Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Δευτερα 28 Μαρτιου 2016


Μεγάλη έκρηξη με θυματα 50 παιδια έγινε χθές ( στις 19.00 ελληνικη ώρα), σε παιδική χαρά στη Λαχώρη του Πακιστάν
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σοκ: Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σε παιδική χαρά σκοτώνοντας 65 μητέρες και παιδιά
27 Μαρτίου 2016 19:22
Βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε τουλάχιστον 65 άνθρωπους σήμερα έξω από πάρκο στη Λαχόρη, στο ανατολικό Πακιστάν, το πολιτικό «προπύργιο» του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ. Η έκρηξη σημειώθηκε στον χώρο στάθμευσης του Πάρκου Γκουλσάν-ε-Ικμπάλ, ακριβώς έξω από την πύλη εξόδου και σε απόσταση μερικών μέτρων από τις κούνιες όπου έπαιζαν μικρά παιδιά. «Τουλάχιστον 65 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 280 τραυματίστηκαν», δήλωσε ο Μουστανσάρ Φερόζ, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Οι περισσότεροι από τους νεκρούς και τους τραυματίες είναι γυναίκες και παιδιά» πρόσθεσε.
Οι τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδωσαν εικόνες από το σημείο της έκρηξης στις οποίες διακρίνονται κάποιοι από τους τραυματίες να απομακρύνονται με ασθενοφόρα. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Η αστυνομία ανέφερε ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί αν οι δράστες στόχευαν τη μικρή χριστιανική κοινότητα του Πακιστάν που σήμερα γιόρταζε το Πάσχα. «Όταν έγινε η έκρηξη, οι φλόγες πετάχτηκαν τόσο ψηλά που ξεπέρασαν σε ύψος τα δέντρα και είδα ανθρώπους να εκτινάσσονται στον αέρα», είπε ο Χάσαν Ιμράν, ένας κάτοικος της πόλης που είχε βγει για βόλτα στο πάρκο. Ο αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας, Σαλμάν Ραφίκ, δήλωσε σχετικά ότι οι τραυματίες ξεπερνούν τους 280. «Πολλοί χειρουργούνται αυτήν την ώρα και φοβόμαστε ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί σημαντικά», πρόσθεσε. Τουλάχιστον 50 από τους τραυματίες είναι παιδιά. Πολλοί τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με ταξί ή ακόμη και με δίτροχα ρίκσο, λόγω έλλειψης ασθενοφόρων. Εκατοντάδες πολίτες έχουν σπεύσει στα νοσοκομεία της Λαχόρης για να δώσουν αίμα. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τα νεκροτομεία έχουν γεμίσει και πολλά από τα πτώματα φυλάσσονται προς το παρόν σε θαλάμους νοσηλείας.
Ο γιατρός, Δρ. Άσραφ, περιέγραψε σκηνές φρίκης στο νοσοκομείο Τζίνα όπου εργάζεται. «Μέχρι τώρα έχουμε παραλάβει περισσότερα από 40 πτώματα και πάνω από 200 τραυματίες. Οι περισσότεροι είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Τους παρέχουμε τις πρώτες βοήθειες στο πάτωμα και στους διαδρόμους και οι αφίξεις συνεχίζονται», είπε. «Πήγαμε για να περάσουμε ένα ευχάριστο απόγευμα, επειδή ο καιρός ήταν καλός», είπε μια γυναίκα, η Νασρίν Μπίμπι, κλαίγοντας καθώς περίμενε από τους γιατρούς να την ενημερώσουν για την κατάσταση της 2χρονης κόρης της. «Ο Θεός να τους πνίξει με την οργή του. Τι είδους άνθρωποι στοχεύουν μικρά παιδιά σε ένα πάρκο;» συνέχισε.
Οι αρχές του Πουντζάμπ διέταξαν να κλείσουν όλα τα δημόσια πάρκα και ανακοίνωσαν τριήμερο πένθος στην επαρχία. Τα περισσότερα καταστήματα έκλεισαν και οι δρόμοι της Λαχόρης ερήμωσαν. Στην περιοχή του πάρκου Γκουσλάν-ε-Ικμπάλ αναπτύχθηκαν στρατιώτες για να ελέγξουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί εκεί. Σημειώθηκαν μικροσυγκρούσεις με οργισμένους συγγενείς ανθρώπων που βρίσκονταν στο πάρκο την ώρα της επίθεσης. Ο Τζάβεντ Άλι, κάτοικος της Λαχόρης, το σπίτι του οποίου βρίσκεται απέναντι ακριβώς από το πάρκο, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άκουσε «μια τεράστια έκρηξη» και τα παράθυρα έσπασαν. «Όλα έτρεμαν, ακούγονταν κραυγές και παντού υπήρχε σκόνη. Δέκα λεπτά αργότερα, μπόρεσα να βγω έξω. Στον τοίχο του σπιτιού μας υπήρχαν ανθρώπινες σάρκες. Οι άνθρωποι έκλαιγαν, άκουγα τις σειρήνες των ασθενοφόρων», είπε. Το πάρκο, όπου είχε πάει και ο ίδιος λίγες ώρες νωρίτερα, «ήταν γεμάτο από κόσμο λόγω του Πάσχα, υπήρχαν πολλοί χριστιανοί εκεί. Είχε τόσο πολύ κόσμο που είπα στην οικογένειά μου να μην πάμε κι εμείς», κατέληξε.
«Ο στόχος ήταν οι χριστιανοί»
Ένα παρακλάδι των Ταλιμπάν, η οργάνωση Τζαμαάτ-ουλ-Αχράρ, ανέλαβε απόψε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στη Λαχόρη, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 65 άνθρωποι, τονίζοντας ότι ο στόχος της ήταν η μικρή χριστιανική κοινότητα του Πακιστάν. «Ο στόχος ήταν οι χριστιανοί» ανέφερε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Εχσανουλάχ Εχσάν. «Θέλαμε να στείλουμε αυτό το μήνυμα στον πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ, ότι μπήκαμε στη Λαχόρη. Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει αλλά δεν θα καταφέρει να μας σταματήσει. Οι βομβιστές αυτοκτονίας μας θα συνεχίσουν τις επιθέσεις», είπε. Οι ακραίοι ισλαμοφασιστες του Πακιστάν βάζουν συχνά στο στόχαστρο τους χριστιανούς και άλλες θρησκευτικές μειονότητες της χώρας την τελευταία δεκαετία. Οι χριστιανοί από την πλευρά τους κατηγορούν την κυβέρνηση ότι κάνει ελάχιστα πράγματα για να τους προστατεύσει.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΛΛΑ ΓΕΜΑΤΗ ΝΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΒΟΜΒΕΣ
Ναρκοπέδιο η αρχαία Παλμύρα
Η αρχαία πόλη της Παλμύρας, το «μαργαριτάρι της ερήμου», ελευθερώθηκε από το ISIS. Ο συριακός στρατός, που την ανακατέλαβε, έπειτα από σφοδρές μάχες οι οποίες διήρκεσαν και τη νύχτα, αφαιρεί τώρα βόμβες και νάρκες από τα αρχαία ερείπια. Ευτυχώς, τα γουρουνια οι καθυστερημενοι ισλαμοφασιστες δεν κατάφεραν να κάνουν πράξη αυτό για το οποίο απειλούσαν από τον περασμένο Μάιο, να ανατινάξουν όλο τον αρχαιολογικό χώρο, λέγοντας μάλιστα πως τον είχαν εξ ολοκλήρου ναρκοθετημένο. «Θα την ξαναφτιάξουμε», δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα «Guardian» ο επικεφαλής των συριακών αρχαιοτήτων Μααμούν Αμπντελκαρίμ. Βεβαίως, οι καταστροφές είναι τεράστιες και τα λόγια του ακούγονται υπεραισιόδοξα, όμως η αλήθεια είναι ότι πολλά μπορούν να γίνουν και με τη βοήθεια της UNESCO. Η ώρα της εκτίμησης των ζημιών έφτασε. Οι καθυστερημενοι τζιχαντοφασιστες ανατίναξαν ναούς και κιονοστοιχίες από την ελληνιστική και τη ρωμαϊκή εποχή όπως και ισλαμικά μνημεία. Τον περσινό Ιούνιο είχαν καταστρέψει δύο ιερά του πρώιμου Ισλάμ στην Παλμύρα που δεν αποτελούσαν μέρος των οικοδομημάτων των ρωμαϊκών χρόνων, αλλά τα γουρουνια οι τζιχαντοφασιστες τα θεώρησαν ειδωλολατρικά και ιερόσυλα. Στη συνέχεια έστρεψαν την προσοχή τους σε προγενέστερη περίοδο, ανατινάζοντας τον ναό του Μπάαλ Σαμίν, έργο του 1ου αι. μ.Χ. Ο ναός καταστράφηκε ολοσχερώς και οι κίονές του κατέρρευσαν.
