Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Δευτερα 14 Σεπτεμβριου 2015


Ανεκρουσε πρυμναν η Μερκελ στο προσφυγικο. Διεκοψε τα σιδηροδρομικα δρομολογια με την Αυστρια και επανεφερε τους μεθοριακους ελεγχους. Ειχε το θρασσος δε να ζητησει από την Ελλαδα να προστατευσει τα συνορα της Ευρωπης και να εντατικοποιησει το διαλογο με την Τουρκια για να σταματησουν η προσφυγικες ροες. Την ιδια στιγμη, από τους πολεμους τους, τους πολεμους των αποικιοκρατων, το Αιγαιο γινεται ομαδικος υγρος ταφος. Τριαντα τεσσερις νεκροι προσφυγες (αναμεσα τους δεκαπεντε παιδικες ψυχες) στο Φαρμακονησι από την «τρυπημενη» βαρκα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία
Δημοσιεύθηκε: 14/09/2015 11:20
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα φαρμακεία λόγω… της εορτής του Τιμίου Σταυρού, που είναι επίσημη αργία για τα φαρμακεία. Οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επίθεση από ομάδα νεοφασιστών σε μέλη της ΛΑΕ στα Πατήσια
Δευ, 14/09/2015 - 11:24
«Τραμπούκικη επίθεση» σε βάρος μελών της στα Πατήσια καταγγέλλει η Λαϊκή Ενότητα
Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή ενότητα καταγγέλλει πως στη διάρκεια προεκλογικής εξόρμησης αργά το απόγευμα της Κυριακής, «ομάδα 20-25 νεοφασιστών επιτέθηκαν σε έξι μέλη της, τραυματίζοντάς τα ευτυχώς ελαφρά». «Μέσα στην ισοπεδωτική και επιμελώς καθοδηγούμενη λογική του 'όλοι ίδιοι είναι', βρίσκουν ευκαιρία να ανθίσουν οι πιο σκοτεινές και αντιδραστικές λογικές, με στόχο να κάμψουν αυτούς που δεν είναι ίδιοι με όλους τους άλλους, αυτούς που αγωνίζονται», επισημαίνει το κόμμα και προσθέτει: «Δεν μας τρομάζουν αυτές οι επιθέσεις. Ακλόνητα επιμένουμε στον αγώνα ενάντια στα Μνημόνια και τις φασιστικές συμμορίες».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hunein Nemer, Γ.Γ. Κ.Κ. Συρίας: “Στη Συρία πίσω από τις αναταραχές υπάρχει δάκτυλο των ΗΠΑ…”
Σε συνέντευξή του ο Hunein Nemer, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας, στέλνει μήνυμα σ’ ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και σ’ εκείνες τις δυνάμεις της ευρωπαϊκής αριστεράς που έχουν παγιδευτεί από την προπαγάνδα των ΗΠΑ και στηρίζουν τις αμερικανικές προσπάθειες να επιβάλουν ένα αμερικανοκίνητο καθεστώς ανάλογο μ’ εκείνο στη Λιβύη, την Αίγυπτο, το Ιράκ… Ας μην ξεχνάμε ότι οι «εχθροί του καλού», σύμφωνα με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, είναι σήμερα η Συρία και το Ιράν. Χώρες που δεν έχουν ακόμη υποδουλώσει και δεν έχουν επιβάλλει αμερικανοκίνητες κυβερνήσεις. Στη Συρία και το Ιράν αντιστέκονται και ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός όσα χρήματα και μισθοφόρους κι αν διαθέτει, αν και έχει εξαγοράσει τα διεθνή ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους, θα υποστεί την ήττα του. Η ελληνική αριστερά ακούει, ή υπερασπίζεται τα δήθεν αμερικάνικα «ανθρώπινα δικαιώματα»; Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Γ.Γ. του Κ.Κ. Συρίας Hunein Nemer:
-Τι λέτε για την επίθεση εξωτερικών δυνάμεων εναντίον της Συρίας; -Hunein Nemer: Αυτή η επίθεση, που έχει διάφορες αποχρώσεις, πρόκειται για την χειρότερη των τελευταίων δύο αιώνων εναντίον της Συρίας. Η αμερικανοί καθοδηγούν μια επίθεση εναντίον μας από τουλάχιστον 30 χώρες, μεταξύ των οποίων 22 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέλοντας να επιβάλουν μια Λιβυκή λύση. Μάλιστα πρόσθεσαν τις οικονομικές κυρώσεις και δημιούργησαν μια συμμαχία για να καταστρέψουν τη Συρία. Μέχρι σήμερα η επίθεσή τους μέσω των ΜΜΕ έχει κοστίσει 20 δισεκατομμύρια ευρώ. 40 και πλέον κανάλια που εκπέμπουν στην αραβική γλώσσα μεταδίδουν νυχθημερόν ειδήσεις εναντίον της Συρίας. Δυστυχώς τα δικά μας ενημερωτικά μέσα πληροφόρησης δεν είναι σε θέση να αντιπαρατεθούν σ’ αυτή την διαρκή επίθεση των ΜΜΕ. Έχουν επίσης επηρεάσει ορισμένα τμήματα του λαού μας κι αυτό υποδεικνύει την αναγκαιότητα ενίσχυσης των δικών μας μέσων ενημέρωσης, ώστε ν’ αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση. Ταυτόχρονα θέλω να πω ότι δεν σημαίνει ότι το σύστημά διακυβέρνησης μας είναι τέλειο, αλλά το εκμεταλλεύονται για να κτυπήσουν την καρδιά της Συρίας. -Θέλετε να μας μιλήσετε για το Συριακό πολιτικό σύστημα; -Hunein Nemer: Αναγνωρίζω ότι υπάρχει μια έλλειψη δημοκρατίας και πως το κυβερνών κόμμα σ’ αυτή τη φάση δεν μπορεί να λειτουργήσει. Όμως, οφείλω να αναγνωρίσω ότι έχουν επιτευχθεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις από τον πρόεδρο Assad, αν και με ορισμένα λάθη, αλλά πάντα παραμένουν μεταρρυθμίσεις. Έχει καταργηθεί ο νόμος περί έκτακτης ανάγκης, είναι ελεύθερες οι ειρηνικές διαδηλώσεις-εκδηλώσεις και είναι ελεύθερος ο πολυκομματισμός και η δημιουργία πολιτικών κομμάτων. Όμως, για αυτές τις μεταρρυθμίσεις οι ιμπεριαλιστές σιωπούν.
-Η επίθεση εναντίον της Συρίας είναι αποτέλεσμα αυτών των μεταρρυθμίσεων; -Hunein Nemer: Εκεί θέλω να καταλήξω. Ταυτόχρονα με τις μεταρρυθμίσεις το βασικό σφάλμα ήταν να κάνουμε αποδεκτούς όρους της Παγκόσμιας Τράπεζας. Πρόκειται για το χειρότερο σφάλμα της κυβέρνησής μας η επινόηση μιας νέας τάξης: οικονομία της αγοράς. Πρόκειται για διπλό σφάλμα διότι ευνοεί μόνο ένα κοινωνικό στρώμα. Αποσιωπά τις κοινωνικές διεκδικήσεις δίνοντας ψίχουλα στην προλεταριακή τάξη. Επίσης ιδιωτικοποιήθηκαν ορισμένες δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες ήταν κερδοφόρες και συνεισέφεραν στα κρατικά ταμεία. Έβαλαν χέρι οι ιδιώτες στον ηλεκτρισμό, τις επικοινωνίες και άλλους τέτοιους τομείς. Η συνταγή να ακολουθήσουμε τον δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων, αυτού του είδους της οικονομίας, σημαίνει να γίνει φτωχότερος ο λαός και να υπάρχει λαϊκή δυσαρέσκεια. -Οι διαμαρτυρίες στη χώρα σχετίζονται με αυτό; -Hunein Nemer: Αρχικά νομίσαμε ότι ορισμένοι από τους διαμαρτυρόμενους στηριζόταν σ’ αυτούς τους λόγους. Ακολούθως καταλάβαμε ότι δεν ήταν έτσι η πραγματικότητα. Οι διαμαρτυρόμενοι δεν έχουν μια πρόταση, ένα πρόγραμμα. Αν ήταν προλεταριακές οι κινητοποιήσεις εμείς θα ήμασταν μπροστά στους αγώνες. Όταν στο θέμα εμπλέκονται τουλάχιστον 30 ιμπεριαλιστικές χώρες [που θέλουν κυρώσεις εναντίον της Συρίας], πώς να πιστέψεις ότι αυτές θέλουν να στηρίξουν ένα προλεταριακό κίνημα; Το Εμιράτο του Κατάρ μαζί με την Σαουδική Αραβία έχουν ένα σύστημα που είναι πίσω τουλάχιστον 1.400 χρόνια. Δεν γνωρίζουν τι σημαίνει Σύνταγμα και δεν διεξάγουν εκλογές [η Βουλή σ’ αυτές τις χώρες διορίζεται από τον μονάρχη]. Ο γενικός προσανατολισμός τους είναι ο θρησκευτικός εξτρεμισμός και φορούν μάσκα δημοκρατίας. Πως και κανείς δεν μιλάει γι’ αυτές τις χώρες; Οι ιμπεριαλιστές εκμεταλλεύονται ορισμένες αδυναμίες για να κτυπήσουν αδέσμευτες χώρες.
