Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Παρασκευη 24 Ιουνιου 2016


Brexit ψηφισαν οι Βρετανοι ..πολυ καλα κανανε !!!!
Kαι οπως σχολιαζει ο Γιώργος Παπαγεωργίου.
''Η ελληνιολα παρουσιαστρια του κρατικου καναλιου , αφου ξεπερασε αρχικα το εγκεφαλικο απο το brexit, σημειωσε και την "χειροτερη" επιπτωση που θα εχει στους ελληνιολους η εξοδος αυτη : "τωρα πια θα πρεπει να πληρωνουμε διδακτρα στα αγγλικα πανεπιστημια" ..... Σμπουτζαμας μανταμ, οι προλεταριοι δεν ειχαμε καλα καλα παραδες να σπουδασουμε εδω . Πρωτον. Δευτερον, δεν ειχαμε παραδες ουτε για ιδιαιτερα φροντιστηρια για να μπορεσουμε να ανταγωνιστουμε τα πλουσιοπαιδα στις πανελλαδικες. Τριτον. Ακομα και οι λιγοι προλεταριοι που καταφεραμε να ξεπερασουμε κουτσα στραβα τα δυο πρωτα εμποδια , πηραμε ενα κωλοχαρτο και παλι γιναμε τα δουλακια των πλουσιοπαιδων. Αντι λοιπον μωρη καρακαλτακα, να αναρωτιεσαι γιατι στο ελλαντα να χρειαζεσαι φροντιστηρια και ιδιαιτερα για να λες πως εχεις εστω μια ευκαιρια για σπουδες κι αντι να αναρωτιεσαι γιατι να μην εχουμε κι εδω "καλα" πανεπιστημια , καθεσαι και λες αυτα τα προκλητικα πραγματα; Μωρη καρακαλτακα, εμεις οι προλεταριοι σε πληρωνουμε παχυλο μισθουλακο για να μας εμπαιζεις;;; Ψοφος μωρη''
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τελικά αποτελέσματα στην Βρετανία BREXIT 51,9% - REMAIN 48,1%
Πέμπτη, 23 Ιούνιος, 2016 - 08:50
Οι κάτοικοι της Μεγάλης Βρετανίας προσήλθαν στις κάλπες για ένα ιστορικό δημοψήφισμα, από το αποτέλεσμα του οποίου θα κριθεί η παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 ώρα Βρετανίας (09:00 ώρα Ελλάδος) και έκλεισαν στις 22:00 (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος). Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, το Brexit είναι ο νικητής. Τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι BREXIT 51,9% - REMAIN48,1%.Η Βρετανία μετά από 43 χρόνια εγκαταλείπει την ΕΕ. Τα ποσοστά της συμμετοχής των Βρετανών στο δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπέρασαν το 70%, κάτι που είχε να συμβεί από τις μακρινές εκλογές του 1950. Ρεκόρ πτώσης σε μια μέρα καταγράφει η στερλίνα - Ιστορικό χαμηλό για το αγγλικό νόμσιμα Υπολογίζεται ότι ψήφισαν πάνω από 46 εκατ. άνθρωποι αριθμός - ρεκόρ για δημοψήφισμα στη Βρετανία.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι ισλαμοναζήδες της ΙSIS χρησιμοποίησαν νευροτοξικά αέρια κατά του συριακού στρατού στη Ράκκα.....στα 10χλμ από την πόλη της Tabqa σφοδρές μάχες με συριακό στρατό
Στην επαρχία της Raqqa, οι μαχητές του «Ισλαμικoύ Κράτους» (Daesh) εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση κατά του συριακού στρατού με δηλητηριώδη αέρια, ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι «Αλ-Mayadin. » Όπως αναφέρει το κανάλι του Λιβάνου, ο στρατός αντιμετώπισε επίθεση στο δυτικό τμήμα της επαρχίας της Raqqa. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι τρομοκράτες χρησιμοποιούσαν VX νευροτοξικό αέριο. Για 3η συνεχόμενη εβδομάδα οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις οδηγούν την επίθεση στα δυτικά και νότια της επαρχίας της Raqqa.Το πιο σημαντικό φυλάκιο των τζιχαντιστών είναι το κέντρο της Tabka, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου.Σκληρές μάχες με τους τρομοκράτες στα 10-20 χιλιόμετρα από την πόλη της Tabka που απέχει (50 χιλιόμετρα) από την Raqqa.sputnik.22.6.16 Λαμβάνοντας υπόψιν ότι το αεροδρόμιο βρίκεσται στα 8 χλμ νότια της πόλης Tabka και αφού οι μάχες γίνονται ως και στα 10 χλμ από την πόλη σημαίνει ότι πραγματοποιούνται στα 2 χλμ από το αεροδρόμιο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάνω απ' όλα δικαιοσύνη! Αφού εμείς είμαστε στην Ε.Ε. και μας τσαλαπατάνε και μας εξευτελίζουν, γιατί, δηλαδή, να φύγουν οι Βρετανοί; Αυτοί είναι πιο πονηροί; Όπως εμείς κι οι άλλοι, ρε φίλε! Μην ακούω εξυπνάδες τώρα!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μια ακόμη φορά για τους χυδαίους υβριστές της μνήμης του Λαμπράκη και των αγώνων κατά του μετεμφυλιακού κράτους της Δεξιάς. Οι αντισυγκεντρώσεις για τη διάλυση των συγκεντρώσεων της Αριστεράς εκείνα τα χρόνια γίνονταν σε συνεργασία και υπό την κάλυψη της αστυνομίας, και σ' αυτές συμμετείχαν παρακρατικοί που διατηρούσαν ποικίλους και προσοδοφόρους, φανερούς ή μη, δεσμούς με το καθεστώς. Τότε οι συγκεντρώσεις της Αριστεράς είχαν χαρακτήρα αντικαθεστωτικό και αυτοί που συμμετείχαν ήξεραν πως αναλάμβαναν μεγάλο ρίσκο, ως πολίτες β΄ κατηγορίας.
