Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Παρασκευη 25 Σεπτεμβριου 2015


Πολίτες ενάντια στην TTIP
2878609 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις 350.000
Αυτή τη στιγμή, η ΕΕ διαπραγματεύεται μια μυστική εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ. Η TTIP θα επιτρέπει σε πολυεθνικές όπως η Siemens, η Monsanto κι η Eldorado να μηνύουν την Ελλάδα σε μυστικά δικαστήρια και να ζητούν εκατομμύρια σε αποζημιώσεις,όποτε εκείνες κρίνουν ότι τα συμφέροντά τους πλήττονται από την εθνική μας νομοθεσία. Έτσι θα μπορούν ανεμπόδιστες να πλημυρίζουν τη χώρα μας με καρκινογόνα φυτοφάρμακα, βρώμικα εργοστάσια και μεταλλαγμένα τρόφιμα. Όμως, εκατοντάδες ομάδες πολιτών και οργανώσεις σε Ευρώπη και Ελλάδα ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να σταματήσουμε το πλιάτσικο της δημοκρατίας μας!! Το πανευρωπαϊκό ψήφισμα κλείνει σε λίγες μέρες και όλες οι υπογραφές θα παραδοθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα από μία φαντασμαγορική δράση που θα κορυφωθεί με μαζικές κινητοποιήσεις σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Πρόσθεσε τώρα το όνομά σου ενάντια στην TTIP, για να φτάσουμε τα 3.000.000 υπογραφές.
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Σας καλούμε να διακόψετε τις διαπραγματεύσεις για τη «Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων» (ΤΤΙΡ) με τις ΗΠΑ και να ακυρώσετε τη «Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία» (CETA) με τον Καναδά. Οι συμφωνίες αυτές περιλαμβάνουν ζητήματα μείζονος σημασίας (όπως η διευθέτηση διαφορών επενδυτή-κράτους και οι κανόνες σχετικά με την κανονιστική συνεργασία) και αποτελούν απειλή για τη δημοκρατία και το γράμμα του νόμου. Είμαστε ενάντια στην υποβάθμιση των εργασιακών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών, ιδιωτικών και καταναλωτικών προτύπων, καθώς και την απορρύθμιση των δημόσιων υπηρεσιών (όπως το νερό) και των πολιτιστικών αγαθών μέσα από αδιαφανείς διαπραγματεύσεις. Στηρίζουμε μια εναλλακτική εμπορική και επενδυτική πολιτική για την ΕΕ.
https://secure.avaaz.org/el/stop_ttip_greece/?fWwwJhb&pv=110
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Conseil de Sécurité de l'ONU: Sauver de la décapitation le jeune saoudien Ali Mohammed Al-Nimr
Συμβουλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Σωστε από τον αποκεφαλισμό από την Σαουδική Αραβια το νεαρό Ali Mohammed Al-NIMR
7095 υπογραφές. Προσεγγίστε τις 7500
Pourquoi c'est important Empêchez la décapitation et la crucifixion en public d'Ali Mohammed Al-Nimr
Au moment où l'Arabie Saoudite a pris la présidence du panel des droits de l'homme de l'ONU, Ali Mohammed Al-Nimr, un jeune saoudien de 21 ans a été condamné par les autorités de ce pays à la décapitation et à être crucifié ce jeudi 24 septembre 2014 (le jour de l'aïd el-adha, l'une des deux plus importantes fêtes musulmanes), pour la simple raison qu'il est chiite et qu'il a revendiqué que lui-même et les membres de sa communauté religieuse soient traités sur un pied d'égalité avec ses concitoyens sunnites. Ali Mohammed Al-Nimr a été arrêté alors qu'il n'était âgé que de 17 ans. Après un simulacre de procès vite expédié, il a été condamné à être décapité et crucifié sur la place publique pour avoir participé à une manifestation pacifique. La communauté internationale, représentée par l'ONU, peut-elle admettre que le pays qui préside l'une des plus importantes instances des droits de l'homme de cette même ONU procède à un véritable assassinat sous couvert de condamnation judiciaire ? L'ONU, son Conseil de sécurité, son Secrétariat général, les représentants de ses pays membres doivent tout faire pour sauver Ali Mohammed Al-Nimr. Sinon, comment peuvent-ils expliquer à ceux qu'ils sont censés représenter le fait qu'ils aient intronisé à la tête d'une importante instance de défense et de promotion des droits de l'homme un pays qui bafoue au quotidien de la manière la plus brutale et la plus rétrograde ces mêmes droits de l'homme et notamment les droits des femmes?
Γιατί έχει σημασία Αποτρέψτε τον αποκεφαλισμό και δημόσια σταύρωση του Αλί Μοχάμεντ Αλ-NIMR
Όταν η Σαουδική Αραβία αναλαμβάνει την προεδρία της ομάδας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ο Ali Mohammed Al-NIMR, 21 ετών νεαρός Σαουδική καταδικάστηκε από τις αρχές της χώρας με αποκεφαλισμό Αυτή και τη σταύρωση Πέμπτη, 24 του Σεπτεμβρίου 2014 (την ημέρα της al-Adha Eid, μια από τις δύο πιο σημαντικές μουσουλμανικές αργίες), για τον απλούστατο λόγο ότι είναι σιίτες και ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος και η Τα μέλη της θρησκευτικής κοινότητας του δεν αντιμετωπίζονται επί ίσοις όροις με τους σουνίτες συμπατριώτες του. Ο Ali Mohammed Al-NIMR συνελήφθη όταν ήταν ηλικίας άνω των 17 ετών. Μετά από μια παρωδία δίκης που αποστέλλονται γρήγορα, καταδικάστηκε να αποκεφαλιστεί και να σταυρωθη δημόσια για τη συμμετοχή σε μια ειρηνική διαδήλωση. Η διεθνής κοινότητα, εκπροσωπούμενη από τον ΟΗΕ, μπορεί να παραδεχτεί ότι η χώρα που προεδρεύει είναι ένας από τους πιο σημαντικούς φορείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ίδιου του ΟΗΕ πραγματοποιεί μια πραγματική δολοφονία υπό το πρόσχημα της δικαστικής ποινής; Τα Ηνωμένα Έθνη, το Συμβούλιο Ασφαλείας, τη Γενική Γραμματεία του, οι εκπρόσωποι των χωρών-μελών της πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σώθει ο Ali Mohammed Al-NIMR. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί με αυτά που υποτίθεται ότι πρέπει να εκπροσωπεί το γεγονός ότι έχουν απειλησει με το κεφάλι του μια σημαντική άμυνα του οργανισμού και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μιας χώρας που ποδοπατά κάθε μέρα στο δρόμο πιο βάναυσα και πιο οπισθοδρομικά αυτά τα ίδια τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των γυναικών;
https://secure.avaaz.org/fr/petition/Conseil_de_Securite_de_lONU_Sauver_de_la_decapitation_le_jeune_saoudien_Ali_Mohammed_AlNimr/?scWEQdb
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
O άλλος έριξε μπρίκι με καφέ σε εργαζόμενη που πήγε να ζητήσει τα λεφτά της προκαλώντας εγκαύματα στην ίδια και στο 2χρονο εγγονάκι της! Εγώ λοιπόν που δεν είμαι ''ευρωπαία'', ούτε ''πολιτισμένη'' και ούτε θεωρώ ότι ο ''διάλογος'' είναι πάντα η λύση αλλά έχω έντονο αίσθημα δικαίου που σε μια ταξική κοινωνία δεν μπορεί να συμπορευτεί ούτε με τον ''διάλογο'', ούτε με τον ''πολιτισμό'' δεν θα ικανοποιηθώ αν ο τύπος απλώς καταγγελθεί, αν γίνει ρόμπα, αν τον πάνε στα δικαστήρια, αν φάει πρόστιμο, αν καταστραφεί επιχειρηματικά, θα ικανοποιηθώ αν δυο - τρεις μαντράχαλοι ΤΟΝ ΣΑΠΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ!
Ένα ακόμη άγριο περιστατικό ρατσιστικής βίας με θύτη Ελληνα εργοδότη στο χωριό Ξυλοκέρα του Πύργου Ηλείας και θύματα μια 60χρονη από τη Βουλγαρία και το εγγονάκι της έρχεται στο φώς. Η γυναίκα, όπως καταγγέλλει στην εφημερίδα “Πατρίς”, δέχθηκε επίθεση διότι διεκδίκησε τα δεδουλευμένα της, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά το 2χρονο εγγονάκι της όταν ο εκνευρισμένος πρώην εργοδότης της, πέταξε εναντίον τους μπρίκι με καυτό καφέ. Σύμφωνα με το patrisnews.com: Επίθεση από τον άνθρωπο στον οποίο εργαζόταν τα τελευταία χρόνια, δέχθηκε, μια 60χρονη γυναίκα από την Βουλγαρία, που καταγγέλει το περιστατικό στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ». Ο λόγος της επίθεσης, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της γυναίκας, είναι τα χρήματα που της χρωστούσε ο εργοδότης της και εδώ και δύο χρόνια δεν της έδινε προφασιζόμενος οικονομικούς λόγους. Το περιστατικό αυτό, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, αφού από την επίθεση που δέχθηκε η γυναίκα, σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλει, τραυματίσθηκε σοβαρά το δύο ετών εγγονάκι της, το οποίο είχε εκείνη την ώρα μαζί της. Πιο συγκεκριμένα, η άτυχη, Γεωργία Ράτκα Γεωργίεβα, πήγε την περασμένη εβδομάδα, μαζί με το δύο ετών εγγόνι της και τον ανιψιό της, να ζητήσει τα χρήματα – ποσό των 120 ευρώ – που της χρωστούσε ο πρώην εργοδότης της σε χωριό του δήμου Πύργου, όπου αυτός διαμένει. Όμως, η μια κουβέντα έφερε την άλλη και η ηλικιωμένη δέχθηκε επίθεση, από τον άνδρα, ο οποίος φανερά εκνευρισμένος φέρεται να πέταξε προς το μέρος της, μπρίκι με καυτό καφέ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το υγρό να πετύχει την ίδια στο στέρνο αλλά ακόμα πιο πολύ το άτυχο αγοράκι – μόλις δύο ετών – που εκείνη την ώρα η γυναίκα κρατούσε στην αγκαλιά της. Όπως κατήγγειλε η κ. Ράτκα, ο πρώην εργοδότης της, προσπάθησε να της επιτεθεί ξανά ωστόσο ο ανιψιός της που ήταν μαζί της, την προστάτευσε και την πήρε μακριά από το σπίτι. Το δύο ετών αγοράκι, έπρεπε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπου εκεί οι ιατροί, όπως αναφέρει η ηλικιωμένη γυναίκα, έκριναν αναγκαία τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο της Πάτρας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΣΦΑΖΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ
Σας φαίνεται μυστήριο που η Δύση πολλές φορές στην καθ ημάς αλλά και στην Μέση Ανατολή βομβαρδίζει τους εχθρούς για να προστατέψει τους συμμάχους της ,αλλά δεν κόπτεται και πολύ αν οι βόμβες πλήττους και του τοπικούς συμμάχους τους; Κάτι τέτοιο συνέβη το 1999 στο Κόσσοβο, όπου οι δυτικοί βομβάρδιζαν ανάκατα Σέρβους και Κοσσοβάρους με σκοπό να φύγουν οι Σέρβοι από την περιοχή και να δοθεί η περιοχή στους Κοσσοβάρους. Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και φέτος αρχές του καλοκαιριού , όπου η Δύση επιδόθηκε σε βομβαρδισμούς κατά των εχθρών της (εντός ή εκτός πολλών εισαγωγικών αν θέλετε) του Ισλαμικού κράτους που δρα στην Συρία, αλλά πλείστες όσες βόμβες έπληξαν θέσεις ανταρτών του YPG , του κούρδικου αντάρτικου στρατού που έχει εκδιώξει από αρκετές περιοχές δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους Στο άκουσμα των παραπάνω ειδήσεων πάντα το πρώτο αίσθημα ήταν η απορία πριν ακολουθήσει η πολιτική ανάλυση.
