Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Τεταρτη 1 Ιουνιου 2016


Τρίτη, 31 Μαΐου 2016
Βενεζουέλα: Αστυνομικοί οι δράστες της δολοφονίας του Φέλιξ Βελάσκες
Nέα στοιχεία σχετικά με τους δράστες της δολοφονίας, έχουν βρει οι αστυνομικές αρχές ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Οι Δυνάμεις Κρατικής Ασφάλειας, συνέλαβαν την Κυριακή 4 πρόσωπα που εμπλέκονται στην δολοφονία του Feliz Velásquez, πρώην διοικητή της Μπολιβαριανής Εθνικής Πολιτοφυλακής, που δολοφονήθηκε το Σάββατο στο προάστιο Σάντα Μόνικα του Καράκας. Ο Υπουργός Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Ειρήνης Γκουστάβο Γκονζάλες Λόπες, με δηλώσεις του στο κανάλι VTV της τηλεόρασης, ανέφερε ότι οι δύο από τους συλληφθέντες είναι αστυνομικοί του Τμήματος του Τσακάο της πολιτείας Mιράντα (κέντρο). Η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιήθηκε στην διάπραξη του εγκλήματος, ανήκει επίσης στην αστυνομία του Τσακάο και επεσήμανε, ότι οι συλληφθέντες έδρασαν σε συνεργασία με εγκληματικές συμμορίες. O Φελίξ Βελάσκες σκοτώθηκε το Σάββατο από δύο άνδρες που ακινητοποίησαν το αυτοκίνητό του στο προάστιο Σάντα Μόνικα της πρωτεύουσας Καράκας, ενώ είχε μαζί εγγονή του. Μέσω του λογαριασμού του στο κοινωνικό δίκτυο twitter, o Γκουστάβο Γκονζάλες Λόπες, ανέφερε ότι έχουν αποδείξεις για την άμεση ανάμειξη στην δολοφονία του Βελάσκες, πληρωμένων δολοφόνων οι οποίοι και συνελήφθησαν. Προσέθεσε ωστόσο ότι το Επιστημονικό Σώμα Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών (CICPC) συνεχίζει τις έρευνες.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016
Άλλος ένας υπηρεσιακός υπουργός παραιτήθηκε στη Βραζιλία
Άλλος ένας υπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης του Μισέλ Τεμέρ παραιτήθηκε στη Βραζιλία. Πρόκειται για τον Fabiano Silveira, υπουργό Διαφάνειας, ο οποίος παραιτήθηκε τη Δευτέρα κατόπιν διαρροής ηχογραφημένου υλικού που επιβεβαιώνει τη συνωμοσία της δεξιάς κατά της έρευνας για διαφθορά στην κρατική πετρελαϊκή εταιρία Petrobras. Επίσημες πηγές επιβεβαίωσαν στο πρακτορείο EFE ότι ο Σιλβέιρα έστειλε επιστολή στον προσωρινό πρόεδρο, Μισέλ Τεμέρ, στην οποία γράφει ότι παραιτείται «αμετάκλητα» από το αξίωμά του. Ο Σιλβέιρα υπουργοποιήθηκε πριν 18 ημέρες από τον Τεμέρ ως νέος Yπουργός Διαφάνειας και Ελέγχου για να αναλάβει το φάκελο της υπόθεσης Petrobras. Σύμφωνα με το ηχητικό ντοκουμέντο που μετέδοσε η Globo TV, ο Σιλβέιρα σύστησε τον προηγούμενο Φεβρουάριο να παρθούν μέτρα για να εμποδιστεί η διερεύνηση και η πρόοδος της Επιχείρησης Lava Jato στην χώρα. Η πρόθεση ήταν οι πολιτικοί που έχουν συμμαχίσει με το Τεμέρ να εμποδίσουν την επιτυχία της επιχείρησης κατά της διαφθοράς. Στη μαγνητοφώνηση ακούγεται ο Σιλβέιρα να συνομιλεί με τον Ρενάν Καλιέιρος, σημερινό πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Γερουσίας της Βραζιλίας, και τον Σέρζιο Ματσάντο, πρώην γερουσιαστή και πρώην πρόεδρο της εταιρίας Transpetro(θυγατρική μεταφορική εταιρία της Petrobras), και οι δύο αναμειγμένοι στο σκάνδαλο διαφθοράς της μεγάλης πετρελαϊκής. Πρόκειται για τη δεύτερη παραίτηση υπουργού στη Βραζιλία μέσα σε μια βδοιμάδα, καθώς στις 23 Μαϊου ο υπουργός Σχεδιασμού, Ρομέρο Ζουκά, παραιτήθηκε όταν κυκλοφόρησε ηχογράφηση στην οποία ακούγεται να συνωμοτεί για να προωθήσει την πολιτική δίκη κατά της εκλεγμένης προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ, με σκοπό να παρεμποδίσει την έρευνα για διαφθορά στην Petrobras.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με τον Μαδούρο σε όλη την πορεία
Ενα #hastag παίζει σήμερα στό twitter από χρήστες στήν Βενεζουέλα δηλώνοντας την συμπαράσταση τους στό πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο #ConMaduroATodaMarcha μέ το Μαδούρο σε όλη τη πορεία. Μη ξεχνάμε πώς ο Μαδούρο βάλλεται από την αντιπολίτευση προσδοκώντας να δημιουργήσει ένα ρήγμα με την βοήθεια τών ΗΠΑ καί να τον ανατρέψουν Αλλωστε τό δήλωσε και ο ίδιος ο πρόεδρος Μαδούρο τη περασμένη εβδομάδα μέσω διαδικτυακής συνέντευξης τύπου
Εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων τάχθηκαν στό πλευρό του προέδρου Μαδούρο στηρίζοντας την Μπολιβαριανή επανάσταση και καλώντας τήν αντιπολίτευση να σταματήσει να υπονομεύει την κυβέρνηση Ο πρόεδρος του συνδικάτου τών οδηγών ταξί δήλωσε : Ολοι εμείς πού βρισκόμαστε σήμερα εδώ δηλώνουμε πώς στηρίζουμε και αγωνιζόμαστε γιά τη κυβέρνηση ώστε η χώρα μας να πάει μπροστά Πλήθος λαού κατέκλυσε το Καράκας εκφράζοντας την στήριξη του στό Πρόεδρο Μαδούρο Στόν αγώνα γιά τό μέλλον καί την ευημερία τών παιδιών μας δηλώνουν Καί τό συνδικάτο μεταφορέων στό πλευρό του Ν.Μαδούρο Μία απάντηση στούς καταστροφολόγους και τους λογής λογής παπαγάλους που παραπληροφορούν γιά τή Βενεζουέλα καί την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όσοι φαντασιώθηκαν "Επίσκεψη Μαδούρο" με "κυβέρνηση της αριστερας (sic), ας ετοιμαστούν για υποδοχή της κυρίας Μιχαλολιάκου/ Βενεζουέλας (τουλάχιστον βλέπεται...) . Ελπίζω να μην μιλήσει και στη Βουλή, γιατί λουλούδια στον τάφο του Παπαδόπουλου θα καταθέσει σίγουρα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μήνυμα Oscar López Rivera προς τους πολίτες του Πουέρτο Ρίκο …
«Όλοι παιδιά, νέοι και ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων, θα πρέπει να είναι μέρος αυτού του τεράστιου μποϊκοτάζ στο Πουέρτο Ρίκο. Και κάθε ένας από εμάς στο Πουέρτο Ρίκο θα πρέπει να ζητήσει αποζημίωση για όλο τον πόνο, την εκμετάλλευση, την καταπίεση, τις διώξεις και την καταστροφή που ζήσαμε από το 1898, αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες στρατιωτικά εισέβαλαν και κατέλαβαν τή χώρα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε κανένα σχέδιο λιτότητας, ακόμα και αν αυτό επιβάλλεται σε μας.»
Déborah B. Santana 29 Μαΐου
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεκρή Πακιστανή που κάηκε ζωντανή επειδή είπε «όχι» σε γάμο
Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016, 13:56
Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα μια Πακιστανή, αφού υποβλήθηκε σε βασανιστήρια και κάηκε ζωντανή στο βορειοανατολικό Πακιστάν, διότι αρνήθηκε να παντρευτεί τον γιο του πρώην αφεντικού της. Πρόκειται για την 19χρονη Μαρία Σαντακάτ, η οποία δέχθηκε επίθεση τη Δευτέρα από μια ομάδα ανθρώπων στο χωριό Άνω Ντεβάλ, στο Μούρι, κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ. «Βασανίσθηκε και μετά κάηκε ζωντανή. Τη μεταφέραμε στο νοσοκομείο στο Ισλαμαμπάντ, αλλά σήμερα υπέκυψε στα τραύματά της» δήλωσε ο θείος του θύματος στο AFP. Σύμφωνα με την οικογένεια, το κορίτσι δέχθηκε επίθεση από τον διευθυντή ενός ιδιωτικού σχολείου, στο οποίο είχε διδάξει, και από συνεργούς του, επειδή αρνήθηκε να παντρευτεί τον γιο του. «Ήταν διαζευγμένος και δύο φορές μεγαλύτερος από εκείνη, αρνήθηκε την πρόταση και παραιτήθηκε από τη δουλειά της» δήλωσε ο θείος. Σύμφωνα με την αστυνομία, το νεαρό κορίτσι είπε πριν πεθάνει ότι αυτοί που της επιτέθηκαν ήταν ο διευθυντής του σχολείου κι άλλα τέσσερα πρόσωπα. «Συλλάβαμε τουλάχιστον έναν από τους υπόπτους και οι άλλοι καταζητούνται» διευκρίνισε ο αστυνομικός που τέθηκε επικεφαλής της έρευνας, ο Μαζάρ Ικμπάλ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λιβύη: Πώς να καταστρέψεις μια χώρα
Περισσότεροι από 30.000 Λίβυοι έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών, που κράτησαν επτά μήνες και τους ηγήθηκε η βασικά τριμερής δύναμη, την οποία αποτελούσαν η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες - βομβαρδισμοί που σαφώς ευνοούσαν τους αντάρτες. "Η πιο επιτυχημένη αποστολή στην ιστορία του ΝΑΤΟ" όπως απερίσκεπτα δήλωσε ο Δανός Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, στην Τρίπολη τον Οκτώβριο του 2011.
H προθυμία του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, να υποστηρίξει μια στρατιωτική επέμβαση με δήθεν στόχο την προστασία του άμαχου πληθυσμού, έρχεται σε αντίθεση με την υποδοχή που προσφέρθηκε στον πρόεδρο της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, όταν εκείνος επισκέφθηκε το Παρίσι το Δεκέμβριο του 2007 και υπέγραψε σημαντικές στρατιωτικές συμφωνίες, αξίας 4,5 δις ευρώ περίπου, μαζί με συμφωνίες συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας για χρήσεις σε καιρό ειρήνης. Οι συμβάσεις, που η Λιβύη δεν φαινόταν πλέον πρόθυμη να συνεχίσει να υπακούει, συγκεντρώνονται σε 14 Dassault Rafale μαχητικά πολλαπλών ρόλων και τον οπλισμό τους (το ίδιο μοντέλο που η Γαλλία πούλησε ή προσπαθεί να πουλήσει στον Στρατηγό της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, τον αυτοαποκαλούμενο στρατάρχη) , 35 ελικόπτερα Eurocopter , έξι περιπολικά σκάφη, εκατό τεθωρακισμένα οχήματα και 17 αναβαθισμένα μαχητικά Μirage F, που πωλούνταν από την Dassault Aviation στη δεκαετία του 1970 . Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες (Occidental Petroleum, State Oil, Petro-Canada ...) που εργάζονται στη Λιβύη, βοήθησαν τη Λιβύη να πληρώσει την αποζημίωση των 1,5 δισεκατομμύριων δολαρίων, που το καθεστώς της Λιβύης είχε συμφωνήσει να καταβάλει στις οικογένειες των θυμάτων της πτήσης Pan Am 103. Εκείνη την εποχή, η αποζημίωση επρόκειτο να είναι ένας από τους βασικούς όρους, που έπρεπε να ικανοποίησει η Λιβύη, ώστε να γίνει ξανά αποδεκτή στην κοινότητα των διεθνών σχέσεων. Οι κύριοι επενδυτές κεφαλαίου της Λιβύης (LAFICO-Libyan Arab Foreign Investment Company, LIA-Libyan Investment Authority) ήταν μέτοχοι σε πολλές ιταλικές και βρετανικές επιχειρήσεις (όπως τη Fiat, την UniCredit, τη Juventus, την Pearson Group, ιδιοκτήτρια των Financial Times, και το London School of Εconomics , όπου ο Καντάφι είχε γίνει δεκτός ως «Αδελφός ηγέτης» κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης το Δεκέμβριο του 2010 και στον γιο του Σαΐφ απονεμήθηκε διδακτορικό το 2008). Η επενδυτική τράπεζα της Νέας Υόρκης, η Goldman Sachs, μηνύθηκε το 2014 από ένα Λιβυκό ταμείο (Libyan Investment Authority), το οποίο έχασε πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου του 2008, καθώς η αμερικανική εταιρεία είχε πάρει προμήθεια ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων, επειδή επένδυσε τα χρήματά τους σε εξαιρετικά κερδοσκοπικά παράγωγα [4]. Ο Μουαμάρ Καντάφι είχε γίνει δεκτός με ιδιαίτερες τιμές από τις μεγάλες δυνάμεις μερικούς μήνες νωρίτερα: εκτός από την μεγαλοπρεπή υποδοχή του στο Παρίσι, όπου ήταν καλεσμένος για πέντε ημέρες το 2007, έγινε δεκτός στην Ισπανία το Δεκέμβριο του 2007, στη Μόσχα τον Οκτώβριο του 2008 και στη Ρώμη τον Αύγουστο του 2010, δύο χρόνια μετά αφού αποδέχτηκε το ιταλικό δώρο των 5 δισεκατομμύριων δολαρίων, ως αποζημίωση για την ιταλική κατοχή της Λιβύης από το 1913 έως το 1943. Επίσης αξίζει να επισημανθούν τα πέντε ταξίδια στην Τρίπολη, μέσα σε διάρκεια τριών ετών, από τον πρώην βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, έναν πληρωμένο ανώτερο σύμβουλο της επενδυτικής τράπεζας JPMorgan Chase [5]. Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, έγινε δεκτός στην Τρίπολη τον Ιούλιο του 2007, όπου ανακοίνωσε την έναρξη μιας εταιρικής σχέσης με στόχο την εγκατάσταση ενός πυρηνικού σταθμού στη Λιβύη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν έτοιμη να διευκολύνει την πρόσβαση των εξαγώσιμων γεωργικών προϊόντων της Λιβύης στην ευρωπαϊκή αγορά [6]. Η Λιβύη προσκλήθηκε από τους Αρχηγούς Άμυνας του ΝΑΤΟ, στη Συνέλευση των Διοικητών της Maritime (MARCOMET) στην Τουλόν στις 25 με 28 Μάη του 2008.
Μια πολιτική, που θυμίζει την ανάλογη προς τον ιρακινό ηγέτη, Σαντάμ Χουσεΐν. Ο ιρακινός ηγέτης προσκλήθηκε στο Παρίσι τον Ιούνιο του 1972 και τον Σεπτέμβριο του 1975. Υπογράφτηκε μια συμφωνία τον Ιούνιο του 1977 για την πώληση 32 μαγητικών αεορσκαφών Mirage F1 στη Βαγδάτη. Μια σύμπτωση που δεν είχε καλά αποτελέσματα για κανέναν από τους δύο μακροπρόθεσμα. Άραβες στρατιωτικοί ηγέτες (βετεράνοι του Αφγανιστάν και μέλης της Λιβυκής μαχόμενης ισλαμικής ομάδας, με δεσμούς με την Αλ Κάιντα) βοήθησαν στην ανατροπή του Καντάφι. Ένας από τους κύριους στρατιωτικούς ηγέτες της εξέγερσης, ο Αμπντέλ Χακίμ Μπελχάτζ (γνωστός και ως Abu Abdullah al-Sadik), τότε Αρχηγός της Ασφάλειας τηςΤρίπολης και σήμερα ο κύριος ηγέτης του συντηρητικού ισλαμικού κόμμάτος al-Watan, είχε συλληφθεί στην Μπανγκόκ το 2004, βασανίστηκε από τη CIA και παραδόθηκε στην φυλακή Αμπού Σαλίμ του Καντάφι. Αυτός είναι τώρα ο κύριος ηγέτης του ISIL στη Λιβύη. Ο Jaballah Matar απήχθη από το σπίτι του στο Κάιρο από τη CIA το 1990 και στη συνέχεια τον παρέδωσαν στους αξιωματούχους της Λιβύης [7]. Έγγραφα που κατασχέθηκαν μετά το θάνατο του Καντάφι, αποκαλύπτουν τη στενή συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης, της Αμερικής (CIA), και της Μ.Βρετανίας (MI6) .
Επί Καντάφι, η ισλαμική τρομοκρατία ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Πριν τους βομβαρδισμούς που ηγήθηκαν οι ΗΠΑ το 2011, η Λιβύη είχε το υψηλότερο Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης, τη χαμηλότερη παιδική θνησιμότητα και το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής σε ολόκληρη τη Αφρική. Σήμερα η Λιβύη είναι ένα ναυαγισμένο κράτος. Τον Ιανουάριο του 2012, τρεις μήνες μετά το τέλος των εχθροπραξιών, ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Navi Pillay, ανέφερε την εκτεταμένη χρήση βασανιστηρίων, τις συνοπτικές εκτελέσεις και τους βιασμούς στις φυλακές της Λιβύης. Ταυτόχρονα, η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα αποφάσισε, να αποσυρθεί από τις φυλακές της Μισράτα, λόγω των συνεχιζόμενων βασανιστήριων των κρατουμένων. Η επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, με τη συμμετοχή περισσότερων κρατών μελών στο πλαίσιο ενός ανθρωπιστικού προσχήματος, δημιουργεί ένα ατυχές προηγούμενο για τις προσπάθειες επίλυσης της συριακής κρίσης: την επίθεση από τα γαλλικά και βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη ενάντια στη φυλή Warfallah, που παρέμειναν πιστοί στον Μουαμάρ Καντάφι και ενάντια στο κομβόι που μετέφερε τον Λίβυο ηγέτη και έναν από τους γιους του, οδηγώντας απευθείας στο θάνατο τον Καντάφι κάτω από άθλιες συνθήκες. Οι εικόνες του κάμεραμαν Ali Algadi και του δημοσιογράφου Tracey Sheldon παρέχουν ένα ωμό θέαμα του Λίβυου ηγέτη, να τον σέρνουν έξω από έναν σωλήνα αποχέτευσης στις 20 Οκτωβρίου 2011 και να τον σκοτώνουν λίγο αργότερα. Οι περιστάσεις αυτές διαψεύδουν τον ψευδο-ανθρωπιστικό χαρακτήρα της στρατιωτικής επέμβασης και αμαυρώνουν την εικόνα της «Λιβυκής Άνοιξης» .
Ο θάνατος του Πρέσβη των ΗΠΑ στη Λιβύη, Κρίστοφερ Στίβενς και ενός από τους βοηθούς του σε μια πυρκαγιά στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη τον Σεπτέμβριο του 2012, αποκαλύπτει το εύρος των δραστηριοτήτων της CIA, στην οποία το Προξενείο χρησίμευε ως βιτρίνα. Η στρατολόγηση των μαχητών από την πόλη της Ντέρνα από τη CIA στη βάση της Βεγγάζης [11], ώστε να σταλούν στις συγκρούσεις που εξελίσσονταν στη Συρία, φέουδο των ισλαμιστών (ταξιαρχία Al-Bittar ), κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, επιφέρει τον αναπόφευκτο παραλληλισμό με την στρατολόγηση το 1979, και πάλι από τη CIA, των μουτζαχεντίν εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν, με όλες τις συνέπειες που γνωρίζουμε καλά και ιδιαίτερα τη γέννηση των σουνιτών τζιχάντ. Η επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη γαλλική πρεσβεία στην Τρίπολη τον Απρίλιο του 2013, η απόδραση 1.200 κρατουμένων από τη φυλακή της Βεγγάζης, η δολοφονία του δικηγόρου ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμπντέλ Σαλάμ αλ-Mισμάρι τον Ιούλιο και η επίθεση στο σουηδικό προξενείο στη Βεγγάζη τον Οκτώβριο του 2013, αποτελούν γεγονότα που τονίζουν την αδυναμία των αρχών, να αποκτήσουν τον έλεγχο της κατάστασης στη Λιβύη, καθώς είχε καταληφθεί από βαριά οπλισμένους πολιτοφυλακές. Τον Ιούλιο του 2013, ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Αλί Ζεϊντάν απείλησε να βομβαρδίσει τα λιμάνια της Λιβύης στην περιοχή της Βεγγάζης, καθώς βρίσκονταν στα χέρια των παραστρατιωτικών ομάδων, οι οποίες επωφελούνταν από την εξαγωγή του πετρελαίου που τώρα ήταν υπό τον έλεγχό τους. Τον Οκτώβριο, ο πρωθυπουργός είχε απαχθεί από 150 ενόπλους στο κέντρο της Τρίπολης και κρατήθηκε για έξι ώρες. Η κίνηση αυτή είχε στόχο να διαμαρτυρηθούν για την απαγωγή σε λιβυκό έδαφος του Αμπού Ανάς αλ-Λίμπι κατά την διάρκεια μιας μυστικής αμερικανικής επιχείρησης στο αεροδρόμιο. Ο Αλ-Λιμπί κατηγορήθηκε πως ήταν ένας από τους ηγέτες της Αλ Κάιντα και αργότερα πέθανε, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το έτος 2015 ξεκίνησε με τη Λιβύη να έχει στερηθεί όλα τα θεσμικά της όργανα. Κυβερνάται από μια ετερόκλητη ομάδα συνασπισμών, που αγωνίζονται για την εξουσία, με έδρα την Τρίπολη (η Farj Libya, η οποία ελέγχει την κεντρική τράπεζα), η Benghazi (το συμβούλιο Shura , που αποτελείται από τον Ανσάρ αλ-Σαρία, που αντιτίθεται στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό του αποστάτη στρατηγού Khalifa Hiftar), και το Τομπρούκ-Μπάιντα (παρακλάδι του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, που απολαμβάνει διεθνή διπλωματική αναγνώριση μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2013).
Η κατάσταση της ασφάλειας και της υγείας του άμαχου πληθυσμού είναι σχεδόν ολέθρια. Όταν επισκέφθηκα τη χώρα το 1994, ήταν ένα μοντέλο για τη δημόσια υγεία και την εκπαίδευση και διέθετε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στην Αφρική.Ήταν σαφώς η πιο προηγμένη, όλων των αραβικών χωρών όσον αφορά το νομικό καθεστώς των γυναικών και των οικογενειών στη λιβυκή κοινωνία (το ήμισυ των φοιτητών στο πανεπιστήμιο της Τρίπολης ήταν γυναίκες). Η επιθετικότητα εναντίον του παρουσιαστή Sarah Al-Massalati το 2012, εναντίον του ποιητή Aicha Almagrabi τον Φεβρουάριο του 2013, και εναντίον της ακτιβίστριας για τα δικαιώματα των γυναικών, Magdalene Ubaida, που τώρα ζει εξόριστη στο Λονδίνο, αποτελούν ζοφερές μαρτυρίες για το νομικό καθεστώς που επικρατεί στη μετα-Καντάφι Λιβύη. Η πόλη της Βεγγάζης είναι πλέον ημι-κατεστραμμένη, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια είναι ως επί το πλείστον κλειστά . Είναι το θέατρο των αδελφοκτόνων συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων φατριών, που χρηματοδοτούνται και εξοπλίζονται από μια σειρά μαθητευόμενων μάγων. Ένας στρατηγός που έχει τοποθετηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για 27 χρόνια, δίνει εντολές σ΄ένα ετερόκλητο συνασπισμό, με τη στρατιωτική υποστήριξη της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας, καθώς ισλαμικές ομάδες που δηλώνουν υποταγή στο ISIL και είναι σταθερά εδραιωμένες στη Sirte και τη Derna, έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν την επιρροή τους χάρη στη θεσμική κρίση, ενώ το Κατάρ, η Τουρκία, και το Σουδάν από την άλλη, υποστηρίζουν την Farj Libya.
