Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Παρασκευη 4 Σεπτεμβριου 2015


Το Αλτσχάιμερ βρήκε το μάστορά του!
18/7/2012
Η νόσος Αλτσχάιμερθεωρείται η νόσος η οποία σταδιακά καταστρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα και υπολογίζεται ότι τώρα επηρεάζει γύρω στα 30 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ το 2050 εκτιμήσεις δείχνουν ότι από τη νόσο Αλτσχάιμερ θα πάσχουν περίπου 110 εκατομμύρια άνθρωποι. Δηλαδή μετά από περίπου 4 δεκαετίες από σήμερα η νόσος Αλτσχάιμερ προβλέπεται ότι θαυπερτριπλασιαστεί! Όμως πρόσφατα επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το Ελληνικό τσάι που προέρχεται από βότανα του βουνού έχει την ικανότητα, εφόσον ο ασθενείς πίνει σε καθημερινή βάση από αυτό το τσάι για αρκετούς μήνες, να μειώνει αισθητά τις επιπτώσεις του Αλτσχάιμερ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ουσία! Έτσι πλέον το Ελληνικό τσάι του βουνού γίνεται ανάρπαστο σταδιακά και ζητιέται από όλο τον κόσμο εξαιτίας των θεραπευτικών ιδιοτήτων του!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σέξι βίντεοκλιπ οδηγεί χορεύτριες στη φυλακή - "Για προτροπή σε ακολασία"
Σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών καταδίκασε δικαστήριο της Αιγύπτου δύο χορεύτριες, επειδή πρωταγωνίστησαν σε βιντεοκλίπ, χορεύοντας με προκλητικό τρόπο. Ωστόσο, οι χορεύτριες έχουν το δικαίωμα να εφεσιβάλουν την απόφαση, που εξέδωσε το δικαστήριο του Καίρου. Οι χορεύτριες είχαν συλληφθεί τον Ιούλιο και καταδικάστηκαν για τις κατηγορίες της προτροπής σε ακολασία και της προβολής αισχροτήτων, σύμφωνα με έναν υπεύθυνο του δικαστηρίου. Στο βίντεο κλιπ, οι δύο χορεύτριες, που φοράνε κοντά φορέματα ή ρούχα με βαθύ ντεκολτέ, επιδίδονται σε προκλητικές κινήσεις και φιγούρες.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟ STRATFOR! Η Ρωσία λεει η εκθεση ξεκινά απόβαση στην Συρία για να συντρίψει τους ισλαμιστές!
2/9/2015
Εκθεση δημοσίευσε το Stratfor μιλώντας υποθετικα για «απόβαση» του Ρωσικού στρατού στην μαρτυρική Συρία ώστε να στηρίξει τον συριακό λαό απέναντι στην εισβολή των τζιχαντιστών.
Εντύπωση προκαλεί η «βελούδινη» αντιμετώπιση του Think Tank σε αυτό το ενδεχόμενο, αποφεύγοντας την εμπρηστική ρητορική του παρελθόντος, ενώ λεει στην εκθεση ότι «ήδη δημιουργήθηκε η βάση των Ρωσικών δυνάμεων εντός πολεμικού αεροδρομίου». Εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες και αξιωματικοί κάνουν την προεργασία για την άφιξη χιλιάδων στρατιωτών που θα πέσουν στην μάχη κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας. Παράλληλα, δεκάδες Ρώσικα πολεμικά αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα θα επιχειρούν ώστε να υποστηρίξουν τις χερσαίες δυνάμεις. Το Στράτφορ είναι βέβαιο ότι η υποστήριξη της Ρωσίας προς την Δαμασκό θα περιλαμβάνει και βαριά οπλικά συστήματα που θα παραδοθούν στον Συριακό στρατό, αλλά ήδη υπάρχουν και βίντεο από τα πεδία μάχης με ρωσόφωνους στρατιώτες να επιχειρούν μαζί με στρατό και πολιτοφυλακές. Υπάρχουν όμως λεει και ιδιωτικές ρωσικές εταιρείες που έχουν προμηθεύσει μισθοφόρους με την σύμφωνη γνώμη της Μόσχας, αφού απ' ευθείας στρατιωτική εμπλοκή στο πλευρό του Συριακού στρατού δεν βολεύει το Κρεμλίνο την παρούσα στιγμή όσο διαρκούν οι πολιτικές διαπραγματεύσεις. Αντίθετα, η Ρωσική βάση πλησίον της Δαμασκού θα μπορέσει να εμπλακεί επισήμως στις μάχες με το πρόσχημα της προστασίας της βάσης από επιθέσεις. Το Στράτφορ επίσης τονίζει ότι κλιμάκια των μυστικών υπηρεσιών ήδη παρέχουν πληροφορίες στον Συριακό στρατό για τις θέσεις ισλαμιστών προκειμένου οι επιθέσεις να είναι «χειρουργικές», χωρίς θύματα στον άμαχο πληθυσμό που οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΤΡΟΠΗ ! τιποτα αλλο ...
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ"
2/9/2015
Αντίθετος με την προεκλογική απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να βάλει λουκέτο όχι μόνο στις Σκουριές αλλά σ' όλες τις εγκαταστάσεις των Μεταλλείων Κασσάνδρας εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στο ραδιόφωνο του "Βήμα fm". Ο γ.γ. του ΚΚΕ ήταν σαφώς πιο ξεκάθαρος (εκλογές γαρ...) σε σχέση με τις όποιες θολές ανακοινώσεις ή δηλώσεις υπήρξαν στο πρόσφατο παρελθόν είτε από το κόμμα, είτε από στελέχη του για το ζήτημα των Σκουριών λέγοντας ότι: "Οι εργαζόμενοι παλεύουν για τη δουλειά τους. Δεν μπορείς να καταδικάζεις εργαζόμενους στην ανεργία. Λουκέτο δεν πρέπει να υπάρχει σε βιομηχανία. Το εργοστάσιο στις Σκουριές πρέπει να ανοίξει..." Ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε ότι το ΚΚΕ θεωρεί μείζον ζήτημα την προστασία του περιβάλλοντος σ' αυτή την επένδυση, ενώ τάχθηκε υπέρ της κοινωνικοποίησης και της κρατικοποίησης όλων των παραγωγικών μέσων και πηγών της οικονομίας προς όφελος του Ελληνικού λαού. Ακολουθεί το ηχητικό απόσπασμα με τις δηλώσεις του κ. Κουτσούμπα. Για τις Σκουριές μιλάει στο 19': 31".
https://www.youtube.com/watch?v=4XDEOkSl0_I
σχολιο.- ΝΤΡΟΠΗ ! τιποτα αλλο ...
σχολιο.- Το θεμα ειναι ειναι να καταστρεφεται το περιβαλλον απο κοινωνικοποιημενο εργοστασιο. Ο γνωστος Κουτσουμπας,οι γνωστες αποψεις του πεφωτισμενου ΠΓ,οι γνωστες αποψεις του κατ ονομα ΚΚΕ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι πραγματικές αιτίες του πολέμου στη Συρία
Πισω από τους ισλαμοφασιστες του ISIS είναι οι αληταραδες αραβες σειχιδες, και πισω από αυτους, αυτος που τους κατευθυνει είναι οι ΗΠΑ και οι δυτικοι αποικιοκρατες ιμπεριαλιστες.
Ουσιαστικά πρόκειται για τον έλεγχο από ΗΠΑ και τους αλλους δυτικουτς αποικιοκρατες ιμπεριαλιστες , για κατακτηση της Μέσης και Άπω Ανατολής – όπου η Μέση Ανατολή είναι το κλειδί για την «κατάκτηση» της Ευρώπης, καθώς επίσης της Ασίας. Για παράδειγμα, η Κίνα είναι απόλυτα εξαρτημένη από το πετρέλαιο της Σαουδικής Αραβίας – όπως επίσης πολλές άλλες ασιατικές και ευρωπαϊκές χώρες. Ειδικότερα, η ηγεμονία στην «Ευρασία» (το όνειρο του Χίτλερ), προϋποθέτει τον έλεγχο της διακίνησης του πετρελαίου, του φυσικού αερίου επίσης, όπως και την πρόσβαση στις μεγαλύτερες περιοχές εξόρυξης του – με το πολιτικό σκέλος να ολοκληρώνεται από τις προσπάθειες προστασίας του Ισραήλ, με δεδομένο το ότι οι Εβραίοι ελέγχουν ολόκληρο το αμερικανικό και, κατ’ επέκταση, το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Μία επόμενη αιτία του πολέμου είναι το τεράστιο, συνεχώς αυξανόμενο δημόσιο χρέος των Η.Π.Α. (21τρις) Το χρέος αυτό είναι αδύνατον ποτέ να αποπληρωθεί – ενώ η εξυπηρέτηση του (τόκοι των ομολόγων) είναι ήδη πολύ δύσκολη (το επιτόκιο δανεισμού αυξήθηκε ραγδαία, πλησιάζοντας πλέον το 3%). Ένας τρίτος λόγος είναι το δολάριο, η ισοτιμία του οποίου, υπό κανονικές συνθήκες, θα έπρεπε να είναι ήδη 1:2 σε σχέση με το ευρώ, παρά τα προβλήματα της Ευρωζώνης – επειδή έχουν εκδοθεί (τυπωθεί) τεράστιες ποσότητες νέων δολαρίων, χωρίς αντίκρισμα. Ας μην ξεχνάμε δε ότι το δολάριο, όπως και ο χρυσός, ισχυροποιείται παραδοσιακά σε περιόδους πολέμου, επειδή είναι το σημαντικότερο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα - με μοναδικό ανταγωνιστή το ευρώ, το οποίο όμως μάλλον ελέγχεται από τις Η.Π.Α., μέσω του «έπαρχου» τους (Γερμανία) Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο για τον πλανήτη από μία υπερδύναμη του μεγέθους των Η.Π.Α. σε έντονη πορεία παρακμής – πόσο μάλλον επειδή ανέκαθεν οι μεγάλες δυνάμεις, όπως για παράδειγμα η Γερμανία κατά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο, προσπαθούσαν να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα με τη διεξαγωγή πολέμων.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δήλωση πρώην μελών ΣΥΡΙΖΑ και Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη συμμετοχής στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη
3/9/2015
Όσες και όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο είμαστε αφοσιωμένες/οι στην υπόθεση της Αριστεράς, των ιδανικών και των αγώνων της. Όλα αυτά τα χρόνια δώσαμε πολυετείς και σκληρές μάχες για την ενότητα των αριστερών δυνάμεων, τη συνάντηση της Αριστεράς με το οικολογικό κίνημα και τη ριζοσπαστική ανασυγκρότηση του χώρου, ήδη από την εποχή του πρωτοπόρου εγχειρήματος του Χώρου Διαλόγου και Κοινής Δράσης, καρπός του οποίου υπήρξε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήμασταν ανάμεσα σε αυτές και αυτούς που διαδήλωσαν στη Γένοβα και στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ, που συμμετείχαν στο νικηφόρο μέτωπο του «άρθρου 16», πο βρέθηκαν στο δρόμο τον Δεκέμβρη του 2008, που στήριξαν όλα τα κινήματα που είχαν στόχο την προάσπιση των πολιτικών, κοινωνικών, ατομικών και εργασιακών δικαιωμάτων, με αποκορύφωμα τους αντιμνημονιακούς αγώνες μας στις πλατείες και το μεγαλειώδες δημοψήφισμα του 62%. Βρεθήκαμε μαζί στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες των εργαζομένων, των νέων και των ανέργων, στις μεγάλες διαδηλώσεις κατά της κρατικής καταστολής, στην υπερήφανη μάχη των κατοίκων ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική. Οργανωθήκαμε στον ΣΥΡΙΖΑ προερχόμενοι/ες από διαφορετικά σημεία εκκίνησης – άλλοι από κόμματα, οργανώσεις και κινηματικές συλλογικότητες, άλλες ανένταχτες. Όλα αυτά τα χρόνια εργαστήκαμε με ανιδιοτέλεια για το κοινό μας εγχείρημα, δρώντας με βάση την αδιαπραγμάτευτη για όλους μας συμφωνία να ακυρωθούν τα μνημόνια και να διατυπώσουμε συλλογικά μια νέα ατζέντα για τον κοινωνικό μετασχηματισμό – ιδίως μετά την εξάντληση του σοσιαλδημοκρατικού μοντέλου και του αποτυχημένου παραδείγματο των χωρών του «υπαρκτού σοσιαλισμού». Δώσαμε μάχες γι’ αυτό που παρέμενε ζητούμενο: την εσωκομματική δημοκρατία, την οριζοντιότητα των δομών, την αντι-ιεραρχική και συλλογική συμμετοχή των μελών μας στον πολιτικό διάλογο και τη λήψη των αποφάσεων. Και, πάνω από όλα, επιμείναμε στην ανάγκη τα κόμμα να δουλεύει συσηματικά μέσα στην κοινωνία, επιμένοντας ότι μόνο έτσι θα φάνταζαν εφικτοί σήμερα οι στόχοι της συλλογικής χειραφέτησης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. "Επειδή έχει πολύ μικρότερη σημασία ποιος θα διαχειρίζεται το Τρίτο Μνημόνιο στο εφιαλτικό σενάριο μιας βουλής που θα απαρτίζεται μόνο από κόμματα που εκπροσωπούν παραλλαγές διαχείρισης του ανελαστικού μνημονιακού προγράμματος. Επειδή θέλουμε να εκφραστούν ουσιαστικά και ριζοσπαστικά οι κοινωνικές δυνάμεις που αγωνίζονται για μια άλλη ζωή, στον αντίποδα της εξοικείωσης με τη θλιβερή μνημονιακή «κανονικότητα» που επιβάλλουν οι «από πάνω». Επειδή στις δυνάμεις αυτές πρέπει να δοθεί λόγος και ρόλος, κι επειδή από αυτές θα παραχθούν οι επεξεργασίες για τον απεγκλωβισμό, σε αντικαπιταλιστική προοπτική, από τα μνημόνια. [...]
