Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Κυριακη 6 Σεπτεμβριου 2015


Η Λιάνη ξεσκίζει το απόκομμα του ΠΑΣΟΚ: Τρίζουν τα κόκκαλα του Ανδρέα
5 Σεπτεμβρίου 2015, 18:37
Με ανάρτησή της στο facebook η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου ξέσπασε την οργή της για το βίντεο του ΠΑΣΟΚ το οποίο αναρτήθηκε στο ίντερνετ και καπηλεύεται, τον Ανδρέα Παπανδρέου για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και με αφορμή τα 41 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. «Αίσχος! Σταματήστε να προβάλετε το βίντεο του Ανδρέα ως προεκλογικό σποτ», έγραψε, κάνοντας παράλληλα λόγο για ανάξιους επιγόνους του Ανδρέα, διαπλεκόμενους και «αρνητές της πολιτικής του παρακαταθήκης, οι πολιτικοί υπάλληλοι των διαπλεκόμενων συμφερόντων δεν έχουν κανένα δικαίωμα να τον διασύρουν και να τον ταυτίζουν με τις μεταλλαγμένες απόψεις τους». Μάλιστα, ζήτησε από τους «επιγόνους» να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και να παραιτηθούν. «Τρίζουν τα κόκκαλα του με την παρακμή σας. Κάτω τα χέρια από την μνήμη του», πρόσθεσε, κάνοντας παράλληλα αναφορά σε «λαθρομετανάστες», στην υπόθεση Siemens, στη Συρία και στο σχέδιο Ανάν το οποίο, όπως σημείωσε, ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν αποδεχόταν.
Δείτε τι έγραψε αναλυτικά η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου
Αίσχος! Σταματήστε να προβάλετε το βίντεο του Ανδρέα ως προεκλογικό σπότ. Οι ανάξιοι επίγονοι του Ανδρέα, οι διαπλεκόμενοι, οι αρνητές της πολιτικής του παρακαταθήκης, οι πολιτικοί υπάλληλοι των διαπλεκομένων συμφερόντων δεν έχουν κανένα δικαίωμα να τον διασύρουν και να τον ταυτίζουν με τις μεταλλαγμένες απόψεις τους. Ο Ανδρέας άλλα σας δίδαξε, άλλα σας υπέδειξε, άλλα σας επέβαλε να κάνετε. Ζητείστε τώρα συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα έργα σας και παραιτηθείτε! Τρίζουν τα κόκκαλα του με την παρακμή σας. Κάτω τα χέρια από την μνήμη του. Δεν σας επέτρεψε να αλλάξετε την θέση του για το όνομα της Μακεδονίας μας. Δεν είμασταν ξέφραγο αμπέλι επί Ανδρέα για τους λαθρομετανάστες! Δεν χάριζε υπηκοότητα σε κανέναν εισβολέα. Δεν αποδέχονταν το σχέδιο Ανάν και δύο ισότιμα κράτη στην Κύπρο! Δεν δέχτηκε να γίνουν τζαμιά στην Αθήνα παρά τις προκλήσεις! Δεν συμμετείχε σε ένοπλες επιθέσεις ενάντια στον Άσαντ στην Συρία! Δεν υπαναχώρησε στο δικαίωμα βέτο στην ΕΕ. Δεν έγινε έμμισθος υπάλληλος των μεταπρατών και της Ζήμενς! Δεν δέχθηκε την παραχάραξη της ελληνικής ιστορίας! Δεν ζήτησε ποτέ τον πνευματικό χωρισμό με την Ορθοδοξία! Δεν πήρε ποτέ τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο! Ήταν πολέμιος του νεοφιλελευθερισμού. Δεν θα έκανε ποτέ την Ελλάδα αποικία χρέους και δεν θα υπέκυπτε σε εκβιασμούς. Θα σας είχε βάλει φυλακή για τα κλεμμένα που έχετε αποθησαυρίσει! Δεν θα γινόταν ποτέ συνεταίρος, ούτε αφανής εταίρος με την ΝΔ! Δεν θα έκανε ποτέ όλα αυτά που κάνετε εσείς ενάντια στο έθνος και τον λαό. Ντροπή σας, ζητώ την παρέμβαση του εισαγγελέα για να σας απαγορευτεί η ιεροσυλία της χρήσης των βίντεο ομιλιών του ως προεκλογικό σπότ! Ως χήρα του, ζητάω την προστασία της μνήμης του από την βάναυση προσβολή, να τον ταυτίζετε με τις αντιανδρεϊκές σας πράξεις και τα έργα παραβίασης των αρχών και των αξιών του,…Χρειαζεται μεγαλο θρασος,εναν Εθνικο Ηγετη του 48% να επιχειρουν να τον μετατρεψουν σε »λαθροκοματαρχη» του 3%-4%…..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έσβησαν το ακρωνύμιο της ΠΓΔΜ από τις οθόνες
ΟΤΕ ΤV και ΑΝΤ1 πήραν την πρωτοβουλία να σβήσουν από τους δέκτες το ακρωνύμιο της ΠΓΔΜ, (αντι FYROM η FIFA το εγραφεσαν MKD), στη διάρκεια του αγώνα με την Ελλάδα, στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι προκλήσεις των Σκοπιανών
Δημοσίευση: 05 Σεπ. 2015 19:34
Οι Σκοπιανοί αποδοκίμασαν κατά τη διάρκεια του Εθνικού ύμνου της Ελλάδας, ενώ σήκωσαν υβριστικό πανό. Χωρίς το όνομα χώρας η ελληνική κάλυψη. Για μία ακόμα σε ένα παιχνίδι της Ελλάδας με τα Σκόπια δεν έλειψαν οι προκλήσεις. Οι φίλαθλοι της γειτονικής χώρας, για άλλη μια φορά, εμφανίστηκαν στο γήπεδο με σημαίες και κασκόλ που έγραφαν "Macedonia", όμως δεν έμειναν εκεί. Κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της Ελλάδας υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες, με μέρος της κερκίδας να φωνάζει "Μακεδονία". Λίγο νωρίτερα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης και του εθνικού ύμνου των Σκοπίων εμφανίστηκε μία τεράστια σημαία με το αστέρι της Βεργίνας. Σαν να μην έφτανε αυτό εμφανίστηκε και ένα πανό, στη βάση του προηγούμενου, το οποίο έγραφε "Kick Hell-ASS!". Οι προκλήσεις ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί. Οι διοργανωτές είχαν αναγράψει στο σκορ τα Σκόπια ως Μακεδονία με τα αρχικά "MKD". Αυτό έφερε και την αντίδραση των ελληνικών καναλιών. Τόσο ο OTE TV όσο και ο ΑΝΤ1 στην κάλυψη του αγώνα είχαν καλυμμένο το όνομα των τυπικά γηπεδούχων. Να υπενθυμίσουμε ότι ανάλογα προβλήματα είχαμε και σε προηγούμενες διοργανώσεις. Το 2009 η ΕΡΤ είχε βάλει και εκείνη άσπρο πάνω στο όνομα των Σκοπίων το οποίο αναγραφόταν με "MKD". Δύο χρόνια αργότερα είχε παρουσιαστεί και πάλι το ίδιο πρόβλημα. Αυτή τη φορά στην ελληνική μετάδοση είχε μετατραπεί το "MKD" σε "FYR".
