ιωσήφ, περίπου 4.000 Σιωναζι Κωλοισραηλινοι έποικοι. Τα προκλητικά συνθήματα των Εβραίων Σιωναζιστών προκάλεσαν συγκρούσεις με νεαρούς Παλαιστίνιους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών εξ αυτών, μεταξύ των οποίων ο 20χρονος Τζαμάλ Μουχάμαντ Ντουέικα, που εξέπνευσε χτες σε ισραηλινό νοσοκομείο. Τρεις αξιωματικοί της ιορδανικής υπηρεσίας πληροφοριών και δύο άλλα μέλη του προσωπικού της σκοτώθηκαν, χτες νωρίς το πρωί, σε επίθεση πιθανώς τζιχαντιστών στον παλαιστινιακό καταυλισμό προσφύγων Μπακά'α , στα περίχωρα της ιορδανικής πρωτεύουσας, Αμμάν. Η επίθεση θεωρείται πιθανώς αντίποινα για μία προ μηνών επιχείρηση ασφαλείας του ιορδανικού στρατού στη βόρεια πόλη Ιρμπιντ, κατά την οποία σκοτώθηκαν αρκετοί τζιχαντιστές μισθοφόροι σε ανταλλαγή πυροβολισμών.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Προέλαση του στρατού προς τη Ράκα
ΔΑΜΑΣΚΟΣ .-- Ειδικές δυνάμεις του συριακού στρατού, γνωστές ως «Γεράκια της Ερήμου», μπήκαν το Σαββατοκύριακο στα περίχωρα της πόλης Ράκα της Βόρειας Συρίας και με κάλυψη της ρωσικής και συριακής αεροπορίας κλιμάκωσαν τις επιχειρήσεις τους, με αρχικό στόχο την ανακατάληψη της αεροπορικής βάσης Τάμπκα που έχασαν από τους αληταραδες τζιχαντοφασιστες του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» (ΙΚ) τον Αύγουστο του 2014, με τίμημα δεκάδες νεκρούς στρατιώτες... Το συριακό πρακτορείο SANA μετέδωσε χτες πως Σύροι στρατιώτες ανακατέλαβαν ήδη την περιοχή Ζακίγια, που απέχει 40 χλμ. από την Τάμπκα (νοτιοδυτικά της πόλης της Ράκα, που θεωρείται «πρωτεύουσα» του λεγόμενου «χαλιφάτου» του ΙΚ). Το ίδιο πρακτορείο ανάρτησε στην ιστοσελίδα του βίντεο από τη Ράκα, που δείχνει συριακά άρματα μάχης και πυροβόλα του στρατού σε πλήρη δράση, καθώς και αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις τζιχαντοφασιστών στην έρημο κοντά στην περιοχή που «συναντιούνται» οι επαρχίες Χάμα, Χαλέπι και Ράκα. Το «Αποικιακο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια» που εδρεύει στο Λονδίνο, μετέδωσε ότι από την έναρξη της επιχείρησης του συριακού στρατού με στόχο την ανακατάληψη της Ράκα την περασμένη Τετάρτη, έχουν σκοτωθεί πάνω από 70 τζιχαντοφασιστες και εννιά στρατιώτες. Προς την πόλη της Ράκα κατευθύνονται το ίδιο διάστημα ένοπλοι Κούρδοι και Αραβες μαχητές από τις «Δημοκρατικές Δυνάμεις Συρίας» με την αεροπορική κάλυψη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Θεωρείται, ωστόσο, πως βρίσκονται αρκετά πίσω σε σχέση με τη θέση του συριακού στρατού στην περιοχή.
Νέα επικοινωνία Λαβρόφ - Κέρι Η έξαρση των μαχών σε στρατηγικά πεδία συγκρούσεων Συρίας και Ιράκ προκάλεσε την Κυριακή την τηλεφωνική επικοινωνία του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι. Ο Λαβρόφ επισήμανε στον Κέρι ότι δεν θα πρέπει να καθυστερήσουν άλλο οι ενδοσυριακές ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης «με διάφορα τεχνητά προσχήματα» και τον προκάλεσε να ξεχωρίσει τους «μετριοπαθείς» ισλαμοφασιστες από τους φανατικούς μισθοφόρους του ΙΚ και του «Μετώπου Νούσρα»... Χτες, ο Λαβρόφ επανήλθε στο θέμα της αεροπορικής κάλυψης που παρέχει στο συριακό στρατό η Ρωσία, σημειώνοντας ότι γίνονται προσπάθειες συνεννόησης με τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους «ώστε να μην υπάρξουν εκπλήξεις» για την αμερικανική πλευρά. Προκάλεσε, επίσης, τις ΗΠΑ να τιμήσουν τις υποσχέσεις τους και να εμποδίσουν την είσοδο νέων μισθοφόρων του ΙΚ και όπλων από την Τουρκία.