Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Σαββατο 11 Ιουνιου 2016


«Σένγκεν» για τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα ζητούν οι Αμερικανοί...
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Με φόντο την όξυνση του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού ανάμεσα σε ΗΠΑ, τις άλλες χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ και τη Ρωσία, Αμερικανοί στρατηγοί ασκούν έντονες πιέσεις για τη δημιουργία μίας ζώνης τύπου «Σένγκεν» που θα επιτρέπει την ελεύθερη και απρόσκοπτη διέλευση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων (πρωτίστως αμερικανικών) εντός των χωρών - μελών της λυκοσυμμαχίας σε καιρό ειρήνης με πρόσχημα «πιθανές εντάσεις» ή «κρίσεις» με τη Ρωσία, χωρίς αποφάσεις Κοινοβουλίων, γραφειοκρατικές διαδικασίες από το υπουργείο Αμυνας και άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Η απαίτηση αυτή αναμένεται, δίχως άλλο, να συζητηθεί, μεταξύ άλλων, στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, με στόχο τη δρομολόγηση «εξελίξεων» που θα οδηγήσουν στην απρόσκοπτη μετακίνηση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων με διάφορα προσχήματα σε καιρό ειρήνης...
Αυτές οι πιέσεις αντικατοπτρίζονται ξεκάθαρα σε άρθρο του τελευταίου τεύχους του περιοδικού Foreign Affairs με τον εύγλωττο τίτλο: «Μία Ζώνη Σένγκεν για το ΝΑΤΟ - Γιατί η Συμμαχία χρειάζεται ανοικτά σύνορα για τα στρατεύματά της», στο οποίο ο Αμερικανός αντιστράτηγος (και διοικητής του στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη) Μπεν Χότζες ζητά ανοικτά την άρση κάθε «επίπονης διαδικασίας», που σχετίζεται με την έκδοση αδειών για τη διασυνοριακή διέλευση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων. Επικαλείται ως πρόσχημα «ακατάλληλες γέφυρες και σιδηροδρομικά δίκτυα», τα οποία, «ιδιαίτερα σε ορισμένες χώρες - νέα μέλη του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη - δεν είναι κατάλληλες για τη διέλευση μεγάλων στρατευμάτων». Σημειώνει ακόμη ότι μεταξύ των 28 χωρών - μελών του ΝΑΤΟ υπάρχουν τουλάχιστον «εννιά χώρες μεταξύ των οποίων η Πολωνία και η Τουρκία» στις οποίες απαιτείται διαδικασία που διαρκεί πάνω από ένα 15ήμερο για τη διέλευση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων, όπλων και λοιπού εξοπλισμού.
Η αρθρογράφος Ελίζαμπεθ Μπρο σημειώνει πάντως πως ούτως ή άλλως το ΝΑΤΟ έχει δυνατότητα ελεύθερης διέλευσης κατά μήκος των συνόρων χωρών - μελών σε περίοδο πολέμου και ότι το αίτημα των ΝΑΤΟικών αξιωματούχων αφορά την περίοδο ειρήνης. Αναφέρει εν κατακλείδι σαν επιπρόσθετο «επιχείρημα» την διαπίστωση του Αντιστράτηγου Χότζες πως η έλλειψη μιας «στρατιωτικής Σένγκεν» μπορεί να θέσει τη Ρωσία σε πλεονεκτική θέση έναντι του ΝΑΤΟ και πως οι Ρώσοι «μπορούν να κινούν γρήγορα τα στρατεύματά τους εντός της χώρας τους, εκπλήσσοντάς μας κάθε φορά που κάνουν μία αιφνιδιαστική άσκηση, ενώ εμείς δεν μπορούμε να τους εκπλήξουμε με τις δικές μας»...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Οι Σιωναζι κλιμακώνουν την κατοχική βία
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο της έντασης στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης, μετά την προχτεσινοβραδινή επίθεση δύο ενόπλων νεαρών Παλαιστινίων σε εμπορικό κέντρο του Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων σιωναζι κωλοεβραιων και τον τραυματισμό άλλων πέντε. Οι δύο αγωνιστες της Παλαιστινιακης εθνικης απελευθερωσης παραμένουν ζωντανοί, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Τελ Αβίβ και ο άλλος συνελήφθη και ανακρίνεται.
Είναι, ωστόσο, γεγονός πως η επίθεση έδωσε αφορμή στις κωλοισραηλινοναζιστικές κατοχικές δυνάμεις να κλιμακώσουν τη βία σε βάρος των κατεχόμενων Παλαιστινιακών εδαφών. Ξεκίνησαν πραγματοποιώντας από αργά το βράδυ της Τετάρτης πλήρη αποκλεισμό στην κωμόπολη Γιάττα (βορείως της Χεβρώνας στη Δυτική Οχθη), από την οποία προέρχονται οι δύο αγωνιστες, έκαναν εφόδους και λεηλασίες σε σπίτια και ξεκίνησαν τη διαδικασία κατεδάφισης των κατοικιών των δύο αγωνιστών σύμφωνα με το σύστημα ναζιστικης «συλλογικής τιμωρίας» που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια... Και το εχουν διδαχτει από τον μεντορα τους Χιτλερ. Συνάμα «πάγωσαν» τις άδειες εργασίας 204 χωρικών, «στραγγαλίζοντάς τους» οικονομικά σε αντίποινα για τις επιθέσεις.
Νέα ασφυκτικά μέτρα... Ωστόσο, οι ισραηλινοναζιστικές κατοχικές δυνάμεις δεν περιορίστηκαν μόνο στο να επιδεινώσουν τη ζωή των κατοίκων της κωμόπολης Γιάττα. Ανακάλεσαν τις άδειες διέλευσης 83.000 Παλαιστινίων σε Δυτική Οχθη και Λωρίδα της Γάζας, που ήθελαν, και με αφορμή την έναρξη του Ραμαζανιού στις 6/6, να μεταβούν στο Ισραήλ ή στο εξωτερικό μέσω του αεροδρομίου στο Τελ Αβίβ. Αναπτύσσουν από το περασμένο 24ωρο εκατοντάδες κατοχικους κωλοισραηλινούς στρατιώτες του πυροβολικού και των ειδικών δυνάμεων στη Δυτική Οχθη και χιλιάδες αστυνομικούς στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, προκειμένου να αποτρέψουν τάχα «πιθανά επεισόδια» μετά τη σημερινή, μεσημεριανή προσευχή χιλιάδων μουσουλμάνων Παλαιστινίων που αναμένεται να κατακλύσουν το μεγάλο τέμενος Αλ Ακσα, καθώς σήμερα είναι η πρώτη Παρασκευή από την έναρξη του Ραμαζανιού.
