Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Παρασκευη 10 Ιουλιου 2015


ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΝΟΙΑ
Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ & των υποστηρικτών του «Oχι» στο κέντρο της Αθήνας
Συγκέντρωση στην Ομόνοια διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 19.00, καλώντας σε «αγώνα δρόμου για να ακυρώσουμε τα σχέδια πτώχευσης του λαού. Να πούμε Όχι στο νέο βάρβαρο μνημόνιο», ενώ μισή ώρα αργότερα, οι υποστηρικτές του «Οχι» θα συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα με βασικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη δημοκρατία». Στα Προπυλαια στις 18.00 εχει συγκεντρωση η εξωκοινοβουλευτικη αριστερα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τσίπρας στους βουλευτές του: 'Ή θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί'
Ομολογία πλήρους αποτυχίας στις διαπραγματεύσεις ακόμη και με το ηχηρό όχι του δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό που προσπαθεί να πείσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να συνταχθούν μαζί του για να περάσουν τα σκληρά μέτρα.
Ιούλιος 10 2015 10:14
Το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω αναταράξεων μπροστά στα μέτρα φωτιά που έρχονται να επικυρώσουν ένα τρίτο μνημόνιο λιτότητας. Αν και η συνεδρίαση είναι κεκλεισμένων των θυρών, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το λόγο φυσικά πήρε πρώτος ο πρωθυπουργός που ανέφερε: "πήραμε εντολή να φέρουμε καλύτερη συμφωνία απο το τελεσίγραφο του Eurogroup αλλά δεν πήραμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη". Ουσιαστικά αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα και με την παραπάνω φράση παραδέχτηκε πως η στρατηγική του επιτελείου του απέτυχε. "Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις" φαίνεται πως είπε στους βουλευτές του κόμματός του και συμπλήρωσε πως "αυτό που έχει σημασία είναι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής μπροστά σ' αυτές τις κρισιμες αποφάσεις". Συνεχίζοντας την ομιλία του τόνισε: "Εγώ δεν πρόκειται να γίνω νέος Παπαδήμος". Αναφερόμενος στην πιθανότητα να υπάρξουν ανακατάξεις εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας και κυβερνήσεις με την υποστήριξη της αντιπολίτευσης, τόνισε: "Εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί. Ή συνεχίζουμε όλοι μαζί, ή θα φύγουμε όλοι μαζί". Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού τον λόγο πήρε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ενημέρωσε λεπτομερώς την ΚΟ για την πρόταση που ενέκρινε χτες το Κυβερνητικό Συμβούλιο και εστάλη στους θεσμούς.
Σχολιο.- Νίκησε το ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα...αλλα το πήρε το ΝΑΙ στα χαρτιά λόγω της αντικανονικής χρησιμοποιησης του σανού που μασάμε.. Σχολιο.- Μόνο ντροπή για αυτή την απάτη του δημοψηφίσματος. Φοβήσαν τον κόσμο με τις κλειστές τράπεζες για να περάσουν ένα τρίτο μνημόνιο. Τελειώσατε και εσείς και δεν το ξέρετε. Σχολιο.- Παραλίγο να διαλύσουμε το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα επειδή δεν συμφωνούσαμε με τις προτάσεις Γιούνγκερ, ο κόσμος ψήφισε όχι στις προτάσεις Γιούνγκερ...και 4 μέρες μετά η κυβέρνηση ονομάζει τις προτάσεις Γιούνγκερ ως προτάσεις Σύριζα! Πλέον νομίζουν πως το IQ του Έλληνα είναι χειρότερο και από ζώου. Λυπάμαι που το λέω αλλά με τα έως τώρα δεδομένα η τωρινή κυβέρνηση είναι μακράν χειρότερη από την κάκιστη προηγούμενη. Σχολιο.- "Εγώ δεν πρόκειται να γίνω νέος Παπαδήμος". Όχι Αλέξη μου. Εσύ θα γραφτείς στην Ιστορία της Αριστεράς με τα πιο μελανά χρώματα. Ολόκληρη η νέα γενιά, που τώρα ενηλικιώνεται και είχε τη σπάνια ευκαιρία να συμμετάσχει σε δημοψήφισμα, υποστήριξε ένα βροντερό ΟΧΙ! Και εσύ το πήρες και το έκανες κουρελόχαρτο. Θα ακούνε λοιπόν οι νέοι τη λέξη ΣΥΡΙΖΑ και θα φτύνουν τον κόρφο τους. Για πολλά πολλά χρόνια... Σχολιο.- Σε κάθε περίπτωση ξαναβάλτε τα κάγκελα στη Βουλή. Σχολιο.- Δε χρειάζονται. Σχολιο.- Ετοιμαστε τις παραιτησεις σας.