Ο Καντάφι, ηγέτης της Λιβύκης επανάστασης, της Τζαμαχιρία, βρισκόμενος στην εξουσία από το 1969 ως το 2011, είχε απευθύνει προειδοποίηση στην Ευρώπη, σε μια συνέντευξή του στον Γάλλο δημοσιογράφο Laurent Valdiguié της Journal du Dimanche, την παραμονή της επέμβασης του ΝΑΤΟ, τα λόγιά του φαίνονται τώρα προφητικά : «Αν κάποιος προσπαθήσει, να αποσταθεροποιήσει [τη Λιβύη], θα υπάρξει χάος, ο Μπιν Λάντεν, οι ένοπλες παρατάξεις. Αυτό θα συμβεί. Θα έχετε ν’αντιμετωπίσετε τη μετανάστευση, χιλιάδες άνθρωποι θα εισβάλουν στην Ευρώπη από τη Λιβύη. Και δεν θα υπάρχει πια κανείς να τους σταματήσει. Ο Μπιν Λάντεν θα εδραιωθεί στη Βόρεια Αφρική [...]. Θα έχετε έναν Μπιν Λάντεν στο κατώφλι σας. Αυτή η καταστροφή θα επεκταθεί από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν και θα φτάσει ως τη Βόρεια Αφρική»[13]. Η Λιβύη έχει γίνει κομβικό σημείο του λαθρεμπορίου, ιδιαίτερα των Αφρικανών μεταναστών, κάτω από συνθήκες που θυμίζουν το εμπόριο σκλάβων. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Πρωτοβουλία κατά του Διεθνικού Οργανωμένου Εγκλήματος, το λαθρεμπόριο προσφύγων στη Λιβύη ήταν αξίας 323 εκατ δολαρίων το 2014. Κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2015, περισσότεροι από 50.000 μετανάστες χωρίς χαρτιά είχαν φτάσει στην Ιταλία από την υποσαχάρια Αφρική μέσω της Λιβύης. 1.791 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα [14]. Πριν από την έναρξη των εχθροπραξιών, 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι από την υποσαχάρια Αφρική εργάζονταν στη Λιβύη σε διάφορες δουλειές (στην πετρελαϊκή βιομηχανία, τη γεωργία, σε υπηρεσίες, τον δημόσιο τομέα). Αναμένονται να έρθουν σκοτεινότερες ημέρες στη θάλασσα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν σήμερα, την 1η Ιουνίου 1998, χάθηκαν τα ίχνη του Δημήτρη Λιαντίνη, τα οστά του οποίου βρέθηκαν εφτά χρόνια αργότερα στον Ταΰγετο. Η επέτειος τιμάται από ένα ευρύ φάσμα αναγνωστών και θαυμαστών του, που καλύπτει όλες τις ιδεολογικοπολιτικές αποχρώσεις, από τον ναζιστικό μέχρι και τον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Εγώ τον Λιαντίνη δεν τον τιμώ. Δεν μου άρεσαν οι άνθρωποι που διορίστηκαν επί Χούντας ως εκπαιδευτικοί και ουδέποτε όρθωσαν το ανάστημά τους κατά του στρατιωτικού καθεστώτος. Δεν μου αρέσουν οι υμνητές του ολιγαρχικού καθεστώτος της αρχαίας Σπάρτης, που επιπλέον θεωρούν παρακμή την Αθηναϊκή Δημοκρατία των χρόνων του Περικλή, λόγω "οχλοκρατίας". Ιδεολογικά βρίσκονται απέναντί μου όλοι όσοι αντιπαραθέτουν το ελληνικό στο ιουδαιοχριστιανικό πνεύμα, στρώνοντας τον δρόμο στον ναζιστικό παγανισμό, τον αντισημιτισμό και τον εθνικισμό των απογόνων των ΕΛ. Δεν μου άρεσε ο Λιαντίνης και εξακολουθώ να θεωρώ πολύ επικίνδυνο τον ύπουλο τρόπο που ενσταλάζει το δηλητήριο της φασιστικής ιδεολογίας στους αναγνώστες του. Τόσο επικίνδυνο, που δεν είναι τυχαίο ακριβώς το ότι έχει θαυμαστές ακόμη και μεταξύ αριστερών και αντιεξουσιαστών.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΑΚΙΑ
Λέγεται Ορέστης Τσακαλώτος. Της γνωστής οικογενείας Τσακαλώτων, που μεταξύ άλλων έβγαλε τον προπολεμικό δήμαρχο Ορέστη στην Πρέβεζα, τον στρατηγό Θρασύβουλο που μακέλεψε τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στα Δεκεμβριανά και του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, επιχειρηματίες και άλλα κοινωνικά παράσιτα. Η άρχουσα τάξη το 'χε από παλιά αυτό με τα αρχαία ονόματα, για να ξεχωρίζει από την πλέμπα. Ο γλίτσας αυτός είναι επικεφαλής της εταιρίας Qualco και ξάδερφος του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ε, και; Κακό είναι το ένα παράσιτο να έχει ξάδερφο ένα άλλο; Τι μας νοιάζει εμάς; Μας νοιάζει! Γιατί ο ένας Τσακαλώτος, ως υπουργός Οικονομικών, ανέθεσε στην εταιρία του άλλου Τσακαλώτου τη διαχείριση των κόκκινων δανείων των τραπεζών. Ο ξάδερφος θα την κάνει τη βρόμικη δουλειά των κατασχέσεων των σπιτιών του ελληνικού λαού. Αυτός είναι το αρχικοράκι. Και μη μιλήσει κανένας για απαράδεκτη αντίληψη συλλογικής οικογενειακής ευθύνης. Δεν μιλάω συνολικά για την οικογένεια Τσακαλώτου. Σε συγκεκριμένα μέλη της αναφέρομαι, με κοινό χαρακτηριστικό την εγκληματικότητα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προφανώς θα ήταν πολύ κακοπροαίρετος και άθλιος όποιος ισχυριζόταν πως, παρά τα όσα γράφω καθημερινά εδώ μέσα κατά αυτής της κυβέρνησης, θα είχα καμιά πρόθεση να υπερασπιστώ κανέναν Φίλη ή κανέναν Λιάκο. Όμως, ούτε να κλείσω τα μάτια μπορώ μπροστά σε μια ακόμη καραμπινάτη απόδειξη του πώς χαλκεύεται μια είδηση, του πώς διαδίδεται ταχύτατα και του πώς τη δέχονται ακόμη και άνθρωποι που έχουν κάνει σημαία τους την άποψη πως ο κόσμος σκέφτεται κατευθυνόμενα. Εδώ και ώρες γίνεται χαμός! Τι κι αν δεν υπάρχει πουθενά καμιά υπόνοια απαγόρευσης στο να λέει κάποιος το παιδί του "πριγκίπισσα" ή "βασιλόπουλο"; Γράφτηκε, διαδόθηκε και χωρίς να διασταυρωθεί αναπαράγεται. Κατά τα άλλα, μέτωπο κατά της κατευθυνόμενης πληροφόρησης...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το έγραψα και πριν λίγο, το λένε κι άλλοι: Είναι υποχρεωμένοι να μας πουν ποιος ή ποιοι έβαλαν στο πολυνομοσχέδιο τη βρόμικη ρύθμιση για τις εξωχώριες εταιρίες. Όσο δεν το κάνουν, έχουμε κάθε λόγο να μιλάμε για μαφιόζικη ομερτά, την οποία συντονίζει ο κύκλος γύρω από τον αμόρφωτο ηγετίσκο. Καθώς ο ίδιος προσωπικά δεν είναι σε θέση να δέσει ούτε τα κορδόνια των παπουτσιών του.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι παρακμή ετούτη η εποχή!.. Πρωθυπουργός ένα τίποτα. Ένας από τους πιο αμόρφωτους ανθρώπους που συμμετείχαν στην πολιτική ζωή του τόπου. Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ένα άλλο τίποτα, με ισχυρό μπαμπά. Κι υπάρχει κόσμος που βαράει παλαμάκια σ' αυτά τα ιστορικά τίποτα! Τι καιροί κι ετούτοι!... Τι ντροπή όταν σκέφτεσαι πως αυτά συμβαίνουν στη χώρα όπου ζεις!...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
Το ζήτημα είναι να σ' ενδιαφέρει η αλήθεια και να μην την κόβεις και τη ράβεις στα μέτρα των όποιων ιδεοληψιών ή των εκάστοτε πολιτικών επιδιώξεών σου. Και η αλήθεια, ακριβώς γιατί πρόκειται για την πραγματικότητα, δεν έχει να κάνει με το άσπρο-μαύρο. Αντιφάσεις τη συγκροτούν.
Ως μαρξιστής αντιαποικιοκράτης, να μην αποσιωπάς το ότι ο Μαρξ, π.χ., τάχθηκε υπέρ της κατάκτησης των Ινδιών από τους Βρετανούς, θεωρώντας πως έτσι θα έμπαιναν σε τροχιά ανάπτυξης. Ως μαρξιστής υποστηρικτής της ανωτερότητας του καπιταλισμού σε σχέση με προγενέστερους τρόπους παραγωγής, να μην αποσιωπάς το ότι λίγα χρόνια μετά ο ίδιος ο Μαρξ κατήγγειλε τη βρετανική κατάκτηση ως καταστροφική για την ινδική οικονομία. Αντιστοίχως, αν θεωρείς πως οι εθνικοαπελευθερωτικοί αγώνες συνιστούν εθνικισμό, δεν έχεις το δικαίωμα να αποσιωπάς τη θέση του Ένγκελς υπέρ του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ιρλανδών ή των Πολωνών, αλλά και η εκτίμησή σου για τον Ένγκελς να μη σε κάνει να αποσιωπάς το ότι χαρακτήρισε "γουρουνολαούς" τους σλάβικους λαούς. Καμιά διάθεση έντιμης στάσης απέναντι στον πλήρως αφοσιωμένο στην υπόθεση της εργατικής τάξης, Λένιν, δεν φανερώνει η αποσιώπηση της άποψής του πως ο τεϊλορισμός θα συνέβαλε στην ανάπτυξη της παραγωγικότητας στη Σοβιετική Ρωσία. Όπως η εκτίμηση για τον Τρότσκι δεν σε υποχρεώνει να αποκρύπτεις την άποψή του για στρατιωτικοποίηση της εργασίας και πλήρη υπαγωγή των σοβιετικών συνδικάτων στο κόμμα. Τα ανάλογα παραδείγματα απειράριθμα...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εναγωνίως ψάχνουν τον αντικαταστάτη του φασιστερού. Γλύξμουργκ, καρατζαφύρερ κλπ. Αλλο ξέπλυμμα, άλλο ρετάλι θα καταβάσετε απο το αρχειο;;; Πορεια στο αύριο, με αποτυχημένα μεταχειρισμένα και σάπια... Μα τον Δημήτρη Καζάκη και το ΕΠΑΜ δεν τολμάνε καν να το αναφέρουν!!! Απο τις δημόσιες συχνότητες που καταπατουν. Οπως τ' αφεντικά τους καταπατούν το Σύνταγμα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δ.Καζάκης
"...Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο από την εποχή της Συνθήκης του Μοντεβιδέο το 1932, συγκροτημένο κράτος θεωρείται εκείνο που διαθέτει τα εξής θεμελιώδη γνωρίσματα: (α) Μόνιμο πληθυσμό. (β) Καθορισμένη επικράτεια. (β) Δική του διακυβέρνηση. (δ) Και την ικανότητα να συνάπτει σχέσεις ελεύθερα με άλλα κράτη. Τίποτε απ' όλα αυτά δεν ισχύει πια επίσημα για την Ελλάδα μετά την ψήφιση και του τελευταίου πολυνομοσχεδίου. Η χώρα έχασε τον έλεγχο στο ποιός και πώς κατοικεί ως μόνιμος πληθυσμός. Έχασε τον έλεγχο στην εδαφική της επικράτεια. Και φυσικά δεν διαθέτει ούτε δική της διακυβέρνηση, ή έστω τη δυνατότητα να συνάπτει με δική της επιλογή σχέσεις με άλλα κράτη και τη διεθνή κοινότητα...."
Τα πάντα τελούν υπό τον άμεσο θεσμοθετημένο πια έλεγχο των ευρωπαϊκών "θεσμών". Δηλαδή των Βρυξελλών και του Βερολίνου. Πολύ σύντομα - έως το τέλος του 2018 - η Ελλάδα δεν θα διαθέτει ούτε καν δική της άμυνα. Ό,τι θα έχει απομείνει από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα μετασχηματιστεί σ' ένα μικρό και επιχειρησιακά ευέλικτο πλήρως επαγγελματικό - δηλαδή μισθοφορικό - στρατιωτικό σώμα υπό την άμεση διοίκηση του ΝΑΤΟ με σκοπό την "αστυνόμευση" της ευρύτερης περιοχής και την αντιμετώπιση "ασύμμετρων απειλών". Όπως ήδη ισχύει στη Βουλγαρία και την Αλβανία.
