Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Τεταρτη 16 Μαρτιου 2016


Τραγικό: Οπαδοί της Αϊντχόφεν πετούσαν κέρματα σε πρόσφυγες στη Μαδρίτη
Εικόνες ντροπής στη Μαδρίτη. Οπαδοί της Αϊντχόφεν που ταξίδεψαν για το ματς με την Ατλέτικο, πέταξαν κέρματα και χλεύαζαν πρόσφυγες, την ώρα που αυτοί έτρεχαν σαν τρελοί να πιάσουν τα νομίσματα.
Σχολιο.- δεν τους χαλασε αλλη μια σφαλιαρα απο νοτιους που ζουνε πανω απο τις δυνατοτητες τους. Πισω στην καταχνια τωρα να παιζουν με την Αλκμααρ και την Ντεν Χααγκ.
Σχολιο.- Και ας είναι και τσιγγάνοι και όχι πρόσφυγες, όπως λένε, έχει διαφορά;
σχολιο.- Χρειάστηκαν 16 πέναλτι για να αναδειχθεί νικητής στη μεγάλη μονομαχία της Ατλέτικο με την Αϊντχόφεν. Οι Ισπανοί επικράτησαν τελικά με 8-7 στη ρώσικη ρουλέτα αφού κανονική διάρκεια και παράταση τελείωσαν με 0-0
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σφοδροί βομβαρδισμού των Ρώσων στο χαλιφάτο στη Συρία, μετά την "απόσυρση"... Russia to continue strikes on terrorist targets in Syria
HMEIMIM / Συρία /, 15 Μαρτίου / TASS /. H ομάδα αεροπορίας της Ρωσίας στη Συρία θα συνεχίσει τα στοχευμενα αεροπορικα χτυπηματα στις εγκαταστάσεις των τρομοκρατών, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Νικολάι Pankov την Τρίτη. "Ορισμένα θετικά αποτελέσματα έχουν επιτευχθεί. Μια πραγματική ευκαιρία έχει προκύψει για να φέρει ένα τέλος στην μακρόχρονη σύγκρουση και τη βία. Ωστόσο, είναι νωρίς για να μιλήσουμε για τη νίκη επί της τρομοκρατίας τώρα, "είπε ο Pankov. «Η Ομάδα αεροπορίας της Ρωσίας έχει το καθήκον να συνεχίσει τα στοχευμενα αεροπορικα χτυπηματα στις εγκαταστάσεις των τρομοκρατών», είπε σε μια εκδήλωση που σηματοδοτεί την εκπλήρωση των καθηκόντων στη Συρία από τις ρωσικές δυνάμεις. Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Συρίας Ali Abdullah Ayyoub, και το στρατιωτικό προσωπικό που έλαβε κρατικά βραβεία της Ρωσίας και της Συρίας.
"Οι πολεμικές επιχειρήσεις από τον αέρα της ομάδας και η υποστήριξη μονάδων της Ρωσίας στη Συρία έχουν κερδίσει μεγάλη εκτίμηση του ανώτατου διοικητή-in-chief, Πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού," είπε ο Pankov σε μια ειδική τελετή που έληξε την ειδική αποστολή στη Συρία . "Οι στρατιωτικοί μας και οι συναδέλφοι μας της Συρίας ειχαν την ανάλυση που χρειαζεται, την αρμοδιότητα, την τόλμη, το θάρρος και τον ηρωισμό», δήλωσε ο Pankov. Ο Pankov υπενθύμισε ότι η κατάπαυση του πυρός, η οποία τέθηκε σε ισχύ στη Συρία στις 27 Φεβρουαρίου, δεν εφαρμόζεται για το Ισλαμικό Κράτος και Jabhat an-Nusra »ή άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις οπως ορίζονται από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών." Επίσημα σημείωσε ότι η λειτουργία της Ρωσίας εδωσε ένα βαρύ πλήγμα στους τρομοκράτες, βοηθώντας έτσι να "ενταθει η επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και να απελευθερωθουν περισσότερους από 200 οικισμούς." Ο Πρόεδρος Πούτιν διέταξε τη Δευτέρα να αρχίσει η απόσυρση από το κύριο μέρος των δυνάμεων της Ρωσίας από τη Συρία που είναι εκει από τον Μάρτιο του 15. Είπε ότι τα καθήκοντα που ανατίθενται στους στρατιωτικούς εχουν γενικά εκπληρωθεί. Η Ρωσία έχει την εκτέλεση μιας αντι-τρομοκρατικης επιχειρησης στη Συρία από 30ης Σεπτεμβρίου 2015 κατόπιν αιτήματος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Άσαντ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στις 16 Μαρτίου 1964 αποβιβάζεται στην Κύπρο στρατιωτική ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, μετά από τα αιματηρά επεισόδια μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, του Δεκεμβρίου 1963. Την ίδια μέρα η τουρκική Εθνοσυνέλευση εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση για εισβολή στο νησί.
Ο διαχωρισμός των ελληνικών και των τουρκικών συνοικιών της Λευκωσίας, με την "Πράσινη Γραμμή", και η δημιουργία τουρκοκυπριακών "θυλάκων" σε ολόκληρη την Κύπρο, αποτέλεσαν την πρώτη πράξη διχοτόμησής του, δέκα χρόνια πριν την εισβολή του Αττίλα. Αποβλέποντας στην κατάλυση της ανεξαρτησίας της Κύπρου, που εντασσόταν στο κίνημα των Αδεσμεύτων Χωρών, η διχοτόμηση αποτέλεσε σταθερό στόχο των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας, της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ. Η τουρκική εισβολή αποφεύχθηκε τότε χάρη στη σθεναρή στάση της ΕΣΣΔ, που ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να μείνει αδιάφορη, εξαναγκάζοντας έτσι και τις ΗΠΑ να ζητήσουν από την Τουρκία να ματαιώσει (να αναβάλλει, στην πραγματικότητα) την επίθεση. Στο πλευρό του αγωνιζόμενου ελληνοκυπριακού λαού τάχθηκε το σύνολο των προοδευτικών και αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, κατά την ιστορική ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ως εκπροσώπου της Κούβας, στις 11 Δεκεμβρίου 1964: "Η ειρηνική συμβίωση δοκιμάζεται επίσης –κατά βάναυσο τρόπο– στην Κύπρο, εξαιτίας των πιέσεων που ασκούν η τουρκική κυβέρνηση και το ΝΑΤΟ, αναγκάζοντας τον λαό και την κυβέρνηση της Κύπρου να υπερασπιστούν ηρωικά την κυριαρχία τους".