Ο κωλοισραηλινοναζιστης ακροδεξιός υπουργός Αμυνας, Αβιγκντορ Λίμπερμαν, επισκέφθηκε προχτες τον τόπο της επίθεσης, απειλώντας ότι δεν θα μείνει «μόνο στα λόγια», ανακοινώνοντας αργότερα ότι σταματούν οι επιστροφές των σορών Παλαιστίνιων που έχουν συμμετάσχει σε επιθέσεις σε συγγενείς τους. Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούτ Αμπάς, μολονότι δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην επίθεση στο Τελ Αβίβ, δήλωσε πως καταδικάζει τις επιθέσεις κατά αμάχων «ανεξαρτήτως προέλευσης και δικαιολογίας». Εκπρόσωπος της ισλαμικής «Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας, μολονότι δεν ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, χαιρέτισε την ενέργεια των δύο νεαρών Παλαιστινίων στο Τελ Αβίβ σαν ένδειξη «της θέλησης του Παλαιστινιακού λαού προκειμένου να απελευθερώσει όλα τα Παλαιστινιακά εδάφη από την ισραηλινή κατοχή». Ισραηλινοναζιστικα ΜΜΕ ανέφεραν προχθες ότι οι δύο αγωνιστες είναι περίπου 20 χρόνων. Ο ένας, σύμφωνα με δηλώσεις του πατέρα του, βρισκόταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ιορδανία, δεν υποστήριζε κάποιο συγκεκριμένο κόμμα ή οργάνωση και επέστρεψε στη Δυτική Οχθη πριν από πέντε μήνες. Ο ίδιος νεαρός έχει δύο θείους που εκτίουν ισόβια κάθειρξη σε ισραηλινή φυλακή.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΟΛΟΜΒΙΑ Μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση αντιμετωπίζει την κρατική καταστολή
Τρεις νεκροί, εκατοντάδες οι τραυματίες και συλληφθέντες
Τη βάρβαρη καταστολή της αστυνομίας, του στρατού και παραστρατιωτικών καταγγέλλει το Συντονιστικό αγροτών, εργατών γης, ιθαγένικων οργανώσεων (αφροκολομβιανών και ινδιάνικων φυλών) στη διάρκεια των διαδηλώσεων, συγκεντρώσεων και μπλόκων που πραγματοποιεί από τις 30 Μάη σε περίπου 80 σημεία της Κολομβίας. Η λεγόμενη Αγροτική Λαϊκή Ιθαγένικη Εθνική Συνάντηση (Minga Agraria Campesina, Etnica Popular) μετράει ήδη 3 νεκρούς, 149 τραυματίες και πάνω από 100 συλληφθέντες από τις δυνάμεις καταστολής, που χρησιμοποιούν χημικά, δακρυγόνα και σφαίρες καουτσούκ προκειμένου να εμποδίσουν μπλόκα σε οδικές αρτηρίες όπως και τη συνένωση των λαϊκών δυνάμεων στην επαρχία με τους εργαζόμενους στις μεγάλες πόλεις και την πραγματοποίηση πανεθνικής απεργίας. Οι διαδηλωτές αγρότες και ιθαγενείς που έχουν τη στήριξη και άλλων αγωνιστικών δυνάμεων, ταξικών εργατικών σωματείων, φοιτητών, του Κολομβιάνικου ΚΚ, της Πατριωτική Πορείας και άλλων οργανώσεων, αντιδρούν στη μη τήρηση από την πλευρά της κυβέρνησης του Χουάν Μανουέλ Σάντος των συμφωνιών που υπογράφτηκαν το 2014, μετά από αντίστοιχη μεγάλη κινητοποίηση, που προέβλεπε τη χρηματοδότηση και βοήθεια στις αγροτικές περιοχές με δημιουργία στοιχειωδών υποδομών, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής για εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και ανέχειας.
Οχι μόνο δεν εφαρμόστηκαν οι συμφωνίες που αναγκάστηκε να υπογράψει τότε η αντιδραστική κυβέρνηση, αλλά προώθησε στις αρχές του χρόνου στη Βουλή νόμο για τις λεγόμενες «Ζώνες Συμφερόντων για την Αγροτική, Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη», που δίνουν ακόμα περισσότερες δυνατότητες στην ντόπια και ξένη αγροβιομηχανία να εκτοπίσει τους μικρούς αγρότες, να τους κλέψει τη γη. Γι' αυτό και στα κύρια αιτήματα της κινητοποίησης είναι η απόσυρση του νόμου, η έναρξη νέου πανεθνικού διαλόγου, η προώθηση πραγματικής αγροτικής μεταρρύθμισης που θα εξασφαλίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη, που θα εξασφαλίζει τη διατροφική αυτονομία, χωρίς εισαγωγές σε προϊόντα που μπορούν να παραχθούν στη χώρα, δεν θα καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον και δεν θα εκποιεί τους φυσικούς πόρους (που διαθέτει άφθονους αυτή η χώρα, αλλά εκμεταλλεύονται τα μονοπώλια σε βάρος του λαού). Επίσης, στα αιτήματα περιλαμβάνονται η ανάπτυξη της επαρχίας με όλες τις απαραίτητες υποδομές σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, πολιτισμό, αθλητισμό, αναψυχή, όπως και η στήριξη του διάλογου που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στην κυβέρνηση και το αντάρτικο των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - EP) για τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης που κρατάει πάνω από 50 χρόνια, αλλά με καθιέρωση μιας ειρήνης με κοινωνική δικαιοσύνη, με διάλυση των παραστρατιωτικών ταγμάτων θανάτου, που είναι το εκτελεστικό όργανο των καπιταλιστών στην αγροτική οικονομία, τα ορυχεία, γενικότερα του κεφαλαίου και των μεγαλοϊδιοκτητών γης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Και Γάλλοι κομάντος στο συριακό έδαφος
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Εντείνονται από χτες οι ήδη σκληρές μάχες που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες κοντά στη μεθοριακή, βόρεια συριακή πόλη Μανμπίτζ, ανάμεσα σε τζιχαντιστές μισθοφόρους, Κούρδους και Αραβες μαχητές των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» (SDF) με την αεροπορική κάλυψη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, σε μία προσπάθεια να κόψουν πλήρως τον ανεφοδιασμό του «Ισλαμικού Κράτους» από τα τουρκικά σύνορα και τη γραμμή επικοινωνίας με τη λεγόμενη «πρωτεύουσά» του, Ράκα. Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Αμυνας παραδέχθηκε χτες πως δρουν επιχειρησιακά στο έδαφος της βόρειας Συρίας ειδικές δυνάμεις του γαλλικού στρατού σε ρόλο «εκπαιδευτή», «συμβούλου» και «βοηθού» των κουρδικών και αραβικών «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων».
