Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Σαββατο 12 Σεπτεμβριου 2015


ΕΚΤΑΚΤΟ- ΗΠΑ-Ρωσία πολεμούν στην Συρία
Δημοσιεύθηκε: 11/09/2015 20:10
Με τα γεγονότα στη Συρία να εξελίσσονται πλέον σε ταχύτατους ρυθμούς λόγω της ενεργούς πλέον ανάμιξης των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή, νέες πληροφορίες φωτιά φαίνεται πως πρόκειται να φέρουν τα πάνω κάτω στην Μέση Ανατολή αλλά και στο παγκόσμιο στερέωμα. Η είδηση βόμβα ήρθε μέσα από πρόσφατο ρωσικό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο « από τις αρχές Αυγούστου, υπάρχει ειλημμένη απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με την οποία η αεροπορική και η ναυτική δύναμη των ΗΠΑ στην περιοχή έχει σχεδιάσει να «χτυπήσει» όχι μόνο τα κέντρα επιχειρήσεων του ισλαμικού στρατού , αλλά και τα στρατεύματα του Μπασάρ Άσαντ». Με απλά λόγια οι ΗΠΑ πρόκειται να ταχθούν εναντίων του συριακού στρατού, απόφαση η οποία πρόκειται να φέρει ΗΠΑ και Ρωσία σε μεγάλη ρήξη. Πιο αναλυτικά, έχουν τεθεί ήδη σε λειτουργία οι διαδικασίες αποδυνάμωσης της συριακής αεράμυνας (καταστολή αεράμυνας DEAD), με χρήση πυραύλων ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς, τύπου «Tomahawk». Για την εκπλήρωση του στόχου έχουν ήδη βάλει πλώρη για τη Συρία τα εξής αμερικανικά αντιτορπιλικά: 4 «Arleigh Burke» (εξοπλισμένα με αντιβαλλιστικό σύστημα AEGIS), «Ross» DDG-71, «Donald Cook» DDG-75, «Porter» DDG-78, «Carney» DDG-64. Η Ρωσική κυβέρνηση από την άλλη μεριά, φαίνεται πως έχει αρχίσει να παίρνει τα μέτρα της καθώς αποστέλλει ενισχύσεις, με τη μορφή του κατεπείγοντος, προς τη Συρία, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζονται ασκήσεις των δυνάμεων της 810ης Ταξιαρχίας των Ρώσων Πεζοναυτών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, των δυνάμεων καταδρομών ( Spetsnaz), αλλά και ναυτικών ασκήσεων μεταξύ 8 και 17 Σεπτεμβρίου, περίπου 70 χλμ από το συριακό λιμάνι Ταρτούς. Η συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων αυτού του μεγέθους στρώνει το χαλί για πυρετώδεις αναμετρήσεις, με πολλούς εμπλεκόμενους, οι οποίες δεν πρόκειται να περιοριστούν στην επικράτεια της Μέσης Ανατολής, καθώς σύμφωνα με αυτό το σενάριο η εμπλοκή του Αιγαίου και της Ελλάδα είναι αναμενόμενη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
δορυφορικές εικόνες από τη νέα Ρωσική βάση στη Συρία που ΣΟΚαραν τις ΗΠΑ!