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπέστειλε την σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο Κώστας Πελετίδης στην Πάτρα
Πέμπτη, 5 Φεβρουάριος, 2015
«τα....λαγωνικά …, δεν έχουν πάρει χαμπάρι τόσους μήνες, ότι με εντολή Πελετίδη κατέβηκε από το Δημαρχείο η σημαία της Ε.Ε. Πλέον, οι σημαίες που κυματίζουν στο Δήμο Πατρέων, είναι η Ελληνική και αυτή του Δήμου, της Ε.Ε. τη στείλαμε για....σφουγγαρόπανο.» Πραγματικά η μεσαία σημαία είναι η Ελληνική και οι δύο παράπλευρα είναι δύο σημαίες του Δήμου της Πάτρας. Απουσιάζει η σημαία της Ε.Ε.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλληλεγγύη στο Συριακό λαό
5 χρόνια είναι μια ολόκληρη ζωή. Σταματήστε τον πόλεμο στη Συρία. خمسة سنوات هي عمر بأكمله أوقفوا الحرب في سوريا
Να σταματήσουν οι δυτικοί αποικιοκράτες και οι ισλαμοφασίστες τους τον πόλεμο και την εισβολή τους στη Συρία!!!! Ζήτω η ελεύθερη ανεξάρτητη και δημοκρατική Συρία!!! Τιμή στο λαό της και τον πρόεδρο της Μπασάρ Αλ Ασαντ, που πολέμησαν και συνεχίζουν να πολεμάνε τους εισβολείς!!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιατί αποχώρησε ο Πούτιν από τη Συρία
Τι πέτυχε η Ρωσία στη Συρία
Η Ρωσία άρχισε την Τρίτη να αποχωρεί από τη Συρία, τέσσερις μήνες μετά την εμπλοκή της. Η αποχώρηση έγινε μετά την δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι ο στόχος που είχε θέσει η Ρωσία «συνολικά επιτεύχθηκε». Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη έκθεση του υπουργού Αμυνας Σεργκέι Τσοϊγκού, οι 9.000 αεροπορικές επιθέσεις της Ρωσίας οδήγησαν στο θάνατο 2.000 τρομοκράτες και 17 πολέμαρχους. Οι ρωσικές επιθέσεις, επίσης, έκοψαν τις διόδους ανεφοδιασμού των τρομοκρατών σε οπλισμό και πετρέλαιο. Τα ρωσικά αεροπλάνα κατέστρεψαν 209 θέσεις εξόρυξης πετρελαίου και 2.000 τρόπους παράνομης μεταφοράς τροφίμων. Συνολικά, η Ρωσία απελευθέρωσε 10.000 km2 συριακού εδάφους και 400 πόλεις, σύμφωνα με τον ρώσο υπουργό Αμυνας.
Δεν πολεμούσε μονο τους ισλαμοφασιστες του DAESH (ISIS) Οταν ενεπλάκη στην συριακή διαμάχη, τον περασμένο Σεπτέμβριο η Ρωσία είχε δηλώσει επισήμως ότι στόχος της ήταν ο αγώνας εναντίον των τρομοκρατών και κυρίως του Ισλαμoοφασιστικού κράτους. Αλλά γρήγορα, κατέστη σαφές ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί είχαν και στόχο τις ομάδες των μισθοφορων ισλαμοφασιστων των δυτικων αποικιοκρατων που μάχονται τον επίσημο συριακό στρατό.
Η Ρωσία ενίσχυσε τον Ασαντ Αν η αποστολή της Ρωσίας ήταν να ενισχύσει το λαο και την Συρια του Μπάσαρ αλ Ασαντ, τότε πραγματικά την πέτυχε. Οι θέσεις του Ασαντ και της Συριας ενισχύθηκαν, και το Χαλέπι, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας και «πρωτεύουσα» των ισλαμοφασιστων των δυτικων αποικιοκρατων, έχει περικυκλωθεί από τον αραβικο συριακο στρατό. «Η ισορροπία δυνάμεων έχει ανατραπεί χάρη στην επέμβαση της Ρωσίας», εξηγεί ο Fedor Loukianov, διευθυντής σύνταξης του περιοδικού Russie, μιλώντας σε γαλλικα αλητικα δημοσιοκαφρικα παπαγαλακια. «Οι ισλαμοφασιστες μισθοφοροι των δυτικων αποικιοκρατων δεν είναι πια σε θέση να κάνουν ζημιά στην Συρια και στον Ασαντ, και το ζήτημα αλλαγής της Συριακης Δημοκρατιας σε ισλαμοφασιστικο καθεστως δια της βίας αποκλείεται πλέον» προσθέτει.
Δεν θα υπάρξει Αραβική Ανοιξη των δυτικων αποικιοκρατων στη Συρία Δεν θα υπάρξει, κατά συνέπεια, Αραβική Ανοιξη των δυτικων αποικιοκρατων στην Συρία και ο Ασαντ δεν θα έχει την τύχη του Καντάφι, πράγμα που φοβόταν η Ρωσία.