Από την άλλη, συνάντηση στην Τεχεράνη πραγματοποίησαν χτες οι υπουργοί Αμυνας Ιράν, Χοσεΐν Ντέχκαν, Συρίας, Φαχντ Τζάσεμ αλ Φρέιτζ, και Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου, με κεντρικό ζήτημα τις εξελίξεις στα «μέτωπα πολέμου κατά της τρομοκρατίας στη Συρία και τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή». Σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ, η συνάντηση (το αποτέλεσμα της οποίας δεν έγινε άμεσα γνωστό) δρομολογήθηκε με πρωτοβουλία του ιρανικού υπουργείου Αμυνας. Η Τουρκία, από την άλλη, καταδίκασε τις αεροπορικές επιδρομές «σε τζαμιά, νοσοκομεία, σχολεία και άλλα μη στρατιωτικά κτίρια» στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας, αποδίδοντάς τες στη Ρωσία, απειλώντας ότι «τέτοια εγκλήματα δεν θα μείνουν ατιμώρητα». Η ρωσική πλευρά απέρριψε τις κατηγορίες, και ειπε ότι ως συνηθως οι τουρκομογγολοι λενε ψεματα, όπως και ολοι οι δυτικοι αποικιοκρατες, και ότι δεν βομβαρδισε η Ρωσια ποτε μη στρατιωτικους στοχους.
ΓΓ του ΟΗΕ: «Ακατάλληλη εποχή για διαπραγματεύσεις» Στη Ν. Υόρκη, ο αληταρας σχιστοματης γγ του ξεφτιλοΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ανακοίνωσε πως δεν είναι ακόμη κατάλληλη η στιγμή για «νέες ειρηνευτικές συνομιλίες στη Συρία», σημειώνοντας ότι ο ειδικός απεσταλμένος του στη χώρα, Στάφαν ντε Μιστούρα, έχει αποφύγει να ορίσει νέο, τρίτο, γύρο ενδοσυριακών διαπραγματεύσεων «επειδή δεν θέλουμε συνομιλίες χάριν συζήτησης». Ακολούθως υπογράμμισε «το κατεπείγον της προθεσμίας» που έχει δοθεί από τους συμπροεδρεύοντες της λεγόμενης «Διεθνούς Ομάδας Στήριξης της Συρίας» προκειμένου να ξεκινήσει στις αρχές Αυγούστου η λεγόμενη «περίοδος πολιτικής μετάβασης» στη Δαμασκό. Ζήτησε, τέλος, από τη συριακή κυβέρνηση να επιτρέψει την απρόσκοπτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε πολιορκημένες περιοχές. Ζητησε δηλαδη στην ουσια να εφοδιασουν με οπλα τους ισλαμοφασιστες τους.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι δυνάμεις της κατοχικης «λιβυκής κυβέρνησης» «ανακατέλαβαν το λιμάνι της Σύρτης»
Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016, 10:32
Οι δυνάμεις της «λιβυκής κυβέρνησης» των δυτικων αποικιοκρατων, η οποία υποστηρίζεται από τη διεθνή δυτικη αποικιοκρατικη ενωση, ανακατέλαβαν αργά χθες βράδυ τον κεντρικό λιμένα της πόλης της Σύρτης, που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των τζιχαντοφασιστών του Ισλαμοφασιστικού χαλιφάτου, ανακοίνωσε σήμερα κατοχικο «κυβερνητικό» στέλεχος. Οι δυνάμεις της κατοχικης «κυβέρνησης εθνικής ενότητας» (GNA) που εχουν στησει οι δυτικοι αποικιοκρατες «ανακατέλαβαν τον έλεγχο του λιμένα της Σύρτης κι έχουν εγκατασταθεί εκεί», ανέφερε συγκεκριμένα ο Ρέντα Ισά, στέλεχος του γραφείου πληροφόρησης των επιχειρήσεων. Η ανακατάληψη της Σύρτης, μιας πόλης 450 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, που κατελήφθη από το Ι.Κ. τον Ιούνιο του 2015, είναι ο βασικός στόχος της ευρείας στρατιωτικής επιχείρησης που ξεκίνησε πριν από έναν μήνα για να εκδιωχθούν οι τζιχαντοφασιστες από μια παράκτια περιοχή μήκους περίπου 200 χλμ. στη βόρεια και κεντρική Λιβύη. Πηγή που πρόσκειται στις κατοχικες «κυβερνητικές» δυνάμεις των δυττικων αποικιοκρατων από τη Μισράτα ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι χθες αυτές υπέστησαν 11 απώλειες, ενώ 35 μαχητές τραυματίστηκαν. Πάνω από 100 κατοχικοι «κυβερνητικοί» μαχητές έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης για την ανακατάληψη της Σύρτης στις αρχές του Μαΐου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Κέικο Φουχιμόρι παραδέχθηκε την ήττα της στις προεδρικές εκλογές
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016, 23:26
Η Κέικο Φουχιμόρι παραδέχθηκε σήμερα την ήττα της έναντι του Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι στις πιο αμφίρροπες προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν εδώ και δεκαετίες στην χώρα. Σε ομιλία της η Φουχιμόρι υποσχέθηκε πως το κόμμα της θα είναι «σε εγρήγορση» για να ασκήσει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του Κουτσίνσκι. Η Φουχιμόρι, ο πατέρα της οποίας καταδικάστηκε για διαφθορά και σωρεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε πως ο αντίπαλος της κέρδισε το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με την υποστήριξη «διακινητών του μίσους» και πως τα επίσημα αποτελέσματα προκάλεσαν «σύγχυση».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Μαζική καταδίκη της ανάπτυξης ενόπλων του ΟΑΣΕ
