Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Δευτερα 27 Ιουνιου 2016


Στην τρίτη θέση με μόλις 21% οι Podemos και η Ενωμένη Αριστερά, με τους μισούς πολίτες να έχουν γυρίσει την πλάτη στην εκλογική διαδικασία.
Πατωσε ο Ινγκλεσιας, που το ειδωλο του λεει είναι ο Τζιφρας στην Ελλαδα, ηθελε να κοροιδεψει τον Ισπανικο Λαο, ηθελε να γινει σοσιαλδημοκρατης στη θεση των σοσιαλδημοκρατων, δεν πρεπει να φυγει λεει η Ισπανια από την Γερμανικη Ευρωπη που εχει βυθισει την Ισπανια στη φτωχεια και την εξαθλιωση εδώ και 25 χρονια, και καταγγελλει σαν δικτατορα τον Προεδρο της Δημοκρατιας της Βενεζουελας.
Έτσι πάν' αυτά τα πράγματα. Όταν αποδέχεσαι τη στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου για την ενότητά του σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, για την άσκηση ιμπεριαλιστικής πολιτικής προς τα έξω και νεοφιλελεύθερης προς τα μέσα, ακυρώνεσαι ως δύναμη ελπίδας.
Η Ε.Ε., πριν αποσυντεθεί και περάσει στην ιστορία ως η συμμαχία του κεφαλαίου κατά την περίοδο ανατροπής όλων των εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων του σύντομου εικοστού αιώνα (δεκαετίες 1910-1980), θα έχει καταφέρει την απαξίωση και διάλυση της Αριστεράς που τη στηρίζει.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μεγάλη θλίψη και στη ΛΑΕ για την αποτυχία των "αριστερών" Podemos... Τρίτοι οι Podemos. Πώς θα αλλάξουμε την Ευρώπη; Αλλά, καμία ανησυχία, τώρα βάζουν στόχους σβαρούς για το λαϊκό κίνημα. Ρε που μπλέξαμε... Μόλις νομίζουμε ότι κάτι νέο μπορεί να γεννηθεί, το σύστημα το κάνει δικό του...
Αυτά γραφει η ISKRA της ΛΑΕ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ 3ο ΚΟΜΜΑ ΟΙ UNIDOS - PODEMOS !
Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΑΚΡΙΒΑ ΣΤΟΥΣ UNIDOS - PODEMOS!
Δυστυχώς οι UNIDOS - PODEMOS αναδεικνύονται 3η δύναμη μετά το Ραχόϊ και τους Σοσιαλιστές. Η έκδηλη απουσία ριζοσπαστισμού στο λόγο και το πρόγραμμα των UNIDOS - PODEMOS στοίχισε ακριβά στην εκλογική επιρροή τους, όπως σχολιάζουν πολιτικοί παρατηρητές στην Ισπανική πρωτεύουσα. Αυτή η έλλειψη ριζοσπαστισμού οδήγησε σε αύξηση της αποχής σε όλη την Ισπανία και ιδιαίτερα στην Καταλονία. Η μεγάλη αποχή (σχεδόν 40%) ευνόησε το κόμμα του Μαριάνο Ραχόι, το οποίο αύξησε τις έδρες του σε σχέση με τις εκλογές του Δεκεμβρίου. Τα exit polls διαψεύσθηκαν και μαζί με αυτά και το μεγάλο στοίχημα αυτής της αναμέτρησης, αν οι Podemos (σε συνεργασία με την Ενωμένη Αριστερά) θα έκλεβαν τη δεύτερη θέση από τους Σοσιαλιστές. Το κόμμα του Πέδρο Σάντσεθ άντεξε τελικά και ο ίδιος ίσως γλιτώσει την καρέκλα του. Μεγάλος χαμένος της αναμέτρησης, ο Άλμπερτ Ριβέρα των Ciudadanos, το ποσοστό του οποίου συρρικνώθηκε.