Σχολιο.- Aλέξη παραιτήσου!Απέτυχες.Πήρες τις εκλογές,διαπραγματεύτηκες σκληρά(δεν αμφισβητείται),αποτέλεσμα μηδέν,έκανες δημοψήφισμα,το κέρδισες και τώρα πρέπει να διαλέξεις ή μνημόνιο 3 ή Grexit.Ή παραιτείσαι και οικουμενική κυβέρνηση υπογράφει τα μέτρα ή κάνεις και άλλο δημοψήφισμα που αυτή τη φορά θα είναι μέσα στο ευρώ με μνημόνια η έξω με δραχμή(και μάλλον αυτό το ερώτημα έπρεπε να θέσεις από την αρχή) και στη συνέχεια παραιτείσαι φεύγοντας με το κεφάλι ψηλά και την αποδοχή του λαού ότι προσπάθησες Σχολιο.- Δεν υπάρχει πια χρόνος να φύγετε όλοι μαζί...! Την Κυριακή μας κλωτσάνε έξω από την Ευρώπη...! Ξύπνα επιτέλους...!! Σχολιο.- Δεν θέλω να σου χαλάσω το παραμύθι σου...αλλά τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Την Κυριακή υπογράφεται το 3ο μνημόνιο που θα είναι και το φαρμακερό. Πάει και ο τουρισμός η ναυτιλία μας η βιομηχανια μας οι μισθοι και οι συνταξεις....Μόνο οι 300, θα μείνουν σε αυτό τον τόπο. Και μερικοί ακόμα....... Σχολιο.- Θέλω να ακούσω χριτς-χρατς απο το σκίσημο μνημονίων Θέλω να δω τους θεσμούς (χοχχοο λεξιπλάστες) να χορεύουν πεντοζάλη. Και τώρα τι?...ποιές δικαιολογίες?.. Απλά πράγματα. "Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια".
Σχολιο.- Από τα 8 δις πήγαμε στα 12 δις για ΄ένα καπρίτσιο του θεωρητικού Τσε Γκεβάρα που δεν έχει τα κάκαλα να πάει να διαπραγματευθεί το ΟΧΙ όπως του είπε ο λαός με ότι και αν αυτό συνεπάγεται. Αν δεν μπορεί ας ξανακάνει δημοψήφισμα για ΕΝΤΟΣ με ΜΝΗΜΟΝΙΟ ή ΕΚΤΟΣ € χωρίς. Είσαι και εσύ απλά λίγος Αλέξη Σχολιο.- Σώσε το κύρος της Αριστεράς και παραιτήσου Αλέξη. Όλος ο πλανήτης ΝΟΜΙΖΕ ότι οι θέσεις σου ήταν αριστερές και είχες την στήριξη όλων των αριστερών κινημάτων (μέχρι και ο Κάστρο σου έστελνε την στήριξή του - χωρίς να γνωρίζει τι πραγματικά πρεσβεύεις). Τελικά κατάλαβες ότι Ευρώπη και αριστερά ΔΕΝ γίνεται! Άσε λοιπόν την αριστερά, ξεκαθάρισε στο λαό ότι, ενώ είχες τις προθέσεις, δεν είχες τη σωστή στρατηγική να ανταπεξέλθεις στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ μετάβαση. Και πραγματική μετάβαση δεν γίνεται με ΑΥΤΗ την Ευρώπη! Ή θα κάτσεις να αλλάξεις την Ευρώπη ριζικά ή θα σε αλλάξει αυτή! Αν δεν μπορείς να κάνεις το πρώτο, τότε δεν θα διαφέρεις σε τίποτα από τον Παπαδήμο και τον κάθε Παπαδήμο. Εμένα θα με έχεις στους δρόμους ΕΝΑΝΤΙΟΝ σου. Δεν λέω ότι σε όλα θα σε κρίνω αρνητικά, σαφώς έχεις πάρει και αριστερές αποφάσεις αλλά το ζητούμενο εδώ είναι εντελώς διαφορετικό και μεγαλύτερο. Άσε με λοιπόν να εκτονώνομαι καλύτερα σε μια νεοφιλελέ κυβέρνηση παρά σε σένα (που αναγνωρίζω την πολιτική σου μη εμπειρία). Τι σου πέφτει πιο εύκολο? Ρήξη σε ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ και ΕΞΟΔΟ από την καταραμένη αυτή συντεχνία των καπιταλιστών ή να σε λένε νέο Παπαδήμα? Σχολιο.