Η κίνηση αυτή, η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση (ΑΡΚ), είναι ένα εγχείρημα με ταξικό, οικολογικό, φεμινιστικό, κινηματικό, αντιρατσιστικό και διεθνιστικό πρόσημο, και η ατζέντα του αντλεί από την ισχυρή παρακαταθήκη του ΟΧΙ. Η κίνηση θα συμμετάσχει στην εκλογική μάχη, σε συνεργασία με το ενωτικό, πολυπολικό Μέτωπο που συνδιαμορφώνεται με τη ΛΑΕ και άλλες πολιτικές δυνάμεις και συλλογικότητες. Το στοίχημα γι’ αυτή μας τη συμμετοχή είναι το υπό συγκρότηση Μέτωπο να αρθρωθεί και να λειτουργήσει δημοκρατικά, με συλλογικούς και «ανοιχτούς» όρους, αντλώντας από τις καλύτερες παραδόσεις της Αριστεράς του 21ου αιώνα και απορρίπτοντας τρόπους οργάνωσης, λειτουργίας και παρέμβασης που απογοητεύουν, αντί να εμπνέουν.
02/09/2015"
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η φωτογραφια με το πνιγμενο 5χρονο παιδακι από την Συρια στο Μποντρουμ της Τουρκιας προσπαθει να χτυπησει τις ευαισθητες χορδες κάθε ανθρωπου. Ξεχνανε όμως αυτοι οι δολοφονοι αποικιοκρατες που την διακινουν, ποσα παιδακια εχουν σκοτοσει οι ισλαμοφασιστες τους σστη Συρια. Ποση καταστροφη εχουν προκαλεσει σε έναν λαο που ζουσε ειρηνικα. Βαζοντας τους ισλαμοφασιστες τους να αποκεφαλιζουν και να βασανιζουν, για να προκαλεσουν τον τρομο. Για τα χιλιαδες σκοτωμενα παιδακια της Συριας από τους ισλαμοφασιστες τους, οι γελοιοι αποικιοκρατες δεν λενε τιποτε, ουτε δειχνουν φωτογραφιες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεχάσαμε να θυμηθούμε τον μεγάλο Χο Τσι Μινχ που καθοδήγησε την ηρωική νίκη απέναντι στους Αμερικάνους, και πέθανε σαν προχθές 2 Σεπτεμβρίου του 1969, στο Ανόι του Βιετνάμ!!
ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΒΙΕΤΝΑΜ ΤΟΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ!! ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΛΑΤΡΕΙΑ!! ΠΑΝΤΩΣ Ο ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ!! ΚΑΝΑΝΕ ΑΙΣΧΗ ΚΑΙ Α'ΥΤΟΙ!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2 ευρώ η μισή ώρα...!!! για φόρτιση κινητού προσφύγων στή Μυτιλήνη...?
Διαφθορά, ένστικτο επιβίωσης, εκμετάλλευση ή απλώς αισχροκέρδεια; Πολλές είναι οι λέξεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να περιγράψουν την απίστευτη εκμετάλλευση που υφίστανται πρόσφυγες και λαθρομετανάστες στην Μυτιλήνη.
Ναι το νησί έχει κυριολεκτικά πλημμυρίσει από ανθρώπους που επιδιώκουν την είσοδό τους σε ευρωπαϊκό έδαφος. Άλλοι είναι πρόσφυγες, άλλοι λαθρομετανάστες και άλλοι απλά γυναικόπαιδα που ψάχνουν ένα καλύτερο μέλλον. Όλοι όμως οι παραπάνω δεν παύουν να είναι άνθρωποι και να προσπαθούν απλά να επιβιώσουν, κάτι που ορισμένοι ντόπιοι δεν τους αφήνουν να κάνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του KoolNews.gr, τα περιστατικά αισχροκέρδειας στο νησί δεν έχουν τελειωμό. Όπως μας μεταφέρει κάτοικος της Μυτιλήνης ορισμένοι μαγαζάτορες «στραγγίζουν» τους μετανάστες ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα.
«Ο τζίρος που κάνουν ορισμένα μαγαζιά στην προκυμαία αλλά και στο λιμάνι της Μυτιλήνης δεν έχει προηγούμενο ούτε για τις πιο τουριστικές περιόδους του νησιού», τονίζει ο Ε.Κ. «Τι να σας πω, πως χρεώνουν 1,5 ευρώ το μικρό μπουκαλάκι νερό; Για να μην ξεχάσουμε ορισμένους οι οποίοι χρεώνουν 2 ευρώ το μισάωρο παρέχοντας πρίζες σε όποιον θέλει να φορτίσει το κινητό του», συνεχίζει, αποκαλύπτοντας την απίστευτη εκμετάλλευση που βιώνουν οι εξαθλιωμένοι αυτοί άνθρωποι. Τέλος σύμφωνα με άλλες πληροφορίες οι μετανάστες είναι παντού. Είναι τόσοι πολλοί για τα δεδομένα του νησιού που ορισμένοι μαγαζάτορες σε καταστήματα ψιλικών και mini markets έχουν επιστρατεύσει πορτιέρηδες προκειμένου να διατηρούν την τάξη και να διατηρούν μετανάστες και πρόσφυγες σε μία ουρά και να μην επικρατεί πανδαιμόνιο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκεντρωση Τσιπρα στο Αιγαλεω
Δεν είναι αθέμιτο η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση με ομιλητή τον πρόεδρό του να στηρίζεται από μέλη και φίλους/ες του κόμματος από ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Αυτό, όμως, που θα πρέπει να προβληματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η μικρή, έως και ελάχιστη, ανταπόκριση του κόσμου που ζει στο Αιγάλεω. Εδώ όπου τον Γενάρη ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά του, περίπου 45%...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκρότηση Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης (ΑΡΚ) και εκλογική συνεργασία με τη ΛΑ.Ε.
Με κείμενο που υπογράφεται από πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
"Η κίνηση αυτή, η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση (ΑΡΚ), είναι ένα εγχείρημα με ταξικό, οικολογικό, φεμινιστικό, κινηματικό, αντιρατσιστικό και διεθνιστικό πρόσημο, η ατζέντα του οποίου αντλεί από την ισχυρή παρακαταθήκη του ΟΧΙ. Η κίνηση θα συμμετάσχει στην εκλογική μάχη, σε συνεργασία με το ενωτικό, πολυπολικό Μέτωπο που συνδιαμορφώνεται με τη ΛΑΕ και άλλες πολιτικές δυνάμεις και συλλογικότητες. Το στοίχημα γι’ αυτή μας τη συμμετοχή είναι το υπό συγκρότηση Μέτωπο να αρθρωθεί και να λειτουργήσει δημοκρατικά, με συλλογικούς και «ανοιχτούς» όρους, αντλώντας από τις καλύτερες παραδόσεις της Αριστεράς του 21ου αιώνα και απορρίπτοντας τρόπους οργάνωσης, λειτουργίας και παρέμβασης που απογοητεύουν, αντί να εμπνέουν".
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καμπάνια στο twitter για την απελευθέρωση του OSCAR LÓPEZ RIVIERA
Η υπόθεση των Πέντε Κουβανών πατριωτών που καταδικάστηκαν άδικα και φυλακίστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι λίγο ως πολύ γνωστή στους φίλους της Κούβας και της Λατινικής Αμερικής. Λιγότερο γνωστή είναι η υπόθεση του Πορτορικανού Όσκαρ Λόπες Ριβέρα, του μακροβιότερου πολιτικού κρατούμενου στην ιστορία του Πουέρτο Ρίκο. Ο Ριβέρα, 70 ετών σήμερα, συμπλήρωσε στις 29 Μαΐου 32 χρόνια στη φυλακή.
Γεννήθηκε στο Πουέρτο Ρίκο και σε ηλικία 9 ετών μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες με την οικογένειά του. Πολέμησε στον πόλεμο του Βιετνάμ και ανέπτυξε δράση ως ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των ισπανόφωνων και ιδιαίτερα της πορτορικάνικης κοινότητας στο Σικάγο. Συνελήφθη το 1980 κατηγορούμενος για συνωμοσία και συμμετοχή σε βομβιστικές επιθέσεις και ένοπλες ληστείες που έγιναν σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ κατά τη δεκαετία του ’70, μαζί με μέλη της οργάνωσης Ένοπλες Δυνάμεις Εθνικής Απελευθέρωσης του Πουέρτο Ρίκο (FALN). Ο Ριβέρα και οι σύντροφοί του επικαλέστηκαν το καθεστώς του πολιτικού κρατούμενου και του μαχητή του αντιαποικιακού αγώνα για την απελευθέρωση του Πουέρτο Ρίκο από τις ΗΠΑ και ζήτησαν να δικαστούν σε διεθνές δικαστήριο. Οι αρχές των ΗΠΑ δεν έκαναν δεκτό αυτό το αίτημα και παρόλο που στη δίκη δεν παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες αποδείξεις, οι πορτορικανοί καταδικάστηκαν το 1981 σε ποινές μέχρι και 90 χρόνια φυλακή. Ο Λόπες Ριβέρα ειδικά καταδικάστηκε σε 70 χρόνια κάθειρξη.
Κατά τη διάρκεια της κράτησης του Ριβέρα και των συντρόφων του έγιναν καταγγελίες για παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων από οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστεία, και εκκλήσεις για την απελευθέρωση τους, ακόμα και από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Το 1999 ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον απένειμε χάρη στον Ριβέρα και στους περισσότερους καταδικασθέντες, θεωρώντας ότι η ποινή ήταν «δυσανάλογα μεγάλη». Ο Λόπες Ριβέρα όμως αρνήθηκε την αμνήστευση θεωρώντας ότι ελεύθερος υπό καθεστώς επιτήρησης θα ήταν σαν «φυλακισμένος έξω από τη φυλακή». Στις 29 Μαΐου, επέτειο των 32 χρόνων από τη φυλάκισή του, έλαβαν χώρα στο Πουέρτο Ρίκο διάφορες εκδηλώσεις υπέρ της απελευθέρωσής του, ενώ πολιτικοί – ανάμεσά τους και ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο Αλεχάνδρο Γκαρσία Παδίγια – διανοούμενοι, καλλιτέχνες και άλλες προσωπικότητες, ζήτησαν από τον πρόεδρο Ομπάμα να εγκρίνει την αποφυλάκισή του. Ο πρώην πρόεδρος της κουβανικής εθνοσυνέλευσης, Ρικάρντο Αλαρκόν ντε Κεσάδα, έγραψε την παρακάτω επιστολή υπέρ της απελευθέρωσης του πορτορικάνου αγωνιστή.
