Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Δευτερα 12 Οκτωβριου 2015


Πέθανε ο δάσκαλος-σύμβολο της τραγωδίας στην Άγκυρα
Δευ, 12/10/2015 - 09:36
Ο 46χρονος Ιτσετίν Τσεβίκ ύστερα από την βομβιστική επίθεση σε πορεία στην Άγκυρα φαίνεται στην φωτογραφία να αγκαλιάζει την κόρη του. Στους 97 οι νεκροί.
Ανάμεσα στους 97 δολοφονημένους ανθρώπους είναι και αυτός ο δάσκαλος του οποίου η φωτογραφία όπου αγκαλιάζει την κόρη του που υποφέρει από τα τραύματά της σημάδεψε την τραγωδία και χρησιμοποιήθηκε από τουρκικά μέσα ενημέρωσης, όπως η εφημερίδα Χουριέτ, στα πρωτοσέλιδα. Η οικογένεια του Τσεβίκ είχε μετακομίσει στην Άγκυρα επειδή η κόρη του, Μπασάκ, είχε ξεκινήσει να σπουδάζει στο πανεπιστήμιο της τουρκικής πρωτεύουσας. Παρόλα αυτά ο 46χρονος δάσκαλος συνήθιζε να ταξιδεύει στις νοτιανατολικές επαρχίες της χώρας προκειμένου να διδάξει παιδιά οικογενειών που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανακοίνωση της Ο.Κ.Δ.Ε. για τη μαζική δολοφονία διαδηλωτών στην Άγκυρα
Ο εφιάλτης της Σουρούτς ξαναζωντανεύει καθώς το «κράτος–παρακράτος» της Τουρκίας χτύπησε ξανά, αυτή τη φορά σε συγκέντρωση στην Άγκυρα με βόμβες εναντίον διαδηλωτών.
Το πρωί του Σαββάτου 10/10 και λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου αποφασίστηκε συλλαλητήριο «υπέρ της Ειρήνης» σε κεντρική πλατεία της Άγκυρας, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό. Στο συλλαλητήριο καλούσαν το φιλοκουρδικό HDP, κόμματα και οργανώσεις της άκρας Αριστεράς, μεγάλα σωματεία και ομοσπονδίες του δημοσίου τομέα (KESK–DISK) και άλλοι φορείς. Στις 10:30, κατά τη διάρκεια της προσυγκέντρωσης, δύο βόμβες εξερράγησαν μπροστά από μπλοκ διαδηλωτών βάφοντας για άλλη μια φορά τους δρόμους με αίμα εργαζομένων, αριστερών και Κούρδων διαδηλωτών. Ο μέχρι τώρα απολογισμός (καθώς ο αριθμός των βαριά τραυματισμένων είναι περίπου 28) είναι 97 νεκροί και 186 τραυματίες.
Ο Ερντογάν, ενορχηστρωτής του πολέμου κατά του εσωτερικού εχθρού–λαού και των Κούρδων, πέρα από τα κροκοδείλια δάκρυα για τα θύματα της επίθεσης, είχε το απίστευτο θράσος να κατηγορήσει τους ίδιους τους δολοφονημένους ως υπευθύνους για την επίθεση! Υπέδειξε δηλαδή ως πιθανούς δράστες το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και την ακροαριστερή οργάνωση Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα–Μέτωπο (DHKP–C). Ήδη η αυθόρμητη και δικαιολογημένα εξοργισμένη κινητοποίηση των μαζών στην πρωτεύουσα Ισταμπούλ και σε πολλές άλλες πόλεις της Τουρκίας, έχει οδηγήσει σε βίαιες συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής. Η πολιτική αστάθεια του κόμματος του Ερντογάν ΑΚΡ (Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης), μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου (στις οποίες έχασε την απόλυτη πλειοψηφία) και ο πόλεμος ενάντια σε Κούρδους, αριστερές οργανώσεις και εργατικό κίνημα, το ωθεί σε όλο και πιο φασιστικές ενέργειες. Ο ακήρυχτος εμφύλιος πόλεμος στην Τουρκία έχει στόχο την εξόντωση των εργαζομένων, της νεολαίας και όχι το ISIS (Ισλαμικό Κράτος) και την «τρομοκρατία». Η ειρήνη που υπερασπίζεται ο Ερντογάν είναι μια σιγή νεκροταφείου, βαμμένη με αίμα αγωνιστών. Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για τη στυγνή δολοφονία των αγωνιστών και εργαζομένων στην Τουρκία. Είναι καθήκον μας να αγωνιστούμε μέχρι τέλους, σ’ αυτό τον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει και να αποτρέψουμε τα εγκλήματα που σχεδιάζουν σε βάρος των εργαζομένων και της νεολαίας. Να παλέψουμε για να ανατρέψουμε τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή που απειλούν όλη την ανθρωπότητα. Να εμποδίσουμε κάθε προσπάθεια και του δικού μας φαιδρού Βοναπάρτη πρωθυπουργού Τσίπρα και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσουν έναν σύμμαχο των ιμπεριαλιστών και των αιματοβαμμένων καθεστώτων της περιοχής (Αιγύπτου, Ισραήλ κ.ά.).
10.10.2015
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TTIP: Το δίκιο των πολυεθνικών και το κέρδος τους πάνω από όλα!
12 Οκτωβρίου 2015 08:16
Ένας νέος κόσμος ανατέλλει με την εφαρμογή της νέας Διατλαντικής Εμπορικής Συμφωνίας TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership), ένας κόσμος που ούτε ο Όργουελ δεν μπορούσε να φανταστεί.
Πρωτομάθαμε γι’ αυτήν από διαρροές εγγράφων από τα wikileaks, τα οποία αναφέρονταν στις μυστικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - ΕΕ για τη συμφωνία. Η TTIP είναι υπό συζήτηση από το 2013 και την περασμένη Δευτέρα (5/10), παρά τις παγκόσμιες επικρίσεις, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και άλλες 10 χώρες του Ειρηνικού υπέγραψαν τη Συμφωνία Εμπορίου ΤTIP, που καλύπτει το 40% της παγκόσμιας οικονομίας. Η συμφωνία αποσκοπεί στην άρση των κανονιστικών ρυθμίσεων που αποτελούν εμπόδιο στην κερδοφορία των πολυεθνικών επιχειρήσεων και στη δημιουργία νέων παγκόσμιων προτύπων για το εμπόριο και τις επενδύσεις. Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον θα ήθελαν να την ολοκληρώσουν πριν από τη λήξη της θητείας του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, το επόμενο έτος, όμως θα πρέπει να προσπεράσουν πολλά εμπόδια και τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης που κορυφώνονται την περίοδο αυτή. Τι είναι αυτό που έχει κάνει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να εξοργίζονται και να διαδηλώνουν ενάντια στο σχέδιο συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου TTIP, που βρίσκεται υπό συζήτηση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ;
Είναι η πρώτη φορά που μια εμπορική συμφωνία ξεσηκώνει τους πολίτες σε κάθε γωνιά του πλανήτη, γιατί απλά είναι η πρώτη φορά που με μια απλή εμπορική συμφωνία καταστρατηγούνται και καταργούνται βασικά δικαιώματα των πολιτών στη διατροφή, την υγεία, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και τα προσωπικά δεδομένα, ενώ επισήμως θεσμοθετείται ως υπέρτατος στόχος και μοναδική αξία το κέρδος. Πάνω από 150.000 άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο Βερολίνο ενάντια στην TTIP, καθώς με πάνω από 600 λεωφορεία, διαδηλωτές από όλη τη Γερμανία έφθασαν για να λάβουν μέρος στη μεγάλη διαδήλωση. Σύμφωνα με επίσημους υπολογισμούς, όπως γράφει η Deutsche Welle, ο αριθμός των διαδηλωτών ξεπέρασε τους 150.000, ενώ πολλοί κάνουν λόγο ακόμη και για 250.00 διαδηλωτές.
