Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Παρασκευη 29 Απριλιου 2016


Στη Γαλλία, συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις κατά των μεταρρυθμίσεων εργασίας
ΠΈΜΠΤΗ, 28 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2016
Στη Γαλλία, οι αυθόρμητες απεργίες και διαδηλώσεις ενάντια στις μεταρρυθμίσεις της εργατικής νομοθεσίας έχουν οδηγήσει σε δυσκολίες στον τομέα των μεταφορών και την ακύρωση των πτήσεων στο αεροδρόμιο Orly Νότια του Παρισιού .Σε μερικές πόλεις, όπως η Νάντη στη δυτική ακτή της Γαλλίας οι διαμαρτυρόμενοι διαλύονται από τα ΜΑΤ που χρησιμοποιούν δακρυγόνα, αναφέρει το Reuters .
Σε ορισμένες περιοχές της Γαλλίας οι διαδηλωτές έχουν σταματήσει η κίνηση στους δρόμους, καίγοντας λάστιχα. Επιπλέον, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν σε πορείες στους δρόμους στο Παρίσι και δεκάδες άλλες πόλεις. Καινοτομίες στη νομοθεσία, για τις οποίες γίνονται οι μαζικές διαδηλώσεις σχεδιάστηκαν για να διευκολύνει τους εργοδότες στην πρόσληψη και την απόλυση των εργαζομένων. Σημειώνεται επίσης ότι τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ότι η 1η Μαΐου θα πρέπει να ενταθεί το κίνημα διαμαρτυρίας. Η BFM TV σε δημοσκόπηση δείχνει ότι το 80% περίπου των Γάλλων φοβάται για την κλιμάκωση της κατάστασης. Ας σημειωθεί, το κύμα των μαζικών διαδηλώσεων κατά των μεταρρυθμίσεων της εργατικής νομοθεσίας σάρωσε τη Γαλλία στις 9 Απριλίου .
Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Γαλλία μετατράπηκε σε ταραχές
Μαζικές βιαιοπραγίες κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην επικράτεια του συνόλου της Γαλλίας που έφτασαν μέχρι και την πρωτεύουσα του κράτους. Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και των υπαλλήλων επιβολής του νόμου συνέβησαν στην πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι. Για να κατευνάσουν το πλήθος ακτιβιστών, οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν δακρυγόνα και γκλομπς.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε παρόμοιες περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί και στην δεύτερη σε πληθυσμό πόλη: την Μασσαλία, καθώς και στην Ναντ και στην Ρεν. Όπως έγινε γνωστό από τα μηνύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης, στις δράσεις διαμαρτυρίας δράσεις σε όλο το κράτος συμμετέχουν από 75 έως 100 χιλιάδες πολίτες. Σημειώστε ότι μόνο στην Μασσαλία οι αξιωματικοί της αστυνομίας συνέλαβαν 57 άτομα. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, τραυματίστηκαν περίπου μια ντουζίνα υπαλλήλους επιβολής του νόμου.
Η αιτία για την έναρξη των διαδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στη Γαλλία, εδώ και δύο μήνες, αποδείχθηκε ότι είναι το προτεινόμενο από τις αρχές νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του εργατικού κώδικα. Όπως λένε στο μέγαρο των Ηλυσίων, έμφαση δοθεί στη βελτίωση της κατάστασης στον τομέα της απασχόλησης και μείωσης της ανεργίας. Ωστόσο, η δραστηριότητα προκάλεσε παρανόηση από την πλευρά του πληθυσμού. Οι Γάλλοι σοσιαλιστές υπολογίζουν ότι με την απελευθέρωση του εργατικού κώδικα, θα δώσει ώθηση στις Γαλλικές επιχειρήσεις κ για την εξασφάλιση θέσεων εργασίας, όταν η ανεργία έχει υπερβεί το ποσοστό 10% του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
28/4/2016 21.00
Σοβαρά επεισόδια τώρα στο Παρίσι! Άγριες συμπλοκές διαδηλωτών - αστυνομίας.... Αποφασισμένοι να εξασφαλίσουν την απόσυρση του "απαράδεκτου" σχεδίου μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, δεκάδες χιλιάδες μισθωτοί και φοιτητές κατέβηκαν και πάλι σήμερα στους δρόμους στο Παρίσι και σε δεκάδες άλλες πόλεις της Γαλλίας, έπειτα από κάλεσμα επτά συνδικάτων, για τέταρτη φορά μέσα σε δύο μήνες και μερικές ημέρες πριν από τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Εθνοσυνέλευση.ΥΓ..με το καλο κ στη χωρα μας!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Αν η Γαλλια ηταν Συρια)
Ενώ η Γαλλία συγκλονίζεται από διαδηλώσεις και καταλήψεις, το όργιο της αστυνομικής βίας που έχει εξαπολυθεί από τη γαλλική κυβέρνηση έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.
