Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Σαββατο 19 Σεπτεμβριου 2015


Αύριο τέτοια ώρα θα ξέρουμε ποια θα είναι η δύναμη των μνημονιακών δυνάμεων, από Ν.Δ. μέχρι ΣΥΡΙΖΑ, άρα και πόσο αλαζονική θα είναι η άσκηση της μνημονιακής εξουσίας, από οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας σχηματίσουν οι δυνάμεις αυτές. Όπως θα ξέρουμε και τι ποσοστό θα έχουν καταγράψει οι αριστερές δυνάμεις της Αντίστασης και της αξιοπρέπειας. Από ποιο σημείο θα εκκινούμε αυτή τη φορά για τη συνέχιση του αγώνα του ΟΧΙ μέχρι τέλους. Με την αυριανή μας ψήφο κρινόμαστε όλοι και όλες. Και αυτοί/ές που δεν ψηφίζουμε για οποιαδήποτε μνημονιακή κυβέρνηση και για οποιονδήποτε μνημονιακό πρωθυπουργό, και εκείνοι/ες που θα συναινέσουν με την ψήφο τους στην ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση σ' αυτόν τον τόπο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δυο μέρες πριν τις εκλογές, ανθρωποειδή της ΕΛ.ΑΣ. εισβάλλουν σε σπίτι στο Κερατσίνι, καταδιώκοντας αντιφασίστες διαδηλωτές. Η ΕΛ.ΑΣ. δεν αναγνωρίζει κανένα Σύνταγμα και καμιά προστασία του οικιακού ασύλου. Ούτε και οι πολιτικοί προϊστάμενοί της και τα μνημονιακά κόμματα που τους στηρίζουν... Καθώς το βίντεο αυτό κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου, μαθαίνουν και εκτός Ελλάδας τι σημαίνει δημοκρατία "στον τόπο που γεννήθηκε", όπως αρέσκονται να λένε οι ηθικοί αυτουργοί του τσαλαπατήματός της.
https://www.youtube.com/watch?v=WCft2Ow6YFs
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛ' ΑΥΤΑ...
Ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ, ξέρεις πολύ καλά πως η ψήφος σου θα καταμετρηθεί στην πλειοψηφία που θα εμφανίζεται να εγκρίνει τη μνημονιακή πολιτική. Γιατί στα ψηφοδέλτια -ως γνωστόν- δεν έχει προβλεφτεί χώρος για διευκρινιστικές σημειώσεις. Ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ, ξέρεις πολύ καλά ότι το ίδιο κιόλας βράδυ τα κανάλια της διαπλοκής θα θριαμβολογούν για τη μεγάλη μεταστροφή του ελληνικού λαού, που επιτέλους, στην πλειοψηφία του, κατανόησε πως δεν υπάρχει δυνατότητα άλλης πολιτικής πέραν της μνημονιακής. Ξέρεις, φυσικά, τι θα επακολουθήσει, ανεξαρτήτως του αν θα σχηματιστεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ποταμιού-ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ.-Ποταμιού-ΠΑΣΟΚ ή και Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ. Το 3ο Μνημόνιο που υπέγραψε ο Τσίπρας θα εφαρμοστεί απαρέκκλιτα. Κι όταν θα διαδηλώνουμε για τα σπίτια που θα κατάσχονται, για τα νοσοκομεία που θα κλείνουν, για τα μεροκάματα και τις συντάξεις που θα συρρικνώνονται κ.ο.κ., ο όποιος Πανούσης, στέλνοντας εναντίον μας τις δολοφονικές ορδές των ΜΑΤ, θα επικαλείται τη "μεγάλη πλειοψηφία" που εγκρίνει την πάταξη των "θορυβουσών και επικίνδυνων μειοψηφιών"...
