Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Κυριακη 19 Ιουνιου 2016


J. Cox: To ιδανικό θύμα σε μια πολύ βρώμικη ιστορία.
http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2016/06/j-cox-to.html
Πριν καν προλάβει να στεγνώσει το αίμα της δύστυχης J. Cox στον χώρο του εγκλήματος, η είδηση άρχισε να μεταδίδεται σε Βρετανία και Ευρώπη ως εξής: Η ειδεχθής δολοφονία της Cox ανατρέπει τα δεδομένα δίνοντας το προβάδισμα στην ψήφο παραμονής στην ΕΕ. Από την πρώτη στιγμή η J. Cox δεν δολοφονήθηκε μόνο μια φορά με ειδεχθή τρόπο, αλλά αμέτρητες φορές με κάθε δελτίο ειδήσεων, κάθε ρεπορτάζ, κάθε δήθεν ανάλυση, κάθε υποκριτικά συμπονετική δήλωση των επικεφαλής του "Μένω", κοκ. Όλοι τους χρησιμοποιούν με τον πιο εξόφθαλμο και χυδαίο τρόπο τη δολοφονία σαν μέσο για να αποσπαστούν ψήφοι υπέρ της παραμονής στην ΕΕ. Έτσι ξέσπασε μια αλλόφρονα εκστρατεία στη βάση μιας τόσο πρόστυχης καπηλείας της συγκεκριμένης δολοφονίας, που είχε εξαρχής σαν στόχο να εμφυτέψει τη συνενοχή γι' αυτήν την ειδεχθή πράξη σε κάθε έναν ξεχωριστά οιονεί ψηφοφόρο υπέρ της εξόδου από την ΕΕ. Η εκστρατεία αυτή είχε και έχει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας επιχείρησης ψυχολογικού πολέμου εναντίον του πληθυσμού προκειμένου δια της συνενοχής να του αποσπάσει την ψήφο υπέρ της ΕΕ.
Αλήθεια, πότε πρόλαβαν να οργανώσουν όλη αυτή την εκστρατεία, που ξέσπασε μέσα σε λίγες ώρες από την δολοφονία της Cox; Πότε πρόλαβαν να διεξάγουν έρευνες που παρουσίασαν σχεδόν αμέσως με αντιστροφή του κλίματος υπέρ του "Μένω"; Όλα δείχνουν ότι οι καθοδηγητές της εκστρατείας ήταν έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν τη δολοφονία πριν καν συμβεί αυτό το ειδεχθές έγκλημα. Ας δούμε το σκηνικό. Η εκστρατεία υπέρ της ΕΕ πήγαινε down the tubes, όπως θα έλεγαν κι οι Βρετανοί. Κι είναι λογικό. Κανένας από τους υποστηρικτές της παραμονής στο τερατούργημα της ΕΕ δεν έχει να πει τίποτε το θετικό. Κι έτσι ολόκληρη η εκστρατεία του "Μένω" θεμελιώθηκε στον εκφοβισμό του ψηφοφόρου και την κινδυνολογία σε βαθμό γελοιότητας.
Το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο για τα αφεντικά της εκστρατείας. Αντί η πλειοψηφία των Βρετανών ψηφοφόρων να τρομοκρατηθεί και να πάει σαν κοπάδι προβάτων να ψηφίσει υπέρ της παραμονής, έγινε το αντίθετο. Αγανάκτησε με την προσβολή στη νοημοσύνη της σε τέτοιο βαθμό που η ψήφος υπέρ του "Φεύγω" έγινε ουσιαστικά μονόδρομος για τους περισσότερους. Κάτι έπρεπε να γίνει. Αλλιώς οι Βρετανοί θα ψηφίσουν στις 23 Ιούνη υπέρ της εξόδου με τέτοια πλειοψηφία που κανένα κοινοβούλιο, καμιά κυβέρνηση δεν θα μπορεί να παραβλέψει εύκολα, χωρίς μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις. Κι έτσι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ δεν θα έδινε μόνο την ευκαιρία στους βρετανούς να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή στη χώρα τους, αλλά θα επέφερε ένα καίριο πλήγμα εναντίον της Νέας Τάξης των ευρωκρατών, που είναι ότι χειρότερο συνέβη στην Ευρώπη από την εποχή της Νέας Τάξης των ναζί. Χρειαζόταν επειγόντως ένα θύμα, ένας "μάρτυρας" του αγώνα για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ. Η J. Cox ήταν το ιδανικό θύμα. Ευπαρουσίαστη, δημοφιλής, χαμηλού προφίλ πολιτικός, μητέρα ανήλικων παιδιών, καλή σύζυγος, χωρίς εμφανείς διαπλοκές με κυκλώματα και σκάνδαλα, αυτοδημιούργητη, ακτιβίστρια, χωρίς πλούτη. Μια τυπική καθώς πρέπει μεσοαστή, ιδανική για να ταυτιστεί μαζί της ο μέσος Βρετανός ψηφοφόρος και ιδιαίτερα οι γυναίκες. Πολύ φοβάμαι ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο δολοφονήθηκε. H προετοιμασία για τη δολοφονία ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Ανώνυμες απειλές που κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει. Γιατί να απειληθεί η Cox; Ήταν τόσο καθοριστική η συμμετοχή της στο πλευρό του εξαγορασμένου δίδυμου Κάμερον-Κόρμπιν και των υπολοίπων ευρωλιγούρηδων; Ούτε κατά διάνοια.
Τότε γιατί να απειληθεί η Cox κι όχι οι ηγέτες, ή οι πιο προβεβλημένοι της εκστρατείας του "Μένω"; Κι εφόσον απειλήθηκε, γιατί δεν φρόντισε η αστυνομία να διαθέσει έναν αστυνομικό για προστασία. Ένας μόνος αστυνομικός θα ήταν αρκετός. Οι δικαιολογίες που λένε ότι η ίδια η Cox δεν ήθελε, είναι για μικρά παιδιά. Η αστυνομία θα μπορούσε να παράσχει διακριτική προστασία, εφόσον - όπως λένε - επέμεναν τα απειλητικά μηνύματα. Κι έτσι η Cox δολοφονείται έξω από το σπίτι της με τον πιο ειδεχθή τρόπο. Από ποιόν; Από κάποιον με βεβαρημένο παρελθόν ψυχασθένειας, ο οποίος μπαινοβγαίνει για χρόνια σε προγράμματα επανένταξης. Ιδανικός τύπος για να προγραμματιστεί προκειμένου να διαπράξει ένα τόσο ειδεχθές έγκλημα χωρίς να αφήσουν ίχνη αυτοί που πραγματικά το σχεδίασαν και το οργάνωσαν. Πότε δολοφονήθηκε; Όταν το "Φεύγω" από την ΕΕ έχει ξεφύγει τόσο μπροστά από το "Μένω", ώστε η απόσταση να μην μπορεί να καλυφθεί έως την 23η Ιούνη. Υπάρχει πιο ιδανικό έγκλημα προς εκμετάλλευση από την εκστρατεία του "Μένω"; Αν μετά από καιρό αποκαλυφθεί ότι η ειδεχθής δολοφονία της J. Cox έγινε για να μην φύγει η Βρετανία από την ΕΕ, προσωπικά δεν θα εκπλαγώ. Η μαφία της ΕΕ δεν κατάγεται μόνο ιδεολογικά και πολιτικά από τους ναζί, είναι το ίδιο αδίστακτη με τους ναζί. Στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια έχουν δολοφονήσει εν ψυχρώ κοντά στους 100 χιλιάδες πολίτες. Είτε οδηγώντας τους μαζικά στην αυτοκτονία, είτε διαλύοντας το σύστημα υγείας της χώρας. Την Cox θα λυπηθούν;
http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2016/06/j-cox-to.html
σχολιο.- Μπραβο Δημητρη. Ταπες ακριβως οπως ειναι: Ετσι ακριβως σκεφτεται και ο μεσος Βρεττανος , μην πω και ο μεσος Ευρωπαιος Πολιτης που δεν τοχει καψει ακομα και διαθετει μια σταλια νιονιο , μα και ιστορικη μνημη. Οι μεθοδευσεις των κατα εποχων οπαδων των ΡΑΙΧ, ειναι πασιγνωστες και δεν εκπλησουν διολου κανεναν πλεον. Προσωπικα, δυστυχως περιμενα μιαν παρομοια εξελιξη μεσα σαυτην την περιοδο - λεω διαβολε, δεν μπορει, δεν εινι δυνατον να λειπει μια σωστη προβοκατσια την πιο κρισιμη ωρα, δεν ειναι του στυλ τους. Και να που δεν με διεψευσαν.Ενα ορλαντο απο την μια μερια του ατλαντικου, μια πολιτικη δολοφονια απο την αλλη... Ειναι σα να διαβαζεις ανοιχτο βιβιλιο με αυτα τα καθαρματα. Καθαρο σαν κρυσταλο κοφτερο , και οι σκεψεις, και οι πραξεις τους. Κρυσταλο που κοβει κι απ΄τις δυο μεριες συναμα , κατι που φαινεται συνεχως να λησμονουν σα χρυσοψαρα οι ιδιοι στη φουρια τους .
σχολιο.- Στην καλύτερη περίπτωση αυτό που θα καταφέρουν είναι να καθυστερήσουν την ευρω-διάλυση. Νομοτελειακά ότι λειτουργεί μονοπολικά (Βρυξέλες) απέναντι στην αδυναμία των υπολοίπων (ευρωπαϊκοί λαοί) ή καταστρέφεται ή μεταλλάσσεται... Η σύζευξη των αντιθέτων από τον μεγάλο Εφέσειο Ηράκλειτο. Δεν μπορεί να υπάρχει μόνο η 'δύναμη' των γραφειοκρατών χωρίς την ύπαρξη της 'αντίθετης δύναμης' της πολιτικής κοινωνίας. Η σύζευξη αυτή επιτυγχάνεται ως μια ρευστή μεσότητα από την εγκατάσταση και λειτουργία δημοκρατικού πολιτεύματος για όσο διάστημα υπάρχει η σχέση 'πόλις-πολίτης' όπως μας δίδαξε ο άλλος ..χαζός από τα Στάγειρα (Αριστοτέλης). Μένει να δούμε την μετάβαση (transition) πόσο 'θεαματική' και 'αιματηρή' θα είναι!
Σχολιο.- Δημήτρη ως κάτοικος και πολίτης Βρετανίας βλέπω πως η δολοφονία έχει αλλάξει την ψυχολογία και ο κόσμος έχει βουβαθεί. Οι απειλές του Ομπάμα, οι κακές εμφανίσεις Κάμερον / Οσμπορν στην τηλεόραση και οι κακομαθημένοι (μεχρι βαθμό πνευματικής ανωμαλιας) Ευρωκρατες είχαν δημιουργήσει μια θριαμβευτική ατμόσφαιρα για το BREXIT. Η δολοφονία τα πάγωσε όλα. Νομίζω η κλίκα του BRIMAIN χρειάζεται άλλο ένα μιντιακό πυροτέχνημα για να αντιστρέψει την δυναμική, αν και ο μέσος Βρετανός ασχολείται πιο πολύ με το Euro 2016, και θα είναι δύσκολο. Διαισθάνομαι σε περίπτωση BREXIT, το κατεστημένο θα θυσιάσει τον Κάμερον πολιτικά και θα βάλλει νέο πρόσωπο να ξανα 'διαπραγματευτεί' με ΕΕ τα επόμενα δύο χρόνια. Προσωπικά βλέποντας απο απόσταση την Ελλάδα να σβήνει, και τα τραπεζικά συμφέροντα στην Βρετανία να έχουν αυξήσει την φτωχοποίηση στον ήδη ταλαιπωρημένο Βρετανικό λαό, θα ψηφισω BREXIT.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φόνος βουλευτή υπέρ της ΕΕ!
του Γιώργου Δελαστίκ
Ωμά θα θέσουμε το ζήτημα: Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες είναι αυτές που οργάνωσαν τη δολοφονία της βουλευτίνας των Εργατικών Τζο Κοξ, με στόχο να επηρεάσουν καταλυτικά την έκβαση του δημοψηφίσματος την Πέμπτη για την παραμονή ή όχι της Αγγλίας στην ΕΕ; Αν όντως έχει συμβεί αυτό, είναι προφανές ότι οι μυστικές δημοσκοπήσεις της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας ΜΙ5 έδιναν ως πιθανότατη τη νίκη της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ. Η δολοφονία της Τζο Κοξ θα πετύχει να αλλάξει την έκβαση του δημοψηφίσματος υπέρ της παραμονής στην ΕΕ της Αγγλίας;
Αυτό θα το δούμε τη νύχτα της Πέμπτης, 23 Ιουνίου, οπότε θα έχουμε και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Αν πάντως η δολοφονία της βουλευτού Τζο Κοξ μεθοδεύτηκε από τις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες, το βρετανικό κατεστημένο πρέπει να βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Ως θύμα δολοφονίας, η Τζο Κοξ ήταν το ιδανικό θύμα. Μια πρωτοεκλεγμένη γυναίκα βουλευτής, γλυκιά σαραντάρα, μητέρα δύο μικρών παιδιών, τριών και πέντε χρονών, που θα μεγαλώσουν ορφανά. Η Τζο Κοξ ανήκε στην ακραία δεξιά πτέρυγα του Εργατικού Κόμματος. Πρώτα απ’ όλα ήταν υπέρ μιας συνολικής, γενικής επίθεσης εναντίον της Συρίας για να επιτευχθεί η ανατροπή του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Δεύτερον, όχι μόνο ήταν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, αλλά τάχθηκε και κατά του ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, θεωρώντας ότι δεν τάχθηκε με επαρκή για την ίδια αποφασιστικότητα υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ! Μιλάμε για τον Κόρμπιν, ο οποίος έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι το «Ναι» στην παραμονή της Αγγλίας στην ΕΕ θα είναι αποτέλεσμα πρωτίστως της ψήφου των οπαδών του Εργατικού Κόμματος υπέρ της ΕΕ!