Λευτεριά στον Όσκαρ Λόπες Ριβέρα Ο Όσκαρ Λόπες Ριβέρα πρέπει να απελευθερωθεί άμεσα και χωρίς όρους. Αυτή είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρει ο πρόεδρος Ομπάμα, τώρα αμέσως και πρέπει να τους το ζητήσουμε να το κάνει χωρίς άλλη καθυστέρηση. Δεν πρέπει να είναι δύσκολο γι’ αυτόν. Πάνω απ’ όλα, αυτή την απόφαση την πήρε ο Μπιλ Κλίντον το 1999, εδώ και 14 χρόνια. Αν τότε ο Όσκαρ δε βγήκε από τη φυλακή ήταν γιατί το αρνήθηκε αν δεν απελευθερώνονταν επίσης οι υπόλοιποι σύντροφοί του, οι οποίον πλέον έχουν ανακτήσει την ελευθερία τους. Θα ήταν επίσης εύκολο να έχει πρόσβαση σε ένα αίτημα που του έχουν κάνει όλες οι πολιτικές δυνάμεις, οι κοινωνικές οργανώσεις, το πορτορικάνικο έθνος. Του το είπαν καθαρά όταν ο νυν ένοικος του Λευκού Οίκου επισκέφτηκε το νησί, με την ταχύτητα αστεροειδούς πριν δύο χρόνια.
Με άλλα λόγια, ναι, μπορεί. [1] Όχι μόνο μπορεί να το κάνει ο Ομπάμα, αλλά και πρέπει να το κάνει για να δείξει έναν ελάχιστο σεβασμό στις πορτορικάνες και τους πορτορικάνους. Ο Όσκαρ ενσαρκώνει σήμερα έναν ολόκληρο λαό. Το είπε ο Ραφαέλ Κάνσελ Μιράντα, άλλος aνυπότακτος ήρωας του Μπορινκέν [2]: «Γιατί σε φοβούνται τόσο Όσκαρ; Γιατί είσαι o Μπετάνσε, γιατί είσαι o Φιλιμπέρτο, γιατί είσαι o Κορετιέρ, γιατί είσαι o Αλμπίσου [3], γιατί είσαι κάθε πορτορικάνος και πορτορικάνα που δεν παραδίδεται. Είσαι αυτή η δύναμη εναντίον της οποίας δεν υπάρχει άλλη δύναμη, η δύναμη της αξιοπρέπειας, της σταθερότητας, της ακεραιότητας».
Ο Όσκαρ συγκεντρώνει τις ίδιες αρετές των Πέντε δικών μας συντρόφων που φυλακίστηκαν επειδή υπερασπίστηκαν το λαό τους από την τρομοκρατία. Εναντίον του και εναντίον του Χεράρδο, του Ραμόν, του Αντόνιο, του Φερνάντο και του Ρενέ σηκώθηκε το μίσος, η απόγνωση και η μνησικακία της Ουάσινγκτον μπροστά στην εξέγερση των αδελφών λαών που ποτέ δεν απαρνήθηκαν την ανεξαρτησία. Το 1999 ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάσισε ότι η ποινή του Όσκαρ ήταν δυσανάλογα μεγάλη και γι’ αυτό έπρεπε να αποφυλακιστεί. Πώς δικαιολογεί ο Λευκός Οίκος σήμερα, το 2013, να παραμένει στη φυλακή και να είναι ο πολιτικός κρατούμενος για περισσότερα χρόνια φυλακισμένος στην ιστορία του Πουέρτο Ρίκο;
Τριάντα δύο χρόνια είναι πάρα πολύς καιρός. Έχοντας συλληφθεί στο άνθος της ηλικίας του, χωρίς να έχει διαπράξει κανένα έγκλημα, έχοντας υποβληθεί σε ένα άδικο καθεστώς απομόνωσης και διακρίσεων, ο Όσκαρ βγαίνει νικητής πάνω από τους δήμιους του. Ας τον ακούσουμε: «Μπόρεσα να επιβιώσω σ’ αυτόν τον τοξικό κόσμο, απάνθρωπο και βίαιο, χωρίς να χάσω την αίσθηση του χιούμορ μου, με το πνεύμα και τη θέλησή μου για να αγωνιστώ και να αντισταθώ ανέπαφα, με την καρδιά μου γεμάτη αγάπη για το λαό μου και για τη δικαιοσύνη και την ελευθερία, και με πολλή πίστη στην ικανότητα του ανθρώπινου είδους να κάνει τον κόσμο καλύτερο και πιο δίκαιο». Όποιος μιλά έτσι δεν πρέπει να είναι φυλακή. Όποιος έχει αφιερώσει όλη τη ζωή του σε τόσο ευγενή ιδανικά αξίζει τιμή και ελευθερία. Κάθε μέρα που ο Όσκαρ περνά στη φυλακή είναι προσβολή για την ανθρωπότητα. Πρέπει να μπει τέλος σ’ αυτή την αδικία που προσβάλει κάθε έντιμο άνθρωπο. Να κάνουμε αυτή η επέτειος να ανοίξει το αποφασιστικό στάδιο ώστε, μια για πάντα, να φτάσουμε στη νίκη. Να είναι η αρχή μιας μόνιμης επετείου αλληλεγγύης που πολλαπλασιάζεται και ενισχύεται κάθε μέρα.
Να λέμε για τον Όσκαρ: «Θα συνεχίσουμε μπροστά με πολλή ελπίδα και γενναιότητα». Και να φωνάζουμε μαζί του Ζήτω το ελεύθερο Πουέρτο Ρίκο.
Αβάνα, 29 Μαΐου 2013 Πράξη αλληλεγγύης στον Όσκαρ Λόπες Ριβέρα με τη συμπλήρωση 32 χρόνων από τον εγκλεισμό του.
[1] Λογοπαίγνιο με το σύνθημα Yes, we can της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα. [2] Borinquén: Αρχαία ονομασία του Πουέρτο Ρίκο, στη γλώσσα των ιθαγενών Ταϊνο. Boriqua: Ο (ιθαγενής) κάτοικος του Πουέρτο Ρίκο. Χρησιμοποιείται εμβληματικά και από τα κινήματα υπέρ της ανεξαρτησίας του νησιού από την ηγεμονία των ΗΠΑ, για να χαρακτηρίσει τους στρατευμένους σ' αυτό το σκοπό. [3] Ramón Emeterio Betance (1827 - 1898), Filiberto Inocencio Ojeda Río (1933 - 2005), Juan Antonio Corretjer (1908 - 1985), Pedro Albizu Campos (1891 - 1965). Αγωνιστές υπέρ της ανεξαρτησίας του Πουέρτο Ρίκο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΠΑΝΘΡΩΠΑ ΚΤΗΝΗ! 18.000 παιδιά από την Συρία, σφάχτηκαν για εμπόριο οργάνων στην Τουρκία! Στον ΟΗΕ η αποκάλυψη, σιωπή από τα ΜΜ«Ε»
ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ… Να εξηγήσουν γιατί συγκάλυψαν την καταγγελία – βόμβα στον ΟΗΕ για την γενοκτονία παιδιών από τους τούρκους εμπόρους οργάνων. Δικαιώνεται ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ που είχε χαρακτηρίσει την Τουρκία ως «κράτος βρυκόλακα». Δείτε το βίντεο από την επίσημη συζήτηση στον ΟΗΕ για την σφαγή 18,000 παιδιών από την Συρία που βρίσκονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Τουρκία.
Παιδιά κομματιάζονται για τα όργανα τους, από ένα κράτος – βρυκόλακα που όμως θεωρείται σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και ετοιμάζεται για είσοδο στην ΕΕ. Μία ασύλληπτη γενοκτονία που όμως απέκρυψαν όλα τα δυτικά ΜΜ»Ε», παρά το ότι η συζήτηση διεξάγεται στον ΟΗΕ παρουσία δημοσιογράφων. Η απάντηση του… …εκπροσώπου; Ναι, έχουμε καταγγελίες, το ψάχνουμε, θα σχηματίσουμε ειδική επιτροπή κλπ. Την ώρα που η σφαγή παιδιών συνεχίζεται… Ποιός θυμάται την σφαγή των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου σε Αλβανικό έδαφος για τον ίδιο λόγο; Από τα ίδια κτήνη; Από τους υπανθρώπους που όμως έχουν δισεκατομμύρια μαύρου χρήματος για να κλείνουν τα στόματα δημοσιογράφων, πολιτικών και λειτουργών κάθε είδους; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΗΡΙΩΔΙΑ; ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ; ΠΟΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΥΝ;
http://www.freepen.gr/2015/09/18000.html
Όλοι μιλούν για πρόσφυγες και μετανάστες... Κανένας για τον πόλεμο και ποιος τον προκαλεί!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η αποδόμηση του γερμανικού εργασιακού θαύματος και, μαζί, των εθνοκεντρικών αφηγήσεων
Η εργασία του Κλάους Ντέρε για το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ «Το γερμανικό εργασιακό θαύμα – Μοντέλο για την Ευρώπη;» είναι επίκαιρη και χρήσιμη – μεταξύ άλλων γιατί δείχνει τα όρια της αντιγερμανικής ρητορικής και της αντίληψης της πολιτικής ως αντιπαράθεσης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Σε λίγες σελίδες αναλύει το «θαύμα» του γερμανικού καπιταλισμού, το οποίο υλοποιήθηκε και συντηρείται με την ένταση της εκμετάλλευσης των γερμανών εργαζομένων, και μέσα από ένα πλέγμα απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων. Η επίθεση του γερμανικού κεφαλαίου στην εργασία είναι παρόμοια με αυτή που εξαπολύθηκε και στην Ελλάδα, γεγονός που δείχνει και το αδιέξοδο της εθνοκεντρικής αφήγησης - ή, με άλλη διατύπωση, την ανάγκη λύσεων που συμπεριλαμβάνουν όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης. Οι νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις στην εργασία που υλοποίησε η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση Σρέντερ, το 2003, είχαν ως συνέπεια η Γερμανία να αποκτήσει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά σε εργαζόμενους-φτωχούς στην Ευρώπη, οι εργαζόμενοί της δηλαδή να αμείβονται κάτω από τα όρια της φτώχειας. Σε σύνολο ενεργού πληθυσμού 42 εκατομμυρίων, τα 8 εκατομμύρια υποαπασχολούνται με 400 έως 800 ευρώ τον μήνα. Ενώ λοιπόν το κατά κεφαλήν παραγόμενο προϊόν της χώρας αυξήθηκε στη διάρκεια της περιόδου του ευρώ, από το 2001 κι έπειτα, κατά 30%, ο πραγματικός μισθός βρίσκεται σήμερα κάτω από τα επίπεδα του 1990. Η ανταγωνιστική θέση της γερμανικής οικονομίας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη διατήρηση των μισθών σε χαμηλά επίπεδα [1]. Οι μεταρρυθμίσεις Hartz ευνοούσαν τις mini-jobs, δηλαδή τη μερική απασχόληση μερικού χρόνου, και τις midi-jobs, απασχόληση μισού χρόνου. Με μια απλή διαδικασία ένας εργοδότης μπορεί να προσλάβει έναν εργαζόμενο με χαμηλό μισθό, με μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές, χωρίς να εντάσσεται σε συλλογική σύμβαση εργασίας. Από το 2003 έως το 2004 δημιουργήθηκαν 2.000.000 νέες mini-jobs, όπου η πλειοψηφία αφορούσε ήδη απασχολούμενους. Το 2005 δημιουργούνται οι δουλειές με «ένα ευρώ την ώρα» (one euro jobs), επιδοτούμενες θέσεις εργασίας σε κοινωφελείς υπηρεσίες. Το αποτέλεσμα των πολιτικών απορρύθμισης της αγοράς εργασίας στη Γερμανία ήταν να αυξηθούν οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι/ες, ενώ η ανεργία εξακολουθούσε να αυξάνεται [2]. Η πεποίθηση ότι οι εργαζόμενοι/ες στις οικονομικά ισχυρές χώρες βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στις υπόλοιπες «υπανάπτυκτες» χώρες, έχει την προέλευσή της στις θεωρίες μητρόπολης-περιφέρειας, που διαπερνούν και την Αριστερά. Σύμφωνα με αυτές τις θεωρίες, οι μισθοί στις καπιταλιστικές μητροπόλεις αυξάνονται ως αποτέλεσμα της οικονομικής ανάπτυξης, ενώ οι κοινωνικές αντιθέσεις βρίσκουν τρόπους να διευθετηθούν, χωρίς να αμφισβητείται το κοινωνικό σύστημα. Η ανάπτυξη κάνει δυνατή τη συναλλαγή ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία και αμβλύνει τους ταξικούς ανταγωνισμούς, επιτυγχάνοντας την κοινωνική συναίνεση [3].