Τα ξέρεις όλ' αυτά. Δεν είσαι χθεσινός/ή. Τα ξέρεις όλ' αυτά. Και αναλαμβάνεις την προσωπική σου πολιτική ευθύνη...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ερώτημα το θέτουν δεξιοί και πασόκοι, συνηθισμένοι στα μεγάλα ποσοστά -του παρελθόντος οι δεύτεροι- αλλά δυστυχώς το θέτουν και συριζαίοι: "Τι νόημα έχει να ψηφίσεις τη Λαϊκή Ενότητα, όταν ξέρεις πως αποκλείεται να γίνει κυβέρνηση;" Πόσο εύκολα ξεχνάει ένας κόσμος τον ΣΥΡΙΖΑ του 2004-09! Πόσο εύκολα ξεχνάει την έκπληξη του 17% του Μαΐου 2012, την εκτίναξη στο 27% τον επόμενο μήνα και τελικά το 36% του Ιανουαρίου 2015, που τον ανέδειξε στην κυβέρνηση! Μόλις πέντε χρόνια και κάτι μήνες από το 4,5% του Οκτωβρίου 2009...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλέξης Τσίπρας : "Ματώσαμε για να μη ματώσει ο λαός".
Ως γνωστόν, ο κ. Τσίπρας θα χάσει το σπίτι του, θα μείνει άνεργος, θα πονέσει για το παιδί του που θα φύγει στη ξενιτιά, για τη μάνα του που θα δει τη σύνταξή της να εξανεμίζεται, για τον αγαπημένο του άνθρωπο που δεν θα έχει νοσηλεία όταν αρρωστήσει, για τον γείτονα που θα του λείψει το ψωμί, για τη φίλη που θα ψάχνει για ένα δεκάευρο δανεικό για να πάρει γάλα και πάνες για το παιδί της.
Ο κ. Τσίπρας μάτωσε από τις επιπτώσεις του 3ου Μνημονίου στη ζωή μας.. Μάτωσε ο Τσίπρας για να μη ματώσει ο λαός, λέει...ίσα ρε γίγαντα, σιγά μη σου έκαναν και φάλαγγα, άει σιχτίρ γελοίε παπάρα!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βγήκε σαν κακομοίρης ο φυρερίσκος Μιχαλολιάκος στο ραδιόφωνο του Χατζηνικολάου και χωρίς να πιεστεί από ερωτήσεις ή κάτι άλλο παραδέχτηκε μόνος του -ακούστε!- ότι:
1. η ΧΑ βεβαίως και είχε τάγματα εφόδου με στόχο τις βιαιότητες, δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που κάποιο κόμμα είχε τέτοιες ομάδες τραμπούκων και δολοφώνων, είπε, και μας θύμισε τα επεισόδια βίας στην Καλαμάτα “δείχνοντας” Σαμαρά και Κένταυρους που δρούσαν επί Αβέρωφ. 2. το δεύτερο που είπε ο Μιχαλολιάκος είναι ότι αποδέχεται η ΧΑ την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα. 3. και τέλος ότι η πολιτική ευθύνη δεν δικαιολογεί αντίστοιχη ποινική ευθύνη. Με άλλα λόγια αυτοί στήνανε ενέδρες και λέγανε στα μέλη των ταγμάτων τους “σπάστε τους στο ξύλο, σκοτώστε τους, μαχαιρώστε τους” και κάποιος μαλάκας πήγε και μαχαίρωσε τον Φύσσα. Θα πρέπει να εμπεδώσουν καλά την έννοια της ηθικής αυτουργίας.