- με 62% ΟΧΙ και με κλειστες τραπεζες, αυτο το "δεν πήραμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη", πως διαολο το καταλαβανε? θα μας το εξηγησει καποιος?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χωρίς να είσαι προετοιμασμένος σε δικό σου νόμισμα δεν πας. Θέλετε δραχμή; δημιουργήστε θετικά δευτερογενή πλεονάσματα, ρίξτε τις εισαγωγές και μετά μαζί και εγώ συμφωνώ να πάμε στην δραχμή. Και αφού ξεχρεώσεις πρώτα τα δάνεια που έχει πάρει από ΕΚΤ σε ευρώ και από ΔΝΤ σε δολάρια... Γιατί και το όποιο πλεόνασμα να έχεις θα εξανεμιστεί όταν γυρίσεις σε πιο αδύνατο νόμισμα και εξακολουθείς να αποπληρώνεις τους τόκους και μόνον παλαιοτέρων δανείων σε ευρώ και δολάριο... Πάτε ένα ταξίδι για δύο βδομάδες στην Αργεντινή να δείτε σε τι νόμισμα συναλλάσσονται ως επί το πλείστον ακόμη και τόσα χρόνια μετά την στάση πληρωμών προς ΔΝΤ... Υ.Γ... Η Αργεντινή έχει πετρέλαιο και τεράστια γεωργοκτηνοτροφική παράγωγή... εμείς τίποτε από αυτά... οι αγρότες εκεί που παράγουν την σόγια (το70% της παγκόσμιας παραγωγής σόγιας έρχεται από Αργεντινή) καταβάλουν στο ήδη χρεοκοπημένο κράτος το 40% των κερδών της παραγωγής... ΤΟ 40%...
Σχολιο.- Για πες μας τα νούμερα στην Αργεντινή αναλυτικά σε ΑΕΠ και βιοτικό επίπεδο από το 2002 συγκρίνοντας τα με σήμερα.Υπερτριπλασιάστηκε Ναι ή Όχι το ΑΕΠ της;Επίσης εθνικό νόμισμα και μονομερής διαγραφή χρέους πάνε μαζί.Επίσης εθνικό νόμισμα δεν σημαίνει απόλυτη αυτάρκεια.Κάλυψη του εμπορικού ισοζυγίου μεν,αλλά όχι απόλυτη αυτάρκεια.Και διάβασε το βιβλίο που διδάσκεται σε ξένα πανεπιστήμια η βαρειά βιομηχανία της Ελλάδας του Μπατσή.Μετά έλα πες μου ότι η Ελλάδα δεν έχει δυνατότητες. Σχολιο.- Η Ελλάδα έχει δυνατότητες... Οι πολιτικοί της και ο λαός της δεν έχουν μυαλό... Νομίζεις ότι δεν καταφέραμε έως τώρα θα το καταφέρουμε αφού πρωτίστως ισοπεδώσουμε την χώρα? Σχολιο.- Θα σου πω τι εχει η Αργεντινη, η Ισλανδια κ το Εκουαδορ που δεν εχουμε εμεις. Εχουνε "μπαλες". Εμεις βεβαιως εχουμε "cyber-μπαλες", ε κατι ειναι κ αυτο. Σχολιο.- Δεν είχαν σκοπό ποτέ να πάνε στη δραχμή, ο τύπος δεν ήξερε ποτέ τι έλεγε και δεν ξέρει και τώρα. Δραχμή θα πάμε μόνο αν τα πράγματα πάνε πολύ διαφορετικά απ' ότι νομίζει ο γερμανός, κάτι που δεν θα γίνει. Με καθαρά καπιταλιστές και ευρωλάγνους οικονομολόγους πήγε στη διαπραγμάτευση ο τσίπρας. Μάζεψε σούργελα σαν αυτόν, πολλούς πασόκους και ξανά προς τη δόξα τραβά. Θέλουν να βγάλουν λάδι το μνημόνιο τώρα βγάζοντας τον καραγκιόζη το μιχελογιαννακη να λέει για μονόπιτες και δίπιτες καταστροφές... Σχολιο.- Να ναι καλα ο Καραμανλης που μας εβαλε στη κωλοεοκ και ο Αντρικος που μολις τον βγαλανε οι Ελληνες στην εξουσια κλεισανε ολα τα εργοστασια και σταματησανε ολες οι παραγωγες, και οτι παραγωγες μεινανε τις δινουμε στο εξωτερικο να τις πουλανε ως δικο τους προιον (βλεπε ιταλικο λαδι). Και γεμισε ολη η Ελλαδα χωματερες τη δεκαετια του 80. Δυστυχως τωρα πια η Ελλαδα εχει καταστρεψει την οικονομια της και μας ζητουν να την διαλυσουμε τελειως. Ευτυχως μεχρι μπορει να αυτοτροφοδοτηθει με τροφιμα και φαρμακα. Πρεπει να αρχισουμε από την αρχη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μ. Θεοδωράκης: Κακέκτυπο του Χιτλερισμού - Ναζισμού η Χρυσή Αυγή