Απορρυθμίζοντας την εργασία
Στο πρώτο μέρος της εργασίας του Ντέρε, λοιπόν, περιγράφονται οι μεταρρυθμίσεις της γερμανικής αγοράς εργασίας. Με γνωστά επιχειρήματα, όπως ότι «οι Γερμανοί και οι Γερμανίδες ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους» ή ότι το γερμανικό κράτος ήταν υπερδιογκωμένο (σ. 6), η γερμανική σοσιαλδημοκρατία υιοθέτησε νεοφιλελεύθερες πολιτικές προκειμένου να αποδομηθεί το κοινωνικό κράτος, να εμπεδωθούν η εξατομίκευση και να επικρατήσει η λογική του ανταγωνισμού. Οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στην Γερμανία δημιούργησαν μια ζώνη επισφαλώς εργαζομένων δίπλα στους μόνιμους εργαζόμενους. Η ζώνη επισφάλειας περιλαμβάνει σήμερα αρκετές κατηγορίες, όπως ενοικιαζόμενους εργαζόμενους και συμβάσεις έργου, με αποτέλεσμα τον κατακερματισμό του εργατικού δυναμικού. Αποφασιστικός παράγοντας για την αποδόμηση της εργασίας από τις επιχειρήσεις και το κράτος ήταν η μεγάλη υποχώρηση της οργανωτικής δύναμης των συνδικάτων. Ενώ λοιπόν ο βαθμός συνδικαλιστικής συμμετοχής ήταν γύρω στο 35% το 1980, το 2013 μειώθηκε στο 18% (σ. 13). Οι μεταρρυθμίσεις Hartz επιβλήθηκαν, μεταξύ άλλων, για να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος αριθμός των μακροχρόνια ανέργων. Για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, η ανεργία θα έπρεπε να γίνεται στο εξής αντιληπτή ως προσωπική ευθύνη του ανέργου και να αντιμετωπίζεται ως ατομικό πρόβλημα. Παράλληλα, η μερική εργασία θα μείωνε τυπικά την ανεργία, στην πραγματικότητα όμως θα ανάγκαζε τους μόνιμους εργαζόμενους να πειθαρχήσουν, με την απειλή της πτώσης τους στη ζώνη της επισφάλειας. Προκειμένου να γενικευθεί ο ανταγωνισμός, στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας εισήχθησαν χρηματοπιστωτικά εργαλεία, όπως οι διαδικασίες αξιολόγησης, διατύπωσης στοχοθεσίας και κατάρτισης προϋπολογισμού με συγκεκριμένα κριτήρια. Στην λογική αυτή, αν ο/η άνεργος/η αρνείται τη θέση εργασίας που του προσφέρεται από τις υπηρεσίες απασχόλησης (δημόσιες ή ιδιωτικές), τότε χάνει τμήμα ή ολόκληρο το επίδομα ανεργίας (σ. 15).
Προσδιορίζοντας την επισφάλεια
Στο δεύτερο μέρος της εργασίας, ο Ντέρε προσεγγίζει την έννοια της επισφάλειας στην εργασία, τις αιτίες που επιλέγεται ως κεντρική στρατηγική του κεφαλαίου και του κράτους, και τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους και στις εργαζόμενες. Μια εργασιακή σχέση είναι επισφαλής όταν δεν παρέχει εισόδημα πάνω από το κοινωνικά αναγκαίο όριο διαβίωσης. Η ανασφάλεια στην εργασιακή δραστηριότητα έχει ως αποτέλεσμα την απουσία νοήματος, την έλλειψη συμμετοχής και αναγνώρισης, καθώς και με την ανασφάλεια στο σχεδιασμό της ζωής (σ. 16). Η συνεχής μετατόπιση από τη ζώνη της επισφάλειας στην ανεργία (ζώνη της απένταξης) και η συχνή αλλαγή εργασιακών χώρων, δημιουργούν ευέλικτους φθηνούς εργαζόμενους, με περιορισμένες δυνατότητες για συλλογικές διεκδικήσεις. Με αυτή τη μεθοδολογία κανονικοποιείται η επισφάλεια ως πρότυπο εργασίας για τους νέους εργαζόμενους. Σύμφωνα με την νεοφιλελεύθερη αφήγηση, η μοναδική διέξοδος από το καθεστώς της επισφάλειας είναι ο ατομικός δρόμος των συνεχών επιμορφώσεων και της πειθάρχησης στην εργασία. Όμως ο φόβος επιστροφής στη ζώνη επισφάλειας συνεχίζει να επιδρά και μετά την έξοδο, μετατρέποντας την εργασία σε μια συνεχή προσπάθεια διατήρησης της εργασίας. Η επισφάλεια στην εργασία αποτελεί κύρια "μέθοδο" του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού σε όλη την Ευρώπη προκειμένου να εξασφαλιστεί η διευρυμένη ανάπτυξη και η κερδοφορία του. Η απάντηση των «από κάτω» μέσα από συλλογικούς αγώνες και διεκδικήσεις θα καθορίσει τον κοινωνικό συσχετισμό και τη συνέχεια ή μη της επισφάλειας. Τα κοινά προβλήματα των εργαζομένων στις χώρες τις Ευρώπης διαμορφώνουν ένα ευνοϊκό πεδίο ανάπτυξης ταξικής αλληλεγγύης, ώστε να πολλαπλασιαστεί η αποτελεσματικότητα των αγώνων.
Σχολιο.- Ένα άλλο μέτρο απορρύθμισης της εργασίας εδω στη Γερμανία είναι και η προώθηση (από όλες τις πλευρές) των αυτοαπασχολούμενων. Είναι πολύ τυπικό να πηγαίνεις για συνέντευξη για μια θέση πλήρους απασχόλησης, και μετά από λίγο να σου αποκαλύπτουν πως "αν ήσουν αυτοαπασχολούμενος θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε". Αυτοαπασχολούμενος μεν, αλλα η τιμή καθορίζεται πάντα από τον πελάτη σου. Έτσι λειτουργούν πολλές επιχειρήσεις με σταθερά απασχολούμενους αυτοπασχολούμενους. Σημαίνει με λίγα λόγια οτι έχεις μια επιχείρηση με εργάτες χωρίς κανένα εργατικό δικαίωμα, διχως να πληρώνεις την ασφαλισή τους, ή χωρίς να υπάρχει ευθύνη σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος κλπ. Και μάλιστα σε όλους τους τομεις της εργασίας και όχι μόνο στις "υπηρεσίες". Δηλαδη αυτοαπασχολούμενοι οικοδόμοι, σερβιτοροι, χειρωνάκτες, πωλητές λιανικής κ.ο.κ. Δυστυχώς πάντως, αυτή η εργασιακή κουλτούρα που περιγράφεται στο άρθρο, φαίνεται να έχει αφομοιωθεί πλήρως απο το μεγαλύτερο κομμάτι των γερμανών εργατών και ιδιαίτερα των νέων, χωρίς να υπάρχει ούτε ίχνος κριτικής. Το μονο που φαίνεται να ενδιαφέρει, είναι η δυνατότητα πρόσβασης στην κατανάλωση.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ινδία. Εκατομμύρια εργαζομένων στην Ινδία στην απεργία εναντίον της εργασίας μεταρρυθμίσεις
Στην Ινδία-λένε τα συνδικάτα, οι εργασίας μεταρρυθμίσεις έχουν προγραμματιστεί από την κυβέρνηση Μόντι και θα θέσει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας, και ζητούν να παρθουν πισω οι τραυματικες αλλαγές που θα το κάνει ευκολότερο να απολύουν εργαζομένους και να κλεισουν αντιπαραγωγικά εργοστάσια.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δε δίνουν την εκπαιδευτική άδεια στον Νίκο Ρωμανό
Μολονότι η ίδια η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού Χ. Κουτσομιχάλη μας διαβεβαίωσε χθες (Τρίτη), ότι σήμερα το αρμόδιο Συμβούλιο της φυλακής θα εξέταζε την αίτηση του Ν. Ρωμανού για τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας (τη δικαιούται, μετά και τνη έκδοση από τις 3 Ιούλη της ΚΥΑ που προβλέπει ο νόμος), καμιά απόφαση δεν πάρθηκε, όπως πληροφορηθήκαμε. Σε επανειλημμένες προσπάθειές μας να επικοινωνήσουμε μαζί της, η διευθύντρια δεν βγήκε στο τηλέφωνο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο αρμόδιος εισαγγελέας των φυλακών και πρόεδρος του Συμβουλίου Ν. Ποιμενίδης απευθύνθηκε και πάλι στον εφέτη ειδικό ανακριτή Ε. Νικόπουλο! Δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο του εγγράφου Ποιμενίδη, όπως δε γνωρίζουμε αν πρόκειται για προσωπικό του έγγραφο ή για απόφαση του Συμβουλίου της φυλακής (ήδη, όπως γράψαμε χθες, στον εφέτη ανακριτή απευθύνθηκε προηγουμένως η κοινωνική υπηρεσία της φυλακής). Βάσει του νόμου και μετά την έκδοση της ΚΥΑ, ο εφέτης ανακριτής δεν εμπλέκεται στη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας σε κρατούμενους με τις προϋποθέσεις του Ν. Ρωμανού. Αποφασίζει αποκλειστικά το Συμβούλιο, που δεν μπορεί να απορρίψει το αίτημα «παρά μόνο με ειδική αιτιολογία» (δείτε αναλυτικά εδώ). Δεν είχε, λοιπόν, κανένα δικαίωμα ο εισαγγελέας της φυλακής να απευθυνθεί στον εφέτη ανακριτή για την υπόθεση Ρωμανού. Αν μεθοδεύουν την εκ νέου απόρριψη του αιτήματος του Ν. Ρωμανού, θα πρόκειται πραγματικά για δικαστικό πραξικόπημα. Θα κουρελιάσουν ένα νόμο που ψηφίστηκε με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Τι λέει, άραγε, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος; Ο υπηρεσιακός υπουργός (και πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης) Δ. Παπαγγελόπουλος οφείλει να παρέμβει άμεσα και να ελέγξει (διοικητικά και ποινικά) τον εισαγγελέα και το Συμβούλιο της φυλακής, απαιτώντας την εφαρμογή του νόμου. Αλλιώς, θα είναι συνένοχος και θα μας δώσει κάθε δικαίωμα να πούμε ότι τα πάντα γίνονται εν γνώσει του. Τετάρτη 02 Σεπτεμβρίου 2015
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Texas Rangers θα εκπαιδεύσουν αστυνομικούς της ουκρανικής χούντας
Posted on 04/09/2015 by kseeath
Σύμφωνα με την προσωπική ιστοσελίδα του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ, μια ομάδα από το αμερικανικό αστυνομικό σώμα των Texas Rangers θα μεταβεί στην Ουκρανία για να εκπαιδεύσει 25 αξιωματικούς του σώματος ειδικών δυνάμεων «Γεράκι» του Υπουργείου Εσωτερικών. «Στο τέλος του Σεπτέμβρη, δέκα Texas Rangers θα φτάσουν στην Ουκρανία και θα ξεκινήσουν την επιλογή και εκπαίδευση 25 αξιωματικών του σώματος των ειδικών δυνάμεων «Γεράκι». Στο μέλλον, αυτή η ομάδα θα ενταχθεί στην αστυνομία της Ουκρανίας ως μονάδα ειδικών εκπαιδευτών», έγραψε ο Αβάκοφ. Εκπρόσωποι του σώματος των Texas Rangers υποσχέθηκαν επίσης να παράσχουν εξοπλισμό στην ουκρανική αστυνομία. Σημείωση του Αμερικανού μεταφραστή: Οι Texas Rangers είναι ένα από τα πιο διαβόητα για το ρατσισμό τους οπλισμένα σώματα του αμερικάνικου καπιταλισμού. Το σώμα αυτό συγκροτήθηκε από τους ιδιοκτήτες σκλάβων. Οι Rangers πολέμησαν στο πλευρό της Συνομοσπονδίας στον Εμφύλιο Πόλεμο των ΗΠΑ, ενώ αργότερα συμμετείχαν στη καταλήστευση μεγάλων τμημάτων του Μεξικό. Πολέμησαν εναντίον των Μεξικανών επαναστατών στις αρχές του 20ου αιώνα, ενάντια στα απελευθερωτικά κινήματα των μαύρων και των τσικάνος στις δεκαετίες του 1960 και του 1970, και εξακολουθούν να διεξάγουν τρομοκρατικές ενέργειες ενάντια στους μαύρους και τους λατίνους των ΗΠΑ. Για περισσότερα στοιχεία σχετικά με τους Texas Rangers
Το σχόλιο για την είδηση αφήνουμε να το κάνει ο Russell Bentley, εθελοντής από το Τέξας στις πολιτοφυλακές του Ντονμπάς. Όπως έγραψε στη σελίδα του στο facebook: «Να πάνε να γαμηθούν οι Rangers. Και οι μπάτσοι και η ομάδα μπέιζμπολ…»
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2015/09/04/texas_rangers_to_train_ukr_police/
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκθεση ΙΝΕ/ΓΣΕΕ. Μεχρι και 32% μειωθηκε ο κατωτατος μισθος
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μανώλης Γλέζος: Θα ψηφίσω ΚΚΕ, εάν δεν συμφωνησει μαζι μου ο Λαφαζανης
Άδειασμα στη ΛΑΕ
3/9/2015
Όλοι περίμεναν πως ο Μανώλης Γλέζος θα ανακοίνωνε την Πέμπτη τη συνεργασία του με την Λαϊκή Ενότητα. Όμως το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, «άδειασε» τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Όπως σημείωσε τάσσεται υπέρ του ευρώ, αλλά χωρίς μνημόνια και δανειακές συμβάσεις. Αν δεν υπάρξει συμφωνία σε αυτήν την κατεύθυνση με τη Λαϊκή Ενότητα - με την οποία όπως είπε είναι σε συζητήσεις - αν δεν δημιουργηθεί ο ενιαίος αντιμνημονιακός πόλος που επιθυμεί τότε θα ψηφίσει ΚΚΕ.