Είναι σίγουρα σοκαριστικό και πρωτόγνωρο να ακούμε μια τόσο κυνική παραδοχή από τη ΧΑ. Φαίνεται η στενή δε μπορεί να χωρέσει τη φυρερική ματαιοδοξία η οποία θα βολευόταν πολύ καλύτερα στην καλοπέραση που υπόσχεται ο βουλευτικός μισθός που φαίνεται να τον έχουν εξασφαλίσει για κάποια χρόνια ακόμα οι Χρυσαυγήτες. Aπό την άλλη, η ΧΑ μάλλον πιέζεται πολύ και εξωθεσμικά από το σύστημα ώστε να μπει στη θέση της και να κάτσει φρόνημα. Αυτό το 5-6% που έχει σταθερά η νεοναζιστική-εγκληματική οργάνωση, μπορεί να είναι απαράδεκτο για την ελληνική κοινωνία, όμως για την “εξευγενισμένη” Δεξιά είναι αχώνευτο κυρίως γιατί της αποσπά ψήφους. Είναι δευτερεύουσας σημασίας για τη ΝΔ η κουβέντα περί εκδημοκρατισμού της κοινωνίας, η ανάλυση του ποιες συμπεριφορές και φαινόμενα καλλιεργούν το ρατσισμό, την ξενοφοβία, το φασισμό ιδεολογικά, ή προτρέπουν ακόμα και σε ακτιβίστικες φασιστικές ενέργειες. Άλλωστε κάποιοι στη ΝΔ επιμένουν να χαρακτηρίζουν “εισβολείς”, “τρομοκράτες”, και “λαθραίους” τους μετανάστες/πρόσφυγες. Το βασικό και πρωτεύον για τη ΝΔ είναι να πάρει την πολιτική πλέμπα από τη ΧΑ και να την κρύψει κάτω από το δικό της καθωσπρεπιστικό χαλί. Να περάσει ξανά χαλκά στο θηρίο που εξέθρεφε και κάλυπτε τόσα χρόνια ώστε να επανακαταλάβει το μεγαλύτερο δυνατό μέρος από τον φυσικό χώρο επιρροής της.
Τώρα που βράζει το σίδερο προεκλογικά, η παραδοχή Μιχαλολιάκου έχει πρόδηλο άρωμα παρασκηνιακών επαφών, δείχνει ένα ακόμα πάρε-δώσε μεταξύ ΧΑ-ΝΔ. Αν πέφτουμε μέσα στην εκτίμηση αυτή, πρόκειται για κομπρεμί που έρχεται ως συνέχεια της τακτικής Σαμαρά-Μπαλτάκου. Να θυμηθούμε ότι ο Μπαλτάκος ως γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά εκτελούσε ένα σχέδιο (σαφώς επιλογή και των δύο) το οποίο τον ήθελε να έχει ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τους βουλευτές της ΧΑ, ώστε να μπορεί να τους χρησιμοποιεί σαν κοινοβουλευτική εφεδρεία για τις κρίσιμε κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες και μάχες. Λέγεται ότι η ΧΑ αναλάμβανε την αήθη και βρώμικη δουλειά που η ΝΔ απέφευγε να αναλάβει: να επιτίθενται (με το γνωστό τρόπο) στους εκάστοτε αντιπάλους των σχεδιασμών Σαμαρά. Οι δε βουλευτές της ΧΑ έπαιζαν ευχαρίστως το παιχνίδι αυτό διότι:  α) ένιωθαν να αναβαθμίζεται ο πολιτικός τους ρόλος. Εξάλλου, χαϊδεύονταν από ένα κομμάτι της αστικής τάξης που τους προετοίμαζε για να αποτελέσουν κυβερνητικό εταίρο σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης. Θυμηθείτε δηλώσεις δημοσιογράφων που προετοίμαζαν την κοινή γνώμη και έλεγαν περί “σοβαρής ΧΑ που -γιατί όχι- θα μπορούσε να συμεμτάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας“.  β) ζητούσαν και έπαιρναν ανταλλάγματα για προστασία και ατιμώρητο για όλη την παρακρατική εγκληματική δράση που ανέπτυσσαν, η οποία δεν είχε μόνο πολιτικό σκέλος.  γ) θεωρούσαν ότι από αυτή τη συνεταιρία θα διευρύνουν τις επαφές τους στον κρατικό μηχανισμό μέσω του δικτύου της ΝΔ, και κυρίως στα σώματα ασφαλείας τα οποία αποτελούν κρίσιμη ομάδα και προτεραιότητα στον τρόπο ανάληψης της εξουσίας από κάθε εθνοσοσιαλιστικό κίνημα. Γιατί άραγε τώρα αυτή η δήλωση ενοχής; Γιατί άραγε τώρα αυτό το “δημόσιο αυτομαστίγωμα”;