Με την καταμέτρηση στο 84%, οι έδρες των κομμάτων έχουν ως εξής (σε παρένθεση οι έδρες του Δεκεμβρίου): Λαϊκό Κόμμα 137 (123) Σοσιαλιστικό Κόμμα 85 (90) Unidos Podemos 71 (69 +2) Ciudadanos 32 (40)
Τα υπόλοιπα περιφερειακά κόμματα, κυρίως από τη Χώρα των Βάσκων, την Καταλονία και τα Κανάρια Νησιά κινήθηκαν περίπου στα ίδια επίπεδα με αυτά της κάλπης του 2015. Υπενθυμίζεται ότι η αυτοδυναμία είναι 176 έδρες (επί συνόλου 350). Από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η επίπονη διαδικασία της συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Υπενθυμίζεται ότι στο ισπανικό σύστημα, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός έχει δύο ευκαιρίες για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης: στην πρώτη ψηφοφορία απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία, ενώ στη δεύτερη μπορεί να επιβιώσει και με τη σχετική πλειοψηφία. Πάντως το αποτέλεσμα των εκλογών δεν δημιουργεί σοβαρές ελπίδες για συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, δεδομένου ότι κανένας δεν έχει δείξει διάθεση συνεργασίας με τον Μαριάνο Ραχόι. Ο τελευταίος βγαίνει σημαντικά ενισχυμένος από την κάλπη, καθώς ούτε καν το σκάνδαλο με τον υπουργό Εσωτερικών που προκάλεσε σάλο τις τελευταίες ημέρες δεν τον επηρέασε. Μένει να φανεί αν ο Ραχόι θα επιδιώξει αυτή τη φορά να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης -την προηγούμενη φορά αρνήθηκε, καθώς δεν έβγαιναν τα κουκιά.
Αν ο ίδιος αρνηθεί και η εντολή περάσει και πάλι στον Πέδρο Σάντσεθ των Σοσιαλιστών, θα είναι ενδιαφέρον αν θα επιδιώξει συνεργασία μόνο με τους Podemos για το σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας, ή θα επιμείνει και πάλι να κρατήσει στο κάδρο και τους συρρικνωμένους πλέον Ciudadanos, γεγονός που την προηγούμενη φορά δεν χαροποίησε το κόμμα του Πάμπλο Ιγκλέσιας. Όλα αυτά βέβαια, εφόσον δεν τεθεί θέμα ηγεσίας στους Σοσιαλιστές... Σε κάθε περίπτωση, η χώρα μπαίνει και πάλι σε μια περίοδο έντονων πολιτικών ζυμώσεων που ενδέχεται να μην έχουν ολοκληρωθεί πριν το τέλος του καλοκαιριού.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ευτυχώς που κι ο Μιχαλολιάκος συμφωνεί με τον Τσίπρα & Μητσοτάκη για την Ε.Ε. & το ευρώ του 4ου Ράιχ... γιατί θα είχαμε και τη ρετσινιά των ακροδεξιών...