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δενδρολιβανο. Αυτό είναι το βότανο που ενισχύει τη μνήμη έως και 75%! – Πολλά τα οφέλη του στην υγεία
Η χρήση του έχει συνδεθεί με την ενίσχυση της μνήμης από την αρχαιότητα
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι παραπονιούνται τα τελευταία χρόνια ότι πάσχουν από κενά μνήμης, αδυναμία συγκέντρωσης και μείωση των νοητικών τους επιδόσεων. Υπάρχει ένα βότανο το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως ως αρωματική ουσία σε καλλυντικά και σε φάρμακα κυρίως για τη γρίπη και τον πονοκέφαλο. Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, ωστόσο, αποκάλυψαν μία ακόμα καταπληκτική νέα χρήση για το αιθέριο έλαιο που παράγει: ενισχύει τις νοητικές ικανότητες και βελτιώνει τη μνήμη κατά 75%. Πρόκειται για το δενδρολίβανο, η χρήση του οποίου έχει συνδεθεί με την ενίσχυση της μνήμης από την αρχαιότητα. Μελέτη των Mark Moss και Lorraine Oliver στο Πανεπιστήμιο Northumbria στο Newcastle εντόπισε μια ένωση στο δεντρολίβανο, την 1,8 κινεόλη, που σχετίζεται με τις γνωστικές επιδόσεις και τη συγκέντρωση. Περαιτέρω μελέτες από τον Mark Moss και την ομάδα του έχουν διαπιστώσει βελτιώσεις μνήμης μέχρι το εκπληκτικό ποσοστό 75% από την διάχυση των αιθέριων ελαίων δεντρολίβανου, όπως αναφέρει το onmed.gr. “Οπως επισημαίνουν οι ειδικοί, οι πτητικές ενώσεις (π.χ. τερπένια) μπορούν να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος μέσω του ρινικού βλεννογόνου ή των πνευμόνων. Τερπένια είναι τα μικρά οργανικά μόρια τα οποία μπορούν εύκολα να διασχίσουν το φράγμα αίματος-εγκεφάλου και συνεπώς μπορεί να έχουν άμεσες επιδράσεις στον εγκέφαλο δρώντας σε θέσεις υποδοχέα ή ενζυμικά συστήματα. Εκτός από τη βελτίωση της μνήμης σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τα εξής: -Βοηθά στον πονοκέφαλο και την ημικρανία. -Ανεβάζει τη διάθεση. -Είναι αποχρεμπτικό και βοηθάει στο βήχα, το άσμα, τις βρογχίτιδες και τη γρίπη
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεκρές αντιλόπες στοιχειώνουν τις στέπες του Καζακστάν - Ανησυχίες επιστημόνων
Όπως δήλωσε ο επιστήμονας στο Live Science, από τις έρευνες που ακολούθησαν του θανάτου των αντιλοπών, διαπιστώθηκε ότι σχεδόν οι μισές από τις 257.000 αντιλόπες που ζούσαν στην χώρα το 2014, έχουν πεθάνει. Είναι η πρώτη φορά που σε κάποιο είδος θηλαστικού (όπως και ο άνθρωπος) εμφανίζεται τέτοιος μαζικός θάνατος, σε τόσο λίγο χρόνο, αναφέρει ο Zuther. Το συγκεκριμένο είδος αντιλόπης ζει στο Καζακστάν, την Ρωσία και την Μογγολία. Την ίδια ώρα, τα θηλαστικά μεγέθους σκύλου, αποτελούν μία πρώτης τάξης τροφή για τα σαρκοφάγα της στέπας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λιχαδονήσια: Oι μικρές Σεϋχέλλες της Εύβοιας
Στο βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, ανάμεσα στα Καμένα Βούρλα και στην Εύβοια, βρίσκεται μία συστάδα νησιών, που οι ντόπιοι αποκαλούν Σεϋχέλλες.
Είναι τα Λιχαδονήσια, ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών, τα οποία αναδύθηκαν μετά από μεγάλο σεισμό πριν χιλιάδες χρόνια. Τα παλαιότερα χρόνια κατοικούνταν, σήμερα όμως είναι ακατοίκητα και αποτελούν προστατευμένους οικολογικούς χώρους. Τα νησάκια αυτά αποτελούν εξαιρετικό προορισμό για μονοήμερες θαλάσσιες εκδρομές και εξερευνήσεις. Τα μεγαλύτερα από τα νησάκια αυτά είναι η Στρογγυλή και η Μανολιά, λίγο μικρότερα η Μικρή Στρογγυλή, το Στενό, η Βάγια και μερικά ακόμα μικρότερα που ονομάζονται ποντικονήσια. Σε ένα από τα νησάκια η παραλία είναι οργανωμένη και προσφέρει όλα τα απαραίτητα. Σε ένα άλλο έχουν βρεθεί απομεινάρια αρχαίου οικισμού και σε ένα τρίτο υπάρχει μία εκκλησία όπου έχουν γίνει γάμοι και βαπτίσεις. Ο βυθός της Λιχάδας και των Λιχαδονήσων είναι σύμφωνα με τη lifo.gr, εξαιρετικά πλούσιος και υπάρχουν αρκετά παλιά ναυάγια τα οποία κεντρίζουν το ενδιαφέρον των καταδυτών. Καθημερινά πραγματοποιούνται δρομολόγια με καΐκι από το Λιμάνι του Αγίου Γεωργίου στη Βόρεια Εύβοια καθώς και από τα Καμένα Βούρλα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαϊκή Ενότητα: Ταύτιση απόψεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για παράλληλο πρόγραμμα
05 Σεπτεμβρίου 2015 22:47
«Μόνο ως αστεϊσμό για να μας φτιάξει το κέφι, όπως έχει υποσχεθεί, μπορεί να εκληφθεί το σημερινό, προεκλογικό πυροτέχνημα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας κ. Μεϊμαράκη περί διακομματικής επιτροπής που θα εκπονήσει εθνικό σχέδιο, στη θέση του τρίτου Μνημονίου και θα το υποβάλει προς έγκριση στους λεγόμενους "εταίρους"», υποστηρίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Ποιος μπορεί να πιστέψει» αναρωτιέται, «εκείνους που ψήφισαν τρία Μνημόνια κατ' επιταγήν των δανειστών ότι θα ορθώσουν τώρα το ανάστημά τους απέναντί τους για να εφαρμόσουν ένα "εναλλακτικό σχέδιο"; Πολύ περισσότερο, που η νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία, όταν μιλάει για «εναλλακτικές λύσεις», εννοεί "ισοδύναμα μέτρα", που θα μειώσουν ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές δαπάνες για υγεία, παιδεία, ασφάλιση και πρόνοια, με νέες, μαζικές απολύσεις εργαζομένων; Ποιος θα πιστέψει ότι αν συναθροιστούν τα παλιά και νέα μνημονιακά κόμματα, που συσσώρευσαν τόσο ολέθριες για το λαό δεσμεύσεις, το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο από ό,τι «κατάφερε» καθένας τους ξεχωριστά; «Η ταύτιση του κ. Μεϊμαράκη και της Νέας Δημοκρατίας με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για «παράλληλο πρόγραμμα» εντός Μνημονίου», συνεχίζει η ανακοίνωση, αποδεικνύει τη σύγκλιση των δύο κομμάτων που ψήφισαν μαζί το τρίτο Μνημόνιο. Σύγκλιση, που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για οικουμενικού τύπου κυβερνήσεις μετά τις εκλογές. Αποκαλύπτει επίσης τι είδους εκλογικό «ντέρμπι» θα ήθελαν οι ηγεσίες αυτών των δύο κομμάτων, που εμφανίζονται προεκλογικά να τσακώνονται τόσο πολύ, διαφωνώντας τόσο λίγο. Όλοι καταλαβαίνουν ότι το παιχνίδι είναι στημένο, με μόνο επίδικο ζήτημα τη νομή μιας «εξουσίας», υποθηκευμένης στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Ο ελληνικός λαός δεν θα μείνει στο ρόλο του παθητικού θεατή σ' αυτό το στημένο παιχνίδι. Θα τους χαλάσει τα σχέδια, δίνοντας πολύ ισχυρή παρουσία, μέσα κι έξω από τη Βουλή, στο μέτωπο του "όχι" που εκφράζει με τον πιο αποτελεσματικό και μαχητικό τρόπο η Λαϊκή Ενότητα.
