Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Δευτερα 16 Μαιου 2016


Κυριακή 15/5/2016 άλλη μια μέρα στην πλατεία Συντάγματος. Το Ε.ΠΑ.Μ ήταν εκεί, πάντα στην πρώτη γραμμή. Όμως εσύ αγαπημένη μου φίλη, αλλά και εσύ φίλε μου δεν ήσουν παρών στο προσκλητήριο και μας έλειψες... ''Πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες''.
Σχολιο.- ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΙΛΙΟΠΡΟΔΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΛΑΒΑΡΑ. ΟΤΑΝ ΛΕΥΤΕΡΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φασιστικό μοιρολόι βράβευσε η Γιουροβίζιον. "Πόνος" για τους τάταρους δολοφόνους, συνεργάτες των ναζί. Και επειδή ξαφνικά μπήκε στην κουβέντα και η εγκληματική ΞΙΛΙΑ των τσάμηδων φασιστών, ας ακούσουμε αυτό το μοιρολόι. Για τη σφαγή στην Παραμυθιά της Θεσπρωτίας. Ήμουν σ' αυτή την αντιφασιστική εκδήλωση του Δήμου Χαϊδαρίου, πέρσι τέτοιον καιρό. Συγκλονιστικές στιγμές... Κανένα ελαφρυντικό σε κανέναν φασίστα! https://www.youtube.com/watch?v=ZjM6FptMr_Q
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πολύ περίεργη τροπή παίρνει σε κάποιες περιπτώσεις η συζήτηση για το ουκρανικό φασιστικό τραγούδι που κέρδισε στη Γιουροβίζιον. Κάποιοι σύντροφοι, απ' αυτούς που πανηγύριζαν για το νεοφασιστικό πραξικόπημα της Μαϊντάν και που χαρακτηρίζουν όργανα του Πούτιν τους κομμουνιστές που μάχονται με το όπλο στο χέρι κατά του φασισμού στο Ντονμπάς, μπαίνουν ακριβώς στη λογική αυτών που βράβευσαν το τραγούδι-ξέπλυμα των ναζιστικών εγκλημάτων στην Κριμαία. Επικεντρώνοντας στο άδικο του εκτοπισμού λαών ολόκληρων (Τατάρων, Τσετσένων, Γερμανών του Βόλγα κ.ά.) από τους Σοβιετικούς, επειδή η πλειονότητα τους είχε ταχθεί υπέρ των ναζί εισβολέων και συμμετείχε στα εγκλήματα κατά των άλλων σύνοικων λαών. Μέχρι και τη φασιστική δολοφονική ΞΙΛΙΑ των Τσάμηδων της Θεσπρωτίας, τους οποίους εκδίωξε ο ΕΔΕΣ, θυμήθηκαν, εμφανίζοντας τη συνεργασία τους με τους ιταλούς και γερμανούς κατακτητές λίγο-πολύ σαν αναγκαστική επιλογή λόγω των ελληνικών διώξεων. Το ΕΑΜ αντιτάχθηκε στην εκδίωξη του συνόλου των Τσάμηδων. Όχι γιατί όλοι ήταν θύματα του ελληνικού εθνικισμού. Αλλά γιατί ανάμεσά τους υπήρχε και μια μειονότητα που δεν ταυτίστηκε με τους φασίστες. Λίγη προσοχή, σύντροφοι! Τον φασισμό δεν τον πολεμάμε επιλεκτικά. Ας μη μας τυφλώνει ο αντισταλινισμός, μέχρι του σημείου να ψάχνουμε για ελαφρυντικά και στους φασίστες.
Σχολιο.- Όταν και επισήμως διαλύθηκε η ΕΣΣΔ και η σημαία με το σφυροδρέπανο καταργήθηκε, παρακολουθήσαμε τη σχετική τελετή στην τηλεόραση με μια φίλη μου και τον πατέρα της. Η φίλη μου κι εγώ κοιτάζαμε σαν αποσβολωμένες κάνοντας και τα σχετικά σχόλια ως νεαρές και νεόκοποι ιστορικοί, όταν είδαμε ότι ο πατέρας της έκλαιγε. "Μεγάλη συμφορά μάς βρήκε", ψέλλισε. (Ο άνθρωπος αυτός ουδέποτε υπήρξε αριστερός, κεντρώος ήταν πάντα.) Καληνύχτες.
Σχολιο.- Τότε ακριβώς υπήρχαν αριστεροί που θριαμβολογούσαν. Είχαμε, βλέπεις, ξεμπερδέψει με τον σταλινισμό και άνοιγαν οι δρόμοι της επανάστασης, όπως την ονειρεύονταν. Φοβερή αίσθηση της πραγματικότητας και φυσικά τρομερή ικανότητα πρόβλεψης του μέλλοντος!
Σχολιο.- Χωρίς να πίνω νερό στο όνομα του Ιωσήφ - κάθε άλλο, ωστόσο: καθ’ όλην τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, περίπου 20.000 Τάταροι της περιοχής της Κριμαίας οργανώθηκαν σε μάχιμες μονάδες "αυτοάμυνας" υπέρ των ναζί και κατά των Σοβιετικών, ενώ, μόλις, 630 Τάταροι της Κριμαίας συμμετείχαν σε σοβιετικές παρτιζάνικες μονάδες πολεμώντας τους ναζί. 100.000 ηταν οι Ταταροι. Και οι υπολοιποι που δεν ηταν ντυμενοι ναζι, τους υποστηριζαν. Επίσης, κατά τη γνώμη μου, η αντιφασιστική νίκη των λαών και η αυτοθυσία των Σοβιετικών, εν πολλοίς, τροφοδότησε την ποιότητα ζωής μας και τα δικαιώματά μας στον μεταπολεμικό κόσμο. Η πρόσφατη de facto ακύρωση της οικουμενικής διακήρυξης του 1948, το οικονομικό πείραμα που συντελείται στη χώρα μας, το πολιτικό που συντελείται στη Γαλλία και το ιδεολογικό υπόβαθρο της επιλογής τραγουδιού στη Eurovision ως απότοκα και της ήττας του 1991, σηματαοδοτούν μια νέα φάση επέλασης του κεφαλαίου και της αυτοκρατορίας. Βεβαίως, η συζήτηση για τη φύση και τον, ενδεχομένως, αρνητικό ρόλο του σταλινικού φαινομένου με υλιστικούς και όχι ιδεαλιστικούς όρους είναι όσο ποτέ αναγκαία. Καλημέρες!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επανεμφανίστηκαν οι 'Αγανακτισμένοι' στην Ισπανία
16/5/2016 1.00
