Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Τεταρτη 26 Αυγουστου 2015


Σκηνή ζηλοτυπίας:
- Πού είσαι; - Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. - Και γιατί ακούω κόσμο; - Απέξω είμαι, αγάπη μου. Φωνάζουν αυτοί που αποχωρούν.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι 53 παίρνουν το τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ από το Μαξίμου
Θα δώσουν στίγμα στην Κεντρική Επιτροπή. Η κίνηση εξελίσσεται σε πολιτικό think tank
Κίνηση-ματ με την οποία διεκδικούν την ιδεολογική κηδεμονία του ΣΥΡΙΖΑ και τη «χαλιναγώγηση» του ανεξέλεγκτου Αλέξη Τσίπρα, χαράσσοντας νέα πορεία για το κόμμα ετοιμάζει η κίνηση των 53. Παράλληλα λαμβάνει σαφείς αποστάσεις από τους πολιτικούς χειρισμούς και τις επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ επαναφέρει μετ επιτάσεως ζητήματα συλλογικότητας στη λήψη αποφάσεων. Σε αυτό το πλαίσιο και δεσμευόμενοι από τη «συλλογικότητα» απομακρύνονται από την «τάση Μαξίμου» οι κκ Χρήστος Μαντάς, Μάκης Μπαλαούρας, Γιαβριήλ Σακελλαρίρης και Ευκλείδης Τσακαλώτος, Θοδωρης Δριτσας, Τασια Χριστοδουλοπουλου, οι οποίοι είχαν στηρίξει εμπράκτως όλες τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.
Με τον τρόπο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας θα αναγκαστεί σε μεγαλύτερη λογοδοσία, οδηγούμενος ντε φάκτο σε επανασχεδιασμό της πολιτικής πρακτικής που εφαρμόζει ώστε να μην απωλέσει τον έλεγχο του κόμματος και να διατηρήσει τους ισχυρούς δεσμούς που είχε σφυριλατήσει τόσο με μεμονωμένα άτομα από την κίνηση των 53. Με δεδομένα τα πολιτικα, ιδεολογικά και κοινωνικά αδιέξοδα που βριισκεται τώρα τόσο η κυβέρνηση όσο και το κόμμα ο οδικός χάρτης που φαίρεται να προτείνει η κίνηση των 53 στα πλαίσια της διεξόδου είναι το μόνο σωσίβιο που θα βρει στον ευρύτερο χώρο ο πρωθυπουργός και δεν αναμένεται να το αφήσει... Αυτό που σε πρώτη ανάγνωση ερμηνεύθηκε ως «πρόβλημα Τσακαλώτου» είναι αρκετά διαφορετικό, αν αποκωδικοποιηθεί η φύση, η θέση και το πνεύμα της κίνησης των 53. Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν τις τελευταίες ώρες η κίνηση επέλεξε την ανασύνθεσή της, αν και νωρίτερα είχαν διαφανεί ενδείξεις τριχοτόμησης της. Σε αυτό το πλαίσιο η κίνηση των 53 ανασυντίθεται και εξελίσσεται προοδευτικά σε think tank σταπλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνοντας την ιδεολογική κηδεμονία του σχηματισμού, ελλείψει άλλου τέτοιου σχηματισμού. Με τον τρόπο αυτό και την οργανωτική αναδιάρθρωσή τους οι 53 στοχεύουν να αποτελούν αντίβαρο στην προσπάθεια κύκλων του Μαξίμου να καταστήσουν προεδρικό το κόμμα μετεξελίσσοντάς το σε αστικό πολιτικό σχηματισμό στα πρότυπα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Αν και το σκεπτικό του επαναπροσδιορισμού της θέσης και της κατεύθυνσης της κίνησης των 53 είναι μακρόπνοο και στοχεύει στην αναδιάταξη του ΣΥΡΙΖΑ, την εμβάθυνση των σχέσεων με την κοινωνία και την ενίσχυση των δομών δημοκρατίας εντός του κόμματος, έχει και βραχυχρόνια έκφανση. Η νέα προοπτική που θέλουν να δώσουν οι 53 στο κόμμα και την κυβέρνηση αναμένεται να αποκαλυφθεί κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο, όπου είναι ακόμη άγνωστο αν η κίνηση των 53 θα καταθέσει ενιαίο κείμενο θέσεων και απόψεων ή αν θα επιλέξει πλουραλιστική έκφραση με σειρά ατομικών παρεμβάσεων, σε κοινά αποφασισμένο ύφος.
Οι ηγέτες της κίνησης των 53
Αγαθοπούλου Ειρήνη, Αγγελοπούλου Ελθήνα, Αθανασίου Κώστας, Αθανίτη Όλγα, Αλμπάνης Γιάννης, Βωβός Παναγιώτης, Διώτη Ηρώ, Δρίτσας Θοδωρής, Ζαχαριάς Κώστας, Θεοδωράτου Κατερίνα, Καλκανδής Πέτρος, Καραγιαννίδης Χρήστος, Καραγιώργος Βαγγέλης, Κατριβάνου Βασιλική, Κατσινοπούλου Ειρήνη, Κερσανίδης Στράτος, Κιτσαντά Λίτσα, Κνήτου Κατερίνα, Κορωνάκης Τάσος, Κουρεμπές Φάνης, Κουτσοθοδωρής Θοδωρής, Κυπριανίδου Ερμίνα, Κυρίτσης Γιώργος, Κωνσταντάτος Χάρης, Λάμπρου Πάνος, Λάσκος Χρήστος, Μαντάς Χρήστος, Μαρματάκης Κώστας, Ματσούκα Χαρά, Μπαλαούρας Μάκης, Μπαρσέφσκι Μάνια, Μπένος Αλέξης, Νικολάου Νάγια, Νοτοπούλου Κατερίνα, Παπαδάτος Δημοσθένης, Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Ρήγος Άλκης, Σαπουνά Αγγέλικα, Σαμανίδης Νίκος, Σαρρής Μανώλης, Σβίγκου Ράνια, Σταματάκη Ελένη, Σταμπουλή Αφροδίτη, Στασινός Στάθης, Τζήκα Δανάη, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Τσιγώνιας Νίκος, Τσίτσοβιτς Τόνια, Υδραίος Μιχάλης, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτσης Αλέξανδρος, Χονδρός Γιώργος, Χριστοδουλοπούλου Τασία.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η "ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ"
Ο όρος "αποστασία" χρησιμοποιήθηκε και έμεινε στην Ιστορία με την κρίση του Ιουλίου 1965, όταν βουλευτές της Ένωσης Κέντρου παραβίασαν τη λαϊκή εντολή των εκλογών του 1964 και σχημάτισαν κυβερνήσεις με τη στήριξη της δεξιάς αντιπολίτευσης για την υλοποίηση μιας πολιτικής που ερχόταν σε αντίθεση με το πρόγραμμα για το οποίο δεσμεύτηκαν έναντι του λαού. Πενήντα χρόνια μετά, ο όρος χρησιμοποιείται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που παραβίασε τη λαϊκή εντολή των εκλογών του Γενάρη 2015, ψηφίζοντας αντιλαϊκό Μνημόνιο με τη στήριξη της δεξιάς αντιπολίτευσης, υλοποιώντας μια πολιτική που έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με το πρόγραμμα για το οποίο δεσμεύτηκε έναντι του λαού. Αυτή τη φορά ο όρος "αποστασία" στρέφεται κατά εκείνων που επέμειναν στον σεβασμό προς τη λαϊκή εντολή. Και φυσικά, επιστρέφεται σ' αυτούς που επιδεικνύουν προκλητική ασέβεια προς τη νοημοσύνη του κόσμου της Αριστεράς και του αντιμνημονιακού ΟΧΙ.
Σχολιο.- είναι πολύς καιρός, που οι λέξεις χρησιμοποιούνται με άλλο νόημα από το πραγματικό τους...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Θ. Τζάκρη εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά του Μαξίμου. Η απόλυτη γελοιότητα και πολιτική ξεφτίλα....κρίμα!!!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Basilis Primikiris Επανειλημμένα εχθές σε ένα τηλεοπτικό πάνελ μου ζήτησαν να τους πω ποιος ειναι ο λόγος που γίνονται τώρα αυγουστιάτικα εκλογές. Ο λόγος είναι φίλοι μου ότι τον Οκτώβριο είναι σχεδιασμένο ένα σκληρότατο πακέτο μέτρων στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου και θέλουν να προλάβουν το ''τσουνάμι'' που θα ξεσπάσει τότε κατά της κυβέρνησης. Ο λαός, όμως, δεν τρώει κουτόχορτο! Και μάλιστα μνημόνιο-κουτόχορτο Βρυξελλών και Βερολίνου με Αθηναϊκή συναίνεση από Μαξίμου-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι!
Ο Πρ. Παυλόπουλος υπήρξε επιλογή του Τσίπρα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, παρά την αντίθεση της “Αριστερής Πλατφόρμας”, η οποία αντέδρασε τότε και στην πρώτη επιλογή του Τσίπρα για Δ. Αβραμόπουλο και στη δεύτερη κατάληξή του για Πρ. Παυλόπουλο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Φαίνεται ότι ήρθε η ώρα ο Πρ. Παυλόπουλος να ξοφλήσει την πρώτη δόση των γραμματίων του στου Μαξίμου για την προτίμηση του τελευταίου στο πρόσωπό του. Γι' αυτό και κάνει ό,τι του υπαγορεύει ο Τσίπρας τόσο στη διαδικασία των εντολών όσο και στο χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, κατατείνοντας να τις προσδιορίσει όσο πιο “εξπρές” γίνεται στις 20 Σεπτέμβρη.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yποκρισία: Στην Παλμύρα οι θάνατοι δεν έχουν την ίδια αξία...
