Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Παρασκευη 27 Νοεμβριου 2015


Ο φονιάς του Λιβάνου, συναντήθηκε με τη Hezbollah και πάει να βρει τις 72 παρθένες...
Αυτό το κτήνος ήταν (γιατί μας αποχαιρέτισε) ο Abdel Salam Abdel Razek Al-Hinduai, υπεύθυνος για τις βομβιστικές επιθέσεις της Βηρυτού, στις 12 Νοέμβρη, με 50 νεκρούς αθώους πολίτες και 200 τραυματίες, που όμως δεν είχαν "συγκινήσει" τις δημοσιογραφικές πόρνες της δύσης.
Όταν οι φονιάδες δολοφονούνπολίτες "πολιτισμένων" χωρών, όπως τη Γαλλία του εγκληματία πλασιέ εμπόρων όπλων Ολάντ, είναι "τρομοκράτες". Όταν οι ίδιοι φονιάδες δολοφονούν στο... Λίβανο, στην Υεμένη, στο Ιράκ, στη Συρία (250.000 νεκροί)... τότε είναι "εξεγερμένοι" για "δημοκρατία", στα πλαίσια της "αραβικής άνοιξης made in USA"... Κι αυτό είναι "έργο" της δημοσιογραφικής πορνείας της "νέας τάξης", συμπεριλαμβανομένων και των "ελληνόφωνων" δημοσιογράφων!
Η Χεζμπολά δεν παίζει, δεν συγχωρεί... "συνάντησε" τον φονιά στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας και τον "πλήρωσε" όπως του άξιζε... τον έστειλε στο διάβολο.
---------------------------------------------------------------------------------------
Χθες γράψαμε ότι τέθηκαν σε λειτουργία οι S-400 στη Συρία και... ακούσαμε όσα δεν περιγράφονται
Τι γράψαμε χθες το μεσημέρι; Ότι AYTH THN ΩΡΑ! Ενεργοποιήθηκε κι είναι πλέον σε λειτουργία το σύστημα των πυραύλων S-400 στη Συρία! Πάρτε και το βίντεο, σήμερα... Οι δημοσιογραφικές πόρνες και στα δελτία των 8 μιλούσαν πως ΘΑ... σταλούν οι S-400 στη Συρία από τη Ρωσία...
Και φυσικά δινουν μεγαλη σημασια στους ελαχιστους (σε διατεταγμένη Υπηρεσία) "τουρκομάνους" (;) στη βόρεια Συρία! Ρε λινάτσες της δημοσιοκαφρίλας...
ξεχνάτε ότι το 1938, η Γαλλία παρέδωσε εδάφη της Συρίας στην Τουρκία και πως από τότε στη νότια Τουρκία διαδηλώνουν για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους εδάφη, οι περιοχές που κατοικούν Σύροι και φυσικά μιλούν την αραβική; Αλήτες Ρουφιάνοι δημοσιογράφοι... ξεχνάτε ότι η Αντιόχεια είναι υπό τουρκική κατοχή, όπως και το 40% της Κύπρου; Που έχει έδρα το Ελληνορθόδο Πατραρχείο Αντιόχειας; Στη Δαμασκό... Γιατί δημοσιογραφικές πόρνες;
----------------------------------------------------------------------------------------
Υπουργείο Εργασίας προς 5μηνίτες: «Απολύεστε! Ούτε έναν μήνα επιπλέον στη δουλειά»!
«Άνθρακες ο θησαυρός» κι ας ήταν μόλις ένας-δύο μήνες παράτασης σε θέσεις εργασίας-κάτεργα, στα κοινωφελή προγράμματα εκμετάλλευσης χιλιάδων ελαστικά εργαζόμενων. Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, ενημέρωσε σήμερα εργαζομένους των προγραμμάτων πεντάμηνης χρονικής διάρκειας στους Δήμους, ότι «το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας αντίκειται στις κείμενες νομικές διατάξεις και στις υπάρχουσες εγκρίσεις Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί την πεπατημένη, γύρω από το ζήτημα της αντιμετώπισης της ανεργίας. Δηλαδή, απλώς διαχειρίζεται τα όποια ψίχουλα διαθέτει η ΕΕ, με τους όρους της ληστρικής εκμετάλλευσης της μισθωτής εργασίας να προέχουν. Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, δε υπάρχουν περιθώρια ούτε για «χάρισμα» ενός μηνός επιπλέον δουλειάς. Η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης Τσίπρα είναι «μοίρασμα της ανεργίας». Που σημαίνει κάθε πέντε μήνες απόλυση, ανεργία στον ΟΑΕΔ αλλά όχι επιδότηση, απελπισία, και αναμονή 3-4 χρόνια πάλι στην ουρά μέχρι το επόμενο «πακέτο» μιζέριας. Αυτή η ζωή δεν υποφέρεται. Μόνο ανατρέπεται! Και άλλο δρόμο δεν έχουν οι πενταμηνίτες και οι συμβασιούχοι που διαδήλωσαν και σήμερα στο κέντρο της Αθήνας απαιτώντας το αυτονόητο, το δικαίωμα στη δουλειά. Επόμενος σταθμός αναμένεται να είναι η πανελλαδική μέρα κινητοποίησης μέσα στο Δεκέμβριο.