Το να συγκρίνονται οι συγκεντρώσεις που οργανώνει ένα κόμμα κυβερνητικό, όπως ο ΤΣΥΡΙΖΑ, μετά την υπόκλισή του σε μια πολιτική που καταλύει την εθνική και λαϊκή κυριαρχία και εξαθλιώνει την πλειονότητα του ελληνικού λαού, με τους αγώνες εκείνων των χρόνων για την ανάκτηση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας και την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, αποτελεί άθλια παραχάραξη της ιστορίας και προσβολή εκείνων που μάτωσαν και πλήρωσαν ακριβά το τίμημα της αξιοπρέπειάς τους Να συζητήσουμε αν έχει νόημα να πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις κάθε που εμφανίζονται δημοσίως οι υπουργοί και τα άλλα στελέχη του μνημονιακού καθεστώτος. Αλλά τον Λαμπράκη και τους αριστερούς εκείνων των χρόνων πάει πολύ να τους πιάνει στο στόμα του ο κάθε ακριβοπληρωμένος ανιστόρητος βουλευτάκος και το κάθε βολεμένο αμόρφωτο καθεστωτικό παπαγαλάκι.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρετείται ο Κάμερον λόγω Brexit σεβόμενος την επιλογή του λαού του μετά το δημοψήφισμα. 'Οπως ακριβώς έκανε και ο Τσίπρας μετά από το δημοψήφισμα του ΟΧΙ που το έκανε ΝΑΙ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Περυφανη εξοδος από την γερμανοκρατουμενη ευρωπαικη ενωση ψηφισαν λοιπον οι Βρετανοι. Που ειχε το θρασσος ο Σοιμπλε να πει ότι η Γερμανια δεν θα ανεχτει να φυγει η Βρετανια από την αγορα της! Λες και ηταν η Βρετανια προτεκτορατο και αποικια της Γερμανιας. Ας ελπισουμε αυτό το ΟΧΙ στην γερμανοκρατουμενη ευρωπη, να μην γινει ναι, όπως εγινε στην Ελλαδα από πουλημενα τομαρια όπως ο Τζιφρας.
Ας ελπισουμε να μην γινει όπως στη Δανια, που το 1992 απορρίφθηκε σε δυο δημοψηφισματα, από τους Δανούς η συνθήκη του Μάαστριχτ, τον επόμενο χρόνο εγινε και τριτο, και αγανακτισμενος ο δανικος λαος από τη συνεχη αρνηση της αποφασης του και τη συνεχη προπαγανδα, επικυρωσε με μικρές αλλαγές. Στις 28 Σεπτεμβρίου του 2000 σε δημοψήφισμα ο λαός της Δανιας δε δέχτηκε (με 53% κατά της πρότασης) να μπει η Δανία στην ζώνη του ευρώ, και έτσι νόμισμά της είναι μέχρι σήμερα η δανική κορώνα.
Η ξεφτιλα των συνεχων δημοψηφισματων στη Δανια, εδειξε από τοτε ποσο υπολογιζουν οι κρατουντες μεγαλοβιομηχανοι και αρχουσα ταξη της Ε.Ε. την Δημοκρατια, και την γνωμη του λαου. Το ιδιο ισχυει και για την Ελλαδα, και το πουλημενο τομαρι Τζιφρα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Good morning to everyone!
Για μια φορά ακόμη έπεσαν μέσα τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια! Στο ποσοστό. Στο 52%. Μόνο που είναι 52% για το Βrexit! Α! Κι όποιος επιμένει πως η Ε.Ε. δεν είναι μονόδρομος, θέλει να μας κάνει σαν τη Βρετανία! Και σαν τη Νορβηγία και την Ισλανδία, μη σου πω!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τώρα χρειαζόταν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη Μ. Βρετανία. Όχι μόνο δε θα έφευγε απ' την ΕΕ, θα την έβαζε και στη ζώνη του Ευρώ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Δυστυχως οι χειροτεροι φοβοι μου επαληθευτηκαν. Οι αντιευρωπαιστες Αγγλοι, αποφασισαν να τιμωρησουν με την ψηφο τους τον Ευρωπαικο πολιτισμο. Ειναι κατι το αναμενομενο για εναν λαο με ροπη στον αλκοολισμο και στην τρυφηλοτητα. Ειναι σαφες πια οτι η ελλειψη θηλασμου κατα την βρεφικη ηλικια, δημιουργησε πλειστα συμπλεγματα στον κατα τα αλλα συμπαθη αυτο λαο, ο οποιος ομως δεν μπορει να αποφασισει ορθα οταν παραστει αναγκη. Αλλωστε η δημοκρατικη ολοκληρωση της χωρας διακοπηκε αποτομα οταν ο Ολιβερ Κρομγουελ εκτελεσε τον φιλοευρωπαιο βασιλια Καρολο Α, αποδεικνυοντας για αλλη μια φορα πως ο κομμουνισμος κυριαρχει στην πολιτικη ζωη της Βρετανιας τα τελευταια 600 χρονια. Η ανεμελια των Αγγλων που καθονται στις οχθες του Ταμεση καταναλωνοντας φις εντ τσιπς, επεφερε το αποτελεσμα να απαρνηθουν την σκληρη εργασια που οριζει η ευρωπαικη κουλτουρα. Ο Διαφωτισμος, πιο επικαιρος απο ποτε, δεν ακουμπησε την Αγγλικη γη. Λυση ειναι η αναθεση της εξουσιας σε ενα προσωπο ευρειας αποδοχης απο τις φιλες Ευρωπαικες δυναμεις. Ενας βρετανος Πινοσετ που θα αναστρεψει το αναρχικο κλιμα της Μαγκνα Καρτα, το οποιο μπλοκαρει την εξελιξη του πνευματος."