Δεν φεύγει πραγματικά από τη Συρία Η «απόσυρση του μεγαλύτερου μέρους των στρατιωτικών δυνάμεων» δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ο ρωσικός στρατός αποσύρεται τελείως από το έδαφος της Συρίας. Οι στρατιωτικές βάσεις του Tartous και του Hmeimim (κοντά στη Λαττάκεια) παραμένουν ενεργές και με πολεμοφόδια, παρότι οι στρατιώτες και τα βομβαρδιστικά μειώθηκαν. Η στρατιωτική παρουσία θα διατηρηθεί για να ελέγξει την εφαρμογή της εκεχειρίας αλλά και για να συνεχιστούν τα αεροπορικά χτυπήματα εναντίον «στόχων των τρομοκρατών». Κι αυτό γιατί χωρίς την στήριξη της Ρωσίας, η κατάσταση μπορεί σύντομα να επιδεινωθεί για τον Συριακο λαο και τον προεδρο του Ασαντ, αν η εκεχειρία δεν γίνει σεβαστή. Οι στρατιωτικοί σύμβουλοι θα παραμείνουν στη Συρία και η προώθηση όπλων θα συνεχιστεί.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Σύρος πρόσφυγας που είναι εγκλωβισμένος εδώ και 1 έτος στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016, 04:57
Ο Φαντί Μανσούρ, αποτελεί ένα πρόσωπο στο οποίο αποτυπώνονται όλα τα δεινά του ξεριζωμού και της προσφυγιάς: Από τις 15 Μαρτίου του 2015 ο Μανσούρ, πρόσφυγας από τη Συρία, βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Διαμένει στην αίθουσα των «προβληματικών ταξιδιωτών», όπως αποκαλείται, εξαθλιωμένος, νηστικός και άστεγος. Ο ίδιος παραμένει υπό ένα καθεστώς αυθαίρετης και ιδιότυπης κράτησης και ενώ έχει ζητήσει να επιστρέψει στη Συρία, δεν του επιτρέπεται η έξοδος από την Τουρκία, σύμφωνα με τον βρετανικό Telegraph. Μιλώντας σε δημοσιογράφους δηλώνει πως πεθαίνει κάθε μέρα, ξανά και ξανά: «Στη Συρία τουλάχιστον θα πεθάνω μία φορά, σε αντίθεση με εδώ, που πεθαίνω κάθε μέρα ξανά και ξανά». Η ιστορία του παραπέμπει στην ταινία «Terminal 1» όπου ο Τομ Χανκς υποδύεται έναν Ιρανό πρόσφυγα, τον Μεχράν Καρίμι Νασέρι, ο οποίος είχε «κολλήσει» από το 1998 μέχρι το 2006 στο αεροδρόμιο του Παρισιού, Σαρλ ντε Γκολ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Τρεις πανεπιστημιακοί συνελήφθησαν για «τρομοκρατική προπαγάνδα»
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 06:22
Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τρεις πανεπιστημιακούς χθες με την κατηγορία της «τρομοκρατικής προπαγάνδας» αφού διάβασαν δημόσια μια διακήρυξη που επαναλάμβανε την απαίτηση να τερματιστούν οι επιχειρήσεις ασφάλειας στο κυρίως κουρδικό νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Η αστυνομία έθεσε επίσης υπό κράτηση έναν Βρετανό υπήκοο στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν φυλλάδια τυπωμένα από το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος του τουρκικού κοινοβουλίου.
Πάνω από 2.000 πανεπιστημιακοί υπέγραψαν μια διακήρυξη τον Ιανουάριο ασκώντας κριτική για τις στριατιωτικές επιχειρήσεις στα νοτιοανατολικά, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν 24ωρες απαγορεύσεις κυκλοφορίας που στοχεύουν να ξεριζώσουν τους Κουρδους που μενουν εκει και όχι δηθεν τους μαχητές του PKK, οχυρωμένους σε κατοικημένες πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Η διακήρυξη εξόργισε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε πως οι πανεπιστημιακοί θα πληρώσουν το τίμημα της «προδοσίας» τους. Σύμφωνα με δικηγόρους, οι Έσρα Μουνγκάν, Μουζαφέρ Καγιά και Κιβάντς Ερσόι κρατήθηκαν μετά από μια συνέντευξη τύπου που έδωσαν στις 10 Μαρτίου και άσκησαν κριτική στην πίεση που υπέστησαν όσοι υπέγραψαν την διακήρυξη, μεταξύ των και πολλοί πανεπιστημιακοί που έχασαν την δουλειά τους. Σύμφωνα με την κατηγορία του δικαστηρίου, δεν είχαν αναφέρει το PKK στην διακήρυξή τους, πράγμα το οποίο συνεπάγεται την έμμεση υποστήριξη των πράξεών του. Ο Βρετανός Κρις Στέφενσον, ο οποίος διδάσκει στο πανεπιστήμιο Μπιλγκί, συνελήφθη έξω από το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης στο οποίο είχε προσέλθει για να δείξει την υποστήριξή του για τους τρεις συναδέλφους του.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΟΗΕ απαιτεί να ακυρωθεί η ισραηλινή κατάληψη εδαφών στη Δυτική Όχθη
Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016, 22:51
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν απαίτησε σήμερα από το Ισραήλ να πάρει πίσω την απόφασή του να κατασχέσει μεγάλες εκτάσεις γης στην κοιλάδα του Ιορδάνη, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Σύμφωνα με τον Στεφάν Ντουζαρίτς, εκπρόσωπο του Μπαν, ο ΓΓ του ΟΗΕ θεωρεί πως η απόφαση αυτή αποτελεί «ένα εμπόδιο στη λύση των δύο κρατών». «Τέτοιες πρωτοβουλίες μοιάζουν να σηματοδοτούν μια κλιμάκωση του εποικισμού και δείχνουν πως το Ισραήλ συνεχίζει να εδραιώνει τον έλεγχό του στη Δυτική Όχθη» πρόσθεσε ο Ντουζαρίτς. Ο εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι «ο εποικισμός είναι παράνομος βάσει του διεθνούς δικαίου», ενώ υπογράμμισε ότι ο Μπαν «καλεί την ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει τις ενέργειες αυτού του είδους και να αναθεωρήσει αυτή την απόφαση προς όφελος μιας δίκαιης και πλήρους ειρήνης». Το Ισραήλ επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα ότι πήρε την κατοχή 2.340 στρεμμάτων στη στρατηγικής σημασίας κοιλάδα του Ιορδάνη στη Δυτική Όχθη, στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Η κατάληψη αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάσχεση γης που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το ισραηλινό κίνημα «Ειρήνη Τώρα». Δεν εξηγήθηκε γιατί έγινε η κατάσχεση αυτή. Στο παρελθόν το Ισραήλ είχε δικαιολογήσει τέτοιες κινήσεις επικαλούμενο νομοθετήματα που επιτρέπουν την οικειοποίηση γαιών που παραμένουν αδρανείς για πολύ καιρό.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ολλανδία: Noμος για εμπάργκο στις εξαγωγές όπλων προς τη Σ. Αραβία