Τις αμέσως επόμενες μέρες πρόκειται να συγκληθεί Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών της Ε.Ε., για την έγκριση της γερμανικής πρότασης επιβολής μέτρων οικονομικού αποκλεισμού (εμπάργκο) κατά της Γαλλίας. Ταυτόχρονα, θα συναντηθούν και οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, για την έγκριση της αμερικανικής πρότασης να βομβαρδιστούν οι γαλλικές πόλεις, ως μέσο πίεσης για την απομάκρυνση από την εξουσία της αντιδημοκρατικής κυβέρνησης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανακοίνωση
Στις 14 και 15 Μαΐου 2016 το ΕΠΑΜ καλεί σε παλλαϊκή κινητοποίηση
Όλοι στους δρόμους και τις πλατείες
Έξι χρόνια είναι πολλά. Από το 2010 μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα διεξάγεται ένα παγκόσμιο πείραμα υποδούλωσης και κατάκτησης της χώρας, χωρίς στρατιωτικά μέσα. Χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα. Επιχειρείται με πρόσχημα και πολιορκητικό κριό το δημόσιο χρέος, η πλήρης μετατροπή της σε αποικία, σε δουλοπαροικία του χρέους.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών βιώνει στο πετσί της, τον οικονομικό αφανισμό, την εργασιακή έρημο, την υφαρπαγή της ατομικής ιδιοκτησίας και της αγροτικής γης, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την ανυπαρξία της δικαιοσύνης, την εξάλειψη των αγαθών της δημόσιας υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης, της δημόσιας παιδείας και του εκμαυλισμού της, την πολιτιστική αποχαύνωση, την διαχρονική καταστροφή της διατροφικής επάρκειας, τη διάλυση των δομών της εθνικής μας άμυνας και την χρεοκοπία των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων. Ο λαός μας αντέδρασε. Το εν πολλοίς αυθόρμητο κίνημα των πλατειών του 2011-’12, έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής μιας παλλαϊκής κινητοποίησης και διαμαρτυρίας, χωρίς πλήρη συνείδηση του τι καλούνταν να υπερασπίσει. Και γι’ αυτό φρόντισαν όσοι σήμερα βρίσκονται στις θέσεις εξουσίας, και ολοκληρώνουν με τον χειρότερο τρόπο την παράδοση ολόκληρης της χώρας στους επικυρίαρχους. Τα ψέμματα όμως τέλειωσαν. Σήμερα είναι σε όλους σαφές, ότι δεν διακυβεύεται απλά και μόνο η εργασία, η μείωση μισθών και συντάξεων. Δεν αρκεί η απλή διαμαρτυρία για τις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας. Διακυβεύεται η ίδια η υπόσταση της χώρας, η επιβίωση του ίδιου του λαού, η σωτηρία της πατρίδας.
Στις 14 και 15 Μαΐου, το ΕΠΑΜ καλεί σε κάθε πλατεία πόλης ή χωριού σε όλη τη χώρα σε παλλαϊκή κινητοποίηση με επίκεντρο την Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, για την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής στην Ελλάδα και συνέχιση μέχρι την τελική Νίκη. Ή αυτοί, ή Εμείς! Παλεύουμε ενάντια στο καθεστώς κατοχής που επιβλήθηκε από τους ξένους δανειστές, με την αρωγή, τον δωσιλογισμό και την υποτέλεια όλου του πολιτικού προσωπικού, ανεξαρτήτως ιδεολογίας. Το ΕΠΑΜ καλεί τους νέους, τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τους ανέργους, τους συνταξιούχους, του ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, τους εργάτες της γής και τους κτηνοτρόφους, τον επιστημονικό κόσμο, τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, να κατέβουν στο Σύνταγμα και να διεκδικήσουν τα κλειδιά της χώρας από την ντόπια φαυλοκρατία και τα ξένα αφεντικά της.
Καλεί για παλλαϊκό μαζικό ξεσηκωμό, με άξονα την κοινωνική χειραφέτηση, διεκδικώντας την λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία, την εγκαθίδρυση μιας πραγματικής δημοκρατίας στον τόπο μας. Στις 14 και 15 Μαΐου του 2016, διεκδικούμε πίσω την πατρίδα που εξολοθερεύουν, υπερασπιζόμαστε την αξιοσύνη όσων πάλεψαν με την ζωή τους στους αγώνες για δημοκρατία και λευτεριά , αναλαμβάνουμε την ευθύνη να παραλάβουν οι επόμενες γενιές, το μέλλον που διακαιούνται. Θέλουμε εμείς ελεύθερη πατρίδα και πανανθρώπινη την λευτεριά.
