Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Τριτη 5 Ιανουαριου 2016


Αριθ. 318/11-4-2011 εγγραφο της Γενικης Γραμματειας Πληθυσμου και Κοινωνικης Συνοχης του Υπουργειου Εσωτερικων.
«….η χωρα θα χρειαστει και νεους μεταναστες προκειμενου να αντιμετωπισθει το επερχομενο φαινομενο της γηρανσης του πληθυσμου»
Την ωρα που τιμωρουν τους Ελληνες αν κανουν παιδια, αυξανοντας τη φορολογια, λενε ότι ο πληθυσμος γερναει. Αντι να δωσουν ελαφρυνσεις για να κανουμε περισσοτερα παιδια, φερνουν μεταναστες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φόβοι αναταραχής στη Μέση Ανατολή
Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016, 21:15
Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή. Η Σαουδική Αραβία διέκοψε τις διπλωματικές της σχέσεις με το Ιράν. Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών, έδωσε το βράδυ της Κυριακής, προθεσμία δύο ημερών στους Ιρανούς διπλωμάτες να εγκαταλείψουν τη χώρα... Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη από εξαγριωμένο πλήθος διαδηλωτών, ως αντίποινα για την εκτέλεση του σαουδαραβα σειχη και 3 Σιιτών από το σαουδαραβικό καθυστερημενο σκοταδιστικο καθεστώς. «Είμαι βέβαιος ότι ο θάνατος μου θα δρομολογήσουν ανεπιθύμητες ενέργειες», είχε πει ο Νιμρ αλ Νιμρ πριν συλληφθεί. Οι εξελίξεις τον δικαιώνουν.
Ποιος όμως ήταν ο Sheikh Nimr: Εξέχον στέλεχος της σιιτικής μειονότητας, ηλικίας πενήντα και κάτι, ήταν από τους επικριτές των πράξεων της σουνιτικής βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Wikileaks, ο σεΐχης Νιμρ είχε συναντηθεί το 2008 με αμερικανούς αξιωματούχους κατά την οποία είχε κρατήσει αποστάσεις από αντιαμερικανικές και φιλο-ιρανικές δηλώσεις ορισμένων συμπατριωτών του της σιιτικής μειονότητας. Είχε επανειλημμένα συλληφθεί την περασμένη δεκαετία, και είχε ξυλοφορτωθεί από τους αστυνομικούς σε κάποια παό τις περιόδους κράτησής του. Ήταν ιδιαίτερα συμπαθής στη μειονοτική σαουδαραβική σιιτική νεολαία.
Ισλάμ: μία θρησκεία δύο δόγματα Ο μουσουλμανικός κόσμος είναι διαιρεμένος στα δύο: Σιίτες –Σουνίτες. Η διαμάχη τους οφείλεται σε μια παλιά διαμάχη που είχε ξεσπάσει μετά τον θάνατο του προφήτη Μωάμεθ και οφειλόταν στην διαδοχή του. Οι διαφορές μπορούν να επισημανθούν μόνον από τους μελετητές του δόγματος, των δοξασιών, των νομοθετημάτων της Σαρία και της γενικότερης θρησκευτικής οργάνωσης. Με αποτέλεσμα οι δύο ηγεσίες συχνά να βρίσκονται σε αντιπαράθεση. Παρ΄όλο που τα δύο ισλαμικά δόγματα συνυπήρξαν επί αιώνες και μοιράζονταν τις ίδιες δοξασίες και τυπικό οι πρώτες διαμάχες ξέσπασαν σε μια χαρακτηριστική συνύπαρξή τους, μετα την επικρατηση των σιιτων, στο Ιράν.
Ποιοι οι Σουνίτες: Θεωρούνται ως οι ορθόδοξοι και πως αποτελούν τον παραδοσιακό κλάδο του Ισλάμ. Αποτελούν και την πλειοψηφία, κάπου 85-90% του μουσουλμανικού κόσμου. Κυρίαρχο δόγμα των Σουνιτών είναι ο ουαχαμπιτισμος της Σαουδικης Αραβιας από οπου προηλθαν η Αλ Καιντα, οι ταλιμπαν, και το DAES (ISIS), τα πιο καθυστερημενα δογματα του ισλαμοφασισμου. Γενικως, οι καθυστερημενοι σουνιτες γαμουνε κατσικια, θεωρουν τις γυναικες ζωα, και αποκεφαλιζουν κοσμο.
Ποιοι είναι οι Σιίτες: Στην αρχική ισλαμική ιστορία, οι Σιίτες εμφανίσθηκαν ως πολιτική παράταξη με την ονομασία «Σιίτες Αλί», ή το κόμμα του Αλί. Για τους Σιίτες ο Αλί, γαμπρός του προφήτη Μωάμεθ και οι διάδοχοί του έπρεπε να είναι επικεφαλής της ισλαμικής κοινότητας. Ο Αλί δολοφονήθηκε μετά από συνομωσίες και εμφύλιους πολέμους που είχαν ξεσπάσει στο Χαλιφάτο του. Στους γιους του Χασάν και Χουσεΐν είχαν αρνηθεί να αποκτήσουν δικαιωματικά το χαλιφάτο. Ο Χασάν μάλιστα, πιστεύεται ότι δηλητηριάσθηκε από τον Muawiyah, τον πρώτο χαλίφη της δυναστείας των Umayyad. Ο αδελφός του Χουσεΐν, σκοτώθηκε σε πεδίο μάχης μαζί με όλα τα μέλη της οικογένειάς του, σε ενέδρα στην Κούφα, όπου είχε προσκληθεί. Μετά τα γεγονότα εκείνα είχε ογκωθεί το κίνημα των Σιιτών. Πάντως, δεν υπάρχουν έντονα διακριτικά στοιχεία μεσσιανισμού στην πίστη των Σιιτών που δίνουν στην ιεραρχία των κληρικών τους, ευρύτατες πρακτικές ανεξαρτησίας για την ερμηνεία των ισλαμικών κειμένων. Η διαφορα των σιιτων από τους σουνιτες βρισκεται (εάν εξαιρεσει κανεις το Ιραν), ότι τα κινηματα τους κανουν αναφορες στη Δημοκρατια. Παραδειγμα, η Χεζμπολαχ στο Λιβανο, οι Αλεβιτες στην Τουρκια, και οι σιιτες στην Υεμενη στη Σαουδικη Αραβια και στο Μπαχρειν.