Ο Μίκης Θεοδωράκης χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή, με γραπτή δήλωσή του, στα πλαίσια του της αγωγής που άσκησαν οι συνδικαλιστές που δέχτηκαν επίθεση από μέλη της, κακέκτυπο του Χιτλερισμού - Ναζισμού
Ιούλιος 09 2015 23:26
Με αφορμή την ανάγνωση από το δικαστήριο των μαρτύρων κατηγορίας που κλήθηκαν από την πολιτική αγωγή, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, έδωσε στην δημοσιότητα γραπτή δήλωση στην οποία προέβη ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος έχει προταθεί από την πολιτική αγωγή των συνδικαλιστών που δέχθηκαν την επίθεση των χρυσαυγιτών στο Πέραμα. Ο Μίκης Θεοδωράκης χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή «από την άποψη της ιδεολογίας, της οργάνωσης και των εκδηλώσεών της», «κακέκτυπο του Χιτλερισμού - Ναζισμού». «Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ, ότι ο Ναζισμός μπορεί να στηρίζεται στη φασιστική θεωρία του Μουσολίνι, όμως στην πράξη εξελίχθηκε από τον Αδόλφο Χίτλερ σε μια τεράστια εγκληματική μηχανή, που ξεπερνά σε βαρβαρότητα όλες τις απάνθρωπες πράξεις μέσα στην παγκόσμια ιστορία» προσθέτει. Αναφέρει ότι «ο φασισμός όσο και ο ναζισμός είχαν ως βασικό τους στόχο την εξόντωση του κομμουνισμού» τονίζοντας, στη συνέχεια «δεν υπολόγισαν όμως σωστά τη θέληση των λαών και την απόφαση της ιστορίας να είναι ο κομμουνισμός ο νεκροθάφτης τους». «Μπροστά σ' αυτή την τιτάνια μάχη ανάμεσα στους δύο θανάσιμους εχθρούς, η προσπάθεια ορισμένων μαύρων πολιτικών αντιπάλων σήμερα να εξομοιώσουν αυτούς τους δύο, καταντά γελοία και βλάσφημη απέναντι στους χιλιάδες νεκρούς, που με επικεφαλής τον Κόκκινο Στρατό έμπηξαν την κόκκινη σημαία στην καρδιά του τέρατος στο Βερολίνο, στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου» υπογραμμίζει ο Μίκης Θεοδωράκης. Αποδίδει «την σημαντική ανάπτυξη της ΧΑ» στην «βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση που πλήττει τη χώρα και το λαό μας τουλάχιστον τα πέντε τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με την αδυναμία της πολιτικής εξουσίας που αντί να βρει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που μας καταδυναστεύουν, μας οδηγεί σε όλο και βαθύτερες δοκιμασίες» και προσθέτει «εννοείται ότι δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε και την πολύπλευρη στήριξη που είχε η Χρυσή Αυγή από μηχανισμούς του συστήματος και από διάφορα συμφέροντα εντός και εκτός Ελλάδος». Σε άλλο σημείο της δήλωσής του, σημειώνει την μίμηση εκ μέρους της ΧΑ του ρατσισμού που «υπήρξε ένα από τα κύρια ιδεολογικά όπλα του Γερμανού δικτάτορα».