https://www.youtube.com/watch?v=cpujYQ90ka8
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα εκλογικά αποτελέσματα της Ισπανίας (ποσοστά-έδρες)
Popolari (Pp) δεξιά 137seggi(+14) 33,03 %
Socialisti (Psoe) σοσιαλιστές 85seggi(-5) 22,66 %
Unidos Podemos (Up) "αριστεροί" αγανακτισμένοι - Τρίτοι οι Podemos. Πώς θα αλλάξουμε την Ευρώπη; ; 71seggi(+2) 21,26 %
(Τα ποσοστα και οι εδρες πριν 6 μηνες ηταν Podemos 20,66% και 69 εδρες, και Ενωμενη Αριστερα 3,67% και 2 εδρες. Συνολικα δηλαδη τα δυο κομματα ειχαν παρει 24,33% και 71 εδρες)
Ciudadanos (C'S) "δεξιοί" νεοφιλελε 32seggi(-8) 13,05%
25 έδρες σε διάφορα τοπικα κομματα
Ρεπουμπλικανικη Αριστερα Καταλονιας 9 εδρες, Δημοκρατικη Συγκλιση Καταλονιας 8 εδρες, Βασκικο Εθνικο Κομμα 5 εδρες, Ενωμενη Βασκικη Επαρχια 2 εδρες, Συνασπισμος Καναριων 1 εδρα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κι όταν το αποτέλεσμα δεν μας αρέσει, είτε το αγνοούμε (δημοψήφισμα υπέρ της διατήρησης της ΕΣΣΔ το 1991, δημοψήφισμα με θρίαμβο του ΟΧΙ στην Ελλάδα το 2015) είτε ζητάμε την επανάληψή του. Χρειάστηκαν δύο δημοψηφίσματα για να μπει τελικά η Δανία στην Ε.Ε. Υπογραφές και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο, συλλέγονται για να γίνει ξανά δημοψήφισμα στη Βρετανία. Τόσο δημοκρατικά! Για να ξαναθυμηθούμε εκείνον τον γερο-Μαρξ και την έννοια της ταξικής δικτατορίας. Του πραγματικού περιεχομένου της ταξικής εξουσίας, ανεξαρτήτως δημοκρατικής ή απροκάλυπτα δικτατορικής μορφής με την οποία ασκείται.
Σχολιο.- Ισως να μη θυμαμαι καλα, αλλα στη Δανια έγιναν 3 δημοψηφισματα το 1992, οχι για να μπει στην Ε.Ε., αλλα για το αν δεχοταν τη συνθηκη του Μααστριχ. Ψηφισε ο λαος ΟΧΙ δυο φορες, στο τελος βαρεθηκαν γιατι καταλαβαν οτι θα ψηφιζαν μεχρι σημερα εαν επεμεναν να λενε ΟΧΙ, και ψηφισαν ΝΑΙ. Δεν ειναι μονο ο Τζιφρας ο δικος μας, ειναι ολοι στην ε.ε. του 4ου ραιχ!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Επεισόδια και διαπληκτισμοί στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο
27/6/2016 11.15
Με εντάσεις, επεισόδια και διαπληκτισμούς μέσα στην δικαστική αίθουσα ανάμεσα σε κατηγορουμένους, μάρτυρες, συγγενείς των θυμάτων και σε πολίτες που παρακολουθούν τη δίκη, ξεκίνησε σήμερα στο Εφετείο, μετα από 14 μήνες, που εκδικαζόταν στις φυλακές Κορυδαλλού, η πολύκροτη δίκη της ΧΑ.
Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε όταν ο Γιώργος Ρουπακιάς, εξερχόμενος της αιθούσης στη διακοπή της δίκης με ισχυρή αστυνομική συνοδεία, έκανε μία χειρονομία για να αποφύγει τις φωτογραφίες, επιτιθέμενος σε φωτογράφο, προσπαθώντας να κατεβάσει τη φωτογραφική μηχανή. Η κίνηση του προκάλεσε τους συγγενείς των θυμάτων και κυρίως τη μητέρα του Παύλου Φύσσα με αποτέλεσμα να προκληθεί σύρραξη. Επίσης λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια συνήγορος υπεράσπισης και ο θείος του Παύλου Φύσσα ενώ οι διαπληκτισμοί, οι εντάσεις, οι ύβρεις και το κομφούζιο που επικράτησε για πολύ ώρα στην αίθουσα οδήγησε το δικαστήριο σε διακοπή της δίκης μέχρι νεωτέρας. Οι εντάσεις και τα προβλήματα δημιουργήθηκαν καθώς δεν έχουν επιλυθεί πολλά θέματα για την ομαλή διεξαγωγή της δίκης - πρώτη ημέρα η δίκη διεξάγεται στο Εφετείο της Αθήνας- μεταξύ των οποίων το σημαντικότερο. Κατηγορούμενοι, συγγενείς των θυμάτων και μάρτυρες εισέρχονται από την ίδια είσοδο.