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016, 00:49
Η Βουλή της Ολλανδίας ενέκρινε χθες σχέδιο νόμου το οποίο καλεί την κυβέρνηση να απαγορεύσει τις εξαγωγές όπλων στη Σαουδική Αραβία εξαιτίας των συνεχιζόμενων παραβιάσεων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στην Υεμένη. Η ψηφοφορία στο ολλανδικό κοινοβούλιο είχε στόχο την εφαρμογή σχετικής απόφασης που έλαβε τον περασμένο Φεβρουάριο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καλώντας τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλλουν εμπάργκο όπλων στο Ριάντ. Πάνω από 6.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μετά την παρέμβαση της αραβικών κρατών υπό την Σαουδική Αραβία στον πόλεμο στην Υεμένη, από τους οποίους οι μισοί ήταν άμαχοι, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Το σχέδιο νόμου που ενέκρινε η ολλανδική βουλή επικαλείται μια έκθεση με ημερομηνία την 22α Ιανουαρίου που κατήρτισαν εμπειρογνώμονες για τη σύρραξη στην Υεμένη αλλά και τις συνεχιζόμενες εκτελέσεις θανατοποινιτών στη Σαουδική Αραβία για την επιβολή της απαγόρευσης. Καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει αυστηρά εμπάργκο στις εξαγωγές όπλων και να μην εγκρίνει εξαγωγές αγαθών διπλής χρήσης —πολιτικής και στρατιωτικής— που μπορεί να χρησιμοποιούνται για την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι χώρες της ΕΕ που κάνουν τις μεγαλύτερες εξαγωγές όπλων στη Σαουδική Αραβία είναι η Βρετανία και η Γαλλία. Η Γερμανία ενέκρινε εξαγωγές όπλων αξίας σχεδόν 200 εκατομμυρίων δολαρίων στο σουνιτικό βασίλειο μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2015, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Δεν είναι ακόμη διαθέσιμα επίσημα στοιχεία για τις ολλανδικές εξαγωγές όπλων στη Σαουδική Αραβία.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάτρα: Βρήκαν 8χρονο κοριτσάκι Ρομα κουρνιασμένο σε κάδο απορριμμάτων
Τετάρτη, Μάρτιος 16, 2016 - 10:55
Κουρνιασμένο μέσα σε έναν κάδο απορριμμάτων (!) στο κέντρο της Πάτρας ήταν ένα οκτάχρονο κοριτσάκι, που έκλαιγε και ζητούσε βοήθεια. Το βρήκε ένας περαστικός, όταν πήγε να πετάξει τα σκουπίδια στον κάδο που βρίσκεται επί της οδού Γούναρη και άκουσε κλαψουρίσματα. Νομίζοντας ότι ήταν κάποια γάτα, κοίταξε μήπως μπορούσε να τη βοηθήσει να βγει. Ομως, το θέαμα που αντίκρισε, με το κοριτσάκι ανάμεσα στα σκουπίδια, τον άφησε άφωνο. Ξεπερνώντας το αρχικό σοκ, προσπάθησε να το βγάλει από τον κάδο, ενώ παράλληλα ειδοποίησε την Αμεση Δράση. Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο, παρέλαβαν το παιδί και το μετέφεραν πρώτα στο αστυνομικό τμήμα και από εκεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Η οκτάχρονη υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας. Η ιδια η μικρη δηλωσε ότι εψαχνε να βρει κατι να φαει, γιατι στο σπιτι δεν εχουν φαγητο για μερες. Στο πλαίσιο των ερευνών που έκαναν οι αστυνομικοί για την υπόθεση διαπίστωσαν ότι η μικρούλα είναι Ρομά και εντόπισαν τους γονείς της -ηλικίας 30 ετών-, οι οποίοι συνελήφθησαν. Οπως διαπιστώθηκε, το κορίτσι ζούσε τον τελευταίο καιρό με την 50χρονη γιαγιά της, καθώς οι γονείς του αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, όπως οι ίδιοι ισχυρίστηκαν. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τη γιαγιά του παιδιού και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος και των τριών για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Οι γονείς και η γιαγιά της οκτάχρονης θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ το παιδί, αφού δέχτηκε ψυχολογική υποστήριξη από παιδοψυχολόγο, παραδόθηκε στον θείο του. Ενα από τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αστυνομικοί σχετικά με το πώς βρέθηκε το κορίτσι μέσα στον κάδο απορριμμάτων είναι να μπήκε μέσα ψάχνοντας να βρει ρούχα και να βρει κατι φαγωσημο και έπειτα να μην μπορούσε να βγει.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι μισοι Ελληνες χρωστουν πλεον στην εφορια. 4,3 εκατ φυσικα προσωπα Ελληνων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λιανεμποριο. Περισσοτερες ωρες δουλειας με χαμηλοτερες όμως αμοιβες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένα εκατ συνταξιουχοι βρισκονται υπο την απειλη βιαιης φτωχοποιησης. Οι ξενοι τοκογλυφοι μετατρεπουν τους απομαχους της εργασιας σε πενητες των 200 ευρω χωρις δικαιωματα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ερευνα αποκαλυπτει. Στηριγμα μεσα στην κριση η ελληνικη οικογενεια και οι φιλοι.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ουκρανία: Ο αντικομμουνισμός πάει Eurovision
Μέχρι την Eurovision αναμένεται να φτάσει ο αντικομμουνιστικός παροξυσμός του ακροδεξιού καθεστώτος του Κιέβου. Η Ουκρανία θα συμμετάσχει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό με ένα τραγούδι για τον διωγμό των Τατάρων από την Κριμαία, μετά την ήττα των Ναζί από τον Κόκκινο Στρατό, το 1944. Το τραγούδι ονομάζεται «1944» και ερμηνεύει η Τζαμάλα, μία τραγουδίστρια που... κατάγεται από μεικτή οικογένεια Τατάρων και Αρμενίων.