Προσθέτει ότι η ΧΑ ακολουθεί «πανομοιότυπη τακτική» με εκείνη των «Χιτλερικών-Ναζιστών» που είχαν επιλέξει τον διπλό δρόμο της «παράνομης τρομοκράτησης και τη νόμιμη συμμετοχή στο ανώτατο όργανο εξουσίας, τη γερμανική βουλή», ενώ παρόμοια με των Γερμανών τακτική εντοπίζει και στην οργάνωση εκ μέρους της ΧΑ «των δικών της Ομάδων Εφόδου με ομοιόμορφες στολές και στρατιωτική πειθαρχία, με στρατιωτικά γυμνάσια, στρατιωτικές παρελάσεις και βίαιες ενέργειες, ξυλοδαρμούς, καταστροφές, μαχαιρώματα και τέλος με φόνους, όπως αυτός του Παύλου Φύσσα». «Από ένα σημείο και πέρα άρχισαν να εξοπλίζονται με πολεμικά όπλα και να εξελίσσονται σε τακτικό στρατό με εκπαίδευση αξιωματικών. Αυτός ο μεγάλος εξοπλισμός φανερώνει τις διασυνδέσεις τους με σημαντικά ελληνικά και προ παντός ξένα κέντρα ναζιστικής ιδεολογίας» προσθέτει ο κ. Θεοδωράκης. «Η λύση θα ήταν να περιλάβουν οι συντάκτες του σημερινού Συντάγματος ένα άρθρο που να απαγορεύει την οποιασδήποτε μορφής δημόσια έκφραση της ναζιστικής εγκληματικής ιδεολογίας και πρακτικής, δεδομένου ότι και η χώρα μας υπήρξε θύμα της ναζιστικής θηριωδίας. Η παράλειψη ενός τέτοιου άρθρου οδηγεί σε τραγικο-κωμικές καταστάσεις όπως η τωρινή παρουσία βουλευτών που έρχονται από τις φυλακές σιδηροδέσμιοι για να αγορεύσουν και να ψηφίσουν» αναφέρει στην συνέχεια, προσθέτοντας «προσωπικά θεωρώ την κατάσταση αυτή ως βλασφημία (με τον επιεικέστερο χαρακτηρισμό) απέναντι στην ιερότητα αυτού του ανώτατου οργάνου της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Βουλής των Ελλήνων». Ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρεται και στην περίοδο της τραγωδίας της στρατιωτικής δικτατορίας 1967 - 1974, καταλήγοντας «θα πρέπει όμως να υπογραμμίσω ότι η δικτατορία που οραματίζονται οι κατηγορούμενοι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής θα ήταν δεκάδες φορές χειρότερη. Γιατί ο Παπαδόπουλος είχε μοναδικό του στήριγμα τις ένοπλες δυνάμεις, ενώ η Χρυσή Αυγή έχει, όπως και ο Χίτλερ, και την συμπαράσταση πολλών εξαπατημένων Ελλήνων ψηφοφόρων».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η επιστροφή των τραπεζών σε χέρια ιδιωτών προτεραιότητα της κυβέρνησης
Πως θα ρυθμιστούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Για τον τραπεζικό κλάδο, η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προβλέπει παρεμβάσεις - μεταρρυθμίσεις σε έξι βασικούς άξονες
Ιούλιος 10 2015 07:25
Ιδιωτικές τράπεζες επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση, όπως αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην πρόταση που απέστειλε στους δανειστές το βράδυ της Πέμπτης. Όπως επισημαίνεται στην πρόταση της Αθήνας, είναι αναγκαία η επιστροφή των ελληνικών τραπεζών σε χέρια ιδιωτικών, μέσω προσέλκυσης διεθνών στρατηγικών επενδυτών, αλλά και μέσω εφαρμογής ενός βιώσιμου μοντέλου χρηματοδότησης σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Υπενθυμίζεται εδώ πως το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) εξακολουθεί να κατέχει το 67% της Τράπεζας Πειραιώς, το 66% της Alpha Bank, το 57% της Εθνικής Τράπεζας και το 35% της Eurobank.