Το ΕΠΑΜ παίρνει την πρωτοβουλία για τον μεγάλο ξεσηκωμό Σάββατο, 14 Μαΐου, ΞΕΚΙΝΑΜΕ… Κυριακή, 15 Μαΐου, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο Δευτέρα, 16 Μαΐου έως …. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ μέχρι την δικαίωση Δεν θα φύγουμε μέχρι να φύγουν.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ και σε κάθε πλατεία της χώρας ΣΤΙΣ 14 ΚΑΙ 15 ΜΑΪΟΥ 2016
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ
28 Απριλίου 2016
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η έξοδος των Εβραίων από την Αίγυπτο
Σύμφωνα με τους ιστορικούς, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο , καμία απόδειξη, ότι πραγματοποιήθηκε η περιγραφόμενη στην Παλαιά Διαθήκη, έξοδος των Εβραίων από την Αίγυπτο. Πριν από την περιγραφόμενη έξοδο των Εβραίων που έγινε τον 13ο αιώνα π.χ. συμφωνα με τις εκτιμήσεις, στις αρχες του 16ου αιωνα π.χ. το 1584 π.χ. αναφέρεται στις ιστορικές πηγές, ότι έγινε η εξέγερση των Αιγυπτίων εναντίον των Υξώς, που είχαν καταλάβει την εξουσία στην Αίγυπτο, οι οποίοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν, μεσω της χερσονήσου του Σινά, κατευθυνόμενοι προς τη Χαναάν, και εκεί χάνονται πια πλέον οποιαδήποτε αναφορά ξανά στην ιστορία για τους Υξώς.
Οι Υξώς ήταν λαός νομαδικός. Πιθανόν προερχόταν από την Ασία. Στα τέλη του 18ου π.Χ. αιώνα εισέβαλε στην Αίγυπτο και κυριάρχησε στην περιοχή της κοιλάδας του Νείλου για έναν αιώνα περίπου. Την εισβολή αυτή αφηγείται ο Μανέθων και μάλλον επρόκειτο για αναίμακτη εισβολή στην Αίγυπτο. Όμως σταδιακά διείσδυσαν στο Δέλτα του Νείλου και την περίοδο που η Αίγυπτος βρισκόταν σε κατάσταση αποδυνάμωσης και φθοράς κατέλαβαν την εξουσία. Την εξέγερση αυτή ξεκίνησε ο Κάμωσις και τελείωσε ο Άμωσις, ο οποίος κατέλαβε την πόλη Αβάριδα, που ήταν και η πρωτεύουσα των Υξώς, και τους ώθησε προς τη γη της Χαναάν. Από τότε δεν ξαναεμφανίστηκαν στην ιστορία. Οι Αιγύπτιοι διδάχθηκαν από τους Υξώς τη χρήση του πολεμικού άρματος και την ανατροφή του αλόγου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Στις φλόγες" τυλίγει τη Γαλλία το νομοσχέδιο για τα εργασιακά
29/4/2016 11.00
Ογκώδεις κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, κατά του νομοσχεδίου για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, λίγες ημέρες πριν αυτό κατατεθεί στην Εθνοσυνέλευση. Μάλιστα, στη διάρκεια των κινητοποιήσεων, στις οποίες συμμετείχαν κυρίως νέοι, σημειώθηκαν βίαια επεισόδια, με αρκετούς τραυματισμούς και δεκάδες συλλήψεις. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, ο αριθμός των τραυματιών αστυνομικών έφτασε τους 24, εκ των οποίων "τρεις πολύ σοβαρά". Επίσης, έγιναν 124 συλλήψεις σε όλη τη Γαλλία. Ο Καζνέβ κάλεσε τους διοργανωτές των κινητοποιήσεων να καταδικάσουν με την ίδια αποφασιστικότητα με εκείνον τη βία. Πιο συγκεκριμένα, στο Παρίσι σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ νεαρών διαδηλωτών και αστυνομικών, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και στη Νάντ, τη Λιόν και τη Ρεν. Περίπου 60.000 άνθρωποι εκτιμάται ότι συμμετείχαν σε πορεία στο Παρίσι, φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα. Η αστυνομία κάνει λόγο για 15.000 συμμετέχοντες. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών που πέταξαν μπουκάλια και πέτρες κοντά στη Γέφυρα Austerlitz, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι συγκρούσεις σημειώθηκαν και μετά το τέλος της πορείας, το απόγευμα της Πέμπτης. Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και προσπάθησαν να αποκλείσουν την πρόσβαση στο λιμάνι που εξυπηρετεί την γαλλική πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές. Στη Λιόν, περίπου 150 διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς. Ορισμένοι πέταξαν αντικείμενα σε αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων. Σε απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετείχαν υπάλληλοι της πολιτικής αεροπορίας, οδηγώντας σε ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού και σε μικρές αλλαγές στο Σαρλ ντε Γκολ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συμπλοκές σε διαδήλωση στην Πίζα
Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016, 14:29
Συμπλοκές διαδηλωτών των αριστερών «κοινωνικών κέντρων» με αστυνομικούς σημειώθηκαν στην Πίζα, έξω από την έδρα του Ιταλικού Ιδρύματος Ερευνών. Οι συγκεντρωθέντες διαδήλωναν κατά του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, ο οποίος αναμενόταν να λάβει μέρος σε σημερινή εκδήλωση για τα τριάντα χρόνια από την πρώτη, πειραματική, σύνδεση της χώρας του με το σύστημα του ίντερνετ, το 1986.Τελικά, όμως, ο κ. Ρέντσι δεν συμμετείχε στην ημερίδα και αποφάσισε να αποστείλει βιντεοσκοπημένο μήνυμα. Οι διαδηλωτές, οι οποίοι διαμαρτύρονταν κατά των εξώσεων και της έλλειψης εργασίας έξω από την έδρα του Ιδρύματος Ερευνών «Cnr», πέταξαν πέτρες, μπαστούνια και λαχανικά κατά των αστυνομικών, οι οποίοι αντέδρασαν χτυπώντας με κλομπ μερίδα νεαρών, μελών των «κοινωνικών κέντρων». Ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε και ένας διαδηλωτής προσήχθη στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bρετανία: Οι Εργατικοί διέγραψαν τον Κεν Λίβινγκστον για δηθεν αντισημιτισμό
Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016, 04:55
Οι αντιπολιτευόμενοι Βρετανοί Εργατικοί ανέστειλαν την Πέμπτη τη συμμετοχή στο κόμμα του βετεράνου πολιτικού και πρώην δημάρχου του Λονδίνου Κεν Λίβινγκστον, στο πλαίσιο μιας διένεξης για αντισημιτισμό, επειδή δήλωσε πως ο Χίτλερ ««Όταν ο Χίτλερ κέρδισε τις εκλογές το 1932, η πολιτική του ήταν ότι οι εβραίοι έπρεπε να μετακινηθούν προς το Ισραήλ. Υποστήριζε τον σιωνισμό», θέλοντας να υπερασπιστεί μια βουλευτή των Εργατικών, η συμμετοχή της οποίας στο κόμμα είχε ανασταλεί την προηγουμένη για δηλώσεις που έκανε σχετικά με το Ισραήλ. «Η συμμετοχή του Κεν Λίβινγκστον στο Εργατικό Κόμμα ανεστάλη, καθώς εκκρεμεί μια έρευνα, επειδή έβλαψε το κόμμα», ανέφερε το Εργατικό Κόμμα σε ανακοίνωσή του.
Η αναστολή της ιδιότητας του Λίβινγκστον ως μέλους των Εργατικών αποφασίσθηκε αφού το κόμμα ανέστειλε χθες τη συμμετοχή της βουλευτού Ναζ Σαχ για αντισημιτικές δηλώσεις που είχε κάνει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 2014, πριν εκλεγεί για να εκπροσωπήσει το Εργατικό Κόμμα στο κοινοβούλιο. «Οι παρατηρήσεις της ήταν υπερβολικές, όμως δεν είναι αντισημίτρια», δήλωσε σήμερα ο Κεν Λίβινγκστον στο ραδιόφωνο του BBC Radio London αναφορικά με την Ναζ Σαχ, βουλευτή του Δυτικού Μπράντφορντ. Πριν εκλεγεί, η Ναζ Σαχ είχε αναρτήσει στο Facebook μια εικόνα που έδειχνε το κράτος του Ισραήλ ενσωματωμένο σ' έναν χάρτη των ΗΠΑ με τον τίτλο, «Λύση για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση: επανατοποθετήστε το Ισραήλ στις ΗΠΑ», και στη συνέχεια το σχόλιο: «το πρόβλημα λύθηκε». Είχε επίσης αναρτήσει ένα σχόλιο με την ετικέτα #IsraelApartheid που έλεγε: «μην ξεχνάτε ποτέ πως όλα αυτά που έκανε ο Χίτλερ στη Γερμανία ήταν νόμιμα».