Ιστορικά όμως δεν είναι κάτι το πρωτοφανές. Το 1099 οι Σταυροφόροι της Δύσης φτάσαν έξω από την Ιερουσαλήμ , με σκοπό να την απελευθερώσουν από τους μουσουλμάνους Φατιμίδες Αιγυπτίους, οι οποίοι λίγο νωρίτερα την είχαν καταλάβει από τους μουσουλμάνους Σελτζούκους Τούρκους Οι Φατιμίδες είχαν κοινούς εχθρούς με τους Σταυροφόρους , τους μουσουλμάνους σουνίτες άραβες και Τούρκους και ως εκ τούτου θεώρησαν πως οι Δυτικοί δεν θα τους επιτεθούν αλλά θα συμμαχήσουν μαζί τους. Αντ αυτού οι Σταυροφόροι τον Ιούλη του 1099 επιτέθηκαν στην πόλη ακι γρήγορα βρέθηκαν εντός αυτής. Ο Ραϋμουνδός , ο επικεφαλής τους συμφώνησε με τον άραβα φρούραρχο της πόλης να επιτρέψουν την εκκένωση της πόλης από τους Φατιμίδες, αλλά μόλις εισήλθαν εντός της ξεκίνησε μια ανελέητη σφαγή όχι μόνο κατά των Φατιμίδων, αλλά και των μουσουλμάνων γενικότερα αλλά και των Εβραίων και των χριστιανών κατοίκων της πόλης. Από το λουτρό αίματος ελάχιστοι κάτοικοι της πόλης γλίτωσαν πριν την απελευθερώσουν από τους μουσουλμάνους για λογαριασμό των σφαγιασθέντων , μεταξύ άλλων χριστιανών της πόλης.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαδώστε ..., «Αίσχος» ! , Γερμανοί ακτιβιστές της «Επιτροπής Αλληλεγγύης με την Ελλάδα» ( Griechenland-Solidaritaetskomitee ) τάσσονται κατά των «λαϊκών συμφερόντων» ( του «Syriza» η του 20 % των Πολιτών της Ελλάδας ) και διαδηλώνουν με «χάπενινγκ» στο Βισμπάντεν, έξω από το τοπικό κοινοβούλιο του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Έσσης - ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ – ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ “FRAPORT” ( «καλέ δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση» ! , είχε πει προεκλογικά ένας «υπουργός» του υπό – Κηδεμονία Κρατιδίου μας , απλά «πρόκειται για την «παράδοση περιουσίας από ένα κράτος σ΄ένα άλλο κράτος , πάλι «δημόσια» θα είναι η διαχείριση τους» !!! ). Ντροπή στους «Γερμανούς ιμπεριαλιστές» να διαδηλώνουν κατά του «Σοσιαλιστικού τους Κράτους» , Αυτά δεν θα γίνονται στο μέλλον , στην «Άλλη Ευρώπη» του Σύριζα. Όποιος θέλει ας μεταφράσει και διαδώσει την ενδιαφέρουσα ανάρτηση / είδηση των Γερμανών αλληλέγγυων με τον ελληνικό λαό /
Protestaktion gegen die Übernahme profitabler griechischer Regionalflughäfen durch Fraport
Διαμαρτυρία ενάντια στην απόκτηση των κερδοφόρων ελληνικων περιφερειακών αεροδρομίων από Fraport
Gegen die anstehende Übernahme griechischer Regionalflughäfen durch den Frankfurter Flughafenbetreiber Fraport protestierten am Dienstag, 22. September, in Wiesbaden Aktivist-innen des Griechenland-Solidaritätskomitees Frankfurt / Rhein-Main. »Griechenland wird zur Privatisierung von Staatseigentum und Infrastruktur gezwungen«, erklärte Dieter Hooge: »Das ist Kolonialpolitik im 21. Jahrhundert und macht Griechenland zum Protektorat.« Die Protestaktion in Sichtweite des Hessischen Landtags fand unmittelbar vor Beginn der ersten Plenarsitzung des Parlaments nach der Sommerpause statt. Sie stellte den Fraport – Deal szenisch dar. Die Helena hatte gefesselte Hände als Zeichen für die Erpressung der Regierung durch die Troika. Bouffier beteiligt sich mit dem Fraport – Vertreter daran, die Wirtschaft (Helena) zu strangulieren. Die Gewinne der Flughäfen, symbolisiert durch die Euro Säcke, werden von Griechenland zu Fraport transportiert.
Κατά την επικείμενη εξαγορά των Ελληνικων περιφερειακών αεροδρομίων μέσω του φορέα εκμετάλλευσης του αερολιμένα της Φρανκφούρτης Fraport διαδήλωσαν την Τρίτη 22 Σεπτέμβριος, στο Βισμπάντεν ακτιβιστές στο εσωτερικό της Επιτροπής Εληνικής Αλληλεγγύης Φρανκφούρτης / Ρήνου-Μάιν. «Η Ελλάδα έχει αναγκαστεί να ιδιωτικοποιήσει την κρατική ιδιοκτησία και τις υποδομές», δήλωσε ο Dieter Hooge: «Αυτό είναι αποικιακή πολιτική στον 21ο αιώνα και κάνει την Ελλάδα ένα προτεκτοράτο". Η διαμαρτυρία μέσα στη θέα του Κοινοβουλίου της Έσσης έλαβε χώρα αμέσως πριν από την πρώτη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου μετά τις θερινές διακοπές. Έβγαλε τη Fraport - Deal είναι γραφική. Η Έλενα είχε χειροπέδες στα χέρια και ένα σημάδι για εκβιασμό της κυβέρνησης με την τρόικα. Bouffier συμμετέχει με Fraport - Εκπρόσωποι από την οικονομία για να στραγγαλίσει (Helena). Τα κέρδη των αερολιμένων, που συμβολίζονται από τα σακιά ευρώ που μεταφέρονται από την Ελλάδα στην Fraport.
http://griechenlandsoli.com/2015/09/24/protestaktion-gegen-die-uebernahme-profitabler-griechischer-regionalflughaefen-durch-fraport/
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: σκληρή μνημονιακή πολιτική και αναπαραγωγή του πολιτικού κατεστημένου, λεει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επαναλαμβάνει τον κορμό της προηγούμενης που οδήγησε στη νέα υποταγή στους δανειστές, το επαίσχυντο 3ο μνημόνιο και τη συνέχεια της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής. Συμπληρώθηκε με νέους υπουργούς του παλιού πολιτικού κατεστημένου (Τζάκρη, Μπόλαρης) που σαν ΠΑΣΟΚ, ψήφιζε τα μνημόνια και στήριζε την αυταρχική επιβολή τους στην κοινωνία. Οι ηγεσίες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με στελέχη που υπερασπίστηκαν τα μεγάλα συμφέροντα, που προέρχονται από τους μηχανισμούς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δείχνουν την αποφασιστικότητά τους να αφήσουν στο απυρόβλητο το κεφάλαιο και τις τράπεζες και να προχωρήσουν σε νέο γύρο κοινωνικής λεηλασίας. Αυτό ήταν και το νόημα της προδοσίας του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και των πρόωρων εκλογών για να παγιωθεί η μνημονιακή συναίνεση με τις πλάτες της φιλοΕΕ αντιπολίτευσης των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι. Χρυσή εφεδρεία για κυβέρνηση και Τρόικα η φασιστική Χρυσή Αυγή που υπερασπίζεται ΕΕ και ευρώ και στοχοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες. Η εμπειρία των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων δείχνει ότι η πολιτική υλοποίησης των μνημονίων καθώς και τα νέα επεισόδια της καπιταλιστικής κρίσης δεν θα επιτρέψουν την σταθεροποίηση της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία θα βρεθεί μπροστά σε νέες εργατικές – λαϊκές και νεολαιίστικες αντιστάσεις και κινητοποιήσεις. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση της κοινωνικής αντίστασης για να ζήσει ο λαός, στην αντεπίθεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, στο αναγκαίο κοινωνικοπολιτικό μέτωπο ανατροπης της μνημονιακής βαρβαρότητας. Για μια άλλη πορεία χωρίς χρέος και μνημόνια, έξω από την φυλακή της ΕΕ και του Ευρω, για να ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνία που οι εργαζόμενοι θα κατέχουν τον πλούτο και την εξουσία.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οκτώβρης του 1944 στην απελευθερωμένη Κεφαλονιά. Λιτανεία του Αγίου Γερασίμου, συνοδευόμενη τιμητικά από τμήμα του ΕΛΑΣ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"New York Times", για τις ελληνικές εκλογές:
"Το καθοριστικό στοιχείο είναι πως η Λαϊκή Ενότητα έμεινε εκτός Βουλής, επομένως η κυβέρνηση θα έλθει αντιμέτωπη με λιγότερες δυνάμεις κατά της λιτότητας στο Κοινοβούλιο".
