Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Κυριακη 27 Μαρτιου 2016


Πατρίδα δεν είναι το κράτος! (του ΔΙΟΝΥΣΗ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΥ).
Η εθνική επιβίωση είναι υπεράνω ιδεολογιών, ταξικών διαφορών, προσωπικών αδικιών και συμφερόντων. Το κράτος πιθανόν να είναι δίκαιο ή άδικο, ικανό ή ανίκανο, αφερέγγυο, αυταρχικό και σπανίως στοργικό να δέρνει τους συνταξιούχους, να μη σέβεται ζώντες και τεθνεώτες, να μεροληπτεί, να ψεύδεται, να εξαπατά, να χρηματίζεται, να τρομοκρατεί.Η πατρίδα είναι κάτι ακλόνητο, βαθύ και καθοριστικό για τον άνθρωπο.
Ένα γεγονός που έχει επιμελώς αποσιωπηθεί είναι ότι στις 16 Νοεμβρίου 1967 η Τουρκική Εθνοσυνέλευση κήρυξε τον πόλεμο εναντίον της Ελλάδας. Στα σύνορα του Έβρου η απέναντι όχθη πλημμύρισε με τουρκικά άρματα μάχης, που μάρσαραν νυχθημερόν εκφοβιστικά και πανέτοιμα να περάσουν το ποτάμι. Στη δική μας πλευρά ο αριθμός των αρμάτων ήταν ασήμαντος σε σχέση με των Τούρκων και αρχίσαμε τα «κολοκοτρωναίικα» τα κάναμε κυκλικές βόλτες μέσα από δάση και χωριά για να φαίνονται περισσότερα. (Εικόνα τρομακτικής ανισότητας, που θα έπρεπε να την έχουν αντικρίσει όσοι με ασυγχώρητη ανευθυνότητα μιλάνε για μείωση των εξοπλισμών.)
Ο ίλαρχος Ν.Μ., διοικητής μιας Ίλης Αναγνωρίσεως, διέθετε στον τομέα ευθύνης του πλάι στο ποτάμι 4 έφεδρους αξιωματικούς και 144 στρατιώτες, συν 2 «βοηθητικούς» που δεν έφεραν όπλο. Εκείνες τις κρίσιμες στιγμές έλαβε μια επείγουσα διαταγή από τη Μεραρχία και κάλεσε προσκλητήριο στη μονάδα του. Ανέλυσε στους συγκεντρωμένους την κατάσταση, μίλησε για την τουρκική υπεροπλία και ζήτησε από τους στρατιώτες του 30 εθελοντές να περάσουν την ίδια νύχτα το ποτάμι, με επικεφαλής τον ίδιο και τους 4 έφεδρους αξιωματικούς τους, για δολιοφθορά στα εχθρικά τανκς. Οι πιθανότητες να γυρίσουν ζωντανοί ήταν μηδαμινές, είτε πετύχαινε η αποστολή τους είτε όχι γι’ αυτό τούς έδωσε είκοσι λεπτά προθεσμία να συζητήσουν μεταξύ τους και να αποφασίσουν μόνοι τους ποιοι θα συμμετείχαν εθελοντικά. Μάλιστα προέτρεψε όσους ήταν παντρεμένοι ή είχαν προστατευόμενα μέλη στην οικογένειά τους να μη συμμετάσχουν στο εγχείρημα. Στην ουσία ο ίλαρχος Ν.Μ. απάλλαξε τους στρατιώτες του από κάθε όρκο και υποχρέωση και τους έδωσε το δικαίωμα να επιλέξουν οι ίδιοι αν θα ζήσουν ή θα πεθάνουν.
Ο Έβρος ήταν ανέκαθεν για τον στρατό ο κάλαθος των «αχρήστων». Ήταν μία χρόνια πρακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, στην οποία η δικτατορία είχε προσδώσει διαστάσεις τιμωρίας. Στον Έβρο έστελναν όλους τους παρίες, που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα για καλύτερη μετάθεση, τους κοινωνικά απροσάρμοστους και κυρίως τους αντίθετους στο καθεστώς, στους οποίους μάλιστα επιφύλασσε και την ανάλογη περιποίηση. Αυτή πάνω κάτω ήταν η κοινωνική σύνθεση και της μονάδας του Ν.Μ., που οι οπλίτες της συσκέπτονταν μεταξύ τους για είκοσι λεπτά και συγκεντρώθηκαν πάλι με τον ήχο της σάλπιγγας. Ο ίλαρχος διέταξε οι 30 εθελοντές να κάνουν ένα βήμα μπροστά για να αποσπαστούν από τους υπόλοιπους. Τότε ένα βήμα μπροστά δεν έκαναν μόνο 30 άντρες, αλλά αυτομάτως και οι 144, μαζί τους και οι 2 «βοηθητικοί». Αυτά τα παιδιά ήταν απλοί στρατιώτες. Δεν είχαν την ψυχοτεχνική εκπαίδευση για καταδρομικές επιχειρήσεις ούτε τον απαιτούμενο ειδικό εξοπλισμό και την ανάλογη υποστήριξη, εύλογα θα μπορούσαν να διαμαρτυρηθούν γι’ αυτή την αποστολή θανάτου. Όμως αποφάσισαν να υπερβάλουν εαυτόν, διέγραψαν τις ταλαιπωρίες που τους υπέβαλλε το ανελεύθερο καθεστώς και ήταν έτοιμα να δώσουν τη ζωή τους για την πατρίδα, όπως ακριβώς οι πατέρες τους πολέμησαν τους Ιταλούς υπό τη μεταξική δικτατορία: η αντίθεσή τους στο δικτατορικό καθεστώς δεν επηρέασε σε τίποτα τη φιλοπατρία τους. Ένιωθαν ως το κύτταρό τους, χωρίς να χρειαστεί να τους το πει κανείς, ότι η εθνική επιβίωση είναι υπεράνω ιδεολογιών, ταξικών διαφορών, προσωπικών αδικιών, συμφερόντων κ.λπ.
Γιατί το κράτος δεν είναι πατρίδα. Το κράτος είναι απλώς ένα σύστημα διαχείρισης της κοινωνίας που αλλάζει ανάλογα με τα πρόσωπα τα οποία εντελώς πρόσκαιρα και συγκυριακά το στελεχώνουν. Το κράτος πιθανόν να είναι δίκαιο ή άδικο, ικανό ή ανίκανο, αφερέγγυο, αυταρχικό και σπανίως στοργικό να δέρνει τους συνταξιούχους, να μη σέβεται ζώντες και τεθνεώτες, να μεροληπτεί, να ψεύδεται, να εξαπατά, να χρηματίζεται, να τρομοκρατεί.
Η πατρίδα είναι κάτι ακλόνητο, βαθύ και καθοριστικό για τον άνθρωπο. Η πατρίδα είναι η πανάρχαιη γειτονιά μας στον κόσμο.
Αυτή μας προσδιορίζει και νοηματοδοτεί την ύπαρξή μας. Επειδή είμαστε πρόσωπα, και όχι τυχαία άτομα, υπάρχουμε εν χώρω και χρόνω με δικό μας ήθος και έθος. Άλλωστε η ανθρώπινη ποικιλία τρόπων, αισθημάτων, εμπειριών και έκφρασης συνιστά τη διαφορετικότητα, που είναι ζωή και ευλογία, δίνει μορφή και περιεχόμενο στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Τελικώς η σύγκρουση τότε με την Τουρκία αποσοβήθηκε με οδυνηρές υποχωρήσεις εκ μέρους μας, μία από αυτές ήταν η επαίσχυντη απόσυρση της ελληνικής μεραρχίας από την Κύπρο, που άνοιξε το δρόμο για την τουρκική εισβολή στο νησί το 1974. Και από τότε, χωρίς να γίνει πόλεμος, επί 40 ολόκληρα χρόνια χάνουμε σταθερά ανθρώπους και δικαιώματα. Ιδίως από το 1996 και μετά έχουμε οδηγηθεί σε μια κατάσταση «φινλανδοποίησης» έναντι της Τουρκίας, η οποία συνεχώς διατυπώνει νέες απειλές και νέες απαιτήσεις: Ίμια, γκρίζες ζώνες, S-300, υφαλοκρηπίδα, Θράκη, casus belli για τα 12 μίλια, αποστρατιωτικοποίηση των νησιών (για να ακολουθήσουν τη μοίρα της Κύπρου), διχοτόμηση του Αιγαίου και ίσως άλλα που δεν τα γνωρίζουμε. Και, επειδή «τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει αν κάτι άλλο δεν υποχωρήσει», εμείς τα τελευταία δέκα χρόνια, άτολμοι και περιδεείς, γλείφουμε για «ελληνοτουρκική φιλία», μεταμφιέζουμε τον τρόμο μας σε «σωφροσύνη» και σκιζόμαστε να εξυπηρετήσουμε τους απέναντι σε ό,τι θέλουν: υποστήριξη στην Ευρώπη, τερατούργημα Ανάν, οικονομικά ανοίγματα και διάφορα άλλα αναξιοπρεπή, ενώ ο κατάλογος των πεσόντων μας μεγαλώνει ασταμάτητα: Σιαλμάς, Βλαχάκος, Γιαλοψός, Καραθανάσης, Ηλιάκης.