Στελιος Ραμφος για το αποτελεσμα του αγγλικου δημοψηφισματος.
(σατυρικο κειμενο είναι, μη το παρει κανενας σοβαρα)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016
Ο Κάμερον δεν έγινε Τσίπρας και παντός καιρού...Παραιτήθηκε αφού δεν μπορεί να υπερασπιστεί το αποτέλεσμα
Κάμερον: Εμπιστευόμαστε το λαό
Οι αποφάσεις του λαού θα γίνουν σεβαστές. Δεν ήταν μια απόφαση που ελήφθη επιπόλαια. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το αποτέλεσμα. Η βούληση του λαού θα γίνει σεβαστή. Η οικονομία της Βρετανίας θα παραμείνει σεβαστή. Δεν υπάρχουν άμεσες αλλαγές στις συνθήκες ζωής των Βρετανών που μένουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή των μη βρετανών πολιτών που μένουν στη Βρετανία. Θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαι περήφανος που υπήρξα πρωθυπουργός αυτής της χώρας τα τελευταία έξι χρόνια Πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, δεν πρέπει να τις αποφεύγουμε. Γι' αυτό κάναμε το δημοψήφισμα στη Σκωτία, γι' αυτό κάναμε και αυτό το δημοψήφισμα. Έδωσα τη μάχη με πάθος. Ο βρετανικός λαός έκανε μια ξεκάθαρη επιλογή. Η χώρα απαιτεί μια νέα ηγεσία. Εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ ως πρωθυπουργός να σταθεροποιήσω το πλοίο. Αλλά δεν μπορώ να παραμείνω καπετάνιος. Πρέπει να υπάρξει νέα ηγεσία! Ο νέος πρωθυπουργός θα αποφασίσει πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενημέρωσα τη Βασίλισσα για τις εξελίξεις.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
τωρα θα μεινουν απο κωλοχαρτο οι Αγγλοι ??? θα βγουν οι φοβοι της βουλτεψη αληθινοι!!!!!!!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Brexit – Ο τελευταιος να κλεισει τη πορτα
Πανικός επικρατεί στην Βρετανία μετά την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα, αφού εκατομμύρια Βρετανοί συνωστίζονται μπροστά στα ATM, ενώ εκατομμύρια άλλοι εγκαταλείπουν πανικόβλητοι τη χώρα. Η νίκη του Brexit θεωρείται βέβαιη, αν και δεν έχουν καταμετρηθεί ακόμα οι ψήφοι από το Κάτω Λαμπραντόρ και το Δώθε Τζακ Ράσελ, οπότε μπορεί να υπάρξει καμιά συγκλονιστική ανατροπή. Μετά την επικράτηση του Brexit, η Βρετανία θα απομακρυνθεί από την Ευρώπη και θα πάει στο Βόρειο Πόλο, ενώ θα πέσει και ακρίδα. Οι συνέπειες της εξόδου της Βρετανίας θα είναι τραγικές για την Ευρωπαϊκή Ένωση που τα πήγαινε τόσο καλά τώρα τελευταία, ρε γαμώτο. Οι Βρετανοί σκέφτηκαν εθνικιστικά, σε αντίθεση με τους Γερμανούς που δεν σκέφτονται καθόλου εθνικιστικά και έχουν συνέχεια στο μυαλό τους το κοινό καλό. Πραγματικά, είναι απαράδεκτο και εξοργιστικό όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι να έχουν μέρα-νύχτα στο μυαλό τους την ενωμένη Ευρώπη και οι Βρετανοί να κοιτάνε την πάρτη τους. Ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκθέτει ανεπανόρθωτα την Ελλάδα, αφού αυτό θα σημαίνει πως στην Βρετανία μετράει τι ψηφίζουν οι πολίτες στο δημοψήφισμα και δεν είναι προτεκτοράτο-μπανανία- αποικία. Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει διάβημα στην βρετανική και να ανακαλέσει τον Έλληνα πρέσβη στο Λονδίνο, γιατί δεν είναι δυνατόν η Βρετανία να εφαρμόζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να μας κάνει ρεζίλι, εμάς που γεννήσαμε την Δημοκρατία και δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού στους βαρβάρους, αλλά κάναμε το λάθος να τα δώσουμε όλα στους άλλους, με αποτέλεσμα εμείς να ξεμείνουμε με τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεικνύει την αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αγνόησαν τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση γερμανοποιήθηκε, εθνικισμός και ρατσισμός φούντωσαν, και το ευρωπαϊκό όραμα έγιναν οι αγορές και η λιτότητα. Αυτό δεν είναι όραμα, αυτό είναι εφιάλτης και κόλαση. Η πόρτα άνοιξε. Ο τελευταίος να την κλείσει.