Τι φέρνει η νέα συμφωνία
Μέσω της TTIP το δίκαιο των πολυεθνικών μπαίνει πάνω από το δίκαιο των λαών. Κι αυτό γιατί η ισχύς των κοινοβουλίων και των νόμων που ψηφίζουν υπονομεύεται. Το Συμβούλιο Ρυθμιστικής Συνεργασίας, θεσμός που δημιουργείται με βάση την TTIP, παρέχει το δικαίωμα στις πολυεθνικές επιχειρήσεις να παραβιάζουν νόμους και κανονισμούς που έχουν ψηφισθεί από τα κοινοβούλια των χωρών. Η TTIP δημιουργεί ακόμη ένα θεσμό , τον ISDS -Investor State Dispute Statement (Μηχανισμός Επίλυσης Διαφορών Ανάμεσα στους Επενδυτές και τα Κράτη), ο οποίος θα αναγκάζει τα κράτη να πληρώνουν μεγάλα χρηματικά πρόστιμα, εάν οι νόμοι που ψηφίζουν είναι αντίθετοι με τα συμφέροντα των πολυεθνικών επιχειρήσεων. Επίσης, θεσμοθετούνται τα Διαιτητικά Δικαστήρια, διεθνή δικαστήρια που θα αποφασίζουν για τις διαφορές ανάμεσα στους επενδυτές και τα κράτη και υπερκαλύπτουν το συνταγματικά θεσπισμένο σύστημα απονομής της δικαιοσύνης σε κάθε κράτος.
Άλλη μια... καινοτομία της TTIP είναι η ανάθεση των δημοσίων υπηρεσιών σε εταιρείες κερδοσκοπικού χαρακτήρα, γιατί αντιμετωπίζει τις δημόσιες υπηρεσίες σαν εμπορεύσιμα αγαθά που αποφέρουν κέρδη και όχι σαν δικαιώματα των πολιτών. Οι δημόσιοι τομείς της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού, της κοινωνικής ασφάλισης, του συστήματος συνταξιοδότησης, της διαχείρισης των ταμείων, οι μεταφορές και οι συγκοινωνίες και η διαχείριση των υδάτινων πόρων αξιοποιούνται από τον ιδιωτικό τομέα χωρίς μέριμνα για τον κίνδυνο να μην είναι ασφαλείς οι υπηρεσίες προς στους πολίτες Οι αξίες της αλληλεγγύης και την κοινωνικής δικαιοσύνης θα εξαφανισθούν σε όφελος των πολυεθνικών, αφού ο δημόσιος τομέας θα λειτουργεί με βάση τους νόμους της αγοράς.
Τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα θα βρεθούν στο στόχαστρο, αφού η νέα εμπορική συμφωνία αποσκοπεί στη μεγιστοποίηση του κέρδους του κεφαλαίου. Θα επιδιωχθεί η προσαρμογή της εργατικής νομοθεσίας της ΕΕ με αυτήν των ΗΠΑ, όπου τα εργασιακά πρότυπα είναι τα χείριστα και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα ανύπαρκτα.
Υπολογίζεται ότι με το νέο καθεστώς θα χαθούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, συνολικά περίπου 600.000 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα το νέο περιβάλλον θα ευνοεί τους ισχυρότερους και χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα αναγκαστούν να κλείσουν γιατί δε θα μπορούν να έχουν την ίδια πρόσβαση στις πηγές χρηματοδότησης, όπως οι πολυεθνικές επιχειρήσεις.
Ταυτόχρονα, η TTIP ανοίγει την πόρτα σε μια σειρά από διατροφικούς κινδύνους στους οποίους μέχρι σήμερα η Ευρώπη αντιστεκόταν. Επιτρέπει το εμπόριο γενετικά τροποποιημένων οργανισμών και προϊόντων, που σήμερα είναι απαγορευμένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διατροφή των ανθρώπων. Η κατάργηση των ευρωπαϊκών κανονισμών για την ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί προτεραιότητα των επιχειρηματικών λόμπι στις διαπραγματεύσεις για το TTIP και στόχος των αμερικάνων παραγωγών τροφίμων είναι να καταργήσουν τους ελέγχους της ΕΕ που περιορίζουν την πώληση των προϊόντων τους στις ευρωπαϊκές αγορές. Γι' αυτό και η TTIP επιτρέπει την παραγωγή μοσχαρίσιου και αγελαδινού κρέατος από ζώα, για τη διατροφή των οποίων έχουν χρησιμοποιηθεί ορμόνες, όπως και χοιρινού κρέατος του οποίου η επεξεργασία έχει γίνει με χλώριο. Το ίδιο θα ισχύει και για τα πουλερικά, αντιγράφοντας τη νομοθεσία των ΗΠΑ. Η ενημέρωση με ετικέτες στα προϊόντα, θεωρείται από τη νέα συμφωνία, εμπόδιο στην εμπορική τους διακίνηση και θα καταργηθεί, ενώ δεν θα θεωρείται αναγκαία η προφύλαξη των πολιτών από επικίνδυνα προϊόντα.
H νέα συμφωνία με στόχο την προώθηση των συμφερόντων του κλάδου της ενέργειες αποτελεί απειλή για το κλίμα και την καθαρή ενέργεια. Προβλέπει την εισαγωγή από τις ΗΠΑ και τον Καναδά προϊόντων πετρελαίου που παράγονται από κοιτάσματα ασφαλτούχας άμμου και περιέχουν 23% περισσότερα αέρια του φαινομένου του θερμοκηπίου. Επίσης, απειλεί την ιδιωτική ζωή, καθώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να επαναφέρει κεντρικά στοιχεία της Εμπορικής Συμφωνίας Κατά της Παραποίησης (ACTA), η οποία απορρίφθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έπειτα από διαμαρτυρίες πολιτών. Η TTIP θα μπορούσε να αναγκάσει τους παρόχους διαδικτύου να κατασκοπεύουν τους πελάτες τους.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δύο άνδρες οι υπεύθυνοι για το μακελειό στην Τουρκία
12 Οκτωβρίου 2015 08:59
Δύο άνδρες ήταν οι βομβιστές αυτοκτονίας που έκαναν τη διπλή επίθεση το Σάββατο στην Άγκυρα, όπως ανακοινώθηκε από το τουρκικό πρωθυπουργικό γραφείο. Ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 97. Πάνω από 40 άτομα βρίσκονται στην εντατική και χαροπαλεύουν ενώ τουλάχιστον άλλοι 200 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία. Αρχικά είχε μεταδοθεί πως οι δράστες της επίθεσης αυτοκτονίας ήταν ένας άνδρας και μια γυναίκα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του Αχμέτ Νταβούτογλου, έχουν αναγνωριστεί τα πτώματα 92 θυμάτων και διενεργούνται εξετάσεις για να αναγνωριστούν και οι άλλες πέντε. Την ίδια στιγμή το φιλο-κουρδικό κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) με ανακοίνωσή του ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων σε 128. Σύμφωνα με εκτιμήσεις πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται η ISIS (Ισλαμικό Κράτος), αν και η συμμορια προς το παρόν δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Πούτιν απέκλεισε χερσαία επιχείρηση στη Συρία
11 Οκτωβρίου 2015 16:35
Η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στη Συρία είχε προσχεδιαστεί και είχαν γίνει αναγνωριστικές πτήσεις πριν ξεκινήσουν τα πλήγματα εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1. Ο πρόεδρος Πούτιν απέκλεισε το ενδεχόμενο της συμμετοχής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία. Αυτό δεν το συζητάμε. Ό,τι κι αν συμβεί δεν πρόκειται να το κάνουμε και οι Σύροι φίλοι μας το γνωρίζουν, είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν θέλει να εμπλακεί σε έναν διαδογματικό πόλεμο στη Συρία μεταξύ σιιτών και σουνιτών. Οι ειδικοί του γενικού επιτελείου, σε συντονισμό με τους Σύρους εταίρους και με άλλες χώρες της περιοχής, δημιούργησαν, όπως ξέρετε, ένα κέντρο πληροφοριών στη Βαγδάτη και ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής πληροφοριών, συνέλλεξαν επιπρόσθετα δεδομένα. Έτσι, ό,τι συμβαίνει στον αέρα και την ξηρά δεν είναι μια αυθόρμητη ενέργεια αλλά εκτέλεση των προκαθορισμένων σχεδίων, τόνισε. Συνεχώς πραγματοποιούσαμε αεροπορικές και διαστημικές αναγνωρίσεις, συγκρίναμε τα δεδομένα που λαμβάναμε από διάφορες πηγές και τους ειδικούς του γενικού επιτελείου, πρόσθεσε.
Ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε επίσης ότι η Μόσχα είχε ενημερώσει για τα σχέδιά της τους Δυτικούς εταίρους της, τις ΗΠΑ και πολλούς άλλους, καθώς και χώρες της Μέσης Ανατολής. Κάποιοι λένε ότι το κάναμε πολύ αργά όμως θέλω να σας επιστήσω την προσοχή στο γεγονός ότι κανείς ποτέ δεν προειδοποιεί εμάς ότι σχεδιάζει επιχειρήσεις τέτοιου είδους, επισήμανε. Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι η Ρωσία ενημέρωσε τους εταίρους της γιατί ήθελε να δείξει ότι είναι ανοιχτή σε συνεργασίες. Όπως σημείωσε, η χώρα του δεν έχει πρόθεση να ανασυστήσει την αυτοκρατορία και μοναδικός σκοπός της είναι να προστατεύσει την ανεξαρτησία και την εθνική της κυριαρχία. Δεν έχουμε απολύτως καμία επιθυμία να αναδημιουργήσουμε την αυτοκρατορία, να αναβιώσουμε τη Σοβιετική Ένωση αλλά πρέπει να προστατεύσουμε την ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία μας, κατέληξε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Κούρδοι, Άραβες και Ασσύριοι συμμαχούν κατά του Ισλαμικού Κράτους
12 Οκτωβρίου 2015 10:10
Συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους με την ονομασία «Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας» με τη συμμετοχή των συριακών κουρδικών Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG), ένοπλων συριακών αραβικών οργανώσεων και μίας ασσυριακής χριστιανικής οργάνωσης συγκροτήθηκε στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες, Κυριακή (11/10). «Η δύσκολη φάση που διέρχεται η χώρα μας, η Συρία, και οι ταχείες εξελίξεις σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο... απαιτούν τη συγκρότηση μίας ενωμένης εθνικής στρατιωτικής δύναμης για όλους τους Σύρους, με την ένωση Κούρδων, Αράβων και Ασσυρίων και άλλων οργανώσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση που στάλθηκε στο Reuters από εκπρόσωπο των YPG. Εκτός από τις YPG, οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας περιλαμβάνουν αραβικές οργανώσεις όπως ο Στρατός των Ανταρτών (Jaysh al-Thuwwar) και μία χριστιανική ασσυριακή οργάνωση. Η κίνηση για τη συγκρότηση κοινού μετώπου κατά του Ισλαμοφασιστικού Κράτους έρχεται μετά την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να τερματίσουν το πρόγραμμα εκπαίδευσης των σύρων μισθοφορων και να εστιάσουν στην προμήθεια όπλων στις ένοπλες οργανώσεις των συρων μισθοφορων των δυτικων αποικιοκρατων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυστρία: Νικητές οι Σοσιαλδημοκράτες στις τοπικές εκλογές - «Ηττημένοι» οι... δημοσκόποι
12 Οκτωβρίου 2015 02:52
Μια ξεκάθαρη νίκη πέτυχαν οι Αυστριακοί Σοσιαλδημοκράτες στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της Κυριακής (11/10) στο ομόσπονδο κρατίδιο και στο δήμο της Βιέννης, αφήνοντας πίσω, στη δεύτερη θέση, και μάλιστα σε απόσταση εννέα εκατοστιαίων μονάδων, τοακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, ενώ μεγάλοι "ηττημένοι" είναι οι δημοσκόποι οι οποίοι ανέμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή τη σημερινή εκλογική αναμέτρηση ως μια μάχη "στήθος με στήθος" ανάμεσα στα δύο κόμματα και ως μια "μονομαχία" μεταξύ των αρχηγών τους. Σύμφωνα με το προσωρινό τελικό αποτέλεσμα, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του, εδώ και 21 χρόνια δημάρχου και τοπικού κυβερνήτη στη Βιέννη, Μίχαελ Χόιπλ, αποσπά ποσοστό 39,5%, έναντι 44,3% στις τελευταίες εκλογές το 2010, το Κόμμα των Ελευθέρων 31%(25,8%), ενώ οι δημοσκοπήσεις έφεραν τα δύο κόμματα να βρίσκονται σε απόσταση μόλις μίας εκατοστιαίας μονάδας, το Σοσιαλδημοκρατικό στο 36% και στο 35% το Κόμμα των Ελευθέρων, το οποίο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την προσφυγική κρίση καλλιεργώντας ανησυχίες και φόβους στους ψηφοφόρους. Ήδη πριν από δύο εβδομάδες αυτή η στρατηγική τους, οδήγησε τους Ελευθέρους σε εντυπωσιακή νίκη στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο της Άνω Αυστρίας, όπου διπλασίασαν το ποσοστό τους, από το 15,3% (στις εκλογές του 2009) σε 30,4%, προσδοκώντας οι ίδιοι έναν ανάλογο εκλογικό "θρίαμβο" και στη Βιέννη. Στην τρίτη από την τέταρτη θέση, με ποσοστό 11,7% (έναντι του 12,6%) περνούν οι Πράσινοι της ελληνικής καταγωγής έως τώρα αντιδημάρχου και αναπληρώτριας κυβερνήτη, Μαρίας Βασιλάκου, που βρίσκονται από τον Οκτώβριο του 2010 σε κυβερνητικό συνασπισμό με τους Σοσιαλδημοκράτες του Μίχαελ Χόιπλ, συνασπισμό ο οποίος πιθανότατα θα συνεχιστεί στα επόμενα πέντε χρόνια. Τέταρτο πλέον κόμμα, μετά τις απώλειες του στις σημερινές εκλογές, είναι το συντηρητικό Λαϊκό που, με ένα 9,3% (έναντι 14% το 2010) βρέθηκε κάτω από το 10%, ενώ το νεοεμφανιζόμενο νεοφιλελεύθερο κόμμα ΝΕΟΣ (Νεα Αυτρια), απέσπασε ποσοστό 6,2%. Το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές ανήλθε στο 74%, έναντι του 67% πριν από πέντε χρόνια, ενώ στο σύνολο των 100 εδρών στην τοπική Βουλή που είναι συγχρόνως και το δημοτικό συμβούλιο της αυστριακής πρωτεύουσας, οι Σοσιαλδημοκράτες θα διαθέτουν στο μέλλον 44 έδρες έναντι των 49 μέχρι τώρα, οι Ελεύθεροι 34 (αντί των 27), οι Πράσινοι 10 (11), το Λαϊκό Κόμμα 7 (αντί των 13) και το ΝΕΟΣ (Νεα Αυστρια) 5 έδρες.