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην ιστορία της οικουμένης που δέχεται να καταλυθεί ως συγκροτημένο κράτος χωρίς να έχει ηττηθεί σε κανέναν πόλεμο. Μας αξίζουν ως έθνος συγχαρητήρια. Ίσως γι' αυτό ζητωκραυγάζουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας μας. Μαζί βέβαια με τους κυβερνώντες. Η χώρα μας είναι η πρώτη στην παγκόσμια ιστορία που συγκροτήθηκε ως κράτος - αμέσως μετά την παλιγγενεσία - υπό καθεστώς προστασίας. Δηλαδή ως προτεκτοράτο. Με άλλα λόγια η νεώτερη Ελλάδα - ή ορθότερα η κρατούσα τάξη των τυχοδιωκτών κάθε είδους και των παλιών μπέηδων του οθωμανικού μεσαίωνα που πήραν την εξουσία σε τούτον τον τόπο με τις πλάτες ξένων πρεσβειών και δυνάμεων - δίδαξαν στη νεότερη ανθρωπότητα τι σημαίνει προτεκτοράτο και ημιαποικία. Σήμερα έχουμε μια νέα παγκόσμια πρώτη. Προβιβαστήκαμε. Η κρατούσα πολιτική τάξη στην Ελλάδα βάλθηκε να διδάξει στη σύγχρονη ανθρωπότητα πώς μπορεί να καταλυθεί ένα συγκροτημένο κράτος χωρίς πόλεμο. Φυσικά προς το συμφέρον ξένων δυνάμεων. Τι σημαίνει όμως κατάλυση συγκροτημένου κράτους; Κάτι πολύ χειρότερο από την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, ή των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Αυτό λοιπόν που δεν έχει αντιληφθεί ακόμη ο μέσος Έλληνας είναι αυτό που συνέβη την περασμένη Κυριακή με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου των 7.500 σελίδων δεν είναι ότι παραδόθηκε η κυριαρχία της χώρας. Αυτή έχει παραδοθεί ήδη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με την συνεπικουρία Αρείου Πάγου και ΣτΕ. Αυτό που συνέβη είναι ότι η ελληνική πολιτεία έπαψε να υφίσταται ως συγκροτημένο κράτος με βάση τα προβλεπόμενα του διεθνούς δικαίου.
Πιο συγκεκριμένα:
- Η ίδια η έννοια του δημοσίου συμφέροντος καταργήθηκε. Το κράτος δεν είναι πλέον εγγυητής, ή φορέας του δημοσίου συμφέροντος, αλλά μηχανισμός τήρησης και επιβολής των δεσμεύσεων και αποφάσεων ξένων "θεσμών". Και μάλιστα υπό ιδιωτική εποπτεία. Την εποπτεία μιας ανεξάρτητης αρχής με ιδιώτες στελέχη από την αγορά, φυσικά υπό καθεστώς ασυλίας, η οποία έχει τον απόλυτο έλεγχο της πρώην δημόσιας διοίκησης. Ιδιαίτερα της δημοσιονομικής. - Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση της συνταγματικής έννομης τάξης και του εθνικού δικαίου της χώρας με το δίκαιο σκοπιμότητας των δανειστών και των "θεσμών" τους. Το δίκαιο σκοπιμότητας είναι εκείνο που εφαρμόζεται σε χώρες υπό κατοχή με σκοπό να δοθεί το ελεύθερο στους κατακτητές να κάνουν ό,τι θέλουν. - Δεν υπάρχουν πλέον αναγνωρισμένα δικαιώματα στους έλληνες πολίτες. Ακόμη και το δικαίωμα στην ιδιοκτησία τελεί πλέον υπό την αίρεση της σκοπιμότητας των δανειστών και των "θεσμών". Δεν υπάρχει πλέον δικαστήριο που μπορεί να προστατεύσει τον έλληνα πολίτη, γιατί πολύ απλά προέχει το συμφέρον των δανειστών και των τραπεζών. Η ελληνική δικαιοσύνη καταργήθηκε οριστικά και μετατράπηκε επίσημα σε σύστημα προστασίας του δικαίου σκοπιμότητας των "θεσμών". - Δεν υφίσταται πλέον εδαφική επικράτεια. Με το υπερταμείο "αποκρατικοποιήσεων" όχι μόνο ξεπουλιέται ολοκληρωτικά η δημόσια περιουσία, αλλά αποκτούν δικαιώματα επιφανείας επί της εδαφικής επικράτειας της Ελλάδας οι "επενδυτές". Όπως προβλέπει άλλωστε ο ήδη ψηφισμένος νόμος 3986/1-7-2011 (Κεφάλαιο Τρίτο), που τώρα ενεργοποιείται. Δια του δικαιώματος επιφανείας ο "επενδυτής" αποκτά δικαιώματα στα χωρικά ύδατα της χώρας, την ακτογραμμή, τον εναέριο χώρο, ακόμη και στην οριοθέτηση μέρους της εδαφικής επικράτειας. Ανάλογα με την "επένδυση" και το συμφέρον του. Αρκεί μια υπουργική απόφαση. Και φυσικά η σύμφωνη γνώμη των "θεσμών". Όποιος λοιπόν είναι τόσο ραγιάς ώστε να αδιαφορεί για όλα αυτά, μπορεί κάλλιστα να βαυκαλίζεται ότι το πρόβλημα αρχίζει και τελειώνει με τη λιτότητα, τη σύνταξη, το μεροκάματο, τα εργασιακά και τα κλαδικά. Απλά θυμίζουμε ό,τι η τύχη του καθενός μας ξεχωριστά και όλων μας μαζί είναι ταυτισμένη με την τύχη αυτής της χώρας. Και λαός χωρίς πατρίδα, δεν είναι παρά ραγιάς, δούλος, ή νομάδας ρακοσυλλέκτης σαν τις μάζες της εξαθλίωσης που μετακινούνται από ήπειρο σε ήπειρο σε αναζήτηση στοιχειώδους επιβίωσης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
29 Μαϊου 10.45
«...Παίζετε με τις ζωές μας...». Τα συμπυκνώνει όλα.
Είπε στο Κατρούγκαλο «Κάνατε το Σύνταγμα κουρελόχαρτο και είστε συνταγματολόγος και έπρεπε να ντρέπεστε.» και έπεσαν να τον τραμπουκήσουν τα πρόβατα οι Συριζαίοι. Είπε αλήθειες ο άνθρωπος και τον κατηγόρησαν ότι είναι ΕΠΑΜ. Γιατί άραγε; Διαμαρτυρίες και εντάσεις στην ομιλία – συζήτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου στην Καλαμάτα. Αρχικά λίγα λεπτά μετά την έναρξη της ομιλίας του Γιώργου Κατρούγκαλου μια γυναίκα σηκώθηκε από το πλήθος και κρατώντας ένα χαρτί που έγραφε “Ντροπή σας” κάθισε μπροστά στον ομιλητή. Άμεσα απομακρύνθηκε από την αίθουσα. Αφού ολοκληρώθηκε η ομιλία και ξεκίνησε συζήτηση, ένας παρευρισκόμενος στο κοινό, ζήτησε το λόγο. Ο πολίτης κατηγόρησε τον Γιώργο Κατρούγκαλο ότι αν και Συνταγματολόγος, έχει κάνει το “Σύνταγμα Κουρελόχαρτο”, διαμαρτυρόμενος για τα μέτρα που πρόσφατα πέρασαν από τη βουλή. Οι παρευρισκόμενοι άρχιζαν να αποδοκιμάζουν τον πολίτη που διαμαρτυρήθηκε, κατηγορώντας τον ότι είναι στέλεχος του ΕΠΑΜ, ζητώντας του να σταματήσει και να αποχωρήσει από την αίθουσα...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
H Συριζαια Αριστερα είναι η χειροτερη μορφη της Νεας Δεξιας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανεπαναληπτη προταση του Πουτιν στον Τζιφρα. Παρτε Su-35 η S-400 και δωστε αγροτικα προιοντα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέο απιστευτο γερμανικο σκανδαλο. Τα γερμανικα υποβρυχια γερνουν και στην Τουρκια.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ασυλληπτη φαιδροτητα σε «παιχνιδι» για ανηλικους. Σοκ! Παιδια σταυρωνουν τον Χριστο! Πασιγνωστη εταιρια, που δραστηριοποιηται και στην Ελλαδα, κυκλοφορησε στις ΗΠΑ αισχρο επιτραπεζιο , οπου κερδιζει οποιος σκοτωσει τον Ιησου! Θελει να το στειλει και σε άλλες χωρες.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απεργια διαρκειας στα Λιμανια. Απεργουν Νοσοκομεια, Δασκαλοι, μαζι!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε επισχεση εργασιας από σημερα οι γιατροι του ΕΟΠΥΥ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Humanitarian Relief Foundation (IHH): Μια ενδιαφέρουσα Τούρκικη ΜΚΟ
Κάποιες φορές έχεις την αίσθηση πως κάτι δεν πάει καλά,κάτι σε ενοχλεί και τα αντανακλαστικά σου αισθητήρια αρχίζουν να σε προειδοποιούν χωρίς όμως να ξέρεις τον λόγο. Κάπως έτσι μπήκα στην διαδικασία να κάτσω να ψάξω την Τούρκικη ΜΚΟ Humanitarian Relief Foundation και με έναυσμα ένα αρθρο με τίτλο "ΜΚΟ ή μηχανισμοί μυστικών υπηρεσιών;" το οποίο αποκαλύπτει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία ξεκίνησα την έρευνά μου. Η πλούσια δράση της Humanitarian Relief Foundation ξεκινάει με τον πόλεμο στην Βοσνία το 1992 στο πλευρό των μουσουλμάνων Κοσσοβάρων τους οποίους βοηθάει με κάθε μέσο και τρόπο. Η ίδια ΜΚΟ είχε αναλάβει και την αποστολή "Στόλος της Ελευθερίας" που σαν σκοπό είχε να... σπάσει την τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και να μεταφέρει εκεί ανθρωπιστική βοήθεια.Στην συγκεκριμένη αποστολή άνηκε και το πλοίο Μαβί Μαρμαρά το οποίο δέχθηκε την επίθεση από τους Σιωνιστές σε ανοιχτά ύδατα με αποτέλεσμα την εκτέλεση 9 ακτιβιστών αλληλέγγυων με την Παλαιστίνη και την φυλάκιση των υπολοίπων. Ένα έγκλημα αποτρόπαιο που προκάλεσε την οργή σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και που εξαιτίας του διαταράχθηκαν οι σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας.
Μέχρι και αυτό το σημείο όλα είναι λογικά και η δράση της(πέρα από την γενικότερη καταδίκη μας σε αυτόν τον τρόπο οργάνωσης που είναι οι ΜΚΟ), όσο αφορά το Παλαιστινιακό είναι αξιέπαινη και αξιοζήλευτη,ειδικά από την στιγμή που με την βοήθειά της στους Παλαιστίνιους την φέρνει και στο ίδιο στρατόπεδο να δίνουμε κοινούς αγώνες. Τα πράγματα όμως στην συνέχεια και με λίγο ψάξιμο αρχίζουν να περιπλέκονται. Η Humanitarian Relief Foundation στήριξε με κάθε μέσο και τρόπο την ρήξη του καθεστώτος Άσαντ. Δηλαδή στήριξε την προσπάθεια της αποσταθεροποίησης της χώρας για χάρη του Ιμπεριαλισμού λόγω της παρεμπόδισης του αγωγού του Κατάρ και με αποτέλεσμα την επέκταση και την δημιουργία του Μεγάλου Ισραήλ που περνάει μέσα από την αποδυνάμωση μίας εχθρικής προς αυτό χώρα.Και το χειρότερο;Δεν έμεινε μόνο στην έντυπη στήριξη της "Επανάστασης" αλλά είναι αυτή η ΜΚΟ που... Δική της αυτοκινητοπομπή βομβάρδισε η Ρωσική αεροπορία γιατί μετέφερε οπλισμό στην ΙΣΙΣ
αξίζει να διαβάσετε όλοι για τις πληροφορίες που δίνει που μέρος τους θα χρησιμοποιήσω και εγώ εδώ πέρα "Εκείνη την περίοδο που ο δημοσιογράφος Daniel Iriarte συναντάει Λίβυους στη Συρία, δεν προσπαθεί καν ν’ αποκρύψει την εθνικότητά τους, επισημαίνοντας ότι κατά δήλωσή τους βρίσκονται στη Συρία για να «εκτιμήσουν τις ανάγκες των Σύριων αδελφών επαναστατών». Ένας από τους τρεις τρομοκράτες που συναντάει ο Daniel Iriarte στη Συρία είναι ο Λίβυος (και με Ιρλανδική υπηκοότητα) Mahdi al-Harati, Στρατιωτικός Διοικητής που διόρισε το ΝΑΤΟ στην Τρίπολη (μετά τον εκδημοκρατισμό της Λιβύης και τη δολοφονία του Καντάφι) και υπασπιστής του Abdelhakim Belhaj, του «χασάπη της Τρίπολης» και διορισμένος από τους Νατοϊκούς ως Αρχηγός του Επαναστατικού Συμβουλίου της Τρίπολης. Ο Mahdi al-Harati αποκαλύπτει στον Ισπανό δημοσιογράφο Daniel Iriarte ότι «τραυματίστηκε στη διάρκεια της επίθεσης των ισραηλινών στο τουρκικό πλοίο Mavi Marmara και φυλακίστηκε για 9 ημέρες στις ισραηλινές φυλακές." Δηλαδή για να καταλάβουμε το τι γίνεται και τι συμβαίνει, στο πλοίο μιας Τούρκικης ΜΚΟ που έγινε η επίθεση από τους Σιωνιστές, επιβάτης ήταν ένας επιβεβαιωμένος πράκτορας της CIA ο οποίος είχε συμμετάσχει στην "εξέγερση" στην Λιβύη αλλά και μετέπειτα στην "επανάσταση" στην Συρία ο οποίος δεν έπαθε και τίποτα. Δηλαδή σε δύο "επαναστάσεις" αποδεδειγμένα απέναντι σε δύο ενοχλητικές ηγεσίες για τον Ιμπεριαλισμό και κατ'επέκταση για τα συμφέροντα του Ισραήλ.
