Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Σαββατο 28 Νοεμβριου 2015


ΟΞΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ
Ρώσοι σοσιαλδημοκρατες άφησαν φέρετρο με ομοίωμα του Ερντογάν έξω από την τουρκική πρεσβεία στη Μόσχα
27|11|2015 22:37
Οξύνεται η οργή των Ρώσων για την Τουρκία μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, με στελέχη ενός σοσιαλδημοκρατικού κόμματος να αφήνουν ένα φέρετρο με ομοίωμα του Ταγίπ Ερντογαν, κοντά στην πρεσβεία της Τουρκίας στη Μόσχα.
«Οι επικεφαλής της νεολαίας του κόμματος Ρόντινα (Δικαιη Ρωσία, που εχει 64 βουλευτες με 13,2% στο 450μελες κοινοβουλιο της Ρωσιας) άφησαν σήμερα κοντά στην πρεσβεία ένα φέρετρο με μια φουσκωτή κούκλα, ομοίωμα του (Τούρκου) προέδρου Ερντογάν που συμβολίζει την τουρκική πολιτική» γνωστοποίησε σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το κόμμα. Περίπου 20 στελέχη συμμετείχαν σε αυτήν τη διαμαρτυρία, οι οποίοι εναπόθεσαν στεφάνια με τα μηνύματα «στη μνήμη των εχθρών της Ρωσίας» και «στη μνήμη των μαριονετών των ΗΠΑ» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Η δημοτική αρχή της Μόσχας δεν είχε δώσει άδεια για αυτήν τη διαμαρτυρία που στόχευε «να διατυπώσει σθεναρά το αίσθημα δυσφορίας εναντίον της στρατιωτικής πρόκλησης της Τουρκίας και να υπενθυμίσει σε όλες τις δυνάμεις (που δρουν) εναντίον της Ρωσίας ότι οι ενέργειες των ρωσικών αρχών έχουν την πολιτική στήριξη στο εσωτερικό της χώρας» σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η αστυνομία προσήγαγε τους δύο διοργανωτές, ωστόσο τους άφησε ελεύθερους λόγω της ασυλίας που απολαμβάνουν ως δημοτικοί σύμβουλοι, προστίθεται. Στην Κριμαία, μια ομάδα νεαρών έκαψε σήμερα ένα ομοίωμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κεντρική πλατεία της Συμφερόπολης, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
---------------------------------------------------------------------------------------
Συνταρακτική αποκάλυψη: Τούρκος και «Γκρίζος Λύκος» ο αντάρτης που σκότωσε το Ρώσο πιλότο
27 Νοεμβρίου 2015 22:28
Τουρκικής υπηκοότητας και μέλος των «Γκρίζων Λύκων» είναι ο άνδρας που φέρεται να σκότωσε το Ρώσο πιλότο του Su-24, μετάτην κατάρριψή του από τουρκικά F-16 στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο αρχηγός των Τουρκμένων ισλαμοφασιστών, Αλπαρσλάν Τσελίκ, τα πυρά του οποίου αφαίρεσαν τη ζωή στο Ρώσο πιλότο ενώ αυτός προσγειωνόταν με το αλεξίπτωτό του σε συριακό έδαφος, όχι μόνο είναι τελικά Τούρκος πολίτης, αλλά και γιος του δημάρχου της τουρκικής πόλης Κεμπάν, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Ο Τσελίκ, φέρεται να είναι μάλιστα και ακραίος φασιστας, μέλος της γνωστής οργάνωσης των «Γκρίζων Λύκων», ενισχύοντας τους ισχυρισμούς της Ρωσίας για το ρόλο της Τουρκίας στη συριακή κρίση. Υπενθυμίζεται ότι το όνομά του είδε το φως της δημοσιότητας όταν υποστήριξε ψεματα ότι «σκοτώσαμε τους δύο πιλότους ενώ προσγειώνοντας με αλεξίπτωτα», (ενώ είναι γνωστο ότι ο δευτερος πιλοτος ξεφυγε και επεστρεψε στη βαση του με ασφαλεια από Συριους κομαντος που τον αναζητουσαν), λίγο μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού. Παράλληλα, οι ισλαμοφασιστες έδωσαν στη δημοσιότητα ένα ιδιαίτερα σκληρό βίντεο, το οποίο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, απαθανατίζει τον έναν από τους δύο πιλότους νεκρό. Λίγες ημέρες μετά ο Τσελίκ εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το θάνατο του Ρώσου πιλότου...
------------------------------------------------------------------------------------------
Τα 60 άρματα μάχης Μ-60 που στέλνουν οι Τούρκοι από τον Έβρο στα τουρκοσυριακά σύνορα είναι απαρχαιωμένα! Και είναι ελάχιστα, από τα 1500 περίπου που έχουν στον Έβρο. Ουσιαστικά πρόκειται για μια "παρέλαση" και επίδειξη της Τουρκίας, που δεν έχει καμιά δυνατότητα αντιπαράθεσης με μια υπερδύναμη όπως είναι η Ρωσία. Από την άλλη, η Ρωσία, έχει δείξει ότι υπολογίζει τις διεθνείς αντιδράσεις. Δεν έχει κανένα σκοπό να χτυπήσει την Τουρκία για αντεκδίκηση. Εκείνο που την ενδιαφέρει, και το έχει κάνει ξεκάθαρο με όλους τους τρόπους, είναι ότι θελει να απελευθερώσει την Συρία από τους ισλαμοφασίστες των δυτικών αποικιοκρατών. γιατί εκεί έχει τις βάσεις της.
--------------------------------------------------------------------------------------
«Δεν κάνουν έρωτα για ένα σάντουιτς οι ελληνίδες φοιτήτριες»
Ο καθηγητής Γ. Λάζος διαψεύδει δημοσίευμα των «Times» του Λονδίνου
27/11/2015 23:17
Διαψεύδει ο καθηγητής κ. Γρηγόρης Λάζος δημοσίευμα των Times του Λονδίνου με τίτλο «Greek students sell sex for food», το οποίο τον φέρει να δηλώνει ότι Ελληνίδες φοιτήτριες εκδίδονται για να τραφούν. Το δημοσίευμα που, σύμφωνα με τον καθηγητή, προφανώς βασίστηκε σε παρανόηση του συντάκτη του, προσφέρει εύκολη «τροφή» στο αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας βασισμένο σε στερεότυπα αλλά και υπερβολές που διαδίδονται στο εξωτερικό σχετικά με τις παρενέργειες της κρίσης στη χώρα μας.
Ο κ. Λάζος δηλώνει στο «Βήμα» ότι ποτέ δεν δήλωσε κάτι τέτοιο στην εφημερίδα καθώς η πολυετής έρευνα του στο χώρο της πορνείας στην Ελλάδα δεν έχει καταλήξει σε κανένα τέτοιο συμπέρασμα. «Δεν αρνούμαι ότι μπορεί κάτι τέτοιο να έχει συμβεί, πιστεύω όμως ότι μιλάμε για αμελητέα μεγέθη. Πάντως δεν το έχω καταγράψει εγώ» αναφέρει ο κ. Λάζος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, οι Ελληνίδες είναι σήμερα αυτές που κυριαρχούν στην εγχώρια βιομηχανία πορνείας, εκτοπίζοντας εκείνες της ανατολικής Ευρώπης, με το σεξ που προσφέρεται στην Ελλάδα να περιλαμβάνεται πλέον στα φθηνότερα της Ευρώπης. Υπάρχει ξεκάθαρα μια αύξηση των ποσοστών της εκπόρνευσης στη χώρα μας δηλώνει ο κ. Λάζος στο «Βήμα» και το ποσοστό αυτό κυμαίνεται γύρω στο 12 με 12,5% συνολικά ενώ συνδέεται εμφανώς με την κρίση. «Το ποσοστό αυτό δεν είναι αμελητέο όταν διαπιστώνει κανείς ότι η αύξηση αυτή δεν ακολουθείται απο καμία μείωση των αντίστοιχων πληθυσμών» λέει ο κ. Λάζος. Επίσης αναφέρει ότι υπολογίζει την ύπαρξη ενός αριθμού _περίπου 300 άνδρες_ στο κύκλωμα πορνείας πανελλαδικά, ενώ δεν μπορεί να υπολογιστεί το ποσοστό της παιδικής πορνείας. «Υπάρχουν παιδιά που εκδίδονται αλλά ευτυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις η αστυνομία έχει επιθετική στάση» λέει ο κ. Λάζος που προσθέτει όμως ότι γενικά το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των τελευταίων ετών είναι οι ακραίες συνθήκες εξαθλίωσης των γυναικών που συμμετέχουν στα κυκλώματα πορνείας. «Η Πολιτεία δυστυχώς έχει αποφασίσει να αδιαφορήσει για το φαινόμενο, δεν υπάρχει πρόνοια. Στην Ελλάδα όταν μιλάς για πορνεία, τα παραδίδεις όλα στην ελεύθερη αγορά» τονίζει χαρακτηριστικά.
--------------------------------------------------------------------------------------
"Οι Ελληνίδες φοιτήτριες εκδίδονται για μία τυρόπιτα" γνωστοποιεί σε ρεπορτάζ στους TIMES η Ανθή Καρασάββα. Το γράφει από αγανάκτηση: αυτή μόνο κουλούρι. Αχ Ανθή, παντού ισχύει το "οι μεταξωτές αμοιβές θέλουν επιδέξιους ρεπόρτερ". Όσο για σοβαρή ενημέρωση καλύτερη η ESPRESSO από τους TIMES.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Βρέθηκε η δημοσιογράφος του "μετέφρασε" στα Αγγλικά ότι οι Ελληνίδες εκδίδονται για μια τυρόπιτα... Ειχε παρει και συνεντευξη από τον χρυσαυγιτη βουλευτη Ηλια Παναγιωταρο.
--------------------------------------------------------------------------------------
Σημερα εφυγε απο την ζωη ενας συντροφος ο Αλαφρροισκιωτος Παναγιωτης Παπαιωαννου σπλαχνο απο τα σπλαχνα μας Ρηγας Φεραιος....Ξεχασμενος απο ολους πικραμενος ..ο πολιτικος μηχανικος ο συγκατοικος στο Γκρατζ της Αυστρίας ο φιλος και συναγωνιστηςτου Χρηστου Τσουτσουβη Πεθανε σημερα απο ΑΣΙΤΙΑ ...Περιχαρακωθηκε και αφεθηκε στην πικρα του ...στην κηδεία του σήμερα βρέθηκε μόνο μια ξαδέλφη του...... ελπίζω κάτι να γίνει με το τεράστιο αρχείο του και να μην καταλήξει στα σκουπίδια!!