Πολλές δεκαδες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν σήμερα Kυριακη βραδυ τους δρόμους της Μαδρίτης με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από τη γέννηση των «Αγανακτισμένων», του κινήματος που δημιουργήθηκε στη Μαδρίτη με στόχο να καταγγείλει μια πολιτική τάξη αποκομμένη από την πραγματικότητα που βιώναν οι πολίτες, τη διαφθορά και τα μέτρα λιτότητας. Το πλήθος πραγματοποίησε πορεία υπό τους ήχους των τυμπάνων με τους διαδηλωτές να κρατούν πανό όπου αναγράφονταν μεταξύ άλλων τα συνθήματα: «Αγανακτισμένοι, ενωμένοι ή ηττημένοι» και «Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών, όχι των κρατών». Στη Μαδρίτη, η επέτειος του κινήματος εορτάστηκε επίσης με συγκεντρώσεις στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ, στο κέντρο της πρωτεύουσας, την οποία είχαν καταλάβει οι Αγανακτισμένοι για ένα διάστημα πολλών εβδομάδων. «Πριν από πέντε χρόνια, ήλθαμε εδώ και αυτό ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή αφύπνισης, ενότητας και συλλογικότητας» δήλωσε η Πάολα Ουέιλ, μια 35χρονη δασκάλα.
Το «15-Μ», ήτοι «15η Μαΐου», η πρώτη δηλαδή ημέρα μιας κινητοποίησης που έμελλε να εξελιχθεί στο κίνημα των Αγανακτισμένων «είναι ένα κίνημα των ανθρώπων της βάσης» τόνισε από την πλευρά του ο Λορένθο Ιγκουέρας, ένας 52χρονος δημιουργός ντοκιμαντέρ. Πριν από τη γέννηση του κινήματος, «δεν είχαμε συνειδητοποιήσει αυτό που είμαστε: ικανοί να σκεφτόμαστε και να αντιδράμε» επισήμανε. 15M - Manifestación 5 Aniversario - Madrid 2016 Ήταν «η αφύπνιση των πολιτών που υπέφεραν εδώ και χρόνια μόνοι τους- σαν να επρόκειτο για ατομικά βάσανα κι ευθύνες, από τις επιπτώσεις μιας καταστροφικής κρίσης» έγραψε σε άρθρο της στην εφημερίδα El Pais η Ρίτα Μαέστρε, εκπρόσωπος τύπου της δημαρχίας της Μαδρίτης, που διοικείται από το 2015 από μια πλατφόρμα πολιτών την οποία εν μέρει συνθέτουν εκπρόσωποι των Αγανακτισμένων. «Το κίνημα διαδόθηκε» σημείωσε η Αλίθια Ορτέλς, νοσοκόμα και ακτιβίστρια του κόμματος των Αγανακτισμένων, του Podemos. «Ήμασταν σαν ζόμπι, απόλυτα απαθείς. Αυτό υπήρξε μια κινητοποίηση που βοήθησε τους πολίτες να θέσουν τα ερωτήματά τους».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πολεμικό μήνυμα Πούτιν στις ΗΠΑ για την περικυκλωση απο τις ΗΠΑ: "Η αντιπυραυλική ασπίδα μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση που δεν έχει δει ξανά ο πλανήτης"
“Πολεμικό μήνυμα” εξέπεμψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σχολιάζοντας τα εγκαίνια της εγκατάστασης της αντιπυραυλικής ασπίδας του... ΝΑΤΟ στη Ρουμανία και την Πολωνία. Υποστήριξε πώς η Ρωσία κάνει ότι είναι δυνατόν για να επικρατήσει η ειρήνη στο πλανήτη αλλά αυτό δεν γίνεται σεβαστό από τις ΗΠΑ τότε μπορεί να ξεσπάσουν συγκρούσεις που προηγούμενες της δεν θα υπάρχουν.Μιλώντας σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της αμυντικής βιομηχανίας ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε συγκεκριμένα πώς “η Μόσχα κάνει ότι είναι δυνατόν για να διατηρήσει τη στρατηγική ισορροπία δυνάμεων και να αποφύγει πολεμικές συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας, αλλά αν αυτό δεν καταστεί εφικτό τότε οι συγκρούσεις που μπορεί να ξεσπάσουν δεν θα συγκρίνονται με τίποτα με αυτές που πραγματοποιούνται ήδη σε κρίσιμες περιοχές του πλανήτη”.
Ασφαλώς και η Μόσχα δεν μένει με σταυρωμένα χέρια στις κινήσεις που κάνει το ΝΑΤΟ, αναπτύσσοντας την αντιπυραυλική άμυνας στην “αυλή” της. Έχει στοχοποιήσει ήδη όλες τις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στις χώρες της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας και έχει έτοιμους τους σύγχρονους βαλλιστικούς πυραύλους και όλα τα συστήματα που διαθέτει προκειμένου να εξαπολίσει επίθεση.Μεταξύ αυτών ο ICBM “Bulava-30”, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές και έχει την δυνατότητα προσβολής πολλαπλών αμερικανικών στόχων, ο νέος πύραυλος "Sarmat", που μπορεί μέσα σε δευτερόλεπτα να καταστρέψει ολόκληρη τη χώρα και ασφαλώς οι αντιβαλλιστικοί πύραυλοι Iskander-M.Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι η αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα στην Ανατολική Ευρώπη δεν έχει αμυντική χρησιμότητα αλλά εκφράζει στρατηγικά τις πυρηνικές βλέψεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη και δεν ελήφθησαν καθ' όλου υπόψη οι ανησυχίες της Μόσχας.“Αυτή είναι μία ξεκάθαρη παραβίαση της Συνθήκης για τα Πυρηνικά Όπλα Μέσου Βεληνεκούς (γνωστή και ως ΙΝF), καθώς οι εκτοξευτές πυραύλων που θα εγκατασταθούν στην Ρουμανία και στην Πολωνία επιτρέπουν την χρήση πυραύλων μεσαίας και μικρής εμβέλειας.
Εξάλλου, η παραβίαση της συνθήκης INF είναι το δεύτερο χτύπημα στην παγκόσμια ασφάλεια μετά την μονομερή απόσυρση των ΗΠΑ από την Αντιβαλλιστική Πυραυλική Συνθήκη- κάτι που αποτέλεσε την πρώτη κίνηση των ΗΠΑ προς την προσπάθεια μεταβολής της παγκόσμιας ισορροπίας δυνάμεων. Αυτό δημιουργεί μία πρόσθετη ανησυχία", είπε ο Β. Πούτιν σχολιάζοντας τα αποκαλυπτήρια του συστήματος Aegis στη στρατιωτική βάση της Ρουμανίας.Ο Ρώσος Πρόεδρος υπενθύμισε ότι το αντιπυραυλικό σύστημα στην Ρουμανία αναπτύχθηκε στα πλαίσια της ανησυχίας των Δυτικών και Ευρωπαίων εταίρων μας για την πυρηνική απειλή που συνιστά το Ιράν.“Και που είναι τώρα η πυρηνική απειλή από το Ιράν; Δεν υπάρχει καμία απειλή. Οι ίδιες οι ΗΠΑ πήραν την πρωτοβουλία να συνάψουν συμφωνία με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Τα έκαναν όλα σωστά και υποστηρίζουμε την στάση της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Όμως παρ’ όλη την ανυπαρξία απειλής από το Ιράν, η κατασκευή του αντιπυραυλικού συστήματος βρίσκεται σε εξέλιξη” τόνισε.Ο Β. Πούτιν υποστήριξε επίσης ότι η Μόσχα πρότεινε στην Ουάσιγκτον την συνεργασία πάνω στο θέμα του Ιράν, την οποία και αρνήθηκαν οι αμερικανικές αρχές. “Όλες οι προτάσεις μας απορρίφθηκαν.