Ενδεικτικές του κλίματος οι παρεμβάσεις της μητέρας του Παύλου Φύσσα. Μάγδα Φύσσα: «Η κυρία με απειλεί, με κοιτάζει απειλητικά. Φασίστες, βγήκατε από το λαγούμι σας» Φασιστες στο κοινό: «Μαζέψτε την κάντε την να σωπάσει» Μάγδα Φύσσα: «Μην κρύβεσαι, έλα εδώ να μου τα πεις» Θείος Π.Φύσσα: «Βδέλυγμα» Φασιστες στο κοινό: «Αντε γ...»
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκλογές στην Ισπανία: Νίκη του Ραχόι, ανέφικτη η αυτοδυναμία
27/6/2016 8.15
Φιάσκο των δημοσκοπήσεων
Χθες, το πρώτο exit poll που παρουσίασε η κρατική ραδιοτηλεόραση της χώρας έφερε μεν πρώτο το Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ), με 117 έως 121 έδρες στο Κοινοβούλιο, αλλά στη δεύτερη θέση τη συμπαράταξη των Unidos Podemos, με 91-95 έδρες (από 69), έναντι των Σοσιαλιστών του Psoe, που ερχόταν τρίτο με 81-85 έδρες (από τις 90 που είχε στην προηγούμενη Βουλή). Ετσι την πατησε και ο παπαδημουλης που εστειλε συγχαρητηρια στους Unidos Podemos, ενώ στην ουσια εχασαν 3,07% από τα ενωμενα παλια με τα σημερινα ποσοστα τους. Μιλώντας στην πρώτη του ανάλυση μετά την ανακοίνωση των exit polls, o ηγέτης της IU, του έτερου εταίρου της συμμαχίας Unidos Podemos Αλβέρτο Γκαρθόν, κάλεσε σε σύνεση στην ανάλυση των πρώτων ενδείξεων, τονίζοντας όμως πως αυτά υποδεικνύουν πως η χώρα έχει μία χρυσή ευκαιρία ν’ αλλάξει σελίδα. Το τέταρτο κόμμα στις προηγούμενες εκλογές, οι κεντροδεξιοί Ciudadanos, παρέμεναν τέταρτη δύναμη σε όλη τη χώρα, αλλά με σημαντικές απώλειες από τις προηγούμενες 40 έδρες, καθώς τα exit polls τους πίστωναν με 26-30 έδρες.
σχολιο.- Χάσανε 3% οι Ποδέμος στις εκλογές, κι εδώ κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα!!! Που τους ήθελαν όλα τα στημένα πληρωμένα γκάλοπ οτι θα πέρνανε 25%!!! 21,26% πήρανε, όταν πριν 6 μήνες ειχαν 20,66%+3,67%=24,33%
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το «πάθημα- μάθημα» του Δημήτρη Παπαδημούλη και τα συγχαρητήρια στους Podemos
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έσπευσε από χθες το βράδυ να συγχαρεί τους Podemos διαβλέποντας επιτυχία τους στις ισπανικές εκλογές. Το εκλογικό θρίλερ ωστόσο ανέδειξε νικητή τον νυν πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και το Συντηρητικό Κόμμα που δεν κερδίζει μεν την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή αλλά ενίσχυσε τις δυνάμεις του.
Συγχαρητήρια στους #UnidosPodemos26J για τη μεγάλη επιτυχία! Στόχος τώρα, μια προοδευτική κυβερνητική πλειοψηφία! #AdiosRajoy — Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) 26 June 2016
Έτσι λίγες ώρες αργότερα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου με νέο tweet του έκανε την αυτοκριτική του παρομοιάζοντας τον εαυτό του με τις εκλογές του 2000 στην Ελλάδα όταν η Νέα Δημοκρατία είχε σπεύσει να πανηγυρίσει τη νίκη της το βράδυ αλλά η νύχτα έβγαλε νικητή τον Κώστα Σημίτη.