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρουάντα: Και βιάστηκαν και φυλακίστηκαν για «παράνομη» άμβλωση
24 Σεπτεμβρίου 2015 21:38
Σχεδόν η μία στις τέσσερις γυναίκες που βρίσκονται στις φυλακές της Ρουάντας εκτίει ποινή φυλάκισης για παράνομη άμβλωση, παρότι πολλές από αυτές έπεσαν θύματα βιασμού και θα μπορούσαν να είχαν κάνει ασφαλή διακοπή της κύησης, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας στη χώρα, ανέφεραν δύο ομάδες προάσπισης των δικαιωμάτων. Ο ποινικός κώδικας που ισχύει στη Ρουάντα από το 2012 επιτρέπει την άμβλωση σε περίπτωση εγκυμοσύνης που οφείλεται σε βιασμό, αιμομιξία και υποχρεωτικό γάμο, ή εάν η υγεία της εγκυμονούσας ή του εμβρύου διατρέχει κίνδυνο. Όμως οι περισσότερες από τις φυλακισμένες, πολλές εκ των οποίων είναι νέες και φτωχές, δεν γνωρίζουν τον νόμο ή δεν εκπληρώνουν τους «υπερβολικά επιβαρυντικούς» όρους που τίθενται από τον νόμο, υπογράμμισαν σε έκθεση τους που δόθηκε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα οι οργανώσεις Πρωτοβουλία των Μεγάλων Λιμνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Ανάπτυξη (GLIHD), η οποία εδρεύει στη Ρουάντα, και η IPAS, μια διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση που δρα για τον τερματισμό των θανάτων και αναπηριών από μη ασφαλείς αμβλώσεις που θα μπορούσαν να αποτραπούν και εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στη Ρουάντα, απαιτείται έγκριση δικαστή για μια άμβλωση, επέμβαση που μπορεί να γίνει μόνο από γιατρό. Όταν πρόκειται για λόγους υγείας, δύο γιατροί πρέπει επίσης να δίνουν γραπτή έγκριση. «Οι νέες και οι φτωχές γυναίκες καταλήγουν στη φυλακή, διότι τα περισσότερα νεαρά κορίτσια δεν ξέρουν σχεδόν τίποτα για την αντισύλληψη... (και) διότι κανένα τους δεν ήταν σε θέση να προσλάβει δικηγόρο, δεν μπορούσε να τον πληρώσει», εξήγησε ο εκτελεστικός διευθυντής της GLIHD Τομ Μουλίσα. Οι συντάκτες της έκθεσης ανακάλυψαν πως το 24% των 1.306 φυλακισμένων γυναικών σε πέντε φυλακές της Ρουάντας – ορισμένες από τις κοπέλες εκτίουν ποινή κάθειρξης 15 ετών – καταδικάστηκαν για παράνομες αμβλώσεις. Η υπουργός Ισότητας των φύλων και προαγωγής της οικογένειας Όντα Γκασινζίγκουα δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία ότι ο νόμος πρέπει να τηρείται. «Δεν μας χαροποιεί το γεγονός ότι γυναίκες βρίσκονται στη φυλακή», τόνισε. «Θέλουμε οι γυναίκες να είναι ελεύθερες, να επιδίδονται σε δραστηριότητες που φέρνουν έσοδα», πρόσθεσε η υπουργός. Οι τροποποιήσεις που έγιναν το 2012 στη νομοθεσία για την άμβλωση τέθηκαν σε δημόσιο διάλογο, επισήμανε, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι ενδέχεται να τεθούν σε συζήτηση κι άλλες αλλαγές του νόμου. «Αυτή είναι μια χώρα όπου υπάρχει ελευθερία του λόγου», είπε.
Σύμφωνα με την έκθεση, και οι 20 φυλακισμένες που έδωσαν συνεντεύξεις στους ερευνητές των δύο οργανώσεων συνελήφθησαν ενώ αναζητούσαν επείγουσα ιατρική βοήθεια από γείτονες ή νοσηλευτές – που τις κατήγγειλαν στην αστυνομία. Οι γυναίκες στη Ρουάντα γεννούν κατά μέσον όρο πέντε παιδιά, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. Σχεδόν οι μισές από τις εγκυμοσύνες είναι ανεπιθύμητες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Οι γυναίκες συχνά προσπαθούν να κάνουν άμβλωση καταπίνοντας κοκτέιλ χαπιών και βοτάνων – ή με πολύ πιο βίαιες, οδυνηρές μεθόδους. Μία μαθήτρια είπε ότι πήρε ένα χάπι που της έδωσε ο άντρας που την άφησε έγκυο στις σχολικές τουαλέτες. «Αφού μου το έδωσε, έπειτα εξαφανίστηκε», ανέφερε. «Κατάπια το χάπι και απέβαλα». Η διεύθυνση του σχολείου την κατήγγειλε στην αστυνομία. Εξέτισε ποινή φυλάκισης ενός έτους, επειδή ήταν 17 ετών όταν έμεινε έγκυος, ηλικία που είναι κάτω από το όριο ηλικίας συναίνεσης στην Ρουάντα. Ο Μουλίσα της GLIHD, που παρέχει νομική υποστήριξη σε θύματα βιασμού που επιθυμούν άμβλωση, υποστήριξε πως τα ανήλικα κορίτσια δεν πρέπει να διώκονται ποινικά. «Γιατί πρέπει να οδηγούνται στα δικαστήρια;», αναρωτήθηκε. «Βεβαίως πρόκειται για βιασμό, διότι κάτω των 18 ετών, δεν υπάρχει συναίνεση». Τα δικαστήρια συχνά δεν εγκρίνουν επεμβάσεις άμβλωσης πριν ο δράστης καταδικαστεί, σημείωσε ο Μουλίσα. Σε μια υπόθεση που ανέλαβε η GLIHD, μια 14χρονη εγκυμονούσα δεν μπόρεσε να πάρει δικαστική άδεια για άμβλωση πριν φθάσει στους 8 μήνες εγκυμοσύνης, επειδή ο δράστης του βιασμού της δεν είχε εντοπιστεί. Το δικαστήριο έδωσε εντολή για διακοπή της εγκυμοσύνης όταν βρέθηκε ο δράστης, αλλά οι γιατροί έκριναν πως η επέμβαση θα έθετε τη ζωή της σε κίνδυνο. Η κοπέλα γέννησε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταγγελία - σοκ στον Πύργο: Εργοδότης έλουσε με καυτό καφέ αγοράκι 2 ετών
24 Σεπτεμβρίου 2015 18:09
Ένα ασύλληπτο περιστατικό έλαβε χώρα, σύμφωνα με τα λεγόμενα 60χρονης γυναίκας από τη Βουλγαρία, που ζει και εργάζεται στον Πύργο. Επίθεση από τον άνθρωπο στον οποίο εργαζόταν τα τελευταία χρόνια, δέχθηκε, μια 60χρονη γυναίκα από την Βουλγαρία, η οποία καταγγέλλει το περιστατικό στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ». Ο λόγος της επίθεσης, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της γυναίκας, είναι τα χρήματα που της χρωστούσε ο εργοδότης της και εδώ και δύο χρόνια δεν της έδινε, προφασιζόμενος οικονομικούς λόγους. Όλα ξεκίνησαν όταν η 60χρονη επισκέφτηκε τον πρώην εργοδότη της προκειμένου να του ζητήσει τα 120 ευρώ που της χρωστούσε. Όμως, όπως καταγγέλλει η 60χρονη δέχθηκε επίθεση, από τον άνδρα, ο οποίος φανερά εκνευρισμένος φέρεται να πέταξε προς το μέρος της, μπρίκι με καυτό καφέ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το υγρό να πετύχει την ίδια στο στέρνο αλλά ακόμα πιο πολύ το άτυχο αγοράκι – μόλις δύο ετών – που εκείνη την ώρα το κρατούσε στην αγκαλιά της. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η 60χρονη, ο πρώην εργοδότης της, δεν σταμάτησε εκεί, αλλά επιχείρησε να της επιτεθεί ξανά, κάτι που αποφεύχθηκε χάρη στην επέμβαση του ανιψιού της, που ήταν επίσης, μαζί της, και ο οποίος παρενέβη και την προστάτευσε. Το δύο ετών αγοράκι, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπου εκεί οι ιατροί, όπως αναφέρει η ηλικιωμένη γυναίκα, έκριναν αναγκαία τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο της Πάτρας. Στο ζήτημα παρενέβη η Εισαγγελέας Πύργου, καθώς χθες το πρωί η 60χρονη κατέθεσε για το περιστατικό που συνέβη, ενώ διατάχθηκε άμεση προκαταρκτική εξέταση.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μειώσεις - σοκ στις συντάξεις έως και 11%!
25 Σεπτεμβρίου 2015 09:00
Βασικό σενάριο αποτελεί πλέον η μείωση των συντάξεων.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τη μείωση θα προτείνει το υπουργείο Εργασίας στην τρόικα προκειμένου να μετρηθεί ως ισοδύναμο για την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τις μειώσεις στον ΟΓΑ και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Οι περικοπές, όπως αναφέρει η Καθημερινή, μεσοσταθμικά θα προσεγγίζουν - και ίσως να ξεπερνούν - το 11%! Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κυβερνητικός σχεδιασμός περιλαμβάνεται και επιβολή ανώτατου πλαφόν για το σύνολο των συνταξιοδοτικών παροχών κοντά στις 2.000 ευρώ. Το Μνημόνιο 3 προβλέπει ότι η συνταξιοδοτική δαπάνη θα πρέπει να μειωθεί την επόμενη διετία κατά 2,25 δισ. ευρώ (μόνο φέτος θα πρέπει να μειωθεί κατά 450 εκατ. ευρώ) και άρα, σύμφωνα με ειδικούς, οι προωθούμενες μειώσεις θα αφορούν αναπόφευκτα και συνταξιούχους που λαμβάνουν συντάξεις (κύριες, επικουρικές και μερίσματα) από 1.000 ευρώ και πάνω. Το ύψος των περικοπών και το ποιοι θα πληρώσουν το «μάρμαρο» αποτέλεσε αντικείμενο ειδικής σύσκεψης υπό τον Γιώργο Κατρογύκαλο και, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, εξετάστηκαν δύο σενάρια που θα κοστολογηθούν από την Αναλογιστική Αρχή και προβλέπουν: - Τον διαχωρισμό μεταξύ ονομαστικής και καταβαλλόμενης σύνταξης και τον ορισμό της «νέας σύνταξης» με τα ποσά που παίρνουν πλέον οι συνταξιούχοι μετά τις περικοπές που προηγήθηκαν τα 4 τελευταία χρόνια. Με τον τρόπο αυτό δεν θα υπάρχει το ονομαστικό ποσό σύνταξης, που εμφανίζεται στα ενημερωτικά σημειώματα και είναι αυτό που είχαν οι συνταξιούχοι πριν από τις περικοπές, αλλά μόνο η καταβαλλόμενη σύνταξη, δηλαδή το ποσό που έχει διαμορφωθεί σήμερα μετά τις περικοπές του μνημονίου. - Να διατηρηθούν τα ονομαστικά ποσά επί των οποίων υπολογίζονται οι μειώσεις του Μνημονίου και οι νέες περικοπές να είναι η συνέχεια όσων έχουν προηγηθεί μέχρι τώρα. Το σενάριο αυτό είναι πολύπλοκο γιατί στις τέσσερις κλίμακες των περικοπών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα θα προστεθεί άλλη μια και μάλιστα θα πρέπει αυτή η νέα μείωση να γίνει σε υψηλές συντάξεις που εκ των υστέρων μπορεί να οδηγήσει σε επανυπολογισμό των προηγούμενων μειώσεων.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σίγουρο το «ψαλίδι» στις συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ!