Προσκληθήκαμε απλώς για να συζητήσουμε και όχι να εργαστούμε από κοινού για την επίλυση του ζητήματος, με άλλα λόγια δεν υπήρξε κάτι συγκεκριμένο. Όλα γίνονται μονομερώς χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι ανησυχίες μας”.Οι ενέργειες αυτές από την πλευρά του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ υπονομεύουν, κατά τον Β. Πούτιν, την παγκόσμια ασφάλεια και ξεκινούν νέα κούρσα εξοπλισμών. “Η Μόσχα αναγκάζεται να προβεί σε νέους τρόπους αντιμετώπισης των αναδυόμενων απειλών, μετά την ανάπτυξη των αμερικανικών αντιπυραυλικών συστημάτων κοντά στα σύνορα της Ρωσίας”, δήλωσε ο Β. Πούτιν.Πρόσθεσε επίσης πώς η Ρωσία δεν θα παρασυρθεί σε έναν αγώνα εξοπλισμών. “Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο”, είπε Ο Ρώσος Πρόεδρος και κατέληξε “όπως είπαμε πριν δεν θα παρασυρθούμε σ’ αυτόν τον αγώνα εξοπλισμών αλλά θα ακολουθήσουμε την δική μας πορεία δουλεύοντας με ακρίβεια και ταυτόχρονα συνεχίζοντας την χρηματοδότηση του εξοπλιστικού μας προγράμματος, σύμφωνα με τους στόχους που θέσαμε αρκετά χρόνια πρίν”.Τα σχέδια δημιουργίας αντιπυραυλικής ασπίδας γύρω από τη Ρωσία δυναμιτίζουν συνεχώς την κατάσταση και όσο οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ τραβούν το σχοινί όλα είναι πιθανά...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΑΝΑΓΕΜΙΖΕΙ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑTA ΕΛΠΙΔΑΣ, ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΞΑΝΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Από αργά το απόγευμα άρχισε να συρρέει πολύς κόσμος στο Σύνταγμα, μετά το καλέσμα της διαδικτυακής κίνησης #ΑΡΚΕΤΑκαι μετά από τα καλέσματα πολλώνδιαδικτυακών πρωτοβουλιών, στο πλαίσιο της παγκόσμιας κινητοποίησης που εκπορεύεται από τη Γαλλία και τις γαλλικέςκινητοποιήσεις.
Αυτήν την ώρα εκατοντάδες νέοι και νέες, που με πολύχρωμες σημαίες, βρίσκονται μέσα στην πλατείαΣυντάγματος και έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη συνέλευση, στην οποία συμμετέχουν όλο και περισσότεροι και περισσότερες. Στο πάνω μέρος της πλατείας έχει συγκεντρωθεί πολύς κόσμος, ο οποίος αυτήν τη στιγμή έχει κλείσει όλο το κάτω μέρος της Αμαλίας, φωνάζοντας συνθήματα κατά της νεομνημονιακής κυβέρνησηςΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα, το οποίο ετοιμάζεται να καταθέσει και το οποίο περιλαμβάνει μέτρα φορολεληασίας, το δημοσιονομικό ''κόφτη'', το ξεπούλημα των ''κόκκινων''δανείων και το ξεπούλημα της χώρας σε εγχώρια και ξένα συμφέροντα.
Στο πάνω μέρος της πλατείας βρίσκεται μεγάλο μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας, με την παρουσία τουΠαν. Λαφαζάνη και πολλών κεντρικών στελεχών της παράταξης. Επίσης, στο Σύνταγμα βρίσκονται δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΕΠΑΜ. Η κοσμοσυρροή, όσο βραδιάζει, γίνεται όλο και πιο μεγάλη στο Σύνταγμα και αναμένεται ναπραγματοποιηθεί στην πλατεία ολονύκτια διαμαρτυρία.
Η αναζωογόνηση του κινήματος των Πλατειών με τη σημερινή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, αποτελεί μια νέα αγωνιστική αφετηρία, η οποία, μπορεί και πρέπει να εξελιχθεί σε μεγάλο νεολαιίστικο και λαϊκό κίνημα αντίστασης, διαμαρτυρίας, ελπίδας και εναλλακτικήςπρότασης ενάντια στην μνημονιακή και υπόδουλη Ελλάδα.
Κυριακή 15 Μαίου 2016
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απαγορεύεται η κυκλοφορία και οι συγκεντρώσεις στη Γαλλία!
Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Μάιος, 2016 - 11:13
Την Κυριακή παρουσιάσαμε το εκρηκτικό κοινωνικό μείγμα που υπάρχει αυτή την στιγμή στην Γαλλία με τους διαδηλωτές να κατακλύζουν όλες τις πόλεις της χώρας και να συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις χτυπούν με πολύ άγρια νέους και νέες. Παρακάτω δείτε τα έγγραφα που ανέβασε στο προφιλ της η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά
Απαγόρευση κυκλοφορίας σε πολίτες στη Γαλλία