Έσπευσα να συγχαρώ τους UNIDOS PODEMOS, μετά τα exit poll, που ήταν πάλι φιάσκο.Έκανα λάθος.Όπως η ΝΔ στις εκλογές του 2000. Πάθημα- μάθημα. — Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) 27 June 2016
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένταση και προβλήματα στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών
Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016, 10:38
«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες για σοβαρές παραλείψεις και προβλήματα κατά την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης της δίκης για τη Χρυσή Αυγή στο Εφετείο Αθηνών. Όπως έγινε γνωστό, όλοι οι εμπλεκόμενοι στην ακροαματική διαδικασία χρησιμοποιούν τη μία από τις δύο κεντρικές εισόδους προκειμένου να μπουν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, με αποτέλεσμα να σημειώνονται μικροεντάσεις.
Ενδεικτικό της «εκρηκτικής» ατμόσφαιρας είναι η αντίδραση της μητέρας του Παύλου Φύσσα. Ειδικότερα, όταν ήρθε αντιμέτωπη με δικηγόρο κατηγορουμένου, δεν σταμάτησε να διαμαρτύρεται, την ώρα που συνήγορος πολιτικής αγωγής κατήγγειλε στο δικαστήριο ότι ένας από τους μάρτυρες προπηλακίστηκε κατά την προσπάθειά του να εισέλθει στην αίθουσα του εφετείου. Σε αυτό το σημείο υπήρξε μικρή διακοπή της δίκης για να μπορέσει να προσέλθει ενώπιον των δικαστών ο μάρτυρας. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Μάγδα Φύσσα κατήγγειλε ότι ορισμένοι από το ακροατήριο προέβησαν σε απειλητικές χειρονομίες.
Μάγδα Φύσσα: «Η κυρία με απειλεί, με κοιτάζει απειλητικά. Φασίστες, βγήκατε από το λαγούμι σας» Κοινό: «Μαζέψτε την! Κάντε την να σωπάσει» Μ.Φ.: «Μην κρύβεσαι, έλα εδώ να μου τα πεις» Θείος Παύλου Φύσσα: «Βδέλυγμα» Κοινό: «Άντε γ...».
Η ακροαματική διαδικασία διεκόπη για δεύτερη φορά, όταν η μητέρα του Π. Φύσσα άρχισε να φωνάζει προς το μέρος του Γιώργου Ρουπακιά «θα πεθάνεις. Αυτή είναι η κατάντια!», ακολουθώντας τον μέχρι την είσοδο των κρατητηρίων, όπου ο κατηγορούμενος φυγαδεύτηκε. Ένταση επικράτησε και μεταξύ του θείου του Παύλου Φύσσα και ενός συνηγόρου υπεράσπισης κατηγορουμένου, με τους δύο άνδρες να έρχονται στα χέρια. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο Ρουπακιάς έβρισε φωτογράφους, την ώρα που επιχείρησαν να τον φωτογραφίσουν.
Χωρίς κλιματισμό και wi-fi Τα προβλήματα, όμως, δεν φαίνεται να σταματούν εκεί. Ο κλιματισμός στην αίθουσα παραμένει εκτός λειτουργίας, δεν διατίθεται wifi και υπάρχουν δυσλειτουργίες με τη μικροφωνική εγκατάσταση, γεγονός που δυσχεραίνει την παρακολούθηση της δίκης από το κοινό και τους δημοσιογράφους.
Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας να καθυστερεί για τουλάχιστον μία ώρα. Το πρωί πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις έξω από το Εφετείο Αθηνών. Στη μία συμμετείχαν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής και στη δεύτερη μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Είναι απλά στο χέρι μας πια ! 100.000 υπογραφές για #GRexit !
Οι Αγγλοι πήραν πίσω την χώρα τους χωρίς να φοβηθούν της σειρήνες της νέας παγκόσμιας τάξης! Εμείς ήδη μια φόρα είπαμε ΟΧΙ αλλά το όχι το έκαναν ναι…Όταν οι ερωτήσεις είναι δικές τους μπορούν να κάνουν οτι θέλουν! Εμεις θέλουμε μια ερώτηση ΑΛΗΘΕΙΑΣ ..εμείς θέλουμε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ξανά!