---------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟ ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Σε τρεις τουλάχιστον χώρες της Λατινικής Αμερικής -Βενεζουέλα, Ισημερινό και Βολιβία- εξελίσσεται εδώ και πολλά χρόνια μια ιστορικά πρωτότυπη διαδικασία αριστερής διακυβέρνησης, που επηρεάζει ολόκληρη την περιοχή. Δεν πρόκειται για την κλασική επαναστατική διαδικασία ανατροπής με ένοπλο αγώνα αλλά ούτε και για μια αριστερή διαχείριση του υπάρχοντος συστήματος, πόσο μάλλον για μια διαχείριση σοσιαλδημοκρατικού τύπου. Διαφέρει ακόμη και από το παλιότερο "πείραμα" του "ειρηνικού δρόμου για τον σοσιαλισμό" που επιχειρήθηκε στη Χιλή επί Αλιέντε και είχε τη γνωστή τραγική κατάληξη.
Στις χώρες αυτές οι αριστερές κυβερνήσεις στηρίζονται στην απόλυτη πλειοψηφία του εκλογικού σώματος (με ποσοστά πολύ πάνω από 50%), ενώ οι βαθιές τομές στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή, με σαφή αντιιμπεριαλιστικό και αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό, έχουν την υποστήριξη ισχυρών μαζικών λαϊκών κινημάτων.
Μακριά από το να ανάγω σε πρότυπο τη διαδικασία προς τον "σοσιαλισμό του 21ου αιώνα" -όπως χαρακτηρίζουν το εγχείρημά τους οι λατινοαμερικάνοι σύντροφοι- και χωρίς να είμαι βέβαιος για την τελική επιτυχία της, επισημαίνω μια εντυπωσιακή αδιαφορία της ευρωπαϊκής Αριστεράς απέναντί της. Δεν πρόκειται μόνο για συνέπεια του ευρωκεντρισμού, μιας κληρονομημένης από τους αιώνες της αποικιοκρατίας υποβάθμισης και υποτίμησης του οτιδήποτε συμβαίνει εκτός Ευρώπης. Πολύ φοβάμαι πως πρόκειται για κάτι πιο σημαντικό και επικίνδυνο:
Η ευρωπαϊκή Αριστερά αποφεύγει να προσεγγίσει μια πραγματικότητα που θα την υποχρέωνε σε επανεξέταση της ηττοπαθούς πολιτικής της και της κυρίαρχης άποψης ότι η διαδικασία κοινωνικού μετασχηματισμού έχει πάψει να είναι επίκαιρη μετά από τα κοσμοϊστορικά γεγονότα του 1989-91
-----------------------------------------------------------------------------------------
Η Coca Cola χτύπησε και στο Βόλο
24.11.2015
783 μέρες αγώνα μέχρι σήμερα, και οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Coca-Cola στη Θεσσαλονίκη συνεχίζουν να οργώνουν τη χώρα για να διαδώσουν το μήνυμα του μποϊκοτάζ των προϊόντων της εταιρίας. Μόνο που τώρα πια το μέτωπό τους έχει διευρυνθεί, καθώς η επιχείρηση ανακοίνωσε νέο… επενδυτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει διακοπή λειτουργίας και του εργοστασίου που είχε στον Βόλο. Αυτού του είδους η «επένδυση» αφήνει στον αέρα περισσότερους από 80 εργαζόμενους κι άλλους τόσους εργολαβικούς και «εξωτερικούς συνεργάτες». Σε όλους αυτούς η Coca-Cola Τρία Έψιλον αφήνει δύο επιλογές: εθελούσια έξοδο ή εργασία στο έτερο εργοστάσιο της εταιρίας, στο Σχηματάρι. Αν και την Παρασκευή λήγει η διορία που έχουν οι εργαζόμενοι της μονάδας του Βόλου για να επιλέξουν μεταξύ ανεργίας και εσωτερικής μετανάστευσης, οι τελευταίοι έχουν αποφασίσει να αντιδράσουν. Έχουν βέβαια και το παράδειγμα των συναδέλφων τους της Θεσσαλονίκης, που επί διετία αγωνίζονται (με βασικό όπλο το μποϊκοτάζ των προϊόντων Coca Cola, Fanta, Αύρα, Amita) για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Θέρμης. Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου στο Βόλο θα συμπορευτούν με τον αγώνα αυτό, όπως έχουν αποφασίσει σε γενικές συνελεύσεις. Από την κίνηση της πολυεθνικής, επηρεάζονται άμεσα μια σειρά μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Μαγνησίας, που συνεργάζονταν με την Coca-Cola, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και να έχουν βγει ανακοινώσεις συμπαράστασης από τοπικούς φορείς και το επιμελητήριο της πόλης. Το πανελλαδικό κίνημα «Ούτε γουλιά» ζητά την ενεργή συμπαράσταση των καταναλωτών, προκειμένου να ξαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια της πολυεθνικής και να σταματήσει να «εξάγει» τις δραστηριότητές της στη γειτονική Βουλγαρία, την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα προσπαθεί να διατηρεί την εικόνα της με ακριβοπληρωμένες διαφημιστικές καμπάνιες.
----------------------------------------------------------------------------------------
Πάνω από 50 αποκεφαλισμοί είναι επικείμενει στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Οι μητέρες των πέντε άνδρων καταδικάστηκαν σε θάνατο στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της ali al-Nimr, που παρακάλεσε για επιείκεια.
---------------------------------------------------------------------------------------
Ερχεται μπαραζ πτωχευσεων στους Δημους. Η Σαλαμινα ηταν μονο η αρχη. 17 δις φτανουν τα φεσια τους.
Οι Δημοι λειτουργουν σημερα οριακα, εξαιτιας υης διαρκους μειωσης της κρατικης χρηματοδοτησης, (τα κλεβει η κυβερνηση για να τα δωσει στους ξενους τοκογλυφους), η οποια μειωση φτανει και το 60%.
----------------------------------------------------------------------------------------
Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015
Ο Ερντογάν και τα λαθραία βυτιοφόρα του...
Ο γιος του Ερντογάν, προέδρου της Τουρκίας του ΝΑΤΟ και της προς ένταξη χώρα στη "δημοκρατική" Ε.Ε., εμπορεύεται του πετρέλαιο της ISIS, που κλέβει από την... Συρία!
Μεταξύ των 520 βυτιοφόρων που κατέστρεψαν τα ρωσικά αεροσκάφη, περίπου το 1/4 ανήκαν στην εταιρία της οικογένειας Ερντογάν και συνεργαζόμενη με την τουρκική μαφία, μια από τις πιο επικίνδυνες εγκληματικές οργανώσεις του πλανήτη. Μάλιστα, η τουρκική μαφία είναι η εγκληματική οργάνωση που έχει ιδιαίτερες “εμπορικές” σχέσεις με τη την “οδό Rotshild” στη συνοικία εμπορικών δραστηριοτήτων του Τελ Αβιβ. Ο γιος του Ερντογάν, προέδρου της Τουρκίας του ΝΑΤΟ και της προς ένταξη χώρα στη "δημοκρατική" Ε.Ε., εμπορεύεται του πετρέλαιο της ISIS, που κλέβει από την Συρία! “Μεταξύ των 520 βυτιοφόρων που κατέστρεψαν τα ρωσικά αεροσκάφη, περίπου το 1/4 ανήκαν στην εταιρία της οικογένειας Ερντογάν και συνεργαζόμενη με την τουρκική μαφία, μια από τις πιο επικίνδυνες εγκληματικές οργανώσεις του πλανήτη. Μάλιστα, η τουρκική μαφία είναι η εγκληματική οργάνωση που έχει ιδιαίτερες “εμπορικές” σχέσεις με τη την “οδό Rotshild” στη συνοικία εμπορικών δραστηριοτήτων του Τελ Αβιβ”... περιγράφει το “Strategica” κι όχι κάποια “κομμουνιστική” οργάνωση ή μυστική υπηρεσία.
Οι σχέσεις της οικογένειας Ερντογάν με το λαθρεμπόριο πετρελαίου του Χαλιφάτου, “μετριοπαθής” αντιπολίτευση του Άσαντ, Daesh (Αλ Κάιντα) και σια... είναι γνωστές σε όλους! Ο Μπιλάλ Ερντογάν, 35 χρόνων, τρίτο παιδί του αγαπημένου προέδρου για το ΝΑΤΟ, τη “δημοκρατική” Ευρωπαϊκή Ένωση και πρωτίστως των πρωθυπουργών της Ελλάδας (Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα), σπούδασε στις ΗΠΑ και στους πάντες γνωστός ως ο “επιχειρηματίας” που διακινεί το πετρέλαιο και άλλα ορυκτά, που το Χαλιφάτο κλέβει από το Ιράκ και τη Συρία, προς τις “δημοκρατικές” κι “ελεύθερες” αγορές, της "ελεύθερης οικονομίας", της “πολιτισμένης” Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ασίας και των ΗΠΑ. Μια επιχείρηση δισεκατομμυρίων δολαρίων, που πλουτίζει κυβερνήσεις, και “επιχειρηματίες”, που χρηματοδοτούν πολιτικά κόμματα και κυβερνήσεις στην Ευρώπη του "πολιτισμού και του φωτός"! Ο Μπιλάλ, είναι επισήμως ιδιοκτήτης και πολλών ναυτιλιακών εταιριών, με έδρες στη Βηρυτό και το τουρκικό λιμάνι Ceyhan (40 χιλιόμετρα από τα Άδανα), όπου το κλεμμένο πετρέλαιο πωλείται με κάθε διαφάνεια, χωρίς προφυλάξεις, στις Ευρωπαϊκές εταιρίες με τις οποίες έχει υπογράψει ΕΠΙΣΗΜΑ συμβόλαια ο γιος του αγαπημένου πρόεδρου της Ευρώπης και σήμερα του Αλέξη Τσίπρα. Μεγάλο μέρος αυτού του πετρελαίου, οι ευρωπαϊκές εταιρίες το διοχετεύουν σε ασιατικές χώρες και κυρίως στην Ιαπωνία. Τα παραπάνω δεν αποτελούν “κοινό μυστικό”, αλλά είναι γνωστά σε όλους!
