Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Πεμπτη 19 Νοεμβριου 2015


«Δουλειά του Θεού η συγχώρεση των τρομοκρατών, δουλειά δική μου να τον συναντήσουν»!
Ο Βλαδιμίρ Πούτιν αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το άτεγκτο του χαρακτήρα του. Στην τελευταία συνεδρίαση του στρατιωτικού επιτελείου του για το θέμα των τζιχαντιστών και μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία είπε μια ατάκα που θα μείνει -μαζί με άλλες που έχει πει- στην ιστορία.
«Η συγχώρεσή τους εναπόκειται στο Θεό, αλλά το να συναντηθούν με το Θεό εναπόκειται σε μένα»! Με αυτή τη φράση ο Πούτιν έδωσε το στίγμα. Η Ρωσία ήδη βομβαρδίζει ανηλεώς τις θέσεις του ISIS στη Συρία, επιθέσεις που εντάθηκαν μετά την τρομοκρατική επίθεση στο ρωσικό airbus. Την ευθύνη ανέλαβαν οι τζιχαντιστές χωρίς όμως να διευκρινίσουν πως ακριβώς κατάφεραν να τινάξουν στον αέρα το αεροπλάνο.
Στη συνάντηση αυτή ο Πούτιν δήλωσε πως θα συνεργαστεί με τη Γαλλία για τον αφανισμό της ISIS. «Θα ψάξουμε να τους βρούμε όπου κι αν κρυφτούν. Θα τους βρούμε όπου και να είναι σε ολόκληρον τον πλανήτη και θα τους τιμωρήσουμε», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.
------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΣΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΑ ΔΙΚΤΥΑ
Οι τελευταίες δραματικές κουβέντες της ξανθιάς καμικάζι πριν ανατιναχθεί στο Σεν Ντενί
18|11|2015 20:39
Στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί το πρωί της Τετάρτης μία γυναίκα τζιχαντίστρια ανατινάχθηκε, δείχνοντας ότι ο στόχος αποτελούσε άντρο του ISIS. Σύμφωνα με το κανάλι BFMTV, η συγκεκριμένη γυναίκα είναι ξαδέρφη του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, για τον οποίο προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι βρίσκεται ή βρισκόταν στο κτήριο της Rue du Corbillon, στην Place Jean Jaures, στο προάστιο Σαιντ Ντενί του Παρισιού, πολύ κοντά στο Stade de France. Σημειώνεται ότι ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ θεωρείται ως εγκέφαλος των πολύνεκρων επιθέσεων στο Παρίσι.
Η Daily Mail μεταφέρει ότι η γυναίκα – τζιχαντίστρια όταν είδε τους αστυνομικούς να πλησιάζουν βγήκε στο παράθυρο του τρίτου ορόφου και φώναξε «βοηθήστε με, βοηθήστε με!». Παράλληλα, η Telegraph μεταδίδει και διάλογο της ξανθιάς γυναίκας με τους αστυνομικούς. Οταν περίπου 100 άνδρες πλησίασαν το διαμέρισμα της φώναξαν «Που είναι ο φίλος σου;», η ίδια απάντησε «δεν είναι φίλος μου». Η Αστυνομία επέμεινε «Που είναι;» και εν συνεχεία ακολούθησαν πυροβολισμοί και η ανατίναξη της τζιχαντίστριας. Tελικά όπως είπαν οι αρχές ήταν Hasna Aitboulahcen, ξαδέρφη του Αμπαούντ που θεωρείται «εγκέφαλος» των επιθέσεων.
------------------------------------------------------------------------------------------
Καναδάς: Άνδρας με τη μάσκα του Τζόκερ απειλεί ότι θα σκοτώνει έναν μουσουλμάνο κάθε εβδομάδα
Δηλώνει ότι η πρώτη δολοφονία θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, σε αντίποινα για το Παρίσι
18.11.2015 | 16:38
Η αστυνομία του Κεμπέκ ερευνά βίντεο, στο οποίο ένας άνθρωπος που φοράει τη μάσκα του Τζόκερ, απειλεί ότι θα σκοτώνει ένα μουσουλμάνο κάθε εβδομάδα. Το βίντεο αυτό δημοσιεύτηκε την Τρίτη στο YouTube και αμέσως μετά κατέβηκε. Ο άνδρας που μιλά και που έχει την προφορά κατοίκου της περιοχής του Κεμπέκ, δήλωσε ότι θα αρχίσει από την επόμενη εβδομάδα να σκοτώνει έναν άραβα ή μουσουλμάνο κάθε εβδομάδα σε όλη την επαρχία του Κεμπέκ. Σύμφωνα με τη National Post, o άνδρας αυτός εμφανίστηκε στο βίντεο κραδαίνοντας ένα πιστόλι, και είπε επίσης ότι υπάρχουν ομοϊδεάτες του που θα τον βοηθήσουν να πραγματοποιήσει την απειλή του. Στον Καναδά υπήρξαν κάποια επεισόδια κατά μουσουλμάνων μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι. Μέσα στο Σαββατοκύριακο ένα τζαμί στο Οντάριο πυρπολήθηκε και μια μουσουλμάνα δέχτηκε επίθεση την ώρα που έπαιρνε το παιδί της από το σχολείο. Η αντιπολίτευση καλεί την καναδική κυβέρνηση να μην δεχτεί τους 25 χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες που έχει συμφωνήσει, μετά τα γεγονότα του Παρισιού.
----------------------------------------------------------------------------------------
Άσαντ: Η Συρία δεν είναι «λίπασμα» για το Ισλαμικό Χαλιφάτο
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015, 08:14
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε ότι η χώρα του που έχει καταστραφεί από τον πόλεμο δεν είναι «λίπασμα» για την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο και κατηγόρησε τις χώρες της Δύσης ότι ευθύνονται για τη γέννησή της, σε συνέντευξη στο ιταλικό εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο Rai.
«Μπορώ να σας πω ότι το Ισλαμικό Χαλιφάτο δεν έχει φυσικό εκκολαπτήριο, κοινωνικό εκκολαπτήριο στο εσωτερικό της Συρίας», τόνισε ο Άσαντ. Επέμεινε στο γεγονός ότι τζιχαντιστές που έχουν εκπαιδευτεί στη Συρία για να πραγματοποιούν επιθέσεις στο Παρίσι και αλλού, μπορούν να δρουν με τον τρόπο αυτό χάρη στην «υποστήριξη των Τούρκων, των Σαουδαράβων και πολιτών του Κατάρ, και φυσικά χάρη στην πολιτική της Δύσης που έχει υποστηρίξει τους τρομοκράτες ποικιλοτρόπως». Το Ισλαμικό Χαλιφάτο «δεν ξεκίνησε από τη Συρία. Ξεκίνησε στο Ιράκ και πρωτύτερα από το Αφγανιστάν», δήλωσε ο Άσαντ, ο οποίος χρησιμοποίησε μια φράση του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Τόνι Μπλερ ότι «ο πόλεμος στο Ιράκ συνέβαλε στη δημιουργία του Ισλαμικού Χαλιφάτου». «Η παραδοχή του αυτή είναι η πιο σημαντική απόδειξη», δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας. Οι επιθέσεις στο Παρίσι, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Χαλιφάτο και οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο 129 ανθρώπων την περασμένη εβδομάδα, ήταν αιτία να επιταχυνθούν οι διαβουλεύσεις για την εξεύρεση μιας λύσης προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία, οι οποίες όμως εξακολουθούν να προσκρούουν στην τύχη του Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Από το 2011, ο πόλεμος έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 250.000 ανθρώπων, ενώ εκατομμύρια είναι οι πρόσφυγες και οι εκτοπισμένοι. Ολόκληρα τμήματα του συριακού εδάφους τελούν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Χαλιφάτου και άλλων ενόπλων οργανώσεων. Ο Άσαντ δήλωσε στην συνέντευξη ότι δεν μπορεί να υπάρχει χρονοδιάγραμμα μετάβασης που να προβλέπει εκλογές στη Συρία όσο περιοχές της χώρας ελέγχονται από τους αντάρτες. «Το χρονοδιάγραμμα αυτό θα μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή μόλις θα έχουμε αρχίσει να νικάμε την τρομοκρατία. Δεν μπορείτε να αποσπάσετε τίποτε πολιτικά, όσο έχετε τρομοκράτες που καταλαμβάνουν πολλές περιοχές στη Συρία». Μόλις διευθετηθεί η κατάσταση, «ενάμιση έως δύο χρόνια αρκούν για μια μετάβαση». Η βούληση του Άσαντ να συμμετεχει στις εκλογες της χωρας έχει επιδεινώσει τις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ, της Γαλλίας και των αλλων αλητηριων αποικιοκρατων που υποστηρίζουν και εξοπλιζουν την εισβολη των ισλαμοφασιστων στη χωρα στη χώρα, και της Ρωσίας που είναι ένας από τους ισχυρότερους συμμάχους της Δαμασκού. Ωστόσο μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι και τη βομβιστική επίθεση εναντίον ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους στο αιγυπτιακό Σινά, οι χώρες αυτές δείχνουν όλο και περισσότερο διατεθειμένες να ενώσουν τις δυνάμεις τους εναντίον των τζιχαντοφασιστών τους.