Όμως όλα έχουν ένα όριο.
Η πορεία ενός έθνους δεν καθορίζεται από ευκαιριακά συμφέροντα και ανεπαρκείς ηγεσίες. Περιλαμβάνεται στις θυσίες των νεκρών μας, στο παρόν το δικό μας και στο μέλλον αυτών που έρχονται. Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα μπορεί να τα χάσουμε μόνο μετά από στρατιωτική ήττα, ουδείς από τους κρατούντες νομιμοποιείται να τα παραχωρήσει σε διαπραγματεύσεις. Όποιος μιλάει για ελευθερία και ανεξαρτησία χωρίς να είναι έτοιμος να ματώσει είναι απατεώνας. Ούτε το δικαστήριο της Χάγης ούτε οποιοσδήποτε άλλος διεθνής οργανισμός μπορεί να αποφανθεί αν επιτρέπεται να αναπνέουμε ακόμη τον αέρα της πατρίδας μας ή αν η Θράκη, η Κύπρος και τα νησιά είναι δικά μας.
Η αλήθεια είναι μία και πανάρχαιη: Δικό σου είναι μόνο αυτό που μπορείς να προστατεύσεις.
* Απόσπασμα από το βιβλίο του, «Ημών των Ιδίων».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ
«Ετουτη η γη ανηκει στο γενος μας, στο λαο μας, και εκτος από τα ομολογα που εχουν υπογραψει οι εγκαθετοι κυβερνητες για να μας εχουν δεμενους οι ντοπιοι και ξενοι ληστοσυμμοριτες, υπαρχει και ένα ομολογο που από την εποχη του Κολοκοτρωνη εχει μεινει ανεκπληρωτο. Το ομολογο της ελευθεριας της Ελλαδος. Κι αυτό ηρθε η ωρα να πληρωθει στο ακεραιο και με ολους τους τοκους υπερημεριας».
Δημητρης Καζακης
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΖΑΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟΥ.....ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΠΙΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ...
Ο κ. Καμμένος πήγε στην Ουάσινγκτον για να διαβεβαιώσει τα πιο γεράκια απ' όλα τα γεράκια που κατοικοεδρεύουν εκεί, ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ορμητήριό τους. Τι χειρότερο έκανε ο Νορβηγός πρόγονός του, Βίντκουν Κουίσλιγκ; Αντί να παρομοιάζουμε τους δοσίλογους με Κουίσλινγκ θα πρέπει να μιλάμε για Καμμένους. Προσέξτε αυτό το "συμφωνία του ΝΑΤΟ". Πότε πέρασε από τη Βουλή μια τέτοια συμφωνία; Ποτέ. Με βάση ποιές προβλέψεις των καταστατικών αρχών του ΝΑΤΟ έγινε αυτή η συμφωνία; Καμιά. Τι προβλέπει αυτή η συμφωνία; Κανείς δεν ξέρει, εκτός από αυτούς που την υπέγραψαν ερήμην του ελληνικού λαού με άλλοθι το προσφυγικό. Να γιατί δεν κατατέθηκε στη Βουλή ώστε να τεθει σε ισχύ με νόμο του κράτους, όπως απαιτεί το Σύνταγμα στο άρθρο 27, παρ. 2. Δεν πρέπει να αντιληφθεί ο Έλληνας πολίτης ότι τη χώρα του την κυβερνάνε όχι απλά προδότες, ή δοσίλογοι, αλλά πράκτορες ξένων δυνάμεων. Με σκοπό τη γενοκτονία του ελληνικού πληθυσμού, την διάλυση και τον διαμελισμό της εθνικής επικράτειας. Αλλά κι ως ορμητήριο για τη διάλυση της ευρύτερης περιοχής της νοτιοανατολικής
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκεί, ο θάνατος είναι...φτηνός.... Η Δύση τον προκαλεί, άρα....όλα τους καλά.... Κι ας ζούνε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες στην περιοχή... Αλλά, πότε ενδιαφέρθηκε ο Ελλαδίτης για το αίμα του εκτός των συνόρων; ποτέ! Κύπρος, Μικρασία, Πόντος, Μεγάλη Ελλάδα, Καύκασος, Νότια Ρωσία κι αλλού, αυτές οι περιοχές δεν υπάρχουν για τους Ελλαδίτες... Παρά μόνον οι μίζες και του γείτονα η γίδα...
Για την κατάσταση στo Donbass και στο Donetsk μίλησε Στρατιωτικός Εκπρόσωπος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk DPR Edward Basurin και είπε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών υπολογίζονται ότι έγιναν 182 βομβαρδισμοί από τον Ουκρανικό στρατό.
Ο Edward Basurin, εκπρόσωπος του το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας του DPR: " Η κατάσταση στη διαχωριστική γραμμή είναι πολύ τεταμένη. Σήμερα , ο εχθρός βομβάρδισε το έδαφος του DPR 182 φορές. Μέσα 137 λεπτά είχαμε εκρήξεις από όλμους 82 mm και 120mm. Οι πιο έντονοι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν στην Sahanka, Zaytsevo, Σπαρτάκ, Žabičevo, Yasinovataya, Весёлое, στην περιοχή του αεροδρομίου και στην περιοχή Petrovsky του Donetsk ".
Σύμφωνα με τον Basurin, οι πρόσκοποι συνεχίζουν να καταγράφουν τις κινήσεις του στρατιωτικού εξοπλισμού κατά μήκος της πρώτης γραμμής. Edward Basurin: «Σημειώνουμε την καθημερινή άφιξη συρμού φορτηγών με πυρομαχικά προς την κατεύθυνση της χωροθέτησης της Avdeyevka. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι φασιστες τις τελευταίες ημέρες έχουν εντείνει τους βομβαρδισμούς στην αστική περιοχή και στις θέσεις μας στην περιοχή της Yasinovataya με όλους τους τύπους όπλων, συμπεριλαμβανομένων των βαρέων όπλων του πυροβολικού και από τα τανκς. Ο Eduard Basurin είπε ότι στην περιοχή της Yasinovataya το οδόφραγμα επισκέφθηκαν Ρώσοι δημοσιογράφοι, σύμφωνα με το RIA Novosti [1]. Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας του DPR, οι δημοσιογράφοι δέχτηκαν πυρά ενώ εργαζόταν σε ένα ρεπορτάζ. Επίσης, ανέφεραν πληροφορίες σχετικά με τις περιπτώσεις παραβίασης των συμφωνιών Μινσκ μεταφέροντας τις στους εκπροσώπους της αποστολής του ΟΑΣΕ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η κρίση έβλαψε σοβαρά την ποιότητα ζωής των Ελλήνων
27/3/2016 8.30
Επιδείνωση της κατάστασης της υγείας των Ελλήνων, σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία των δομών και του συστήματος Υγείας, αλλά και σημαντικές δημογραφικές αλλαγές, το αποτέλεσμα της κρίσης. Οι Έλληνες πιστεύουν ότι η κρίση είχε αρνητικές συνέπειες στην υγεία τους, σύμφωνα με έρευνα της διαΝΕΟσις διότι στην ερώτηση «ποια είναι η επίπτωση που είχε η οικονομική κρίση στην κατάσταση της υγείας σας;» 591 ερωτώμενοι δήλωσαν ότι η οικονομική κρίση επηρέασε την κατάσταση της υγείας τους πολύ - αρκετά - λίγο λόγω του ότι:
- 68% χειροτέρεψε γενικά η ποιότητα ζωής του, - Χειροτέρεψε η ψυχική του υγεία 56%, - 29% αναγκάστηκε να αποστερηθεί είδη πρώτης ανάγκης (π.χ. διατροφή κ.λπ.), - 26% περιορίστηκε η πρόσβασή του στις υπηρεσίες υγείας, - 23% περιορίστηκε η πρόσβασή του στη φαρμακευτική περίθαλψη (λόγω κόστους ή ελλείψεων),
Μερικά από τα βασικά συμπεράσματα περιλαμβάνουν: - Την επιδείνωση της κατάστασης υγείας, κυρίως της ψυχικής, ιδιαίτερα στα κατώτερα στρώματα του πληθυσμού. - Τη λήψη μειωμένης ιατρικής περίθαλψης, ειδικά για τους ανέργους και τους συνταξιούχους. - Την προβληματική πρόσβαση στο φάρμακο. - Πολύ υψηλές ιδιωτικές δαπάνες υγείας.