σχολιο.- Λαϊκή Ενότητα, για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση! Για να κρυφτούν ντόπιοι και ξένοι λύκοι! Όσο για τις πλαστές δημοσκοπήσεις που προσπαθούν να κατευθύνουν την κοινή γνώμη, η Λαϊκή Ενότητα θα πάρει 16%, και Τσίπρας Μεϊμαράκης με το ζόρι θα μοιραστούν απο 20%! Γράφτε το και θα με θυμηθείτε!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ελληνικό χρέος στο τραπέζι της G20
Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015, 09:58
Οι υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και οι κεντρικοί τραπεζίτες των 20 ισχυρότερων οικονομικά χωρών ξεκίνησαν τις επαφές τους στην Άγκυρα. Στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς, πέραν από τα μείζονα θέματα της παγκόσμιας οικονομίας και το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Με την ανακοίνωση που δημοσιοποίησε την τελευταία στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας ακύρωσε τη συμμετοχή του στις εργασίες της Παρασκευής που άνοιξαν την κοινή Σύνοδο των G20. Με προεδρεύουσα χώρα εφέτος την Τουρκία οι παρευρισκόμενοι υπουργοί και εκπρόσωποι τραπεζών της ομάδας των «20» συζητούν σήμερα τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων της παγκόσμιας οικονομίας. Η πρόσφατη οικονομική κρίση στην Κίνα, αλλά και οι επιπτώσεις από την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας FED (σ.σ.: κυρίως στις χώρες με αναδυόμενες οικονομίες, στις οποίες συγκαταλέγεται και η Τουρκία) εκτιμάται ότι θα συζητηθούν εκτεταμένα. Επίσης, σύμφωνα με αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, οι ΗΠΑ πρόκειται να θέσουν προς συζήτηση το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και να ενθαρρύνουν τους Ευρωπαίους εταίρους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Ακόμη, θα τονίσουν την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα καθώς και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Αμφιβολίες για το τουρκικό οικονομικό μοντέλο «Οι συναντήσεις θα επικεντρωθούν στη διασφάλιση μιας ισχυρής ανάπτυξης μέσα από συνολική δράση» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Τσεβντέτ Γιλμάζ, ενώ ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε την Πέμπτη ότι ζήτησε από τις χώρες-μέλη της ομάδας των G20 να προετοιμάσουν επενδυτικές στρατηγικές προκειμένου να εξασφαλιστεί μια ισχυρή, ισορροπημένη και βιώσιμη παγκόσμια ανάπτυξη.
Τα μέλη της G20, είναι οι ΗΠΑ, οι τέσσερις μεγάλες χώρες της ΕΕ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία και η Ιταλία, η Αυστραλία, ο Καναδάς η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα από τις αναπτυγμένες οικονομίες της αγοράς, η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα του κόσμου, η Σαουδική Αραβία, οι τρεις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας, η Κίνα, η Ινδία και η Ινδονησία, οι τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της Κεντρικής και Λατινικής Αμερικής, το Μεξικό, η Βραζιλία και η Αργεντινή, η Ρωσία, η Τουρκία, η Νότια Αφρική, η οποία είναι η μοναδική χώρα της Αφρικής και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ανεπισήμως συμμετεχουν στην ομάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπέρ της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής του Πεκίνου τάχθηκαν οι G20
Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015, 12:42
Όπως τόνισε η Κροστίν Λαγκάρντ, υπήρξε ένας ευρύτατος και ειλικρινής διάλογος και η ίδια θεωρεί ότι "είναι εξαιρετικά καθησυχαστικό το γεγονός ότι υπάρχει τέτοιος υψηλός βαθμός κατανόησης και επικοινωνίας". Αλλά και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει λόγος η διεθνής κοινότητα να φοβάται επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, ενώ ο Βρετανός ομόλογός του, Τζορτζ Όζμπορν, έκανε λόγο για περίοδο επώδυνης μετάβασης για την Κίνα, η οποία ωστόσο δεν δικαιολογεί κανενός είδους πανικό ή αβεβαιότητα. Ήπιος ήταν και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, ο οποίος πάντως ζήτησε από τις κινεζικές αρχές να επιτρέψουν την πιο ελεύθερη διακύμανση του γουάν. Αντιρρήσεις και σκεπτικισμός εξέφρασε, αντιθέτως, ο Ιάπωνας υπουργός, καθώς Τόκιο και Πεκίνο βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης σε όλα σχεδόν τα μέτωπα. Υπενθυμίζεται ότι η πρόσφατη υποτίμηση του κινεζικού νομίσματος, αλλά και τα ανησυχητικά στοιχεία από την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου είχαν προκαλέσει έντονες αναταράξεις στις διεθνείς αγορές, οι οποίες συνεχίστηκαν και την περασμένη εβδομάδα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναποφάσιστος ο Βαρουφάκης για την ψήφο του...
Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015, 14:28
Αναποφάσιστος ως προς το ποιο κόμμα θα ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «L' Echo» ο τέως υπουργός Οικονομίας, Γιάνης Βαρουφάκης. Ωστόσο επειδή, όπως αναφέρει, αισθάνεται υπεύθυνος έναντι των 140.000 ψηφοφόρων που του έδωσαν σταυρό προτίμησης στις προηγούμενες εκλογές, τους συνιστά να μην ψηφίσουν κανένα από τα κόμματα που υποστήριξαν την συμφωνία με την ευρωζώνη, ούτε και τη Χρυσή Αυγή. Ερωτώμενος γιατί δεν κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές ο Γ. Βαρουφάκης απαντά ότι αυτό οφείλεται στο ελληνικό εκλογικό σύστημα που επί της ουσίας δεν επιτρέπει την εκλογή ανεξάρτητων βουλευτών. Αναφέρει, επίσης, πως δεν πρόκειται να δημιουργήσει νέο κόμμα αποκλειστικά και μόνο για να βρεθεί και πάλι στην Βουλή, αλλά ούτε και να συνεργαστεί με κόμματα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CIA: O Δούρειος Ίππος των media
Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015, 01:56
Από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) έχει κατορθώσει να διεισδύσει όχι μόνο στα αμερικανικά αλλά και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, γράφει ο James Tracy στο «Information Clearing House». Αποτελεί έτσι μια μορφή Δούρειου Ίππου της κυβέρνησης των ΗΠΑ στους φορείς ενημέρωσης, που επηρεάζει καθημερινά την άποψη του διεθνούς κοινού μέσω όλων των πληροφοριών που μεταδίδονται. Ο συντάκτης του άρθρου επισημαίνει πως είναι πάρα πολύ δύσκολο να εντοπίσει κανείς τις διασυνδέσεις των δημοσιογράφων με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά και τον δισταγμό των ερευνητών να ασχοληθούν με το ζήτημα. Χαρακτηριστικά σημεία ενδιαφέροντος, ο τρόπος που συγκαλύφθηκαν οι πληροφορίες που αναφέρονταν σε συγκλονιστικά γεγονότα, όπως η νοθεία στις αμερικανικές εκλογές το 2000 και το 2004, τα πραγματικά γεγονότα γύρω από την 11η Σεπτεμβρίου 2001, τα αίτια της εισβολής σε Αφγανιστάν και Ιράκ, η αποσταθεροποίηση της Συρίας και η δημιουργία του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Κι όμως, αποτελούν κομβικά σημεία της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας, για τα οποία τόσο το αμερικανικό όσο και το διεθνές κοινό που επηρεάζεται άμεσα από αυτά προτιμούν να έχουν πλήρη άγνοια. Σε μια συγκυρία μάλιστα όπου, ενώ όλοι καυχιούνται ότι ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας της πληροφόρησης, στην πραγματικότητα επικρατεί η απόλυτα ελεγχόμενη παραπληροφόρηση. Έτσι, παρότι νομίζουμε ότι είμαστε καλά πληροφορημένοι, γνωρίζουμε μόνο εκείνα που θέλουν να μάθουμε. Απορίας άξιον είναι πώς σε μια χώρα που διαφημίζεται ως «απόλυτα δημοκρατική» σημαντικές ειδήσεις παραμένουν στην... αφάνεια και οι δημοσιογράφοι αρνούνται να ρωτήσουν τους αρμόδιους για τα ζητήματα που διαμόρφωσαν την αμερικανική πολιτική ιστορία τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια (σ.