(Πόσο θλιβεροί οι Έλληνες Μενουμευρώπηδες. Ειδικά, οι «διανοούμενοι» και οι «πνευματικοί άνθρωποι» που προσπαθούν να πείσουν ένα ολόκληρο λαό πως πρέπει να είναι δούλος και προσκυνημένος. Άξιος ο μισθός τους.)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ΕΠΑΜ χαιρετίζει την ιστορική απόφαση του βρετανικού λαού
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο χαιρετίζει την ιστορική απόφαση του λαού της Μεγάλης Βρετανίας να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Το βρετανικό δημοψήφισμα για την αποχώρηση από τη ΕΕ, με την μεγάλη -και απρόσμενη για πολλούς- συμμετοχή του απλού λαού και το τελικό αποτέλεσμα, αποτελεί ένα ισχυρό ράπισμα στους αλαζόνες των Βρυξελλών, στους τραπεζίτες και τους απανταχού υποτακτικούς τους. Ο βρετανικός λαός απέδειξε πως ό,τι και να σχεδιάζεται στα παρασκήνια, πίσω από κλειστές πόρτες, από τις ολιγαρχίες σε βάρος των λαών είναι ανατρέψιμο και ότι το μέλλον βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια των ίδιων των πολιτών, αρκεί οι ίδιοι να το θελήσουν. Παρά την απίθανη και πρωτοφανούς μεγέθους εκστρατεία φόβου και παραπληροφόρησης, με την αξιοποίηση ακόμη και της αφαίρεσης μιας ανθρώπινης ζωής, ο βρετανικός λαός μαζικά προέταξε τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Οπως ακριβώς έπραξε και ο ελληνικός λαός πέρσι, το 2015 στο δημοψήφισμα του ΟΧΙ, που οι πραξικοπηματίες κυβερνώντες ξεδιάντροπα ανέτρεψαν.
Ελπίζουμε ότι στην περίπτωση του βρετανικού δημοψηφίσματος δεν θα τολμήσουν ανάλογη ανατροπή, μολονότι οποτεδήποτε κλήθηκαν οι λαοί της Ευρώπης να τοποθετηθούν, αυτοί εκφράστηκαν παρά και ενάντια στις βουλήσεις του διευθυντηρίου των Βρυξελλών, αποδεικνύοντας ότι η «δημοκρατία» της ΕΕ δεν έχει καμία σχέση με τη Δημοκρατία που πάλεψαν και παλεύουν οι λαοί απανταχού της γης. Ετσι κι αλλιώς όμως, η σημερινή ημέρα, η 24 Ιουνίου του 2016, είναι μια ιστορική ημέρα και όχι μόνο για το βρετανικό λαό, αλλά για όλους τους λαούς της Ευρώπης, που στενάζουν κάτω από τα δεινά που συσσωρεύει αυτό το απάνθρωπο «κατασκεύασμα» που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ενωση και δεν έχει καμία σχέση με τους λαούς, τα συμφέροντά τους και τον πολιτισμό τους.
Είναι μια ημέρα Νίκης για όλους μας και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Είναι ταυτόχρονα σάλπισμα Αγώνα μέχρι την τελική Νίκη. Για Εθνική Ανεξαρτησία, Δημοκρατία, Λαϊκή Κυριαρχία, Προκοπή
Αθήνα 24 Ιουνίου 2016
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για τους ηλιθιους που λενε ότι το Brexit εγινε από την ακρα δεξια της Βρετανιας
Έχει πλάκα τώρα που νίκησε το Brexit με τη στήριξη και της βρετανικής Ακροδεξιάς, να γίνει και κάνα νεοφασιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία και να βγουν τίποτα κομμουνιστές να το αντιμετωπίσουν ένοπλα στο Ντονμπάς! Δεν θα προλαβαίνει να οργανώνει κινητοποιήσεις αντιφασιστικής διεθνιστικής αλληλεγγύης η ευρωπαϊκή Αριστερά! Γιατί η ευρωπαϊκή Αριστερά δεν τα σηκώνει κάτι τέτοια. Αν μάθει κιόλας πως η Ουκρανία εντάσσεται στην ευρωπαϊκή ήπειρο, μαύρο φίδι που τους έφαγε τους νεοναζί!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κλαίαιαιαιειειειει...η μάνα μου στο μνήηηηημααααα...κλαίαιαιαιειειειει...κλαίει κι η Παναγιάααααααα...... Σημερα στο ΣΚΑΙ στον Λυριτζη-Οικονομου ειχαν βαλει μαυρες πλερεζες…..