--------------------------------------------------------------------------------------
Οι Anonymous στρέφονται κατά startup της Σίλικον Βάλεϊ
Υποστηρίζουν ότι εξυπηρετεί σάιτ που εμπλέκονται με τους τζιχαντιστές της ISIS
18.11.2015 | 21:05
Μετά την κήρυξη του πολέμου κατά της ISIS από τους Anonymous και την διελκυστίνδα προσβλητικών δηλώσεων μεταξύ τους, με τελευταία αυτή των τζιχαντιστών που υποστηρίζουν ότι "ο εικονικός κόσμος τους ανήκει", οι Anonymous έστρεψαν τα βέλη τους και κατά της Silicon Valley. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, κατηγορούν την εταιρεία online ασφαλείας CloudFlare, η οποία προστατεύει πολλά επώνυμα σάιτ από επιθέσεις τύπου DDoS φροντίζοντας ώστε να μην 'πέφτουν' όταν βάλλονται, ότι συνεχίζει να υποστηρίζει επί πληρωμή πολλά σάιτ που είναι φιλικά προσκείμενα προς τους τζιχαντιστές και την ISIS. Πάντως, με δύο διαφορετικές συνεντεύξεις του, ο δ. σύμβουλος της CloudFlare, υπερασπίστηκε την εταιρεία του, κατηγορώντας τους χακτιβιστές για "υποκριτική και παιδιάστικη στάση" αφού και οι ίδιοι χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι "μόνο μέσω της νομίμου οδού θα μπορούσε να κατεβάσει, εάν όντως τους παρείχε υπηρεσίες, σάιτ της ISIS", αν και συχνά "ο νόμος ζητάει από την εταιρεία να κρατήσει online, ύποπτα σάιτ που εξυπηρετεί, ώστε να μπορούν να ελεγχονται οι δραστηριότητές τους".
----------------------------------------------------------------------------------------
Η ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΛΑ.Ε:
Ορισμένα κανάλια της διαπλοκής για άλλη μια φορά δεν έχασαν ευκαιρία να παραμορφώσουν πλήρως την συνειδητή παρουσία του επικεφαλής της ΛΑ.Ε Παναγ. Λαφαζάνη, του μόνου πολιτικού και παράταξης, στη μεγαλειώδη συγκέντρωση του αγροτο-κτηνοτροφικού κόσμου της χώρας, του οποίου η παρουσία αναγγέλθηκε από τα μικρόφωνα της Ομοσπονδίας των αγροτών στη συγκέντρωση τους και έγινε δεκτή με χειροκροτήματα.
Συγκεκριμένα τα κανάλια της παραπληροφόρησης παρέλειψαν σκόπιμα τις εικόνες της θερμότατης υποδοχής του Παναγ. Λαφαζάνη από σύσσωμους τους συγκεντρωμένους αγρότες και απομόνωσαν τις εικόνες, με τις φραστικές αντεγκλίσεις από κάποια μεμονομένα άτομα, γνωστά για τη φασιστική τους ταυτότητα ,τις οποίες και αυτές αλλοίωσαν με ηχητικές προσθήκες, προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε βάρος του Παναγ. Λαφαζάνη. Τα ίδια μέσα και την ίδια ώρα αποσιώπησαν πλήρως την ανακοίνωση της ομοσπονδίας επαγγελματιών των λαϊκών αγορών, με την οποία καταγγέλλονται ως Χρυσαυγίτες τα μεμονομένα άτομα που προσπάθησαν να διαμορφώσουν αρνητικές εντυπώσεις για τον Παναγ. Λαφαζάνη.
Φυσικά, ο Παναγ. Λαφαζάνης είναι γνωστός και δεν έχει ανάγκη προστασίας. Προξενεί, όμως, ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση ότι τα ίδια τηλεοπτικά μέσα, ενώ απέκρυπταν το όλο σκηνικό και εμφάνιζαν ένα ανύπαρκτο στήσιμο, περίπου, "επίθεσης" στον Παναγ. Λαφαζάνη, στη συνέχεια εμφάνιζαν τα ΜΑΤ να αμύνονται σε περίπου "μαινόμενους" και επιτιθέμενους εναντίον τους αγρότες, που βιαιοπραγούσαν, τάχα, σε βάρος τους. Τόση αντικειμενικότητα! Να τους χαιρόμαστε.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 18/11/15
Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015
-------------------------------------------------------------------------------------
Γιώργος Κασιμάτης: Πρέπει να γνωρίζουμε το έγκλημα και το θηρίο
17.11.2015
Το κείμενο που ακολουθεί βασίζεται στην ομιλία του Γιώργου Κασσιμάτη , ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών. στην εκδήλωση με θέμα Καθεστώς Δανεισμού και Πολιτικός Αγώνας για να μην σβήσει η χώρα Η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δρόμος της Αριστεράς, πραγματοποιήθηκε στις 09/11/2015 στην ΑΣΟΕΕ .
Εδώ μπορείτε να βρείτε και τις άλλες ομιλίες της εκδήλωσης.
http://www.e-dromos.gr/giorgos-kassimatis-prepei-na-gnorizoume-to-eglima-kai-to-8hrio/
Πρώτα-πρώτα θα ευχαριστήσω το Δρόμο της Αριστεράς, για την τιμή που μου έκανε να επικοινωνήσω μαζί σας, σε ένα ακροατήριο το οποίο αισθάνομαι πολύ καλά, που έχει την ιστορία του, κι αυτό πρέπει να το κρατήσουμε. Ο Δρόμος της Αριστεράς έχει μεγάλη σημασία ως όνομα. Η εφημερίδα αυτή έπαιξε μέχρι σήμερα σημαντικό ρόλο, γιατί κράτησε το δρόμο της Αριστεράς. Το να κρατάμε το δρόμο μας δεν είναι εύκολο πράγμα σήμερα. Παλαιότερα ήταν πολύ πιο εύκολο. Όταν ξέραμε τον εχθρό, όταν ξέραμε και βλέπαμε τα κόμματα. Σήμερα είναι πολύ δύσκολα και αυτό ακριβώς είναι που θα προσπαθήσω να υπηρετήσω σήμερα, το πώς μπορούμε να καταλάβουμε αυτό το οποίο έχει συμβεί. Θα ήθελα να μεταφέρω και το θερμό χαιρετισμό του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος από τις δύσκολες ώρες που περνάει εξακολουθεί να έχει το ίδιο πνεύμα, την ίδια σπίθα, την ίδια φλόγα μέσα του. Από το 2010 που ενώσαμε τη φωνή μας για αυτή τη δουλεία που περνάει η Ελλάδα, ήταν ένας πραγματικά εμπνευσμένος αγωνιστής προς αυτή την κατεύθυνση, ξέρει πολύ καλά το τι θα πω απόψε και τι θέλει να ακούσει ο ελληνικός λαός τούτη την ώρα, ώστε ο αγώνας να συνεχιστεί. Αυτό που και ο ίδιος προσπάθησε, αλλά δεν πέτυχε, ακριβώς επειδή ο ελληνικός λαός δεν ήταν ακόμα έτοιμος να ακουστεί. Αυτό από το οποίο θέλω να ξεκινήσω είναι ότι πρέπει να γνωρίζουμε το έγκλημα και το θηρίο. Εάν δεν το γνωρίσουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Και δυστυχώς σήμερα είναι κάτι πολύ μπερδεμένο, γιατί έχει στα χέρια του έναν τεράστιο μηχανισμό, έχει στα χέρια του την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για πλύση εγκεφάλου. Γι’ αυτό και ο αγώνας μας είναι θέμα του κόσμου ολόκληρου. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνει ο αγώνας μας και τι σημαίνει υποδούλωση. Να μη κάνουμε το λάθος να μείνουμε εκεί που θέλησαν να μας βάλουν όσοι συμβιβάστηκαν. Εκεί που θέλησαν να μας βάλουν οι δανειστές μας και τα κέντρα εξουσίας. Να μη μείνουμε στο πλαίσιο της συστημικής αντιπολίτευσης. Δεν έχει σημασία αν θα υποστούμε το Α ή το Β, σημασία έχει να δούμε το θηρίο κι αυτό να το μεταδώσουμε. Για να δούμε το θηρίο, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι όλα αυτά που υφίσταται ο ελληνικός λαός, σήμερα, δεν μπαίνουν σε συζήτηση. Η πρώτη συζήτηση είναι πώς θα σώσουμε τον ελληνικό λαό και τις επόμενες γενιές από αυτό το θηρίο. Το θηρίο της δεύτερης φάσης του καπιταλισμού, όπως το λέω, της δεύτερης φάσης των γεωπολιτικών βλέψεων των μεγάλων δυνάμεων. Υπάρχουν πολύ ευνοϊκότεροι όροι για το εθνικό κράτος σήμερα, από ό,τι ήταν στο παρελθόν και αυτό πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Να μην κάνουμε το λάθος να δεχθούμε αυτά με τα οποία μας πολεμούν, με το μέσο του φόβου και του τρόμου, με το μέσο της ενοχής, με το μέσο της υποταγής. Να μην παρασυρθούμε όταν μας λένε πως θα βοηθήσουν για την ανεργία, για την πείνα, για το ότι υπάρχουν φτωχοί που ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια κ.λπ. Αυτό το θέλουν, για να δείξουν μια επίφαση δημοκρατίας. Και εκεί μας παρασύρουν. Να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Και αυτό είναι και το μεγάλο λάθος…
Απ’ όταν άκουσα, στη Θεσσαλονίκη -πριν από τις εκλογές- να περιορίζεται το πρόβλημα στο ανθρωπιστικό, κατάλαβα ότι μπήκαμε στον δρόμο που θέλουν. Στη συστημική αντιπολίτευση. Δεν είναι αυτή η συζήτηση. Η συζήτηση είναι πώς βλέπουμε το θηρίο και πώς το σταματάμε. Πώς καταλαβαίνουμε το έγκλημα σωστά και πώς το αντιμετωπίζουμε. Το έγκλημα που έγινε, όπως από την αρχή λέμε, ήταν ένα πείραμα για να καταληφθεί όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά η Ευρώπη. Ήταν το προπύργιο εκείνο όπου θα έπρεπε να εφαρμοστούν οι συνταγές που είχαν κατασκευαστεί ήδη και είχαν κορυφωθεί με το Washington Consensus από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας των Ηνωμένων Πολιτειών, για το δανεισμό των κρατών της Νότιας Αμερικής και γενικότερα του Τρίτου Κόσμου, μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αυτή η συνταγή έπρεπε να περάσει στην Ευρώπη. Και η συνταγή αυτή έλεγε ότι θα πρέπει σήμερα να περάσουν οι εθνικές οικονομίες των μικρών κρατών στο πολυεθνικό επίπεδο για να μπουν στο κεφάλαιο, εκτός παραγωγής, της δεύτερης φάσης του καπιταλισμού όπως λέμε, όπου η κερδοσκοπία πλέον δεν είναι στο χώρο του εργάτη και της εργασίας. Η κερδοσκοπία είναι εκτός παραγωγής. Και εκεί διαμορφώνεται η τεράστια δύναμη να καταληφθεί η κυριαρχία των μικρών κρατών, να χειραγωγείται ολόκληρο το σύστημα ενημέρωσης και γνώσης του ανθρώπου, ώστε ανεξέλεγκτα ο κερδοσκοπικός καπιταλισμός να κάνει ό,τι μπορεί, χωρίς να σκέφτεται άνθρωπο, χωρίς να σκέφτεται ιδεολογίες, χωρίς τίποτα.
Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό το σχέδιο, που σχεδιάστηκε από το 1945 με τη συνδιάσκεψη ολίγων καπιταλιστικών χωρών στο Bretton Woods, εφαρμόζεται μέχρι σήμερα. Κι αυτή η πολιτική άνθισε, καρποφόρησε μετά την πτώση του λεγόμενου υπαρκτού σοσιαλισμού το 1989-’90. Για να περάσει έπρεπε να καταργηθούν οι αρχές νομιμότητας που προβλέπει ο ΟΗΕ, τις οποίες είχαν αποδεχτεί και οι δύο ιδεολογίες του κόσμου: η Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η δημοκρατία και το κράτος δικαίου, η κοινωνική δικαιοσύνη, η ελευθερία. Αυτά όλα, ως αρχές, έπρεπε να καταρριφθούν. Και κυρίως, τα δικαιώματα του ανθρώπου και η εθνική κυριαρχία. Η κυριαρχία, δηλαδή, ως ταυτότητα πολιτισμική ενός λαού, ως ταυτότητα Ιστορίας, ως ταυτότητα κοινωνικής αυτοδυναμίας που είναι και οικονομική αυτοδυναμία. Γι’ αυτό βλέπουμε σήμερα ότι έπρεπε να γίνει επίθεση στην Ευρώπη, όπου τα πράγματα είναι πιο αυστηρά. Η λευκή φυλή, συνήθως, δεν ενδιαφέρεται για το τι γίνεται στον Τρίτο Κόσμο. Αλλά εδώ έπρεπε να το υποστεί η ίδια. Βρέθηκε, λοιπόν, η Ελλάδα πρόθυμη να δώσει αυτό το βήμα. Δεν ήταν το δάνειο. Απεδείχθη σήμερα και οικονομικά ότι δεν το χρειαζόμαστε, και αποδείχθηκε με ντοκουμέντα από τους ίδιους τους δανειστές μας, ότι δεν χρειαζόμαστε αυτό το δρόμο που επελέγη το 2010, τον οποίο ήρθε μετά να δεχθεί -με την πρόφαση ότι δήθεν δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς- και ο πρώτος που είχε αντιδράσει, ο κ. Σαμαράς. Και ήρθε μετά και η Αριστερά να συμφωνήσει σε αυτόν τον δρόμο. Αυτό ήταν η μεγάλη απογοήτευση του ελληνικού λαού. Ο λαός, όμως, και το λέω ως πραγματικότητα για να το έχουμε υπ’ όψιν μας, έμεινε στο «όχι», στο «όχι» του δημοψηφίσματος που πρόδωσαν. Έμεινε στο «όχι» των εκλογών και της αποχής. Έμεινε και στο «όχι» των δημοσκοπήσεων που είναι ακόμη ευρύτερο. Και έμεινε από ένστικτο, από το διαχρονικό ελληνικό ένστικτο της άμυνας. Όλα τα άλλα μπορεί να τα έχουμε ως ελαττώματα, αλλά το ένστικτο της άμυνας το έχουμε. Και αυτό το κράτησε και το κρατάει ακόμη. Ο λαός είναι, όμως, μπερδεμένος και γι’ αυτό ως πρώτη πράξη αντίστασης είναι υποχρέωσή μας να ενημερωνόμαστε και να ενημερώνουμε.
Και ανάπτυξη και πείνα
Η υποδούλωση της Ελλάδας έχει δύο στόχους. Αφενός μεν ο άμεσος είναι να υπερεθνικοποιηθεί, να περάσει στην πολυεθνική οικονομία και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα ολόκληρη η οικονομία. Δεν είναι στόχος μόνο οι εργαζόμενοι και αυτό πρέπει να το ξέρουμε. Οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρουν αυτό το σύστημα. Ούτε ποιοι είναι φτωχοί και ποιοι είναι πλούσιοι. Θέλουν την περιουσία, γι’ αυτό θα πάρουν τις τράπεζες, θα πάρουν τις ελληνικές επιχειρήσεις, γι’ αυτό έριξαν τις μετοχές όλων, γι’ αυτό ακριβώς χτύπησαν αλύπητα το μεσαίο χώρο, γιατί εκεί είναι ο ιστορικός ιστός κάθε κοινωνίας. Για να μπορέσει να ανοίξει αυτός ο χώρος στο πολυεθνικό κεφάλαιο. Με αυτό τον τρόπο θα φύγει η εθνική οικονομία, θα έρθουν οι πολυεθνικές, τα κέρδη τους θα γράφονται στο ΑΕΠ της Ελλάδας και θα ανεβαίνει η ανάπτυξή μας. Θα είμαστε ανεπτυγμένη χώρα, τα λεφτά όμως θα φεύγουν και θα έχουμε πολλούς νεκρούς από πείνα, πολλά παιδιά με ασιτία, όπως έχει η Γουατεμάλα σήμερα. Είναι η ίδια συνταγή που εφαρμόστηκε. Ακριβώς η ίδια συνταγή του Washington Consensus. Και ακριβώς αυτός είναι ο τρόπος υποδούλωσης. Βασικός σχεδιασμός για τη λειτουργία αυτή είναι ο δανεισμός. Αυτό είναι το όπλο σήμερα. Δεν είναι ούτε η ατομική βόμβα, ούτε κανόνια, ούτε τίποτα άλλο, ούτε πολεμική αεροπορία, ούτε πολεμικό ναυτικό, ούτε υποβρύχια. Το όπλο είναι ο δανεισμός. Με κέντρο σοφίας αυτού του δανεισμού το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Παγκόσμια Τράπεζα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Αυτός ο μηχανισμός δουλεύει σήμερα. Έχει, βεβαίως, ένα εμπόδιο: Τη νομιμότητα, που είναι το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο είναι ενσωματωμένο στον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και στις Διακηρύξεις του, είναι τα δικαιώματα του ανθρώπου που είναι ενσωματωμένα στις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης -με όλα τα ελαττώματα των Συνθηκών- και, φυσικά, τα Συντάγματα της αστικής δημοκρατίας. Εκεί είναι τα εμπόδια. Αυτά θέλουν να καταργήσουν. Θέλουν να φάνε τη σάρκα τους. Η παγκόσμια κρίση είναι ότι ο ίδιος ο καπιταλισμός τρώει τις σάρκες του. Επομένως, αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούν οι λαοί και κυρίως τα μικρά κράτη. Είχε τεράστιο χώρο ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει παράδειγμα στην Ευρώπη. Το πρόβλημα σήμερα της Ελλάδας είναι πρόβλημα της Ευρώπης. Και αυτά που λέω τα επεσήμανε ήδη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με απόφαση-ψήφισμα της ολομέλειάς του το οποίο καταψήφισαν μόνον οι Γερμανοί δεξιοί ευρωβουλευτές. Το επιβεβαίωσε και η Ολομέλεια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την οποία είχε δοθεί και από την κυβέρνηση, αλλά και από την υπηρεσιακή κυβέρνηση -χωρίς να έχει το δικαίωμα βέτο- η εντολή στην αντιπροσωπεία μας να απέχει, όταν 136 χώρες ψήφισαν στην ουσία υπέρ των συμφερόντων της Ελλάδας. Ψήφισαν ότι είναι παράνομο το χρέος. Κι εμείς απείχαμε. Και καταψήφισαν Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, Ισραήλ, η Γαλλία, η Σλοβενία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Κι εμείς απείχαμε. Τι άλλο πρέπει να κάνει μία κυβέρνηση για να δείξει πού πάει.