«Όταν ο Χίτλερ κέρδισε τις εκλογές το 1932, είναι γνωστο, η πολιτική του ήταν ότι οι εβραίοι έπρεπε να μετακινηθούν προς το Ισραήλ. Υποστήριζε τον σιωνισμό, πριν τρελαθεί και καταλήξει να σκοτώσει έξι εκατομμύρια εβραίους», δήλωσε σήμερα ο Κεν Λίβινγκστον. «Είμαι στο Εργατικό Κόμμα εδώ και 40 χρόνια και ουδέποτε άκουσα οποιονδήποτε να λέει κάτι αντισημιτικό», είπε ακόμη, αν και είχε ο ίδιος κατηγορηθεί επειδή είχε συγκρίνει έναν Εβραίο δημοσιογράφο με «φύλακα στρατοπέδου συγκέντρωσης». Ο Τζον Μαν, ένας άλλος βουλευτής των Εργατικών, χαρακτήρισε τον Λίβινγκστον «απολογητή των ναζί» και εκλήθη επίσης από το κόμμα του για να δώσει εξηγήσεις. Ο Λίβινγκστον αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη λέγοντας πως αυτοί που επικρίνουν το Ισραήλ δεν πρέπει να συγχέονται με τους αντισημίτες. Ακροδεξιες φωνές στους κόλπους του Εργατικού Κόμματος εκφράζουν τακτικά υποκριτικα ανησυχίες για δηθεν αντισημιτικές παρεκκλίσεις ορισμένων προσωπικοτήτων της αριστερής πτέρυγας του κόμματος.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Ρώσοι άφησαν την αδελφή της δολοφονου ναζιστριας Σαβτσένκο να εισέλθει στην Ουκρανία
Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016, 18:43
Ο ναζιστης «πρόεδρος» της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ανακοίνωσε τη Μεγάλη Πέμπτη ότι η αδελφή της δολοφονου ναζιστριας κρατούμενης στη Ρωσία Ουκρανής τιμητικα από τους ναζι βουλευτού και πρώην ναζιστριας δολοφονου πιλότου της πολεμικής αεροπορίας Νάντια Σαβτσένκο, Βίρα, εισήλθε τελικώς στο ουκρανικό έδαφος. Ρώσοι συνοριοφύλακες της είχαν απαγορεύσει την έξοδο από τη Ρωσία τη νύχτα της Μεγάλης Τετάρτης, λέγοντάς της ότι είναι ύποπτη για άγνωστα αδικήματα. «Το Γενικό Προξενείο της Ουκρανίας στο Ροστόβ με ενημέρωσε ότι η Βίρα Σαβτσένκο πέρασε τα ουκρανικά σύνορα και βρίσκεται ήδη στο εθνικό μας έδαφος», ανέφερε μέσω Twitter ο ναζιστης Ποροσένκο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την προστασια των χριστιανων που βρισκονται στην Κωνσταντινουπολη για τον εορτασμο του Πασχα ζητησε το ελληνικο υπουργειο Εξωτερικων από τις τουρκικες αρχες με αφορμη προσφατα περιστατικα εισοδου προκλητικων στοιχειων σε εκκλησιες της Πολης.
Οι ισλαμιστες εισβαλλουν σε ελληνορθοδοξους ναους και φωναζουν «Αλλαχ Ακμπαρ».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι κερδισαμε που μπηκαμε στην Ευρωπη? Πεινα, Ανεργια, Λουκετα, Δυστυχια, και μειωσεις κατά 50% των μισθων και των συνταξεων. Η επισημη ανεργια αγγιξε το 27% ενώ ανεπισημα ξεπερναει το 30%. Μηπως πρεπει να φυγουμε για να γλιτωσουμε?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαζική συγκέντρωση του Συριακού λαού με πάνω από 1.000.000 λαού στο Xαλέπι υπέρ της ηγεσίας Άσαντ...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτοί που ονομάζετε "αντάρτες" στην Συρία δεν είναι τίποτα άλλο από την Κατοχή στην Συρία που πρέπει να φύγει, όπως το ίδιο πρέπει να κάνουν και όσοι τους στηρίζουν. Κανένα δάκρυ, για κανέναν κατακτητή,
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΝΑΖΙ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Ενταση με αφορμή το εβραϊκό Πάσχα
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Με τη στήριξη των ισραηλινοναζιστικών κατοχικών δυνάμεων, εκατοντάδες Εβραίοι σιωναζι έποικοι και «τουρίστες» μεταφέρθηκαν χτες χαράματα σε παλαιστινιακές πόλεις της Δυτικής Οχθης, με πρώτη τη Ναμπλούς, όπου βρίσκεται ο τάφος του Ιωσήφ, με αφορμή τους εορτασμούς του Εβραϊκού Πάσχα στις 30 Απρίλη, προκαλώντας αντιδράσεις και συγκρούσεις με τους Παλαιστίνιους, κατά τις οποίες ωστόσο δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Το ίδιο έκαναν σιωναζιστικες κατοχικές δυνάμεις και σιωναζι έποικοι και σε δεκάδες άλλες περιοχές της Δυτικής Οχθης, που υποτίθεται πως βρίσκονται υπό την αποκλειστική ευθύνη των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας. Την Τετάρτη, το θερμόμετρο της έντασης είχε χτυπήσει «κόκκινο» έξω από το τέμενος Αλ Ακσα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, με αφορμή την εμφάνιση δεκάδων Σιωναζι εποίκων και τουριστών, που με τη στήριξη των κατοχικών σιωναζιστικων δυνάμεων εισέβαλαν στον απαγορευμένο γι' αυτούς χώρο, φωνάζοντας ρατσιστικά και μισαλλόδοξα συνθήματα, επιχειρώντας να προσευχηθούν στο χώρο και να θυσιάσουν ζώα...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΪΡΟ - ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Σάλο προκαλεί στην Αίγυπτο η περίεργη υπόθεση θανάτου του 21χρονου Βρετανο-αιγύπτιου τελειόφοιτου μηχανικού, Σερίφ Αντέλ Χαμπίμπ Μιχαήλ, που βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος τη Δευτέρα στο Σάουθχολ του Λονδίνου, με σημάδια βασανισμού, μέσα σε αυτοκίνητο που βρισκόταν σε γκαράζ και το οποίο άρπαξε φωτιά υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, προκαλώντας τον τραγικό θάνατό του. Ο νεαρός την προηγούμενη μέρα είχε καταθέσει τα χαρτιά του για να εισαχθεί στη βασιλική στρατιωτική ακαδημία Σαντχαρστ. Η υπόθεσή του θυμίζει την απαγωγή και το βασανισμό του Ιταλού μεταπτυχιακού φοιτητή του Κέμπριτζ, Τζούλιο Ρεγκένι, στις αρχές του περασμένου Γενάρη στο Κάιρο.