«Οι αντιλήψεις μου είναι "ο λαός στην εξουσία". Πώς λοιπόν να συνεργαστώ με κάποιους που λένε να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ; Όταν ένα κόμμα ζητά να φύγει από την ευρωζώνη και εγώ έχω πει ότι δεν χαρίζουμε την Ευρώπη στους Δυτικοευρωπαίους... Ο άνθρωπος που βλέπει τα πράγματα μονοδιάστατα είναι Κύκλωπας. Αξιοποιώ από το παλιό ό,τι είναι χρήσιμο και απορρίπτω ό,τι δεν χρειάζεται. Ορισμένοι λένε ότι είμαστε και με το παλιό και με το νέο. Δεν γίνεται αυτό. Δεν θα χαρίσουμε την Ευρώπη. Όποιος δεν παίρνει μέρος στα κοινά είναι άχρηστος. Δεν πρέπει να χαρίσουμε την Ευρώπη και το έχω δηλώσει», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, στην οποία ήταν παρόντες και οι Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλη, Κώστας Ήσυχος και άλλα μέλη της ΛΑΕ. «Είναι φανερό ότι είμαστε στο ευρώ. Αν πάμε στο εθνικό νόμισμα, τότε με την πρώτη δυσκολία θα τυπώσουμε νόμισμα και θα ανέβει ο πληθωρισμός. Το κοινό νόμισμα είναι ανασταλτικός παράγοντας του πληθωρισμού. Η συμμετοχή μου θα εξαρτηθεί, αφού πρώτα ακουστούν οι απόψεις μου και σεβαστούν την άμεση δημοκρατία. Η συνεισφορά μου είναι ότι ο λαός πρέπει να έρθει στην εξουσία. Αυτό είναι το σύνθημά μου και το δόγμα μου. Περιμένω απ' όλους τους πολιτικούς φορείς τη θέση τους για το συγκεκριμένο ζήτημα», πρόσθεσε.
Σχετικά με το τι θα κάνει στις επικείμενες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου είπε θα επιλέξει ή να ψηφίσει ΚΚΕ ή θα πρέπει να βρεθεί ένα modus vivendi με τη Λαϊκή Ενότητα. «Η υποψηφιότητά μου θα εξαρτηθεί από το εάν θα υπάρξει ένα ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο και εφόσον ακουστούν οι απόψεις μου προς την κατεύθυνση της άμεσης δημοκρατίας. Αν δε γίνει κατορθωτό να δημιουργηθεί ένας πόλος με βάση την αρχή ότι ο λαός αποφασίζει για τα πάντα, εγώ θα ψηφίσω ΚΚΕ παρά τις διαφορές μου» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε ερώτηση που του έγινε για το αν Αλέξης Τσίπρας, θα έπρεπε να είχε οδηγήσει τη χώρα σε Grexit, μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, απάντησε ότι μερικές φορές το Ζάλογγο ή το Κούγκι, είναι απαραίτητο και ανήκουν στην ιστορία μας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κουτσούμπας..το ΚΚΕ κάθετα αντίθετο με το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ αυτή τη στιγμή..
25 Ιουλιου 2015
Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας χθες βράδυ σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης είπε ότι «βρισκόμαστε στην ίδια και από μια άποψη χειρότερη κατάσταση που βρισκόμασταν πριν το Γενάρη», με τα δύο προηγούμενα μνημόνια και τους 500 εφαρμοστικούς νόμους εν ισχύ και «έρχονται καινούργια μέτρα – φωτιά, τα οποία ως προαπαιτούμενα για να ξεκινήσει η συζήτηση για την συμφωνία ψηφίστηκαν στη Βουλή και έπεται συνέχεια». Επισήμανε ότι η ίδια η κυβέρνηση ομολόγησε πως έρχονται νέα μέτρα, με όλα αυτά να «ντύνονται με ένα σκεπτικό που λέει «εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια, κάναμε μια σκληρή διαπραγμάτευση αυτούς τους μήνες, η τρόικα, οι εταίροι είναι ανένδοτοι, μας οδηγούν σε οικονομική ασφυξία, κάναμε κάποιους χειρισμούς». Είπε ότι η κυβέρνηση δεν δικαιούται να τα λέει αυτά διότι τα ήξερε και τα απέκρυψε από τον ελληνικό λαό και επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι όχι μόνο δεν προετοίμασε τον λαό, αλλά του είπε και αρκετά ψέματα προκειμένου να κερδίσει την κυβερνητική πλειοψηφία Εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ενώ γνωρίζει τον ανέκαθεν αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ, εντούτοις έσπειρε αυταπάτες στον λαό, περί «κοινού ευρωπαϊκού σπιτιού» και «πάλης να είμαστε μέσα εκεί». Είπε ότι δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επικαλείται μπροστά στον λαό άγνοια περί της ύπαρξης εδώ και χρόνια και εντεινόμενης το τελευταίο διάστημα, λογικής εξόδου χωρών από το ευρώ και ύπαρξης σεναρίου επιστροφής στο εθνικό νόμισμα όταν αυτά είναι πασίγνωστα, «το λένε οι ίδιοι οι οικονομολόγοι της σημερινής κυβέρνησης και της προηγούμενης, οι υπουργοί, ο Σόιμπλε ο ίδιος το έχει πει επανειλημμένα». Τόνισε ότι το ΚΚΕ έγκαιρα είχε ενημερώσει τον λαό για την διαπάλη εντός της ΕΕ, και για τις απόψεις που διαμορφώνονται. Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ τάσσεται εναντίον κάθε συμφωνίας-μνημονίου, τόσο των προηγουμένων όσο και όποιας υπογραφεί.
Πρόσθεσε ότι «είμαστε επίσης κάθετα αντίθετοι, και δεν είναι αντίφαση αυτό, με το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ αυτή τη στιγμή και να επιστρέψει σε ένα εθνικό νόμισμα. Διότι ξεκάθαρα λέμε στον ελληνικό λαό σε όλους τους τόνους, ότι αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι η κατάσταση, με αυτούς τους συσχετισμούς δυνάμεων, όντας στο καπιταλιστικό σύστημα, όντας στην ΕΕ, όντας στην εξουσία που την έχουν συγκεκριμένοι, εάν πας σε δραχμή ή σε ένα άλλο νόμισμα όπως κι αν ονομαστεί αυτό, η κρατική χρεοκοπία και οι επιπτώσεις στο λαό μας θα είναι εξίσου μεγάλες όπως και με τη συμφωνία – μνημόνιο που υπογράφεται τώρα». «Μπορεί να είναι και χειρότερες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, που δε θα είναι μόνο έξι μήνες, όπως λέει ο κύριος Λαπαβίτσας ή διάφοροι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλων κομμάτων» συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας «διότι μπορεί να μην παίρνονται σε αυτή την περίπτωση τέτοια μέτρα όπως θα παρθούν τώρα για μισθούς, συντάξεις, μείωση του λαϊκού εισοδήματος και λοιπά, όμως η ίδια η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος που θα επέλθει, η οποία θα είναι πάνω από 50%, θα οδηγήσει σε πραγματική μείωση πάλι του λαϊκού εισοδήματος (…) και δε λέω για όλα τα υπόλοιπα, ο πληθωρισμός, η μαύρη αγορά, οι αυξήσεις στις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων που θα επέλθουν». Ο κ. Κουτσούμπας κατέστησε σαφές ότι η πρόταση που φέρνει προς συζήτηση το ΚΚΕ στον λαό, σημαίνει πως η λαϊκή συμμαχία στην εξουσία δεν θα κάνει διαπραγμάτευση με την τρόϊκα, θα καταργήσει όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους – που σημαίνει ρήξη και σύγκρουση με την Ευρωζώνη και την ΕΕ – θα προχωρήσει σε αποδέσμευση από την ΕΕ και σε κοινωνικοποίηση του ορυκτού πλούτου, των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, θα πάρει την αγροτική οικονομία στα χέρια της και θα οργανώσει την οικονομία με κεντρικό, επιστημονικό πανεθνικό σχεδιασμό». Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «δεν είναι επιχείρημα το γεγονός ότι αυτά δε γίνονται πουθενά, το ότι δηλαδή η κατάσταση είναι δύσκολη και αρνητική σε όλο τον κόσμο, όπου επικρατεί το καπιταλιστικό σύστημα», προσθέτοντας «δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να το δοκιμάσουμε, που πρέπει να το τολμήσουμε, που αξίζει και τις θυσίες και τις δυσκολίες που θα έχει να αντιμετωπίσει ο λαός».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τρεις ασθενείς νεκροί από την πυρκαγιά στο ΨΝΑ... Δεμένους στα κρεβάτια τους τους βρήκε η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν μια ώρα σε κτίριο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Ένα ακόμη έγκλημα μιας "θεραπευτικής" πρακτικής που μετατρέπει τα ψυχιατρεία σε φυλακές. Ένα ακόμη έγκλημα της μνημονιακής εγκατάλειψης των δημόσιων νοσοκομείων, λίγο πριν την οριστική κατάργησή τους...