Μεγάλη διαδήλωση έγινε χτες στην κεντρική πλατεία Λένιν του Ντονέτσκ, που διοργανώθηκε από τη κυβερνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. Οπως αναφέρουν οι διοργανωτές, πάνω από 60.000 άνθρωποι συμμετείχαν για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην πρόταση της ναζιστικης «κυβέρνησης» του Κιέβου να αναπτυχθεί ένοπλη δύναμη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που υποτίθεται επιτηρεί την εκεχειρία στην Ανατολική Ουκρανία. Οπως υπογράμμισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Λαϊκού Συμβουλίου, Ντένις Πουσίλιν, το ενδεχόμενο αυτό θα σήμαινε ότι έχει αποτύχει η λεγόμενη συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ του Φλεβάρη του 2014 και κατήγγειλε τον ναζιστη «ουκρανό» «πρόεδρο», Πέτρο Ποροσένκο, ότι επιχειρεί να αλλάξει την εντολή που έχει πάρει ο ΟΑΣΕ από την ίδια τη συμφωνία. Την ίδια ώρα, οι αντιφασιστες πολιτοφυλακές του Ντονέτσκ ανέφεραν χτες ότι δέχθηκαν τουλάχιστον 140 βλήματα διαφόρων διαμετρημάτων τόσο από τις δυνάμεις του ναζιστικου στρατού όσο και από τα τάγματα των φασιστών που δρουν στο πλάι του. Ιδιαίτερα χτυπήθηκαν προάστια της πόλης του Ντονέτσκ (σε μια περίπτωση στον βορρά οι βόμβες έπεσαν πολύ κοντά σε ένα νηπιαγωγείο), επίσης η Γκορλόφκα, η Γιασινοβάταγια, το Ντοκουχάεφσκ και τα χωριά Σαχάνκα, Κομιντέρνοβο, Λενίνσκογιε. Από αυτούς τους βομβαρδισμούς 1 άμαχος σκοτώθηκε, 15 τραυματίστηκαν και 44 κτίρια υπέστησαν ζημιές.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΑΛΛΙΑ Η κυβέρνηση απειλεί ευθέως τους απεργούς
Θα χρησιμοποιηθεί «κάθε απαραίτητο μέσο» για την απρόσκοπτη διενέργεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ
ΠΑΡΙΣΙ.-- Ευθείες απειλές κατά των απεργών και των χιλιάδων εργαζομένων που συνεχίζουν να αγωνίζονται για την απόσυρση του νόμου «Ελ Κομρί» και για δουλειά με δικαιώματα εξαπέλυσε και χτες η γαλλική κυβέρνηση, δηλώνοντας διά μέσου του Προέδρου της χώρας ότι «θα παρθούν όλα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για το καλωσόρισμα, τη μετακίνηση, την εξασφάλιση της διενέργειας των αγώνων (σ.σ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2016 που ξεκινούσε χτες βράδυ) σε συνθήκες απαιτούμενης ασφάλειας». Αν και ο Φρανσουά Ολάντ προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δηλώνοντας ότι «προς το παρόν, δεν έχουμε φτάσει στο σημείο» της επίταξης των απεργών, έκανε έκκληση στην «υπευθυνότητα του καθενός», στέλνοντας προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση ότι όποιος δεν ασπαστεί τις «εθνικές προτεραιότητες» (σ.σ. δηλαδή της ντόπιας κυβέρνησης και αστικής τάξης) θα υποστεί και τις αντίστοιχες συνέπειες.
Αντίστοιχη ήταν και η παρέμβαση του πρωθυπουργού, Μανουέλ Βαλς, που δεν απέκλεισε «καμία υπόθεση» για τη διάνοιξη του δρόμου και τη μεταφορά των οπαδών στην περιοχή Σεν Ντενίς, όπου βρίσκεται το γνωστό «Σταντ ντε Φρανς» («Στάδιο της Γαλλίας»), όπου χτες ήταν προγραμματισμένη να γίνει η πρώτη αναμέτρηση του Πρωταθλήματος (μεταξύ των Εθνικών ομάδων Γαλλίας και Ρουμανίας και νικησε η Γαλλια). Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν το «σήμα» που έστειλαν όλα τα κυβερνητικά στελέχη, με τον υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, να μιλά από την Πέμπτη ακόμα για απεργία που συνεχίζεται «χωρίς κανένα νόημα», ενώ και η δήμαρχος Παρισιού, Ανί Ινταλγκό, υποστήριξε ότι «όλα τα σκουπίδια θα μαζευτούν... Εδώ, τώρα». Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων ανανέωσαν πάλι την απόφασή τους για απεργία, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Τρίτη, 14 Ιούνη, όταν και προγραμματίζεται πανεθνική μέρα δράσης στο Παρίσι κατά του νόμου «Ελ Κομρί».
Να σημειωθεί ότι, μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονταν και σε πολλά διυλιστήρια, με τη «Λε Μοντ» να μεταδίδει ότι «τρία από τα πέντε διυλιστήρια της "Τοτάλ" επηρεάζονται». Στο μεγάλο λιμάνι της Χάβρης, στα βορειοανατολικά, περιοχή από όπου εξαρτάται η μεταφορά μεγάλου μέρους των καυσίμων που χρειάζεται η γαλλική οικονομία, προχτές έγινε νέα διαδήλωση στην οποία, σύμφωνα με τους διοργανωτές, συμμετείχαν 37.000 - 40.000 άτομα. Σήμερα, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η 4ήμερη απεργία των πιλότων της «Air France», ενώ η απεργία συνεχίζεται σε σημαντικό βαθμό και στους σιδηροδρόμους (SNCF). Εκτός από τη μεγάλη κινητοποίηση της 14ης Ιούνη, προετοιμάζεται κινητοποίηση και στις 23 Ιούνη, μέρα κατά την οποία το αντεργατικό έκτρωμα «Ελ Κομρί» θα συζητηθεί ξανά στη Γερουσία.