Οι κυβερνήσεις, ποτε δεν απειλήθηκαν κατα μέτωπο απο την τρομοκρατια, όσο απο την οργή των λαών. Σκεπτόμενη εδω και καιρο τον τρόπο με τον οποιο ο Ολαντ κήρυξε την Γαλλια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης -την οποια σχεδίαζε απο καιρο- και την ευκολία με την οποια δίνει παράταση σ´ αυτο το καθεστώς, καταλήγω στο συμπέρασμα οτι η γαλλική κυβέρνηση περίμενε μεγάλη κοινωνική ένταση απεναντι στα αντιλαϊκά σχέδια της πολιτικής την οποία εχει δεσμευτεί να εφαρμόσει. Τους τελευταίους μήνες, παράλληλα με την κλιμάκωση της αστυνομικής βίας απεναντι σε πολίτες, η Δημοκρατία στην Γαλλία αποδυναμώνεται. Τελευταίο πλήγμα που σκορπά ανησυχία, είναι οι αστυνομικοί που απο χθες το πρωί χτυπουν τις πόρτες ακτιβιστών και αντιφασιστών για να τους παραδώσουν επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, με το οποιο τους απαγορεύεται να παρουν μερος στη μεγάλη διαδήλωση της Τρίτης.
Βασικά οι αρχές τους απαγορεύουν να κυκλοφορούν απο τις 11h00 το πρωί έως τις 20h00 το βράδυ στο έκτο, έβδομο, δέκατο τέταρτο και δέκατο πέμπτο διαμέρισμα του Παρισιού και απο τις 18h00 το απόγευμα έως τις 7h00 το πρωι της Τετάρτης, στην περιοχή της πλατείας Δημοκρατίας οπου συγκεντρώνονται οι πολίτες για την Ολονύχτια!
Αν η Ελλάδα έγινε εργαστήριο λιτότητας, η Γαλλία μετατράπηκε σε εργαστήριο καταστολής των πολιτών. Και τα δυο αποτελούν πλέον εξαγώγιμα προϊόντα made in EU.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΟΕ: Από "Τσιπροφρουροί" τώρα καλούν σε αποχή από τις φοιτητικές εκλογές
Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Μάιος, 2016 - 12:35
Παναγιώτης Κάτσικας
Σε 2 άρθρα που είχα γράψει το 2013 με τίτλο "Παρακολουθώντας τη μετάλλαξη: ΣΥΡΙΖΑ-ΚΟΕ" και οι "διακοσμητές της μετάλλαξης' κάποιος Γ.Παπαϊωάννου είχε σπεύσει να ανταπαντήσει περι προβοκάτσιας. Λίγες μέρες μετά απάντησε και ο Γιώργος Τσίπρας στα δύο κείμενα όπου με είχε χαρακτηρίσει ειρωνικά ως "γίγαντα της σκέψης". Να σημειώσουμε αρχικά πως ο Γιώργος Τσίπρας τώρα βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ διορισμένος σε κάποια κυβερνητική θέση μαζί και με άλλα στελέχη της ΚΟΕ όπως ο κ. Καραμάνος. Τι έγραφε τότε το ένα από τα δύο κείμενα για την ΚΟΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ: «Εδώ και αρκετό καιρό το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη δεν είναι πλέον στις προτεραιότητες και τις άμεσες διεκδικήσεις της ΚΟΕ», αναφέρεται σε ανακοίνωση της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αφίσα με το λογότυπό της που προβάλει την έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, όπως διευκρινίζεται είχε εκδοθεί το 2010. Επισημαίνεται ακόμη ότι «η ΚΟΕ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας οργανωμένης προβοκατόρικης επίθεσης, με στόχο να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο μετέχει» και, στο πλαίσιο αυτό, καταγγέλλεται ότι «τα τελευταία εικοσιτετράωρα, πολιτικά κέντρα του συστημισμού, με πρωτοστάτη τη ΝΔ και τα ενεργούμενά τους στο χώρο των ΜΜΕ, περιφέρουν σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες παλιές αφίσες της ΚΟΕ με περιεχόμενο ενάντια στην ΕΕ, ζητώντας δίκην εισαγγελέως τέτοιες θέσεις και τέτοιες δυνάμεις να καυτηριαστούν και να αποβληθούν από τον "εθνικό κορμό”...». Η ιστορία και τα διδάγματα της είναι επίμονα.Ο εκφυλισμός και η οβιδιακή μεταβολή της πρώην «επαναστατικής» Α/ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ νυν ΚΟΕ φαίνεται να ολοκληρώνεται στα πλαίσια ενσωμάτωσης της σε «αριστερά» κυβερνητικά σχέδια. Ένα flashback θα ήταν κατατοπιστικό για το πώς η παραπάνω οργάνωση κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει συμπλήρωμα του Συνασπισμού, να διαλύσει την μισή της οργάνωση και στο τέλος να πετάξει στα σκουπίδια κάθετι ριζοσπαστικό υοθετώντας μια καθαρόαιμη σοσιαλδημοκρατική τοποθέτηση. Και αν αυτές τις κωλοτούμπες τις κάνει ΚΟΕ με την μυρωδιά και μόνο της κυβερνητικής εξουσίας φανταστείτε τι κωλοτούμπες θα δούμε από το πατέρα της οικογένειας το..ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ." Παρακάτω το άλλο κείμενο έγραφε: "Με βάση την πρόσφατη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ η ηγεσία της ΚΟΕ έχει γίνει πιο «Τσιπρική» από τους «Τσιπρικούς» , ουσιαστικά αναπόσπαστο κομμάτι της τοποθέτησης που υπερίσχυσε σε αυτήν, κόβοντας με συνέπεια κάθε σχέση με τις πιο αριστερές αντι-Ε.Ε. τοποθετήσεις (Λαφαζάνης) εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Υιοθετώντας λοιπόν την κεντρική γραμμή της ηγεσίας του Συνασπισμού η ΚΟΕ κατοχυρώνει και με την βούλα την μετάβαση της στο στρατόπεδο της διαχείρισης και του φιλοευρωπαισμού κλείνοντας το μάτι ακόμα και σε προτάσεις συνεργασίας με κόμματα όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Στα πλαίσια πάντα της συγκρότησης ενός «λαϊκού δημοκρατικού» μετώπου ενάντια στην κρίση. Στο «μετατροϊκανό ξέφωτο» που θέλει να τρέξει ο Ρούντι Ρινάλντι, δεν θα έχει παρέα την σκέψη Μάο Τσετουνγκ (αν και θα ήταν ιεροσυλία να λέγαμε ότι είχε εν τέλει ποτέ σχέση), τον Λένιν ή τον Μαρξ, αλλά μια ακίνδυνη «αριστερή» κυβερνητική εμπειρία κομμένη και ραμμένη από τον πατέρα της οικογένειας