σ.: όπως οι πολιτικές δολοφονίες της δεκαετίας του ’60 ή ο κεντρικός ρόλος που έπαιξε η CIA στη διακίνηση ναρκωτικών). Ακαδημαϊκοί και αναλυτές έχουν υποστηρίξει κατά καιρούς ότι οι λόγοι για την αποτυχία των δημοσιογράφων των λεγόμενων «μέσων του συρμού» να ασχοληθούν επί της ουσίας με αυτές τις «καυτές πατάτες» είναι η κοινωνιολογία της αίθουσας σύνταξης, η πίεση των μεγάλων διαφημιστικών εταιρειών, η εξάρτηση των ρεπόρτερ από τις «επίσημες κυβερνητικές πηγές», τα μεγάλα μονοπώλια των δημοσιογραφικών μέσων και ο πόθος των συντακτών για την «ασφαλή» προώθηση της καριέρας τους. Η ευρύτατη συνωμοσία σιωπής οφείλεται αναμφισβήτητα και στη μεγάλη ισχύ που διαθέτει η CIA και άλλοι παρόμοιοι κυβερνητικοί μηχανισμοί, καθώς και στη διείσδυσή τους στα μέσα ενημέρωσης για τη γαλούχηση της κοινής γνώμης με τρόπους που δεν μπορεί ούτε καν να φανταστεί ο απλός πολίτης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκεντρώσεις χωρίς παρατράγουδα στη Θεσσαλονίκη
Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015, 16:49
Με κεντρικό αίτημα την κατάργηση των μνημονίων τα συλλαλητήρια των συνδικάτων και σωματείων εργαζομένων διαδήλωσαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την έναρξη της 80ής ΔΕΘ. Έντονη η αστυνομική παρουσία, με κλούβες των ΜΑΤ να «μπλοκάρουν» την είσοδο των διαδηλωτών στους χώρους της έκθεσης. Μεταλλωρύχοι, οπαδοί του Άρη, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΑΣΥ βγήκαν στους δρόμους της συμπρωτεύουσας Πρώτοι άνοιξαν τον χορό των κινητοποιήσεων οι ένστολοι που διαδήλωσαν το πρωί στην πλατεία Συντριβανίου. Με πρωτοβουλία της ΠΟΑΣΥ, οι ένστολοι συγκεντρώθηκαν έξω από τη ΔΕΘ, ζητώντας παύση στις περικοπές των λειτουργικών δαπανών, αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών, διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων, επιστροφή των αποθεματικών και αξιοπρεπείς συντάξεις. Κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έδωσαν ραντεβού στις 6.00 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας. «Βάζουμε φρένο στην ανεργία, στη φτώχεια, στη λιτότητα. Απαιτούμε την αποκατάσταση των αδικιών των μνημονίων» ανέφερε η ΓΣΕΕ σε κάλεσμά της προς τους εργαζομένους. Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ επεσήμανε σε σχετική ανακοίνωση ότι η ψήφιση του 3ου μνημονίου από το κοινοβούλιο, καθώς και οι εφαρμοστικοί νόμοι που θα ακολουθήσουν αποτελούν συνέχεια των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών. Σε ό,τι αφορά τον τομέα του Δημοσίου, τόνισε ότι στο νέο μνημόνιο, «που ψηφίστηκε χρησιμοποιώντας όρους όπως "αποσυμπίεση της μισθολογικής κατανομής", επιχειρείται νέα καρατόμηση των μισθών των εργαζομένων μέσω νέου μισθολογίου, το οποίο θα συνδέεται με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων».
Στο πόδι οι μεταλλωρύχοι Απόβαση στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν επίσης οι μεταλλωρύχοι και οι κάτοικοι της Χαλκιδικής που ξεκίνησαν με 27 λεωφορεία και χιλιάδες οχήματα γύρω στις 14.00 το μεσημέρι από όλα τα χωριά της ΒΑ Χαλκιδικής. Περίπου 4.000 μεταλλωρύχοι έδωσαν δυναμικό παρών στην πορεία της ΓΣΕΕ. «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τον αγώνα μας για την εργασία και την αξιοπρέπεια» έγραψαν στην ανακοίνωσή τους, ενώ οι συνάδελφοί τους στην Ολυμπιάδα παραμένουν για 13η μέρα έγκλειστοι στις στοές, διεκδικώντας πίσω τις θέσεις εργασίας τους.
Ξεχωριστό συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους διοργάνωσε στις 6.00 το απόγευμα το ΠΑΜΕ, με κεντρικό σύνθημα «Αρκετά ματώσαμε - Αρκετά Πληρώσαμε - Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου, λαέ». Το παρών στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ έδωσε και ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Κινητοποίηση από τους οπαδούς του Άρη Παράλληλα, μετά την οριστική απόρριψη του αιτήματος του Άρη να αγωνιστεί στη Football League 2, οι οπαδοί της ομάδας προχώρησαν σε μαζική συγκέντρωση και πορεία στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ. Σε κοινή ανακοίνωση των συνδέσμων των Κιτρίνων, αναφέρθηκε: «Το σκάνδαλο ολοκληρώθηκε. Είπαμε απ' την αρχή πως ό,τι εγκλήματα κι αν έκαναν οι παράγοντες του ΑΡΗ αυτός που την πλήρωσε τελικά είναι ο ίδιος ο Σύλλογος και κανένα πρόσωπο. Χωρίς πολλά λόγια λοιπόν, αυτό το έγκλημα δε θα περάσει έτσι». Οι οπαδοί του Άρη έδωσαν ραντεβού στις 6.00 το απόγευμα στα γραφεία του συνδέσμου «Ιερολοχίτες», Κωνσταντινουπόλεως και Αγίας Τριάδος, και πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης.
«Αστακός» η Θεσσαλονίκη Tα μέτρα της αστυνομίας ήταν δρακόντεια. Σε ολόκληρο το κέντρο της πόλης υπήρχαν ακροβολισμένες διμοιρίες των ΜΑΤ ενώ στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο έκαναν την εμφάνιση τους και οι αύρες της ΕΛ.ΑΣ Λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών στο πλαίσιο της ΔΕΘ τέθηκαν σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαφαζάνης: Καμία ψήφο σε μνημονιακά κόμματα
Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015, 19:04
«Tο μεγάλο παρών στη διαδήλωση στη ΔΕΘ το δίνει η νεολαία. Μας κάνει περήφανους με τη παρουσία της. Η Λαϊκή Ενότητα είναι δίπλα και κοντά στη νεολαία. Αυτό θέλουμε όλοι στη ΛΑΕ. Η νεολαία ξαναδιαμορφώνει ένα νέο μεγάλο ρεύμα στην κοινωνία. Ήταν η νεολαία που είπε το μεγάλο "όχι" στο δημοψήφισμα. Αυτό δίνει ελπίδα και προοπτική στο "όχι". Μπορεί το "όχι" να έγινε "ναι" από τη κυβέρνηση Τσίπρα σε μια πρωτοφανή στροφή αλλά αυτό το "όχι" δεν ηττήθηκε, παραμένει ζωντανό. Το "όχι" συνεχίζεται και θα εκφραστεί πιστεύουμε πολύ δυνατά και στη κάλπη. Η Λαϊκή Ενότητα θέλει να εκφράσει αυτό το "όχι" μέχρι τη κάλπη ώστε να τελειώσουμε με τα μνημόνια και τη λιτότητα. Το μήνυμα της ΛΑΕ είναι: δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, δικαιοσύνη» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Ο κόσμος να μην δώσει ούτε μία ψήφο σε μνημονιακά κόμματα. Οι εργαζόμενοι και οι νέοι άνθρωποι πρέπει να γυρίσουν τη πλάτη σε αυτά τα κόμματα. Η νεολαία δεν έχει μέλλον, δουλειά, καταθέσεις και προοπτική ώστε να ψηφίσει κόμματα που στηρίζουν μνημόνια και τέτοιες πολιτικές. Αυτή τη στιγμή τέσσερα όμματα έχουν πολιτική μνημονίων. Καμία ψήφος σε αυτά τα κόμματα. Ψήφος στην ελπίδα και την προοπτική» πρόσθεσε.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΟΕΔΗΝ: «Το ΕΣΥ κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή με μπλακ άουτ»
Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015, 20:22