Σχολιο.- Ερώτηση δημοσιογράφου τους : Πως ειναι σήμερα οι Βρετανοί; Ζουν σε πανικό; Απάντηση ανταποκρίτριας: Oχι μια χαρά. Συνεχίζουν κανονικά !! Βρε κανείς Εγγλέζος να μην συμπάσχει μαζί τους; χαχαχαχα Σχολιο.- Εχτές ο σκάις έδειχνε όλους τους αστέρες που ζητούσαν ρημέην... λολ! Σχολιο.- Αποτο βραδυ στσ δελτια νεα ταινια τρομου Σχολιο.- το πρωι να δεις τι εγινε. Ειχαν αλλοφρονησει! Θα πεσει ο ουρανος στο κεφαλι μας ελεγαν. Σε όλα τα καναλια!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νίκη του φτωχού εργαζόμενου κόσμου στη Βρετανία και ταυτόχρονα βαριά ήττα της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αυτής που έχει γίνει πιστή φρουρός της κύριας στρατηγικής του ευρωπαϊκού κεφαλαίου για στήριξη και ενίσχυση του ιμπεριαλιστικού και καθοριζόμενου από τις επιταγές του νεοφιλελευθερισμού, μορφώματος της Ε.Ε. Μια Αριστερά που γυρνάει την πλάτη στον κόσμο της ανάγκης, που παρακολουθεί αδιάφορη τη νεοφασιστική λαίλαπα στην Ουκρανία, που δεν έχει κάνει ούτε μια στοιχειώδη ανάλυση ως προς τι συμβαίνει στη Λατινική Αμερική ή στο Νεπάλ και την Ινδία, είναι μοιραίο να σβήσει μέσα στην αδιαφορία του κόσμου τον οποίο περιφρονεί. Και επειδή στη διαδικασία της ταξικής πάλης τα κενά δεν κρατάνε για πολύ, μια νέα Αριστερά θα κάνει την εμφάνισή της. Ξαναπιάνοντας το κομμένο ιστορικό νήμα της έκφρασης του κόσμου της εργασίας και της ανάγκης, και του αγώνα κατά του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού και του φασισμού.
Σχολιο.- Και να πούμε και το άλλο σε όλες αυτές τις λουμπίνες της αριστερας. Η ακροδεξια ο εθνικισμός ο φασισμός δεν ...αντιπαλέψανε ποτε και ουτε προκειται να αντιπαλέψουν τον ιμπεριαλισμό. ..Είναι τ αγαπημένα του παιδιά. Σχολιο.- Μη λες ιμπεριαλισμός! Ενοχλείται η ευρωπαϊκή Αριστερά με κάτι τέτοια ξύλινα. Σχολιο.- Να σου πω την αλήθεια, ποτέ δεν την είχα σε υπόληψη αυτήν την τάχαμ ευρωπαϊκή "αριστερά". Καλά θα κάνει να σβήσει από τον πολιτικό χάρτη και δε νομίζω πως θα κλάψει κανένας γι' αυτό Σχολιο.- Παραμένω αριστερός και μαρξιστής. Αυτοί oι δηθεν ευρωπαιοι "αριστεροι" έκοψαν τις σχέσεις τους με τον εργαζόμενο κόσμο, στον οποίο αναφέρεται ιστορικά η Αριστερά κα ο μαρξισμός.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όλα τα Blogs στη μάχη της Βενεζουέλας
Όλες οι αναρτήσεις για την Βενεζουέλα ΟΝ LINE
Prensa Rebelde, Χοσέ Μαρτί, Proyecto Numantino, Cuba de Corazón, Ατέχνως, Μποτίλια στον Άνεμο, Lefteria , Οικοδόμος, Sibilla, Fadomduck2 , kke4ever , Μικρές Ειδήσεις , Sierra Maestra, Solidaridad_griega, Σεισάχθεια, Aνεμος Αντίστασης , ekorinthos.gr, redlineagrinio.gr, thediplomat.gr/ , krisseis.blogspot.gr/ , http://www.infotruth.org/ , Δίκτυο Σπάρτακος
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αντιμετωπος με την φτωχεια ενας στους τρεις Ελληνες. Φτωχεια για το 35,7% των Ελληνων. Και το ποσοστο μεγαλωνει στην περιπτωση ατομων ηλικιας 18-64 ετων (39,4%).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
BREXIT: Ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου…
Τίποτα δεν στάθηκε ικανό να αναχαιτίσει τη ροπή του βρετανικού λαού προς την έξοδο από την ΕΕ του 4ου Ράιχ… Ούτε η θηριώδης εκστρατεία της φαιάς προπαγάνδας των διεθνών μαφιόζων του χρήματος, ούτε ο ανηλεής βομβαρδισμός των Βρετανών με κάθε είδους τρομοκρατικό …εύρημα, ούτε το έσχατο «όπλο» της διεθνούς ιμπεριαλιστικής μαφίας, αυτό της σκηνοθετημένης δολοφονίας της βουλευτίνας Τζο Κοξ, στάθηκαν ικανά να αποτρέψουν το... BREXIT… Ο λαός της Αγγλίας, ακριβέστερα το κοινωνικό λαϊκό ρεύμα εναντίον της ΕΕ, δεν ανακόπηκε. Αποφάσισε ΕΞΩ από την ΕΕ, τον δικτατορικό αυτό μηχανισμό του σύγχρονου φασισμού.
Ιδιαίτερη. Σημαντική επισήμανση: TO BREXIT κυριάρχησε στις εργατικές περιοχές!!!
Η απόφαση αυτή του λαού της Αγγλίας και ιδιαίτερα η «θέση» και η «άποψη» των εργαζομένων, αποτελούν μια τομή τεράστιας ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ σημασίας: Τομή πυροδότησης των λαών της Ευρώπης!!!