Τα παραπάνω τα γνωρίζουν όλοι οι “ηγέτες” της δύσης, που χαριεντίζονται καθημερινά με τον αγαπημένο τους πρόεδρο Ερντογάν... Λοιπόν, ο πρόεδρος Ερντογάν, με τη συμπαράσταση της “δικαιοσύνης” -πάντα κι σ' όλες της χώρες του κόσμου, με ελάχιστες εξαιρέσεις, η “δικαιοσύνη” είναι το καλύτερο όπλο των καταπιεστών και δαγκώνει σαν δηλητηριώδες φίδι, μόνο τους ξυπόλητους κι ανήμπορους-, καθισμένος στον θρόνο του δηλώνει πως δεν κάνουν κάτι “παράνομο” οι οικογενειακές του επιχειρήσεις. Όμως, εκτός από τους συνήθεις καταγγέλλοντες (κομμουνιστές, αριστερούς, πράκτορες του “δικτάτορα” Άσαντ, Ρώσους και λοιπούς που χαρακτηρίζονται από τους δικούς μας εθνομηδενιστές ως διαπνεόμενους από αντιτουρκικό αίσθημα), ας δούμε τι καταγγέλλει ο Gürsel Tekin, αντιπρόεδρος του τουρκικού αντιπολιτευόμενου κόμματος CHP: “Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, όπου στενοί συγγενείς του προέδρου κατέχουν τα πλειοψηφικά πακέτα των μετοχών και μάλιστα απολαμβάνουν και δημόσιες χρηματοδοτήσεις, παρανόμως από τις τουρκικές τράπεζες”. Η θυγατέρα του πρόεδρου Ερντογάν, η Sumeyye Erdogan, σπουδαγμένη στο Λονδίνο, διοικεί ένα ολόκληρο νοσοκομείο που κατασκεύασαν οι οικογενειακές επιχειρήσεις, μαζί με τις γνωστές και “φιλάνθρωπες” ΜΚΟ του προέδρου στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, όπου καθημερινά τα φορτηγά του τουρκικού στρατού ξεφορτώνουν τραυματισμένους τζιχαντιστές του Χαλιφάτου, της Daesh (Αλ Κάιντα) και των “μετριοπαθών” φονιάδων του ΝΑΤΟ, ώστε να τους περιθάλψουν, να τους ξαναστήσουν στα πόδια τους και να ξανασταλούν στο εσωτερικό της Συρίας, για να συνεχίσουν τον “ιερό” και οθωμανικό πόλεμο εναντίον του “άπιστου δικτάτορα” Άσαντ, που άκουσον άκουσον, η σύζυγός του τολμάει να μην φοράει μαντήλα! (Turkish President’s daughter heads a covert medical corps to help ISIS injured members, reveals a disgruntled nurse) Μάλιστα, στη Συρία πολεμούν εναντίον του Άσαντ, όχι μόνον Τούρκοι στρατιώτες, αλλά και οι Γκρίζοι Λύκοι.
Ένας από αυτούς, ο Alparsian Celik, περηφανεύεται ο ίδιος, ότι μαζί με τους άνδρες του πυροβολούσαν τον Ρώσο πιλότα που κατέβαινε με το αλεξίπτωτο. Κι ο τρομοκράτης είναι γιος του ιστορικού ηγέτη των Γκρίζων Λύκων, του Ramadan Celik! Ο Thierry Meyssan, καταγγέλλει τον Ερντογάν, πως “οργάνωσε τη διάλυση όλων των βιομηχανιών και βιοτεχνιών στο Χαλέπι -πρόκειται για τη βιομηχανική πρωτεύουσα της Συρίας-, κλέβοντας όλες τις μηχανές κι εργαλεία. Ακόμη διακινεί το εμπόριο της αρχαιοκαπηλίας, με τη διεθνή αγορά που έχει δημιουργήσει στην Αντιόχεια”. Επίσης πως “Με την βοήθεια του Γάλλου στρατηγού Benoit Puga, επικεφαλής του Γαλλικού Προεδρικού Μεγάρου, οργάνωσαν την επιχείρηση ΄χημικά όπλα Άσαντ΄, ώστε να προκληθεί η επέμβαση του ΝΑΤΟ”. Η περίφημη δήθεν χρήση χημικών όπλων από τον Άσαντ (Δαμασκός, Αύγουστος 2013), που είχε κάνει και τον Βενιζέλο, να καλεί τις δυτικές δυνάμεις να επέμβουν υπέρ της ανθρωπότητας, εναντίον του Άσαντ. Βέβαια, αυτόν τον ρόλο ανέθεσαν στον Ερντογάν από την αρχή της “αραβικής άνοιξης” στη Συρία, οι “πολιτισμένες” δυνάμεις της δύσης. Ο Γάλλος ΥΠΕΞ Alain Juppé, μέσω του τότε ΥΠΕΞ Νταβούτογλου, έπεισαν τον Ερντογάν ν' αναλάβει δράση εναντίον της Συρίας, υποσχόμενος πλήρη συμπαράσταση, είσοδο στην Ε.Ε. και φυσικά καμία ενόχληση στον πλουτισμό από κλεμμένο πετρέλαιο, αρχαιολογικούς θησαυρούς, εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων... Ήταν οι ΗΠΑ που προώθησαν την ιδέα στον Ερντογάν, να ζητήσει τη δημιουργία “no fly zone” για τη Συρία (όπως ακριβώς επίμονα ζητούσε και ο κ. Ήσυχος, τότε -Οκτώβρης 2014- επικεφαλής “Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας ΣΥΡΙΖΑ”... με τις ανακοινώσεις του ενωμένου τότε ΣΥΡΙΖΑ), με σύμβουλο τον στρατηγό John Allen.
Κατόπιν, τρώγοντας ήρθε η όρεξη στον Ερντογάν... Τώρα ονειρεύεται ακόμη και προσάρτηση ενός τμήματος της Συρίας. Δεν αρκείται στην κατοχή εδαφών της Συρίας, που του "παραχώρησε" η Γαλλία το 1938, ως αποικιακή δύναμη και κτήτορας της Συρίας. Η Αντιόχεια και οι περιοχές της νοτιοδυτικής Τουρκίας, είναι εδάφη της Συρίας, ας μην ξεχνιόμαστε... Ο τοπικός πληθυσμός ομιλεί την αραβική και δεν έχουν απλώς όνειρο της επιστροφή στη Μητέρα Συρία, αλλά δεν έπαψαν ΠΟΤΕ από το 1938, να διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εναντίον του τουρκικού καθεστώτος. Βέβαια, τα ΜΜΕ, η δημοσιογραφική πορνεία δεν ανέφερε ποτέ μια λέξη γι' αυτά. Τώρα, λίγο πολύ μιλούν για “τούρκους” (τουρκομάνους) που ζουν στη Συρία! Η αλητεία της δημοσιογραφικής πορνείας δεν έχει όρια! Η νόμιμη -σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο (κατόπιν αιτήματος της νόμιμης και δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της Συρίας, με διεθνείς παρατηρητές)-, επέμβαση της Ρωσίας, έθεσε φρένο στα σχέδια της δύσης για τη Συρία. Αν οι Ρώσοι δεν είχαν επέμβει, δεν θα χρειαζόταν οι “τρομοκρατικές” επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι και όπου αλλού εκδηλωθούν στην Ευρώπη. Οι φονικές επιθέσεις των “τζιχαντιστών” στην Ευρώπη, αποτελούν αναγκαιότητα για τη δημιουργία του "Μόνιμου και διαρκούς Φόβου”, της αναγκαίας προϋπόθεσης ελέγχου της κοινής γνώμης. Έτσι, παραμένουν στο “παιχνίδι” οι δυνάμεις της νέας τάξης.
Παραμένει δική μας απορία, γιατί κανένα ελληνικό ΜΜΕ και δημοσιογράφος δεν έκανε ούτε μία αναφορά στο γεγονός: ΣΟΚ! To Παρίσι αρνήθηκε να παραλάβει λίστα Γάλλων τρομοκρατών από τη Συρία! Όπως επίσης, καμία αναφορά δεν γίνεται στην πριν ολίγων ημερών απόφαση του Γάλλου Υπουργού των Εσωτερικών Cazeneuve, να απαγορεύσει στους Γάλλους Δικαστές τη συνέχιση της έρευνας για τον 32χρονο Amedy Coulibaly, που τον Γενάρη του 2015, με την τότε “τρομοκρατική” επίθεση στο σατυρικό περιοδικό “Charlie Hebdo”, ο Amedy Coulibaly κλείσθηκε στο “εβραϊκό” παντοπωλείο Hyper Cocher -όπως ήταν “εβραϊκό” το κλαμπ της πρόσφατης σφαγής-, δολοφόνησε 5 αθώους πολίτες και οι ειδικές δυνάμεις της Γαλλίας τον "τελείωσαν" με τρόπο που δημιούργησε αμφιβολίες και στους δικαστές. Πριν κλείσει με κυβερνητική απόφαση η δικαστική έρευνα, η εφημερίδα του Καλαί “La Voix du Nord” έγραψε για την υπόθεση: “Ένα δίκτυο που δημιούργησαν κρατικές δυνάμεις”... στρατολογούσε και μέσω ποινικών καταδίκων, μισθοφόρους για να σταλούν στη Συρία, να πολεμήσουν μαζί με τους “εξεγερμένους” τον Άσαντ. Τώρα οι Γάλλοι Δικαστές δεν μπορούν να συνεχίσουν την έρευνα. Τέθηκε θέμα “εθνικής ασφάλειας”! Πως μια δικαστική έρευνα, σε μια χώρα “του φωτός και του πολιτισμού” -όπως μας έκαναν πλύση εγκεφάλου τα ΜΜΕ, με την ευκαιρία της σφαγής στο Παρίσι- θα μπορούσε να βλάψει την “εθνική ασφάλεια”; Οι Γάλλοι Δικαστές οφείλουν να εγκαταλείψουν την έρευνα στην “πολιτισμένη” Γαλλία. Η απόφαση του υπουργού των Εσωτερικών Cazeneuve και προϊσταμένου των γαλλικών Μυστικών Υπηρεσιών, είναι σαφής: “sécret défense”!
Υ.Γ. Με τις εξελίξεις (επέμβαση Ρωσίας στην περιοχή, πλήρης ήττα της δύσης, σημερινή δολοφονία Κούρδου δικηγόρου από τον Ερντογάν, ίσως δεν ήταν υπερβολικό κι επαληθευτεί το: Θα δούμε τους κατασκευαστές των «Ανοίξεων» να βομβαρδίζουν και ν’ ανατρέπουν τον Ερντογάν; Τα "χαρτιά" που διαθέτει ο Ερντογάν για να "κρατάει" εκβιαστικά τα αφεντικά του, μπορεί να μην του φανούν χρήσιμα, ή ικανά να τον διασώσουν. Κι ο Καντάφι νόμιζε πως δεν θα τολμούσαν, όταν χρηματοδοτούσε σχεδόν όλους τους ευρωπαίους ηγέτες...