Ελάχιστες μετατοπίσεις στα αποτελέσματα είναι δυνατόν να υπάρξουν μετά την πλήρη καταμέτρηση των συνολικά σχεδόν 180.000 επιστολικών ψήφων, μέσα στις επόμενες ώρες, αλλά αυτές οι μετατοπίσεις δεν πρόκειται να επιφέρουν αλλαγές στον συσχετισμό των δυνάμεων. Μπορεί οι Ελεύθεροι να βελτίωσαν κατά σχεδόν έξι μονάδες το ποσοστό τους, ωστόσο το αποτέλεσμα αποτελεί έμμεσα μια ήττα του αρχηγού τους, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, ο οποίος απέτυχε για τρίτη στη σειρά φορά σε εκλογές στη Βιέννη να κατακτήσει την επιδιωκόμενη πρώτη θέση και να αναδειχθεί δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης, κάτι για το οποίο αυτή τη φορά εμφανιζόταν απόλυτα σίγουρος, ειδικότερα δε, στηριζόμενος στα πολύ ευνοϊκά για αυτόν ευρήματα όλων ανεξαρτήτως των δημοσκοπήσεων, αλλά και λόγω της απήχησης της στρατηγικής του για εκμετάλλευση της προσφυγικής κρίσης. Κατά την άποψη ορισμένων παρατηρητών, ο Στράχε, αποτελεί μια οξύτερη εκδοχή του διαβόητου πρώην αρχηγού της αυστριακής ακροδεξιάς και στο μεταξύ θανόντα (σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που είχε προκαλέσει ο ίδιος οδηγώντας με υπερβολική ταχύτητα και υπό την επήρεια αλκοόλ) Γεργκ Χάιντερ, τον οποίο διαδέχθηκε μετά τη διάσπαση του Κόμματος των Ελευθέρων τον Απρίλιο του 2005. Ο ίδιος έχει θέσει επανειλημμένα από τότε υποψηφιότητες τόσο για το αξίωμα του δημάρχου και τοπικού κυβερνήτη στη Βιέννη, όσο και του ομοσπονδιακού καγκελάριου της Αυστρίας, αποτυγχάνοντας έως τώρα - παρά τις εντυπωσιακές ανόδους των Ελευθέρων του - και στους δύο στόχους του. Ο προεκλογικός αγώνας για την σημερινή εκλογική αναμέτρηση στη Βιέννη σημαδεύτηκε από την εκμετάλλευση στο έπακρο της προσφυγικής κρίσης από την πλευρά των Ελευθέρων και την, κατά γενική ομολογία, ξενοφοβική, ισλαμοφοβική και ρατσιστική εκστρατεία τους, όπως επίσης τις συνεχείς επιθέσεις κατά του δημάρχου Μίχαελ Χόιπλ, από τον αρχηγό τους Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε. Στη Βιέννη οι Σοσιαλδημοκράτες κυβερνούν - μάλιστα σχεδόν αδιάλειπτα με απόλυτη πλειοψηφία - ήδη εδώ και σχεδόν 100 χρόνια, από το 1918 (με εξαίρεση την εποχή του Αυστροφασισμού και της γερμανοναζιστικής κατοχής), ώστε ιστορικά να έχει καθιερωθεί η έκφραση «Η κόκκινη Βιέννη», λόγω του σοσιαλδημοκρατικου κόκκινου χρώματος του κόμματος της.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λευκορωσία: Άνετος νικητής των εκλογων, ο συμφωνα με τους δυτικους αποικιοκρατες, τελευταίος «δικτάτορας» της Ευρώπης
11 Οκτωβρίου 2015 22:38
Άνετα, καταλαμβάνοντας για πέμπτη φορά τον προεδρικό θώκο, αναμένεται να επικρατήσει ο απερχόμενος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο, σύμφωνα με τα exit poll που διενεργήθηκαν, στο πλαίσιο των προεδρικών εκλογών της Λευκορωσίας. Η επανεκλογή του Λουκασένκο πριν από πέντε χρόνια είχε πυροδοτήσει, πληρωμενες από τους αμερικανους, «διαδηλώσεις» ελαχιστον ατομων, ωστόσο η υποστήριξη από τον λευκορωσικο λαο στον ηγέτη που κυβερνά τη χώρα τα τελευταία 20 χρόνια έχει αυξηθεί, αφού ανέλαβε το ρόλο του εγγυητή της σταθερότητας μεσούσης της οικονομικής κρίσης και της σύρραξης με τους αντιφασιστες αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία. Η Δύση είχε για μεγάλο χρονικό διάστημα απομονώσει τον Λευκορώσο πρόεδρο, τον οποίο, το 2005, η τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, είχε μάλιστα χαρακτηρίσει ως «τον τελευταίο δικτάτορα της Ευρώπης», λόγω, όπως συνηθίζουν να λενε οι δυτικοι αποικιοκρατες, της «καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στη χώρα του, αλλά και της καταστολής των πληρωμενων από τους αποικιοκρατες «πολιτικών του αντιπάλων». Σημειώνεται ότι ο Λουκασένκο είχε επιβάλει οικονομικές κυρώσεις σε βάρος ορισμένων αξιωματούχων και εταιρειών της Λευκορωσίας. Ωστόσο, η κριτική που άσκησε σχετικά με την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία πέρυσι, το γεγονός ότι η χώρα του φιλοξένησε τις ειρηνευτικές συνομιλίες για το ουκρανικό ζήτημα, αλλά και το ότι ο ίδιος έδωσε χάρη σε έξι ηγέτες της πληρωμενης από τους αποικιοκρατες «αντιπολίτευσης» τον Αύγουστο, είναι στοιχεία που υποδεικνύουν, σύμφωνα με παρατηρητές, πως ο Λουκασένκο επιχειρεί να βελτιώσει την εικόνα του έναντι των αποικιοκρατικων χωρών της Δύσης. «Κάναμε πράξη ό,τι μας ζήτησε η Δύση την παραμονή των εκλογών. Εάν υπάρχει η βούληση στη Δύση να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας, κανείς και τίποτα δεν μπορεί να το αποτρέψει αυτό», υπογράμμισε ο Λουκασένκο μόλις άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, προσθέτοντας: «Η μπάλα βρίσκεται τώρα αποκλειστικά στο γήπεδο της Δύσης». Τα exit poll που δόθηκαν στη δημοσιότητα καταδεικνύουν ότι ο Λουκασένκο θα επικρατήσει συγκεντρώνοντας το 80-84% των ψήφων, καταγράφοντας μικρή άνοδο σε σχέση με το 80% που έλαβε στις εκλογές του 2010, ενώ το ποσοστό συμμετοχής ήταν στο 81% δύο ώρες πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας, σύμφωνα με την κεντρική εφορευτική επιτροπή. Κανείς από τους τρεις αντιπάλους του Λουκασένκο στις σημερινές εκλογές δεν αντιπροσωπεύει σοβαρή απειλή για εκείνον και τα στελέχη της αμερικανοπληρωμενης «αντιπολίτευσης» που προέτρεψαν τους ψηφοφόρους να μποϊκοτάρουν τις εκλογές. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ανατόλι Λεμπέντκο, ηγέτης της αμερικανοπληρωμενης «αντιπολίτευσης» εγινε μια αντικυβερνητική διαδήλωση το Σάββατο (10/10) όπου συμμετείχαν λίγες εκατοντάδες άνθρωποι.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θυμόσαστε που θέλαμε να δείρουμε πασόκους, αλλά είχαν εξαφανιστεί; Τωρα ξέρουμε που να τους βρούμε. Το δεξί χέρι του Άκη στο υψηλότερο όργανο του Σύριζα.Το δεξί χέρι του Λοβέρδου υπουργός. ΠΑΡΙΖΑ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΛΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΡΤΑ Σάλος από τα σενάρια για «μόνιμα» capital controls - Αφορά 3,2 εκατ. μισθωτούς και συνταξιούχους
Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε εκατομμύρια συνταξιούχους και εργαζόμενους στο Δημόσιο το σχέδιο της κυβέρνησης για μπει πλαφόν στη δυνατότητα ανάληψης των αποδοχών τους από τα ΑΤΜ και οι υπόλοιπες να γίνονται υποχρεωτικά με κάρτα. Το μέτρο αφορά 614.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο και περίπου 2.656.000 συνταξιούχους. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο "MEGA Σαββατοκύριακο" επιβεβαίωση την πρόθεση για επέκταση της χρήσης του πλαστικού χρήματος αλλά είπε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Τα σενάρια που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής είναι δυο. Το πρώτο αφορά σε όριο ανάληψης 600 ευρώ το μήνα και υπόλοιπες αποδοχές μέσω κάρτας ενώ το δεύτερο προβλέπει να λαμβάνει ο εργαζόμενος ή ο συνταξιούχος το 50% των αποδοχών σε ρευστό.