100.000 Ελληνες μπορούν να ζητήσουν το δικαίωμα της δημοκρατίας ! Είναι στο χέρι μας λοιπόν αν μέσα σε λίγο διάστημα και εμείς έχουμε το δικαίωμα να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας! Συλλογή υπογραφών για την ενεργοποίηση του άρθρου 44 του Συντάγματος, προκειμένου να προκηρυχθεί δημοψήφισμα με ερώτημα την Έξοδο ή την Παραμονή της χώρας μας στα όργανα της Ε.Ε. (Ευρωζώνη και Ευρωπαϊκή Ένωση) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ενήλικες Έλληνες, έχοντες δικαίωμα ψήφου και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους
ΚΑΝΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑ ΕΣΥ , ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΞΑΝΑ …
ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΔΩ
https://secure.avaaz.org/el/petition/GREXIT_GREXIT/?cewSUfb
ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΟΥ!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καυστικά σχολίασε το δημοψήφισμα ο Snowden - «Μήπως ήρθε τελικά το τέλος του Ηνωμένου Βασιλείου;»
24/6/2016
Ο Edward επικαλέστηκε τα αναλυτικά αποτελέσματα του χθεσινού δημοψηφίσματος για τη Σκωτία, το Γιβραλτάρ και τη Βόρειο Ιρλανδία Με ένα καυστικό σχόλιο αναφέρθηκε στο βρετανικό δημοψήφισμα ο πρώην υπάλληλος των NSA (National Security Agency) και CIA (Central Intelligence Agency), Edward Snowden… Ειδικότερα, ο Edward επικαλέστηκε τα αναλυτικά αποτελέσματα του χθεσινού δημοψηφίσματος για τη Σκωτία, το Γιβραλτάρ και τη Βόρειο Ιρλανδία, τα οποία έδειξαν συντριπτική υποστήριξη υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Το 95,9% του Γιβραλτάρ, το 62% της Σκωτίας και το 56% της Β. Ιρλανδίας ψήφισαν παραμονή στην Ε.Ε. Μήπως έχει έρθει το τέλος του Ηνωμένου Βασιλείου;», ανέφερε χαρακτηριστικά. Πάρα τα παραπάνω νούμερο όμως, το 51,9% των 46,5 εκατομμυρίων Βρετανών που πήγε στις κάλπες επέλεξε την έξοδο από την Ε.Ε… Να θυμίσουμε πως ο Snowden είναι γνωστός για τη διαρροή πληροφοριών που προκάλεσε από την NSA, μία πράξη που είχε ως αποτέλεσμα να διωχθεί ποινικά, βρίσκοντας τελικά άσυλο στη Ρωσία, εκεί που βρίσκεται έως και σήμερα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ!
Μαθαίνω ότι στη δίκη του δολοφόνου Ρουπακιά οι συγγενείς του επιτέθηκαν στη μάνα του δολοφονημένου Φύσσα και μάλιστα με χυδαίους χαρακτηρισμούς. Το ότι παραμένουν ακόμη ελεύθεροι, ότι την ίδια στιγμή δεν δόθηκε εντολή από το δικαστήριο να συλληφθούν, αποτελεί όχι μόνο μια ακόμη -αναμενόμενη άλλωστε- απόδειξη της αλητείας που συγκροτεί κατά πλειονότητα το βρόμικο δικαστικό σώμα, αλλά και της ξεφτίλας του υπουργού Δικαιοσύνης και της κυβέρνησης Τσίπρα. Εδώ και τώρα να απαιτηθεί από τον υπουργό η έκδοση εντάλματος για τη σύλληψή τους. Αν δεν είναι σε τόσο βαθμό ψοφοδεής. Αν του 'χει μείνει ίχνος αξιοπρέπειας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τραμπουκισμοί Ρουπακιά την πρώτη ημέρα της δίκης της Χ.Α. στο Εφετείο
Εξύβριζε χυδαιότατα και σεξιστικά τή φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη «Κόλαση» επικράτησε στο Εφετείο Αθηνών σήμερα Δευτέρα κατά την πρεμιέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής στο δικαστικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας (καθώς μεταφέρθηκε από τον Κορυδαλλό).