Η καχυποψία για παρασκηνιακές κινήσεις είναι απολύτως λογική και πηγάζει από το ότι δε μπορεί να φανταστεί κανένας αυτή την πρακτική που ακολουθεί ο Μιχαλολιάκος ως μέρος προεκλογικής στρατηγικής που στοχεύει να βοηθήσει τη ΧΑ να έχει καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα. Όσον αφορά τη ΝΔ, πέραν κάθε αμφιβολίας, έχει διεξάγει μια πορεία με πολιτική συνέχεια και δεν έχει επανακαθορίσει στο ελάχιστο την πρότασή της για εξουσία:  οι σχεδόν προφανείς παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και δοσοληψίες με τη ΧΑ έρχονται ως συνέχεια του σχεδίου Σαμαρά-Μπαλτάκου για συννενοήσεις με οτιδήποτε τοποθετείται στα δεξιά της ΝΔ, ακόμα κι αν φέρει αγκυλωτους σταυρούς και οργανώνει δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και πολιτικών εχθρών της,  παρότι με νέο αρχηγό, η ΝΔ δεν έχει κάνει καμία κίνηση να καθαρίσει τα ακροδεξιά στοιχεία της,  αλλα ούτε και να αλλάξει τη βασική γραμμή πλεύσης της που είναι να αποτελεί τον βασικό εκπρόσωπο στην Ελλάδα του ευρωπαϊκού δευθυντηρίου που έχει επικεφαλής τους Μέρκελ/Σόιμπλε. Βασικές γραμμές και επιδιώξεις: το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η “διευθετηση” των κοινωνικών συγκρούσεων πάντα εις βάρος των εργαζόμενων, το κουκούλωμα των βρωμιών του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου, η χρησιμοποίηση κάθε συντηρητικής ιδεολογικής εφεδρείας για να ξεσηκώσει τα χειρώτερα ανακλαστικά της κοινωνίας (π.χ. θρησκεία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλλετικές διακρίσεις κλπ) και να ενισχύσει τη συντήρηση. Τελικά, δε ξέρω αν η ΝΔ είναι μπάμπουσκα που από έξω βλέπεις Μεϊμαράκη και μέσα κρύβει Σαμαρά. Αυτό που θα πρέπει να μας απασχολεί είναι να μη δώσει ο λαός καμία παραπάνω ευκαιρία στον Βαγγέλη Σαμαρά;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ: 9 αστυνομικοί κατά 16χρονου επειδή περπατούσε στο δρόμο
18 Σεπτεμβρίου 2015 12:05
Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, με θύμα αυτή τη φορά έναν 16χρονο. Ένας νεαρός Αμερικανός συνελήφθη με τη χρήση βίας, στο Stockton, της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Μεταξύ των κατηγοριών που απαγγέλθηκαν στον 16χρονο, ήταν αντίσταση κατά των αρχών. Ο νεαρός, κινούνταν νωρίς το πρωί κοντά σε αμαξοστάσιο λεωφορείων, όταν ένας αξιωματικός της αστυνομίας τον είδε. Ο ένστολος ακινητοποιεί τον 16χρονο και αρχίζει να ασκεί βία με το γκλοπ του. Παρόντες στη σκηνή ήταν και δεκάδες περαστικοί οι οποίοι άρχισαν να αποδοκιμάζουν τη πράξη του αστυνομικού με φράσεις όπως: «Άφησέ τον ήσυχο, δεν έκανε τίποτα κακό» και «είναι απλά ένα παιδί». Ο ένστολος, όχι μόνο αγνόησε τις κραυγές των πολιτών, αλλά κάλεσε και ενισχύσεις. Επί τόπου, κατέφτασαν πέντε αστυνομικοί ενώ μέχρι την τελική σύλληψη, συνολικά εννέα ένστολοι ενεπλάκησαν στο συμβάν. Ο νεαρός, αφέθηκε ελεύθερος αργότερα την ίδια ημέρα. Όπως ανέφεραν οι αρχές, ο νεαρός περπατούσε σε σημείο του δρόμου που ήταν αποκλειστικά για λεωφορεία, λέγοντας πως ήταν θέμα ασφάλειας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λωρίδα της Γάζας: Αύξηση της παιδικής εργασίας λόγω των βομβαρδισμών και του αποκλεισμού από το Ισραήλ