Το βασικό μας όπλο, λοιπόν, είναι αυτό το οποίο έκρυβαν από την πρώτη στιγμή, από το 2010. Ήταν η ακυρότητα των συμφωνιών βάσει του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και των Συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό απαγορευόταν να ακουστεί. Αυτό είναι η πραγματικότητα. Ακούσατε ποτέ από κανένα κόμμα και από τις τρεις κυβερνήσεις που έχουν συμβιβαστεί για την υποδούλωση του ελληνικού λαού να αναφέρουν ότι οι Συμβάσεις είναι άκυρες; Το ακούσατε από κανέναν; Ακούσατε ποτέ να αναφερθεί από οποιαδήποτε κυβέρνηση ότι όλες οι συμφωνίες ήταν παράνομες και ότι όλες οι συμφωνίες είναι αντίθετες με τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Μόνο μία πολιτικός κατάλαβε αυτό το μεγάλο όπλο της Ελλάδας. H προηγούμενη πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Κατάφερε να φέρει, έστω και συρόμενο, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Να φέρει, για πρώτη φορά στην Ευρώπη, Διεθνή Λογιστικό Έλεγχο του δανείου και αν δεν απατώμαι είναι η δεύτερη στον κόσμο επίσημη ανάθεση – πρώτη είναι η Αργεντινή, αλλά στην Ελλάδα παίζει πολύ μεγαλύτερο πολιτικό ρόλο αυτή η κίνηση. Και το θεωρώ μια από τις σημαντικότερες πολιτικές πράξεις από τον πόλεμο κι έπειτα, γιατί έτσι ξεκίνησαν οι τριγμοί∙ και θα μεγαλώσουν. Και μην ξεχνάμε ότι δεν θέλανε να ακουστεί εδώ, αλλά δεν θέλανε ούτε στην Ευρώπη. Μέλος της Eπιτροπής ειδοποίησε ότι δεν μπόρεσε στην Ιταλία να περάσει από κανένα κανάλι το CD που έχει το πόρισμα της Επιτροπής, το οποίο λέει ότι όλες οι Συμφωνίες είναι άκυρες, ότι το δάνειο είναι επαχθές και παράνομο και άκυρο επομένως οποιαδήποτε συζήτηση θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή. Μη μας φαίνεται ότι το όπλο αυτό είναι ουτοπία. Δεν είναι ουτοπία. Γι’ αυτό το κρύβουν. Γιατί δεν το παρουσίασε κανένας; Πρέπει να είμαστε όλοι σίγουροι ότι αυτό το όπλο φοβούνται. Κι αυτό το όπλο που φοβούνται πρέπει να συνδυαστεί με πραγματική (κι όχι ψεύτικη) πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Γιατί μας δώσανε την ελπίδα ή μάλλον την πεπλανημένη και την απατηλή πληροφορία, ότι δήθεν η Σοβιετική Ένωση δεν θέλει να βοηθήσει, ούτε η Κίνα, ούτε κανένας. Δεν είναι έτσι. Είναι ψέμα. Και απεδείχθη. Απεδείχθη επισήμως ότι δεν ζητήσαμε βοήθεια για την περίπτωση που θα μας έλεγαν όχι οι Ευρωπαίοι.
Ο διπλός σκοπός της υποδούλωσης της χώρας
Με αυτά ήθελα να σας πω ότι ο οικονομικός σκοπός της επέμβασης στην Ελλάδα και της υποδούλωσης είναι διπλός. Είναι η απομύζηση του εθνικού κράτους, της Ελλάδας, για να πάει στο υπερεθνικό ολόκληρη η οικονομία, και η πλήρης χειραγώγηση της εξωτερικής της πολιτικής. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Ιστορία ένας δανεισμός με παραίτηση από την προστασία του Διεθνούς Δικαίου, με παραίτηση από τα δικαιώματα της εθνικής κυριαρχίας και με δέσμευση του συνόλου της περιουσίας της Ελλάδας. Και αυτός ο όρος μπήκε σε όλα τα μνημόνια και στο τελευταίο. Γι’ αυτό λέμε ότι επιβάλλεται, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, ένα πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής που καταλαμβάνει ολόκληρη την οικονομία. Δεν είναι δημοσιονομική προσαρμογή όπως το παρουσιάζουν. Επιβάλλουν ακόμη και το πώς θα πουλήσει ο αγρότης το γάλα του, αν θα το πουλήσει ή δεν θα το πουλήσει, τι γάλα θα πιούμε και τι γιαούρτι θα φάμε. Όλα αυτά είναι ολόκληρη η οικονομική πολιτική και είναι μέσα στα μνημόνια, τα οποία δεν τα παρουσιάζει ποτέ κανένας. Γι’ αυτό, λοιπόν, με τη μεγάλη χειραγώγηση της Ελλάδας είναι δεδομένη και η εξαφάνιση των επόμενων γενιών των Ελλήνων. Είναι δεδομένη εάν δεν αντισταθούμε κι αν δεν ενημερώσουμε αυτό το 70% του πληθυσμού που είναι, κατά τη γνώμη μου, τουλάχιστον αντιμνημονιακό, δηλαδή εναντίον της δουλείας. Αν γι’ αυτά δεν ενημερωθούν σωστά οι πολίτες, δεν μπορούμε να έχουμε μια νέα πολιτική. Γι’ αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και να απορρίψουμε, οριστικά, κάθε απόπειρα θεάτρου και εξαπάτησης που γίνεται μέχρι σήμερα. Και γίνεται με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, γίνεται με τα όργανα του πολιτεύματος, μέσα από τη Βουλή. Δεν θέλουμε αυτή τη Βουλή. Θέλουμε μία αλλαγή πρώτα πολιτικής σκέψης, όπως άρχισε να γίνεται και σε άλλες εποχές. Μην ξεχνάμε την πτώχευση της Ελλάδας το 1895. Για να αλλάξει η νοοτροπία έπρεπε να γίνει εκείνο το μικρό κίνημα στο Γουδί, από έναν έντιμο αξιωματικό, αγράμματο μεν αλλά έντιμο, και να κινηθεί ο Βενιζέλος τότε να αλλάξει πολιτική. Έπρεπε να περάσουν 14 χρόνια. Πάντοτε έτσι γίνεται. Πρέπει να αλλάξει η πολιτική. Πρέπει να αλλάξουμε εμείς νοοτροπία και αυτή είναι η αλλαγή. Αυτή είναι η αλλαγή που πρέπει να κάνουμε μέσα μας και να μην ακούμε αυτά που λένε, ότι «πρέπει να γίνετε ηθικοί», «να μην είστε τεμπέληδες», «να μην είστε απατεώνες». Πρέπει να γίνουμε Έλληνες και να ξέρουμε να αμυνόμαστε, όπως ξέραμε σε όλη την Ιστορία μας. Με αυτή την έννοια θα πρέπει να απορρίψουμε κάθε μορφή θεάτρου, όπως είναι και η φιλοδοξία μας να μπούμε στη Βουλή. Δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε τίποτα μέσα από τη Βουλή, εάν δεν αλλάξουμε απ’ έξω. Αν δεν αλλάξει ο λαός. Δεν είναι θέμα κυβερνητικής αλλαγής η αντιμετώπιση της κρίσης. Πώς αντιμετωπίζεται, λοιπόν, η κρίση; Πρώτη πράξη αντίστασης είναι η γνώση. Θα πρέπει να αγωνιστούμε όλοι, να οργανωθούμε και να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός. Και το να ενημερωθεί είναι πολύ πιο δύσκολο σήμερα, με την πλύση εγκεφάλου, απ’ ό,τι ήταν στην Κατοχή με την απαγόρευση όλων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Τότε από στόμα σε στόμα πήγαινε η ενημέρωση, αλλά πήγαινε από υγιή μυαλά. Τα μυαλά μας δεν είναι υγιή, έχουν δηλητηριαστεί με την πλύση εγκεφάλου. Θα πρέπει, λοιπόν, αυτό να το βγάλουμε από μέσα μας. Θα πρέπει να μην περιμένουμε μεσσία. Πάντα λένε «να ’ρθει ένας ηγέτης». Δεν πρέπει να έρθει μεσσίας. Ο μεσσίας βγαίνει μέσα από το λαό. Μέσα από τη νέα πολιτική σκέψη. Το να περιμένουμε μεσσία εξ ουρανού, είναι σαν τους θρησκόληπτους όλων των θρησκειών που περιμένουν την εξ ύψους βοήθεια. Δεν είναι έτσι. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε εμείς τη μήτρα που θα γεννήσει τον μεσσία. Και αυτός δεν θα ’ρθει, όπως είπα, από τη Βουλή. Και μη νομίζουμε ότι άμα μπούμε στη Βουλή θα γεννηθεί ο μεσσίας. (…)
Τα βασικά μας όπλα