Η αποκατάσταση
Προτού προλάβει η ανθρωπότητα να συνειδητοποιήσει τις απώλειες, ακολούθησε ο ναός του Βήλου (Μπελ) που παγιδεύτηκε με εκρηκτικά. Ο κ. Αμπντελκαρίμ είχε δηλώσει τότε ότι η έκρηξη που σημειώθηκε δεν κατέστρεψε τη βασική δομή του αρχαίου ναού. Τώρα δηλώνει ότι είναι δυνατή η εν μέρει αποκατάστασή του, καθώς έχουν μείνει στοιχεία του περιβόλου και των κιόνων του. Ακόμη το πιο δημοφιλές μνημείο της αρχαίας Παλμύρας, η Αψίδα του Θριάμβου, μια μεγαλοπρεπής μαρμάρινη αψίδα με εκπληκτική διακόσμηση, εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Το Ισλαμοφασιστικό Κράτος την κονιορτοποίησε στο πλαίσιο της απεχθούς εκστρατείας του να καταστρέψει ισοπεδώνοντας ό,τι θυμίζει άλλους πολιτισμούς και άλλους λαούς, επιβάλλοντας μια ιδιότυπη εθνική και θρησκευτική κάθαρση. Παράλληλα, τον περασμένο Σεπτέμβριο οι τζιχαντοφασιστες ανατίναξαν τρεις από τους επιτάφιους πύργους, αυτούς που ήταν οι καλύτερα διατηρημένοι, οι πιο όμορφοι. Η μεγαλύτερη απώλεια ωστόσο ήταν αυτή του φύλακα της Παλμύρας, Χαλέντ αλ Ασαντ. Τον αποκεφάλισαν έπειτα από σκληρά βασανιστήρια, επειδή αρνήθηκε να τους πει πού είχαν κρύψει οι αρχαιολόγοι-συνεργάτες του τα κινητά ευρήματα τα οποία είχαν μεταφέρει προκειμένου να είναι ασφαλή. Ο κ. Αμπντελκαρίμ αναφέρει στον «Guardian» ότι όταν οι τζιχαντοφασιστες μπήκαν στην Παλμύρα κατέστρεψαν αμέσως ένα άγαλμα λέοντος στο μουσείο που χρονολογούνταν από τον 2ο αι. π.Χ. Κατόπιν, μετέτρεψαν το μουσείο σε φυλακή και αφού ανατίναξαν τα μνημεία επιδόθηκαν ή ενθάρρυναν την αρχαιοκαπηλία. Στόχος τους ήταν να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές τους με τα έσοδα από τις παράνομες πωλήσεις.
Παγκόσμια κληρονομιά
«Η κληρονομιά της Συρίας είναι μέρος της κληρονομιάς της ανθρωπότητας», αναφέρει και συνεχίζει: «Δεν μπορεί να χωριστεί ανάμεσα σε όσους υποστηρίζουν την κυβέρνηση ή τους αντιπάλους της. Το μήνυμά μας προς τον κόσμο είναι να ενωθούμε ώστε να σωθεί η Παλμύρα. Η Συρία, η Υεμένη, η Λιβύη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Μάλι έζησαν την καταστροφή της κληρονομιάς τους στα χέρια της ιδεολογίας του εξτρεμισμού και του τρόμου. Οι πληροφορίες λένε ότι τμήματα ναών που είχαν ανατιναχτεί στέκουν στη θέση τους και ότι έχουν σωθεί αρκετά ακόμα από όσα ήταν στην κεντρική οδό, την αγορά, το αμφιθέατρο, τα σταυροδρόμια, την ακρόπολη. Αισιοδοξούμε ότι θα μπορέσουμε να αναστηλώσουμε αυτή την αρχαία πόλη και η προσδοκία μάς γεμίζει με χαρά και ευτυχία, παρά τον πόλεμο μέσα στον οποίο ζούμε».
Συγχαρητήρια Πούτιν σε Ασαντ για τον «άθλο»
Οι Σύροι και οι σύμμαχοί τους έχασαν περίπου 180 άνδρες, ενώ νεκροί έπεσαν τουλάχιστον 400 καθυστερημενα γουρουνια τζιχαντοφασιστες. Με πανηγυρισμούς εκφραζοντας ολον το λαο της Συριας υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατιας της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ την επίσημη ανακοίνωση από το γενικό επιτελείο για την απελευθέρωση της ιστορικής πόλης της Παλμύρας από τα χέρια των ισλαμοφασιστών, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν συνεχάρη τον Σύρο ομόλογό του γι' αυτήν την εξέλιξη. Μιλώντας ενώπιον Γάλλων βουλευτών κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στη Δαμασκό, ο Μπασάρ αλ Ασαντ χαιρέτισε την ανακατάληψη της Παλμύρας ως «σημαντικό άθλο» και ανεφερε ότι «πρόκειται για μια νέα απόδειξη της αποτελεσματικότητας του συριακού στρατού και των συμμάχων του στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, σε σύγκριση με την έλλειψη σοβαρότητα της συμμαχίας της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ». Λίγο αργότερα δηλώσεις έκανε και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη τον Ασαντ για την ανακατάληψη της πόλης, ενώ συμπλήρωσε ότι «ο Ασαντ εκτίμησε ιδιαίτερα τη βοήθεια που προσέφερε η ρωσική αεροπορία και υπογράμμισε ότι τέτοιες επιτυχίες σαν αυτή δεν θα ήταν δυνατές χωρίς την υποστήριξη της Ρωσίας». Μεταξύ άλλων ο κ. Πεσκόφ ανέφερε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να στηρίζει τη Δαμασκό στη μάχη της κατά της τρομοκρατίας. Η μάχη για την ανακατάληψη της αρχαίας πόλης της Παλμύρας, αλλά και της σύγχρονη πόλης που βρίσκεται λίγο πιο μακριά, ήταν εξαιρετικά σκληρή όπως καταδεικνύουν οι αριθμοί αλλά και οι διάφορες ιστορίες που έγιναν γνωστές. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια (SOHR), οι δυνάμεις της Συριας και οι σύμμαχοί τους έχασαν περίπου 180 άνδρες κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, ενώ το Ισλαμοφασιστικό Κράτος έχασε τουλάχιστον 400 μαχητές.
Ατακτη οπισθοχώρηση
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο κύριος όγκος των δυνάμεων του DAESH οπισθοχώρησε σχεδόν άτακτα προς τα ανατολικά προσπαθώντας να καθυστερήσει παράλληλα με επιθέσεις αυτοκτονίας, νάρκες και παγιδευμένα κτίρια και δρόμους την ταχύτατη προέλαση των δυνάμεων της Συριας και των συμμάχων τους. Η οπισθοχώρησή τους όμως μέχρι και χθες δεν γινόταν ομαλά, καθώς όπως ανακοινώθηκε στο κατόπι τους βρίσκονται ρωσικά μαχητικά, τα οποία μέσα σε 24 ώρες πραγματοποίησαν 40 επιδρομές χτυπώντας 117 στόχους και σκοτώνοντας περισσότερους από 80 μαχητές. Οπως ανέφερε το Αποικιακο παρατηρητηριο (SOHR), μέχρι χθες το πρωί υπήρχαν ακόμη κάποιοι θύλακες αντίστασης στην Παλμύρα από τους τζιχαντοφασιστες, κυρίως γύρω από το αεροδρόμιο της πόλης και γύρω από τις φυλακές. Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο στρατού της Συρίας, η ανακατάληψη της Παλμύρας αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα κατά της συμμοριας, καθώς με αυτήν ανοίγει ο δρόμος προς την Ντέιρ Ελ Ζορ και προς τη Ράκα, την «πρωτεύουσα» του Ισλαμοφασιστικου χαλιφάτου. Οπως ανέφερε η ανακοίνωση: «Η επιτυχία αυτή αποτελεί ένα θανάσιμο πλήγμα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης και βάζει τα θεμέλια για την κατάρρευση του ηθικού των μισθοφόρων και την αρχή της ολοκληρωτικής ήττας της».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η δραματικη τελευταια συνομιλια με το Κεντρο του ηρωικου ρωσου commando που σκοτωυηκε στην Παλμυρα
Την Πέμπτη δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας εκπρόσωπος των ρωσικών δυνάμεων που αναπτύχθηκαν στην αεροπορική βάση Hmeimim: . « Ένας αξιωματικός των ειδικών ρωσικών δυνάμεων χάθηκε κοντά στοTadmor(Palmyre, επαρχία Homs) καθώς καθοδηγούσε τα πυρά των ρωσικών αεροσκαφών εναντίον στόχων της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Daech). Ο αξιωματικός ολοκλήρωσε αυτή την αποστολή κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας. Εντόπισε σημαντικές θέσεις της Daech και διευκρίνισε τα δεδομένα τους επιτρέποντας στα ρωσικά αεροσκάφη να επιτελε΄σουν τα χτυπήματά τους « , ανέφερε ο ρώσος εκπρόσωποςΣύμφωνα με τον ίδιο ο ρώσος στρατιωτικός σκοτώθηκε ως ήρωας αυτοπυροβολούμενος ΄΄οταν περικυκλώθηκε από τους τρομοκράτες.sputnik 24.3.16
H ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ
Αξιωματικός: Είμαι σε κίνδυνο, επαναλαμβάνω είμαι σε κίνδυνο. Κέντρο: παρακαλώ επαναλάβετε και επιβεβαιώστε Αξιωματικός: Με έχουν εντοπίσει, μου ρίχνουν από παντού, είμαι στόχος, αίτημα εκκένωσης αμέσως Κέντρο: αίτηση εκκένωσης αναγνώρισε Αξιωματικός: παρακαλώ επισπεύστε έχω ελάχιστα πυρομαχικά, δεν μπορώ να τους κρατήσω για πάρα πολύ ακόμα, παρακαλώ επίσπευση Κέντρο: Επιβεβαιώθηκε, να τους κρατήσετε μακριά, να συνεχίσετε να ανταποδίδετε τα πυρά, πηγαίνετε σε ασφαλή θέση,η εναέρια υποστήριξη είναι σε παρακολούθηση, οι συντεταγμένες Αξιωματικός: (δίνει τις συντεταγμένες) Κέντρο: επαναλαμβάνει συντεταγμένες Επιβεβαιώνει Αξιωματικός: επιβεβαιώστε, παρακαλώ επισπεύστε τελειώνουν τα πυρομαχικά με έχουν περικυκλώσει τα καθάρματα Κέντρο: 12 λεπτά θα χρειαστούν μέχρι την εκκένωση, να επιστρέψετε σε ασφαλή γραμμή, επαναλαμβάνω επιστροφή σε ασφαλή γραμμή Αξιωματικός: είναι κοντά, είμαι περικυκλωμένος, αυτό μπορεί να είναι το τέλος, πείτε στην οικογένειά μου, τους αγαπώ πολύ Κέντρο: επιστρέψτε στην πράσινη γραμμή, να συνεχίσετε την ανταπόδοση πυρών, η βοήθεια είναι καθ οδόν και καλύπτετε από αεροπορική υποστήριξη Αξιωματικός: αδύνατον είμαι περικυκλωμένος, είναι τόσα πολλά αυτά τα καθάρματα Κέντρο:σε 10 λεπτά, να επιστρέψετε στην πράσινη γραμμή Αξιωματικός: Δεν μπορώ είναι γύρω μου και με έχουν εγκλωβίσει, παρακαλώ βιαστείτε Κέντρο: μετακινηθείτε προς την πράσινη γραμμή, επιστρέψτε στην πράσινη γραμμή Αξιωματικός:εφθασαν, διεξάγετε την αεροπορική επιδρομή τώρα παρακαλώ βιαστείτε, αυτό είναι το τέλος, πείτε στην οικογένειά μου ότι εγώ τους αγαπώ και ότι έχασα τη ζωή μου πολεμώντας για την πατρίδα μου. Κέντρο: δεν είστε στην πράσινη γραμμή Αξιωματικός:σας παρακαλώ , είμαι περικυκλωμένος, βρίσκονται εντός, δεν θέλω να με πάρουν και να με διαπομπέυσουν διεξάγετε την αεροπορική επιδρομή, θα διαπομπεύσουν εμένα και την στολή μου. Θέλω να πεθάνω με αξιοπρέπεια και να πάρω όλα αυτά τα καθάρματα μαζί μου. Παρακαλώ τελευταία μου επιθυμία, διεξάγετε την αεροπορική επιδρομή, ειδάλλως θα με σκοτώσουν. Κέντρο: επιβεβαιώστε το αίτημά σας Αξιωματικός: αυτοί έξω έξω, αυτό είναι το τέλος διοικητής, ευχαριστώ εσάς, ενημερώστε την οικογένειά μου και τη χώρα μου, τους αγαπώ. Πείτε τους ήμουν γενναίος και αγωνίστηκα μέχρι το τέλος.Παρακαλώ να φροντίσετε την οικογένειά μου, να εκδικηθείτε για το θάνατό μου, διοικητή αντίο, πείτε στην οικογένειά μου τους αγαπώ Κέντρο: διαταγή αεροπορικής επιδρομής.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκτακτη ειδηση, οι Αμερικανοι «καρφωσαν» στον ISIS την τοποθεσια που βρισκονται οι Ρωσοι παρατηρητες στην Παλμυρα και τους περικυκλωσαν
Δεν υπάρχει προηγούμενο στην είδηση που μεταφέρουν ρωσικές πηγές στην Μόσχα και αφορά τις συνθήκες θανάτου, του Ρώσου ήρωα αξιωματικού της GRU, στην Παλμύρα. Σύμφωνα λοιπόν με τους Ρώσους, η ομάδα της GRU,η οποία διεξήγαγε επιχειρήσεις κατάδειξης ισλαμικών στόχων,για την ρωσική πολεμική αεροπορία, αριθμούσε 5 άτομα, τέλεια καμουφλαρισμένα, τα οποία ήταν αδύνατον να εντοπιστούν από τον isis. Μετέδιδαν, μέσω δορυφορικών συστημάτων, σε πραγματικό χρόνο, σε ρωσικά κέντρα επιχειρήσεων, τις κινήσεις των ισλαμιστών και σε χρόνο μηδέν η ρωσική αεροπορία, τους κατέστρεφε. Αυτές τις εκπομπές των δορυφορικών σημάτων, εντόπισαν οι Αμερικανοί και μετέφεραν την θέση των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, στους ισλαμιστές. Αν και το συγκεκριμένο σενάριο, έπαιξε από την αρχή, εν τούτοις, από χθές βράδυ, οι ρωσικές υποψίες έχουν πυκνώσει. Όσο για το αποτέλεσμα της Αμερικανικής ρουφιανιάς, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, πως ο εικονιζόμενος στην φωτογραφία ήρωας της Ρωσίας, είναι ο αξιωματικός εκείνος που σίγουρα κάλεσε την ρωσική πολεμική αεροπορία, να βομβαρδίσει την θέση του και μαζί με αυτόν του δεκάδες ισλαμιστές, που τον είχαν περικυκλώσει και είναι νεκρός. Άγνωστη παραμένει η τύχη της υπόλοιπης ομάδας της GRU, οι Ρώσοι δεν δίνουν παραπάνω πληροφορίες. Το σίγουρο είναι πως η Αμερικανική χωσιά η οποία δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, θα έχει ρωσικά αντίμετρα σε χρόνο και ώρα, που οι νυχτερίδες της GRU θα επιλέξουν..
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο εσωτερικό της Λιβύης το Ισλαμικό κράτος έχει επιλέξει να ακυρώνει μία – μία τις πηγές των εσόδων των δύο κυβερνήσεων (δεδομένου ότι το πετρέλαιο αποτελεί το 80% της παραγωγής της Λιβύης) ανατινάζοντας διυλιστήρια και πετρελαιοπηγές αντίθετα με όσα έκανε στη Συρία όπου τα καταλάμβανε, χρηματοδοτώντας από τη λειτουργία τους στρατιωτικές επιχειρήσεις. Κατά τους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς αυτό οφείλεται στην τεχνική πολυπλοκότητα και τα μεγέθη των εγκαταστάσεων στη Λιβύη. Ενδεχομένως επίσης να οφείλεται και στην απουσία ενός πρόθυμου γειτονικού κράτους που να απορροφά τις πωλήσεις και να τροφοδοτεί με ρευστό το Ισλαμικό Κράτος, όπως έκανε η Τουρκία στην περίπτωση της Συρίας.
Το αποτέλεσμα είναι πώς τώρα η Λιβύη εξορύσσει μόλις το 20% του πετρελαίου που εξόρυσσε πριν το 2010: 350.000 τόνοι έναντι 1,7 εκ.! Μέχρι στιγμής οι Δυτικοί αρκούνται σε επιλεκτικούς βομβαρδισμούς και δολοφονικές επιχειρήσεις ακριβείας από ειδικές δυνάμεις κυρίως της Γαλλίας, καθώς οι ΗΠΑ μέσω του ίδιου του προέδρου τους Μπαράκ Ομπάμα έχουν δηλώσει ότι η Λιβύη αποτελεί υπόθεση των Ευρωπαίων, εννοώντας πρωτίστως τη Γαλλία και την Αγγλία. Δεν έχουν ωστόσο καταφέρει να περιορίσουν τη δράση του Ισλαμικού Κράτους που πλέον με κέντρο τη Σύρτη (γενέτειρα του Καντάφι) που είναι η τρίτη πόλη – σημείο αναφοράς του, μετά τη Μοσούλη στο Ιράκ και τη Ράκα στη Συρία, κατέχει μια περιοχή με μέτωπο στη Μεσόγειο μήκους περίπου 300 χιλιομέτρων. Κατάφερε δηλαδή να εδραιωθεί, παρότι στη Λιβύη δεν υφίσταται ο διαχωρισμός Σουνιτών και Σιιτών που τροφοδότησε στη Μέση Ανατολή την εκρηκτική ανάπτυξη του Ισλαμικού Κράτους, πέραν φυσικά του ζεστού χρήματος που έστελναν οι ΗΠΑ μέσω των πετρομοναρχιών του Κόλπου… Τώρα το Ισλαμικό Κράτος ολοκληρώνει την αποστολή του προσφέροντας την τέλεια αφορμή για ένα νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΕΟΣ ΜΑΡΤΥΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. Ο Ρ/ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΘΩΜΑΣ ΟΥΖΧΟΥΝΑΛΙΛ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΙΣΙΣ) ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ... ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΕΘΑ ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΟΥ...
Ισλαμικό Κράτος σταυρωσε καθολικό ιερέα την Μεγάλη Παρασκευή
Το Ισλαμικό Κράτος διεπραξε ενα αποτρόπαιο τη Μεγάλη Παρασκευή τον εορτασμό, σταυρώνοντας έναν καθολικό ιερέα. Ο αιδεσιμότατος Τόμας Uzhunnalil, ένας Salesian ιερέας, απήχθη στην Υεμένη στις αρχές Μαρτίου κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής σε έναν οίκο ευγηρίας που τρέχει από τους ιεραποστόλους της Μητέρας Τερέζας της φιλανθρωπίας. Την εκτέλεσή του από τους ισλαμοφασιστς, χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε από τους Ρωμαίους για τον Ιησού και σηματοδότησε τη Μεγάλη Παρασκευή κάθε χρόνο, επιβεβαιώθηκε κατά την Πασχαλινό Vigil ο Καρδινάλιος Christoph Schonborn της Βιέννης. Ο πατέρας Uzhunnalil ήταν ένας ντόπιος της Ινδίας και ήταν το αντικείμενο των δύο προσευχων και διπλωματικές προσπάθειες από την 4 Μάρ επιδρομή όπου σκοτώθηκαν 16 χριστιανικες μοναχές και νοσηλευτές. Ο Επίσκοπος Paul Hinder, ο οποίος είναι επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας στην Υεμένη, δήλωσε ότι το σπίτι των ιεραπόστολων ήταν το αντικείμενο πολλών απειλών, αλλά αρνήθηκαν να φύγουν. Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε ήδη τιμησει τις δολοφονηθέντες μοναχές ως μάρτυρες.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Πληρωμένη" απάντηση στον "επαναστάτη" Νασίμ Αλάτρας... που μέχρι "χθες" υποστήριζε στην Ελλάδα την "αραβική άνοιξη made in USA"
Από: Χριστόφορος Τριαντάφυλλος
Επειδή το θέμα της επίθεσης του Νασίμ Αλάτρας πήρε έκταση, μου είναι αδύνατο να το επιτρέψω να συνεχίζεται χωρίς να υπάρχει ακριβής απάντηση για το τι έχει συμβεί από μένα. Σύριε πρώην φίλε και πρώην σύντροφε, υποστηρικτή της "επανάστασης" στην Λιβύη και στην Συρία τελικά επέλεξες να προχωρήσεις σε μία δημόσια επίθεση εναντίον μου αφού εγώ δεν υπέκυψα στους εκβιασμούς σου και στις απειλές σου να σταματήσω να ασχολούμαι με τους παρακρατικούς "Αριστερούς" χώρους του ΣΕΚ και της ΔΕΑ και κατ'επέκαση του ΚΕΕΡΦΑ, με το πρόσχημα πως κάνω "κακό" στον Παλαιστινιακό αγώνα.