19 Σεπ 2015 | 13:07
O Μουχάμαντ είναι 12 χρονών αλλά ήδη πρέπει να δουλεύει. Κάθε πρωί βγαίνει στους δρόμους της Γάζας όπου πουλάει σάντουιτς από έναν μικρό πάγκο. “Δεν έχω επιλογή”, λέει. “Το σπίτι μας καταστράφηκε ολοσχερώς κατά τον περσινό πόλεμο”. Εξαιτίας αυτής της καταστροφής, ο Μουχάμαντ έπρεπε να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του. Αποτελούμενη από 5 κορίτσια, 4 αγόρια και τους γονείς τους, η οικογένεια τώρα ζει σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα. Ο Μουχάμαντ κερδίζει περίπου 30 σέκελ (7.70 δολάρια) την ημέρα και όλο το ποσό το δίνει στους γονείς του που δεν έχουν σταθερό εισόδημα. Μετά από λίγες ώρες δουλειάς το πρωί, ο Μουχάμαντ πηγαίνει στο σχολείο. Ο μεγαλύτερος αδερφός του τον αντικαθιστά στον πάγκο μέχρι να τελειώσει το μάθημα ο Μουχάμαντ. “Μου αρέσει το σχολείο”, λέει ο Μουχάμαντ. “Γνωρίζω ότι η καλή εκπαίδευση είναι ο πιο σίγουρος τρόπος μου για μια αξιοπρεπή ζωή. Αλλά έτσι είναι η ζωή στη Γάζα. Είναι ένα είδος κόλασης”.
Ευθύνες ενηλίκων
Ο αποκλεισμός και οι επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον της Γάζας τα προηγούμενα χρόνια έχουν οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση της φτώχειας και άλλων κοινωνικών προβλημάτων. Με ποσοστό 43% η ανεργία στη Γάζα είναι η υψηλότερη στον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας. Μία από τις επιπτώσεις αυτών των προβλημάτων είναι ότι τα παιδιά υποχρεώνονται να αναλάβουν ευθύνες ενηλίκων. Ένα άλλο αγόρι, ο 9χρονος Σαμίρ, πουλάει τσάι και καφέ στα λιμάνια της Γάζας. “Ο πατέρας μου υποφέρει από οξύ άσθμα και ο γιατρός του υπέδειξε να μη δουλεύει”, λέει ο Σαμίρ. “Πρέπει να το κάνω αυτό για να κερδίσω χρήματα και να αγοράζω τρόφιμα για την οικογένειά μου καθημερινά”. Η Παλαιστινιακή Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία εκτιμά ότι σχεδόν το 4% όλων των παιδιών στα υπό κατοχή εδάφη της Δυτικής Όχθης και της Γάζας δούλευαν το 2010. Μία μελέτη του 2013 από την ίδια υπηρεσία περιγράφει ως “ανησυχητικούς” τους αριθμούς που δείχνουν σημαντική αύξηση της παιδικής εργασίας και της εγκατάλειψης του σχολείου στη Γάζα. Σύμφωνα με την έκθεση αυτή το ποσοστό των παιδιών ηλικίας από 10 ως 17 ετών που δουλεύουν και δεν παρακολουθούν το σχολείο αυξήθηκε από 13% σε 20% την περίοδο μεταξύ 2009 και 2012. Οι παλαιστινιακοί νόμοι για την προστασία του παιδιού και τα εργασιακά δικαιώματα απαγορεύουν στους εργοδότες να προσλαμβάνουν παιδιά κάτω των 15 ετών. Παιδιά μεταξύ 15 και 17 ετών μπορούν να δουλεύουν κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες όπως ο περιορισμός των ωρών εργασίας τους και η απαγόρευση της άσκησης επικίνδυνων δραστηριοτήτων.
Επικινδυνότητα
Ωστόσο, μερικές από τις εργασίες που εκτελούνται από παιδιά στη Γάζα, όπως η επισκευή μηχανημάτων σε εργαστήρια, είναι από τη φύση τους επικίνδυνες. Ο 11χρονος Ζαχέρ δουλεύει στο συνεργείο ενός μηχανικού από την ηλικία των 9 ετών. Συχνά δουλεύει 12 ώρες τη μέρα. Τον πρώτο χρόνο που δούλεψε στο συνεργείο δεν πληρώθηκε. “Το αφεντικό μου είπε ότι έπρεπε να περάσω από πολλή εκπαίδευση για να μπορώ να κάνω αυτό που απαιτείται από μένα”, λέει ο ίδιος. Η δουλειά του περιλαμβάνει εργασίες στους τροχούς και τις μηχανές αυτοκινήτων. Ο Ζαχέρ και ο μεγαλύτερος αδερφός του, που δουλεύει σε κατάστημα ρούχων, έπρεπε να βοηθήσουν την οικογένειά τους από τότε που ο πατέρας τους πέθανε πριν 5 χρόνια. Ο Ζαχέρ πληρώνεται 10 σέκελ (2.60 δολάρια) τη μέρα. Τα παιδιά εργάτες στη Δ. Όχθη και στη Γάζα δούλεψαν κατά μέσο όρο λίγο περισσότερο από 44 ώρες τη βδομάδα το 2013. Το μέσο μεροκάματό τους ήταν κάτω από 50 σέκελ (13 δολάρια). Η φτώχεια είναι ο βασικός παράγοντας που αναγκάζει τα παιδιά να δουλέψουν. Το επίπεδο της φτώχειας στη Γάζα, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, αυξήθηκε από 28% το 2013 σε 39% το 2014. Η αύξηση αυτή οφείλεται άμεσα στον διάρκειας 51 ημερών βομβαρδισμό από το Ισραήλ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο πέρυσι. Ο Ισσάμ Γιουνίς, διευθυντής της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων “Αλ Μεζάν” που εδρεύει στη Γάζα, δήλωσε ότι τα παιδιά είναι τα πραγματικά θύματα του αποκλεισμού που έχει επιβάλει το Ισραήλ τα τελευταία 8 χρόνια. “Βρίσκεις παιδιά στη Γάζα που άφησαν το σχολείο για να δουλέψουν με σκοπό να αντισταθμίσουν όσα έχασαν οι οικογένειές τους λόγω του συνεχιζόμενου αποκλεισμού”, συμπλήρωσε.
https://omniatv.com/blog/5562-%CE%BB%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%AC%CE%B6%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%8D%CE%BE%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B2%CE%BF%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%AE%CE%BB
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πολ Κρουγκμαν. «Ο μνημονιακος Τσιπρας είναι ιδιος με τον Μειμαρακη».
«Δεν εφυγε ο κινδυνος του Grexit».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ζωη Κωνσταντοπουλου. «Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον οποιο παλεψαμε δεν υπαρχει πια».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oι φονιάδες των λαών έριξαν τη μάσκα... στόχος τους η ανατροπή του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου της Συρίας Άσαντ! Βρετανία - ΗΠΑ - Συρία: Πρώτα η αποχώρηση Άσαντ, μετά η επίλυση της κρίσης...
O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ πρέπει να αποχωρήσει από την εξουσία, το χρονοδιάγραμμα ωστόσο της αποχώρησής του πρέπει να αποφασιστεί μέσω διαπραγματεύσεων. Σε δηλώσεις που έκανε μετά τις συνομιλίες με τον Βρετανό ομόλογό του Φίλιπ Χάμοντ, ο Τζον Κέρι προέτρεψε τη Ρωσία και το Ιράν να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους προκειμένου να πείσουν τον Άσαντ να διαπραγματευτεί
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έκκληση για οικονομική στήριξη τραυματία πορείας στις Σκουριές
Η συναγωνίστρια Γεωργία Καρακωνσταντινίδου, που στις 23/8 πήρε μέρος στη διαδήλωση ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, δέχτηκε βίαιη επίθεση από τις ομάδες καταστολής με αποτέλεσμα να της σπάσουν το πόδι. Χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο και τώρα βρίσκεται σε κέντρο αποθεραπείας όπου θα χρειαστεί να νοσηλευθεί για 30 ημέρες. Λόγω του ότι η συναγωνίστρια είναι άνεργη δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθεί στην δαπάνη για την πληρωμή των νοσηλίων. Το ποσό που θα χρειαστεί είναι περίπου 1000€. Όπως υπήρξε άμεση ανταπόκριση στην έκκληση για αιμοπετάλια έτσι και τώρα γίνεται κάλεσμα σε επιτροπές αγώνα, συλλογικ;oτητες, αλλά και άτομα για κάποια μικρή οικονομική βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο καθένας. Είναι υποχρέωση μας.