Το δημόσιο σύστημα υγείας κινδυνεύει, ανά πάσα στιγμή, με μπλακ άουτ, καταγγέλλουν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Τα ταμεία των δημόσιων νοσοκομείων είναι άδεια, με συνέπεια να οφείλουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ στους προμηθευτές, οι οποίοι, ο ένας μετά τον άλλον, διακόπτουν τις προμήθειες ειδών που είναι απαραίτητα για την ασφαλή λειτουργία τους, ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή. «Τα νοσοκομεία σήμερα υποβαθμίζουν την ποιότητα του φαγητού, δεν διαθέτουν φάρμακα, υγειονομικό υλικό, εφημερεύουν χωρίς υλικό, γάζες, σύριγγες και αναγκάζονται να πηγαίνουν σε διπλανά νοσοκομεία να δανείζονται για να βγάλουν την εφημερία και, επίσης, αναστέλλονται χειρουργεία, επειδή δεν υπάρχουν τα απαραίτητα υλικά» πρόσθεσε. Παράλληλα, ανέφερε ότι, ενώ μέχρι σήμερα θα έπρεπε να έχουν εκταμιευτεί τα 9/12 της κρατικής χρηματοδότησης που προβλέπεται για τον ΕΟΠΥΥ και για το ΕΣΥ, έχει εκταμιευτεί μόνο το 22%, οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται στις 26.347, ενώ ο συνολικός αριθμός του προσωπικού όλων των νοσοκομείων της χώρας είναι 51.360. «Τα τελευταία πέντε χρόνια αποχώρησαν 17.000 από υγειονομικό προσωπικό και δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας. Και, μάλιστα, αναμένεται μέχρι τέλος του χρόνου το κύμα φυγής να αυξηθεί εξαιτίας των δυσμενών αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα. Σήμερα αναλογεί μία νοσηλεύτρια για 40 ασθενείς. Ο υπουργός Υγείας, μια μέρα πριν παραιτηθεί η κυβέρνηση, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία. Η πράξη αυτή δεν ισχύει, γιατί όταν προκηρύσσονται εκλογές δεν μπορούν να προχωρήσουν οι προσλήψεις. Με το τρίτο μνημόνιο θα έχουμε ένα ιδιωτικό σύστημα υγείας που η επικάλυψή του θα είναι το δημόσιο, αλλά οι πολίτες θα καλούνται να αγοράζουν κανονικά τις υπηρεσίες του» επεσήμανε ο κ. Γιαννάκος. Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ο εκτελεστικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Πέτρος Κετικίδης ανέφερε ότι η χρηματοδότησή τους για το πρώτο οκτάμηνο του 2015 κυμαίνεται από 20-23%, ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα ήταν πάνω από το 60%. Πρόσθεσε ακόμη ότι τα κενά σε προσωπικό κυμαίνονται μεταξύ 30-50% και τόνισε ότι με τις ελλείψεις προσωπικού και αναλώσιμων δεν μπορεί να παρέχεται ασφαλής νοσηλεία στους ασθενείς.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαρκ Ζαντι, επικεφαλης των οικονομολογων της Moοdys. «Θα περασουν αρκετα χρονια για να αρθουν τα capital control στις τραπεζες».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
150 ωρολογιακες βομβες στο Δαφνι. Πισω από την τραγωδια. Βαρια ασθενεις νοσηλευονται στις υποστελεχωμενες και ακαταλληλες για τοσο σοβαρα περιστατικα δομες του Ψυχιατρικου Νοσοκομειου Αττικης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
To καλοκαιρι του Αλεξη στο σκαφος και τη βιλα του κυριου DHI. Πριβε στο Σουνιο οικογενειακως. Μεταξυ 3ου μνημονιου και νεων εκλογων… Οι φωτογραφιες καθωςκαι οι υπολοιπες που θα δειτε στις εσωτερικες σελιδες του Πρωτου Θεματος προερχονται από το ανοιχτο προφιλ στο Facebook του επιχειρηματα του DHI Κωστα Γιωτη.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πριβέ στο Σούνιο οικογενειακώς
Το καλοκαίρι του Αλέξη στο σκάφος και τη βίλα του κυρίου DHI
Πώς πέρασε το καλοκαίρι του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον επιχειρηματία των κλινικών αποκατάστασης μαλλιών - Διαβάστε το ρεπορτάζ με όλη την ιστορία της σχέσης τους και το παρασκήνιο της γνωριμίας τους στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί
Φέτος, λοιπόν, κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών ο τέως πλέον πρωθυπουργός δεν επέλεξε -ίσως γιατί δεν προλάβαινε- τη γνωστή παρέα της Αίγινας και τις επισκέψεις στο σπίτι του «παππού» Αλέκου Φλαμπουράρη ή κάποιον εναλλακτικό προορισμό, όπως η Γαύδος ή η Μουτσούνα της Νάξου, τις οποίες παλιότερα επισκεπτόταν ακόμα και με αντίσκηνο. Προτίμησε μια καινούρια και εν πολλοίς άγνωστη στο ευρύτερο κοινό παρέα. Οι περισσότεροι πληροφορηθήκαμε σχεδόν επισήμως στις αρχές Αυγούστου την τριήμερη απόδρασή του στο νησί της Ερεικούσας όπου επισκέφθηκε έναν παλιό συμφοιτητή του από το Πολυτεχνείο. Μετά μάθαμε για τη φυγή του, παρέα με τον Σφακιανό υφυπουργό Παύλο Πολάκη, σε Μήλο και Σίκινο. Δεν μάθαμε ποτέ, όμως, τη σχέση του με έναν άλλο πολύ κοντινό του πλέον άνθρωπο. Ο λόγος για τον γνωστό στις μπίζνες των κλινικών αποκατάστασης μαλλιών DHI στην Ελλάδα αλλά και όλο τον πλανήτη κ. Κώστα Γιώτη. Τον «flashy», όπως λένε και οι Αμερικανοί λόγω της ροπής του προς το ευ ζην και το έντονο lifestyle, επιχειρηματία από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, με τον οποίο ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ σχετίζεται στενά εδώ και καιρό. Αυτός είναι ο μπίζνεσμαν με τον οποίο ο κ. Τσίπρας πέρασε πολλές ημέρες του καλοκαιριού, παρέα με τη σύζυγό του Μπέτυ Μπαζιάνα, τους δύο γιους τους και την πεθερά του στο Σούνιο. Στη βίλα του εν λόγω επιχειρηματία έμεινε η οικογένεια Τσίπρα καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια των θερινών μηνών, ενώ αυτός ξέκλεβε ώρες και βράδια για να περάσει λίγες ώρες ξεκούρασης κάτω από το σεληνόφως του Ναού του Ποσειδώνα.
http://www.protothema.gr/politics/article/506421/to-kalokairi-tou-alexi-sto-skafos-kai-ti-vila-tou-kuriou-dhi/
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έλληνες επιστήμονες φτιάχνουν θεραπευτικά μικροτσίπ για τον εγκέφαλο!
Ερευνητές στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης αναπτύσσουν τρισδιάστατα «βιομιμητικά ικριώματα» πυριτίου (το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα μικροτσίπ) για την καλλιέργεια νευρώνων και βλαστικών κυττάρων, με στόχο την ανάπτυξη νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων των νευροεκφυλιστικών νόσων. Με τη βοήθεια προηγμένων τεχνικών κατεργασίας με ακτινοβολία λέιζερ, οι Έλληνες επιστήμονες κατόρθωσαν να σμιλεύσουν μικροσκοπικές «σκαλωσιές» από κώνους στην επιφάνεια μικροτσίπ πυριτίου και να αναπτύξουν πάνω τους διάφορους τύπους νευρικών κυττάρων. Οι ερευνητές, εκμεταλλευόμενοι την μεγάλης ακρίβειας μικροχάραξη με ακτίνες λέιζερ, ανέπτυξαν τρισδιάστατα μικρο-ικριώματα ειδικών γεωμετρικών χαρακτηριστικών που επιτυγχάνουν να ελέγξουν τον προσανατολισμό και την αλληλεπίδραση των νευρώνων και των νευραξόνων ενός νευρωνικού δικτύου. Όπως δήλωσε ο ερευνητής Εμμανουήλ Στρατάκης, μέσω της καλλιέργειας των νευρικών κυττάρων επάνω σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο υπόστρωμα με τη μορφή μικροτσίπ δίνεται στους ειδικούς η δυνατότητα να καταγράψουν τα ηλεκτρικά σήματα μεταξύ των νευρικών κυττάρων, αλλά και να μεταδώσουν προς τα κύτταρα εξωτερικό ηλεκτρικό ερέθισμα». «Αυτές οι τριδιάστατες μικρο-κατασκευές έχουν την δυνατότητα να μιμηθούν τις ιστιδικές δομές που υποστηρίζουν τους νευρώνες και τα κύτταρα στον εγκέφαλο» πρόσθεσε. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο κορυφαίο διεθνώς επιστημονικό περιοδικό στον τομέα των βιοϋλικών «Biomaterials».