Η κοινότητα των Σιιτών υπολογίζεται στα 120-170 εκατομμύρια, αλλά αποτελούν περίπου το ένα δέκατο των Σουνιτών. Οι Σιίτες μουσουλμάνοι αποτελούν πλειοψηφία κυρίως στο Ιράν, το Ιράκ, το Μπαχρέιν,, και σύμφωνα με υπολογισμούς στην Υεμένη. Σιιτική μειονότητα υπάρχει στο Αφγανιστάν, την Ινδία το Κουβέιτ, το Λίβανο, το Πακιστάν, το Κατάρ τη Συρία, την Τουρκία, (οι Αλεβιτες), τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στις χώρες που επικρατεί η σουνιτική πλειονότητα, η σιιτική κοινότητα αποτελεί και το φτωχότερο τμήμα του πληθυσμού. Πολλές φορές διαμαρτύρονται για τις διακρίσεις που υφίστανται αλλά και την καταπίεση. Ορισμένοι φανατικοί σουνιτικοί δογματικοί φετφά (ντοκτρίνες) εξαγγέλλουν μίσος εναντίον των Σιιτών. Πολλοι ισλαμοφασιστες καθυστερημενοι αρχιδοσουνιτες, δεν θεωρουν καν τους σιιτες μουσουλμανους. Η ισλαμική επανάσταση στο Ιράν, το 1979 που έφερε στην κυβέρνηση το ριζοσπαστικό σιιτικό Ισλάμ αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση για τα συντηρητικά καθυστερημενα σουνιτικά καθεστώτα του Κόλπου. Η υποστήριξη της Τεχεράνης στους οπαδούς του σιιτικού κινήματος πήρε απάντηση από τους σειχιδες από τα κράτη του Κόλπου που είναι δουλοι των αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων και εκτελουν εντολες τους να ενισχύσουν τους δεσμούς τους με τις σουνιτικές κυβερνήσεις.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τατούλης: Στόχος η επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου Πελοποννήσου
Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016, 09:45
Η επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο υπήρξε κοινή διαπίστωση και διεκδίκηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του προέδρου του σωματείου Μηχανοδηγών ΤΡΑΙΝΟΣΕ Κώστα Γενιδούνια, κατά τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα στην έδρα της Περιφέρειας. Προς εκπλήρωση αυτού του στόχου, συμφωνήθηκε να υπάρχει στενή συνεργασία σε όλα τα στάδια, με δεδομένο ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει καταθέσει ολοκληρωμένο σχεδιασμό στη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς και το μοντέλο υλοποίησής του. «Η πρότασή μας και το μοντέλο επαναλειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου έρχεται στον αντίποδα του γενικευμένου τέλματος της ελληνικής οικονομίας και δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης, χωρίς επιπρόσθετο κόστος για το δημοσιονομικό ισοζύγιο της χώρας» τόνισε o κ. Τατούλης. «Στόχος μας είναι η αξιοποίηση των πολιτιστικών, τουριστικών και οικονομικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας, προσαρμόζοντας ανάλογα τις χρήσεις του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο» πρόσθεσε. Παράλληλα, ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι «το κρίσιμο μέγεθος για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο είναι η ενσωμάτωσή του στην περιφερειακή μας οικονομία και η δημιουργία νέων προϊόντων, που θα ωφελήσουν το τουριστικό μας προϊόν, τον πρωτογενή τομέα και τον πολιτισμό μας, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα το σύνολο των υποδομών μεταφορών και πρόσβαση της περιφέρειάς μας». Τόνισε, δε, ότι θα πρέπει να σταματήσει η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, χωρίς να έχει πρώτα μελετηθεί το όφελος που θα προκύπτει για το ελληνικό Δημόσιο. Ο πρόεδρος του σωματείου Μηχανοδηγών ΤΡΑΙΝΟΣΕ Κώστας Γενιδούνιας, αφού χαρακτήρισε πιλοτικό το μοντέλο επαναλειτουργίας που προκρίνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, επεσήμανε ότι ανταποκρίνεται στις προτεραιότητες που έχει θέσει το σωματείο των μηχανοδηγών. Επιπλέον, ο Κ. Γενιδούνιας σημείωσε ότι το σωματείο του είναι αποφασισμένο να απαιτήσει την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου, ώστε να πάψει η απαξίωση των σημαντικών υποδομών που διέθετε ο Οργανισμός και για τις οποίες δαπανήθηκαν τεράστια ποσά. Σημείωσε, ακόμη, τη μεγάλη άνοδο του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου και ανέφερε ότι ο σιδηρόδρομος αφενός θα καλύψει τις αυξημένες πλέον ανάγκες και αφετέρου θα αποτελέσει κίνητρο για την προσέλευση ακόμη μεγαλύτερου ποσοστού τουριστών.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aleka Zorbala αυτοί είναι οι Τούρκοι σύντροφοι και συνάδελφοί μου, αυτοί είναι οι Δικηγόροι του Λαού ( People's Law Office), είναι αυτοί, που υπερασπιζονται ανιδιοτελώς τους χιλιάδες αγωνιστές, εργάτες, φοιτητές, αγρότες, τους ένοπλους μαχητές κατά του τουρκικού καθεστώτος, τους εξεγερμένους Κούρδους, τους πολιτικούς κρατούμενους.. είναι αυτοί, που καταγγέλλουν τις εξαφανίσεις, τα βασανιστήρια, τις δολοφονίες του Τουρκικού Κράτους, είναι αυτοί, που υφίστανται και οι ιδιοι καθημερινά διώξεις, εξαφανίσεις, φυλακίσεις και βασανιστήρια. είναι αυτοί, που χρειάζονται την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας. αυτοί ειναι οι Τούρκοι σύντροφοι και συνάδελφοί μου! και είμαι τυχερή, που το'φερε η Τύχη και οι δρόμοι μας συναντήθηκαν, και είμαι υπερήφανη γι αυτούς!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
9χρονη μαθήτρια Τετάρτης Δημοτικού στο Ηράκλειο Κρήτης, απαντά γραπτώς στο ερώτημα «Πού βρίσκεται η ποίηση;»
Και δίνει ένα από τους πιό βαθείς και ωραίους ορισμούς της
2.1.2016 | 22:46
Στο βλεμμα του μικρου σκυλιου, που πειναει τοσο πολύ, στο ξεχασμενο σπιτι, εκει βρισκεται η ποιηση. Στο μαυρο μολυβι, που είναι γεματο γνωση, στο εγκαταλελημενο δωματιο, εκει βρισκεται η ποιηση. Στα λουλουδια του καμπου, τα ανεμιζει ο αερας, χωρις θεληση, εκει βρισκεται η ποιηση.