Επιπλέον, το ποσοστό του πληθυσμού που αντιμετωπίζει κάποια χρόνια πάθηση αυξήθηκε κατά 24% κατά την περίοδο 2009 - 2012, ενώ η κατανάλωση αντικαταθλιπτικών αυξήθηκε κατά 35% από το 2006 στο 2011. Η έρευνα της διαΝΕΟσις, που διεξήχθη σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, με συντονιστή τον καθηγητή Kοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ Γιάννη Τούντα, διήρκεσε οκτώ μήνες και αποτελείται από δύο συμπληρωματικά μέρη. Στο πρώτο μέρος μελετήθηκε η χρήση δημόσιων και ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας από τους πολίτες, καθώς και οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην κατάσταση της υγείας τους. Η ποσοτική έρευνα διεξήχθη τον Απρίλιο του 2015.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βέροια: Γουρουνοκεφαλές για τους ισλαμοφασιστες λαθρομεταναστες και ο παπάς εναντιον των λαθρομεταναστων
Αντιδράσεις στα social media για τους λαθρο – «προσφυγες» ισλαμοφασιστες απο ολο το κοσμο. Γουρουνοκεφαλές έριξαν κάτοικοι σε hotspot στη Βέροια όπου θα φιλοξενηθούν οι λαθρομεταναστες. Επίθεση Κουρουμπλή εναντίον του ιερέα που ελεγε το αυτονοητο, ότι «αν πειραχτει εστω και μια τριχα από τα μαλια μοναχης, θα γινει χαμος»!
Μάρτιος 26 2016 12:11
Τα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, λίγο λεπτά μετά την έλευση του πρώτου λεωφορείου με τους Σύρους ισλαμοφασιστες λαθρο – «πρόσφυγες» στο Στρατόπεδο "Αρματολού Κόκκινου". Οι κατοικοι που αντιδρουν στην εγκατάσταση των ισλαμοφασιτων λαθρο – «προσφύγων», επιτέθηκε λεκτικά εναντίον του Βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Ουρσουζίδη. Ο βουλευτής έφτασε από νωρίς στο σημείο όπου είχαν συγκεντρωθεί οι κάτοικοι της Αγ. Βαρβάρας, χωριό κοντά στο οποίο βρίσκεται το στρατόπεδο. "Στο λόγο της τιμής μου, σας λέω ότι θα είναι μόνο Σύροι. Θα έρθουν 200 σήμερα και άλλοι 200 μετά... Μίλησα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως θα μείνουν έως ότου τακτοποιηθεί το πρόβλημά τους, καθώς κανένας από τους πρόσφυγες δεν θέλει να μείνει εδώ, όλοι έχουν συγγενείς στο εξωτερικό", ανέφερε ο βουλευτής για να κατευνάσει τα πνεύματα. "Υπάρχει μια μοναχή δίπλα στον προφήτη Ηλία. Εάν πειραχθεί μια τρίχα από τα μαλλιά αυτά αυτής της μοναχής, θα γίνει χαμός", ακούγεται να λέει ένας ιερέας. Άλλοι φωνάζουν συνθήματα, όπως το "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες". Κάποιοι μάλιστα πέταξαν και γουρουνοκεφαλές εναντίον των προσφύγων, σε μια επίδειξη ότι δεν προκειται να ανεχτουν τετελεσμενα. Σημειώνεται πως οι ισλαμοφασιστες λαθρο – «πρόσφυγες» θα μείνουν εντός του στρατοπέδου, το οποίο αποτελεί κλειστή δομή, όπως προβλέπεται από την ανθελληνικη Συμφωνία των Βρυξελλών. Ο ξεφτιλοΟΗΕ αντιδρά όπως έχει γίνει γνωστό στις κλειστές δομές "φιλοξενίας", καθώς θεωρεί πως παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα δημιουργώντας συνθήκες εγκλεισμού και στέρησης ελευθερίας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρώσος καταδρομέας περικυκλώθηκε από τζιχαντιστές και τους… πήρε μαζί του!
Παγκόσμια αίσθηση έχει κάνει ο ηρωικός τρόπος που σκοτώθηκε ένας Ρώσος αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων στην Παλμύρα. Ο Ρώσος αξιωματικός κινούνταν στα περίχωρα της Παλμύρας, εντόπιζε στόχους τζιχαντιστών και έδινε τις συντεταγμένες στη ρωσική πολεμική αεροπορία για να τους αποτελειώσει. Συγκεκριμένα, στόχευε τις γραμμές ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Δυστυχώς, οι τζιχαντιστές είδαν τη θέση του και κίνησαν να τον πιάσουν ζωντανό. Όταν ο βαθμοφόρος καταδρομέας αντιλήφθηκε ότι τον είχαν περικυκλώσει και δεν υπήρχε περίπτωση να γλιτώσει, έδωσε στη πολεμική αεροπορία για βομβαρδισμό τις συντεταγμένες του σημείου που βρισκόταν, με αποτέλεσμα η βόμβα να σκοτώσει τόσο τον ίδιο όσο και τους συμμορίτες που βρίσκονταν ολόγυρά του. Με τη θυσία του όχι μόνο επέλεξε να μην πιαστεί αιχμάλωτος από τους παρανοϊκούς αλλά παράλληλα διασφάλισε ότι τίποτα από τα εμπιστευτικά έγγραφα ή ότι άλλο έφερε πάνω του δεν θα έπεφτε στα χέρια των εχθρών.
Λέγεται ότι ο συγκεκριμένος κομάντο ανήκε στην ειδική δύναμη μέσα στις ρωσικές ειδικές δυνάμεις που ονομάζονται Σπετσνάζ. Οι Σπετσνάζ έχουν τη φήμη τρομερών πολεμιστών. Οι πληροφορίες για την ηρωική θυσία του Ρώσου καταδρομέα έγιναν γνωστές την Παρασκευή από επίσημα χείλη. Εκπρόσωπος του ρωσικού στρατού δήλωσε: «Ένας αξιωματικός των ρωσικών ειδικών δυνάμεων σκοτώθηκε κοντά στην Παλμύρα ενώ πραγματοποιούσε ειδική αποστολή, να καθοδηγεί ρωσικά αεροπλάνα σε στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος». «Ο αξιωματικός βρισκόταν σε αποστολή στην περιοχή της Παλμύρας εδώ και μια εβδομάδα. Αναγνώριζε σημαντικούς στόχους της οργάνωσης και μετέφερε τις ακριβείς συντεταγμένες για αεροπορικές επιδρομές στα ρωσικά αεροπλάνα». «Ο αξιωματικός σκοτώθηκε ως ήρωας, τράβηξε πάνω του τα πυρά αφού εντοπίστηκε και περικυκλώθηκε από τους τρομοκράτες». Ο εκπρόσωπος δεν έδωσε ακριβή ημερομηνία του περιστατικού, ωστόσο, την προηγούμενη εβδομάδα το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίστηκε ότι σκότωσε 5 Ρώσους γύρω από την Παλμύρα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Η Παλμύρα θα αναστηθεί! Πρέπει να στείλουμε μήνυμα στους τρομοκράτες»
Τρία μεγάλα πλήγματα δέχτηκαν οι τζιχαντιστές μέσα σε 24 ώρες
27.3.2016 | 01:39
Οι παγκοσμίου φήμης ναοί της Παλμύρας που έγιναν σκόνη (της ερήμου) θα αναστηλωθούν, υποσχέθηκε ο κορυφαίος αρχαιολόγος της Συρίας, καθώς ετοιμαζόταν να ερευνήσει πόση απ' την αρχαία πόλη είχε διασωθεί απ' τις επιδρομές των τζιχαντιστών. «Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους ναούς κατεστραμμένους» είπε ο Maamoun Abdelkarim, διευθυντής αρχαιοτήτων της Συρίας, καθώς δυνάμεις του Αραβικου Συριακου Στρατου ετοιμάζονταν να επανακαταλάβουν ένα απ' τα πιο εντυπωσιακά αρχαία ευρήματα του κόσμου.