Τον περασμένο μήνα η Κοξ κατέστησε δημόσια γνωστή τη διαφωνία της με την εκλογή του Κόρμπιν ως αρχηγού των Εργατικών. Σε άρθρο της στον Γκάρντιαν τον κατηγόρησε ότι δεν έχει τη «στόφα» πρωθυπουργού και του προσήψε «αδύναμη ηγεσία, κακή ικανότητα κρίσης και εσφαλμένες προτεραιότητες». Η Κοξ είχε δουλέψει στο Ίδρυμα Μπιλ Γκέιτς, ενώ υπήρξε και σοβαρό στέλεχος της ανθρωπιστικής οργάνωσης Όξφαμ. Διετέλεσε ακόμη σύμβουλος της Σάρας Μπράουν, της συζύγου του τελευταίου πρωθυπουργού των Εργατικών Γκόρντον Μπράουν, άρα η Κοξ ήταν οργανικά δεμένη με τη δεξιά πτέρυγα του Εργατικού Κόμματος. Όταν όμως κάποιος δολοφονείται, οι επιμέρους πολιτικές του απόψεις υποχωρούν και αυτό που μένει είναι η αποτρόπαια δολοφονία μιας νεαρής μητέρας με δύο παιδάκια τριών και πέντε χρόνων. Ο δράστης έχει συλληφθεί από τις βρετανικές αρχές και πρόκειται για μια ακροδεξιά προσωπικότητα. Φρόντισε άλλωστε να το κάνει γνωστό, φωνάζοντας τη στιγμή που διέπραττε το έγκλημα «Πρώτα η Βρετανία». Θα μπορούσε να το θεωρήσει κανείς ένα σύνθημα, αν αυτό δεν ήταν ταυτόχρονα το όνομα μιας… βρετανικής ακροδεξιάς οργάνωσης!
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να εκμεταλλευθούν το τραγικό γεγονός προκειμένου να καταστήσουν συμπαθέστερη στους Έλληνες την ΕΕ, παρά τον νεοαποικιακό ζυγό που η ΕΕ έχει επιβάλει στην Ελλάδα. «Ματωμένο δημοψήφισμα» ήταν ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της Αυγής την Παρασκευή, την επόμενη μέρα μετά τη στυγνή δολοφονία. «Πάγωσαν Βρετανία και Ευρώπη από τη δολοφονία της Τζο Κοξ» ήταν ο υπέρτιτλος της πρώτης σελίδας. «Φωνάζοντας το σύνθημα “Πρώτα η Βρετανία”, ο πενηντάχρονος δράστης σκότωσε τη βουλευτή των Εργατικών. Ανεστάλησαν όλες οι συγκεντρώσεις, υπέρ και κατά του Brexit, μία εβδομάδα πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα» ανέφερε ο υπότιτλος της πρώτης σελίδας της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ. Στην προσπάθεια αξιοποίησης συμμετείχε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Κοινός εχθρός είναι όσοι θέλουν να διασπάσουν την ενότητα των λαών και των κοινωνικών δυνάμεων» δήλωσε χωρίς να καταλαβαίνει ούτε ο ίδιος τι έλεγε. «Να αποτίσουμε φόρο τιμής σε μια πολιτικό που χάθηκε άδικα και να ελπίσουμε να είναι το τελευταίο θύμα σε μια περίοδο όπου στην Ευρώπη το μίσος αναζωπυρώνεται και ενισχύεται έναντι της νηφαλιότητας και του πολιτικού λόγου», πρόσθεσε, επιχειρώντας να στρεβλώσει το νόημα της σύγκρουσης που διεξάγεται στην Αγγλία γύρω από το αν η Γερμανία θα μπορέσει ή όχι να οικοδομήσει το Τέταρτο Ράιχ της, αυτή τη φορά όμως όχι με τα τανκς, αλλά με το ευρώ. Η ψυχολογική πίεση που ασκείται εναντίον του αγγλικού λαού είναι τρομερή. Ένας φόνος μιας νεαρής γυναίκας είναι εφιαλτικό βάρος. Θα αλλάξει την έκβαση του δημοψηφίσματος; Σε πέντε μέρες θα το μάθουμε και θα κρίνουμε αν οι Άγγλοι είναι λαός μιας μεγάλης χώρας ή αν πρόκειται για άτομα που απλώς κατοικούν σε μια μεγάλη χώρα.
http://prin.gr/?p=10912
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα ΜΜΕ θέλουν να μας πείσουν ότι η Jo Cox πήρε προαγωγή σε «υπερασπίστρια της Δημοκρατίας»... δεν θα πάρω σανό, ευχαριστώ! H Jo Cox ήταν υπέρ των βομβαρδισμών στη Συρία και υπέρ της χρηματοδότησης της Αλ-Κάιντα. Ο άντρας της, Brendan Cox, υποχρεώθηκε να παραιτηθεί τον περασμένο Νοέμβριο από την οργάνωση "Save the Children" για σεξουαλική παρενόχληση. Η ίδια δεν είχε κάτι να πει. Η Jo Cox ήταν στη λίστα των γραφειοκρατών του Labor και δεν ήθελε τον Corbyn ούτε σε φωτογραφία. Σήμερα, τα ΜΜΕ θέλουν να μας πείσουν ότι η Jo Cox πήρε προαγωγή σε «υπερασπίστρια της Δημοκρατίας» και δεν ξέρω τι άλλο. Δεν θα πάρω σανό, ευχαριστώ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΧΕΒΡΩΝΑ «Σπάζοντας τη σιωπή» σε μία πόλη - φάντασμα
Η Χεβρώνα είναι η μεγαλύτερη πόλη στη Δυτική Οχθη με παλαιστινιακό πληθυσμό περίπου 175.000 και βρίσκεται 30 χιλιόμετρα νότια της Ιερουσαλήμ. Σε αυτήν ζουν περίπου 750 Εβραίοι έποικοι και από το 1997 η πόλη έχει διχοτομηθεί σε δύο ασύμμετρους τομείς: Τον τομέα Η1 και τον τομέα Η2. Ο τομέας Η1 συμπεριλαμβάνει το 80% της πόλης και είναι υπό παλαιστινιακή διοίκηση. Ο τομέας Η2 είναι υπό άμεσο ισραηλινό στρατιωτικό έλεγχο και σε αυτόν ζουν δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι, πέρα από τους 750 εποίκους. Το κίνητρο για τη δημιουργία εβραϊκού εποικισμού στην πόλη ήταν - υποτίθεται - «θρησκευτικό», λόγω του Σπηλαίου ή Τύμβου των Πατριαρχών, όπου θεωρείται πως είναι θαμμένοι οι βιβλικοί πατριάρχες Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ με τις συζύγους τους. Ο Τύμβος των Πατριαρχών (ή Τζαμί Ιμπραΐμι) θεωρείται ιερός τόπος, λόγω Αβραάμ, και για τους Μουσουλμάνους. Ακριβώς απέναντι από το Σπήλαιο των Πατριαρχών, μερικές δεκάδες μέτρα μακριά, παραμένει ανοικτό «περιέργως» μόλις ένα παλαιστινιακό μαγαζί με τουριστικά ενθύμια. Από 'κει και πέρα, σιωπή και ερημιά... Εκτός και εάν εξαιρέσεις τα σημεία ελέγχου που έχουν στηθεί διαδοχικά, ανά μερικές δεκάδες μέτρα, από νεαρούς Ισραηλινούς στρατιώτες, αρκετοί εκ των οποίων δεν έχουν κλείσει καν τα 19 χρόνια...
Η εκκωφαντική σιωπή της κατοχής...
Το παλιό ιστορικό κέντρο της Χεβρώνας σήμερα θυμίζει μία πόλη - φάντασμα. Είναι ερημωμένο. Τα άλλοτε πολύβουα παλαιστινιακά μαγαζιά δεν υπάρχουν πια. Στέκουν το ένα πλάι στο άλλο, με τις πόρτες κλειστές, χωρίς εμπορεύματα. Αλλα έχουν καταληφθεί παράνομα από Εβραίους εποίκους που τα έχουν μετατρέψει σε πάρκινγκ ή αποθήκες... Οι δρόμοι είναι και αυτοί άδειοι. Γκράφιτι σε ορισμένους τοίχους προπαγανδίζουν την ...«επιστροφή των Ισραηλινών» στο «σπίτι τους» από την εποχή της Παλαιάς Διαθήκης... Αλλα γκράφιτι, σαφώς λιγότερα σε αριθμό, ονειρεύονται ειρήνη... Σε ένα μπαλκόνι εγκαταλελειμμένου σπιτιού, «τυλιγμένο» με κάγκελα και συρματόπλεγμα, διακρίνουμε μία αυτοσχέδια πινακίδα που καταγγέλλει με κεφαλαία γράμματα στα αγγλικά το «ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ» που έχουν επιβάλει στην πόλη οι κατοχικές δυνάμεις, για χάρη μερικών εκατοντάδων εξτρεμιστών εποίκων. Το «Απαρτχάιντ» που στο όνομα της «ασφάλειας» τούς έκλεισε σπίτια και μαγαζιά, που τους εμποδίζει να ξεμυτίσουν από τα σπίτια τους και να βγουν στους κεντρικούς δρόμους του τομέα Η2... Το καθεστώς μίσους και στρατιωτικής κατοχής του ιστορικού κέντρου της Χεβρώνας επιβλήθηκε μετά το Φλεβάρη του 1994, όταν ο Ισραηλινός Μπαρούχ Γκολντστάιν μπήκε στο Σπήλαιο των Πατριαρχών, γαζώνοντας με σφαίρες 29 Παλαιστίνιους την ώρα της προσευχής και τραυματίζοντας άλλους 120. Σταμάτησε μόνο όταν το όπλο του έπαθε εμπλοκή, πέφτοντας λίγη ώρα αργότερα και αυτός νεκρός... Ο τάφος του, που τον βρίσκει κανείς μπαίνοντας στην περιοχή Κιργιάτ Αρμπα, στον ισραηλινό τομέα της πόλης, στέκει σαν αδιάψευστη υπενθύμιση του μακελειού που έγινε αφορμή για να εφαρμοστεί από τις ισραηλινές κατοχικές αρχές η λεγόμενη «Αρχή του Διαχωρισμού», κατά την οποία οι έποικοι που ζουν στο κέντρο της πόλης κοντά στο Σπήλαιο των Πατριαρχών «απολαμβάνουν» πλήρη απομόνωση από τους Παλαιστίνιους γείτονές τους.
Πώς επιβάλλεται η κατοχή
Η απομόνωση επιτυγχάνεται έως σήμερα με σειρά δρακόντειων μέτρων, που εμποδίζουν πλήρως την κίνηση των Παλαιστινίων είτε πεζοί, είτε με οχήματα. Επιβάλλεται με το κλείσιμο σπιτιών και καταστημάτων που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, που ανάγκασε πριν περίπου δύο δεκαετίες χιλιάδες Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τα πάτρια εδάφη μετά από πολλές γενιές. Οσοι άντεξαν ζουν μια ζωή - εφιάλτη, που φαντάζει σκληρότερη και από εκείνη που βίωναν επί του ρατσιστικού καθεστώτος Απαρτχάιντ στη Ν. Αφρική οι μαύροι Νοτιοαφρικανοί. Ισραηλινοί στρατιώτες μπαίνουν στις αυλές και στα σπίτια τους, οποιαδήποτε ώρα της μέρας ή νύχτας θελήσουν, με οποιαδήποτε αφορμή, για «ελέγχους ασφαλείας». Εάν κρίνουν απαραίτητο, τους αναγκάζουν να τα εκκενώσουν για ώρες ή μέρες εφόσον αυτό εξυπηρετεί τις ανάγκες κάποιων έποικων... Εάν το επιθυμήσουν, μπορούν να εισβάλουν στα σπίτια των Παλαιστινίων στις 2.00 π.μ. για να τους κάνουν ...«έλεγχο ταυτότητας» ή να μπαινοβγαίνουν ελεύθερα από τα μπαλκόνια και τις ταράτσες τους στο πλαίσιο νυχτερινής περιπολίας... Ορισμένα βράδια εκτοξεύουν αυτόφωτες ράβδους φωσφόρου (χημικό φως) μέσα στα σπίτια των Παλαιστινίων, για να τους υπενθυμίσουν πως «μπορούν» να «μπουν» στα σπίτια τους ανά πάσα στιγμή... Η βία (σωματική και ψυχολογική) δεν ασκείται μόνο από τους στρατιώτες, αλλά (κυρίως...) από τους εποίκους. Δεν υπάρχει μέρα που οι φανατικοί Εβραίοι έποικοι να μην προβαίνουν σε ύβρεις, ταπεινώσεις, σωματικές επιθέσεις σε βάρος των λιγοστών Παλαιστινίων (ακόμη και παιδιών...) που παραμένουν στον τομέα Η2, ζώντας σε σπίτια - κλουβιά με συρματοπλέγματα, σφραγισμένες πόρτες, μπαλκόνια - κοτέτσια και ευφάνταστους δρόμους διαφυγής ή εξόδου προς τον ελεύθερο τομέα της πόλης.
«Σπάζοντας τη σιωπή...»
Τα κρούσματα βίας και οι σαφείς παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων των Παλαιστινίων κατοίκων της Χεβρώνας είναι τόσο βαριά που δεν τα αντέχουν, ενίοτε, ούτε οι νεαροί Ισραηλινοί που καλούνται να διεκπεραιώσουν την υποχρεωτική, τριετή στρατιωτική τους θητεία. Αρκετές δεκάδες από αυτούς συγκρότησαν το Μάρτη του 2004την οργάνωση «Σπάζοντας τη σιωπή», δίνοντας φωνή στις διαμαρτυρίες εκατοντάδων στρατιωτών που αντιδρούν στο σκληρό καθεστώς κατοχής που επιβάλλεται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Μέσα σε μιάμιση δεκαετία κατάφεραν να συγκεντρώσουν αξιόπιστες, έγγραφες καταθέσεις πάνω από 1.000 στρατιωτικών αξιωματούχων και στρατιωτών, διασταυρώνοντας τρεις και τέσσερις φορές τα στοιχεία της μαρτυρίας τους από συστρατιώτες τους και άλλες πηγές, ώστε να τεκμηριώνουν απόλυτα κάθε καταγγελία. Αυτό σιγά σιγά δείχνει να «φρενάρει», έστω και σε ένα μικρό βαθμό, τις πιο ακραίες συμπεριφορές και δράσεις των κατοχικών στρατευμάτων...