-------------------------------------------------------------------------------------
FOAB: Father of All Bombs – Η Ρωσία έριξε «τον πατέρα όλων των βομβών» στη Ράκκα
Δημοσιεύθηκε: 28/11/2015 15:35
H Ρωσία βομβάρδισε τους ισλαμιστές στην Deir Ez-Zor και σε άλλες πόλεις της Συρίας χρησιμοποιώντας “τον πατέρα όλων των βομβών” τη FOAB ένα απίστευτης ισχύος θερμοβαρικό όπλο που ισοδυναμεί με τακτικό πυρηνικό χτύπημα! Το αποτέλεσμα ήταν με ένα χτύπημα 600 ισλαμιστές νεκροί! Ταυτόχρονα ρωσικές ειδικές δυνάμεις κυνηγούν Τούρκους και Τουρκμένους στα βουνά κοντά στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας ενώ οι ισλαμιστές στη Ράκκα καήκαν ζωντανοί: Βομβαρδίστηκαν με εμπρηστικές βόμβες. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία χρησιμοποιεί FOAB εναντίων ισλαμιστών τρομοκρατών. Εντύπωση είχε προκαλέσει η αναφορά του ρωσικού υπουργείου Άμυνας πριν λίγες ημέρες ότι με ένα πύραυλο εξολοθρεύτηκαν 600 ισλαμιστές. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο συριακός Στρατός μάζευε τα πτώματα των ισλαμιστών γύρω από την περίμετρο του αεροδρομίου μετά το χτύπημα. “H Ρωσία εξαπέλυσε πυραύλους cruise εναντίον θέσεων του ISIS στη Συρία από πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο και στην Κασπία Θάλασσα, μόνο ένας πύραυλος σκότωσε 600 τρομοκράτες στην Deir Ezzor” είχε πει ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού. “Στις 20 Νοεμβρίου, πολεμικά πλοία από την Κασπία Θάλασσα εκτόξευσαν 18 πυραύλους cruise σε επτά στόχους τρομοκρατών σε Ράκκα, Ιντλίμπ και Χαλέπι. ‘Όλοι οι στόχοι καταστράφηκαν” είπε ο Σ.Σοιγκού σε αναφορά του προς τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. H ρωσική Αεροπορία όπως σας είχαμε ανακοινώσει φαίνεται ότι έκανε χρήση του “πατέρα όλων των βομβών” τη FOAB ένα απίστευτης ισχύος θερμοβαρικό όπλο που ισοδυναμεί με τακτικό πυρηνικό χτύπημα. H FOAB είναι είναι ένα ρωσικό θερμοβαρικό υπερόπλο, τέσσερις φορές πιο ισχυρό από την αμερικανική GBU-43/B και αποτελεί το πιο ισχυρό συμβατικό μη πυρηνικό όπλο το οποίο δοκιμάστικε επιτυχώς στις 11 Σεπτεμβρίου του 2007. Στο ρωσικό οπλοστάσιο αντικαθιστά πλέον τα τακτικά πυρηνικά όπλα. Είναι το ισοδύνομο 44 τόνων ΤΝΤ και χρησιμοποιεί 7 τόνους νέου τύπου υψηλής εκρηκτικότητας. Η έκρηξη και η πίεση του κύματος έχει παρόμοιο αποτέλεσμα με τακτικό πυρηνικό όπλο (ακτίνα κύματος 300 μέτρα).
----------------------------------------------------------------------------------------
Η «ΥΠΕΡΟΧΗ» ΖΩΗ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ!
Δημοσιεύθηκε: 28/11/2015 17:37
Πως είναι η ζωή στο αποκαλούμενο Ισλαμικό Χαλιφάτο ιδιαίτερα για τις γυναίκες που θεωρούνται τα «χωράφια» του αρσενικου, σύμφωνα με το ίδιο το Κοράνι ? Σε αυτό το βίντεο μια αποκλειστική συνέντευξη μας ανοίγει κυριολεκτικά τα μάτια καθώς εκεί οι γυναίκες ρισκάρουν την ζωή τους και αποκαλύπτουν με κρυφή κάμερα το τι ζουν μέσα στην Μοσούλη των Τζιχαντιστών. Αλλά ας δούμε τι λέει το αποκαλυπτικό αυτό βίντεο : «Εμείς δεν διαλέξαμε τους ISIS αυτή ήρθαν σε εμάς». Πριν, ομολόγει αυτή η γυναίκα, δεν είχαν και καλή σύνδεση ρεύματος αλλά τουλάχιστον μπορούσαν να μαγειρεύουν και να ψήσουν. «Μπορούσαμε να ικανοποιήσουμε τις καθημερινές ανάγκες μας. Αλλά τώρα γυρίσαμε πίσω σε παλιές εποχές. Δεν υπάρχει πλέον ούτε ρεύμα αλλά και ούτε πόσιμο νερό. Δεν υπάρχουν πλέον ούτε δημόσιες υπηρεσίες για τους πολίτες. Από τότε που ήρθαν αυτοί οι άνθρωποι δεν υπάρχει ούτε φαγητό ούτε δουλιές. Μας αφαίρεσαν την ζωή μας και μας πήγαν πίσω στο 1945». Και συνεχίζει να περιγράφει την καθημερινή τους τραγωδία : «Οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν σταματήσει και τα πάντα έχουν μολυνθεί. Πριν υπήρχαν απορριμματοφόρα που μάζευαν τα σκουπίδια στην ώρα τους και καθάριζαν και τους δρόμους, τώρα δεν υπαρχή καμία υπηρεσία. Τα πάντα είναι μολυσμένα ακόμα και το νερό που πίνουμε. Το πίνουν τα παιδιά μας και πρέπει μετά να τα πηγαίνουμε στο νοσοκομείο γιατί έχουν πόνους στο στόμαχε και διάρροιες. Χρησιμοποιούμε ξύλα για μαγείρεμα και όλα είναι πολύ δύσκολα. Τα παιδιά μας κλαίνε, μας παρακαλάνε για φαγητό αλλά δεν έχουμε τίποτα να τα δώσουμε Χρειάζονται ρούχα αλλά δεν έχουμε να τους δώσουμε». Μια άλλη γυναικά λέει για τους ISIS ότι όταν ήρθαν εκεί τους υπέβαλαν τις ισλαμικές τους αρχές, κατι εντελώς παρανομο. Τις υποχρέωναν να σκεπάζονται και το πρόσωπο με κάτι σε μαύρο χρώμα. «Και όχι μόνον αυτό, άρχισαν να μας φέρονται με βία και μας χτυπούσαν. Δεν έχουν κανέναν σεβασμό απέναντι στις γυναίκες. Η ζωή μας έχει αλλάξει πολύ αλλά η ελπίδα μας κάνει να τα υπομένουμε. Ευχομαστε να γυρίζαμε πίσω όπως ήταν τα πράγματα παλαιοτέρα. Ευχόμαστε να πάρει στα χεριά την κατάσταση ο στρατός αντί να ζούμε έτσι.» Και συνεχίζει με την ευχή : «Με την βοήθεια του Θεού να φυγή επιτέλους από εδω το ISIS για να μπορέσουμε να ζήσουμε φυσιολογικά και να ντυνόμαστε φυσιολογικά όπως παλιά. Να μπορούμε να βγαίνουμε έξω, να επισκεπτόμαστε συγγενείς και να απελευθερωθούμε από την φυλακή που μας έβαλε το ISIS. Να μας λυπηθεί ο θεός και να μας απελευθερώσει. Κουραστήκαμε. Ζούμε μια ζωή στην μιζέρια και δυστυχία. Πότε θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο ?» Αυτή είναι λοιπόν η «υπέροχη» ζωή μέσα στο Ισλαμικό Χαλιφάτο. Μια ζωή μαρτύριο ιδιαίτερα για τις γυναίκες.
----------------------------------------------------------------------------------------
Το Ιράν στο πλευρό των Ρώσων – Η Τουρκία θα πληρώσει βαρύ τίμημα
Δημοσιεύθηκε: 28/11/2015 17:02
Ο κορυφαίος Ιρανός στρατηγός και σύμβουλος του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, οΓιαχία Ραχίμ Σαφαβί (Yahya Rahim Safavi), σε δηλώσεις του αναφερόμενος στην κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία, στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, μίλησε για «στρατηγικό λάθος» της Άγκυρας για το οποίο είναι βέβαιο ότι θα πληρώσει βαρύ τίμημα. «Η Τουρκία μετά βεβαιότητας θα υποστεί μεγάλη χασούρα από αυτό το περιστατικό», είπε, προσθέτοντας ότι εκτός από ότι βοηθά τους τζιχαντιστές και είναι η δημιουργός της ανασφάλειας στη Συρία εδώ και πέντε χρόνια, διέπραξε στρατηγικό λάθος καταρρίπτοντας το ρωσικό μαχητικό. Η Τουρκία έχει καταφέρει να βάλει τους πάντες απέναντί της, εκτός ίσως από τη Σαουδική Αραβία (ακόμα). Είναι μια χώρα που έχει απέναντι της τόσο το Ισραήλ όσο και το Ιράν, τους Κούρδους, τους Ρώσους, ακόμα και οι ΗΠΑ δείχνουν με κάθε τρόπο ότι επιθυμούν να αποστασιοποιηθούν.