Το μετέδωσε ο συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος, παραθέτοντας φωτογραφία του μαθητικού τετραδίου. Μια 9χρονη μαθήτρια Τετάρτης Δημοτικού στο Ηράκλειο Κρήτης, απαντά γραπτώς στο ερώτημα «Πού βρίσκεται η ποίηση;» με τρόπο απόλυτα ποιητικό και ευαίσθητο. Συνέβη στα μαθήματα δημιουργικής γραφής που παραδίδει η Μαρία Δασκαλάκη στο Ηράκλειο, και ανάλογα δέιγματα αναρτά συχνά στη σελίδα της στο Facebook.
https://www.facebook.com/maria.daskalaki.507?fref=ts
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μεγάλο «μαχαίρι» σε εφάπαξ επικουρικές και αναπηρικές συντάξεις
Μειώσεις προβλέπονται στο νέο Ασφαλιστικό για τα εφάπαξ με το ύψος της μείωσης να υπολογίζεται κατά περίπου 10%, ενώ και για τις νέες επικουρικές συντάξεις το ποσοστό αναπλήρωσης πέφτει, για 40 έτη ασφάλισης στο 18%, όταν σήμερα κάποιος μπορούσε να λάβει επικουρική σύνταξη ακόμη και 40% – 50% της κύριας σύνταξής του, για 35 έτη ασφάλισης. Παράλληλα, με το σχέδιο νόμου προκύπτει σοβαρό ζήτημα για τις αναπηρικές συντάξεις, καθώς όσον αφορά την εθνική σύνταξη, αυτή θα δίνεται ολόκληρη μόνο στην περίπτωση αναπηρίας άνω του 80%. Για μικρότερα ποσοστά θα δίνεται το 70% ή και το 50%. Σημαντικές είναι οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, με την εφαρμογή του «κανόνα βιωσιμότητας» που αντικαθιστά τη «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος». Για τους ασφαλισμένους του ΕΤΕΑ από το 2014 και μετά, η σύνταξη θα διαμορφώνεται σύμφωνα με τα δημογραφικά δεδομένα, ένα πλασματικό ποσοστό επιστροφής που θα εφαρμόζεται στις συνολικά καταβληθείσες εισφορές και το οποίο θα προκύπτει από την ποσοστιαία μεταβολή των συντάξιμων αποδοχών των ασφαλισμένων. Για τους ασφαλισμένους μέχρι 31/12/2013, το ποσό της επικουρικής σύνταξης θα αποτελείται από το άθροισμα των τμημάτων Α) το τμήμα της σύνταξης που αντιστοιχεί στο χρόνο ασφάλισής τους έως 31/12/2014 υπολογίζεται με βάση ποσοστό αναπλήρωσης, το οποίο για κάθε χρόνο ασφάλισης αντιστοιχεί σε 0.45% υπολογιζόμενου επί των συντάξιμων αποδοχών εκάστου ασφαλισμένου, όπως αυτές υπολογίζονται και για την έκδοση της κύριας σύνταξης Β) το τμήμα της σύνταξης που αντιστοιχεί στο χρόνο ασφάλισής τους από 1/1/2015 και εφεξής υπολογίζεται σύμφωνα με τα ισχύοντα για τους ασφαλισμένους από το 2014 και μετά. Ειδικοί εκτιμούν ότι η επικουρική σύνταξη, θα ανέρχεται πλέον, με 40 έτη ασφάλισης, στο 18% της κύριας σύνταξης, η οποία θα είναι επίσης μειωμένη. Σήμερα, σε αρκετές περιπτώσεις, για 35 έτη ασφάλισης, το ποσοστό αναπλήρωσης ανέρχεται έως και στο 40%-50%, ενώ σίγουρα φθάνει το 20%. Και στην περίπτωση των ήδη καταβαλλόμενων επικουρικών, αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης, μετά το 2018. Τέλος, σημαντικές είναι και οι μειώσεις στα εφάπαξ, κοντά στο 10%.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oταν οι χωρες μακρια από τις εστιες της φρικης -όπως η Σουηδια και η Δανια- οδηγουνται σε αναστολη της Συνθηκης Σεγκεν στα συνορα τους, τι εχει απομεινει να ενωνει την Ευρωπη?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mετανστευτικη κριση. Συνοριακοι ελεγχοι σε Σουηδια-Δανια
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επιδομα πεινας αντι για συνταξη. Ετσι προβλεπει το κυβερνητικο σχεδιο για την Εθνικη Συνταξη που εφτιαξε ο Κατρουγκαλος και που πηρε το δρομο για την τροικα, η οποια ζηταει πιο σκληρα μετρα λεει.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ Ιστορία: Όταν οι Γάλλοι σκότωναν Έλληνες για να αρπάξουν την Αφροδίτη της Μήλου! Πάνω από 200 Έλληνες έπεσαν νεκροί για να υπερασπιστούν το άγαλμα…
Δημοσιεύθηκε: 01/01/2016 19:44
Πολλοί από εμάς έχουμε… επισκεφθεί το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, και έχουμε θαυμάσει τον τεράστιο καλλιτεχνικό πλούτο που φυλάσσεται σ΄αυτό το Μουσείο. Ο επισκέπτης μένει έκθαμβος και άφωνος μπροστά σε έργα τέχνης που έχουν δημιουργήσει μεγάλοι καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, όπου η αρμονία, το αισθητικό κάλλος, και η τεχνική αρτιότητα αποτυπώνονται στο καμβά, στο μπρούντζο και στο μάρμαρο. Ένα από τα πιο σημαντικά έργα τέχνης, που η διεύθυνση του Μουσείου προβάλλει με ιδιαίτερο καμάρι, είναι το μαρμάρινο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, ένα έργο που δεν έχει με ακρίβεια προσδιοριστεί από ποιον καλλιτέχνης έχει φιλοτεχνηθεί.