Τρία επεισόδια, ακόμη και με ξυλοδαρμό, εκτυλίχθηκαν εντός της αίθουσας.
Κομφούζιο έγινε όταν πέρασε ο αυτουργός της δολοφονίας Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάςαπό διάδρομο για να βγει από τον χώρο, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, και αντέδρασε στη φωτογράφηση, σηκώνοντας το χέρι του για να κατεβάσει την κάμερα τηςΤατιάνας Μπόλαρη: «Τι κανείς μωρή καριόλα!». Οι έντονες διαμαρτυρίες των φωτογράφων αλλά και μελών του ακροατηρίου, και της οικογένειας Φύσσα, είχαν ως αποτέλεσμα να φυγαδευτεί από τον χώρο, καθώς η κατάσταση έτεινε να γίνει ανεξέλεγκτη, με ύβρεις και χειρονομίες. Αμέσως μετά, επεισόδιο ξυλοδαρμού εκτυλίχθηκε ανάμεσα στον θείο του Παύλου Φύσσα και τον συνήγορο υπεράσπισης Καρυδομάτη… Η πρώτη αντιπαράθεση ήταν πάντως λεκτική και εκτυλίχθηκε ανάμεσα στην οικογένεια Φύσσα και μέλος του ακροατηρίου, σε χώρο όπου χωρίζεται με κιγκλίδωμα. Η μητέρα τουΠαύλου Φύσσακατήγγειλε ότι απειλήθηκε και υβρίσθηκε, αντιδρώντας, μαζί με τον αδελφό της: βδέλυγμα, φασίστα… Η άλλη πλευρά φώναξε, μαζέψτε την, κάνετε την να σωπάσει, και το επεισόδιο έληξε με παρέμβαση της αστυνομίας. Η δίκη έχει χιλιάδες παρατράγουδα, με την Πολιτική Αγωγή να διαμαρτύρεται μεταξύ άλλων και για το γεγονός ότι ενώ υπήρχαν κενές θέσεις, δεν επιτρεπόταν στο κοινό να τις καταλάβει – επιτρεπόταν μόνον στη μια πλευρά του κιγκλιδώματος. Η πρόεδρος αποφάσισε τελικά να καταληφθούν όλες οι κενές θέσεις. Η αντιφασιστική συγκέντρωση έδωσε «κλίμα» το πρωί, έξω από την αίθουσα τελετών όπου διεξάγεται η ακροαματική διαδικασία, ενώ προβλήματα είχαν προκληθεί με τον έλεγχο των εισερχόμενων – ακόμη και μαρτύρων – για την πρόσβαση στον χώρο, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει γεμίσει κάγκελα. Ο κ. Ζώτος εκ της Πολιτικής Αγωγής ενημέρωσε μάλιστα το δικαστήριο ότι μάρτυρας προπηλακίστηκε έξω από την αίθουσα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ερντογάν ζήτησε συγγνώμη από τη Μόσχα για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού
Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2016
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε γραπτώς συγγνώμη από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία τον Νοέμβριο του 2015 και απηύθυνε έκκληση για "αποκατάσταση των σχέσεων" μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο. Μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, η Ρωσία επέβαλε εμπορικό εμπάργκο στην Άγκυρα και ο πρόεδρος Πούτιν είχε δηλώσει ότι οι περιορισμοί δεν επρόκειτο να αρθούν παρά μόνο αν ο Ερντογάν ζητούσε συγγνώμη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Πούτιν έλαβε μια επιστολή από τον Ερντογάν στην οποία "ο Τούρκος ηγέτης εκφράζει την επιθυμία του να επιλυθεί η κατάσταση που σχετίζεται με την κατάρριψη ενός ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους". "Η επιστολή σημειώνει ιδίως ότι η Ρωσία είναι φίλη της Τουρκίας και στρατηγικός εταίρος της" και ότι οι τουρκικές αρχές δεν θα ήθελαν να χαλάσουν οι σχέσεις των δύο χωρών, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. "Ο Τούρκος ηγέτης εξέφρασε τη συμπάθειά του και τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Ρώσου πιλότου που σκοτώθηκε και ζήτησε συγγνώμη", συνέχισε ο Πεσκόφ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την Άγκυρα για το θέμα αυτό.