---------------------------------------------------------------------------------------
Προφυλακίστηκαν δημοσιογράφοι στην Τουρκία
10:54 Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015
Δύο διευθυντικά στελέχη της εφημερίδας Cumhuriyet, η οποία πρόσκειται στην αντιπολίτευση, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη φυλακή το βράδυ της Πέμπτης, μετά την εντολή ποινικού δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης. Το δικαστήριο κατηγορεί τους δημοσιογράφους ότι δημοσίευσαν πληροφορίες σχετικά με παραδόσεις όπλων από το τουρκικό κράτος σε τζιχαντιστές στη Συρία, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. Ο Τζαν Ντιουντάρ, αρχισυντάκτης της εφημερίδας, όπως και ο Ερντέμ Γκιουλ, ο επικεφαλής του γραφείου της Τζουμχουριέτ στην Άγκυρα, κατηγορούνται για «κατασκοπεία» και «αποκάλυψη κρατικών απορρήτων», διότι είχαν δημοσιεύσει τον Μάιο ένα άρθρο που αναφερόταν σε παραδόσεις όπλων από την υπηρεσία κατασκοπείας της Τουρκίας, τη MİT, σε αντάρτες στη Συρία. Τούρκοι στρατοχωροφύλακες είχαν σταματήσει μια φάλαγγα φορτηγών της MİT στη νότια Τουρκία τον Ιανουάριο του 2014. Η αποκάλυψη της μεταφοράς όπλων που είχαν κρυφτεί, σύμφωνα με την Τζουμχουριέτ, κάτω από κιβώτια με φάρμακα, είχε προκαλέσει πολιτικό σεισμό στην Τουρκία. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει διαψεύσει κατηγορηματικά ότι η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνησή του υποστηρίζει τζιχαντιστικές οργανώσεις που μάχονται εναντίον του καθεστώτος Μπασάρ αλ Άσαντ, υπέβαλε προσωπικά μήνυση εναντίον του Ντιουντάρ, 54 ετών, και διεμήνυσε δημόσια, σε τηλεοπτική του συνέντευξή, ότι ο δημοσιογράφος «δεν θα τη γλιτώσει έτσι». «Θα πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα», είπε προσθέσει ο Ερντογάν. Ο Ντιουντάρ παρέλαβε την περασμένη εβδομάδα στο Στρασβούργο το βραβείο για την ελευθερία του Τύπου της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) και του TV5 Monde. Η οργάνωση προάσπισης της ελευθερίας του Τύπου κατήγγειλε σε ανακοίνωσή της για τη βράβευση τον «πολιτικό διωγμό» με τον οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι οι δύο γνωστοί Τούρκοι δημοσιογράφοι. «Εάν οι δύο δημοσιογράφοι φυλακιστούν, αυτή θα είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η τουρκική κυβέρνηση είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει μεθόδους άλλων εποχών για να εξαλείψει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία στην Τουρκία», ανέφερε η ανακοίνωση της οργάνωσης, μία εβδομάδα πριν από την απόφαση του δικαστηρίου. «Μην ανησυχείτε, αυτή η απόφαση είναι τιμητικό παράσημο για εμάς», είπε ο Ντιουντάρ πριν οδηγηθεί στο κρατητήριο ενώπιον πολλών δημοσιογράφων και εκπροσώπων μη κυβερνητικών οργανώσεων που παρακολούθησαν τη διαδικασία στο δικαστικό μέγαρο της τουρκικής μεγαλούπολης υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
----------------------------------------------------------------------------------------
Έτσι απελευθερώθηκε ο Ρώσος πιλότος
26 Νοεμβρίου 2015 14:26
Μια συριακή ομάδα των ειδικών δυνάμεων, μάχες με τους αντάρτες, μια επιχείρηση 12 ωρών σε συνεργασία με τη Μόσχα: μια εφημερίδα που πρόσκειται στην κυβέρνηση της Δαμασκού περιέγραψε σήμερα σε άρθρο της την επιχείρηση που οδήγησε στην απελευθέρωση του Ρώσου πιλότου που κατερρίφθη στα συροτουρκικά σύνορα. Το ρωσικό Su-24, το οποίο κατέρριψε η Άγκυρα την Τρίτη συνετρίβη βόρεια της Λαττάκειας, στη βορειοδυτική Συρία, όπου είναι έντονη η παρουσία των Σύρων ανταρτών. Οι δύο πιλότοι του αεροπλάνου πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα εκτόξευσης. Ο ένας σκοτώθηκε προτού φτάσει στο έδαφος με το αλεξίπτωτό του, ενώ ο δεύτερος αγνοούνταν. «Έντεκα μέλη μιας ειδικής ομάδας των υπηρεσιών Πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας και ένας διερμηνέας (ρωσικών), υπό τη διοίκηση ενός αξιωματικού, διείσδυσαν την Τρίτη 3,5 χιλιόμετρα πίσω από τις γραμμές του εχθρού στην ορεινή περιοχή αλ Ατίρα και εντόπισαν τον πιλότο», αναφέρει η αλ Ουάταν. Η αλ Ατίρα βρίσκεται περίπου 12 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η επιχείρηση ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) από την αεροπορική βάση Χμέιμιμ, κεντρικό στρατηγείο των ρωσικών δυνάμεων που βρίσκεται νότια της Λαττάκειας, αφού ο ρωσικός στρατός εντόπισε το σημείο όπου κρυβόταν ο πιλότος Κονσταντίν Μουραχτίν. Πενήντα χιλιόμετρα τον χώριζαν από την αεροπορική βάση. Τα έντεκα μέλη των συριακών ειδικών δυνάμεων, συνοδευόμενα από τον διερμηνέα, κατευθύνθηκαν αμέσως στο σημείο όπου βρισκόταν ο πιλότος, ο οποίος βρισκόταν σε επαφή με Ρώσους στρατιωτικούς αξιωματούχους. Η επιχείρηση διήρκησε σχεδόν 12 ώρες και ήταν «απολύτως επιτυχημένη», σύμφωνα με την al-Watan, η οποία προσθέτει ότι κανένας από τους στρατιώτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση δεν τραυματίστηκε. Σύμφωνα με την εφημερίδα, «ένα ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος ενημέρωσε τις συριακές ειδικές δυνάμεις για την τοποθεσία του πιλότου, καθώς και για αυτή των τρομοκρατικών ομάδων. Ο πιλότος εντοπίστηκε χάρη στο GPS του. Επρόκειτο για μια κούρσα ενάντια στον χρόνο διότι οι τρομοκράτες τον αναζητούσαν επίσης». Όμως προτού φτάσουν στον πιλότο οι Σύροι στρατιώτες ενεπλάκησαν σε μάχες με τους αντάρτες, τονίζει η al-Watan. Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ο πιλότος και όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης θα λάβουν «τιμές από το κράτος».