«Άγνωστοι έρχονται στο σπίτι και σκοτώνουν τους πάντες ενώ εσύ λες “δεν είμαστε ένοχοι”», είναι οι πρώτοι στίχοι του τραγουδιού, που στο ρεφραίν επαναλαμβάνει «δεν μπορούσα να περάσω τα νιάτα μου εκεί (στην Κριμαία) γιατί διαλύσατε την ειρήνη μου». Στην πραγματικότητα το 1944 οι κάτοικοι της Κριμαίας μόνο… ειρηνικά δεν ζούσαν. Όντας υπό ναζιστική κατοχή, μεγάλα τμήματα του πληθυσμού των Τατάρων της περιοχής (εκτιμώνται σε 20.000) πολέμησαν στο πλευρό των Ναζί από τις γραμμές των Waffen-SS, συμμετέχοντας σε θηριωδίες εναντίον αμάχων στην Ουκρανία αλλά και στην καταστολή της αντίστασης σε Γαλλία και Πολωνία. Μετά την απελευθέρωση της χερσονήσου από τον σοβιετικό στρατό επελέγη η μεταφορά του συνόλου του πληθυσμού των Τατάρων στο Ουζμπεκιστάν, προκειμένου να γλιτώσουν από την οργή και τα αντίποινα των υπολοίπων πληθυσμών της περιοχής, σύμφωνα με τις αρχές της ΕΣΣΔ, ως «συνολική τιμωρία» σύμφωνα με τον ιστορικό αναθεωρητισμό.
Σε κάθε περίπτωση, αν το τραγούδι επεδίωκε να σταθεί στοιχειωδώς αξιοπρεπώς απέναντι στην ιστορία όφειλε να περιλαμβάνει μία νύξη έστω για το βρώμικο παρελθόν μεγάλου τμήματος του ταταρικού πληθυσμού. Όμως ο νεοφασιστικό καθεστώς του Κιέβου ψάχνει απλώς έναν ακόμη τρόπο να πλήξει την αίγλη με την οποία περιβάλλεται στη συλλογική μνήμη των λαών της περιοχής η νίκη απέναντι στον ναζιφασισμό. Κίνηση που ευθυγραμμίζεται με την καταστροφή μνημείων της αντιφασιστικής νίκης και την αναγνώριση αιμοσταγών συνεργατών των Ναζί, όπως ο διαβόητος Στεπάν Μπαντέρα, ως «εθνικών ηρώων».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μια νέα κινηματογραφική ταινία που προβάλλεται στις μεξικάνικες αίθουσες εκθέτει στο κοινό, για πρώτη φορά, μια αμείλικτα ρεαλιστική απεικόνιση των κινδύνων και των βλαβών που υφίστανται τα παιδιά που έχουν υιοθετηθεί από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
Η ταινία “Pink... El rosa no es como lo pintan” - «Ροζ: Δεν είναι αυτό που λένε ότι είναι», η οποία έκανε την πρεμιέρα της σε διακόσιες κινηματογραφικές αίθουσες αυτό το Σαββατοκύριακο στην αλυσίδα Cinemex, περιγράφει τη ιστορία ενός ζευγαριού ομοφυλόφιλων που υιοθετούν ένα αγοράκι, και αναπόφευκτα το εκθέτουν στο χάος και τη σύγχυση που δημιουργείται από τον επιπόλαιο τρόπο ζωής τους .
Η ασυμβίβαστη απεικόνιση της γκέι υποκουλτούρας που παρουσιάζει η ταινία έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες από ομοφυλόφιλους ακτιβιστές στο Μεξικό, οι οποίοι ζήτησαν από τις αρχές την απαγόρευση της προβολής της ταινίας σε... οποιαδήποτε αίθουσα. http://www.publimetro.com.mx/…/pelicula-p…/mpcg!RXUU6gRkOA2/ Το Εθνικό Συμβούλιο για την Πρόληψη των Διακρίσεων της κυβέρνησης αρχικά αρνήθηκε να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, αλλά τώρα έχει ζητήσει από τον υπουργό εσωτερικών να αυξήσει το όριο ηλικίας για την παρακολούθηση της ταινίας (επί του παρόντος είναι προσβάσιμο σε άτομα ηλικίας 15 και άνω). Κάλεσε επίσης την κινηματογραφική βιομηχανία να εξαλείψει «τα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις και τα στίγματα» που συνδέονται με ομοφυλοφιλικές «οικογένειες». Ο "γάμος" των ομοφυλόφιλων και η υιοθεσία είναι πράξεις νόμιμες στην πρωτεύουσα της χώρας, την Πόλη του Μεξικού, εδώ και αρκετά χρόνια και το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας σταδιακά επιδιώκει να επιβάλλει τον επαναπροσδιορισμό του γάμου στο σύνολο της χώρας, παρά τις μαζικές διαμαρτυρίες και την αντίσταση από βουλευτές. Μια ισχυρή πλειοψηφία Μεξικανών συνεχίζει να εναντιώνεται στην υιοθεσία από ομοφυλόφιλους. Το ‘Pink’ προσφέρει μια ειλικρινή εξέταση των κοινωνικών, ψυχολογικών και πνευματικών συνεπειών της έκθεσης των παιδιών στην ομοφυλοφιλία. Δείτε το trailer: https://m.youtube.com/watch?v=7EsZiUGPIxo
«Γιατί όλα τα παιδιά έχουν έναν μπαμπά και μια μαμά, και έχω δύο μπαμπάδες;» ρωτάει με δάκρυα στα μάτια το υιοθετημένο αγόρι της ταινίας, τον ομοφυλόφιλο "πατέρα" του, όπως βλέπουμε σε μια σκηνή από το τρέιλερ της ταινίας. Το υιοθετημένο παιδί αρχίζει να βιώνει σύγχυση σχετικά με τη δική του σεξουαλική ταυτότητα, καθώς το ίδιο έχει επανειλημμένα εκτεθεί σε μία λάγνα και επικίνδυνη επιρροή μιας ευρείας ποικιλίας αλλόκοτων χαρακτήρων που χαρακτηρίζουν την ομοφυλοφιλική υποκουλτούρα. Ενθαρρύνει έναν φίλο να αποδεχτεί την δική του ολοένα και πιο θηλυπρεπή μορφή συμπεριφοράς. Υφίσταται επίσης την κοροϊδία και την κοινωνική απόρριψη από τους συμμαθητές του. Το ζευγάρι των ομοφυλόφιλων αντιμετωπίζει διάφορους χριστιανούς που αντιτίθενται χωρίς συμβιβασμούς στην σχέση τους και επιδιώκουν να επιφέρουν τη μετατροπή τους. «Πόσο τρομακτικό είναι τα παιδιά να μεγαλώνουν με ομοφυλόφιλους. Θα αποκτήσουν ομοφυλοφιλικές τάσεις», παρατηρεί ένας. Ένας άλλος λέει στο ένα μέλος του ζευγαριού ότι οι σεξουαλικές πράξεις του με τον φίλο του είναι "αφύσικες" και τον ρωτάει αν είναι πραγματικά ευτυχισμένος. Το ένα μέλος του ζεύγους μετανοεί τελικά, μετά την ανάγνωση της Αγίας Γραφής και απορρίπτει την ομοφυλοφιλική ζωή, ενώ το άλλο όχι και κολλάει AIDS.