Οι δυνάμεις του Αραβικου Στρατου της Συριας του Σύρου προέδρου της Δημοκρατιας της Συριας Μπασάρ αλ Άσαντ μπήκαν την Πέμπτη στην Παλμύρα την οποία είχε καταλάβει από πέρσι τον Μάιο το Ισλαμοφασιστικό Κράτος. Στρατιωτική πηγή αναφέρει πως "Οι ένοπλες δυνάμεις μας, σε συνεργασία με τις Δυνάμεις Εθνικής Άμυνας έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την αρχαία ακρόπολη της Παλμύρας αφού επέφεραν βαριές απώλειες στους τρομοκράτες του Ντάες". Η συριακή τηλεόραση πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις του Αραβικου Συριακου Στρατου, με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, απέκλεισαν τον δρόμο που συνδέει την Παλμύρα με την κεντρική Συρία και το Ντέιρ Εζόρ, το προπύργιο του ΙΚ στα ανατολικά της χώρας. Οι δυνάμεις του Αραβικου Συριακου Στρατου "απέχουν 600 μέτρα από την καρδιά του αρχαιολογικού χώρου αλλά προχωρούν αργά γιατί υπάρχουν νάρκες" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της υπηρεσίας Μουσείων και Αρχαιοτήτων της Συρίας, Μααμούν Αμπντελκαρίμ. "Η Παλμύρα σύντομα θα απελευθερωθεί πλήρως", πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι ο στρατός "απελευθέρωσε τη συνοικία των ξενοδοχείων και των εστιατορίων καθώς και την Κοιλάδα των Τάφων" που είναι παγκοσμίως γνωστή για τα ταφικά μνημεία της. "Μετά από την τραγωδία που ζούσε στη Συρία εδώ και πέντε χρόνια και τους 10 μήνες αφότου έπεσε η Παλμύρα είναι η πρώτη φορά που αισθανόμαστε χαρά. Προσευχόμαστε να έρθει γρήγορα η νίκη, ώστε να περιοριστεί η καταστροφή. Η Παλμύρα, υπό τον έλεγχό τους, ήταν η καταστροφή ενός πολιτισμού", πρόσθεσε.
Ο Αμπντελκαρίμ είπε ότι ζήτησε από τις συριακές αρχές "να προστατεύσουν την αρχαία πόλη από καταστροφές". Το Ισλαμοφασιστικο Κρατος έχει ήδη προκαλέσει σημαντικές ζημίες σε μνημεία και σε αρχαιολογικούς θησαυρούς ανυπολόγιστης αξίας, όπως στους Ναούς του Βήλου και του Βάαλ και στην Αψίδα του Θριάμβου. "Όσο πλησιάζουμε στον αρχαιολογικό χώρο, θα χρησιμοποιούμε λιγότερο βαρέα όπλα και πυροβολικό για να μην πειράξουμε ό,τι απέμεινε", σημείωσε μια στρατιωτική πηγή. Στις εικόνες που προβλήθηκαν από την τηλεόραση σήμερα φαίνεται ότι αρκετοί κίονες και κάποια από τα κτίρια έχουν σωθεί. Η γενική διευθύντρια της Unesco Ιρίνα Μπόκοβα χαιρέτισε τις επιχειρήσεις του συριακού αραβικου στρατού. "Εδώ και έναν χρόνο, η λεηλασία της Παλμύρας είναι το σύμβολο της πολιτιστικής εθνοκάθαρσης στη Μέση Ανατολή" τόνισε.
Το δεύτερο πλήγμα κατά του Ισλαμοφασιστικού Κράτους στο Ιρακ Την ίδια ώρα, οι Γιαζίντι του Ιράκ, σε συνεργασία με μαχητές φυλών, ανακατέλαβαν τη μεθόριο του Ιράκ με τη Συρία στην περιοχή του Σιντζάρ, εκδιώκοντας τους τζιχαντοφασίστες του Ισλαμοφασιστικού Κράτους, ανακοίνωσε σήμερα ο ιρακινός στρατός. Οι μαχητές έθεσαν υπό τον έλεγχο τους τις περιοχές Ουμ αλ Ντιμπάν και Ουμ Τζουράις, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αποκόπτοντας μια σημαντική γραμμή ανεφοδιασμού για τους τζιχαντοφασιστες σύμφωνα με μια ανακοίνωση του στρατού που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση. Τον περασμένο Νοέμβριο μια δύναμη αποτελούμενη από Κούρδους πεσμεργκά και Γιαζίντι κατέλαβε την πόλη Σιντζάρ όπου το Ισλαμοφασιστικό Κράτος είχε διαπράξει θηριωδίες σε βάρος της μειονότητας των Γιαζίντι και άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων. Τον περασμένο μήνα δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας κατέλαβαν τη στρατηγικής σημασίας πόλη Σαντάντι, στην άλλη πλευρά των συνόρων, απέναντι από το Σιντζάρ.
Νεκρός ο δεύτερος στην ιεραρχία του Ισλαμοφασιστικού Κράτους στη Συρία Από την Ουάσινγκτον, ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ ανακοίνωσε την "εξόντωση" του Άμπντελ Ραχμάν αλ Καντούλι, ο θάνατος του οποίου, όπως είπε, "θα βάλει φρένο στις δυνατότητες του ΙΚ να διεξάγει επιχειρήσεις στο Ιράκ, τη Συρία και το εξωτερικό". Σύμφωνα με τον Κάρτερ ο Καντούλι ήταν από τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη των τζιχαντοφασιστών αφού είχε αναλάβει τον ρόλο του "υπουργού Οικονομικών" στο χαλιφάτο της συμμοριας και ήταν υπεύθυνος για πολλές επιχειρήσεις της σε τρίτες χώρες. Οι ΗΠΑ τον είχαν επικηρύξει με το ποσό των 7 εκατομμυρίων δολαρίων, τρία λιγότερα απ' όσα προσφέρουν για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην εξόντωση του ηγέτη του ΙΚ, Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Το ΙΚ δέχεται επίσης ισχυρές πιέσεις και στο Ιράκ, όπου οι ένοπλες δυνάμεις, με την υποστήριξη αεροσκαφών του διεθνούς αμερικανικου συνασπισμού που μάχεται τους τζιχαντοφασιστες, έχουν εξαπολύσει από την Πέμπτη μια επίθεση για την ανακατάληψη της Μοσούλης. Στη Ράκα, την ντε φάκτο "πρωτεύουσα" του ισλαμοφασιστικου «χαλιφάτου», το γουρουνι τους ο ιμάμης του ΙΚ Άμπου Άλι αλ Σαρίι, στο κήρυγμά του μετά την προσευχή της Παρασκευής επαίνεσε τις τρομοκρατικες επιθέσεις στις Βρυξέλλες που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 31 αθωους ανθρώπους. Προειδοποίησε μάλιστα ότι θα υπάρξουν "και άλλες επιθέσεις εναντίον των απίστων.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο στρατός έχει τον «πλήρη έλεγχο» στην Παλμύρα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές
Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016 09:33
Οι δυνάμεις της Συρίας ανακατέλαβαν την Παλμύρα, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, πετυχαίνοντας σημαντικό πλήγμα στο Ισλαμικό Κράτος που είχε καταλάβει την πόλη από τον Μάιο του 2015. Η συριακή τηλεόραση μετέδωσε, επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές, ότι οι ο στρατός έχει «τον πλήρη έλεγχο της Παλμύρα». Το αποικιακό παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Συρια που εδρευει στο Λονδινο αναφέρει ότι συνεχίζονται οι ανταλλαγές πυρών στα ανατολικά της πόλης, ωστόσο, ο κύριος όγκος των δυνάμεων του Ισλαμοφασιστικου Κρατους έχει υποχωρήσει.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΟΜΒΑ: Αποχωρεί από τον Πειραιά η Louis Cruises!
Παρακολουθουμε στενά τις εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ στον κινεζικό κολοσσό της COSCO! Φαίνεται πως η εξαγορά του λιμανιού θα επιφέρει και σημαντικές παρενέργειες! Σύμφωνα με ρεπορτάζ , ήδη, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας, η Louis Cruises, βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά. Η ΑΙΤΙΑ Ο λόγος που οδηγεί την εταιρία LOUIS, η οποία δραστηριοποιείται επί σειρά ετών στον Πειραιά, δεν είναι άλλος από τη ''δυσμενή'' μεταχείριση των κρουαζιερόπλοιών της, από το νέο καθεστώς! Οι γνωρίζοντες καλά το χώρο της κρουαζιέρας, επιβεβαιώνουν ότι η LOUIS CRUISES έχει περάσει σε ''δεύτερη μοίρα''... και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο! ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ Πολύ κοντά στην αποχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται η ιδιοκτησία της...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΙΑ ΜΑΝΤΗΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ Γίνεται της ...μαντήλας στο internet -Ενα θέμα που διχάζει
25|03|2016 20:58
Η απόφαση της 18χρονης μαθήτριας Αγια Ιμπραήμ, που γεννήθηκε στην Ελλάδα και η καταγωγή της είναι από την Αίγυπτο, να παρελάσει με την μουσουλμανική μαντίλα, διχάζει. Λιγοι είναι αυτοί που επικρότησαν την κίνησή της, οι πολλοι, ωστόσο, δεν είδαν με καλό μάτι αυτή την πρωτοβουλία. Είναι, πάντως, γεγονός, ότι η συζήτηση μόλις ξεκίνησε και στην Ελλάδα και οι χρήστες των social media το αποδεικνύουν. Παίρνουν θέση, διαπληκτίζονται μεταξύ τους και εκφράζουν σίγουρα ένα μέρος της κοινής γνώμης για ένα σοβαρό ζήτημα.