ΣΟΦΙΑ.-- Οι δημοτικές αρχές της κεντρικής βουλγαρικής πόλης Παζαρντζίκ απαγόρευσαν από χτες τη χρήση της ολοπρόσωπης μαντίλας (νικάμπ) σε όλους τους δημόσιους χώρους, με το επιχείρημα ότι η κίνηση αυτή θα εμποδίσει την ένταση ανάμεσα στις διαφορετικές κοινότητες και θα ενισχύσει την ασφάλεια. Η απαγόρευση της νικάμπ είναι η πρώτη που γίνεται σε χώρες των Βαλκανίων και έχει διακομματική στήριξη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Συνέχιση των ναζιστικων βομβαρδισμών
Συνεχίζονται οι επιθέσεις της ναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου (ναζιστικος στρατός και φασιστικά τάγματα) κατά των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ. Από το προχτεσινό χτύπημα στη Γελενόφκα, στα νότια της πρωτεύουσας του Ντόνετσκ, όπου σκοτώθηκε μια έγκυος γυναίκα και μια 15χρονή και 2 ακόμη πολίτες, ανακοινώθηκε επίσης ότι από τους 8 τραυματίες οι τρεις βρίσκονται νοσηλευόμενοι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Χτες, από τους αντιφασιστες πολιτοφύλακες καταγγέλθηκε ότι σημειώθηκαν 28 παραβιάσεις της λεγόμενης συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ, με πάνω από 213 οβίδες διαφόρων διαμετρημάτων αλλά και χρήση χειροβομβίδων και ατομικών όπλων. Χτυπήθηκαν πολλές πόλεις, το Ζαΐτσεβο, το Σπαρτάκ, η Σαχάνκα, η Γιασινοβάταγια, το Ντοκουχάγιεφσκ, το ορυχείο Γκαγκάριν και το προάστιο Πετρόφσκι κοντά στην πόλη του Ντονέτσκ. Την ίδια ώρα, καταγγέλλεται νέα συγκέντρωση στρατιωτικού εξοπλισμού (άρματα μάχης, συστοιχίες πυροβολικού) του ναζιστικου «ουκρανικού» στρατού, πολύ κοντά στη λεγόμενη γραμμή αντιπαράθεσης, κάτι που καταρρίπτει τις υποκριτικές δηλώσεις ναζιστων ουκρανών αξιωματούχων ότι δήθεν επιδιώκει την ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης. Επίσης, πυρά από τις θέσεις του ναζιστικου ουκρανικού στρατού δέχτηκε χτες τα ξημερώματα το χωριό Λοζοβόγιε στην περιοχή της ΛΔ του Λουγκάνσκ, χωρίς όμως να αναφερθούν θύματα.