25 Σεπτεμβρίου 2015 08:00
Δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι περικοπές στις συντάξεις, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος τόνισε ότι «επιδιώκουμε να μην μειωθεί καμία σύνταξη και μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα μειωθούν οι κατώτατες και οι μεσαίες συντάξεις», ενώ άφησε κάθε ενδεχόμενο νέων περικοπών ανοιχτό υπογραμμίζοντας πως «θα πρέπει να μας απασχολεί και το αν θα πάρουν σύνταξη οι σημερινοί εργαζόμενοι»! Συγκεκριμένα, ο κ.Κατρούγκαλος τόνισε ότι «κάνουμε τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, για να μην σημειωθούν οι μειώσεις στις συντάξεις, που προβλέπουν τα μνημόνια», προσθέτοντας ωστόσο ότι «αν χρειαστεί ψαλίδισμα, αυτό θα πέσει μόνο στις μεγάλες συντάξεις». Ερωτηθείς ποιο ποσό είναι ο πήχης των μεγάλων συντάξεων, ο κ. Κατρούγκαλος, τόνισε ότι θεωρεί «μικρές συντάξεις τις κάτω από 1.000 ευρώ και μεσαίες αυτές που είναι ανάμεσα στα 1.000-1.500 ευρώ». Όπως ακόμα τόνισε, «από εκεί και μετά, ανάλογα με τις προτάσεις που θα διαμορφωθούν, ανάλογα με τον τρόπο που διαμορφώνεται η εισπραξιμότητα του συστήματος και η συνολική πορεία της οικονομίας, θα δούμε πώς ακριβώς θα διαμορφωθούν οι τελικές καταστάσεις». Ο υπουργός Εργασίας, τόνισε ακόμα: «Πρέπει να μας απασχολεί και το αν θα πάρουν σύνταξη οι νυν εργαζόμενοι, να μην είναι η ασφαλιστική εισφορά απλώς ένας φόρος που πηγαίνει, για να πληρώνονται οι νυν συνταξιούχοι και να μην υπάρχει ελπίδα να πάρουν σύνταξη οι νυν εργαζόμενοι. Μην κοιτάμε, άρα, μόνο τους συνταξιούχους κι αυτοί είναι στη φροντίδα μας, προφανώς οι πιο αδύναμοι - δεν μπορούν να ελπίζουν σε τίποτα άλλο - να έχουμε στο μυαλό μας συνολικά την πορεία του ασφαλιστικού συστήματος». Επίσης χαρακτήρισε «αντιασφαλιστική τη νομοθεσία του 2010, ακριβώς γιατί αυτή οδηγεί σε μείωση του υπολογισμού των κατώτατων συντάξεων και θα συμπαρασύρει προς τα κάτω τις κατώτατες συντάξεις, αρά τις συντάξεις των πιο αδύναμων». Απαριθμώντας τις επιπτώσεις του μνημονίου ανέφερε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές, «που σημαίνει ότι τα ελλείμματα που αναγκαστικά δημιουργούνται, δεν θα μπορεί το κράτος να τα αναπληρώνει μέσω του κρατικού προϋπολογισμού», αλλά και την υποχρέωση από το 2016, «το 20% των δικαιούχων του ΕΚΑΣ, αυτών που είναι σχετικά πιο ψηλά, να περικόψουμε το ΕΚΑΣ γι΄αυτούς». «Για αυτό ζήτησα να έρθει το κουαρτέτο στο υπουργείο και του είχα προτείνει ως συνολικό εναλλακτικό, την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Τους είπα ότι αν εμείς εξορθολογίσουμε το ασφαλιστικό από το να είναι πλίνθοι και κέραμοι, αν εμείς πράγματι μπορέσουμε να κάνουμε ένα σύστημα με ενιαίους και δίκαιους κανόνες, θα το δεχθείτε;» Μου είπαν «ποσοτικοποιήστε τις αλλαγές, να τις δούμε και ναι». Έτσι, στο μνημόνιο μαζί με όλα τα κακά, υπάρχει η δυνατότητα η δική μας. Αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να κάνουμε εμείς πριν από πολλά χρόνια». Επίσης, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος, μιλώντας στο «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9», χαρακτήρισε «πρόωρο οποιοδήποτε δημοσίευμα σχετικά με την κοινωνική ασφάλιση πριν ακουστούν και εγκριθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης». Όπως τόνισε, «το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης δεν είναι εξασφαλισμένο ως προς τη βιωσιμότητα και την προοπτική του, ζει τον εφιάλτη του εδώ και πολλά χρόνια και βρίσκεται υπό κατάρρευση, αλλά εμείς ήρθαμε να το διασώσουμε και να το προφυλάξουμε και να το αναπτύξουμε». Ο νέος υφυπουργός χαρακτήρισε την κοινωνική ασφάλιση ως «προνομιακό χώρο της κοινωνικής αλληλεγγύης, η διαχείριση του οποίου πρέπει να γίνεται με ευαισθησία. Αυτή η κυβέρνηση έχει ένα καθήκον: να ενισχύσει την κοινωνική ασφάλιση σε μία προοπτική βιωσιμότητας, που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάτρα: Κοριτσάκι δεν πήγαινε σχολείο γιατί δεν είχε φαγητό
Παρ, 25/09/2015 - 11:41
Ακραίες διαστάσεις έχει πάρει η φτώχεια στην Πάτρα καθώς τα περιστατικά ανθρώπων που δεν έχουν έως και να φάνε πληθαίνουν συνεχώς. Όπως αναφέρει το patrastimes.gr tην περασμένη εβδομάδα σε νηπιαγωγείο της Πάτρας, κοριτσάκι για ημέρες δεν προσήλθε γιατί η μητέρα του δεν είχε να βάλει τρόφιμα, μέσα στο κουτάκι του, για πρωινό!!! Δυστυχώς πολύ σύντομα θα απευθυνθούμε και πάλι με εκκλήσεις μας στους δημότες για να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους», σχολίασε ο κ.Τουλγαρίδης. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα Η Πάτρα από πέρυσι το χειμώνα περιμένει την εφαρμογή του προγράμματος στέγασης, με τους πρώτους 25 αστέγους που έχουν επιλεγεί να τελούν εν αναμονή, μέσα στο φθινόπωρο, για να λυθεί προσωρινά το πρόβλημά τους. Παράλληλα μέσα στο 2016, η Δημοτική αρχή, θα επιχειρήσει την μετατροπή ακινήτου που κληρονόμησε σε στέγη αστέγων, διότι οι άστεγοι στην πόλη δεν είναι μόνο 25.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεκτή η κριτική σε Τσίπρα, αλλά η άδικη λάσπη στην σύζυγο του, δεν τιμά αυτούς που την εκτοξεύουν
Τον Αλέξη Τσίπρα, τον πυροβολούμε κάθε μέρα για την επιλογή του να μας φέρει τρίτο μνημόνιο, παρά τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, για την μετέπειτα στάση του από την υπογραφή του μνημονίου που προσπαθεί να βαφτίσει το κρέας ψάρι, και για τη απαράδεκτη στοχοποίηση πρώην συντρόφων του από τον ίδιο και συνεργάτες του, επειδή απλά κράτησαν έντιμη στάση, και δεν ψήφισαν το μνημόνιο...... Προσοχή, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Δραγασάκη, τον Καμμένο, τους πολιτικούς, όχι τις οικογένειες τους.... Σήμερα, ξέσπασε σάλος για την πρόσληψη της συζύγου Τσίπρα, την Μπέτυ Μπαζιάνα, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Ένα κακός χαμός, με σαφέστατα υπονοούμενα ότι προσελήφθη επειδή ήταν η σύζυγος του Τσίπρα. Βέβαια, η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική..... Η Μπέτυ Μπαζιάνα, απόφοιτος ηλεκτρολόγος μηχανικός, προσελήφθη στο συγκεκριμένο ίδρυμα, όχι ως μόνιμη, αλλά ως "407"....Τι σημαίνει 407;; Ωρομίσθια σημαίνει, όπως προσλαμβάνονται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση αναπληρωτές καθηγητές. Καμία μόνιμη πρόσληψη, θα τελειώσει η σύμβαση της, θα αποχωρήσει...Και σας παραθέτουμε ακριβώς το καθεστώς των 407... "Οι διδάσκοντες του Π.Δ. 407/80 είναι επιστημονικό προσωπικό το οποίο προσλαμβάνεται με Πράξη Πρύτανη με σχέση εργασίας Ι.Δ. ορισμένου χρόνου για τη διεξαγωγή διδακτικού, ερευνητικού, επιστημονικού και οργανωτικού έργου σε οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο. Η διάρκεια της συμβάσεώς τους καθορίζεται μέχρις ενός πανεπιστημιακού έτους και δύναται να ανανεώνεται ή να παρατείνεται, πλην όμως ο συνολικός χρόνος προσλήψεως δεν δύναται να υπερβεί τα τρία πανεπιστημιακά έτη. Οι ανωτέρω έχουν τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που αντιστοιχούν στην βαθμίδα (του ΔΕΠ) με την οποία έχουν εξομειωθεί μισθολογικά, βάσει των προσόντων τους." Επίσης, η σύζυγος Τσίπρα, δεν πηγαίνει ως "407" πρώτη φορά. Τυγχάνει να γνωρίζουμε ότι όλα τα τελευταία χρόνια, παρότι πτυχιούχος με διδακτορικό, δεν έχει μόνιμη θέση, και δουλεύει έτσι, προσωρινά, και βάση προσόντων. Αντίθετα, αν και μητέρα 2 παιδιών, και σύζυγος πρωθυπουργού, την τιμά που επιλέγει να εργάζεται, από το να κάθονται, όπως επέλεξαν άλλες "πρώτες" κυρίες του παρελθόντος! (Μπέτυ, μάζεψε τον....)
Σχολιο.- ε, όταν κάποιος γίνεται πρωθυπουργός και η γυναίκα του γίνεται αμέσως πανεπιστημιακός, ας κρατάμε μικρό καλάθι. δε διαφέρει και πολύ, αν θεωρήσουμε ότι είναι έντιμος, από τις πρακτικές των δεξιών.