----------------------------------------------------------------------------------------
Διαδήλωση στο Λονδίνο από εθνομηδενιστες της Νεας Ταξης κατά των βρετανικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία
Δημοσιεύθηκε: 28/11/2015 16:45
Κανα δυο χιλιάδες εθνομηδενιστες της Νεας Ταξης αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα πορεία στο Λονδίνο ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για βρετανικές αεροπορικές επιδρομές κατά της τζιχαντοφασιστικής οργάνωσης Ισλαμοφασιστικό Κράτος στη Συρία, επί του οποίου θα αποφανθεί το κοινοβούλιο μέσα στις επόμενες ημέρες. Η διαδήλωση πραγματοποιείται την επομένη της έκκλησης του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ προς τους Βρετανούς βουλευτές να εγκρίνουν τις επιδρομές στη Συρία δύο εβδομάδες μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το ΙΚ. Ενώ η Γαλλία επιδιώκει να οικοδομήσει τη μεγαλύτερη κατά το δυνατόν συμμαχία, διαδηλώσεις εθνομηδενιστων προγραμματίζονται σήμερα και στην Ισπανία ενάντια σε ενδεχόμενη ισπανική στρατιωτική εμπλοκή κατά της τζιχαντοφασιστικής οργάνωσης. Όταν οι τζιχαντοφασιστες εσφαζαν τον αοπολο κοσμο οι εθνομηδενιστες βγαζουν το σκασμο! Η διαδήλωση των αληταραδων εθνομηδενιστων και των καθυστερημενων που τους ακολουθουν που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της τροτσικιστικης εθνομηδενιστικης οργάνωσης “Stop The War” (Σταματήστε τον Πόλεμο) είναι μια δοκιμασία για το Εργατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης που είναι βαθιά διχασμένο σχετικά με την επιλογή αν θα υποστηρίξει ή όχι τις αεροπορικές επιδρομές που ζητεί ο συντηρητικός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Ο νέος ηγέτης των Εργατικών, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, πρώην συμπρόεδρος της “Stop The War”, αντιτίθεται στις επιδρομές αυτές, ωστόσο αρκετοί βουλευτές του κόμματός του έχουν ήδη δηλώσει ότι θα ψηφίσουν υπέρ μιας δέσμευσης για τη Συρία. “Η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για μια βρετανική επέμβαση στη Συρία αναμένεται να διεξαχθεί την προσεχή εβδομάδα. Τα φοβερά γεγονότα στο Παρίσι δείχνουν ότι είναι πιθανότερο να εγκριθεί η πρόταση της κυβέρνησης. Ωστόσο, τέτοιοι βομβαρδισμοί δεν αναμένεται να σταματήσουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Η εθνομηδενιστικη τροτσικιστικη οργάνωση Stop The War υποστηριζει τους λαθρομεταναστες και την καταργηση των συνορων, αδιαφορει για την ανεργια και την φτωχεια των εργαζομενων, υποστηριζε ότι πρεπει να σφαξουν οι τζιχαντοφασιστες τον «δικτατορα» Ασαντ, και υποτιθεται πως αντιτίθεται σε μια στρατιωτική απάντηση από την Δυση”, υπογραμμίζει η αλητικη εθνομηδενιστικη τροτσικιστικη οργάνωση στην έκκληση που απηύθυνε για τη διαδήλωση. Αρκετές διαδηλώσεις προγραμματίζονται στη Βρετανία. Η μεγαλύτερη θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στη Ντάουνινγκ Στριτ, στο Λονδίνο. Προσωπικότητες, όπως ο σκηνοθέτης Κεν Λόουτς και ο μουσικός Μπράιαν Ίνο, υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή κατά της στρατιωτικής εμπλοκής της Βρετανίας που θα επιδοθεί στον Ντέιβιντ Κάμερον. Ο πρωθυπουργός προσπαθεί εδώ και μήνες να αποσπάσει μια συναίνεση για να εξασφαλίσει μια ψηφοφορία που θα εγκρίνει την επέκταση στη Συρία των αεροπορικών επιδρομών που η Βρετανία διεξάγει κατά του ΙΚ στο Ιράκ. Οι προσπάθειές του εντάθηκαν μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι και οι συνεργάτες δηλώνουν σήμερα πεπεισμένοι ότι ο Κάμερον μπορεί να πείσει τους βουλευτές. Η επιφυλακτικότητα του Ντέιβιντ Κάμερον εξηγείται καταρχήν από την ταπείνωση γνώρισε το 2013, όταν το κοινοβούλιο είχε ασκήσει βέτο στο σχέδιό του τότε για επέμβαση στη Συρία, κατά της Συριας και του Προεδρου της Μπασάρ αλ-Άσαντ. Αλλά επίσης από τη βρετανική συμμετοχή στην εισβολή στο Ιράκ το 2003, η οποία είχε δυσαρεστήσει πολύ την κοινή γνώμη και μεγάλο μέρος της πολιτικής τάξης.
---------------------------------------------------------------------------------------
Δολοφονήθηκε ο Κούρδος πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ - Ο Ερντογάν τον είχε χαρακτηρίσει μέλος του PKK-τρομοκράτη!
Διαδηλώνουν σε όλη την Τουρκία για τη δολοφονία του Κούρδου δικηγόρου... Τα συνθήματα που ακούγονται είναι “Ο Ταχίρ Ελτσί είναι αθάνατος” και “Εκδίκηση ΡΚΚ”!
Διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία πυροδότησε η δολοφονία του Κούρδου δικηγόρου και Προέδρου της Δικηγορικής Ένωσης Ντιγιαρμπακίρ Ταχίρ Ελτσί. Η αστυνομία παρεμβαίνει χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και πιεσμένο νερό εναντίον των διαδηλωτών.
Στο Ντιγιάρμπακιρ, τα συνθήματα που ακούγονται είναι “Ο Ταχίρ Ελτσί είναι αθάνατος” και “Εκδίκηση ΡΚΚ”. Πορεία ξεκίνησε και στην λεωφόρο Ιστικλάλ στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Η αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού και δακρυγόνα προκειμένου να διαλύσει περίπου 2.000 διαδηλωτές που συμμετείχαν σε πορεία στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, μετά τη δολοφονία ενός πολύ γνωστού Κούρδου δικηγόρου στη νοτιοανατολική Τουρκία, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Διαμαρτυρίες έγιναν στην Προύσα, στην Σανλιούρφα και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας. Νέα επίθεση στο χώρο που δολοφονήθηκε ο Ελτσί, εναντίον εισαγγελέα
Δεύτερη επίθεση πραγματοποιήθηκε στο χώρο όπου δολοφονήθηκε ο Πρόεδρος της Δικηγορικής Ένωσης Ντιγιάρμπακιρ Ταχίρ Ελτσί. Η νέα επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον του εισαγγελέα και της ομάδας του, οι οποίοι πήγαν για έρευνα στο χώρο της δολοφονίας του Ελτσίν. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά ενώ ο εισαγγελέας απομακρύνθηκε. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι ο θάνατος του Ταχίρ Ελτσί είναι ή δολοφονία ή από διερχόμενα πυρά κατά τη διάρκεια της μάχης. “Μπορεί να υπήρξε σχέδιο δολοφονίας του Ταχίρ Ελτσί. Ο στόχος είναι καθαρός, ο στόχος είναι η Τουρκία. Το επεισόδιο δεν θα μείνει ανεξιχνίαστο. Θα γίνουν έρευνες και θα ενημερωθεί η κοινή γνώμη”, είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Σύμφωνα με εικόνες που κυκλοφορούν, τα επεισόδια στα οποία δολοφονήθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικηγόρων ξεκίνησαν όταν ένα ταξί έφτασε στην περιοχή, μόλις ελάττωσε ταχύτητα το πλησίασε αστυνομικός ντυμένος πολιτικά και άνοιξε την πόρτα. Αυτοί που βρίσκονταν στο ταξί χτύπησαν τον αστυνομικό και μετά κατευθύνθηκαν προς το χώρο που βρισκόταν ο Ταχίρ Ελτσίν. Επίσης οι αρχές ερευνούν την εικόνα ενός άντρα με ελαφρύ μούσι που καταγράφεται από τις κάμερες να τρέχει με ένα πιστόλι στο χέρι. Πιστεύεται ότι είναι ο δολοφόνος του Ελτσί. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικηγόρων Τουρκίας Μετίν Φεϊζίογλου κάλεσε όλες τις Ενώσης Δικηγόρων στο Ντιγιάρμπακιρ δηλώνοντας ότι “αυτή η αισχρή επίθεση δεν ήταν μόνο εναντίον του αδελφού μας Ταχίρ αλλά εναντίον ολόκληρης της Τουρκίας”.
--------------------------------------------------------------------------------------
ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΟΔΟΥΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΜΜΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ
Οι ρωσικές δυνάμεις εντόπισαν 400 Τούρκους στρατιώτες στη Συρία - Ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν όλα τα τουρκικά οχήματα
28/11/2015 8.33
Οι Ρωσικές δυνάμεις εντόπισαν 400 Τούρκους στρατιώτες οι οποίοι είναι ντυμένοι τζιχαντιστές και έχουν αναπτυχθεί σε χωριά γύρω από την Αζάζ, τη Τζαραμπλούζ και το Χαλέπι μετά από πληροφόρηση από τους Κούρδους και κινούνται προς την κατεύθυνση αφανισμού τους ενώ ρωσικά βομβαρδιστικά και μαχητικά κόβουν τις διόδους εφοδιασμού των χιλιάδων ισλαμιστών σφραγίζοντας τα συροτουρκικά σύνορα.
Oι 400 αυτοί τούρκοι στρατιώτες είναι εκτός των 250 που είχαν σταλεί στα τουρκμενικά χωριά ενώ έχουν αποκλειστικό στόχο την ανακοπή της προέλασης των Κούρδων και συντονίζουν τις επιχειρήσεις των διαφόρων τρομοκρατικών ισλαμιστικών οργανώσεων. Με το να σφραγίσουν τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας αφήνουν τους ισλαμιστές χωρίς προμήθειες όπλων, πυρομαχικών και τροφίμων και χωρίς γραμμή υποχώρησης ενώ δεν έχουν κάπου να στείλουν για περίθαλψη τους τραυματισμένους. Οι Τούρκοι δρουν στο σημείο αυτό συντονίζοντας τις κινήσεις των ισλαμιστικών οργανώσεων ώστε οι Κούρδοι να μην καταφέρουν να κερδίσουν έδαφος, να μην περάσουν τον Ευφράτη και καταλάβουν το βόρειο Χαλέπι.
Παράλληλα η Ρωσία συντονίζει τις κινήσεις της με τη Συρία ώστε να μπλοκάρει τα συροτουρκικά σύνορα και να εξαλειφτεί η τρομοκρατία στο συριακό έδαφος. Ποια σημεία δείχνουν ενεργό πόλεμο Ρωσίας-Τουρκίας; Η Τουρκία σταμάτησε όλες της πτήσεις πάνω από τον συριακό εναέριο χώρο υπό το φόβο κατάρριψης από τους S-400 Triumf. Ο Σ.Λαβρόφ είπε ότι σταματά τη χορήγηση βίζας σε Τούρκους πολίτες ενώ η ρωσική αστυνομία συνέλαβε 39 τούρκους επιχειρηματίες Η Μόσχα ανακοίνωσε επίσης αυστηρούς ελέγχους σε τουρκικές εισαγωγές τροφίμων. Περισσότερα από 1000 τουρκικά φορτηγά με αγροτικά και βιομηχανικά προιόντα "κόλησαν" στα σύνορα Γεωργίας-Ρωσίας.