Σχολιάζοντας την κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία, ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, από τη σύσκεψη ασιατικών χωρών στο Πεκίνο, σημείωσε ότι αποτελεί «μια ζωντανή απόδειξη κοντόφθαλμης πολιτικής» (φωτογραφίζοντας τη στάση των ...δυτικών εταίρων της Ρωσίας). Βεβαίως, η κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Ουκρανία μετά τη στήριξη της βαζιστικης και φασιστικης αντιπολίτευσης από τους ιμπεριαλιστές και την ανατροπή πριν δύο χρόνια της αστικής κυβέρνησης του Β. Γιανουκόβιτς, επιβεβαιώνει ότι ο λαός βρέθηκε να πληρώνει με το αίμα του μια νεοαποικιοκρατική σύγκρουση για τον πλούτο και τη γεωστρατηγική θέση της χώρας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ Καταγγελία για πραξικόπημα εν μέσω έκρυθμης κατάστασης
Στην καταγγελία ότι προετοιμάζεται στρατιωτικό πραξικόπημα στη Βενεζουέλα προχώρησε ο επικεφαλής του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος στο κοινοβούλιο, Ντιοσδάδο Καμπέγιο, που θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει κινήσεις και επεισόδια αποσταθεροποίησης και πρόκλησης χάους που στήνει η αντιδραστική αντιπολίτευση, με αφορμή τις ελλείψεις σε τρόφιμα και τις περικοπές στην ηλεκτροδότηση, λόγω της μεγάλης ξηρασίας και της προσπάθειας εξοικονόμησης ενέργειας στα υδροηλεκτρικά εργοστάσια, που παράγουν το 70% του συνόλου. Επεισόδια και λεηλασίες καταστημάτων σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη στις επαρχίες της Ζούλια και Μαρακάιμπο, όπου πρωτοστατούν στελέχη της αντιπολίτευσης που συμπαρασύρουν και ταλαιπωρημένους πολίτες. Οπως κατήγγειλε ο Καμπέγιο στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Στο σφυρί» της κρατικής τηλεόρασης, ο υποστράτηγος Εμπερτ Γκαρσία Πλάσα, που έχει διαφύγει στις ΗΠΑ, είναι αυτός που οργανώνει την όλη επιχείρηση του πραξικοπήματος (που προγραμματιζόταν στις 15 Μάη), με συνεργούς που φαίνεται να έχει μέσα στο στράτευμα. Ο συγκεκριμένος υπήρξε υπουργός Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στις κυβερνήσεις του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος και εναντίον του έχει εκδοθεί από τις 21/4/2015 διεθνές ένταλμα σύλληψης για κατάχρηση δημοσίου χρήματος. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, όπως ισχυρίζεται ο Καμπέγιο, έχει παραδώσει στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφορίες για τις τοποθεσίες με τις αποθήκες όπλων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο σχεδιασμός για τη διαδικασία κλιμάκωσης της λεγόμενης «κοινωνικής αναταραχής» για τις ελλείψεις στα τρόφιμα και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση ξεκινάει από τις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς και επεκτείνεται με ομάδες κρούσης για τη δημιουργία χάους όλο το επόμενο διάστημα, ώστε να εμφανιστεί ως ανάγκη η ανάληψη δράσης από τους στρατιωτικούς. Ο Καμπέγιο ανέφερε ότι έχουν γίνει επαφές συνεργών του Γκαρσία Πλάσα με τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών, ενώ το κόμμα της αντιδραστικής αντιπολίτευσης «Λαϊκή Επιθυμία» (Voluntad Popular), με τις δυνάμεις κρούσης που πρωτοστάτησαν και στις αναταραχές του 2014, διοργανώνουν και πάλι βίαια επεισόδια σε διάφορες περιοχές. Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι υπήρξαν καταγγελίες από πρώην συναδέλφους στρατιωτικούς του Γκαρσία Πλάσα, στους οποίους απευθύνθηκε για τα σχέδια του πραξικοπήματος. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει προκύψει με την έλλειψη τροφίμων, η κυβέρνηση του Προέδρου, Νικολάς Μαδούρο, έχει συγκροτήσει τις λεγόμενες Τοπικές Επιτροπές Εφοδιασμού και Παραγωγής, που τις τελευταίες μέρες έχουν μοιράσει απευθείας στον πληθυσμό μεγάλες ποσότητες ειδών βασικής διατροφής. Επίσης, η κυβέρνηση απήθυνε κάλεσμα στις λαϊκές οργανώσεις να καταλαμβάνουν μονάδες παραγωγής τροφίμων που οι ιδιοκτήτες τους σταματούν τη λειτουργία, συμμετέχοντας ουσιαστικά στο σαμποτάζ που οργανώνεται από την αντίδραση.