Αναλυτικότερα, για τον τραπεζικό κλάδο, η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προβλέπει παρεμβάσεις - μεταρρυθμίσεις σε έξι βασικούς άξονες. Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να υιοθετήσει: - βελτιωτικές τροποποιήσεις στην υπάρχουσα νομοθεσία για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια, με στόχο την κάλυψη του συνόλου των δανειοληπτών. - βελτιωτικές τροποποιήσεις στην υπάρχουσα νομοθεσία που αφορά στα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια. Στόχος είναι να συσταθεί μηχανισμός μέσω του οποίου θα διαχωρίζονται οι στρατηγικής φύσεως ασυνεπείς από τους καλή τη πίστη δανειολήπτες. Ταυτόχρονα θα απλοποιούνται και θα ενισχύονται οι διαδικασίες, με στόχο την υιοθέτηση μέτρων για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεγάλου όγκου των υποθέσεων. - βελτιωτικές τροποποιήσεις για την ενίσχυση του δικαστικού πλαισίου, σε ό,τι αφορά την εκδίκαση υποθέσεων μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών και στεγαστικών δανείων. - βελτιωτικές τροποποιήσεις στη νομοθεσία που θα καθιερώνει κατοχυρωμένο επάγγελμα διαχειριστών μη εξυπηρετούμενων δανείων (regulated profession of insolvency administrators). Δεν θα υπάρχει περιορισμός για συγκεκριμένο επάγγελμα, ενώ θα βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τη διασυνοριακή εμπειρία. - ολοκληρωμένη στρατηγική για το τραπεζικό σύστημα. Η εν λόγω στρατηγική θα βασιστεί πάνω σε έγγραφο του 2013, θα λάβει υπόψιν της το νέο περιβάλλον και τις υφιστάμενες συνθήκες του τραπεζικού συστήματος και θα έχει στόχο την επιστροφή των τραπεζών στα χέρια των ιδιωτών, μέσω προσέλκυσης διεθνών στρατηγικών επενδυτών και μέσω ενός βιώσιμου μοντέλου χρηματοδότησης σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. - μια συνολική στρατηγική για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η οποία θα καταρτιστεί με τη συνδρομή στρατηγικού συμβούλου.
Σχολιο.- εμεις θα παιζουμε τη λυρα και οι αγορες θα χορευουν πεντοζαλι. την κυριακη εκλεγομαστε, τη δευτερα δεν υπαρχει μνημονιο. ποτε θα ποινικοποιηθει το πολιτικο ψεμα ρε χαϊβανια;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Οικονομικών
Μερικές εκατοντάδες συνταξιούχων συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας ζητώντας την καταβολή ολόκληρης της σύνταξης και όχι του ορίου των 120€
Ιούλιος 10 2015 13:14
Εκατοντάδες συνταξιούχοι παραμένουν συγκεντρωμένοι, από νωρίς το πρωί, έξω από το υπουργείο Οικονομικών διεκδικώντας την καταβολή ολόκληρης της σύνταξής τους και όχι την τμηματική πληρωμή των 120 ευρώ. Σήμερα Παρασκευή συνταξιούχοι βρίσκονται για ακόμη μια φορά στα τραπεζικά υποκαταστήματα που λειτουργούν, για να εισπράξουν την δεύτερη δόση των 120 ευρώ. Είναι το κομμάτι εκείνο των συνταξιούχων που δεν διαθέτει κάρτα ανάληψης μετρητών ώστε να εξυπηρετηθεί από τα ΑΤΜ. Υπενθυμίζεται ότι η τραπεζική αργία έχει παραταθεί έως και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, ενώ το όριο αναλήψεων ημερησίως από τα ΑΤΜ διατηρείται στα 60 ευρώ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ψήφισες ΟΧΙ στο μνημόνιο; Νομίζεις...