Έτσι με αυτόν τον τρόπο επέλεξες να πουλήσεις την φιλία σουμε έναν άνθρωπο ο οποίος έτρεχε για σένα και ρώταγε όλους τους γνωστούς του για να σου βρει εργασία αλλά και έφτιαχνε μέχρι και βίντεο στο YouTube για να σε υπερασπιστεί από ανθρώπους που σε κατάγγελλαν σαν εθνικιστή Άραβα. Επίσης με αυτόν τον τρόπο πρόδωσες και χάλασες μία ομάδα εμπιστοσύνης που είχε προχωρήσει σε ακτιβιστικές δράσεις γύρω από το Παλαιστινιακό. Δεν ξέρω τι υποχρεώσεις ξεπληρώνεις με αυτή σου την στάση,δεν ξέρω πλέον τι ρόλο βαράς αφού πλέον μου είναι αδύνατον να δεχτώ πως ένας φίλος αλλά το κυριότερο ένας αγνός αγωνιστής στην αρχή εκβιάζει και απειλεί και μετά προχωράει σε μία τόσο ύπουλη δημόσια επίθεση γεμάτη ψέμματα και ανακρίβειες για τους μετανάστες και με ένα έτοιμο κοινό να στήσει Λαϊκά Δικαστήρια και το οποίο κατά τύχη ανήκει ή έχει σχέσεις στις οργανώσεις που έχουν βρεθεί στο στόχαστρό μου, όπως για παράδειγμα το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών-Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό και το ΣΕΚ και που με τους οποίους στο παρελθόν έχω έρθει σε σύγκρουση. Επίσης μου είναι αδύνατο να δεχτώ σαν τυχαίο πως λίγες μέρες πριν την επίθεσή σου προς εμένα επικεφαλής του Κ.Α.Ρ. απειλούσε με μηνύσεις δήθεν για παραπληροφόρηση περί της φύσης του Κ.Α.Ρ. και αν αυτό είναι ΜΚΟ.
Έχω ξεκαθαρίσει εδώ και έναν χρόνο πως όσοι στήριξαν τους Ναζί του Κιέβου και τους πράκτορες της Δύσης στην Συρία υποστηρίζοντας την προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας για λογαριασμό της Δύσης και την δημιουργία του Μεγάλου Ισραήλ, θα με βρουν ολοκληρωτικά απέναντί τους, κάτι το οποίο και έχω κάνει σχεδόν με τρόπο εμμονικό αφού η αντιφασιστική μου φύση αλλά και η αγάπη μου για την Παλαιστίνη δεν μου επιτρέπει να έχω και να ανέχομαι τέτοια φίδια στο πλευρό μου και τους οποίους τον ρόλο έχω αποκαλύψει πλήρως με αυτό το άρθρο μου. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=895710270520518&set=pb.100002446597734.-2207520000.1459151487.&type=3&theater Ταυτόχρονα ταυτίζομαι πολιτικά με το PFLP και το ΚΚ Συρίαςπου από την πρώτη στιγμή ενημέρωσαν την Διεθνής κοινή γνώμη για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Συρία και πως οι Ιμπεριαλιστές έχουν βάλει δάκτυλο για να συντρίψουν την χώρα της Συρίας Παράλληλα με την βαθιά υποστήριξη μου στον Παλαιστινιακό λαό θα τάσσομαι πάντα στο πλευρό κάθε Άραβα, κάθε Μουσουλμάνου που βρίσκεται στο στόχαστρο των Δυτικών Καπιταλιστικών κέντρων και του Ιμπεριαλισμού.
Έτσι εγώ, εδώ από την Ελλάδα θα συνεχίζω να φωνάζω... Ζήτω ο αγωνιζόμενος Συριακός λαός που μένει και αγωνίζεται Ζήτω ο Συριακός Αραβικός Στρατός Ζήτω η Χεσμπολάχ Ζήτω ο Λίβανος Ζήτω η Λιβύη Ζήτω η Παλαιστινιακή Αντίσταση!
* Τίτλος του κειμένου που αλιεύσαμε, δικός μας, όπως και το σχόλιο: Οι υποστηρικτές της "αραβικής άνοιξης made in USA" στην Ελλάδα... κραυγάζουν... μετά την νίκη του λαού της Συρίας! Οι υποστηρικτές της "αραβικής άνοιξης made in USA" στην Ελλάδα, που στήριξαν με κάθε τρόπο την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας, αντί να σιωπήσουν, βγαίνουν σε επιθέσεις με "αριστερό" μανδύα; Αντί να σιωπούν, αντί -αν παρασύρθηκαν" και υποστήριζαν τους λακέδες των ιμπεριαλιστών- να ζητήσουν συγνώμη... προσπαθούν να μένουν στην επιφάνεια. Όμως, στην επιφάνεια μένουν κι ο φελλός, εκτός από αυτούς που έχουν άλλη υπηρεσία... Οι επαγγελματίες "επαναστάτες", γνωστοί θαμώνες σε γνωστά "σαλόνια" και "λέσχες"... θα βρίσκουν απέναντί τους αυτό το ιστολογοφόρο... Το παραμύθι του "ακτιβισμού", του "εθελοντισμού"... αυτή τη φορά, με την Αδούλωτη κι Αδέσποτη" Συρία... γι όλους αυτούς δεν θα τελεσφορήσει! Καλή αντάμωση στα Γουναράδικα!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κανένας πύργος του Άιφελ στα χρώματα αυτών των θυμάτων: 71 οι νεκροί από βόμβα σε πάρκο στο Πακιστάν
Κυριακή, 27 Μάρτιος, 2016 - 19:30
Βομβιστής αυτοκτονίας προκάλεσε το θάνατο 71 ατόμων και τραυμάτισε άλλους 300 στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, τη Λαχώρη. Η βομβιστική επίθεση έγινε στο δημόσιο πάρκο «Gulshan Iqbal». Με μια βόμβα 20 κιλών, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης σκόρπισαν οι Ταλιμπάν τον θάνατο την Κυριακή, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, σε παιδική χαρά στη Λαχώρη του Πακιστάν. Ο βομβιστής αυτοκτονίας είχε, μάλιστα, «ενισχύσει» τη βόμβα με μεταλλικά σφαιρίδια για να προκαλέσει μεγαλύτερο όλεθρο. Ο ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, Χάιντερ Ασράφ, δήλωσε στο Sky News πως στο πάρκο βρίσκονταν πλήθος Χριστιανών, οι οποίοι γίορταζαν το Πάσχα. Αξιωματούχος του Reuters επισήμανε πως οι περισσότεροι τραυματίες είναι γυναίκες και παιδιά. Τα τοπικά ΜΜΕ δείχνουν εικόνες με γυναίκες και παιδιά να κλαίνε και να ουρλιάζουν, ενώ οι αρχές μεταφέρουν τραυματισμένους ανθρώπους σε ασθενοφόρα έως και Ι.Χ.
"Ο στόχος μας ήταν η μικρή κοινότητα Χριστιανών"
Παρακλάδι των Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στη Λαχόρη. Η οργάνωση λέγεται Τζαμαάτ-ουλ-Αχραρ και στόχος της ήταν η μικρή χριστιανική κοινότητα του Πακιστάν. "Θέλαμε να στείλουμε αυτό το μήνυμα στον πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ, ότι μπήκαμε στη Λαχόρη. μπορεί να κάνει ό,τι θέλει αλλά δεν θα καταφέρει να μας σταματήσει. Οι βομβιστές αυτοκτονίας μας θα συνεχίσουν αυτές τις επιθέσεις είπε χαρακτηριστικά" Η πολύνεκρη αυτή επίθεση δεν έπαιξε πουθενά στις ειδήσεις.Σε αυτή την περίπτωση λανένας πύργος του Άιφελ δεν βάφτηκε στα χρώματα του Πακιστάν. Το βράδυ αντί για έκτακτα δελτία είχαμε επανάληψη τον Πέτρο Κωστόπουλο και κυριακάτικες ταινίες. Βλέπετε οι 71 νεκροί επειδή πέθαναν στην Λαχώρη βρίσκονται στην αθέατη πλευρά του κόσμου. Εκεί που η ζωή δεν αξίζει τόσο όσο ενός δυτικού. «Πήγαμε για να περάσουμε ένα ευχάριστο απόγευμα, επειδή ο καιρός ήταν καλός», ανέφερε από την πλευρά της μια γυναίκα, η Νασρίν Μπίμπι, κλαίγοντας καθώς περίμενε από τους γιατρούς να την ενημερώσουν για την κατάσταση της 2χρονης κόρης της. «Ο Θεός να τους πνίξει με την οργή του. Τι είδους άνθρωποι στοχεύουν μικρά παιδιά σε ένα πάρκο;», συνέχισε. Οι αρχές του Πουντζάμπ διέταξαν να κλείσουν όλα τα δημόσια πάρκα και ανακοίνωσαν τριήμερο πένθος στην επαρχία. Τα περισσότερα καταστήματα έκλεισαν και οι δρόμοι της Λαχόρης ερήμωσαν.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημόσια εκδήλωση συμπαράστασης στην "ISIS", στο Ισραήλ (Τελ Αβίβ)...