Η νίκη του BREXIT ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου, όχι μόνο στην Αγγλία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μια νέα εποχή αρχίζει. Μια εποχή που οι λαοί της Ευρώπης θα θέτουν, πλέον, ΑΝΟΙΚΤΑ, την έξοδο από το «στρατόπεδο» του 4ου Ράιχ (ΕΕ)… Η νίκη του BREXIT σαλπίζει το «ξήλωμα» της ΕΕ: Αυτού του «συνδικάτου» του εγκλήματος, του «συνδικάτου» των ληστών και δημίων μας… Γι αυτό το διεθνές κατεστημένο, οι ποικίλοι μηχανισμοί του διεθνούς κεφαλαίου, καθώς και όλα τα κυβερνητικά τους όργανα και ανδρείκελα, έχουν παγώσει κυριολεκτικά. Έχουν θορυβηθεί και πανικοβληθεί: Γνωρίζουν το τι θα επακολουθήσει… Έστω και αν μετατρέψουν, με ποικίλες αλχημείες, το BREXIT στο αντίθετό του, όπως ο Τσίπρας μετέτρεψε το «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ»… Καμία πλαστογράφηση και αλχημεία του εκλογικού αποτελέσματος, καμία κωλυσιεργία και ακύρωση της απόφασης των Άγγλων, δεν θα σταθούν ικανά να ανακόψουν τις τεράστιες ιστορικές διεργασίες και παγκόσμιες επιπτώσεις του BREXIT. Οι πυρετώδεις διεργασίες των λαών της Ευρώπης και η ορμητική ΡΟΠΗ τους εναντίον της ΕΕ, έχουν προκαλέσει τέτοιες ρωγμές στο οικοδόμημα του 4ου Ράιχ, που δεν κλείνουν με τίποτα. Το BREXIT των Άγγλων θα πυροδοτήσει αυτό το εκρηκτικό υλικό, ανεξαρτήτως των αλχημειών… Η ΕΕ του 4ου Ράιχ μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία της κατάρρευσής της…
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nigel Farage: 'This will be a victory for real people'... Αυτά ο "φασίστας", σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πόρνες το 4ο Ράιχ και τους λακέδες του...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
To Brexit μια στρατηγικη ηττα για την παγκοσμιοποιημενη νεοφιλελευθερη δεξια και «αριστερα»
Το Brexit αποτέλεσε το αποκορύφωμα μιας περιόδου αλλεπάλληλων πληγμάτων στην παγκοσμιοποίηση, κατεξοχήν σ’ ό,τι αφορά στην Ευρώπη: Η κρίση στην Ιβηρική χερσόνησο που οδηγεί σε δεύτερες εκλογές στην Ισπανία, η παρ’ ολίγον εκλογή ακροδεξιού προέδρου στην Αυστρία, η άνοδος της ακροδεξιάς «Εναλλακτικής για την Γερμανία», της Μαρίν Λεπέν στην Γαλλία, η εκλογή δημάρχων των «Πέντε αστέρων» στη Ρώμη και το Τορίνο, το μεγάλο κοινωνικό κίνημα που συγκλονίζει τη Γαλλία εδώ και τρεις σχεδόν μήνες, γνώρισαν την κορύφωσή τους με την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.
Πρόκειται για ένα ράπισμα σ’ αυτό που αποκαλούμε παγκοσμιοποίηση· ένα ράπισμα που προήλθε από τα λαϊκά στρώματα και τους περιθωριοποιημένους πολίτες της Βρετανίας. Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα και αμάχητα: Στα κέντρα των μητροπόλεων, κατεξοχήν του Λονδίνου, αλλά και στο Μάντσεστερ και το Λίβερπουλ,υπερψηφίστηκε η παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση – μάλιστα στο κέντρο του Λονδίνου το «Παραμένω» συγκέντρωσε το 75% των ψήφων και στο ευρύτερο μητροπολιτικό Λονδίνο το 59%. Αντίθετα, στις υποβαθμισμένες περιοχές που πλήττονται από την αποβιομηχανοποίηση και αντιμετωπίζουν πολύ πιο έντονα τον ανταγωνισμό των μεταναστών, το «Αποχωρώ» ξεπέρασε το 60%, συχνά ακόμα και το 70%. Και τα αποτελέσματα θα ήταν ακόμα πιο σαρωτικά εάν οι Σκωτσέζοι και οι Βορειο-ιρλανδοί δεν ψήφιζαν υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. εξαιτίας της αντίθεσής τους με την αγγλική κυριαρχία!
Στην πραγματικότητα δηλαδή, το 60% των ψηφοφόρων της Αγγλίας και της Ουαλίας ψήφισε μαζικά υπέρ της εξόδου, όταν μάλιστα ληφθεί υπόψη και το υψηλό σχετικά ποσοστό της εκλογικής συμμετοχής. Δηλαδή, οι Άγγλοι πολίτες των λαϊκών στρωμάτων απάντησαν με τον τρόπο τους στην παγκοσμιοποίηση που είχε εγκαινιαστεί πάνω στις πλάτες τους από την Μάργκαρετ Θάτσερ. Η διχοτόμηση ανάμεσα σε ένα παγκοσμιοποιημένο Λονδίνο όπου ήδη ο πληθυσμός αγγλικής καταγωγής αποτελεί μειοψηφία και τη «βαθειά Αγγλία» της περιφέρειας, αγγίζει πλέον τα όρια της κοινωνικής έκρηξης. Επιβεβαιώθηκε και εδώ, αυτό που είχε διαπιστωθεί πρόσφατα και στις Περιφερειακές Εκλογές της Γαλλίας. Στο Παρίσι, το Εθνικό Μέτωπο έφτασε μόλις το 14% των ψήφων, ενώ στις πιο υποβαθμισμένες περιφέρειες πλησίασε το 40%! Δηλαδή, οι μητροπολιτικές περιοχές, –όπως έχουν καταδείξει και όλες οι σύγχρονες κοινωνιολογικές μελέτες– συγκεντρώνουν την αστική τάξη, τα ανώτερα μεσαία στρώματα και τους μετανάστες, που αποτελούν το υπηρετικό και βοηθητικό προσωπικό τους, ενώ η εγχώρια εργατική τάξη και τα κατώτερα μικροιδιοκτητικά στρώματα εξορίζονται κυριολεκτικώς από τις μητροπόλεις –γι’ αυτό εξάλλου θα αρκούσε το δυσθεώρητο ύψος των ενοικίων.