-Πως είναι οι σχέσεις με τις άλλες χώρες της περιοχής; -Hunein Nemer: Όσον αφορά τη Συρία, κατέχει στρατηγική γεωπολιτική θέση. Είναι η αιχμή του δόρατος ενός αγώνα εναντίον των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή, αλλά και στον κόσμο. Είναι πρωτεύον κομβικός χώρος για την Παλαιστινιακή Επανάσταση. Είναι θεμέλιος λίθος όχι μόνον για την Παλαιστίνη αλλά και για την Λιβανέζικη Αντίσταση, πού αρχικά το 2002 και κατόπιν το 2006 έτρεψε σε φυγή τους ισραηλινούς από την περιοχή. Συνεπώς το Ισραήλ έχει περάσει στην άμυνα κι όχι πλέον στην επίθεση. Κι αυτό οφείλεται κυρίως στην υποστήριξη της Συριακής κυβέρνησης προς την Αντίσταση εναντίον κάθε ξένης παρουσίας στην περιοχή. Στην ξένη παρουσία εντάσσεται και το ξερίζωμα ενάμιση εκατομμυρίου Αράβων από την Παλαιστίνη, για να κατασκευάσουν εβραϊκό κράτος. Το Ισραήλ εργάζεται για να αφομοιώσει την Ιορδανία, τα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν και είναι ένα σημαντικό κράτος-κλειδί για τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Το Ισραήλ είναι το σκυλί φύλακας του ιμπεριαλισμού στην περιοχή. Το μόνο κράτος που αντιπαρατίθεται στο Ισραήλ είναι η Συρία κι αυτό αποτελεί την κύρια αιτία και προκαλεί το μίσος των ΗΠΑ. Αν η Συρία εγκαταλείψει αυτόν τον αγώνα για να υποταχθεί στις ΗΠΑ, κάθε αραβικό κίνημα θα οδηγούνταν στο θάνατο.
-Θέλετε να μας μιλήσετε για τις «Αραβικές Ανοίξεις»; -Hunein Nemer: Η φτώχεια, η διαφθορά και η δουλικότητα απέναντι στα δυτικά κράτη ήταν οι αιτίες της λεγόμενης «Αραβικής Άνοιξης». Υπάρχουν ορισμένες δικαιολογημένες αιτίες και στον αραβικό κόσμο υπάρχει μια ιστορία, κοινή γλώσσα και πολιτισμός κι αυτό δικαιολογεί την αλληλοδιαδοχή των γεγονότων στην περιοχή. Ταυτόχρονα κάθε αραβικό κράτος έχει ιδιαιτερότητες και ερεθίσματα που δεν είναι ίδια με αυτά της Αιγύπτου. Στην Αίγυπτο ήταν εναντίον του Μουμπάρακ και στην Τυνησία ήθελαν να πέσει το φιλοαμερικανικό καθεστώς, αλλά στη Συρία πίσω από τις αναταραχές υπάρχει δάκτυλο των ΗΠΑ. Τώρα στην Αίγυπτο χάθηκε ο στόχος και ο λαϊκός έλεγχος. Για να τους ησυχάσουν θυσίασαν τον Μουμπάρακ, αλλά τόσο στην Αίγυπτο όσο και στην Τυνησία οι ΗΠΑ επιθυμούν να καρπωθούν όλα τα αποτελέσματα της εξέγερσης. Αυτό είναι το μυστικό της σημερινής έντασης στην Αίγυπτο, όπου υπάρχουν λαϊκά κινήματα, λλά και οι στρατηγοί του Προέδρου και οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στην Τυνησία υπήρξαν δημοκρατικές εκλογές, αλλά ο φόβος μας είναι μια παλινδρόμηση και η Τυνησία να μετατραπεί σε ένα θρησκευτικό θεοκρατικό κράτος. Υπάρχει μια νέα στρατηγική στη Μέση Ανατολή από τις ΗΠΑ. Εκείνη της αλλαγής των κυβερνήσεων και αντικατάστασής τους με θρησκευτικά καθεστώτα και ουσιαστικά υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ. -Η Συρία ήταν ανέκαθεν ένα μωσαϊκό πολιτισμών, κουλτούρων και θρησκειών. Τι θα μας πείτε γι’ αυτό; -Hunein Nemer: Το πολιτιστικό μωσαϊκό είναι προϊόν χιλιετιών. Όντας η Συρία κοιτίδα πολιτισμού τίποτα δεν μπορεί να επικαλύψει αυτό το μωσαϊκό. Έτσι ήταν πριν την ισλαμική κατάκτηση της αραβικής ζώνης. Διαβάζοντας την ιστορία οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι δεν είναι μόνον τώρα που ζουν μαζί. Αντιμετώπισαν μαζί τις Σταυροφορίες, νοιώσουν ένα σώμα. Οι χριστιανοί της Συρίας δεν νοιώθουν πως είναι μια μειονότητα, ούτε ένα πράγμα για αφομοίωση, γιατί αισθάνονται αναπόσπαστο τμήμα της δικής τους γης και κανείς δεν μπορεί να τους ξεριζώσει. Εδώ στη Συρία κανείς δεν ρωτάει τον άλλον τι θρησκεία έχει. Τυχαία μπορεί να διαπιστώσει κάποιος τη θρησκεία του άλλου. Στη Συρία έχουμε 3.000 αρχαιολογικούς χώρους που επιβεβαιώνουν αυτό το μωσαϊκό. Ακριβώς αυτό το γόνιμο μεγαλείο είναι αντικείμενο ξένων επεμβάσεων για να διασπάσουν τον κοινωνικό ιστό της Συρίας. Η Γαλλία προσπάθησε να διαιρέσει τη Συρία σε 4 κράτη με βάση τις θρησκείες, αλλά δεν το κατόρθωσε. Η Συριακή Επανάσταση είχε σλόγκαν: «Η Συρία είναι η γη όλων, το Κράτος ανήκει σε όλους. Θεό έχει ο καθένας μας, η Συρία όλων». Επαναστάτες είναι οι Δρούζοι, οι Αλουΐτες, οι Χριστιανοί και οι Σουνίτες. Όλοι μας ενωμένοι εναντίον του κατακτητή. Για να αποσταθεροποιήσουν αυτό το μωσαϊκό προβάλουν το θρησκευτικό μένος. Δεν θα το κατορθώσουν!
Μετάφραση: Όμαρ Σ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Σένγκεν καταρρέει, η Ευρώπη διχάζεται και οι πρόσφυγες συνεχίζουν να έρχονται
14 Σεπτεμβρίου 2015 09:31
Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Όσοι αναζητούν άσυλο θα πρέπει να καταλάβουν ότι δε μπορούν να διαλέγουν τη χώρα στην οποία θα ζητήσουν προστασία. Με αυτή τη φράση το Βερολίνο σκληραίνει τη στάση του όχι τόσο προς τους πρόσφυγες αλλά προς τα άλλα κράτη μέλη της Ένωσης που έχουν αρνηθεί ρητά να συμμετέχουν στο σύστημα ανακατανομής των προσφύγων που θέλει να θέσει σε ισχύ η Ε.Ε. Αν δε βρεθεί άμεσα μια λύση κοινώς αποδεκτή, το κλείσιμο των συνόρων θα μετατραπεί σε ντόμινο που αφενός θα καταργήσει την Ενωση ως τέτοια, αφετέρου θα «εγκλωβίσει» χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα.