Επαναλαμβάνω τα βασικά μας όπλα: Είναι η προβολή του παράνομου χρέους, του επαχθούς χρέους και η παραβίαση όλων των αρχών νομιμότητας, η παραβίαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, η παραβίαση της δημοκρατικής αρχής, η παραβίαση των κοινωνικών δικαιωμάτων και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτά που προστατεύει το διεθνές δίκαιο και προστατεύει και η ολοκλήρωση της Ευρώπης. Θα πρέπει να ξέρουμε ότι σε σχέση με αυτή τη νομιμότητα, θα έχουμε συμμάχους όλους τους λαούς της Ευρώπης, οι οποίοι δεν θέλουν την κηδεμονία της Γερμανίας. Οι κυβερνήσεις τους θέλουν την κηδεμονία της Γερμανίας ή της Αμερικής, όχι οι λαοί. Έχουμε τους λαούς συμμάχους και πρέπει και εκεί να στοχεύει η ενημέρωση. Οι λαοί της Ευρώπης και της Αμερικής δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Και η πρώτη πηγή γνώσης ήλθε από τη Βουλή των Ελλήνων με την κυρία Κωνσταντοπούλου, με την Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος, που είναι ένα τεράστιο βήμα το οποίο θα πρέπει να αξιοποιήσουμε. Θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε όλοι και να ζητήσουμε επιμόνως, ως πράξη αντίστασης, από τις κυβερνήσεις και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, να το διαδίδουν. Μόνο έτσι θα γλιτώσουμε από τη χειραγώγηση. (…) Θα πρέπει να μη μεμψιμοιρούμε. Θα πρέπει να χτυπήσουμε το θηρίο. Να το βρούμε, να το χτυπήσουμε και το θηρίο αυτό ακούει μόνο με ένα μεγάλο βέλος. Σήμερα, με αυτό το όπλο το οποίο μας λένε ότι είναι πολύ σημαντικό. Γιατί το αποκρύπτουν; Μας απαγορεύουν να το πούμε. Αυτό που απαγορεύεται λοιπόν, εμείς θα το προβάλουμε. Είναι άκυρες οι Συμφωνίες και με αυτή την ακυρότητα, εάν δεν επανέλθετε, πάμε σε πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Και θα δείτε τότε η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική πώς θα αποδώσει. Αυτό δεν το κάνει κανείς. Με αυτά τα λόγια ήθελα να σας δώσω ένα μήνυμα. Ένα μήνυμα ότι ο αγώνας τώρα ξεκινάει. Ο αγώνας είναι δύσκολος, αλλά πρέπει να οργανωθούμε, να καταλάβουμε πρώτα εμείς περί τίνος πρόκειται και μετά να το μεταδώσουμε με όλα τα μέσα. Η Αριστερά ξέρει τη μέθοδο, η Δεξιά δεν την ήξερε ποτέ. Αυτή είναι τώρα η πρώτη πράξη αντίστασης. Και μετά να γίνουν μέτωπα. Δεν είναι θέμα κόμματος ούτε ιδεολογίας. Η Ελλάδα σήμερα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα όπλα που της δίνει το σύστημα, γιατί αυτά φοβούνται. Και φοβούνται και τον ξεσηκωμό. Και η ενημέρωση ξεσηκώνει.
http://www.e-dromos.gr/giorgos-kassimatis-prepei-na-gnorizoume-to-eglima-kai-to-8hrio/#sthash.5320S8zY.dpuf
--------------------------------------------------------------------------------------
Εξάρθρωση κυκλώματος υφαρπαγής πολυτελών κατοικιών στην Αττική
10:17 Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015
Κύκλωμα υφαρπαγής πολυτελών κατοικιών στην Αττική για το οποίο εκκρεμούσε δικογραφία από το περασμένο καλοκαίρι εξάρθρωσε η αστυνομία μετά από κίνηση λογαριασμού στο σύστημα Taxis. H κίνηση αυτή οδήγησε τους αστυνομικούς του ΤΑ Ψυχικού στα λογιστικά γραφεία, στα οποία είχε ανατεθεί από τα μέλη του κυκλώματος η διευθέτηση των φορολογικών εκκρεμοτήτων. Όπως προέκυψε μέλη του κυκλώματος είχαν επιχειρήσει να υφαρπάξουν με τον ίδιο τρόπο και άλλα ακίνητα σε Βούλα και Ψυχικό. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. επεκτάθηκε σε δικηγόρους και συμβολαιογράφους που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα ενώ για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν επτά μέλη του κυκλώματος -τέσσερις άντρες και τρεις γυναίκες- τρεις από τους οποίους σεσημασμένοι για παρόμοια αδικήματα. "Ιθύνων νους" του κυκλώματος φέρεται να είναι 64χρονος που είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για υπόθεση με πλαστά ομόλογα, όπως απεκάλυψε πρώτο το Βήμα. Πέντε από τους κατηγορουμένους συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ άλλοι δύο αναζητούνται. Οι αποκαλύψεις για το εν λόγω κύκλωμα άρχισαν τον Ιούλιο του 2014 όταν η ιδιοκτήτρια πολυτελούς κατοικίας στο Παλαιό Ψυχικό ύστερα από απουσία της για μεγάλο διάστημα, επιχείρησε να μπει στο σπίτι της όταν διαπίστωσε ότι δεν είχε πρόσβαση καθώς είχαν αλλάξει οι κλειδαριές. Όπως προέκυψε κατά την προανακριτική έρευνα, η μονοκατοικία είχε πουληθεί αντί 550.000 ευρώ, χωρίς η ιδιοκτήτρια να έχει ιδέα. Το συγκεκριμένο ακίνητο τα μέλη του κυκλώματος, είχαν επιχειρήσει να το πωλήσουν επίσης σε τρεις υποψήφιους αγοραστές και οι οποίοι είχαν δώσει προκαταβολές. Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι κατά τη διαδικασία μεταβίβασης του ακινήτου, μετά την καθε υποτιθέμενη αγοραπωλησία, μέλη του κυκλώματος, με πρόσβαση στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο είχαν σκίσει τις σελίδες με τις σχετικές εγγραφες.
Tο μεγαλο κολπο με βιλες βορειων και νοτιων προαστιων. Δικηγορος και επιχειρηματιας αναμεσα στα θυματα! 45χρονη από την Κηφισια η αρχηγος της συμμοριας.
-------------------------------------------------------------------------------------
O Tσίπρας ζήτησε την παραίτηση Σακελλαρίδη
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015, 11:13
Την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θα συμμετείχε στη συνεδρίαση για την ψήφιση των προαπαιτουμένων καθότι δεν είχε την πρόθεση να ψηφίσει υπέρ του άρθρου για τα «κόκκινα δάνεια». Υπενθυμίζεται ότι απόψε τίθεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο με τις διατάξεις για τα «κόκκινα» δάνεια, αλλά και τα ισοδύναμα στα οποία συμφώνησαν κυβέρνηση - θεσμοί για την αντικατάσταση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση (φόρος στο κρασί, τέλος στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ). Η επιστολή της παραίτησής του βουλευτή της Α' Αθηνών αναγνώστηκε από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινό. Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης αναμένεται να αντικαταστήσει τον Γ. Σακελλαρίδη, ως πρώτος επιλαχών. Η ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού «Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον βουλευτή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του Πρωθυπουργού. Το παρασκήνιο της αιφνιδιαστικής απόφασης «Αν διαφωνείς παραιτήσου και δώσε μου την έδρα» φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Γ. Σακελλαρίδη. Είναι γνωστό πως εδώ και καιρό υπάρχει ένας αριθμός βουλευτών που προβληματίζονται για την ψήφιση των νέων προαπαιτουμένων, όπως φάνηκε στη συνεδρίαση της ΚΟ κεκλεισμένων των θυρών. Προς το παρόν κανείς δεν γνωρίζει αν θα φτάσουν και άλλοι στο σημείο της παραίτησης ή της καταψήφισης, όπως ο Γ. Σακκελαρίδης, ο οποίος παραιτήθηκε. Η στάση του Αλέξη Τσίπρα έναντι του πρώην κυβερνητικού εκπρόσωπου έδειξε τη γραμμή του Μαξίμου, πως «όποιος διαφωνεί παραιτείται και παραδίδει την έδρα», ακόμη και αν αυτό αφορά φίλους ή και εχθρούς.
---------------------------------------------------------------------------------------
Αιδώς! Καμία προστασία για τα άτομα με αναπηρία από τους πλειστηριασμούς της α΄ κατοικίας
Καμία μέριμνα, καμία προστασία για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, δεν έχει περιληφθεί στο σχέδιο νόμου «Επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», ειδικά στο άρθρο 15, από τη διαδικασία πλειστηριασμών την πρώτη κατοικία των δανειοληπτών. Ουσιαστικά αφήνονται στο έλεος και καμιά φορά στον οίκτο αυτών που αποφασίζουν. Με επείγον έγγραφό της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) προς τους βουλευτές ζητά έστω και την ύστατη ώρα την εξαίρεση των αναπήρων από τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που τίθενται στην παρ. 1 του άρθρου 15 του παρόντος νομοσχεδίου με την οποία αντικαθίστανται η παρ. 2 του άρθρου 9 του ν. 3869/2010, για την πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας των ατόμων με αναπηρία ή με χρόνια πάθηση που έχουν ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67%.