Το άγαλμα βρέθηκε το 1820 στη κατεχόμενη από την Οθωμανική Αυτοκρατορία Μήλο. Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι το άγαλμα πουλήθηκε από τους Τούρκους στους Γάλλους και οι Γάλλοι για να το φυγαδεύσουν στο Παρίσι μετά την αγορά του, το φόρτωσαν σε ένα καράβι. Όταν οι Έλληνες της Μήλου πληροφορηθήκαν ότι το άγαλμα θα έφευγε από το νησί, ξεσηκώθηκαν για να αποτρέψουν τη φυγή του, κι’ αυτό, γιατί το θεωρούσαν μέρος του Πολιτισμού τους. Τέτοια ήταν η αντίδραση που οι Γάλλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν μερικούς Έλληνες. Όταν τελικά το άγαλμα φορτώθηκε στο πλοίο, οδηγήθηκε πρώτα στον Πειραιά πριν ταξιδέψει για τη Γαλλία. Κάποιοι από τους ‘Ελληνες της Μήλου πήγαν στον Πειραιά για να σταματήσουν την αρπαγή του αγάλματος. Όπως γράφει ο Έλληνας ιστορικός Δημήτρης Φωτιάδης στην εξάτομη «Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821»: Στον Πειραιά όταν μαθεύτηκε το γεγονός μαζεύτηκαν στην προκυμαία πάνα από χίλιοι άνθρωποι που προσπαθούσαν να ματαιώσουν την αρπαγή του αγάλματος. Τέτοια ήταν η αντίδραση, που συγκρουστήκαν με το γαλλικό πλήρωμα του πλοίου και τα τουρκικά στρατεύματα. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό. Πάνω από 200 Έλληνες πέσανε νεκροί και τελικά το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου φυγαδεύτηκε στη Γαλλία. (μάλιστα λέγεται ότι το ένα χέρι του αγάλματος μέσα στη δίνη της συμπλοκής έπεσε στη θάλασσα και χάθηκε). Αυτοί λοιπόν οι «αμόρφωτοι» Έλληνες ψαράδες και αγρότες δώσανε τη μάχη της αξιοπρέπειας δίνοντας ακόμα και τη ζωή τους για να υπερασπιστούν το Πολιτισμό τους. Μπορεί να μην ήταν μορφωμένοι, μπορεί να μην γνώριζαν από Τέχνη όμως ένιωθαν βαθειά μέσα τους ότι το άγαλμα αυτό ήταν μέρος της ιστορίας τους, μέρος της Πολιτιστικής τους παρακαταθήκης που τους είχαν αφήσει οι πρόγονοι τους. Αυτή η τραγική ιστορία επιμελώς παρασιωπάτε για ευνόητους λόγους. Έτσι αν κάποια στιγμή επισκεφθείτε το Μουσείο του Λούβρου και θαυμάσετε την Αφροδίτη της Μήλου, θυμηθείτε ότι και σ΄αυτή την περίπτωση οι κυρίαρχες δυνάμεις της εποχής εκείνης άρπαξαν αυτό το θαυμάσιο άγαλμα που οι Έλληνες το πότισαν με αίμα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και οι Ιταλοί μεταναστευουν για να βρουν δουλεια..
Δημοσιεύθηκε: 05/01/2016 17:43
Φαινόμενο του Ευρωπαϊκού Νότου μάλλον.. Είναι γνωστό σε όλους πως αν δεν υπάρχει δουλεία, στο χωρίο, στην πόλη ή στη χώρα σου, τότε αναγκαστικά θα την «κάνεις» για άλλες πολιτείες!