-----------------------------------------------------------------------------------------
Οι Ευρωπαίοι στηρίζουν την Ρωσία με το hashtag #IstandWithRussia
26 Νοεμβρίου 2015 19:34
Μηνύματα συμπαράστασης στη Ρωσία αναρτούν στο Διαδίκτυο οι χρήστες των social media με το hashtag #IstandWithRussia, μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F16 στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας. «Ο πιλότος πέθανε σαν ήρωας», «Ρωσία, η μόνη χώρα που θέλει να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος» , είναι μόνο λίγα από τα μηνύματα αλληλεγγύης που ανεβάζουν καθημερινά χιλιάδες χρήστες των social media σε Facebook και Twitter με το hashtag #IstandWithRussia, συνοδεύοντάς τα με φωτογραφίες της ρωσικής σημαίας. Μάλιστα, τα μηνύματα είναι γραμμένα σε διάφορες γλώσσες, γεγονός που δείχνει ότι πολλές χώρες του πλανήτη είναι στο πλευρό της Ρωσίας.
---------------------------------------------------------------------------------------
Νεκροί όλοι οι τρομοκράτες στην περιοχή που κατέπεσε το ρωσικό μαχητικό
26 Νοεμβρίου 2015 19:49
Νεκροί είναι όλοι οι «τρομοκράτες» που βρίσκονταν στην περιοχή όπου κατέπεσε το ρωσικό μαχητικό Su-24, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμύνης - Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ιγκόρ Κονασένκοφ, μέλη του ρωσικού και συριακού στρατού «σκότωσαν τους τρομοκράτες στην περιοχή ερευνών που κατερρίφθη το Su-24». «Τη στιγμή που ο πιλότος μας βρισκόταν σε ασφαλή τοποθεσία η περιοχή βομβαρδίστηκε σφοδρά από την ρωσική πολεμική αεροπορία και επλήγη από όλμους των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης», προσέθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου. Μάλιστα, το υπουργείο Αμύνης έδωσε στη δημοσιότητα και τη στιγμή της επίθεσης:
----------------------------------------------------------------------------------------
Μεγάλη αγωνία έχει αρχίσει και επικρατεί στην Άγκυρα σχετικά με τα ενεργειακά αποθέματα της Τουρκίας, καθώς οι αναφορές κάνουν λόγο για δυο το πολύ εβδομάδων αντοχή και μετά, το απόλυτο σκοτάδι για όλη την χώρα. Σύμφωνα με εκτενή αναφορά του τουρκικού Ινστιτούτου Αζερικής Στρατηγικής, (Hazar Strateji Enstitüsü), η Τουρκία μπορεί να αντέξει μόνο δυο εβδομάδες στην περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα εφοδιασμού με φυσικό αέριο, καθώς ήδη παρουσιάζονται μεγάλα ενεργειακά προβλήματα. Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται τα αποθέματα των μεγάλων διυλιστηρίων της Τουρκίας, τα οποία βρίσκονται στην Σμύρνη, Kırıkkale και Batman, έχουν ήδη ελλειμματικά αποθέματα. Με τον ερχομό του χειμώνα οι ενεργειακές ανάγκες είναι πιο αυξημένες με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη κατανάλωση και οι ενεργειακές απαιτήσεις να αυξάνονται. Αντιλαμβάνεται κανείς τον κίνδυνο από μια τυχόν έστω και προσωρινή περικοπή του ενεργειακού ανεφοδιασμού της Τουρκίας από την Ρωσία. Η κατάσταση αυτή έχει αρχίσει και ξεσηκώνει φωνές ενάντια στην ανεύθυνη, όπως χαρακτηρίζεται, εξωτερική πολιτική της Τουρκίας. Χαρακτηριστικό είναι πως ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος, Kemal Kılıçdaroğlu, κατήγγειλε την εξωτερική πολιτική που προκάλεσε την μεγάλη κρίση με την Ρωσία δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι τα λάθη τα τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, θα τα πληρώσει όλος ο τουρκικός λαός. Ήδη μεγάλο πρόβλημα έχει ανακύψει με τις τουρκικές εξαγωγές στην Ρωσία, καθώς μεγάλα κομβόι από τουρκικά φορτηγά δεν επιτρέπονται να περάσουν τα σύνορα με την Ρωσία από την Γεωργία και από την Ουκρανία, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται πολλά φορτηγά να γυρίσουν πίσω με εξόχως καταστροφικές συνέπειες για την τουρκική οικονομία Τα ήθελαν και τα έπαθαν.