Η έναρξη συνοριακών ελέγχων στα ανατολικά σύνορα της Γερμανίας από χθες ουσιαστικά «διαλύει» τη Συνθήκη Σένγκεν, της οποίας βασική αρχή είναι η ελεύθερη μετακίνηση εντός των ορίων της Ε.Ε. Την ίδια στιγμή βέβαια η πόλη του Μονάχου βρίσκεται λίγο πριν την κύρηξη σε κατάσταση ανάγκης με χιλιάδες πρόσφυγες να έχουν συρρεύσει εκεί. Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τομάς ντε Μεζιέρ δήλωσε ότι η επαναφορά των συνοριακών ελέγχων κρίθηκε απαραίτητη για να αντιμετωπιστεί η τεράστια προσφυγική ροή και υπεραμύνθηκε του δικαιώματος της χώρας να άρει προσωρινά τη Σένγκεν. Εν τω μεταξύ, και ενόψει της σημερινής συνόδου των υπουργών Εσωτερικών των κρατών μελών η Ύπατη Αρμοστεία προειδοποίησε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποφύγει να κατακερματιστεί σε ένα συνονθύλευμα χωρών με διαφορετικούς κανόνες για τα σύνορα της καθεμίας, γεγονός που θα είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν χιλιάδες πρόσφυγες σε "νομικό κενό"». Η Γαλλία απηύθυνε έκκληση σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τηρούν σχολαστικά τους κανόνες της συνθήκης Σένγκεν, ενώ παράλληλα άφησε αιχμές για την Ελλάδα κατηγορώντας την εμμέσως ότι ευθύνεται για την άρση της Σένγκεν από τη Γερμανία. Όπως ανακοινώθηκε από το γαλλικό υπουργείο: «Οι κανόνες αυτοί προβλέπουν κυρίως την καταγραφή των μεταναστών που περνούν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις χώρες της πρώτης εισόδου τους και επειδή δεν τηρήθηκε αυτό η Γερμανία αποφάσισε να εφαρμόσει προσωρινά ελέγχους στα σύνορά της, χωρίς να προχωρήσει στο κλείσιμό τους».
Η Ευρώπη διχασμένη Η ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων εντός της Σένγκεν είναι σύμβολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλώνει η Κομισιόν. Από την άλλη όμως, συνεχίζει θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία και αλληλεγγύη για τη διαχείριση των εξωτερικών μας συνόρων αλλά και την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών. Η Ευρώπη περνά τη μεγαλύτερη κρίση ταυτότητας από τη στιγμή της δημιουργίας της Ένωσης. Η τεράστια προσφυγική ροή «σπάει το προσωπείο της Ένωσης» και μεγαλώνει καθημερινά το χάσμα απόψεων εντός της Ένωσης. 8.500 μετανάστες πέρασαν τα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια μέσα στο Σαββατοκύριακο. Την ίδια στιγμή στην Ουγγαρία οι πρόσφυγες συνεχίζουν την πορεία τους προς το Βορρά προσπαθώντας να προλάβουν το κλείσιμο των συνόρων. Ο φράχτης της Ουγγαρίας αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες μέρες, κάτι που θα αναγκάσει την ροή να λοξοδρομήσει προς την Κροατία ή τη Ρουμανία. Τα διεθνή δρομολόγια τρένων μέσω Αυστρίας ήδη έχουν παύσει να μεταφέρουν κόσμο, ενώ η Τσεχία η οποία επίσης αρνείται το σχέδιο ανακατανομής προσφύγων έχει αυξήσει από χθες το βράδυ τις περιπολίες στα σύνορά της.
σχολιο.- Ετσι! Να καταλαβουν κι αυτοι τι τραβαει η Ελλαδα ολο αυτόν τον καιρο!!! Και αυτοι κανουν τους πολεμους! Αυτοι ειχαν αποικιες και τωρα κανουν πολεμους σε ολο τον κοσμο για να τις ξανακαταλαβουν, χρησιμοποιωντας τους ισλαμοφασιστες τους, που αυτοι ιδρτσαν και εξοπλισαν! Είναι πολύ δυσκολο να το παιζεις υπερανω, όταν το προβλημα χτυπαει τη δικη σου πορτα!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνοριακοί έλεγχοι πλέον και στην Αυστρία
14 Σεπτεμβρίου 2015 14:36
Οι έλεγχοι στα σύνορα μεταξύ Αυστρίας και Ουγγαρίας θα ενταθούν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC. Μονάδες στρατού αναλαμβάνουν να κάνουν πιο αυστηρούς τους ελέγχους, ακολουθώντας τη Γερμανία η οποία ήδη έχει ουσιαστικά «βγει» εκτός Σένγκεν. Εν τω μεταξύ, η Πολωνία δήλωσε έτοιμη να πράξει το ίδιο, ενώ η Ουγγαρία ολοκληρώνει το φράχτη που έχει δημιουργήσει στα σύνορά της προκειμένου να ανακόψει την προσφυγική ροή. Σήμερα αναμένεται να γίνει έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Εσωτερικών των χωρών μελών της Ένωσης σε μια ύστατη προσπάθεια να ελεγχθεί το ογκώδες κύμα προσφύγων και μεταναστών που κινείται εντός της Ένωσης. Η πρόταση Γιούνκερ για υποχρεωτική κατανομή των προσφύγων στις χώρες μέλη δε φαίνεται να κερδίζει έδαφος, αφού πολλές χώρες έχουν δηλώσει ρητά ότι δεν πρόκειται να την εφαρμόσουν. Η Ευρώπη οδηγείται σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο, αφού μια από τις βασικές της αρχές, η ελεύθερη μετακίνηση εντός της, ουσιαστικά καταργείται μετά την έναρξη συνοριακών ελέγχων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ισραήλ: Νέες ταραχές στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ
14 Σεπτεμβρίου 2015 10:59
Ταραχές ξέσπασαν σήμερα (14/09/2015), για δεύτερη συνεχή ημέρα, μεταξύ μουσουλμάνων και των ισραηλινών δυνάμεων της τάξης στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ με την ευκαιρία της έναρξης των εορτασμών της νέας εβραϊκής πρωτοχρονιάς, ανακοίνωσε η αστυνομία. "Όταν η αστυνομία εισήλθε στον χώρο αυτό, νεαροί μασκοφόροι πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς", επισημαίνει η ανακοίνωση των δυνάμεων της τάξης. Χθες, βίαιες συγκρούσεις είχαν σημειωθεί στον άκρως ευαίσθητο αυτό ιερό τόπο. Οι αστυνομικοί επίσης διέλυσαν βίαια διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στα στενά της Παλιάς Πόλης γύρω από την Πλατεία των Τζαμιων, οπου βρισκεται το τεμενος του Αλ Ακσα, η οποία αποτελεί τον τρίτο ιερότερο τόπο για τους μουσουλμάνους μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα. Και για άλλη μια φορά αστυνομικοί χτύπησαν φωτογράφους που βρίσκονταν στο σημείο αυτό, ανάμεσά τους δύο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εισήλθε στην Πλατεία των Τζαμιών για να παρακολουθεί νεαρούς μουσουλμάνους που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, φοβούμενη μήπως επιτεθούν σε εβραίους ή τουρίστες που είχαν λάβει την άδεια να επισκεφθούν το πρωί τον τόπο αυτό. Αν και ο τόπος αυτός είναι επίσης ο ιερότερος για τους εβραίους, αυτοί δεν επιτρέπεται να προσεύχονται εκεί. Οι ταραχές είναι χρόνιες στην πλατεία αυτή λόγω της ανησυχίας των μουσουλμάνων που βλέπουν την ισραηλινή κυβέρνηση να αμφισβητεί ένα παλιό καθεστώς και να αρχίζει να επιτρέπει στους εβραίους να προσεύχονται σε αυτήν. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υπεραμύνθηκε εκ νέου χθες της πρόθεσής του να θέσει εν αμφιβόλω αυτό το καθεστώς. Η ανησυχία των μουσουλμάνων επιτείνεται από τους εορτασμούς της εβραϊκής πρωτοχρονιάς, που άρχισαν χθες βράδυ και θα διαρκέσουν έως αύριο βράδυ, κατά τη διάρκεια των οποίων περισσότεροι εβραίοι ίσως προσπαθήσουν να επισκεφθούν το Όρος του Ναού, όπως εκείνοι ονομάζουν την Πλατεία των Τζαμιών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στον ΑΝΤ1 τον περίμεναν, στον ALPHA πήγε...