Η Ε.Σ.Α.μεΑ ήδη από τις 03.11.2015 είχε αποστείλει σχετικό έγγραφο προς τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκη.
Η σημερινή επιστολή.
http://www.esaea.gr/our-actions/ypoik/2773-prostasia-edo-kai-tora-tis-protis-katoikias-apo-pleistiriasmoys-ton-daneiolipton-me-anapiria-kai-xronia-pathisi-kai-ton-oikogeneion-poy-exoyn-sti-frontida-toys-atoma-me-baries-anapiries
----------------------------------------------------------------------------------------
Συγκλονίζει η μητέρα της Άσπας: Θέλω να έρθει εδώ ο Υπουργός Υγείας
16/11/2015
Η Άσπα Μπόγρη δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η τραγική της ιστορία την έκανε γνωστή στο πανελλήνιο. Όπως και η δύναμή της κι ο αγώνας της να κρατηθεί στη ζωή και να βγει νικήτρια. Μία ζωή που διακόπηκε με βίαιο τρόπο μόλις στα 17 της χρόνια όταν δέχθηκε δολοφονική επίθεση από τον ίδιο της τον πατέρα. Την πυροβόλησε εξ επαφής μετά τη μεσημεριανή τους έξοδο για φαγητό στα Φιλαράκια, στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς του Άργους. Τα οικονομικά προβλήματα αλλά και το γεγονός ότι η σύζυγός του τον εγκατέλειψε ήταν οι λόγος που όπλισαν το χέρι του και τον έστρεψαν εναντίον του παιδιού του. Η άτυχη κοπέλα μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ , ενώ εδώ κι αρκετούς μήνες το κορίτσι με τα ξανθά μαλλιά, βρίσκεται στη Λάρισα στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus.
Δεν δίνουν τα επιδόματα Η Άσπα συνάντησε στον αγώνα της για ζωή πολλά εμπόδια. Το ίδιο το Κράτος της γυρνά την πλάτη και τη στερεί την ελπίδα, όπως λέει η μητέρα της Σπυριδούλα Φατούρου που όλους αυτούς τους μήνες της δοκιμασίας της στέκεται φύλακας άγγελος στο πλευρό της. Η κατάσταση τραγική από κάθε άποψη. Μία κατάσταση που επιβαρύνεται από Νόμους κι εγκυκλίους που στερούν ακόμη κι επιδόματα τα οποία είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για να συνεχίσει τις θεραπείες και να εξασφαλίσει μία όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή. «Αυτό που θα με κάλυπτε σαν άνθρωπο πάνω από όλα, όχι σαν Σπυριδούλα, είναι να τροποποιηθεί αυτός ο Νόμος που είναι εντελώς, μα εντελώς πέρα από κάθε λογικής» μας λέει η κ. Φατούρου. Όπως μας πληροφορεί υπήρχε ένας νόμος που ψηφίστηκε το 2013 σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορούν να παίρνουν επιδόματα όσοι νοσηλεύονται. Στις 2/7/2015 ψηφίζεται νέος Νόμος με Υπουργό Υγείας τον κ. Κουρουμπλή με τον οποίο αναστέλλεται η καταβολή εξωιδρυματικών επιδομάτων και μπορούν να παίρνουν τα επιδόματά τους κι εκείνοι που νοσηλεύονται. Ωστόσο, αν νοσηλεύονται για περισσότερο από 30 μέρες σε ιδρύματα ασυλιακού χαρακτήρα δεν θα παίρνουν επιδόματα. Παρά το γεγονός ότι η Άσπα πέρασε ευθύς εξαρχής ΚΕΠΑ το οποίο της αναγνωρίζει αναπηρία σε ποσοστό 99%, εντούτοις, δεν δικαιούται επιδόματα διότι νοσηλεύεται. Ειδικότερα, η απόφαση της Επιτροπής αναφέρει τα ακόλουθα:
Γνωστοποίηση αποτελέσματος, πιστοποίηση αναπηρίας. Μετά την αξιολόγηση από την πρωτοβάθμια επιτροπή του ΚΕΠΑ, διαπιστώθηκαν οι παρακάτω παθήσεις: Υποξενική εγκεφαλοπάθεια, τετραπληγία απότοκος τραυματικής αιτιολογίας, κρανιοεγκεφαλική κάκωση τραυματισμός, κρίσεις επιληψίας υπό αγωγή. Το συνολικό ποσοστό αναπηρίας της ανέρχεται σε 99% κατά ιατρική πρόβλεψη εφ όρου ζωής. Κατά ιατρική κρίση χρίζει βοηθείας και συμπαραστάσεως ενός ετέρου προσώπου εφ’ όρου ζωής. Κατά ιατρική κρίση δικαιούται εξωϊδρυματικό επίδομα εφ’ όρου ζωής και παρουσιάζει ανικανότητα για κάποιο βιοποριστικό επάγγελμα εφ’ όρου ζωής.
Αναπηρία 99% «Το ΟΓΑ θεωρεί ότι η βοήθεια και συμπαράσταση ετέρου προσώπου δεν ισχύει γιατί είναι κατά 99% κι όχι 100%. Εκ των πραγμάτων το ΟΓΑ δεν δίνει το επίδομα. Επιπλέον, εφόσον νοσηλεύεται δεν θα πάρει τα επιδόματα. Θα πάρει όταν βγει το επίδομα και μία μικρή σύνταξη κι όχι τα αναδρομικά. Έστειλα βεβαίωση ότι το κέντρο που βρισκόμαστε είναι αποκατάστασης κι αποθεραπείας, όχι προνοιακού χαρακτήρα. Και διερωτώμαι εγώ τώρα: Εγώ είμαι μόνη μου δεν δουλεύω. Πώς θα πληρώσω το κέντρο αυτό; Ούτε τα επιδόματα που μου κόβουν ούτε τα υπόλοιπα μου φτάνουν, αλλά εν τοιαύτη περιπτώσει είναι μία ανάσα. Δύο ρούχα της, δύο έξτρα πράγματα που χρειάζεται να πάρω» τονίζει και συμπληρώνει «Ακόμη κι αν μπορούσα να φύγω για να δουλέψω, πόσα λεφτά θα έβγαζα για να πληρώσω ένα τέτοιο κέντρο; Τους λέω και τους ξαναλέω ότι δεν μπορεί να μεταφερθεί σε ένα άλλο κέντρο. Κάποιο πιο κοντά στην πόλη μου, ένα δημόσιο ίσως όπως κάποιοι μου είπαν. Μα με κοροϊδεύουν; Πλάκα μου κάνουν τώρα; Ποιο άλλο κέντρο; Ποιο δημόσιο κέντρο μπορεί να πάρει ένα τέτοιο περιστατικό και να το βοηθήσει; Μου είπαν και το άλλο: Ο ΕΟΠΠΥ δεν δίνει θεραπείες; Ο ΕΟΠΠΥ δίνει σε όλους θεραπείες, οι θεραπείες όμως που δίνει ο ΕΟΠΠΥ δεν φτάνουν για μπορέσει να φτάσει ένας ασθενής σε μία άλφα κατάσταση. Αν η Ασπασία έχει πετύχει τόσους μήνες να βγάλει το τραχειόστομο κ.α. και να τρώει από το στόμα, το έχει πετύχει γιατί δίνω παραπάνω χρήματα για να κάνει παραπάνω θεραπείες. Τις θεραπείες που απαιτούνται ένα τέτοιο περιστατικό. Ένα περιστατικό που εκ των πραγμάτων είναι μοναδικό. Δεν βγαίνει κάθε μέρα ένας πατέρας και πυροβολεί την κόρη του και η κόρη ζει».
Να έρθει ο Υπουργός Υγείας Εκείνο που ζητάει είναι να επικοινωνήσει ο Υπουργός Υγείας μαζί της. «Θέλω να έρθει εδώ ο Υπουργός Υγείας να δει την Ασπασία. Ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας. Να τη δει και να φύγει. Δεν θέλω τίποτα άλλο. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Κι όχι μόνο αυτό. Τρελαίνομαι στην ιδέα ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να φύγω από εδώ. Τι θα γίνει αύριο, μεθαύριο. Από πού θα βρω λεφτά να νοικιάσω σπίτι, να το φτιάξω όπως πρέπει να φτιαχτεί για να μπει μέσα η Ασπασία, τι θα γίνει με τις θεραπείες της , τι θα γίνει που δεν θα μπορώ να δουλέψω; Που είναι τα επιδόματα που πρέπει να έχω; Θέλω να έρθει ο Υπουργός να δει την Ασπασία. Να τον πάω να δει και κανά δυό άλλα περιστατικά κι αν καταφέρει να σταθεί όρθιος εμένα να μου τρυπήσεις τη μύτη;» μας λέει. Στο κέντρο συναντιούνται άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρά περιστατικά. Εδώ νοσηλεύονται κι άλλα παιδιά με σοβαρά προβλήματα αντίστοιχα με της Ασπασίας. «Ο αγώνας που κάνουμε όλες οι μανάδες είναι κοινός. Έτυχε η Ασπασία να πάρει αυτή την κοινωνική εικόνα. Υπάρχουν πολλά άλλα παιδιά που είναι μαζί με την Ασπασία κι άλλα τόσα δυστυχώς που έπονται της Ασπασίας» τονίζει. Δεν μπορεί να λείψει ούτε δέκα λεπτά από το πλευρό της Άσπας. «Χθες κατέβηκα για 10 λεπτά στο αίθριο κι όταν γύρισα είχε πάθει επιληπτική κρίση. Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε. Δηλαδή δεν φτάνει που δεν μπορούμε να ηρεμίσουμε για 10 λεπτά, αλλά δεν μας βοηθάει και το Κράτος. Με ποια λογική ψηφίστηκε αυτός ο Νόμος και με ποια λογική μου λέει το ταμείο ότι δεν σου δίνω το επίδομα ετέρου προσώπου γιατί υπάρχει αναπηρία 99% κι όχι 100%; Με ποια λογική; Ποια είναι η λογική που το λέει αυτό το πράγμα; Έχω εκνευριστεί, έχω βγει πραγματικά από τα όριά μου».