10 Ιουλίου 2015 02:01
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΤΩΝ 8 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ... ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟ - ΣΟΚ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ... ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Τελικά το έχει η μοίρα του ελληνικού λαού να τον κυβερνούν άνθρωποι που δεν ξέρουν τίποτα άλλο να πράττουν από το να λένε... «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ». Μπορεί το 62% των Ελλήνων με περήφανο τρόπο και κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, ακόμα και τις πιο αισιόδοξες των στελεχών της κυβέρνησης, να επέστρεψε στα μούτρα του Σόιμπλε, του Ντάισελμπλουμ, της Μέρκελ και της Λαγκάρντ το μνημόνιο των 8 δισεκατομμυρίων, φαίνεται όμως ότι αυτό το ΟΧΙ έχει ήδη πεταχθεί στον κάλαθο των αχρήστων. Είναι η πρώτη φορά που εκλεγμένη κυβέρνηση και μάλιστα της αριστεράς, κλείνει τα μάτια στη λαϊκή ετυμηγορία και αγνοεί το 62% του ελληνικού λαού που της... διεμήνυσε πως δεν συμφωνεί με τη συνέχιση της εφαρμογής μνημονίων και αδιέξοδων πολιτικών που επιβάλλουν οι δανειστές και τα ξένα και εγχώρια συμφέροντα που εκείνοι εκπροσωπούν. Και ήδη, από τις πρώτες κιόλας στιγμές που έγιναν γνωστά τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο, πολλά εκ των οποίων δεν έχουν καμία απολύτως αλλαγή σε σχέση με εκείνα που προέβλεπε το μνημόνιο Γιούνκερ, το οποίο ο λαός απέρριψε με ποσοστό 62%, προκαλούν οργή... Οργή, διότι τα άμεσα μέτρα που θα εφαρμοστούν από την επομένη της ψήφισής τους, θα πλήξουν και πάλι τα εύκολα... θύματα, δηλαδή τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, που θα δουν να αυξάνονται οι τιμές σε βασικά προϊόντα που καθημερινά καταναλώνουν, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στα συσκευασμένα, αλλά και την εστίαση, ενώ οι νησιώτες μας θα νιώθουν τελικά την κατάργηση -έστω και σταδιακά- της φοροαπαλλαγής σε ποσοστό 30%...
Το ερώτημα που καλούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες πλέον να απαντήσουν, μα πάνω απ' όλα η ίδια η κυβέρνηση, είναι το γιατί οδήγησαν έναν ολόκληρο λαό σε δημοψήφισμα, ώστε να απορρίψει -κατά την προτροπή του Αλέξη Τσίπρα- το μνημόνιο των 8 δισεκατομμυρίων του Γιούνκερ. Ποιο το νόημα αυτής της διαδικασίας, από τη στιγμή που στο νέο μνημόνιο υπάρχουν αποσπάσματα και μάλιστα πάρα πολλά από το προηγούμενο, στα οποία δεν έχει αλλάξει ούτε ένα... και; Μήπως, τελικά ο ελληνικός λαός έπρεπε να υποβληθεί αυτές τις μέρες σε ένα απίστευτο... σοκ, ώστε να μπορέσει έτσι μια κυβέρνηση που εξελέγη υποσχόμενη παροχές προς το λαό, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, να καταλήξει να... σώζει τη χώρα, παίρνοντας από τις τσέπες των Ελλήνων από 10- έως... άγνωστο ακόμα πόσα δισεκατομμύρια ευρώ και χρεώνοντας την πατρίδα μας με νέο δάνειο από 51 έως 100 δισεκατομμύρια; Οι ώρες που διανύουμε δεν είναι απλά... πονηρές. Ούτε κρίσιμες. Είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμες. Το Νewsbomb.gr από την πρώτη στιγμή τάχθηκε με σθένος απέναντι στους γερμανοτσολιάδες, στηρίζοντας τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα, προκειμένου να απαγκιστρωθεί ο τόπος και οι πολίτες από τη θηλιά που μας έχουν περάσει στο λαιμό, τα μνημόνια του ΓΑΠ, του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Το γεγονός ότι η πρώτη αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας, σε συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Ελληνες και... τελικά με τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, οδηγούν το λαό και πάλι στη λαιμητόμο της Μέρκελ και του ESM, πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Και κυρίως εκείνους που θα πάρουν την απόφαση να μετατρέψουν σε ΝΑΙ, το υπερήφανο ΟΧΙ άλλα μνημόνια που ψήφισε το 62% των Ελλήνων.