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Και ο παρουσιαστής περίμενε, περίμενε, περίμενε, ώσπου ο καλεσμένος εμφανίστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή... Τι είχε συμβεί;
Ο Βασίλης Λεβέντης μπερδεύτηκε, όπως φάνηκε κι αντί να πάρει ταξί για το κανάλι του Αμαρουσίου, έφτασε στο Πικέρμι στα στούντιο του Alpha, όπου και ζητούσε τον Γιώργο Παπαδάκη. Εκεί όμως του εξήγησαν ότι έχει κάνει λάθος και ότι είχε... μπερδέψει τα κανάλια μεταξύ τους. Με τα λεπτά να περνούν, ο Βασίλης Λεβέντης έκανε πραγματικό ράλι προκειμένου να φθάσει εγκαίρως και να μη "στήσει" τον παρουσιαστή και την εκπομπή όπου ήταν καλεσμένος. Πραγματικά έφθασε στο νήμα και βγήκε "αέρα" χωρίς κανείς τελικά να καταλάβει το παραμικρό.
Σχολιο.- Σα βγεις στο πηγαιμό για Παπαδάκη, εισαι τόσο ηλίθιος, που θα βρεθείς στη Θράκη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στις εγκαταστάσεις του πρώην ναζιστικού στρατοπέδου Μπούχενβαλντ θα εγκατασταθούν μερικές δεκάδες πρόσφυγες, σε όλη δλδ τη Β. Ρηνανία- Βεστφαλία δεν υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο ή κάποια δομή φιλοξενίας, ένας χώρος τελοσπάντων για τους ανθρώπους αυτούς και ως ''λύση ανάγκης'' επελέγη το Μπούχενβαλντ....οκ!
‪#‎μας_δουλεύουν_κιόλας‬
Μας προκαλούν θα έλεγα....
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κουρδική πόλη Τζίζρε, Σεπτέμβριος 2015: Ένα κοριτσάκι πίνει νερό από τον δρόμο, κατά τον 8ήμερο αποκλεισμό που είχαν επιβάλει οι τουρκικές αρχές στην κουρδική Τζίζρε εξαιτίας των μαχών που μαίνονται μεταξύ των ανταρτών του PKK και του τουρκικού στρατού. Οι αρχές είχαν επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη και είχαν κόψει ρεύμα και νερό. 21 πολίτες σκοτώθηκαν εξ αιτίας των μαχών, ανάμεσά τους και παιδιά.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τους 30 -32 έφτασαν οι νεκροί μέχρι χτες Πέμπτη στην κουρδική πόλη Τζίζρε της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου έχει επιβληθεί κατάσταση πολιορκίας, καθώς είναι σε εξέλιξη στρατιωτικές επιχειρήσεις. Το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι οι περισσότεροι νεκροί είναι μαχητές του αντάρτικου PKK, όμως το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) δηλώνει πως τουλάχιστον 20 θύματα είναι άμαχοι. Εκτός λειτουργίας βρίσκονται τα δίκτυα ηλεκτρικού και τηλεφωνίας και η κατάσταση επιδεινώνεται σε τέτοιο βαθμό που οι πολίτες δεν μπορούν να αγοράσουν ψωμί, ούτε έχουν πρόσβαση σε νερό. Τεράστιο είναι το πρόβλημα σε βασικές υπηρεσίες όπως η υγειονομική περίθαλψη χρονίως πασχόντων ή τραυματιών καθώς και η μεταφορά και ταφή των νεκρών. Ωστόσο, την Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών κ. Σελάμι Ατίνοκ είπε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου ολοκληρωθεί η στρατιωτική επιχείρηση του στρατού στην πόλη. «Η χώρα οδεύει σε εμφύλιο πόλεμο», προειδοποίησε χτες Πέμπτη ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος HDP κ. Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Ο ίδιος επιχείρησε να φθάσει οδικά στο Τζίζρε μαζί με αντιπροσωπεία 30 βουλευτών του κόμματος, θέλοντας να επιστήσουν την προσοχή στα όσα συμβαίνουν στην κουρδική πόλη. Ωστόσο, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας τούς εμπόδισαν σταματώντας τους σε απόσταση 28 χιλιομέτρων από την πόλη (φωτογραφία). Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό πως η εισαγγελία του Ντιγιάρμπακιρ ζήτησε την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Ντεμιρτάς καθώς άνοιξε έρευνα εις βάρος του για τέσσερις κατηγορίες σχετικά με δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες -κατηγορίες που επισύρουν ποινή κάθειρξης από τέσσερα έως 19 χρόνια. Εξάλλου η κ. Λεϊλά Ζάνα, βουλευτίνα του HDP και εμβληματική φυσιογνωμία των Κούρδων, σε ομιλία της στην νοτιοανατολική επαρχία Σιρνάκ είπε: «Πεθαίνουμε σε μάχες εδώ και αιώνες. Είμαστε σε αυτοάμυνα. Όμως, φτάνει με τους θανάτους. Θ΄ αρχίσω απεργία πείνας αν δε σταματήσουν οι θάνατοι. Προτιμώ να πεθάνω εγώ, παρά να βλέπω τους ανθρώπους να πεθαίνουν». Υπενθυμίζεται ότι η «έκρηξη» (αδιάκοπες επιχειρήσεις στα νοτιοανατολικά, πλήρης κατάρρευση της εκεχειρίας του PKK, βομβαρδισμοί στο βόρειο Ιράκ, συστηματικές νυχτερινές εθνικιστικές επιθέσεις κατά γραφείων HDP σε διάφορες πόλεις της χώρας) έρχεται σε προεκλογική περίοδο (κάλπες την 1η Νοεμβρίου). Επιδίωξη του ισλαμοαυατρχικού προέδρου κ. Ταγίπ Ερντογάν είναι να το HDP να μην περάσει το 10% και να μείνει εκτός Βουλής, γιατί το τωρινό ψηλό ποσοστό του (11,3%) τον εμποδίζει στα ημιδικτατορικά προεδρικά του σχέδια.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
O χυδαίος γερμανοτσόγλανος Χάρρυ Κλυνν... ανταγωνίζεται τον Γκαίμπελς!
Ο Χάρρυ Κλυνν δεν αλλάζει απλώς τη σημασία των λέξεων, αλλά τις διαστρέφει, διαστρέφοντας γκεμπελικά την πραγματικότητα… Μια τέτοια νοσηρή διαστροφή εγκεφάλου δύσκολα συναντάς… Ακόμα και η γκεμπελική προπαγάνδα στηρίζεται σε κάποια στοιχεία της πραγματικότητας. Δεν διαστρέφει τα πράγματα με αφετηρία τη νοσηρή φαντασία, τις φανατικές εμμονές… Από αυτή την άποψη ο... Χάρρυ Κλυνν... ξεπερνάει τον Γκαίμπελς… Ο …εγκέφαλος του Χάρρυ Κλυνν λειτουργεί ανάποδα!!!