Η πιο τρομακτική είδηση που έχω διαβάσει. Πιο τρομακτικό από τα λίγα χρήματα είναι να σε αναγκάζει κάποιος να καταναλώνεις με το ζόρι αυτά τα λίγα που σου έχουν απομείνει. Να σου ορίζει το ποσό και τον τρόπο που θα καταναλώνεις. Να έχει λόγο και να ελέγχει τη διαχείριση και τη διάθεση των ήδη πενιχρών οικονομικών σου, των χρημάτων που σου ανήκουν, κατ επέκταση να ελέγχει και να ορίζει κάποιος τι καταναλωτικές ανάγκες έχεις, τι επιθυμεις να εχεις κι αν δεν έχεις να αποκτήσεις με το ζόρι, δηλαδή απόλυτη παραβίαση της ατομικής ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εμετός και τρόμος. Και χρησιμοποιώ συχνά τη χρεωστική μου κάρτα... Αλλά εδώ μιλάμε για κάτι άλλο. Μιλάμε ότι πατάμε επάνω στον και καλά έλεγχο για τη φοροδιαφυγή και δημιουργούμε καθεστώς σύγχρονης δουλείας και οικονομικούς σκλάβους.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ο Αντώνης Κοτσακάς,υπαρχηγος του Ακη Τζοχατζοπουλου, στην κορυφή της καθοδήγησης του ΣΥΡΙΖΑ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ (όσα απέμειναν...) έφυγαν από τη φοιτητική παράταξη ΑΡΕΝ...
Αποχώρησαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστερή Ενότητα
Μετά την πρώτη μέρα του πανελλαδικού διήμερου της Αριστερής Ενότητας και τις τοποθετήσεις που έγιναν από τα σχήματα της, την αποχώρησή τους γνωστοποίησαν με τοποθέτησή τους τα μέλη της Αρ.Εν. που είχαν παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το σχετικό κείμενο συμβολής υπέγραψαν 92 άτομα από όλη την Ελλάδα. Η αποχώρηση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται μετά την ουσιαστική διάλυση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ λόγω της αποχώρησης της πλειοψηφίας των μελών του Κεντρικού της Συμβουλίου. Η Αριστερή Ενότητα έχει δώσει σκληρές μάχες ενάντια στα μνημόνια και τη διάλυση της παιδείας όλα τα χρόνια της ύπαρξής της και η διατήρηση του ριζοσπαστικού αριστερού της χαρακτήρα ήταν φυσικό να οδηγήσει σε τετοιες εξελίξεις. Το πανελλαδικό διήμερο της Αρ.Εν. συνεχίζεται και σήμερα με συζήτηση για το πως οργανώνουμε την αντίσταση ενάντια στο Μνημόνιο 3 στις σχολές και για την πολιτική απόφαση του διημέρου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην αποψινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τη μαζική δολοφονία της Άγκυρας, εμείς θα φωνάζουμε τα συνθήματα των συντρόφων/ισσών πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία, κατά του Ερντογάν και της τουρκικής κυβέρνησης. Επειδή στη συγκέντρωση πρόκειται να συμμετάσχουν και μέλη και φίλοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πιστεύω να διστάσουν να ακολουθήσουν. Τα συλλυπητήρια προς τους δολοφόνους Νταβούτογλου και Τσαβούσογλου τα έστειλαν οι Τσίπρας και Κοτζιάς, ως κυβέρνηση. Αυτοί, ως κόμμα, μπορούν να διαφωνούν όσο θέλουν!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η φρίκη του πολέμου
Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015, 17:03
Σοκαριστικές εικόνες που απεικονίζουν τη φρίκη του πολέμου και την ανθρώπινη βαρβαρότητα, κατέγραψε το τηλεοπτικό συνεργείο του ρώσικου δικτύου RT στο χωριό Al-Bahsa, της επαρχίας Hama στη Συρία. Το χωριό πέρασε στα χέρια του συριακού στρατού που εξεδίωξε τους ισλαμοφασιστες της ισλαμοφασιστικης ομάδας «Μέτωπο Αλ Νούσρα», που συνδέεται με τους τζιχαντοφασιστες της Αλ Κάιντα (και που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ...), οι οποίοι κατέλαβαν την περιοχή πριν από 2 μήνες.
Ο δημοσιογράφος κατέγραψε εικόνες απόλυτης καταστροφής, με δεκάδες πτώματα στους δρόμους και στα σπίτια, πολλά από αυτά δεμένα πισθάγκωνα, γεγονός που δείχνει ότι οι άνθρωποι εκτελέστηκαν λίγες ώρες πριν υποχωρήσουν οι ισλαμοφασιστες. Οι ισλαμοφασίστες θέλησαν να ακολουθήσουν την τακτική της «καμένης γης» εναντίον του συριακού στρατού, που τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας της αεροπορικής υποστήριξης από τη Ρωσία, έχει κατορθώσει να απελευθερώσει αρκετές περιοχές και να περάσει στην αντεπίθεση απέναντι στις ισλαμοφασιστικες ομάδες αλλά και στο Ισλαμοφασιστικό Χαλιφάτο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προ των πυλών η τρίτη Ιντιφάντα
Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015, 21:05
Η βία εξαπλώνεται διαρκώς στο Ισραήλ, στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα, με νέα αιματηρά περιστατικά να σημειώνονται σήμερα Κυριακή και πολλούς να κάνουν πλέον λόγο για Τρίτη Ιντιφάντα. Συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων διαδηλωτών και ισραηλινού στρατού σημειώνονται αυτή την ώρα σε σημείο ελέγχου κοντά στη Ναμπλούς και ιατρικές πηγές αναφέρουν πάνω από 70 τραυματίες -μεταξύ τους και δημοσιογράφοι- από σιωανζιστικες πλαστικές ή συμβατικές σφαίρες. Εν τω μεταξύ η σιωναζιστικη κυβέρνηση ενέκρινε νομοσχέδιο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου που θεσπίζει βαρια υποχρεωτική ποινή φυλάκισης για ρίψη πετρών, μολότοφ και φωτοβολίδων. Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, οι διώξεις θα ασκούνται τόσο σε ανηλίκους όσο και στους γονείς τους. Τα ξημερώματα της Κυριακής μια έγκυος Παλαιστίνια, η 30χρονη Νουρ Χασάν, και η 3χρονη κόρη της σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα, ενώ τρία μέλη της οικογένειάς της τραυματίστηκαν, καθώς εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια της κατοικίας τους. Οι σιωναζιστικες ισραηλινές αρχές υποστηρίζουν ότι στόχος των επιθέσεων ήταν δύο μονάδες κατασκευής όπλων της Χαμάς, καθώς και ότι είχε προηγηθεί ρίψη ρουκέτας κατά του Ισραήλ. «Αυτό δείχνει επιθυμία κλιμάκωσης της κατοχής» δήλωσε ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, εκπρόσωπος της Χαμάς, η οποία κυβερνά στη Λωρίδα της Γάζας. «Προειδοποιούμε» πρόσθεσε «τις δυνάμεις κατοχής να μη συνεχίσουν αυτή την ανοησία».