Αυτό λοιπόν συνέβη και στο Λονδίνο. Εξ ου και η συνεύρεση των ολιγαρχών της παγκοσμιοποίησης, του Κάμερον, του Σόρος, και του Γκέλντοφ, με το Εργατικό Κόμμα και τους οπαδούς των «ανοικτών συνόρων» για τους μετανάστες. Πρόσφατα στη Γερμανία, η Ένωση Γερμανών Βιομηχάνων, η κα Μέρκελ και οι… Πράσινοι υπήρξαν οι πλέον διαπρύσιοι υποστηρικτές της εισόδου εκατομμυρίων μεταναστών και προσφύγων, ως απάντηση στις ελλείψεις εργατικού δυναμικού της Γερμανίας. Πράγματι το μεταναστευτικό ζήτημα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο βρετανικό δημοψήφισμα. Η σαρωτική εκλογή του Σαδίκ Καν ως δημάρχου του Λονδίνου, οδήγησε ως μπούμερανγκ στην… επικράτηση του Brexit, διότι έπεισε τους Άγγλους πολίτες της περιφέρειας ότι έχουν απολέσει την εθνική τους κυριαρχία, μια και η πρωτεύουσά τους κυβερνάται από έναν πακιστανικής καταγωγής μουσουλμάνο. Όταν μάλιστα το στρατόπεδο της παραμονής στην Ε.Ε. χρησιμοποίησε τον ίδιο άνθρωπο ως ηγετική μορφή της εκστρατείας υπέρ της παραμονής, απέναντι στοΜπόρις Τζόνσον και τον Νάιτζελ Φάρατζ!
Και όντως, για τα λαϊκά στρώματα δεν ισχύει μια επιλεκτική αντιμετώπιση της παγκοσμιοποίησης, τέτοια που προτείνουν και προωθούν βλακωδώς και ατελέσφορα οι περισσότερες αριστερές πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης και προφανώς και της Μ. Βρετανίας. Διότι δεν είναι δυνατόν να αντιστρατεύεσαι την παγκοσμιοποίηση σε ό,τι αφορά την απελευθέρωση των αγορών, την κατάργηση κάθε προστασίας, την αποδυνάμωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων κ.λπ. και ταυτόχρονα να την υπερασπίζεσαι σ’ ό,τι αφορά στο άνοιγμα των συνόρων και της αγοράς εργασίας, τις ξένες μεταναστευτικές ροές, που επιτείνουν την ανεργία, την μαύρη δουλειά, και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Και μάλιστα, να εγκαταλείπεις τα λαϊκά στρώματα των μισθωτών και των μικρομεσαίων στα χέρια της ακροδεξιάς που στη Γαλλία με το Εθνικό Μέτωπο ή στην Αγγλία με τον Φάρατζ έχουν μεταβληθεί από κοινωνιολογική άποψη στα κατεξοχήν «λαϊκά» κόμματα των χωρών τους. Αυτό λοιπόν που ηττήθηκε είναι η παγκοσμιοποίηση και οκοσμοπολιτισμός, τόσο της νεοφιλελεύθερης δεξιάς όσο και της πολιτισμικά φιλελεύθερης αριστεράς που είναι υπεύθυνοι για την άνοδο των κοινωνικών ανισοτήτων και την αποσύνθεση του κοινωνικού κράτους. Γι’ αυτό, και καθόλου παράδοξα εν τέλει, Κάμερον και Κόρμπιν βρίσκονταν στο ίδιο στρατόπεδο. Αν όμως πρόκειται για μια ηχηρή ήττα της παγκοσμιοποίησης και του πολυπολιτισμού, εκείνοι που την βιώνουν και θα την βιώσουν περισσότερο οδυνηρά στο γεωπολιτικό επίπεδο και στους σχεδιασμούς τους, είναι η Γερμανία και οι ΗΠΑ ταυτόχρονα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
«ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ»
Βουλιάζουν στη φτώχεια εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά
Ακόμα και τα στατιστικά κριτήρια της ΕΕ δεν μπορούν να κουκουλώσουν τη συνεχή συρρίκνωση του εισοδήματος των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων
Βάθεμα της απόλυτης και σχετικής φτώχειας καταγράφουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στην «Ερευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών» για τα εισοδήματα του έτους 2014. Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι καθώς τα εν λόγω στοιχεία προσδιορίζονται με βάση τα κριτήρια και τους δείκτες στο πλαίσιο της Στρατηγικής της ΕΕ «Ευρώπη 2020», τα ποσοστά της επίσημης φτώχειας έχουν μόνο σχετική σημασία, αφού οι «φτωχοί» χαρακτηρίζονται μόνο σε σχέση με τους «άλλους». Σε αυτό το πλαίσιο, το κατώφλι της επίσημης φτώχειας υπολογίζεται στο 60% του διάμεσου συνολικού εισοδήματος των νοικοκυριών, ορισμός που εξαρχής συσκοτίζει σε σημαντικό βαθμό τη ραγδαία υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου εκατομμυρίων λαϊκών οικογενειών.