Συνασπισμό.." Ύστερα από 3 χρόνια και μετά την εμπειρία της πρώτης φοράς αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ και ψήφισε μνημόνια και έκανε την μία κωλοτούμπα μετά την άλλη, και αποτελεί τον διαχειριστή της εξουσίας στην πιο φιλοευρωπαική της έκφορά. Ύστερα από 3 χρόνια, η ΚΟΕ υπάρχει μόνο ως κύκλος συζητήσεων γύρω από μία εφημερίδα που λέγεται "δρόμος", κατεβαίνει σε πορείες με πανό που έχουν πάνω γραβάτες και σώβρακα, χωρίς καμία αναφορά σε αριστερά, κλπ κλπ. Πως μπορεί άλλωστε; Η οργάνωση του Ρούντι Ριναλντι το προηγούμενο διάστημα ήταν αυτό που λέμε ΣΥΡΙΖΟφρουροί και ΤΣΙΠΡΟφρουροί τόσο ώστε να δημιουργήσουν τις μεγαλύτερες "πολιτικές" αντιπάθειες σε όλες τις τότε τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ (Αριστερό Ρεύμα, 53+, ΔΕΑ, το σύνολο της ΑΡΕΝ και νεολαίας ΣΡΖ κ.α.)
Πως μου ήρθε όμως;
Η αλήθεια είναι ότι εν'όψει φοιτητικών εκλογών έπεσε στα χέρια μου ένα φυλλάδιο της ΚΟΕ με τίτλο "Δεκάλογος-παρέμβαση στις φοιτητικές εκλογές" σημειώνοντας πως δεν θα συμμετάσχουν γιατί "οι φοιτητικές εκλογές ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΟΗΜΑ". Προφανώς και δεν χρήζουν κάποιας πολιτικής κριτκής τα επιχειρήματά. Αρκεί να σημειώσουμε πως την αδυναμία παρέμβασης της την θεωρητικοποιεί με απολιτικες μπουρδουλογίες και ακροβασίες. Πλέον το πιστεύω ότι το παράδειγμα της ΚΟΕ πρέπει να γίνει αντικείμενο μελέτης ως ότι πιο μεταλλαγμένο και οπορτουνίστικο υπήρξε στην Αριστερά με βάση τις καταβολές του (ΟΜΛΕ, Χοτζέα και Α/Συνέχεια) και τους επιθανάτιους ρόγχους του.
Και ένα quiz Με βάση το τρίπτυχο "Ανεξαρτησία, Δημοκρατία, Χειραφέτηση: Ο δρόμος για την Ελευθερία στη χώρα μας" που νομίζετε ότι θα βρει να κολλήσει την πολιτική του ομάδα ο Ρούντι;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Δήμος που έκανε το αυτονόητο: Μπόλιασε τις νερατζιές της πόλης για να δώσουν λεμόνια Οι αστικοί οπωρώνες, ιδιαίτερα για την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, της ακραίας φτώχειας και της επισιτιστικής ανασφάλειας θα έδιναν σε πολλούς ανθρώπους την ευκαιρία να φάνε δωρεάν. "Ναι" στην αστική δενδροκομία είπε πρόσφατα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Το τελευταίο διάστημα μπολιάστηκαν οι νεραντζιές στις γειτονιές της πόλης προκειμένου, σε λίγο καιρό, να δώσουν δωρεάν λεμόνια στους κατοίκους.
Σχολιο.- Συγχαρητήρια γι' αυτήν την ενέργεια, αλλά με το καυσαέριο τι γίνεται; Σχολιο.- δεν υπαρχει προβλημα με το καυσαεριο, καθως ειναι κατι που βοηθα τα φυτα να αναπτυχθουν κ να φωτοσυνθεσουν. Σε πολλα θερμοκηπια μαλιστα, υπαρχει ειδικος μηχανισμος που εκλυει CO2 κ αλλα, προκειμενου την καλυτερη αναπτυξη των φυτων. Οποτε ενα καλο πλυσιμο κ φατε ανετα. Σχολιο.- και στο γαλατσι εχει γινει αυτο σε μικροτερη εκταση βεβαιως και οχι απο το δημο αλλα απο ιδιωτη γεωπονο. Σχολιο.- Τόσο απλό, μα τόσο πρακτικό. Σε όλη την Αθήνα & τον Πειραιά γιατί όχι ;;; Σχολιο.- Τό ΄χει κάνει χρόνια τώρα.. απ΄ όταν οι άλλοι δήμοι -σύμφωνα πάντα με τις προσταγές/οδηγίες της ΕΕ- απαγορεύουν κ στους φροντίζοντες τα δέντρα, στα πεζοδρόμια των σπιτιών τους, κατοίκων, να κάνουν οποιαδήποτε κηπουρική εργασία, εκτός του ποτίσματος κ τους εγκαλούν, αν κάποιος διανοηθεί να παρέμβει, με πρόσκληση στο δημαρχείο κ επίπληξη, με απειλή τιμωρίας!!!! Σε μας είχαν, μετά από τέτοιο περιστατικό, τοιχοκολλήσει ειδοποίηση-ενημέρωση..
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Eurovision μας γυρνάει στο 1944 για να μας υπενθυμίσει τα εγκλήματα…των Σοβιετικών
Την πρώτη θέση στο διαγωνισμό της Eurovision κατέλαβε το τραγούδι που εκπροσώπησε την Ουκρανία, με τίτλο «1944». Συγκεκριμένα πήρε τη 2η θέση στην ψηφοφορία του κοινού και την 2η θέση στην ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής. Κατά περίεργη σύμπτωση, και το νόμπελ λογοτεχνίας φέτος κατέληξε σε ουκρανικά χέρια. Φαίνεται λοιπόν πως υπάρχει μεγάλη πολιτιστική άνθιση στην Ουκρανία…μετά την «επανάσταση» του Μαϊντάν. Φυσικά ο διαγωνισμός της Eurovision είναι ένα πολιτισμικό σκουπίδι με κάκιστα ή στην καλύτερη περίπτωση μετριότατα τραγούδια, τόσο από μουσική όσο και από στιχουργική άποψη. Όμως, ως ένα γεγονός με σημαντική προβολή από τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, ως μια γιορτή υποκουλτούρας με εκατομμύρια όμως θεατές, κυρίως νέους, ο διαγωνισμός αξιοποιείται συχνά-πυκνά για πολιτικούς σκοπούς. Τί εντύπωση θα σχημάτισαν άραγε οι εκατομμύρια Ευρωπαίοι νέοι όταν άκουσαν ότι το ουκρανικό τραγούδι «1944» αφηγείται την ιστορία για «αυτό το απαίσιο έτος που άλλαξε για πάντα τη ζωή μίας «εύθραυστης» γυναίκας, της προγιαγιάς μου Nazylkhan»όπως είπε η Ουκρανή τραγουδίστρια; Έτσι, λοιπόν, μέσω της επίκλησης στο συναίσθημα και με δεδομένη την άγνοια ή την ημιμάθεια γύρω απ’ την ιστορία το «απαίσιο έτος 1944″ καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον πιο προβεβλημένο ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.