Λίγες ώρες αργότερα, το πρωί της Κυριακής, κοντά σε σημείο ελέγχου μεταξύ Ιερουσαλήμ και Μάαλε Αντουμίμ, Παλαιστίνια πυροδότησε βόμβα την οποία μετέφερε στο αυτοκίνητό της φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος» όταν αστυνομικός τής έκανε σήμα να σταματήσει. Η 31χρονη οδηγός τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, ενώ ελαφρά ήταν τα τραύματα του αστυνομικού. Οι ισραηλινοναζιστικές αρχές αποφάνθηκαν ότι η γυναίκα σκόπευε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ. Μέχρι στιγμής πάντως οι Παλαιστίνοι δεν έχουν χρησιμοποιήσει βόμβες, όπως στην εξέγερση του 2000-2005, και το Ισραήλ προτιμά να κάνει λόγο για «κύμα τρομοκρατίας» και όχι για οργανωμένη Ιντιφάντα. Ωστόσο η ταχύτατη τις τελευταίες ημέρες κλιμάκωση των επιθέσεων με μαχαίρια ή πέτρες και των συγκρούσεων με ισραηλινούς στρατιώτες έχει ανοίξει τη συζήτηση περί Τρίτης Ιντιφάντας. Η Ερυθρά Ημισέληνος χθες Σάββατο έκανε λόγο για περισσότερους από 500 τραυματίες σε Δυτική Όχθη και Ανατολική Ιερουσαλήμ. Οι περισσότεροι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα από τη ρίψη χημικών και άλλοι έφεραν τραύματα από πλαστικές σφαίρες. Έξαρση της βίας και στη Γάζα, όπου τουλάχιστον 11 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την Παρασκευή, μεταξύ τους και δύο έφηβοι 13 και 15 ετών από πυρά αστυνομικών – οι αρχές υποστηρίζουν ότι οι ανήλικοι είχαν επιτεθεί με μαχαίρια σε τουλάχιστον 4 Ισραηλινούς.
Αιματηρές οδομαχίες μεταξύ νεαρών Παλαιστινίων και δυνάμεων καταστολής σημειώθηκαν επίσης στη Χεβρώνα, στη Ραμάλα και στη Ναζαρέτ. Τουλάχιστον 4 Ισραηλινοί και 24 Παλαιστίνοι έχουν σκοτωθεί το τελευταίο δωδεκαήμερο. Αφορμή για την αναζωπύρωση των ταραχών στην περιοχή στάθηκε η διαμάχη των δύο πλευρών για την πρόσβαση στο τέμενος Αλ Ακσά (ή Όρος του Ναού) της Ιερουσαλήμ, έναν τόπο ιερό τόσο για τους Εβραίους όσο και για τους μουσουλμάνους. Την περασμένη εβδομάδα το Ισραήλ επανέφερε την απαγόρευση εισόδου στο τέμενος για Παλαιστινίους κάτω των 50 ετών τις Παρασκευές, στο πλαίσιο όπως ισχυριστηκαν οι σιωναζι ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στην Παλιά Πόλη. Σε δημοσκόπηση του εβραϊκού Channel 2, τα τρία τέταρτα των ισραηλινοναζιστών πολιτών δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τη στάση του πρωθυπουργού τους απέναντι στη βία και ίδιο ποσοστό θεωρεί ότι πιο σκληροί ακροδεξιοί σιωναζι πολιτικοί θα έπρεπε να αναλάβουν την αντιμετώπιση των παλαιστινιακών επιθέσεων. Από την άλλη, περίπου 5.000 αριστεροί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από την πρωθυπουργική κατοικία, ζητώντας την παραίτηση του Νετανιάχου.
Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για την εξέλιξη της κατάστασης. Η Γαλλία προειδοποίησε για «εξαιρετικά ανησυχητική και επικίνδυνη» κλιμάκωση της βίας∙ ανακοίνωση από το γραφείο του προέδρου Ολάντ ανέφερε ότι πρέπει να γίνει το παν για να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να κλείσει αυτός ο κύκλος (βίας), που έχει κοστίσει ήδη πάρα πολλά θύματα». Το περασμένο καλοκαίρι η ένταση μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ κατέληξε σε έναν αιματηρό πόλεμο 50 ημερών στη Γάζα, όπου περισσότεροι από 2.200 Παλαιστίνιοι –κυρίως άμαχοι– σκοτώθηκαν. Για το Ισραήλ ο απολογισμός ήταν 66 στρατιώτες και 6 πολίτες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΖΑ: Απομονώνονται οι αντίθετες φωνές στην κυβερνητική πολιτική
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015, 10:00
Την ώρα που γίνεται προσπάθεια ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει άνοιγμα στην κοινωνία, η πόρτα στους διαφωνούντες μέσα στο κόμμα φαίνεται να κλείνει οριστικά. Με τη συμμετοχή στην Πολιτική Γραμματεία τριών κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (Γιάννης Δραγασάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Αριστείδης Μπαλτάς), ο Αλέξης Τσίπρας διαμήνυσε καθαρά ότι δεν θα ανεχτεί φατρίες και διασπαστικές φωνές. Το είχε ξεκαθαρίσει, άλλωστε, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, τονίζοντας ότι «η πολιτική της καχυποψίας και των κλειστών θυρών, είτε για να διατηρηθούν με τεχνητό τρόπο κάποιοι εσωκομματικοί συσχετισμοί, ξεριζώνοντας το κόμμα από την κοινωνία, ή ενδεχομένως με το σκεπτικό του "λίγοι και καλοί" έκλεισε οριστικά στις 20 Σεπτέμβρη». Εν όψει του πρώτου πακέτου των προαπαιτούμενων και με τις πρώτες αντιδράσεις των πολιτών να είναι έντονες, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να βάλει σε τάξη το κυβερνών κόμμα, ώστε να κλείσει το μέτωπο μιας ενδεχόμενης εσωτερικής αντιπολίτευσης. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει στη συνέχεια να εστιάσει στην κοινοβουλευτική μάχη χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα. Στην ίδια γραμμή κινείται και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. «Οι τάσεις συνιστούν πρόβλημα αλλά δεν θα ήταν τόσο πρόβλημα αν δεν παραβίαζαν κοινές αρχές» τόνισε κατά την ομιλία του και παρομοίασε την κυβέρνηση με «τρένο που θα επιτρέψει να πάει πιο πέρα» και το κόμμα με «τις σιδηρογραμμές του που συνεχίζουν να υπάρχουν και μετά το πέρασμά του». Παραλληλισμός που δείχνει ξεκάθαρα ότι κυβέρνηση και κόμμα θα λειτουργούν ως «κλειστή γροθιά».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Γερμανοι της Hochtief δεν πληρωνουν (με το ετσι θελω) δημοτικα τελη!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρανοι! Χωρις ελεος! Το νομοσχεδιο-τερας κατ εντολη της τροικα. Κολπα για να βγουν χιλιαδες οφειλετες από τη ρυθμιση των 100 δοσεων. «Αργος θανατος» για τα εγχωρια φθηνα φαρμακα. Αυξανονται μια πενταετια τα ορια συνταξιοδοτησης εκτος των Εν. Δυναμεων. «Χερι» πρωτη φορα στις θυριδες. Καμια εξαιρεση για τον ΕΝΦΙΑ. Αυξανονται αναδρομικα από 1/1/2015 ο φορος στα ενοικια, ακομη και στα ανεισπρακτα. Τουλαχιστον δυο χρονια φυλακη για φοροδιαφυγη για ποσα των 100.000 ευρω και πανω. Ακομα και δημευση περιουσιας για ποσα από 150.000 ευρω και πανω.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Εφορια ξαναεπιτιθεται στους ιδιοκτητες ακινητων. Σε ότι αφορα το ασφαλιστικο των εργαζομενων καταργουνται ολες οι ευνοικες ρυθμισεις που ψηφιστηκαν από τον Ιανουαριο μεχρι τον Ιουνιο του 2015.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λογω ανεργιας. Οξυνονται τα ψυχολογικα προβληματα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φυτοφαρμακα μονο με πτυχιο. … Μονο τα προσωπα με ειδικο πιστοποιητικο θα μπορουν να αγοραζουν τα σκευασματα. Νασει της νεας νομοθεσιας. Στα θρανια θα πρεπει να καθισουν επαγγελματιες και ερασιτεχνες αγροτες προκειμενου από 26 Νοεμβριου και επειτα να εχουν προσβαση στην αγορα φυτοφαρμακων.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεμειναν από ρευστο! Από το 2016 θα πληρωνουμε και θα πληρωνομαστε μονο με πλαστικο χρημα!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το πλαστικο χρημα νέο νομισμα. Η πληρωμη των δημοσιων υπαλληλων σε πλαστικο ευρω και αυλες αξιες.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αγροτες. Προγραμματιζουν να κατεβουν στην Αθηνα με τα τρακτερ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στα προθυρα καταρρευσης οι Δημοι. Ελλειμματικοι προυπολογισμοι.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι μαγειρες της Βορειας Ελλαδας. Μοιρασαν 5.000 μεριδες μπριαμ στην Αθηνα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένα απόρρητο έγγραφο που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα από τα WikiLeaks αποδεικνύει πως ο ενεργός σχεδιασμός των ΗΠΑ για αλλαγή καθεστώτος προηγείται του ξεσπάσματος του συριακού εμφυλίου πολέμου κατά τουλάχιστον πέντε χρόνια. Η μυστική αναφορά από τον επικεφαλής της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Δαμασκό περιγράφει «τρωτά σημεία» της συριακής κυβέρνησης που η Ουάσινγκτον θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί. Στην κορυφή της λίστας ήταν η υπόθαλψη «των φόβων των σουνιτών για ιρανική επιρροή», ώστε να προκληθούν θρησκευτικές διαμάχες και να αξιοποιηθεί η «παρουσία των διερχόμενων ισλαμιστών εξτρεμιστών».