«Υπεύθυνες» δηλώσεις εντοπίζει ο Βαλς Πάντως, ο ρόλος που παίζουν οι περισσότερες συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι αντιδραστικος, τασσομενες στο πλευρο της κυβερνησης. Νέες δηλώσεις του γγ της CGT (όπου παροτι κυριαρχούν οι δυνάμεις του μεταλλαγμένου ΚΚ Γαλλίας, είναι η ουσιαστικη δυναμη της απεργιας) Φιλίπ Μαρτίνες, ο οποίος είπε πως «δεν είναι σίγουρος ότι το μπλοκάρισμα (της πρόσβασης) των φιλάθλων θα είναι η καλύτερη εικόνα που μπορούμε να δώσουμε για τη CGT», προσθέτοντας πως «η οργάνωση (σ.σ. η CGT) εύχεται το Euro να κυλήσει σαν μια αληθινή λαϊκή γιορτή στα στάδια όπως και στους τόπους συνάντησης των φιλάθλων». Είπε ακόμα ότι η ηγεσία της CGT θα άφηνε τους εργαζόμενους «να αποφασίσουν την επιστροφή στη δουλειά» ή όχι, επισημάνσεις, που φυσικά ο πρωθυπουργός Βαλς έσπευσε μετά να χαρακτηρίσει «υπεύθυνες». Αλλωστε και η υπουργός Εργασίας, Μιριάμ Ελ Κομρί, κάλεσε τον Μαρτίνες σε συνάντηση στις 17 του Ιούνη. Τα δεδομένα αυτά καταγράφονται σε μια χώρα που συν τοις άλλοις βρίσκεται σε «πορτοκαλί συναγερμό», εξαιτίας της απειλής για «τρομοκρατικό χτύπημα», με χιλιάδες ακροβολισμένους πάνοπλους στρατιώτες και αστυνομικούς σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα και την κυβέρνηση να δηλώνει έτοιμη να στείλει παντού «σήμα» ακόμα και για κάθε «υποψία για επίθεση».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΙΜΑ.-- Σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση των αποτελεσμάτων του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στο Περού στις 5 Ιούνη, ο πρώην οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι, με 50,12%, φέρεται να κέρδισε την αντίπαλό του Κέικο Φουχιμόρι, κόρη του φυλακισμένου για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρώην Προέδρου της χώρας, που πήρε 49,88%. Η διαφορά είναι μόλις 41.438 ψήφοι. Το σίγουρο είναι ότι όποιος και να είναι ο Πρόεδρος είναι δεδομένη η πολιτική που εξαθλιώνει τα λαϊκά στρώματα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ Φυσικα δεν αποχωρουν και θέλουν «ενεργότερο» στρατιωτικό ρόλο στη κατεχομενη αποικια τους Αφγανιστάν
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Οτι οι ΗΠΑ σε καμία περίπτωση δεν παραιτούνται από τις επιδιώξεις που έχουν στο Αφγανιστάν και διεκδικούν σθεναρά πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση των «ισορροπιών» στην χώρα, αναδεικνύουν οι τακτικισμοί με τους οποίους ουσιαστικά ανατρέπονται όπως ηταν φυσικο οι ψευδεις διακηρύξεις τους περί σταδιακής αποχώρησης από την περιοχή. Χτεσινό αποκλειστικό δημοσίευμα του πρακτορείου «Ρόιτερς» σημειώνει ότι «ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε άδεια ώστε ο αμερικανικός στρατός να έχει μεγαλύτερη δυνατότητα να συνοδεύσει τις αφγανικές δυνάμεις στην αντιμετώπιση των ανταρτών Ταλιμπάν, σε μια κίνηση για την πιο προληπτική τους στήριξη στα πεδία της μάχης». Επικαλούμενο (ανώνυμο) «αξιωματούχο», το «Ρόιτερς» ανέφερε ότι στο εξής θα υπάρχουν νέα περιθώρια και για «μεγαλύτερη χρήση της αμερικανικής εναέριας δύναμης, κυρίως μέσω στενής εναέριας υποστήριξης». Ετσι, ο Αμερικανός διοικητής στο Αφγανιστάν, Τζον Νίκολσον, θα έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει πότε είναι κατάλληλη στιγμή για τα αμερικανικά στρατεύματα να γίνουν αρωγοί του αφγανικού στρατού - κάτι που μέχρι τώρα συνέβαινε μόνο με τις αφγανικές ειδικές δυνάμεις. Η ίδια πηγή ανέφερε στο «Ρόιτερς» πως οι διευρυμένες εξουσίες θα χρησιμοποιούνται μόνο «σε εκείνες τις ειδικές στιγμές στις οποίες η εμπλοκή τους θα επιφέρει στα πεδία των μαχών στρατηγικής σημασίας αποτελέσματα». Ακόμα, συμπλήρωνε ότι αυτή η «ενισχυμένη ευελιξία» έχει «την πλήρη στήριξη της αφγανικής κυβέρνησης και θα βοηθήσει τους Αφγανούς σε μια σημαντική στιγμή για τη χώρα».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΝ - ΡΩΣΙΑ Κοινό σχέδιο ενάντια στους ισλαμιστές
ΔΑΜΑΣΚΟΣ-ΤΕΧΕΡΑΝΗ.- Την κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων με στόχο «όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις» που δρουν στη Συρία και τη διακοπή κάθε πολιτικής ή στρατιωτικής υποστήριξης, αποφάσισαν οι υπουργοί Αμυνας Συρίας, Ιράν και Ρωσίας στη διάρκεια τριμερούς Συνόδου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Τεχεράνη. Ειδικότερα σε δηλώσεις του ο «οικοδεσπότης» της συνάντησης, Ιρανός υπουργός Αμυνας, στρατηγός Χοσεΐν Ντεγκχάν, δήλωσε πως ο ίδιος και οι άλλοι δύο ομόλογοί του είναι «αποφασισμένοι να δώσουν καθοριστική μάχη ενάντια σε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις». Τόνισε πως ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί «μπλοκάροντας ή εμποδίζοντας αυτές τις ομάδες να πάρουν πολιτική υποστήριξη, όπλα που θα τους βοηθήσουν να πραγματοποιήσουν ευρύτερες επιχειρήσεις». Το Γαλλικό Πρακτορείο, αναμεταδίδοντας τις δηλώσεις του Ιρανού υπουργού, σημείωσε πως η μάχη κατά της τρομοκρατίας στη Συρία θα δοθεί «στη βάση αμοιβαίου προγράμματος και συγκεκριμένων προτεραιοτήτων με συγκεκριμένο, συντονισμένο τρόπο». «Το πρώτο βήμα προς την αποκατατάσταση της ασφάλειας στην περιοχή είναι μία συνολική εκεχειρία και ανθρωπιστική βοήθεια» είπε ο Ιρανός υπουργός, συμπληρώνοντας ότι στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε επιμέρους η υποστήριξη του συριακού στρατού. Πριν από τη συνάντηση των τριών υπουργών, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας είχε σημειώσει σε ανακοίνωσή του ότι θα συζητούνταν «η λήψη μέτρων προτεραιότητας στην ενίσχυση της συνεργασίας των τριών υπουργείων Αμυνας στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, του Μετώπου Νούσρα». Επίσης σημείωσε ότι μετά τη συνάντηση ο Ρώσος υπουργός Σεργκέι Σόιγκου θα πραγματοποιούσε ξεχωριστές,διμερείς συναντήσεις με το Σύρο ομόλογό του, στρατηγό Φαχντ Τζάσεμ ελ Φρέιτζ, και τον Ιρανό, στρατηγό Χ. Ντεχγκάν.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μία απάντηση τους καταστροφολόγους γιά τη Βενεζουέλα