Για πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα: 6948528565, - 6974407702
Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Υπάρχει κάποιος χειρότερος από το δήμιο. Είναι ο βοηθός του." Mirabeau
Πρωθυπουργός και πρόεδρος και σουλτάνος Ελλάδος είναι ο διορισμένος Maarten Verwey. Ο εκ της κάλπης βοηθός δημίου μπορεί να αποκαλείται πρωθυπουργός αλλά θα είναι ένας αχυράνθρωπος που θα φροντίζει να εκτελεστούν οι διαταγές του Maarten Verwey. Οι κυρίαρχοι εντός και εκτός χώρας που διέταξαν εκλογές για... "ακύρωση" του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος έχουν εκφράσει με πολλούς τρόπους την προτίμηση τους στον Τσίπρα γι'αυτόν το ρόλο. Ως κορυφαίος ψεύτης,απατεώνας και αδίστακτος με την προβιά του "αριστερού" θα ακινητοποιήσει πολλούς ανόητους ιθαγενείς που θα υποστούν αυτά που ψήφισε μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, των οποίων οι ψηφοφόροι, λουλούδες και εξαγοράσιμοι είναι τα κλασσικά εθελόδουλα λαμόγια και τα έχουν ήδη στο τσεπάκι τους. Η αντίσταση πρέπει να συντριβεί.Αυτός είναι ο σκοπός των βιαστικών εκλογών.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tιμωρία... Θυμάστε το μέγα απατεώνα το 2012 που έλεγε του Κουβέλη "να μη γίνει Τσιριμώκος". Τώρα ξέρουμε γιατί. Είχε πάρει το ρόλο ο ίδιος
Ξέρουμε ποιοι δοσίλογοι υπάλληλοι θα εκτελέσουν το κατάλογο φρικαλεοτήτων μετά τις εκλογές. Το μόνο νόημα που έχουν οι εκλογές είναι ο λαός μας να τιμωρήσει τον Τσίπρα. Όχι για εκδίκηση αλλά σαν τιμή σε όσους χάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Χιλιάδες αυτοκτονίες, χιλιάδες μετανάστες, χιλιάδες υποσιτιζόμενοι, χιλιάδες άνεργοι, χιλιάδες κατεστραμμένες ζωές. Η συμμορία του Τσίπρα κυριολεκτικά πάτησε πάνω στα...πτώματα και τον πόνο για να αναρριχηθεί στην εξουσία και να δώσει περισσότερα πτώματα και πόνο σε εξουθενωμένους ανθρώπους. Και ο αδίσταχτος απατεώνας εξουσιαστής αποφασισμένος να προσφέρει τα πάντα στα αδηφάγα αφεντικά του. Όχι στην προπαγάνδα της αποχής, άκυρου, λευκού, Λεβέντηδων που στόχο έχει να ακυρώσει το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. Ναι ξέρουμε ότι στο προτεκτοράτο ούτε τα προσχήματα δημοκρατίας δεν υπάρχουν πλέον.Μόνο ως καταμετρητής λειτουργεί η κάλπη χωρίς καμία σημασία στο τι θα ακολουθήσει.Μπουμπουνίστε τον ψευταρά όπως στις 5/7/15 που του χαλάσατε την ενέδρα του ΝΑΙ. Δεν πρέπει να παραδοθούμε επειδή το θέλει ένας Τσιριμώκος που μετράει και εξαργυρώνει τη προδοσία του με την υποστήριξη όλων των εγκληματιών εντός και εκτός.