Γεγονός που η Σιωνιστική προπαγάνδα εκμεταλλεύεται όπως βλέπουμε και από αυτό το Σιωνιστικό μέσο που φιλοξενεί τις δηλώσεις του στις οποίες παραδέχεται πως ήταν μέλος της συγκεκριμένης αποστολήςhttp://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/151357#.V04hTJGLS70 Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται πως εκτός τον Mahdi al-Harati, επικαλούμενο αποκάλυψη του NSNBC και του αξιόπιστου πολιτικού ρεπόρτερ Christof Lehmann,επιβάτης στο Μαβί Μαρμαρά ήταν και οAbdelhakim Belhaj! Ο Abdelhakim Belhaj ήταν ηγέτης της ΑλΚάιντα στην Λιβύη, σύντροφος του Οσάμα Μπιν Λάντεν, πρώην στρατιωτικός διοικητής στην Τρίπολη με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ και αρχηγός του FSA στην Συρία (Ελεύθερου Συριακού Στρατού)!! Δηλαδή σύμφωνα με τις πληροφορίες και από την έρευνα εδώ δηλαδή δεν μιλάμε για απλά κάποιους μισθοφόρους ή πράκτορες της σειράς αλλά και στις δύο περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με υψηλόβαθμους πράκτορες της CIA σε θέσεις κλειδιά(περισσότερα και αναλυτικότερα στοιχεία για τον ρόλο τους υπάρχουν εδώ http://www.voltairenet.org/article176663.html ) οι οποίοι είχαν επιβιβαστεί στο Καράβι της Ερντογανικών συμφερόντων ΜΚΟ και δεν πάθανε απολύτως τίποτα. Η Humanitarian Relief Foundation όπως και οι δύο πράκτορες στήριξαν την ανατροπή του Άσαντ και ενίσχυσαν με τον τρόπο τους τις τρομοκρατικές οργανώσεις Το συμπέρασμα που βγάζει το άρθρο είναι πως όλο αυτό έγινε για να κλείσει φωνές και κατόπιν συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ των Μυστικών Υπηρεσιών των δύο χωρών να εκτελεστούν συγκεκριμένοι ακτιβιστές που θα μπορούσε στο μέλλον να σταθούν εμπόδιο στην Ιμπεριαλιστική επέμβαση της Δύσης στην Συρία και στα σχέδια και τις βλέψεις του Ερντογάν. Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω και πάνω σε αυτό το κομμάτι μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε για τον πραγματικό λόγο αυτής της ακραίας προβοκάτσιας. Για παράδειγμα μπορεί κάποιος άλλος να πει μία άλλη υπόθεση πως αυτοί οι δύο μπορεί να προκάλεσαν επίτηδες τους Σιωνιστές για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα και να έρθει η αναταραχή ανάμεσα στις δύο χώρες που και πάλι δεν έχει λογική
Αυτό όμως που είναι σίγουρο,είναι πως η Humanitarian Relief Foundation γνώριζε ποιοι είχαν επιβιβαστεί πάνω στο πλοίο της και σίγουρα ήξερε τον ρόλο τους ο οποίος ήταν σύμφωνος με τα συμφέροντα του Ερντογάν στην Συρία. Και αυτοί οι δύο πράκτορες κατά τύχη φαίνεται πως βρέθηκαν στην πιο καλά στημένη προβοκάτσια που έχει γίνει ποτέ. Επίσης το σίγουρο είναι πως η CIA, για όποιον βιαστεί να πει πως τα ίδια λέει η Σιωνιστική προπαγάνδα, είναι αναπόσπαστο κομμάτι και όπλο του Ιμπεριαλισμού και είναι αδύνατο πράκτορές της να δουλεύουν για το συμφέρον της Παλαιστίνης και εις βάρος του Ισραήλ και μάλιστα σε ένα καράβι μίας ΜΚΟ συμφερόντων Ερντογάν, δηλαδή του ηγέτη μιας Νατοϊκής χώρας. Tο τελευταίο στοιχείο που γνωρίζουμε και έχει και αυτό το ενδιαφέρον του,είναι πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει αναλάβει σχεδόν εξ'ολοκλήρου και την περίθαλψη των μεταναστών στα Σκόπια και έχει αγαστή συνεργασία με την επίσημη ΜΚΟ της ΙΣΙΣ με το όνομα One Nation. Για τέλος θεωρώ πως πρέπει να πω και κάτι ακόμα για τυχόν παρερμηνείες.Με αυτό το άρθρο προσπαθώ να αποκαλύψω τα ύπουλα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος της Παλαιστίνης η οποία δεν έχει ανάγκη το ψέμα αλλά πολύ περισσότερο ούτε τα ύπουλα παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη της και σαν στόχο έχουν τον αποπροσανατολισμό και την παγίδευση αλληλέγγυων ανθρώπων με τον Παλαιστινιακό λαό .Το ό,τι μία ΜΚΟ εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ερντογάν και τα παιχνίδια που αυτός παίζει,δεν σημαίνει πως θα σταματήσουμε να δίνουμε την ολοκληρωτική μας στήριξη στον δίκαιο αγώνα κατά της Σιωνιστικής κατοχής και να συνεχίσουμε να ενισχύουμε και το κίνημα μποϊκοτάζ των εταιριών που ενισχύουν το Ισραήλ αλλά και να οργανώνουμε ακτιβιστικές δράσεις εναντίων του.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε ποια εταιρία κατέληξε η Τράπεζα της Ελλάδος, ο Στουρνάρας δηλαδή, ο συμφοιτητής του "μαρξιστή" Ευκλείδη Τσακαλώτου, για να αναλάβει την ειδική εκκαθάριση των 16 ελληνικών πιστωτικών και χρηματοδοτικών ιδρυμάτων; Στην εταιρία "PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε.". Η εταιρία αυτή θα αναλάβει τη διαχείριση της περιουσίας των υπό εκκαθάριση ιδρυμάτων. Το σύνολο της περιουσίας τους ανέρχεται σε... περίπου 9 δισ. €.
Μέτοχοι της "PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε" είναι οι PwC Business Solutions Α.Ε., Qualco Α.Ε -πρόεδρος της και ιδρυτής της είναι ο ξάδελφος του υπουργού οικονομικών- και Hoist Kredit ΑΒ. Τώρα ποιοι είναι οι επικεφαλής της κοινοπραξίας αυτής; Πρόεδρος της είναι ο Μίνος Μωυσής και Διευθύνων Σύμβουλος της είναι ο Γιάννης Πεχλιβανίδης. Ο Γιάννης Πεχλιβανίδης, ο οποίος διαμένει μόνιμα στο εξωτερικό, δικάζεται στην Κύπρο στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες μαζί με άλλα στελέχη της Τράπεζας Κύπρου περί συνωμοσίας προς καταδολίευση και χειραγώγηση της αγοράς.
Ο Μίνος Μωυσής, "o διχαστικός και αυταρχικός" πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών και γνήσιος έμπορας του ολοκαυτώματος και κολλητός φίλος της πρέσβειρας του Ισραήλ, είχε παραπεμφθεί σύμφωνα με δημοσιεύματα με το 101/2010 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου μαζί με τον πρώην πρόεδρο του Ομίλου Δημήτρη Κοντομηνά και άλλους 4 συνεργάτες τους, για πλαστογραφία σε βαθμό μάλιστα κακουργήματος. Συγκεκριμένα φέρονται ότι κατάρτισαν στην Αθήνα με ημερομηνία 6 Δεκεμβρίου 2004 δύο πλαστά ιδιωτικά συμφωνητικά της Interamerican στις 3 Απριλίου 1991 και 3 Ιανουαρίου 1992. Η ιστορία αυτή ανάγκασε το 2010 την εθνική τράπεζα να τον παραιτήσει από την Εθνική Ασφαλιστική. Ο ίδιος είχε πολλές φορές ασκήσει πιέσεις σε υπουργούς για να περιοριστούν οι αποζημιώσεις που δίνονται σε πολίτες μετά από δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες όπως ισχυριζόταν ο ίδιος είναι υπερβολικές.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΙΑ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ τον Απρίλιο! 10.300€ στον Καρανίκα και λοιπούς... Πλήρωνε μαλάκα Έλληνα!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αρκεί να μην βρεθεί ο πρώτος που θα αντιδράσει με καραμπίνα... Τσουνάμι πλειστηριασμών εξπρές ΚΑΙ Πρώτης Κατοικίας από 1η Ιουνίου. Τιμή εκκίνησης η εξευτελιστική εμπορική αξία. Δώρο της προδοτικής κυβέρνησης σε τράπεζες και κοράκια
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρε Μίκη, τώρα στα γεράματα να γίνεις Ρουβάς της "φιλανθρώπου" Βαρδινογιαννη με τα λεφτά του λαού;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Fogh Rasmussen αναλαμβάνει σύμβουλος Πρωθυπουργού της ναζιστικης Ουκρανίας...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στα χνάρια του Γλέζου και του Σάντα: Το γκρέμισμα της σβάστικας
Τη νύχτα της 30 προς 31 Μάη του 1941 δυο νεαρά παλικάρια αποφασίζουν να χαλάσουν το πανηγύρι των Γερμανών καταχτητών, που λίγες ώρες νωρίτερα είχαν καταλάβει την Κρήτη. Αψηφώντας κάθε κίνδυνο για τη ζωή τους, σκαρφαλώνουν στο βράχο της Ακρόπολης και κατεβάζουν από τον ιστό που άλλοτε κυμάτιζε η γαλανόλευκη, τη μισητή χιτλερική σημαία με τη σβάστικα.
Με την πράξη τους αυτή ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος (Λάκης) Σάντας ενσάρκωναν τις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας και την απόφασή του να μη σκύψει το κεφάλι και να μην υποταχτεί, όπως τον καλούσαν οι ντόπιοι πολιτικοί ηγέτες, που λίγο πριν είχαν παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στους ναζί καταχτητές, αλλά ν’ αγωνιστεί για τη λευτεριά και το μέλλον του. Η είδηση για το γκρέμισμα της μισητής σβάστικας από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης φτάνει γρήγορα απ’ άκρη σ’ άκρη στη μουδιασμένη Ελλάδα· κάνει ν’ ανθίσει η ελπίδα, γεμίζει κουράγιο και δύναμη το λαό μας που με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές και το Κόμμα τους προσπαθεί να οργανώσει την αντίστασή του και, σε λίγο, μέσα από το ΕΑΜ θα δημιουργήσει το αθάνατο έπος της Εθνικής μας Αντίστασης. Είκοσι χρόνια αργότερα το περιοδικό της ΕΕΔΥΕ Δρόμοι της Ειρήνης, έχει την ιδέα μιας φωτογραφικής αναπαράστασης της πρώτης αντιστασιακής πράξης στην Ευρώπη, όπως χαρακτηρίστηκε η ενέργεια των Γλέζου – Σάντα. Θέλοντας να τιμήσει τους δυο ήρωες, το περιοδικό ανασυνθέτει και αποδίδει φωτογραφικά βήμα βήμα, όλη την πορεία του Μανώλη Γλέζου και του Λάκη Σάντα προς την Ακρόπολη. «Εγγύηση για την απόλυτη ακρίβεια του συνταρακτικού αυτού φωτογραφικού ρεπορτάζ είναι το όνομα και η ιδιότητα ενός από τους δυο νέους που φαίνονται στις φωτογραφίες (ο πιο κοντός με το σακάκι): Λέγεται Δημήτρης Γλέζος, είναι πρώτο εξάδελφος του Μανώλη και ξέρει με όλες τις λεπτομέρειες από «πρώτο χέρι» πώς κατέβηκε η σβάστικα από την Ακρόπολη. Ένας φίλος του (με το πουκάμισο), έπαιξε το ρόλο του Λάκη Σάντα» μας ενημερώνει ο συντάκτης του περιοδικού.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πως λέμε τη δημοσιογραφική πορνεία; Τάσος Παππάς - από το βαθύ ΠΑΣΟΚ στους οικολόγους... πρασινοχλαπάτσες, και από εκεί στην τρομοκρατική οργάνωση "Αβγηανή"
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
δευτέρα, 30 μαΐου 2016
ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ο Πατριάρχης και η Ελληνίδα πρόξενος! Γλέντια και τραγούδια στη Σμύρνη με τους Τούρκους... Ο κόσμος καίγεται κι ο τούρκος αξιωματικός χτενίζεται... στο χαρέμι του Ταγίπ!
Τι κι αν οι Τούρκοι προκαλούν; Τι κι αν προσπαθούν να κάνουν «σουρωτήρι» το Αιγαίο; Η πολιτική μας ηγεσία συνεχίζει να τους προσκυνάει κατά τρόπο ταπεινωτικό. Και όχι μόνο η πολιτική ηγεσία αλλά και -ποιος άλλος!- ο πατριάρχης Βαρθολομαίος. Μπορεί η στάση του να μην προκαλεί εντύπωση αλλά όλα τα πράγματα έχουν και τα όρια τους... Για να καταλάβετε πού έχουν φτάσει οι άνθρωποι, πριν από λίγες ημέρες οργάνωσαν «συναυλία ειρήνης και φιλίας» -όπως την ονόμασαν – στη Σμύρνη, την ώρα που τουρκικά σκάφη έκαναν βόλτες και προκαλούσαν απέναντι στις... Οινούσες! Στη συναυλία αυτή που εξυπηρετούσε φυσικά τα τουρκικά σχέδια έδωσαν το παρών και επίσημα πρόσωπα. Μεταξύ αυτών ήταν η Ελληνίδα πρόξενος Σμύρνης Αργυρώ Παπούλια και ο Βαρθολομαίος. Μάλιστα όπως μαθαίνω η παρουσία της προξένου δεν ήταν καθόλου τυπικό γεγονός. Η κ. Παπούλια (συνωνυμία προφανώς με τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Κάρολο Παπούλια) τοποθετήθηκε στη θέση αυτή μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, διαδεχόμενη τον Θεόδωρο Τσακίρη. Πού υπηρετούσε όμως μέχρι τότε η νέα πρόξενος; Στο Διπλωματικό Γραφείο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Ήταν το δεξί του χέρι με μεγάλη δύναμη μέσα στο υπουργείο και στις διπλωματικές υποθέσεις. Δεν είναι καθόλου τυχαίο μάλιστα που εστάλη αυτή την εποχή σε αυτή την κομβική θέση καθώς το δόγμα της (κατ' ευφημισμόν όμως) «ελληνοτουρκικής φιλίας» συνεχίζει να το υπηρετεί με δουλικότητα η κυβέρνηση. Δεν πάει πολύς καιρός που και ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς το είχε ρίξει στους χορούς αγκαζέ με τον Τούρκο ομόλογό του. Εκεί ήταν κι ο Βαρθολομαίος, άλλος υπέρμαχος της «ελληνοτουρκικής φιλίας». Μάλιστα τα τουρκικά μέσα δεν έχασαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν όπως τα βόλευε το γεγονός γράφοντας ότι «στην συναυλία οι τουρκικές και ελληνικές μελωδίες που ακούστηκαν, ενδυνάμωσαν έτι περισσότερο τους ανέμους ειρήνης και φιλίας στις δύο πλευρές του Αιγαίου» και ότι «την παρακολούθησαν πολλοί καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων ο Ρωμιός Πατριάρχης Φαναρίου Βαρθολομαίος, η δήμαρχος του Κονάκ Σεμά Πεκντάς, ο βουλευτής Σμύρνης του CHP Μουράτ Μπακάν, η Ελληνίδα πρόξενος Σμύρνης Αργυρώ Παπούλια, δήμαρχοι από την περιοχή της Θεσσαλονίκης και μέλη της ελληνορθόδοξης κοινότητας». Το εξοργιστικό είναι ότι, όπως διαβάζω ακόμη, «στην συναυλία αυτή όπου δεν έλειψαν οι ευχές για ειρήνη, αδερφοσύνη και ελπίδα, στο δεύτερο μέρος ανέβηκαν επί σκηνής η γυναικεία χορωδία της Αγίας Κασσιανής από την Θεσσαλονίκη. Με τα ελληνικά τραγούδια που ερμήνευσαν προσέφεραν στους θεατές μια βραδιά γεμάτη με μουσική, ενώ έκαναν και μια έκπληξη προς τον παρευρισκόμενο Ρωμιό Πατριάρχη Φαναρίου Βαρθολομαίο, αφιερώνοντας τα τραγούδια τους καθώς συμπληρώνει 25 έτη ως πατριάρχης...» Δηλαδή, με δυο λόγια η πρόξενος και "ο Ρωμιός πατριάρχης" το έριξαν στα γλέντια και στα τραγούδια, αποδεχόμενοι και τον όρο «δύο πλευρές του Αιγαίου» -που έχει φυσικά απαράδεκτες και προδοτικές προεκτάσεις που παραπέμπουν σε μοιρασιά όπως θέλει η Άγκυρα- την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα ανεβαίνει κατακόρυφα! Από αυτή την ιστορία, που θάφτηκε από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, μπορείτε να βγάλετε κι εσείς τα συμπεράσματά σας...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ
Συμφωνια συμφιλιωσης Ισραηλ-Τουρκιας Συνομιλία Ερντογάν - Μέρκελ
ΑΓΚΥΡΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Εξελίξεις για τις τουρκο-ισραηλινές σχέσεις προμηνύουν δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Χααρέτζ», ο Νετανιάχου είπε σε μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου που βρέθηκαν πρόσφατα στη χώρα του, ότι βρίσκεται πολύ κοντά μια «συμφωνία συμφιλίωσης» με την Τουρκία. Το δημοσίευμα εμφανίζει τον Ισραηλινό ηγέτη πολύ αισιόδοξο για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων, ενώ επικαλείται «πηγές», σύμφωνα με τις οποίες την επόμενη βδομάδα θα γίνει μια κρίσιμη συνάντηση στην Ευρώπη, μεταξύ των διαπραγματευτικών ομάδων που έχουν συγκροτηθεί.
Το ζήτημα των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων ήταν ένα από αυτά που συζήτησαν σε χτεσινή τους τηλεφωνική συνομιλία και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με τη «Σαμπάχ», ο Τούρκος ηγέτης επέστησε την προσοχή στην «ανησυχία» της Αγκυρας και δήλωσε ότι προσδοκά «κοινή λογική», ενόψει της συζήτησης στη γερμανική βουλή για τη γενοκτονία των Αρμενίων (μίλησε και για την πιθανότητα καταστροφικών συνεπειών για τις διμερείς σχέσεις). Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δυο ηγέτες συμφώνησαν στη σημασία που έχει η συνέχιση των συνομιλιών για την εφαρμογή της συμφωνίας για το Προσφυγικό και η Μέρκελ δήλωσε ότι το Βερολίνο θα κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπιστούν οι τουρκικές ανησυχίες.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΡΩΣΙΑ Απάντηση στις κινήσεις του ΝΑΤΟ
Απάντηση στις εκκλήσεις της λεγόμενης Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ περί «ετοιμότητας για να απαντήσουν στις απειλές της Ρωσίας», έδωσε χτες η ρωσική πλευρά. «Η Συμμαχία περνάει σε σενάρια ασφαλείας που ανήκουν στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου (...) και μας καλεί ουσιαστικά να επιστρέψουμε στο παρελθόν», δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ Αλεξάντρ Γκρούτσκο, σε συνέντευξή του στην επίσημη εφημερίδα «Ροσιίσκαγια Γκαζέτα». Και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε ξεμπερδέψει μ' αυτήν την τάση για επιδείνωση των σχέσεών μας. Το ΝΑΤΟ συνεχίζει την πολιτική "περιχαράκωσης" της Ρωσίας, παρά το γεγονός ότι κάνει παράλληλα εκκλήσεις για πολιτικό διάλογο».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ.-- Η «Latam» (συγχώνευση της χιλιανής LAN και της βραζιλιάνικης TAM, μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στη Λατινική Αμερική) ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τα δρομολόγια από και προς τη Βενεζουέλα, λόγω της «περίπλοκης οικονομικής κατάστασης στην περιοχή». Είναι η δεύτερη αεροπορική εταιρεία μετά τη γερμανική «Lufthansa», που επικαλείται δυσκολία να βγάλει εκτός χώρας τα έσοδα από την πώληση εισιτηρίων λόγω τραπεζικών ελέγχων.
ΣΕΟΥΛ.-- Σύμφωνα με τις νοτιοκορεατικές αρχές, χτες τα ξημερώματα η Πιονγιάνγκ προχώρησε σε νέα δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μεσαίας ακτίνας δράσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Αμυνας της Ν. Κορέας, η δοκιμή φαίνεται ότι τελικά απέτυχε. Στο μεταξύ, το «Σινχουά» μετέδωσε ότι ο Ρι Σου Γιονγκ, μέλος του ΠΓ του Κόμματος των Εργατών της ΛΔ Κορέας, έφτασε στο Πεκίνο για επαφές με το ΚΚ Κίνας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΑΛΛΙΑ Συνεχίζονται οι δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις ...ενώ η κυβέρνηση ψάχνει πρόθυμους για έναρξη διαβουλεύσεων
ΠΑΡΙΣΙ.-- Τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις συνεχίζουν οι Γάλλοι εργαζόμενοι σε πολλούς κλάδους που, απεργώντας και διαδηλώνοντας, καταγγέλλουν το νέο αντεργατικό έκτρωμα με το οποίο η κυβέρνηση Ολάντ - Βαλς ενισχύει τη φαρέτρα του κεφαλαίου, διευκολύνει τις απολύσεις, την ελαστικοποίηση των ωραρίων και γενικά την προσαρμογή των σχέσεων και συνθηκών εργασίας στις εκάστοτε ανάγκες της μεγαλοεργοδοσίας. Σε μεγάλους τομείς και χώρους δουλειάς από κλάδους, όπως η Ενέργεια και οι Μεταφορές, συνεχίζεται αποφασιστικά η περιφρούρηση πολυήμερων απεργιών, κόντρα σε προσπάθειες να στηθούν απεργοσπαστικοί μηχανισμοί. Για παράδειγμα, στο λιμάνι της Χάβρης οι απεργοί κατήγγειλαν τις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση για να χρησιμοποιηθούν ανειδίκευτοι εργάτες - με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια όλου του πληθυσμού της γύρω περιοχής - στη θέση ειδικευμένου προσωπικού (σ.σ. μιας μεγάλης βιομηχανικής ζώνης). Την ίδια στιγμή, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, αλλά και αστικές συγκοινωνίες σε Παρίσι, σταθμοί αποθήκευσης καυσίμων κτλ. έχουν παραλύσει ή δυσλειτουργούν, ως αποτέλεσμα της μαζικής συμμετοχής στις απεργίες που συνεχίζονται, με τη 14η Ιούνη να έχει οριστεί ως επόμενη μέρα πανεθνικής απεργίας.