Ακόμα κι έτσι, ωστόσο, η επίσημη καταγραφή και απεικόνιση της έρευνας που διενεργήθηκε το 2015 και αφορά στις «συνθήκες διαβίωσης» του 2014, εμφανίζει τα παρακάτω:
-- Το κατώφλι της φτώχειας διαμορφώνεται στα 4.512 ευρώ το χρόνο ανά άτομο, από 4.608 ευρώ για το 2013, 5.023 ευρώ για το 2012, 5.708 ευρώ για το 2011, 6.591 ευρώ για το 2010 και 7.178 ευρώ για το 2009. -- Αντίστοιχα συμπιέζονται και τα στατιστικά κατώφλια μέτρησης της επίσημης φτώχειας για τα 4μελή νοικοκυριά (2 ενήλικες και 2 παιδιά κάτω των 14 ετών). Διαμορφώνονται στα 9.475 ευρώ για το 2014, από 9.677 ευρώ το 2013, 10.547 ευρώ για το 2012. Να σημειωθεί ότι το εν λόγω κατώφλι φτώχειας το έτος 2009 διαμορφωνόταν σε 15.073 ευρώ. -- Ετσι, στην 6ετία 2009 - 2014, η βάση υπολογισμού της επίσημης φτώχειας συμπιέστηκε κατά 37%. Στην πραγματικότητα, το ποσοστό αυτό απηχεί τη συρρίκνωση του λαϊκού εισοδήματος, σε όλες τις κατηγορίες του λαϊκού πληθυσμού («φτωχού» και «μη φτωχού»).
-- Παρά και τη συνεχιζόμενη συμπίεση στη βάση μέτρησης, το ποσοστό του πληθυσμού σε «κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού» διαμορφώθηκε στο 35,7% του πληθυσμού (από 36% το 2013). Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται περίπου 1,5 εκατομμύριο λαϊκά νοικοκυριά (περίπου 3,9 εκατ. άτομα). Για τον υπολογισμό του συγκεκριμένου δείκτη παίρνονται υπόψη και παράγοντες όπως η στέρηση τουλάχιστον 4 από τα 9 βασικά αγαθά και υπηρεσίες. --Τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε «κίνδυνο φτώχειας» εκτιμώνται σε 860.117 (σε σύνολο 4.195.840 νοικοκυριών) και αποτελούνται από περίπου 2,3 εκατ. άτομα. -- Ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού για παιδιά μέχρι 17 χρόνων φτάνει στο 37,8% του πληθυσμού, στις γυναίκες στο 36,6% και στους άνδρες στο 34,8%.
Συνθήκες διαβίωσης
Διατροφή: Το 47,5% του φτωχού πληθυσμού δηλώνει ότι στερείται διατροφής που περιλαμβάνει κάθε δεύτερη μέρα κοτόπουλο, κρέας, ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας. Θέρμανση: Το ποσοστό του συνολικού πληθυσμού που δηλώνει οικονομική αδυναμία να έχει «ικανοποιητική θέρμανση» το χειμώνα φτάνει σε 29,2%, το οποίο απογειώνεται σε 50,8% για το φτωχό πληθυσμό. Πάγιες ανάγκες: Το 60,9% των φτωχών νοικοκυριών δηλώνει δυσκολία στην έγκαιρη πληρωμή πάγιων λογαριασμών, όπως για ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση κ.ά.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΑΛΛΙΑ Νέες διαδηλώσεις κατά των αντεργατικών ανατροπών
ΠΑΡΙΣΙ.-- Μαζικές κινητοποιήσεις έγιναν και χτες σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας, ενάντια στον αντεργατικό νόμο «Ελ Κομρί». Στο Παρίσι έγινε μετά από την προχτεσινή συμφωνία συνδικαλιστικών οργανώσεων (όπως οι CGT και FO) να δεχτούν την «εναλλακτική διαδρομή» που πρότεινε η κυβέρνηση, η οποία προχτές το πρωί απαγόρευσε την αρχική πορεία που είχε προγραμματιστεί επικαλούμενη λόγους ασφαλείας. Οι διοργανωτές υπολόγιζαν τους διαδηλωτές σε 60.000, ενώ η παρουσία της αστυνομίας ήταν ασφυκτική. Στο μεταξύ, η συζήτηση του «Ελ Κομρί» συνεχίστηκε στη Γερουσία, όπου ο πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις «ταραχές» που σημειώνονται σε κινητοποιήσεις και σημείωσε ότι «χρειάζεται να διαλυθούν οργανώσεις της ακροαριστεράς». «Διαλύσαμε οργανώσεις που είχαν σχέση με το ακραίο ισλάμ, κάναμε το ίδιο με οργανώσεις της ακροδεξιάς. Και αν χρειαστεί... θα το κάνουμε προφανώς και αν πρόκειται για την ακροαριστερά...», είπε ανάμεσα σε άλλα. Πάντως, η κυβέρνηση αξιοποιεί τα περί «ανάγκης διασφάλισης της δημόσιας τάξης» για να στραφεί και κατά των εργατικών αγώνων. Αυτό επιβεβαιώθηκε και με την αστυνομική επιχείρηση που έγινε πριν από μερικές μέρες για να «ανοίξει» το εργοστάσιο διαχείρισης αποβλήτων «Ιβρί», στα προάστια του Παρισιού, όπου οι εργαζόμενοι συνέχιζαν την απεργία και την περιφρούρησή της.