Ένα μετάλλιο για την Άσπα Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή όταν πριν λίγες μέρες στο δωμάτιο της Άσπας ήρθε ένας κύριος για να της χαρίσει το μετάλλιο που κέρδισε στον Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης. Το σκηνικό μας περιγράφει η μητέρα της. «Πριν δύο μέρες λοιπόν, ήρθε στο δωμάτιό μας ένας ΚΥΡΙΟΣ!!! Ένας άνθρωπος, ο οποίος πήρε μέρος, στον Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης. Δύναμή του; «Η Ασπασία» είπε. Υπόσχεσή του; «Αν πάρω το μετάλλιο θα το καταθέσω στα πόδια της». Γιατί; Ρώτησα… Απάντησή του; «Είναι ο άνθρωπος που μου δίνει δύναμη να συνεχίζω και είναι η μόνη… Μαραθωνοδρόμος που δεν πρόκειται να πάρει ποτέ της μετάλλιο. Έτσι το καταθέτω εγώ το δικό μου σε εκείνη γιατί της αξίζει…». Συμπέρασμα; Βγάλτε το μόνοι σας. Το μόνο που εγώ έχω να πω, είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ που υπάρχει και κυκλοφορεί ανάμεσά μας…».
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ο κύριος «τέλος-της-ιστορίας» στο πλευρό των φασιστών της Ουκρανίας
Posted on 18/11/2015 by solidarity2014
Όχι ότι μας κάνει εντύπωση αλλά… Ο Φράνσις Φουκογιάμα ανεμίζει τα λάβαρα του πολέμου και ζητάει εξοπλισμό και στήριξη του ουκρανικού ακροδεξιού καθεστώτος. Ο Φράνσις Φουκογιάμα έγινε παγκοσμίως γνωστός, to 1989, για το έργο του «Το τέλος της ιστορίας» στο οποίο προέβλεπε τον οριστικό θάνατο των ιδεών του κομμουνισμού και την τελική νίκη της Δυτικής «δημοκρατίας» με την εξάλειψη κάθε εναλλακτικού κοινωνικοπολιτικού μοντέλου. Με άλλα λόγια ο Φουκογιάμα υπήρξε ο προφήτης της παντοκρατορίας του καπιταλισμού, και μάλιστα του νεοφιλελεύθερου μοντέλου του, εξέλιξη που ονόμασε «τέλος της ιστορίας». Ο πλέον αγαπημένος ίσως διανοητής της Δύσης σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρθηκε στην πρόσφατη κρίση στην Ουκρανία. Αφού κατονόμασε την Ρωσία και την Κίνα ως τους δύο μεγαλύτερους κινδύνους για τη δημοκρατία χαρακτήρισε την ναζιστικη Πορτοκαλί «Επανάσταση» και το ναζιστικο κίνημα Μαϊντάν ως θετικά και απαραίτητα γεγονότα ενώ σημείωσε πως κατά τη γνώμη του η μετά-Μαϊντάν ηγεσία της Ουκρανίας έχει καταφέρει να περιορίσει την διαπλοκή… «Το Μαϊντάν είναι ένα τεράστιο ιστορικό γεγονός κι ένα απ’ τα πιο σημαντικά της εποχής μας … Είναι μια τεράστια μάχη για την εξάπλωση μορφών δημοκρατικής εξουσίας.» Αφού λοιπόν οι νεοναζί στους δρόμους του Κιέβου, παρέα με τον ολιγάρχη Ποροσένκο, δίνουν την τεράστια μάχη τους για την εξάπλωση της δημοκρατίας, κατά τον Φουκογιάμα, αυτό που η Δύση πρέπει να κάνει είναι να στηρίξει οικονομικά και στρατιωτικά την Ουκρανία απέναντι στο ενδεχόμενο να πάρει ο Πούτιν το Κίεβο μέσα σε δύο εβδομάδες και γιατί όχι, να προχωρήσει ακόμα πιο πέρα… Άλλωστε, όπως αναφέρει ο ίδιος, το ΝΑΤΟ πρέπει να ξαναγίνει στρατιωτική συμμαχία καθώς τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει μεταβληθεί σε κλαμπ προώθησης της δημοκρατίας! Ταυτόχρονα η κατάσταση στο Ντονμπάς παραμένει τεταμμένη καθώς ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να βομβαρδίζει περιοχές της ΛΔ Ντονιέτσκ ενώ στις συναντήσεις των ομάδων εργασίας στο Μινσκ έχει υπάρξει σοβαρή διαφωνία σχετικά με τον καθορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών στις απελευθερωμένες περιοχές του Ντονμπάς. Ο εκπρόσωπος της ΛΔ Ντονιέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, κατήγγειλε σήμερα πως η ουκρανική αντιπροσωπεία δεν παρουσιάστηκε στη σημερινή συνάντηση, που είχε ως στόχο να βρεθεί λύση στο θέμα των τοπικών εκλογών, χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση.
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2015/11/18/%CE%BF-%CE%BA%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%81/
-----------------------------------------------------------------------------------------
Η Hezbollah έτοιμη για για απελευθέρωση της Παλμύρας...
Η Χεζμπολά (Hezbollah), το Κίνημα Αντίστασης που το 2006 έτρεψε σε φυγή από τον Λίβανο τους ισραηλινούς, υποχρεώνοντας τους σε μια ταπεινωτική ήττα, στέλνει εκατοντάδες μαχητές στη Χομς, ώστε να ενταχθούν στις δυνάμεις του Αραβικού στρατού της Συρίας, για την επιχείρηση απελευθέρωσης της Παλμύρας από τους τζιχαντιστές. Οι κινήσεις της Χεζμπολά έχουν επιφέρει πανικό στο "ισλαμικό κράτος" και δεκάδες μισθοφόροι προσπαθούν να διαφύγουν μέσω Τουρκίας, ώστε να μην έχουν το... τέλος που τους αξίζει. Οι συνεχείς ήττες των μισθοφόρων δολοφόνων της ISIS, μετά τη Ρωσική επέμβαση στη Συρία, ώθησαν τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες να κάνουν την νέα 11η Σεπτέμβρη, με τις δολοφονίες στο Παρίσι, ώστε να μην βγουν έξω από το "παιχνίδι" παρουσίας στη Συρία, σύμφωνα με άραβες πολιτικούς αναλυτές. Οι αθώοι που δολοφονήθηκαν στο Παρίσι, έπεσαν θύματα τους αγωγού Σαουδικής Αραβίας-Κατάρ-Τουρκίας, που ο Άσαντ δεν υπόγραψε να περάσει από τη Συρία. Τα πάντα στο βωμό του κέρδους των πολυεθνικών και της νέας τάξης.
---------------------------------------------------------------------------------------
Οι Ιταλοί κομμουνιστές για την κρίση στη Συρία...
ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ, ΧΩΡΙΣ ΑΝ, ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑ, ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ, ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ,
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΛΑΤΣΙΟ
--------------------------------------------------------------------------------------
Τιμή κι αιώνια δόξα στην αντάρτισσα Zhenja...
της Αντιφασιστικής Ταξιαρχίας "Kercha Vostok 13", που έφυγε χθες στη μάχη με τους νεοναζί του καθεστώτος που εγκαθίδρυσε η νεοναζιστική Ευρωπαϊκή ΄Ένωση
----------------------------------------------------------------------------------------
Ήταν και τότε... "Γαλλικός Πολιτισμός"!
Η φωτογραφία είναι από την ΣΕΡΒΙΑ ΤΟ 1999, όπου τα Δημοκρατικά, Ειρηνικά, Γαλλικά, Πολεμικά, Αεροπλάνα βομβάρδιζαν και σκότωναν τον άμαχο πληθυσμό! Όχι μωρέ αυτό δεν ήταν δολοφονία και τρομοκρατία! Ήταν Γαλλικός Πολιτισμός
----------------------------------------------------------------------------------------
Οι χαλασμένοι αξονικοί τομογράφοι «ευνοούν» κυβερνητικό στέλεχος!