Στοχεύουν το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον Ο κ.Α. Γραβάνης, επεσήμανε ότι «απώτερο στόχο της έρευνας αποτελεί η δημιουργία μιας κατάλληλα διαμορφωμένης μικροσυσκευής (Brain-on-Chip), η οποία να ελέγχει την ανάπτυξη του νευρικού δικτύου και ταυτόχρονα να καταγράφει την απόκρισή του σε εξωτερικά ερεθίσματα. Βασικός στόχος του ερευνητικού προγράμματος που χρηματοδοτήθηκε κυρίως από το European Research Council (ERC) National Initiative, στο οποίο είμαι επιστημονικός υπεύθυνος, είναι η ανάπτυξη μίας καινοτόμου πλατφόρμας για την μελέτη της βιολογικής συμπεριφοράς των νευρώνων σε τρισδιάστατες συνθήκες ex vivo, που μιμούνται πιστότερα τις συνθήκες του ζώντος εγκεφάλου». Η ελληνική έρευνα, όπως είπε, «στοχεύει στην ανάπτυξη ενός νευροαισθητήρα, στον οποίο θα φιλοξενούνται και αναπτύσσονται σε τρισδιάστατες συνθήκες νευρικά βλαστικά κυτταρα και νευρώνες για την ανίχνευση χημικών βιβλιοθηκών για νέες νευροπροστατευτικές και νευροαναγεννητικές ουσίες, με πιθανες θεραπευτικές εφαρμογές στα νευροεκφυλιστκικά νοσήματα και το εγκεφαλικό τραύμα». Επίσης, μελλοντικά, μια τέτοια μικροσυσκευή θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα έξυπνο νευροεμφύτευμα σε περιοχές του εγκεφάλου που έχουν υποστεί βλάβες, το οποίο θα προάγει την ελεγχόμενη ανάπτυξη και αναγέννηση του υγιούς νευρικού ιστού προς αποκατάσταση της νευροεκφυλιστικής βλάβης. Η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε μελλοντικά να βοηθήσει στην αντιμετώπιση σοβαρών εκφυλιστικών νόσων, όπως αυτές του Πάρκινσον, του Αλτσχάιμερ ή οι τραυματικές βλάβες του νωτιαίου μυελού.
Ποιοι είναι Η εν λόγω έρευνα είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας των ερευνητικών ομάδων του Εργαστηρίου Μικρο-Νανο Δόμησης με Υπερβραχείς Παλμούς Λέιζερ και της ομάδας Μηχανικής Ιστών και Αναγεννητικής Ιατρικής του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του ΙΤΕ, του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Εργαστηρίου Αναγεννητικής Εμβιομηχανικής του Νευρικού Ιστού του ΙΤΕ. Στην έρευνα συμμετείχε επίσης και η καθηγήτρια Ειρήνη Αθανασσάκη από το Εργαστήριο Ανοσολογίας του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο καθηγητής Κώστας Φωτάκης, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΤΕ και μέχρι πρόσφατα αναπληρωτής υπουργός Ερευνας και Καινοτομίας.
http://www.typosthes.gr/gr/igia-epistimi/article/75115/ellines-epistimones-ftiahnoun-therapeutika-mikrotsip-gia-ton-egefalo-/
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτά τα παιδάκια γιατί δεν έγιναν πρωτοσέλιδο;
Δεν πνίγηκαν... Δολοφονήθηκαν από το Σαουδαραβικό μοναρχικό καθεστώς, το σκοταδιστικό δικτατορικό καθεστώς για το οποίο καμία "ανθρωπιστική οργάνωση" δεν βγάζει άχνα! Δολοφονήθηκαν στην Υεμένη, που Αντιστέκεται!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δραγασάκης, ο υπουργός της συγκυβέρνησης με τη δεξιά: "Φταίμε κι εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ που δαιμονοποιήσαμε το Μνημόνιο"! Τι δεν καταλαβαίνεις;
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτή η φωτογραφία του μικρού από την Συρία... δεν δημοσιεύεται πουθενά; Γιατί;
Αυτή η φωτογραφία του μικρού από την Συρία, που βρέθηκε σε κάδο απορριμάτων στην Τουρκία, δεν δημοσιεύεται πουθενά; Γιατί; Τις φωτογραφίες από αυτό το μικρό αγοράκι της Συρίας, που βρέθηκε σε κάδο απορριμάτων στην Τουρκία, δεν δημοσιεύει κάνενα ΜΜΕ, κανένα κανάλι, κανένας δημοσιογράφος! Μόνον περιθωριακά τουρκικά έντυπα... Πάντα αυτοί οι "κομμουνιστές", οι "αναρχικοί"... Το απήγαγαν, όπως χιλιάδες άλλα παιδιά και παρά τις καταγγελίες δυτικών -κι όχι κομμουνιστικών- ανθρωπιστικών οργανώσεων, σιωπαίνουν, για να γιατρεύονται οι βρικόλακες του χρήματος! Όμως, αυτή η φωτογραφία κι η καταγραφή του εγκλήματος, δεν εξυπηρετεί την επιχείρηση-μπίζνα της "υποδοχής προσφύγων", την προσπάθεια να υποταχθεί ο Αδούλωτος κι Απροσκύνητος λαός της Συρίας! Οι "ευαίσθητοι" και "πολιτισμένοι" της δύσης σιωπούν στο απάνθρωπο έγκλημα που διαπράττουν οι μισθοφόροι τους στη μαρτυρική Συρία! Εμπόριο ανθρώπινων οργάνων, που αφαιρούν "επιστήμονες" στα νοσοκομεία της "συμμάχου" Τουρκίας! Απαγάγουν μικρά παιδιά, τους κλέβουν τα όργανα, που χρυσοπληρώνουν οι κροίσοι για να γιατρευτούν στη βόρεια ευρώπη και τις ΗΠΑ! Ζούμε την υποκρισία των "πολιτισμένων" Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, της νέας τάξης, του 4ου Ράιχ! Αντιθέτως, χορεύουν με τους φονιάδες και σιωπούν ένοχα... κάνουν πως δεν γνωρίζουν! Η Ελλάδα πρωτοστατεί στη γενοκτονία του λαού της Συρίας. Οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αλλά κι η κυβέρνηση Τσίπρα, συμμετέχουν ενεργά στο έγκλημα!
Στηρίζουμε, ενημερώνουμε, διαδίδουμε την αλήθεια για τη Συρία:Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας http://hellassyria.blogspot.gr/
Oύτε ο μικρός Μωχάμεντ, που δολοφόνησαν οι σιωνιστές-ναζί του Ισραήλ στις 16 Ιούλη 2014 στην παραλία της Γάαζας, δεν έγινε πρωτοσέλιδο... Τα ΜΜΕ γνωρίζουν πότε και για ποιους λόγους κάνουν τα πρωτοσέλιδά τους...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάει και το δημοψήφισμαααα! Όλα τα μετρήσανε, όλα τα σταθμίσανε, στο τέλος πάλι την κάτσανε την βάρκα μ’ αυτούς τους ανυπότακτους τους Έλληνες. Δεν πα να κατέβασαν Θεούς και δαίμονες για να τους κατατρομοκρατήσουν. Τον χαβά τους αυτοί. Ούτε καν το «κόμμα του λαού» δεν άκουσαν. Πήγαν και έριξαν «ΟΧΙ» οι αθεόφοβοι. Ρε μανία που την έχουν με τα Όχι! Διαβολεμένη ράτσα... Χιλιάδες χρόνια ιστορίας, κολλημένοι στην... άρνηση. Άντε τώρα να συμμαζέψεις τα ασυμμάζευτα.