Η ταινία έχει επικριθεί για χαμηλά κινηματογραφικά πρότυπα και υπερβολικές απεικονίσεις υπερ-θηλυπρεπών ομοφυλόφιλων. Ο προϋπολογισμός της παραγωγής ήταν περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια από τον Ευαγγελικό σκηνοθέτη Francisco del Toro, πρώην ηθοποιό και Ευαγγελικό Προτεστάντη που έχει κάνει ταινίες με διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένων της τοξικομανίας, της ζημίας που προκαλείται από αποκρυφιστικές πρακτικές, και της αφοσίωσης στην οικογένεια . Ο Del Toro απέκρουσε τις κατηγορίες περί «ομοφοβίας» εναντίον του από ομοφυλόφιλους ακτιβιστές. «Τα παιδιά δεν θα πρέπει να είναι τρόπαια του gay κινήματος. Αυτό που πρέπει να πρυτανεύει στην υιοθεσία είναι το συμφέρον του παιδιού», είπε ο σκηνοθέτης σε πρόσφατη συνέντευξή του. Όσον αφορά το πώς απεικονίζεται ένα παιδί που ακολουθεί τους ομοφυλόφιλους "γονείς" του στο γκέι τρόπο ζωής τους, ο ντελ Τόρο παρατήρησε ότι «ένα παιδί απορροφά τη συμπεριφορά και τα έθιμα του σπιτιού σαν σφουγγάρι, και αν δεν το πιστεύεις, να μου εξηγήσεις γιατί υπάρχουν οικογένειες που για γενιές έχουν απαγωγείς ή ληστές τραπεζών». Ο ίδιος αρνήθηκε ότι η ταινία είναι «ομοφοβική» και ενθάρρυνε το κοινό να την δει το ίδιο, αντί να λαμβάνει σοβαρά αυτά που λένε οι επικριτές της.
Η απεικόνιση του gay lifestyle στο ‘Pink’ αντανακλάται σε πολυάριθμες μελέτες που έχουν καθιερώσει υψηλά ποσοστά ασυδοσίας και αστάθειας στις σχέσεις μεταξύ ομοφυλοφίλων, οι οποίοι υποφέρουν επίσης σημαντικά από αυξημένη συχνότητα λοίμωξης από τον ιό HIV, καθώς και από πολλές άλλες οργανικές και ψυχολογικές διαταραχές. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι τα παιδιά που υιοθετήθηκαν από ομοφυλόφιλους υποφέρουν σε σημαντικά υψηλότερα ποσοστά από συναισθηματικά και αναπτυξιακά προβλήματα και έχουν ένα υψηλότερο ποσοστό αντιμετώπισης προβλημάτων ψυχικής υγείας. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Pablo Cheng, που είναι ένας διάσημος Μεξικάνος ηθοποιός και ομοφυλόφιλος, ο οποίος υποδύεται τον έναν από τους δύο άνδρες που υιοθετούν, είπε στο κανάλι TV Notas ότιαντιτίθεται στην υιοθεσία από ομοφυλόφιλους. «Νομίζω ότι αυτά τα παιδιά πρόκειται να υποστούν πολλές συνέπειες. Νομίζω ότι ο εκφοβισμός στα παιδιά που έχουν δύο μητέρες ή δύο πατέρες-θα αφήσει μεγάλες συνέπειες. Δεν έχει σημασία πόσο εκπαιδεύεται το Μεξικό ή ο κόσμος, πάντα θα μας επικρίνουν πολύ γιατί είμαστε ομοφυλόφιλοι», είπε, και αργότερα πρόσθεσε ότι τα παιδιά «χρειάζονται τις εικόνες του πατέρα και της μητέρας».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
16/3/1968 ...
Η Σφαγή στο χωριό Μι - Λάι ...
Ένα από τα αποτρόπαια εγκλήματα πολέμου των Αμερικανών,κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ ... Στις 16 Μαρτίου 1968,Αμερικανοί στρατιώτες κατέσφαξαν 500 αμάχους. γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους,κατοίκους του χωριού ... Η επιχείρηση αποσκοπούσε στην εκκαθάριση του χωριού από αντάρτες Βιετκόνγκ,οι οποίοι όμως δεν υπήρχαν ...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να θυμιθω να, Εγγραφω στον εκλογικο καταλογο το αργοτερο μεχρι τις 2 Απριλιου
Tο "συστημα" -λερναια υδρα, φανηκε προς στιγμη πιο δυνατο απο εμας... Επανασταση σημερα ειναι να ΘΕΤΕΙΣ τον εαυτο σου απεναντι απο το υφισταμενο συστημα και να διεκδικεις να επιλεγεις να καθοριζεις την πολεμικη σου ωστε να καθαρισει. ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟΣΟΥ γινεσαι ΜΕΡΟΣ μιας μαχης- ΠΕΣ OXI ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μάρτιος 1821 ...
Στις 1/3/1821,απέπλευσε από την Κωνσταντινούπολη,ένα καράβι φορτωμένο με όπλα,με προορισμό την Πελοπόννησο.Την αποστολή είχε αναλάβει ο Εμμανουήλ Ξάνθος. Το καράβι έφθασε με ασφάλεια στο Λιμένι Οιτύλου,όπου παρελήφθησαν τα όπλα.
Ήδη βρίσκονταν στο Μοριά,ο Παπαφλέσσας,ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης,ο, Οδυσσέας Ανδρούτσος και πολλοί Φιλικοί,οι οποίοι επισκεπτόμενοι τους προεστούς των χωριών,προετοίμαζαν τους Έλληνες για το μεγάλο ξεσηκωμό! Στο χρονικό διάστημα,από 14/3/1821 μέχρι 25/3/1821,συνέβησαν αρκετές επαναστατικές ενέργειες στην Πελοπόννησο και κυρίως στην περιοχή των Καλαβρύτων.