Κυβερνητικό στέλεχος που αποκομίζει οικονομικά οφέλη στην πλάτη της πολύπαθης δημόσιας υγείας καταγγέλλει με σημερινή ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, ο αξονικός τομογράφος για μεγάλο χρονικό διαστήματα είναι εκτός λειτουργίας από τις 10 Οκτωβρίου 2015 έως σήμερα. Οι εργαζόμενοι, διαμαρτύρονται για αντικατάστασή του, χωρίς να εισακούονται οι διαμαρτυρίες τους ενώ το νοσοκομείο δεν διαθέτει μαγνητικό τομογράφο. Ανάλογες είναι οι συνθήκες και στο νοσοκομείο της Άρτας που επίσης δεν διαθέτει μαγνητικό τομογράφο ενώ ο αξονικός τομογράφος είναι πεπαλαιωμένος (μοντέλο 1998) και τακτικά είναι εκτός λειτουργίας. Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Άρτας θέτει επιτακτικά το ζήτημα αντικατάστασης του αξονικού και προμήθειας μαγνητικού τομογράφου, χωρίς όμως αποτελέσματα ενώ στις αρχές του 2014 η διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας υπέβαλε αίτημα στην Περιφέρεια της Ηπείρου, για προμήθεια αξονικού τομογράφου με Κοινοτικά Κονδύλια. Το αίτημα όμως απερρίφθη από την Περιφέρεια. Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, όλη την περίοδο που οι αξονικοί τομογράφοι των δύο νοσοκομείων είναι εκτός λειτουργίας, οι κάτοικοι των δύο νομών εξυπηρετούνται από ένα και μοναδικό ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο στην πόλη της Άρτας, ιδιοκτησίας κυβερνητικού προβεβλημένου στελέχους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενώ το σύνολο των μαγνητικών τομογραφιών των κατοίκων, πραγματοποιούνται σε δύο ιδιωτικά ακτινοδιαγνωστικά κέντρα που λειτουργούν και το ένα εκ των δυο ανήκει στην ιδιοκτησία του ίδιου κυβερνητικού στελέχους. Στα εν λόγω Ιδιωτικά Ακτινοδιαγνωστικά Κέντρα πραγματοποιούνται, όχι μόνο οι τομογραφίες που εγκρίνονται από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και όλες οι υπόλοιπες που πληρώνονται από τις τσέπες των πολιτών.
Να πάρει θέση εδώ και τώρα η κ. Γεροβασίλη... Eίναι ή δεν είναι δικό της το Διαγνωστικό Κέντρο;
ΒΟΜΒΑ! Ενα (καλό) ερώτημα για την κυβερνητική εκπρόσωπο (και βουλευτή Άρτας) Όλγα Γεροβασίλη... Ε ρε γλέντια και... μάσες!
---------------------------------------------------------------------------------------
ΑΡΧΙΣΑΝ! Δραματικές σκηνές για την κατάσχεση σπιτιού. Πάμφτωχη μητέρα μεταφέρθηκε, με σοκ, στο νοσοκομείο...
Δραματικές σκηνές εκτυλίχθηκαν σε κεντρικό δικηγορικό γραφείο του Αγρινίου, όταν γυναίκα πληροφορήθηκε πως χάνει το σπίτι της λόγω χρεών που δεν μπορούσε να αποπληρώσει εξαιτίας της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μητέρα τριών παιδιών από χωριό του... δήμου Αγρινίου, η οποία νωρίτερα είχε επισκεφθεί με τους γονείς της δικηγόρο και της γνωστοποιήθηκε πως η οικία της μπαίνει οριστικά σε διαδικασία εκποίησης. Λεπτομέρειες για το ύψος και το είδος των οφειλών δεν έχουν γίνει γνωστές, όμως μόλις η καταχρεωμένη γυναίκα έμαθε τα άσχημα μαντάτα κατέρρευσε στον διάδρομο της πολυκατοικίας, ουρλιάζοντας«θα πεθάνω… τα παιδιά μου!». Περίοικοι και περαστικοί «πάγωσαν» από τις φωνές απόγνωσης της άτυχης Πατρινής. Επαγγελματίες από διπλανά καταστήματα έσπευσαν να την ηρεμήσουν, όμως η γυναίκα είχε υποστεί ισχυρό σοκ. Τελικά, χρειάστηκε να φθάσει στο σημείο ασθενοφόρο, που την παρέλαβε σε κατάσταση κρίσης και την μετέφερε στο νοσοκομείο του Αγρινίου. «Αυτό είναι το ελληνικό κράτος» φώναζε σε έξαλλη κατάσταση ο ηλικιωμένος πατέρας της
----------------------------------------------------------------------------------------
Ο βαψομαλλιάς πλασιέ εμπόρων ό9πλων, έχασε την ψυχραιμία του: "Ο Άσαντ πρέπει να φύγει"...
"Η ρωσική επέμβαση δεν θα διασώσει τον πρόεδρο της Συρίας"... δήλωσε ο νεοαποικιοκράτης François Hollande, στη συνέντευξη των Βρυξελλών. Αντί το ανθρωπόμορφο κτήνος να ζητήσει συγνώμη για τη στήριξη στους "εξεγερμένους" ισλαμοφασιστες της Συρίας, αντί να ζητήσει συγνώμη από τους συγγενείς των αθώων θυμάτων του Παρισιού, για τα εγκλήματά του, απευθύνει απειλές!
--------------------------------------------------------------------------------------
Oι "Ταξιαρχίες Abu Ali Mustafa", το ένοπλο Τμήμα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στον πρόεδρο Άσαντ και τον λαό της Συρίας...
--------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, εμφανίστηκε χθες στο ρωσικό δίκτυο «Ροσίγια 1», εκφράζοντας τον εκνευρισμό της Μόσχας για την επιμονή της κυβέρνησης Ομπάμα να θέτει, μεταξύ άλλων, ως «βασικό όρο» για τη συγκρότηση ενός κοινού «αντιτρομοκρατικού μετώπου» την απομάκρυνση του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Ασαντ. Κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «επικίνδυνο παιχνίδι», σημειώνοντας ότι οι Αμερικανοί «συνεχίζουν να προωθούν την αποχώρηση του Ασαντ», προκαλώντας διαφωνίες μεταξύ των αξιωματούχων που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις της Βιέννης για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη Συρία. Επιπλέον, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επί έναν χρόνο πραγματοποιούσαν στη Συρία επιλεκτικούς βομβαρδισμούς, αποφεύγοντας επιμελώς να χτυπήσουν θέσεις τζιχαντιστών, όταν οι τελευταίοι απειλούσαν δυνάμεις του συριακού στρατού. Υποστήριξε έτσι ότι η συγκεκριμένη στάση των ΗΠΑ «εξασθενεί σημαντικά τις προοπτικές να παραμείνει η Συρία ένα κοσμικό κράτος όπου θα υπάρχουν εγγυήσεις και θα προστατεύονται τα δικαιώματα όλων των πολιτών ανεξαρτήτως θρησκείας και εθνότητας». Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε χθες ότι για να αναλάβει η χώρα του στρατιωτική δράση στη Συρία θα προτιμούσε να είχε την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αναγνώρισε ότι κάτι τέτοιο είναι «δύσκολο» λόγω των ρωσικών αντιδράσεων και απειλών για «βέτο».
----------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Συγκρούσεις ξέσπασαν το πρωί της Τετάρτης στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ στη διάρκεια μνημοσύνου δύο νεαρών Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν πέρσι από τα πυρά των κατοχικών δυνάμεων μετά τη φονική επίθεσή τους σε εβραϊκή συναγωγή. Σύμφωνα με παλαιστινιακά ΜΜΕ, νεαροί Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν από το κέντρο της συνοικίας Τζαμπάλ αλ Μκουαμπίρ προς άλλη περιοχή της Ιερουσαλήμ την οποία είχαν αποκλείσει, με τσιμεντόλιθους, οι κατοχικές αρχές. Ακολούθησαν συγκρούσεις νεαρών και Ισραηλινών αστυνομικών και η δημιουργία αποπνικτικής ατμόσφαιρας σε παρακείμενα σπίτια και σχολεία από δεκάδες δακρυγόνα που έριξαν οι κατοχικές αρχές προτού κάνουν και χρήση πυρών.
------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΙΓΗΡΙΑ Μακελειό με δεκάδες νεκρούς
AMΠΟΥΤΖΑ.-- Νέα σφαγή εργατών και μικροκαταστηματαρχών σε αγορά της πόλης Γιόλα της βορειοανατολικής Νιγηρίας προκάλεσαν το βράδυ της Τρίτης τζιχαντοφασιστες της νιγηριανής αλητικης ισλαμοφασιστικης καθυστερημενης συμμοριας «Μπόκο Χαράμ», με απολογισμό 32 νεκρούς και 80 τραυματίες. Ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε κοντά στη λαχαναγορά, μετά τη δύση του ήλιου, την ώρα που έκλειναν τα μαγαζιά. Το μακελειό σημειώθηκε σε μία πόλη όπου, μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, ο πληθυσμός της αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 2.500.000 από τους εκτοπισμένους Νιγηριανούς άλλων παρακείμενων αστικών κέντρων και χωριών που έχουν τεθεί στο στόχαστρο επιθέσεων των τζιχαντοφασιστών της «Μπόκο Χαράμ».