Σχολιο.- Με κίνδυνο να απειληθώ με μηνύσεις πάλι, όπως έγινε χτες που σχολίασα το θέμα στον τοίχο μου: Κατ' αρχάς δεν είναι άνεργη που ψάχνει δουλειά, είναι διορισμένη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση κι όλα τα τελευταία χρόνια αποσπάται ως ερευνητικό προσωπικό στο ΕΜΠ. Άρα και δουλεύει στο αντικείμενό της και πληρώνεται και το βιογραφικό της συμπληρώνει...Κατά δεύτερον, λόγω της ιδιότητάς της δεν θα έπρεπε να συναγωνίζεται με άλλους, που είναι άνεργοι, χρειάζονται τη θέση και για λεφτά και για βιογραφικό, και ακριβώς λόγω της ιδιότητάς της δεν μπορούν να της παραβγούν (ας μην κοροϊδευόμαστε...). Τέλος, μόνο το ότι βγήκε ο πρύτανης κι έκανε δηλώσεις ότι της προσφέρουν τη θέση είναι ενδεικτικό της αντιμετώπισης. 11 χρόνια δουλεύω ως 407, κανένας πρύτανης δεν βγήκε να δηλώσει χαρούμενος κα ιπερήφανος που με απασχολεί. Επιπλέον, αυτά θα τα έλεγα ανεξαρτήτως φύλου, αν ήταν π.χ. άντρας σύζυγος πρωθυπουργού. Άποψή μου είναι ότι όταν έχεις τέτοια ιδιότητα, δεν συναγωνίζεσαι ανθρώπους καθημερινούς, που σίγουρα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τον ελάχιστο μισθό που προσφέρεται (με την ίδια λογική είχα κατηγορήσει και τον σύζυγο Διαμαντοπούλου που συμμετείχε σε διαγωνισμούς και τους κέρδιζε, και την κόρη Ντόρας). ΝΑ μην βαφτίζουμε λοιπόν τα πάντα αυριανισμό, η αναζήτηση ήθους είναι άλλο πράγμα
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Περιφέρεια Αττικής: Στήνει «επέτειο απελευθέρωσης» της Αθήνας, χωρίς ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ και ΚΚΕ
Μια «επέτειο απελευθέρωσης» της Αθήνας, αποφορτισμένη από την προσφορά του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και του ΚΚΕ, ετοιμάζεται να πλασάρει ηΠεριφέρεια Αττικής, με δράσεις στις οποίες κατέληξε απόψε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Με φανερή την προσπάθεια της ιστορικής παραχάραξης, της εξασφάλισης κλίματος «εθνικής ενότητας» και προκαλώντας τις αντιδράσεις των συμβούλων του ΚΚΕ, η περιφερειακή αρχή τηςΡένας Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) πρότεινε και αποφάσισε να εορταστεί ποικιλοτρόπως η επέτειος της απελευθέρωσης της Αθήνας, αποκρύπτοντας όμως οτιδήποτε έχει σχέση με το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ και το ΚΚΕ. Μια κίνηση που βεβαίως ήταν αρκετή για να υπερψηφιστεί αυτή η πρόταση και από τους χρυσαυγίτες περιφερειακούς συμβούλους! Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και εκλεγμένος στην Περιφέρεια, στηλίτευσε αυτή την απαράδεκτη προσπάθεια, ενώ αναφέρθηκε και στις μεθοδεύσεις κράτους και ΕΕ για εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό. Τόνισε ότι η απελευθέρωση της Αθήνας και ολόκληρης της Ελλάδας είναι άρρηκτα δεμένη με τη δράση του ΚΚΕ, του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ και όποιος προσπαθεί να το κρύψει, παραποιεί την Ιστορία. «Αυτό δεν είναι προσφορά στις νέες γενιές. Είναι αποκοίμιση και αποχαύνωση και γι' αυτό στηρίζεται και από τους απόγονους των συνεργατών των ναζί», σημείωσε ανάμεσα σε άλλα το στέλεχος του Κόμματος.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η φοιτήτρια από την Κρήτη που... έκανε το θαύμα της και έγινε θέμα συζήτησης παγκοσμίως!
Η φοιτήτρια βραβεύτηκε από τη Μονάδα Καινοτομίας του Πολυτεχνείου και πλέον συνεχίζει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ...
Η ιδέα γεννήθηκε με αφορμή τη Στέλλα, ένα 17χρονο κορίτσι που πάσχει από τετραπληγία. Η μοναδική κίνηση που ο εγκέφαλός της μπορεί να ελέγξει είναι αυτή του δεξιού ποδιού της, ενώ πρόκειται για μια κοπέλα νοητικά υγιή με οξεία αντίληψη και εξαιρετική μνήμη. Πώς είναι άραγε η ζωή για κάποιον που ενώ καταλαβαίνει δεν μπορεί να μιλήσει; Και που ενώ έχει συναισθήματα, αδυνατεί να τα εξωτερικεύσει, να εκφράσει την πείνα, τον σωματικό πόνο ή τη χαρά; Ξεκινώντας από αυτά τα ερωτήματα και αναζητώντας λύση στα αδιέξοδα που θέτουν, μια Ελληνίδα φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, η Βιλελμίνη Καλαμπρατσίδου, σχεδίασε μια πρωτοποριακή πλατφόρμα επικοινωνίας για άτομα με σοβαρά κινητικά προβλήματα, μια καινοτόμα εφαρμογή που μπορεί με χαμηλό κόστος να αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής κινητικά ανάπηρων ατόμων που στερούνται ομιλίας. Η ιδέα βραβεύτηκε από τη Μονάδα Καινοτομίας του Πολυτεχνείου, ενώ η κυρία Καλαμπρατσίδου, η οποία συνεχίζει πλέον τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, αναζητεί τρόπους για να αξιοποιηθεί εμπορικά η πλατφόρμα. «Η εφαρμογή αναπτύχθηκε με σκοπό να δώσει σε αυτό το κορίτσι και σε κάθε άλλο άτομο με παραπλήσια κινητικά προβλήματα τη δυνατότητα να βελτιώσει από μόνο του την επικοινωνία του με τον κόσμο και να εξελιχθεί πνευματικά διαβάζοντας βιβλία, παρακολουθώντας βίντεο, ακούγοντας μουσική και βλέποντας φωτογραφίες, όλα αυτά αυτόνομα, πατώντας απλώς ένα κουμπί, χωρίς να έχει ανάγκη τη βοήθεια συνοδού» λέει μιλώντας στο «Εθνος» η δημιουργός της πλατφόρμας. Η εφαρμογή λειτουργεί μέσω ενός laptop ή tablet και προσαρμόζεται στις διαφορετικές ανάγκες του κάθε ατόμου. Στην περίπτωση της Στέλλας ένα μεγάλο κουμπί, το οποίο εκείνη χειρίζεται με το πόδι, λειτουργεί ως ποντίκι και της δίνει πρόσβαση στα εικονίδια της εφαρμογής μέσω του αυτόματου κυκλικού σκαναρίσματος των εκάστοτε επιλογών. Τα εικονίδια καλύπτουν λεκτικά μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων, φυσικών αναγκών, επιθυμιών, όπως «διψάω», «πεινάω», «πονάει το κεφάλι μου», «θέλω να μείνω μόνη μου» ή «να φορέσω αυτό», κάτι που όπως επισημαίνει η κυρία Καλαμπρατσίδου «είναι μια αξία ανεκτίμητη, παρότι εμείς το θεωρούμε δεδομένο και δεν το καταλαβαίνουμε.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έτσι ρε Αλέξη, έτσι με τον εγκληματία που δολοφόνησε 2.000 Σέρβους, κατέστρεψε τις υποδομές μιας χώρας και τη γέμισε με ραδιενεργό ουράνιο, έτσι έτσι, ''σύντροφε'' που να σε πάρει και να σε σηκώσει, ΤΡΙΣΑΘΛΙΕ!
Επαφές του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ Τσίπρας, Κλίντον και Γιάννα Αγγελοπούλου στη Νέα Υόρκη
Το «παρών» στην 11η ετήσια σύνοδο του Ιδρύματος Μπιλ, Χίλαρυ και Τσέλσι Κλίντον αναμένεται να δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, το όνομα του οποίου πάντως μέχρι στιγμής δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των επίσημων συμμετοχών της εκδήλωσης. Ο γενικός τίτλος του συνεδρίου είναι «The Future of Impact» και η διεξαγωγή του (26-29 Σεπτεμβρίου) συμπίπτει με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στην Νέα Υόρκη, όπου θα βρεθεί από το Σάββατο και για μία εβδομάδα, με αφορμή την συμμετοχή του στην ετήσια γενική συνέλευση του ΟΗΕ, επικεφαλής πολυπληθούς αντιπροσωπείας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Νέα Υόρκη ο κ. Τσίπρας αναμένεται να έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι (κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Τετάρτη). Ενδέχεται να υπάρξει και συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, η οποία πάντως δεν έχει επισήμως επιβεβαιωθεί και πιθανολογείται ότι αν πραγματοποιηθεί, θα έχει ανεπίσημο χαρακτήρα, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης. Παρούσα στην εκδήλωση του Ιδρύματος Κλίντον θα είναι και η Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία αναφέρεται πρώτη στον κατάλογο των χορηγών της εκδήλωσης και είχε οργανώσει συνέδριο σε συνεργασία με την πρωτοβουλία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ τον προηγούμενο Ιούνιο στη Αθήνα, το οποίο ματαιώθηκε λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελληνικα hoaxes
Η κ. Στεφανοπούλου (που όπως εγραφαν ελληνικες εφημεριδες και site ηταν αυτή που αποκαλυψε στις ΗΠΑ το σκανδαλο με τα ρυπογονα αυτοκινητα της Volkswagen) αναγκάστηκε να ανεβάσει μέχρι και δήλωση διάψευσης στην ιστοσελίδα της ξεκαθαρίζοντας πως δεν ενεπλάκη στην έρευνα για τη Volkswagen όπως τα ελληνικά ιστολόγια γράφουν. http://www-personal.umich.edu/~annastef/ I was not involved in the research or data analysis that exposed the VW issue as some Greek language articles and blogs stated. The data analysis for the VW emissions was done in West Virginia University’s Center for Alternative Fuels Engines and Emissions. Παρόλα αυτά η αναπαραγωγή συνεχίζεται και από μεγάλες ειδησεογραφικές σελίδες.