Ως πρώτη επαναστατική πράξη αναφέρεται η επίθεση κλεφτών,με επικεφαλής τον Νικόλαο Χριστοδούλου ή Σολιώτη και τον Αναγνώστη Κορδή,εναντίον τριών ταχυδρόμων και τριών γυφτοχαρατζήδων,στην περιοχή «Πόρτες» κοντά στο χωριό Αγρίδι ... Επίσης,στις 16/3/1821,στην τοποθεσία «Χελωνοσπηλιά» της Λυκούριας,ο Γιάννης Χοντρογιάννης και ο Πετιώτης,κατόπιν εντολής του προεστού Ασημάκη Ζαϊμη,επιτέθηκαν εναντίον του φοροεισπράκτορα Λαλαίου Τουρκαλβανού Σεϊδή,που μετέφερε χρεόγραφα ... Στις 21 Μαρτίου 1821,ακολούθησε η πρώτη μεγάλη πολεμική επιτυχία της Επανάστασης,όταν Έλληνες αγωνιστές,πολιορκώντας τους Πύργους των Καλαβρύτων,ανάγκασαν τους Τούρκους να παραδοθούν ...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λουκέτο στο Αρχείο Λούκατς: Σκοταδισμός με ευρωπαϊκή σφραγίδα
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μαρξιστής (ορθόδοξος ή λιγότερο ορθόδοξος) για να αναγνωρίσει τη μεγάλη συμβολή του Ούγγρου φιλόσοφου Γκιόργκι Λούκατς στον πολιτισμό της εποχής μας. Η απόφαση της Ουγγρικής Ακαδημίας Επιστημών να κλείσει το Αρχείο Λούκατς προκαλεί σοκ και δέος σε κάθε άνθρωπο και δείχνει τι δρόμο ακολουθεί η Ουγγαρία, το χαϊδεμένο, κατά τα άλλα, παιδί της Ενωμένης Ευρώπης. Μετά τους διωγμούς σε βάρος των Τσιγγάνων, μετά την κτηνώδη στάση της Ουγγαρίας στο προσφυγικό, έρχεται ο διωγμός σε βάρος ενός νεκρού συγγραφέα στην ίδια την πατρίδα του. Οι ιστορικοί συνειρμοί είναι ανατριχιαστικοί και αναρωτιέται κανείς ποιο θα είναι το επόμενο βήμα… μήπως η καύση των βιβλίων που Λούκατς και πολλών άλλων; Kαθώς το θέμα αυτό δεν έχει μέχρι στιγμής αναφερθεί σε μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού, κρατάμε μια επιφύλαξη (κι ελπίδα) ότι πρόκειται περί φάρσας… Ήδη συγκεντρώνονται σε όλο τον κόσμο υπογραφές διαμαρτυρίας κάτω από το ακόλουθο κείμενο:
Διαμαρτυρία για το κλείσιμο του Αρχείου Λούκατς
Εμείς, οι υπογράφοντες επιθυμούμε να εκφράσουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας για την απόφαση της Ουγγρικής Ακαδημίας Επιστημών να κλείσει το Αρχείο Λούκατς στη Βουδαπέστη. Ο Γκιόρκι Λούκατς υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους του 20ού αιώνα, ένας διακεκριμένος συγγραφέας της νεωτερικότητας όχι μόνο στη φιλοσοφία αλλά και στους τομείς της πολιτικής σκέψης, της θεωρίας της λογοτεχνίας, της κοινωνιολογίας και της ηθικής. Συγγραφέας διεθνούς φήμης, ο Λούκατς αποτέλεσε ένα από τα κορυφαία πνεύματα στην ιστορία του πολιτισμού της Ουγγαρίας και τα έργα του αποτελούν μέρος του πνευματικού θησαυρού της ανθρωπότητας. Για δεκαετίες, το Αρχείο Λούκατς έδινε τη δυνατότητα σε ακαδημαϊκούς και μη ακαδημαϊκούς κύκλους να έχουν πρόσβαση στα έγγραφα που σχετίζονται με τη ζωή του φιλοσόφου και το συγγραφικό του έργο. Καθώς το αρχείο βρίσκεται στο σπίτι όπου διέμενε ο φιλόσοφος τα τελευταία χρόνια της ζωής του, λειτούργησε και ως μνημείο αφιερωμένο σε μια προσωπικότητα μεγάλης ακτινοβολίας της εποχής μας. Με βάση τα παραπάνω, καλούμε τις αρμόδιες αρχές να επανεξετάσουν την απόφασή τους, η οποία προκάλεσε στη διεθνή κοινότητα της επιστήμης και των τεχνών κατάπληξη και θλίψη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κάλπικη η έξοδος της Κύπρου από το Μνημόνιο
Η Κύπρος βγήκε από το Μνημόνιο, παραμένοντας όμως σε ένα καθεστώς επιτήρησης έχοντας θύματα 65.000 άνεργους, 15.000 λουκέτα, μείωσης των εισοδημάτων κατά 18,5%. Ενώ το δημόσιο χρέος είναι ακόμη και σήμερα κατά 50% υψηλότερο σε σχέση με την προμνημονιακή περίοδο. Τέτοιος θρίαμβος!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο 16χρονος Hamza Hamad, από το χωριό της Δυτικής Όχθης Silwad, είναι ο νεώτερος κρατούμενος αυτή τη στιγμή στις ισραηλινές φυλακές. Ο Hamad συνελήφθη μετά από επιδρομή στο σπίτι του, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, και μετά από μια σύντομη ανάκριση οι ισραηλινές αρχές διέταξαν την διοικητική του κράτηση χωρίς δίκη τουλάχιστον για ένα εξάμηνο.
Η διοικητική κράτηση είναι ένα ακραίο μέτρο που υποτίθεται πως χρησιμοποιείται σπάνια και με μέτρο. Οι διοικητικοί κρατούμενοι κρατούνται επ 'αόριστον χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη - και χωρίς τρόπο να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Ως το τέλος του Ιανουαρίου, το Ισραήλ είχε 421 ανήλικους Παλαιστίνιους στη φυλακή, εκ των οποίων μόνο 135 έχουν επίσημα καταδικαστεί.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεκαέξι παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι κρατούνται σήμερα από τις ισραηλινές αρχές κατοχής, σύμφωνα με τον Σύλλογο Παλαιστινίων Κρατουμένων .