Κατά το απαίσιο 1944, μαθαίνουμε ότι οι Ρώσοι/Σοβιετικοί (εσκεμμένη η ταύτιση από πλευράς Δύσης) αποφάσισαν να εκκενώσουν την Κριμαία απ’ τον ταταρικό πληθυσμό, μαζί και την προγιαγιά της νικήτριας της φετινής eurovision. Γιατί; Γιατί ξαφνικά το σοβιετικό καθεστώς, το οποίο με την εγκαθίδρυσή του το 1918 έδωσε αυτονομία στην Κριμαία και πλήρη γλωσσικά/πολιτιστικά δικαιώματα στον ταταρικό πληθυσμό που κατοικούσε εκεί αποφάσισε κατά το απαίσιο 1944 να αναγκάσει την πλειοψηφία των Τατάρων να μετεγκατασταθούν στο Ουζμπεκιστάν; Το ερώτημα αυτό δεν χρειάζεται να απαντηθεί προφανώς. Εχει γινει πλεον πασιγνωστο στην Ελλαδα ότι οι Ταταροι ηταν συνεργατες των Γερμανων ναζι. Κατι σαν τα δικα μας Ταγματα Ασφαλειας. Τους γνωστους γερμανοτσολιαδες προδοτες.
Όταν τον Φλεβάρη του 2014, η εκλεγμένη κυβέρνηση της Ουκρανίας ανατράπηκε από το γνωστό πραξικόπημα του «Μαϊντάν» με τις ευλογίες των ΗΠΑ-ΕΕ κι η νέα εξουσία άρχισε να χτίζει ένα αντι-ρωσικό, αντι-κομμουνιστικό, νεοφασιστικό κράτος, η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της Κριμαίας (πάνω από 90%) ψήφισε σε δημοψήφισμα υπέρ της απόσχισης από την Ουκρανία και την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία. Λογικό, αφού η τεράστια πλειοψηφία των 2 εκ. κατοίκων της Κριμαίας μιλά ρωσικά ως μητρική/πρώτη γλώσσα και έχει ρωσική εθνική συνείδηση ενώ διάκειται ευμενώς προς το σοβιετικό παρελθόν της περιοχής. Το ρωσικό κράτος προσαρτώντας την Κριμαία, ψήφισε νόμο με τον οποίο γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα όλων των μειονοτήτων της περιοχής (μεταξύ αυτών και των Τατάρων) καθώς και η αποκατάσταση «ιστορικών αδικιών». Έτσι, από τους πάνω από 100.000 Τατάρους κατοίκους της Κριμαίας, μόνο 8.000 επέλεξαν να καταφύγουν σε ουκρανικά εδάφη. Έκτοτε, μια μεγάλη επιχείρηση πολιτικής προπαγάνδας στην οποία πρωταγωνιστεί το νέο ουκρανικό καθεστώς, οι ΗΠΑ κι η Τουρκία μιλούν για την ανάγκη απελευθέρωσης της Κριμαίας. Βασικό επιχείρημα σε αυτή την εκστρατεία αποτελούν τα δικαιώματα των Τατάρων τα οποία υποτίθεται πλήττονται από τη στιγμή που η περιοχή αποτελεί ρωσικό έδαφος.
Φυσικά, οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Τουρκία δεν βρήκαν κουβέντα να πουν όταν οι πραξικοπηματίες του «Μαϊντάν» δήλωσαν ότι θα καταργήσουν -και κατήργησαν εν μία νυκτί- τη ρωσική γλώσσα ως μία από τις δύο επίσημες της Ουκρανίας. Τι κι αν για πάνω από 10-15 εκατομμύρια πολίτες της Ουκρανίας αυτή ήταν η μητρική/πρώτη γλώσσα;; Σημασία έχει η «καταπίεση» των εκατό χιλιάδων Τατάρων της Κριμαίας. Καταπίεση που στοιχειοθετείται από καταγγελίες κάποιων Τατάρων συνεργατών του νέου ουκρανικού καθεστώτος που συνεργάζονται άψογα με τους νεοναζί του Δεξιού Τομέα για ναμπλοκάρουν τον οδικό άξονα από τον οποίο μεταφέρονται τρόφιμα και άλλα προϊόντα προς την Κριμαία. Καταπίεση για την οποία διαρρηγνύει τα ιμάτιά του και ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θεωρεί ότι στην Τουρκία δεν υπάρχει κουρδική μειονότητα κι έτσι τα 15-20 εκατομμύρια Κούρδων δεν έχουν κανένα γλωσσικό/πολιτιστικό δικαίωμα.
Όσον αφορά στο απαίσιο 1944 -αυτή ήταν η χρονιά απελευθέρωσης χιλιάδων χιλιομέτρων γης και δεκάδων εκατομμυρίων κατοίκων της Σοβιετικής Ένωσης από τους Γερμανούς ναζί κατακτητές και τους συνεργάτες τους (μεταξύ των οποίων ήταν και πολύ μεγάλες μερίδες των Τατάρων της Κριμαίας, οι οποίοι ευθύνονται για τον σφαγιασμό δεκάδων χιλιάδων σοβιετικών παρτιζάνων σε μάχες και σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως το στρατόπεδο Κράσνιι, το οποίο ονομάστηκε «Μπούχενβαλντ της Κριμαίας». Τόσο πιστοί και θερμοί υποστηρικτές της χιτλερικής Γερμανίας ήταν οι 20.000 Τατάροι της Κριμαίας που κατατάχτηκαν στα φιλο-ναζιστικά μουσουλμανικά τάγματα ώστε μονάδες τους στάλθηκαν κατά το απαίσιο 1944 στη Γαλλία για να συντρίψουν την αντίσταση των Γάλλων «Μακί» παρτιζάνων!!). Το έτος αυτό ήταν όντως απαίσιο για κάθε έως τότε συνεργάτη των ναζί. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να πούμε ότι το σύνολο των Τατάρων συνεργάστηκε με τους ναζί. Άλλωστε, αρκετοί πολέμησαν στις τάξεις του Κόκκινου Στρατού. Είναι όμως αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός ότι ένα μεγάλο κομμάτι τους, το έπραξε. Το ίδιο απαίσιο όμως ήταν το 1944 και για τους υποστηρικτές του Ουκρανού αρχισυνεργάτη των ναζί, Στεπάν Μπαντέρα, τα τάγματα του οποίου κατά τα καθόλου απαίσια έτη 1941-1942-1943 ξεκλήρισαν την πολωνική μειονότητα της δυτικής Ουκρανίας και τους Εβραίους της Οδησσού και άλλων περιοχών. Σήμερα ο Στεπάν Μπαντέρα έχει αναγνωριστεί ως Εθνικός Ήρωας της Ουκρανίας ενώ πέρυσι ο τότε πρωθυπουργός της Ουκρανίας είχε δηλώσει ότι το 1944, η -σοβιετική υπενθυμίζουμε- Ουκρανία είχε δεχτεί την εισβολή του Κόκκινου Στρατού (εισβολή οι Γερμανοί το 1941, εισβολή κι οι σοβιετικοί στη σοβιετική ένωση…κάπως έτσι γράφεται η σύγχρονη ιστορία και πριμοδοτείται η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη). Τέλος, απαίσιο ήταν το έτος 1944 και για τα ελληνικά Τάγματα Ασφαλείας και κάθε συνεργάτη του κατακτητή στην Ελλάδα, οι οποίοι όμως βρήκαν στοργική αγκαλιά προστασίας στους Βρετανούς τον Δεκέμβρη του 1944.