Καράκας, 9 Μαïου – Ο αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας Jorge Arreaza, παρουσίασε λεπτομέρειες μέσω του λογαριασμού του στο κοινωνικό δίκτυο Twitter @jaarreaza, σχετικά με τα επιτεύγματα της “Αποστολής Τρόφιμα” στα πλαίσια των εφαρμοζόμενων πολιτικών στη χώρα στο μέτωπο του “οικονομικού πολέμου”. Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε ότι η “Αποστολή Τρόφιμα” διένειμε αυτή την εβδομάδα από 1.270 χώρους διανομής, 6.230 τόνους σε πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους”. Πέρα από αυτό, έγινε γνωστό ότι έχουν θεσπισθεί σε όλη τη χώρα 3.798 Λαïκά Προμηθευτικά και Παραγωγικά Συμβούλια,τα οποία είναι υπεύθυνα για την εποπτεία, παρακολούθηση και τον έλεγχο του καθενός Δίκτυου Τροφίμων, εξασφαλίζοντας έτσι, τη δίκαιη διανομή τροφίμων στις βενεζολάνικες οικογένειες.
Βενεζουέλα: Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 50 τόνοι θαμμένα τρόφιμα
Η Μπολιβαριανή Εθνοφυλακή (GNB) εντόπισε και κατάσχεσε 50 τόνους τροφίμων στην περιοχή Σαν Χουάν δυτικά του Μαρακαΐμπο ( περιφέρεια Zούλια). Οι μαυραγορίτες είχαν θάψει δεκάδες τσουβάλια ζάχαρη στην αυλή ενός σπιτιού της περιοχής. Σε άλλα σπίτια της περιοχής εντοπίστηκαν επίσης και κατασχέθηκαν, σακιά ρύζι, καφέ και ζυμαρικά καθώς και μπύρα, αναψυκτικά, απορρυπαντικά, οδοντόκρεμες και χλωρίνη, μεταξύ άλλων. ‘Όπως δήλωσε ο υποστράτηγος Φράνκλιν Γκαρσία Ντούκε, που ηγήθηκε της επιχείρησης, η ανεύρεση των κρυμμένων προϊόντων επιτεύχθηκε χάρη στην δουλειά των μυστικών υπηρεσιών στα πλαίσια της ”Αποστολή Απελευθέρωση του Λαού”. Οι λαθρέμποροι επιτέθηκαν στις δυνάμεις της Εθνοφρουράς για αποτρέψουν τον εντοπισμό των θαμμένων τροφίμων, που αποτελεί συνηθισμένο τρόπο απόκρυψης των τροφίμων. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αρχές κατάσχεσαν 300 παραστατικά που χρησιμοποιήθηκαν για την εξαγωγή των τροφίμων από τα Σούπερ Μάρκετ, δύο πυροβόλα όπλα και συνέλαβαν συνολικά πέντε άτομα.
Η Βενεζουέλα εφαρμόζει νέα μέτρα κατά του οικονομικού πολέμου
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έθεσε σε εφαρμογή από την περασμένη Δευτέρα ένα νέο σύστημα ελέγχου των δικτύων διανομής τροφίμων σε όλη τη χώρα, ως μέτρο αντιμετώπισης του οικονομικού πολέμου. Περίπου 20.000 ηλεκτρονικές συσκευές ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων (βιομετρικό σύστημα) θα εγκατασταθούν στο δημόσιο δίκτυο διανομής τροφίμων της χώρας, και επιπλέον , εντάχθηκαν εθελοντικά στο σύστημα και επτά ιδιωτικές αλυσίδες. Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, το μέτρο εξυπηρετεί την ανάγκη διασφάλισης τροφίμων, προϊόντων και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης για τον λαό. “Θα νικήσουμε τους λαθρέμπορους, τους καπιταλιστές, τους κλέφτες, τους ατομικιστές και τους μικροπρεπείς. Αυτοί δεν μπορεί να μπαίνουν πάνω από την πλειοψηφία του λαού που θέλει να εργαστεί και να ζήσει, που θέλει τη σταθερότητα και την ευτυχία της οικογένειάς του”, δήλωσε ο αρχηγός του κράτους. Από πλευράς του, ο Υπουργός Επισιτισμού Ιβαν Μπέγιο ανέφερε ότι το ηλεκτρονικό σύστημα ανάγνωσης αποτυπωμάτων έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει τη μεταπώληση και μονοπώληση ιδιαίτερα των προϊόντων πρώτης ανάγκης και θα συμβάλει στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου εξαγωγής τροφίμων στην Κολομβία.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κρυφη οδηγια-σοκ προς χαμηλοσυνταξιουχους. Δωστε πισω ένα ΕΚΑΣ σε εξι δοσεις!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο στοχαστρο υποαπασχολουμενοι, ανεργοι και φοιτητες. Βαρια τεκμηρια και σε χαμηλα εισοδηματα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μειονονται κατά 55% οι αναπληρωτες εκπαιδευτικοι.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Όχι» και από το Πατριαρχειο Γεωργιας για την Πανορθοδοξη συνοδο στην Κρητη. Δεν θα πανε τελικα, για διαφορετικους λογους, τα Πατριαρχεια, Γεωργιας, Σερβιας, Βουλγαριας, Ρωσιας, και Αντιοχειας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα μισα νοικοκυρια στο τουνελ της φτωχειας. Συνθλιβονται οι συνταξεις.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνταξεις. Από Ιουνιο χανουν ολοι από 166 ως 388 ευρω τον μηνα
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
7πλασιασμος της ακραιας φτωχειας στην Ελλαδα σε 7 χρονια. Το 15% ζει με 188 ευρω το μηνα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρόκληση εις βάρος της Ελλάδας με πανό φιλάθλων κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα της Αλβανίας με την Ελβετία, που έγινε στο γήπεδο Σταντ Μπολάρ, στα πλαίσια του EURO 2016.