"TUEZ AUTANT D'ARABES QUE POSSIBLE! VIVE ISRAËL! VIVE LE CALIFAT!"
"Σκοτώσετε όσο το δυνατόν περισσοτερους ΑΡΑΒΕΣ! ΖΗΤΩ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ! ΖΗΤΩ ΤΟ χαλιφάτο "
Ότι και να πει κάποιος για τα σιωνιστικά ανθρωπόμορφα κτήνη του ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος... δεν αρκούν!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΑ: Μέχρι και 5 μήνες ο χρόνος αναμονής για ακτινοθεραπεία
28/3/2016 12.00
Μεγάλο αριθμό καταγγελιών που αφορούν στις πολύμηνες αναμονές για ακτινοθεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ογκολογικών ασθενών, αναφέρει οτι έχει λάβει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Α.Ξανθό «Πρέπει να επισημανθεί ότι ο χρόνος αναμονής για ακτινοθεραπεία κυμαίνεται από 2 έως 5 μήνες, χρονικό διάστημα που επιβαρύνει την υγεία του ασθενή και επηρεάζει δυσμενώς και συχνά καθοριστικά την εξέλιξη της νόσου» επισημαίνεται στην επιστολή του ΙΣΑ. Επιπρόσθετα, όπως αναφέρεται, ο τεχνολογικός εξοπλισμός των ακτινοθεραπευτικών κέντρων στις δημόσιες δομές είναι απαρχαιωμένος και υπολείπεται κατά πολύ των αναγκών της χώρας. Με βάση τα διεθνή δεδομένα, η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει 60 μηχανήματα, ενώ έχει 37, από τα οποία μόνο 24 είναι στον δημόσιο τομέα. «Λόγω της θεσμικής σας θέσης πρέπει άμεσα να μεριμνήσετε για την αποκατάσταση του σοβαρότατου αυτού ζητήματος, καθότι οι καρκινοπαθείς βρίσκονται σε απόγνωση,αφού από την μια έχουν να αντιμετωπίσουν τις ως άνω καθυστερήσεις και από την άλλη το άγχος για την εξέλιξη της υγείας τους» αναφέρουν οι γιατροί προς τον υπουργό Υγείας. Επειδή η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή των ασθενών, με δεδομένο ότι παραβιάζονται οι κανόνες άσκησης ιατρικής και οι κατευθυντήριες θεραπευτικές οδηγίες (θεραπευτικά πρωτόκολλα), αναμένουμε την άμεση αποκατάσταση του σοβαρότατου αυτού ζητήματος, καταλήγουν.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ Γεμάτο αίμα το αρχαίο θέατρο της Παλμύρας -Τι κατέγραψε ρωσικό drone
28|03|2016 10:00
Πάνω από την αρχαία πόλη της Παλμύρας, την οποία κατείχαν μέχρι πριν λίγες ώρες οι Τζιχαντιστές, πέταξε ένα ρώσικο drone και οι εικόνες είναι πραγματικά σοκαριστικές. Πριν λίγες ώρες οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις πήραν ξανά στα χέρια τους την ιστορική πόλη της Παλμύρας, την οποία είχε καταλάβει το ISIS τον Μάιο του 2015. Οι μεγάλες κηλίδες αίματος καταγράφονται από το ρώσικο drone εντός του αρχαίου θεάτρου της πόλης. Οι κηλίδες αυτές πιστεύεται από ειδικούς ότι προήλθαν από τις συνεχείς ομαδικές εκτελέσεις εντός του αρχαίου θεάτρου, από άνδρες του ISIS. Στην Παλμύρα, από τους 70.000 κατοίκους της πόλης, παρέμειναν και μετά την κατάληψή της από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, 15.000 κάτοικοι, οι οποίοι έζησαν 10 μήνες υπό το καθεστώς τρόμου του Ισλαμικού Κράτους.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ» Τι απαντά ο ιερέας από τη Βέροια που προκάλεσε αντιδράσεις για τη διαμαρτυρία για τους πρόσφυγες
27|03|2016 9:28
«Δεν είμαστε απάνθρωποι κι εγώ από προσφυγική οικογένεια προέρχομαι», δήλωσε ο ιερέας από τη Βέροια, που προκάλεσε αντιδράσεις για τη συμμετοχή του σε διαμαρτυρία πολιτών κατά των προσφύγων. Το βράδυ της Παρασκευής προκλήθηκαν εντάσεις κατά την άφιξη του πρώτου λεωφορείου με Σύρους πρόσφυγες στο στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου». Μερίδα πολιτών αντέδρασε στη μεταφορά των προσφύγων, ενώ κάποιοι επιτέθηκαν λεκτικά στον βουλευτή Γιώργο Ουρσουζίδη, που ήταν εκεί. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν και ένας ιερέας, ο πατέρας Ευλόγιος, που ακούστηκε να λέει «Υπάρχει μια μοναχή δίπλα στον προφήτη Ηλία. Εάν πειραχθεί μια τρίχα από τα μαλλιά αυτά αυτής της μοναχής, θα γίνει χαμός». Την Κυριακή, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ιερέας διευκρίνισε ότι οι αντιδράσεις προκλήθηκαν επειδή δεν ενημερώθηκαν οι πολίτες. «Δεν είμαστε απολίτιστοι ή τραμπούκοι και βέβαια να παράσχουμε βοήθεια, αλλά να υπάρχει ενημέρωση», είπε, συμπληρώνοντας ότι ο κόσμος θορυβήθηκε επειδή υπήρξε η παραπληροφόρηση ότι θα μεταφέρονταν εκεί Αφγανοί και Πακιστανοί. «Δεν θέλουμε τον συνωστισμό που είδαμε στην Ειδομένη», πρόσθεσε ο ιερέας. Ο ίδιος ανέφερε ότι στη συνέχεια επισκέφτηκε τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε στρατόπεδο της περιοχής, αναφέροντας πως είπε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Το Σάββατο, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις απειλές του ιερέα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε μιλώντας στο Mega: «Αμαυρώνουν με το χυδαιότερο τρόπο την προσφορά της ορθοδοξίας. Η ορθοδοξία έχει δώσει τα πάντα για τους πρόσφυγες και δεν έχει το δικαίωμα κανένας από αυτούς τους κυρίους, δεν τους λέω ιερωμένους γιατί δεν είναι, είναι έξω από το Χριστό, για να μην πω ότι είναι αντίχριστοι, όταν συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο».
Σχολιο.- Την εκκλησία την βρίζατε μέχρι πρότινος δηλώνατε άθεοι τώρα την θέλετε για να σας βοηθάει στο έργο σας (αλλά να μην μιλάει) Τα σώματα ασφαλείας θέλατε να τα καταργήσετε αλλά με τις παρούσες συνθήκες σας φαίνονται λυσιτελή, με το στρατό που ιδεολογικά είστε αντίθετοι γίνεται αρωγός σας στο κατά τα άλλα μηδενικό κυβερνητικό έργο. Αριβίστες και τυχοδιώκτες του αισχίστου είδους είστε Σχολιο.- Οι χειροτεροι Φαρισαιοι δεν θα τα εκαναν αυτά Σχολιο.- Ο ιερέας υπερασπίστηκε το ποίμνιό του, ως ώφειλε. Τελεία και παύλα. Σχολιο.- Ο Ιερέας πρέπει να υπερασπίζεται το δίκαιο, και το δίκαιο είναι οι κάτοικοι του χωριού που υπηρετεί να μπορούν να συνεχίσουν να ζουν αξιοπρεπώς και με ασφάλεια στον τόπο τους. Άλλωστε, η Εκκλησία δέεται υπέρ αποτροπής ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΑΛΛΟΦΥΛΩΝ... Σχολιο.- Ο ιερεας ζητησε ασφαλεια. Ηδη ο ιδιος εχει στειλει αφθονο ανθρωπιστικο υλικο στην Ειδομενη για τους λαθρομεταναστες Σχολιο.- Αααααα μαλιστα.!!!! Προφανως δεν θα ειχες προβλημα τοτε να ερθουν στη γειτονια σου για εχουν ενα ακομα καλυτερο καταλυμα. By the way οπως και να εχει το να στελνεις μια ομαδα αγνωστης κουλτουρας και συμπεριφοραςπχ με 400 ατομα σ ενα χωριο των 200 ατομων ειναι σαν να τους λες ξεκουμπηθειτε... τελειωσατε σαν κατοικοι απο εδώ Σχολιο.- Η μικρη ανοχη στον ισλαμοφασισμο ισουται με φασισμο
Σχολιο.- Ο παπας εκανε λαθος η τοπικη κοινωνια εκανε λαθος η πολιτεια τι εκανε που φορτωνει τα λεωφορια με ανθρωπινες ψυχες και τα αδειαζει εδω και εκει χωρις καμμια προνεια ,αφηνοντας τους στο ελεος των χωρικων που ευτηχως βοηθουν αλλα ποσο.Οι κατοικοι των περιοχων αντιδρουν γιατι γνωριζουν τι θα γινει οταν τους παρατησουν στην περιοχη δεν θα υπαρξει παρουσια του κρατους θα υπαρξει μονο εγκαταληψει και δυστηχια,δεν ειναι ρατσιστες οι Ελληνες εξαλλου το απεδειξαν , απλα κυβερνηση δεν εχουν... Σχολιο.- To προσφυγικό-μεταναστευτικό χρησιμοποείται για την επιβολή στην ελληνικη κοινωνία ενός ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΨΕΥΔΟ-ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ: Οποιος δεν θέλει δίπλα στο σπίτι του τους νεαρούς μουσουλμάνους, που παρενοχλούν παιδιά στην Ειδομένη, και τις μαντήλες, όποιος αντιδρά στην ισλαμοποίηση της Ελλάδας, συκοφαντείται και λοιδωρείται ως φασίστας και ναζί και....αντίχριστος (από τους πραγματικούς αντίχριστους και ανθέλληνες). Φτάσαμε να δίνουν μαθήματα χριστιανισμού άνθρωποι που ξέρουν από χριστιανισμό ό,τι θυμούνται, αν θυμουνται, από τα θρησκευτικά του δημοτικού, Κοσιώνηδες, Κουρουπλήδες, Μουζαλάδες και Τσίπρες... Να ομως τι λέει η Καινή Διαθήκη: Α΄ προς Τιμόθεον Επιστολή 5,8: Εἰ δέ τις τῶν ἰδίων καὶ μάλιστα τῶν οἰκείων οὐ προνοεῖ, τὴν πίστιν ἤρνηται καὶ ἔστιν ἀπίστου χείρων. Μετάφραση: Εάν δε κανείς από τους απογόνους, περί των οποίων έκαμα λόγον ανωτέρω, δεν φροντίζη και δεν λαμβάνη πρόνοιαν δια τους ιδικούς του ανθρώπους και μάλιστα τους οικιακούς του, έχει αρνηθή την πίστιν και είναι χειρότερος από τον άπιστον, (ο οποίος επί τέλους ημπορεί να ενδιαφέρεται δια τους οικιακούς του). Tι λέει λοιπόν ο απόστολος Παύλος; Οποιος παραμελεί τους δικούς του, και αυτό περιλαμβάνει και την πατρίδα, είναι χειρότερος από ειδωλολάτρη! Εγώ λέω σε ό,τι αφορά στον χριστιανισμό, να ακούσουμε τι μας λέει ο φιλόπατρις άγιος Παϊσιος, παρά τι μας λέει ο Κουρουπλής...