Ενδεικτικά, κάποια σχόλια: Σχολιο.- Συγγνώμη που δεν χαιρόμαστε όταν βλέπουμε γυναίκες να φορούν σύμβολα υποταγής στο κεφάλι τους. Σχολιο.- Τι λέει το Σύνταγμα μας ??? Έλληνες είναι όσοι έχουν κοινά ήθη και έθιμα. Μπορεί μία μουσουλμάνα να είναι κάτω απο την Ελληνική Σημαία με σύμβολο τον σταυρό??? Είναι ή δεν είναι αντίφαση?? Να βγάλουμε τον σταυρό απο την σημαία σύμβολο?? ή να βγάλουμε τούς μουσουλμάνους κάτω απο την σημαία?Εγώ είμαι με το δεύτερο? Σχολιο.- Και του χρόνου με Μπούρκα!!!Αισχος!!!Ντροπη!!!Την γιορτή του ευαγγελισμου της Θεοτόκου!!!Οποιος θέλει ας πάει σε μουσουλμανικό κράτος με κάτι χριστιανικό,ιδίως σε περίοδο θρησκευτικών εορτών τους!!!Θα ειναι νεκρός σε χρόνο dt... Σχολιο.- Πιο άστοχα σχόλια υπερ της μαντηλας, θεωρώ αυτά που συγκρίνουν με φωτογραφίες το ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΟ φόρεμα του μαντηλιού στο κεφάλι, με τη μαντήλα των μουσουλμάνων. Η μαντήλα μπορεί να είναι επιβεβλημένη στο Ισλάμ, αλλά θα πρέπει να απαγορευτεί από τις χώρες που οι γυναίκες καταφεύγουν για να ζουν με ελευθερία, θέλοντας όμως ταυτόχρονα να διατηρήσουν το σύμβολο της υποταγής προς τον άντρα-αφέντη (κατά τα άλλα, μιλάμε για ενστερνισμό "ευρωπαϊκών αξιών" από τους μουσουλμάνους). Άρα η μαντήλα δεν είναι δηλωτικό της ελευθερίας, αλλά της καταπίεσης είναι καθεστώς σ'αυτά τα κράτη. Κι αν κάποιος αντιτάξει οτι πολλές γυναίκες δηλώνουν οτι θέλουν να τη φοράνε, θα του απαντήσω οτι μάλλον δεν έχει ποτέ ακουστά για το "Σύνδρομο της Στοκχόλμης" όπου τα θύματα "ερωτεύονται" τον βασανιστή-απαγωγέα τους. Πόσο μάλλον αυτές οι γυναίκες που μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν μέσα στο φόβο και στην καταπίεση και με αυτές τις αρχές. Σχολιιο.- Η "μαντήλα" δεν είναι ένα απλό κομάτι πανί που τη βάλαμε στο κεφάλι είτε για μόδα, είτε για να προστατευτούμε από τον ήλιο. Είναι συγκεκριμένη ιδεολογία που κρύβει ανθρώπους που κουβαλάνε τα αντίστοιχα μυαλά και γαλουχούν και πείθουν τις γυναίκες τους που δεν έχουν άλλη επιλογή αφού στην ουσία ζουν μέσα στην καταπίεση από μια θρησκεία που τις αντιμετωπίζει σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας - , κι εκεί βρίσκει εφαρμογή το σύνδρομο της Στοκχόλμης που ανέφερα. Η μαντήλα του Ισλάμ δεν είναι σύμβολο της ελευθερίας, αλλά της μαζικής καταπίεσης..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όχι ρε φίλε, μου ζητάς πολλά να αντέξω… και την μαντίλα στην ΕΡΤ δεν την αντέχω… θα εκραγώ
Είπα εντάξει στα αραβόφωνα δελτία…Αλλά στη Μαντίλα ρε κωλόπαιδα δεν μπορώ να πω εντάξει…Δεν το αντέχει η ψυχοσύνθεση μου…Που είστε ρε κ......δες, που;Αυτοί λένε δελτίο ειδήσεων με ταγιέρ; Γιατί εμείς να βάλουμε μαντήλα;Αντε γ......τε ρε προδότες.
Σχολιο.- Μέρες τώρα έχει αποδειχτεί ότι η φωτογραφία είναι ψεύτικη. Αναρωτιέμαι: δεν υπάρχει ποινή για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων; Σχολιο.- Ο σύριζα προκαλεί και θα το πληρώσει, έφερε τους μουλμανους εδώ θα τους δώσει Ελληνικα διαβατήρια για να τους κάνει γεννιτσαρους και να τους έχει εσαεί ψηφοφόρους του για να λυμαίνεται την εξουσία, αυτή η φασιστική θρησκεία είναι η σανίδα σωτηρίας του σύριζα, εγώ είμαι αριστερος και άθεος αλλά ποτέ δεν ανεχθώ φασιστική θρησκεία όπως είναι οι μουσουλμάνοι.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γκάλμπρεϊθ: Εκτός πραγματικότητας πως η Ελλάδα δίνει τις πιο γενναιόδωρες συντάξεις
"Διαστρέβλωση της πραγματικότητας" χαρακτήρισε ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ το ότι στην Ελλάδα δίνονται οι πιο γενναιόδωρες συντάξεις. Ο καθηγητής Πανεπιστημίου του Τέξας και γνωστός οικονομολόγος υποστήριξε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων μιλώντας στο Bloomberg ότι "υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα που λαμβάνουν συντάξεις μόλις 350 ευρώ το μήνα" και ότι "οι συνταξιούχοι έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα από τις περικοπές των τελευταίων χρόνων". Ο φίλος και σύμβουλος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη τόνισε ακόμη πως "μπορεί τα δημοσιονομικά της Ελλάδας να είναι καλύτερα παρά τα capital controls και όλες τις άλλες δυσκολίες, όμως, οι Έλληνες πολίτες αισθάνονται έντονες και βαθιές πιέσεις καθώς υποφέρουν από τα δύσκολα μέτρα και τους αυξανόμενους φόρους".
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αφιερωμένο στους κατασκευαστές ειδήσεων. Δώρο ένα βίντεο από τη συναυλία των Rolling Stones, στην Αβάνα.
Imagine all the people… Αφιερωμένο στους κατασκευαστές ειδήσεων
Το αφιερώνουμε στους κατασκευαστές ειδήσεων, που μας …ενημέρωσαν πως η ροκ, στην Κούβα, ήταν απαγορευμένη για δεκαετίες. Αφορμή για την κατασκευή της είδησης ήταν η συναυλία των Rolling Stones, στην Κούβα. Αναλυτική και τεκμηριωμένη απάντηση, για τις «δεκαετίες απαγόρευσης», δόθηκε, χθες. Θα αναφερθούμε σε λίγα στοιχεία για το άγαλμα του Τζον Λένον, στην Κούβα. Το άγαλμα βρίσκεται σ’ ένα πάρκο, που έχει το όνομα του, στην περιοχή Βεντάντο της Αβάνας. Ο επισκέπτης μπορεί να φωτογραφηθεί στο παγκάκι …μαζί του. Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος έγιναν στις 8 Δεκεμβρίου του 2000, 20 χρόνια μετά τη δολοφονία του Τζον Λένον. Ήταν εκεί και ο Φιντέλ Κάστρο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ναζιστοφιλελέδες αρλεκίνοι διαδίδουν πως το "ροκ ήταν απαγορευμένο" στην Κουβα σε μια χώρα στην πρωτεύουσα της οποίας υπάρχει άγαλμα του Τζον Λένον μέσα σε ομώνυμο πάρκο εδώ και 15 χρόνια. ΣΟΥΡΓΕΛΑ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπάλληλος του σταθμού μετρό Πανόρμου απαγόρευε παρανόμως την είσοδο σε συρμό εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου σκύλου της Σχολής «Λάρα»
Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 και ώρα 14:00 ένας υπάλληλος του σταθμού μετρό Πανόρμου με κατεύθυνση προς Αγία Μαρίνα απαγόρευε παρανόμως για αρκετή ώρα την είσοδο σε συρμό σε εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενο σκύλο - οδηγό της Ελληνικής Σχολής Σκύλων - Οδηγών Τυφλών «Λάρα». Σε επιστολή καταγγελία που απέστειλε η Σχολή «Λάρα» στον πρόεδρο του ΔΣ Αττικό Μετρό Α.Ε. Γιάννη Μυλόπουλο και στους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας καταγγέλλει ότι ο εκπαιδευτής έφερε κι επέδειξε όλα τα σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα, πλην όμως ο υπάλληλος της Αττικό Μετρό Α.Ε. δεν άλλαζε στάση κατά παράβαση της ισχύουσας Νομοθεσίας. Επιπλέον της απαγόρευσης εισόδου, ο συγκεκριμένος υπάλληλος επέδειξε και ειρωνική συμπεριφορά, φτάνοντας στο σημείο να επιτρέψει, όπως ανέφερε «χαριστικά», την επιβίβαση της ομάδας εκπαιδευτή και σκύλου- οδηγού μετά την παρέλευση αρκετής ώρας (έπειτα από τη διέλευση τριών συρμών) και την παρέμβαση τρίτων. Μάλιστα, επέτρεψε την επιβίβαση τους στο τελευταίο βαγόνι, ίσως διότι στην αντίληψή του ο σκύλος – οδηγός τυφλών μοιάζει με ποδήλατο.