Σχολιο.- Μιλαμε για εγκλημα εκ προμελετης Ενας νοσηλευτης-τρια πρεπει να εχει υπο την ευθυνη του 20 αρρωστους μην προλαβαινοντας να αντιδρασει αν συμβει κατι σαν το σημερινο τραγικο συμβαν Ντροπη στις κουφαλες των μνημονιων παλιες και νεες ΥΓ.Εχω κοντινο μου προσωπο νοσηλευομενο και το ξερω απο μεσα ΥΓ.Αυτη την ερμη την ζωη μας ποτε θα την παρουμε στα χερια μας??????
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
“Terror Act”... το ανέμισμα της Παλαιστινιακής σημαίας "Τρομοκρατική ενέργεια"!
To σιωνιστικό κτήνος που εχει τη μορφη γυναικας, η Ayelet Shaked, που είχε δηλώσει στη διάρκεια της γενοκτονίας στη μαρτυρική Γάζα: "Πρέπει να σκοτώσουμε όλες τις Παλαιστίνιες μάνες", έγινε υπουργός δικαιοσύνης της κυβέρνησης του εγκληματία πολέμου Νετανιάχου και κατέθεσε στην ισραηλινή "βουλή" το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί ως τρομοκρατική ενέργεια το ανέμισμα της Παλαιστινιακής σημαίας στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη και ποινή 20ετή φυλάκιση! Ειρωνεία, υποκρισία... κατεχόμενα και για τον ΟΗΕ!
Μία και μοναδική είναι η απάντηση που αρμόζει στο σιωνιστικό-ναζιστικό ισραηλινό καθεστώς: Επανάσταση μέχρι τη Νίκη! Ένοπλος αγώνας για να σηκωθεί και ν' ανεμίσει η σημαία της Παλαιστίνης στην πρωτεύουσά του Παλαιστινιακού λαού, την Ιερουσαλήμ!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Υεμένη η εξόντωση συνεχίζεται... Eκεί τα παιδιά δεν προσελκύουν την ίδια "προσοχή" των δημοσιογράφων και ευαίσθητων πολιτικών, των φονιάδων των λαών!
Το σκοταδιστικό δικτατορικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίαςσυνεχίζει τη σφαγή του λαού της Υεμένης, μέσω αεροπορικών βομβαρδισμών! Όμως, αυτό το παιδάκι δεν έγινε ΠΟΤΕ πρωτοσέλιδο, όπως χιλιάδες άλλα στην Υεμένη... Αναρωτιέσαι γιατί;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ετσι γίνονται πλέον οι "ομιλίες" του Τζίφρα. Με κάγκελα, με αραιά καθίσματα φανατικών στελεχών με προσλήσεις μπροστά, με τέσσερις κλούβες ΜΑΤ, με αμέτρητους ασφαλίτες, που ξεπερνουν σε αριθμο τους παρεβρισκομενους παλαμακιστες.
Και μετά την "ομιλία" γέλια και χαρές σε χλιδάτη βιλίτσα στο Σούνιο, και με λογαριασμούς ρεκόρ σε πολυτελές εστιατόριο της περιοχής. Και τα Φάμπια με τους φάρους αναμμένους, τις μηχανές σε περίπολο, τις κλούβες με τα γουρούνια σε αναμονή. Ζει την μεγάλη ζωή, τα αργύρια της προδοσίας.
Εκεί κωλόπαιδο, το φόβο μας νά 'χεις! Την οργή του λαού. Να μην ξέρεις πότε, από πού και από ποιούς θα σου έρθει.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
«Αδειασμα» από Γλέζο: Θα ψηφίσω ΚΚΕ – Δεν συνεργάζομαι με όσους λένε η Ελλάδα εκτός ευρώ
Σχολιο.- Μάλλον το ΚΚΕ αδειάζει λέγοντας πως το επιλέγει επειδή θέλει ...παραμονή στην ΕΕ!!!! "Απόλαυση"!!!.... Πάντως όταν μας έμπαζαν σε ΕΕ και στην ΟΝΕ, η τότε ηγεσ'ία του ΚΚΕ (πολύ σωστά) λκατάγγελνε δτριμύτατα πως αυτά εντείνουν εξάρτηση και ταξική εκμετάλλευση του ελληνικού λαού σε συνθήκες καπιαλισμού... Τώρα "ανακάλυψε" η ηγεσ'ια του πως πρέπει να μείνει "αδιάφορη"(που σημαίνει ωμή στήριξη της υπάρχουσας κατ'αστασης εντός ΕΕ και ευρώ όσο θα υπάρχει καπιταλισμός...
Σχολιο.- Αφού μεταθέτει την έξοδο από το ευρώ στη δημιουργία και επικράτηση ενός ιδεολογικού σοσιαλιστικού μπλοκ στην ουσία λέει μέσα. Σχολιο.- που το θέλει το σοσιαλιστικο μπλοκ; δειθνως πανευρωπαϊκά ή στο εσωτερικο; Σχολιο.- καταρχήν εσωτερικά και βλέπουμε. Το βασικό είναι ότι ιδεολογικό μέτωπο εγώ δεν ξέρω στην ιστορία... Σχολιο.- Απλά η σημερινή ηγετική φράξια του, ακολουθεί την σεχταριστική τακτική Πουλιόπουλου δεκαετίας του΄20, που σημαίνει μονομιάς άλμα στον σοσιαλισμό, αλλιώς κάθε ενδιάμεσο στάδιο εθνικοανεξαρτησιακό, λαϊκοδημοκρατικό, είναι ..."προδοσία" του "ταξικού αγώνα".... Σχολιο.- Ποιό πολύ προς την τρίτη περίοδο της κομιντερν τους βλέπω
Σχολιο.- Καμιά σχέση!!! Ίσα ίσα, επί Στάλιν τότε, για να λέμε του στραβού το δίκιο, η γενική γραμμή της Κομιντέρν ήταν τα Λαϊκά Μέτωπα με ευρύτερες δυνάμεις! Επί Ζαχαριάδη πχ υπογράφτηκε το σύμφωνο σύμπραξης ΚΚΕ-Φιλελευθέρων κατά του Μεταξά (Σοφούλη Σκλάβαινα) που το απεμπόλησαν οι Φιλελέυθεροι και ψήφισαν Μεταξά τον Απρίλη 36 κι έκανε δικτατορία τον Αύγουστο...Στην Γαλλία το σταλινικό τότε ΚΚΓαλλίας, έκανε συγκυβέρνηση Λαϊκού Μετώπου με το Σοσαιλ. Κόμμα. Μόνο οι τροτσκιστες ήταν αντίθετοι και τα θεωρούσαν ταξική ...συμφιλίωση κλπ...
Σχολιο.- Λάθος μετά το 33 και την άνοδο του Χίτλερ έγινε αυτό με γραμματέα το Ντιμιτρώφ. Από το 28 έως το 33 είχαμε την τρίτη περίοδο με γραμματέα ακόμη το Μπουχάριν όπου στις αναπτυγμένες χώρες δεν επιτρεπόταν τίποτε άλλο παρά η διεκδίκηση της σοσιαλιστικής επανάστασης.
Σχολιο.- Μα ο Ζαχαριάδης με καθοδήγηση της Κομιντέρν ανέτρεψε την γραμμή Πουλιόπουλου-Μπουχαρινικών-Τροτσκιστών "τ'άξη εναντίον τάξης κι εξάλλου ΑΠΟ ΤΟ 1925 ΟΙ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΣΤΑΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ (ΑΡΧΙΚΑ) ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΧΩΡΑ,μετά την αποτυχία των επαναστάσεων σε Γερμανία, Ουγγαρία κλπ...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τότε, ούτε ένα δάκρυ... από την "πολιτισμένη" δύση!
Δεν έγινε πρωτοσέλιδο, ήταν η σφαγή των εκλεκτών της Ε.Ε., των νεοναζί της Ουκρανίας! 2 Μάη 2014... Η Σφαγή της Οδησσού!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποιο ΜΜΕ, δημοσιογράφος, μπλόγκερ... διαθέτει αδένες (στην καθομιλουμένη: όρχεις) και θα δημοσιοποιήσει αυτή τη φωτογραφία από τον φόνο μικρού παιδιού;
Αυτή η μικρή κρατάει στην αγκαλίτσα της το απεκεφαλισμένο σωματάκι της αδελφούλας της... Κι όμως δεν αποτελεί είδηση για τα ΜΜΕ και τους "φιλάνθρωπους" της δύσης και των ΜΚΟ βορείων προαστίων της Αθήνας... Ας δούμε την... υποκρισία και την "παγίδα" που στήνουν οι φονιάδες των λαών: Αυτός ο πατέρας της αποκεφαλισμένης μικρούλας... δεν εξυπηρετεί την πολιτική της νέας τάξης...
Επίδειξη δύναμης των φονιάδων τζιχαντιστών στη Mosul, με τα υπερσύγχρονα οχήματα του αμερικάνικου στρατοιύ... Ώρα είναι να μας πουν ότι τα "έκλεψαν" σε κάποια Λαϊκή Αγορά και όταν περνούσαν από την Τουρκία και την Σαουδική Αραβία..., νόμισαν ότι είναι ασθενοφόρα... 2,300 υπερσύγχρονα αμερικάνικα στρατιωτικά οχήματα Humvee, του αμερικάνικου στρατού, διαθέτει και τα μάλιστα τα εκθέτει, η ISIS, η οργάνωση του "ισλαμικού κράτους" των τζιχαντιστών, που δήθεν πολεμούν οι "πολιτισμένοι" της δύσης!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γι' αυτό το μωρό δεν έχουν δάκρυα τα "πολιτισμένα" κτήνη της νεοναζιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα MME, οι δημοσιογράφοι των ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ...
Η μικρή στην αγκαλιά του τραγικού πατέρα, είναι ρωσόφωνη στο αντιφασιστικό Ντονμπάς, δεν είναι στην ίδια μοίρα με τα μικρά θύματα του Αιγαίου, της Μεσογείου... Ακόμη και τα "δάκρυα" των "πολιτισμένων" Ευρωπαίων είναι επιλεκτικά, έχουν συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση... Τα μικρά παιδιά, θύματα της πολιτικής των "πολιτισμένων" δυτικών από τη Συρία, αποδίδονται στον Άσαντ κι όχι στους φοινιάδες τζιχαντιστές, τους μισφοθόρους που βαπτίσουν "εκδημοκρατιστές" της "αραβικής άνοιξης made in USA"... Τα μικρά παιδιά στην Ουκρανία, θύματα της ίδιας πολιτικής (εγκαθίδρυση νεοναζιστικής χούντας στην Ουκρανία από την Ε.Ε.), δεν υπάρχουν, ή είναι παράπλευρες απώλειες ενός... νέου μετώπου "εκδημοκρατιστών" στο Αντιφασιστικό Ντονμπάς... Υποκριτές... Φονιάδες των Λαών!
Κι απόλυτη υποκρισία των πρόθυμων Μερκελιστών στην αποικία του 4ου Ράιχ, που ακόμη θέλουν να την ονομάζουν Ελλάδα: Ο πρωθυπουργός Τσίπρας σε θερμή χειραψία με την μαριονέτα της Δύσης στην Ουκρανία Ποροσένκο... Ντρεπόμαστε για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, όπως ακριβώς για τους Μερκελιστές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!
Ο πρώην πρωθυπουργός δεν γνώριζε ότι διαδηλώνει μαζί με τους "εξεγερμένους" εναντίον του "δικτάτορα" Άσαντ, τον Ιούλη του 2014; Γιατί συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛάΟΣ και σια... την υποστήριξη των ΝΑΤΟϊκών μισθοφόρων και το δολοφονικό τους έργο στη Συρία; Μάλιστα, η Ελλάδα συμμετέχει -μαζί με την «Βόρεια Κύπρο», δηλαδή το ψευδοκράτος, μαζί με το Κόσοβο και την «Μακεδονία», δηλαδή τη FYROM και τις γνωστές χώρες των τραπεζοϋπαλλήλων της ΕΕ-, στην Ομάδα Φίλων του Λαού της Συρίας (τους μισθοφόρους τρομοκράτες)...