Την Πέμπτη ο Ρώσος ηγέτης, B.Πούτιν, στην συνέντευξη με τον Φ.Ολάντ είπε: "Οι ΗΠΑ γνώριζαν την τοποθεσία και την ώρα που τα μαχητικά μας θα χτυπούσαν συνεπώς και η Τουρκία που ανήκει στον συνασπισμό αυτό το γνώριζε... αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο..δεν θα υπάρξει καμία επανάληψη αυτού του περιστατικού διαφορετικά δεν θα χρειαστούμε την συνεργασία με κανέναν, κανένα συνασπισμό και καμία χώρα"! Tις τελευταίες δύο ημέρες αν και ο Β.Πούτιν έχει πει ότι η Ρωσία δεν θα πάει σε πόλεμο με την Τουρκία για "το μαχαίρωμα στην πλάτη" εντούτοις τα ισραηλινά ΜΜΕ τονίζουν από από την Τετάρτη το βράδυ τα ρωσικά βομβαρδιστικά και μαχητικά αεροσκάφη έχουν ανατινάξει κάθε τουρκικό όχημα που κινείται ή έχει σταθμεύσει εντός της Συρίας! Βομβαρδίστηκε το πέρασμα Bab al-Hawa στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, ρυμουλκά, τρακτέρ, φορτηγά που ανήκουν σε Τουρκικές "ανθρωπιστικές' οργανώσεις στα σύνορα με τη Συρία.
Ο Β.Πούτιν δεν έκανε "εκπτώσεις": Έστειλε απλά τα βομβαρδιστικά του να καταστρέψουν τα οχήμα της τουρκικής οργάνωσης που με το πρόσχημα ανθρωπιστικού φορτίου έστελνε όπλα και πυρομαχικά στους Τουρκμένους ενώ αρνήθηκε να απαντήσει και σε οποιαδήποτε κλήση του Ρ.Τ.Ερντογάν. Eπιπλέον, οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία στοχεύουν στην διάλυση των ισλαμιστικών τρομοκρατικών ομάδων που πολεμούν τον Μ.Άσαντ. Βαριά ρωσικά βομβαρδιστικά αυτή τη βδομάδα κόβουν τις διόδους εφοδιασμού των χιλιάδων ισλαμιστών από τη μοναδική πηγή επανεξοπλισμού με προμήθειες όπλων, πυρομαχικών, τροφίμων και μαχητών και τους αφήνουν χωρίς γραμμή υποχώρησης ενώ δεν έχουν να στείλουν κάπου και τους τραυματισμένους τους. Μετά από μια-δυο βδομάδες εντατικών ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών εναντίον τουρκικών κομβόι αναμένεται ο συριακός Στρατός με τη Χεζμπολάχ να εξαπολύσουν σφοδρή αντεπίθεση και να τους καταστρέψουν.
----------------------------------------------------------------------------------------
O Tσιπρας με την παλαιστινιακη μαντιλα / ο Τσιπρας με το κιπα στο κεφαλι.
Ο Τσιπρας εξω απο την εκκλησια να μην θελει να μπει γιατι ειναι αθεος / ο Τσιπρας καθε δευτερη μερα με τον Ιερωνυμο να του χαιδευει τα γενια, να γλωσσοφιλαει εικονες, να λουζεται με αγιασμο, να φοραει την κορδελα της Μις Ορθοδοξιας 2015. Ο Τσιπρας πολεμαει με την διαπλοκη και το κεφαλαιο / ο Τσιπρας κανει μποτοξ καθε Τεταρτη στην Αγγελοπουλου και της χαιδευει την μασκα που χει για προσωπο. Και με τις Σκουριες και με τον Μπομπολα.
Και κατα της αστυνομικης βιας και με τα δακρυγονα και το ξυλο να πεφτουν βροχη. Και πολεμαμε το παλιο και ζηταμε ευρεια συναινεση απο καθε δεινοσαυρο που θα περασει εξω απο το Μαξιμου. Και κατα των μνημονιων και υπερ της Ευρωπης που σε θελει μονο αν εφαρμοσεις 246 μνημονια. Και με τους προσφυγες και με τα κεντρα κρατησης προσφυγων. Και με τον αστυφυλαξ και με τον χωροφυλαξ. Και στα αλωνια και στα σαλονια, 8 καρπουζια κατω απο την ιδια μασχαλη. Πολιτικος αγυρτης που εχασε το ελαχιστο ερεισμα στην κοινωνια οταν εκανε την πιο επικη κωλοτουμπα απο εποχης Ναντιας Κομανετσι, παλευει να βρει συμμαχους για να κρατηθει στην εξουσια μαζι με την ανικανη συμμορια του Παππα. Αδυνατει να καταλαβει οτι κανεις δεν τον θελει, αφου ειχαν απο παλια τσιρακια ετοιμα και περισσοτερο προθυμα (και πολυ πιο εμπιστα) απο εναν νεο κωλογλειφτη που δεν μπορει να πραξει ουτε τα βασικα σε μια κοινωνια που καταρρεει, ο οποιος πηγαινει οπου φυσαει ο ανεμος. Το μονο που ζηταει ειναι παραταση ωστε να μπορει ο Φλαμπουραρης να ανακατευει απερισπαστος το φρεντοτσινο του χωρις σκοτουρες.
Ο Τσιπρας και οι κολαουζοι του, ειναι καθε γραμμα απο την λεξη "Αλητεια".
--------------------------------------------------------------------------------------
οι Έλληνες δημοκράτες ψηφοφόροι ψήφισαν για χαβαλέ τον Λεβέντη,κι αυτός πιθανόν να συμμετάσχει στην κυβέρνηση που θα τους πάρει τα σπίτια. Πολύ γέλιο.Indeed.
----------------------------------------------------------------------------------------
Λιγοστά τα αποθέματα φαρμάκων και στον Ευαγγελισμό!
Μόνο για λίγες μέρες πια επαρκούν τα αποθέματα φαρμάκων που βρίσκονται στο φαρμακείο του Ευαγγελισμού , το οποίο κινδυνεύει και αυτό να μείνει με άδεια κυριολεκτικά ράφια και να προστεθεί στη λίστα μικρών και μεγάλων Νοσοκομείων που έχουν στερέψει από φάρμακα. Εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους!...
-----------------------------------------------------------------------------------------
Οι Έλληνες έκαψαν τις Τούρκικες και Αμερικάνικες σημαίες στο κέντρο της Αθήνας
ΑΘΗΝΑ, 27 Νοεμβρίου - RIA Novosti, Gennady Melnik. Έλληνες κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης ενάντια στον προκλητικό βομβαρδισμό του ρωσικού Su - 24 από τα Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έκαψαν Τουρκικές και Αμερικάνικες σημαίες. Το αεροπλάνο καταρρίφθηκε την... Τρίτη κατά τη διάρκεια αποστολής του στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης κατά του « ισλαμικού κράτους. " Ένας από τους πιλότους σκοτώθηκε, ο άλλος μεταφέρθηκε από τον τόπο της συντριβής κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης. Περίπου εκατό άτομα συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη στην κεντρική πλατεία Συντάγματος και περπάτησαν κατά μήκος της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας μπροστά από το Κοινοβούλιο προς την Τουρκική Πρεσβεία. Η αστυνομία σταμάτησε την στήλη περίπου 300 μέτρα από την πρεσβεία, κοντά στο άγαλμα των Ελλήνων πιλότων που έχασαν τη ζωή τους στο περιστατικό με την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία κοντά στη βραχονησίδα Ίμια στο αρχιπέλαγος των Δωδεκανήσων στο Αιγαίο Πέλαγος, το 1996. Στη συνέχεια, οι δύο χώρες, αν και είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, είναι στα πρόθυρα πολέμου. Κοντά στη βρύση, οι διαδηλωτές ξεδίπλωσαν πανό που επέκρινε το ΝΑΤΟ και την Τουρκία και με διάσπαρτα φυλλάδια καλούσαν την Ελλάδα για να βγεί από το ΝΑΤΟ. Οι διαδηλωτές έκαψαν αμερικανικές και τουρκικές σημαίες και το απομεινάρι μιας Τουρκικής σημαίας ποδοπατήθηκε από έναν διαδηλωτή.
Τον αστυνομικό κλοιό πέρασε μόνο ένας από τους διοργανωτές της συνάντησης - ο πρόεδρος του Συλλόγου των αποφοίτων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και Παναγιώτης Ξανθόπουλος και ο ηγέτης της «Λαϊκής Ενότητας », πρώην ηγέτης της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.. Ωστόσο, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να παραδώσουν ένα ψήφισμα στην Τουρκική Πρεσβεία αλλά απέτυχαν - περίπου 20 μέτρα από την είσοδο της τουρκικής πρεσβείας είχε τοποθετηθεί ένας άλλος κλοιός της αστυνομίας και ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε ότι οι υψηλότερες αρχές απαγόρευσαν τη διέλευση τους στην Πρεσβεία. Ο Λαφαζάνης είπε ότι όλες οι ξένες πρεσβείες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ισραήλ, λαμβάνουν τα ψηφίσματα των διαδηλωτών και μόνο οι Τουρκοι δεν το επιτρέπουν.«Και αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές της Αστυνομίας μήπως τις δίνει η Κυβέρνηση;» ρώτησε ο πρώην βουλευτής.
" Όλος ο κόσμος ανησυχεί για τον αντίκτυπο του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους που καταρρίφθηκε από τη χώρα σας Το αεροσκάφος δεν παραβίασε τον Τουρκικό εναέριο χώρο, όπως μπορείτε να φανταστείτε, δρούσε εντός του εναέριο χώρο της Συρίας ενάντια σε μια εχθρική για την ανθρωπότητα οργάνωση του " Ισλαμικού κράτους », - δήλωσε στην ομιλία του προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. " Δεν ξέρουμε ποιος τρελός ανέλαβε την ευθύνη να δώσει μια τέτοια διαταγή. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν ήσουν εσύ, " είπε σε μια αποστροφή του λόγου του στη διαδήλωση. " Ίσως, ακολουθώντας το παράδειγμα του τρελού Τούρκου αξιωματικού , οι Έλληνες πιλότοι θα πρέπει να καταρρίψουν κάθε στρατιωτικό αεροπλάνο της Τουρκίας που παραβιάζει συνεχώς τον εναέριο χώρο της χώρας μας; Ίσως ζηλεύετε το ρόλο της Γερμανίας, η οποία έχει δύο φορές προκαλέσει παγκόσμιους πολέμους; " - Αναφέρθηκε από συμμετέχοντες στη διαδήλωση. Η Τουρκία κάθε μέρα δεκάδες φορές παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας. Μεταξύ των διοργανωτών της διαδήλωσης ήταν επίσης ο οργανισμός Alternativa (συμβαλλόμενο μέρος του κόμματος της «λαϊκής ενότητας») και ο πολιτιστικός οργανισμός «Ερμής». «Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στις ενέργειες της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή, με σκοπό να αποτραπεί η εξάπλωση του ισλαμικού εξτρεμισμού στην περιοχή και η τρομοκρατία. Οι δράσεις των τουρκικών αρχών δεν αντέχουν στον εξονυχιστικό έλεγχο. Όλος ο κόσμος δεν έχει ακόμη ανακάμψει από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία και από το Ρωσικό επιβατικό αεροσκάφος, "ισχυρίσθηκαν οι διαδηλωτές.