Σχολιο.- Δες ελληνα τι κανουν στη χωρα σου!!!! Οι προγονοι μας εχυσαν το αιμα τους για τα ιδανικα μας και ο ψυχανομαλος τσιπρας τα ξεπουλαει ολα και εμεις βυζενουμε το δακτυλο μας αρε καταντιααα............. Σχολιο.- Με την εκκλησία και το παπαδαριό δεν έχω πολλά-πολλά. Όμως θα υποστηρίξω όποιον αντιστέκεται απέναντι σ'αυτή τη "χολέρα" (που αρκετοί συμπολίτες μας φρόντισαν με την ψήφο τους να μας φορτώσουν), ακόμα κι αν είναι ο ...διάολος.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χιλιάδες Σέρβοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την καταδίκη του Κάρατζιτς και εναντίον του ΝΑΤΟ
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016, 11:59
Μεγάλη διαδήλωσε έγινε χθες στο Βελιγράδι από χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι με τον τρόπο αυτόν εκδήλωσαν την οργή τους για την καταδίκη του Ράντοβαν Κάρατζιτς από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Οι διαδηλωτές εξέφρασαν και την αγανάκτησή τους για τη συμφωνία που υπέγραψε η σερβική κυβέρνηση για την ελεύθερη διακίνηση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στη χώρα, με την πρόφαση «της διατήρησης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή». Οι διοργανωτές της διαδήλωσης υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που πλημμύρισαν το κέντρο του Βελιγραδίου ανήλθαν σε 20.000. «Θεωρούμε ότι είναι υποκριτικό να πιστέψουμε πως το ΝΑΤΟ εγγυάται τη σταθερότητα στο Κοσσυφοπέδιο-Μετόχι» δήλωσε η Milica Djurdjevic, εκπρόσωπος του Zavetnici (Ορκισμένων), του δεξιού σερβικού κόμματος που είχε οργανώσει τη διαδήλωση.
«Το ΝΑΤΟ έχει βάση στο Κοσσυφοπέδιο εδώ και χρόνια και παρά την παρουσία του εκεί οι Σέρβοι κάτοικοι διώχνονται από τα σπίτια τους, τα οποία πυρπολούνται, καθώς και ιεροί τόποι και μοναστήρια». Η ίδια είπε ακόμη ότι η Ατλαντική Συμμαχία «δημιουργεί προβλήματα αντί να τα επιλύει». Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT.com, οι φιλο-ρωσικές δυνάμεις ολοένα και ενισχύονται στη Σερβία εν όψει των εκλογών της 24ης Απριλίου, το αποτέλεσμα των οποίων θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στο αν η σερβική πολιτική θα κατευθυνθεί προς το μέρος του Σλάβου συμμάχου Ρωσία ή θα κάνει φιλοδυτική στροφή προς την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Η μεγάλη χθεσινή διαδήλωση συνέπεσε με την 17η επέτειο της έναρξης των 78 ημερών ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών εναντίον της Σερβίας για να υποστηριχθούν οι αλβανόφωνοι αυτονομιστές του Κοσσυφοπεδίου, που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν εκατοντάδες Σέρβοι πολίτες. Oι αντιΝΑΤΟϊκές εκδηλώσεις στο Βελιγράδι σημειώνονται καθώς μετά την καταδίκη του Σερβοβόσνιου ηγέτη Ράντοβαν Κάρατζιτς αναμένεται να εκδοθεί και η απόφαση για τον Σέρβο ηγέτη του Ριζοσπαστικού κόμματος Βόισλαβ Σέσελι.
Ο Σέσελι, ο οποίος είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης (1998-2000), έχει παραπεμφθεί σε δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με την κατηγορία «της χρήσης σκληρής εθνικιστικής γλώσσας με την οποία είχε εξάψει τα πάθη» κατά τη διάρκεια των πολέμων για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται παραπομπές εναντίον του για «εγκλήματα πολέμου κατά της ανθρωπότητας». Η απόφαση αναμένεται να εκδοθείς στις 31 Μαρτίου. Ερωτηθείς τι πιστεύει για τη δίκη του, ο Σέσελι είπε πως «οι κατηγορίες εναντίον του έχουν χαλκευθεί από τις μαρτυρίες ψευδομαρτύρων» και χαρακτήρισε το δικαστήριο «ψευδοδικαστήριο». Ο Σέσελι είχε απελευθερωθεί προσωρινά το 2014 για ιατρικούς λόγους, αλλά είχε υποχρεωθεί να επιστρέψει στη φυλακή επειδή είχε παραβιάσει τον όρο να παραμείνει εκτός πολιτικής δραστηριότητας. Η δίκη του Σέσελι είχε αρχίσει το 2007 και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2012. Έκτοτε εκκρεμεί η απόφαση.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιράν: Συνεχάρη τον Άσαντ για την ανακατάληψη της Παλμύρας
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016, 13:09
Ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν συνεχάρη τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ για την ανακατάληψη της ιστορικής πόλης Παλμύρας, μετέδωσε το πρακτορείο Tasnim. «Η αποφασιστικότητα του συριακού έθνους, της κυβέρνησης και του στρατού να εξοντώσουν οργανώσεις τρομοκρατικές και τακφίρι από τα κατεχόμενα εδάφη είναι κάτι για το οποίο πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι» δήλωσε ο Αλί Σαμχανί. «Η κυβέρνηση και οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν θα συνεχίσουν την πλήρη υποστήριξή τους στη Συρία και στον Άξονα της Αντίστασης» συνέχισε. Το Ιράν αποκαλεί Άξονα Αντίστασης την περιφερειακή αντι-ισραηλινή συμμαχία και τακφίρι τους σκληροπυρηνικούς σουνίτες ισλαμιστές. Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας εκδίωξαν την Κυριακή τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου από την Παλμύρα, καταφέροντας σύμφωνα με τον συριακό στρατό «θανάσιμο πλήγμα» στους τζιχαντιστές που είχαν καταλάβει την πόλη πέρυσι και είχαν καταστρέψει τους αρχαίους ναούς της.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eγκυκλιος-σοκ σκοτωνει τα νησια και τα χωρια. Τελος το υποχρεωτικο αγροτικο των γιατρων! Ρυθμιση-δωρο στην τροικα και στα μεγαλα ιδιωτικα κεντρα! Αδειαζουν τα Κεντρα Υγειας, χωρις περιθαλψη θα μεινουν χιλιαδες Ελληνες.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελλαδα. Υπο επιτηρηση 110 αυτοσχεδια τζαμια και ενας ιμαμης του μισους. Η Αντιτρομοκρατικη παρακολουθει ολους οσους μπορει να συνδεονται με το ISIS.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι βιομηχανιες οπλων εισπραττουν 35 δις δολαρια μονο από την συρραξη στη Συρια. Η συγκρουση στη Μεση Ανατολη είναι από τις πιο ακριβες στην ιστορια. Στοιχεια του Αμερικανικου Κογκρεσου και της Παγκοσμιας Τραπεζας και οικονομικων αναλυτων διχνουν πως ο πολεμος, με τη σημερινη μορφη του «πολεμου κατά της τρομοκρατιας», παραμενει μακραν η πιο κερδοφορα βιομηχανια καθως οι συρραξεις των αποικιοκρατων κοστιζουν εκατονταδες δισεκατομμυρια δολαρια και το λογαριασμο τον πληρωνουν παντα οι φορολογουμενοι πολιτες.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lidl. Διμηνη συμβαση, 2 μερες εργασια τη βδομαδα, μισθος 96 ευρω το μηνα! Ηρθε η αναπτυξη! Απογειωση!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπάρχει και άλλος δρόμος.