Με δεδομένο ότι το έγγραφο συντάχτηκε το 2006, στο αποκορύφωμα της φυλετικής σφαγής στο Ιράκ που προκλήθηκε από την εισβολή των ΗΠΑ και την τακτική διαίρει και βασίλευε της Ουάσινγκτον, αυτές οι προτάσεις έγιναν με πλήρη επίγνωση ότι θα προκαλούσαν ένα λουτρό αίματος. Σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, οι πικροί καρποί της πολιτικής αυτής περιλαμβάνουν τους θανάτους περίπου 300,000 Σύρων, με άλλα 4 εκατομμύρια να έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τη χώρα και 7 ακόμα εκατομμύρια να βρίσκονται εκτοπισμένα στο εσωτερικό της. Ενώ εκμεταλλεύεται κυνικά τα βάσανα του συριακού λαού για να δικαιολογήσει μια κλιμάκωση του αμερικάνικου μιλιταρισμού, η Ουάσιγκτον προσπαθεί να μην επιτρέψει στη Ρωσία να ανακόψει την προσπάθεια επιβολής της ηγεμονίας της στην πλούσια σε πετρέλαιο Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Το μονοπάτι του πολέμου με τη Ρωσία δεν είναι σε καμία περίπτωση τυχαίο. Από την αρχή, η παρέμβαση των ΗΠΑ με σκοπό την ανατροπή του καθεστώτος στη Δαμασκό ήταν προσανατολισμένη στην αποδυνάμωση των κύριων συμμάχων της συριακής κυβέρνησης – του Ιράν και της Ρωσίας – σε προετοιμασία για μια ευθεία επίθεση και στις δύο αυτές χώρες. Ολοένα με πιο ευθύ τρόπο κάθε μέρα που περνάει, η έκρηξη του αμερικάνικου μιλιταρισμού που έχει τις ρίζες της στην ιστορική κρίση του αμερικανικού και του παγκόσμιου καπιταλισμού, φέρνει την ανθρωπότητα αντιμέτωπη με το φάντασμα ενός πυρηνικού Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα ναζιστικά κτήνη συνεχίζουν τις δολοφονίες!
H Σιωνιστική κατοχή Διψα για αίμα για παλαιστινιακό αίμα ...
Ένας άλλος Παλαιστίνιος πολίτης (ο Μουσταφά Alkhatib 18 ετών) από τη πόλη Σουρ Baher, της κατειλημμένης Ιερουσαλήμ, ο οποίος εκτελέστηκε εν ψυχρώ πριν από μία ώρα στην Bab Al Asbat Πύλη (Lions Gate), της κατειλημμένης Ιερουσαλήμ ενώ περνούσε από την περιοχή, δεν είχε τίποτα στα χέρια όταν σκοτώθηκε, αλλά ισχυρίστηκαν "ως συνήθως" ότι "προσπάθησε" να μαχαιρώσει πρώτος είπαν Σιωνιστή άποικο, τότε θα αλλαζε είπε ένας στρατιώτης, το θέμα είναι, πώς γίνονται όλα αυτά κατά των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν κάτω από το ίδιο πρόσχημα να μην εχουν ποτέ "επιτυχία" !!! Σαφέστατο, δεν υπήρχαν προσπάθειες κατά την πρώτη φορα, αλλά το μόνο που θέλουν είναι να σκοτώσουν για χάρη της θανάτωσης Παλαιστινίων πολιτών, και αυτό είναι όλο, 12 Οκτωβρίου 2015.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι σιωνιστές του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος δολοφονούν και τώρα βομβαρδίζουν την Khan Yunis στη Γάζα! Οι σημερινοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, "ανθρώπινη ασπίδα" στη Γάζα των βομβαρδισμών του 2009 και φιλοξενούμενοι στην Khan Yunis... σιωπούν;
Καριόληδες ...το 13χρονο παιδί Ahmed Abdullah έπεσε από σφαίρες ισραηλινού στρατού χτυπήθηκε στο λαιμό ενώ αυτή τη στιγμή τα αεροπλάνα του Νετανιάχου βομβαρδίζουν την πόλη Khan Yunis στην Λωρίδα της Γάζας * Για την "ιστορία" των πολιτικών μεταλλάξεων... Θα βρείτε όλα τα ονόματα τους, τους σημερινούς κυβερνητικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που έκαναν "καριέρα" πουλώντας Παλιαστίνη για ψηφαλάκια και σήμερα όχι μόνον σιωπούν, αλλά στηρίζουν το ναζιστικό ισραηλινό καθεστώς ** Στο Δήμο Αχαρνών... θυμούνται ότι η πόλη τους έχει αδελφοποιηθεί μα τη μαρτυρική Khan Yunis; O υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Κουρουμπλής, θυμάται;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
H 87η Ταξιαρχία του Αραβικού στρατού της Συρίας προελαύνει... Εκδίωξαν τους φονιάδες μισθοφόρους τζιχαντιστές από τις πόλεις Kafr Zita και Umm Hreitan... κατευθύνονται προς την Kafr Naboudeh!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις αγρότες και κτηνοτρόφοι...
Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα, κατά των προωθούμενων φορολογικών μέτρων που θίγουν τον κλάδο τους, δηλώνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία αλλά και την Αττική, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν χθες Κυριακή στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων. Οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη, στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας στη Λάρισα, έλαβαν σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ομόφωνα την απόφαση για...δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και μαζική κάθοδο στην Αθήνα αλλά και κλείσιμο δρόμων, διότι όπως τόνισαν, είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε καμία περίπτωση να εφαρμοστεί η «άδικη» και «βάναυση» όπως την χαρακτήρισαν φορολόγηση που θα αποτελέσει «ταφόπλακα» για τον κλάδο τους. Η ακριβής ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων, όπως και το περιεχόμενο τους, θα καθοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα ενώ απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε πνεύμα συνεργασίας να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, διότι όπως επισημαίνουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής «δεν μας χωρίζει τίποτα, τα προβλήματα είναι κοινά». Στην σύσκεψη μετείχαν αγρότες από τις Σέρρες, την Δράμα, την Κοζάνη, την Κατερίνη, την Θεσπρωτία, την Φθιώτιδα, την Βοιωτία, την Αττική και την Θεσσαλία, ενώ το παρών έδωσαν και οι αλιείς της Μαγνησίας, όπως και ο πρόεδρος των Λαϊκών Αγορών Ελλάδος. Κοινός τόπος η αγανάκτηση όλων για τα επερχόμενα μέτρα αλλά και η απόφαση να αντιδράσουν δυναμικά ώστε να μην εφαρμοστούν. Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα, αγροτική σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων. Όπως έχει ήδη επισημανθεί σε σχετική ανακοίνωση θα ληφθούν αποφάσεις για την οργάνωση πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων «ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε. και της κυβέρνησης ώστε να στηθεί ισχυρό μπλόκο στην φοροεπιδρομή σε βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
To Ισραήλ παραδέχτηκε, χωρίς να το μάθει κανείς -λόγω δημοσιογραφικής πορνείας- , ότι παρείχε βοήθεια σε μέλη του Al Nusra Front. Κι αυτοί σε αντάλλαγμα... έκοβαν μετριοπαθώς κι ασταμάτητα κεφάλια...