Γραψανε!!! Άννα Στεφανοπούλου: Η Ελληνίδα που «εκδικήθηκε» την Γερμανία του Β. Σόιμπλε και «έριξε» 18 δισ.δολάρια πρόστιμα στην Volkswagen! Μια Ελληνίδα είναι σύμφωνα τουλάχιστον με όσα αναφέρει ειδηογραφικες ιστοσελιδες, αυτή που ξεσκέπασε το τεράστιο σκάνδαλο της VW! Σας παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο: «Μία Ελληνίδα, η Αννα Στεφανοπούλου, καθηγήτρια μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Michigan παιρνει εκδίκηση για όσα υπέφερε ο λαός της από τον Β.Σόιμπλε και την «παρέα» του, αφού είναι αυτή που «ξεσκέπασε» το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών (μέχρι το επόμενο οι Γερμανοί έχουν δέιξει ότι δεν διαθέτουν «ταβάνι» σε τέτοια ζητήματα) στον χώρο της βιομηχανίας του αυτοκινήτου. Η EPA, η υπηρεσία περιβάλλοντος των ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως ανακάλυψε ότι ένα σύνολο αυτοκινήτων του VW Group χρησιμοποιούσε εσκεμμένα λογισμικό το οποίο ανίχνευε τις προσπάθειες μέτρησης εκπομπών καυσαερίων του οχήματος και το έθετε σε μία διαμόρφωση «χαμηλών εκπομπών» για να περνά με άνεση τη μέτρηση. Γνωστή για τις μελέτες της πάνω στους κινητήρες αυτοκινήτων, συνετέλεσε στην αποκάλυψη του σκανδάλου, παρατηρώντας την δυσκολία να συνδυαστεί η απόδοση των κινητήρων με τόσο χαμηλούς ρύπους. «Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να έχουμε ένα ολόκληρο χημικό εργοστάσιο στην εξάτμιση», δήλωσε. «Οταν ήρθε η ανάλυση ήταν πασιφανές σε μένα τουλάχιστον ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ηταν αντίθετα στους νόμους της φυσικής με την υπάρχουσα τεχνολογία οι συγκεκριμένοι κινητήρες να έδιναν τόση ισχύ με τόσο χαμηλή εκπομπή ρύπων. Αρα έπρεπε να αναζητήσουμε αλλού την αιτία της εμφάνισης των χαμηλών τιμών. Και αυτό κάναμε. Βάλαμε ένα πρόγραμμα που «σκανάρισε» όλα τα υπάρχοντα προγράμματα του αυτοκινήτου και τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Ενα πρόγραμμα ενεργοποιείτο μόνο όταν γινόταν η μέτρηση των τιμών των ρύπων. Και δεν έπρεπε να υπάρχει στο αυτοκίνητο. Ενημερώσαμε τις αρχές για τα υπόλοιπα» δήλωσε η Ελληνίδα καθηγήτρια μηχανολογίας που χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χθες πέθανε ο αρχιβασανιστής Θεοφιλογιαννάκος. (Δεν μου καίγεται καρφί) Αναρτώ αυτό το βίντεο ντοκουμέντο με τη μαρτυρία του γενναίου Παναγούλη, στη "δική των βασανιστών", για να μαθαίνουν οι νεώτεροι. Να μαθαίνουν τι σημαίνει φασισμός και Χ.Α. Να μαθαίνουν αυτούς που αντιστάθηκαν πραγματικά στην τυραννία μερικών μισότρελλων επίορκων αξιωματικών. Για να μην ξεχνάμε.
https://www.youtube.com/watch?v=w5xSRU_BL4Q&spfreload=10
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Putin προειδοποιεί τον Netanyahu: Tα σύνορα της Συρίας, είναι εκείνα της Ρωσίας!
Όπως μεταφέρει το αραβικόAddiyar, ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin πληροφόρησε τον Benjamin Netanyahu, πως τα ρωσικά αεροπλάνα είναι υπεύθυνα για τον εναέριο χώρο της Συρίας και θα πετούν σε όλες τις περιοχές της χώρας με εξαίρεση ένα μικρό τμήμα που περιλαμβάνει κατεχόμενα συριακά εδάφη στο Γκολάν, για να αποφευχθούν "ατυχ'ηματα". Ο ρώσος πρόεδρος πληροφόρησε τον ισραηλινό ομόλογό του ότι τα ισραηλινά αεροπλάνα δεν μπορούν να εισέρχονται στον εναέριο χώρο της Συρίας, διότι αυτό θα θεωρηθεί επίθεση και θα... αντιμετωπιστούν από τα ρωσικά μαχητικά. Επίσης, ο Vladimir Putin τόνισε, ότι έχουν δωθεί οδηγίες στους ρώσους πιλότους των πολεμικών αεροσκαφών να κτυπούν οποιοδήποτε αεροσκάφος συναντούν στις επιχειρήσεις τους,εκτός από αεροσκάφη της συμμαχίας, που θα έχουν συντονιστεί μαζί τους. Σύμφωνα με το "Addiyar", ο Putin ανακοίνωσε επίσης, ότι τα ρωσικά αεροσκάφη θα πετούν 24 ώρες το 24ωρο στα υψίπεδα του Γκολάν, τα οποία δεν είναι υπό ισραηλινή κατοχή.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στίγκλιτς: Η Γερμανία ευθύνεται για το χάος σε Ελλάδα και ευρωζώνη
22/9/2015
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, ο νομπελίστας Αμερικανός οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς επέκρινε την πολιτική λιτότητας που επιβάλει σε Ελλάδα και ευρωζώνη η Γερμανία, λέγοντας ότι «η Γερμανία ευθύνεται για το χάος». «Το πρόβλημα μεταφέρθηκε στο μέλλον. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί μετά τις εκλογές, αν θα υπάρξει ένας συνασπισμός που θα μπορέσει να σπάσει το παλιό σύστημα των ολιγαρχών. Η τρόικα μέχρι στιγμής δεν έχει βοηθήσει και πολύ προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν επικεντρώθηκε στο θέμα των ολιγαρχών», υπογράμμισε ο Αμερικανός οικονομολόγος. «Η Γερμανία ευθύνεται για το χάος», πρόσθεσε ο ίδιος, εξηγώντας ότι το Βερολίνο ασκεί μεγάλη επιρροή στις αποφάσεις της τρόικας. Εξάλλου σύμφωνα με τον Στίγκλιτς, η Ελλάδα χρειάζεται ένα κούρεμα του χρέους της. «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ξεκαθαρίσει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της, ότι η χώρα χρειάζεται ένα κούρεμα του χρέους. Αυτό είναι ένα γεγονός ανεξάρτητα από το πώς θα το ονομάσει κανείς: κούρεμα, αναδιάρθρωση ή οτιδήποτε άλλο».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κ. Ήσυχος σε Επιτροπή Αλήθειας
- Το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους προέρχεται απο αγορές πολεμικού υλικού απο ΗΠΑ, Γερμανία. Γαλλία. - Η γερμανική πολεμική βιομηχανία Ραιμένταλ καταδικάστηκε 2013 για δωροδοκία σε Ελλάδα, συνεχίζει να προμηθεύει! - Συνεχίζουμε να πληρώνουμε "δωρεές" δόγματος Τρούμαν από ΗΠΑ. Ακόμη χρωστάμε 6,3 δις. Ευρώ! - 1,7 δισ. στοίχισαν τα 170 γερμανικά άρματα Λέοπαρντ χωρίς όμως πυρομαχικά. Χρήσιμα μόνο για παρελάσεις! - Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση έκδοσης του πορίσματος εσωτερικού ελέγχου του υπ. Εθνικής Άμυνας για στρατ. δαπάνες.. τα 50 μαχητικά F16 αγοράσθηκαν το 2000 με πρόβλεψη μεταφοράς ατομικών βομβών προς εξυπηρέτηση ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών - Τα Awacs επιχειρούσαν στη Λιβύη στο πλαίσιο αμερικάνικου σχεδιασμού επιβαρύνοντας ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό. παραπλανητικός ο όρος "βοήθειας" για αμερικανικές πωλήσεις απαρχαιωμένου πολ. υλικού. Αιμορραγία η συντήρησή τους - Ανεπαρκής νομική υποστήριξη από μεριά κράτους για ενεργοποίηση ρητρών & αντισταθ. ωφελειών σε πολεμ. συμβόλαια...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η νέα υφυπουργός παιδείας. Σία Αναγνωστοπούλου. Ιστορικός. Τουρκολόγος. Το ΣτΕ ακύρωσε την εκλογή της στο Πάντειο. Ομηρικές μάχες με τον Νεοκλή Σαρρή. Εκλέχτηκε καθηγήτρια στην Κύπρο. Μετά τον θάνατο του Ν. Σαρρή πήγε στο Πάντειο όπου και αλωνίζει. Θεωρητική της αποδόμησης της ελληνικής επανάστασης του 1821. Ένθερμη αντικληρικαλίστρια. Στην κλικα της Ρεπουση.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kαλημέρα Εθνομηδενιστές, νεοραγιάδες, Ανανιστές και Σια... Ο Νίκος Φίλης και η γενοκτονία του μικρασιατικού Ελληνισμού
Σὲ ἕνα ἀπὸ τὰ ἄρθρα του τὸ 2014 ὁ νῦν Ὑπουργὸς (πρώην Ἐθνικῆς) Παιδείας καὶ (ἔτι) Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης δηλώνει τὴ διαφωνία του μὲ τὴν πρόταση κάποιων βουλευτῶν γιὰ ποινικοποίηση τῆς ἀντίθεσης στὴν ἄποψη ὅτι συνέβη Γενοκτονία τῶν χριστιανικῶν Μικρασιατῶν (Ἑλλήνων, Ἀρμενίων κ.ἄ.).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι ρώσσοι ανακοινώνουν ταυτόχρονη κάθοδο του ρωσσικού και κινεζικού ναυτικού στις συριακές ακτές προκεμένου να χτυπήσουν από κοινού τούς ,υποστηριζόμενους από τη Δύση, τζιχαντιστές... (Chinese Navy sets off for Syria)
Σύμφωνα με το ρωσο γερουσιαστή Igor Morozov, το Πεκίνο έχει λάβει απόφαση να συμμετάσχει στην καταπολέμηση της ISIS και έστειλε πλοία του στην ακτή της Συρίας. Ο Igor Morozov, μέλος της Ομοσπονδίας Ρωσικής Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων υποστήριξε σχετικά με την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης από την Κίνα κατά των τρομοκρατών. "Είναι γνωστό, ότι η Κίνα έχει ενωθει με τη στρατιωτική επιχείρηση μας στη Συρία, το κινεζικο καταδρομικό έχει ήδη εισέλθει στη Μεσόγειο, αεροπλανοφόρο το ακολουθεί, "δήλωσε ο Morozov. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ιράν μπορεί σύντομα να ενταχθεί στην επιχείρηση που θα διεξαχθεί από τη Ρωσία εναντίον των τρομοκρατών, μέσω της Χεζμπολάχ. Έτσι, η ρωσική συμμαχία στο έδαφος στην περιοχή αυξάνεται, και πιο λογικό βήμα των ΗΠΑ θα ήταν να προσχωρήσουν σε αυτήν. Παρά το γεγονός ότι η στάση της Μόσχας και της Ουάσινγκτον σχετικά με τους τρόπους επίλυσης της συριακής σύγκρουσης διαφέρει, ωστόσο, η χαμηλή αποτελεσματικότητα του συνασπισμού των ΗΠΑ που δρα κατά των τρομοκρατών είναι προφανής. Οι Ισλαμιστές έχουν μόνο ενισχυσει τις θέσεις τους. Όπως είπε ο Λεονίντ Krutakov στο Pravda.Ru σε συνέντευξή του, η πιο σοβαρή σύγκρουση λαμβάνει χώρα σήμερα και συγκεκριμένα μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ. Η Μόσχα μπορεί να υποστηρίξει οποιοδήποτε κόμμα, ο εμπειρογνώμονας πιστεύει, και αυτό είναι που θα αλλάξει τον κόσμο, για πολλά χρόνια.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καζάνι που βράζει έχει γίνει η Χρυσή Αυγή...