----------------------------------------------------------------------------------------
Στην αντεπίθεση περνά ο Πούτιν – Σε δύσκολη θέση η Άγκυρα
26 Νοεμβρίου 2015 18:38
Ξεκινά η συντονισμένη αντίδραση της Ρωσίας, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικό F-16 και την κάλυψη την οποία προσέφεραν οι ΗΠΑ στην Τουρκία, με κυρώσεις προς την Άγκυρα και βαριές αιχμές προς την Ουάσινγκτον. Αφού το πρώτο 24ωρο η ρωσική πλευρά επέλεξε μάλλον χαμηλούς τόνους, σήμερα (26/11/2015), ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών «σήκωσαν» το γάντι. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίγια Ζαχάροβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δήλωσε ότι η Τουρκία είναι ξεκάθαρα συνεργός τρομοκρατών και οι ΗΠΑ γνωρίζουν κάποιους από τους ανθρώπους, οι οποίοι «χόρευαν γύρω από το νεκρό Ρώσο πιλότο». «Πιστεύουμε ότι η Άγκυρα δεν ενδιαφέρεται για την τύχη των αμάχων, αλλά για το μέλλον αυτών, τα πρόσωπα των οποίων όλοι είδαν στο βίντεο που δημοσίευσαν τα διεθνή ΜΜΕ, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία.
Οι άνθρωποι τους οποίους η Άγκυρα προσπαθεί να προστατεύσει χρησιμοποιώντας όλες τις μεθόδους, κάποιες εκ των οποίων είναι εγκληματικές, δεν έχουν καμία σχέση με ειρηνικούς πολίτες. Μιλάμε για οπλισμένους σφαγείς, οι οποίοι σκότωσαν έναν Ρώσο πιλότο και βεβήλωσαν τη σορό του» δήλωσε η Ζαχάροβα. Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ επισήμανε, επίσης, ότι η Μόσχα έχει στοιχεία ότι οι ΗΠΑ γνωρίζουν κάποιους από τους ανθρώπους, οι οποίοι χόρευαν γύρω από τη σορό του νεκρού πιλότου. Χαρακτήρισε δε εξωφρενικά τα σχόλια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα οποία έκαναν λόγο για δικαίωμα στην αυτοάμυνα των ανταρτών, οι οποίοι πυροβολούσαν κατά του πιλότου στην κάθοδό του με το αλεξίπτωτο. «Περιμένουμε τις αντίστοιχες ανακοινώσεις από το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ποιοι είναι, τελικά, αυτοί που χορεύουν γύρω από το νεκρό Ρώσο πιλότο;» τόνισε. Νωρίτερα, ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ανακοίνωσε κυρώσεις κατά της Τουρκίας, σε οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο, οι οποίες θα επιβληθούν μέσα σε διάστημα δύο ημερών.
Οι κυρώσεις αναμένεται να επηρεάσουν επενδυτικά σχέδια, δασμούς, εισαγωγές τουρκικών προϊόντων στη Ρωσία και φυσικά τον τουρισμό. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ρωσικός Οργανισμός Τουρισμού, τα ετήσια έσοδα της Τουρκίας από τις επισκέψεις Ρώσων τουριστών ανέρχονται σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια. «Περισσότεροι από 4,4 εκατομμύρια Ρώσοι επισκέπτονταν κάθε χρόνο την Τουρκία, ενώ τα ετήσια έσοδα της χώρας έφταναν τα 10 δισ. Προφανώς, δεν θα έχουν πλέον αυτό το έσοδο» δήλωσε ο Όλεγκ Σαφόνοφ, επικεφαλής του Οργανισμού. Επίσης, το ρωσικό ΥΠΕΞ επανέλαβε τη σύστασή του να επιστρέψουν στη Ρωσία όλοι οι Ρώσοι πολίτες από την Τουρκία. Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσιάστηκε ανυποχώρητος στην τουρκική εκδοχή για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, δηλώνοντας ότι η Άγκυρα δεν προτίθεται να ζητήσει συγγνώμη, αντίθετα αυτό θα πρέπει να πράξει η Ρωσία, απαντώντας στον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, προηγουμένως, είχε χαρακτηρίσει αξιολύπητη τη στάση της Τουρκίας, υποστηρίζοντας ότι προσπαθεί σκοπίμως να οδηγήσει τις ρωσο-τουρκικές σχέσεις σε αδιέξοδο. Είχε σημειώσει δε, πως η Μόσχα περιμένει ακόμη μια συγγνώμη από την Τουρκία για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού ή προσφορά αποζημίωσης. Πάντως, η Μόσχα δεν εγκαταλείπει τη στρατηγική της στη Συρία, αντίθετα το ρωσικό Επιτελείο Στρατού προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα καταστρέφει όλους τους πιθανούς επικίνδυνους στόχους στη συριακή επικράτεια και ανακοίνωσε το σχεδιασμό του να καταπλεύσει το καταδρομικό πλοίο «Moskva», το οποίο φέρει πυραυλικό σύστημα αντίστοιχο των S-300, στις συριακές ακτές. Παράλληλα, το αντιαεροπορικό σύστημα S-400 αναπτύχθηκε στη ρωσική βάση στην περιοχή Hmeimim της Συρίας και έχει τεθεί σε «ετοιμότητα μάχης», γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της αμερικανικής πλευράς. «Η ανάπτυξη του συστήματος S-400 θα περιπλέξει περαιτέρω την τεταμένη κατάσταση στον εναέριο χώρο της Συρίας» ανέφερε ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα.