Το μέλλον τους εκτός Ιταλίας ψάχνουν και οι γείτονες με τη ροή να καταγράφεται αυξητική έως και 34% παραπάνω τα τελευταία δυο χρόνια. Το 2014, σχεδόν 90.000 Ιταλοί πήραν την απόφαση να αναζητήσουν ένα καλύτερο επαγγελματικό και προσωπικό μέλλον στο εξωτερικό. Το 34,4% όσων αποφάσισαν να φύγουν από την Ιταλία, είναι ηλικίας μέχρι σαράντα ετών. «Πρόκειται για μια “αιμορραγία”, η οποία αφορά, κυρίως, τους νέους», γράφει η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα. Οι Ιταλοί που μεταναστεύουν διαλέγουν, ως προορισμό, την Μεγάλη Βρετανία, την Γερμανία, τη Ελβετία, την Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Με μόνη εξαίρεση την Μεγάλη Βρετανία, πρόκειται ακριβώς για τις ίδιες χώρες προς τις οποίες κατευθύνονταν τα μεγάλα μεταναστευτικά κύματα της δεκαετίας του πενήντα», υπογραμμίζει ο Τύπος. Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, από το 2008 μέχρι και το 2014, το ιταλικό κράτος ξόδεψε, για την σχολική και πανεπιστημιακή παιδεία των νέων που επέλεξαν να μεταβούν οριστικά στο εξωτερικό, είκοσι τρία δισεκατομμύρια ευρώ. Ενδεικτικό θεωρείται το στοιχείο που αφορά τους γιατρούς που έχουν μόλις ολοκληρώσει των κύκλο σπουδών τους. Το 2009 είχαν αποφασίσει να ζήσουν και να δουλέψουν σε ξένη χώρα τριακόσιοι ενενήντα έξι νέοι γιατροί. Το 2014 ο αριθμός «εκτινάχθηκε» στους δυο χιλιάδες τριακόσιους εξήντα τρεις.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έτσι μείωσε τις εισροές λαθρομεταναστών μέσα σε λίγες μέρες, η Σουηδία…
Δημοσιεύθηκε: 05/01/2016 17:34
Η Σουηδία απαιτεί από… χθες την επίδειξη δελτίου ταυτότητας από όλους τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στο έδαφός της από τη Δανία – Στους 48 μειώθηκαν οι μετανάστες που πέρασαν τα σύνορά της, συγκριτικά με τους 200 που διέρχονταν τις περασμένες ημέρες. Ο αριθμός των προσφύγων που φθάνουν από τη Δανία στη νότια Σουηδία μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό κατά την πρώτη ημέρα των συστηματικών ελέγχων ταυτότητας μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε σήμερα η αστυνομία. Η αστυνομία του Σκάνιε, στον νότο της χώρας, ανέφερε ότι έλεγξε μόλις 48 πρόσφυγες που έφθασαν στη Σουηδία. Με την εξαίρεση της Πρωτοχρονιάς, δεν ήταν λιγότεροι από 200 που περνούσαν κάθε ημέρα από τις 29 Δεκεμβρίου. «Μπορούμε να πούμε ότι είναι μια μεγάλη μείωση. Όμως αυτό δεν αποκλείει μια μέρα πρόσφυγες να βρουν άλλες διαδρομές για να εισέλθουν στη Σουηδία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της περιφερειακής αστυνομίας, η Εύα-Γκουν Βέτσφορντ. Η Σουηδία απαιτεί από χθες την επίδειξη δελτίου ταυτότητας από όλους τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στο έδαφός της από τη Δανία, κύρια πύλη εισόδου των προσφύγων στο σκανδιναβικό βασίλειο. Ερωτηθείς από το πρακτορείο ειδήσεων TT για το ενδεχόμενο να υπάρξουν απόπειρες διέλευσης του πορθμού που χωρίζει τις δύο χώρες, εκπρόσωπος της σουηδικής ακτοφυλακής απάντησε πως οι αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή. «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το ενδεχόμενο οι άνθρωποι να αναζητήσουν έναν άλλο δρόμο από τη γέφυρα ή τα πορθμεία, είτε θα πρόκειται για δανικά δίκτυα είτε για ατομικές πρωτοβουλίες», είπε.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ισραηλινοί ανάγκασαν δύο Παλαιστίνιους να αποβιβαστούν από πτήση της Aegean!
Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 5 Ιανουάριος, 2016 - 17:53
Ένα πολύ δυσάρεστο απρόοπτο αντιμετώπισαν δύο Παλαιστίνιοι, οι οποίοι αναγκάστηκαν να αποβιβαστούν από την πτήση της Aegean "Αθήνα-Τελ Αβίβ". Κι αυτό διότι Ισραηλινοί επιβάτες, κατηγορούσαν τους δύο Παλαιστίνιους ως πιθανούς τρομοκράτες και αρνήθηκαν να καθίσουν στις θέσεις τους, αν δεν απομακρύνονταν από το αεροσκάφος. Οι δυο Παλαιστίνιοι απομακρύνθηκαν, ενώ οι Ισραηλινοί απαίτησαν να πραγματοποιηθεί εξονυχιστικός έλεγχος στο χώρο αποσκευών του αεροσκάφους, σύμφωνα με το Israel Radio. «Μια ομάδα Ισραηλινών ζήτησε επίμονα, να ελεγχθούν δυο επιβάτες, για λόγους ασφαλείας. Αν και είναι ατυχές το γεγονός ότι οι δυο επιβάτες, έπεσαν θύμα ρατσιστικής αντιμετώπισης, ο πιλότος, σκεπτόμενος πως πάνω από όλα προέχει η ασφάλεια των επιβατών και της πτήσης, ένιωσε υποχρεωμένος να καθυστερήσει την πτήση, να καλέσει την αστυνομία, ώστε να ελεγχθούν οι ταυτότητες και τα χαρτιά των δυο επιβατών», αναφέρουν μέλη του πληρώματος της πτήσης. Αν και τα πιστοποιητικά των δύο Παλαιστινίων τηρούσαν όλες τις προδιαγραφές, οι Ισραηλινοί απαίτησαν την απομάκρυνση των "τρομοκρατών"! Στους Παλαιστίνιους παρασχέθηκε δωμάτιο σε ξενοδοχείο και εισιτήριο για την ίδια πτήση προς Τελ Αβίβ της επομένης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ομάδα ακροδεξιών τραμπούκων ξυλοκόπησε νεαρό στο Γκάζι-Αρνήθηκε να παρέμβει η αστυνομία
Ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκε και ξυλοκόπησε νεαρό που εκινείτο μόνος αργά το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή του Γκάζι, χωρίς να κατορθώσει να βρεί βοήθεια απο το κοντινό αστυνομικό τμήμα στα πετράλωνα, όπου έσπευσε μνα καταγγείλει το περιστατικό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική καταγγελία «Στο Κόκκινο», μία ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκε με ύβρεις και χτυπήματα στο νεαρό και τον καθήλωσε στη μέση του δρόμου. Στη συνέχεια, οι φυσικοί αυτουργοί εξαφανίστηκαν άμεσα, ενώ οι υπόλοιποι, περίπου πέντε, έμειναν να εποπτεύουν το χώρο. Το θύμα πήγε στο κοντινό αστυνομικό Τμήμα στα Πετράλωνα για να καταγγείλει το περιστατικό, αλλά δεν βρήκε βοήθεια. Οπως του είπαν δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό για να μεταβούν στο σημείο, τον προέτρεψαν δε να καταθέσει μήνυση κατ” αγνώστων. Κατά τον καταγγέλλοντα, ήταν εμφανές ότι στοχοποιήθηκε αρχικά λόγω της εμφάνισής του και των μακριών μαλλιών του, ενώ οι διαθέσεις των επιτιθέμενων έγιναν σαφείς από την ερώτηση περί αναρχίας, που έδειξε σαφώς ότι ανήκαν στον ακροδεξιό χώρο…
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Μαύρη, γυναίκα και κομμουνίστρια! Ένας συνδυασμός που σκοτώνει."