Πάντως, μιλώντας προχτές στο δίκτυο RTL, ο γγ της CGT, Φιλίπ Μαρτίνες, σημείωσε ότι «υπάρχει ανάγκη να βγούμε από (αυτή) την κρίση, να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις». Πολλοί δεξιοι αναλυτές έσπευσαν να προβοκαρουν με τα πληρωμενα ψεματα τους ότι η συγκεκριμένη οργάνωση αρχίζει να απομακρύνεται από το αίτημα για «απόσυρση του νόμου», τονίζοντας ότι και ο Μαρτίνες εμφανίστηκε έτοιμος να συζητήσει αρκετά σημεία του νόμου, χωρίς τελικά να ζητά την πλήρη «απόσυρση» του άρθρου 2 (που αχρηστεύει τις κλαδικές συμβάσεις προτάσσοντας τις επιχειρησιακές). Αμεσα άδραξε την ευκαιρία από τα πληρωμενα δημοσιογραφικα παπαγαλακια και η ίδια η υπουργός Εργασίας, Μιριάμ Ελ Κομρί, που, χτες το πρωί, δήλωσε σε ΜΜΕ ότι περιμένει τις «προτάσεις» της CGT, για να επιβεβαιώσει και αυτή με τη σειρά της τα εμπόδια που μπορούν να βάλουν στον οργανωμένο αγώνα οι εδώ και καιρό «κοινωνικοί εταίροι» Ολαντ-Βαλς-Σαρκοζι. Αλλωστε, και ο πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, επικρίνοντας τους προχτεσινούς απαράδεκτους χαρακτηρισμούς με τους οποίους ο πρόεδρος της MEDEF (σ.σ. γαλλικός ΣΕΒ), Πιερ Γκατάζ, επιτέθηκε στη CGT, διαφοροποίησε τη θέση του, με το επιχείρημα ότι «κάθε λέξη που μεγαλώνει τις εντάσεις μεταξύ των (εργατικών και εργοδοτικών) οργανώσεων δεν είναι καλοδεχούμενη». Οι δηλώσεις Γκατάζ προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις καθώς κατηγόρησε τους συνδικαλιστές ότι είναι «σαν αλήτες, σαν τρομοκράτες», εκφράζοντας μεταξύ άλλων την ανησυχία και τη νευρικότητα που προκαλεί στην πλουτοκρατία η συνέχιση των απεργιών, ενόψει και του μεγάλου «πάρτι» που έχουν στήσει οι πολυεθνικές και με το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, που ξεκινά στη Γαλλία στις 10 Ιούνη.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΑΛΛΙΑ Συνέχιση κινητοποιήσεων σε διάφορους κλάδους
Επαφές κυβέρνησης - συνδικαλιστικών ηγεσιών, που διαμαρτύρονται γιατί δε γίνεται «διάλογος»
ΠΑΡΙΣΙ.-- Σε τροχιά κλιμάκωσης μπαίνουν οι απεργιακοί αγώνες χιλιάδων εργαζομένων στη Γαλλία, καθώς σε διάφορους κλάδους σχεδιάζονται νέες κινητοποιήσεις κατά του εκτρώματος «Ελ Κομρί». Σύμφωνα με τη «Λε Μοντ», τέσσερα από τα συνολικά οκτώ διυλιστήρια της χώρας συνεχίζουν να μη λειτουργούν, ενώ άλλα δύο υπολειτουργούν. Οσον αφορά τους σταθμούς αποθήκευσης καυσίμων, η «Λε Μοντ» μιλούσε για «ξεμπλοκάρισμα» της κατάστασης σε αρκετούς, με εξαίρεση όμως περιοχές όπως η Μασσαλία και Χάβρη όπου, εδώ και καιρό, άλλωστε, οι κινητοποιήσεις έχουν ξεχωρίσει για το μαχητικό και επίμονο χαρακτήρα τους.
Πάντως, από σήμερα Τριτη ξεκινούν απεργία οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους (SNCF), όπως και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας. Τις επόμενες μέρες, ξεκινούν απεργίες οι εργαζόμενοι στις εναέριες μεταφορές (3 - 6 Ιούνη), όπως οι πιλότοι της «Air France» και ακολουθούν οι εργαζόμενοι σε λιμάνια. Στον απεργιακό αγώνα εντάσσονται, όμως, σταδιακά και εργαζόμενοι από άλλους χώρους, όπως οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο διαχείρισης αποβλήτων στην περιοχή Ιβρί σουρ Σεν, κοντά στο Παρίσι, όπου καθημερινά φτάνουν για να αποτεφρωθούν 1.500 - 2.000 τόνοι απορριμμάτων, από 150 - 200 φορτηγά από 15 διαφορετικές κοινότητες. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με ορίζοντα τη διοργάνωση νέας πανεθνικής κινητοποίησης, στις 14 Ιούνη. Τα αστικά ΜΜΕ εντείνουν τη συκοφάντηση του αγώνα, ενόψει και της έναρξης του «Euro 2016» που αρχίζει στις 10 Ιούνη.
Από τη μεριά της, η κυβέρνηση συνεχίζει το «τροπάρι» περί «κρίσιμης περιόδου» που διανύει η γαλλική οικονομία, διαμηνύοντας ότι θα επιμείνει για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων που χρειάζονται, επενδύοντας, όμως, ταυτόχρονα, και στην «κοινωνική ειρήνη» που για χρόνια σφυρηλατείται στη χώρα. Ετσι, το Σαββατοκύριακο, ο Μανουέλ Βαλς είχε επαφές με διάφορους συνδικαλιστές και μεταξύ άλλων με τον γγ της CGT, Φιλίπ Μαρτίνες. Ο τελευταίος, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε «καλό σημάδι» το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επικοινώνησε μαζί του, αφού «είναι καλύτερα όταν μιλάμε, αυτό είναι που ζητάμε εδώ και πολλούς μήνες». Ο συνδικαλιστής διαμαρτυρήθηκε επειδή «έγινε μια συνάντηση στο Ματινιόν (σ.σ. έδρα πρωθυπουργού) από τις αρχές Μάρτη και μετά ούτε φωνή ούτε ακρόαση»... Κατά τα άλλα, συνέχισε να εστιάζει στο «άρθρο 2» του νόμου, καλώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση σε «διαλογο» και ενώ οι αστικές κυβερνήσεις έχουν αποδείξει επανειλημμένα πόσο ικανές είναι να βρίσκουν «εναλλακτικές» που θα υπηρετούν εξίσου τη στρατηγική υπεράσπισης των μονοπωλίων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ Αυξάνονται οι συγκρούσεις
Τις τελευταίες μέρες αυξάνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις της ναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου (ναζιστικος στρατός και φασιστικά παραστρατιωτικά τάγματα) με τους αντιφασιστες πολιτοφύλακες και κατά κατοικημένων περιοχών στην Ανατολική Ουκρανία, στις περιοχες που ελέγχουν, τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Οι αντιφασιστες πολιτοφύλακες κατήγγειλαν ότι μόνο το τελευταίο βράδυ έγιναν επιθέσεις με πάνω από 250 όλμους σε πολλές περιοχές, όπου χτυπήθηκαν και κατοικίες ενώ ακολούθησαν μάχες. Η ναζιστικη ουκρανική πλευρά ειπε ναζιστικα ψεματα ως συνηθως ότι αυτή δέχτηκε επίθεση, ότι δήθεν δεν παραβιάζει τη λεγόμενη συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ και ανακοίνωσε το θάνατο 3 ναζιστων στρατιωτών και τον τραυματισμό πολλών άλλων σε τοποθεσίες πολύ κοντά στη γραμμή αντιπαράθεσης. Επίσης, δόθηκαν στοιχεία ότι από τους βομβαρδισμούς των ναζιστικων ουκρανικών δυνάμεων έχουν καταγραφεί στο Ντονέτσκ πάνω από 22.000 κατεστραμμένα κτίρια, κατοικίες και δημόσιες υποδομές. Πάντως, την ίδια ώρα και μετά την πρόσφατη ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα στην ναζιστικη ουκρανία και τη Ρωσία, ο ναζιστης ουκρανός «πρόεδρος», Πέτρο Ποροσένκο, ανακοίνωσε ότι γίνονται προετοιμασίες για την έκδοση δύο ναζιστων ουκρανών υπηκόων που κρατούνται στη Ρωσία για κατασκοπία, ενώ γίνονται διαβουλεύσεις και για 25 ναζιστες στρατιώτες που κρατούν οι αντιφασιστες πολιτοφυλακές του Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ).
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016
Μαδούρο προς Αλμάγρα: "Η ιστορία θα σε κρίνει αυστηρά!"
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, σε αυστηρό μήνυμά του την Τρίτη, κατήγγειλε ότι ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), Λουίς Αλμάγρα, λειτουργεί έξω από τη φύση του αξιώματός του και έχει αποφασίσει να συμπλεύσει με τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές. «Η ιστορία θα σε κρίνει αυστηρά!», είπε ο Μαδούρο στον Αλμάγρο, ο οποίος ζήτησε χθες να εφαρμοστεί η Ενδοαμερικανική Δημοκρατική Χάρτα του ΟΑΚ εναντίον της Βενεζουέλας, ενέργεια που η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θεωρεί ως πρώτο βήμα μιας ξένης επέμβασης. Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης στο Καράκας, ο πρόεδρος Μαδούρο διαβεβαίωσε ότι στη χώρα του «κανείς δε θα εφαρμόσει καμία χάρτα». «Τη Βενεζουέλα τη σέβονται!», δήλωσε σε οργισμένο τόνο ο πρόεδρος, και πρόσθεσε ότι «η Βενεζουέλα θα δώσει τη μάχη στον ΟΑΚ, στη Λατινική Αμερική και στην Καραϊβική γιατί ο λαός της θέλει ειρήνη, ηρεμία, εργασία, ευημερία και εθνική ενότητα».
Το αίτημα του Αλμάγρα αποτελεί ένα βήμα χωρίς προηγούμενο που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο επιθετικότητας κατά της χώρας της Νότιας Αμερικής. Σε έκθεση 132 σελίδων που κυκλοφόρησε την Τρίτη, ο Αλμάγρα επικαλέστηκε το άρθρο 20 της Χάρτας για να ζητήσει σύγκληση του Διαρκούς Συμβουλίου των κρατών μελών μεταξύ 10 και 20 Ιουνίου, προκείμενου «να παρακολουθήσουν την αλλαγή της συνταγματικής τάξεως και πώς αυτή επηρεάζει σοβαρά τη δημοκρατική τάξη της χώρας», όπως διατυπώνει το έγγραφο κατά υποκειμενικό τρόπο. Ο αξιωματούχος του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών τεκμηριώνει τη θέση του, περί υποτιθέμενης συνταγματικής εκτροπής, βασιζόμενος σε καταγγελίες της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας, στην οποία μετά τις εκλογές του προηγούμενου Δεκεμβρίου έχει την πλειοψηφία η δεξιά αντιπολίτευση. Με την ενεργοποίηση της Ενδοαμερικανικής Δημοκρατικής Χάρτας θα άνοιγε μια διαδικασία συναντήσεων και ψηφοφοριών που θα μπορούσαν να καταλήξουν στην προσωρινή αποβολή του κράτους μέλους και την αναστολή του δικαιώματος συμμετοχής στον οργανισμό. Για να υλοποιηθεί αυτό απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων, δηλαδή 23 τουλάχιστον κρατών από τα 35 που συμμετέχουν στον ΟΑΚ.
Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, χαρακτήρισε την ενέργεια του Αλμάγρα «εκτός τόπου» και «χωρίς συναίνεση», καθώς δε συμβουλεύτηκε προηγουμένως τα κράτη μέλη ούτε το Διαρκές Συμβούλιο, όπως όφειλε. Επίσης, η γνωστή δημοσιογράφος Στέλλα Καλόνι από την Αργεντινή, κατέκρινε την ενέργεια του γραμματέα του ΟΑΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά σε συνέντευξη στο Telesur ότι «ο ΟΑΚ ξαναγίνεται ένας οργανισμός πραξικοπημάτων όπως ήταν πάντα», και πρόσθεσε ότι δεν ενήργησε ανάλογα σε άλλες περιπτώσεις, όπως στη Βραζιλία όπου πραγματικά παραβιάζεται η συνταγματική τάξη, ούτε στο Μεξικό για τον πόλεμο κατά του ναρκοεμπορίου με χιλιάδες θύματα. Η Καλόνι κατέληξε ότι ο ΟΑΚ υπακούει στα συμφέροντα που πάντοτε υπάκουε, και απλά αναλαμβάνει πάλι το ρόλο του ως «υπουργείο αποικιών» των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