Σε δήλωσή της στο Anadolu, η οργάνωση είπε ότι τοΙσραήλ συνέλαβε τους Φαρούκ Αλιγιάτ, διευθυντής του τηλεοπτικού καναλιού Παλαιστίνη Σήμερα, την Παρασκευή, στην πόλη της Δυτικής Όχθης Ραμάλα. Ο Σάμι Αλ Σαέ, ανταποκριτής του τηλεοπτικού καναλιού Al-Fajr Al-Jadid , συνελήφθη την ίδια μέρα στην Τουλκαρέμ. Σύμφωνα με την οργάνωση, οι εννέα δημοσιογράφοι κρατούνται στο εσωτερικό του Ισραήλ, τρεις χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη, υπό διοικητική κράτηση, και τέσσερις, συμπεριλαμβανομένου του Αλιγιάτ, , εξακολουθούν να κρατούνται προφυλακισμένοι. Οι ισραηλινές κατοχικές αρχές έκλεισαν τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού Παλαιστίνη Σήμερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, υπό τους όρους μιας νομοθεσίας έκτακτης ανάγκης που χρονολογείται από το 1945. Σε μια δήλωση που αναφέρθηκε από το Anadolu, η ισραηλινή κατοχή δήλωσε ότι είχε αποφασίσει να κλείσει το σταθμό με βάση την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του νόμου που εισήγαγε η βρετανική κυβέρνηση εντολής το 1945. Δεν δόθηκαν λόγοι για το κλείσιμο, αλλά πιστεύεται ότι είναι λόγω της σχέσης του καναλιού με την Ισλαμική Τζιχάντ. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε την περασμένη εβδομάδα να πατάξει τα παλαιστινιακά ΜΜΕ με την πρόφαση ότι που υποκινούν την τρομοκρατία και το μίσος εναντίον του Ισραήλ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΡΑΖΙΛΙΑ Ο πρώην Προέδρος ... πάει για υπουργός
ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Ενα νέο επεισόδιο στην κρίση του αστικού πολιτικού συστήματος στη Βραζίλια - όπου η πουλημενη στους γιανκιδες ακροδεξια ξαναχρησιμοποιει τη καραμελα υων χουντικων για «σκάνδαλα διαφθοράς» - αποτελεί η προτάση που συζητιέται στο κυβερνών Κόμμα των Εργατών (ΡΤ) για υπουργοποίηση του πρώην Προέδρου της χώρας (2003-2010), Λουΐς Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα. Η κίνηση αυτή, όπως σημειώνεται από διάφορους αναλυτές, αποσκοπεί στο να δωθει υπουργικη ασυλια στον πρώην Πρόεδρο, που εδώ και λίγο καιρό βρίσκεται σε μια κατευθυνομενη διαδικασία πλαστης «έρευνας» για δηθεν κύκλωμα διαφθοράς με επίκεντρο την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία «Petrobras», όπου και καλα εμπλέκονται και μέλη της οικογένειάς του και παλιότερα και η νυν Πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ, που τον διαδέχτηκε στην ηγεσία του κόμματος και της κυβέρνησης. Ο Λούλα, στην περίπτωση που υπουργοποιηθεί (πιο πιθανό θεωρείται ένα χαρτοφυλάκιο στην Γραμματεία της κυβέρνησης - κάτι σαν υπουργός Επικρατείας), θα μπορεί να αντιμετωπιστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο, και όχι από το τοπικό δικαστήριο, που είναι ιδιαίτερα εχθρικό απέναντί του. Η γελοια κατηγορία που αντιμετωπίζει που είναι πραγματικα για γελια στη λεγόμενη «Επιχείρηση Lava - Jato» είναι ότι δηθεν και καλα «έλαβε χρήματα» από το κύκλωμα στην «Petrobras» που «κάλυπτε», προκειμένου στην συνέχεια να ανακαινίσει ένα τριώροφο διαμέρισμα και μια εξοχική κατοικία στην Ατιμπάια, (χαχαχαχα, ρε τους μαλακες τους χουντικους ακροδεξιους προδοτες τι λενε!!!) ενώ διερευνώνται επίσης δηθεν καταβολές ποσών στον πρώην Πρόεδρο από επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην έρευνα για διαφθορά, υπό τη μορφή δήθεν δωρεών και συνεδρίων. Ολη αυτή η διαδικασία συνδυάζεται και με αντικυβερνητικές «διαδηλώσεις» αληταραδων πληρωμενων χουντικων, όπως αυτές που διοργανώθηκαν με αμερικανικα δολαρια την Κυριακή στο Σάο Πάολο και άλλες πόλεις, οι οποίες αξιοποιώντας τις δυσκολιες της διακυβερνησης με τη σοσιαλδημοκρατική μορφή της, επί Λούλα – Ρουσέφ, προσπαθουν να επωφεληθουν για να δημιουργησουν νεα χουντα στη Λατινικη Αμερικη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΑΝΑΑ.-- Νοσηλευτικές πηγές στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σανάα, κατήγγειλαν χτες το πρωί νέα εγκληματική επιδρομή αεροσκαφών της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της στη λαϊκή αγορά Μαστάμπα της πόλης, με αποτέλεσμα τη σφαγή τουλάχιστον 40 αμάχων και τον τραυματισμό άλλων 74.
ΑΛΓΕΡΙ.-- Οι αλγερινές αρχές ανακοίνωσαν πως σκότωσαν κοντά στην πόλη Γκουράγια (170 χλμ δυτικά της πρωτεύουσας, του Αλγερίου) σε συγκρούσεις με ισλαμοφασιστες ενόπλους τον επί 2,5 δεκαετίες καταζητούμενο Μουλούντι Μπαάλ, γνωστό και σαν «Ελ Μουντχίρ», που ήταν πρώην στέλεχος της λεγόμενης «Ενωμένης Ισλαμοφασιστικής Ομάδας», που τη δεκαετία του '90 είχε επιχειρήσει να ανατρέψει την αλγερινή κυβέρνηση. Ο Ελ Μουντχίρ και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνταν στους κόλπους τζιχαντοφασιστών της «Αλ Κάιντα στο Ισλαμοφασιστικό Μαγκρέμπ».