Σαν σήμερα, το 1971, η μαύρη κομμουνίστρια και στέλεχος του ΚΚ των ΗΠΑ Άντζελα Ντέιβις, θα οδηγηθεί σε δικαστήριο της Καλιφόρνια αντιμετωπίζοντας μια πολιτική σκευωρία, που όμως θα καταρρεύσει παταγωδώς στην ακροαματική διαδικασία και η «επικίνδυνη τρομοκράτισσα Άντζελα Ντέιβις», όπως είχε χαρακτηριστεί απ’ τις αμερικανικές εφημερίδες, θα αφεθεί ελεύθερη....
"Έχω έναν γλυκό μαύρο άγγελο, έχω ένα «pin up girl». Έχω έναν γλυκό μαύρο άγγελο, πάνω στον τοίχο μου. Λοιπόν δεν είναι τραγουδίστρια, ούτε είναι σταρ. Αλλά σίγουρα μιλάει σωστά και κινείται γρήγορα. Όμως το κορίτσι είναι σε κίνδυνο. Ναι, το κορίτσι είναι αλυσοδεμένο. Μα δε το βάζει κάτω. Θα παίρνατε τη θέση της; Μετράει τα λεπτά, μετράει τις μέρες. Είναι ένας γλυκός μαύρος άγγελος, όχι ένας γλυκός μαύρος δούλος(…)" The Rolling Stones
Ετσι τραγουδούσαν το 1972 ο Mick Jagger και οι Rolling Stones, στο τραγούδι “Sweet Black Angel” του δίσκου «Exile on Main St». Ο δίσκος, ίσως ο καλύτερος που έχουν κάνει ποτέ, ενώ το συγκεκριμένο κομμάτι ένα, από τα μετρημένα στα δάχτυλα, αμιγώς πολιτικά τους, που έπαιρνε μάλιστα θέση για μία διόλου «εύπεπτη» πολιτική περσόνα, όσον αφορά τη δημόσια συζήτηση των ΗΠΑ, εκείνη την περίοδο: Την Angela Davis.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θεοφάνεια 1966 και οι λαμπράκηδες διαδηλώνουν στον Πειραιά κατά της κυβέρνησης των αποστατών. Η αστυνομία χτυπάει λυσσασμένα δεκάδες νέους και νέες, αλλά και τον πρόεδρο της Δ.Ν. Λαμπράκη και βουλευτή της ΕΔΑ, Μίκη Θεοδωράκη. Τραυματισμένος στο κεφάλι και με τα αίματα να τρέχουν στο πρόσωπό του, ο Θεοδωράκης αρνείται να πάει στα τοπικά γραφεία της ΕΔΑ ή σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, και ζητάει να τον μεταφέρουν στο σπίτι του, στη Νέα Σμύρνη. Εκεί κάθεται στο πιάνο και μελοποιεί τη "Ρωμιοσύνη" του Γιάννη Ρίτσου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρε Κιάο,ότι παπατζιλίκι και να γράψεις ΕΣΥ για τον Γλέζο δεν τον ακουμπάει....Εισαι πολύ λίγος Τραβα τώρα να ρίξεις κανά ακόμα άρθρο ,από εκείνα τα έμορφα που έγραφες το καλοκαίρι περί 'αποστασίας' να ξανακάνουμε στομάχι από τα γέλια... Στην Εφ.Συν ο κιτρινισμός τα σπάει.
Συντάκτης: ΝΙKOΣ ΚΙΑΟΣ
Είχε τελειώσει η νεκρώσιμη ακολουθία μπροστά στο φέρετρο με τη σορό τουΣτέφανου Στεφάνου χθες στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Νεκροταφείο Ζωγράφου. Ο Μανώλης Γλέζος, μεταξύ αυτών που εκφώνησαν επικήδειους λόγους, τελείωνε λέγοντας, απευθυνόμενος στον νεκρό, ότι η εξουσία, που σε καταδίωκε, σου στέλνει στεφάνι... Και συμπλήρωσε κάτι σχετικό με το ότι «είναι ρεζιλίκι και ντροπή». Οι παρόντες στη μικρή εκκλησία «πάγωσαν». Δίπλα στο φέρετρο ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί Νίκος Φίλης, Αριστείδης Μπαλτάς, Πάνος Σκουρλέτης κι άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ακουσαν ψύχραιμοι τον εκφωνούντα τον επικήδειο και δεν αντέδρασαν. Τι να πουν, άλλωστε. Πήγαν να τιμήσουν τον νεκρό, τον παλαιό αγωνιστή και σύντροφο, ο οποίος, από το καλοκαίρι, τον Ιούλιο, με τα προβλήματα στην κυβέρνηση με την Αριστερή Πλατφόρμα, τόνιζε: «Να στηρίξουμε με νύχια και με δόντια την κυβέρνηση». Βγαίνοντας από την εκκλησία ο Αλ. Τσίπρας χαιρέτησε τον Μαν. Γλέζο με χειραψίακαι τον φίλησε. Αίσθηση προκάλεσε σ’ αυτούς που είχαν δει τη σκηνή προηγουμένως. Και η αντίδρασή τους άμεση: Συγκρίνετε τη συμπεριφορά του νέου με αυτήν του υβριστή. Εδειξε πώς αντιδρά και φέρεται ο ηγέτης και μάλιστα μπροστά στη σορό του αγωνιστή που τον σέβεται και πήγε να τον τιμήσει. Ο ίδιος και τα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος πήγαν, δεν μίλησαν, στάθηκαν απλώς μπροστά στο φέρετρο, σεβόμενοι τον νεκρό και τιμώντας τη μνήμη και τους αγώνες του. Να λοιπόν πώς ξεχωρίζουν οι άνθρωποι...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συμμορίες Τούρκων και ισλαμιστών κακοποίησαν σεξουαλικά δεκάδες Γερμανίδες στον σταθμό της Κολωνίας την πρωτοχρονιά
ΣΚΗΝΕΣ ΦΡΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΑΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ, ΒΙΑΣΑΝ, ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΕΣ. ΤΟΥΣ ΕΣΚΙΖΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΒΑΘΡΑ ΤΟΥ ΤΡΑΙΝΟΥ.
Όλα αυτά το βράδυ της πρωτοχρονιάς όπου οι αρχές της πόλης έκαναν το «λάθος» να επιτρέψουν τις εορταστικές εκδηλώσεις. Πάνω από χίλιοι ισλαμοφασίστες είχαν στήσει καρτέρι ακριβώς στην αποβάθρα και με το που έβγαιναν οι άτυχες γυναίκες εξαναγκαζόντουσαν να περπατήσουν σε έναν στενό «διάδρομο» που επίτηδες άφηναν τα κτήνη. Οι μαρτυρίες των γυναικών συγκλονίζουν αφού μιλούσαν για «κακοποίηση από 100 άνδρες μέσα σε λίγα μέτρα». «Άφωνες» και οι αστυνομικές αρχές τις πόλης που δηλώνουν ότι «δεν έχουν αντιμετωπίσει ξανά τέτοιο χάος», αφού έχουν ταυτοποιηθεί 115 θύματα και οι αρχές υπολογίζουν ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Οι αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους δράστες με βίντεο όπως αυτό που ανέβηκαν από τους ίδιους τους τουρκους.
Και βεβαια όλο το εφιαλτικό σκηνικό παραπέμπει στις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν Ελληνίδες στην πλατεία Συντάγματος την πρωτοχρονιά του 2002. Φυσικά η Γερμανία δεν περίμενε ποτέ ότι θα ζήσει τέτοιες στιγμές αφού όταν ενίσχυε διαχρονικά τους ισλαμοφασίστες πίστευε ότι θα συνέχιζαν να ασελγούν στους Έλληνες, τους Αρμένιους, τους Σύριους κλπ. Και αυτοί απλώς θα εισέπρατταν τα κέρδη από τις γενοκτονίες.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eχουμε και λέμε, φόρος 29%, ασφαλιστικά ταμεία 20%, προκαταβολή φόρου 100% επί του φόρου, τέλος επιτηδέυματος απο 650 ευρώ έως 2000, προμήθεια τραπεζικών συναλλαγών μέσω POS 1-3%, φόρος τραπεζικών συναλλαγών από 1/1000 έως 3/1000, ΦΠΑ 23% δεν υπολογίζω έμμεσους φόρους (καύσιμα - τσιγάρα κλπ), ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΊΖΩ ΕΝΦΙΑ, δεν υπολογίζω την άρση του τραπεζικού απορρήτου για το σύνολο της κοινωνίας, ούτε τα capital controls, ούτε και την ανεργία που έχει εκτιναχθεί στο... 30% και με πρόβλεψη το 40%, ούτε υπολογίζω της εξαφάνιση της σύνταξης και του κοινωνικού κράτους, άραγε ποιος είναι ο καλύτερος ορισμός του δουλοπάροικου από αυτόν; ανυπομονούσα να δω και εγω τα αναπτυξιακά μέτρα ,και αν αυτά φέρουν ανάπτυξη εγώ θα γίνω Ινδός φακίρης και ιερέας στο Θιβέτ... αιδώς αχρείοι...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Πούτιν βοήθησε μια παγωμένη Ουκρανική Πόλη
Ο Πρόεδρος έδωσε εντολή να εξετασθεί το ενδεχόμενο της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην περιοχή Kherson της Ουκρανίας στο Genichesk. Το ζήτημα λύθηκε γρήγορα: η περιοχή έχει αρχίσει να λαμβάνει το «γαλάζιο καύσιμο» από την Κριμαία. «Εκ μέρους των κατοίκων του Genichesk ο Δήμαρχος της πόλης λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που συνεχίζουν να επικρατούν τις τελευταίες ημέρες, απευθύνθηκε προς τη ρωσική πλευρά για να εξασφαλίσει την παροχή αερίου για την προκειμένου να μην παγώσουν οι δημότες της πόλης, - αυτό δήλωσε ο... γραμματέας Τύπου του Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ. «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέτασε το αίτημα αυτό και, για ανθρωπιστικούς λόγους, έδωσε εντολή να εξετάσουν τη δυνατότητα παροχής τέτοιου είδους προμήθειας για να βοηθήσει τους κατοίκους του Genichesk και επιβιώσει από το ακραίο κρύο," - είπε ο Πεσκόφ. Η Προμήθεια φυσικού αερίου έχει ήδη ξεκινήσει . Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό Ντμίτρι Kozak, «το αέριο άρχισε να ρέει από το έδαφος της Κριμαίας στην περιοχή Genichesk, στην περιοχή Kherson της Ουκρανίας." Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 1500 κάτοικοι του Genichek ήταν χωρίς παροχή αερίου από τον σκληρό παγετό. Αυτή η περιοχή παίρνει αέριο από μικρές παροχές , αλλά το χειμώνα κατά την αντίστροφη λειτουργία αναγκάζεται και παίρνει αέριο από την Κριμαία.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι προηγούμενοι έκοβαν συντάξεις λέγοντας "τι άλλο να κάνουμε". Οι τωρινοί κόβουν συντάξεις λέγοντας "σας δίνουμε αύξηση". Είναι μια αλλαγή...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία... το Στάλινγκραντ του 21ου αιώνα!
Ο Αραβικός στρατός της Συρίας, μέσα σε ένα πρωτοφανή βαρύ χειμώνα, ξεκίνησε αντεπιθέσεις σε περισσότερα από 80 μέτωπα, για την εξόντωση των φονιάδων-μισθοφόρων της "πολιτισμένης δύσης... Η Συρία θα γίνει τάφος των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ανάπτυξη που περίμενε η Ελλάδα ήρθε στη Βουλγαρία...
Στη Βουλγαρία πήγαν 60.000 επιχειρήσεις σε 179 μέρες. 250.000 νέες θέσεις εργασίας. Σε αυτές εργάζονται μόνον 11.500 Έλληνες καθώς επίσης 3,5 δις ευρώ διατέθηκαν στη Βουλγαρική οικονομία από Έλληνες επιχειρηματίες για εγκαταστάσεις κ εξοπλισμό! Μάλλον ήρθε η ανάπτυξη που περίμενε η Ελλάδα, στη Βουλγαρία όμως!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
O φασίστας Ερντογάν διέκοψε την υδροδότηση στις πόλεις με Κουρδικό πληθυσμό... Και παραμένει ο αγαπημένος εταίρος της Ε.Ε. του 4ου Ράιχ!
Ερντογάν, Νετανιάχου, παιδόφιλος δικτάτορας, Ποροσένκο... Ευρωπαϊκή Ένωση του νεοναζισμού... ίδια στρατηγική!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΙΒΑΝΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ Αντίποινα της «Χεζμπολάχ» για τη δολοφονία Καντάρ
ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Αξιωματούχοι της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ» επιβεβαίωσαν χτες το μεσημέρι την εξαπόλυση βομβιστικής επίθεσης σε περίπολο του ισραηλινού στρατού στη διαφιλονικούμενη περιοχή της μεθορίου Νοτίου Λιβάνου - Ισραήλ, αγροκτήματα Σέμπα, σε αντίποινα για την προ 10 ημερών δολοφονία του στελέχους της οργάνωσης Σαμίρ Καντάρ, στη Δαμασκό της Συρίας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού της «Χεζμπολάχ», «Αλ Μανάρ», η επίθεση έπληξε οχήματα του ισραηλινού στρατού, στα οποία φέρεται πως επέβαιναν εκτός από Ισραηλινοί στρατιώτες και πράκτορες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών «Μοσάντ». Ωρες αργότερα, οι ισραηλινές δυνάμεις απάντησαν ρίχνοντας περίπου 50 όλμους σε αγροτικές μεθοριακές περιοχές του Λιβάνου, από τις οποίες δεν αναφέρθηκαν άμεσα θύματα ή τραυματίες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΚΑΪΡΟ.-- Ισραηλινοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την Πρωτοχρονιά την άφιξη του νέου πρέσβη της Αιγύπτου στο Τελ Αβίβ, περίπου τέσσερα χρόνια μετά την αποχώρησή του, το Νοέμβρη του 2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία πέντε Αιγυπτίων αστυνομικών στη διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού κατά των Παλαιστινίων στη μεθόριο της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο.
ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Κυριακή πως έκλεισαν τη βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών που λειτουργούσαν στο Αρμπα Μιντς (450 χλμ. νοτίως της πρωτεύουσας της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα), η οποία είχε δημιουργηθεί μυστικά το 2011 στο πλαίσιο των λεγόμενων «αντιτρομοκρατικών» επιχειρήσεων των ΗΠΑ στο Κέρας της Αφρικής, όπου δρουν κυρίως τζιχαντιστές της οργάνωσης «Σαμπάμπ».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ Κλιμακώνονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Κουρδισταν
ΑΓΚΥΡΑ.-- Νέες διαστάσεις αποκτούν καθημερινά οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στα ανατολικά της χώρας, όπου όλο και περισσότερες πόλεις και χωριά θρηνούν αμάχους. Μόνο χτες, έγινε γνωστό ότι μια 35χρονη μητέρα τριών παιδιών σκοτώθηκε και άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε την Κυριακή, όταν ένας όλμος από τον τουρκικο στρατο έπεσε στο σπίτι τους, στην περιοχή Σουρ της πόλης Ντιγιάρμπακιρ ένα από τα σημαντικότερα «προπύργια» των Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ στα νοτιοανατολικά. Ακόμα, στην κοντινή Σιλώπη, ένας άνδρας που προσπάθησε να βγει από το σπίτι του (οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας είναι σχεδόν καθημερινές) σκοτώθηκε από πυρά, ενώ η γυναίκα και άλλοι πέντε συγγενείς του τραυματίστηκαν όταν επιχείρησαν να βγουν από το σπίτι τους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Συσσώρευση στρατιωτικών ναζιστικων «ουκρανικών» δυνάμεων παρότι από την Πρωτοχρονιά δεν έχουν γίνει βομβαρδισμοί
ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ.-- Στην καταγγελία ότι συνεχίζεται η ανάπτυξη βαρέος οπλισμού του ναζιστικου «ουκρανικού» στρατού στη γραμμή της αντιπαράθεσης, προχώρησαν οι αντιφασιστες πολιτοφυλακές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ. Ο επικεφαλής των πολιτοφυλακών, Ιγκόρ Γιασένκο, ανέφερε ότι αναπτύσσονται 10 άρματα μάχης και στοιχεία πυροβολικού, παραβιάζοντας κατάφωρα την υποτιθέμενη συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ που προέβλεπε την απόσυρσή τους. Ιδια κατάσταση επικρατεί στην Ανατολική Ουκρανία και στο μέτωπο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, με συσσώρευση νέων στρατιωτικών δυνάμεων παρότι από την Πρωτοχρονιά δεν έχουν γίνει βομβαρδισμοί. Πάντως, κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, με τις δύο πλευρές να προαναγγέλλουν κυρώσεις στις εμπορικές συναλλαγές που διατηρούνται ακόμα μετά την έναρξη της σύγκρουσης, που σε λίγο θα συμπληρώσει 2 χρόνια.