Τι να κάνουν, τι να κάνουν, σκέφτηκαν τις εκλογές. Εκεί τουλάχιστον τους ελέγχεις με τα κομματικά μαντριά. Τι διάολο; Πέντε κόμματα, σου λέει, έχουμε δικά μας. Τι δικά μας; Κατάδικα μας! Τύφλα να ‘χουν οι κατάδικοι. Μπροστά στους δικούς μας λωποδύτες, ωχριούν ακόμα και οι βαρυποινίτες. Άσε που έχουμε και τους τηλεορασόπληκους, που ψηφίζουν ότι τους λέει η TV. τι απέγιναν ρε παιδιά αυτοί οι «Καμένοι Έλληνες»; Σχίστηκε το σακουλάκι και χύθηκαν όλα τα ζουμιά στο πάτωμα; Κακήν κακώς φεύγουν οι ψηφοφόροι. Στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Τέσσερεις έμειναν όλοι κι όλοι. Και οι τέσσερεις στα …τέσσερα! Παρέα με τον Μπουμπούκο. Θυμάσαι, Πανούλη, τι του έλεγες του Σπυρίδωνα-Άδωνη στη βουλή; «Στα τέσσερα εσείς. Στα τέσσερα!». Την δοκίμασες κι εσύ αυτή την στάση και σου καλάρεσε ε; Μπαγασάκο! Αμ πώς να το κάνουμε; Στάση ζωής ο δοσιλογισμός στο σινάφι σου… Κοίτα πως τα ‘φερε η μοίρα. Που λέει ο λόγος δηλαδή. Διότι δεν είναι θέμα μοίρας και ριζικού αυτό που ζούμε. Είναι το, μέχρι την ρίζα, διεφθαρμένο πολικό μας σύστημα (το πιο διεφθαρμένο σ’ ολόκληρο τον πλανήτη). Πέντε κόμματα σε ένα. Σαν το σαμπουάν. Σύριζα, Ν.Δ., Ποτάμι, ΑΝ.ΕΛ. ΠΑΣΟΚ, βάλε και τον Λάκη τον Λεβέντη (Θα τον βγάλουνε. Τι λέτε; Δεν θα τον βγάλουνε;). Κι άσε το ΚΚΕ να περιμένει την …«βασιλεία των ουρανών επί της Γης».
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Καμία σχέση! Πάει, φαλίρισε η μητρική εταιρία στη Ρωσία και έμεινε η εδώ αντιπροσωπία καθήμενη στο μεσαίο δάκτυλο. Τι να σου κάνουν κι αυτοί οι κακομοίρηδες; Πέρασαν στην αντίπερα όχθη για να επιβιώσουν. Πέμπτη φάλαγγα! Την θυμάστε την 5η φάλαγγα; Τι να πει κανείς για δαύτους; Απροκάλυπτοι ακόμα και στο δημοψήφισμα. Τα αδύνατα δυνατά κάνανε οι αθεόφοβοι, προκειμένου να αφαιρέσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους από το ΟΧΙ. Τι διάολο; Όλοι τους «ΝΑΙ» θέλανε; Ρε τι σου κάνει ένα 61%! Χέστηκαν όλοι απάνω τους. Και πάνω στην απελπισιά τους, άρχισαν να καίνε μία προς μία όλες τις εφεδρίες τους. Ακόμα και τον Κουτσούμπα έβαλαν να δηλώνει πως το ΚΚΕ είναι κάθετα αντίθετο να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και να επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα. Κατά τα άλλα, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο! Τι συμβαίνει εδώ πέρα; Απλά τα «μεγάλα αφεντικά», κατατρομαγμένα από το υπερήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού, έδωσαν εντολή στους υποτακτικούς τους να σπείρουν απελπισία και παραίτηση, με το μήνυμα ότι όλοι ίδιοι είμαστε.
Την ίδια εντολή πήρε και ο έτερος «αντιμνημονιακός» (ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής), που έσπευσε άρον-άρον να δηλώσει πως δεν μπορούμε να πάμε σε εθνικό νόμισμα, επειδή η Ελλάδα έχει κατεστραμμένη εθνική παραγωγή. Για την Ελλάδα, λέει, υπάρχει μόνο ευρώ και με σκληρούς όρους.
Τι λες βρε Καραγκιόζη; Εσύ δεν ήσουν εκείνος που μας τα έπρηζες τόσο καιρό ότι την παραγωγή μας την κατέστρεψε το ευρώ και η Ε.Ε.; Ο παραλογισμός στο άκρον άωτον! Το ευρώ μας καταστρέφει την εθνική μας παραγωγή, αλλά δεν φεύγουμε από το ευρώ, επειδή δεν έχουμε εθνική παραγωγή, την οποία όμως την καταστρέφει το ευρώ. Είναι όπως η κότα και το αυγό. Ποιος έκανε ποιο; Τι να πεις; Πιάστο αυγό και κούρευτο! Γι’ αυτό λες και οι χρυσαυγουλάδες κουρεύονται σύριζα; Βέβαια! Για τον ίδιο λόγο που και ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Haircut, που λένε και οι οικονομολόγοι. Για τους υπόλοιπους δεν υπάρχει θέμα. Μετά τις εκλογές, ως δια μαγείας, όλοι Αυτοί θα ενωθούν για το «καλό» της πατρίδας, βεβαίως, για να μας «σώσουν» για άλλη μια φορά, βεβαίως-βεβαίως, εφαρμόζοντας το πιο σκληρό μνημόνιο. Εκείνο που θα καταστρέψει ολοκληρωτικά τη χώρα μας. Εκτός βέβαια από το ΚΚΕ και την Χρυσή Αυγή, που θα συνεχίσουν κι εκείνοι τον «αναγκαίο» τους ρόλο. Ένα παιχνίδι είναι όλο κι όλο. Δεν πα να πεθαίνουν οι Έλληνες; «Τα παιδία παίζει» (Αττική σύνταξη). Όπως και το «οι γέροι πεινάει» (Σύνταξη ΙΚΑ).
Άστα και χέστα, φίλε μου. Στημένο το ‘χουν το παιχνίδι οι γαμιόληδες! Όχι οι δικοί μας. Ποιος γαμεί ψηλά καπέλα; Για σφαλιάρες είναι όλοι αυτοί. Για τους άλλους σου μιλάω. Για εκείνους που κινούν τα νήματα έξωθεν. Εκείνοι διέταξαν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος (ασχέτως αν την «πάτησαν» με το απρόσμενο ΟΧΙ), εκείνοι και τις πρόωρες εκλογές, εκείνοι και την σύνθεση της αυριανής συγκυβέρνησης.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιωάννης, Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας Συρίας, Αραβίας, Κιλικίας, Ιβηρίας και Μεσοποταμίας και πάσης Ανατολής, μαζί με τον "δικτάτορα" πρόεδρο
Bashar Al Assad. Ο δικτάτορας, η μουσουλμανική Χεζμπολά κι οι Φρουροί της Ιρανικής Επανάστασης... προστατεύουν τους Ελληνορθοδόξους στη μαρτυρική Συρία!
- Για τον ρόλο του Βαρθολομαίου και του Ιερώνυμου, που έχουν συνταχθεί με τους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους και την Ορθοδοξία στη Συρία, τι να πει κανεις.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όταν συναντάνε τις 72 παρθένες... οι δυτικοί φωτογράφοι είναι "απόντες"!
45, ναι 45 στρατιώτες των αραβικών εμιράτων και 5 του Μπαχρέιν (μοναρχικά δικτατορικά καθεστώτα) πήγαν να συναντήσουν τις 72, χειρουργημένες από τον Λευκό Οίκο, παρθένες στους ουρανούς. Το "υπόθετο" ήταν η συνάντησή τους με τους... Tochka (SS-21) της Υεμένης. Η Αντίσταση της Υεμένης... δεν απασχολεί τους φωτογραφικούς φακούς των δυτικών, τις κάμερες και τις ευαισθησίες... των "πολιτισμένων" ευρωπαίων!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πληρωμένη απάντηση στον Π. Κωνσταντίνου (τον καλύπτει ακόμη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ) για την υποστήριξή του στους ΝΑΤΟϊκούς μισθοφόρους....