«Με δεδομένο ότι ανάλογα περιστατικά με ειρωνική συμπεριφορά υπαλλήλου της Αττικό Μετρό Α.Ε. – όχι όμως τέτοιας πρωτοφανούς κατάληξης – έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν στον συγκεκριμένο σταθμό, θεωρούμε πλέον υποχρέωσή μας να καυτηριάσουμε τη συγκεκριμένη ενέργεια και συμπεριφορά, καταγγέλλοντάς την σε πρώτη φάση προς την Αττικό Μετρό Α.Ε., ενημερώνοντας παράλληλα για την ισχύουσα νομοθεσία, παρότι, όπως θα γνωρίζετε, η άγνοια του νόμου δεν επιτρέπεται και δεν αποτελεί δικαιολογία. Προχωρούμε σε αυτή την εκπαιδευτικού-παιδευτικού χαρακτήρα ενημέρωση διότι από το συγκεκριμένο περιστατικό διεφάνει άγνοια από τον συγκεκριμένο υπάλληλο για την ύπαρξη και ισχύ νομικού πλαισίου που αφορά στο αναφαίρετο δικαίωμα για την ανεμπόδιστη είσοδο των εκπαιδευόμενων κι εκπαιδευμένων σκύλων-οδηγών τυφλών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Επιπρόσθετα όμως και αυτό είναι το κρισιμότερο, παρουσιάστηκε γενικότερη αδυναμία κεντρικής παρέμβασης της Αττικό Μετρό Α.Ε. για να επιδιορθώσει τα «αδιόρθωτα» ενός υπαλλήλου της» αναφέρει στην επιστολή της η Ελληνική Σχολή Σκύλων - Οδηγών Τυφλών «Λάρα».
Η Σχολή αναμένει άμεσα τις διορθωτικές ενέργειες της Αττικό Μετρό Α.Ε. ώστε παρόμοιο περιστατικό να μην επαναληφθεί ουδέποτε στο μέλλον προς τους αυξανόμενους σε πλήθος Έλληνες ή επισκέπτες χειριστές κι εκπαιδευτές σκύλων-οδηγών, που προσπαθούν καθημερινά, σε ένα εξαιρετικά αφιλόξενο περιβάλλον, να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην αυτόνομη διαβίωση και την καθολική πρόσβαση. «Δυστυχώς σε αυτές τις μεμονωμένες περιπτώσεις συμπολιτών μας δεν γίνεται κατανοητό ότι οι σκύλοι-οδηγοί, καθόλα υγιείς, ήρεμοι και εκπαιδευμένοι βάσει των υψηλότερων προδιαγραφών εκπαίδευσης, είναι εργαζόμενα ζώα που απλοποιούν την καθημερινότητα των τυφλών, παρά την απροσπελασιμότητα των υποδομών και τα επιπρόσθετα εμπόδια (π.χ., κατάληψη πεζοδρομίων, στάθμευση σε διαβάσεις πεζών και σε ράμπες, κ.α.) που βάζουν ορισμένοι στο διάβα τους.
Η Ελληνική Σχολή Σκύλων-Οδηγών Τυφλών ‘Λάρα’, όπως έχουμε επιδείξει σε αρκετές περιπτώσεις φορές στο παρελθόν, δεν επιθυμούμε την διαπόμπευση αυτών των που είτε δεν αγαπούν τα κατοικίδια ζώα, είτε δεν είναι ενημερωμένοι για τις πρόνοιες της ελληνικής νομοθεσίας. Σε κάθε όμως περίπτωση, η αποσιώπηση τέτοιων περιστατικών θα μας καθιστούσε συνυπεύθυνους στη καταστρατήγηση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. Για το λόγο αυτό το περιστατικό της παράνομης παρεμπόδισης της εισόδου σε συρμό σε εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενο σκύλο-οδηγό τυφλών από υπάλληλο της Αττικό Μετρό Α.Ε. οφείλουμε να το καυτηριάσουμε, προβαίνοντας άμεσα σε ενέργειες δημοσιότητάς του και βεβαίως να παρακολουθήσουμε τις διορθωτικές ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν με ευθύνη της Αττικό Μετρό Α.Ε.» αναφέρει η Σχολή.
Σχολιο.- Ε... ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.....ΜΥΑΛΟ ΗΛΙΘΙΟΥ Σχολιο.- οταν ο υπαληλος ειναι στουρνος και εχει μπει με μεσον,φυσικο ειναι να μην γνωριζει κατι που το γνωριζουν ακωμη και τα μικρα παιδακια. αισχος λοιπον. Σχολιο.- Οι περισσότεροι υπαλληλοι είναι αγενείς αδιάφοροι και άσχετοι, Γι αυτό δεν πρόκειται να πάμε ποτέ μπροστά!! Σχολιο.- τσαμπουκα πουλαγε ο αχρηστος... για τους σκυλους οδηγους μεχρι και τα μικρα παιδια γνωριζουν...ημαρτον...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Πούτιν συνεχάρη τον Άσαντ για την ανακατάληψη της Παλμύρας
Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016, 18:07
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη σήμερα τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ αλ Άσαντ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, για την ανακατάληψη της πόλης της Παλμύρας από το Ισλαμοφασιστικό Κράτος, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. "Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τον ομόλογό του για την απελευθέρωση της πόλης της Παλμύρας που ανακατέλαβαν σήμερα οι σύροι στρατιώτες από τους τρομοκράτες, τονίζοντας τη σημασία της προστασίας της μοναδικής αυτής ιστορικής πόλης για τον παγκόσμιο πολιτισμό", ανέφερε ο κ. Πέσκοφ, όπως μετέδωσε σήμερα το RIA Novosti.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεκροί τρεις ισλαμοφασίστες στην Αλγερία
Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016, 17:17
Τρεις ένοπλοι ισλαμοφασίιστες σκοτώθηκαν χθες στην κοινότητα Ταντμάιτ, 80 χιλιόμετρα ανατολικά του Αλγερίου, κατά τη διάρκεια επιχείρησης του στρατού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας. Ένα απόσπασμα του στρατού σκότωσε χθες το πρωί «τρεις τρομοκράτες σε ενέδρα που ακολούθησε μια εκκαθαριστική επιχείρηση στο δάσος Σιντ Αλί Μπουνάμπ κοντά στην κοινότητα Ταντμάιτ», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου. Οι αρχές της Αλγερίας αναφέρονται συνήθως με τον όρο «τρομοκράτες» στους ισλαμοφασιστες που δρουν στη χώρα από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως ο στρατός κατέσχεσε τουφέκια εφόδου Καλάσνικοφ, πυρομαχικά και εξοπλισμό κατασκευής βομβών στην περιοχή Τίζι Ούζου, ορμητήριο ισλαμοφασιστών ενοπλων αληταραδων τη δεκαετία του 1990. Νοτιότερα, η αστυνομία είχε σκοτώσει την Τετάρτη στο Μαατκάς έναν «τρομοκράτη» που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά. Ο άνδρας σκόπευε «πιθανόν» να διαπράξει επίθεση καμικάζι σε αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με τις πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας που επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων APS. Στις αρχές της εβδομάδας εξάλλου ο στρατός είχε ανακοινώσει πως σκότωσε έξι ισλαμοφασιστες στην περιοχή Ελ Ουέντ, στη νότια Αλγερία, κοντά στα σύνορα με την Τυνησία. Το 2015, ο στρατός της Αλγερίας σκότωσε ή συνέλαβε «157 τρομοκράτες», σύμφωνα με τον απολογισμό του υπουργείου Άμυνας. Παρά την υιοθέτηση το 2005 μιας συμφωνίας ειρήνης και συμφιλίωσης, που επέτρεψε η Αλγερία να γυρίσει σελίδα μετά τον εμφύλιο πόλεμο της δεκαετίας του 1990 (200.000 νεκροί), ισλαμοφασιστικές ένοπλες συμμοριες συνεχίζουν να δρουν στη χώρα, στοχοθετώντας κυρίως μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. Σε απομακρυσμένες περιοχές της Αλγερίας δρουν επίσης οι καθυστερημενοι αληταραδες ισλαμοφασιστες της αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (ΑΚΙΜ) αλλά και μικρές συμμοριες τζιχαντοφασιστών που ορκίζονται πίστη στο Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ΙΚ). Η αλγερινή κυβέρνηση έδωσε εντολή την Παρασκευή σε όλους τους ιμάμηδες στη χώρα να υποστηρίξουν τις δυνάμεις ασφαλείας που πολεμούν εναντίον των «τρομοκρατών» στα κηρύγματά τους στα τεμένη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άσαντ: Άθλος η ανακατάληψη της Παλμύρας
Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016, 16:43
«Σημαντικό άθλο» χαρακτήρισε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ την ανακατάληψη από τον στρατό της αρχαίας πόλης της Παλμύρας, από τα χέρια του Ισλαμικού Xαλιφάτου. Μιλώντας ενώπιον Γάλλων βουλευτών οι οποίοι πραγματοποιούν επίσκεψη στη Δαμασκό, ο κ. Άσαντ δήλωσε ότι η απελευθέρωση της ιστορικής πόλης της Παλμύρας είναι σημαντικός άθλος, προσθέτοντας πως πρόκειται για «νέα απόδειξη της αποτελεσματικότητας του συριακού στρατού και των συμμάχων του στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, σε σύγκριση με την έλλειψη σοβαρότητας της συμμαχίας της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαδήλωση στο Βελιγράδι εναντίον του ΝΑΤΟ
Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016, 16:30
Στο Βελιγράδι μεγάλη διαδήλωση Σέρβων πολιτών εναντίον του ΝΑΤΟ, με αφορμή νέα νομοθεσία που επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση στρατιωτών της υπερατλαντικής συμμαχίας στη χώρα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιερώνυμος: Η πονηρή... απλότητα της υποκρισίας!!!
Είχε επισημανθεί από πολλούς (και από εμάς) ότι ο Αρχιεπίσκοπος στις «φιλανθρωπικές» του τελετουργίες δεν φορούσε σταυρό. Για κάθε νοήμονα, η αφαίρεση του Σταυρού, του Συμβόλου του Χριστιανισμού, ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ «οπορτουνιστική» υπόκλιση στο ισλαμικό φρόνημα των εισαγόμενων δούλων («προσφύγων»). Ο Αρχιεπίσκοπος, αντί να παραδεχτεί, με γενναιότητα, την... «οπορτουνιστική» πράξη του, επιτίθεται εναντίον εκείνων που την επισήμαναν, με δικαιολογίες αστείες… Μας λέει ότι δεν φόρεσε σταυρό από «απλότητα» και τη …σεμνότητα: στο να μη κάνει «επίδειξη».
Διαβάστε τις φαιδρές δικαιολογίες του Ιερώνυμου, μαζί με την εύστοχη απάντηση του ιστολογίου, εδώ: Και το δικό μας σχετικό άρθρο: http://resaltomag.blogspot.gr/2016/03/blog-post_15.html
Θα μπορούσαμε να σταματήσουμε εδώ, αναφωνώντας απλώς: «Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί». Δεν μπορούμε, όμως, να αποφύγουμε τον πειρασμό κάποιων αυθόρμητων ερωτημάτων: Ο Σταυρός, το Σύμβολο αυτό του Χριστιανισμού, δεν συνιστά «απλότητα»; Αποτελεί διακριτικό επίδειξης; Αν αυτά ισχύουν (σύμφωνα με τη ρήση του αρχιεπισκόπου ισχύουν) τότε τα Σύμβολα του Χριστιανισμού, συνακόλουθα και ο ίδιος ο Χριστιανισμός, αυτό-αναιρούνται: Δεν αποτελούν τη ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ της χριστιανικής Πίστης, τηνΑΠΛΟΤΗΤΑ του θρησκευτικού φρονήματος, αλλά αποτελούν μια εξουσιαστική τελετουργία του «φαίνεσθαι» (δηλαδή υποκριτική), μια ψεύτική Πίστη: Αυτή των «διακρίσεων» και της «επίδειξης».
Ο Αρχιεπίσκοπος μέσα στην «απλότητα» της δικής του υποκρισίας και του πολυπολιτισμικού του «οπορτουνισμού», δίχως να το αντιλαμβάνεται, «σκοτώνει» τον Χριστιανισμό, αχρηστεύει το Σταυρό, σαν χαρακτηριστικό «διάκρισης» και «επίδειξης», δολοφονεί το ΟΛΟΝ (και την ψυχή) της Χριστιανικής φιλοσοφίας… Ο Αρχιεπίσκοπος, βεβαίως, για να καλύψει την οπορτουνιστική, «ανθρωπιστική» του ευλυγισία (την αφαίρεση του Σταυρού για να μην δυσαρεστήσει τους Μουσουλμάνους – εισαγόμενους δούλους), αποκαλύπτει και μια μεγάλη αλήθεια:Την εξουσιαστική Φιλοσοφία της γραφειοκρατικής «κάστας» (δεσποτοκρατίας) των διαχειριστών του Χριστιανισμού. Πράγματι, οι χρυσαφένιοι σταυροί και η αυτοκρατορική τελετουργική χλιδή αυτής της «κάστας» των διαχειριστών αποτελούν προκλητική «διάκριση» και «επίδειξη», βάναυση προσβολή της απλότητας της Πίστης.
Με δύο λόγια: Αποτελούν ευθεία ρήξη με τον Χριστιανισμό και ΑΡΝΗΣΗ της «απλότητας» του Ορθόδοξου αισθήματος… Αυτή την ΡΗΞΗ και ΑΡΝΗΣΗ διατυπώνει ο Αρχιεπίσκοπος, δίχως να το αντιλαμβάνεται… Τον δικό του ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ κόσμο περιγράφει, τον κόσμο της χλιδάτης εξουσίας των δεσποτάδων, στην εναγώνια προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα… Γι αυτό θεωρεί και το Σταυρό «σήμα» διάκρισης. Σκέφτεται με τα στερεότυπα των χρυσών σταυρών… Διαφορετικά θα φορούσε έναν απλό σταυρό… «Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί».
http://resaltomag.blogspot.gr/2016/03/blog-post_27.html
Σχόλιο : Άραγε... ο Ιερώνυμος ντρέπεται, που για πέντε (5) ολόκληρα χρόνια δεν έκανε μια απλή δήλωση -έστω υποκριτική- συμπαράστασης στον χειμαζόμενο λαό της Συρίας, στους περισσότερο από 2.000.000 εκατομμύρια Ελληνορθόδοξων της Συρία, στο χειμαζόμενο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας; Και ξαναλέμε... απλή δήλωση κι όχι να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια... Για να μην μιλήσουμε για τον αξιωματικό του τουρκικού στρατού Βαρθολομαίου... Πάλι καλά που δεν φόρεσε εκ νέου τη στολή του τουρκικού στρατού και δεν πήγε να σφάξει Σύρους που αντιστέκονται! Τώρα τρέχει... ας είναι καλά που ως ΜΚΟ θα πάρει κάτι από την πίτα "φιλανθρωπία"... για το καλό των προσφύγων κι όχι τα παγκάρια... «Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί»
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στις 27 Μάρτη του 1963... φεύγει ο Γρηγόρης Λαμπράκης. Γιατρός, αθλητής και πολιτικός... δολοφονήθηκε από το κράτος και παρακράτος των δωσίλογων γερμανοτσολιάδων, που μας άφησαν "κληρονομιά" τους χθεσινούς και σημερινούς Μερκελιστές!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
To ανέκδοτο του αιώνα...
Από τις δημοτικές εκλογές στη Σαουδική Αραβία, γυναικες με μπούργκα (οι εθνικές πολιτικές εκλογές απαγορεύονται, γιατί τη "βουλή" διορίζει ο μονάρχης, με "εξουσιοδότηση του θεού")...
Abdallah al-Mouallimi, o Σαουδικός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Γιατί η Σαουδική Αραβία ζητά εκλογές στη Συρία, όταν μόνο επιτρέπει περιορισμένη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές στη χώρα της;
Το δικτατορικό σκοταδιστικό καθεστώς του παιδόφιλου μονάρχη Σάουδ... ζητάει στον ΟΗΕ εκλογές στη Συρία! Η χώρα όπου είναι απαγορευμένες οι εκλογές και η "βουλή" διορίζεται από τον μονάρχη, διότι "τον έχει εξουσιοδοτήσει ο θεός"... ζητάει να κάνει εκλογές μια κοσμική χώρα που οι εκλογικές διαδικασίες είναι η βάση του πολιτεύματός της! Ο Πρόεδρος της Συρίας Άσαντ, με την σύζυγό του (άπιστη για τους "εξεγερμένους" φονιάδες της "αντιπολίτευσης", γιατί δεν φοράει καν μαντήλα), στις εκλογές του 2012...