Καζάνι που βράζει έχει γίνει η Χρυσή Αυγή αν και δεν έχει δοθεί μεγάλη δημοσιότητα. Η αφορμή δόθηκε με τις δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη στον Στ. Χίο που χαρακτήρισε λάθος τη δήλωση του Ν. Μιχαλολιάκου περί πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία Φύσσα. Στη συνέχεια ξέσπασε εσωτερική ένταση και τώρα βγαίνουν και άλλα στελέχη και ζητούν δημοσίως συνέδριο και εκλογή νέου αρχηγού μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βασίλης Λεβέντης: Χαβαλές; Όχι πια...
Ο Λεβέντης παρουσιάστηκε σαν η «έκπληξη των εκλογών», αν και έχει βουίξει ο τόπος ότι πριμοδοτήθηκε από πολλά και διαφορετικά τμήματα του αστικού κατεστημένου και μηχανισμούς, ακόμα και με κατεύθυνση για ψήφο σε κάποιες εκλογικές περιφέρειες. Παρουσιάστηκε σαν «εκείνος που, μετά από... 41 χρόνια προσωπικής πολιτικής πορείας, κατάφερε και μπήκε στη Βουλή», αν και στο παρελθόν έχει περάσει και από ΠΑΣΟΚ και από ΝΔ. Και βέβαια, διαχρονικά, παρουσιαζόταν από το αστικό πολιτικό σύστημα ως η καταλληλότερη επιλογή εάν κάποιος θέλει να κάνει χαβαλέ με την ψήφο του στις εκλογές. «Έγκριτοι» και «αντικειμενικοί» δημοσιογράφοι τον είχαν πρώτο τηλεοπτικό παράθυρο - «πίστα» εδώ και αρκετό καιρό και με υψηλό δείκτη «σοβαροφάνειας» συζητούσαν μαζί του τα όσα αντιδραστικά πρεσβεύει ο συγκεκριμένος χώρος, πασπαλισμένα με διάφορες αστικές αρλούμπες. Και δως του να μένει άφωνος από την πολιτική ευφυΐα ο κάθε «έγκριτος» μεγαλοδημοσιογράφος... Κάπου εδώ όμως, τελειώνει η πλάκα και αρχίζουν τα σοβαρά. Η Ένωση Κεντρώων, λοιπόν, που τόσα χρόνια ερχόταν στη δημοσιότητα πότε για τους δεκάδες φραπέδες στο τραπέζι του «Καναλιού 67», πότε για τις πίτσες στο στούντιο του «ΑΝΤ1» και για άλλα γραφικά, τώρα αποκαλύφτηκε περίτρανα ότι πρόκειται για «λαγό» αντιδραστικών μέτρων. Χτες, λοιπόν, ο Λεβέντης έστειλε στον Τσίπρα μία επιστολή που βάζει κάποιους όρους για να στηρίξει με ψήφο στη Βουλή τις αντιλαϊκές επιλογές της επόμενης κυβέρνησης. Τι λέει η επιστολή;
Διαβάστε: «Αφομοίωση όλων των συντάξεων σε μία, που δε θα υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ». Το γνωστό, δηλαδή, σχέδιο που περιλαμβάνεται στο ψηφισμένο μνημόνιο από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι και που προβλέπει πετσόκομμα των συντάξεων μέσω ενοποίησης κύριων και επικουρικών. «Να επιστρέψουν με ήπιο νόμο τα χρήματα που έβγαλαν για διάφορους λόγους οι Έλληνες στο εξωτερικό από το 2009 και εντεύθεν». Στηρίζει, δηλαδή, την περιβόητη φορολογική αμνηστία για τμήματα της ελληνικής αστικής τάξης, προκειμένου, έναντι συμβολικού φόρου, να επανεισάγουν σε ελληνικές τράπεζες κεφάλαια που φυγάδευσαν σε τράπεζες του εξωτερικού κατά τη διάρκεια της κρίσης. Σχετικό νομοσχέδιο παζάρευε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους «εταίρους» της, ενώ αντίστοιχη πρόταση κατέθεσε προεκλογικά και η Χρυσή Αυγή... «Να συμφωνήσουν οι δανειστές μας, τα ομόλογα και οι υποχρεώσεις της χώρας μας της προσεχούς πενταετίας να μετατεθούν προς πληρωμή στο περαιτέρω μέλλον, με μηδενικό επιτόκιο, ώστε με τα χρήματα αυτά να αναγεννηθεί η οικονομία μας και εξασφαλιζομένου ομαλού οικονομικού κλίματος να έρθουν ξένοι επενδυτές». Αυτό, δηλαδή, που είναι το ζητούμενο των καπιταλιστών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που σε καμία περίπτωση δεν αφορά τα συμφέροντα του λαού, αφού η όποια «διευθέτηση» του κρατικού χρέους θα σημάνει και νέα πρόσθετα μέτρα που θα επιβαρύνουν το λαϊκό εισόδημα. Την ίδια στιγμή που θα ανοίγουν νέα πεδία κερδοφορίας για το ελληνικό και ξένο κεφάλαιο. Τα ίδια και ακόμα χειρότερα αντιδραστικά αναπαρήγαγε προχτές το βράδυ σε τηλεοπτικό σταθμό εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος με πολύ καμάρι διάβαζε τις προτάσεις τους, που συμπίπτουν σε πολλά με το ψηφισμένο μνημόνιο, καταλήγοντας στο ότι με αυτά θα ανοίξει ο δρόμος για να καταργηθεί το μνημόνιο. Τι έλεγε; Ο πρώην εκφωνητής του δελτίου καιρού της ΕΡΤ έλεγε ότι πρέπει να κοπούν εντελώς οι συντάξεις σε κάποιες κατηγορίες που, για παράδειγμα, εισπράττουν ενοίκιο, ότι πρέπει να κοπούν οι επικουρικές συντάξεις, ότι πρέπει να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και άλλα τέτοια. Και τα έλεγε λίγες μέρες πριν ανοίξει το Ασφαλιστικό, όπως προβλέπεται από το νέο μνημόνιο της κυβέρνησης. Επιπλέον, αν δει κανείς το βιογραφικό βουλευτών του, θα διαπιστώσει ότι έχει και αμερικανοθρεμμένους, όπως εκείνος που γεννήθηκε και σπούδασε στις ΗΠΑ, ενώ εκλέχτηκε για 3 θητείες βουλευτής στην πολιτεία του Νιου Χάμσαϊρ με τους Δημοκρατικούς, από την όποια παραιτήθηκε το Φλεβάρη του 2014.
Χαβαλές; Όχι πια. Η πλάκα τέλειωσε και από την επομένη των εκλογών αναδύεται το πραγματικό αντιδραστικό -και πολύ σοβαρό μάλιστα- πρόσωπο «των γραφικών του Λεβέντη». Και όσοι εργαζόμενοι, νέοι, άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων θεώρησαν ότι ψήφισαν για χαβαλέ, κάτω από ένα κλίμα γενικής απογοήτευσης και παραίτησης, μάλλον θα αρχίσουν να νιώθουν σαν τους ιδανικούς αυτόχειρες...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Μαροκινό Τείχος στη Δυτική Σαχάρα (το τείχος της ντροπής) έχει μήκος 2.720 χμ.
MARCHA AL MURO DE LA OCUPACIÓN MARROQUÍ EN EL SAHARA OCCIDENTAL (10-17 DE OCTUBRE DE 2015)
ΠΟΡΕΙΑ στο τείχος της μαροκινής κατοχής στη Δυτική Σαχάρα (10 - 17 Οκτώβρης 2015)
Το Μαροκινό Τείχος στη Δυτική Σαχάρα (το τείχος της ντροπής) έχει μήκος 2.720 χμ. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο τείχος στον κόσμο. Διαθέτει 7.000.000 νάρκες. Είναι το... μεγαλύτερο ενεργό στρατιωτικό φράγμα του κόσμου. Χωρίζει τις οικογένειες των Σαχραουί εδώ και 40 χρόνια. Έχει προκαλέσει περισσότερα από 2.500 θύματα από νάρκες και πυρομαχικά διασποράς. Το Μαρόκο δαπανά 2 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα για τη συντήρησή του. Το προστατεύουν 160.000 Μαροκινοί στρατιώτες. Εμείς; Πόσοι μπορούμε να μαζευτούμε για το γκρεμίσουμε; Πάρε τους φίλους σου και ελάτε! Βοηθήστε μας να δώσουμε προβολή και φωνή στα θύματα των ναρκών.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
O τoυρκικός στρατός χρησιμοποιεί απαγορευμένα χημικά όπλα στη Dersim... Όι "πολιτισμένοι της Ε.Ε. δεν ανησυχούν, έχουν τη μπίζνα των "προσφύγων"!
Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας (TSK) έχουν χρησιμοποιήσει απαγοραυμένα χημικά όπλα του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. στις συνεχιζόμενες φονικές επιχειρήσεις στις ορεινές περιοχές Ovacik,της Dersim. Οι Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας (HSM) ανακοίνωσαν ότι πτώματα γτεσσάτων δολοφονηθέντων ανταρτών είναι αγνώριστα και μεταφέρθηκαν στην Ovacık για αυτοψία. Την πιστοποίηση κάνει κι ο βουλευτής του HDP Dersim Alican Öncü, που... δήλωσε: "Οι οικογένειες δεν μπόρεσαν ν' αναγνωρίσουν τα σώματα των θυμάτων. Είχαν μεταμορφωθεί σε ένα είδος κάρβουνου...". Κι η γενοκτονία των Κούρδων της Τουρκίας, το ξερίζωμα από τη γη τους συνεχίζεται, ενώ οι "πολιτισμένοι" τραπεζοϋπάλληλοι (αυτοαποκαλούνται ηγέτες) της Ε.Ε. συνεχίζουν τη μεγαλύτερη οικονομική απάτη του σήμερα: "Πρόσφυγες"!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο «μεταμφιεσμένο» ΠΑΣΟΚ, πολύ χειρότερο από το παλιό ΠΑΣΟΚ, διότι αποτελεί τη «χωματερή» των ακαθαρσιών του νεοταξικού ΠΑΣΟΚ: Του ΠΑΣΟΚ της νέας ύπουλης και μοχθηρής “δεξιάς”…».
Ηταν εμφανες εδώ και 3 χρονια οι διαδικασίες ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ των πασοκικών υλικών, ανακύκλωση που αναπαλαίωνε τη σήψη και την ΑΠΑΤΗ στη νέα κολυμπήθρα του Σιλωάμ: Το ΣΥΡΙΖΑ… Εκείνη την εποχή το 2012 οι διαδικασίες πασοκοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ είχαν πάρει επιδημική μορφή. Κορυφαία, λοιπόν, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, παλιές καραβάνες και νεότερα του πασοκικού κομματισμού, τα οποία ΟΛΑ νομιμοποίησαν τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και τα «συμβόλαια θανάτου» του Γιωργάκη, ψήφισαν και το πρώτο Μνημόνιο, όλα αυτά τα στελέχη της πασοκικής αχρειότητας, σήμερα «πολεμούν» από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ για τη …σωτηρία μας.