Σύμφωνα με τα όσα απαθανάτισαν οι κάμερες, μία ομάδα φιλάθλων που καθόταν στις εξέδρες όπου βρίσκονται οι Αλβανοί φίλαθλοι ανήρτησε πανό στα αγγλικά με τη φράση: "Η Ελλάδα είναι ένοχη. Θυμηθείτε τη γενοκτονία της Τσαμουριάς. 100.000 (Εκατό χιλιάδες) Αλβανοί θύματα". Η ανάρτηση του πανό έγινε λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα των εθνικών ομάδων Αλβανία-Ελβετία. Αναμένεται η αντίδραση από την ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με τον κανονισμό της UEFA απαγορεύεται ρητά να αναρτούνται πανό με πολιτικό περιεχόμενο και οι υπεύθυνοι ασφαλείας του γηπέδου όφειλαν να το έχουν βρει - καθώς ήταν γραμμένο στα αγγλικά - κατά τον έλεγχο στην είσοδο των φιλάθλων και να το έχουν κατασχέσει. Είναι βέβαιο ότι το ζήτημα θα εξεταστεί από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA. Θυμίζουμε ότι η Αλβανία έχει ήδη τιμωρηθεί για τα εθνικιστικά επεισόδια στο ματς με την Σερβία και είναι καθαρά θέμα ερμηνείας από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία το περιστατικό με το πανό.
σχολιο.- Άλλη μία απόδειξη της ανωτερότητας του ελληνικού έθνους: ενώ οι Τσαμηδες, που είχαν συμμαχήσει μαζικά με τους ναζί, ήταν συνολικά ως πληθυσμός 28.000 όταν εκδιώχθηκαν από τον Ζέρβα το 1944, η Ελλάδα ευθύνεται για την εξόντωση... 100.000! Τεράστια επιτυχία, που ανατρέπει όλους τους φυσικούς νόμους! Αλλά δυστυχώς κάποιοι υιοθετούν τέτοιες τερατολογιες.
Σχολιο.- Η αλβανική εκδοχή της Golden Dawn.....
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μπα, όχι! Δεν είναι από τις χουντικές γιορτές προς τιμήν "της συντριβής του εαμοσλαβοκομμουνιστοσυμμοριτισμού" και "της πολεμικής αρετής των Ελλήνων".
Οι "Νέμεοι Αγώνες" είναι. Εν έτει 2016, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Μας βλέπει ο κόσμος, ρεεε! Γελάει η υφήλιος με την καρακιτσαρία και τη γελοιότητα! Πάντως, το λευκό φορεματάκι μια χαρά σου πάει, Κωνσταντίνε μου! Κι οι κυριούληδες με τα μαύρα ωραία δείχνουν!
Σχολιο.- Διότι, όταν οι δικοί μας νέοι φόραγαν ρολόγια στα χέρια, οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ήταν στα δέντρα κι έτρωγαν βελανίδια. Σχολιο.- Για γέλια και για κλάματα Σχολιο.- μόνο ο κοκός ο 1ος λείπει Σχολιο.- Η γελοιότητα προφανής, η κακογουστιά ανυπόφορη. Η καπηλεία της αρχαίας Ελλάδας, όμως, γίνεται σπέκουλα με μύριες όσες παρενέργειες. Σχολιο.- Αυτοί σε λίγο θα αναστήσουνε τον Τζέημς Πάρις Σχολιο.- Ο.....Πατακος δεν ηταν;;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα στη Συμφερούπολη... εκεί που ο λαός απέκρουσε τους νεοναζί της Ευρωπαϊκής Ένωσης των τραπεζιτών!
Σήμερα στη Συμφερούπολη, την πρωτεύουσα της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, εγκαινιάστηκε το Μνημείο "Των Ευγενικών Ανθρώπων".
Kαι εγινε μεγαλοιωδης εκδηλωση με πληθος κοσμου. Γι' αυτούς που το 2014 προστάτευσαν την Κριμαία από την επίθεση των νεοναζί της Ουκρανίας!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Άρης Βελουχιώτης και το χρέος μας απέναντι στην Ιστορία
Παρασκευή 17 Ιούνη, στις 9 μ.μ. - 11 μ.μ.
Τρίκαλα, Πλατεία Ρήγα Φεραίου
Η ιστορία ποτέ δεν κατέγραψε όσους συνθηκολόγησαν παραδίδοντας τη χώρα και το λαό ως λάφυρο σε επικυρίαρχους...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δόξα στην Χεσμπολάχ!
Η Χεζμπολάχ (αποτελεί Σιιτική στρατιωτική και πολιτική οργάνωση με βάση το Λίβανο. Συμμετέχει στην κυβέρνηση και στο κοινοβούλιο της χώρας. Η ένοπλη πτέρυγα της οργάνωσης θεωρείται κίνημα αντίστασης στον αραβικό κόσμο, ενώ οι ΗΠΑ, η Ολλανδία,το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, ο Καναδάς και το Ισραήλ την κατατάσσουν ως τρομοκρατική οργάνωση.
Η Χεζμπολάχ σχηματίστηκε με αφορμή την ισραηλινή επέμβαση στο Λίβανο το 1982, ενώ η επίσημη ίδρυσή της ως πολιτική οργάνωση έγινε το 1985. Στο μανιφέστο της οργάνωσης καταγράφονται ως κύριοι στόχοι της η αποχώρηση του Ισραήλ από το Λίβανο, ο τερματισμός της εμπλοκής οποιασδήποτε ιμπεριαλιστικής δύναμης στο Λίβανο, καθώς και η επιλογή από το λαό της χώρας του είδους της διακυβέρνησης που επιθυμεί. Διαθέτοντας αρχικά μια σχετικά μικρή στρατιωτική δύναμη, σήμερα αυτή έχει αυξηθεί σημαντικά, ενώ η οργάνωση έχει εξελιχθεί σε μια πολιτική συνιστώσα που συμμετέχει στη λιβανέζικη κυβέρνηση και προωθεί προγράμματα κοινωνικής ανάπτυξης. Έχει κερδίσει τη στήριξη των Σιιτών μουσουλμάνων παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες και έχει τη δύναμη να κινητοποιεί πλήθος υποστηρικτών, όπως συνέβη στην περίπτωση των διαδηλώσεων του 2006-8 κατά της κυβέρνησης του Φουάντ Σινιόρα.