Ο Βενιζέλος, που απαιτούσε στρατιωτική επέμβαση εναντίον του Άσαντ... για τα "χημικά όπλα" που χρησιμοπούν οι μισθοφόροι της "πολιτισμένης" δύσης...
Κι από κοντά ο ΓΑΠ... Το ξεβράκωμα του γιωργάκη Παπανδρέου:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Γερμανικός καιροσκοπισμός σε όλο του το μεγαλείο!‏
Η είδηση ... Η Γερμανία που αποτελεί τον τελικό προορισμό για πολλούς από τους ανθρώπους που αιτούνται άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή των... διαδικασιών της συνθήκης του Δουβλίνου για τους πρόσφυγες που προέρχονται από την Συρία.
Ο σχολιασμός ... Θεωρώ ότι ο Γερμανικός αυτός καιροσκοπισμός είναι μια ευκαιρία για την Ελληνική πολιτεία να καταγγείλει επιτέλους την περιβόητη συνθήκη του Δουβλίνου η οποία όπως είναι γνωστό εγκλωβίζει στην Ελλάδα και γενικά στον Ευρωπαϊκό Νότο όλες αυτές τις χιλιάδες των λαθρομεταναστών. Οι Γερμανοί λοιπόν για άλλη μία φορά δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο τους αφού ναι μεν καταργούν πολύ σωστά την συνθήκη και δηλώνουν πρόθυμοι να φιλοξενήσουν ένα σημαντικό αριθμό μεταναστών αλλά επιλέγουν την εθνικότητα αυτών!!! Μοιάζουν σαν τους ζωέμπορους που διαλέγουν μέσα από το κοπάδι τα καλύτερα ζώα προκειμένου να κερδίσουν περισσότερα χρήματα από την εκμετάλλευση τους. Στην προκειμένη περίπτωση τα "παχουλά ζώα" είναι οι Σύριοι μετανάστες οι οποίοι είναι οι μόνοι που γίνονται δεκτοί από τους Γερμανούς τυχοδιώκτες. Με απλά λόγια οι απόγονοι του 3ου Ράιχ ζητούν να πάρουν όσους έχουν γεμάτο το πορτοφόλι μιας και οι Σύριοι ξεχωρίζουν από όλους τους άλλους για την οικονομική τους κατάσταση αλλά και για το μορφωτικό τους επίπεδο και αφήνουν την "σαβούρα" κατ΄αυτούς δηλ. τους πραγματικά εξαθλιωμένους και εντελώς αμόρφωτους σε εμάς. Καταλαβαίνετε βέβαια τι κινδύνους εγκυμονεί ο εγκλωβισμός όλων αυτών των ανθρώπων στην χώρα μας οι οποίοι είναι σίγουρο ότι στο άμεσο μέλλον θα μετατραπούν σε έναν οργισμένο όχλο ο οποίος θα διεκδικήσει με όλους τους τρόπους σε μια διαλυμένη χώρα, το ψωμί, το νερό και την στέγαση του. Αυτοί όλοι που τώρα μάχονται για τις πρωτιές ή την είσοδό τους στην επερχόμενη Βουλή θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν τον επερχόμενο κίνδυνο και να κάνουν ένα τάιμ άουτ στις πολιτικές τους αντιπαραθέσεις προκειμένου να συμφωνήσουν σε άμεσα μέτρα για αυτό το μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα. Αν κάποιοι από αυτούς αισθάνονται στο ελάχιστο ότι είναι Έλληνες ας προτείνουν μονομερώς την άμεση κατάργηση της συμφωνίας του Δουβλίνου όχι επιλεκτικά όπως έκαναν οι Γερμανοί αλλά για όλους τους οποίους θα πρέπει να αρχίσουμε να εφοδιάζουμε με ταξιδιωτικά έγγραφα να πηγαίνουν εκεί που πραγματικά θέλουν. Το βέβαιο όμως είναι ότι λόγω της μέχρι τώρα αδράνειας και γενικευμένης ανικανότητας των αρχών πολλοί συμπατριώτες μας προκειμένου να υπερασπιστούν τις οικογένειες και την ζωή τους αρχίζουν να προετοιμάζονται για τα χειρότερα τα οποία εύχομαι να μη τα ζήσουμε ποτέ γιατί θα είναι οδυνηρά για όλους μας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκλονιστικές φωτογραφίες εξώσεων που δείχνουν την πραγματική κρίση στην Ισπανία Ο Andres Kudacki φωτογράφισε το δράμα που εκτυλίσσεται στις εξώσεις των Ισπανών από τα σπίτια τους.
Στην Ισπανία λίγα πράγματα είναι πιο τρομακτικά από το να δεις την αστυνομία να στέκεται έξω από την πόρτα του σπιτιού σου. «Έρχονται ξημερώματα. Αποκλείουν την περιοχή γύρω από το σπίτι σε απόσταση δύο τετραγώνων. Αν οι ένοικοι δεν ανοίξουν την πόρτα τότε τη σπάνε», λέει ο φωτογράφος Andres Kudacki. Καθώς φωτογράφιζε για το Associated Press στη Μαδρίτη το 2012 ο Kudacki ξεκίνησε ένα project σχετικά με τις εξώσεις που διήρκησε τρία χρόνια, με σκοπό να δείξει μια διαφορετική πλευρά της ισπανικής οικονομικής κρίσης από αυτή που επικρατεί στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Oι φωτογραφίες του θα εκτεθούν στο φετινό φεστιβάλ των φωτορεπόρτερ Visa pour l'Image στην πόλη Περπινιάν της Γαλλίας, σε μια περίοδο που τα οικονομικά δεινά της Ισπανίας έχουν επισκιαστεί από εκείνα της Ελλάδας. Ο Kudacki με τις φωτογραφίες του δίνει "πρόσωπο" σε μια κρίση που έχει οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους στο δρόμο από το 2008 που ξεκίνησαν οι εξώσεις λόγω της κατάρρευσης της αγοράς ακινήτων. Το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία βρίσκεται στο 22.5%, το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρώπη μετά την Ελλάδα, γεγονός που κάνει αδύνατο για πολλούς να πληρώσουν ενοίκιο ή να ξεπληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια. «Όλοι γνωρίζουν κάποιον που του έχει γίνει έξωση», υποστηρίζει ο φωτογράφος.
«Η αστυνομία δε θέλει να είναι το "πρόσωπο" των εξώσεων διότι εκτελούν απλά εντολές του δικαστηρίου. Αλλά θα τις εκτελέσουν πάση θυσία.»
Η τραγωδία αυτή συνεχίζεται και επαναλαμβάνεται καθημερινά, λέει ο Kudacki που αρχικά μάθαινε για τις εξώσεις από την ακτιβιστική οργάνωση για τα στεγαστικά δικαιώματα Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH). Σύντομα έφτασε να καλύπτει φωτογραφικά τέσσερις εξώσεις την εβδομάδα. «Αυτοί που χάνουν τα σπίτια τους», λέει, «συνήθως αναγκάζονται να ξανακατοικήσουν σε διαμερίσματα που έχουν εκκενωθεί και μετά από λίγο καιρό τους ξανακάνουν έξωση.» Το χειρότερο είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί συχνά αντιμετωπίζονται από την αστυνομία με αδιανόητη σκληρότητα. «Οι αστυνομικοί τους κλωτσάνε και φτάνουν μέχρι το σημείο να τους ζουλάνε τα μάτια με τα δάχτυλά». Την πιο σκληρή αντιμετώπιση όμως τη φυλάνε για μέλη του Τύπου. «Η αστυνομία δε θέλει να είναι το "πρόσωπο" των εξώσεων διότι εκτελούν απλά εντολές του δικαστηρίου. Αλλά θα τις εκτελέσουν πάση θυσία.» Κατά τη διάρκεια μιας έξωσης συνέλαβαν τον Kudacki ο οποίο βρέθηκε αντιμέτωπος με τέσσερα χρόνια φυλάκιση, πριν οι δικηγόροι του καταφέρουν να απορριφθούν οι κατηγορίες εναντίον του. Παρά το ρίσκο που έπαιρνε, το σημαντικό είναι ότι η δουλειά του προκάλεσε αλλαγή προς το καλύτερο. Μεταξύ άλλων φωτογράφισε μια 86χρονη χήρα, την Carmen Ayuso, η οποία σύντομα έγινε το σύμβολο της κρίσης αφού το πορτρέτο της έγινε viral μέσω Twitter. «Ζούσε στο σπίτι της 50 χρόνια. Η περίπτωσή της ευαισθητοποίησε τους πάντες. Μια τοπική ομάδα ποδοσφαίρου δώρισε όλα τα έσοδα από έναν αγώνα τους ώστε να τη βοηθήσουν.»
Εκτός από τον άμεσο αντίκτυπο που είχε η δουλειά του στη ζωή της Carmen, θεωρεί σπουδαία την ευκαιρία που του δίνεται ως φωτορεπόρτερ να εκθέσει τη δουλειά του στο Visa pour l'Image. "Όταν η αστυνομία προσπαθεί να με συλλάβει ή να μου σπάσει την κάμερα μου λένε "Η δουλειά σου είναι ένα τίποτα." Αλλά το Visa pour l'Image έχει πολύ καλή φήμη κι αυτό δείχνει ότι η δουλειά μου είναι σημαντική και μετράει για την κοινωνία».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ Κατάπαυση πυρός με μεγάλες αντιθέσεις
ΝΤΟΝΕΤΣΚ.-- Τρίτη μέρα χωρίς βομβαρδισμούς από την πλευρά των δυνάμεων της ναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου κατά των περιοχών της Ανατολικής Ουκρανίας ήταν η χτεσινή. Η λεγόμενη συμφωνία του Μινσκ της 12ης Φλεβάρη φέτος φαίνεται για πρώτη φορά να τηρείται, τουλάχιστον στο σκέλος της κατάπαυσης του πυρός, κάτι που επιβεβαιώνει και ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία της Ευρώπης που την επιτηρεί, αν και η απομάκρυνση των βαρέων όπλων από τη γραμμή αντιπαράθεσης τουλάχιστον 30 χιλιόμετρα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από την πλευρά της ουκρανικής κυβέρνησης.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη που έχει την ξεχωριστή σημασία, οι αρχές της ΛΔ του Ντονέτσκ ανακοίνωσαν ότι πλέον το επίσημο νόμισμα συναλλαγών θα είναι το ρωσικό ρούβλι και θα υπάρξει ρύθμιση τιμών. Η αναλογία με την ουκρανική χρίβνια ορίστηκε στα 2,9 ρούβλια.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Ταυτόχρονες πιέσεις για «λύση» και επέμβαση...
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Η δραματική αύξηση τεράστιων προσφυγικών ροών από τη Συρία σε χώρες της Δύσης φαίνεται πως δημιουργεί αφενός πιέσεις και ζυμώσεις για επανεκκίνηση της διπλωματικής διαπραγμάτευσης μεταξύ ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, αφετέρου χρησιμοποιείται ως αφορμή για την κλιμάκωση της επέμβασης που πραγματοποιούν εδώ και χρόνια οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Σε αυτήν τη φάση, βασικοί σύμμαχοι του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Ασαντ (Ιράν, Ρωσία, Σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου) φαίνεται πως παραμένουν στο πλευρό του και προσπαθούν να πυροδοτήσουν μία νέα διπλωματική προσπάθεια αποκρούοντας τις δυτικές και αραβικές πιέσεις για εξοστρακισμό του Σύρου ηγέτη από το μελλοντικό πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ενας από αυτούς ήταν χτες και ο Ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν που μετά τη συνάντησή του με τον Σύρο ηγέτη στη Δαμασκό σημείωσε ότι ο πρόεδρος Μπασάρ Ασαντ έχει να παίξει «ζωτικό ρόλο στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και σε οποιαδήποτε διαδικασία πολιτικής διευθέτησης του καταστροφικού πολέμου στη Συρία». Στην ίδια συνέντευξη Τύπου στη Δαμασκό συμμετείχε και ο Σύρος υφυπουργός Εξωτερικών Φαϊσάλ Μεκντάντ που τόνισε ότι η Συρία έχει θέσει ορισμένα ερωτήματα στον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ σε σχέση με μία νέα διπλωματική πρωτοβουλία και θα γνωστοποιήσει τη στάση της «αφού λάβει απαντήσεις».