Επειδή οι επενδύσεις κατά τα λεγόμενα του καπιταλιστικού συστήματος γίνονται εκεί όπου υπάρχουν, ιδιωτικοποιήσεις, χαμηλό μισθολογικό κόστος και σταθερή φορολογική βάση να σας περιγράψω πως η Κούβα παρόλο το εμπάργκο και τα προσκόμματα που τις βάζει Αμερική και Ευρώπη, έχει ρυθμό ανάπτυξης 18% , ανεργία 0% και τουρίστες που έφτασαν μέσα σε πέντε χρόνια από 100.000 χιλιάδες τα τέσσερα εκατομμύρια. Τα δε συναλλαγματικά της αποθέματα από 500.000 ρούβλια σε 7 δις ευρώ. Υπ όψη ότι… ακόμα η Κούβα συναλλάσετε με τη μορφή κλήρινγκ. Δηλαδή ανταλλάσει προϊόντα. Η μεγαλύτερη μορφή ανάπτυξης προέρχεται από τον τουρισμό και τις επενδύσεις που κάνουν κατά κύριο λόγο σε τουριστικής μορφής ακίνητα, Καναδοί και Ισπανοί. Εάν ένας επιχειρηματικός όμιλος ή επενδυτής θέλει να φτιάξει ένα ξενοδοχείο στην Κούβα τότε έχει τις εξής δυνατότητες. Το κράτος του παρέχει δωρεάν τη γη που θα χτίσει το ξενοδοχείο. Ο επενδυτής δεν είναι κάτοχος της γης ούτε έχει το δικαίωμα να την αγοράσει, απλά κάνει χρήση αυτής.
Ο επενδυτής χτίζει την μονάδα με δικά του έξοδα και με υποχρέωση, ότι κατασκευαστικό υλικό χρειάζεται και παράγεται στην Κούβα, να το αγοράσει από την Κούβα. Ο επενδυτής έχει δικαίωμα κατοχής μόνο του 49% της επένδυσης. Το υπόλοιπο 51% ανήκει στο κράτος. Ο επενδυτής απαλλάσσεται όλων των φόρων, από πέντε μέχρι δέκα χρόνια, ανάλογα το ύψος της επένδυσης. Απλά δεν πληρώνει κανένα φόρο. Ο επενδυτής δεν πληρώνει κανέναν από τους υπαλλήλους που χρησιμοποιεί στην επένδυση. Οι υπάλληλοι είναι δημόσιοι και πληρώνονται από το κράτος. Δηλαδή από τα κέρδη του 51% Παρόλο που στο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης το κράτος με βάση το 51% έχει την πλειοψηφία, εν τούτοις αφήνει τη διοίκηση στα χέρια των επενδυτών.
Εάν ο επενδυτής αποφασίσει να εγκαταλείψει την επένδυση μετά από ένα διάστημα, τα αφήνει όλα στο κράτος. Ο επενδυτής επίσης είναι αναγκασμένος ότι καταναλωτικά προϊόντα χρειάζεται και παράγονται στην Κούβα να τα παίρνει από αυτή. Με άλλα λόγια η Κούβα σε καμιά των περιπτώσεων δεν πουλάει δημόσια περιουσία. Απεναντίας δημιουργεί δημόσια περιουσία. Το αποτέλεσμα… οι επενδύσεις που γίνονται σε αυτή τη χώρα είναι άνευ προηγούμενου. Το μικρότερο ξενοδοχείο είναι το μεγαλύτερο δικό μας. Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα. Οι Αμερικάνοι το είδαν, το κατάλαβαν, το εμπέδωσαν και τώρα τρέχουν και αυτοί να κάνουν επενδυτικά σχέδια και πλάνα.
Να σημειώσετε δε, ότι ένας ευρωπαίος για 9 ημέρες στην Κούβα θα αφήσει κατά μέσω όρο 1.000 ευρώ, όταν στην Ελλάδα αφήνει στην καλύτερη των περιπτώσεων περίπου 300. Ο τουρισμός στην Κούβα είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Το βασικότερο όμως όλων είναι ότι στην Κούβα υπάρχει διπλό νόμισμα. Ένα για τον ντόπιο πληθυσμό το πέσος και έναν για τους ξένους το πέσος κονβέρτιμπλ. Κατ αυτόν τον τρόπο η χώρα γεμίζει συνάλλαγμα ένω παράλληλα τα παίρνει από τους τουρίστες χοντρά. Όταν μάλιστα ένα πέσος κονβέρτιμπλ ισοδυναμεί με ένα ευρώ.
Σχολιο.- Πολυ ωραια ολα αυτα αλλα μηπως εμαθες και ποσο ειναι ο μεσος ή ο βασικος μισθος του Κουβανου εργαζομενου ? του σερβιτορου στο ξενοδοχειο σου , του ρεσεψιονιστ κλπ? του εργατη παραγωγης ? Το βιοτικο τους επιπεδο σε ικανοποιησε ?
Σχολιο.- Ο μέσος μισθός είναι 20 ευρώ το μήνα. Μη βιαστείς να γελάσεις γιατί. 1. Όλοι έχουν το δικό τους σπίτι και το δικό τους χωράφι. 2. Ιατρική κάλυψη δωρεάν. (Υπ όψη ότι η Κούβα έχει την καλύτερη ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη. Η Κούβα κάνει εξαγωγή γιατρών σε όλες τις χώρες της Αμερικής, ακόμα και στον Καναδά.) 3. Δωρεάν παιδεία. Το 70% των Κουβανών αποκτούν πτυχίο Πανεπιστημίου) 4. Ο κινηματογράφος και το θέατρο στοιχίζουν 0,03 λεπτά. 5. Μια τετραμελής οικογένεια για φαγητό ξοδεύει την ημέρα περίπου 0,50 ευρώ. 6. Οι Κουβανοί δεν πληρώνουν ούτε φόρους, ούτε ΔΕΚΟ Η μόνη πληρωμή είναι κάποια ελάχιστα κοινόχρηστα και αυτά μόνο όσοι διαμένουν σε διαμερίσματα. 7. Στην Κούβα δεν υπάρχουν εισαγόμενα προϊόντα και όλα είναι εγχώρια. Με συνέπεια το χρήμα να ανακυκλώνεται εντός των συνόρων. Αλλά ένα ταξιδάκι στην Κούβα θα σε πείσει για το πώς λειτουργεί η προπαγάνδα εναντίον της.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εμείς απλώς θυμίζουμε πως και ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα και μέλος της εγκληματικής συμμορίας ναζί, "πρώην μέλος του ΚΚΕ" δήλωνε.
Ο κομμουνιστής δικηγόρος της Χρυσής Αυγής που απειλεί δημοσιογράφους
Με μηνυτήρια αναφορά εναντίον δημοσιογράφου της ΕΣΗΕΑ και του ιστότοπου zoosos.gr προσπαθεί να επιβάλει την ομερτά ο δικηγόρος της Ελένης Ζαρούλια, επειδή σε εσωτερική επικοινωνία ηλεκτρονικής λίστας αναφέρθηκε ότι ο δικηγόρος Αγγελέτος υπερασπίζεται την ναζιστική Χρυσή Αυγή. Αυτό δεν θα ήταν είδηση, άλλωστε το νομικό σύστημα είναι φτιαγμένο για όλους. Ωστόσο αυτή τη φορά ο δικηγόρος της Ζαρούλια είχε σύμμαχο και την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Η υπόθεση έχει ως εξής: Η δημοσιογράφος Ελένη Ηλιοπούλου η οποία είναι και ιδρύτρια του zoosos.gr, ιστοσελίδας ενεργοποίησης της κοινωνίας για τη συμπεριφορά απέναντι στα αδέσποτα ζώα, ενημέρωσε μια εσωτερική ηλεκτρονική λίστα της ομάδας «σωματεία συντονιστικής» που αποτελείται από φιλοζωικά σωματεία της ομοσπονδίας για το ρόλο του δικηγόρου που συνεργάζεται με την Πανελλήνια Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, στην δίκη της Χρυσής Αυγής, αναφέροντας ότι είναι «άνθρωπος της εμπιστοσύνης των Νεοναζί» και σε άλλο σημείο το συμπέρασμα ότι «στη χώρα μας αν σε εμπιστεύονται σημαίνει ότι είσαι ένας από αυτούς».
Αυτό εξόργισε τον κύριο Άγγελο Αγγελέτο που σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά ανέλαβε την υποστήριξη της Ελένης Ζαρούλια παρόλο που έχει αντίθετες πολιτικές απόψεις «γνωρίζοντας τον χαρακτήρα και το ήθος της» και αυτό μάλιστα παρόλο που ίδιος ιδεολογικά βρίσκεται «στο χώρο της κομμουνιστικής αριστεράς» και στην Ιταλία έχει το παρατσούκλι «Κόκκινος Κόμης». Ως αποδεικτικά(;) στοιχεία της αριστεροσύνης του προσφέρει επίσης ότι ο αδελφός της μητέρας του, Ιωάννης Δενδρινός εκτελέσθηκε από τους Ναζί και ο παππούς του ήταν παρασημοφορημένος ήρωας του Ελ Αλαμέιν. Ο κύριος Αγγελέτος πιστεύει προφανώς ότι η αριστεροσύνη είναι κάποια κληρονομική ασθένεια (την ίδια από την οποία είχε προσβληθεί και ο γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ). Ο κύριος Αγγελέτος όμως δεν προσπαθεί πρώτη φορά να τρομοκρατήσει την δημοσιογράφο αφού όπως παραδέχεται ο ίδιος στην μήνυση όταν πληροφορήθηκε από κάποιον καλοθελητή της εσωτερική συζήτηση του συντονιστικού έστειλε μήνυμα στην Ηλιοπούλου γράφοντας: «ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ, ΘΑ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ, ΣΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ...» (τα κεφαλαία στο πρωτότυπο).