Για τα απαίσια 1941-1942-1943 όταν τα ναζιστικά στρατεύματα έκαιγαν και λεηλατούσαν τη Σοβιειτκή Ένωση δολοφονώντας δεκάδες εκατομμύρια σοβιετικούς πολίτες όλων των εθνοτήτων δεν θα γραφτεί κανένα δακρύβρεχτο τραγούδι που να λάβει θερμής υποδοχής από διαγωνισμούς όπως η Eurovision. Πολύ παραπάνω δεν θα υπάρξει καμία αντίδραση όταν το ουκρανικό καθεστώς απαγορεύει και ποινικοποιεί κάθε αναφορά και προπαγάνδα υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης. Η Ουκρανή τραγουδίστρια Τζαμάλα κι η κάθε Τζαμάλα-όργανο μιας ύπουλης προπαγάνδας θα μπορεί να πληροφορεί τη διεθνή κοινή γνώμη για τα δεινά της προγιαγιάς της κατά το απαίσιο έτος 1944, δεν θα βρίσκει όμωςκουβέντα να πει για το 1 εκ. πρόσφυγες που κατέφυγαν απ’ την Ουκρανία στη Ρωσική Ομοσπονδία κατά τα έτη 2014-2015 λόγω του πολέμου που εξαπέλυσε το ουκρανικό καθεστώς στην περιοχή του Ντονμπάς, για τα καμμένα χωριά των ρωσόφωνων της Ανατολικής Ουκρανίας και για το ολοκαύτωμα της Οδησσού στις 2 Μάη 2014.
Γι’ αυτά όμως θα μιλάμε εμείς. Και δεν θα δώσουμε ούτε σπιθαμή σε αυτούς πουπροσπαθούν να πείσουν την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ότι όσο οι ναζί έχαναν, άρχισαν να συμβαίνουν απαίσια πράγματα. Αντιθέτως θα πούμε ένα ζήτω για το υπέροχο 1944και το ακόμα πιο υπέροχο 1945.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε εικόνες: To ISIS βεβηλώνει χριστιανικό νεκροταφείο στην επιδρομή στο Deir Ezzor
Κατά τη διάρκεια της επιδρομής στο νοσοκομείο al-Assad στο Deir Ezzor πριν από δύο ημέρες, ISIS μαχητές κατέλαβαν ταυτόχρονα το μεγαλύτερο μέρος του νεκροταφείου Το Deir Ezzor το οποίο βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα νότια του νοσοκομείου, κατά μήκος της Μ7-αυτοκινητόδρομο. Το μέσο μαζικής ενημέρωσης ισλαμικού κράτους Amaq News είπε 10 κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αψιμαχίας στο χριστιανικό νεκροταφείο. Με την είσοδο στο νεκροταφείο, ISIS αγωνιστές έσπευσαν να ποζάρουν για φωτογραφίες τις οποίες αποστέλλονται σε Amaq News να δημοσιεύει, για λόγους προπαγάνδας.
Ωστόσο, ISIS μαχητές αφού αποσύρθηκαν από το χώρο ως είδηση προέκυψε από τους μαχητές τους, που νίκησαν στο γειτονικό νοσοκομείο αλ-Άσαντ. Εν τω μεταξύ, του Συριακού Αραβικού Στρατού (ΣΑΣ) Υποπτέραρχος Issam Zahreddine τον είχαν δει χθες σε μια φωτογραφία στο σταθμό καυσίμων Sadcop , λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από Deir Ezzor νεκροταφείο, υποδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η στρατιωτική κατάσταση να είναι σχετικά ασφαλής. Παρά το γεγονός ότι η επαρχιακή πρωτεύουσα της πόλης Deir Ezzor είναι σε μεγάλο βαθμό σουνίτες, η πόλη είναι επίσης το σπίτι για μια μεγάλη χριστιανική κυρίως αρμενική μειονότητα.
Οι χριστιανικές συνοικίες που βρίσκονται στην ελεγχόμενη περιοχη από την κυβέρνηση στο δυτικό τμήμα της πόλης, ενώ οι Σουνίτες είναι στα προάστια που μοιράζονται μεταξύ του ΣΑΣ και ISIS. Περίπου 100.000 πολίτες ζουν σε κυβερνητικες-ελεγχομενες περιοχές της Deir Ezzor, αντιμετωπίζουν μια πολιορκία που επέβαλε το ISIS που έχει προκαλέσει τις τιμές των τροφίμων να αυξάνονται περίπου 80%. Αν το Ισλαμικό Κράτος είναι να καταλάβει την πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ εξ ολοκλήρου από τον ΣΑΣ, οι Χριστιανοί αναμένεται να σφαγιαστουν από το να απελαθουν, παρόμοια με το σενάριο στη Raqqa και Μοσούλη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τόση δικαιοσύνη, πια! ...το ΣτΕ κρίνει συνταγματική την παράδοση λιμανιών σε ξένη εταιρία
το ΣτΕ κρίνει συνταγματική την παράδοση λιμανιών σε ξένη εταιρία με ασυλία, και 3 μέλη ΔΣ μαζί με τον πρόεδρο που διορίζονται από ξένους.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γάλλος ΜΑΤατζής σημαδεύει με καραμπίνα ειρηνικούς διαδηλωτές χθες βράδυ στη Ρεν!
Καλωσορίσατε στην Ευρώπη της... δημοκρατίας και των... ανθρωπίνων δικαιωμάτων!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Από καλό τζάκι ο Michel Temer, ο νέος σωτήρας της Βραζιλίας... ίδιο τζάκι με εκείνο του προετοιμαζόμενου για την Βενεζουέλα
Ο Michel Temer, εισήλθε στη μασονική στοά "Simbólica Colunas Paulistas di S. Paolo" στις 4 Δεκέμβρη 2001. Ο ίδιος και το μισό υπουργικό του συμβούλιο είναι εμπλεκόμενοι σε τεράστια δικαστική δίωξη, για διαπλοκή εκατομμυρίων δολαρίων... Δεν το άκουσες στα κανάλια και δεν το είδες στα ΜΜΕ; Γιατί ν' αποτελεί "είδηση" η γιορτή της στοάς προς τιμή του ανθρώπου της; Τι δεν κατάλαβες;