Χερσαία επέμβαση από χώρες της Μ. Ανατολής βλέπει ο Κέρι...
Και ενώ διαφαίνονται στον ορίζονται διπλωματικές προσπάθειες με επίκεντρο τη Συρία, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, επανέφερε στο τραπέζι την όξυνση της κρίσης ως «αφορμή» για την πραγματοποίηση μιας χερσαίας επέμβασης στο συριακό έδαφος «στο μέλλον» από χώρες της Μέσης Ανατολής που στηρίζουν τον ιμπεριαλιστικό συνασπισμό των ΗΠΑ. Μιλώντας στο CNN, ο Κέρι προέβλεψε ότι το ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος και κατά τη διάρκεια της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τονίζοντας: «Χρειάζεται να αναπτυχθούν χερσαίες δυνάμεις επί του πεδίου. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό θα συμβεί την κατάλληλη στιγμή...». Διόλου τυχαία ο Κέρι τα είπε αυτά μετά τη συνάντησή του με το Σαουδάραβα ομόλογό του, Αντελ αλ Τζουμπέιρ. Υπό το βάρος των παραπάνω σχεδιασμών και κινήσεων, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι «τουλάχιστον 2.000 Σύροι πρόσφυγες» πνίγηκαν στη Μεσόγειο προσπαθώντας να πλησιάσουν στην Ευρώπη από το 2011 και ότι δεν φαίνεται να υπάρχει «φως» στον ορίζοντα για σύντομο τερματισμό του πολέμου. «Η παγκόσμια αποτυχία προστασίας των Σύρων προσφύγων μεταφράζεται πλέον σε κρίση στην νότια Ευρώπη», διαπιστώνει η έκθεση.
Φόβος επιδημιών από την έλλειψη νερού
Το δίκτυο υδροδότησης της Συρίας, το οποίο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τους βομβαρδισμούς και τις συγκρούσεις, κινδυνεύει να καταρρεύσει αυξάνοντας την απειλή για το ξέσπασμα επιδημιών τύφου ή χολέρας προειδοποίησε χτες η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).
Ανατινάζουν τα μνημεία για το κέρδος λέει ο Ρ. Φισκ
Στις ιδιωτικές συλλογές αρχαιοκαπήλων βρίσκονται ήδη σημαντικά τμήματα από τα μνημεία της Παλμύρας που λεηλατούν και στη συνέχεια ανατινάζουν με εκρηκτικά οι τζιχαντιστές του ΙΚ στη Συρία αναφέρει ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας ΙΝΤΙΠΕΝΤΕΝΤ. Η εφημερίδα εξηγεί ότι οι τζιχαντιστές ανατινάζουν αρχαίους ναούς στην Παλμύρα, αφενός γιατί αυτό αυξάνει την τιμή των αρχαιοτήτων από τους διεθνείς αγοραστές προϊόντων αρχαιοκαπηλίας, αφετέρου γιατί τα εκρηκτικά «εξαφανίζουν» ποιες ακριβώς αρχαιότητες λεηλάτησαν οι δράστες... Ετσι, το ΙΚ αρχικά επιλέγει τους στόχους με βάση τα «τιμολόγια» ιδιωτών «συλλεκτών», αφαιρεί από το (υπό λεηλασία) μνημείο ό,τι έχει αξία: αγάλματα, ανάγλυφες παραστάσεις, ψηφιδωτά, τα οποία, με ενδιάμεσο σταθμό την Τουρκία, διοχετεύονται στις «διεθνείς αγορές» με κέρδος εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
UNICEF ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ Χωρίς σχολεία 13.900.000 παιδια
Στο περιθώριο οποιουδήποτε εκπαιδευτικού συστήματος βρίσκονται περίπου 14.000.000 παιδιά και έφηβοι σε τουλάχιστον εννιά χώρες της Μέσης Ανατολής που πλήττονται από πολέμους και περιφερειακές συγκρούσεις, διαπιστώνει η έκθεση της UNICEF με τίτλο «Η Εκπαίδευση στην πυρά». Τραγικά θύματα του πολέμου που προκαλεί ο ιμπεριαλισμός - κάτι που κρύβει η συγκεκριμένη οργάνωση - είναι περίπου το ένα έκτο του πληθυσμού παιδιών και εφήβων σε Συρία, Ιράκ, Υεμένη, Λιβύη, Σουδάν. Στα συμπεράσματα εμπεριέχεται και η εκτίμηση ότι υπονομεύεται δραματικά το μέλλον μίας ολόκληρης γενιάς, καθώς ακόμη και εάν γλιτώσουν από τις βόμβες, δε θα καταφέρουν πολλά από αυτά να γλιτώσουν από τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, την υπόλοιπη ζωή τους. Ο επικεφαλής της διεύθυνσης της UNICEF για τη Βόρεια Αφρική και Μ. Ανατολή, Πίτερ Σάλαμα, ανεβάζοντας τον αριθμό των ολοσχερώς ή μερικώς κατεστραμμένων σχολείων χωρών της περιοχής σε τουλάχιστον 9.000, σημειώνει ότι πολλά από αυτά δε βρίσκονται μόνον στη Συρία ή στην Υεμένη, αλλά και στη Λωρίδα της Γάζας, που πέρσι καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από τις βόμβες των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων. Από τα 13.900.000 παιδιά και εφήβους χωρών της περιοχής που δεν μπορούν να πάνε σχολείο λόγω πολέμου, τα 2.700.000 είναι από τη Συρία, τα 3.000.000 από το Ιράκ, τα 2.000.000 από τη Λιβύη, τα 2.900.000 από την Υεμένη. Θύματα του πολέμου πέφτουν και χιλιάδες εκπαιδευτικοί που είτε σκοτώθηκαν, είτε εγκατέλειψαν τις θέσεις τους λόγω των συγκρούσεων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΕΚΙΝΟ.-- Συνολικά 14 συμφωνίες υπέγραψαν οι πρόεδροι της Κίνας και της Βενεζουέλας, Σι Τζινπίνγκ και Νικολάς Μαδούρο κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Κίνα. Οι τομείς όπου διευρύνεται η συνεργασία είναι η εξορυκτική βιομηχανία πετρελαίου και χρυσού, οι μηχανοκατασκευές, τα δομικά υλικά, οι νέες τεχνολογίες, πολιτιστικές ανταλλαγές. Επίσης, η Κίνα θα δανείσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια για ανάπτυξη νέων πετρελαιοπηγών σε συνεργασία με κινέζικα μονοπώλια.
ΣΑΝΑΑ.-- Τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ» ανέλαβαν χτες την ευθύνη της προχτεσινής βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας σε σιιτικό τζαμί στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά που προκάλεσε το θάνατο 28 ατόμων.
ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Το μεγαλύτερο αριθμό εκατομμυριούχων από όλες τις χώρες της Αφρικής διαθέτει η Νότια Αφρική, καθώς η συγκεκριμένη χώρα φιλοξενεί στο έδαφός της (σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Αφροασιατικής Τράπεζας, AfrAsia Bank),το 30% του συνολικού αριθμού των 163.000 Αφρικανών που έχουν τραπεζικές καταθέσεις άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Περίπου 23.400 από τους Νοτιοαφρικανούς εκατομμυριούχους κατοικούν στο Γιοχάνεσμπουργκ, ακολουθεί το Κάιρο της Αιγύπτου όπου ζουν πάνω από 10.200 εκατομμυριούχοι και έπεται το Λάγκος της νότιας Νιγηρίας με 9.100.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένα μεγάλο ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ όχι μόνο στους ιμπεριαλιστές της σκατοΔύσης που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι αλλά και στα ντόπια τσιράκια τους στη Μ. Ανατολή (Σ. Αραβία, ΗΑΕ, Κατάρ, Μπαχρέιν κλπ) που όχι μόνο χρηματοδοτούν τους φασίστες της ΙSIS και τα υπόλοιπα καθάρματα που ξέσκισαν τη Συρία αλλά δεν έχουν δεχτεί και ούτε έναν πρόσφυγα από εκεί τη στιγμή που στον κατά πολύ φτωχότερο Λίβανο έχουν καταφύγει 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι! Μπουκώνουν τους λαούς τους με πετροδολάρια (ενδεικτικά:Κατάρ 70.000 δολάρια κατά κεφαλήν εισόδημα, ΗΑΕ 50.000) και αυτοί μόκο για τα εγκλήματα των σουλτάνων και εμίρηδών τους! Και έχουν ξεπατώσει 5 μήνες τώρα την Υεμένη, τη φτωχότερη χώρα στη Μ. Ανατολή όπου πριν τους βομβαρδισμούς ο μισός πληθυσμός ζούσε με λιγότερα από 2 δολάρια τη μέρα και τώρα λιμοκτονεί! Ψόφος στους πετρελαιάδες της αραβικής χερσονήσου!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ψιθυρίζεται ότι και το πλοίο με τα όπλα για το ISIS που πιάστηκε στη Μυτιλήνη, είναι συμφερόντων Μελισσανίδη. Θυμίζω είναι το δεύτερο δικό του με όμοιο περιεχόμενο που αποκαλύπτεται. (το πρώτο το βομβάρδισαν οι Λίβυοι για το λόγο αυτό).Να θεωρήσουμε ότι ο ελληνορθόδοξος αυτός πατριώτης διαδίδει τον ελληνικό πολιτισμό; Και οι πρόσφυγες που γεννούν τα έργα του μας απειλούν; Το υποτιθέμενο δαιμόνιο των ελλήνων (και ξένων φυσικά) εφοπλιστών, πάντα τέτοιο ήταν. Οι Βαρδινογιανναίοι φτιάχτηκαν από τα πανάκριβα ναύλα που εισέπραταν για να σπάνε το εμπαργκο στη Ν. Αφρική του απαρτχάιντ, όταν μαύρα παιδάκια δολοφονούνταν καθημερινά. Ο Λάτσης από τη μαύρη αγορά στην κατοχή, όταν λευκά παιδάκια πέθαιναν από την πείνα. Και ο μαυραγορητισμός συνεχίζεται σήμερα, μέσα και έξω από τα σύνορα, "παράνομα" (με το λαθρεμπόριο πετρελαίου, όπλων κλπ) και νόμιμα (με τις 56 φοροαπαλλαγές και το 4% φόρο εισοδήματος). Όταν 20χρονα παιδιά πεθαίναν στη Λάρισα από αναθυμιάσεις του μαγκαλιού, οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν ΦΠΑ στο πετρέλαιο!
Σχολιο.- Αλαφουζος, ο γκαγκστερ της Μεσογειου με τα σαπιοκαραβα που δεν μπορουσαν να πρσεγγισουν καν τις ακτες της Ισπανιας, της Πορτογαλιας της Γαλλιας, της Λ. Αμερικης κλπ. επειδη ειχαν καταστρεψει ολοκληρα οικοσυστηματα παγκοσμια. Ειχαν βουιξει ολα τα ΜΜΕ εκτος απο τα Ελληνικα. Οι πατριωτες Ελληναραδες, τα φασιστομουτρα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η συρία φιλοξένησε τους πρόσφυγες καυκάσιους το 1839 Η συρία φιλοξένησε τους πρόσφυγες αρμένιους το 1914 Η συρία φιλοξένησε τους παλαιστινίους προσφυγες το 1948 και 1967 Η συρία φιλοξένησε τους προσφυγες κουβετιανους το 1990 Η συρία φιλοξένησε τους προσφυγες του λιβάνου το 1996 Η συρία φιλοξένησε τους ιρακινούς πρόσφυγες το 2003 Η συρία φιλοξένησε τους προσφυγες του λιβάνου το 2006 Η συρία δεν έχει κλείσει τις πόρτες της στους πρόσφυγες, ούτε των μεταναστών και των ατόμων που διαφεύγουν από τους πολέμους. Η συρία δεν ζήτησε ποτέ θεωρήσης στα μέλη του αραβικού συνδέσμου. Η συρία πάντα φιλοξενούνταν όποιος το επιθυμεί.