Σύμφωνα με αυτούς, οι ηγέτες του κόσμου πρέπει να καταλάβουν την ανάγκη να ενώσουν τις προσπάθειές τους στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους. «Η Ρωσία είναι στην πρώτη γραμμή, χτυπώντας το " καρκίνωμα " της εποχής μας Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον Ρώσο Πρόεδρο:.. Η εκστρατεία της Άγκυρας είναι μια μαχαιριά στην πλάτη Αυτή είναι μια μαχαιριά στην πλάτη, όχι μόνο για τη Ρωσία Αυτό είναι μια μαχαιριά στην πλάτη του διεθνούς αντιτρομοκρατικού συνασπισμού », - δήλωσαν στο συλλαλητήριο. Οι διαδηλωτές είπαν ότι αναμένουν, και την επίσημη δήλωση της Ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με την πρόκληση της Τουρκίας.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Πώς κατασκευάζονται… οι προφητείες! Διαβάστε την ιστορία μιας απίστευτης φάρσας!
Η…ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…
Τις προηγούμενες μέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι εμφανίστηκαν οι γνωστές «προφητείες» Παίσιου κτλπ κατακλύζοντας για μια ακόμη φορά το διαδίκτυο με δημοσιεύματα αερολογίας και φαντασιοπληξίας. Με αφορμή αυτό δημοσιοποιούμε την ιστορία μιας αληθινής φάρσας που έγινε πριν 2 χρόνια και η οποία για μια εβδομάδα μονοπωλούσε τα social media και ψεκασμενα sites. Είναι η ιστορία του… γέροντος Δανιήλ!
Δημοσιεύουμε την διήγηση του «αυτόπτη μάρτυρα» της φάρσας Π. Φλωρόπουλου: «Τρεις μέρες μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση του αεροπλάνου των malaisia airlines ένας φίλος έστειλε στο e-mail μου ένα Δελτίο Τύπου του πολιτικού κόμματος Ανεξαρτητοι Ελληνες, όπου γινόταν αναφορά στην προφητεία ενός καλόγερου, ονόματι Δανιήλ. Κι επειδή από το εν λόγω κόμμα δεν έλειψαν παρόμοιες αναφορές στο παρελθόν, «τσίμπησα» και του απαντώ: «Αν δεν είναι φάρσα, είναι να παίρνουμε τα βουνά»… Η ανταπάντησή του στο e-mail ήταν ένα «χα, χα, χα, χα, χα»… Έστω και κατά τι, για λίγο, κατάφερε να με κάνει να σκεφτώ: Στ’ αλήθεια έκαμαν κάτι τέτοιο οι «ψεκασμένοι»; Όμως εδώ σταματά η πλάκα κι αρχίζει κάτι άλλο… Η συνέχεια ήταν εξωφρενική. Ο φίλος μου την έστειλε σε έναν φίλο του, ο οποίος έβαλε κάποιες ωραίες «πινελιές».
Η «προφητεία» ήταν πλέον του Γέροντος Δανιήλ και λίγο φτιαγμένη! Ελεγε: «Το πουλί θα χαθεί ξαφνικά πάνω από τους σχιστομάτηδες και θα ταξιδέψει πίσω στο χρόνο. Πολλοί θα ψάχνουν αλλά δεν θα βρίσκουν. Τότε ο πόλεμος θα πιαστεί από πάνω. Οι ορθόδοξοι θα ενωθούν και θα κατατροπώσουν τον Φράγκο και την Τιάρα. Ο κοντός Μόσκοβος μαζί με τους δικούς μας θα υψώσουν ξανά την βυζαντινή σημαία στην Βασιλεύουσα την ώρα που θα φεύγουν οι Τούρκοι να σώσουν τη φυλή τους στην Κριμαία». Είχε και την σημείωση ότι: «Ο καλόγερος Δανιήλ έζησε στη μονή του Σινά στα τέλη τον 17ου αιώνα»... Πλέον, δεν ήταν Δελτίο Τύπου του εν λόγω κόμματος, αλλά παρουσιαζόταν ως «είδηση». Ο φίλος του φίλου την έστειλε σε έναν δικό του φίλο, μετά από τον οποίο χάνονται τα ίχνη της διαδρομής της.
Τα υπόλοιπα ανήκουν στην μιντιακή ιστορία της χώρας! Δύο μέρες αργότερα μου τηλεφωνεί ο πρώτος φίλος, ο «δημιουργός» της «προφητείας». «Είσαι στο διαδίκτυο;». Ναι, του απάντησα. «Χτύπα στη google: γέροντας Δανιήλ…». Το έκαμα. Και πέφτω ξερός. Αμέτρητα «αποτελέσματα» μιλούσαν για την «προφητεία» του γέροντα Δανιήλ. Τι είχε συμβεί; Κάποιος που «τσίμπησε», την έστειλε σ’ ένα blog. Αυτό τη δημοσίευσε και μετά άρχισαν να την αναδημοσιεύουν ένα μετά το άλλο, μέχρι που έφτασε στα μεγάλα». Μάλιστα πολλοί είχαν βρει και φώτο του γέροντος Δανιήλ!
Το ένα blog αναδημοσίευε το άλλο και η «προφητεία» κατέκλυσε το Διαδίκτυο. Μετέδωσαν και σχολίασαν την «προφητεία» αξιόπιστα ενημερωτικά site. ΜΑΚΕΛΙΟ .GR , NEWSBOMB.GR, Έγινε εξώφυλλο και στην εφημερίδα Ελευθερη Ωρα! Ο πλαγιότιτλος «αλήθεια ή πλάνη;» δεν διασώζει τίποτα, αφού ο τίτλος «ισοπεδώνει»…. Κάποιοι προσεκτικότεροι άρχισαν να υποψιάζονται ότι εδώ κάτι δεν πάει καλά και ανήρτησαν άρθρα που «αποδείκνυαν» με ατράνταχτα επιχειρήματα ότι η «προφητεία» είναι κατασκευασμένη. Φυσικά είχαν δίκιο, εντούτοις η σοβαρή και η εμπεριστατωμένη ενασχόλησή τους με αυτήν προσέδιδε κύρος από την ανάποδη, άρα έπειθε τους «μυημένους» για το αντίθετο! Δεν έχετε παρά να το διαπιστώσετε κάνοντας μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο! Μάλιστα η Μονή Σινά αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση όπως διαβασαμε στο pronews.gr στην οποία διέψευδε ότι υπήρξε κάποτε εκεί γέροντας Δανιήλ!
Υπογράφοντας αυτό το κείμενο μπορώ να διαβεβαιώσω… το πανελλήνιο, μετά όρκου, ότι ο φίλος μου ήθελε απλώς να κάνει πλάκα στον υπογράφοντα. Πλάκα, την οποία και περιέγραψα στην αρχή. Μόνο που, μετά, κάποιος μπήκε στον πειρασμό να στείλει την κατασκευασμένη φυσικά «προφητεία» σε κάποιο blog… Ήθελε μόνο να εξακριβώσει πώς λειτουργεί η σύγχρονη ενημέρωση, αλλά και πώς ακριβώς στοιχειοθετούνται οι ΧΙΛΙΑΔΕΣ προφητείες που διακινούνται όχι μόνο στο διαδίκτυο, αλλά και στις εφημερίδες και στα ειδικά περιοδικά, ου μην αλλά και από στόμα σε στόμα, κι από γενιά σε γενιά! Φαντάσου να ήταν μελετημένη και ιστορικά η «προφητεία» του φίλου μου, έργο πανεύκολο βεβαίως! Ε, τότε, δεν θα μπορούσε ν’ αντιμετωπιστεί από κανέναν πονηρεμένο αρθρογράφο, ούτε από τον ευφυέστερο όλων…
Η διάγνωση είναι απόλυτη: Η πολυθρύλητη πλέον «δημοσιογραφία των πολιτών» δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη. Όχι μόνο. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο μεσαίωνα, σ’ έναν νέο μεσαίωνα! Αυτή η αληθινή ιστορία αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η κοινωνία μας έχει ανάγκη την παλιά καλή δημοσιογραφία. Ναι, αυτήν που τόσο πολύ απαξίωσαν άπαντες, με πρώτους και καλύτερους βέβαια τους πολιτικούς που κατήγγειλαν στο αποχαυνωμένο κοινό τους όποιο έντυπο έγραφε κάτι ενάντιο στο ατσαλάκωτο προφίλ τους. Όποιον δημοσιογράφο δε μπορούσαν να τον πλήξουν, τον εξαγόραζαν και, τότε, έπαιρνε τη σκυτάλη της απαξίωσης το ίδιο το κοινό. Αλλά το κοινό λειτουργεί πάντα με «σπασμένα τα φρένα». Ήταν λοιπόν αναπόφευκτο, μαζί με τους πουλημένους, να βάλει στο ίδιο σακί και τους έντιμους. Αυτούς που σήμερα τόσο πολύ χρειαζόμαστε, αλλά δεν τους γνωρίζουμε… Η «δημοσιογραφία των πολιτών» είναι απλά η «δημοσιογραφία του όχλου». Το διαδίκτυο μπορεί να δώσει δυνατότητα έκφρασης σε όλους τους πολίτες κι αυτό αποτελεί ευεργεσία, επουδενί όμως δεν έχει δικαίωμα να αυτοχαρακτηρίζεται ή να παριστάνει τον δημοσιογράφο ο «πάσα ένας» που δημοσιογραφεί ΑΝΩΝΥΜΩΣ από την κρεβατοκάμαρά του. Εδώ χρειάζεται ένα όριο, μία νομοθετημένη διάκριση. Άλλο πράμα η έκφραση του ατόμου, η ελεύθερη έκφραση του πολίτη, και άλλο πράμα η ενημέρωση του κοινού. Το αποτρόπαιο είναι ότι η «προφητεία» του Δανιήλ θα γίνει τώρα πεποίθηση χιλιάδων, αν όχι εκατομμυρίων ευκολόπιστων μέσα στη μάζα… Ποιος ξέρει και πόσα κηρύγματα έγιναν ή θα γίνουν από άμβωνος…
Όχι, δεν συμμαζεύεται! Διότι, ακόμα και με τούτο το αποκαλυπτικό άρθρο, ελάχιστοι θα πεισθούν! Η «προφητεία», ιδίως εκείνη που μιλάει για το τέλος του κόσμου, είναι ακατανίκητη… Η παραπληροφόρηση, είτε αφορά «θαύματα», είτε αφορά την πολιτική, είτε – εν προκειμένω – αφορά μια «προφητεία», διαθέτει ένα ακατανίκητο όπλο: Τη γνώση ότι, η διάψευση της αναπαραγόμενης «προφητείας» δεν αναπαράγεται ποτέ…
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Καθημερινοί βομβαρδισμοί από φασιστικά τάγματα