Δημοσιεύθηκε: 12/09/2015 00:55
Mέχρι και στρατηγικά βομβαρδιστικά… Ανησυχία επικρατεί σε ΗΠΑ και Δύση αφού οι φόβοι και πληροφορίες που είχαν και έδειχναν ενεργό στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας στη Συρία αλλά και τη δημιουργία μιας δεύτερης μεγάλης βάσης στη Jableh επιβεβαιώνονται από δορυφορικές εικόνες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ! Δορυφορικές εικόνες που έρχονται στο φώς της δημοσιότητας και θα δείτε παρακάτω δείχνουν ότι η Ρωσία κατασκευάζει μια μόνιμη μεγάλη βάση επιχειρήσεων στην οποία θα εγκαταστήσει δυνάμεις της πολεμικής της αεροπορίας αλλά και χερσαία στρατεύματα για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος. Υπενθυμίζουμε, ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, είχε διατάξει την κατασκευή ενός στρατοπέδου-βάσης που να μπορεί να στεγάσει 1.000 στρατιωτικούς και θα έχει και στρατιωτικό αεροδρόμιο. Γι αυτό το λόγο έχουν μεταφερθεί και 1000 προκατασκευασμένα σπίτια. Επίσης, μηχανικοί διατάχθηκαν να κατασκευάσουν έναν νέο πύργο εναέριου ελέγχου στο αεροδρόμιο κοντά στην Λαττάκεια, πράγμα που αποδεικνύει ότι Ρώσοι πιλότοι ετοιμάζονται να αναλάβουν πολεμική δράση στη Συρία. Δορυφορικές εικόνες του διεθνούς Αεροδρομίου στη Λαττάκεια, Bassel al Assad, επιβεβαιώνουν τις αναφορές για ενίσχυση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία Στις 4 Σεπτέμβρη, δορυφορικές εικόνες έδειξαν ένα νέο πύργο εναέριου ελέγχου, νέες ασφαλτοστρώσεις, προκατασκευασμένα σπίτια, αναβάθμιση και νέες δομές στη βάση. Επεκτάσεις γίνονται για να φιλοξενήσουν, μαχητικά, μεταγωγικά αεροσκάφη, πολεμικά ελικόπτερα. Αυτή δείχνει ότι η αεροπορική βάση στήθηκε σε χρόνο ρεκόρ έτοιμη να υποδεχτεί κάθε τύπο αεροσκάφους μέχρι και στρατηγικά βομβαρδιστικά αφού το μήκος του αεροδιαδρόμου είναι σχεδόν 3 χλμ!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έρευνα μεταπτυχιακών φοιτητών
Προβάδισμα στη ΝΔ δίνει δημοσκόπηση του ΑΠΘ
11/9/2015 10.53
Η Νέα Δημοκρατία δείχνει να ξεπερνάει τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 24,6% - Οκτώ κόμματα φαίνεται πως μπαίνουν στη Βουλή – Εκτός μένουν οι ΑΝΕΛ Προβάδισμα κατά μία μονάδα στη Νέα Δημοκρατία δίνει διαδικτυακή δημοσκόπηση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε από τρεις μεταπτυχιακούς φοιτητές.
Το ΑΠΘ ειχε πετυχει και σε προηγουμενο γκαλοπ το αποτελεσμα του δημοψηφισματος, και ειχε πετυχει και στα γκαλοπ που εκανε σε προηγουμενες εκλογες. Ειχε πεσει το ΑΠΘ πιο κοντα από ολες τις πληρωμενες εταιρειες «δημοσκοπησεων» των πληρωμενων δημοκοπων-γκαλοπατζηδων. Καμια σχεση δηλαδη δεν εχουν με τους αλητες ψευτες δουλους των αμερικανων, της «Εφημεριδας των πουλημενων βλαμενων Συντακτων» που δημοσιευουν πλαστα γκαλοπ για να κανουν αισχρη προπαγανδα, και να απευθυνθουν στους ηλιθιους που τους διαβαζουν και τοιυς πιστευουν, αντι να γελανε με τους γελοιους.
Η διαδικτυακή έρευνα δείχνει πως στη βουλή θα μπουν οκτώ κόμματα με τους ΑΝΕΛ όμως να μένουν εκτός. Οι δυνάμεις που καταγράφουν τα κόμματα έχουν ως εξής:
ΝΔ 24,6% ΣΥΡΙΖΑ 23,6% ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 8,4% ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 7,5% ΚΚΕ 4,8% ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 4,6% ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 4,2% ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 3,7% ΑΝ.ΕΛ. 1,8% ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2% ΑΛΛΟ 2,7%
Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα 31 Αυγούστου με 2 Σεπτεμβρίου 2015 και έτσι δεν έχουν συμπεριληφθεί κάποια γεγονότα που αναμένεται να καθορίσουν την ψήφο των πολιτών όπως την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων με λίστα εκ μέρους των κομμάτων αλλά και την απόφαση για μη συμμετοχή στις εκλογές του Σεπτεμβρίου των κομμάτων ΚΙΔΗΣΟ και ΛΑΟΣ. Για τον λόγο αυτό οι ψηφοφόροι τους έχουν προστεθεί στην αδιευκρίνιστη ψήφο που φτανει το 12,9%.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπερθέαμα στον αέρα από την Athens Flying Week για τέταρτη συνεχή χρονιά
12 Σεπτεμβρίου 2015 16:31
Το μεγαλύτερο αεροπορικό γεγονός επιστρέφει για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα. Ένα υπερθέαμα αεροπορικών επιδείξεων από τους καλύτερους πιλότους, ένα «air-show», πραγματοποιείται σήμερα (12/9) και αύριο (13/9) στο αεροδρόμιο του Τατοΐου. Είχε προηγηθεί την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου το pre air-show στο Παλαιό Φάληρο. Το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τατοΐου άνοιξε ήδη από το πρωί τις πύλες του στο κοινό για τις δύο αυτές ημέρες, για να προσφέρει θέαμα και μοναδικές αεροπορικές επιδείξεις, καθώς και μια σειρά από επιμέρους δρώμενα. Στην ιστορική αεροπορική βάση του Τατοΐου παίρνουν μέρος η Demo-team της Πολωνικής Αεροπορίας με MIG 29 Fulcrum και η Πολεμική μας Αεροπορία με τις demo team «Ζευς» με F16 Blk 52 και «Δαίδαλος» με Harvard T 16, M 2000-5, F 4 Phantom, PZL και Τ41. Επίσης, οι θεατές θα απολαύσουν τα επιθετικά ελικόπτερα τύπου Apache και το Πολεμικό Ναυτικό με τα Sea Hawk και Augusta Bell. Συμμετέχουν ακόμα η ομάδα Βελγικής Αεροπορίας με F16 και παγκόσμιοι πρωταθλητές, όπως ο Jurgis Kairys Vostok, o Luca Bertossio, o Mikael Bregeot - Breitling, o Johan Gustafsson, οι Pemperton Aerosports με τη Melissa στο Edge 540 αεροσκάφος και τον Rex με Wingsuit και οι George Papagianni - Power Box. H Athens Flying Week 2015 διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής και τον δήμο Παλαιού Φαλήρου και την αιγίδα σημαντικών φορέων, όπως: ο ΕΟΤ, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το AOPA Hellas, το ACVB και το Hapco. Χιλιάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί στο χώρο όπου διοργανώνεται το Athens Flying Week.
σχολιο.- Τι υπερθεαμα ρε! Μας εχουν πρηξει τα αρχιδια!! Αντε πια!! Καθε χρονο, καθε χρονο!!!! Σαλτα και γαμιθειτε!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ! – Τώρα η ΠΡΩΤΗ κατάρριψη ισραηλινου μαχητικού f16
Δημοσιεύθηκε: 12/09/2015 12:45
Καταιγιστικές εξελίξεις στην Συρία. Αμερική και Ισραήλ εναντίον του Συριακού στρατού. Σύμφωνα με έγκυρη στρατιωτική πηγή από τη Δαμασκό, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής ένα ισραηλινό F-16 αφού πρώτα βομβάρδισε την ταξιαρχία 68 κοντά στην Δαμασκό, στη συνέχεια έστεψε δυτικά για να βομβαρδίσει την Ταξιαρχία 90 στην Qunaytra. Όπως αναφέρει η ίδια στρατιωτική πηγή , η κατάρριψη του ισραηλινού μαχητικού, έγινε απο εκτόξευση βλήματος 9M83 του συστήματος S-300, που είναι τοποθετιμένο στην αεροπορική βάση Mazza της προεδρικής Φρουράς και βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Qaasiyoon δυτικά της Δαμασκού.
Με τα γεγονότα στη Συρία να εξελίσσονται πλέον σε ταχύτατους ρυθμούς λόγω της ενεργούς πλέον ανάμιξης των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή, νέες πληροφορίες φωτιά φαίνεται πως πρόκειται να φέρουν τα πάνω κάτω στην Μέση Ανατολή αλλά και στο παγκόσμιο στερέωμα. Η είδηση βόμβα ήρθε μέσα από πρόσφατο ρωσικό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο « από τις αρχές Αυγούστου, υπάρχει ειλημμένη απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με την οποία η αεροπορική και η ναυτική δύναμη των ΗΠΑ στην περιοχή έχει σχεδιάσει να «χτυπήσει» όχι μόνο τα κέντρα επιχειρήσεων του ισλαμικού στρατού , αλλά και τα στρατεύματα του Μπασάρ Άσαντ». Με απλά λόγια οι ΗΠΑ πρόκειται να ταχθούν εναντίων του συριακού στρατού, απόφαση η οποία πρόκειται να φέρει ΗΠΑ και Ρωσία σε μεγάλη ρήξη. ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Πιο αναλυτικά, έχουν τεθεί ήδη σε λειτουργία οι διαδικασίες αποδυνάμωσης της συριακής αεράμυνας (καταστολή αεράμυνας DEAD), με χρήση πυραύλων ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς, τύπου «Tomahawk». Για την εκπλήρωση του στόχου έχουν ήδη βάλει πλώρη για τη Συρία τα εξής αμερικανικά αντιτορπιλικά: 4 «Arleigh Burke» (εξοπλισμένα με αντιβαλλιστικό σύστημα AEGIS), «Ross» DDG-71, «Donald Cook» DDG-75, «Porter» DDG-78, «Carney» DDG-64. Η Ρωσική κυβέρνηση από την άλλη μεριά, φαίνεται πως έχει αρχίσει να παίρνει τα μέτρα της καθώς αποστέλλει ενισχύσεις, με τη μορφή του κατεπείγοντος, προς τη Συρία, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζονται ασκήσεις των δυνάμεων της 810ης Ταξιαρχίας των Ρώσων Πεζοναυτών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, των δυνάμεων καταδρομών ( Spetsnaz), αλλά και ναυτικών ασκήσεων μεταξύ 8 και 17 Σεπτεμβρίου, περίπου 70 χλμ από το συριακό λιμάνι Ταρτούς. Η συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων αυτού του μεγέθους στρώνει το χαλί για πυρετώδεις αναμετρήσεις, με πολλούς εμπλεκόμενους, οι οποίες δεν πρόκειται να περιοριστούν στην επικράτεια της Μέσης Ανατολής, καθώς σύμφωνα με αυτό το σενάριο η εμπλοκή του Αιγαίου και της Ελλάδα είναι αναμενόμενη…
Σχολιο.- Το συγκεκριμένο συμβάν έλαβε χώρα πράγματι, αλλά στις 22 ή 23/8 όχι άλλο κάρβουνο, αλλά τι να κάνεις όταν υπάρχουν πολλοί στρατόκα_λοι στην Ελλάδα, και διαβάζουν τις πίπες
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιρανικά ΜΜΕ: Κατάρριψη ισραηλινού F-16 από S-300 της Αεράμυνας της Συρίας πάνω από τα υψίπεδα του Γκολάν
Δημοσιεύθηκε: 12/09/2015 19:50
Καταιγιστικές εξελίξεις στην Συρία. Αμερική και Ισραήλ εναντίον του Συριακού στρατού. Σύμφωνα με έγκυρη στρατιωτική πηγή από τη Δαμασκό, ένα ισραηλινό F-16 αφού πρώτα βομβάρδισε την ταξιαρχία 68 κοντά στην Δαμασκό, στη συνέχεια έστεψε δυτικά για να βομβαρδίσει την Ταξιαρχία 90 στην Qunaytra. Όπως αναφέρει η ίδια στρατιωτική πηγή , η κατάρριψη του ισραηλινού μαχητικού, έγινε απο εκτόξευση βλήματος 9M83 του συστήματος S-300, που είναι τοποθετιμένο στην αεροπορική βάση Mazza της προεδρικής Φρουράς και βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Qaasiyoon δυτικά της Δαμασκού.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προσγειώθηκαν πριν λίγο, Ρώσικα αεροσκάφη με…”ανθρωπιστική βοήθεια” στη Συρία
Δημοσιεύθηκε: 12/09/2015 17:44
Δύο ρωσικά αεροσκάφη, τα οποία φέρονται να μεταφέρουν…. ανθρωπιστική βοήθεια, προσγειώθηκαν το Σάββατο στη Συρία, μετέδωσε το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana, την ώρα που πληροφορίες κάνουν λόγο για ενίσχυση από την πλευρά της Μόσχας των στρατιωτικών μέσων της στην εμπόλεμη αυτή χώρα. «Δύο ρωσικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο της Λαττάκειας (δυτική Συρία), μεταφέροντας 80 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που προσέφερε η Ρωσική Ομοσπονδία στον συριακό λαό», διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων. Η παραλιακή πόλη Λαττάκεια είναι ένα από τα κυριότερα προπύργια της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ, που έχασε μεγάλης έκτασης εδάφη αφότου ξεκίνησε τον πόλεμο κατά των ανταρτών τον Μάρτιο του 2011. Η Ρωσία, σταθερός σύμμαχος της Συρίας, υπερασπίστηκε την Πέμπτη την αποστολή στρατιωτικού υλικού στη Συρία, ο στρατός της οποίας αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες καθώς έχει απέναντί του τόσο τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα όσο την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Όμως η Μόσχα απέρριψε την ίδια στιγμή τις κατηγορίες των Ηνωμένων Πολιτειών ότι έχει αναπτύξει πρόσφατα υλικό και στρατιώτες κοντά στη Λαττάκεια.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προς "Λαϊκή Ενότητα"... στο δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ : Η μισθοφορική σημαία της Δύσης στη Συρια με τα 3 αστέρια.Το κωλόπανο που φτιάξανε οι Δυτικοί σαν σύμβολο "εκδημοκρατισμού" της Συρίας
Τα τρία κόκκινα αστέρια προστέθηκαν στη πρασινοασπρομαυρη σημαία για να υποδείξουν τα τρία ανεξάρτητα κράτη που η Γαλλία ήθελε να κατασκευάσει κατατεμαχίζοντας τη Συρία (σε Σουνίτες, Αλαουίτες, Δρούζoι)… Μας λένε κάτι το ενδιαφέρον οι δηλώσεις για την «κατάσταση» στη Συρία και την επιβολή «δημοκρατίας» από τον σοσιαΛΗΣΤΗ Ολάντ και την Μέρκελ; Εντελώς συμπτωματικά οι «επαναστάτες» μισθοφόροι του ΝΑΤΟ επέλεξαν αυτή την σημαία για την "επανάστασή" τους ώστε να εξάγουν δημοκρατία…
Από το profile της "Λαϊκής Ενότητας" στο facebook, διαγράφουν κι αποκλείουν τους συντρόφους που ασκούν κριτική στην επιλογή ομιλητών για την αυριανή εκδήλωση (Συρία)! Το να είσαι με τη Χεζμπολά, με την Κούβα και τη Βενεζουέλα, με το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας εναντίον των "εξεγερμένων" στη Συρία (των αποκεφαλιστών μισθοφόρων), το να μην αποδέχεσαι ως "αιμοσταγές καθεστώς" την εκλεγμένη ηγεσία της Συρίας (στη Βουλή τους και το ΚΚ Συρίας), δεν είναι μεμπτό!, Το δημοκρατικό ήθος της αριστεράς δεν επιτρέπει τέτοιες κοπτάτσιες! Έλεος! Πείτε κάτι στον διαχειριστή σας!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aυτό είναι το "αριστερό' και "δίκαιο" Μνημόνιο Τσίπρα! Μεγάλα ιδιωτικά σχολεία με δυσθεώρατα δίδακτρα που απευθύνονται στους γόνους της οικονομικής ελίτ της χώρας ευνοούνται αφού εξαιτίας ειδικών προϋποθέσεων! Εξαιρούνται από το ΦΠΑ τα ακριβά ιδιωτικά σχολεία της κοινωνικής ελίτ!!
Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ Ο κατάλογος των σχολείων Σκανδαλώδης εξαίρεση των μεγάλων ιδιωτικών σχολείων από το 23% ΦΠΑ που θα επιβληθεί στα πιο μικρά και μεσαία ιδιωτικά σχολεία της χώρας. Μεγάλα ιδιωτικά σχολεία με δυσθεώρατα δίδακτρα που απευθύνονται στους γόνους της οικονομικής ελίτ της χώρας ευνοούνται αφού εξαιτίας ειδικών προϋποθέσεων.
Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει το σκάνδαλο και αποστέλει επιστολές προς τον υπουργό οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο, τον υπουργό παιδείας Αρ. Μπαλτά και προς τη Γ.Γ. Εσόδων του ΥΠ. ΟΙΚ. κα Αικ.Σαββαΐδου. Η Ομοσπονδία τονίζει στην επιστολή της ότι η προνομιακή μεταχείριση ορισμένων ιδιωτικών σχολείων που απευθύνονται στην οικονομική και κοινωνική ελίτ της χώρας, διευρύνει τις ήδη οξυμένες κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανισότητες, μετατρέποντας την ιδιωτική εκπαίδευση σε προνόμιο των ολίγων. Προτείνει, δε, την απαλλαγή από την εφαρμογή του συντελεστή των υπηρεσιών που προβλέπονται από το βασικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα για χιλιάδες γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά και για το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που δεν θα μπορέσει να απορροφήσει το κύμα των αποχωρισάντων από την ιδιωτική εκπαίδευση. Διαβάστε παρακάτω τι αναφέρει στην επιστολή της η ΟΙΕΛΕ Η ρύθμιση νόμου με την οποία επιβάλλεται συντελεστή ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια εξαιρεί ιδιωτικά σχολεία βάσει προϋποθέσεων.Γίνεται αντιληπτό σε κάθε πολίτη από την απλή ανάγνωση και μόνο των ονομάτων των εκπαιδευτηρίων που εξαιρούνται του μέτρου ότι η απόφαση την οποία έλαβε η κυβέρνηση είναι εξόφθαλμα άδικη και ενισχύει περαιτέρω τις ήδη οξυμένες εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανισότητες, καθώς μετατρέπει την ιδιωτική εκπαίδευση σε αποκλειστικό προνόμιο ελάχιστων οικογενειών της ελίτ. Υπενθυμίζουμε για μία ακόμη φορά ότι η ιδιωτική εκπαίδευση σήμερα, για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών που εμπιστεύονται τα παιδιά τους σ’ αυτήν, αποτελεί κοινωνικό αγαθό (όπως άλλωστε προβλέπει και το Σύνταγμα) και καλύπτει βασικές εκπαιδευτικές ανάγκες που θα έπρεπε να παρέχει σε όλους το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. Ζητούμε, έστω και την ύστατη ώρα, λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, να μην εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος για το εν λόγω θέμα πριν υπάρξει ουσιαστικός διάλογος με την Ομοσπονδία μας και άλλους φορείς. Σε διαφορετική περίπτωση οι επιπτώσεις για χιλιάδες γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά και για το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που θα δυσκολευτεί να απορροφήσει το μεγάλο αριθμό των αποχωρισάντων από τα ιδιωτικά σχολεία, θα είναι ανυπολόγιστες.
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΛΙΣΤΑ) ΞΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 1 ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 2 ΑMERICAN COMMUNITY OF ATHENS INC 3 ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ 4 ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ 5 ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 6 ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 7 ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ 8 ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ 9 ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΕΛΑΣΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 10 ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 11 ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΩΑΝΝΑ Δ' ΑΡΚ 12 ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΩΝ 13 ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 14 ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 15 ΛΙΒΥΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 17ΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΚΤΟ 16 ΠΟΛΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 17 ST.CATHRINE BRITISH EMBASSY 18 ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ 19 ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 20 ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 21 ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ 22 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 23 ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ) 24 KATIPUNAN PHILLIPINES CULTURAL ACADEMY 25 ΙΡΑΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 26 ΚΑΝΑΔΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το χάδι της εφορίας μετά τις εκλογές
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκφράζει πολιτικά τη "Λαϊκή Ενότητα" η αυριανή της εκδήλωση με τη ΔΕΑ υπέρ των ΝΑΤΟϊκών θέσεων της ΔΕΑ;
Και... τι θέση έχει η "Λαϊκή Ενότητα" (για τις "αριστερές" οργανώσεις Σόρος, γνωρίζουμε πολύ καλά), για την εκδήλωσή της http://hellassyria.blogspot.gr/2015/08/blog-post.html
Οι σημαίες της Χεζμπολάχ... θα ανεμίζουν στα Προπύλαια, ή προκαλούν "αλεργία" στους εθνομηδενιστές του Σόρος; Κυρίες και κύριοι (το συντρόφισσες και σύντροφοι, το αφήνουμε να το λέτε με τον Αλέξη, τον "αριστερό" Κοτζιά και Σια...), δεν μπορείτε να είστε και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ! Τι άλλο θα δούμε σ' αυτό τον τόπο; Ελπίζοντας η "Λαϊκή Ενότητα" ν' απογαλακτιστεί από τις ΝΑΤΟϊκές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της "αριστερής" ΔΕΑ,βρισκόμαστε προ εκπλήξεων ή πλήρους ανικανότητας έκφρασης θέσεων για την εθνική εξωτερική πολιτική. Εκδήλωση στο κεντρικό περίπτερο της "Λαϊκής Ενότητας", με σκίτσο τουLatuff υπέρ της αντίστασης και γενοκτονίας του λαού της Συρίας κι ομιλητές τους προπαγανδιστές των "εξεγερμένων" της "αραβικής άνοιξης made in USA"... Τι να πει και τι να μολογήσει ο... καθένας μας...
Λαϊκή Ενότητα Θεματική Εκδήλωση για τους πρόσφυγες την Κυριακή 13/9 στις 6 μ.μ. στο Κεντρικό Προεκλογικό Περίπτερο της Λαϊκής Ενότητας στα Προπύλαια: "Πόλεμοι και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, προσφυγικά ρεύματα και Ευρώπη - Φρούριο". Τη συζήτηση ανοίγουν οι Θανάσης Κούρκουλας (Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό), Μάνια Μπαρσέφσκι (Υποψήφια βουλευτής Λαϊκής Ενότητας), Βασίλης Παπαστεργίου (δικηγόρος), Ταχίρ Αλιζαντά (Αφγανική Κοινότητα) και Σύριοι Πρόσφυγες
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χθες ο Μιλόσεβιτς... ο Σαντάμ... ο Καντάφι... Σήμερα ο Άσαντ!
Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός είναι οι περισσότερες από 1.400 στρατιωτικές βάσεις, σε περισσότερες από 120 χώρες, που πάνε "πακέτο" με την δικτατορία των τραπεζών και τις εμπορικές συμφωνίες!

1 σχόλιο:

e-h είπε...


Why Labour needs to support electoral reform to save the party from extinction – Update on "David Cameron: Reform our voting system to make it fair and representative #MakeSeatsMatchVotes"‏
Γιατί οι Εργατικοι πρέπει να στηρίξουν την εκλογική μεταρρύθμιση για να σώσουν το κόμμα από την εξαφάνιση - Ενημέρωση για "David Cameron: Η μεταρρύθμιση του συστήματος ψηφοφορίας μας για να το κάνουμε δίκαιο και αντιπροσωπευτικό #MakeSeatsMatchVotes"
Why Labour needs to support electoral reform to save the party from extinction
Γιατί οι Εργατικοί πρέπει να στηρίξουν την εκλογική μεταρρύθμιση για να σώσουν το κόμμα από την εξαφάνιση
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
Sep 11, 2015 — Tomorrow we will find out who will be the next leader of the Labour Party.

I want to know whether the next leader and deputy leader of Labour will join the fight for electoral reform and a fairer voting system.

If you agree that we need a fairer voting system, please join us in the Voting Reform Team Facebook group:
https://www.facebook.com/groups/votingreformteam/?fref=ts
by Owen Winter 234.567 supporters
11 του Σεπτέμβρη 2015 - Αύριο θα μάθουμε ποιος θα είναι ο επόμενος ηγέτης του Εργατικού Κόμματος.

Θέλω να ξέρω αν ο επόμενος ηγέτης και αναπληρωτής αρχηγός των Εργατικών θα συμμετάσχουν στον αγώνα για μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος και ένα δικαιότερο σύστημα ψηφοφορίας.

Αν συμφωνείτε ότι χρειαζόμαστε ένα δικαιότερο σύστημα ψηφοφορίας, παρακαλούμε να ενωθούν μαζί μας στην ομάδα των ψηφοφοριών Μεταρρύθμιση της ομάδας στο Facebook:
https://www.facebook.com/groups/votingreformteam/?fref=ts
by Owen Winter 234.567 supporters