Πριν λίγες μέρες σχολίασα την ευρωπαϊκή υποκρισία, αλλά ιδιαιτέρως την υποκρισία της ελληνικής κυβέρνησης, που... συνεχίζει σταθερά την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ υπέρ των φονιάδων μισθοφόρων στη Συρία κι απ' την άλλη χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τον αποκεφαλισμό του Μάρτυρα της Συρίας, του αρχαιολόγου καθηγητή Khaled al-Asaad, αλλά και ευαισθησία “φιλάνθρωπων” για τους πρόσφυγες που παράγει η ίδια μαζί με την ¨πολιτισμένη” δύση (H μαφιόζικη κουλτούρα της “Αυγής” και του Υπουργείου Πολιτισμού...). Μετά τον μακάβριο φόνο του 82χρονου καθηγητή Khaled al-Asaad, οι τζιχαντιστές του “ισλαμικού κράτους” κατέστρεψαν τον αρχαίο ναό Baal Shamin της Παλμύρας, τον Παρθενώνα της ερήμου. “Έγκλημα πολέμου” χαρακτηρίστηκε χθες από την Unesco! Η Γενική Διευθύντρια της Unesco, Irina Bokova, τέλη Αυγούστου του 2015 μπαίνει στο “παιχνίδι” και δηλώνει σε διατεταγμένη υπηρεσία: «Η συστηματική κατστροφή συμβόλων που ενσαρκώνουν την πολιτιστική διαφορετικότητα της Συρίας, αποκαλύπτει τις προθέσεις αυτών των επιθέσεων που αποκλείουν τον λαό της Συρίας από τη γνώση της ταυτότητάς του και της ιστορίας του». Η υποκρίτρια Irina Bokova, που εδρεύει στο Παρίσι, μέχρι σήμερα δεν έκανε ούτε μια δήλωση για τα υπερσύγχρονα γαλλικά όπλα, αλλά και τα απαγορευμένα από τις διεθνείς συμβάσεις χημικά όπλα μαζικής καταστροφής, με τα οποία προμηθεύει τους εξεγερμένους της “αραβικής άνοιξης” ο σοσιαΛΗΣΤΗΣ Ολάντ.
Γαλλικά βλήματα τελευταίας τεχνολογίας που χρησιμοποιούν ΜΟΝΟΝ οι Ειδικές Δυνάμεις της Γαλλικής Δημοκρατίας… κατασχέθηκαν από το «δικτατορικό καθεστώς» της Συρίας, από τους εξεγερμένους για "δημοκρατία" Η Unesco, κι αυτή στο παιχνίδι της “επικοινωνιακής” πολιτικής των νεοαποικιοκρατών, μόνον μετά την καταστροφή του αρχαίου ναού Baal Shamin έμαθε τι συμβαίνει στη Συρία; Δύο ειδήσεις, που μετά από σχεδόν πέντε ολόκληρα χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης των νεοαποικιοκρατών και εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας, οι υποστηρικτές των εξεγερμένων για “εκδημοκρατισμό”, οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. Κι ειδικότερα αυτές που εξοπλίζουν με φονικά υπερσύγχρονα όπλα τους τζιχαντιστές, ομόφωνα και σε πλήρη συντονισμό καταδίκασαν τα γεγονότα... Αυτοί οι ίδιοι δεν μίλησαν ΠΟΤΕ ως σήμερα για τους νεκρούς στην Παλμύρα, από την κατάληψή της από το “ισλαμικό κράτος ως σήμερα. Δεν μίλησαν για τους ηρωικούς στρατιώτες του Αραβικού στρατού της Συρίας, που εκατοντάδες έδωσαν το αίμα τους υπερασπιζόμενοι την Παλμύρα, σε μια άνιση μάχη αλλά που έπρεπε να διασώσουν ότι μπορούσε να μεταφερθεί από τους αρχαιολογικούς θυσαυρούς της “παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς”, για την οποία κλαψουρίζουν σήμερα οι υποκριτές της “πολιτισμένης” δύσης.
Η δολοφονία 25 Σύρων στρατιωτών από παιδάκια, μετά από καταστροφές δεκάδων μνημείων και αρχαίων ναών, που δεν είχε "συγκινήσει" όσους σήμερα υποκριτικά ανησυχούν... (Παλμύρα, 21 Μάη 2015) Τον περασμένο Ιούλη κι αφού η Παλμύρα έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών, που εξόρμησαν από τη φίλη και σύμμαχο Τουρκία την ημέρα που ο Κοτζιάς χόρευε με τους φονιάδες των λαών, σε βίντεο που έδωσαν οι τζιχαντιστές 25 στρατιώτες -και στη Συρία υπάρχει θητεία που με περηφάνια υπηρετούν τα παιδιά του λαού, που δεν πουλάνε τα σώβρακα τους για να μπουν στα δουλεμπορικά της προσφυγιάς, αλλά προσφέρουν ψυχή κι αίμα για την πατρίδα-, δολοφονούν μπροστά στα ερείπια του αρχαίου αμφιθεάτρου της Παλμύρας, από μικρά παιδιά που φανατίζουν τα κτήνη της δύσης των “πολιτισμένων” νεοαποικιοκρατών. Στο βίντεο που είχε κινηματογραφηθεί 21 Μάη, λίγες ημέρες μετά την πτώση της Παλμύρας (Αντίο Παλμύρα... Η Ανθρωπότητα χάνει τις ρίζες της...), οι 25 Σύροι στρατιώτες πυροβολούνται στο κεφάλι από μικρά παιδιά, μπροστά στη σημαία του “ισλαμικού κράτους. Μπροστά σ' αυτές τις δολοφονίες η “παγκόσμια κοινότητα” επέλεξε την ένοχη σιωπή. Τα ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών, αγνόησαν εντελώς την είδηση. Τι είδηση μπορεί να είναι η δολοφονία 25 στρατιωτών από μικρά παιδιά -κια αυτά θύματα των τζιχαντιστών- που πυροβολούν στρατιώτες στο κεφάλι; Τότε ο έλληνας υπουργός πολιτισμού -ντροπιάζει την αριστερά και τον άνθρωπο- δεν ένιωσε την ανάγκη να εκδώσει ανακοίνωση, όπως έκανε για τον αποκεφαλισμό του παγκοσμίου φήμης καθηγητή Khaled al-Asaad. Βέβαια, χθες πήρε εντολές από το επικοινωνιακό επιτελείο του διευθυντηρίου κι όφειλε να υπακούσει ως πρόθυμος υποτελής της αποικίας Ελλάδας, όπως κι οι συνάδελφοί του στην Ε.Ε. Ακόμη κι ο θάνατος είναι εμπόριο μαφιόζικου πολιτισμού.
Στην Παλμύρα οι θάνατοι δεν έχουν την ίδια αξία. Σε κανένα “ελληνικό” ΜΜΕ δεν θίγεται το ζήτημα του φονικού εμπάργκο και η απέλαση της πρέσβειρας της Συρίας από την Ελλάδα (Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας), για να πέσει το “δικτατορικό” καθεστώς της Συρίας και να παραδώσει την εξουσία στους εξεγερμένους της “αραβικής άνοιξης made in USA”, των ελληνικών κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και την “πρώτη φορά αριστερά” του Τσίπρα! Κανένα ΜΜΕ και δημοσιογράφος δεν κάνει νύξη στη συμμετοχή των ΥΠΕΞ (Αβραμόπουλος-Βενιζέλος-Κοτζιάς) στους “Φίλους της Συρίας”, για τον “εκδημοκρατισμό” της μαρτυρικής χώρας. Και δυστυχώς δεν θα πληρώσουν ποτέ για το έγκλημά τους! Ο Αλέξης Τσίπρας φωτογραφίζεται και χαριεντίζεται με τους παλαμοκρούστες που ανεμίζουν τις σημαίες των φονιάδων στην πλατεία Συντάγματος...
Η “επαναστατική” αριστερά τμήματος της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ που ονομαζεται ΣΕΚ κάνει εκδηλώσεις κι ομιλίες στα Προπύλαια με τους εκπροσώπους των φονιάδων... Στην κηδεία του λαϊκού αγωνιστή Δημήτρη Χριστούλα, στους φονιάδες προσφέρεται μικρόφωνο για να εκφωνήσουν επικήδειο κι όχι μόνον: στο φέρετρο του λαϊκού αγωνιστή που αποχωρεί από το Α' Νεκροταφείο, σκεπάζεται με τη σημαία των φονιάδων του Συριακού λαού... Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, που τόσο πολύ αγωνιούν για το πρόβλημα των προσφύγων, αγνοούν κι αυτά όπως τα ΜΜΕ την πραγματικότητα. Πρέπει να μιλησουμε και για το ΚΚΕ, που ναι με καταδικάζει την ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία, αλλα κραταει μια ουδετερη σταση, και μιλαει για πολεμο δυο πλευρων των ιμπεριαλιστικων πολων. Ιδια πολιτικη με του Τσιπρα ακολουθει και σε κάποιες τοποθετήσεις και ο Πάνος Καμμένος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Όμως, η μαφία στα ΜΜΕ είναι προκλητική! Η φιλο-σιωνιστική “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ” τρομοκρατεί ακόμη και πολιτικά κόμματα που προσπαθούν να διαφοροποιηθουν εστω και λιγο, έστω δειλά. Στις 28 Αυγούστου 2013, προσπαθεί να αλλάξει τη στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ταυτίζοντας τους με τους νεοναζί της χρυσής αυγής: (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ: Υπέρ του Άσαντ Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή).
Ο ΣΥΡΙΖΑ (ακομα κι οι της σημερινής Λαϊκής Ενότητας του Λαφαζάνη), σταθερά στις ΝΑΤΟϊκές θέσεις και πολλές φορές βασιλικότεροι του βασιλέως υπέρ της “αραβικής άνοιξης” στη Συρία... Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ κι η ΔΗΜΑΡ πλήρως υποταγμένοι στο διευθυντήριο. Μάλιστα είναι η δική τους κυβέρνηση που επιβάλλει εμπάργκο στη Συρία και προχωράει σε διακοπή διπλωματικών σχέσεων κι απέλαση της πρέσβειρας της Συρίας από την Ελλάδα... Κάποιος θα μπορούσε να “αντιπαρατεθεί” ως εξής: “Αγαπητέ, ο Τσίπρας, ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου, οι συμμετέχοντες στην κηδεία του Δημήτρη Χριστούλα... δεν είναι τζιχαντιστές. Είναι η ΄μετριοπαθής αντιπολίτευση΄ στον δικτάτορα Άσαντ, είναι οι ΄Φίλοι της Συρίας΄, ο ΄Ελεύθερος Συριακός Στρατός΄ και μας παραπλανείς διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα”. Μάλιστα... η ΄μετριοπαθής αντιπολίτευση΄ με την ΄εξόριστη κυβέρνηση΄ της που έχει έδρα στην Κωνσταντινούπολη, τα Σκόπια, την κατεχόμενη Κύπρο, το Κόσσοβο και το Παρίσι; Η ΄μετριοπαθής αντιπολίτευση΄ για την οποία έστησε νοσοκομεία για περίθαλψη των μαχητών της ο Νετανιάχου στο κατεχόμενο Γκολάν; Η ΄μετριοπαθής αντιπολίτευση΄ που προμηθεύουν με όπλα το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, η Γαλλία; Η ΄μετριοπαθής αντιπολίτευση΄;
Λοιπόν, την περασμένη Κυριακή ένας ηγέτης αυτής της “μετριοπαθούς αντιπολίτευσης”, ο Hassan Rastanoui, εμφανίστηκε σε απευθείας ζωντανή σύνδεση από τη Χόμς της Συρίας στο Δεύτερο Κανάλι της ισραηλινής τηλεόρασης. Ήταν ο φιλοξενούμενος-έκπληξη του ισραηλινού δημοσιογράφου Yaari Ehud, ο οποίος παρουσιάζεται μέχρι τώρα στην ηλεκτρονική σελίδα της ισραηλινής τηλεόρασης ως “ηγέτης της Συριακής εξέγερσης” (http://www.mako.co.il/news-world/arab/). Ο “μετριοπαθής” Hassan Rastanoui, απαντώντας σε ερώτηση του ισραηλινού δημοσιογράφου αναφορικά με τους πρόσφατους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Δαμασκό, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Ισραήλ: “Οι βομβαρδισμοί της ισραηλινής αεροπορία στόχευαν αποθήκες όπλων του στρατού της Συρίας, της Χεζμπολά, αλλά και τη Δημοκρατική Φρουρά του Ιράν, που αποτελεί τον μεγαλύτερο τρομοκρατικό κίνδυνο”. Κι ο “μετριοπαθής” Hassan Rastanoui, διαβεβαιώνει το ισραηλινό κοινό για τις επιθέσεις εναντίον της Συρίας: “Γεμίζουν την καρδιά του λαού και των επαναστατών της Συρίας”. Να θυμίσουμε τον “μετριοπαθή” σεΐχη Abdallah Tamimi, πέρσι στο ίδιο ισραηλινό τηλεοπτικό σταθμό, που επισημαίνει μεταξύ άλλων: “Για τους σουνίτες της Συρίας το Ισραήλ δεν είναι και δεν ήταν ποτέ ο αληθινός εχθρός... είμαστε στο πλευρό του Ισραήλ” (http://www.youtube.com/watch?v=9xbv864lfwg). Η υποκρισία της δύσης είναι προκλητική, όταν οι παρατηρητές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNDOF-United Nations Disengagement Observer Force) που βρίσκονται στη ζώνη μεταξύ Συρίας και των κατεχόμενων από το Ισραήλ υψωμάτων του Γκολάν, στην Έκθεσή τους (για την περίοδο 29 Μάη - 3 Σεπτέμβρη 2014) προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, επιβεβαιώνουν τις στενές σχέσεις του του ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος με τους εξεγερμένους για τη "δημοκρατία, τους αποκεφαλιστές φονιάδες που δρουν στη Συρία και κανένας, τότε κι ως σήμερα, δεν συγκινείται.
Η Έκθεση επισημαίνει: Την περίθαλψη τραυματιών της... λεγόμενης "ένοπλης αντιπολίτευσης" (σήμερα τους αποκαλούν "τρομοκράτες" και "αποκεφαλιστές") της Συρίας, σε νοσοκομεία του Ισραήλ... Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ δέχτηκε επιθέσεις από τους τρομοκράτες και διεσώθει από τη βοήθεια του Αραβικού στρατού της Συρίας, που μερίμνησε για την προστασία τους... Πριν λίγες ημέρες, ενάντια σ' αυτή την “τρομοκρατία” και μαφιόζικη νεκρική σιωπή ΜΜΕ, δημοσιογράφων και κομμάτων... τόλμησαν κάποιοι να δημιουργήσουν Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας, με άμεσο στόχο την “Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας”. Κάθε μέρα μηνύματα συμπαράστασης και εγγραφές από πολίτες που δεν αποδέχονται τον μαφιόζικο πολιτισμό και την τρομοκρατία των ΜΜΕ και των πρόθυμων κυβερνήσεων της Ε.Ε. Του 4ου Ράιχ. Μια άλλη φωνή απέναντι στη νέα τάξη πραγμάτων. Μικρή “όαση” στην κυριαρχία των ΜΜΕ, αλλά η ιδέα μπήκε στη ζωή και προχωράει κι η ομερτά θα σπάσει. Ανεξάρτητα ιστολογοφόρα (blogs), που δεν ελέγχει το κυρίαρχο σύστημα της μαφίας των ΜΜΕ, ξεκίνησαν να προβάλουν αυτή την “αντιπληροφόρηση” και σύντομα θα διαπιστώσουμε την απήχησή της. Ο “πόλεμος στη Συρία” είναι μια από τις πιο απλές υποθέσεις για διήγηση. Δυστυχώς, δύσκολη είναι η επίλυση με βάση τους συσχετισμούς και τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης των τραπεζιτών και του ευρώ, με τον κυρίαρχο ρόλο της Γερμανίας.
Η Παλμύρα, ο αρχαιολογικός χώρος κι η ανατίναξη του ναού Baal Shamin, ο αποκεφαλισμός του Khaled al-Asaad κι η υποκρισία της “¨πολιτισμένης” δύσης, είναι μια σταγόνα αίματος στον ωκεανό αίματος σχεδόν 5 χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης με χιλιάδες μισθοφόρους. Όμως, κανένας άνθρωπος που σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν επιτρέπει να συνεχιστεί η διάκριση σε αίμα που αξίζει αναφοράς κι αίμα που θάβεται, όπως συμβαίνει σήμερα με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ. Το αίμα των 200.000 και πλέον παληκαριών, που δεν δραπέτευσαν με δουλεμπορικά πλοιάρια αλλά υπηρετούσαν τη θητεία τους φορώντας τη στολή μιας κυρίαρχης, ελεύθερης κι ανεξάρτητης χώρας... δεν έχει την ίδια αξία; Το αίμα που καθημερινά προσφέρουν στρατιώτες, Λαϊκή Πολιτοφυλακή, άνδρες και γυναίκες, που πολεμούν το τέρας που κατασκεύασε η δύση κι οι δυτικοί που σήμερα δακρύζουν για τις αρχαιολογικές καταστροφές... δεν έχει την ίδια αξία; Άραγε οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς, Ε. Βενιζέλος, Α. Τσίπρας νιώθουν ντροπή -έστω αναρωτιούνται- για τα νεκρά παιδιά από ελλείψεις φαρμάκων, λόγω του δικού τους εμπάργκο; Νιώθουν ντροπή για τα παιδάκια που πέθαναν σε θερμοκοιτίδες που δεν λειτουργούν για να μηδαμινό ανταλλακτικό, που οφείλεται και στο δικό τους εμπάργκο;
Νιώθουν ντροπή για τι διασπάθιση κονδυλίων στους ημετέρους, με αιτιολογία την υποδοχή προσφύγων, όταν έχουν επιβάλει φονικό εμπάργκο στο λαό της Συρίας; Όλα τα υπόλοιπα είναι προπαγάνδα των γκεμπελίσκων και των προθύμων για μπίζνες. Οι ελεύθεροι όλου του κόσμου οφείλουν να σπάσουν την μαφιόζικη ομερτά των εγκληματιών. Κι όταν θα μα πουν, όπως με τα μνημόνια, "τι να κάνουμε;"... "μικρός λαός... μικρή χώρα", "μεγάλες δυνάμεις", "μας εκβιάζουν"... δεν υπάρχει άλλος δρόμος, οφείλουμε να κάνουμε εμπάργκο στο λαό της Συρίας"... Εμείς θα τους απαντάμε με τα λόγια του τελευταίου αδούλωτου ηγέτη της Ευρώπης, που δεν εξαγοράστηκε από το νεοφιλελευθερισμό:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015
Μετά τον Χρυσόγονο, και ο Φλαμπουράρης υπονοεί συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι
Μετά τον Χρυσόγονο, ο Φλαμπουράρης, ο πνευματικός πατέρας του Αλέξη Τσίπρα, αποκλείωντας κατηγορηματικά επαναληπτικές εκλογές, αφήνει ανοικτό ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκυβερνήσει με όποιον χρειάζεται για να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση. Όπως υπονοησε, οι ΑΝ.ΕΛ, δύσκολα μπαίνουν, (η συνεργασια πηγε πολύ καλα, και θα δουμε την νεα μετα τις εκλογες), και εφαρμογή μνημονίων μόνο με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ως υποστήριξη, μπορεί να ελπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ....
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα πέρασα ένα υπέροχο απόγευμα με έναν ψηφοφόρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,έναν της ΛΑΕ,2 μεταξύ ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μια αναποφάσιστη.Όσο και αν φαίνεται περίεργο για τα δεδομένα της Ελληνικής Αριστεράς,καταλήξαμε ομόφωνα σε ένα συμπέρασμα:
. Η πίτσα είναι πολύ πιο νόστιμη με τυρί Philadelphia μέσα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς υπέβαλλε την οριστική παραίτησή του πριν από λίγο.
Στην επιστολή παραίτησης προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο αναφέρει:
Κύριε Υπουργέ, Επανέρχομαι στο θέμα της παραίτησής μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την οποία σας έχω ανακοινώσει από της 20ής Ιουλίου τρέχοντος έτους 2015 και σημειώνω τα εξής: 1. Αποδεχόμενος την παράκλησή σας να παραμείνω στη θέση μου για ένα μεταβατικό χρονικό διάστημα ώστε να διευκολύνω τόσο την ταχεία ενημέρωσή σας όσο και τη διασφάλιση της προώθησης των επειγουσών υπηρεσιακών εκκρεμοτήτων, παρέμεινα στην υπηρεσία μέχρι και σήμερα. 2. Ήδη, όμως, μετά τη θέση σε ισχύ των δύο (2) μνημονιακών νομοθετημάτων (Ν.4334/2015 και Ν.4336/2015) και με δεδομένο ότι κρίνω τα νομοθετήματα αυτά ως αντιασφαλιστικά και ότι, συνεπώς, δεν προτίθεμαι να συμβάλλω, με οποιονδήποτε τρόπο, στην εφαρμογή τους, δεν συντρέχει, πλέον, λόγος περαιτέρω παραμονής μου στο Υπουργείο. 3. Με βάση τα πιο πάνω, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με τη θερμή παράκληση να την κάνετε άμεσα αποδεκτή. 4. Τέλος, επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι η παραίτησή μου δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τη δική σας παρουσία στο Υπουργείο. Αντιθέτως, οφείλω να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία μας μέχρι σήμερα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Γ. Πανούσης δήλωσε οτι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές, αλλά έθεσε τη διαθεσιμότητά του (προς υπουργοποίηση προφανώς) στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα. Ο Πανούσης σαν υπουργός ΠΡΟΠΟ κάλεσε τους θύλακες της Χρυσής Αυγης εντός της ΕΛΑΣ να αυτοδιαλυθούν (!). Συνέχισε δηλαδή τη συγκάλυψη των σχέσων ΕΛΑΣ-ΧΑ όπως ο προκάτοχός του Νίκος Δένδιας. Οπότε η εργασία της πρωτοβουλίας μας ισχύει πλήρως και για τον ίδιο.
Ενα χουντικό περίττωμα που δεν θέλει να εκλέγεται βουλευτής, αλλά να διορίζεται υπουργός. Κάτι σε Ανδρουτσόπουλο περίπου. Δόξα και τιμή σε κάθε τυραννοκτόνο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ 53 ΜΕΛΩΝ ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ
Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε το περήφανο και μαζικό ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα, μέσα από τις γραμμές της Λαϊκής Ενότητας – ΛΑΕ , με στόχο την ακύρωση των μνημονίων και της λιτότητας, καθώς και την ανάκτηση της εθνικής δημοκρατικής κυριαρχίας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε πορεία κατάργησης τα προνοιακά επιδόματα
Είμαστε σίγουροι πως τα προνοιακά επιδόματα, αν δεν καταργηθούν μονομιάς, θα υποστούν σοβαρότατες μειώσεις λόγω και των μνημονιακών δεσμεύσεών μας. Πιθανότατα θα τεθούν εισοδηματικά κριτήρια ώστε να περιοριστούν δραστικά οι δικαιούχοι. Όμως ακόμη και για αυτούς το ποσό του προνοιακού επιδόματος θα βαίνει μειούμενο. Στην ίδια πορεία, περιορισμού – κατάργησης των προνοιακών επιδομάτων θα οδηγηθούμε και στην περίπτωση που θα επιλεγεί να ανατεθεί η ευθύνη διαχείρισης τους στους ΟΤΑ. Αν συμβεί κάτι τέτοιο είναι σίγουρο πως η επιβάρυνση των προϋπολογισμών των ΟΤΑ θα τους αναγκάσει να προχωρήσουν σε αυξήσεις των τελών όλων των δημοτών, δημιουργώντας αντιπαραθέσεις λόγω της άρνησης των δημοτών να πληρώσουν την επιπλέον επιβάρυνση για τα προνοιακά επιδόματα. Για μια ακόμη φορά, για την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων και μικροπολιτικών, οι άνθρωποι με αναπηρία θα στοχοποιηθούν και θα δαιμονοποιηθούν ως μια μεγάλη πληγή της ελληνικής οικονομίας και ως ένας αιτιολογικός παράγοντας της κρίσης. Η διακοπή καταβολής των προνοιακών επιδομάτων θα έχει υλοποιηθεί, χωρίς κανείς να επιβαρυνθεί με το πολιτικό κόστος της κατάργησής τους, μιας και αυτή θα είναι ολοφάνερα το αποτέλεσμα της άρνησης των πολιτών να πληρώσουν το ποσό που τους αναλογεί για τα άτομα με αναπηρία.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παραιτήθηκαν 13 μέλη της ΝΕ και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Θόδωρος Βασιλακόπουλος
κουράστηκα πια να κοινοποιώ αποχωρήσεις, αυτό δεν είναι κόμμα, γραφείο ταξιδιών έχει γίνει.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το πετρέλαιο έπεσε κάτω από 40$ το βαρέλι αλλά στη βαλκανική μπανανία προφανώς το αγοράζουμε από εξωγήινους που το πουλάνε 120$ το βαρέλι.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απίθανος Βούλγαρος καθηγητής ξετινάζει τους Σκοπιανούς
Σε συνέντευξή του στο κανάλι των Σκοπίων ο Βούλγαρος καθηγητής ιστορίας, Μπότζινταρ Ντιμίτροφ- Божидар Димитров, απάντησε σε ορισμένες ενδιαφέρουσες ερωτήσεις του νοτιοσλάβου -των Σκοπίων- δημοσιογράφου Μάριαν Νικολόφσκι. Διανθίζουμε μερικές από αυτές, όπως τις παρουσιάζει το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους:
Ερώτηση: Κάθε δημόσια εμφάνισή σας σχετικά με τα Σκόπια προκαλεί σάλο. Γιατί προκαλείτε το ‘μακεδονικό έθνος’; Димитров: Ποτέ δεν αποκάλεσα ‘μακεδονικό έθνος’, ούτε σε πολιτικούς, ούτε σε «ιστορικούς» και σε δημοσιογράφους. Είναι διασκεδαστικό να αντικρούω αυτές της ανοησίες. Ερώτηση: Πως μπορείτε να καθορίσετε το «μακεδονικό έθνος» και τον «μακεδονικό λαό»; Димитров: Η απόφαση της Κομιντέρν το 1934 αναφέρει ότι βουλγαρικός λαός ζούσε στο βασίλειο της Γιουγκοσλαβίας και συνέχιζε να ζει στην κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία μετά το 1944. Η ιδέα του ‘Μακεδονισμού’ ήταν του Σέρβου πολιτικού Στ. Νοβάκοβιτς από το 1889 που κυνικά έγραψε: «Κάθε προσπάθεια των Βουλγάρων της Μακεδονίας να ενωθούν με τη Βουλγαρία έχει αποτύχει. Έτσι, αφήστε τους να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι ανήκουν σε ένα άλλο έθνος εκτός της Βουλγαρίας και της Σερβίας. Έτσι θα αποκοπούν από το βουλγαρικό έθνος και θα δημιουργήσουν ένα άλλο, μικρότερο και αδύναμο, εύκολο στην υποδούλωση». Ερώτηση: Υπάρχουν Σκοπιανοί στη Βουλγαρία; Димитров: Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή περίπου 5.000 άτομα. Ερώτηση: Τι φοβάται η Βουλγαρία για να την αναγνωρίσει ως μειονότητα; Димитров: Ποιος ηλίθιος σας είπε ότι η Βουλγαρία δεν την αναγνωρίζει ως μειονότητα;
Ερώτηση: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Βούλγαρος, Έλληνας ή Σλάβος-‘Μακεδόνας’; Димитров: Το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα σε μια δημοκρατία. Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο πατέρας του, ο Φίλιππος της Μακεδονίας, παρουσιάζονται στις δημόσιες εμφανίσεις τους ως Έλληνες. Η πολιτική τους φιλοδοξία ήταν να δημιουργήσουν ένα τεράστιο ελληνικό κράτος. Κανείς Κόπανος* δεν μπορεί μετά από 2.400 χρόνια να τους δώσει άλλη ταυτότητα. Η αλλαγή της εθνικής ταυτότητας των νεκρών, όπως του βασιλιά Σαμουήλ ή του Γκότσε Ντέλτσεφ είναι ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα του μακεδονισμού, αφού οι άνθρωποι είναι νεκροί και δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Στον πολιτισμένο κόσμο αυτή η πρακτική ονομάζεται Λεηλασία. Στους στρατούς όλου του κόσμου η Λεηλασία τιμωρείται με θάνατο. Ερώτηση: Ο τσάρος Σαμουήλ ήταν Βούλγαρος; Димитров: Εκείνη την εποχή οι Βούλγαροι είχαν έναν ισχυρό άνδρα που ονομάζονταν «Σαμουήλ», έτσι γράφει σερβικό χειρόγραφο του 12ου αιώνα. Σε βυζαντινά, αραβικά, αρμενικά και λατινικά χειρόγραφα για την εποχή του Σαμούλ αναγράφεται ως Σαμουήλ τσάρος-βασιλιάς της Βουλγαρίας που διαχειρίζεται το βασίλειο της Βουλγαρίας. Στην μακεδονική πόλη Μοναστήρι, σε αρχαιολογικές ανασκαφές βρέθηκε μια επιγραφή που γράφει «στον τσάρο Ιβάν Βλαντισλάβ αυτοκράτορα των Βουλγάρων που έκτισε το φρούριο στη Μπίτολα για να σώσει τις ζωές των Βουλγάρων» [ η επιγραφή:„Аз цар Иван Владислав самодържец (цар) Български, българин родом … построих крепостта Битоля за спасение на живота на българите”]. Ο Ιβάν Βλαντισλάβ ήταν ανεψιός του Σαμουήλ. Εγώ προσφέρω ένα εκατομμύριο σε όποιον βρει αρχαίο κείμενο που να γράφει ο Σαμουήλ ήταν Σλάβος-«Μακεδόνας».
* τη λέξη тъпанар εκτός από κόπανος οι Βούλγαροι τη χρησιμοποιούν και ως βλάκας ή μαλάκας ΣΧΟΛΙΟ: Που είναι οι Έλληνες ακαδημαϊκοί;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κόψανε ακόμη και τα μπισκοτάκια που έδιναν στους αιμοδότες
.(Το πληροφορήθηκα από φίλη γιατρό)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Μητρόπουλος!
Όπως αναφέρει το Newsbomb.gr, oριστική είναι απόφαση του Αλ. Τσίπρα, να αφήσει εκτός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ τον Αλ. Μητρόπουλο, αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή της Περιφέρειας Αττικής. Η απόφαση οριστικοποιήθηκε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, μετά το αίτημα άρσης της ασυλίας του Αλ. Μητρόπουλου απ’ τον οικονομικό εισαγγελέα, λόγω της γνωστής υπόθεσης φοροδιαφυγής που ταλανίζει τον γνωστό εργατολόγο εδώ και πολλά χρόνια και παρά την ανακοίνωση που εξέδωσε, με την οποία επαναλαμβάνει ότι είναι αθώος και ότι η υπόθεση έχει παραγραφεί. Αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός το τελευταίο που θα ήθελε να αντιμετωπίσει είναι μια επίθεση απ’ την αντιπολίτευση για θέματα διαφάνειας, όπου εκεί διατηρεί αναμφισβήτητο ηθικό πλεονέκτημα. Ωστόσο θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι το αίτημα άρσης της ασυλίας του αντιπροέδρου της Βουλής ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Του καταλογίζουν συγκεκριμένα ότι έβγαινε συνεχώς σε όλα τα συστημικά ΜΜΕ (στο MEGA σχεδόν κάθε μέρα!) και μιλούσε για ένα μνημόνιο χειρότερο απ’ τα προηγούμενα, ενώ τάσσονταν υπέρ μιας κυβέρνησης όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), παρά την κατηγορηματική απόρριψή της απ’ τον πρωθυπουργό! Έγκυρες πληροφορίες του newsbomb.gr αναφέρουν, ότι στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής θα τον αντικαταστήσει ο υπουργός Χρ. Σπίρτζης, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενόψει αποκλεισμού του απ’ τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Μητρόπουλος έχει προσεγγίσει Το Ποτάμι και αναζητά εκεί νέα κομματική στέγη, καθώς και υποψηφιότητα!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πιθανή η συμμετοχή της Νάντιας Βαλαβάνη αλλά και του Γιάνη Βαρουφάκη στο κόμμα της Ζ. Κωνσταντοπούλου
Τετ, 26/08/2015 - 15:17
Πολύ κοντά στη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα βρίσκεται σύμφωνα με το προπαγανδιστικο «ρεπορτάζ» της «Εφημερίδας των βλεμενων πουλημενων Συντακτών», η νυν Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ η διάθεση της κ. Κωνσταντοπούλου είναι η εκλογική συνεργασία του κόμματός της με τον μετωπικό σχηματισμό του Π. Λαφαζάνη, Λαϊκή Ενότητα. Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες που διέρρευσαν στον τύπο η κ. Κωνσταντοπούλου φαίνεται να προσεγγίζει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο. Ο νέος αυτός φορέας αναμένεται να ανακοινωθεί αμέσως με τα την θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής, δηλαδή από την Πέμπτη το βράδυ, ενώ είναι πολύ πιθανό να συμμετέχουν η Νάντια Βαλαβάνη, ο Παναγιώτης Ζαχαριάς και και ο Γιάνης Βαρουφάκης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέο «μαχαίρι» στις τιμές των φαρμάκων
26 Αυγούστου 2015 11:16
ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΥΛΟΠΟΙΩΝΤΑΣ -ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ- ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
Ελάχιστες ώρες πριν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατεβάσει τα... ρολά της διακυβέρνησης της χώρας, λόγω της δήλωσης παραίτησής της και της έναρξης της διαδικασίας για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, το υπουργείο Υγείας αναμένεται εντός της ημέρας να δρομολογήσει, μέσω υπουργικής απόφασης, τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές, για τις νέες μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων. Μια ακόμη βαθιά τομή σε ένα πολύπαθο χώρο, όπως είναι αυτός του φαρμάκου, που εδώ και έξι σχεδόν χρόνια, βρίσκεται στο στόχαστρο των δανειστών και των μνημονιακών κυβερνήσεων, προκαλώντας τεράστια πλήγματα και στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, έναν εκ των βασικών πυλώνων που εξακολουθούν να στέκονται «όρθιοι» και να δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Η οριζόντια περικοπή των τιμών σε μια περίοδο που η αγορά φαρμάκου έχει ήδη υποστεί τεράστιες μειώσεις, σαφώς και θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα και προβληματισμό έντονο για το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Γι' αυτό και οι νέες παρεμβάσεις του υπουργείου Υγείας κατ' απαίτηση φυσικά των δανειστών, που εξακολουθούν να επιζητούν την κατάρρευση της αγοράς φαρμάκου στην Ελλάδα για να την... κατακτήσουν οι πολυεθνικές που «εξυπηρετούν» τα γερμανικά και ισραηλινά συμφέροντα, γίνονται δεκτές με εντονότατες επιφυλάξεις από την αγορά υγείας που τηρεί στάση αναμονής... Κυρίως, διότι από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχει ακόμη δρομολογηθεί η πολιτική προστασίας του ελληνικού φαρμάκου, γεγονός που αποτελούσε βασική προεκλογική εξαγγελία της...
Με υπουργική απόφαση του κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, αναμένεται εντός της ημέρας να επισημοποιηθεί η υλοποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές και να μειωθεί η τιμή των γενοσήμων και των off patent φαρμάκων στο 50% και 32,5% της αξίας τους. Το υπουργείο Υγείας καλείται, μάλιστα και θα προχωρήσει σήμερα, στην ίδια υπουργική απόφαση και στην ανάκληση της νομοθετικής ρύθμισης με την οποία προστατεύονταν όλα τα προϊόντα που είχαν πάρει τιμή πριν από την 1/1/2012, γενονός που θα συντελέσει στο να πληγεί σημαντικά και η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία. Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας δεν έκανε αποδεκτό το ακόμα πιο παράλογο αίτημα των δανειστών και δεν πρόκειται να καταργήσει την προστασία των φαρμάκων που η τιμή τους είναι κάτω από τα 12 ευρώ, καθώς κάτι τέτοιο αν το δεχόταν, θα είχε ως βέβαιο αποτέλεσμα την αντικατάσταση των φθηνών φαρμάκων με νέα πιο ακριβά... Με την ίδια υπουργική απόφαση, το υπουργείο Υγείας θα ρυθμίσει και τα λοιπά προαπαιτούμενα από την τελευταία συμφωνία με τους δανειστές, διατηρώντας το rebate στα υψηλότατα ποσοστά 15% έως 25% ανάλογα με τον όγκο και προσφέροντας ποσοστά έκπτωσης στο rebate για τα προϊόντα που παράγονται και συσκευάζονται στην Ελλάδα.
Είναι σαφές και από αυτές τις παρεμβάσεις του υπουργείου Υγείας πως η αγορά φαρμάκου θα περιέλθει σε μια νέα φάση έντονων αναταράξεων, αφού για μια ακόμη φορά το κόστος από αυτές τις απαιτήσεις των δανειστών, θα κληθούν στην ουσία να το πληρώσουν από τη μια πλευρά οι ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες και από την άλλη οι ασφαλισμένοι, αφού θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι τα φαρμακεία θα γεμίσουν με αμφίβολης ποιότητας γενόσημα των ξένων εταιρειών. Και αυτό είναι το επόμενο κεφάλαιο, στο οποίο θα πρέπει και το υπουργείο, αλλά και όλοι οι φορείς που ασχολούνται με το φάρμακο, να δώσουν εξαιρετικά μεγάλη σημασία, ώστε οι έλεγχοι να είναι αυστηρότατοι, ώστε κανένας να μην επιχειρήσει να παίξει τα βρώμικα κερδοσκοπικά παιχνίδια που έχουν στο μυαλό τους, αυτοί που εδώ και χρόνια έχουν καταστρώσει το σχέδιο διάλυσης της αγοράς φαρμάκου στην πατρίδα μας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βαλαβάνη: Αποχωρεί από τον «μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ» και ενισχύει Λαϊκή Ενότητα
26 Αυγούστου 2015 18:19
Τα σενάρια περί δημιουργίας νέου κόμματος με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, το οποίο θα συνεργαζόταν με τη «Λαϊκή Ενότητα» διέψευσε εμμέσως η Νάντια Βαλαβάνη, ανακοινώνοντας την αποχώρησή της από τον «μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ» με αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα και των στενών συνεργατών του. Παράλληλα, η πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, με άρθρο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα efsyn.gr, προαναγγέλλει τη συμπόρευσή της με το νεοσύστατο κόμμα του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, «Λαϊκή Ενότητα». «Είναι φανερό ότι η Λαϊκή Ενότητα θα δώσει τον τόνο και θα αποτελέσει βασικό κορμό του εκλογικού σχήματος των δυνάμεων αντίστασης στην κυρίαρχη σημερινή πολιτική πριν και μετά τις εκλογές. Είναι όμως επίσης φανερό ότι στο χώρο του ΟΧΙ και στις ζυμώσεις για την πλατιά εκλογική έκφρασή του κινούνται ομάδες, κινήσεις και προσωπικότητες εκτός πλαισίου Λαϊκής Ενότητας… Δεν είναι δυνατόν "λιγότεροι" σήμερα απ' ό,τι "χωρούσε" ο τότε ΣΥΡΙΖΑ, να μην "χωρούν", πολιτικά και κοινωνικά, σε μια νέα πολιτικοκοινωνική μετωπική ομπρέλα, που μπορεί να μετεξελιχθεί μετεκλογικά σε συνασπισμό. Η προτεινόμενη "συμπόρευση" όλων των υπόλοιπων σε σχήματα φτιαγμένα κυριολεκτικά στο πόδι δεν αποτελεί στοιχειωδώς σοβαρή αντιμετώπιση», σημειώνει χαρακτηριστικά η κα Βαλαβάνη
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαφαζάνης κατά ΔΟΛ: Πήραν… εργολαβία τη σπίλωση της Λαϊκής Ενότητας
26 Αυγούστου 2015 17:56
Σφοδρή επίθεση στο «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόν» συγκρότημα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη εξαπέλυσε η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, κάνοντας λόγο για... εκστρατεία «υπεράσπισης» της κυβέρνησης και σπίλωσης του νεοπαγούς κόμματος – «Καρφιά» και για ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα που οι βαρύγδουπες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι θα τσακίσει τη διαπλοκή, όχι μόνο έμειναν στα λόγια, αλλά έπεσαν στο κενό και στο βωμό της πολιτικής προβολής από τα κανάλια και τις εφημερίδες των «μεγαλοεκδοτών», με τη νέα επιχορήγηση στο Μέγαρο Μουσικής, σε σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ, με τίτλο «Ο ΔΟΛ σε ρόλο σωματοφύλακα του… ΣΥΡΙΖΑ! - Βιομηχανία σπίλωσης της Λαϊκής Ενότητας», αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Τρίβουν τα μάτια τους και δεν πιστεύουν αυτά που βλέπουν εσχάτως οι αριστεροί και προοδευτικοί άνθρωποι αυτού του τόπου. Το εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόν συγκρότημα Λαμπράκη, που μέχρι χθες πρωτοστατούσε στην αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, φέρεται ωσάν να έχει αναλάβει εργολαβικά την "υπεράσπιση" της κυβέρνησης και τη "βρώμικη δουλειά" για τη σπίλωση της Λαϊκής Ενότητας». Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Πρόσφατα, η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ είχε το θράσος να μιλήσει για "Αριστερή Αποστασία" στο κύριο άρθρο της, με αφορμή τη συγκρότηση της "Λαϊκής Ενότητας". Χθες, η ίδια εφημερίδα μιλάει, με το πρωτοσέλιδο, οκτάστηλο τίτλο της, για… "Καρφιά και λάσπη μεταξύ πρώην συντρόφων", υποστηρίζοντας ότι η "Λαϊκή Ενότητα" έχει επιλέξει ως κύριο, αν όχι και μοναδικό αντίπαλο την ηγεσία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Προχωρά μάλιστα στο δημοσιογραφικό ατόπημα να βάζει στο στόμα ανώνυμων "στελεχών της Λαϊκής Ενότητας" εκφράσεις και χαρακτηρισμούς, χωρίς να επικαλείται ούτε μία δημόσια τοποθέτηση. Η προσπάθεια αυτή θα γίνει μπούμπερανγκ για τους εμπνευστές της. Η "Λαϊκή Ενότητα" δεν έχει άλλο λόγο ύπαρξης από την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και της εθνικής ανεξαρτησίας. Εχθροί της είναι τα Μνημόνια, οι κρατικοδίαιτοι ολιγάρχες που χαντάκωσαν τη χώρα, οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι και οι ξένοι συνεταίροι τους. Και καταλήγει η ανακοίνωση στρέφοντας τα «πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ: «Εύλογα ερωτήματα προκύπτουν, ωστόσο, για την ηγεσία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Αισθάνονται άνετα με την απλόχερη υποστήριξη που τους παρέχουν εσχάτως οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες;Δεν έχουν τίποτα να πουν γι' αυτή την εκστρατεία σπίλωσης μιας αριστερής, προοδευτικής δύναμης, η οποία, μάλιστα, γίνεται στο όνομα της υπεράσπισής τους; Επιχαίρουν άραγε για το ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην ίδια εφημερίδα σήμερα και αναφέρει ότι οι Ευρωπαίοι "εταίροι" χειροκροτούν τη "βίαιη ωρίμανση" του ΣΥΡΙΖΑ, που επέβαλε την "αποχώρηση των ακραίων φωνών της δραχμής" και άνοιξε το δρόμο για πιο "αξιόπιστη" εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών; Και πως θα πείσουν τον ελληνικό λαό ότι εννοούν να βάλουν χέρι στη διαπλεκόμενη μιντιοκρατία, όταν συνεχίζεται αυτή η "ανίερη συμμαχία" με κορυφαίους εκπροσώπους της;».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να δηλωσουν οι φορολογουμενοι λεει η λουμπινα το παλιολαμογιο ο αναπληρωτης υπουργος οικονομικων αλεξιαδης τα λεφτα που εχουν στο σπιτι. Να τα βγαλουν σε δημοσια θεα δηλαδη, για να δωσει σημα στους κλεφτες που συνεργαζεται να πανε να τους τα κλεψουν. Αι σαλτα και γαμισου πουστρολαμογιο!!!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιουχάρισαν την Μέρκελ κατά την επίσκεψη της σε κέντρο λαθρομεταναστών
Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015, 18:01
Με φωνές και γιουχαΐσματα έγινε δεκτή, από ομάδα συγκεντρωμένων, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ κατά την επίσκεψη της σε κέντρο λαθρομεταναστών στο Χαϊντενάου της Σαξονίας. Περίπου 200 Γερμανοί πολιτες μόλις την είδαν να κατεβαίνει από το αυτοκίνητο, άρχισαν να την αποδοκιμάζουν και να τη φωνάζουν «προδότρα».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανησυχητική κλιμάκωση της ναζιστικης «ουκρανικής» επιθετικότητας στο Ντονμπάς!
Posted on 26/08/2015
Σήμερα 25 Αυγούστου, η πόλη Γκορλόβκα της ΛΔ Ντονιέτσκ βομβαρδίστηκε σφοδρότατα από τον ναζιστικο «ουκρανικό» στρατό. Αποτέλεσμα 1 νεκρός πολίτης και 12 σοβαρά τραυματίες. Βλήματα προσγειώθηκαν σε σπίτια στο κέντρο της πόλης ενώ χτυπήθηκαν και δύο σχολικές εγκαταστάσεις λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά. Ο Αντρέι Πούργκιν, πρόεδρος του Λαϊκού Συμβουλίου της ΛΔ Ντονιέτσκ χαρακτήρισε την κατάσταση πολύ επικίνδυνη μιλώντας για «γυμνή ουκρανική επιθετικότητα». Όπως γράψαμε και στην προηγούμενη ανάρτησή μας, σειρά αξιωματούχων στο Ντονμπάς θεωρούν πως ήδη ξεδιπλώνεται μια νέα φάση ανοιχτού πολέμου απ’ την πλευρά του Κιέβου. Υπογραμμίζουμε ότι μόνο κατά την προηγούμενη εβδομάδα (15-21 Αυγούστου) υπήρξαν 23 νεκροί και 32 τραυματίες άμαχοι πολίτες στις Λαϊκές Δημοκρατίες απ’ τους βομβαρδισμούς του ναζιστικου «ουκρανικού» στρατού. Μιλώντας στο Χάρκοβο, πόλη της Αν. Ουκρανίας, στις 22 Αυγούστου, ο Ουκρανός ναζιστης «πρόεδρος», Πέτρο Ποροσένκο, παραδέχτηκε ανοιχτά ότι η ναζιστικη «Ουκρανία» χρησιμοποίησε τη Συνθήκη Μινσκ-2 και την προβλεπόμενη εκεχειρία προκειμένου να ανασυντάξει και να ενισχύσει τον στρατό της! Μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως είχε το κλείσιμο της ομιλίας του όπου, όπως τόνισε ο ίδιος, ο εξ ανατολών κίνδυνος είναι κάτι που θα διαρκέσει δεκαετίες:«Αυτή η απειλή δεν θα περάσει σύντομα και κάθε νέα γενιά πρέπει να λαμβάνει στρατιωτική εκπαίδευση» συνέχισε ο Ποροσένκο. Πόσο πιο ξεκάθαρη ομολογία ότι η Ουκρανία έχει μετατραπεί σε κράτος-πολεμική μηχανή που θα λειτουργήσει ως προκεχωρημένο φυλάκιο για τα σχέδια της Δύσης εναντίον της Ρωσίας! Καμία προοπτική ειρήνευσης και πολιτικής λύσης, λοιπόν, αλλά αντιθέτως προετοιμασία για πόλεμο δεκαετιών… Πέρα από τις δηλώσεις, έχει παρατηρηθεί και καταγγελθεί απ’ την πλευρά των Λαϊκών Δημοκρατιών η μεγάλη συσσώρευση στην πρώτη γραμμή οπλισμού, οχημάτων, τανκς κ.α. απ’ την πλευρά του ουκρανικού στρατού. Ο ναζιστικος «ουκρανικός» στρατός προχωρά στην αναδιοργάνωση 22 ταξιαρχιών ενώ σκοπεύει να ιδρύσει άλλες 12. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ τη Δευτέρα συναντήθηκαν Ποροσένκο-Μέρκελ και Ολάντ στο Βερολίνο. Μετά τη συνάντηση οι Ευρωπαίοι ηγέτες τόνισαν ότι η Συμφωνία του Μινσκ-2 πρέπει να τηρηθεί. Εντούτοις, θεωρείται απίθανο να μπορέσει η ναζιστικη «ουκρανική» πλευρά να εκπληρώσει τους όρους της Συμφωνίας μέχρι το τέλος του ’15 όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα. Συζητείται ευρέως ότι το Ντονμπάς έχει οριστικά χαθεί για την ναζιστικη «Ουκρανία» ενώ οι Μέρκελ-Ολάντ προσπαθούν να βρουν σχέδιο β, σε περίπτωση που η ναζιστικη «Ουκρανία» αποτύχει στην εφαρμογή των όσων προβλέπει το Μινσκ-2…
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Τσίπρας και τα 600.000 ευρώ στον Ψυχάρη... Όταν κλείνουν νοσοκομεία, γιατί δεν έχουμε να δώσουμε 23 εκατομμύρια ευρώ!
«Όταν κλείνουν νοσοκομεία, γιατί δεν έχουμε να δώσουμε 23 εκατομμύρια ευρώ την ίδια στιγμή όμως για κάποια κτίρια που είναι απέναντι από το Αιγινήτειο και το Αρεταίειο χαρίζουμε 100 εκατομμύρια σε εγγυήσεις, στο Μέγαρο Μουσικής… πρέπει να αποφασίσουμε τι προέχει. Η κοινωνική συνοχή; Να προασπίσουμε τον αδύναμο ή να προασπίσουμε τα συμφέροντα των λίγων και εκλεκτών της οικονομική ολιγαρχίας αυτού του τόπου;» Αυτά έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ν. Χατζηνικολάου πριν γίνει πρωθυπουργός
Όπως προκύπτει όμως από έγγραφο της διαύγειας με ημερομηνία 21/08/2015 (μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των εκλογών) το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε επιχορήγηση 600.000 ευρώ στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνώn/ Την απόφαση σχολίασε η βουλευτής Ραχήλ Μακρή λέγοντας ότι «στις 20 Αυγούστου αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του Μεγάρου Μουσικής και σήμερα διαβάζουμε διθυραμβικά σχόλια για τον κ. Αλέξη Τσίπρα από τις εφημερίδες του κ. Ψυχάρη που συνδέεται με το Μέγαρο Μουσικής. Προκαλεί υποψίες να εκχωρεί ένα τόσο μεγάλο ποσό την ώρα που υπάρχει κίνδυνος να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς βιβλία». Παρεμβαίνοντας η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου συμπλήρωσε πως «προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι για δεύτερη φορά σε έντυπα του κ. Ψυχάρη διαλαμβάνεται προειδοποίηση πως ο κ. Στουρνάρας δεν θα προσέλθει στην επιτροπή Θεσμών για την υπόθεση Siemens». Η στιχομυθία έλαβε χώρα κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που αναβλήθηκε ωστόσο λόγο… έλλειψης απαρτίας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ξεπερνούν τις 80.000 οι υπογραφές Βρετανών πολιτών που ζητούν τη σύλληψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, για εγκλήματα πολέμου σε βάρος των Παλαιστινίων.

1 σχόλιο:

e-h είπε...


Building an Inclusive, Engaging and Successful Campaign for Electoral Reform

Update on "David Cameron: Reform our voting system to make it fair and representative #MakeSeatsMatchVotes"

Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
234,164 supporters

Aug 25, 2015 — So much has happened since I started this petition, thank you all for signing and getting involved!

Although it may seem like a struggle we cannot win, I believe that we can achieve electoral reform in this parliament! It's an honour to be standing for election to the Electoral Reform Society Council, please check out my ideas for our campaign in this article I have written: http://www.huffingtonpost.co.uk/owen-winter/electoral-reform_b_8034362.html

Again, thank you so much for your support, if you want to get in touch to you can do so here: owenwintermyp@mail.com

As always, if you want to get more involved, please join the Voting Reform Team Facebook group: https://www.facebook.com/groups/votingreformteam/

I look forward to hearing from you!
Owen


Η οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς, Συμμετοχή και επιτυχή εκστρατεία για Εκλογική Μεταρρύθμιση

Ενημέρωση για "David Cameron: Η μεταρρύθμιση του συστήματος ψηφοφορίας μας για να το κάνουμε δίκαιο και αντιπροσωπευτικό #MakeSeatsMatchVotes"

Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
234.164 υποστηρικτές
25 Αύγ 2015 - Τόσα πολλά έχουν συμβεί από τότε που άρχισα αυτήν την αναφορά, σας ευχαριστώ όλους για την υπογραφή και τη συμμετοχή σας!

Αν και μπορεί να φαίνεται σαν μια μάχη που δεν μπορούμε να κερδίσουμε, πιστεύω ότι μπορούμε να επιτύχουμε την εκλογική μεταρρύθμιση σε αυτό το Κοινοβούλιο! Είναι τιμή μου που στέκεστε δίπλα μου για εκλογή στο Συμβούλιο Κοινωνία της εκλογικής μεταρρύθμισης, παρακαλώ ελέγξτε τις ιδέες μου για την εκστρατεία μας σε αυτό το άρθρο που έχω γράψει: http://www.huffingtonpost.co.uk/owen-winter/electoral-reform_b_8034362. html
Και πάλι, σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξή σας, αν θέλετε να έρθετε σε επαφή , μπορείτε να το κάνετε εδώ: owenwintermyp@mail.com

Όπως πάντα, εάν θέλετε να έχετε περισσότερη συμμετοχή, παρακαλούμε να συμμετάσχετε στην ομάδα για την Εκλογική Μεταρρύθμιση στο Facebook: https://www.facebook.com/groups/votingreformteam/

Ανυπομονω να ακουσω απο εσενα νέα σου!
Owen