ΝΤΟΝΕΤΣΚ.-- Καθημερινά συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί από τις δυνάμεις της ναζιστικης κλικας του Κιέβου (στρατό και τάγματα ναζιστών και φασιστών), σε χωριά που ελέγχουν οι αντιφασιστες πολιτοφύλακες στην Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ. Γίνεται λόγος για τα χωριά Σπαρτάκ, τα περίχωρα της Γκορλόφκα και της πόλης του Ντονέτσκ, αλλά και το 21ο νοσοκομείο, που βρέθηκαν στο στόχαστρο δυνάμεων των ναζιστικών φασιστικών ταγμάτων, με βολές πυροβολικού ακόμα και αρμάτων μάχης, που υποτίθεται, με βάση τη συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ, θα έπρεπε να είχαν απομακρυνθεί. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της ΛΔ Ντονέτσκ, Ντενίς Πουσίλιν, σημείωσε ότι ο αυξανόμενος αριθμός των επιθέσεων και παραβιάσεων της συμφωνίας αποδεικνύει ότι η λεγομενη «κυβέρνηση» του Κιέβου όπως αυτοαποκαληται η ναζιστικη κλικα δεν έχει κανέναν απολύτως έλεγχο στα ναζιστικά τάγματα. Ανέφερε, ακόμα, ότι μόνο την τελευταία βδομάδα έχουν σημειωθεί πάνω από 75 παραβιάσεις. Ταυτόχρονα, όπως όλα δείχνουν, οξύνεται και η αντιπαράθεση της λεγομενης «κυβέρνησης» του Κιέβου με τη Ρωσία για το ζήτημα της Ενέργειας. Από τη μία η ναζιστικη κλικα του Κιεβου σταματάει να αγοράζει φυσικό αέριο από το ρωσικό κολοσσό Gazprom, ενώ από την άλλη η ναζιστικη «ουκρανική» εταιρεία «Nαφτογκάζ» δηλώνει ότι ταυτόχρονα θα μπορούν να περνάνε από τους αγωγούς οι ποσότητες αερίου που προορίζονται για την ΕΕ. Η ρωσική πλευρά, ωστόσο, αμφισβητεί ότι η ναζιστικη κλικα δε θα «κατακρατά» ποσότητες για λογαριασμό της. Επιπρόσθετο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και λόγω της δολιοφθοράς σε πυλώνες υψηλής τάσης, που έχουν οδηγήσει σε μπλακ άουτ τη Χερσόνησο της Κριμαίας, η οποία από την άνοιξη του 2014 έχει ενσωματωθεί στη Ρωσία. Το ρεύμα εξακολουθούσε να έρχεται από την Ουκρανία. Ως αντίποινα, ουσιαστικά, οι ιδιαίτερα πλούσιες σε άνθρακα περιοχές του Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ) και η Ρωσία ανακοίνωσαν την αναστολή αποστολής άνθρακα στην Ουκρανία. Για την έλλειψη, πάντως, που θα δημιουργηθεί, η λεγομενη «κυβέρνηση» του Κιέβου όπως αυτοαποκαλειται η ναζιστικη κλικα ανακοίνωσε ότι έχει κλείσει συμφωνία με τη Νότια Αφρική για την αποστολή άνθρακα, καύσιμο απαραίτητο για τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια.
--------------------------------------------------------------------------------------
ΣΙΩΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Ατέλειωτο το λουτρό αίματος στα Κατεχόμενα...
Ενας 19χρονος Παλαιστίνιος όρμησε χτες το πρωί με το αυτοκίνητό του σε περίπολο κατοχικων ισραηλινοναζιστών στρατιωτών σε σταθμό λεωφορείων της Δυτικής Οχθης, τραυματίζοντας ελαφρά έξι από αυτούς, προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί από τις κατοχικές σιωναζιστικες δυνάμεις. Νωρίτερα, κωλοεβραίοι σιωναζι έποικοι χτύπησαν με αιχμηρό αντικείμενο στο σβέρκο έναν 32χρονο εργάτη στο Μπέιτ Σέμεχ δυτικά της Ιερουσαλήμ, τον οποίον σύμφωνα με κάποιους αυτόπτες μάρτυρες επιχείρησαν να απαγάγουν, ενώ αργά το βράδυ της Πέμπτης, άλλος 25χρονος Παλαιστίνιος από τη Ραμάλα πυροβολήθηκε θανάσιμα από τα πυρά κωλοισραηλινοναζιστών εποίκων, όταν έπεσε με το αυτοκίνητό του σε κτίριο του εποικισμού Κφαρ Αντουμίμ (βορειοανατολικά της Ιερουσαλήμ), προκαλώντας τον ελαφρύ τραυματισμό δύο κατοχικων κωλοισραηλινοβαζιστών στρατιωτών.
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ Ματαιώθηκε σχέδιο για ισλαμοφασιστικη «επίθεση μεγάλης κλίμακας»
ΟΥΑΓΚΑΝΤΟΥΓΚΟΥ.-- Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της Μπουρκίνα Φάσο, Αλέν Ζαγκρ, δήλωσε χτες ότι δυνάμεις του στρατού της χώρας απέτρεψαν «μεγάλης κλίμακας επίθεση» στο δυτικό τμήμα της χώρας, συλλαμβάνοντας 13 υπόπτους και κατάσχοντας όπλα και πυρομαχικά. Η εξέλιξη σημειώνεται δύο μέρες πριν τις προγραμματισμένες για αύριο (Κυριακή) προεδρικές και βουλευτικές εκλογές. Ο Α. Ζαγκρ υποστήριξε ότι οι 13 ύποπτοι είναι από την Μπουρκίνα Φάσο και το Μάλι και φέρονται πως συνδέονται με τη δράση ένοπλων συμμοριων τζιχαντοφασιστών στη δυτική Αφρική. Τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε γίνει αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Μπουρκίνα Φάσο με τη συμμετοχή τζιχαντοφασιστών από το Μάλι.
--------------------------------------------------------------------------------------
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Καταγγέλλει σχέδιο αποσταθεροποίησης
ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Η υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροντρίγκες, καταδίκασε χτες κατηγορηματικά τις πράξεις βίας με αφορμή τη δολοφονία, την Τετάρτη, του Λουίς Μανουέλ Ντίας, στελέχους της αντιδραστικής αντιπολίτευσης, του κόμματος «Δημοκρατική Δράση» στην επαρχία Γκουαρίκο. Ταυτόχρονα, αντέκρουσε κατηγορηματικά και τις δηλώσεις, την επόμενη μέρα, του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, που θέλησε να συνδέσει τη δολοφονία αυτή με τις εκλογές που γίνονται την Κυριακή 6 Δεκέμβρη, υπονοώντας συμμετοχή του κυβερνώντος Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος. Είπε ότι αυτό είναι μια «παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, ψεύτικη και αυθάδικη». Αργότερα, η βενεζουελάνικη κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι με βάση τις έρευνες για τις συνθήκες δολοφονίας του Ντίας, ο οποίος ήταν γνωστός για τις σχέσεις του με το οργανωμένο έγκλημα, ως πιθανότερη αιτία φέρεται το ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε συμμορίες εγκληματιών. Ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία είναι γνωστός εκτελεστής με τρία παλιότερα εντάλματα σύλληψης για δολοφονίες, ο οποίος καταζητείται. Η κυβέρνηση του Ν. Μαδούρο, επίσης, κατήγγειλε σχέδιο της αντιπολίτευσης που έχει στήριξη και από το εξωτερικό ώστε να απονομιμοποιηθούν οι ερχόμενες εκλογές, σημειώνοντας ότι είναι σε γνώση της σχέδιο για μη αναγνώριση των εκλογικών αποτελεσμάτων και την πρόκληση χάους.
---------------------------------------------------------------------------------------
ΝΙΑΜΕΪ.-- Τη σφαγή 18 χωρικών, μεταξύ των οποίων και ένας ιμάμης και τον τραυματισμό άλλων 11 στο χωριό Γκογκόν, κοντά στη Λίμνη Τσαντ, από τζιχαντοφασιστες της νιγηριανής κωλοσυμμοριας «Μπόκο Χαράμ», επιβεβαίωσαν χτες οι αρχές του Νίγηρα.
ΜΠΑΝΓΚΙ.-- Πάνω από 1.000.000 παιδάκια στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία παλεύουν να επιβιώσουν, έχοντας να αντιμετωπίσουν την ανθρωπιστική καταστροφή που προκάλεσαν προ τριών ετών οι επιθέσεις ισλαμοφασιστών μισθοφόρων της οργάνωσης «Σελέκα» (που τους προστατευουν και τους υπερασπιζονται γαλλικες αποικιοκρατικες στρατιωτικες δυναμεις), και οι συγκρούσεις τους με πολιτοφυλακές Χριστιανών, (που είναι το 90% του λαου της χωρας), ανέφερε χτες ο Μοχάμεντ Φολ, εκπρόσωπος της «Γιούνισεφ» στην αφρικανική χώρα με πληθυσμό μόλις 4.600.000 άτομα. Ο ίδιος σημείωσε ότι σχεδόν το 50% των παιδιών στη χώρα έως πέντε ετών υποσιτίζονται.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Οι Κούρδοι ανατίναξαν τμημα του αγωγου φυσικού αερίου Μπακού - Τιφλίδα - Ερζερούμ...
------------------------------------------------------------------------------------
H Ρωσικη Aρκούδα ξεκίνησε το στραγγάλισμα του ισλαμοφασίστα Ερντογάν! Σκληρότατα αντίποινα Πούτιν, απολύονται 90.000 τούρκοι υπάλληλοι ρωσικών επιχειρήσεων!
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν υπέγραψε το πρώτο διάταγμα οικονομικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας... Μεταξύ των πρώτων μέτρων: - απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων από την Τουρκία - απαγόρευση λειτουργίας τουρκικών οργανισμών που δρουν στη Ρωσία - απαγόρευση ρωσικού τουρισμού στην Τουρκία - απαγόρευση στις ρωσικές επιχειρήσεις να απασχολούν υπαλλήλους Τούρκους πολίτες (90.000 Τούρκοι υπάλληλοι ρωσικών επιχειρήσεων θα πρέπει να απολυθούν την 1η Ιανουαρίου του 2016)