"Ο κόσμος που εξεγείρεται κατά των δικτατόρων δεν έχει τίποτα καλό να περιμένει από τις επεμβάσεις. Το καθεστώς του Άσαντ μπορεί να βρει την ευκαιρία να σαλπίσει ακόμη πιο δυνατά τον “αντιιμπεριαλισμό” του, για να κουκουλώσει τις σφαγές." Ένα απόσπασμα από το άρθρο της Εργατικής Αλληλεγγύης το 2013 με τίτλο "Όχι πόλεμο στη Συρία"
Και αυτή είναι η νέα παγίδα που έρχεται με την νέα και ύπουλη ρητορική που εκφράζουν φιλοδυτικές και φιλοιμπεριαλιστικές "Αριστερές" δυνάμεις για να δικαιολογήσουν ή να κρύψουν την αλήθεια για το τι συμβαίνει σε χώρες στις... οποίες έχουν επέμβει ήδη οι Ιμπεριαλιστές. Όλο αυτό το βασίζουν στο ότι τα αντανακλαστικά της κοινής γνώμης δουλεύουν απόλυτα σε στρατιωτικές επιθέσεις που δεν μπορούν να αποσιωπηθούν αλλά ταυτόχρονα αδυνατούν να αντιδράσουν σε κάτι που για να το βρεις χρειάζεται έρευνα και ψάξιμο.Έτσι πετυχαίνουν από την μία να ακούγονται αρεστοί και οικείοι με τον επαναστατικό και αντιιμπεριαλιστικό τους λόγο και από την άλλη να κρύβουν κάτω από το χαλί το έργο των Ιμπεριαλιστών. Το ΣΕΚ (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα) από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των "εξεγερμένων" μισθοφόρων της Δύσης και των χωρών επιρροής της. Στήριξε την Αραβική Άνοιξη και την ψευτοεπανάσταση της Συρίας που στήθηκε για να ρίξει τον ενοχλητικό,για την Δύση, Άσαντ "Το καθεστώς Άσαντ βρέθηκε αντιμέτωπο με μια επανάσταση και έκανε την επιλογή να χρησιμοποιήσει ολόκληρη τη στρατιωτική του πυγμή για να την καταστείλει.Ο εξεγερμένος κόσμος συνέχιζε να οργανώνεται σε επίπεδο γειτονιάς και περιοχής, αλλά οι ένοπλες ομάδες των ανταρτών άρχισαν να παίζουν όλο και πιο κεντρικό ρόλο για να υπερασπίσουν τις απελευθερωμένες περιοχές από την ανακατάληψη του καθεστώτος." Ο "εξεγερμένος" κόσμος,οι "επαναστάτες" και οι "αντάρτες" που δεν είναι άλλοι από το FSA,την ΑλΝούσρα(και διάφορες μικρότερες ισλαμιστικές ομάδες) και την ΙΣΙΣ. Οι οποίοι στηρίζονται με ανθρώπινο δυναμικό,με περίθαλψη,υλικοτεχνικά αλλά και με στρατιωτική τεχνογνωσία κυρίως από τις ΗΠΑ,το Ισραήλ,τις χώρες του Κόλπου και την Τουρκία.
Οι ίδιοι είναι αυτοί που στην Ουκρανία είδαν πόλεμο Ιμπεριαλισμών και βάφτισαν τους συντρόφους αντιφασίστες σαν πράκτορες του Ρώσικου Ιμπεριαλισμού.Πάγια τακτική αυτών που βαφτίζουν όποιους δεν είναι με την Ουάσιγκτον σαν φιλορώσους.Θέση που εκφράζει και το SWP,το αδερφό κόμμα του ΣΕΚ στην Βρετανία,με τον Άλεξ Καλλίνικο(θεωρητικός ηγέτης της οργάνωσης) να μας υπενθυμίζει ότι "εκείνοι που ισχυρίζονται ότι η ανατροπή Γιανουκόβιτς ήταν ένα “φασιστικό πραξικόπημα” παπαγαλίζουν την προπαγάνδα της Μόσχας”."
Ο ίδιος είχε εκφράσει και παρόμοια θέση και για την Συρία λέγοντας... “Η άποψη ότι η Συρία ‘επαναποικιοποιείται’ υπαινίσσεται ότι η απομάκρυνση του καθεστώτος του Άσαντ είναι μια παλιά μακροχρόνια Δυτική επιδίωξη. Αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη για κάτι τέτοιο … Εκείνοι στη Δυτική Αριστερά που επιτρέπουν ένας αντανακλαστικός και απερίσκεπτος «αντι-ιμπεριαλισμός», να τους θέσει εναντίον της συριακής επανάστασης απλά ομολογούν την χρεωκοπία τους”.
Θέση γνωστή που έχουμε ακούσει και τον Πέτρο Κωνσταντίνου,ο οποίος ξεδιάντροπα καλούσε από τις ηγεσίες της Δύσης να προκαλέσουν οικονομική ασφυξία στην Συρία με στόχο να πέσει ο Άσαντ και ήταν κάτι που τελικά αυτές κάνανε.
Τα αποτελέσματα για όλα τα παραπάνω τα βλέπουμε τώρα,με τους χιλιάδες να έχουν ξεριζωθεί από την Συρία αφού είχαν την ατυχία να γίνουν μέρος της προσπάθειας του "εκδημοκρατισμού" της Συρίας από την Δύση αλλά και στην Ουκρανία που με τις ευλογίες της Ε.Ε. και των ΗΠΑ δημιουργήθηκε ένα Φασίστικο κράτος Το ΣΕΚ είναι παράρτημα του SWP
Ένα πολύ καλό άρθρο που αναλύει του περί τίνος πρόκειται είναι αυτό εδώ (στην φώτο ο Πέτρος Κωνσταντίνου σε φόντο την μισθοφορική σημαία της Δύσης με την πράσινη,την άσπρη και μαύρη λωρίδα και τα χαρακτηριστικά 3 άστέρια)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξήλωμα 100 δόσεων, 5ευρα στα νοσοκομεία, τέλος το ΕΚΑΣ, και όλα τα επιδόματα στο δημοσιο αν ψηφίσουμε μνημονιακους
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πεζικό του ναυτικού της ρωσίας εκφορτώνει στην tartous (συρία). Την παρασκευή το πρωί ένα πρώτο ποσόστωση 40 στρατιωτών του πεζικού του ναυτικού της ρωσίας και ' που εκφορτώνονται στην ναυτική βάση ρωσική ταρτούς Επίσημα αυτή την πρώτη ομάδα ρώσοι στρατιώτες θα έχει το καθήκον να εκπαιδεύσουμε τις μονάδες ' των δυνάμεων εθνικής άμυνας της συρίας στις επαρχίες λαοδίκεια, ταρτούς και homs. Παρά την προπαγάνδα που διεδόθη στη δύση από την συριακής αντιπολίτευσης, τα ρωσικά στρατεύματα δεν θα χρησιμοποιηθούν στη μάχη αλλά υποστηρίξουν σε καθήκοντα εκπαίδευσης και πληροφοριών των ενόπλων δυνάμεων της συρίας. Αυτό το πρώτο ποσόστωση και ' σήμερα διαθέσει κοντά πόλη slunfeh, jableh (λαοδίκεια) και homs.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υβριστικά συνθήματα μεταλλωρύχων έξω από την ΕΡΤ3
5/9/2015 8.56
Προκλητική η στάση των μεταλλωρύχων απέναντι στους εργαζομένους της ΕΡΤ3. Περνώντας πριν λίγη ώρα μπροστά από τις εγκαταστάσεις στη Λεωφόρο Στρατού φώναξαν υβριστικά συνθήματα όπως "Ένα, δύο, τρία, γα@%#!)$ η ΕΡΤ3" και πως "θα κλείσετε σε ένα μήνα".