----------------------------------------------------------------------------------------
Ρωσία: Διακόπτει τις στρατιωτικές επαφές με την Τουρκία – Παγώνει TurkStream και πυρηνικό σταθμό
26 Νοεμβρίου 2015 22:02
Τη διακοπή όλων των στρατιωτικών επαφών με την Τουρκία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ - Ανάμεσα στα επενδυτικά προγράμματα που ενδεχομένως να παγώσουν ή να ακυρωθούν ο αγωγός αερίου TurkStream και η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Ακουγιού στην Τουρκία – Περιορισμοί σε τρόφιμα και πτήσεις. «Σήμερα, έπειτα από τη λήψη πρότερης απόφασης, κλείνουν όλα τα κανάλια συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κονασένκοφ, διευκρινίζοντας: «Αυτό αφορά και τη λεγόμενη γραμμή επικοινωνίας που άνοιξε για την αποφυγή αεροπορικών ατυχημάτων κατά τη διάρκεια της καταστροφής των υποδομών τρομοκρατών στη Συρία». Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας Αλεξέι Ουλουκάγεφ επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται η επιβολή περιορισμών στις πολιτικές πτήσεις προς και από την Τουρκία. «Το υπουργείο θα προετοιμάσει τις προτάσεις του μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες και το υπουργείο Μεταφορών θα τις προωθήσει», δήλωσε, έπειτα από σχετική ερώτηση. Σύμφωνα με τον Ουλουκάγεφ, τα σχέδια όπως ο αγωγός αερίου TurkStream και η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Ακουγιού στην Τουρκία είναι ανάμεσα στα επενδυτικά προγράμματα που ενδεχομένως να παγώσουν ή να ακυρωθούν στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που επιβληθούν ενάντια στην Άγκυρα. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με δημοσίευση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του, το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας θα προετοιμάσει προτάσεις περιορισμού του εφοδιασμού τροφίμων από την Τουρκία εντός των επόμενων δύο ημερών, σε συνέχεια της εντολής του πρωθυπουργού της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ που ζήτησε νωρίτερα σήμερα από την κυβέρνησή του να ετοιμάσει σειρά οικονομικών μέτρων σε αντίποινα για την «επιθετική ενέργεια» της Τουρκίας. Εξάλλου ο εκπρόσωπος του συριακού στρατού ταξίαρχος Αλί Μαϊχούμπ ανέφερε πως η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από τουρκικό καταδιωκτικό F-16 αποτελεί αδιαμφισβήτητη απόδειξη της υποστήριξης που παρέχει η Τουρκία στις «τρομοκρατικές» οργανώσεις στην Συρία.
---------------------------------------------------------------------------------------
Ανελέητο το «σφυροκόπημα» της Ρωσίας στη Συρία – Σε θέση μάχης S-400
26 Νοεμβρίου 2015 22:24
Περισσότερες από 130 αεροπορικές επιθέσεις, πλήττοντας 449 «τρομοκρατικούς» στόχους, εξαπέλυσε τις τελευταίες τρεις μέρες στη Συρία η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) της Ρωσίας. «Από τις 23 Νοεμβρίου έως τις 26 Νοεμβρίου, ρωσικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν 134 αεροπορικές επιθέσεις ενάντια σε 449 στόχους στις επαρχίες του Χαλεπίου, της Δαμασκού, της Ιντλίμπ, της Λαττάκειας, της Χάμας, της Χομς, της Ράκας και της Ντέιρ Εζόρ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας Ιγκόρ Κονασένκοφ, σημειώνοντας πως όλα τα ρωσικά αεροσκάφη που διεξήγαγαν τις επιδρομές, επέστρεψαν ασφαλή στις βάσεις τους. Σημείωσε μάλιστα μεταξύ άλλων πως ένα ρωσικό αεροσκάφος τύπου Sukhoi Su-25 εξαπέλυσε επίθεση σε μαχητές της οργάνωσης Μέτωπο Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νόσρα, ο βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία) στην επαρχία Ιντλίμπ. Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Κονασένκοφ, έπειτα από την έγκριση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ένα εξελιγμένο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 Triumf αναπτύχθηκε σε θέση μάχης στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ κοντά στο λιμάνι της Λαττάκεια. Επιπρόσθετα, επιβεβαίωσε πως έχουν εξουδετερωθεί όλες οι «τρομοκρατικές» ομάδες που μάχονται στην περιοχή όπου έπεσε με αλεξίπτωτο ο Ρώσος πιλότος μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από ένα τουρκικό καταδιωκτικό F-16. «Αμέσως αφότου ο πιλότος μας ήταν ασφαλής, η περιοχή στοχοθετήθηκε από μαζικές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμό του πυροβολικού των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης για παρατεταμένη χρονική περίοδο», δήλωσε ο Κονασένκοφ, καταλήγοντας: «Τρομοκράτες και άλλες "μυστηριώδεις" ομάδες που δρούσαν σε αυτή την περιοχή εξουδετερώθηκαν»
-----------------------------------------------------------------------------------------
Σλοβενία: Απαγόρευση της μπούργκας σε δημόσιους χώρους προτείνει το Δημοκρατικό Κόμμα
27 Νοεμβρίου 2015 08:01
Προτάσεις τροπολογιών με στόχο να κηρυχθεί παράνομη η χρήση μπούργκας και νικάμπ σε δημόσιους χώρους στη Σλοβενία και να αυστηροποιηθούν τα κριτήρια για την απόκτηση ασύλου στη χώρα κατέθεσε το αντιπολιτευόμενο Σλοβενικό Δημοκρατικό Κόμμα (SDS). Ο αρχηγός του SDS, πρώην πρωθυπουργός, Γιάνεζ Γιάνσα συνέδεσε την πρόταση τροποποίησης του νόμου για την προστασία της δημόσιας τάξης και της ειρήνης και την πρόταση τροποποίησης του νόμου για τη διεθνή προστασία με την προσφυγική κρίση. Το κύμα μετανάστευσης είναι ασταμάτητο και δεν υπάρχει κοινή προσέγγιση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωση για την επίλυση του προβλήματος, συνέπεια του οποίου είναι ο κίνδυνος ασφάλειας σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Σλοβενίας, ανέφερε ο κ. Γιάνσα σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους. Ο πρώην πρωθυπουργός της Σλοβενίας άσκησε σφοδρή κριτική στη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι ένα από σημαντικότερα λάθη της ήταν η υπόσχεσή της πριν από μερικούς μήνες ότι η Ευρώπη θα αναλάβει τη φροντίδα όλων των προσφύγων. Ακόμα κι αν η ροή των προσφύγων σταματήσει στο εγγύς μέλλον, η Σλοβενία θα βρεθεί αντιμέτωπη με την πίεση της επανεγκατάστασης των μεταναστών σε όλη την Ευρώπη, αργά ή γρήγορα "με βάση την παράνομη και ανεξέλεγκτη μετανάστευση" όπως είπε. Το SDS κατέθεσε για λόγους ασφάλειας και για πολιτιστικούς λόγους πρόταση τροπολογίας στο Κοινοβούλιο, η οποία απαγορεύει τη χρήση της μπούργκας και του νικάμπ, με τα οποία καλύπτουν το πρόσωπο οι μουσουλμάνες σε δημόσιους χώρους. Είναι προφανές γιατί προτείνεται η απαγόρευση για λόγους ασφάλειας, δήλωσε ο κ. Γιάνσα. "Όσον αφορά τους πολιτιστικούς,στόχος της απαγόρευσης είναι η διαφύλαξη των σλοβενικών εθίμων και των σλοβενικών παραδόσεων στη Σλοβενία" υπογράμμισε. Η Γαλλία απαγόρευσε την μπούργκα σε δημόσιους χώρους πριν από έξι χρόνια και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει αποφανθεί ότι η χρήση της μπούργκα δεν είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα. Η απαγόρευση είναι επίσης σε ισχύ στο Βέλγιο και σε τμήμα της Ισπανίας, τόνισε ο βουλευτής του SDS, Βίνκο Γκόρενακ. Το SDS προτείνει πρόστιμο ύψους 100 ευρώ για την ανυπακοή σε μια τέτοια απαγόρευση. Πρόστιμο ίδιου χρηματικού ποσού ισχύει για επαιτεία ή διανυκτέρευση σε δημόσιους χώρους. Η Ισλαμική Κοινότητα στη Σλοβενία, η μεγαλύτερη από τις δύο οργανώσεις που εκπροσωπούν τους μουσουλμάνους στη Σλοβενία, δεν σχολίασε την πρόταση. Η άλλη οργάνωση, η Σλοβενική Μουσουλμανική Κοινότητα ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο αν εγκριθεί η πρόταση τροπολογίας. "Αυτή η κίνηση θα παραβίαζε θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και είναι μια δραστική καταπάτηση της ελευθερίας της θρησκευτικής έκφρασης" ανέφερε ο αληταρας ισλαμοφασιστας καθυστερημενος γραμματέας της Σλοβενικής Μουσουλμανικής Κοινότητας, Εντίν Κούμαλιτς σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό TV Slovenija. Ο επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Σλοβενία, Ντέγιαν Μάντιτς συμφώνησε ότι η μπούργκα μπορεί να αποτελεί ένα ζήτημα ασφάλειας σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ η Καθολική Εκκλησία δεν έχει διατυπώσει θέση. Ο Γιάνεζ Γιάνσα ανέφερε ακόμη ότι με τις αλλαγές στη νομοθεσία για το άσυλο το SDS επιδιώκει τροποποίηση της «γενναιόδωρης» πολιτικής ασύλου που ισχύει στη Σλοβενία. Το κόμμα θέλει οι αιτούντες άσυλο να ελέγχονται από άποψη ασφάλειας. Το κόμμα προτείνει στο Κοινοβούλιο να ορίσει μια ετήσια ποσόστωση ατόμων στα οποία θα χορηγείται διεθνής προστασία.
-------------------------------------------------------------------------------------
Aντιδρασεις και στην Ολλανδία: Υποδέχτηκαν με κομμένα κεφάλια γουρουνιών τους «πρόσφυγες»
Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Νοέμβριος, 2015 - 12:46
Εκατοντάδες «πρόσφυγες» αντίκρησαν τις πραγματικες λαικες αντιδρασεις απεναντι στην Νεα Ταξη που προσπαθουν οι εξουσιαζοντες να επιβαλλουν με το "καλωσόρισμα" από αγνώστους στην Ολλανδία οι οποίοι αποκεφάλισαν 24 γουρούνια και τα τοποθέτησαν στην είσοδο του στρατοπέδου. Τοποθέτησαν 9 κεφάλια γουρουνιών πάνω στον φράχτη εισόδου και πέταξαν τα υπόλοιπα στο έδαφος, στο οποίο βρέθηκαν και σακούλες με αίμα. Οι πλαστικές σακούλες που μεταφέρθηκαν, γεμάτες αίματα, βρέθηκαν επίσης στην περιοχή. Μάλιστα, σχετικές φωτογραφίες κυκλοφόρησαν στο Twitter με τον τίτλο «Καλωσήρθατε στην κόλαση». Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, σκοπός της συγκεκριμένης κίνησης ήταν η προσβολή των Μουσουλμάνων, αφού στο Ισλάμ δεν καταναλώνουν χοιρινό κρέας. Ολλανδικό ανώτατο δικαστήριο ενέκρινε σήμερα την κυβερνητική πολιτική που προβλέπει την άρνηση χορήγησης τροφής και στέγης στους αιτούντες λαθρομεταναστες άσυλο που η αίτησή τους έχει απορριφθεί, αλλά αρνούνται να επαναπατριστούν.