To Ισραήλ παραδέχτηκε, όπως γραφουν οι Times of Israel, χωρίς να το μάθει κανείς, ότι παρείχε βοήθεια σε μέλη του Al Nusra Front. Κι αυτοί σε αντάλλαγμα... έκοβαν μετριοπαθώς κι ασταμάτητα κεφάλια Σύριων αιχμαλώτων. Από την άλλη πλευρά οι «καλοί μας σύμμαχοι» από τις ΗΠΑ εκπαίδευαν μετριοπαθείς τρομοκράτες οι οποίοι αυθόρμητα παρέδωσαν τα αμερικάνικα όπλα τους στους μετριοπαθείς αποκεφαλιστές του Al Nusra Front. Ο κανόνας επιβεβαιώνεται και πάλι. Όπου βλέπετε κομμένα κεφάλια και παραβίαση όλων των κανόνων πολέμου ... δεν χρειάζεται να ψάχνετε... Είναι οι σύμμαχοι μας αυτοί που κινούν τα νήματα και σπέρνουν «πολιτισμό» και «δημοκρατία». Κομμένα κεφάλια είδαμε στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας κι «ευτυχώς» ήταν αυτά των «κακών Σέρβων». Είδαμε στην Λιβύη και ήταν των «κακών» υποστηρικτών του Καντάφι, είδαμε στην Ουκρανία και ήταν των «κακών» οπαδών του Γιανουκόβιτς και των φιλορώσων και βλέπουμε και στη Συρία και είναι όλα κεφάλια των «κακών» υποστηρικτών του Άσαντ. Εμείς όμως ...είμαστε με τους «καλούς» ...γι' αυτό και τα κεφάλια μας ...παραμένουν στις θέσεις τους,
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αιώνια τιμή και δόξα στον μάρτυρα Hassan Al haj...
Έπεσε από τους τρομοκράτες στη Συρία, ο στρατιωτικός διοικητής της Χεζμπολά Hassan Al haj... υπερασπιζόμενος τη Συρία... Hassan Al haj ήταν ένα από τα καλύτερα στρατιωτικά μυαλά της Χεζμπολά, που υπερασπίζεται τη Συρία, όπως υπερασπίστηκε τον Λίβανο το 2006 κι έτρεψε σε άτακτη φυγή τους σιωνιστές του ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος... Οι φονιάδες μισθοφόροι της "πολιτισμένης δύσης, θα πληρώσουν ακριβά το θάνατο του ..
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
12 Οκτώβρη 1944: Το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ ύψωσαν την ελληνική σημαία στην Ακρόπολη
Είμαστε εμείς που νικήσαμε τη σκλαβιά! έγραφε ο Ριζοσπάστης στις 12 Οκτώβρη 1944 Το ημερολόγιο έδειχνε Πέμπτη 12 Οκτώβρη 1944, όταν στις 9.45 το πρωί, μαχητές του ΕΛΑΣ κατέβασαν από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία για να υψώσουν στη θέση της την ελληνική. Η Αθήνα ήταν λεύτερη μετά από 1.264 μέρες φασιστικής σκλαβιάς Οι Γερμανοί δεν έχουν προλάβει ακόμα να εκκενώσουν την... πόλη κι ο λαός της πρωτεύουσας, από τις συνοικίες, τα εργοστάσια, τα σχολεία, τα υπουργεία, τα καταστήματα, ξεχύνεται στους αθηναϊκούς δρόμους ζητωκραυγάζοντας για την απελευθέρωσή του. Κύματα κύματα η λαοθάλασσα πλημμυρίζει την πλατεία Συντάγματος, τις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Ακαδημίας, το Ζάππειο, την πλατεία Ομονοίας. Σε λίγες ώρες τα πάντα σημαιοστολίστηκαν με γαλανόλευκες και κόκκινες σημαίες. Τεράστια πανό του ΕΑΜ και του ΚΚΕ υψώθηκαν και τα συνθήματα για μια νέα Ελλάδα, λαοκρατική, περνούν σε όλα τα χείλη. Οι 1.264 μέρες σκλαβιάς στο φασισμό είχαν πια τελειώσει και στις 9.45 π.μ. μαχητές του ΕΛΑΣ κατέβασαν από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία για να υψώσουν στη θέση της την ελληνική. Εκείνη τη μέρα ο «Ριζοσπάστης» έκανε δύο εκδόσεις. Η πρώτη, που κυκλοφόρησε τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως ήταν φυσικό δεν είχε την είδηση της απελευθέρωσης. Είχε όμως τον αέρα της. «Ο "Ρίζος" στο Κέντρο», έγραφε ένα από τα θέματα της πρώτης του σελίδας και πληροφορούσε το αναγνωστικό κοινό πως η εφημερίδα του ΚΚΕ είχε διακινηθεί την προηγούμενη μέρα, για πρώτη φορά, στο κέντρο της πρωτεύουσας και είχε γίνει ανάρπαστη. «Ήταν το πρώτο μήνυμα της αληθινής λευτεριάς», κατέληγε το ρεπορτάζ, δίνοντας ακριβώς την ουσία του θέματος. Ο προδότης Ράλλης δημοσίευσε νόμο με την παραίτησή του. Θα δώσει - λέει - λόγο για τις πράξεις του. Ανυπόμονος ο λαός περιμένει να δικάσει τον εγκληματία. Η γερμανική σημαία κατέβηκε από την Ακρόπολη και τα τελευταία γερμανικά τμήματα έφυγαν το πρωί από την Αθήνα». Στην ίδια σελίδα ο «Ριζοσπάστης» φιλοξενεί ένα σύντομο σχόλιο για την απελευθέρωση με τίτλο «ΧΑΙΡΕ Ω ΧΑΙΡΕ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με τα πιο σύγχρονα όπλα, αποκλειστικής χρήσης από τον αμερικάνικο στρατό, πολεμούν οι μισθοφόροι-φονιάδες της "πολιτισμένης δύσης στη Συρία!
Mισθοφόρος στη Συρία με το αμερικάνικο φονικό όπλο TOW... Τώρα όμως, τρέχουν σαν τα ποντίκια και δεν φθάνουν, μπροστά στα ρώσικα αεροσκάφη κι ελικόπτερα...
πηγή: teleSUR
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
H 87η Ταξιαρχία του Αραβικού στρατού της Συρίας συνεχίζει την προέλαση... και η Kafr Naboudeh Λέυτερη, χωρίς κανένα μισθοφόρο-φονιά
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνεχίζεται η γενοκτονία στην Υεμένη... Συνεχίζουν οι σκοταδιστικές μοναρχίες του κόλπου το Ολοκαύτωμα, απλώς οι δημοσιογραφικές πόρνες τους συγκαλύπτουν!
Αυτή η μάνα της Υεμένης, με το νεκρό της αγγελούδι αγκαλιά... δεν θα γίνει ποτέ πρωτοσέλιδο από τις δημοσιογραφικές πόρνες!