Φυσικά είναι να απορεί κανείς το πώς οι «μαρξιστές» του ΣΥΡΙΖΑ και γενικά οι αριστεροί αντιπολιτευόμενοι, ανακάλυψαν σήμερα την πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ:Σήμερα που γράφτηκε το τελευταίο της κεφάλαιο και δεν είχαν πάρει χαμπάρι τους προγενέστερους ταχύτατους ρυθμούς πασοκοποίησης, που βοούσαν… Όταν τρέχεις πίσω από τα γεγονότα καταϊδρωμένος, όταν φωτογραφίζεις τα οπίσθιά τους, πάντα πιάνεσαι στον ύπνο. Αργησανε πολύ! Στον λαο καλιεργηθηκε η απογοητευση και η απαθεια.
Σήμερα η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την πασοκοποίησή της με κραυγαλέο τρόπο, ο οποίος καταγράφεται στην κυβερνητική σύνθεση: 1). Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. 2). Ο Χρήστος Σπίρτζης. 3). Ο Νίκος Τόσκας. 4). Ο Δημήτρης Μάρδας. 5). Η Θεοδώρα Τζάκρη. 6). Ο Μάρκος Μπόλαρης 7). Ο Παναγιώτης Σγουρίδης των ΑΝΕΛ 8). Νίκος Κοτζιάς. Λίγο έλειψε να ξεχάσουμε και το διαβόητο Νίκο Κοτζιά, στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου από το 1999!!! Έχει υπουργοποιηθεί ένα μέρος από τη «χωματερή» των ακαθαρσιών του νεοταξικού ΠΑΣΟΚ και ο Τσίπρας μας λέει για το «νέο που θα αντικαταστήσει το παλιό»: Τέτοιος μακάβριος ιστορικός μορφασμός… Σε λίγο ακόμα και ο ΓΑΠ θα ωχριά μπροστά στο μακάβριο «νέο» του Τσίπρα…
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oι "πολιτισμένοι" της ΕΕ απειλούν το "Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού - ΜΚΙΕ", γιατί αρνείται βράβευση!
Χθές μας κοινοποίησαν ένα email από το Ευρωπαικό κοινοβούλιο, σε μας και στην κουζίνα ''ο άλλος άνθρωπος'' στον Κώστα Πολυχρονόπουλο, στο οποίο μας έγραφαν πως εάν επιμένουμε στην άρνηση του βραβείου δεν θα μας καλύψουν τα έξοδα για να παμε στις Βρυξέλλες. Οι πληροφορίες μας λένε πως έχουν ενοχληθεί πολύ από την άρνηση μας να πάρουμε το βραβείο. Τους απαντήσαμε πως η... στάση μας δεν αλλάζει και πως το μόνο που θέλουμε είναι να παρουσιάσουμε τα στοιχεία τα ίδια που παρουσιάσαμε και εδώ, στοιχεία που αποδεικνύουν τις τραγικές συνέπειες από τις πολιτικές που ακολουθούνται εδώ και πέντε χρόνια. Τους είπαμε επίσης πως δεν μας ενδιαφέρει να μας καλύψουν τα έξοδα εάν αυτό είναι το πρόβλημα τους. Αναμένουμε την απάντηση τους, θεωρώ πως θα είναι αρνητική γιατί ο αληθινός λόγος που δεν θέλουν να πάμε στις Βρυξέλλες είναι για να μην ακουστούν αυτά τα στοιχέια. Αποδεικνύουν με αυτή την στάση τους πόσο δίκιο είχαμε για την άρνηση, τον ρόλο του διευθυντηρίου του ΕΚ, τον φόβο τους να μην ακουστεί η αλήθεια! Ότι και να κάνουν όμως η αλήθεια θα ακουστεί! Περισσότερες λεπτομέρειες όταν θα έχουμε την οριστική απάντηση τους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Εντονες διπλωματικές ζυμώσεις
Εναρξη ρωσικών ναυτικών γυμνασίων
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΜΟΣΧΑ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Περιπλέκεται η κατάσταση στη διπλωματική «σκακιέρα», αλλά και στα πεδία συγκρούσεων της Συρίας, καθώς οι πιέσεις που ασκεί το προσφυγικό ζήτημα σε χώρες της ΕΕ ξαναβάζει στο χάρτη την επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης για την εξεύρεση κάποιας λύσης που θα φρενάρει, για κάποιο καιρό, το πρόβλημα χωρίς να σημαίνει ότι θα σταματήσει να υπάρχει όσο συνεχίζονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις για λογαριασμό των μονοπωλίων στην ευρύτερη περιοχή. Στο Παρίσι χτες εκτάκτως συναντήθηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας και αξιωματούχοι της ΕΕ, για να συζητήσουν τα περιθώρια μιας διαπραγμάτευσης για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη Συρία, λίγες μόλις ώρες μετά τη δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ που ζητούσε ανοικτά μετά τη σύνοδο στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό, να συμπεριληφθεί σε αυτήν τη διαπραγμάτευση «ο Πρόεδρος Ασαντ, η Ρωσία, το Ιράν και άλλες αραβικές δυνάμεις»... Ωστόσο, αυτή η προσπάθεια φαίνεται πως θα συναντήσει την αντίθεση των ΗΠΑ. Η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών για τις σχέσεις με διεθνείς οργανισμούς, Σίμπα Κρόκερ, απέρριψε τις προσπάθειες της ρωσικής προεδρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την έκδοση ανακοίνωσης που θα κάνει έκκληση για διεθνείς προσπάθειες στην αντιμετώπιση «εξτρεμιστικών ομάδων σε συντονισμό με τις κυβερνήσεις εμπλεκομένων χωρών», θεωρώντας πως αυτό αντιβαίνει στην πολιτική επιλογή των ΗΠΑ για «πολιτική μετάβαση στη Συρία», χωρίς την κυβέρνηση Ασαντ. Παράλληλα, Αμερικανοί αξιωματούχοι επανέλαβαν πως οι Ρώσοι έχουν ξεκινήσει τις κατασκοπευτικές πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από θέσεις τζιχαντιστών στη Συρία, εκτιμώντας ότι ετοιμάζουν αεροπορικές επιδρομές τις επόμενες μέρες. Υποστήριξαν, εντούτοις, ότι αυτή η δραστηριότητα δεν προκαλεί, επί του παρόντος, προβλήματα στις εναέριες επιχειρήσεις και βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και των συμμάχων. Παρ' όλα αυτά, η σύμβουλος του Σύρου Προέδρου Ασαντ, Μπουσάινα Σαάμπαν, υποστήριξε χτες πως υπάρχει «σιωπηρή συμφωνία» ΗΠΑ - Ρωσίας, ώστε να υπάρξει «μια διευθέτηση στη Συρία». Τέλος, οι Ρώσοι ανακοίνωσαν «ναυτικές ασκήσεις» έξω από τις ακτές της Συρίας στην ανατολική Μεσόγειο και οι Ισραηλινοί τη συγκρότηση ρωσο-ισραηλινής επιτροπής συντονισμού, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να ανταλλάξουν πυρά κατά λάθος στη Συρία, σημειώνοντας ότι θα έχει ως επικεφαλής τους αναπληρωτές αρχηγούς των γενικών επιτελείων τους. Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής προγραμματίστηκε στις 5 Οκτώβρη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KYΠΡΟΣ Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ακιντζί
Ενώ ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ αποζητά από τώρα τη «στήριξη» του ΔΝΤ προς ένα πιθανό ομοσπονδιακό κράτος
ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-- Σαν να ...ανακαλύπτουν την Αμερική εμφανίστηκαν τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Κύπρο (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ, Οικολόγοι κ.τ.λ.), υψώνοντας τους τόνους μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του ηγέτη του ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί, ότι αν τα κοιτάσματα του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο «δε χρησιμοποιηθούν με λογικό τρόπο, μπορεί να αποτελέσουν στοιχείο απειλής και επιπλέον να γίνουν αιτία πολέμου, ενώ εάν χρησιμοποιηθούν συνετά, μπορεί να δημιουργηθεί μια επωφελής κατάσταση για όλους». Πρόκειται για όλες σχεδόν τις δυνάμεις που η εκλογή του Ακιντζί την περασμένη άνοιξη τις είχε κάνει να μιλούν για «νέα σελίδα» και «αναπτερωμένες ελπίδες». Μετά και τις δηλώσεις του Κύπριου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, από τη Νέα Υόρκη, που εστίαζαν στο θετικό κλίμα των διαπραγματεύσεων, η κυβέρνηση δέχτηκε κριτική ότι σιωπά, ενώ ο Ακιντζί απειλεί την Κυπριακή Δημοκρατία με πόλεμο, ότι δεν παραδέχεται και καταγγέλλει διεθνώς τις τουρκικές απειλές, ότι δεν ενημερώνει αναλυτικά για την πορεία των διαπραγματεύσεων και εξελίξεων. Χτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, επισήμανε πως «ήταν γνωστό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και άλλοι αξιωματούχοι είχαν συναντήσεις με τουρκικές εταιρείες, οι οποίες εξέφρασαν ενδιαφέρον για αγορά κυπριακού φυσικού αερίου. Μάλιστα, σε μια περίπτωση η εταιρεία ήταν κρατική». Ο ίδιος εξήγησε ότι η απάντηση σε όλες τις περιπτώσεις ήταν ότι τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να διερευνηθεί μόνο μετά την επίλυση του Κυπριακού και χαρακτήρισε θετική εξέλιξη το ενδιαφέρον τουρκικών εταιρειών για το κυπριακό φυσικό αέριο. «Είναι το κίνητρο που έχει η Τουρκία, ώστε να εργαστεί για επίλυση του Κυπριακού, γιατί γνωρίζει ότι χωρίς λύση δεν μπορεί να εξεταστεί τέτοιο ενδεχόμενο» σχολίασε χαρακτηριστικά. Παρέμβαση για το ζήτημα έκανε και το προδοτικο ξεπουλημενο ΑΚΕΛ. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΚΕ, αληταρας Γιώργος Λουκαΐδης, σημείωσε σε δήλωσή του ότι «ποτέ δε θεωρήσαμε ότι ο Ακιντζί θα εξέφραζε τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ως εκ τούτου, θεωρούμε θεμιτό οι πολιτικές δυνάμεις να εκφράζουν τις διαφορετικές θέσεις και τις διαφωνίες τους με θέσεις που παρουσιάζει η τουρκοκυπριακή πλευρά». Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι ο Ακιντζί «είπε το αυτονόητο, ότι δηλαδή το φυσικό αέριο στην περιοχή θα πρέπει να αποτελεί βασικό στοιχείο περιφερειακής συνεργασίας και αμοιβαίου οφέλους και όχι αιτία σύγκρουσης και αντιπαράθεσης».