----------------------------------------------------------------------------------------
Η άλλη Τουρκία. Αυτή των μακρόχρονων λαϊκών αγώνων για τη δημοκρατία και την κοινωνική απελευθέρωση. Η Τουρκία που γέννησε αγωνιστές όπως ο Ιμπραήμ Καϊπάκαγια, ο ηγέτης του ένοπλου λαϊκού αγώνα που έπεσε σε ηλικία 24 ετών το 1973. Η δικιά μας Τουρκία! Οι δικοί μας ήρωες!
-----------------------------------------------------------------------------------------
Χέρι-χέρι με τους ιμπεριαλιστές
Η επίσκεψη Τσίπρα στο Ισραήλ κορυφώνει τη σύσφιξη σχέσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου, η οποία συνεχίζει να δολοφονεί μαζικά και αδιάκριτα Παλαιστίνιου. Έρχεται ως συνέχεια της στρατιωτικής συμφωνίας που υπογράφηκε το περασμένο καλοκαίρι, συμφωνία που υπενθυμίζουμε προβλέπει εκπαίδευση των στρατών των δύο χωρών με εκατέρωθεν αποστολές, διαμονή για στρατιωτικές ασκήσεις κ.λπ. Πράγματα δηλαδή που καμία άλλη χώρα, πλην των ΗΠΑ, δεν έχει συμφωνήσει με το Ισραήλ.
Η «πρώτη φορά αριστερά» με λίγα λόγια συμπορεύεται βήμα το βήμα με τους ιμπεριαλιστές, τους σφαγείς των λαών, τις πιο ακροδεξιές εκφάνσεις της εξουσίας. Η πολιτική που ακολουθεί προβλέπει περισσότερη στρατιωτικοποίηση, δυστυχώς όχι μόνο τη γραφική που το βράδυ βλέπει στον ύπνο του ο Καμμένος και το πρωί υλοποιεί, αλλά και την επικίνδυνη, αυτή που εμπλέκει το λαό σε ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και ενισχύει τις διεθνείς ιμπεριαλιστικές σχέσεις. -Μποϊκοτάζ στη δολοφονική ισραηλινή κυβέρνηση -Καμία στρατιωτική συνεργασία, καμία συμπόρευση με τους ιμπεριαλιστές -Νίκη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού -Όχι στην εμπλοκή της Ελλάδας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, με οποιονδήποτε ρόλο. Όλα τα προφανή βαραίνουν πλέον την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Από τη μια οι συμμαχίες με το Νετανιάχου που φόρτωσε ακόμα και το Ολοκαύτωμα στους Παλαιστινίους, τους οποίους μακελεύει καθημερινά, από την άλλη το πέρασμα του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο στρατόπεδο των «ισαποστασιακών», μια ιδεολογική ακροβασία που εσκεμμένα επέλεξε και σημαίνει πολύ περισσότερα από την απλή επιλογή ουδετερότητας ανάμεσα στις δύο πλευρές, Παλαιστίνη και Ισραήλ. Σημαίνει τη σαφή επιλογή στρατοπέδου, σε αυτό της ιμπεριαλιστικής νομιμότητας και απέναντι στον παλαιστινιακό λαό που υποφέρει και εξαφανίζεται κάτω από τα όπλα του IDF και των εποίκων, πίσω από τα συρματοπλέγματα που υψώνει το ισραηλινό κράτος σε κάθε δικαιώμά του για μόρφωση, δουλειά, ζωή. Επιπλέον, η δεύτερη συνάντηση Ελλάδας-Ισραήλ μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες, αυτή τη φορά σε κορυφαίο επίπεδο, επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον «άξονα» Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ-Αίγυπτος. Από το «είμαστε εντός εμβέλειας των πυραύλων του Ιράν» που έλεγε ο Π. Καμμένος το περασμένο καλοκαίρι, περνάμε τώρα στην υλοποίηση του δόγματος της «σκληρής ισχύος» επάνω στον προαναφερθέντα άξονα. Με ιδιαίτερη έμφαση στα ενεργειακά θέματα, που είναι βασικά στην ατζέντα Τσίπρα-Νετανιάχου και σε συνδυασμό με τα προηγούμενα, η συγκυβέρνηση βάζει την Ελλάδα ακόμα πιο βαθιά στα σχέδια ΗΠΑ-Ισραήλ, ενισχύει τις ιμπεριαλιστικές σχέσεις, αφήνει ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και στρατιωτικής εμπλοκής της χώρας στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
------------------------------------------------------------------------------------
Καταγγελιες ΠΟΕΔΗΝ. Προσληψεις στα Νοσοκομεια από το… 2017!