Ο Ναντάβ Μπίγκελμαν, ερευνητής στην οργάνωση «Σπάζοντας τη σιωπή», ξενάγησε τη δημοσιογραφική αποστολή στο ιστορικό κέντρο της Χεβρώνας εξηγώντας τις συνέπειες του καθεστώτος «απομόνωσης» που έχει επιβληθεί στους Παλαιστίνιους και Εβραίους κατοίκους της πόλης. Τον συναντήσαμε στην Ιερουσαλήμ, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Μας συστήθηκε, λέγοντάς μας τα εξής: «Γεννήθηκα στην Ιερουσαλήμ στο κέντρο της πόλης. Μεγάλωσα στη διάρκεια της δεύτερης Ιντιφάντα (σ.σ. παλαιστινιακής εξέγερσης), όπου είχαμε χιλιάδες θύματα και η βία και η κατοχή ήταν τριγύρω μας. Λεωφορεία και αυτοκίνητα ανατινάσσονταν ανά πάσα στιγμή. Μέχρι εκείνα τα χρόνια, δεν είχα γνωρίσει Παλαιστίνιο. Μέχρι που η Ιταλία κάλεσε στο Μιλάνο αντιπροσωπεία Παλαιστινίων και Ισραηλινών μαθητών γυμνασίου για να μείνουν και να γνωριστούν μεταξύ τους, να διασκεδάσουν λίγο και να βγουν από το τρελό κλίμα της κατάστασης που επικρατούσε τότε στην πόλη... Ακούγεται παράξενο, αλλά, αν το καλοσκεφτείς, δεν είναι... Στο Μιλάνο, λοιπόν, γνώρισα για πρώτη φορά έναν Παλαιστίνιο που ζούσε μόλις 15 λεπτά μακριά από το σπίτι μου...». Η στρατιωτική θητεία στο Ισραήλ διαρκεί τρία χρόνια και από αυτήν εξαιρείται το 30% του πληθυσμού (Αραβες, Ορθόδοξοι Εβραίοι, για κοινωνικούς ή άλλους λόγους...). Ο Μπίγκελμαν σημείωσε πως όταν ήρθε η σειρά του, δεν είχε πρόβλημα να υπηρετήσει, νιώθοντας, όπως μας είπε, πως έπρεπε «να ανταποδώσει στην κοινωνία». «Δεν είμαστε πασιφιστές. Απλώς δεν θέλουμε ο στρατός να λειτουργεί ως δύναμη κατοχής...» μας εξηγεί... Σύντομα, καταλαβαίνουμε γιατί...
«Πρόβα σύλληψης...»
Στην έκδοση της οργάνωσης «Breaking the Silence», που αφορά καταθέσεις που έδωσαν Ισραηλινοί στρατιώτες μεταξύ 2008 - '10, εκτυλίσσονται με λεπτομέρεια σκηνές από τις βίαιες πρακτικές εφαρμογής μέτρων «Απαρτχάιντ» σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Σε μία από αυτές (υπ' αριθμόν 18, 2008) ένας ισραηλινός στρατιώτης διηγείται μία «κλασική» πρόβα... εφόδου σε σπίτι Παλαιστινίων στη Χεβρώνα. «Την πρώτη μας φορά μπήκαμε σε ένα σπίτι Παλαιστινίων για να εξασκηθούμε στις συλλήψεις. Πας και ως συνήθως βγάζεις όλους τους ανθρώπους έξω από το σπίτι τους. Τους ξυπνάς στη 1.00 π.μ., τους βγάζεις έξω, τους δένεις τα μάτια, τους παίρνεις τις αστυνομικές ταυτότητες, και αυτό είναι. Δεν πηγαίνουν πουθενά. Εάν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο λυπάμαι, από άποψη ανθρωπιστική, είναι πως πολύ απλά δεν υπήρχε κανένας λόγος, καμία δικαιολογία για όλο αυτό...».
«Αποστειρωμένος δρόμος»
Ενας στρατιώτης κληθείς να καταθέσει τις οδηγίες που είχε λάβει για τη «φύλαξη της οδού Σουχάντα» (κεντρικός δρόμος στο παλιό εμπορικό κέντρο της Χεβρώνας, που είναι τώρα υπό τη στρατιωτική κατοχή των Ισραηλινών), διηγείται: «Οι Αραβες απαγορεύεται απολύτως να έχουν πρόσβαση στην οδό Σουχάντα. Καμία απολύτως. Κάποιος, που ζει στη μία πλευρά της οδού Σουχάντα, δεν μπορεί να ανοίξει την πόρτα του και να περάσει στην άλλη άκρη του δρόμου! Απαγορεύεται απολύτως να βγουν στην οδό Σουχάντα. Είναι δρόμος αποστειρωμένος... Δεν θυμάμαι ούτε μία μέρα που να επιτράπηκε η είσοδος Αραβα σε αυτόν το δρόμο». «Δρόμος αποστειρωμένος»! Λες και οι Παλαιστίνιοι είναι «παθογόνοι» οργανισμοί που μπορούν «να μολύνουν» τους εποίκους... Αλλες μαρτυρίες Ισραηλινών στρατιωτών που υπηρέτησαν σε άλλες περιοχές της Δυτικής Οχθης, καταγράφουν την εμπειρία τους από το ξεσπίτωμα οικογενειών Παλαιστινίων και Βεδουίνων. Το γκρέμισμα των σπιτιών τους. Την καταστροφή ελαιώνων και χωραφιών στο πλαίσιο «ασκήσεων του στρατού». Την αρπαγή πηγών και πηγαδιών για την υδροδότηση παράνομων εποικισμών που διευρύνονται συνεχώς από Εβραίους εποίκους που κατακλύζουν τα Κατεχόμενα σχεδόν από κάθε σημείο του κόσμου... Γνωρίζοντας ότι θα έχουν πλήρη ατιμωρησία για τα εγκλήματά τους και ότι θα αποκτήσουν περιουσία κλέβοντας και καταπατώντας ξένη γη με τη στήριξη της ισραηλινής αστικής τάξης.
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8937049
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Απαρτχάιντ «ζει» στην Παλαιστίνη
Το οδοιπορικό της δημοσιογραφικής αποστολής από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Σλοβενία στα κατεχόμενα της Δυτικής Οχθης, που ολοκληρώθηκε την πρώτη βδομάδα του Ιούνη με πρωτοβουλία του Γραφείου Αντιπροσωπείας της ΕΕ στα Παλαιστινιακά εδάφη, σε συνεργασία με τις κατά τόπους παλαιστινιακές πρεσβείες, συμπεριελάμβανε, μεταξύ άλλων, δύο επισκέψεις - σταθμούς. Ηταν μία άκρως ενδιαφέρουσα «ξενάγηση» στο ερημωμένο (λόγω κατοχής) ιστορικό κέντρο της Χεβρώνα, η μία. Η άλλη επίσκεψη έγινε σε ένα κομμάτι του αραβικού τομέα της Ιερουσαλήμ, δίνοντας έμφαση στους διαρκώς επεκτεινόμενους εβραϊκούς εποικισμούς. Στη Χεβρώνα «ξεναγός» μας ήταν ο 28χρονος Ναντάβ Μπίγκελμαν από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Σπάζοντας τη Σιωπή» (Σοβρίμ Στικά), που έχουν συγκροτήσει Ισραηλινοί, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη στρατιωτική τους θητεία στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη. Ο Μπίγκελμαν μάς αποκάλυψε την ανατριχιαστική όψη από το σκληρό «πρόσωπο» της κατοχής και του «Απαρτχάιντ» που επιβάλλουν στους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της Χεβρώνας οι ισραηλινές αρχές, με πρόσχημα την προστασία μερικών εκατοντάδων Εβραίων εποίκων. Στην Αν. Ιερουσαλήμ «ξεναγός» μας ήταν η επίσης Ισραηλινή Μπέτι Χέρσμαν από την αριστερή Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ιρ Αμίμ» («Η πόλη των Εθνών»), που μάχεται κατά της επέκτασης των εβραϊκών εποικισμών και της κατοχής του αραβικού τομέα. Και στις δύο περιπτώσεις έγινε αντιληπτό πως η έννοια της κατοχής είναι μία διαδικασία σύνθετη, πολυεπίπεδη, αδυσώπητη, που εντείνει και διαιωνίζει τις αδικίες σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και καταπατά στοιχειώδη δικαιώματα, δυσκολεύοντας σε σημαντικό βαθμό την αποκατάσταση των σχέσεων με τον ισραηλινό λαό και την επίτευξη διαρκούς, βιώσιμης ειρήνης. Εν γνώσει, βεβαίως, ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που στηρίζουν την κατοχή καθώς αποβλέπουν στην προώθηση συμφερόντων των μονοπωλίων, τα οποία βεβαίως ουδόλως σχετίζονται με εκείνα του παλαιστινιακού και του ισραηλινού λαού... Συνεπώς, είναι καθαρό πως όσο υπάρχει κατοχή, όσο οι εβραϊκοί εποικισμοί πολλαπλασιάζονται με τις ευλογίες ενός σημαντικού τμήματος της ισραηλινής αστικής τάξης και δη της σημερινής ακροδεξιάς κυβέρνησης του πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, η ειρήνη δεν πρόκειται να στεριώσει σε αυτή την αιματοβαμμένη γη...
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8937052
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ Εποικισμοί με τις ευλογίες των ιμπεριαλιστών
Η ισραηλινή αριστερή Μη Κυβερνητική Οργάνωση Ιρ Αμίμ (σημαίνει «Πόλη των Εθνών»)ιδρύθηκε το 2000, επιδιώκοντας να συμβάλει στις προσπάθειες ώστε να γίνει η Ιερουσαλήμ μία πόλη που θα τη μοιράζονται και θα ζουν σε αυτήν ειρηνικά Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι, εξασφαλίζοντας παράλληλα τον ιστορικό, θρησκευτικό, πολιτιστικό χαρακτήρα της πόλης. Βασική αποστολή έχει την ανάσχεση των εβραϊκών εποικισμών που επεκτείνονται σταθερά, ιδιαίτερα κατά τις τελευταίες κυβερνήσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ωστόσο, η αποστολή της οργάνωσης δεν είναι καθόλου εύκολη. Πανίσχυρες οργανώσεις εποίκων, που χρηματοδοτούνται από Εβραίους καπιταλιστές στο εξωτερικό (κυρίως σε ΗΠΑ, Ευρώπη και ειδικά τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης) και συνδέονται με τα μεγαλύτερα αστικά κόμματα εξουσίας στο Ισραήλ (το δεξιό Λικούντ και το κεντροαριστερό «Εργατικό Κόμμα»), δραστηριοποιούνται έντονα τις τελευταίες δεκαετίες, επιδιώκοντας να αλλοιώσουν τον πολυπολιτισμικό και διαθρησκευτικό χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ, μετατρέποντάς την, ει δυνατόν, σε αμιγώς εβραϊκή πόλη. Οχι βεβαίως για λόγους θρησκείας, αλλά για λόγους συμφέροντος και κέρδους... Γι' αυτό το σκοπό, δαπανώνται μεγάλα ποσά για την αγορά γης και περιουσιών που ανήκουν σε Παλαιστίνιους μέσω κτηματομεσιτικών γραφείων - μαϊμού ή «ξένων επενδυτών». Οι πιο αδύναμοι «πείθονται», είτε με το καλό είτε με το άγριο, να πουλήσουν τις περιουσίες τους, και ας ζούσαν εκεί επί τουλάχιστον έξι γενιές... Μεγάλα ποσά δίνονται (όχι από τους επενδυτές, αλλά από το ίδιο το ισραηλινό δημόσιο!) και σε μονοπώλια εταιρειών υπηρεσιών σεκιούριτι, που αναλαμβάνουν στη συνέχεια τη φύλαξη των νεοαποκτηθέντων περιουσιών στην καρδιά του αραβικού τομέα της πόλης.
Η Μπέτι Χέρσμαν μας «ξενάγησε» σε λοφώδεις εκτάσεις της Ανατολικής Ιερουσαλήμ (που ήταν τότε υπό τον έλεγχο της Ιορδανίας και κατελήφθη από τους Ισραηλινούς μετά τον πόλεμο των Επτά Ημερών, τον Ιούνη του 1967) αλλά και στον παλιό τομέα της «ιερής πόλης», δείχνοντάς μας το μέγεθος της επέκτασης των εβραϊκών εποικισμών που ξεχωρίζουν σαν τη μύγα μες στο γάλα ανάμεσα στους αραβικούς μαχαλάδες, καθώς πρόκειται για ακριβά σπίτια πολλών τετραγωνικών μέτρων, με περιποιημένες πλατείες, παιδικές χαρές, κοινοτικά κέντρα, μοντέρνα καφέ, καταπράσινα πάρκα... Η ευμάρεια των εβραϊκών εποικισμών της Ιερουσαλήμ δεν είναι κανένα μυστήριο. Οι περίπου 3.000 Παλαιστίνιοι που ζουν στην Αν. Ιερουσαλήμ παίρνουν μόλις το 8 με 10% των κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού, αν και πληρώνουν κανονικά φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, μολονότι έχουν περιορισμένα δικαιώματα και στην ουσία έχουν μετατραπεί σε πολίτες β' κατηγορίας. Οι έποικοι στην Αν. Ιερουσαλήμ, που δεν ξεπερνούν τις 2.000, εξασφαλίζουν, αντίθετα, σημαντικό μέρος των δημοσίων κονδυλίων.
Κοντά στη συνοικία της «Κολυμβήθρας του Σιλωάμ», στη συνοικίαΜπατάν αλ Χάουα, η Μπέτι Χέρσμαν μας έδειξε τις καταλήψεις και αγορές παλαιστινιακών κτιρίων από Εβραίους εποίκους, που εύκολα ξεχωρίζουν, καθώς οι προσόψεις τους καλύπτονται με τεράστιες εβραϊκές σημαίες για να δηλώσουν την «παρουσία» τους και τα μακροπρόθεσμα, απώτερα, σχέδιά τους: Για διωγμό των Παλαιστινίων από το ιστορικό κέντρο της πόλης, για προσευχή των Εβραίων στο χώρο του λαμπρού μουσουλμανικού τεμένους Αλ Ακσα (που σήμερα απαγορεύεται βάσει διεθνών συνθηκών) ακόμη και για ξανακτίσιμο του Ναού του Σολομώντα, όπως οραματίζονται οι πιο ακραίοι από τους Ορθόδοξους Εβραίους... Η αλλοίωση του αραβικού τομέα της Ιερουσαλήμ δεν γίνεται μόνο με τις αγορές ή την αυθαίρετη κατάληψη παλαιστινιακών περιουσιών. Πανίσχυρες οργανώσεις εποίκων, όπως η οργάνωση «Εlad» (γνωστή και ως «Ιδρυμα της Πόλης του Δαυίδ», «Ir David Foundation») ή η οργάνωση Ateret Cohanim (γνωστή ως «Στέμμα των Ιερέων», «Crown of the Priests» του πρώην στρατιωτικού Matityahu Dan, που έχει διασυνδέσεις με το μεγάλο κεφάλαιο στις ΗΠΑ) ενισχύουν και διευρύνουν τους εποικισμούς, αλλοιώνοντας τον αραβικό χαρακτήρα της Αν. Ιερουσαλήμ μέσω τουρισμού και αρχαιολογικών ανασκαφών.
Κοντά στο «μουσείο» που έχει στήσει το ίδρυμα «Elad» με το όνομα «Πόλη του Δαυίδ», υπάρχει χώρος ανασκαφής που κάνει αυθαίρετα το ίδιο το ίδρυμα, με την κάλυψη εννοείται των αρχών, σε μια προσπάθεια να αναδείξει τον «εβραϊκό χαρακτήρα» της πόλης, παρά τις κατά καιρούς αντιδράσεις Ισραηλινών (και όχι μόνο) αρχαιολόγων... Σε κάθε περίπτωση, τα «μουσεία», οι εποικισμοί, οι «ανασκαφές», οι αγορές (βίαιες και μη) παλαιστινιακών σπιτιών, οι ενοικιάσεις πολυκατοικιών που ανήκουν σε Αραβες της πόλης ώστε να κατοικηθούν από Εβραίους εποίκους, προκειμένου να αλλάξει η πληθυσμιακή σύνθεση της περιοχής και κυρίως το τσιμεντένιο τείχος, των έξι μέτρων, που εκτείνεται σε μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων και πάνω στο έδαφος της Ιερουσαλήμ, όλα αυτά εξυπηρετούν τους σκοπούς των κατοχικών αρχών. Εξυπακούεται πως όλα αυτά λειτουργούν απολύτως σε βάρος μίας μελλοντικής λύσης δύο ανεξάρτητων και βιώσιμων κρατών και πως επιδιώκουν να «εξαφανίσουν» από τον ορίζοντα το όνειρο μίας ανεξάρτητης Παλαιστίνης (σε Δυτική Οχθη και Λωρίδα Γάζας) στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με την εξασφάλιση του επαναπατρισμού των απανταχού εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων και της καταβολής προσφυγικών αποζημιώσεων. Γι' αυτό η δικαίωση του αγώνα του παλαιστινιακού λαού μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την πάλη για την ανατροπή συνολικά των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή.
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8937048
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η χρεοκοπία της Ευρωζώνης
Το ευρώ είναι ένα θνησιγενές νόμισμα που επιβίωσε μεν μετά το ξέσπασμα της πρώτης κρίσης από την εποχή της υιοθέτησης του, αλλά δεν θα τα καταφέρει όταν προκύψει η επόμενη – το κραχ, προς το οποίο βαδίζει ήδη ο πλανήτης
«Είναι εντελώς ανόητο, εάν όχι εσχάτη προδοσία, να παραδίδει η κυβέρνηση τα κλειδιά της Ελλάδας για ένα νόμισμα που μάλλον δεν θα υπάρχει μετά από λίγο καιρό».
Ανάλυση
Είναι πράγματι εντυπωσιακό το πώς αντέχει η Ευρωζώνη μετά από τα επτά σχεδόν χρόνια της υπερχρέωσης του δημοσίου τομέα ορισμένων χωρών της, του ιδιωτικού πολλών άλλων, καθώς επίσης του τραπεζικού της συστήματος – παρά το ότι δεν διαθέτει κανένα μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων. Ειδικά επειδή δεν υπάρχει ο εξισορροπητικός συναλλαγματικός μηχανισμός αποκατάστασης της ανταγωνιστικότητας των κρατών που την έχουν χάσει – μέσω της υποτίμησης των εθνικών νομισμάτων τους, με την οποία επίσης «πληθωρίζονται» και εξυπηρετούνται τα χρέη. Δεν προβλέπεται ούτε η δημοσιονομική και πολιτική ένωση της, μέσω της οποίας και μόνο θα μπορούσε να αποκατασταθεί η έλλειψη του εξισορροπητικού νομισματικού μηχανισμού – κυρίως επειδή δεν την επιθυμεί με κανένα τρόπο η γερμανική κυβέρνηση, ενώ ήδη σαμποτάρει την τραπεζική ένωση με υπόγειους τρόπους (ευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων κοκ.). Χωρίς όμως την πολιτική ένωση, η Ευρωζώνη είναι αδύνατον να μη διαλυθεί – γεγονός που γνωρίζει ασφαλώς η Γερμανία, η οποία φαίνεται πως φιλοδοξεί να μετατρέψει τους εταίρους της σε κατεχόμενες ή/και απόλυτα εξαρτημένες από την ίδια περιοχές, προτού επιχειρήσει να αποκτήσει η ίδια, μαζί με την πρώην ζώνη του μάρκου, την αποκλειστική κυριότητα του ευρώ. Παρά το ότι τώρα συνεχίζονται οι χρηματοπιστωτικές αναταραχές, η οικονομική μιζέρια και οι πολιτικές διαμαρτυρίες εναντίον της, η Ευρωζώνη δεν έχει ακόμη διαλυθεί – επειδή έχει κατασκευαστεί ως φυλακή, με μία ερμητικά κλειστή πόρτα, τυχόν απόδραση από την οποία θεωρείται ως αυτοκτονία. Εν τούτοις τα προβλήματα παραμένουν ως έχουν, ενώ δεν είναι απίθανο να οδηγηθεί στο τέλος της από τα κράτη του κέντρου – αν και οι περισσότεροι περιμένουν μία τέτοια εξέλιξη από την ευρωπαϊκή περιφέρεια, η οποία δεν έχει καμία άλλη
δυνατότητα επιβίωσης.
Βέβαια, ο πιθανότερος πρώτος υποψήφιος εξόδου από την Ευρωζώνη, ο οποίος θα διευκολυνόταν από το τυχόν «ΟΧΙ» των Βρετανών στην ΕΕ, δεν είναι άλλος από την Ιταλία – ένα ενδεχόμενο που η Γερμανία θεωρεί ως πολύ μεγάλο ρίσκο για την οικονομία της, επειδή η Ιταλία παραμένει ο σημαντικότερος ανταγωνιστής της στην Ευρώπη. Η αιτία είναι το ότι, οι συνεχείς υποτιμήσεις της λιρέτας πριν την υιοθέτηση του ευρώ, βύθιζαν ανέκαθεν τους κατασκευαστές των γερμανικών μηχανημάτων στην κρίση – επειδή ξαφνικά τα προϊόντα των ανταγωνιστών τους γινόντουσαν φθηνότερα. Η διάλυση τώρα της Ευρωζώνης, η οποία αποτελεί την κότα με τα χρυσά αυγά για τη Γερμανία, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε εφιάλτη για την οικονομία της – αφού μέσω αυτής έχουν αυξηθεί τα πλεονάσματα στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών της σε δυσθεώρητα ύψη, στο 8,8% πλέον του ΑΕΠ της ή άνω των 250 δις €, κινούμενα σχεδόν αντιστρόφως ανάλογα με τα αντίστοιχα της Ιταλίας (γράφημα, δεξιά στήλη και διακεκομμένη γραμμή η Ιταλία). Τα πλεονάσματα αυτά, σε συνδυασμό με την υποχώρηση του επιτοκίου δανεισμού της, έχουν επιτρέψει τη μείωση των χρεών της Γερμανίας, ως μοναδικής στον πλανήτη – ενώ η επιστροφή της ιταλικής οικονομίας σε θετικό πρόσημο (περί το 2% όπως φαίνεται από το γράφημα), δεν είναι καθόλου υγιής, επειδή οφείλεται κυρίως στη μείωση των εισαγωγών της, ως αποτέλεσμα της υπερχρέωσης της. Η χρεοκοπία όμως του ευρώ κυοφορείται από πολλά μαζί κράτη-μέλη της νομισματικής ένωσης, τα οποία είναι τα εξής: .
Η Ιταλία
Είναι η μοναδική χώρα που, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, απορρίπτει πλειοψηφικά το ευρώ – αιτιολογημένα προφανώς, αφού η οικονομία της έχει εξελιχθεί χειρότερα από όλα τα άλλα κράτη, μετά την υιοθέτηση του. Χωρίς καμία υπερβολή, τα τελευταία 15 χρόνια θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ως εντελώς χαμένα για την Ιταλία – γεγονός που έχει οδηγήσει στην αύξηση όλων όσων επιθυμούν την επιστροφή στη λιρέτα, μέσω της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος. Με εξαίρεση τον πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος παραμένει υπέρ του ευρώ, εκτός από τα δεξιά και τα εθνικιστικά πολιτικά κόμματα έχουν δημιουργηθεί επίσης αριστερά, στα οποία συγκαταλέγεται ο οικονομολόγος S. Fassina – ο πρώην υφυπουργός οικονομικών της κυβέρνησης, ο οποίος παραιτήθηκε, ενώ οργανώνει συσκέψεις εναντίον του ευρώ με τη συμμετοχή πολλών γνωστών συντηρητικών. Όπως τονίζει τόσο αυτός, όσο και οι υπόλοιποι, η έξοδος από την Ευρωζώνη αποτελεί μία επείγουσα απόφαση απελευθέρωσης της χώρας από τα δεσμά του ευρώ – κάτι που, εάν δεν συμβεί, δεν υπάρχει μέλλον για την Ιταλία. .
Η Γαλλία
Εάν η έξοδος της Ιταλίας καθιστούσε την Ευρωζώνη άνευ νοήματος, τυχόν αντίστοιχη της Γαλλίας θα οδηγούσε αναμφίβολα στη διάλυση της σε χρόνο μηδέν – κάτι που δεν είναι απίθανο να συμβεί εάν εκλεγεί η κυρία Le Pen το 2017, η οποία έχει δηλώσει πως θα διεξάγει δημοψήφισμα με το ερώτημα «Ναι ή Όχι στο ευρώ». Η ίδια θεωρεί σωστή την επιστροφή της χώρας της στο φράγκο, ενώ αποτελεί μέρος του προγράμματος της. Εν τούτοις, στη Γαλλία δεν έχει δημιουργηθεί μία πολιτική συμμαχία πολλών κομμάτων εναντίον του ευρώ, όπως στην Ιταλία, αν και υπάρχουν τάσεις – όπως αυτή της αριστεράς, η οποία κάλεσε το προηγούμενο έτος τους υπόλοιπους Ευρωπαίους σε συνεργασία, για τη δημιουργία ενός εναλλακτικού σχεδίου για την Ευρωζώνη.
Η Ελλάδα
Στη χώρα μας αυξάνονται μεν οι φωνές εναντίον του ευρώ, συνεχίζουν όμως να αποτελούν μειοψηφία – πιθανότατα επειδή οι Έλληνες πιστεύουν πως είναι εγκλωβισμένοι, μη έχοντας τη δυνατότητα υιοθέτησης ενός εθνικού νομίσματος, όταν η οικονομία τους είναι πλέον κατεστραμμένη. Εν τούτοις, λόγω των νέων μέτρων που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση, τα οποία θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο το βιοτικό τους επίπεδο, ενώ δρομολογούν την ολοκληρωτική απώλεια της εθνικής τους κυριαρχίας κατ’ ελάχιστο για τα επόμενα 99 χρόνια, όλο και περισσότεροι τάσσονται εναντίον του κοινού νομίσματος – ενοχοποιώντας τόσο αυτό, όσο και τη Γερμανία για τα δεινά τους. Με δεδομένο δε το ότι, οι δανειστές έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα ανώτατα όρια ανοχής και ανθεκτικότητας της ελληνικής κοινωνίας, όλα είναι πιθανά να συμβούν – αν και η καλύτερη λύση κατά την υποκειμενική μας άποψη παραμένει η στάση πληρωμών εντός του ευρώ, ως ένα πρώτο τουλάχιστον βήμα. Η κυβέρνηση όμως έχει συνθηκολογήσει πλέον, οπότε είναι μάλλον αδύνατες τέτοιου είδους πρωτοβουλίες – εκτός εάν εξεγερθούν συλλογικά οι Πολίτες απαιτώντας το. Τυχόν έξοδος πάντως της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι εξαιρετικά πιθανόν να οδηγήσει στη διάλυση της – κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά τόσο το ΔΝΤ, όσο και η Γερμανία, η οποία βέβαια έχει την ικανότητα να μην το αποκαλύπτει. .
Η Ισπανία
Οι Ισπανοί εξέλεξαν πρόσφατα ένα κοινοβούλιο που δεν κατάφερε να μακροημερεύσει – οπότε έχουν προκηρυχθεί εκλογές λίγο μετά το βρετανικό δημοψήφισμα. Όλα όμως τα πολιτικά της κόμματα τοποθετούνται υπέρ του ευρώ, ενώ μόνο η αριστερά το επικρίνει προσεκτικά – χωρίς να τοποθετείται εναντίον. Από οικονομικής πλευράς έχει μεν επιστρέψει σε πλεονάσματα το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της (1,5%), αλλά η ανεργία παραμένει πολύ υψηλή – ενώ οι Πολίτες της έχουν υποφέρει τα πάνδεινα από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς των σπιτιών τους, με το τραπεζικό σύστημα να συνεχίζει να θεωρείται εξαιρετικά προβληματικό. Το δημόσιο χρέος της είναι βέβαια σε ελεγχόμενα επίπεδα, αλλά έχει σχεδόν τριπλασιαστεί μετά το 2008 (από 40% στο 100%) – πολύ περισσότερο από ότι της Πορτογαλίας, στην οποία από 75% το 2008 έφτασε σχεδόν στο 130% (γράφημα, δεξιά στήλη, διακεκομμένη γραμμή). Παράλληλα αυξάνονται ξανά τα ελλείμματα στον προϋπολογισμό της (-5%), πέραν από τα όρια που εγκρίνει η Κομισιόν – η οποία όμως το ανέχεται, λόγω των εκλογών, καθώς επίσης του βρετανικού δημοψηφίσματος. Κατά την άποψη μας, η Ισπανία θα είχε ένα πολύ καλύτερο μέλλον εκτός του ευρώ, ενώ έχει τη δυνατότητα να επιχειρήσει την έξοδο, χωρίς να κινδυνεύσει η οικονομία της – με εξαίρεση τις τράπεζες της, οι οποίες ευρίσκονται σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση. Τυχόν έξοδος της πάντως λέγεται πως θα προκύψει από τα κινήματα ανεξαρτησίας ορισμένων περιοχών της – όπως της βιομηχανικά πολύ σημαντικής Καταλονίας, η οποία επιμένει στην απόσχιση της από το κεντρικό κράτος, παρά το ότι απειλείται με έξοδο από την Ευρωζώνη, εάν το επιχειρήσει. .
Η Πορτογαλία
Μετά τις εκλογές και τη νίκη των αριστερών κομμάτων, αυξάνονται οι αντιδράσεις εναντίον της Ευρωζώνης – αν και όχι σε μεγάλο βαθμό, αφού η Πορτογαλία γνωρίζει πως δεν έχει τη δυνατότητα, όπως ακριβώς η Ελλάδα. Σε αντίθεση βέβαια με τη χώρα μας, εφάρμοσε με απόλυτη συνέπεια τα μνημόνια, αποκρατικοποιώντας πολύ περισσότερες δημόσιες εταιρείες, από αυτές που της ζητήθηκαν – χωρίς όμως να καταφέρει να ξεφύγει από την κρίση Τέλος, διατηρεί τη δυνατότητα χρηματοδότησης της από τις αγορές, όπως επίσης οι τράπεζες της από την ΕΚΤ, απλά και μόνο επειδή μία καναδική εταιρεία δεν την αξιολογεί ως χρεοκοπημένη – ενώ συνεχίζει να εκβιάζεται επαίσχυντα από την ΕΚΤ, για να μην αναθεωρήσει την πολιτική λιτότητας που της έχει επιβληθεί και η οποία δεν διαφέρει σε τίποτα από τα μνημόνια (κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Κύπρο). .
Η Φινλανδία
Η οικονομία της χώρας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, με αποτέλεσμα το ξέσπασμα μεγάλων κοινωνικών αντιδράσεων, όπου οι περισσότεροι Πολίτες ενοχοποιούν το ευρώ για την πτώση του βιοτικού τους επιπέδου – ζητώντας δημοψήφισμα για την παραμονή τους ή μη στην Ευρωζώνη. Εναντίον του ευρώ δεν είναι μόνο το ακροδεξιό κόμμα της χώρας, το οποίο έχει υψηλά ποσοστά αλλά, επίσης, το κεντρώο – πιθανότατα επειδή οι Πολίτες της διαπιστώνουν πως οι υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες που δεν έχουν υιοθετήσει το ευρώ (Δανία, Σουηδία, Νορβηγία), έχουν αντιμετωπίσει καλύτερα τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. .
Η Ολλανδία
Είναι η επόμενη χώρα του ευρωπαϊκού κέντρου που τάσσεται σταδιακά εναντίον του ευρώ – αφού τόσο η ακροδεξιά, η οποία προηγείται στις δημοσκοπήσεις, όσο και η αριστερά, επιθυμούν την έξοδο της Ολλανδίας από την Ευρωζώνη. Ο ηγέτης του ακροδεξιού PVV ανέθεσε το προηγούμενο έτος σε μία βρετανική εταιρεία μία μελέτη, όσον αφορά τα αποτελέσματα της εξόδου της χώρας του από το ευρώ – σύμφωνα με την οποία το κατά κεφαλήν εισόδημα θα αυξανόταν κατά 8.000 ετήσια! Ο επόμενος λόγος που επιθυμεί την έξοδο είναι το μεταναστευτικό – κάτι που συμβαίνει επίσης στην Αυστρία, παρά το ότι ανήκει στους κερδισμένους της νομισματικής ένωσης, ενώ η τάση θα ενταθεί μετά την κατακόρυφη άνοδο της ακροδεξιάς, η οποία έχασε τις εκλογές μόλις για 30.000 ψήφους. .
Η Γερμανία
Η ακροδεξιά παράταξη της χώρας, η οποία όμως δεν εμφανίζεται επίσημα ως τέτοια, έχει πάψει να συζητάει το θέμα του ευρώ, μετά την παραίτηση του πρώην ηγέτη της – ενώ η αριστερά θεωρεί την Ευρωζώνη ως ένα αναμφίβολα αποτυχημένο εγχείρημα, με την κυβέρνηση να έχει έτοιμο ένα σχέδιο Β στα συρτάρια της, για όταν υπάρξει ανάγκη. Όπως αναφέραμε όμως, η Ευρωζώνη αποτελεί την κότα με τα χρυσά αυγά για την οικονομία της – οπότε θα συνεχίσει να απομυζεί τους πάντες, αδιαφορώντας ουσιαστικά για τη συνοχή της νομισματικής ένωσης, έως ότου θεωρήσει πως οι κίνδυνοι να χάσει είναι μεγαλύτεροι από την ωφέλεια της. .
Επίλογος
Είναι αναμφισβήτητο γεγονός το ότι, το ευρώ είναι ένα θνησιγενές νόμισμα – ειδικά επειδή οι πιθανότητες διάλυσης της Ευρωζώνης είναι μεγαλύτερες, συγκριτικά με τη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης. Μπορεί δε να επιβίωσε μετά το ξέσπασμα της πρώτης κρίσης από την εποχή της υιοθέτησης του, αλλά πιθανότατα δεν θα τα καταφέρει όταν προκύψει η επόμενη – προς την οποία ήδη βαδίζει ο πλανήτης. Ως εκ τούτου πρέπει όλες οι χώρες να έχουν έτοιμο ένα σχέδιο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα το επιχειρήσουν – πριν από όλες η Ελλάδα, η οποία θα βιώσει εφιαλτικές στιγμές στο μέλλον μετά από αυτά που ψήφισε η κυβέρνηση. Φυσικά μπορεί να τα καταφέρει, εάν λειτουργήσουν συλλογικά οι Πολίτες της, χωρίς να χάσουν καθόλου χρόνο – οπότε είναι πολύ ενωρίς για να την καταδικάσει κανείς. Ολοκληρώνοντας με δεδομένο το ότι, τόσο η ΕΕ, όσο και η Ευρωζώνη μετατρέπονται σταδιακά σε μία περιοχή που θα διοικείται απολυταρχικά από τους πολιτικούς υπηρέτες των ελίτ, οι οποίοι θα επιβάλλουν σταδιακά τις «επιθυμίες» τους (ανάλυση), ενώ κανένας δεν θέλει να είναι υποτελής της Γερμανίας, ίσως να είναι καλύτερη αυτή η εξέλιξη. Σε κάθε περίπτωση είναι εντελώς ανόητο, εάν όχι εσχάτη προδοσία, να παραδίδει η κυβέρνηση τα κλειδιά της Ελλάδας για ένα νόμισμα που μάλλον δεν θα υπάρχει μετά από λίγο καιρό. Πόσο μάλλον αφού έχει στα χέρια της τη λύση, η οποία είναι μεν επώδυνη, αλλά ξεκάθαρη – θέτοντας τέλος σε μία οδύνη δίχως τέλος. Όσον αφορά τις αγορές, όταν το συνειδητοποιήσουν θα εγκαταλείψουν έντρομοι το νόμισμα – αφού προφανώς δεν θα θέλουν να είναι επιβάτες μέσα σε ένα καράβι που βουλιάζει.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επίθεση Ισλαμoφασιστών του φασιστα σουλτανου Ερντογαν σε μαγαζι εναντια σε οπαδούς των Radiohead
19/6/2016 9.45
Οι αστυνομικές δυνάμεις του σουλτανοφασιστα Ερντογαν απομάκρυναν βίαια το Σάββατο το βράδυ εκατοντάδες διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν πορεία στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, διαμαρτυρόμενοι για την επίθεση που δέχθηκαν σε δισκοπωλείο την Παρασκευή το βράδυ, φίλοι και οπαδοί του βρετανικού συγκροτήματος των Radiohead από 20 ισλαμοφασιστες του Ερντογαν. Την Παρασκευή το βράδυ, ένα πλήθος 20 ισλαμοφασιστών του Ερντογαν εισέβαλε στο δισκοπωλείο Velvet Indieground, ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης τούρκων και ξένων φίλων της μουσικής στην περιοχή Τζιχανγκίρ στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, όπου είχαν συγκεντρωθεί μουσικόφιλοι για να ακούσουν τον τελευταίο δίσκο που κυκλοφόρησε το βρετανικό συγκρότημα (A Moon Shaped Pool). Ένας εργαζόμενος στο δισκοπωλείο ανέφερε πως ο διαπληκτισμός προκλήθηκε από μια ομάδα 20 αντρών που ήταν δυσαρεστημένοι ότι το δισκοπωλείο έπαιζε μουσική και διένειμε αλκοολούχα ποτά κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού. Κάποιοι ισλαμοφασιστες από το εξαγριωμένο πλήθος φώναζαν: " Τι κάνετε εδώ κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού; Βγείτε έξω!", εισβάλλοντας στο κατάστημα και χτυπωντας τον κοσμο. Σύμφωνα με ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ισλαμοφασιστες έφεραν πάνω τους εκτός των άλλων κλομπ. Εξύβρισαν και ξυλοκόπησαν τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο δισκοπωλείο. Δεν αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί από την επίθεση. "Θα σας σκοτώσουμε μπάσταρδοι", φώναξε ένας από τους εισβολείς. Σε ανακοίνωση τους στο διαδίκτυο, οι Radiohead καταδίκασαν την επίθεση. "Οι σκέψεις μας βρίσκονται δίπλα σε όσους δέχθηκαν επίθεση στο Velvet Indieground στην Κωνσταντινούπολη. Ελπίζουμε κάποια μέρα να μπορέσουμε να αφήσουμε πίσω μας αντίστοιχες πράξεις βίας. Για την ώρα, προσφέρουμε στους οπαδούς μας στην Κωνσταντινούπολη την αγάπη και την υποστήριξη μας", υπογραμμίζουν. Στην χθεσινοβραδινή διαδήλωση, η αστυνομία του σουλτανοφασιστα Ερντογαν χρησιμοποίησε κανόνια νερού, πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα για να απομακρύνει τους περίπου 500 συμμετέχοντες στην πορεία που έγινε στην Τζιχανγκίρ, μετέδωσε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν νωρίτερα φώναζαν συνθήματα όπως: "όλοι μαζί ενάντια στον φασισμό", αποκαλώντας τον Τούρκο σουλτανο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν "κλέφτη" και "δολοφόνο".
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βίαιη απομάκρυνση διαδηλωτών το μεσημερι του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη
Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016 08:48
Η ισλαμοφασιστικη αστυνομια του Ερντογαν διελυσε με ξυλο και δακρυγονα διαδηλωτες που υποστηριζαν το παρκο Γεζιντι το οποιο ο φασιστας σουλτανος Ερνογαν εχει ξανααποκλεισει.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επίθεση Σταϊνμάιερ σε ΝΑΤΟ: Κίνδυνος πολέμου στην Ευρώπη
Επικριτικός ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών για την άσκηση Anakonda-16, που αφορά υποτιθέμενη επίθεση της Ρωσίας στην Πολωνία. "Με παρέλαση τεθωρακισμένων δεν έρχεται σταθερότητα", σημείωσε, ζητώντας περισσότερο διάλογο και συνεργασία με τη Ρωσία
Ιούνιος 18 2016 17:00
Οι πρόσφατες κινήσεις του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανάφλεξη της κατάστασης στην ανατολική Ευρώπη, προειδοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, αναφερόμενος στην άσκηση Anakonda-16, η οποία αφορά υποτιθέμενη επίθεση της Ρωσίας στην Πολωνία. Αναδεικνύει δε την ανάγκη διαλόγου με τη Ρωσία, ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία στις 8 Ιουλίου. «Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να πυροδοτήσουμε την κατάσταση περισσότερο με διαξιφισμούς και πολεμοχαρή συμπεριφορά», τονίζει ο Σταϊνμάιερ σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild και ζητά περισσότερο διάλογο και συνεργασία με την Ρωσία. «Όποιος πιστεύει ότι μια συμβολική παρέλαση τεθωρακισμένων στα ανατολικά σύνορα της Συμμαχίας θα φέρει σταθερότητα, κάνει λάθος», προσθέτει και επισημαίνει ότι «θα ήταν μοιραίο αν τώρα περιορίζαμε την προσοχή μας στον στρατό και αναζητούσαμε λύσεις αποκλειστικά μέσω της πολιτικής της αποτροπής». Ο Γερμανός υπουργός αναφέρει ακόμη ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο «να ανανεώσει τις συνομιλίες για τα οφέλη του αφοπλισμού και του ελέγχου των όπλων για την ασφάλεια στην Ευρώπη». Ενόψει ωστόσο της Συνόδου της Συμμαχίας, ο γενικός γραμματέας της, Γενς Στόλτενμπεργκ, έχει ήδη δηλώσει ότι το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να ενισχύσει την παρουσία του στην ανατολική Ευρώπη με πέντε τάγματα μάχης, στο πλαισιο της περικυκλωσης της Ρωσιας που σχεδιαζει το ΝΑΤΟ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Το "παρακλάδι" aαληταραδων της Άλ Κάιντα η ισλαμοφασιστικη Αλ Νουσρα επελαύνει στο Χαλέπι Κατέλαβε τρεις περιοχές
18.6.2016 | 11:42
Αληταραδικς ισλαμοφασιστικες ομάδες του Μετώπου αλ Νούσρα που συνδέεται με την αλ Κάιντα κατέλαβαν τρεις περιοχές στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου στη Συρία, μετά από μάχες με το συριακό στρατό, σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια. Το Μέτωπο αλ Νούσρα μαζί με άλλες τζιχαντοφασιστικές συμμοριες έχουν εμπλακεί σε σκληρές μάχες με το συριακό στρατό στις νότιες περιοχές του Χαλεπίου, κατά το τελευταίο τετραήμερο εξαπολύοντας σφοδρές επιθέσεις κατά των κυβερνητικών δυνάμεων. Σύμφωνα με το Αποικιακο παρατηρητήριο, που έχει την έδρα του στη Βρετανία, οι αληταραδες ισλαμοφασιστες κατόρθωσαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τις περιοχές Ζεϊτάν, Χαλάσα και Μπαρνέ. Οι αληταραδες ισλαμοφασιστες κατέλαβαν τις περιοχές αυτές, παρά την αεροπορική υποστήριξη της συριακής αεροπορίας στις κυβερνητικές δυνάμεις, ενώ οι αληταραδικες ισλαμοφασιστικες δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τις κυβερνητικές δυνάμεις στην πόλη αλ Χαντέρ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Πρώτα ήρθαν για τον Ασάνζ"
Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016, 12:50
Με στόχο να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα προς τις βρετανικές και αμερικανικές αρχές να αφήσουν «ήσυχο» τον ιδρυτή των Wikileaks, επιφανείς προσωπικότητες από τον χώρο των τεχνών, των οικονομικών και πολιτικών επιστημών συμμετέχουν σε κοινές δράσεις και μιλούν ανοικτά υπέρ του Τζούλιαν Ασάνζ, αρχής γενομένης από σήμερα Κυριακή 19 Ιουνίου. Η διεθνής εκστρατεία, με τίτλο «Πρώτα ήρθαν για τον Ασάνζ», περιλαμβάνει παραστάσεις διαμαρτυρίας σε 10 πόλεις του πλανήτη (Αθήνα, Βελιγράδι, Βερολίνο, Βρυξέλλες, Μπουένος Άιρες, Μαδρίτη, Μιλάνο, Μοντεβιδέο, Νάπολη, Νέα Υόρκη, Κίτο, Παρίσι, Σαράγεβο). Πρόκειται για πρωτοβουλία της διεθνούς εκστρατείας «Ελευθερώστε τον Ασάνζ» με αφορμή τη συμπλήρωση 2.022 ημερών από τότε που ο ιδρυτής των WikiLeaks κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, ζητώντας πολιτικό άσυλο. Νόαμ Τσόμσκι, Σλάβοϊ Ζίζεκ, Πάττι Σμιθ, Πι Τζέι Χάρβεϊ, Αϊ Γουέιγουεϊ, Γιάνης Βαρουφάκης και Μάικλ Μουρ βρίσκονται ανάμεσα στους ομιλητές.
Ο Τζούλιαν Ασάνζ παραμένει εγκλωβισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο από τις 19 Ιουνίου 2012. Σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις αστυνομικές αρχές της Βρετανίας με πλαστη κατασκευασμενη υπόθεση για σεξουαλική κακοποίηση δυο πρακτορισων τους στη Σουηδία. Ο ίδιος, πάντως, επαναλαμβάνει συχνά στις δημόσιες τοποθετήσεις του πως διώκεται για τις διαρροές χιλιάδων απόρρητων φακέλων των ΗΠΑ. Το 2006 ο διάσημος Αυστραλός ακτιβιστής ξεκίνησε την επίμαχη ιστοσελίδα, στην οποία έχει δημοσιευτεί τεράστιος αριθμός μυστικών εγγράφων, μεταξύ των οποίων ντοκουμέντα για τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, το Κέντρο Κράτησης των ΗΠΑ στο Γκουντάναμο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Κάτοικοι του πλανήτη διαδηλώστε...
«Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή για τους πληροφοριοδότες να μιλήσουν» επισημαίνει σε δηλώσεις του στο RT o Κροάτης φιλόσοφος Σρέκο Χόρβατ, ένας από τους διοργανωτές της διαμαρτυρίας. Και συμπληρώνει: «Αν δεν υπάρξει δραστική μείωση της πολιτικής πίεσης, όχι μονό δεν θα έχουμε καμία εξέλιξη στη μοίρα του Ασάνζ, αλλά οποιοσδήποτε υψώνει το ανάστημά του σε κάποια πολιτική και οικονομική δύναμη, μπορεί εύκολα να αποτελέσει τον επόμενο στόχο». «Συντονιζόμαστε σε παγκόσμια κλίμακα για να μιλήσουμε για τον Τζούλιαν, γιατί αυτός το έχει κάνει ήδη για όλους εμάς. Μιλάμε τώρα πριν έρθει η στιγμή όπου δεν θα υπάρχει κανείς να εκφραστεί» καταλήγει ο κ. Χόρβατ, ένας από τους ιδρυτές του ευρωπαϊκού κινήματος Diem 25. Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο τίτλος της δράσης «Πρώτα ήρθαν για τον Ασάνζ…» προέρχεται από τη διάσημη ρήση του Γερμανού λουθηρανού Πάστορα Μάρτιν Νίμελερ για τις μεθοδεύσεις του ναζιστικού καθεστώτος στην εξολόθρευση στοχευμένων πολιτικών, εθνικών και θρησκευτικών κοινωνικών ομάδων. Από τη μεριά του ο νικητής του «Χρυσού Φοίνικα» στο 69ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών Κεν Λόουτς χαρακτηρίζει τον ιδρυτή των Wikileaks έναν «γενναίο άνθρωπο σε απομόνωση», προσθέτοντας ότι το σύστημα δικαιοσύνης έχει χειραγωγηθεί. «Όσοι ενδιαφέρονται για την ελευθερία της πληροφόρησης θα πρέπει να απαιτήσουν την άρση αυτών των απειλών σε βάρος του Τζούλιαν. Θα πρέπει να μπορεί να αφήσει με ασφάλεια την πρεσβεία του Ισημερινού χωρίς τον φόβο της έκδοσης (στη Σουηδία)».
Νομικό κώλυμα
Οι διοργανωτές επεσήμαναν πως ο Ασάνζ δεν μπορεί ακόμη να εγκαταλείψει την πρεσβεία του Ισημερινού παρά την απόφαση μιας επιτροπής του ΟΗΕ, η οποία έκρινε ότι η κράτηση του ιδρυτή των WikiLeaks είναι αυθαίρετη. Ειδικότερα, τον Φεβρουάριο Τον Φεβρουάριο, η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Αυθαίρετη Κράτηση (WGAD) απεφάνθη πως ο Ασάνζ κρατείται αυθαίρετα στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, ωστόσο η απόφαση αυτή δεν έχει σταματήσει τη δίωξη του Ασάνζ, με το διεθνές ένταλμα σύλληψης να παραμένει σε ισχύ. «Περισσότερες από 100 ημέρες έχουν περάσει και η κατάσταση παραμένει ίδια, και θα παραμείνει ίδια, εκτός αν αυξηθεί η πολιτική πίεση. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς. Πρώτα ήρθαν για τον Τζούλιαν Ασάνζ, μετά ήρθαν για την Τσέλσι Μάνινγκ, μετά ήρθαν για τον Έντουαρντ Σνόουντεν... ποιος είναι ο επόμενος;» αναφέρεται στο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εκστρατείας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Κατέπεσε μαχητικό αεροσκάφος λόγω τεχνικού προβλήματος
Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016, 14:04
Μαχητικό αεροσκάφος της συριακής αεροπορίας κατέπεσε λόγω τεχνικού προβλήματος αμέσως μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο στη Χάμα, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή η οποία μίλησε στην κρατική τηλεόραση της Συρίας. Δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες για το συμβάν, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τύχη των πιλότων. Αρκετά ρωσικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη που χρησιμοποιεί η συριακή αεροπορία έχουν καταπέσει από την αρχή της χρονιάς, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων που αποδίδονται στην παλαιότητά τους αλλά και στην «πολυετή μάχιμη υπηρεσία τους». Πηγή των ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων δήλωσε στο Reuters ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη ήταν ένα παλιο ρωσικής κατασκευής MiG-21, της δεκαετιας του 1960, χωρίς ωστόσο να καταστεί δυνατή η διασταύρωση της πληροφορίας αυτής.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oι Ιταλοί ψηφίζουν για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών
Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016, 12:38
Οι κάλπες άνοιξαν στις επτά το πρωί τοπική ώρα και πρόκειται να παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις έντεκα το βράδυ για τον δεύτερο γύρο των ιταλικών δημοτικών εκλογών. Οι έχοντες δικαίωμα ψήφου είναι 8.610.142, σε εκατόν είκοσι έξι δήμους της χώρας. Οι κύριες πόλεις στις οποίες οι Ιταλοί εκλέγουν νέο δήμαρχο είναι η Ρώμη, το Μιλάνο, το Τορίνο, η Τεργέστη, η Νάπολη και η Μπολόνια.
Στη Ρώμη αναμετρώνται η υποψήφια αντιευρωενωσιτικου πατριωτικου κομματος των Πέντε Αστέρων Βιρτζίνια Ράτζι με τον προδοτη κεντροαριστερό Ρομπέρτο Τζακέτι. Στον πρώτο γύρο η υποψήφια του κινήματος που ίδρυσε ο ηθοποιός Μπέπε Γκρίλο κατάφερε να προηγηθεί με έντεκα ποσοστιαίες μονάδες και όλοι εκτιμούν πως συνεχίζει να διατηρεί ένα ισχυρό προβάδισμα. Η Ράτζι ευνοείται και από την απογοήτευση των Ρωμαίων για την κακοδιαχείριση του παρελθόντος (με παρείσδυση μαφιόζικων συμφερόντων) και ζητά από τους κατοίκους της Αιώνιας Πόλης να ξεπεράσουν τους παραδοσιακούς διαχωρισμούς ανάμεσα σε δεξιά και αριστερή παράταξη. Σε ό,τι αφορά το Μιλάνο, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα, από τη στιγμή που ο προδοτης κεντροαριστερός Τζουσέπε Σάλα, στον πρώτο γύρο, είχε λάβει το 41,6% των ψήφων και ο προδοτης κεντροδεξιός Στέφανο Παρίζι το 40%. O πρώτος αποτελεί προσωπική επιλογή του προδοτη πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, ενώ ο δεύτερος κατάφερε να εξασφαλίσει την υποστήριξη όλης της προδοτικης κεντροδεξιάς.
Η προδοτικη αντιλαικη κεντροαριστερά αναμένεται να καταφέρει να εκλέξει δήμαρχο στην Μπολόνια, ενώ στη Νάπολη, εκτός θεαματικών εκπλήξεων, αναμένεται να κερδίσει και πάλι τη δημαρχία ο ανεξάρτητος, αριστερός υποψήφιος Λουίτζι Ντε Ματζίστρις, ο οποίος πριν από δυο εβδομάδες εξασφάλισε ποσοστό 42,8%. Όσο για το Τορίνο, θα πρέπει να εξακριβωθεί αν ο απερχόμενος δήμαρχος Πιέρο Φασίνο, των "Δημοκρατικών", θα μπορέσει να περιορίσει την ανοδική πορεία της υποψήφιας του αντιευρωενωσιτικου πατριωτικου ιταλικου κομματος των Πέντε Αστέρων, Kιάρα Απεντίνο. Στον πρώτο γύρο εξασφάλισαν, αντίστοιχα, το 41,8% και το 30,9%. Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έχει τονίσει επανειλημμένα ότι το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών δεν πρόκειται να επηρεάσει την πορεία της κυβέρνησης και πως αυτό που τον ενδιαφέρει –στην πραγματικότητα– είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τον ερχόμενο Οκτώβριο, για την επικύρωση των συνταγματικών αλλαγών που έχει ήδη εγκρίνει το κοινοβούλιο. Αν, όμως, όντως στη Ρώμη εκλεγεί δήμαρχος η υποψήφια του κινήματος του Γκρίλο, είναι πολύ πιθανό η αριστερή μειοψηφία του "Δημοκρατικού Κόμματος" να ζητήσει από τον Ρέντσι να αλλάξει πορεία πλεύσης, με αμεσότερη και πιο ουσιαστική επαφή με τους πολίτες και τα προβλήματα τους.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επενδυτικό «deal» της Boeing με το Ιράν για την αγορά 100 αεροσκαφών
Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016, 10:23
Σε συμφωνία για την αγορά 100 αεροσκαφών από την Boeing με στόχο την ανανέωση του «γερασμένου» ιρανικού στόλου προχωρεί η Τεχεράνη. «Από τα 250 αεροσκάφη που υπάρχουν σε διάφορα σημεία της χώρας, τα 230 πρέπει να αντικατασταθούν» υποστήριξε ο Αλί Αμπεντζάντεχ, επικεφαλής της Πολιτικής Αεροπορίας του Ιράν, ο οποίος διευκρίνισε πως η συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία πρέπει να λάβει την έγκριση της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Όσον αφορά στο συνολικό κόστος της συμφωνίας, φαίνεται -σύμφωνα με πληροφορίες- να προσεγγίζει τα 17 δις δολάρια. Η άρση του ευρωπαϊκού εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των σχέσεων Ιράν-Δύσης, άνοιξε τον δρόμο για την προσέλκυση επενδύσεων στην ασιατική χώρα, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στους τομείς της ενέργειας και των υποδομών.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σουλτανος Ερντογάν: Θα κατασκευάσουμε σύντομα αεροπλανοφόρα
Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016, 23:13
Τα σχέδιά του να διευρύνει την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας μέσω της δημιουργίας αεροπλανοφόρων ανακοίνωσε απόψε ο ισλαμοφασιστας σουλτανος Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν. Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, μιλώντας σε εκδήλωση του τουρκικού ναυτικού ανέφερε ότι "δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για να μην προβούμε στη δημιουργία αεροπλανοφόρων" και πρόσθεσε ότι "αυτή η κυβέρνηση και αυτό το κράτος είναι αποφασισμένα". Επιπλέον ο ισλαμοφασιστας σουλτανος Erdogan τόνισε την σημασία της ανάπτυξης αμυντικής βιομηχανίας της χώρας σημειώνοντας ότι η εξωτερική εξάρτηση της Τουρκίας ήταν περίπου 80% το 2002, αλλά έχει πέσει στο 40% σήμερα. "Δεν γίνεται να υστερούμε στα θέματα αμυντικής βιομηχανίας λόγω της στρατηγικής γεωγραφικής μας θέσης", σημείωσε.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αίγυπτος: Ισόβια στον Ισλαμοφασιστα πρώην «πρόεδρο» Μόρσι για κατασκοπεία
Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016, 15:45
Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα τον πρώην Ισλαμοφασιστα «πρόεδρο» της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι, αλλά και δύο άλλους Ισλαμοφασιστες, σε ισόβια φυλάκιση με κατηγορίες για κατασκοπεία, αλλά και για την παράδοση "διαβαθμισμένων εγγράφων” στο Κατάρ, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων "Xinhua” επικαλούμενο την κρατική τηλεόραση "NileTV.” Η ισόβια κάθειρξη μεταφράζεται πρακτικά σε φυλάκιση 25 ετών, στην Αίγυπτο. Παράλληλα, δικαστήριο στο Κάιρο επικύρωσε την καταδίκη σε θάνατο, έξι κατηγορουμένων για σχέσεις με την εκτός νόμου, οργάνωση "Μουσουλμανοφασιστική Αδελφότητα” και για τις ίδιες κατηγορίες. Οι καταδικασθέντες μπορούν ν΄ ασκήσουν έφεση κατά των ποινών. Τα έγγραφα που διέρρευσαν στο Κατάρ περιείχαν εμπιστευτικές πληροφορίες για την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου, ενώ παραδόθηκαν στις μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ, έναντι τιμήματος 1 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με την εισαγγελία του Καΐρου.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελ Φροντόν, Περού Το λατινοαμερικάνικο….Μακρονήσι
Το Ελ Φροντόν είναι ένας άνυδρος βράχος έκτασης ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου, μόλις τέσσερα μίλια ανοικτά της Καλάο, του ιστορικού λιμανιού της Λίμα, δίπλα στην πρωτεύουσα του Περού, στην ακτή του Ειρηνικού. Ακατοίκητο από αιώνες, στα χρόνια της Αποικίας, χρησίμευε σαν καταφύγιο των κουρσάρικων πλοίων που παραμόνευαν τις βαρυφορτωμένες με πλούτη ισπανικές γαλέρες στον δρόμο της επιστροφής. Εκεί το 1917 χτίστηκε μια φυλακή για βαρυποινίτες και σταδιακά επεκτάθηκε έτοιμη να δεχθεί στην δεκαετία του Ογδόντα κομμουνιστές πολιτικούς κρατούμενους, μέλη και στελέχη του ΚΚ Περού και του αντάρτικου Φωτεινού Μονοπατιού. Μέχρι τον Ιούνιο του 1986, όταν τριακόσιοι περίπου άνδρες κρατούμενοι εξεγέρθηκαν ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες και στην απειλή μεταφοράς τους στην τρομακτική φυλακή Κάντο Γκράντε. Για μερικές ημέρες οι κρατούμενοι, που είχαν αιχμαλωτίσει τρία μέλη της φρουράς, έγιναν κύριοι της φυλακής, έως ότου ο τότε πρόεδρος Γκαρσία διέταξε τον υπουργό Εσωτερικών Αγκουστίν Μαντίλα και τον υποναύαρχο Τζιαμπέτρι Ρόγιας να οργανώσουν την αιματηρή καταστολή. Και οι τρεις τους επιφανή στελέχη του APRA, το οποίο ξεκινώντας από αντί-ιμπεριαλιστικές θέσεις προπολεμικά, κατέληξε ένα αστικό, αντιδραστικό και διεφθαρμένο, καθεστωτικό κόμμα, με σοσιαλδημοκρατικό προσωπείο.
Ήταν αργά το βράδυ της Τετάρτης 18 Ιουνίου 1986 όταν ένας στολίσκος πολεμικών σκαφών του ναυτικού άρχισε να βομβαρδίζει τα κτίρια στα οποία είχαν καταφύγει οι εξεγερμένοι. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης μπαζούκας, δυναμίτες και χειροβομβίδες. Στην συνέχεια αποβιβάστηκαν επίλεκτες μονάδες πεζοναυτών. Όταν τελείωσε η φοβερή ημέρα της 19 Ιουνίου τα κτίρια της φυλακής ήταν ερείπια και μέσα σε αυτά θαμμένοι τουλάχιστον εκατόν είκοσι δύο κρατούμενοι. Αρκετοί από αυτούς εκτελέστηκαν εν ψυχρώ αφού πρώτα αιχμαλωτίστηκαν η είχαν παραδοθεί. Οι περιγραφές της άγριας σφαγής όταν έγιναν γνωστές προκάλεσαν σοκ σε όλη την χώρα. Ότι απέμεινε από τα διαμελισμένα σώματα των αγωνιστών μεταφέρθηκε βιαστικά στα νεκροταφεία του Σαν Μπαρτόλο και του Πατσακαμάκ, παρά τις διαμαρτυρίες των συγγενών που είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι και ζητούσαν να μάθουν για την τύχη τους. Ακόμη και σήμερα δεν είναι γνωστός ούτε ο ακριβής αριθμός των νεκρών ούτε έχουν αναγνωριστεί όλοι οι σωροί που βρίσκονται εντοιχισμένοι στα κοιμητήρια. Η εξέγερση στο κάτεργο του Ελ Φροντόν, με το χριστιανικό όνομα Σαν Χουάν Μπαουτίστα, ήταν μέρος ενός ξεσηκωμού στον οποίο συμμετείχαν οι κρατούμενοι στην φυλακή Σαν Πέδρο στην Λουριγκάντσο και οι γυναίκες στην Σάντα Μπάρμπαρα στο Καλάο. Η στρατιωτική επιχείρηση σε αυτές ξεκίνησε ταυτόχρονα και είχε τα ίδια τραγικά αποτελέσματα.
Συνολικά εκείνες τις δυο ημέρες δολοφονήθηκαν τουλάχιστον διακόσιοι εβδομήντα κρατούμενοι -σεντερίστας. Η πλειοψηφία τους ήταν άνδρες ηλικίας ανάμεσα στα τριάντα και πενήντα χρόνων, σχεδόν τέσσερις στους δέκα φοιτητές η απόφοιτοι πανεπιστημίων, 17% εργάτες, 10% αγρότες. Με την σφαγή η κυβέρνηση Γκαρσία διέπραξε ένα προμελετημένο έγκλημα με μοναδικό σκοπό να σπείρει τον τρόμο του θανάτου πάνω σε όλη την χώρα. Ήταν η κλιμάκωση του βρώμικου πολέμου που είχε ξεκινήσει από το 1983 τόσο στην ύπαιθρο και στα υψίπεδα των Άνδεων όσο και στις φυλακές στις οποίες οδηγούνταν οι κομμουνιστές, δίχως δίκη, με την κατηγορία της “τρομοκρατίας” Το αξιοσημείωτο είναι πως η σφαγή πραγματοποιήθηκε μόλις μία ημέρα πριν ξεκινήσει το 17ο μεταπολεμικό συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Λίμα, στην οποία είχαν αρχίσει να φθάνουν πολιτικοί από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Ανάμεσα τους ο Βίλλι Μπραντ, ο Σάντρο Περτίνι, ο Κράξι, ο Φελίπε Γκονζάλες, ο Λιονέλ Ζοσπέν, ο Μάριο Σοάρες, ο Μπρούνο Κράισκι κ.α. Όλοι φιλοξενούμενοι του αιματοβαμμένου APRA και του Γκαρσία, που ανέλαβαν την διοργάνωση, σαν νεοφώτιστος της Διεθνούς. Μαθαίνοντας για την σφαγή αρκέστηκαν σε συμβουλές και παραινέσεις και προσεκτικές εκφράσεις ανησυχίας, δίχως να χαλάσουν την τριήμερη φιέστα. Το συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Λίμα, κατά κοινή ομολογία, γλίστρισε πάνω στο αίμα των περουβιάνων κομμουνιστών και δίκαια θεωρήθηκε κόλαφος για το προφίλ της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας στην Λατινική Αμερική.
Η σφαγή του 1986 παρέμεινε ατιμώρητη παρά το γεγονός πως σε μια εικοσάδα αξιωματικών του ναυτικού απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Ο Γκαρσία παρά τα μαζικά εγκλήματα και τις αποκαλύψεις για μίζες και διαφθορά, έγινε και για δεύτερη φορά πρόεδρος της χώρας ενώ και σήμερα χαίρει ασυλίας! Στην απέναντι πλευρά, όπως και κάθε χρόνο στις 19 Ιουνίου οι Περουβιάνοι θα ξαναθυμηθούν την μεγάλη σφαγή αλλά και τους εκατοντάδες κομμουνιστές πολιτικούς κρατούμενους που βρίσκονται στα κελιά. Ειδικά φέτος που συμπληρώνονται τριάντα χρόνια από τότε Θα γίνουν διαδηλώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας και μνημόσυνα στα νεκροταφεία. Θα ζητηθεί και πάλι γενική αμνηστία και ελευθερία για τους φυλακισμένους. Η 19 Ιουνίου για το Περού είναι η ημέρα τιμής στους ήρωες του επαναστατικού κινήματος που δεν λύγισαν και έπεσαν στον αγώνα για μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης. Στον διαρκή αυτόν αγώνα, που θα συνεχίζεται από γενιά σε γενιά, όπως και το δικό μας Μακρονήσι, το Ελ Φροντον ( που από τότε εγκαταλείφθηκε) θα αποτελεί αιώνιο μνημείο αυτοθυσίας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επίθεση αυτοκτονίας εναντίον του Πατριάρχη Αντιοχείας...
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας φανατικου μουσουλμάνου στο Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας, όπου λιγη ώρα πριν ο Πατριάρχης Αντιοχειας Ιωάννης Ιγνάτιος είχε μόλις εγκαινιάσει μνημείο για την γενοκτονία των Αρμενίων. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στόχος ήταν ο Πατριάρχης, αλλά ο βομβιστής δεν κατάφερε να τον πλησιάσει.
Σύμφωνα με το επισημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, SANA, ο βομβιστής ενεργοποίησε το γιλέκο εκρηκτικών που φορούσε στη γειτονιά αλ Ουστάνι, στην πόλη Καμισλί, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι Κούρδοι. Το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια έκανε γνωστό ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε, μόλις ο Πατριάρχης Αντιοχείας είχε εγκαινιάσει μνημείο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, στην ίδια γειτονιά. Δεν έχουμε στοιχεία για την κατάσταση του Πατριάρχη, αλλά πιστεύουμε ότι αν είχε τραυματιστεί θα το είχε αναφέρει το πρακτορείο SANA (είναι αντίστοιχο με το δικό μας Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δηλαδή κρατικό). Από άλλα πρακτορεία μαθαίνουμε ότι μάλλον όλοι οι νεκροι είναι στρατιώτες χριστιανικής ομάδας. Το Γαλλικο Πρακτορείο Ειδήσεων, απεσταλμένος του οποίου κάλυπτε δημοσιογραφικά την εκδήλωση για την γενκτονία των Αρμενίων, μεταδίδει τη μαρτυρία του:
«Ημουν στην εκδήλωση και άκουσα την έκρηξη και όταν πήγα προς τα εκεί για να φωτογραφίσω, είδα κομμάτια σάρκας σε διάφορα σημεία πάνω σε κατεστραμμένα αυτοκίνητα», είπε. «Εμαθα ότι ο βομβιστής είχε προσπαθήσει να μπει στην αίθουσα των εγκαινίων του μνημείου για να παρακολουθήσει υποτίθεται την εκδήλωση, αλλά δεν του το επέτρεψαν οι φρουροί επειδή ήταν περιορισμένοι οι προσκεκλημενοι ή για άλλο λογο, οπότε ανατινάχτηκε ανάμεσά τους έξω στο δρόμο. Η φρουρά στην εκδήλωση ανήκει σε χριστιανική στρατιωτική ομάδα της περιοχής, δηλαδή της βορειοανατολικής Συρίας.» Σκοτώθηκαν τρεις φρουροί και σύμφωνα με την ίδια πηγή οι άλλοι πέντε που τρυματίστηκαν ήταν επίσης φρουροί.
Ενας από τους φρουρούς είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι στόχος ήταν ο Πατριάρχης. Ο Πατριαρχης είναι η κεφαλή της ορθόδοξης χριστιανικής Εκκλησιας της Συρίας -οι ορθόδοξοι αποτελούν το 15% των Χριστιανών της χώρας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
19 Ιούνη 1953 Το ζεύγος Τζούλιους και Έθελ Ρόζενμπεργκ -θύματα του μακαρθισμού στις ΗΠΑ- εκτελούνται στην ηλεκτρική καρέκλα, κατηγορούμενοι για κατασκοπία υπέρ της ΕΣΣΔ.
Οι επιστήμονες και κατάσκοποι που έδωσαν στους Σοβιετικούς τα σχέδια για τις πυρηνικές βόμβες για «να υπάρχει ισορροπία»...
Η «υπόθεση Ρόζενμπεργκ» ξεκινάει από τη στιγμή που η Σοβιετική Ενωση ανακοινώνει ότι κατασκεύασε ατομική βόμβα, καταργώντας το μονοπώλιο του ατομικού όπλου των ΗΠΑ. Επρόκειτο για γεγονός μεγάλης σημασίας, αφού οι ΗΠΑ έχαναν τη δυνατότητα να ασκούν «ατομική τρομοκρατία» στους λαούς όλου του κόσμου για να επιβάλλουν τις θέσεις τους.
Πριν από τη δίκη, η απόφαση
Μ' αυτήν την «υπόκρουση», διεξάγεται η δίκη του Τζούλιους Ρόζενμπεργκ, διπλωματούχου μηχανικού και της συζύγου του Εθελ. Η κοινή γνώμη ερεθίζεται συστηματικά από τα δημοσιεύματα των εφημερίδων, που είχαν βγάλει ήδη τα συμπεράσματα τους, αλλά και την καταδικαστική απόφαση για το ζεύγος Ρόζενμπεργκ. Είναι ένοχοι, λέγανε, για το γεγονός ότι η Σοβιετική Ενωση θα μπορούσε να απειλήσει τις ΗΠΑ με την ατομική βόμβα ότι στο άμεσο μέλλον, σε έναν αναπόφευκτα επικείμενο τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, εκατομμύρια Αμερικανοί θα πέσουν θύματα της σοβιετικής ατομικής βόμβας. Βεβαίωναν ότι οι Ρόζενμπεργκ είχαν συγκροτήσει, τάχα, ένα δίκτυο κατασκοπίας και πρόδωσαν στη Σοβιετική Ενωση το μυστικό της ατομικής βόμβας του Ναγκασάκι. Τους κατηγορούσαν ακόμη ότι, μετά την κατασκευή της βόμβας από τους Σοβιετικούς, οι ΗΠΑ ήταν υποχρεωμένες στον πόλεμο της Κορέας να χρησιμοποιούν μόνο συμβατικά όπλα. Αυτός ο αναγκαστικός περιορισμός, ισχυριζόταν ότι στοίχισε τη ζωή 50.000 Αμερικανών στρατιωτών, γεγονός για το οποίο ευθύνονταν οι Ρόζενμπεργκ!
«Προετοιμασία» μαρτύρων
Στην πραγματικότητα, εξαιτίας της στρατηγικής του ήττας, ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός ξεσπάει οργισμένος σε δύο αθώους ανθρώπους. Η κατηγορία ενάντια στους Ρόζενμπεργκ στηρίζεται σε ψέματα και σε πλαστογραφίες. Το δεξί χέρι του Μακάρθι, ο Ρόι Κον(ο οποίος το 1969 καταδικάστηκε για εξαγορά, εκβιασμό και απάτη), «προετοίμαζε» επί οκτώ μήνες συνέχεια τους κύριους μάρτυρες κατηγορίας, τους Ντέιβιντ και Ρουθ Γκρίνγκλας. Τους έθεσε προ του διλήμματος: `Η ομολογούν τη δική τους «συμμετοχή στην κατασκοπία» και επιβαρύνουν τους Ρόζενμπεργκ ή εκτελούνται οι ίδιοι στην ηλεκτρική καρέκλα. Ο Ντέιβιντ Γκρίνγκλας, αδελφός της Εθελ Ρόζενμπεργκ, κατέθεσε ότι, σαν τεχνικός συνεργάτης του Κέντρου Ατομικών Ερευνών του Λος Αλαμος, έτυχε να ακούει συζητήσεις επιστημόνων, στις οποίες αναφέρονταν μυστικά της ατομικής βόμβας. Στη συνέχεια, αυτές τις μυστικές πληροφορίες τις μετέδιδε στον γαμπρό του, Τζούλιους Ρόζενμπεργκ. Σχετικά με το ζήτημα αυτό, ο καθηγητής Γιούρεϊ, ατομικός φυσικός, τιμημένος με το βραβείο Νόμπελ, στη διάρκεια της δίκης, σε ένα γράμμα του προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, τόνιζε: «Ενα πρόσωπο σαν τον Γκρίνγκλας δε θα ήταν, οπωσδήποτε, σε θέση να μεταδίδει φυσικά, μαθηματικά και χημικά μυστικά της ατομικής βόμβας».
Ενα σκίτσο και ένα αλλιώτικο ...τραπέζι
Το «κύριο αποδεικτικό στοιχείο» του κατηγορητηρίου είναι ένα «σκίτσο» της βόμβας του Ναγκασάκι, που το ετοίμασε ο Ντέιβιντ Γκρίνγκλας και το έδωσε, τάχα, στον Τζούλιους Ρόζενμπεργκ για να το διαβιβάσει στη Σοβιετική Ενωση. Σχετικά με το σκίτσο αυτό, ο Αμερικανός ατομικός φυσικός δρ. Μόρισον, του οποίου η συμμετοχή στην κατασκευή της ατομικής βόμβας ήταν σημαντική, εκφράστηκε με τα παρακάτω λόγια:«Το σκίτσο είναι μια πρωτόγονη καρικατούρα της ατομικής βόμβας». Ως «αμοιβή» για την προδοσία τους, οι Ρόζενμπεργκ θα έπαιρναν από τους Σοβιετικούς ένα ειδικό τραπέζι, για να φωτογραφίζουν τεχνικά σχέδια. Η Ρουθ Γκρίνγκλας περιγράφει το τραπέζι αυτό με όλες τις λεπτομέρειές του. Εχει, λέει, από κάτω ένα βαθούλωμα, για να μπορεί, εκεί, να τοποθετείται η φωτογραφική συσκευή. Δύο χρόνια μετά τη δίκη, το τραπέζι αυτό ανακαλύφτηκε από ένα δημοσιογράφο και αποδείχτηκε ότι είχε αγοραστεί από τον Ρόζενμπεργκ, από ένα εμπορικό κατάστημα. Το τραπέζι δεν είχε κανένα βαθούλωμα, ήταν ένα κλασικό τραπέζι κουζίνας.
Δικαστής σε διατεταγμένη υπηρεσία
Ο δικαστής Ιρβινγκ Κάουφμαν, όμως, έχει πάρει μια εντολή. Η εντολή τού δόθηκε στην Ουάσιγκτον στις 8 Φλεβάρη του 1951, ένα μήνα πριν από την έναρξη της δίκης, στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Γερουσίας για την ατομική ενέργεια. Το πρακτικά της συνεδρίασης αναφέρουν ότι παρόντες ήταν ηγετικά στελέχη της Γερουσίας, της αμερικάνικης ομοσπονδιακής κυβέρνησης και ο εισαγγελέας, ο οποίος στη δίκη θα εκπροσωπούσε την κυβέρνηση. Οι γερουσιαστές απαιτούν από τον εισαγγελέα Ζάιπελ να καταφέρει, ώστε ο δικαστής να επιβάλει στους Ρόζενμπεργκ την ποινή του θανάτου. Κατά τη γνώμη των γερουσιαστών, η ποινή αυτή αποτελεί τη μοναδική δυνατότητα για να «λυγίσουν» οι Ρόζενμπεργκ. Ετσι, οι Ρόζενμπεργκ καταδικάζονται σε θάνατο. Δεν υποκύπτουν, όμως, στον εκβιασμό! Ο δικαστής Κάουφμαν δικαιολογεί την καταδίκη: «Η Σοβιετική Ενωση δε θα ήταν ποτέ σε θέση να κατασκευάσει μόνη της την ατομική βόμβα. Κάποιος θα πρέπει να έχει προδώσει σ' αυτήν το μυστικό. Και ποιος άλλος, εκτός από τους Ρόζενμπεργκ, μπορούσε να είναι οι προδότης; ». Απίστευτη λογική! Με αυτό το αιτιολογικό, στις 19 Ιούνη του 1953, ο Τζούλιους και η Εθελ Ρόζενμπεργκ δολοφονούνται στην ηλεκτρική καρέκλα.
Ομολογία των Ιμπεριαλιστων
Υστερα από 9 μήνες, στις 17 Μάρτη 1954, οι «Νιου Γιορκ Τάιμς»δημοσίευσαν περικοπές από μια διάλεξη του δρ. Τζέιμς Μπέκερλι, διευθυντή του Γραφείου Πληροφοριών της «Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας». Μπροστά σε ένα κοινό, που αποτελούνταν από ηγετικούς παράγοντες της αμερικανικής βιομηχανίας, ο δρ. Μπέκερλι είπε: «Είναι πια καιρός να πάψουμε να μιλάμε για κάποια δήθεν πυρηνικά μυστικά. Η ατομική και η υδρογονική βόμβα δεν έχουν παρθεί από κατασκόπους».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην "Αυγή", την εφημερίδα της Μερκελικής "αριστεράς", των νταβατζήδων δημοσίων έργων και των τραπεζών (δέστε τις διαφημίσεις της) κάποιος Ν. Παππάς, υπουργός απ' ότι διαβάζουμε, μας επισημαίνει πως στο δημοψήφισμα μας καλούσαν να αποφασίσουμε για «μια καλύτερη συμφωνία» και όχι την απόρριψή της! Είναι δεδομένο, το γερμανοτσογλάνι μας θεωρεί ΜΕΓΑΛΟΥΣ μαλάκες!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
H Oρθοδοξία πενθεί τον Μουσουλμάνο μαχητή της Χεζμπολά Ali al-Hadi Hussein...
...έπεσε δολοφονημένος από τους φονιάδες του φασιστικού καθεστώτος Ερντογάν στο Χαλέπι, υπερασπιζόμενος μια Ορθόδοξη εκκλησιά
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μην τσιμπάτε με ότι δελτίο δίνει η Cia κι η Μοσάντ στα ΜΜΕ, για δήθεν συγκρούσεις της Χεζμπολά με τον στρατό της Συρίας...
Τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογραφικές πόρνες διακινούν μια "είδηση": Η Χεζμπολά συγκρούεται με τον Αραβικό στρατό της Συρίας... Την απάντηση δίνει η ίδια η Χεζμπολά: ¨Καμία σχέση με την πραγματικότητα η είδηση που κανάλια και ΜΜΕ διαδίδουν για δήθεν σύγκρουση της οργάνωσής μας με τον αδελφό στρατό της Συρίας... Ψεύτες και προπαγάνδα σιωνιστικής προέλευσης..." Εφιάλτης για τους σιωνιστές του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος... Με τίποτα δεν ξεχνάνε πως τους κατατρόπωσε το 2006 η Χεζμπολά... Πως ο "ανίκητος" σιωνιστικός στρατός βρωμούσε από τα χεσμένους κώλους τους, όταν τους πήραν στο κατόπι και δεν ήξεραν πως να διασωθούν...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μήπως κάποιος έχει τη δήλωση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, του τύπου που διόρισε πατριάρχη το τουρκικό καθεστώς κι υπηρέτησε ως αξιωματικός του τουρκικού στρατού;
Θα είχε ενδιαφέρον αν κάποιος είχε δήλωση για το θέμα, του λεγόμενου Βαρθολομαίου...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυθόρμητο Κίνημα "Δεν θέλω απόδειξη για να μην τ' αρπάζει η τρόικα"! ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ! ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΟΥΤΙΑ στα έσοδα (από ΦΠΑ κλπ) σε όλα τα νησιά...
Μεγάλη μείωση σημειώνουν τα έσοδα από φόρους και ειδικά από τον ΦΠΑ στα τουριστικά, κοσμοπολίτικα νησιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι η υστέρηση εισπράξεων από τις τουριστικές περιοχές της χώρας, που θεωρούνται και οι πιο «ανθεκτικές» στην... κρίση, έσπασε όλα τα ρεκόρ.
Όπως αναφέρει το newmoney, o απολογισμός εσόδων από τον ΦΠΑ (που είναι το βαρόμετρο της αγοράς και της φοροδιαφυγής) από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο φέτος, δείχνει τεράστια υστέρηση στα προβλεπόμενα έσοδα, Συγκεκριμένα:
-62% στο ΦΠΑ η Μύκονος -39% η Πάρος -39% η Ρόδος -39% η Ζάκυνθος -39% η Λευκάδα -37% η Σαντορίνη -36% η Κως -30% η Κέρκυρα -22% η Κεφαλλονιά
Εντονες είναι οι ανησυχίες για τις διαστάσεις και τις επιπτώσεις του φαινομένου της άρνησης έκδοσης αποδείξεων από τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες όλης της χώρας.
Και αυτό παρότι (ξεκινώντας από τη Μύκονο) οι έλεγχοι των τελευταίων μηνών σημείωσαν μεγάλες επιτυχίες και έπιασαν «στα πράσα» δεκάδες επιχειρήσεις με ταμειακές μηχανές "μαϊμού" που εκδίδουν σκέτα "χαρτάκια", αντί για νόμιμες αποδείξεις. Αντιθέτως, η νέα νομοθεσία που προβλέπει εκμηδενισμό των προστίμων για όσους πιαστούν να μην κόβουν απόδειξη, το «ξεδόντιασμα» του ΣΔΟΕ και των προληπτικών ελέγχων στην αγορά, αλλά και η ανάγκη επιβίωσης απέναντι στη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης, έχουν οδηγήσει πολλούς επαγγελματίες να «απενεργοποιήσουν» τις ταμειακές μηχανές τους.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στις 19 Ιουνίου 1953 ο Τζούλιους και η Έθελ Ρόζενμπεργκ εκτελούνται στην ηλεκτρική καρέκλα στις φυλακές Σινγκ Σινγκ των ΗΠΑ, έχοντας καταδικαστεί για κατασκοπεία και παράδοση μυστικών για την κατασκευή ατομικής βόμβας στην ΕΣΣΔ.
Μέλη και οι δύο του Κ.Κ. ΗΠΑ, αν και είχαν αδρανοποιηθεί μετά τη γέννηση των παιδιών τους, με τον Τζούλιους να έχει εργαστεί σε υπηρεσία που σχετιζόταν με το αμερικανικό πυρηνικό πρόγραμμα, αποτέλεσαν τους κατάλληλους στόχους για την ένταση της μακαρθικής αντικομμουνιστικής υστερίας και των αντιδημοκρατικών διώξεων. Ταυτόχρονα, αμφισβητούνταν έτσι η ανάπτυξη της σοβιετικής επιστήμης και τεχνολογίας, καθώς η κατασκευή ατομικής βόμβας από την ΕΣΣΔ το 1949 εμφανιζόταν σαν αποτέλεσμα κατασκοπείας.
Οι Ρόζενμπεργκ καταδικάστηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν επειδή, για λόγους ιδεολογικής αξιοπρέπειας, δεν δέχτηκαν να αποκαλύψουν τις σχέσεις τους με το Κ.Κ. και να συμμετάσχουν στην κατάδοση άλλων ανθρώπων που θα μπορούσαν να κατονομαστούν ως πράκτορες των Σοβιετικών και να υποστούν κι αυτοί διώξεις. Η στάση τους αυτή τους εντάσσει μεταξύ εκείνων που κράτησαν ψηλά την αξία του ανθρώπου στον αγώνα κατά της βαρβαρότητας. Αθάνατοι!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δ. ΚΑΖΑΚΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
«Είμαστε πατριωτικό κόμμα. Μας ενδιαφέρει πρώτα οι πατρίδα και δεν έχουμε σκοπό το αίμα των προγόνων μας που χύθηκε, να πάει χαμένο. Πρωτίστως όμως, πρέπει να αναπτύξουμε Εθνική Οικονομική Πολιτική και μέσα στο ευρώ αυτό δεν μπορεί να γίνει».