2 σχόλια:

e-h είπε...




Cuban Futures – Free entry to roundtable with Cuban Ambassador
The first major UK meeting to look at the current situation in Cuba, following Obama's visit in March and the 7th Cuban Communist Party Conference in April, takes place on Saturday 11 June.
Cuban Futures follows the CSC AGM at the NUT's Hamilton House, and provides an opportunity to find out what's really going on in Cuba and the latest on US-Cuba relations. Hear first hand from the Cuban ambassador and apanel of British Cuba experts.
10.30am-1.30pm: CSC AGM
2.30-4.30pm: Cuban Futures Roundtable discussion
NUT, Hamilton House, Mabledon Place, London WC1H 9BD
Free entry: All are welcome to attend the AGM and the roundtable discussion


Κούβας Futures - Δωρεάν είσοδος σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τον Κουβανό Πρέσβη
Η πρώτη σημαντική συνάντηση του Ηνωμένου Βασιλείου για να δούμε τη σημερινή κατάσταση στην Κούβα, μετά την επίσκεψη Ομπάμα το Μάρτιο και το 7ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, τον Απρίλιο, λαμβάνει χώρα το Σάββατο 11 Ιουνίου.
Κούβας Futures ακολουθεί την Ετήσια Γενική Συνέλευση CSC σε το NUT του Hamilton Σπίτι, και παρέχει μια ευκαιρία για να μάθετε τι πραγματικά συμβαίνει στην Κούβα και τα τελευταία για τις σχέσεις ΗΠΑ-Κούβας. Ακούστε πρώτο χέρι από τον κουβανο πρέσβη και μια ομάδα εμπειρογνωμόνων βρετανων για την Κούβα.
Δέκα και τριάντα - 13:30 μ.μ.: CSC Ετ.Γ.Σ.
2.30-4.30pm: Κούβας Futures Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης
NUT, Hamilton House, Mabledon Place, Λονδίνο WC1H 9BD
Δωρεάν είσοδος: Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσουν το Ετ.Γ.Σ. και τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης




Third round of talks with US conclude
The third meeting of the Cuba-US Bilateral Commission was held in Havana on May 16.
Talks highlighted the increase of official meetings and visits in both directions, including President Barack Obama’s visit to Havana in March 2016.
The Cuban Ministry of Foreign Affairs issued a press release following the talks which called for an end to the restrictions on the export of Cuban products to the US and for the establishment of normal banking relations between both countries.
The lifting of the “blockade is a priority, because it continues to harm the Cuban people and Cuba’s relations with third countries, and is also the main obstacle to the development of our economy,” said the statement.


Τρίτος γύρος των συνομιλιών με τις ΗΠΑ ολοκληρωθηκε
Η τρίτη συνάντηση της Διμερούς Επιτροπής Κούβα-ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε στην Αβάνα στις 16 Μαΐου.
Οι συνομιλίες υπογράμμισαν την αύξηση των επίσημων συναντήσεων και επισκέψεων σε δύο κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αβάνα Μάρτιο 2016.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας εξέδωσε ένα δελτίο τύπου μετά τις συνομιλίες με έκκληση για τον τερματισμό των περιορισμών στην εξαγωγή προϊόντων της Κούβας προς τις ΗΠΑ και για τον καθορισμό των κανονικών τραπεζικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Η άρση του «αποκλεισμού αποτελεί προτεραιότητα, διότι συνεχίζει να βλάπτει τον κουβανικό λαό και τις σχέσεις της Κούβας με τις τρίτες χώρες, και είναι επίσης το κύριο εμπόδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας μας", ανέφερε η δήλωση.


e-h είπε...

Garden Party for Cuba – Great live bands, food and drink plus chance to win tickets to Cuba!
Wednesday, 15 June, 7pm - RMT Maritime House, Old Town, London, SW4 0JW
CSC and the RMT invite you to celebrate freedom for the Miami Five and show solidarity with Cuba with friends from across the Labour and Trade Union movement.
With live music, buffet, FREE bar and special guests: Superb Cuban salsa band led by Afro-Cuban jazz violinist Omar Puente, plus a special set from the Alabama 3 – with their politically fiery brand of “country acid house” music.
Plus chance to win return flights to Cuba in the evening's raffle.


Garden Party για την Κούβα – Μεγάλα συγκροτήματα παιζουν ζωντανα, φαγητό και ποτό συν την ευκαιρία να κερδίσετε εισιτήρια για την Κούβα!
Τετάρτη, 15 Ιούν, 19:00 - RMT Maritime Σπίτι, Παλιά Πόλη, Λονδίνο, SW4 0JW
CSC και το RMT σας προσκαλούν να γιορτάσουμε την ελευθερία για τους Πέντε του Μαϊάμι και να δείξετε αλληλεγγύη προς την Κούβα με τους φίλους από όλο το εργατικό κίνημα και Συνδικάτα.
Με ζωντανή μουσική, μπουφέ, δωρεάν μπαρ και special guests: Εξαιρετικό Κούβας συγκρότημα σάλσα με επικεφαλής τον αφρο-κουβανο jazz βιολιστή Omar Puente, συν ένα ειδικό σετ από την Αλαμπάμα 3 - με πολιτικά φλογερό τους σήμα της "country acid house" μουσική.
Συν την ευκαιρία να κερδίσετε μετ επιστροφή πτήσεις προς Κούβα στην κλήρωση της βραδιάς.



Ecuadorean Parliament thanks Cuba for aid after quake
The National Assembly of the Republic of Ecuador has sent a letter of thanks to Cuban medical brigades for their assistance following the earthquake that hit the South American nation on 16 April 2016.
Cuba’s ambassador to Ecuador, Rafael Daussá Céspedes, read the letter of thanks to members of the Henry Reeve brigade, which specialises in disasters and serious epidemics. Members of the brigade are working in some of the worst affected areas of the country and have so far treated more than 6,000 people and carried out more than 400 surgeries.


Εκουαδόρ Κοινοβούλιο ευχαριστει την Κούβα για την ενίσχυση της μετά το σεισμό

Η Εθνική Συνέλευση της Δημοκρατίας του Ισημερινού απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στην κουβανική ιατρική ταξιαρχία για τη βοήθειά τους μετά το σεισμό που έπληξε το Νότιο αμερικανικό έθνος στις 16 Απριλίου το 2016.
Ο πρέσβης της Κούβας στο Εκουαδόρ, Ραφαέλ Daussá Céspedes, διαβασε την επιστολή της, χάρη στα μέλη της ταξιαρχίας Henry Reeve, η οποία ειδικεύεται στις καταστροφες και σοβαρες επιδημιες. Τα μέλη της ταξιαρχίας που εργάζονται σε ορισμένες από τις περισσότερο πληγείσες περιοχές της χώρας έχουν μέχρι στιγμής περιθάλψει περισσότερα από 6.000 άτομα και πραγματοποίησε πάνω από 400 χειρουργικές επεμβάσεις.



Miami Five Freedom Walk
Sponsored walk - Sunday 3 July 2016
Two years ago CSC supporters and friends enjoyed a marvellous day of sunshine, solidarity and fundraising for the campaign for freedom and justice for the Miami Five on a sponsored walk through the Chess Valley in Buckinghamshire. Little did we know then that Gerardo, Ramón and Antonio were so close to being released from US jails.
This year the sponsored walk will raise funds for the Miami Five Freedom Tour in July. Please join us and invite your family and friends on this great day out.



Μαϊάμι Πέντε Ελευθερίας Πορεια
Προπαγανδιστικη Πορεια - Κυριακή 3 του Ιούλη 2016
Πριν από δύο χρόνια CSC υποστηρικτές και φίλοι απόλαυσαν μια θαυμάσια ημέρα ηλιοφάνειας, με την αλληλεγγύη και συγκέντρωση χρημάτων για την εκστρατεία για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη για τους Μαϊάμι Πέντε σε μια πορεια χορηγίας μέσα από την κοιλάδα Chess στο Buckinghamshire. Λίγα ξέραμε τότε ότι Gerardo, Ramón και Antonio ήταν τόσο κοντά στο να απελευθερωθουν από τις φυλακές των ΗΠΑ.
Φέτος, η πορεια χορηγίας θα αντλήσει κεφάλαια για το Ταξιδι Ελευθερίας των Μαϊάμι Πέντε τον Ιούλιο. Παρακαλείσθε να ενωθοιτε μαζί μας και να καλέσετε την οικογένεια και τους φίλους σας σε αυτή τη μεγάλη μέρα.