Κι αναρωτιέσαι... ποιος ΟΗΕ; Ο ΟΗΕ που στο Συμβούλιο εναντίον των παράνομων εποικισμών, έχει πρόεδρο το Ισραήλ... Ο ΟΗΕ που στο Συμβούλιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει αντιπρόεδρο τη Σαουδική Αραβία...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
H ζημιές στην ιταλική οικονομία από το εμπάργκο εναντίον της Ρωσίας... για να την "εκδημοκρατίσουνί"! Τα στοιχεία της "ελληνικής ζημιάς" υπάρχουν;
Οι ζημιές που έχει υποστεί η ιταλική οικονομία, από την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης -όπως ακριβώς και της ελληνικής κυβέρνησης- να τιμωρήσει την "αντιδημοκρατική" πορεία της Ρωσία, είναι -επισήμως- στον τομέα κατασκευής: 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ(εκ των οποίων, αναλυτικά: μηχανήματα -648,3 εκατομμύρια ευρώ, ένδυση -539,2 εκατομμύρια ευρώ, αυτοκινητα -399,1 εκατομμύρια ευρώ, υποδήματα/δερμάτινα είδη -369,4 εκατομμύρια ευρώ... Και δεν είναι οι μοναδικές ζημιές... Στον τομέα βιοτεχνία, μετάλλου -259,8 εκατομμύρια ευρώ, έπιπλα -230,2 εκατομμύρια ευρώ, ηλεκρολογικός εξοπλισμός -195,7 εκατομμύρια ευρώ. Απουσιάζει η ζημιά στον αγοριτικό τομέα κι εκείνο των τροφίμων... Πληρώνει φόρους, του μειώνουν συντάξεις, ανεργία... ο ιταλός πολίτης -όπως κι ο έλληνα πολίτης-, τον "εκδημοκρατισμό" της Ρωσία, που αποφάσισε το διευθυντήριο της "δημοκρατικής" Ε.Ε., με πρόσχημα την υποστήριξη του δικτατορικού ναζιστικου καθεστώτος που η ίδια επέβαλε στην Ουκρανία!
Kαλά οι δεξιοί, αλλά αυτοί οι "εκσυγχρονισμένοι αριστεροί"... ειναι και συγχρονισμένοι; Και διάβολε, ποιός τους συγχρονίζει;
Άσχετο; Από τις πωλήσεις όπλων της Ιταλίας, για την καταπολέμηση κι "εκδημοκρατισμό" της Συρίας, σε Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Τουρκία, αλλά και τις συμπαραγωγές τανκ κι ελικοπτέρων με το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν, δεν γίνεται να μην εξοντώει τον ιταλικό λαό ο "αριστερός" Ρέντζι;
Υ.Γ. Δοθείσης της ευκαιρίας... από το "εμπάργκο της Ελλάδας, εναντίον της Συρίας", ώστε να επικρατήσουν οι "εξεγερμένοι" που θα εκδημοκρατίσουν το "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ"... κέρδη εκτός από τη μεγάλη μπίζνα, τους "πρόσφυγες-μετανάστες", τον πλουτισμό παρεών και παρατρεχάμενων, αλλά και ΜΚΟ, έχουμε ζημιές; Υπάρχει κόστος στην απαγόρευση εξαγωγών αγροτικών προϊόντων, φαρμάκων, εργαλείων, κατασκευές και άλλα πολλά;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ την επομένη της 25ης Μαρτίου! Από ποια ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΗ στην Τουρκία είναι "απούσα" μόνο η Ελλάδα...
Το όνειδος της απουσίας (ξανά) της Ελλάδας Δεύτερη μέρα σήμερα της δίκης των Τούρκων δημοσιογράφων Can Dündar και Erdem Gül της Cumhuriyet, οι οποίοι δικάζονται κεκλεισμένων των θυρών και κινδυνεύουν με ισόβια κάθειρξη επειδή δημοσιοποίησαν την προμήθεια όπλων που παρείχε το τουρκικό κράτος στους τζιχαντιστές στη Συρία. Σε μια γενναία κίνηση, πολλοί Ευρωπαίοι διπλωμάτες παρέστησαν στη δίκη για να τονίσουν με την παρουσία τους τη συμπαράσταση των Κυβερνήσεών τους στις δημοκρατικές ελευθερίες στην Τουρκία. Μπροστά-μπροστά ο Βρετανός πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη Leigh Turner, αλλά και πρόξενοι της Ολλανδίας, της Σουηδίας και άλλων χωρών.
Ο Ερντογάν έγινε έξαλλος από την παρουσία των ξένων διπλωματών και του επέπληξε δημόσια λέγοντας "Τι δουλειά έχετε εσείς εκεί; Δεν είναι η χώρα σας εδώ. Εδώ είναι η Τουρκία". Και ώ της εκπλήξεως, ποιοί έλειπαν από αυτή την υψηλού συμβολισμού κίνηση; Οι Έλληνες διπλωμάτες φυσικά! Άφαντοι. Λούηδες. Έμειναν στα γραφεία τους στην πρεσβεία και το προξενείο. Αλλά δεν φαντάζομαι ότι φταίνε ο κ. Λουκάκης και ο κ. Σέκερης. Είμαι σίγουρος ότι υπήρχαν εντολές από την Βασιλίσσης Σοφίας. Τη μια μέρα η Κυβέρνηση γιορτάζει με παράτες την εξέγερση κατά του οθωμανικού ζυγού, και την επόμενη κιοτεύει να δείξει τη συμπαράστασή της στον τουρκικό λαό και τις δημοκρατικές αξίες. Προφανώς, φοβούμενη μήπως και χαλάσει και η σούπερ συμφωνία για τους πρόσφυγες. Αιδώς δειλοί υποκριτές!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Koτζιά... πες στ' αφεντικά σου, ότι σε σέρνουν ξυπόλητο στ' αγκάθια!
Φθάνουν στην πατρίδα μας χρυσοπληρώνοντας τη δουλεμπορική φάμπρικα του Ερντογάν (οι αποδοχές των μισθοφόρων, μέχρι τη ρωσική επέμβαση που έκοψε τη συναλλαγή του καθεστώτος Ερντογάν με τους λαθρεμπόρους πετρελαίου της ISIS... έφθαναν με τα οικογενειακά επιδόματα- το ποσό των 3.000 δολαρίων μηνιαίως) και είναι σίγουροι πως φθάνουν στη χώρα που τους συμπαραστάθηκε όσο κανείς άλλος, με εμπάργκο και κλείσιμο της Συριακής πρεσβείας στην Ελλάδα... Έτσι σηκώνουν τη σημαία των δολοφόνων-μισθοφόρων, αναμένοντας ευνοϊκή μεταχείρηση, αφού συνείσφεραν -αλλά ηττήθηκαν- να εκδημοκρατίσουν τη Συρία. Κατόρθωσαν να έχει πληρώσει ο λαός της Συρίας, το "τίμημα" 350.000 νεκρών... Μάρτυρες αντίστασης στους λακέδες των ιμπεριαλιστών!
Λες και υπουργείο των Εξωτερικών της Ελλάδας, λειτουργεί υπό κατοχική διοίκηση... Δεν αρκεί πως η Ελλάδα συμμετείχε από την πρώτη στιγμή, την έναρξη της ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον του λαού της Συρίας, σ' αυτή την Γενοκτονία με εμπάργκο και διακοπή διπλωματικών σχέσεων, αλλά συνεχίζει αμετανόητα! Ενώ οι "εξεγερμένοι" δολοφόνοι-μισθοφόροι έχουν δεχτεί ήττα... Ενώ ακόμη κι η αποικιοκρατική δύναμη Γαλλία κάνει στροφή...
Ενώ η Ελλάδα αποδέχθηκε την μετατροπή της σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και στις καραβιές που φθάνουν στον Πειραιά ανεμίζουν τις σημαίες των "εξεγερμένων" δολοφόνων-μισθοφόρων... Κι ενώ ακόμη και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στην τελευταία προσπάθεια των ΗΠΑ να εκδώσουν ψήφισμα καταδίκης του Άσαντ, το αποτέλεσμα ήταν η άρνηση 12 χωρών-μελών, έναντι 3 (ΗΠΑ, Μεξικό, Ιαπωνία)... Η σημερινή "διπλωματία" υπό τον κ. Κοτζιά, επιμένει σε εμπάργκο και διακοπή διπλωματικών σχέσεων με τη φίλη Συρία... ισοβαθμώντας ακόμη και με τον Βενιζέλο που ήθελε στρατιωτική επέμβαση της "πολιτισμένης" δύσης εναντίον του λαού της Συρίας! Μια κατάσταση μπανανίας... χωρίς προηγούμενο!