--------------------------------------------------------------------------------------
Συνταξιουχοι. Δεν σκυβουν το κεφαλι. Διαδηλωσαν χθες σε ολη τη χωρα κατά της περικοπης των συνταξεων και της δωρεαν δημοσιας υγειας. Ανανεωσαν το ραντεβου τους για τις 3 Δεκεμβρη.
---------------------------------------------------------------------------------------
Koμμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας για την κατάρριψη του Ρωσικού αεροσκάφους: τα κομβόι πετρελαίου που χρηματοδοτούν την οικογένεια του Ερντογάν... σημαντικό είναι το δικαίωμα του συριακού λαού και της νόμιμης εκπροσώπησης του να προστατευτούνε από την ισλαμική τρομοκρατία
κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, εσείς είστε η μεγαλύτερη απειλή για την Τουρκία! Αυτή την χώρα την κυβερνά μια αλογάριαστη, ανόητη και ανήθικη συμμορία. Αυτό είναι που φανερώθηκε πάλι σήμερα. Τα νότια σύνορα της Τουρκίας είναι διάτρητα. Από εκεί περνάνε οι συμμορίες της ISIS, οι ισλαμιστές της φρίκης, τα κομβόι πετρελαίου που χρηματοδοτούν την οικογένεια του Ερντογάν, οι στρατολογημένες στις πόλεις μας ομάδες τζιχαντιστών, τα εκρηκτικά που σκάνε στις πλατείες μας, αλλά και οι μανιακοί που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μας… Και βγαίνει ο πρωθυπουργός και λέει “Όποιος παραβιάσει τα εναέρια και χερσαία σύνορα μας…”. Όλα τα κρατικά όργανα μέχρι και οι έπαρχοι στην Τουρκία έχουν επιστρατευθεί για να μεγαλώσει ο πόλεμος και οι σφαγές στην γειτονική Συρία. Και βγαίνει ξεδιάντροπα ο πρωθυπουργός και λέει πως “Δεν έχουμε βλέψεις στο έδαφος καμίας χώρας”. Πραγματικά η χώρα μας βρίσκεται υπό μεγάλη απειλή. Η απειλή αυτή είναι ο συνασπισμός της οπισθοδρόμησης που θεωρεί ως εξωτερική πολιτική την μετατροπή ολόκληρης της Τουρκίας σε κηδεμόνα των ισλαμιστικών συμμοριών. Η μεγαλύτερη λοιπόν απειλή που έχουμε είναι ο συνασπισμός της ISIS, των Αράβων σεΐχηδων, της Αλ Κάιντα και πολλών υπηρεσιών πληροφοριών που έχουν γίνει συνέταιροι με το ΑΚΡ. Για αυτό ακριβώς δεν έχει καμιά σημασία αν το ρωσικό αεροσκάφος παραβίασε ή όχι τα σύνορα. Δεν έχει καμία σημασία αν ο κινούμενος με βάση τα δικά του συμφέροντα Πούτιν είναι ή όχι σωτήρας των λαών της περιοχής. Το σημαντικό είναι το δικαίωμα του συριακού λαού και της νόμιμης εκπροσώπησης του να προστατευτούνε από την ισλαμική τρομοκρατία. Το σημαντικό είναι το δικαίωμα που έχει ο λαός μας να γλιτώσει από τους κήρυκες του πολέμου και από τις αλογάριαστες συμμορίες.
---------------------------------------------------------------------------------------
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ
ΛΙΣΑΒΟΝΑ.-- Ορκίστηκε χτες και με την έγκριση του Προέδρου της Πορτογαλίας, Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα, η νέα λεγόμενη κυβέρνηση της «Αριστεράς» στην Πορτογαλία, με πρωθυπουργό τον ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Αντόνιο Κόστα. Η κυβέρνηση αποτελείται από 17 υπουργούς (12 μέλη και στελέχη των «Σοσιαλιστών» και 5 «ανεξάρτητους») και 41 αναπληρωτές υπουργούς και έχει τη στήριξη του Μπλοκ της Αριστεράς (μέλος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπου συμπροεδρεύει ο ΣΥΡΙΖΑ), του Πορτογαλικού ΚΚ και των Οικολόγων «Πράσινων», που συνολικά συγκεντρώνουν τις 122 από τις 230 έδρες της Βουλής. Αύριο θα πραγματοποιηθεί το πρώτο υπουργικό συμβούλιο (ο οικονομολόγος απόφοιτος του Χάρβαρντ, σύμβουλος της Τράπεζας της Πορτογαλίας, Μάριο Σεντένο, ανέλαβε το κρίσιμο υπουργείο Οικονομικών), που αναμένεται να συζητηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις που πρόκειται να παρουσιαστούν έως τις 10 Δεκέμβρη. Στα καινούργια υπουργεία συγκαταλέγονται αυτό της Επιστήμης, του Σχεδιασμού, της Θαλάσσιας Πολιτικής, του Πολιτισμού και του Περιβάλλοντος.
---------------------------------------------------------------------------------------
ΠΕΚΙΝΟ - ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ.-- Την έναρξη συνομιλιών Κίνας - Τζιμπουτί, με στόχο τη δημιουργία κινεζικού ναυτικού κέντρου επιμελητηριακής υποστήριξης για σινικά πολεμικά αεροσκάφη στο Κέρας της Αφρικής, επιβεβαίωσε χτες ο εκπρόσωπος του σινικού υπουργείου Αμυνας, Γου Τσιαν, τροφοδοτώντας φήμες για τα σχέδια του Πεκίνου να επιδιώξει τη δημιουργία στρατιωτικών βάσεων στο εξωτερικό.