Στηρίζεται οικονομικά από το Ιράν, ενώ πολιτική στήριξη παρέχει και η Συρία. Οι ένοπλες μονάδες της οργανώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν από τμήμα του ιρανικού στρατού των «Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης».Αρχηγός της Χεζμπολάχ είναι ο Χασάν Νασράλα Ένα σπουδαίο γεγονός που χαρακτηρίζει την Χεζμπολάχ είναι πως έχει καταφέρει να εντάξει στο μέρος της τον Χριστιανικό κόσμο του Λιβάνου,ο οποίος συμμετέχει ενεργά και την στηρίζει.Σε αυτό έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο,η αμφιλεγόμενη στάση του Πατριάρχη Ιωάννη Γιαζίζι,ο οποίος ως έδρα έχει τον Λίβανο και κατά καιρούς έχει δεχτεί τις επισκέψεις διάφορων πρεσβευτών των ΗΠΑ αλλά και η στάση της Χεσμπολάχ στο Συριακό ζήτημα η οποία τους προστατεύει από τις επιθέσεις της ΙΣΙΣ,της ΑλΝούσρα και των υπόλοιπων φυτευτών της Δύσης όπως για παράδειγμα το ύπουλο FSA.
Συριακό ζήτημα
Η Χεζμπολάχ και ο ηγέτης της Χασάν Νασράλα από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό του Συριακού λαού και της Συριακής αντίστασης απέναντι στον ύπουλο Ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ξεκίνησε η Δύση με την μορφή της ανάθεσης και της τρομοκρατίας. Η κατανόηση του Ιμπεριαλιστικού σχεδιασμού του διαμελισμού της Συρίας,με αρχή την ανατροπή του Άσαντ αλλά εν'συνεχεία και του διαμελισμού του Λιβάνου,που σαν στόχο είχε την αποδυνάμωση δύο εχθρικών και επικίνδυνων χωρών για το Ισραήλ και συμμάχων του Ιράν(που είναι επίσης στόχος)στάθηκε βασικό και αναπόσπαστο εμπόδιο στα σχέδια των Ιμπεριαλιστών στην περιοχή με κυριότερο αυτού της επέκτασης των συνόρων του Ισραήλ και την δημιουργία έτσι του Μεγάλου Ισραήλ Σε όλο αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε και κάποιες σημαντικές μαρτυρίες,όπως αυτή του Στρατηγού Γουέσλει Κλαρκ,ο οποίος σε μία στιγμή ειλικρίνειας σε δημόσιο δίκτυο ευθαρσώς δήλωσε πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι της δημιούργησαν την ΙΣΙΣ σαν αντίβαρο και για την αντιμετώπιση της Λιβανέζικης Οργάνωσης.Γεγονός που από μόνο του αποδεικνύει το πόσο σημαντικός εχθρός άρα και εμπόδιο αποτελεί για τους Ιμπεριαλιστές, η Χεζμπολάχ.
Μην μιλάτε για την Χεζμπολάχ
Άλλο ένα αξιοσημείωτο γεγονός σε σχέση με την Χεζμπολάχ,που προκύπτει και από προσωπική εμπειρία,είναι ο τρόπος που προσπαθεί η Δύση να φιμώσει ό,τι έχει να κάνει σχέση με την αντίσταση του Λιβανού. Ο χαρακτηρισμός της "Τρομοκρατικής Οργάνωσης" που τις έχουν προσδώσει,αποσκοπεί στο να σταματήσει η αναπαραγωγή αλλά και η υιοθέτηση της ατζέντας της οργάνωσης.Για παράδειγμα σε ένα μέσο ευρείας χρήσης και κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι το Facebook,υπάρχει μία εμφανής τέτοια προσπάθεια να αποκλειστεί ό,τι έχει να κάνει σχέση με την "τρομοκρατική οργάνωση",αφού σε κάθε αναφορά προς κάτι σχετικό σε αυτή,ρίχνουν τα προφίλ ή τα τιμωρούν με αποκλεισμό
Από κοντά και ο Αράβικος Σύνδεσμος αφού κατ'εντολή και στις υπηρεσίες των Δυτικών και των Ισραηλινών,υιοθέτησε αυτήν την αναφορά. Η ζημιά που προκαλεί η αντίσταση της Χεζμπολάχ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι ένα πολύ σοβαρό και απροσπέραστο εμπόδιο για τα σχέδια των Ιμπεριαλιστών και θα πρέπει να είναι από όλους μας άξιο αναφοράς αλλά και υποστήριξης.Βέβαια θα πρέπει να πούμε πως υπάρχουν και πολλοί μέσα στον Αραβικό κόσμο που της κάνουν πολύ σκληρή κριτική και την αντιμάχονται για την σκληρότητά της αλλά γιατί υπάρχει και αυτή η διαχρονική κόντρα ανάμεσα στους Σιίτες και τους Σουνίτες που διχάζει τους Μουσουλμάνους και έτσι τους αποπροσανατολίζει από τον πραγματικό στόχο που είναι η αντιμετώπιση του Ιμπεριαλιστικού ψευδοκράτους στην γη της Παλαιστίνης. Εμείς όμως όχι μόνο στεκόμαστε στο πλευρό της,αλλά γινόμαστε ένα με την φωνή της και την ατζέντα της και βροντοφωνάζουμε!
ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ
ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε Συνέδριο το ΕΠΑΜ...
5ο Πανελληνιο Συνεδριο 1-3 Ιουλιου 2016.
Πολιτιστικο Κεντρο Δημου Μοσχατου, «θοδωρος Αγγελοπουλος», Κωνσταντινουπολεος 76 και Σολωμου, Μοσχατο.
Η λυση για την Πατριδα και τη Δημοκρατια.