2 σχόλια:

e-h είπε...


[Gaza] Women's Boats to Gaza have been named
This month, in celebration of Mother’s Day, we concluded our worldwide call to name the boats that will sail to Gaza in mid September. Amal-Hopeand Zaytouna-Oliva will sail to Gaza in mid September. Both women’s names represent many languages.

Amal symbolizes the hope that we will bring to the shores of Gaza andZaytouna symbolizes the mighty olive, the tree of life in Palestinian agriculture. In addition, Oliva was the name of the civil protection boat that Italian activist-journalist Vittorio Arrigoni sailed in solidarity with Palestinian fishing boats in Gaza before he was murdered in 2011.

We also honour Mother’s Day’s origins in the 1800’s with women speaking out against war. We intend to carry this spirit forward with our mission. We have been deeply encouraged by the interest in this important project, which will not only highlight the role of women in the struggle, but will also bring attention to what is happening to each and every person living in Gaza. We are constantly encouraged by the resilient spirit of our sisters and brothers in Gaza and we will continue to bring their stories forward as we campaign to lift the brutal and illegal siege of Gaza.

We received over 160 excellent and thoughtful name suggestions, and have now made the difficult decision to select two names for the boats that will sail to Gaza. Each submission is appreciated and the Freedom Flotilla Coalition looks forward to ongoing support as we prepare to sail in mid September.

Amal-Hope and Zaytouna-Oliva will sail with the purpose and determination behind these women’s names.

For more information please contact spokesperson Wendy Goldsmith at:wendygoldsmith21@gmail.com or (+1) 519 281 3978.

You can support the Women's Boat to Gaza by donating online:
http://canadaboatgaza.org/donate/

Those who can benefit from a U.S. tax receipt can contribute online at
https://womensboatgaza-nonviolenceinternational.nationbuilder.com/contribute

To find and support other campaigns that are part of the Freedom Flotilla Coalition, please see: freedomflotilla.org/about

Other ways to get involved:
Follow us at www.canadaboatgaza.org and freedomflotilla.org
www.facebook.com/FreedomFlotillaCoalition/ andwww.facebook.com/CanadaBoatGaza/
Twitter @GazaFFlotilla @CanadaBoatGaza


Thank you for your support. Together we can end the blockade of Gaza!

In Solidarity
the Canadian Boat to Gaza team

e-h είπε...


[στη Γάζα] Tα Σκάφη Γυναικών στη Γάζα έχουν ονομαστεί
Αυτό το μήνα, για τον εορτασμό της Ημέρας της Μητέρας, καταλήξαμε σε όλο τον κόσμο στο αίτημά μας να ονομασουμε τις βάρκες που θα πλεύσουν προς τη Γάζα στα μέσα Σεπτεμβρίου. Αμάλ-Ελπίδα και Zaytouna-Oliva θα πλεύσουν προς τη Γάζα στα μέσα Σεπτεμβρίου. Τα ονόματα των δύο γυναικών αντιπροσωπεύουν πολλές γλώσσες.
Η Αμάλ συμβολίζει την ελπίδα που θα φέρουμε στις ακτές της Γάζας και Zaytouna συμβολίζει την πανίσχυρη ελιά, το δέντρο της ζωής στην παλαιστινιακη γεωργία. Επιπλέον, Oliva ήταν το όνομα του σκάφους πολιτικής προστασίας που Ιταλού ακτιβιστή-δημοσιογράφου Vittorio Arrigoni που έπλευσε σε αλληλεγγύη στα Παλαιστίνιακα αλιευτικά σκάφη στη Γάζα πριν δολοφονηθεί το 2011.
Τιμούμε επίσης τις ρίζες της Ημέρας της Μητέρας που οριστικε το 1800 με τις γυναίκες που μιλουσαν ενάντια στον πόλεμο .Έχουμε την πρόθεση να φέρουμε αυτό το πνεύμα προς τα εμπρός με την αποστολή μας. Έχουμε βαθιά ικανοποιηση από το ενδιαφέρον σε αυτό το σημαντικό έργο, το οποίο όχι μόνο θα αναδείξει το ρόλο των γυναικών στον αγώνα, αλλά θα φέρει επίσης την προσοχή στο τι συμβαίνει στον καθένα και σε κάθε άτομο που ζει στη Γάζα. Μας ενθαρρύνει συνεχώς το ελαστικό πνεύμα των αδελφών μας στη Γάζα και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις ιστορίες τους προς τα εμπρός όπως και την εκστρατεία για την άρση της βάναυσης και παράνομης πολιορκίας της Γάζας.
Λάβαμε περισσότερες από 160 εξαιρετικές και προσεγμένες προτάσεις για όνομα, και τώρα έχουν παρει την δύσκολη απόφαση να επιλέξουμε δύο ονόματα για τα σκάφη που θα πλεύσουν προς τη Γάζα. Κάθε υποβολή εκτιμάται και η Συμμαχία Στόλου της Ελευθερίας προσβλέπει σε συνεχή υποστήριξη, καθώς προετοιμαζόμαστε να πλεύσουμε στα μέσα Σεπτεμβρίου.


Amal-Ελπίδα και Zaytouna-Oliva θα πλεύσουμε με τον σκοπό και την αποφασιστικότητα πίσω από τα ονόματα αυτών των γυναικών.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με εκπρόσωπο της Wendy Goldsmith σε: wendygoldsmith21@gmail.com ή (+1) 519 281 3978.
Μπορείτε να υποστηρίξουν Boat των γυναικών στην Γάζα από την αιμοδοσία, σε απευθείας σύνδεση: http://canadaboatgaza.org/donate/
Εκείνοι που μπορούν να επωφεληθούν από μία φορολογική ΗΠΑ παραλαβής μπορεί να συνδεθητε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://womensboatgaza-nonviolenceinternational.nationbuilder.com/contribute
Για να βρείτε και να υποστηρίξετε άλλες εκστρατείες που αποτελούν μέρος του Στόλου της ελευθερίας Συνασπισμό, παρακαλούμε δείτε: freedomflotilla.org/about
Άλλοι τρόποι για να εμπλακούν: Ακολουθήστε μας
Ακολουθηστε μας στο www.canadaboatgaza.org και freedomflotilla.org
www.facebook.com/FreedomFlotillaCoalition/ και www.facebook.com/CanadaBoatGaza/
Twitter @GazaFFlotilla @CanadaBoatGaza

Ευχαριστουμε για την υποστήριξή σας. Μαζί μπορούμε να τερματίσουμε τον αποκλεισμό της Γάζας!

Με Αλληλεγγύη
Η καναδική βάρκα με την ομάδα της Γάζας