Ως εδώ όλα καλά. Ο δικηγόρος της Ζαρούλια αν δεν ήθελε να τον συνδέουν με τη Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να μην αναλάβει την υπόθεση και αν ήθελε να μην χαρακτηρίζουν τους πελάτες του Νεοναζί θα μπορούσε να τους συμβουλέψει να κρύψουν τις σβάστικες και να εξαφανίσουν τα ντοκουμέντα που έχουν συμπεριληφθεί στην δικογραφία. Από εκεί και πέρα ο «Κόκκινος Κόμης» της κομμουντιστικής αριστεράς και βαθιά φιλόζωος θα φανταζόταν κανείς ότι θα επιχειρούσε να ξεδιαλύνει την «παρεξήγηση» ή τουλάχιστον θα έστελνε ένα εξώδικο ζητώντας να αποκατασταθεί το όνομά του. Αντί αυτού ο κύριος αυτός που έχει πάθει «αριστερά» λόγω διπλής κληρονομικότητας επιχειρεί με αυταρχικό τρόπο να βουλώσει τα στόματα που δεν τον ικανοποιούν χρησιμοποιώντας μάλιστα φοβερά επιχειρήματα όπως το «δεν ήμουν ποτέ δικηγόρος της ΠΦΠΟ με εξαίρεση μια φορά». Πολύ εντυπωσιακό να μην είσαι ποτέ κάτι εκτός από μια φορά. Μάλιστα απ' ό,τι φαίνεται από τη μήνυση είχε έρθει και τότε σε σύγκρουση με τη δημοσιογράφο παρόλο που το «κόμμα της» βρίσκεται στον ιδεολογικό του χώρο.
Όταν ο «Κόκκινος Κόμης» χρησιμοποιεί το σύστημα Αυτό όμως που προκαλεί δεν είναι η θρασύτατη μηνυτήρια αναφορά με προφανή στόχο την τρομοκράτηση ενός δημοσιογράφου. Δεν είναι δα και πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, προσωπικά έχω ζήσει χειρότερα. Αυτό που τρομάζει είναι η εμπλοκή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία βασιζόμενη απόλυτα στα λόγια του δικηγόρου και χωρίς καμία απόδειξη προχωράει στην άρση του απορρήτου της ιδιοκτησίας του zoosos.gr και την ταυτοποίηση του email της Ελένης Ηλιοπούλου, προσφέροντας μάλιστα δημόσια τη διεύθυνση της οικίας της οικογένειας της δημοσιογράφου. Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο η δημοσιογράφος μας Φραγκίσκα Μεγαλούδη δεχόταν επανειλημμένως απειλές κατά της ζωής της για ένα ρεπορτάζ που είχε γράψει σχετικά με τους παραγωγούς φράουλας στη Νότια Κρήτη. Τότε η ίδια είχε επιχειρήσει την άρση του απορρήτου για το αδίκημα της απειλής για ανθρωποκτονία (και όχι για το γελοίο της συκοφαντικής δυσφήμισης) και η ίδια υπηρεσία που έσπευσε να προσφέρει όλα τα στοιχεία στον δικηγόρο της Χρυσής Αυγής την ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα χωρίς εισαγγελική εντολή.
Αυτή τη φορά η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αφού δεν υπήρχε περίπτωση να ζητήσει την άρση απορρήτου για τόσο αστεία μηνυτήρια αναφορά σε οποιαδήποτε πλατφόρμα όπως το Facebook ή τη Google προχώρησε στην άρση απορρήτου μέσω της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομίων η οποία πρόθυμα έδωσε όλα τα στοιχεία. Με ποιά δικαιολογία η ΕΕΤΤ παρέδωσε τα προσωπικά δεδομένα με τέτοια ευκολία; Δυστυχώς η επικοινωνία γίνεται καθημερινά μόνο από τις 9 μέχρι τις 3 το μεσημέρι(!!!), οπότε θα επανέλθουμε αύριο. Άλλωστε η υπόθεση αυτή έχει... ουρά.
Υ.Γ.1. Μέσω της μηνυτήριας αναφοράς έγινε προσπάθεια να αρθεί και το απόρρητο για το blogspot της «Κατάληψης ΕΣΗΕΑ» γιατί απλά αναπαρήγαγε την καταγγελία της δημοσιογράφου για προσπάθεια εκφοβισμού της από δικηγόρο της Χ.Α. Πολύ θα τους βόλευε αυτή η εξέλιξη... Υ.Γ.2. Για το πόσο δεν έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή ο κύριος Αγγελέτος προτείνει ως μάρτυρα κατηγορίας την κυρία:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο στρατός της Συρίας και οι μαχητές της λιβανέζικης Χεζμπολάχ, με τη βοήθεια της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, απελευθέρωσαν από το ISIS την ιστορική Παλμύρα. Προς μεγάλη θλίψη της Δύσης. Τσάμπα τόση βοήθεια, τόσα χρόνια τώρα, προς τους τζιχαντιστές.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Περί κωλοχανείων": Μπέρδεψε τα σχολεία με τα μαγαζιά που συχνάζει ο Ψαριανος
Δευτέρα, 28 Μάρτιος, 2016 - 10:34
Μπέρδεψε τα μαγαζιά που συχνάζει με τα σχολεία ο Ψαριανος "Εχουμε κάνει 800 εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις και τα σχολεία μας είναι κωλοχανεία, από το Δημοτικό μέχρι τα Πανεπιστήμια". Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο Βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός. Λίγους μήνες πριν χαρακτήρισε τα πανεπιστήμια «κωλοχανεία» Εμείς τι να πούμε; Να είχε πιει πάλι ο άνθρωπος και να μπέρδεψε τα σχολεία με τα μαγαζιά που συχνάζει; Να έχει μένος με την εκπαίδευση αφού ο ίδιος έκανε 42 χρόνια να πάρει πτυχίο; «Πρέπει άλλη φορά να μην πίνεις όταν έρχεσαι» του είχε πει ο Παφίλης παλιότερα. Όμως όχι, δεν είναι σωστό να μπερδεύουμε τις συμπεριφορές του κρασιού με τις πεποιθήσεις, Και οι απόψεις και όσα λέει ο Ψαριανός πηγάζουν από τις πεποιθήσεις του. Πρόκειται για έναν νεοφιλελεύθερο που ανταγωνίζεται με επιτυχία το παλαι ποτέ Στέφανο Μάνο. Πρόκειται για περίπτωση ενός ανθρώπου που προσπαθεί να επιβιώσει πολιτικά αλλάζοντας κόμματα και προβάλλοντας ότι πιο αντιδραστκό και μαύρο κυκλοφορεί στην κοινωνία. Πασχίζει φιλότιμα και μεθοδικά να ξεπεράσει κάποια κατάπτυστα πρότυπα του δημόσιου χώρου, όπως ο Πάγκαλος και ο Άδωνις.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η UNESCO ευχαριστεί επισήμως τον Αραβικό στρατό της Αραβικής Δημοκρατία της Συρίας, για την απελευθέρωση της Παλμύρας...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
H Pωσία ανακοίνωσε την αποστολή πυροτεχνουργών για την αποναρκοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου της Παλμύρας...
Χθες η Παλμύρα... τώρα η Ράκα!... είναι το σύνθημα των μαχητών της! Λευτεριά στη Συρία!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πετάγονται σαν τις πορδές... και πολλαπλασιάζονται με μεγάλες ταχύτητες
Μπαλαούρας: Δεν θα απέρριπτα το σκέτο "Μακεδονία" για την ονομασία των Σκοπίων
Έφθασε η ώρα να κλείσουμε τους λογαριασμούς με τουςεθνομηδενιστές, τις ΣΙΕΣ, τους Ανανιστές, τα οικόσιτα των Μαύρων δολαρίων!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μελχίτες Έλληνες Καθολικοί Συρίας (παπικοί): Η Isis δεν είναι Ισλάμ... καταστρέφει τον μουσουλμανικό και χριστιανικό πολιτισμό που συμβιώνουν ειρηνικά
Ο Mtanios Haddad, της Μελχίτικης Ελληνικής Καθολικής Εκκλησίας στη Συρία, είναι καταπέλτης: "Πριν την εμφάνιση του κτήνους Isis, στον αραβικό κόσμο ζούσαμε πάντα σε ένα μωσαϊκό ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ των θρησκειών. Η Isis καταστρέφει σχολεία, εκκλησίες και τζαμιά... δεν είναι Ισλάμ, καταστρέφει τον μουσουλμανικό και χριστιανικό πολιτισμό που συμβιώνουν ειρηνικά...". Ορισμένοι θέλουν να εμφανίσουν ως "Ασαντικούς" μόνον τους Ελληνορθόδοξους στη Συρία, του Πατριαρχείου Αντιοχείας, που ξεπερνούν τα 2.000.000 εκατομμύρια... ως δήθεν "αγαπημένους" του προέδρου Άσαντ, αλλά και την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας ως θρησκευτική "διένεξη". Η πραγματικότητα είναι πως η Συρία έχει Συνταγματικά κατοχυρωμένη την ανεξιθρησκεία, είναι μια κοσμική χώρα και ποτέ στους αιώνες δεν είχε θρησκευτικές ή μειονοτικές αντιπαλότητες.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
145 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα...
28 Μάρτη 1871: Η ανακήρυξη της Κομμούνας στην πλατεία Δημαρχείου
Στις 28 Μάρτη του 1871, μέσα από τις φλόγες του γαλλοπρωσικού πολέμου, ανακηρύσσεται πανηγυρικά η πρώτη εργατική επαναστατική κυβέρνηση, η Κομμούνα του Παρισιού. Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας η κρατική εξουσία πέρασε, αν και για σύντομο χρονικό διάστημα, στα χέρια του προλεταριάτου, της πιο πρωτοπόρας, της μοναδικής μέχρι το τέλος επαναστατικής τάξης της καπιταλιστικής κοινωνίας. Η Κομμούνα που ίδρυσαν οι εργάτες του Παρισιού έζησε μόνον... 72 μέρες, αλλά η σημασία της για τον παραπέρα απελευθερωτικό αγώνα της εργατικής τάξης ήταν τεράστια.