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, τα κόμματα της αμερικανοπληρωμενης προδοτικης αληταραδικης αντιπολίτευσης (που έχουν τη σχετική πλειοψηφία στη Βουλή) απέσπασαν την Τετάρτη τη συγκατάθεση της Εκλογικής Επιτροπής της Βενεζουέλας για τη διενέργεια δημοψηφίσματος που θα ζητήσει την παραίτηση της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο. Με βάση το σύνταγμα, απαιτείται η συγκέντρωση αρχικά 200.000 υπογραφών και στη συνέχεια 4 εκατομμυρίων. Η τεταμένη για άλλη μια φορά κατάσταση οφείλεται στις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο λαός της χώρας και ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι παρά τα βήματα που έγιναν με τη λεγόμενη Μπολιβαριανή Διαδικασία, δεν σταματησε ποτε η υπονομευση από τους Γιανκιδες. Τη σημερινή αρνητική συγκυρία, όπου τα κρατικά έσοδα από το πετρέλαιο (βασικό εξαγώγιμο προϊόν) έχουν μειωθεί, εντείνει ακόμα περισσότερο και η παρατεταμένη ξηρασία. Το ΚΚ Βενεζουέλας σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση καλεί το λαό να οργανωθεί και να αντιμετωπίσει και την αντίδραση αλλά και τις τάσεις υποταγής στην αστική τάξη, προβάλλοντας τη μόνη λύση, την πάλη για το σοσιαλισμό.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ρώσος πρέσβης στην έδρα του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη, Βιτάλι Τσούρκιν, ζήτησε να συμπεριληφθούν οι ισλαμοφασιστικές συριακές συμμοριες πιστες των δυτικων νεοαποικιοκρατων «Στρατός του Ισλάμ» και «Αχράρ αλ Σαμ» στη μαύρη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν στη Συρία, σημειώνοντας ότι παραβιάζουν τη συμφωνία παύσης πυρός και συνεχίζουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Το αίτημά του, ωστόσο, προκάλεσε τις αντιδράσεις Δυτικών, Σαουδάραβων και Τούρκων που στηρίζουν αυτές τις δύο συμμοριες πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά, καταφέρνοντας μεταξύ άλλων να βάλουν ως επικεφαλής διαπραγματευτών της συριακής ισλαμοφασιστικης αντιπροσωπείας των αποικιοκρατων τον Μοχάμεντ Αλούς, αρχηγό του «Στρατού του Ισλάμ»...

1 σχόλιο:

e-h είπε...



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ






ΜΕΚΕΑ: ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – 28/04/2016

Το μήνυμα του ΜΕΚΕΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά:

ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΑΞΗ της νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης

ΌΧΙ στα ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΥΝΟΡΑ για το κεφάλαιο, εμπορεύματα και εργασία

ΝΑΙ στην ΕΘΝΙΚΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Σήμερα όλες οι τάσεις στο εργατικό κίνημα, «ταξικές» ή ρεφορμιστικές, εργοδοτικές ή κυβερνητικές, ιδίως όμως εκείνες με αριστερές αναφορές–και αυτό είναι το αξιοπερίεργο–διαδηλώνουν με τις «σημαίες» του κεφαλαίου και των πολυεθνικών ενάντια, ουσιαστικά, στα συμφέροντα των εργατών που υποτίθεται πως εκπροσωπούν αφού υιοθετούν απολύτως την ατζέντα της Νέας Διεθνούς Τάξης (ΝΔΤ) (βλ. Ανοιχτά σύνορα, ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίου και εργατών κλπ).
Έτσι, για το σημερινό «ταξικό» εργατικό κίνημα και την Παγκοσμιοποιητική «Αριστερά» εχθρός είναι οι «φράχτες», τα εθνικά σύνορα, και όσοι μιλάνε για οικονομική κυριαρχία απέναντι στην σημερινή οικονομική κατοχή, τη στιγμή που χωρίς οικονομική/εθνική κυριαρχία όχι απλά κοινωνική απελευθέρωση, αλλά ούτε «εργατική τάξη» μπορεί να υπάρχει σε χώρες όπως η Ελλάδα, που μετράει περισσότερα κλειστά εργοστάσια και μετανάστες παρά «εργάτες».
Γι’ αυτό και για την πεθαμένη εδώ και δεκαετίες «αριστερά», εχθρός δεν είναι η Παγκοσμιοποίηση και η επέλαση της ΝΔΤ, ούτε βέβαια και η ΕΕ, η οποία το πολύ-πολύ να χαρακτηριστεί κακή, αντιδημοκρατική, ρατσιστική, αλλά που αν γίνει πιο «δημοκρατική» (ΣΥΡΙΖΑ) και ανοίξει τα σύνορά της (ΚΚΕ) (!) τότε δεν μας χαλάει και πολύ ! Φυσικά δεν γίνεται λόγος για τους πουλημένους εργατοπατέρες των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, οι οποίοι δηλώνουν ΕΕ και ξερό ψωμί !
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ έγιναν έτσι–από υποτιθέμενη εμπροσθοφυλακή των εργατών–οι καλύτεροι υπερασπιστές και κράχτες της ΝΔΤ και της ατζέντας του Σόρος, καταδικάζοντας την εργατική τάξη σε έναν ανελέητο ανταγωνισμό ντόπιων και ξένων εργατών και σε μια δια βίου κινητικότητα στα πλαίσια των ανοιχτών και απελευθερωμένων αγορών –ρίχνοντας τους εργάτες στον Καιάδα της ΝΔΤ των νέων -Πολυεθνικών- αφεντικών.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΩ:
http://www.mekea.org/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD/