Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Πεμπτη 5 Νοεμβριου 2015


Βρετανία: Χιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν στο Λονδίνο με αίτημα τη δωρεάν εκπαίδευση
05 Νοεμβρίου 2015 07:42
Χιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν την Τετάρτη (4/11) στους δρόμους του Λονδίνου με αίτημα τη δωρεάν εκπαίδευση και βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ ορισμένων εκ των συμμετεχόντων και ανδρών της αστυνομίας στο τέλος της κινητοποίησης. Κρατώντας ένα μεγάλο πανό όπου αναγραφόταν το σύνθημα «δωρεάν εκπαίδευση», οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και κατέληξαν αργά το απόγευμα στο Κοινοβούλιο, στο Ουέστμινστερ, στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Βίαιες συγκρούσεις σημάδεψαν την κινητοποίηση αυτή. Τα επεισόδια ξέσπασαν μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών, όταν μια μικρή ομάδα διαδηλωτών πέταξε μπογιά στο κτίριο, ενώ ορισμένοι άλλοι αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο υπουργείο Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Ανταγωνισμού (BIS), αφού πέταξαν αυγά και καπνογόνα εναντίον των δυνάμεων επιβολής της τάξης, ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη πολλών διαδηλωτών.
«Η αμάθεια στοιχίζει ακριβότερα από την εκπαίδευση» ή «η απόγνωση είναι ο νέος κανόνας» ήταν τα συνθήματα που μπορούσε να διαβάσει κανείς στα πλακάτ που κράταγαν οι συμμετέχοντες, οι οποίοι διαδήλωναν υπό τους ήχους τυμπάνων. Οι φοιτητές ζητούν επίσης από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να ακυρώσει τα σχέδιά της να μετατρέψει τις φοιτητικές υποτροφίες σε δάνεια. Υπέρ της κινητοποίησης των σπουδαστών τάχθηκε ο Τζον ΜακΝτόνελ, υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων του Εργατικού Κόμματος. «Η γενιά σας προδόθηκε από αυτήν την κυβέρνηση που αύξησε τα δίδακτρα», δήλωσε το στέλεχος των Εργατικών και προσέθεσε: «πρέπει να αντισταθείτε, βρίσκομαι εδώ σε ένδειξη αλληλεγγύης». «Η εκπαίδευση συνιστά ένα δώρο της μίας γενιάς προς την επόμενη, όχι ένα εμπόρευμα που αγοράζουμε ή πουλάμε» υπογράμμισε ο ίδιος επευφημούμενος από τους φοιτητές. Το κόστος σπουδών στα βρετανικά πανεπιστήμια τριπλασιάστηκε (από τις 3.000 στις 9.000 λίρες για κάθε χρόνο σπουδών έως το πτυχίο) λίγους μήνες μετά την εκλογή του Ντέιβιντ Κάμερον το 2010, που επανεξελέγη τον Μάιο του 2015 για δεύτερη θητεία στον πρωθυπουργικό θώκο. Στο πλαίσιο της πολιτικής περιστολής των δημοσίων δαπανών, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε επιπλέον ότι από το φθινόπωρο του 2016, οι υποτροφίες θα αντικατασταθούν από δάνεια. Ο υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν, δικαιολόγησε αυτήν την απόφαση με το επιχείρημα ότι οι υποτροφίες έχουν γίνει «πάρα πολύ δαπανηρές». Το μέτρο αυτό ωστόσο «θα οδηγήσει στην υπερχρέωση των εκατομμυρίων φτωχότερων φοιτητών» επισήμανε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κάλουμ Καντ, ένας υπεύθυνος του «Εθνικού Κινήματος κατά των δαπανών στην Εκπαίδευση και των δημοσιονομικών περικοπών», που οργάνωσε τη διαδήλωση.
------------------------------------------------------------------------------------------
Λεβέν: Η Σουηδία δεν μπορεί να δεχτεί άλλους πρόσφυγες
05 Νοεμβρίου 2015 04:40
Η Σουηδία θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους εταίρους της να δεχτούν τη μετεγκατάσταση ορισμένων από τους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που φτάνουν κάθε μήνα στο έδαφός της, ανακοίνωσε ο σοσιαλδημοκρατης πρωθυπουργός της χώρας Στέφαν Λεβέν. «Η κυβέρνηση θα λάβει την απόφαση να ζητήσει τη μετεγκατάσταση των προσφύγων από τη Σουηδία σε άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Είναι προφανές ότι όλες οι χώρες-μέλη πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», πρόσθεσε. Ο Λεβέν εξήγησε ότι η Στοκχόλμη «έχει αναλάβει εδώ και καιρό πολλές ευθύνες», σε σύγκριση με άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ και «βρισκόμαστε πλέον σε μια ιδιαιτέρως τεταμένη κατάσταση». Σήμερα Πέμπτη (5/11) το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει την υποβολή του επίσημου αιτήματος της Σουηδίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο Λεβέν, που την Τετλαρτη συναντήθηκε στη Στοκχόλμη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, δεν διευκρίνισε πόσοι πρόσφυγες θα πρέπει να εγκατασταθούν σε άλλες χώρες. Θα ζητήσει όμως να ενταχθεί και η χώρα του στο ευρωπαϊκό σχέδιο για τη μετεγκατάσταση 160.000 ανθρώπων από την Ιταλία, την Ουγγαρία και την Ελλάδα. Η σουηδική κυβέρνηση θεωρεί ότι "δικαιούται" να συμμετάσχει στο σχέδιο αυτό αφού η Ουγγαρία, από την οποία με βάση τις ποσοστώσεις θα έφευγαν 56.000 πρόσφυγες για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αυτοεξαιρέθηκε από τον μηχανισμό αυτό. «Φτάσαμε σε ένα σημείο που δεν μπορούμε πλέον να φιλοξενούμε ανθρώπους υπό τις συνθήκες που θα θέλαμε», επέμεινε ο πρωθυπουργός. «Η Σουηδία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, όσον αφορά τον αριθμό προσφύγων και αιτούντων άσυλο σε σχέση με τον πληθυσμό της», υπενθύμισε εξάλλου ο Τουσκ. Η Σουηδία αναμένει ότι μόνο φέτος θα υποδεχτεί στο έδαφός της 190.000 πρόσφυγες. Αναλογικά με τον πληθυσμό της, ο αριθμός αυτός ισοδυναμεί για τη Γερμανία με 1,6 εκατομμύριο πρόσφυγες.
--------------------------------------------------------------------------------------
Πρόσφερε τη γλώσσα του σε Θεά Ντεβι και πέθανε από αιμορραγία
04 Νοεμβρίου 2015 20:54
Τραγικό θάνατο, αφήνοντας την τελευταία του πνοή λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας, βρήκε ένας Ινδός, ο οποίος πρόσφερε τη γλώσσα του ως «υπέρτατη θυσία» σε θεά του ινδουισμού. Ο 28χρονος Deepak Kal και πατέρας δύο παιδιών, τεμάχισε τη γλώσσα του για… χάρη της Ντέβι, στο πλαίσιο της θρησκευτικής γιορτής Navrati, ωστόσο η οικογένειά του τον εγκατέλειψε αναίσθητο και αβοήθητο μέσα στο ναό για πέντε ολόκληρες ώρες! Κάνεις μάλιστα και από τους υπόλοιπους πιστούς δεν έσπευσε να τον βοηθήσει, καθώς σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, ήταν… απασχολημένοι, ψέλνοντας ύμνους σε κατάσταση έκστασης, με τους οποίους ζητούσαν από τη Θεά να τον επαναφέρει στη ζωή! Οι δηλώσεις μάλιστα του ίδιου του πατέρα του 28χρονου επιτείνουν τη φρικαλεότητα της τραγικής ιστορίας. «Ο γιος μου δεν πέθανε, αλλά η Ντέβι τον κράτησε στην υπηρεσία της και τον τοποθέτησε στα πόδια της, κοντά στο άνθος του λωτού όπου κάθεται», ανέφερε, δηλώνοντας πρόθυμος να… προσφέρει και τον άλλο γιο του αν τον χρειαστεί η Θεά! Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Riaz Sheikh, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ότι η οικογένεια του νεκρού αρνήθηκε να γίνει νεκροψία στη σορό του, διευκρινίζοντας ότι μέχρι τις 4 το πρωί, όσοι ήταν στον ναό έψαλλαν ύμνους για να την ανάστασή του! Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που πιστοί προσφέρουν… κάτι από τον εαυτό τους σε θεότητες ως πράξη «υπέρτατης θυσίας και προσφοράς». Το 2008, ο Ghanshyam Kori τεμάχισε επίσης τη γλώσσα του με λεπίδα ξυρίσματος, προκειμένου να την προσφέρει σε θεότητα της περιοχής Satna. Ο 45χρονος έχασε μάλιστα (επίσης) τη ζωή του, αφού αρνήθηκε οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια, δηλώνοντας «πίστη στην θεά»…
---------------------------------------------------------------------------------------
Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ: Ανακοινώθηκε πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς
04 Νοεμβρίου 2015 10:44
Ο ΟΓΑ (συγκεκριμενα η Διοικηση του ΟΓΑ) ανακοίνωσε επίσημα ότι το επίδομα τέκνων θα καταβληθεί αύριο, Πέμπτη (05/11/2015) στους 643.290 δικαιούχους, ενώ όσοι έχουν κάνει την αίτηση Α21 μπορούν να δουν μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής εάν θα πληρωθούν. Τα χρήματα είθισται να μπαίνουν την προηγούμενη ημέρα το απόγευμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, δηλαδή σήμερα, Τετάρτη (04/11/2015), αν κι αυτό εξαρτάται από τη διαδικασία πίστωσης που ακολουθείται.
----------------------------------------------------------------------------------------
Τριπλασιάστηκαν οι εναντια σε λαθρομεταναστες "επιθέσεις" στη Γερμανία
Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015, 10:53
Ο αριθμός των "επιθέσεων" εναντια στους λαθρομεταναστες έχει αυξηθεί σημαντικά εφέτος στη Γερμανία, αναφέρει η εφημερίδα «Die Welt» επικαλούμενη στοιχεία του Ομοσπονδιακού Γραφείου για την Εγκληματικότητα (BKA). Από τον Ιανουάριο έως τις 2 Νοεμβρίου του 2015 οι "επιθέσεις" εναντίον κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστων έφτασαν τις 637, δηλαδή τριπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι που ήταν μόλις 199. Πρόκειται κυρίως για πρόκληση υλικών ζημιών (216), αδικήματα που αφορούν στη διάδοση προπαγάνδας (123), καθώς και υποθέσεις υποκίνησης σε μίσος (74). Μόνο το τρίτο τετράμηνο του 2015 καταγράφηκαν συνολικά 303 αδικήματα. Μάλιστα, το 70% των δραστών δεν ήταν μέχρι τότε γνωστοί στην αστυνομία, ανέφερε στην «Die Welt» αξιωματούχος του γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανησυχεί, καθώς «το φαινόμενο τέτοιων επιθέσεων έχει αρχίσει να γίνεται κοινός τόπος στην κοινωνία». Ο Ούλριχ Λίλιε, πρόεδρος μιας οργάνωσης που διαχειρίζεται πολλά κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα: «Ζούμε το χειρότερο κύμα ρατσιστικής και ακροδεξιάς βίας εδώ και 20 χρόνια. Καθημερινά σημειώνονται εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον κέντρων υποδοχής, με τον αριθμό τους να αυξάνεται σημαντικά». Οι επιθέσεις έχουν στόχο ακόμη και κέντρα όπου ήδη διαμένουν «πρόσφυγες», όπως τους ονομαζουν οι εκπροσωποι της Νεας Ταξης, πρόσθεσε ο νεοταξιτης Λίλιε, ο οποίος ζήτησε από τις υπηρεσίες ασφαλείας να δράσουν αποφασιστικά. «Εδώ το θέμα αφορά κυρίως την αστυνομία. Οι έρευνες θα πρέπει να ενταθούν» τόνισε.
---------------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων
Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015, 07:42
Σήμερα, 5 Νοεμβρίου θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα, όπως διευκρίνισε το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή την εκ παραδρομής, όπως αναφέρεται, δήλωση στη Βουλή του αρμόδιου υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου, ότι αυτά θα καταβληθούν στους δικαιούχους στις 30 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του υπουργείου Εργασίας, ο υφυπουργός αναφέρθηκε σε δύο ημερομηνίες πίστωσης χρημάτων, εκ των οποίων η μία ήταν η ημερομηνία πίστωσης της κάρτας σίτισης, στις 30/10. Εκ παραδρομής, συνεχίζει η ανακοίνωση, αναφέρθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία ως ημέρα καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων, ενώ η ορθή ημερομηνία καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων είναι 5η Νοεμβρίου, όπως προκύπτει από το σχετικό δελτίο Tύπου που εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας στις 27/10/2015.
------------------------------------------------------------------------------------------
Deutsche Welle: Το ναζιστικό παρελθόν του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών
Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015, 09:57
Μεταξύ των ετών 1956 και 1961 το προσωπικό του υπουργείου Εσωτερικών της Δυτικής Γερμανίας αποτελούνταν κατά το 66% από πρώην ναζί υπαλλήλους, αριθμό που αποτελεί το μεγαλύτερο γνωστό μέχρι σήμερα ποσοστό σε δυτικογερμανικό υπουργείο.
Πιο πριν βεβαια, το 1946, οι Αμερικανοι ειχαν παρει στο εδαφος τους τους γερμανους ναζι επιστημονες, αμοιβοντας τους πλουσιοπαροχα. Και βεβαια ηταν ενημεροι, ότι από το 1956, οι ναζιστες βρισκονταν στις κυβερνητικες και ανωτερες υπαλληλικες θεσεις. Και οι αμερικανοι ηταν ενημεροι, και το υποστηριζαν αυτό το μετρο, και οι αγγλοι και οι γαλλοι.
Τον ιδιαιτέρως υψηλό αυτό αριθμό υποδεικνύει μία έρευνα του Κέντρου Έρευνας Σύγχρονης Ιστορίας του Πότσνταμ, την οποία ανέλαβαν ιστορικοί κατόπιν ανάθεσης του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών. Είναι δουλειά του κάθε υπουργείου να ερευνήσει το παρελθόν του, εξήγησε σχετικά o υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ. Οι ιστορικοί εξέτασαν μέσα σε διάστημα έντεκα μηνών τα βιογραφικά των συνεργατών του δυτικογερμανικού υπουργείου κατά τα έτη 1949 έως 1970. Ανάλογη έρευνα διεξήγαγαν και για το αντίστοιχο υπουργείο της Ανατολικής Γερμανίας. Το αποτέλεσμα ήταν ένας «σκανδαλωδώς μεγάλος» αριθμός συνεργατών με ναζιστικό παρελθόν και στις δύο υπηρεσίες, σύμφωνα με τους ερευνητές. Δίκτυο πρώην ναζί Η εξήγηση που δίνουν οι ειδικοί είναι ότι στη μεταπολεμική Γερμανία οι ειδικευμένοι υπάλληλοι σε όλους τους τομείς ήταν λίγοι. Έτσι οι υπάλληλοι που είχαν θέσεις στη διοίκηση, τη δικαιοσύνη και την αστυνομία τα χρόνια της ναζιστικής διακυβέρνησης κατάφεραν τελικά να πάρουν αντίστοιχες θέσεις και μετά τον πόλεμο, ακόμη και στα ανώτερα κλιμάκια της υπαλληλικής ιεραρχίας. Παράλληλα έπαιξε ρόλο και ο προσωπικός παράγοντας. Ένα δίκτυο πρώην ναζί στήριξε την ανέλιξη πρώην μελών του ναζιστικού κόμματος, σύμφωνα με την έρευνα. Πολλοί από αυτούς απέκρυψαν βέβαια το ναζιστικό παρελθόν τους. Αλλά κι εκείνοι που δεν το κατάφεραν, συνέχισαν την επαγγελματική τους ζωή χωρίς ιδιαίτερα εμπόδια, γεγονός που είναι συγκλονιστικό κατά τους ερευνητές. Τώρα μένει να εξετασθεί ποιος ακριβώς ήταν ο ρόλος των υπαλλήλων αυτών στο ναζιστικό κόμμα και σε ποιο βαθμό συνέβαλαν στη διαμόρφωση της εσωτερικής πολιτικής της Ανατολικής και της Δυτικής Γερμανίας. Την απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα πρόκειται να αναζητήσουν οι ιστορικοί στην επόμενη φάση της έρευνας.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Δωρο στις πολυεθνικες το «φρεσκο» γαλα! Οργισμενοι οι παραγωγοι.
---------------------------------------------------------------------------------------
Παραχωρουνται με ….ΠΝΠ (!!!) τα περιφερειακα αεροδρομια
-------------------------------------------------------------------------------------
Δουλεια 6 εως 12 μηνες σε 104.000 ανεργους. Δωδεκα προγραμματα απασχολησης με χρηματοδοτηση από πορους του ΕΣΠΑ. Πρεμιερα τον Δεκεμβριο για αντρες και γυναικες ανω των 50 ετων.
---------------------------------------------------------------------------------------
Η Sabah η Huriet και ολες οι τουρκικες εφημεριδες αποθεωνουν τον Φιλη. Τον στηριζουν για την Γενοκτονια των Ποντιων Ρεπουση Τατσοπουλος και Σια Αναγνωστοπουλου. Σημερα η συγκεντρωση διαμαρτυριας των Ποντιακων Σωματειων στο Συνταγμα εξω από τη Βουλη.
---------------------------------------------------------------------------------------
Στους δρομους τα Ατομα ΜΕ Αναπηρια. Κινητοποιηση – σταθμος. Πραγματικος ξεσηκωμος για το αναπηρικο κινημα το χθεσινο συλλαλητηριο! Θα συναντησουν τον πρωθυπουργο στις 3 Δεκεμβριου. Ανανεωσαν το ραντεβου τους στους δρομους για την μεγαλη απεργια στις 12 Νοεμβριου.
-------------------------------------------------------------------------------------
Από τις δεκαδες συμβολικες καταληψεις δημαρχειων που εγιναν σε ολη τη χωρα, τα Σωματεια Εργαζομενων στους ΟΤΑ εστειλαν μηνυμα αγωνα εναντια στα αντιλαικα μετρα και καλεσαν σε συμμετοχη στην πανελλαδικη πανεργατικη απεργια στις 12 Νοεμβρη.
------------------------------------------------------------------------------------
Αγροτικες κινητοποιησεις σημερα στη Θεσσαλια. Με τους αγροτες από τα χωρια του νομου να μπαινουν με τα τρακτερ τους στην πολη της Καρδιτσας για να παρουν μερος στο καρδιτσιοτικο συλλαλητηριο στις 11 το πρωι ξεκινουν από σημερα στη Θεσσαλια οι νεες αγροτικες κινητοποιησεις εναντια στην αντιαγροτικη πολιτικη της ΕΕ και της κατοχικης κυβερνησης.
-----------------------------------------------------------------------------------
Προσχημα οι «προσφυγες» για να σπασει η απεργια των ναυτεργατων.
---------------------------------------------------------------------------------------
Oι Παλαιστίνιοι δεν προσπαθούν να πάνε στον παράδεισο – δραπετεύουν από την κόλαση
"Πες μια προσευχή πριν φύγεις από το σπίτι σου, ντύσου με τα καλύτερα ρούχα σου. Βουρτσίσε τα μαλλιά σου καλά και χαμογέλασε στην κάμερα. Μπορεί να καταλήξεις ως μια ακόμη αφίσα στους ματωμένους τοίχους της πόλης. Κανείς δεν είναι ασφαλής από τα όπλα τους» Αυτό το απόσπασμα γράφτηκε στο Facebook μερικές εβδομάδες πριν από έναν νεαρό Παλαιστίνιο, που έχει υποστεί δεκάδες συλλήψεις και έχει περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του στη φυλακή, λόγω πολιτικών διώξεων, ως αποτέλεσμα της συμμετοχής του σε διαδηλώσεις. Δώστε προσοχή στη διατύπωση: ο συγγραφέας αντιμετωπίζει την έξοδο από το σπίτι ως μια σχεδόν αυτοκτονική πράξη, βλέποντας τον θάνατο ως μια αναπόφευκτη δύναμη στα χέρια του (ισραηλινού) κυρίαρχου. Για τον ίδιο, το μόνο μέσο άμυνας είναι μια σύντομη προσευχή, πριν φύγει από το σπίτι. Στο σημείο αυτό αρχίζει και τελειώνει ο ρόλος της θρησκείας στη συλλογική συνείδηση της αντίστασης μεταξύ των περισσότερων νέων Παλαιστινίων. Οι προσπάθειες να περιγραφούν αυτές οι επιθέσεις, ως τρομοκρατία τύπου ISIS, δεν αποτελεί μόνο μια άλλη αδικία από την κατοχή, αλλά επίσης νομιμοποιεί τη συλλογιστική του Ισραήλ για τη συνέχιση του ελέγχου ενός άλλου έθνους, που αγωνίζεται για την ελευθερία του.
Ο Yair Lapid και το ISIS
Και τώρα για να απομυθοποιηθεί το πιο πρόσφατο ισραηλινό ψέμα: έχουν όλοι αυτοί οι Παλαιστίνιοι πεθάνει για το Al-Aqsa; Η σύντομη απάντηση είναι: όχι. Η πιο μακροσκελής και λιγότερο εκλεπτυσμένη απάντηση: Όχι σε καμιά περίπτωση, υποστηρικτές των Νετανιάχου / Lapid / Herzog. Παρόμοια με τη δεύτερη Ιντιφάντα, το σημερινό κύμα της βίαιης αντίστασης μπορεί να ξεκίνησε μετά από τις ισραηλινές προκλήσεις στο τζαμί, το οποίο αντιπροσωπεύει το εθνικό σύμβολο της ιστορικής Παλαιστίνης - και όχι μόνο το θρησκευτικό του - αλλά συνεχίζει άσχετα με το τι συμβαίνει ή δεν συμβαίνει εκεί τώρα. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτό το κρίσιμο σημείο. Ενώ οι Παλαιστίνιοι αγωνίζονται ενάντια στην κατοχή και τις αδικίες της, οι Ισραηλινοί αγωνίζονται να διατηρήσουν την προπαγανδιστική μηχανή στην εποχή της δήλωσης Μουφτής-Χίτλερ. Για τους ισραηλινούς πολιτικούς και τους εκπρόσωπούς τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι εύκολο να περιγράφουν τους Παλαιστινίους ως Ναζί-φονταμενταλιστικά τέρατα, που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τη δολοφονία των Εβραίων. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα συνέβη την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Yair Lapid - φαινομενικά ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης - πήγαινε από το ένα ευρωπαϊκό τηλεοπτικό στούντιο στο άλλο, όπου εξέφραζε μια μακριά αβάσιμη προπαγάνδα. "Είμαστε αντιμέτωποι με το ISIS ... με ζώα, με δολοφονικούς μουσουλμάνους, που θέλουν να δολοφονήσουν Εβραίους για να κερδίσουν τις 72 παρθένες", ανέφερε στο BBC, στο France 24 και ο Θεός ξέρει πού αλλού. Το παραμύθι των 72 παρθένων, παρεμπιπτόντως, δεν έχει σταθερή βάση στην επικρατούσα τάση του Ισλάμ, την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των Παλαιστινίων τηρούν. Αυτός ο μύθος δεν αναφέρεται καν στο Κοράνι, και σίγουρα δεν είναι αυτός, που οδηγεί τους Παλαιστίνιους να λάβουν μέρος σε βίαιες, αυτοκτονικές πράξεις. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει ούτε καν στις προσωπικές παλαιστινιακές συνομιλίες.
Φυγή από την κόλαση
Οι προσπάθειες να περιγραφούν αυτές οι επιθέσεις, ως τρομοκρατία τύπου ISIS, δεν αποτελεί μόνο μια άλλη αδικία από την κατοχή, αλλά επίσης νομιμοποιεί τη συλλογιστική του Ισραήλ για τη συνέχιση του ελέγχου ενός άλλου έθνους, που αγωνίζεται για την ελευθερία του. Με αυτόν τον τρόπο πείθει τις ισραηλινές μάζες για την ηθική του Εκλεκτού Λαού, ενώ ταυτόχρονα θολώνει το γεγονός, ότι η κατοχή είναι το πραγματικό έναυσμα για το κύμα βίας, παρά η επιθυμία να πεθάνουν ως «shaheeds» (μάρτυρες). Το πιο σημαντικό είναι, ότι αυτή η προπαγάνδα κρύβει την απελπισμένη απόγνωση του μεγαλύτερου τμήματος της παλαιστινιακής νεολαίας, η οποία προκαλείται από την απόλυτη φτώχεια, τις νυχτερινές επιδρομές από το στρατό, τον ξυλοδαρμό γονιών μπροστά στα παιδιά τους, τις συλλήψεις, το θάνατο, τη βία κατά των νέων, μεταξύ πολλών άλλων παραγόντων. Είναι, ειλικρινά, μια δυσβάσταχτη κόλαση.
Το γεγονός ότι πολλοί Παλαιστίνιοι βλέπουν τον αγώνα μας για την ελευθερία ως ένα θρησκευτικό πόλεμο είναι λυπηρό, δεδομένου ότι ενισχύει τη Σιωνιστική αφήγηση και χρησιμεύει μόνο για να εκτρέψει το κύριο ζήτημα για αντίσταση. Ακόμα κι εμείς, οι κοσμικοί, φιλελεύθεροι και άθεοι Παλαιστίνιοι έχουμε μέρος της ευθύνης, δεδομένου ότι δεν κάνουμε αρκετά για να επικρίνουμε και να αντιταχθούμε σε αυτές τις φωνές (αν και αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική συζήτηση). Και όμως, ακόμη και εκείνες οι φωνές, βλέπουν την κατοχή και την αποικιοκρατία ως τον αποκλειστικό λόγο, για να καλέσουν σε τζιχάντ. Μπορούμε να δούμε καθαρά αυτή την άποψη τόσο στο καταστατικό της Χαμάς όσο και της Ισλαμικής Τζιχάντ. Τώρα, ας φανταστούμε τι θα συνέβαινε αν ένας Παλαιστίνιος ηγέτης πήγαινε από στούντιο σε στούντιο στην Ευρώπη, διασκορπίζοντας αντισημιτικό μίσος και συνέκρινε τους Εβραίους με αιμοδιψή ζώα, όπως ο Lapid και ο Νετανιάχου κάνουν με τους Παλαιστίνιους.
Το γεγονός ότι αυτό μόνο θα βλάψει τον δίκαιο αγώνα μας ενάντια στην κατοχή, σε αντίθεση με το όφελος που αποκομίζει ο σιωνισμός με τη δαιμονοποίηση των Παλαιστινίων, είναι αρκετό για να γνωρίζουμε ποια μεριά βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Οι Ισραηλινοί ηγέτες βλέπουν τα ψέματά τους ως ευεργετικά, βλέποντας μόνο τα καθαρά οφέλη από την απονομιμοποίηση των Παλαιστινίων (λες και η αρβύλα της κατοχής δεν ήταν αρκετή για να κάνει τη ζωή τους μια ζωντανή κόλαση). Οι Παλαιστίνιοι, από την άλλη πλευρά, δεν έχουν συμφέρον να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Ειλικρινά, αυτό δεν τους ενδιαφέρει καν. Αυτή τη στιγμή οι νεαροί Παλαιστίνιοι δεν υποκινούνται από την επιθυμία τους να φθάσουν στον ουρανό, αλλά από την ανάγκη τους να ξεφύγουν από την κόλαση.
https://omniatv.com/blog/5704-o%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BF-%E2%80%93-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B7
--------------------------------------------------------------------------------------
Θεσσαλονικη. Ασθενοφορα του ΕΚΑΒ μονο για τα επειγοντα θα εξυπηρετουν από αυριο μεχρι τις 6 του Νοεμβρη και από τις 11 μεχρι της 13 του Νοεμβριου.
-------------------------------------------------------------------------------------
"Η Μυτιλινη η Λεσβος και τ αλλα νησια της Ελλαδος" Γεια σου ρε Τσιπρα αθανατε!!
--------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.
Τις τελευταίες ώρες στα social media έχει γίνει trend το hashtag #irunmarathon. Αυτό το trend έγινε γιατί η Εθνική Τράπεζα από την καρδιά της και την τσέπη της θα δώσει 0,5 ευρώ για κάθε τουίτ που έχει αυτό το hashtag και το συνολικό ποσό θα δοθεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά και συγκεκριμένα στο κέντρο ειδικής φροντίδας παιδιών. Μόνο που δεν είναι ακριβώς έτσι. Ένας χρήστης του twitter έκατσε και διάβασε τους όρους χρήσης και βρήκε ότι η Εθνική Τράπεζα θα δώσει 5.000 ευρώ ανεξάρτητα από το εάν τα tweets και οι αναρτήσεις ξεπεράσουν τον αριθμό των 10.000 [0,5*10.000=5.000].
και λίγο πιο κάτω "Το ύψος του τελικού ποσού που θα διαθέσει η Τράπεζα στον ως άνω Οργανισμό στο πλαίσιο του Προγράμματος εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια και στην απόλυτη κρίση της Τράπεζας." Ρε κάτι μάγκες του μάρκετινκ ε?
Αλήθεια, η ΕΤΕ όταν θα κάνει κατασχέσεις σπιτιών στους γονείς των παιδιών που είναι στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά και συγκεκριμένα στο κέντρο ειδικής φροντίδας παιδιών, τι θα πει; «Ναι αλλά δώσαμε 5.000 ευρώ από τα 1,5 δισ. ευρώ [ως και 4,5 δισ] της ανακεφαλαιοποίησης που έγινε από τους φόρους σας;»
------------------------------------------------------------------------------------------
Εκπεμπει S.O.S. το Νοσοκομειο Βεροιας. Τον κωδωνα κινδυνου κρουει ο Ιατρικος Συλλογος Ημαθιας. Δραματικη η κατασταση στη Χειρουργικη κλινικη, ασθενεις περιμενουν πανω από 3 μηνες για να χειρουργηθουν. Παραιτησεις ιατρων λογω του εξοντωτικου αριθμου εφημεριων.
-------------------------------------------------------------------------------------
Εργαζομενοι ΟΤΑ. «Με τα νεα μετρα θα πεθαινουμε πανω στη δουλεια».
-----------------------------------------------------------------------------------------
Αγροτες Παγγαιου Καβαλας. Ζεσταινουν τις μηχανες των τρακτερ και αποφασιζουν την Κυριακη για το χρονο των κινητοποιησεων.
---------------------------------------------------------------------------------------
Στο νομο Χανιων Κρητης από τις 14 καταληψεις σε σχολεια του Νομου χθες τεταρτη μονο σε 6 σχολεια προχωρησαν οι μαθητες σε κινητοποιηση.
----------------------------------------------------------------------------------------
Ραντεβού στη Γέφυρα Καλογήρου δίνουν την Δευτέρα αγρότες από όλη την Ήπειρο
----------------------------------------------------------------------------------------
13 νέα προγράμματα προσωρινής απασχόλησης για 245.000 ανέργους Ευκαιρίες κατάρτισης και προσωρινής απασχόλησης σε 254.000 ανέργους θα δώσει η κυβέρνηση έως το τέλος του 2016 με βάση τα 13 νέα προγράμματα που ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου. Τα προγράμματα - στα οποία περιλαμβάνεται και η κοινωφελής εργασία 150.000 ανέργων για 8 έως 12 μήνες, από τον Μάρτιο του 2016, σε δημόσιους φορείς- συνδέονται με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας σε κλαδικό και τοπικό επίπεδο, προβλέπουν επιδοτήσεις του μισθού ή των εισφορών με εγγυημένα εργασιακά δικαιώματα και ελάχιστο μισθό 495 ευρώ, υποχρέωση απασχόλησης ενός ποσοστού ανέργων μετά τη λήξη των επιδοτήσεων και, ειδικά για την κατάρτιση και τη μαθητεία πιστοποίηση των γνώσεων και απασχόληση για 6 έως 12 μήνες. Για την εφαρμογή περισσότερων δράσεων υποστήριξης των ανέργων, η κυβέρνηση θα διεκδικήσει επιπλέον κονδύλια 1,2 δισ. - 2 δισ. ευρώ κατά τη διαδικασία επικαιροποίησης του ΕΣΠΑ 2014 - 2020.
Τα 13 προγράμματα Τα προγράμματα που θα προκηρυχθούν στους επόμενους έξι μήνες (σε παρένθεση ο μήνας της προκήρυξης):
1.Πρόγραμμα 10.000 θέσεων εργασίας 12μηνης διάρκειας με έμφαση στους μακροχρόνια και πολύ μακροχρόνια ανέργους, γυναίκες και ανέργους κυρίως άνω των 50 ετών (Δεκέμβριος 2015). 2.Πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης 5.000 νέων ανέργων έως 18-24 ετών, με επιδότηση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης έως 12 μήνες από την έναρξη της δραστηριότητάς τους (Ιανουάριος 2016). 3.Πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης 5.000 νέων ανέργων έως 25-29 ετών, με επιδότηση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης έως 12 μήνες από την έναρξη της δραστηριότητάς τους (Ιανουάριος 2016). 4. Πρόγραμμα «Δράσεις Ολοκληρωμένης Παρέμβασης» για 8.000 νέους ανέργους έως 24 ετών που θα ενταχθούν σε προγράμματα κατάρτισης με εγγυημένη 12μηνη απασχόληση (Φεβρουάριος 2016). 5. Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και ένταξης σε θέσεις απασχόλησης για 10.000 άνεργους νέους ηλικίας 18-24 ετών σε επιχειρήσεις, με επίβλεψη στον χώρο εργασίας και, στη συνέχεια, ένταξη σε νέες θέσεις εργασίας στις ίδιες ή άλλες επιχειρήσεις για επιδοτούμενη απασχόληση διάρκειας 12 μηνών (Φεβρουάριος 2016). 6. Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και ένταξης σε θέσεις απασχόλησης για 3.000 άνεργους νέους ηλικίας 25-29 ετών σε επιχειρήσεις, με επίβλεψη στον χώρο εργασίας και, στη συνέχεια, ένταξη σε νέες θέσεις εργασίας στις ίδιες ή άλλες επιχειρήσεις για επιδοτούμενη απασχόληση διάρκειας 12 μηνών (Φεβρουάριος 2016). 7. Πρόγραμμα συμβουλευτικής, επαγγελματικής Κατάρτισης, πιστοποίησης προσόντων και πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού σε συνεργασία με κλαδικούς φορείς. 15.000 άνεργοι (Μάρτιος 2016) 8. Πρόγραμμα προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας για 1.000 ανέργους για τη δημιουργία startups από νέους 18-29 ετών (Μάρτιος 2016) 9. Πρόγραμμα προώθηση της επιχειρηματικότητας για 3.000 ανέργους άνω των 29 ετών για τη δημιουργία startups (Μάρτιος 2016) 10. Πρόγραμμα απασχόλησης για ΑΜΕΑ σε κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις (Μάρτιος 2016) 11. Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης με εγγυημένη απασχόληση» για 26.000 ανέργους ηλικίας 29-64 ετών. 12. Πρόγραμμα επιδότησης μισθολογικού κόστους για την ενίσχυση της πλήρως ασφαλισμένης εργασίας σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Μάρτιος 2016) στο πλαίσιο της απόφασης για την ενίσχυση, με τροποποίηση του νόμου 4019/2011, της κοινωνικής οικονομίας στον αγροτοδιατροφικό τομέα, στον τουρισμό, στο περιβάλλον αλλά και την ανάληψη πτωχευμένων επιχειρήσεων από συνεταιρισμούς εργαζομένων. 13. Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 8 - 12 μήνες, αντί των 5μηνών (Μάρτιος 2016).
-----------------------------------------------------------------------------------------
Διαδήλωση σήμερα το πρωί στη Ρώμη, έξω από τη Ρωσική πρεσβεία... για να ευχαριστήσουν για την επέμβασή της στη Συρία!
Η ιταλική πατριωτική αριστερά και η Συριακή Παροικία της Ρώμης, πραγματοποίησαν το πρωί διαδήλωση έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας στη Ρώμη, για να ευχαριστήσουν τον λαό και την κυβέρνηση της Ρωσίας, για την ενεργή παρέμβαση στη Συρία, για την Ειρήνη κι εναντίον της τρομοκρατίας. Στη διαδήλωση, ο αγαπημένος φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γιάσερ Αραφάτ, το σύμβολο της Αραβικής Αντίστασης. ο παπάς των Παλαιστινίων, Αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων των Ελληνόρυθμων, ο Hilarion Capucci, εξέφρασε ευχαριστίες στη Ρωσία, για τον αγώνα της εναντίον της τρομοκρατίας!
---------------------------------------------------------------------------------------
Στέλεχος της Χρυσής Αυγής ο ένας από αυτούς που επιτέθηκαν στον Κουμουτσάκο
Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 5 Νοέμβριος, 2015 - 22:26
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε πως ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της επίθεσης στον κ.Κουμοτσάκο σήμερα στην συγκέντρωση των Ποντίων στο Σύνταγμα Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ, ο κ. Τόσκας, οι δράστες προέρχονται από τον χώρο της ακροδεξιας ενώ ένας εξ'αυτών είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως η αστυνομία βρίσκεται κοντά στη σύλληψη του ενός ενώ οι υπόλοιποι ειναι θέμα χρόνου πότε θα συλληφθούν
--------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Χτύπησαν τον Γ. Κουμουτσάκο στη συγκέντρωση των Ποντιακών σωματείων
Χρυσαυγίτες αμαύρωσαν τη σημερινή μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρία των Ποντιακών σωματείων στην πλατεία Συντάγματος, την οποία προσπάθησαν να καπελώσουν, ενώ μία ομάδα από τους συγκεντρωμένους επιτέθηκε στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο. Οι δράστες έριξαν μπουκάλια με νερό και ξύλα εναντίον του βουλευτή, την ώρα που βρίσκοταν κοντά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, τον κτύπησαν με τα χέρια τους και τον εξύβρισαν. Μάλιστα, για να γλιτώσει, διέφυγε προς τα σκαλιά της Βουλής. Καθώς δε άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να φυγαδεύσουν τον βουλευτή της ΝΔ προς την πλευρά του μνημείου του Αγνωστου Στρατιώτη, ομάδα ατόμων κινήθηκαν εναντίον τους, πετώντας πέτρες, ενώ οι αρχές προχώρησαν σε χρήση χημικών.
Όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο κ. Κουμουτσάκος, δράστες της επίθεσης ήταν Χρυσαυγίτες, οι οποίοι προσπάθησαν να «καπηλευθούν» το συλλαλητήριο των Ποντίων. «Επειδή ξέρω και πρόσωπα, επειδή είδα πρόσωπα, ξέρω υπό την καθοδήγηση ποίων αυτοί οι τραμπούκοι έδρασαν, αυτοί οι οποίοι επιχείρησαν να καπηλευθούν τον πόνο και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των ποντιακών σωματείων. Οι πνευματικοί πατέρες είναι αυτοί οι οποίοι έχουν δολοφονήσει, οι οποίοι είναι οι φορείς του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και ό,τι πιο ακραίου υπάρχει στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας» δήλωσε λίγο αργότερα από το βήμα της Βουλής, ο κ. Κουμουτσάκος. Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε να υπάρξει «συνολική καταδίκη» και κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ότι πυροδότησε αυτά που συνέβησαν, ζητώντας την παραίτησή του. «Να αναλογιστεί τι έχει πυροδοτήσει και να πράξει αναλόγως» είπε χαρακτηριστικά.
Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την επίθεση «Φασιστοειδή, που εκμεταλλεύτηκαν τη δικαιολογημένη κινητοποίηση των Ποντίων εναντίον των ανιστόρητων και προκλητικών δηλώσεων Φίλη, επιτέθηκαν, προπηλάκισαν και χτύπησαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Κουμουτσάκο, ο οποίος ως διπλωμάτης έχει δώσει αγώνα για την υποστήριξη των Δικαίων του Ποντιακού Ελληνισμού. Τραμπούκοι αποπειράθηκαν, επίσης, να χτυπήσουν και το βουλευτή κ. Μ. Βαρβιτσιώτη. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τους τραμπουκισμούς και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο. Καλούμε την Ελληνική Αστυνομία να προχωρήσει άμεσα στη σύλληψη και την παραπομπή των δραστών στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Καλούμε τέλος την κυβέρνηση και τους υπουργούς που τροφοδοτούν με τις δηλώσεις τους τα φασιστοειδή, να συνέλθουν και να ανακαλέσουν τις ύβρεις που εκτόξευσαν εναντίον του Ποντιακού Ελληνισμού».
Η μεγάλη συγκέντρωση Τη συγκέντρωση οργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων, η οποία ζητεί την αποπομπή του υπουργού Παιδείας από την κυβέρνηση. Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει πως η παραμονή του «αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας», στο υπουργείο Παιδείας «προσβάλλει την ιστορική αλήθεια». Οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες ελληνικές και του Πόντου και φωνάζουν «να μείνει στα σχολεία του Πόντου η ιστορία να μάθει ο κόσμος όλος για τη γενοκτονία». Παράλληλα, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την αφαίρεση από τη διδακτέα ύλη της Γ΄ Λυκείου, του κεφαλαίου «Παρευξείνιος Ελληνισμός», του μοναδικού, όπως σημειώνουν, με σαφή αναφορά στον όρο Γενοκτονία, αλλά και στην «κατάργηση του βοηθήματος επιβίωσης των ομογενών συμπατριωτών μας».
-----------------------------------------------------------------------------------------
Παρά τις εξαγγελίες του Υπουργείου, τα Νοσοκομεία αιμορραγούν όλο και περισσότερο!...
Πολύ δύσκολη κατάσταση βιώνουν τα Νοσοκομεία όλης της χώρας , γιατί παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για παράταση των επικουρικών, οι συνταξιοδοτήσεις και η υποχρηματοδότηση είναι η κύρια αιτία της συνεχους επιδείνωσης της κατάστασης στα Νοσοκομεία. Οι συνταξιοδοτήσεις των εργαζομένων μέχρι το τέλος του έτους στα Νοσοκομεία θα φθάσουν τις 3000 και ο ίδιος αριθμός περίπου θα είναι και το 2016. Εξάλλου η παράταση των 1000 επικουρικών που εξαγγέλθηκε στο παρά πέντε και η πρόσληψη άλλων 1000 το 2016 επιβαρύνει έτι περισσότερο τα Νοσοκομεία , γιατί η χρηματοδότηση τους έχει μειωθεί σημαντικά και γιατί οι επικουρικοί πληρώνονται από τον ήδη μειωμένο προυπολογισμό των Νοσοκομείων αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει σχετικό κονδύλι από τα Υπουργείο Υγείας!...
----------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝH Συνεχείς καθημερινές προκλήσεις από τον σιωναζιστικό στρατό
Στη Ραμάλα συνεδρίασε χτες η εκτελεστική Επιτροπή της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, για να εξετάσει τη συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση στη Δυτική Οχθη από τις ισραηλινές προκλήσεις. Κατήγγειλε τον αποκλεισμό της Ιερουσαλήμ για τους Παλαιστίνιους και την πλατεία των Τεμένων του Αλ Ακσα, όπως και τις καθημερινές επιδρομές του στρατού, την τρομοκράτηση του πληθυσμού, τις κατεδαφίσεις σπιτιών. Καταδίκασε την πρόσφατη απόφαση της ισραηλινής Βουλής για ποινές έως και τριών χρόνων σε νέους που πετούν πέτρες κατά των κατοχικών δυνάμεων. Ακόμα απηύθυνε έκκληση στον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, να τηρήσει τις συμφωνίες και να επανέλθει στο τραπέζι του διαλόγου και να μην απειλεί να αποσύρει τα δελτία ταυτότητας των Παλαιστινίων, που ζουν σε περιοχές της Ιερουσαλήμ, που βρίσκονται έξω από το τείχος. Παρά τις εκκλήσεις, ο σιωναζιστικος ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις εισβολές σε σπίτια και την τρομοκράτηση του λαού. Χτες, μονάδα του στρατού εισέβαλε στο χωριό Μπιρ ελ Μπάσα, νοτιοδυτικά της Τζενίν, υποτίθεται για να βρει ύποπτους για ενέργειες κατά της ασφάλειας του ισραήλ. Επίσης, έκλεισαν πολλά οδοφράγματα βόρεια της Τζενίν, που χωρίζουν τη Δυτική Οχθη και αποκλείουν την είσοδο σε Παλαιστίνιους εργάτες σε έδαφος του ισραήλ, απαγόρευση που δεν έχει διευκρινιστεί πόσο θα ισχύσει. Αυτό το κλείσιμο δεν επιτρέπει και σε αρκετούς Παλαιστίνιους φοιτητές να περάσουν τα σημεία ελέγχου για να πάνε στις σχολές τους. Το συγκεκριμένο σημείο ελέγχου έχει κλείσει πολλές φορές κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών βδομάδων, μετά από συγκρούσεις με το στρατό όπου σκοτώθηκαν 4 Παλαιστίνιοι. Επίσης, χτες το απόγευμα ισραηλινοί στρατιώτες επιτέθηκαν κοντά σε στρατιωτικό φυλάκιο, βόρεια της Τζενίν, σε συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού της Παλαιστίνης, κατάσχεσαν τις κάμερες και το υλικό των γυρισμάτων, που ετοιμάζονταν για ένα ρεπορτάζ σχετικά με τις καταπατήσεις της αγροτικής γης στην περιοχή.
------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Επαφές του ξεφτιλοΟΗΕ στη Μόσχα και της Συριας στην Τεχεράνη
ΜΟΣΧΑ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- «Το τι θα απογίνει κάθε προσωπικότητα στην πολιτική ζωή της χώρας θα πρέπει να αποφασιστεί από το λαό», δήλωσε χτες ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, μετά από τη συνάντηση που είχε στη Μόσχα για τη Συρία με τον ειδικό απεσταλμένο του ξεφτιλοΟΗΕ, Στέφαν ντε Μιστούρα. Στο πλαίσιο των πολύπλευρων προσπαθειών της ρωσικής πλευράς να διασφαλίσει την ειρηνη στην Συρια, ο Λαβρόφ επέλεξε να επικαλεστεί για τα παραπάνω τόσο την παλιότερη Συμφωνία της Γενεύης όσο και την πρόσφατη Δήλωση που εκδόθηκε στη Βιέννη μετά τη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής. «Μπορούμε για καιρό να διαφωνούμε για το πόσο δημοφιλής είναι ο Ασαντ, αλλά υπάρχει ένας τρόπος να το ελέγξουμε, η έκφραση της θέλησης των Σύρων», συνέχισε ο Ρώσος διπλωμάτης, επιδιώκοντας να διαλύσει εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν (από πολλά δυτικά ΜΜΕ) μετά από προχτεσινές δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων που παρερμηνεύτηκαν προβοκατορικα κατά το δοκούν (αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ρωσία πλέον παίρνει μεγαλύτερες αποστάσεις από τη συμμετοχή του Ασαντ στη λεγόμενη «μεταβατική περίοδο»). Πάντως, μετά την προχτεσινή ανακοίνωση της Μόσχας ότι πιθανώς σύντομα να φιλοξενήσει νέες διαβουλεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και δυνάμεων των «μετριοπαθων» ισλαμοφασιστων των αποικιοκρατων, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ελιζαμπεθ Τράντο, δήλωσε ότι «είναι πρώιμη μια τέτοια συνάντηση», υποστηρίζοντας πως «δεν πιστεύουμε ότι είμαστε έτοιμοι για τέτοιες συζητήσεις μέχρι η διεθνής κοινότητα να επιτύχει μεγαλύτερη συναίνεση για το δρόμο που ανοίγεται μπροστά». Στο μεταξύ, τις δικές του επαφές στην Τεχεράνη συνέχισε και χτες ο Σύρος υφυπουργός Εξωτερικών, Φάιζαλ Μέκνταντ, ο οποίος σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ επισήμανε ότι «συζητάμε για ένα διάλογο σε εθνικό επίπεδο στη Συρία, για το σχηματισμό κυβέρνησης με διευρυμένη αντιπροσώπευση και για μια συνταγματική διαδικασία. Δεν συζητάμε όμως επ' ουδενί για αυτό που αποκαλείται μεταβατική περίοδος» και πρόσθεσε ότι μια τέτοια πρόταση υπάρχει «μόνο στο μυαλό όσων δεν ζουν στην πραγματικότητα». Από την πλευρά του, ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ, υπογράμμισε σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων πως «το συριακό έθνος πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον και εξωτερικοί παράγοντες πρέπει μόνο να διευκολύνουν την πολιτική διαδικασία». Θεωρώ ότι υπάρχει πολιτική λύση για τη Συρία, πρόσθεσε, σχολιάζοντας ότι η συνάντηση της Βιέννης ήταν μια καλή κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση.
Συνομιλία Πούτιν - Ερντογάν Οι εξελίξεις γύρω από τη Συρία, ειδικά μετά τις πρόσφατες συναντήσεις στη Βιέννη, απασχόλησαν και χτεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρ. Τ. Ερντογάν, αν και στη σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου δε δίνονται διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της συζήτησης. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν ακόμα για τις προετοιμασίες της επόμενης συνάντησης του Συμβουλίου Διμερούς Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου που θα γίνει στη Ρωσία τον επόμενο μήνα και συμφώνησαν να συναντηθούν στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των G20 που θα γίνει σε δύο βδομάδες στην Αττάλεια της Τουρκίας. Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμα ότι «επανέλαβαν την ετοιμότητα να συνεχίσουν τον πολιτικό διάλογο και τις προσπάθειες για την ανάπτυξη αμοιβαία επωφελούς εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας».
-------------------------------------------------------------------------------------------
ΡΟΥΜΑΝΙΑ Παραίτηση του πρωθυπουργού
ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Σε παραίτηση οδηγήθηκε χτες ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD), μια κίνηση που συνδέθηκε με μεγάλες διαδηλώσεις με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά σε μεγάλο κέντρο διασκέδασης στην πρωτεύουσα Βουκουρέστι στις 30 Οκτώβρη, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 32 νέοι άνθρωποι και 130 ακόμα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Επίσης, συνδέεται και με παλιότερα σκάνδαλα διαφθοράς στα οποία εμπλεκόταν ο Πόντα, που είχε κατηγορηθεί για πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και φοροδιαφυγή, κατηγορίες που ο ίδιος χαρακτηρίζει κατασκευασμένες. (Πολυ στημενα βεβαια φαινονται ολα αυτα, οπως και η παραιτηση του πρωθυπουργου που παει ετσι για να χασει σιγουρα στις εκλογες). Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την πυρκαγιά και ζήτησε να διαλευκανθεί η όλη υπόθεση. Το κτίριο στο οποίο βρισκόταν το κλαμπ «Κολεκτίβ» ήταν παλιό εργοστάσιο παπουτσιών και όλα δείχνουν ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν ελλειπή σε ό,τι αφορά πυρκαγιά και εξόδους κινδύνου. Για την ίδια υπόθεση την παραίτησή του υπέβαλε και ο δήμαρχος του προαστίου 4. Η υπόθεση της παραίτησης του πρωθυπουργού είναι πιθανό να έχει και βαθύτερες αιτίες, (η κυβερνηση ειχε σχηματιστει στις εκλογες που εγιναν τον Δεκεμβριο του 2012, και σε ένα χρονο ουτως η αλλως θα γινοντουσαν παλι εκλογες), ενώ είναι σίγουρο ότι προκαλεί αναταράξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό, όπου εκτός από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα συμμετέχουν το κόμμα Εθνική Ενότητα για την Πρόοδο στη Ρουμανία (UNPR)(Ουγγροι), και η Συμμαχία Φιλελεύθερων και Δημοκρατών (ALDE). Πάντως, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γκαμπριέλ Οπρέα, από την Εθνική Ενότητα, δήλωσε πως είναι έτοιμος να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού. «Στηρίζουμε τον συνασπισμό μας και είμαστε διαθέσιμοι για να σχηματίσουμε μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού μαζί με το PSD», δήλωσε χαρακτηριστικά. Πάντως, το αντιπολιτευόμενο Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PNL) δήλωσε ότι ζητάει πρόωρες εκλογές και φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν ένας γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα στα κόμματα και συναντήσεις με τον Πρόεδρο την χώρας, Κλάους Γιοχάνις, ο οποίος προέρχεται από το Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα.