Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Πεμπτη 30 Ιουλιου 2015


«Ε, όχι και “ξένοι προβοκάτορες” οι συλληφθέντες της 15/7, κύριε Τσίπρα…»
Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015, 12:08
Έντονα αντέδρασε η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη στην σχετική με τα γεγονότα της 15ης Ιουλίου αποστροφή του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, στη συνέντευξή του στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη. Από την κ. Λεγάκη, η οποία υπερασπίστηκε διαδηλωτές που συνελήφθησαν εκείνη την ημέρα, λάβαμε επιστολή την οποία και δημοσιεύουμε.
Η επιστολή της δικηγόρου είναι η εξής: «Άκουσε σήμερα (σ.σ Τετάρτη) το πανελλήνιο τον πρωθυπουργό να περιγράφει ότι δήθεν οι συλληφθέντες της 15ης Ιουλίου, ήταν ξένοι προβοκάτορες, εγκληματίες που προφανώς κάποιες ξένες δυνάμεις είχαν στείλει για να πετάνε μολότωφ στους ειρηνικούς διαδηλωτές(!), με σκοπό να πέσει η κυβέρνηση!!!
Είχα την τιμή να υπερασπιστώ τουλάχιστον δύο από τους δήθεν «αλλοδαπούς προβοκάτορες», κανείς από τους οποίους δεν κατηγορήθηκε ότι πέταγε μολότωφ στον κόσμο! Τον πρόεδρο του Συλλόγου Βιβλίου Χάρτου της μακρινής χώρας «Αττική» και έναν οπερατέρ που γυρνώντας από την εργασία του εντάχθηκε στο μπλοκ της ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να διαδηλώσει και βρέθηκε κατηγορούμενος και άμεσα άνεργος αφού οι «δυνάμεις ασφαλείας» του έσπασαν το χέρι που είναι απαραίτητο εργαλείο δουλειάς. Αθωώθηκαν αλλά δεν αποζημιώθηκαν… Οι υπόλοιποι «εγκληματίες» ήταν ένας κοινωνικός λειτουργός μέλος του σωματείου του νοσοκομείου «Παμακάριστος», τέσσερεις εκπαιδευτικοί και ένας εργάτης αλβανός μετανάστης, γέννημα θρέμμα στην Ελλάδα, όλοι τους ενταγμένοι σε εργατικές, κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες από αυτές που ο πρωθυπουργός προεκλογικά κολάκευε πολιτικά, προς άγραν ψηφοφόρων. Όλοι τους αγωνιστές, περήφανοι εκπρόσωποι των μαζικών αγώνων που εξανάγκασαν σε παραίτηση όλες τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Και προφανώς, γι’ αυτό, ανεπιθύμητοι…
Κατηγορούμενοι για πλημμελήματα, τέσσερεις από αυτούς αθωώθηκαν και τρείς καταδικάστηκαν για ήσσονος σημασίας πλημμελήματα, σε επίδειξη παραδειγματισμού για κάθε επίδοξο μελλοντικό διαδηλωτή και όχι γιατί αποδείχθηκαν οι κακοστημένες κατηγορίες των αστυνομικών που διέψευδαν ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί τον εαυτό τους… Το πρωθυπουργικό σενάριο βέβαια, είχε ήδη γραφτεί από την Καθημερινή, στις 16 Ιουλίου (μία μέρα δηλ. μετά τις συλλήψεις), με σκοπό να δικαιολογηθεί μια αστυνομική γκάφα διεθνών διαστάσεων.: ήταν τόσο τυχαίες οι συλλήψεις της προηγούμενης ημέρας, που μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονταν και 6-7 τουρίστες (!) οι οποίοι αφού ταλαιπωρήθηκαν αρκετές ώρες στη ΓΑΔΑ και αφού επικοινώνησαν με τις πρεσβείες τους, αφέθηκαν φυσικά ελεύθεροι χωρίς απαγγελία κατηγοριών. Το γεγονός αυτό, στηλιτεύτηκε φυσικά από τους διπλωμάτες των ξένων χωρών, και η Καθημερινή του πάλαι ποτέ «διαπλεκόμενου» και σήμερα συμμάχου εφοπλιστή Αλαφούζου, ανέλαβε να ξελασπώσει την αστυνομία και να «ενημερώσει» τους πολίτες και κύριως τον πρωθυπουργό.. . Δεν είδε ο Τσίπρας τις χιλιάδες υπογραφές κειμένων διαμαρτυρίας που κατατέθηκαν στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι. Δεν είδε τις χιλιάδες διεθνώς επιστολές διαμαρτυρίας. Δεν είδε τα 175 ψηφίσματα διαμαρτυρίας, από σωματεία, συλλόγους και πολιτικές οργανώσεις έως και την ΑΔΕΔΥ, της μακρινής χώρας «Ελλάδα».
Αλλά κυρίως, αυτά που δεν είδε ο Τσίπρας είναι τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι συλληφθέντες, τα οποία ήδη καταδικάζει η Διεθνής Αμνηστία.και ήδη ταξιδεύουν στα διεθνή μέσα. Δεν είδε ο κ. πρωθυπουργός τους αστυνομικούς της ομάδας Δ, να επιβάλουν στους συλληφθέντες να στοιχηθούν (όπως στο στρατό) για να τους κοπανήσουν μετά τα χέρια και να σπάσουν έτσι το χέρι του οπερατέρ (ο οποίος αθωώθηκε). Δεν είδε δέκα άνδρες των ΜΑΤ να κλωτσούν στο σώμα και στο κεφάλι τον κοινωνικό λειτουργό και, μετά από διαμαρτυρίες άλλων διαδηλωτών, να τον βάζουν μέσα στην κλούβα όπου καλούσαν τους συναδέλφους τους της ομάδας Δ και πήγαιναν ενας ένας να «διασκεδάσουν» κλωτσώντας έναν άνθρωπο λιπόθυμο. Δεν άκουσε τους άνδρες της ομάδας Δ να λένε «από το 2012 είχα να διασκεδάσω έτσι». Δεν είδε το ξύλο που έπεφτε άφθονο σε όλους τους συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της μεταγωγής τους στη ΓΑΔΑ. Το μοναδικό «αστείο» είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν άκουσε τους άντρες της Δ να φωνάζουν υστερικά «ΣΥΡΙΖΑ ψήφισες ρε μουνί; Πάρε τώρα να ‘χεις»…. Δεν είδε ο Τσίπρας τους μάρτυρες της ομάδας Δ να έρχονται στο δικαστήριο συνοδευόμενοι από αλληλέγγυους συναδέλφους τους που απειλούσαν μάρτυρες και κατηγορούμενους, ούτε μετά το τέλος της δίκης να φεύγουν με υψωμένες γροθιές! Σίγουρα δεν είδε και δεν κατάλαβε το πώς αυτές οι ομάδες μετατρέπονται σε τάγματα θανάτου, όχι επειδή δεν ελέγχονται από την πολιτεία, αλλά επειδή εκπαιδεύονται γι’ αυτό από την πολιτεία. Εμείς όμως είδαμε, ακούσαμε, είμαστε και θα είμαστε εκεί. Εκεί που ο μαζικός λαϊκός αγώνας θα αντιπαλεύει και θα γκρεμίζει κάθε κυβέρνηση που τρέφει το φασισμό για να συντηρεί την εκμετάλλευση και την καταπίεση.
Aντωνία Λεγάκη»
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στρατούλης: Έχει εξαπολυθεί εκστρατεία λάσπης κατά του Βαρουφάκη
29 Ιουλίου 2015 21:49
Για μνημονιακές δυνάμεις που «ξεψάρωσαν και ξεκίνησαν εκστρατεία λάσπης» έκανε λόγο ο πρώην αν. υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος ταυτόχρονα υπερασπίστηκε τον Γιάνη Βαρουφάκη. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Στρατούλης σημείωσε ότι συστημικά μέσα ενημέρωσης και μνημονιακές δυνάμεις: «έχουν ξεκινήσει μια επίθεση συκοφαντίας και λάσπης που μοιάζει με ό,τι έκαναν οι ακροδεξιές δυνάμεις μετά τον εμφύλιο σε βάρος των αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων, εναντίον όποιου, όπως και ο κ. Βαρουφάκης, αναζητούσε από τους δικούς του δρόμους αλλά και άλλων απόψεων και ιδεολογικών τάσεων μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην αριστερά, αναζητούν εναλλακτικές λύσεις στην μαυρίλα των μνημονίων». Μάλιστα χαρακτήρισε απαράδεκτο το να χλευάζεται όποιος προτείνει εναλλακτικές λύσεις στα μνημόνια: «Ακόμα πιο προκλητικό είναι αυτές οι συστημικές μνημονιακές δυνάμεις, εγχώριες και διεθνείς, να επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν και την προσπάθεια να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις. Ο κάθε υπουργός Οικονομικών έχει υποχρέωση να αναζητά εναλλακτικές λύσεις για την προστασία του λαού και της πατρίδας και νομίζω ότι δεν έχει καμία βάση, ούτε νομική ούτε πολιτική, ούτε ηθική η προσπάθεια ποινικοποίησης αυτών των προσπαθειών.Πόσο μάλλον που αυτές οι προσπάθειες και του κ. Βαρουφάκη αλλά και των απόψεων που υπάρχουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά το μόνο το οποίο επιδίωκαν και επιδιώκουν είναι η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας». «Επομένως είναι μια απαράδεκτη προσπάθεια σπίλωσης και ποινικοποίησης απόλυτα καταδικαστέα και θυμίζει τον Μεσαίωνα, την Ιερά Εξέταση που όποιος μπορεί και να διαφωνούσε με τις ατράνταχτες και σιδερένιες αλήθειες του Καθολικισμού καταδικαζόταν στην πυρά» πρόσθεσε.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Iskra: Οι «Θεσμοί» έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αποικιοκρατικής συμπεριφοράς
30 Ιουλίου 2015 11:15
Σφοδρή επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου εξαπολύει για άλλη μια φορά η Αριστερή Πλατφόρμα, με άρθρο στην ιστοσελίδα iskra.gr. «Το κουαρτέτο πλέον των δανειστών της χώρας αποκτώντας περισσότερο θράσος από τη νέα μνημονιακή συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση μαζί τους, υπαγορεύουν εγγράφως στην κυβέρνηση διόρθωση ψηφισμένων νόμων κάτι που αποδεικνύει ότι η συμφωνία που υπογράφηκε τους δίνει τη δυνατότητα να συμπεριφέρονται με τέτοιο εξευτελιστικό για το λαό και τη χώρα μας τρόπο ενθυμούμενοι πολλοί εξ' αυτών το μαύρο παρελθόν τους ως αδίστακτων αποικιοκρατών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο νέο κείμενο – παρέμβαση. Αναλυτικά, ολόκληρο το άρθρο: «Οι λεγόμενοι θεσμοί, δηλαδή το κουαρτέτο πλέον των δανειστών της χώρας (ΔΝΤ- ΕΕ- ΕΚΤ –ESM) αποκτώντας περισσότερο θράσος από τη νέα μνημονιακή συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση μαζί τους, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αποικιοκρατικής συμπεριφοράς. Δεν αρκούνται πλέον να υπαγορεύουν ως προαπαιτούμενο χρηματοδότησης της χώρας την ψήφιση συγκεκριμένων νομοσχεδίων περιγράφοντας με ακρίβεια το περιεχόμενό τους, αλλά στέλνουν και επιστολές στην κυβέρνηση, με τις οποίες την επικρίνουν ακόμα και για κακή μετάφρασή τους από τα αγγλικά , αλλά και απαιτούν με εξευτελιστικό τρόπο να διορθωθούν ψηφισμένοι από τη Βουλή νόμοι και ακόμα τον τρόπο που πρέπει να γραφτούν οι κανονιστικές διατάξεις εφαρμογής τους.
Οι “θεσμοί”, πριν καν στεγνώσει το μελάνι από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου 4334/2015, που περιείχε τις προαπαιτούμενες μνημονιακές ανατροπές στο Φ.Π.Α. και το ασφαλιστικό, έστειλαν επιστολή στην κυβέρνηση με προτεινόμενες σ' αυτόν διορθώσεις. Ειδικά για τις παραγράφους 27, 28, 30 και 32 του άρθρου 1 εγκαλούν την κυβέρνηση είτε για λάθη στη μετάφραση σε σχέση με το περιεχόμενο που είχε συμφωνήσει μαζί τους είτε για ασάφειες είτε για παραλείψεις. Απαιτούν από την κυβέρνηση να προσθέσει διάταξη με την οποία να παγώνει τις κατώτερες συντάξεις μέχρι το 2021 στα επίπεδα που έχουν διαμορφωθεί το 2015 (486 ευρώ το μήνα για το ΙΚΑ) και ούτω καθ' εξής, να επεκτείνει και στους συνταξιούχους του δημοσίου τομέα τις δυσμενείς διατάξεις αυτού του νόμου για χορήγηση μόνον της αναλογικής κατώτατης σύνταξης (333 ευρώ μηνιαία) για όσους συνταξιοδοτηθούν πριν την ηλικία των 67 ετών, για αυξημένες κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και για αναδρομική εφαρμογή των νόμων 3863/2010 και 3865/2010 σε όλους όσοι έκαναν αίτηση συνταξιοδότησης από 01-01-2015. Επίσης, απαιτούν να θεωρείται ως έτος βάσης για τη σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης ,με βάση το προσδόκιμο της ζωής, το 67ο έτος της ηλικίας.
Ως να μην έφτανε μάλιστα αυτό υπαγορεύουν εγγράφως και ποιο ακριβώς περιεχόμενο θα έχουν οι εγκύκλιοι και οι υπουργικές αποφάσεις που πρέπει να εκδοθούν σε εφαρμογή αυτού του νόμου. Η αποστολή αυτής της προκλητικής και θρασύτατης επιστολής του κουαρτέτου των δανειστών προς την κυβέρνηση αποδεικνύει ότι η συμφωνία που υπογράφηκε τους δίνει τη δυνατότητα να συμπεριφέρονται με τέτοιο εξευτελιστικό για το λαό και τη χώρα μας τρόπο ενθυμούμενοι πολλοί εξ' αυτών το μαύρο παρελθόν τους ως αδίστακτων αποικιοκρατών. Κυρίως, όμως, αποδεικνύει ότι οι ισχυρισμοί Υπουργών της κυβέρνησης ότι θα εφαρμόζουν τις μνημονιακές υποχρεώσεις με ευέλικτο και φιλικό προς τα λαϊκά στρώματα τρόπο δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα της σκληρής εποπτείας και κηδεμονίας που θα τους ασκούν οι λεγόμενοι θεσμοί. Η κυβέρνηση έχει να επιλέξει είτε μεταξύ της ταπεινωτικής υποταγής που συνεπάγεται η υπογραφή του νέου μνημονίου είτε του απεγκλωβισμού της από αυτό και της προώθησης εναλλακτικών λύσεων που θα δώσουν θετική διέξοδο από την κρίση. Τρίτος δρόμος, δυστυχώς, για την υπέρβαση του πολιτικού αυτού διλήμματος δεν υπάρχει».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μέχρι πότε θα κυκλοφορεί ελεύθερος ο Σημίτης;
29 Ιουλίου 2015 14:42
Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Ο ελληνικός λαός περιμένει... καρτερικά τη στιγμή που πρώην πρωθυπουργοί της Ελλάδας θα κληθούν από την ελληνική δικαιοσύνη να λογοδοτήσουν για τα πεπραγμένα τους, τη διαχείριση των δημοσίων εσόδων – εξόδων και την εφαρμογή της αδιέξοδης πολιτικής τους, η οποία σήμερα τους έχει όλους ξεγυμνώσει - Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Δημήτρης Καμμένος ξεσκεπάζει τα έργα και τις ημέρες του Κώστα Σημίτη. Με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα www.olympia.gr , ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κ. Δημήτρης Καμμένος, σπεύδει να ζητήσει ουσιαστικά την παρέμβαση της δικαιοσύνης για τα έργα και τις ημέρες του Κώστα Σημίτη, παρουσιάζοντας μια σειρά πεπραγμένων της κυβέρνησής του. Και ομολογουμένως, όσα καταγράφονται στο συγκεκριμένο άρθρο από τον κ. Καμμένο, είναι εξοργιστικά συγκλονιστικά και αποδεικνύουν το ξέφρενο... πάρτι δισεκατομμυρίων που πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες του τότε πρωθυπουργού. Του πολιτικού που και αυτός έσπευσε να βγει στην... επιφάνεια πριν το δημοψήφισμα και να συμβουλεύσει τον ελληνικό λαό να ψηφίσει... ΝΑΙ. Προφανώς, για να συνεχίσει να απολαμβάνει της ασυλίας και της προστασίας που του παρέχει το... γερμανοκεντρικό σύστημα ελέγχου, έτσι όπως αυτό έχει απλωθεί πάνω από την Ελλάδα.
Διαβάστε αναλυτικά όσα έγραψε ο Δημήτρης Καμμένος: «Επί κυβερνήσεως Σημίτη: • Από τον Οκτώβριο του 1996 μέχρι τον Οκτώβριο του 1997 είχαν ψηφισθεί 42 νομοσχέδια, με τα οποία διαγράφηκαν χρέη ύψους 702 δισ. δρχ. • Διέγραψαν χρέη ύψους 600 δισ. δρχ. από τον ΟΣΕ και χρέη ύψους 1 τρισ. δρχ. από τον ΟΑΣΑ. • 600 δισ. δρχ. για την Ολυμπιακή • 250 δισ. δρχ. για τα υποτιθέμενα χρέη αγροτικών συνεταιρισμών • Έκρυψαν χρέος 2,5 τρισ. δρχ. που προήρχετο από καταπτώσεις εγγυήσεων που έδινε το Δημόσιο στις ΔΕΚΟ και που υποχρεώθηκε να πληρώσει το Δημόσιο. ΣΗΜΙΤΗΣ: Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΖΗΜΙΩΣΕ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ • Δέσμευση των αποθεματικών των ταμείων
Τον Ιανουάριο του 1997 παρατηρήθηκε μείωση του ενδιαφέροντος των αποταμιευτών στην αγορά τίτλων του δημοσίου, εντόκων γραμματίων και ομολόγων, κυρίως για το λόγο ότι τα επιτόκιά τους είχαν αρχίσει να μειώνονται. Στο πρόβλημα αυτό η τότε κυβέρνηση Σημίτη σκέφτηκε να δώσει τη δική της λύση, η οποία όμως, μάλλον θα απέβαινε επιζήμια των ασφαλιστικών φορέων και των ΔΕΚΟ, καθώς σκέφτηκε να «δεσμεύσει» τα διαθέσιμά τους και να τα τοποθετήσει σε τίτλους του δημοσίου. • Κρατικά ομόλογα τα αποθεματικά των ταμείων Έτσι, παρά την αρχική αντίθεση του τότε υπουργού εργασίας, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, τελικά κατετέθη σε νομοσχέδιο στη Βουλή, τροπολογία που υπέγραφαν ο τότε υπουργός εργασίας και οικονομίας – οικονομικών κ.κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και Γιάννος Παπαντωνίου, με την οποία τα αποθεματικά 236 ασφαλιστικών ταμείων και 51 ΔΕΚΟ, συνολικού ύψους 2.3 τρισεκ. δραχμών. που βρίσκονταν στην Τράπεζα της Ελλάδας και δεν είχαν επενδυθεί, τοποθετήθηκαν σε τίτλους του δημοσίου, δηλαδή σε έντοκα γραμμάτια και ομόλογα. Η σχετική τροπολογία κατετέθη στη Βουλή στις 16 Φεβρουαρίου 1997 και στη συνέχεια έγινε νόμος του κράτους. Με αυτή τη διάταξη, όπως είπαν τότε πηγές των ασφαλιστικών ταμείων, περιήλθε στη δικαιοδοσία του υπουργείου οικονομικών το 81% των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς το υπόλοιπο 19% από αυτά, διαχειριζόταν το κάθε ταμείο, σύμφωνα με το καθεστώς που καθιερώθηκε με νόμο από το 1990. Ήτοι, το 9% του αποθεματικού του διαχειριζόταν κάθε ταμείο και το υπόλοιπο 10% ήταν «υποχρεωτική» κατάθεση στην Τράπεζα της Ελλάδας. Βέβαια, δύο χρόνια αργότερα, όταν η κυβέρνηση Σημίτη ενεπλάκη στη διαδικασία στήριξης του... χρηματιστηρίου, τότε άλλαξε το σχετικό νόμο και επέτρεψε στις διορισμένες από την κυβέρνηση διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων να αυξήσουν τη συμμετοχή τους στην αγορά μετοχών, με αποτέλεσμα βέβαια να υποστούν ζημιές πολλών δισεκατομμυρίων δραχμών. Επίσης, στο παρελθόν, υπήρξαν δημοσιεύματα που έλεγαν ότι η Τράπεζα της Ελλάδας δάνειζε τα αποθεματικά των ταμείων μας σε βιομήχανους και δεν αποπληρώθηκαν ποτέ...».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έλληνα, σκάσε και κολύμπα για να... επιπλέουν τα κανάλια της διαπλοκής!
29 Ιουλίου 2015 15:54
Το αστρονομικό ποσό των 2,1 δισ. ευρώ ξεπερνούν τα χρέη των συστημικών μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα, τα οποία εξακολουθούν να επιβιώνουν σε καθεστώς φορολογικής ασυλίας, την ώρα που ο ελληνικός λαός ζει την απόλυτη κόλαση. Την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες πηδάνε από τα μπαλκόνια ή μπαίνουν φυλακή για χρέη προς το Δημόσιο, κάποιοι ξύπνιοι, μονίμως ευνοημένοι σφυρίζουν εδώ και 25 χρόνια αδιάφορα και παίζουν μπάλα στην πλάτη του Έλληνα, προσπαθώντας με συνέπεια και συνέχεια να κάνουν το μυαλό του πουρέ. Τα τσοντοκάναλα της διαπλοκής, οι τύποι που άλωσαν το ελληνικό κράτος, το έκαναν οικόπεδα και το μοίρασαν κατά το δοκούν πέρα από το ότι λειτουργούν με... προσωρινή άδεια 25 ετών, δεν μπήκαν στον κόπο καν να πληρώσουν το φόρο του 20% από τις διαφημίσεις που προβάλλουν στα διαλείμματα της προπαγάνδας! Τα χρέη των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης προκαλούν «εγκεφαλικό» όπως μπορείτε να δειτε και στον παρακάτω πίνακα: Ο Νόμος 3845 του 2010 μετατίθεται πιο πολύ και από... φαντάρο, είτε με νέους Νόμους, είτε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου είτε τροπολογία... Αν ο Τσίπρας θέλει να στείλει επιτέλους ένα μήνυμα ότι δεν πάσχει από... Αλτσχάιμερ και θυμάται έστω και κάποια από αυτά που είχε υποσχεθεί στον κοσμάκη για να τον ψηφίσει, οφείλει να βάλει όλους αυτούς τους νταβατζήδες να πληρώσουν! Σε κάθε άλλη περίπτωση ο κ. Τσίπρας θα γίνει και ο ίδιος ότι και οι προηγούμενοι... Υπηρέτης της διαπλοκής. Για να μην πούμε τίποτα χειρότερο. Αλέξη, η ιστορία με τα κανάλια δεν θα αλλάξει τη ζωή του κόσμου αλλά τουλάχιστον θα δώσει την αίσθηση ότι κάτι άλλαξε. Ακόμη κι αν στην αρχή, η μπόχα που θα αναδυθεί ανακατεύοντας τα σκ..., πριν τα ρίξεις στο βόθρο, θα είναι αφόρητη.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αντεπίθεση Βαρουφάκη με βολές κατά των «συκοφαντών» του
29 Ιουλίου 2015 17:08
«Να κληθούν σε απολογία εκείνοι που ακόμα λειτουργούν εντός του Δημοσίου ως προμαχώνες και υπολοχαγοί της τρόικας» Για προσπάθεια ποινικοποίησης της πεντάμηνης σκληρής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης της Αριστεράς κάνει λόγο ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Γιάνη Βαρουφάκη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση «στο πρόσωπο του κ. Γιάνη Βαρουφάκη διώκεται η πεντάμηνη σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης που έδωσε ξανά αξιοπρέπεια στον ελληνικό λαό. Στόχος είναι να καταγραφεί η περίοδος Ιανουαρίου-Ιουλίου ως ένα μέγα «λάθος». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «αντί να κληθούν σε απολογία εκείνοι που ακόμα λειτουργούν εντός του Δημοσίου ως προμαχώνες και υπολοχαγοί της τρόικας στοχεύουν τον Γιάνη Βαρουφάκη» σημειώνεται μεταξύ άλλων. Γίνεται λόγος για συλλογικές αποφάσεις της κυβέρνησης της Αριστεράς και το «έγκλημα» του κ. Βαρουφάκη ο οποίος τις εξέφραζε ήταν ότι: • Αντιμετώπισε ως ίσος προς ίσον την ηγεσία του Eurogroup και αντιπαράθεσε λογικά επιχειρήματα στον καταστροφικό παραλογισμό των Μνημονίων. • Κατέδειξε πως μπορεί κανείς να είναι φανατικός Ευρωπαϊστής, να πασχίζει για την παραμονή στο ευρώ, αλλά παράλληλα να μην υποτάσσεται σε ευρωπαϊκές οδηγίες και πολιτικές που πλήττουν την Ευρώπη, αποδομούν μακροπρόθεσμα το ευρώ και, εν τέλει, καθηλώνουν την χώρα σε μόνιμη χρεοδουλοπαροικία. • Ανέδειξε πως το Μνημονιακό καθεστώς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν μετατρέψει καίριες υπηρεσίες του κράτους, όπως η ΓΓΔΕ και η ΕΛΣΤΑΤ, σε κάστρα της τρόικας. «Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση πρέπει να έχει την εθνική και δημοκρατική κυριαρχία επί των υπηρεσιών της εκτελεστικής εξουσίας, και κυρίως του υπουργείου Οικονομικών, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση προβλημάτων ρευστότητας εντός της Ευρωζώνης. Ο Γ. Βαρουφάκης ανέδειξε καινοτόμους τρόπους, προς αυτή την κατεύθυνση, που μπορούν κάλλιστα να εφαρμοστούν και σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ» σημειώνεται. «Αντί να κληθούν σε απολογία εκείνοι που ακόμα λειτουργούν εντός του Δημοσίου ως προμαχώνες και υπολοχαγοί της τρόικας, αμειβόμενοι από το υστέρημα του λαού, πολιτικοί και κόμματα, που ο λαός απαξίωσε για την προσπάθειά τους να μετατρέψουν την χώρα σε προτεκτοράτο, στοχεύουν τον Γιάνη Βαρουφάκη υπό την καθοδήγηση των μέσων "ενημέρωσης" της διαπλοκής». Κλείνοντας αναφέρει η ανακοίνωση «η διαπραγμάτευση που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από την ημέρα της εκλογής της έχει ήδη αλλάξει την Ευρώπη. Η τρόικα εσωτερικού δεν δύναται να ανεχθεί αυτή την ιστορική επιτυχία. Οι προσπάθειες να εκδικηθεί μέσω ποινικοποίησης θα πέσει στα ίδια βράχια που έπεσε η αδίστακτη προπαγάνδα τους εναντίον του ΟΧΙ που διατράνωσε με 62% ο ελληνικός λαός».
σχολιο.- Να σταματησουν τα μεσα μαζικης ενημερωσης οπως και οι υπευθυνοι της εως τωρας πολιτικης σκηνης να υποτιμουν την νοημοσυνη μας και να μας προσφερουν αποπροσανατολισμο με την σεσουλα. Αφησαν τον ελληνικο λαο στο σκοταδι αποκρυπτωνταςτου οτι πειραματιζονται με τη λιτοτητα να καθιστησουν ενα μη βιωσιμο χρεος βιωσιμο.Αυτοι εκρυβαν την αληθεια γνωριζοντας απο την αρχη των μνημονιων οτι θα φταναμε εδω.Αυτοι πρεπει να απολογηθουν για τις μορφες δανειων που επαιρναν και με τι ορους αποπληρωμης καο με ποιες μεταρυθμισεις .Αν αυτες οι υποσχομενες μεταρυθμισεις μετατοπιστηκαν μονο σε συγκεκριμμενες πλατες και αφησαν ανεγγιχτα τα δικατους συμφεροντα .... σχολιο.- με αφηνει τρομερα καταπληκτη,η ταχυτητα που κινηθηκε η δικαιοσυνη απεναντι στον κο Βαρουφακη δεν μας εχει δωσει τετοια δειγματα γρσφης σε αλλα περιστατικα που γινονται τα τελευταια χρονια.τυχαιο αραγε?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι πράκτορες των ξένων μυστικών υπηρεσιών, όπως είπε και ο Τσίπρας...
«Είχαμε φάει ξύλο και πέφτω σε μια τριανδρία της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Ο ένας μου ρίχνει μια μπουνιά στο στόμα και με γονατίσανε κάτω και μου περάσαν χειροπέδες», κατέθεσε ο Μάνθος Ταβουλάρης, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου -Χάρτου Αττικής, εξηγώντας ότι «η μόνη άμυνα που θα μπορούσε να υπάρξει από τους διαδηλωτές ήταν η γρήγορη φυγή». Πρόσθεσε ότι ο σκοπός τους ήταν να παραμείνουν έξω από τη Βουλή ειρηνικά μέχρι αργά το βράδυ που θα ψηφίζονταν τα προαπαιτούμενα μέτρα και κατήγγειλε ότι μετά τη σύλληψή του οι αστυνομικοί τού απευθύνονταν λέγοντας: «ΣΥΡΙΖΑ ψήφισες, ρε μουνί;». «Με είχε πιάσει ένας άνδρας της ομάδας ΔΕΛΤΑ από τα μαλλιά. Μας είχαν βάλει στη σειρά με άλλους συλληφθέντες και στη συνέχεια μου είπε να βάλω το χέρι μου στον ώμο του μπροστινού μου και τότε με χτύπησε άλλος με κλομπ στο χέρι». Αυτά κατέθεσε ο βοηθός οπερατέρ Θωμάς Τσιφτέλης, ο οποίος έχει από τότε το χέρι του στον γύψο και σύμφωνα με τη δικηγόρο του χρήζει νευροχειρουργικής επέμβασης.
Και δαρμένοι και καταδικασμένοι
Αθωώθηκαν οι τέσσερις από τους επτά διαδηλωτές που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 15 Ιουλίου στο Σύνταγμα. Το Β’ αυτόφωρο τριμελές πλημμελημάτων απάλλαξε μεν την πλειονότητα των κατηγορουμένων από όλες τις κατηγορίες, αλλά όχι και τους υπόλοιπους τρεις που καταδικάστηκαν τελικά σε ποινές από 12 έως και 34 μήνες με αναστολή. Από τις απολογίες των κατηγορουμένων για άλλη μια φορά αναδείχθηκαν οι καταγγελίες για κρούσματα ακραίας αστυνομικής βίας σε βάρος τους αφού είχαν ήδη συλληφθεί.
Οι 6 από τους 7 κατηγορουμένους συνελήφθησαν επί της οδού Πανεπιστημίου στο ύψος του Συντάγματος, όπου και βρίσκονταν με ειρηνικό τρόπο πίσω από τα ΜΑΤ, τα οποία εκείνη την ώρα συγκρούονταν με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου μπροστά από το ξενοδοχείο «Μ. Βρεταννία». Στη συνέχεια τα ΜΑΤ άλλαξαν μέτωπο προς την κατεύθυνση των Προπυλαίων όπου βρισκόταν το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και επιτέθηκαν στους διαδηλωτές, απωθώντας τους βίαια με τη συνδρομή της ομάδας ΔΕΛΤΑ και προβαίνοντας σε συλλήψεις. «Είχαμε φάει ξύλο και πέφτω σε μια τριανδρία της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Ο ένας μου ρίχνει μια μπουνιά στο στόμα και με γονατίσανε κάτω και μου περάσαν χειροπέδες», κατέθεσε ο Μάνθος Ταβουλάρης, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου -Χάρτου Αττικής, εξηγώντας ότι «η μόνη άμυνα που θα μπορούσε να υπάρξει από τους διαδηλωτές ήταν η γρήγορη φυγή». Πρόσθεσε ότι ο σκοπός τους ήταν να παραμείνουν έξω από τη Βουλή ειρηνικά μέχρι αργά το βράδυ που θα ψηφίζονταν τα προαπαιτούμενα μέτρα και κατήγγειλε ότι μετά τη σύλληψή του οι αστυνομικοί τού απευθύνονταν λέγοντας: «ΣΥΡΙΖΑ ψήφισες, ρε μουνί;». «Με είχε πιάσει ένας άνδρας της ομάδας ΔΕΛΤΑ από τα μαλλιά. Μας είχαν βάλει στη σειρά με άλλους συλληφθέντες και στη συνέχεια μου είπε να βάλω το χέρι μου στον ώμο του μπροστινού μου και τότε με χτύπησε άλλος με κλομπ στο χέρι». Αυτά κατέθεσε ο βοηθός οπερατέρ Θωμάς Τσιφτέλης, ο οποίος έχει από τότε το χέρι του στον γύψο και σύμφωνα με τη δικηγόρο του χρήζει νευροχειρουργικής επέμβασης. Οι δύο τελευταίοι ήταν από τους τέσσερις που κατηγορήθηκαν για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης με πέτρες και αντικείμενα σε βάρος των αστυνομικών, για επίθεση εναντίον τους με μπουνιές και κλοτσιές και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας (του εξοπλισμού τους). Κατηγορίες για τις οποίες αθωώθηκαν, αφού το δικαστήριο δέχτηκε αφενός ότι δεν εκτοξεύτηκαν αντικείμενα από τους διαδηλωτές, όπως ομόφωνα τόνισαν όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης, καθώς και ότι δεν θα μπορούσαν να επιτεθούν άνθρωποι με γυμνά χέρια εναντίον πάνοπλων αστυνομικών.
Ο Μ.Γ. διηγήθηκε ότι οι άνδρες των ΜΑΤ τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές και κλοτσιές ενώ ο ίδιος προσπαθούσε να προστατευτεί σε εμβρυακή στάση. Κατήγγειλε επίσης ότι με εμφυλιοπολεμική διάθεση του είπαν: «Τι σας κάναμε στον Γράμμο και στο Βίτσι, κομμουνισταρά!». Ο Μ.Γ. αθωώθηκε για τις κατηγορίες της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της αντίστασης, αλλά καταδικάστηκε σε ποινή 13 μηνών με αναστολή για εξύβριση και για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης με κοντάρι. Ο συνήγορός του είχε επισημάνει ότι ούτε τραυματίστηκε κανένας αστυνομικός ούτε προκλήθηκαν φθορές σε εξοπλισμό. «Σαν τερματοφύλακας» Ο Ι.Κ. περιέγραψε πώς ο ίδιος ήταν «η εύκολη σύλληψη» για τους άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ και ότι είδε «αστυνομικό, σαν τερματοφύλακα, να προσπαθεί να πιάσει κάποιον όσο έτρεχε ο κόσμος». Ο Ι.Κ. κατηγορήθηκε -ανάμεσα σε άλλες κατηγορίες για τις οποίες απαλλάχτηκε- για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης από ρίψη καρέκλας σε μηχανή της ΔΕΛΤΑ, για την οποία καταδικάστηκε σε 12 μήνες με αναστολή. Η δικηγόρος του είχε τονίσει ότι οι μάρτυρες δεν είδαν πεσμένη καρέκλα ή πεσμένη μοτοσικλέτα. Τέλος, ο έβδομος κατηγορούμενος, μετανάστης από την Αλβανία με άδεια διαμονής 21 χρόνια στην Ελλάδα, συνελήφθη σε άλλο σημείο και συγκεκριμένα στη Συγγρού και καταδικάστηκε σε 34 μήνες με αναστολή για εμπρησμό και φθορά κάδων, αν και δεν βρέθηκε στην τσάντα του αναπτήρας ή εύφλεκτο υλικό, καθώς και για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης γιατί το δικαστήριο δεν δέχτηκε ότι ήταν σε οργανωμένο μπλοκ, αλλά την κατάθεση του αστυνομικού ότι συμμετείχε σε ομάδα περίπου 100 ατόμων που προέβη σε ρίψη πετρών εναντίον αστυνομικών. Ο ίδιος κατέθεσε ότι ήταν η δεύτερη φορά του σε διαδήλωση.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάντως, ο Τσίπρας ξέρει πως το σημαντικότερο βιβλίο εκείνου του Άγγλου, του Μαρξ, είχε τίτλο "Das Memorandum". Κι εκείνο του Λένιν έχει ακούσει, το "Ανακαλύπτοντας τα μνημόνια στα υπόγεια των Χειμερινών Ανακτόρων". Μήπως δεν έχει διαβάσει και το περίφημο "Ρίξε λάσπη!", του Γκράμσι; Αφού το είχε προσφορά η "Κόντρα" του Κουρή. Και εκείνο του Μάο, "Να υπηρετούμε το Βερολίνο, να διδασκόμαστε από την ΕΚΤ", διάβασε το θηρίο! Άκου, αμόρφωτος ο Τσίπρας!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μα τόσο ασήμαντο ανθρωπάκι; Ο τυπάκος που δεν ήξερε πως ο Κέινς δεν ζει πια και σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι θα απαντούσε στις απόψεις του είπε πως αν τον συναντήσει ξέρει τι θα του πει, ο κακομοιράκος που κάπου άκουσε πως ο Αλτουσέρ έγραψε "το μέλλον διαρκεί πολύ" και αδυνατώντας να το καταλάβει το μετέφρασε με τον κοινότοπη σκέψη του στην απίθανη φράση "η Ιστορία διαρκεί πολύ", ο επικίνδυνος ψευτράκος που στα πρόσωπα των συλληφθέντων και βασανισθέντων διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου ανακάλυψε πράκτορες ξένων υπηρεσιών, δεν νοιάστηκε να μάθει ότι στις Σκουριές δεν δουλεύουν 5.000 εργάτες, αλλά λίγο περισσότεροι από 1.000. Τι τον νοιάζει αυτό τον ασήμαντο πρωθυπουργίσκο; Αφού οι αυριανιστές μιλάνε για 5.000, τόσοι θα είναι! Τόσο αδιάφορος! Ρε, Τσίπρα! Το άσπρο άλογο του Κολοκοτρώνη τι χρώμα είχε, ρε;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πλήρης στήριξη του ακροδεξιού Πανούση και των εγκληματικών ορδών των ένστολων χρυσαυγιτών των ΜΑΤ από τον Βοναπαρτίσκο τον Ασήμαντο. Λόγος που θα μπορούσε να είχε αντιγραφεί από οποιονδήποτε εκπρόσωπο της Δεξιάς. Δεν έλειψαν ούτε οι μετεμφυλιακού τύπου αναφορές σε πράκτορες ξένων υπηρεσιών! Φυσικά, ο κ. Τσίπρας δεν έτυχε να ακούσει τίποτα για τις "συλλήψεις στον σωρό" και για τα βασανιστήρια που υπέστησαν κατά τη σύλληψή τους στο αντιμνημονιακό συλλαλητήριο της 15ης Ιουλίου και στη ΓΑΔΑ, οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και αγωνιστές του συνδικαλιστικού κινήματος, μέλη αριστερών οργανώσεων κ.ά. "... μιλάμε για συλλήψεις 15 αλλοδαπών. Όχι μεταναστών αλλά αλλοδαπών. Εάν αυτοί ήταν προβοκάτορες, πράκτορες μυστικών υπηρεσιών ή απλώς "αλληλέγγυοι" θα το βρει η δικαιοσύνη. Είναι αδιανόητο όμως κάποιοι να πετούν βόμβες ανενόχλητοι μέσα στον κόσμο και η αστυνομία να τους αφήσει να φύγουν ανενόχλητοι. Έπρεπε δηλαδή να περιμένουν πότε θα έχουμε νεκρό; Είναι άδικη η κριτική".
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απολαμβάνω εδώ κι εκεί δημοσιεύσεις και σχόλια σχετικά με τους αριστερούς διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ: Σύμφωνα με τους πασοκοδεξιοποταμίσιους, πρόκειται για απομεινάρια του ΔΣΕ και της ΚΑΓΚΕΜΠΕ που σκοπό έχουν να οδηγήσουν για μια ακόμη φορά τη χώρα στον εμφύλιο σπαραγμό. Κατά τους κουκουέδες, δεν είναι τίποτα περισσότερο από δήθεν διαφωνούντες που έχουν ως έργο το αριστερό άλλοθι στη μνημονιακή πολιτική. Οι τσιπρικοί τους καταγγέλλουν γιατί υπονομεύουν την ενότητα του κόμματος και επιδιώκουν τη διάσπαση. Συνάμα, τους ζητάνε, αν δεν γουστάρουν μνημόνιο, να πάρουν δρόμο! Κάμποσοι αντικαπιταλιστές τούς επικρίνουν γιατί μένοντας στον ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιούν την πολιτική Τσίπρα. Αλλά τους επικρίνουν και γιατί επιδιώκουν συνεργασίες μαζί τους, πόσο μάλλον γιατί ενδεχομένως θα φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με έναν και μόνο σκοπό: να δημιουργήσουν ανάχωμα και να διαλύσουν την επαναστατική Αριστερά! Όρεξη να 'χεις να διαβάζεις! Μέχρι και πολιτικό μυθιστόρημα γράφεις!...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το νέο συνθημα της ενωτικής τασης συριζα: "του λαού το όχι το κάναμε κουρέλι, γύρνα πισω συντροφε Κουβέλη". Για ακόμα καλυτερη απαγκίστρωση
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι κρύβεται πίσω από την επίθεση κατά Βαρουφάκη
Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες, που παρακολουθούμε μια εκστρατεία πολιτικού «λυντσαρίσματος» του κ. Βαρουφάκη, είναι αισχρό. Μια εκστρατεία που με την αμέριστη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης και (δυστυχώς) την ανοχή της κυβέρνησης ξεπερνάει τα όρια της υστερίας και φθάνει στο σημείο να απαιτεί την παραπομπή του πρώην υπουργού επ΄ εσχάτη προδοσία (!) γιατί (λένε) μελετούσε σχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών από πιθανή έξοδο της χώρας από το ευρώ. Δεν θα σταθούμε στο αν έπρεπε η κυβέρνηση να διαθέτει τέτοιο σχέδιο, ανεξαρτήτως των πρωτοβουλιών του κ. Βαρουφάκη. Αυτό είναι ζήτημα πολιτικής και θα μπορούσαμε να πούμε ότι η έλλειψη τέτοιου σχεδίου είναι μια απόδειξη ότι η υπογραφή της εξοντωτικής συμφωνίας ήταν προδιαγεγραμμένη. Και αυτό βαρύνει τόσο την κυβέρνηση, όσο και τον κ. Βαρουφάκη. Είναι όμως, όπως είπαμε, ζήτημα πολιτικής και δεν αντιμετωπίζεται με μηνύσεις και μεθοδεύσεις που παραπέμπουν στο μεσαιωνικό «κυνήγι των μαγισσών». Μια ματιά μόνο στις «μηνύσεις» που έχουν κατατεθεί κατά του πρώην υπουργού, αλλά και τις δηλώσεις όσων ζητούν την κεφαλήν του επί πίνακι, οδηγεί στο προφανές ότι ο κ. Βαρουφάκης είναι το ιδανικό εξιλαστήριο θύμα για να υπηρετηθεί ο πραγματικός στόχος: Να τεθεί «εκτός νόμου» η συζήτηση για κάθε εναλλακτική λύση σε σχέση με το ευρώ και τη θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτίζοντας το ευρώ με τη «σωτηρία» της χώρας και την έξοδο της από την Ε.Ε με την καταστροφή. Πετυχαίνοντας έτσι όχι μόνο το σιωπητήριο για τις πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν ότι το μέλλον της χώρας και του λαού είναι εκτός αυτής της λυκοσυμμαχίας, αλλά και τη δικαίωση της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής, ακόμα και την αποδοχή αυτής της πολιτικής από τα λαϊκά «υποζύγια». Και να σκεφθεί κανείς ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν και είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του ευρώ. Πιο ένθερμος από πολλούς σημερινούς «διώκτες» του…
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Ειπα εγω προεκλογικα οτι θα σκισω τα μνημονια; Επειδη το 2012 το ειπα μια φορα";
.τι κανεις εδω λαγε Αλεξη; .τιποτα μωρε,να,λεω καμια μαλακια να περναει η ωρα
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακραια φτωχοποιηση του πληθυσμου κατά το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ. 4 στους 10 Ελληνες εχουν εισοδημα κατω από το οριο της φτωχειας του 2009.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έκκληση Μ.Θεοδωράκη να "διακοπεί η μνημονιακή πορεία καταστροφής"
30.07.2015 , 15:36
Έκκληση να γίνει σεβαστό το «όχι» του δημοψηφίσματος και να διακοπεί η μνημονιακή πορεία «καταστροφής και υποδούλωσης», απευθύνουν ο Μίκης Θεοδωράκης, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Κασιμάτης και δεκάδες γνωστές προσωπικότητες της κοινωνικής δράσης, της ακαδημαϊκής διδασκαλίας, της δημοσιογραφίας και της πολιτικής από την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο. Στην έκκληση, μεταξύ άλλων, υποστηρίζεται ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται από το 2010, παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα, το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο, καθώς επίσης και ότι προκάλεσε ήδη τη μακράν μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική καταστροφή στην Ευρώπη μετά το 1945.
Η Ελλάδα, όπως αναφέρουν οι υπογράφοντες, χρησιμοποιείται ως «πειραματόζωο», για να δοκιμασθούν οι μέθοδοι καταστροφής του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους και της ευρωπαϊκής δημοκρατίας. Για να διατηρηθούν οι πιο βασικοί όροι ηθικής και υλικής επιβίωσης του ελληνικού λαού, υποστηρίζουν οι υπογράφοντες, αυτό το πρόγραμμα πρέπει να διακοπεί, κατά προτίμηση σε συμφωνία με τις άλλες χώρες της ΕΕ, ή, αν αυτό δεν είναι δυνατό, μονομερώς. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος να σωθεί η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, τονίζουν. Οι υπογράφοντες προειδοποιούν παράλληλα ότι η νέα συμφωνία, που συνομολογήθηκε με «εξευτελιστικούς» και «παράνομους» τρόπους, όπως τους χαρακτηρίζουν, θα οδηγήσει σε αρπαγή της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, περιλαμβανομένων των πρώτων κατοικιών, της γης των αγροτών και των τραπεζών.
Επίσης ασκούν κριτική στην κυβέρνηση γιατί ενεργεί μετά το δημοψήφισμα, ωσάν να είχαν ψηφίσει «Ναι» οι Έλληνες και γιατί, αντί να οργανώνει την άμυνα της χώρας, ενσταλάζει «αποθάρρυνση», «φόβο» και «πανικό» στον ελληνικό λαό. Επικρίνουν δε τα κόμμα της συγκυβέρνησης, καθώς παρότι επαγγέλθηκαν τη διακοπή του μνημονιακού προγράμματος, επί τρία χρόνια και μέχρι την τελευταία στιγμή, ούτε ετοιμάστηκαν, ούτε προετοίμασαν τον ελληνικό λαό και τη χώρα για το πολύ πιθανό ενδεχόμενο μιας σύγκρουσης. Οι υπογράφοντες καλούν τον ελληνικό λαό, σε μια από τις πιο δραματικές στιγμές της ιστορίας του «να μην το βάλει κάτω, να μη χάσει το θάρρος και την ευθυκρισία» του. Θυμίζουν ότι οι πατεράδες και οι παππούδες των σημερινών Ελλήνων άντεξαν, επιβίωσαν, αντιστάθηκαν και νίκησαν και στη γερμανική κατοχή του 1941-44 και στη φοβερή πείνα του 1941-42. Εκφράζουν την βεβαιότητα ότι το «φιλότιμο και ο πατριωτισμός των Ελλήνων» θα υπερισχύσουν τελικά του φόβου και ότι η Ελλάδα, η Δημοκρατία και η Δημοκρατική Ευρώπη θα νικήσουν. Επίσης οι υπογράφοντες παροτρύνουν τους Έλληνες πολίτες «να οργανωθούν και να παλέψουν άμεσα για να βοηθήσουν τους πιο αδύνατους να αντιμετωπίσουν την πείνα, την αρρώστια, την ανέχεια, για να στηρίξουμε την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, να βάλουν πλάτη για να μη διαλυθούν, από το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο, οι πιο βασικές λειτουργίες της κοινωνίας και του κράτους […] να αντισταθούν, όπου μπορούν και όπως μπορούν, στην επιβολή των νέων αντιλαϊκών μέτρων» Καλούν τον ελληνικό λαό «να βγάλει τα οδυνηρά αλλά αναγκαία συμπεράσματα από την εμπειρία του και να οικοδομήσει ένα σοβαρό και αξιόπιστο μέτωπο αντίστασης, να μην ξαναεμπιστευτεί τυφλά αυτοσχέδιους σωτήρες, τυχοδιώκτες και καιροσκόπους».
Εκτός από τον Μ. Θεοδωράκη και τον Γ. Κασιμάτη, την έκκληση υπογράφουν, μεταξύ άλλων και οι εξής: Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ, Βένιος Αγγελόπουλος, ο καρδιολόγος Γιώργος Βήχας, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, εκ των εμπνευστών και πρωτεργατών του Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, ο ψυχίατρος Κλεάνθης Γρίβας, ο Στάθης Κουβελάκης, καθηγητής στο King's College του Λονδίνου, ο βουλευτής Αμμοχώστου Νίκος Κουτσού, ο αντιπρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Μάριος Κρητικός, ο Γιάννης Μαύρος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα, ο δικηγόρος Δρ. Συνταγματικού Δικαίου Δημήτρης Μπελαντής, η οικονομολόγος Μαρία Νεγρεπόντη-Δεληγιάννη, τρεις φορές εκλεγείσα Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η καθηγήτρια αρχιτεκτονικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Ελένη Πορτάλιου, ο σκιτσογράφος Στάθης, ο Πρέσβης Θέμος Στοφορόπουλος και ο δημοσιογράφος Μιχάλης Στυλιανού, διευθυντής της ελληνικής εκπομπής της Γαλλικής Ραδιοφωνίας κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Plan B στην Ευρωζωνη. Νταισενμπλουμ, και η Ολλανδια ειχε Plan B για φιορινι. Plan B για την αντιμετωπιση πιθανου Brexit ετοιμαζει η κεντρικη τραπεζα της Ιρλανδιας, ενώ ο Γ. Νταισενμπλουμ παραδεχτηκε παραδεχτηκε ότι και η Ολλανδια ειχε ετοιμο Plan B για επιστροφη στο φιορινι εάν η κριση ξεφευγε από τον ελεγχο. Σχεδιο πεντε σημειων για εξοδο της Ιταλιας από το ευρω παρουσιασαν χθες οι βουλευτες του Μπεπε Γκριλο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΕΑΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ούτε ευρώ περικοπή σε συντάξεις και επιδόματα ΑμΕΑ
«Ούτε 1 ευρώ περικοπή στις συντάξεις αναπηρίας και στα επιδόματα των ΑμΕΑ» απαίτησαν εκπρόσωποι του αναπηρικού κινήματος και εργατικών συνδικάτων απ' τον υπουργό Εργασίας,Γιώργο Κατρούγκαλο, στη συνάντηση που είχαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμΕΑ, του ΣΕΜΙΣΕΑ (εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή) και των Συνδικάτων Οικοδόμων και Μετάλλου εξέφρασαν στον υπουργό τις σοβαρές ανησυχίες των αναπήρων και χρονίως πασχόντων για περικοπές στις συντάξεις αναπηρίας και επιδόματα με το 3ο μνημόνιο. Επίσης, ανέφεραν καταγγελίες για κατάφωρες, εγκληματικές αποφάσεις στα ΚΕΠΑ σε βάρος αναπήρων και χρονίως πασχόντων. Για την απαράδεκτη κατάσταση για τους περιθαλπόμενους και εργαζόμενους στα Ιδρύματα Πρόνοιας και τα Κέντρα Ειδικής Αγωγής μίλησαν οι εκπρόσωποι στην αναπληρώτρια υπουργό για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, που προσήλθε στη συνέχεια στη συνάντηση. Ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι στην «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ υπάρχουν ως τίτλοι τα θέματα των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων. Για να δώσει απάντηση, πρόσθεσε, θα πρέπει πρώτα να μιλήσει με το «κουαρτέτο». Η αναπληρώτρια υπουργός απέδωσε στις κλειστές τράπεζες την απλήρωτη εργασία στα ειδικά κέντρα καθώς και την καθυστέρηση στην καταβολή των επιδομάτων. Τα προβλήματα των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων απέκτησαν «τραγικές διαστάσεις και γενικευμένα χαρακτηριστικά στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης με τα μνημόνιο 1 και 2 και τους εφαρμοστικούς νόμους» και «αναμένεται να πάρουν εκρηκτικές διαστάσεις με την εφαρμογή του μνημονίου 3», τονίζεται στο υπόμνημα που κατέθεσαν στον υπουργό. «Γενικευμένη ανησυχία, συνεχίζει, επικρατεί στις οικογένειες των ΑμΕΑ αλλά και γενικότερα των εργαζομένων μπροστά στο μνημόνιο 3 και την ψήφιση του τελευταίου νόμου για τα ΚΕΠΑ, που σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη σφαγή στα ΚΕΠΑ, όλα αυτά μαζί μας οδηγούν σε νέες γενικευμένες περικοπές. Η σφαγή στα ΚΕΠΑ εξελίσσεται μέσω της μείωσης των ποσοστών αναπηρίας, της ένταξης της λειτουργικότητας ως στοιχείου της κρίσης αλλά και της ουσιαστικής κατάργησης της ασφαλιστικής - επαγγελματικής ικανότητας του εργαζόμενου. Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες σακατεμένοι εργαζόμενοι, ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες να μένουν χωρίς συντάξεις αναπηρίας, επιδόματα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (Οι συνταξιούχοι αναπηρίας του ΙΚΑ από το 14% που ήταν στο σύνολο, έχουν μειωθεί κάτω από 8%, οι επιδοματούχοι ΑμΕΑ από 210.000 που ήταν πριν από τη λειτουργία των ΚΕΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΗΛΙΟΣ του υπουργείου Εργασίας, μειώθηκαν σε 160.000)».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΡΜΑΝΙΑ Περισσότεροι 65άρηδες συνεχίζουν να εργάζονται
Ολο και περισσότεροι Γερμανοί άνω των 65 ετών εξακολουθούν να εργάζονται, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική στατιστική υπηρεσία Destatis. Σύμφωνα με αυτά, το 2014, 14% των ατόμων ηλικίας 64-69 ετών συνέχισαν την εργασία, ποσοστό υπερδιπλάσιο σε σχέση με αυτό που ίσχυε το 2005 που ήταν 6%. Στην ηλικιακή ομάδα 60-64, το ποσοστό απασχόλησης είναι 52%, έναντι 28% εννέα χρόνια νωρίτερα. Σχεδόν το 70% των 60άρηδων είναι επαγγελματικά ενεργοί, με το ποσοστό αυτό να μειώνεται κάτω από το 20% για τους 65άρηδες και στο 10% για όσους είναι 69 ετών. Η σταδιακή αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη (από τα 65 έτη που ήταν πριν), η οποία εφαρμόζεται από το 2012 με το όριο να αυξάνεται κάθε χρόνο κατά μερικούς μήνες και αναμένεται να έχει εφαρμοστεί πλήρως το 2029, παίζει ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη, σχολίασε σε συνέντευξη Τύπου ο Φρανκ Σούλερ, επικεφαλής του τμήματος της αγοράς εργασίας της στατιστικής υπηρεσίας. Ο ίδιος προσθέτει ότι σημαντικό ρόλο επίσης παίζει και το γεγονός ότι ένα σημαντικό τμήμα των συνταξιούχων (15% τουλάχιστον) ζει κοντά στο όριο της φτώχειας, γι' αυτό και επιλέγουν να συνεχίσουν τη δουλειά. Η κατάσταση αυτή και στη λεγόμενη «ατμομηχανή» της ΕΕ, στη Γερμανία που οι εργαζόμενοι έχουν πληγεί σχετικά λιγότερο από την καπιταλιστική κρίση, επιβεβαιώνει ότι οι λεγόμενες «βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ» είναι ο μεσαίωνας που ετοιμάζεται για τους εργαζόμενους, προκειμένου το κεφάλαιο να αυγατίζει τα κέρδη του και να ξεπερνάει την κρίση σαρώνοντας ό,τι λαϊκά δικαιώματα έχουν απομείνει.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Ο ναζιστικος στρατός σφυροκοπά με βαρέα όπλα
ΝΤΟΝΕΣΚ.-- Το σκηνικό των βομβαρδισμών και κατοικημένων περιοχών από την πλευρά των δυνάμεων της ναζιστικής κλικας του Κιέβου – ναζιστικο στρατό και δυνάμεις των εθελοντικών ναζιστικων ταγμάτων εφοδου που συγκροτούν κυρίως μέλη του ναζιστικού «Δεξιού Τομέα» και φασίστες από ευρωπαϊκές και άλλες χώρες που τους συνδράμουν - συνεχίστηκε και χτες. Οι αντιφασιστες πολιτοφύλακες των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ καταγγλέλουν το τελευταίο 24ωρο τουλάχιστον 21 παραβιάσεις της έτσι και αλλιώς στα χαρτιά, συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ. Το προάστιο Ζαΐτσεβο, όπως και η περιοχή Πετρόφσκι, το ορυχείο Αμπακούμοφ, οι οικισμοί της Καλινόφκα, Νικολάιγεφκα, Σακχάνκα, Σπαρτάκ και οι μικρές πόλεις της Γκορλόφκα και της Γιασινοβάταγια ήταν τα σημεία που δέχτηκαν τα περισσότερα πυρά. Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά οι αντιφασιστικες πολιτοφυκακές του Ντονέτσκ ανέφεραν ότι οι ναζιστικες ουκρανικές δυναμεις εκτόξευσαν τουλάχιστον μια οβίδα από σύστημα πυροβολικού 2S7 Pion, που κατασκευαζόταν στην ΕΣΣΔ από την δεκαετία του '70 για την αναχαίτιση στα 50 χιλιόμετρα επίθεσης ακόμα και με πυραύλους που φέρουν πυρηνικές κεφαλές. Το τμήμα της οβίδας βρέθηκε 47 χιλιόμετρα μέσα στη γραμμή αντιπαράθεσης, είναι διαμετρήματος 203 χιλιοστών, πράγμα που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της συμφωνίας του Μινσκ. Παρά τις εξαγγελίες του Ουκρανού ναζιστη μη εκλεγμενου «προέδρου» Πέτρο Ποροσένκο, για απόσυρση βαρέων όπλων ως 100 χιλιοστά, αποδεικνύεται ότι η χρήση τους από τον ναζιστικο ουκρανικό στρατό συνεχίζεται απροκάλυπτα, ενώ και η δήθεν ουδέτερη ζώνη των 30 χιλιομέτρων επίσης δεν γίνεται σεβαστή. Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η ρωσική κυβέρνηση απαντώντας στις πιέσεις που δέχεται από τους «Αμερικάνους και Ευρωπαίους εταίρους» της με αφορμή την κατάσταση στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την απαγόρευση της δράσης στη Ρωσία της αμερικανικής οργάνωσης Εθνικό Ιδρυμα για τη Δημοκρατία (National Endowment for Democracy), που πρόκειται ουσιαστικά για παραμάγαζο της CIA, με την αιτιολογία ότι αποτελούσε «απειλή του συνταγματικού συστήματος της Ρωσίας, της αμυντικής ικανότητας της χώρας και της ασφάλειάς της». Οπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ «η απαγόρευση δραστηριοτήτων ενός οργανισμού ή μια μη κυβερνητική οργάνωση που έχει γίνει ανεπιθύμητη, δεν σημαίνει τον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών των Ρώσων πολιτών».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ντονμπάς-Κων/πολη-Κομπανί: η μάχη εναντίον του φασισμού και του ιμπεριαλισμού συνεχίζεται
Posted on 30/07/2015 by solidarity2014
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μήνυμα αλληλεγγύης εκ μέρους των κομμουνιστών μαχητών της ταξιαρχίας «Φάντασμα» στο Ντονμπάς προς τους Τούρκους και Κούρδους αντι-ιμπεριαλιστές, αντιφασίστες αγωνιστές με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα σε Σουρούτς και Κων/πολη.
Την ίδια στιγμή που Τούρκοι και Κούρδοι μαχητές αγωνίζονται κατά του ισλαμοφασισμού του ISIS και της κυβέρνησης Ερντογάν, στο Ντονμπάς, οι ένοπλες πολιτοφυλακές του ντόπιου πληθυσμού συνεχίζουν να αντιστέκονται στην ουκρανική επιθετικότητα. Κι αυτό το καλοκαίρι, τα χωριά κι οι πόλεις του Ντονμπάς βομβαρδίζονται καθημερινά από τις δυνάμεις του ουκρανικού στρατού για τις οποίες οι συμφωνίες εκεχειρίας δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα. Δείτε εδώ μία λίστα στα αγγλικά των πρόσφατων παραβιάσεων της εκεχειρίας απ’ τις ουκρανικές δυνάμεις: newcoldwar.org/violations-by-ukraine-of-minsk-2-ceasefire-agreement-are-relentless/ Όπως μπορεί να διαβάσει κανείς, πλήττονται ακόμα και εγκαταστάσεις που χρησιμεύουν για το φιλτράρισμα του νερού ενώ στα κατεχόμενα απ’ τον ουκρανικό στρατό μέρη οι απαγωγές κι οι εξαφανίσεις πολιτών είναι καθημερινό φαινόμενο.
Χθες άλλοι δύο κάτοικοι της πόλης Γκορλόβκα της ΛΔ Ντονιέτσκ σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν (ανάμεσά τους παιδιά) από τους τυφλούς βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού. Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η ασυδοσία των φασιστικών ταγμάτων απέναντι σε φιλειρηνικούς πολίτες της Ουκρανίας. Αυτή τη φορά, στις 26 Ιουλίου, το φασιστικό τάγμα Αϊντάρ που αποτελεί πλέον κομμάτι της Εθνικής Φρουράςκαι μάχεται επίσημα δίπλα στον ουκρανικό στρατό προκάλεσε την οργή ενός ολόκληρου χωριού στην επαρχία Ντινπροπετρόφσκ, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά απ’ το μέτωπο του Ντονμπάς. Εκεί, ένοπλοι πολεμιστές του Αϊντάρ περνώντας από το χωριό άρχισαν να πλιατσικολογούν, να τριγυρνούν μεθυσμένοι στους δρόμους και να τρομοκρατούν τον ντόπιο πληθυσμό. Σαν αποκορύφωμα της συμμορίτικης λογικής τους κατεδάφισαν το άγαλμα του Λένιν που υπήρχε στην κεντρική πλατεία του χωριού. Τότε εκατοντάδες κάτοικοι μετά από ταχεία συνέλευση κινήθηκαν εναντίον τους και τους ζήτησαν να φύγουν από το χωριό τους. Τα μέλη του Αϊντάρ, αφού τους απείλησαν με μακελειό άρχισαν να πυροβολούν στο έδαφος και στον αέρα και να χτυπούν άοπλους χωρικούς με τους υποκόπανους των όπλων τους. Ταυτόχρονα φώναζαν ότι θα καθαρίσουν το χωριό απ’ τα «φιλο-ρωσικά» στοιχεία. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν κάμποσοι κάτοικοι ενώ το γεγονός έλαβε μεγάλες διαστάσεις. (δείτε εδώ στην αγγλική και ρωσική γλώσσα: http://fortruss.blogspot.gr/2015/07/mukachevo-2-aidar-battalion-takes-over.html)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι δεν κατάλαβες; Το Σημιτόσκυλο ο Μαρδας, ο "φόβος και τρόμος" των λαθρεμπόρων -έχουν να λένε πόσους έστειλε στη φυλακή και σταμάτησε τις μίζες σιωπής, όταν ήταν στο υπ. Εμπορίου- ακόμη τρέμουν, ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (ούτε απλό μέλος δεν είναι, αφούτ από το 'Ποτάμι' τον πήρε ο Alex... ανησυχεί ότι η επιτροπή της βουλής για τις επιπτώσεις των μνημονιων έχει κόστος!
Μαρδάς... ο άνθρωπος που τρέμει η "διαπλοκή", όταν έβαλε στη θέση τους τους διαπλεκόμενους και λαθρέμπορους επί θητείας Σημίτη... Μετά τον "εκσυγχρονισμό" του ΠΑΣΟΚ μεταπήδησε στο νεοταξικό Ποτάμι και τώρα είναι υπουργός της "ριζοσπαστικής αριστεράς", αφού εκτίμησε το έργο του ο Αλέξης...
Τι δεν κατάλαβες; Ο Υπ οικ Μαρδάς δηλωσε οτι η επιτροπη για τις επιπτώσεις των μνημονιων στον πληθυσμό, που συστήθηκε απο την Βουλη των Ελλήνων έχει κόστος στον προϋπολογισμό . Ενώ οι σουίτες και οι 300 αστυνομικοί που θα προσέχουν την τετρατοικα είναι ευτυχία χαρα και υπερηφάνεια...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΚΚΛΗΣΗ Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
NΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ OXI ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
''Στις 5 Ιουλίου, ο ελληνικός λαός απέρριψε, με συντριπτική πλειοψηφία, το τελεσίγραφο των Πιστωτών, που ενεργούν ως ανελέητοι αποικιοκράτες και καταστροφείς της χώρας μας. Ζήτησε την διακοπή της μνημονιακής πορείας καταστροφής και λεηλασίας της χώρας, αποικιοποίησης της Ελλάδας, που ξεκίνησε τον Μάιο 2010. Αυτό το 'Όχι, που άφησε κατάπληκτη όλη την ανθρωπότητα, δόθηκε στις... πιο δύσκολες συνθήκες, συνθήκες τρομοκρατίας από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ, απειλών και εκβιασμών από τις ισχυρότερες διεθνείς δυνάμεις και αρχόμενου οικονομικού πολέμου, που οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών. Είναι εφάμιλλο των μεγάλων 'Όχι της ιστορίας μας, όπως τα 'Οχι του 1821, του 1940, του 1941-44 και πολλών άλλων, με τα οποία ο ελληνικός λαός διατήρησε την αξιοπρέπεια, τον πολιτισμό και τις πιο βασικές ηθικές προϋποθέσεις της ύπαρξής του ως συγκροτημένο έθνος. Σύμφωνα με τις πιο βασικές αρχές του πολιτεύματός μας, αυτό το 'Όχι υπερέχει όλων των αποφάσεων της κυβέρνησης και της Βουλής. 'Όλα τα ελληνικά κρατικά όργανα και τα ευρωπαϊκά, οφείλουν να το σεβαστούν, πόσο μάλλον που απολύτως τίποτα δεν μεταβλήθηκε από τις συνθήκες που επικρατούσαν στις 5 Ιουλίου (αν κάτι έγινε είναι ότι επιδεινώθηκαν οι όροι που επιβάλλουν οι Δανειστές στον ελληνικό λαό). Η απόφαση ενός δημοψηφίσματος αλλάζει μόνο με άλλο δημοψήφισμα. Η τήρηση αυτών των κανόνων, ο σεβασμός της άμεσης έκφρασης της βούλησης του ελληνικού λαού και της ουσίας του πολιτεύματός μας, δεν είναι μόνο ένα σοβαρό νομικό, πολιτικό και οικονομικό θέμα. Είναι η βασικότερη προϋπόθεση για τη διατήρηση της δημοκρατίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Είναι ο μόνος δρόμος για να διατηρηθεί η ειρήνη στην ελληνική κοινωνία.
Είναι επιπλέον ο μόνος δρόμος για να εξασφαλισθεί η ηθική και υλική μας επιβίωση, για να επιζήσει η Ελλάδα ως κοινωνική, πολιτική και πολιτισμική ταυτότητα. Τα τελευταία πέντε χρόνια αποδείχθηκε, με τον πιο απόλυτο και τραγικό τρόπο, ότι τα προγράμματα αυτά, που επιβλήθηκαν από την Τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) στον ελληνικό λαό (με τη συγκατάθεση ελληνικών κυβερνήσεων που παραβίασαν μαζικά το Σύνταγμα, την βούληση των εκλογέων, το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο), δεν οδήγησαν παρά στη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική καταστροφή που σημειώθηκε στην Ευρώπη μετά το 1945. Είναι προγράμματα δολοφονίας της χώρας μας! Η συνέχιση του προγράμματος αυτού επί μιας χώρας που έχει ήδη υποστεί πρωτοφανή καταστροφή θα την οδηγήσει σε πλήρη αποσύνθεση και διάλυση σε όλα τα επίπεδα. Ούτε άλλωστε αυτοί που ψήφισαν στη Βουλή τα απάνθρωπα μέτρα που επιβάλλει η τελευταία, έκδηλα παράνομη και αντισυνταγματική «συμφωνία», δεν επικαλέστηκαν πειστικά κάποιο πλεονέκτημά της. Το μόνο τους επιχείρημα είναι «δεν έχουμε άλλη λύση, πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, να παραδοθούμε». Ουσιαστικά, μας ζητάνε να αυτοκτονήσουμε ως χώρα και ως λαός. Ο ελληνικός λαός, όλοι οι 'Ελληνες πολίτες και η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολούθησαν εμβρόντητοι όσα συνέβησαν μετά το δημοψήφισμα. Ακόμα και σήμερα το μυαλό του ανθρώπου δυσκολεύεται να καταλάβει πως, μια κυβέρνηση που ζήτησε και πήρε, μια συντριπτική εντολή αντίστασης από τον ελληνικό λαό άρχισε, ουσιαστικά μόλις έκλεισαν οι κάλπες, να ενεργεί ωσάν να είχε κερδίσει το Ναι. Δυσκολεύεται να καταλάβει πως, πέντε μέρες αργότερα, και χωρίς να έχει αλλάξει απολύτως τίποτα στις συνθήκες που επικρατούσαν στις 5 Ιουλίου, συνομολόγησε με εξευτελιστικές διαδικασίες, μια ταπεινωτική και καταστροφική για την Ελλάδα «συμφωνία». Μια «συμφωνία» που δεν τόλμησε να υποβάλλει στη Βουλή για κύρωση, όπως ορίζει το Σύνταγμα, αλλά υπέβαλε για ψήφιση, όπως έκανε και τον Μάη του 2010 η τότε κυβέρνηση, ένα νομοσχέδιο που βάφτισε «συμφωνία», όπως τότε το βάφτισαν «Μνημόνιο». Ο εξευτελισμός της Ελλάδας και του Συντάγματος ολοκληρώθηκε συμβολικά με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του νόμου με τα μέτρα, που ψήφισε η Βουλή, με τοποθετημένο πάνω από τον νόμο και από το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας ανυπόγραφου, χωρίς να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, του κειμένου της «συμφωνίας στα αγγλικά και ελληνικά», δίκην πίνακα εντολών ανώτερης εξουσίας. Στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να εξηγήσει τις οβιδιακές της μεταμορφώσεις, η κυβέρνηση έγινε τώρα ο κύριος προπαγανδιστής όλων των επιχειρημάτων του Ναι. Ενσταλλάσει η ίδια τον φόβο και τον πανικό στους 'Ελληνες πολίτες. 'Εβαλε το κύρος που της έδωσε η προηγούμενη, αντιμνημονιακή στάση της, αλλά και το κύρος μιας αριστεράς, που έδωσε στο παρελθόν ηρωϊκούς αγώνες, στην υπηρεσία δυνάμεων που θέλουν να διαλύσουν το ηθικό του ελληνικού λαού, να τον πείσουν ότι το κράτος του είναι τελείως ανίσχυρο, ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να παραδώσει αμαχητί την εθνική και λαϊκή κυριαρχία του στους Πιστωτές και να ελπίσει στο έλεός τους. 'Ελεος που, όπως έμαθαν οι 'Ελληνες, με τίμημα τη διάλυση της χώρας μας την τελευταία πενταετία, δεν υπάρχει καν.
Aυτά που λέει σήμερα η κυβέρνηση, τα έλεγαν πριν το δημοψήφισμα οι χρεωκοπημένοι πολιτικοί και τα κόμματα που φέρουν την ιστορική ευθύνη της διάλυσης και υποδούλωσης της Ελλάδας. Οι 'Ελληνες τα αγνόησαν, δίνοντας στην κυβέρνησή τους το 'Όχι που ζήτησε, αλλά δεν ξέρουμε αν ήθελε. Το να επαναλαμβάνει όμως, ο ίδιος ο «αρχηγός» των αντιμνημονιακών τέτοια επιχειρήματα, γεμίζει φόβο, αμφιβολίες και σύγχυση την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Στα άμεσα, υλικά και αντικειμενικά αποτελέσματα της συνθηκολόγησης, προστίθεται η ηθική αποσύνθεση του έθνους, η κατάρρευση του ηθικού, της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησής του! Λέει βέβαια ο Πρωθυπουργός, όπως και οι προκάτοχοί του: «Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα». Αυτό δεν είναι αλήθεια. Θα ήταν αξιόπιστο ένα τέτοιο επιχείρημα, μόνο αν στη μάχη για την υπεράσπιση της κυριαρχίας της πατρίδας του, της δημοκρατίας, των δικαιωμάτων του ανθρώπου, είχε χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που διέθετε η Ελλάδα, όπλα που δεν χρησιμοποίησε και επιμελώς απέκρυψε. 'Όταν έχεις λαό αποφασισμένο πίσω σου, πάντα υπάρχει εναλλακτική λύση! Και πάντως, ο πρώτος υπεύθυνος και αρμόδιος να οργανώσει την άμυνα του κράτους και του λαού μας που δέχονται επίθεση και πόλεμο - και επίθεση και πόλεμο δέχονται οι 'Ελληνες και το κράτος τους εδώ και πέντε χρόνια- είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση. Αυτοί πρέπει να ενθαρρύνουν, όχι να πανικοβάλλουν. Να βάλουν στην υπηρεσία του απειλούμενου κράτους και λαού όλα τα μέσα στη διάθεσή τους. Και όχι βέβαια να διατάσσουν έμφοβοι αποστρατεία του λαού και του κράτους τη στιγμή της εχθρικής επίθεσης! Γιατί άλλωστε επί δυόμισυ χρόνια, από τις εκλογές του 2012 μέχρι τις εκλογές του 2015, ο Πρωθυπουργός και τα κόμματα που κυβερνούν δεν προετοιμάστηκαν για το πολύ πιθανό ενδεχόμενο μιας σύγκρουσης με τους πιστωτές; Γιατί δεν το έκαναν ούτε όταν φάνηκε καθαρά ότι δεν επρόκειτο να προκύψει τίποτα από τις διαπραγματεύσεις; Γιατί ξόδεψαν τα κρατικά αποθεματικά για να διατηρήσουν πέντε μήνες μια παρωδία «διαπραγματεύσεων»; Γιατί παραπλανούσαν και καθησύχαζαν τον ελληνικό λαό πριν και μετά τις εκλογές, αντί να τον προετοιμάζουν; Γιατί, όχι μόνο δεν αναζήτησαν χρηματοδοτική βοήθεια διεθνώς, εκτός ΕΕ, αλλά και την απέκλεισαν με επανειλημμένες δηλώσεις τους; Ποιών τις διαβεβαιώσεις αφρόνως εμπιστεύτηκαν; Για ποιον ακριβώς λόγο ευχαριστούν τώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα αμείλικτα ερωτήματα που τους θέτει ο Λαός και η Ιστορία.
Καλούμε τον ελληνικό λαό, αυτές τις τραγικές στιγμές της ιστορίας μας, να μη το βάλει κάτω, να διατηρήσει το θάρρος και την ευθυκρισία του. Να μην επιτρέψει να του σπάσουν ξανά την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή του, την εμπιστοσύνη του στις αστείρευτες, ιστορικά αποδεδειγμένες δυνάμεις του. Να μη λυγίσει. Οι πατεράδες και οι μανάδες μας, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας έζησαν τη γερμανική κατοχή. 'Εζησαν την πείνα του 1941. Επιβίωσαν όμως, αντιστάθηκαν και νίκησαν τον κατακτητή. 'Ετσι θα γίνει και τώρα. Καλούμε τους 'Ελληνες πολίτες να οργανωθούν και να παλέψουν άμεσα για να βοηθήσουν τους πιο αδύνατους να αντιμετωπίσουν την πείνα, την αρρώστια, την ανέχεια, για να στηρίξουμε την αξιοπρέπεια των ανθρώπων. Να συνδράμουμε πρώτα από όλα αυτούς που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα στα σπίτια τους, ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, τα φάρμακα που χρειάζονται! Καλούμε τους 'Ελληνες πολίτες να βάλουν πλάτη για να μη διαλυθούν, από το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο, οι πιο βασικές λειτουργίες της κοινωνίας και του κράτους. Τους καλούμε να αντισταθούν, όπου μπορούν και όπως μπορούν, στην επιβολή των νέων αντιλαϊκών μέτρων. Αυτή η χώρα είναι δική μας. Δεν θα την παραδώσουμε.
Καλούμε τον ελληνικό λαό να βγάλει τα οδυνηρά αλλά αναγκαία συμπεράσματα από την εμπειρία του και να οικοδομήσει ένα σοβαρό και αξιόπιστο μέτωπο αντίστασης, να μην ξαναεμπιστευτεί τυφλά αυτοσχέδιους σωτήρες, τυχοδιώκτες και καιροσκόπους. Δεν υπάρχει πιο μεγάλο εθνικό και λαϊκό καθήκον σήμερα από τη διακοπή του συνολικού δανειακού προγράμματος καταστροφής και υποδούλωσης της χώρας. Είναι προτιμότερο η διακοπή αυτή να γίνει συμφωνημένα, από κοινού με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης. Αν δεν μπορεί όμως να γίνει έτσι, πρέπει να γίνει μονομερώς. Δεν έχουμε άλλο δρόμο για να σωθούμε, ούτε την πολυτέλεια για καινούριες αυταπάτες! Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να σωθεί η Ελλάδα από ολοκληρωτική καταστροφή, να σωθεί με δυνάμεις ικανές να κρατήσουν τον κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας και τον πολυτιμότερο θησαυρό που έχει, το ζωντανό κεφάλαιο των νέων, που χάνεται σήμερα στον δρόμο της μετανάστευσης. Για να μπορέσει να γίνει αυτό, χρειάζεται η καθολική κινητοποίηση του ελληνικού λαού, χωρίς ιδιοτέλειες, μικροκομματισμούς, εύκολα συνθήματα και καιροσκοπισμούς. Χρειάζεται η αναζήτηση ερεισμάτων και συμμαχιών σε όλα τα σημεία του ορίζοντα, χωρίς αποκλεισμούς. Χρειάζεται θάρρος, ανιδιοτέλεια και σοβαρότητα. Καταστραφήκαμε από τα εύκολα συνθήματα, τους πολιτικαντισμούς, τις κραυγές χωρίς περιεχόμενο, τους τυχοδιώκτες, την καιροσκοπική εκμετάλλευση της τραγωδίας του λαού μας. Χρειαζόμαστε επιστημονικά άρτια επεξεργασία των εναλλακτικών, πλατιά και σοβαρή συζήτηση στην ελληνική κοινωνία και στους 'Ελληνες του εξωτερικού για τις λύσεις που έχουμε και το που πάμε ως έθνος. Ο Δαυίδ μπορεί να νικήσει τον Γολιάθ. Αλλά πρέπει να είναι πιο σοβαρός, πειθαρχημένος και έξυπνος από τον Γολιάθ. Σήμερα, ο ελληνικός λαός πληρώνει πανάκριβο, τεράστιο τίμημα, όπως και τόσες άλλες φορές στην ιστορία του, γιατί οι λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις και τα δύο κόμματα που κυβερνούν, ακριβώς γιατί επαγγέλθηκαν τη διακοπή της μνημονιακής πορείας, δεν έπραξαν το καθήκον τους, δεν προετοιμάστηκαν και δεν προετοίμασαν το λαό, κινήθηκαν συχνά με πνεύμα καιροσκοπισμού και μικροκομματισμού, εμπιστεύτηκαν διαβεβαιώσεις και συμβουλές ξένων, που σε όλη την ιστορική διαδρομή μας απέδειξαν ότι δεν είναι φίλοι μας. Η πατρίδα μας δεν κινδύνευσε όταν ο λαός, ενωμένος σε μια γροθιά, αγωνίστηκε για την ανεξαρτησία και την προκοπή του. Κινδύνευσε πάντα και καταστράφηκε συχνά, όταν οι δυνάμεις της ξένης εξάρτησης πήραν το πάνω χέρι.
Καλούμε ιδιαίτερα τα κοινωνικά στρώματα που κατάφεραν, μέσα στον καιρό της κρίσης, να διατηρήσουν παρόλα αυτά κάποιες καταθέσεις και κάποια εχέγγυα υλικής άνεσης και ασφάλειας, να συνειδητοποιήσουν ότι παίζουν με τον φόβο τους για το τι μπορεί να σημαίνει μια σύγκρουση, αλλά δεν τους λένε τι θα συμβεί αν συνεχιστεί η σημερινή πορεία της χώρας. Σίγουρα, κάθε άμυνα, κάθε αντίσταση, κάθε αγώνας είναι σύγκρουση με τις ισχυρότερες δυνάμεις της καταστροφής και της υποδούλωσης. Σίγουρα, κάθε σύγκρουση έχει κινδύνους για τους αγωνιστές. 'Ερχονται όμως στη ιστορία στιγμές που η σύγκρουση γίνεται απαραίτητη για να σωθεί η πατρίδα, ο λαός, ο πολιτισμός του και οι επόμενες γενηές. Για να σωθεί η αξία και η αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Σε κάθε αγνό αγώνα, οι αγωνιστές κλείνουν τα αυτιά τους και στους ευχάριστους και στους τρομοκρατικούς ήχους των σειρήνων του κατακτητή. 'Ένα από τα πιο απάνθρωπα όπλα που χρησιμοποιούν σήμερα οι κάθε είδους κατακτητές είναι η «συντεταγμένη χρεωκοπία», που συνήθως ψευδεπίγραφα ονομάζεται «βοήθεια αλληλεγγύης». Είναι από τα πιο απάνθρωπα όπλα, γιατί εξαρθρώνει ολοκληρωτικά ένα λαό και τις επόμενες γενηές του. Το όπλο αυτό, που χρησιμοποιούν κατά του ελληνικού λαού από το 2010, οδηγεί στον πλήρη αφανισμό της Ελλάδας ως εθνικού κράτους, ως κοινωνίας, ως ιστορικής και πολιτισμικής ταυτότητας, μαζί με τις επόμενες γενηές της. Αυτή τη χρεοκοπία μας έχουν επιβάλλει σήμερα, αυτήν έχουμε και αυτή συμφώνησε η σημερινή μας πολιτική ηγεσία με τους δανειστές μας να συνεχίσουν και να διαιωνίσουν. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να το επιτρέψει. Αν οι πιστωτές νικήσουν, θα τα πάρουν όλα κι από αυτούς που σήμερα κάτι διαθέτουν. Η Κυρία Μέρκελ μόνο τον θεσμό της δουλείας δεν έχει δοκιμάσει να εφαρμόσει στη χώρα μας. Ίσως βέβαια κι αυτό έγινε γιατί πέτυχε να επιβάλλει τα «ισοδύναμά» του. 'Οσοι διαθέτουν ακόμα κάτι από τις οικονομίες και τον ιδρώτα τους, όσοι 'Ελληνες έχουν επιχειρήσεις, μικρές, μεσαίες ή μεγάλες, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι θα φύγουν από τα ελληνικά χέρια τους, ότι σκοπός των δανειστών είναι να περάσουν αυτές και ολόκληρη η αγορά στα χέρια των πολυεθνικών επιχειρήσεων και του κερδοσκοπικού χρηματιστικού κεφαλαίου. Η επιβολή αυτής της συμφωνίας και μάλιστα η εφαρμογή της από μια κυβέρνηση που μιλά στο όνομα της αριστεράς, συνιστά πλήρη κατίσχυση του νεοφιλελευθερισμού, στην πιο ακραία του μορφή. Συνιστά ολοσχερή κατάργηση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, απαξίωση των ήδη πληγέντων μεσαίων στρωμάτων, καταστροφή αγροτών και ανέργων. Η προστασία του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, η κοινωνική και οικονομική αναδιανομή δεν είναι μια πολυτέλεια. Είναι η πιο απόλυτη, η πιο ζωτική προϋπόθεση για τη σωτηρία της πατρίδας. Το έθνος, η πατρίδα δεν είναι αφηρημένες έννοιες, ταυτίζονται με τον ζωντανό, υπαρκτό ελληνικό λαό που μοχθεί και αγωνίζεται. Ούτε μπορεί να υπάρχει έθνος και πατρίδα χωρίς τον λαό και χωρίς την αξιοπρέπειά του. Ούτε φυσικά μπορεί να ταυτίζεται η Ελλάδα με μια ολιγαρχία, άρρηκτα συνδεδεμένη με ξένα συμφέροντα.
Η παράδοση της κρατικής κυριαρχίας στην ηγεσία της ευρωζώνης και το ΔΝΤ είναι ο τόπος συνάντησης της ντόπιας «ελίτ» με το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο. Είναι το σχέδιο εκχώρησης της δημόσιας, αλλά και της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, του τραπεζικού τους συστήματος, των πρώτων κατοικιών τους, που ήδη αίρεται η προστασία τους, ακόμα και της γης των αγροτών στους δανειστές. Είναι το σχέδιο της πλήρους φτωχοποίησης, της εξαθλίωσης και του εξανδραποδισμού του ελληνικού λαού. Είμαστε βέβαιοι ότι το φιλότιμο και ο πατριωτισμός των Ελλήνων θα νικήσουν τη βαθειά απογοήτευση και την αποθάρρυνση που είναι τόσο φυσικό να νοιώθουμε όλοι μας τώρα. Οι Πιστωτές είναι άλλωστε τόσο ανελέητοι, που δεν μας αφήνουν κανένα άλλο περιθώριο, αν θέλουμε να επιβιώσουμε, ως άτομα και ως λαός. Απευθυνόμαστε σε όλους τους λαούς του κόσμου και τους καλούμε να συνειδητοποιήσουν ότι ο δικός μας αγώνας είναι και δικός τους. Να καταλάβουν το είδος των δυνάμεων που αντιμετωπίζουμε και που διάλεξαν την Ελλάδα ως πειραματόζωο. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους Ευρωπαίους που συμπαραστάθηκαν στους 'Ελληνες κατά τη διάρκεια της μαύρης περιόδου της στρατιωτικής δικτατορίας και τους ζητάμε να εμποδίσουν τώρα το πραξικόπημα που οργανώνουν οι κυβερνήσεις τους, μαζί με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, υπό την καθοδήγηση του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, για να επιβάλλουν τη δικτατορία των Πιστωτών στην Ελλάδα σήμερα, σε όλη την Ευρώπη αύριο! Οι δυνάμεις που σχεδίασαν και μετατρέπουν τώρα μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Ιράκ ή Λιβύη με «οικονομικούς βομβαρδισμούς», αν επικρατήσουν, θα καταστρέψουν όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την ανθρωπότητα. Μπροστά στον νέο ολοκληρωτισμό των «Αγορών», το ίδιο, αν όχι περισσότερο επικίνδυνο από τους ολοκληρωτισμούς των δεκαετιών του 1930 και του 1940, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ενωθούμε και να πολεμήσουμε. Πρέπει να το κάνουμε τώρα. Αύριο κινδυνεύει να είναι πολύ αργά για όλη την Ευρώπη, για όλη την ανθρωπότητα. Η Ελλάδα θα νικήσει, η Δημοκρατία θα νικήσει, η δημοκρατική Ευρώπη θα νικήσει!''
Εκτός από τον Μ.Θεοδωράκη και τον Γ. Κασιμάτη, την έκκληση υπογράφουν, μεταξύ άλλων και οι εξής: Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ, Βένιος Αγγελόπουλος, ο καρδιολόγος Γιώργος Βήχας, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, εκ των εμπνευστών και πρωτεργατών του Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, ο ψυχίατρος Κλεάνθης Γρίβας, ο Στάθης Κουβελάκης, καθηγητής στο King's College του Λονδίνου, ο βουλευτής Αμμοχώστου Νίκος Κουτσού, ο αντιπρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Μάριος Κρητικός, ο Γιάννης Μαύρος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα, ο δικηγόρος Δρ. Συνταγματικού Δικαίου Δημήτρης Μπελαντής, η οικονομολόγος Μαρία Νεγρεπόντη-Δεληγιάννη, τρεις φορές εκλεγείσα Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η καθηγήτρια αρχιτεκτονικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Ελένη Πορτάλιου, ο σκιτσογράφος Στάθης, ο Πρέσβης Θέμος Στοφορόπουλος και ο δημοσιογράφος Μιχάλης Στυλιανού, διευθυντής της ελληνικής εκπομπής της Γαλλικής Ραδιοφωνίας κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας.
* Το e-mail επικοινωνίας των υπογραφόντων την έκκληση είναι defend.democracy.in.Greece@gmail.com.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δήλωση παραίτησης 17 μελών της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ... η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποσκοπεί σε ένα συνέδριο με βασικό πλαίσιο και στόχο την επικύρωση της μετάλλαξης σε μνημονιακό κόμμα
Τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκαν σήμερα από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούν με επιστολής τους 17 μέλη του οργάνου. Μεταξύ αυτών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου και Βασίλης Χατζηλάμπρου. Δήλωση 17 μελών της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Παραιτούμαστε, μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης, από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τους ακόλουθους λόγους: Σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, εν μέσω χρεοκοπίας, παραμονές ενός νέου μνημονίου και με ανοιχτά όλα τα σενάρια, η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ καλείται, μέσα από μια κατεπείγουσα διαδικασία, να αποδεχτεί την επιλογή του Μαξίμου να κυβερνά εφαρμόζοντας την ταπεινωτική συμφωνία που υπέγραψε και παρατείνοντας το μνημονιακό καθεστώς.
Την ίδια στιγμή, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποσκοπεί σε ένα συνέδριο με βασικό πλαίσιο και στόχο την επικύρωση της μετάλλαξης σε μνημονιακό κόμμα. Ένα συνέδριο διαγκωνισμού μηχανισμών, την ώρα που θα εντείνεται η απογοήτευση και αποστράτευση χιλιάδων μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Η σημερινή διαδικασία είναι η κορύφωση ενός εξαμήνου όπου όλες οι κρίσιμες αποφάσεις πάρθηκαν ερήμην οποιασδήποτε συλλογικής διαδικασίας του ΣΥΡΙΖΑ, από μια ολιγομελή κυβερνητική ομάδα υπό τον Αλ. Τσίπρα. Η Κεντρική Επιτροπή καλέστηκε ελάχιστες φορές και αυτές απλά για να επικυρώσει τετελεσμένες και δρομολογημένες επιλογές, χωρίς καν επαρκή ενημέρωση και συζήτηση. Με τη μετατροπή του «όχι» σε «ναι», την συμπόρευση με τις καθαρόαιμες μνημονιακές δυνάμεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) και την υπερψήφιση των προαπαιτούμενων, έχει ματαιωθεί και ακυρωθεί η ίδια η βάση δημιουργίας και εξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει την υπογραφή του σε μια πράξη ταπείνωσης και περαιτέρω προώθησης της κοινωνικής και εθνικής καταστροφής. Η τρόικα επιστρέφει, η χώρα μπαίνει σε νέο μνημόνιο με βάρβαρα μέτρα και υποθήκευση της περιουσίας της, οι γερμανικοί σχεδιασμοί για Grexit καθόλου δεν ακυρώνονται, η χρεοκοπία είναι ήδη εδώ. Όσα έχουν συμφωνηθεί και κυρίως όσα θα ακολουθήσουν αποτελούν παταγώδη αποτυχία της διαπραγματευτικής στρατηγικής που ακολουθήθηκε με ευθύνη του ηγετικού επιτελείου. Όσα λέγονται από την κυβέρνηση ότι θα αγωνιστεί να μετριαστούν οι επιπτώσεις της συμφωνίας που η ίδια έφερε, αποτελούν νέες αυταπάτες, αντάξιες με τις προηγούμενες περί «αμοιβαία επωφελούς λύσης» και «έντιμου συμβιβασμού». Κατανοούμε όσους, εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε βαθιά πίκρα και απογοήτευση προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει γίνει και να προσανατολιστούν ανάλογα. Ο αναγκαίος επαναπροσδιορισμός δεν θα είναι εύκολος, αλλά σε αυτόν δεν μπορεί ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ να συνδράμει χωρίς να σταθεί ολοκληρωτικά αυτοκριτικά απέναντι στη μέχρι τώρα πορεία του και τις αποφάσεις της ηγεσίας του. Αυταπατούνται όσοι ευελπιστούν ότι θα στριμώξουν και θα καλουπώσουν τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα νεομνημονιακό μόρφωμα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ένα κλασικό κόμμα της μεταπολίτευσης, αλλά αναπτύχθηκε σε επαφή με το ριζοσπαστισμό και τις κινηματικές διαδικασίες. Είναι σίγουρο ότι η μνημονιακή μετάλλαξη θα οδηγήσει χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σε επάλληλους κύκλους διεργασιών, προσπαθειών, αναζητήσεων, συντονισμού, κοινού βηματισμού. Με στόχο να ανασυνταχτεί και να επιβιώσει η κοινωνία σε δύσκολες συνθήκες, να μπει ένα τέλος στο μνημονιακό τέλμα. Σε αυτές τις διεργασίες, θα είμαστε ενεργοί και παρόντες. Ο αγώνας για την σωτηρία της χώρας από την κοινωνική και εθνική καταστροφή συνεχίζεται σε πιο δύσκολες συνθήκες, μακριά από λύσεις ευκολίας και με περισσότερες απαιτήσεις.
30/7/2015 Τα μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ:
Γιώργος Θεοδωρόπουλος Δημήτρης Κοδέλας Βύρωνας Λάμπρου Μαρία Λαντζανάκη Μάκης Μαντάς Μανώλη Μούστος Σοφία Μπανιά Άβα Μπουλούμπαση Μαρίνα Μπρέστα Ρούντι Ρινάλντι Ελένη Σωτηρίου Νίκος Ταυρής Ειρήνη Τσέλου Ερρίκος Φινάλης Βασίλης Χατζηλάμπρου Μαρία Χατζησταυράκη Χρυσούλα Ψιμούλη
Πηγή: www.e-dromos.gr
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παραιτήθηκε από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Ρούντι Ρινάλντι
«Είναι η τελευταία φορά που μιλάω σε αυτό το όργανο αυτό - Το κόμμα έρχεται να συσκεφθεί κατόπιν εορτής, δεν μπορώ να υποστηρίζω αυτήν την πορεία όντας στα καθοδηγητικά όργανα του κόμματος. Εν λευκώ η κυβέρνηση και το Μαξίμου θα συνεχίσουν αυτά που έχουν αποφασίσει και η Αριστερα θα συσκεφθεί το Σεπτέμβρη. Ο κόσμος βιώνει με τρομερό τρόπο την τεράστια καταστροφή. Πίστεψε αυτά που του είπαμε και μιλάμε όλοι για ήττα. Να προβληματιστούμε για το τι λείπει από την προσπάθεια, πληγώθηκε η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το λαό. Αυτά που υπογράψαμε οδηγούν σε μετάλλαξη του εγχειρήματός μας. Παραιτούμαι από την Κεντρική Επιτροπή»
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτό κι αν είναι σουρεαλισμός! Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν σε κομματικό δημοψήφισμα αν αποδέχονται το ΜΝΗΜΟΝΙΟ Τσίπρα ή παραμένουν στις θέσεις ΣΥΡΙΖΑ εναντίον των μνημονίων;
...όταν στις 5 Ιούλη το 62% του Ελληνικού Λαού απέρριψε τις προτάσεις Τρόικα!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ! Και με γεια το νέο υφάκι, Αλέξη... τσάμπα η ορθοφωνία για να μοιάζεις του Ανδρέα... δεν είχε ωφελήσει ούτε τον πατροκτόνο
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το σχέδιο "B" του Beppe Grillo: Πώς θέλει να βγάλει την Ιταλία από το ευρώ
Στο “σχέδιο Β” για την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ το οποίο έχουν καταρτίσει αναφέρονται σε ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του Κινήματος Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.
Στο κείμενο του κινήματος τονίζεται: “Μια κυβέρνηση η οποία σκύβει το κεφάλι μπροστά στις γερμανικές επιβολές, έχασε όλες τις ευκαιρίες για να προβάλει αντίσταση και να... επανακαθορίσει τους μηχανισμούς του κοινού νομίσματος. Οι Ματέο Ρέντσι και Πιερ Κάρλο Πάντοαν κωφεύουν μπροστά στις ανάγκες των πολιτών. Αλλά τα Πέντε Αστέρια έχουν πέντε σαφή σημεία για ένα σχέδιο Β, για μια εναλλακτική εκτός Ευρώ”. Το Κίνημα Πέντε Αστέρων αναφέρεται αναλυτικά στα πέντε σημεία του “σχεδίου Β” για την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ, και προσθέτει ότι αυτά προβλέπουν μια “Τράπεζα της Ιταλίας δημόσια και κυρίαρχη, ικανή να κόβει και πάλι νόμισμα και να γίνει δανειστής της υστάτης προσφυγής, την διάθεση του υπουργείου Οικονομικών να παρεμβαίνει στο κεφάλαιο τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών, τη δημιουργία ενός τεχνικού μηχανισμού, που να συνδέει την αύξηση των μισθών των πιο ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, με την άνοδο του πληθωρισμού, τη μετατροπή του δημόσιου χρέους στο νέο νόμισμα, όπως προβλέπει ο κώδικας αστικής δικονομίας, και την αποκατάσταση των συνταγματικών εγγυήσεων σε ότι αφορά την υγεία, την παιδεία και τις τραπεζικές καταθέσεις. Αυτά είναι τα σημεία-κλειδί του σχεδίου Β μας”. Οι βουλευτές του Κινήματος Πέντε Αστέρων στο ανακοινωθέν τους καταλήγουν ότι “το Ευρώ με τη σημερινή του μορφή δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης” και “η κυβέρνηση, υποταγμένη στην εξουσία των χρηματοοικονομικών παραγόντων και των γραφειοκρατών των Βρυξελλών, πρέπει να πέσει το γρηγορότερο δυνατόν, για το καλό της Ιταλίας”.

9 σχόλια:

e-h είπε...

Gaza 'Black Friday': Cutting edge investigation points to Israeli war crimes in Rafah
Anna Farkas
Rome, Italy

29 July 2015, 09:00
• Reconstruction of Israeli attacks in Rafah between 1 and 4 August 2014
• Strong evidence of war crimes and possible crimes against humanity revealed requiring urgent investigation
• Israeli forces killed at least 135 Palestinian civilians, including 75 children, following the capture of an Israeli soldier
• Hundreds of videos, photos and satellite images analysed by experts, cross-referenced with eyewitness testimony
• Advanced techniques used to analyse evidence, including studying shadows and smoke plumes in multiple videos to determine time and location of an attack
New evidence showing that Israeli forces carried out war crimes in retaliation for the capture of an Israeli soldier has been released today in a joint report by Amnesty International and Forensic Architecture. The evidence, which includes detailed analysis of vast quantities of multimedia materials, suggests that the systematic and apparently deliberate nature of the air and ground attack on Rafah which killed at least 135 civilians, may also amount to crimes against humanity.
The online report, ‘Black Friday’: Carnage in Rafah during 2014 Israel/Gaza conflict, features cutting edge investigative techniques and analysis pioneered by Forensic Architecture, a research team based at Goldsmiths, University of London.
“There is strong evidence that Israeli forces committed war crimes in their relentless and massive bombardment of residential areas of Rafah in order to foil the capture of Lieutenant Hadar Goldin, displaying a shocking disregard for civilian lives. They carried out a series of disproportionate or otherwise indiscriminate attacks, which they have completely failed to investigate independently,” said Philip Luther, Director of the Middle East and North Africa Programme at Amnesty International.
“This report presents an urgent call for justice that must not be ignored. The combined analysis of hundreds of photos and videos, as well as satellite imagery and testimony from eyewitnesses, provides compelling evidence of serious violations of international humanitarian law by Israeli forces which must be investigated.”
There is strong evidence that Israeli forces committed war crimes in their relentless and massive bombardment of residential areas of Rafah in order to foil the capture of Lieutenant Hadar Goldin, displaying a shocking disregard for civilian lives.

e-h είπε...

The massive amount of evidence collected was presented to military and other experts, and then pieced together in chronological order to create a detailed account of events from 1 August, when the Israeli military implemented the controversial and secretive “Hannibal” procedure following the capture of Lieutenant Hadar Goldin.
Under the “Hannibal Directive”, Israeli forces can respond to the capture of a soldier with intense firepower despite the risks to his life or to civilians in the vicinity. As the report illustrates, the implementation of the directive led to the ordering of unlawful attacks on civilians.
“After Lieutenant Hadar Goldin was captured, Israeli forces appear to have thrown out the rule book, employing a ‘gloves off’ policy with devastating consequences for civilians. The goal was to foil his capture at any cost. The obligation to take precautions to avoid the loss of civilian lives was completely neglected. Entire districts of Rafah, including heavily populated residential areas, were bombarded without distinction between civilians and military targets,” said Philip Luther.
The ferocity of the attacks, which continued after Lieutenant Goldin was declared dead on 2 August, suggests they may in part have been motivated by a desire to punish the population of Rafah as revenge for his capture.
Intense bombardment
Shortly before Lieutenant Goldin’s capture on 1 August 2014, a ceasefire had been announced, and many civilians returned to their homes believing it was safe. Massive and prolonged bombardment began without warning while masses of people were on the streets, and many of them, especially those in vehicles, became targets. That day later became known in Rafah as “Black Friday”.
Eyewitness accounts described horrifying scenes of chaos and panic as an inferno of fire from F-16 jets, drones, helicopters and artillery rained down on the streets, striking civilians on foot or in cars, as well as ambulances and other vehicles evacuating the wounded.
One witness described the attacks that day as an attempt to pulverize Rafah’s civilians, likening the onslaught to “a machine making mincemeat out of people without mercy”.

e-h είπε...


Cutting edge forensic analysis
For this investigation, eyewitness accounts describing the carnage in Rafah were cross-referenced with hundreds of photos and videos taken from various sources and multiple locations, as well as new high resolution satellite imagery obtained by Amnesty International.
A team of researchers at Forensic Architecture used an array of sophisticated techniques to analyse this evidence. They examined time indicators within an image – such as the angle of shadows or shape and size plumes of smoke, which act as “physical clocks” – to pinpoint attacks in time and space (a process known as geo-synching).
The analysis reveals that on 1 August, Israeli attacks on Rafah targeted several locations where Lieutenant Goldin was believed to be located, regardless of the danger posed to civilians, suggesting that the attacks may even have been intended to kill him.
In one of the deadliest incidents researchers, with the help of military experts, were able to confirm that two one-ton bombs – the largest type of bomb in Israel’s air force arsenal –were dropped on a single-storey building in al-Tannur in eastern Rafah. Scores of civilians were in the immediate vicinity at the time making this a grossly disproportionate attack.
The ferocity of the attack on Rafah shows the extreme measures Israeli forces were prepared to take to prevent the capture alive of one soldier – scores of Palestinian civilian lives were sacrificed for this single aim
“The ferocity of the attack on Rafah shows the extreme measures Israeli forces were prepared to take to prevent the capture alive of one soldier – scores of Palestinian civilian lives were sacrificed for this single aim,” said Philip Luther.
The analysis of available photos, videos and other multimedia evidence from eyewitnesses was crucial for investigating possible violations since the Israeli authorities have denied Amnesty International staff access to the Gaza Strip since the 2014 conflict began.
“Forensic Architecture combines new architectural and media technologies to reconstruct complex incidents based on the traces that violence leaves on buildings during a conflict. Architectural models help us draw links between multiple bits of evidence such as images, videos uploaded on social media and testimonies to virtually reconstruct the unfolding of events,” said Eyal Weizman, the Director of Forensic Architecture.

e-h είπε...

Attacks on hospitals and medical workers
Satellite images and photographs analysed for the report show craters and damage indicating that hospitals and ambulances were attacked repeatedly during the assault on Rafah, in violation of international law.
A doctor described how frantic patients fled Abu Youssef al-Najjar hospital after attacks on the area intensified. Some were wheeled out on beds, many had intravenous drips still attached. A young boy in a plaster cast dragged himself along the ground to get away.
An ambulance carrying a wounded old man, woman and three children was struck by a drone-fired missile, setting it alight and burning everyone inside including medical workers to death. Jaber Darabih, a paramedic who arrived at the scene, described the charred remains of bodies with “no legs, no hands… severely burned”. Tragically, he later discovered that his own son, a volunteer paramedic was among those killed in the ambulance.
“By attacking ambulances and striking near hospitals, Israel's army displayed a flagrant disregard for the laws of war. Deliberately attacking health facilities and medical professionals amounts to war crimes,” said Philip Luther.

Ending the cycle of impunity
This investigation into Rafah provides some of the most compelling evidence yet of serious violations of international humanitarian law, including war crimes, during the conflict. In previous reports, Amnesty International has highlighted violations by both sides, including systematic attacks by Israel on inhabited civilian homes and its wanton destruction of multistorey civilian buildings; and Palestinian armed groups’ indiscriminate attacks and direct attacks on civilians in Israel, as well as summary killings of Palestinians in Gaza.
However, a year after the conflict, the Israeli authorities have failed to conduct credible, independent and impartial investigations into violations of international humanitarian law. Israel’s limited military inquiries into some of its forces’ actions in Rafah on 1 August have not held anyone accountable.
“Thus far, the Israeli authorities have proved at best incapable of carrying out independent investigations into crimes under international law in Rafah and elsewhere, and at worst unwilling to do so. This report’s findings add compelling evidence to an already large body of credible documentation of serious violations during the Gaza conflict, which demand independent, impartial and effective investigations,” said Philip Luther.
”Victims and their families have a right to justice and reparation. And those suspected of ordering or committing war crimes must be prosecuted.”

e-h είπε...


Γάζα «Μαύρη Παρασκευή»: Αιχμή σημεία της έρευνας για τα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου στη Ράφα
Άννα Farkas
Ρώμη, Ιταλία

29 του Ιούλη, 2015, 9:00
• Ανασυγκρότηση των ισραηλινών επιθέσεων στη Ράφα μεταξύ 1 και 4 Αύγ, 2014
• Ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία των εγκλημάτων πολέμου και πιθανά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αποκάλυψε απαιτούν επείγουσα έρευνα
• Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 135 αμάχους Παλαιστινίους, συμπεριλαμβανομένων 75 παιδιών, μετά τη σύλληψη ενός ισραηλινού στρατιώτη
• Εκατοντάδες βίντεο, φωτογραφίες και δορυφορικές εικόνες αναλύθηκαν από τους εμπειρογνώμονες που να παραπέμπει με μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα
• Προηγμένες τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την ανάλυση στοιχείων, περιλαμβανομένης της φοίτησης σκιές και στήλες καπνού σε πολλά βίντεο για να καθορίσει το χρόνο και τον τόπο της επίθεσης
Νέα στοιχεία δείχνουν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις διεξήγαγαν για εγκλήματα πολέμου, σε αντίποινα για τη σύλληψη ενός ισραηλινού στρατιώτη που έχει κυκλοφορήσει σήμερα σε κοινή έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας και Εγκληματολογικών Αρχιτεκτονική. Η απόδειξη, η οποία περιλαμβάνει λεπτομερή ανάλυση των τεράστιων ποσοτήτων των υλικών πολυμέσων, δείχνουν ότι η συστηματική και προφανώς σκόπιμη τη φύση επίθεσης του αέρα και του εδάφους κατά της Ράφα οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 135 αμάχοι, μπορεί επίσης να ισοδυναμούν με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Η online έκθεση, «Μαύρη Παρασκευή»: Μακελειό στη Ράφα κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης του 2014 το Ισραήλ / Γάζα, διαθέτει αιχμή τεχνικές έρευνας και ανάλυσης για πρώτη φορά από Ιατροδικαστική Αρχιτεκτονική, μια ερευνητική ομάδα που βασίζεται στο Goldsmiths, University of London.
«Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι οι ισραηλινές δυνάμεις διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην αμείλικτη και μαζικό βομβαρδισμό τους από κατοικημένες περιοχές της Ράφα προκειμένου να αποτρέψουμε τη σύλληψη του υπολοχαγού Hadar Goldin, εμφανίζοντας μια συγκλονιστική περιφρόνηση για την πολιτική ζωή. Θα διεξαχθεί μια σειρά από δυσανάλογες ή άλλως αδιάκριτες επιθέσεις, οι οποίες έχουν αποτύχει πλήρως να ερευνήσει ανεξάρτητα ", δήλωσε ο Φίλιπ Λούθερ, διευθυντής της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής Προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

e-h είπε...

«Αυτή η έκθεση παρουσιάζει μια επείγουσα έκκληση για δικαιοσύνη που δεν πρέπει να αγνοηθεί. Η συνδυασμένη ανάλυση εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο, καθώς και δορυφορικές εικόνες και μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες, παρέχει πειστικές αποδείξεις για σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου από τις ισραηλινές δυνάμεις, οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν ».
Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι οι ισραηλινές δυνάμεις διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στον αμείλικτο και μαζικό βομβαρδισμό τους στις κατοικημένες περιοχές της Ράφα προκειμένου να αποτρέψουν τη σύλληψη του υπολοχαγού Hadar Goldin, εμφανίζοντας μια συγκλονιστική περιφρόνηση για την πολιτική ζωή.
Το τεράστιο ποσό των αποδεικτικών στοιχείων που συλλέγονται παρουσιάστηκε στο στρατό και άλλους εμπειρογνώμονες, και να ενωθεί με χρονολογική σειρά για να δημιουργήσετε μια λεπτομερή περιγραφή των γεγονότων από την 1η Αυγούστου, όταν ο ισραηλινός στρατός εφάρμοσε την αμφιλεγόμενη και το μυστικό της διαδικασίας "Hannibal" μετά τη σύλληψη του υπολοχαγού Hadar Goldin.
Σύμφωνα με την «οδηγία Hannibal", οι ισραηλινές δυνάμεις μπορούν να ανταποκριθούν στη σύλληψη ενός στρατιώτη με έντονη δύναμη πυρός, παρά τους κινδύνους για τη ζωή του ή σε αμάχους στην περιοχή. Όπως αναφέρει η έκθεση απεικονίζει, η εφαρμογή της οδηγίας οδήγησε στην κατάταξη των παράνομων επιθέσεων κατά των αμάχων.
"Μετά Αντιστράτηγος Hadar Goldin συνελήφθη, οι ισραηλινές δυνάμεις φαίνεται να έχουν ρίξει έξω το βιβλίο κανόνα, χρησιμοποιεί« γάντια off »πολιτικής με ολέθριες συνέπειες για τους αμάχους. Ο στόχος ήταν να ματαιώσουν τη σύλληψή του με οποιοδήποτε κόστος. Η υποχρέωση να λαμβάνονται προφυλάξεις για να αποφευχθεί η απώλεια ανθρώπινων ζωών ήταν εντελώς παραμελημένη. Ολόκληρες συνοικίες της Ράφα, συμπεριλαμβανομένων πυκνοκατοικημένη κατοικημένες περιοχές, βομβαρδίστηκαν χωρίς διάκριση μεταξύ αμάχων και στρατιωτικών στόχων », δήλωσε ο Φίλιπ Λούθερ.
Η αγριότητα των επιθέσεων, η οποία συνεχίστηκε και μετά τον Αντιστράτηγο Goldin που κηρύχθηκε νεκρός στις 2 Αυγούστου, δείχνει ότι μπορεί εν μέρει να έχει ως κίνητρο την επιθυμία να τιμωρήσει τον πληθυσμό της Ράφα ως εκδίκηση για τη σύλληψή του.
Έντονη βομβαρδισμό
Λίγο πριν από τη σύλληψη Αντιστράτηγου Goldin την 1η Αυγούστου 2014,και την κατάπαυση του πυρός που είχε ανακοινωθεί, πολλοί πολίτες επέστρεψαν στα σπίτια τους, πιστεύοντας ότι ήταν ασφαλής. Μαζικός και παρατεταμένος βομβαρδισμός άρχισε χωρίς προειδοποίηση, ενώ οι μάζες των ανθρώπων που βρίσκονταν στους δρόμους, και πολλοί από αυτούς, ειδικά εκείνοι σε οχήματα, έγιναν στόχος. Εκείνη τη μέρα αργότερα έγινε γνωστή στη Ράφα ως "Μαύρη Παρασκευή".

e-h είπε...

Μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων που περιγράφεται φρικιαστικές σκηνές χάους και πανικού ως κόλαση της φωτιάς από το F-16 jets, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ελικόπτερα και πυροβολικό έπεφταν στους δρόμους, χτυπώντας πολίτες που ήταν με τα πόδια ή με τα αυτοκίνητα, καθώς και τα ασθενοφόρα και άλλα οχήματα εκκένωση των τραυματιών.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε τις επιθέσεις εκείνη την ημέρα ως μια προσπάθεια να εξολοθρεύσουμε την αμάχους της Ράφα, παρομοιάζοντας την επίθεση σε «μια μηχανή με κιμά από ανθρώπους χωρίς έλεος».

Αιχμή εγκληματολογικής ανάλυσης
Για την παρούσα έρευνα, αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν το μακελειό στη Ράφα ήταν διασταυρούμενης αναφοράς με εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο που έχουν ληφθεί από διάφορες πηγές και πολλές τοποθεσίες, καθώς και νέες υψηλής ανάλυσης δορυφορικές εικόνες που λαμβάνονται από τη Διεθνή Αμνηστία.
Μια ομάδα ερευνητών στο Ιατροδικαστικής Αρχιτεκτονική χρησιμοποιηθεί μια σειρά από εξελιγμένες τεχνικές για να αναλύσουν αυτά τα στοιχεία. Εξέτασαν τους δείκτες του χρόνου μέσα σε μια εικόνα - όπως η γωνία των σκιών ή το σχήμα και το μέγεθος λοφων του καπνού, που δρουν ως "φυσική ρολόγια» - για να εντοπίσει επιθέσεις στο χώρο και το χρόνο (μια διαδικασία γνωστή ως γεω-συγχρονισμός).
Η ανάλυση αποκαλύπτει ότι την 1η Αυγούστου, οι ισραηλινές επιθέσεις στη Ράφα απευθύνονται σε διάφορες τοποθεσίες όπου Αντιστράτηγος Goldin πιστεύεται ότι βρίσκεται, ανεξάρτητα από τον κίνδυνο που αποτελεί για τους πολίτες, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι επιθέσεις μπορεί ακόμη και να έχουν σκοπό να τον σκοτώσει.
Σε μία από τις πλέον θανατηφόρες ερευνητές περιστατικά, με τη βοήθεια στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων, ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι οι δύο βόμβες ενός τόνου - το μεγαλύτερο είδος της βόμβας στην Πολεμική Αεροπορία οπλοστάσιο του Ισραήλ οποία προωθούνται πέσει σε μονώροφο κτίριο στο Αλ-Tannur σε ανατολική Ράφα. Δεκάδες άμαχοι ήταν σε άμεση γειτνίαση με το χρόνο κάνοντας αυτό ένα εξαιρετικά δυσανάλογες επίθεση.
Η αγριότητα της επίθεσης Ράφα δείχνει τα ακραία μέτρα ισραηλινές δυνάμεις ήταν έτοιμες να λάβουν για να αποτραπεί η σύλληψη ζωντανού ενός στρατιώτη - οι αριθμοί των Παλαιστινίων αμάχων θυσιάστηκαν γι 'αυτό το σκοπό και μόνο
«Η αγριότητα της επίθεσης κατά της Ράφα δείχνει τα ακραία μέτρα που ισραηλινές δυνάμεις ήταν έτοιμες να λάβουν για να αποτραπεί η σύλληψη ζωντανού ενός στρατιώτη - οι αριθμοί των Παλαιστινίων αμάχων θυσιάστηκαν γι 'αυτό το σκοπό και μόνο," είπε ο Philip Luther.

e-h είπε...

Η ανάλυση των διαθέσιμων φωτογραφιών, βίντεο και άλλα πολυμέσα στοιχεία από αυτόπτες μάρτυρες ήταν ζωτικής σημασίας για τη διερεύνηση των πιθανών παραβιάσεων, αφού οι ισραηλινές αρχές αρνήθηκαν στη Διεθνή Αμνηστία την πρόσβαση του προσωπικού στη Λωρίδα της Γάζας από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση το 2014.
"Ιατροδικαστική Αρχιτεκτονική συνδυάζει νέων αρχιτεκτονικών και τεχνολογιών των μέσων ενημέρωσης για την ανακατασκευή πολύπλοκων περιστατικών με βάση τα ίχνη που αφήνει η βία σε κτίρια κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης. Αρχιτεκτονικά μοντέλα μας βοηθήσει να σχεδιάσετε τις συνδέσεις μεταξύ πολλαπλών τεκμήρια, όπως εικόνες, βίντεο που ανεβαίνουν στα social media και μαρτυρίες για την ανακατασκευή σχεδόν το ξεδίπλωμα των γεγονότων », δήλωσε ο Eyal Weizman, ο Διευθυντής της Ιατροδικαστικής Αρχιτεκτονικής.

Επιθέσεις σε νοσοκομεία και ιατρικό προσωπικό
Δορυφορικές εικόνες και φωτογραφίες αναλύονται οι κρατήρες έκθεση δείχνουν και ζημιές που δείχνει ότι τα νοσοκομεία και ασθενοφόρα επιτέθηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Ράφα, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.
Ένας γιατρός περιέγραψε πώς ξέφρενη ασθενείς εγκατέλειψαν το νοσοκομείο του Αμπού Γιούσεφ αλ-Najjar μετά τις επιθέσεις στην περιοχή ενταθεί. Μερικοί στα τροχοφόρα έξω στα κρεβάτια, πολλοί είχαν ενδοφλέβιο ορό ακόμα ενωμένη. Ένα νεαρό αγόρι με γύψο σύρθηκε κατά μήκος του εδάφους για να ξεφύγει.
Ένα ασθενοφόρο που μετέφερε ένα πληγωμένο ηλικιωμένο άνδρα, γυναίκα και τρία παιδιά χτυπήθηκε από ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος με καύση βλήμα, θέτοντας σε φωτιά και το κάψιμο μέσα σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών εργαζομένων σε θάνατο. Jaber Darabih, ένας νοσηλευτής ο οποίος έφτασε στη σκηνή, περιέγραψε τα απανθρακωμένα λείψανα των οργανισμών με το "δεν έχει πόδια, τα χέρια όχι ... σοβαρά εγκαύματα». Τραγικά, αργότερα ανακάλυψε ότι ο γιος του, ένας εθελοντής νοσηλευτής ήταν μεταξύ εκείνων που σκοτώθηκαν στο ασθενοφόρο.
"Με την επίθεση ασθενοφόρα και εντυπωσιακά κοντά σε νοσοκομεία, ο στρατός του Ισραήλ, επέδειξαν πλήρη αδιαφορία για τους νόμους του πολέμου. Σκόπιμα επιτίθενται εγκαταστάσεις υγείας και στο ιατρικό προσωπικό κάτι που ανέρχεται σε εγκλήματα πολέμου ", δήλωσε ο Φίλιπ Λούθερ.

e-h είπε...


Ολοκληρώνεται ο κύκλος της ατιμωρησίας
Αυτή η έρευνα Ράφα προσφέρει μερικές από τις πιο πειστικές αποδείξεις ακόμη σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των εγκλημάτων πολέμου, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης. Σε προηγούμενες εκθέσεις, η Διεθνής Αμνηστία έχει επισημάνει τις παραβιάσεις από τις δύο πλευρές, συμπεριλαμβανομένων των συστηματικών επιθέσεων από το Ισραήλ σε κατοικημένα σπίτια πολιτών και αδικαιολόγητη καταστροφή των πολυώροφων κτιρίων στη Γάζα, και τις παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες «αδιάκριτες επιθέσεις και τις άμεσες επιθέσεις εναντίον αμάχων στο Ισραήλ, καθώς και για συνοπτικές εκτελέσεις των Παλαιστινίων στη Γάζα.
Ωστόσο, ένα χρόνο μετά τη σύγκρουση, οι ισραηλινές αρχές δεν έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν αξιόπιστες, ανεξάρτητες και αμερόληπτες έρευνες για τις παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Περιορισμένη στρατιωτική έρευνες του Ισραήλ σε μερικές από τις δράσεις των δυνάμεων της »στη Ράφα, την 1η Αυγούστου δεν είχαν στην κατοχή κανέναν υπόλογοι.
«Μέχρι στιγμής, οι ισραηλινές αρχές δεν έχουν αποδείξει στην καλύτερη θέση να πραγματοποιεί ανεξάρτητες έρευνες για τα εγκλήματα βάσει του διεθνούς δικαίου στη Ράφα και αλλού, και στη χειρότερη περίπτωση δεν επιθυμούν να το πράξουν. Τα ευρήματα αυτής της έκθεσης προσθέσετε αδιάσειστα στοιχεία σε ένα ήδη μεγάλο σώμα, αξιόπιστη τεκμηρίωση για σοβαρές παραβιάσεις κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στη Γάζα, οι οποίες απαιτούν ανεξάρτητη, αμερόληπτη και αποτελεσματική διερεύνηση », δήλωσε ο Philip Luther.
"Τα θύματα και οι οικογένειές τους έχουν δικαίωμα στη δικαιοσύνη και αποκατάσταση. Και όσοι είναι ύποπτοι για παραγγελία ή για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου πρέπει να διωχθούν. "