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα τάγματα εργασίας των Τούρκων που οδήγησαν στο θάνατο 250 χιλιάδες Έλληνες. Τα εφιαλτικά Αμελέ Ταμπουρού
Μετά τους Βαλκανικούς πολέμους οργανώθηκαν στην Τουρκία τα τάγματα εργασίας, -γνωστά ως Αμελέ Ταμπουρού-, όπου στέλνονταν αναγκαστικά άνδρες που δεν ήταν μουσουλμάνοι για να εκτελέσουν βαριές εργασίες. Ήταν η εποχή που επανήλθε η πολιτική των Νεότουρκων με το... τρίπτυχο εκσυγχρονισμός, ισλαμισμός, τουρκισμός. Τα τάγματα εργασίας στην πραγματικότητα ήταν μια εφιαλτική μέθοδος εθνοκάθαρσης, καθώς οι περισσότεροι δεν κατάφερναν να επιβιώσουν. Τα «αμελέ ταμπουρού» ονομάστηκαν τόποι βασανισμού και εξόντωσης, αφού οι συνθήκες εργασίας ήταν απάνθρωπες ενώ το φαγητό και το νερό ήταν πάντα λιγότερο από το κανονικό. Το ρεπορταζ, ερεύνησε την ιστορική περίοδο και με αφορμή τα εκατό χρόνια από την έναρξη των διώξεων σε βάρος των Μικρασιατών και των Ποντίων, παρουσιάζει μαρτυρίες και ντοκουμέντα. Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία του Αντώνη Σουβατζή από το χωριό Γκιόζ-Τεπες της Σμύρνης, όπως καταγράφηκε στο χαρτί καθ΄υπαγόρευσή του, τον Σεπτέμβριο του 1968: «Μας έδωσαν ψωμί και σταφίδα. Μόλις φάγαμε ψωμί και σταφίδα τρελαθήκαμε για νερό. Εγώ κρατήθηκα, δεν έφαγα. Οι σκοποί μας δήλωσαν, ότι θα πιούμε νερό. Εκεί ήταν μια χαβούζα που πέφταν από το εργοστάσιο πετρέλαια, λάδια και ζεστό νερό. Μόλις ακούστηκε η διαταγή οι πρώτοι που πήγαν να πιούν σκάσανε, γιατί πέσανε οι άλλοι επάνω με την ορμή και τη λαχτάρα για νερό. Θα ΄ταν 30 άνθρωποι». Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του 1918 χάθηκαν 250 χιλιάδες Έλληνες στα τάγματα εργασίας των Τούρκων. Δείτε στο βίντεο του ρεπορταζ συγκλονιστικές μαρτυρίες προσφύγων από τη Μικρά Ασία, που έχασαν συγγενείς και φίλους στα «τάγματα θανάτου».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για να μην ξεχναμε!
"...Ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ στο Eurogroup της 25/6/2015 και αποτελείται από 2 έγγραφα, τα οποία συγκροτούν την πρόταση επί της οποίας προτείνεται το δημοψήφισμα: το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» - Μεταρρυθμίσεις για την... ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού και, το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» - προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους"
· Όσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ / ΟΧΙ
· Όσοι πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ / ΝΑΙ