Ο Τσίπρας συμμετέχει στο Μαύρο Μνημονιακό Μέτωπο από κοινού με τον ΓΑΠ, το ΠΟΤΑΜΙ, τη ΝΔ και όλα τα κατασκευάσματα του 4ου Ράιχ, αλλά ο νοσηρός εγκέφαλος του Χάρρυ Κλυνν …φωτογραφίζει τα πράγματα ανάποδα: Βλέπει το Λαφαζάνη και την Ζωή, που διαχωρίστηκαν από τα δωσίλογα ανδρείκελα, ως κατασκευάσματα («σερβίτσια») του συστήματος…
Τέτοια καλαμπούρια ούτε ο Τσίπρας δεν τα έχει ξεστομίσει… Τέτοιο άθλιο κατάντημα δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε για το Χάρρυ Κλυνν… Εκτός και αν συνειδητά θέλει, με αυτά τα νοσηρά αστεία, να απαλύνει τον πόνο του ελληνικού λαού και να τον κάνει να γελάσει λίγο… Είναι κι αυτό μια προσφορά διασκέδασης και γέλιου μέσα στη μαυρίλα που ζούμε…
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πολύ καλά κάνουν και διαδηλώνουν μέσα στη Γερμανία οι "πρόσφυγες" από το "αιματηρό δικτατορικό καθεστώς τους Άσαντ"...
And so It begins…ISIS Flag Among Refugees in Germany Fighting the Police
...υψώνοντας κι ανεμίζοντας τις σημαίες τους μέσα στο 4ο Ράιχ!
Η Γερμανία -Ε.Ε. κι η αποικία Ελλάδα από κοντά- τους έχουν για 4 ολόκληρα χρόνια να πολεμούν τον δικτάτορα Άσαντ, για τον εκδημοκρατισμός του "δικτατορικού καθεστώτος" στη Συρία, έχυσαν τόσο αίμα, αποκεφάλισαν χιλιάδες, κατέστρεψαν αρχαιλογικούς θυσαυρούς (Παλμύρα π.χ.) και τώρα δεν τους δίνουν το αντίτιμο που τους οφείλουν; Άδικο δεν είναι;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σημίτη, μοιραίε ανθρωπε... ΤΟΛΜΑΣ και δίνεις συμβουλές με συνεντεύξεις!
Σημίτη, μοιραίε ανθρωπε (βλέπεις ότι είμαι επιεικής στον χαρακτηρισμό), που υπόγραψες το "Δουβλίνο 2" (και μαζί σου ΟΛΟΙ, ΚΑΙ ο τότε ΣΥΝ) ΚΑΙ την "Συνθήκη Σέγκεν" που ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΙ μυριάδες Πρόσφυγες και ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ μετανάστες στην Ελλάδα..(ως πρώτη χώρα εισόδου), τι έχεις να... πεις τώρα, που η μία μετά την άλλη, οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΝ την ΙΣΧΥ τους, για να μην τους φορτωθουν;; δηλαδή, να τους ΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ εμείς.. και ΤΟΛΜΑΣ και δίνεις συμβουλές με συνεντεύξεις.. σχολιο.- Αμ, τι νομίζατε; Για συμμάχους και εταίρους μας θέλουν; Χαχαχα Για τους μαλακες της παρέας μας έχουν και για το βόθρο της Ευρώπης Για τον εφιάλτη τι να πεις; Αυτός είναι υπεύθυνος για τα βάσανά μας. Και βγαίνει και μας κουνάει το δάχτυλο ακόμα
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σύροι... λαός Ηρώων!
Ο εικονιζόμενος είναι ο Saleh Mahmmoud Mones, Μάρτυρας του λαού της Συρίας. 36 ετών, Γαστρεντερολόγος, μόνιμος κάτοικος στο Παρίσι,παντρεμένος με δύο παιδιά... Λιποτάκτες από τη Συρία πουλάνε και τις κόρες τους για να πάνε στην "πολιτισμένη" Ευρώπη... Ο Saleh δεν ήταν υποχρεωμένος από κανέναν να πάει στη Συρία... Κι όμως, πήγε οικειοθελώς για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία... το χρέος προς την πατρίδα! Υπηρετούσε με την ειδικότητα του γιατρού στο 7όροφο στρατιωτικό Νοσοκομείο Harast, στα περίχωρα της Δαμασκού, που δέχθηκε την επίθεση του "ελεύθερου συριακού στρατού" και της Αλ Κάιντα, των μισθοφόρων της... "πολιτισμένης" δύσης...
Σήμερα έπεσε και μπήκε στο πάνθεον των Μαρτύρων Ηρώων του λαού της Συρίας.... Η φωτογραφία του, με τον γιο του, έχει τραβηχτεί στο Παρίσι (2014). Συμμετέχει σε διαδήλωση της Κοινότητας των Σύρων του Παρισιού, με κεντρικό σύνθημα: Στηρίζουμε τη Λαϊκή και Σοσιαλιστική Συρία! Σύροι... λαός Ηρώων! Υποκλινόμαστε!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εθεσε εκτός ισχύος τη Συνθήκη Σένγκεν! Η Γερμανία κλείνει τα σύνορα με την Αυστρία...
Προσωρινά εκτός ισχύος έθεσε η Γερμανία τη Συνθήκη Σένγκεν στα σύνορά της με την Αυστρία, επαναφέροντας τους ελέγχους, με στόχο «να περιορίσει το σημερινό κύμα προς τη χώρα» και να αποκαταστήσει την «συντεταγμένη διαδικασία» στην είσοδο σε αυτήν, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Γεερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ. Κάλεσε δε όλα τα... κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τηρούν την ευρωπαϊκή νομοθεσία και ζήτησε «το συντομότερο δυνατό την εφαρμογή του ευρωπαϊκού σχεδίου για τις "ζώνες αναμονής" των προσφύγων στην Ελλάδα, στην Ιταλία και εν ανάγκη στην Ουγγαρία». «Αυτό είναι επειγόντως απαραίτητο και για λόγους ασφαλείας», δήλωσε ο κ. Ντε Μεζιέρ αιτιολογώντας τη σημερινή απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι αυτό προβλέπουν και οι όροι της Συνθήκης Σένγκεν. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να τηρεί τους ισχύοντες ευρωπαϊκούς και εθνικούς κανόνες για την προστασία των προσφύγων, επισημαίνοντας ότι, βάσει του ευρωπαϊκού δικαίου, η Γερμανία δεν είναι υπεύθυνη για το μεγαλύτερο μέρος εκείνων που αναζητούν καταφύγιο. «Οι κανόνες του "Δουβλίνου" εξακολουθούν να ισχύουν χωρίς αλλαγή και καλώ όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τηρήσουν αυτούς τους κανόνες πάλι στο μέλλον. Αυτό σημαίνει ότι το αρμόδιο κράτος-μέλος οφείλει όχι μόνο να καταγράφει τους όσους ζητούν άσυλο, αλλά και να διεκπεραιώνει τη διαδικασία. Και όσοι ζητούν άσυλο πρέπει να αποδεχτούν ότι δεν μπορούν απλώς να διαλέξουν το κράτος-μέλος της ΕΕ που θα τους προσφέρει προστασία. Αυτό θα ισχύσει και όταν θα υλοποιηθεί ένα ευρωπαϊκό σύστημα κατανομής», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών. «Η μεγάλη προθυμία που επέδειξε η Γερμανία τις τελευταίες εβδομάδες δεν πρέπει να επιβαρυνθεί υπερβολικά. Το μέτρο είναι, για αυτό τον λόγο και ένα σήμα προς την Ευρώπη: η Γερμανία ανταποκρίνεται στην ανθρωπιστική της ευθύνη, αλλά τα βάρη που συνδέονται με τον μεγάλο αριθμό των προσφύγων πρέπει να κατανεμηθούν αλληλέγγυα εντός της Ευρώπης», συνέχισε ο κ. Ντε Μεζιέρ και αναγνώρισε ότι «η προσωρινή επιβολή ελέγχων στα σύνορα δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα», ενώ σημείωσε ότι μπορεί να προκληθούν περιορισμοί στη συγκοινωνία και με τον σιδηρόδρομο. «Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο και κάποιο επίπεδο τάξης στα σύνορά μας. Αποφασιστική βεβαίως παραμένει η βοήθεια επιτόπου στις περιοχές της κρίσης ώστε να μην ξεκινήσουν ακόμη περισσότεροι άνθρωποι από τα προσφυγικά κέντρα ή από την ίδια την Συρία και το Ιράκ», δήλωσε και κατέληξε: «Πρέπει τώρα να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό το ευρωπαϊκό σχέδιο για τις "ζώνες αναμονής" στην Ελλάδα, στην Ιταλία και εν ανάγκη στην Ουγγαρία. Και αυτό περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της αυριανής συνάντησης των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκατομμύρια “πρόσφυγες” σε μια μεγάλη, αλλά και καλά οργανωμένη από τη δύση, φυγή προς τον “πολιτισμό” της αναπτυγμένης Ευρώπης, με πρώτο σκαλοπάτι την μνημονιακή αποικία Ελλάδα. "Ο διάβολος κρύβεται στη λεπτομέρεια"... σύμφωνα με τον Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε. Ο πολιτικός κόσμος, στην τεράστια πλειοψηφία του εθελοτυφλεί... μιλάει την γλώσσα της “ρεαλιστικής πολιτικής", εμπνευσμένη από τη σκέψη κομφορμισμού και της δουλοπρέπειας στις "μεγάλες δυνάμεις" κι έτσι χρησιμοποιεί ότι πιο απολίτικο, τους όρους “φιλανθρωπίας”. Όλοι προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια, την πολιτική και πραγματική αιτία αυτού του νέου σχεδιασμού, που υλοποιεί η νέα τάξη στην Ευρώπη και μπήκε ως κυρίαρχο και μοναδικό ζήτημα για την "πολιτισμένη" Ευρωπαϊκή Ένωση" των τραπεζιτών.
Τι κρύβουν ή αποσιωπούν; Πως οι “πρόσφυγες” από τη Συρία δεν δραπετεύουν (σωστά θα ήταν το λιποτακτούν) από τον Άσαντ, αλλά από μια ιμπεριαλιστική επίθεση που διαρκεί 4 ολόκληρα χρόνια -διανύουμε τον πέμπτο χρόνο-, εναντίον του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου Άσαντ. Πόλεμος που καθοδηγούν οι ΗΠΑ και το διευθυντήριο της Ε.Ε. (πρωτοκαθεδρία η Γαλλία, ως πρώην αποικιακός κτήτορας της Συρίας και μαζί Γερμανία, Αγγλία... οι άλλες πολιτισμένες χώρες, όπως η Ελλάδα κι η Ιταλία, θα λαμβάνουν 35 ευρώ ημερησίως για κάθε κεφάλι "πρόσφυγα", που θα είναι από τα χρήματα των φορολογουμένων ευρωπαίων πολιτών κι όχι των τραπεζιτών), με εργαλείο-όπλο τους βάρβαρους αντικαθεστωτικούς (ισλαμικό κράτος, Αλ Κάιντα, ελεύθερο συριακό στρατό...) και χώρες υποστήριξης: Τουρκία, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία, Κατάρ... Μια επανάληψη του Αφγανικού, όταν δημιούργησαν την Αλ Κάιντα, για να αντιμετωπίσουν την “εισβολή” της τότε ΕΣΣΔ, τον "κομμουνιστικό κίνδυνο". Και κατόπιν την οργάνωσή τους, την Αλ Κάιντα, για τα δικά τους συμφέροντα. Η Γερμανία, σήμερα ηγέτιδα δύναμη του 4ου Ράιχ, πανηγυρίζει για τις αφίξεις των μεταναστών. Πανηγυρίζει η χώρα που κατέστρεψε την Ελλάδα (και με τους μετανάστες) για τον νέο βιομηχανικό στρατό των κακοπληρωμένων σκλάβων, που εισρέει στη χώρα της κι είναι πρόθυμη να τους υποδεχτεί.
Ταυτόχρονα, όλο αυτό το εγχείρημα επενδύεται προπαγανδιστικά, με τον απόλυτο έλεγχο των ΜΜΕ, ώστε να προετοιμάζεται η διεθνής κοινή γνώμη για πιθανούς επερχόμενους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Συρία. Είδαμε το σενάριο να εξελίσεται στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ... Δεν το είδαμε αυτό το σενάριο των υπερασπιστών "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" στην απελευθέρωση της κατεχόμενης Κύπρου από τον Αττίλα!
Σήμερα, με τη συνδρομή του φίλου Ouday Ramadan*, θα μεταφέρω μια ιστορία (κι ένα βίντεο) που δεν ενδιαφέρει κανέναν δημοσιογράφο και κανένα ΜΜΕ. Μια ιστορία που δεν αναπαράγουν ΜΜΕ, γιατί είναι μια ιστορία επικίνδυνη για τον Ερντογάν, τον εγκληματία και κλέφτη του Χαλεπίου.
Θα μιλήσουμε για τον Ιησού (Issa, στην αραβική)... ένα μικρό από τη Συρία, που έφυγε στα βόρεια, στα σύνορα με την Τουρκία. Ο πατέρας του μικρού Ιησού δολοφονήθηκε από τους φονιάδες του ισλαμικού κράτους, τους κουμπάρους του Ερντογάν και των “πολιτισμένων” Ευρωπαίων. Τους κουμπάρους του αρχιχορευτή Νίκου Κοτζιά. Ο μικρός Ιησούς, μαζί με τ' αδελφάκια του, διέσχισαν ολόκληρη την Τουρκία (δεν είχαν χρήματα για τους δουλέμπορους του Ερντογάν, για να τους περάσουν στην Ελλάδα, αλλά ούτε συγγενείς στη δύση) κι έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη. Ο μικρός Ιησούς, για να ζήσει αυτός και τ' αδελφάκια του, είναι αναγκασμένος να παίζει με το φλάουτο στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, να προσφέρει τη μουσική τους με την αξιοπρέπεια του μουσικού από τη Συρία, για λίγη τροφή και όλη την ημέρα να ξεφεύγει από το κυνηγητό των οθωμανών μπάτσων. Όμως, ο μικρός Ιησούς παρά τα δεινά του, βρίσκει τη δύναμη και το κουράγιο να χαμογελάει και να φιλεύει γενναιόδωρα το μισό του πορτοκάλι στον ΄φωτογράφο΄ που τραβάει την εικόνα.
Όμως, ο μικρός Ιησούς δεν αποτελεί “είδηση”. Ο πατέρας του δεν ήταν λαθρέμπορος ναρκωτικών, ούτε δουλέμπορος ψυχών και κορμιών. Για τον μικρό Ιησού δεν υπάρχει, δεν θα βρείτε πουθενά, μια αναφορά σε μια μικρή στήλη των ελληνικών κι ευρωπαϊκών ΜΜΕ, γιατί θίγεται ο σουλτάνος Ερντογάν. Θίγεται ο ευρωπαϊκός "πολιτισμός" των φιλανθρώπων που πλουτίζουν από τους "πρόσφυγες". Ο μικρός Ιησούς δεν μπορεί να βρει την αλληλεγγύη ανάμεσα σε 80 εκατομμύρια οθωμανούς. Ο μικρός Ιησούς δεν έχει τα “απαραίτητα” προσόντα -δολοφονήσαν την οικογένειά του και κατέστρεψαν κι έκλεψαν την οικογενειακή περιουσία οι "εκδημοκρατιστές" της δικτατορικής Συρίας-, για να βγει στην Ελλάδα και να το πανηγυρίσει με μια selfi, αφού δεν τον κουβαλάνε αγάμητες χοντροκώλες με συζύγους εμπόρους ναρκωτικών, λιποτάκτες που πολεμούσαν μαζί με τους "εκδημοκρατιστές" της Συρίας. Ο μικρός Ιησούς δεν βρίσκει στοργή στον κόσμο της κοπριάς των τραπεζιτών. Ο μικρός Ιησούς είναι ένα μικρό παιδί από τη Συρία, στην εξορία. Τον μικρό Ιησού θα ήθελα να φιλοξενήσω σπίτι μου κι όχι τους λιποτάκτες, τους συνεργάτες των εξεγερμένων, τους εμπόρους ναρκωτικών, τους τζιχαντιστές, τους κακοποιούς... Για τον μικρό Ιησού πολεμάει τους λακέδες των ιμπεριαλιστών ο λαός της Συρίας. Λαός αδούλωτος, αδέσποτος, περήφανος! Για τον μικρό Ιησού θα νικήσει η Αντίσταση στη Συρία!

5 σχόλια:

e-h είπε...



New speakers confirm for Cuban Futures
We are delighted to announce two new speakers from Cuba who will be joining the panel of experts at Cuban Futures on 3 October.
Rafael Hernández, is editor of Temas, the leading Cuban magazine in the social sciences and author/editor of several books, including Cuba and the Caribbean and United States-Cuban Relations in the Nineties.
Arleen Rodriguez Derivet, is a prominent Cuban journalist and the Director of Mesa Redonda (Round Table) the most important discussion programme for analysis of national and international debates on Cuban TV.
For an up to date list of participants please visit the Cuban Futures Conference page here.
Conference Dinner: If you have not booked already, there are still evening tickets left for the fundraising Conference Dinner, where you can meet informally with other delegates and enjoy a three course meal with wine and cocktails.
Reserve your place for the Conference and/or dinner online here or call 0207 490 5715.
• Read the article, ‘Cuban dissidents: Allies of US policy or a hindrance’ by Rafael Hernandez in the last CubaSi magazine here
• See Carlos Alzugaray speak about Cuba-US relations to Democracy Now here
• Read a transcript of the Arleen Rodriguez interview with former President Jimmy Carter here


Νέοι ομιλιτες επιβεβαιώνονται για Κούβας Μελλον
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε δύο νέους ομιλιτες από την Κούβα, που θα συνοδεψουν στο πανελ των εμπειρογνωμόνων στο Κούβας Μελλον στις 3 Οκτωβρίου.
Ο Ραφαέλ Ερνάντες, είναι συντάκτης του Temas, το κορυφαίο περιοδικό της Κούβας στις κοινωνικές επιστήμες και συγγραφέας / συντάκτης πολλών βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων των Κούβα και Καραϊβική και Ηνωμένες Πολιτειες-Κούβα στη δεκαετία του ενενήντα.
Arleen Rodriguez Derivet, είναι ένας εξέχων δημοσιογράφος της Κούβας και ο διευθυντής του Mesa Redonda (Στρογγυλή Τράπεζα) για το σημαντικότερο πρόγραμμα συζήτησης για την ανάλυση των εθνικών και διεθνών συζητήσεων για την κουβανική τηλεόραση.
Για μια ενημερωμένη λίστα των συμμετεχόντων, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη σελίδα της Κούβας Μελλον συνέδριο εδώ.
Δείπνο του Συνεδρίου: Αν δεν έχετε ήδη κάνει κράτηση, εξακολουθούν να υπάρχουν για το βράδυ εισιτήρια για το Επίσημο Δείπνο του Συνεδρίου, όπου μπορείτε να συναντήσετε ανεπίσημα τους άλλους αντιπροσώπους και να απολαύσετε ένα γεύμα τριών πιάτων με κρασί και κοκτέιλ.
Καντε κρατηση την θέση σας για τη διάσκεψη και / ή το δείπνο σε απευθείας σύνδεση εδώ ή καλέστε 0207 490 5715.
• Διαβάστε το άρθρο, «κουβανοι αντιφρονούντες: Σύμμαχοι της πολιτικής των ΗΠΑ» από τον Rafael Hernandez στο τελευταίο περιοδικό CubaSi εδώ
• Δείτετον Carlos Alzugaray να μιλα για τις σχέσεις Κούβας-ΗΠΑ για το Δημοκρατία Τώρα εδώ
• Διαβάστε το κείμενο της συνέντευξης του Arleen Rodriguez με τον πρώην πρόεδρο Τζίμι Κάρτερ εδώ

e-h είπε...



BBC interviews Gerardo Hernandez
BBC Radio5 broadcast an exclusive interview with Gerardo Hernandez on 1 September in which the recently released member of the Miami Five spoke about the injustice of the case, his sixteen years in a US prison, the ‘miracle’ of the birth of his daughter Gema, and US-Cuba relations.
During the 30-minute interview on Radio Five’s Adrian Chiles show, Gerardo spoke about the history of US-Cuba relations: “If they had recognised from the very beginning the right of the Cuban people to choose their own path the history would have been different”, he said.
He also thanked the people of Britain: “One of the countries where the solidarity movement with Cuba in general and with the Five specifically was strongest was precisely Britain and I would like to go there and be able to thank personally so many friends there.”
• The interview is available on the BBC website until 1 October 2015. Listen to it here (interview starts at 08.00 minutes into the show)
• Read the full story here


BBC συνεντεύξη από τον Gerardo Hernandez
BBC Radio5 μεταδίδει μια αποκλειστική συνέντευξη με τον Gerardo Hernandez την 1η Σεπτεμβρίου στην οποία ο απελευθερωθεντας πρόσφατα μέλος των Πέντε του Μαϊάμι μίλησε για την αδικία της υπόθεσης και τα δεκαέξι του χρόνια σε φυλακή των ΗΠΑ, το «θαύμα» της γέννησης της κόρης του Gema, και οι σχέσεις ΗΠΑ-Κούβας.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης 30 λεπτων στο Radio Five στο Αντριάν Chiles παράσταση, ο Gerardo μίλησε για την ιστορία των σχέσεων ΗΠΑ-Κούβας: «Αν είχαν αναγνωρισει από την αρχή το δικαίωμα του κουβανικού λαού να επιλέγει το δικό του δρόμο η ιστορία θα ήταν διαφορετική ", είπε.
Επίσης, ευχαρίστησε το λαό της Βρετανίας: «Μία από τις χώρες όπου η κίνηση αλληλεγγύης προς την Κούβα σε γενικές γραμμές και με τους Πέντε ήταν ειδικά ισχυρότερη ήταν ακριβώς η Βρετανία και θα ήθελα να πάω εκεί και να είμαι σε θέση να ευχαριστήσω προσωπικά τόσους πολλούς φίλους εκεί."
• Η συνέντευξη είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του BBC μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2015. Ακούστε το εδώ (συνέντευξη ξεκινά στις 08.00 λεπτά μετά την έναρξη της παράστασης)
• Διαβάστε την πλήρη ιστορία εδώ

e-h είπε...


New CSC website launched
The Cuba Solidarity Campaign has a great new website which went live this week. We hope it will be a useful and easy to use source of information for CSC members and supporters in Britain and beyond. A new maps feature will make it easier to find national and local group events. As well as our shop and tours pages, there’s now a new section on ways you can support Cuba and the Campaign, from becoming a Friend of CSC to joining the 267 Club and entering our monthly prize draw.
Please check out our new site at www.cuba-solidarity.org.uk and send any comments or feedback to communications@cuba-solidarity.org.uk

Νέα ιστοσελίδα που ξεκίνησε η CSC (ΕΑΚ)
Η Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Κούβα (CSC/EAK) έχει μια μεγάλη νέα ιστοσελίδα η οποία μεταδόθηκε ζωντανά αυτή την εβδομάδα. Ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει ένα χρήσιμο και εύκολο στη χρήση πηγή πληροφόρησης για τα μέλη και τους υποστηρικτές CSC στη Βρετανία και πέρα. Ένα νέο χαρακτηριστικός χάρτης θα καταστήσει ευκολότερη για να βρείτε τις εθνικές και τοπικές εκδηλώσεις της ομάδας. Καθώς και κατάστημα και περιηγήσεις σελίδες μας, υπάρχει τώρα ένα νέο κεφάλαιο σχετικά με τους τρόπους που μπορούν να υποστηρίξουν την Κούβα και την εκστρατεία της, με το να γίνει ένας φίλος της CSC με την ένταξή του στο 267 Club και εισέρχονται μηνιαία κλήρωση μας.
Παρακαλώ ελέγξτε το νέο μας site στο www.cuba-solidarity.org.uk και να στείλετε οποιαδήποτε σχόλια ή παρατηρήσεις στο communications@cuba-solidarity.org.uk~~V

e-h είπε...



TUC Congress 2015 Fringe Meeting
Fringe meeting at TUC Congress this Monday 14 September, 5.45pm in Room 1b of the Brighton Centre.
Speakers include H. E. Teresita Vicente, Cuban Ambassador, Frances O’Grady, TUC General Secretary, Len McCluskey, Unite General Secretary, Richard Burgon MP, Francisco Dominguez, VSC Secretary and Chair, Christine Blower, NUT General Secretary.

TUC Κογκρέσο το 2015 Fringe Συνέλευση
Fringe συνάντηση στο TUC Κογκρέσο αυτή την Δευτέρα 14 Σεπτέμβριος, 17:45 στην Αίθουσα 1β του Brighton Centre.
Στους ομιλητές συγκαταλέγονται HE Teresita Vicente, Πρέσβης της Κούβας, Frances O'Grady, Γενικός Γραμματέας του TUC, Len McCluskey, Unite Γενικός Γραμματέας, ο Richard Burgon MP, Francisco Dominguez, VSC Γραμματέας και Πρόεδρος, Κριστίν Blower, NUT Γενικη Γραμματέας.

e-h είπε...



Despite better US-Cuba relations, Guantanamo set to stay in US hands
The only American military installation abroad that's unwelcome to its host government is the US Naval Base at Guantanamo Bay, Cuba.
A treaty signed in 1934 leases Guantanamo to the United States in perpetuity, for about $4,000 a year. And the US has no plans to leave, despite the two countries having just restored diplomatic ties.

Παρά τη βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ-Κούβας, το Γκουαντάναμο μενει στις ΗΠΑ τα χέρια
Η μοναδική αμερικανική στρατιωτική εγκατάσταση στο εξωτερικό, που είναι ανεπιθύμητοι στην κυβέρνηση της χώρας υποδοχής της είναι η αμερικανική ναυτική βάση στο Γκουαντάναμο, στην Κούβα.
Μια συνθήκη που υπεγράφη το 1934 για μισθώσεις του Γκουαντάναμο στις Ηνωμένες Πολιτείες στο διηνεκές, για περίπου $ 4.000 το χρόνο. Και οι ΗΠΑ δεν έχουν σχέδια να το εγκαταλείψουν, παρά το ότι οι δύο χώρες, έχουν μόλις αποκατεστησει διπλωματικές σχέσεις.