σχολιο.- Γιατι όλα αυτά. Δημοψήφισμα κλεισιμο τραπεζών και δεν τα περναγατε κατευθειαν τα μετρα; Τα μέτρα αυτά ειναι που δεν θα ειχαμε μνημόνια. Μπράβο σας! Αντε τώρα να τελειώσουμε μας υποχρεωσατε σχολιο.- Πρώτη φορά αριστερά ! Ευτυχώς που βγηκε όχι στο δημοψήφισμα δηλαδή στο ναι τι θα δίναμε ; σχολιο.- Καλα για ποια Συμφωνια μιλατε?!?!?! Γιατι δεν λετε για το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ?!?!?!? Ο Τσιπρας μετετρεψε το σκιζω τα μνημονια,σε νεο μνημονιο κ το προχτεσινο ΟΧΙ του λαου,σε ΝΑΙ σε ΟΛΑ.. Προσθεσε το ονομα του διπλα σε Σαμαροβενιζελους κ Γιωργακη.. ΝΤΡΟΠΗ σας πολιτικαντηδες.. σχολιο.- ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΡΑ ΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ . ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ . ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΤΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΕΙΤΕ ΑΘΕΛΑ. ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ !!! ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ - ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ !!!! Ο ΕΝΦΙΑ ΠΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ ?? ΝΑ ΔΩ ΤΟΥΜΠΕΣ ΑΠΟ ''ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ'' ΤΟΥ Κ... ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ . ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ........ σχολιο.- ρε παιδια φωναζετε για μμε που κανουν προπαγανδα και εσεις με αυτο το αρθρο τι κανετε? αυτα ειναι τα μετρα?μενει το εκας αλλα οτι θα τελειωσει το 2019 το καναμε γαργαρα. αυξανετε η εισφορα σε κυριεσ και επικουρικες αλλα οτι θα ειναι αναδρομικα απο το 2011 αλλη μια γαργαρα!!! τα καλσον μην σκισετε μονο σχολιο.- Τι μετρα ειναι αυτα που παιρνει ρε παιδια? Χωρις κουρεμα του χρεους και στην ουσια "κοβει" συνταξεις απο την στιγμη που ανεβαζει την εισφορα στους συνταξιουχους.. Δεν ανεβαινει το ΦΠΑ στα ξενοδοχεια αλλα η εστιαση παει στο 23% δηλαδη μας σκοτωνει, Κριμα αλεξη αλλα περιμεναμε, Καλυτερα εξω απο το ΕΥΡΩ παρα μεσα σαν ΔΟΥΛΟΙ των Δανειστων. Αν ειναι δυνατον, Τζαμπα το δημοψηφισμα Τζαμπα το "ΟΧΙ".. σχολιο.- Σε αυτά θα περιλαμβάνονται φορολογικά μέτρα (πχ νέα έκτακτη εισφορά, αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για επιχειρήσεις) και μέτρα για τις συντάξεις (περιορισμός πρόωρων συντάξεων, εισφορά 6% «υπέρ Υγείας» στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών στους μισθούς των εν ενεργεία υπαλλήλων κλπ)... ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ!!!! ελπιζω να μην το σβησετε ... πειτε την αληθεια..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η απίστευτη ατάκα γιαγιάς σε ΑΤΜ στην Πανόρμου!
09 Ιουλίου 2015 20:15
Ο Παύλος Κοντογιαννίδης έγραψε στην προσωπική του σελίδα κάτι που είπε μια γιαγιά μπροστά στο ΑΤΜ! «..ΚΑΛΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΝΑ ΑΠΊΘΑΝΟ ΝΑ ΕΥΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ..ΣΥΝΕΒΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕΝΑ ΑΤΜ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΟΡΜΟΥ..ΜΙΑ ΓΙΑΓΙΟΥΛΑ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΠΆΡΕΙ ΤΑ 60 ΕΥΡΩ,ΛΕΕΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΛΗΘΟΣ..''Παιδιά μου εγώ έπαιρνα 800 ευρώ σύνταξη ήρθε αυτός ο άχαρος ο Σαμαράς και μου την κατέβασε στα 600 ευρώ και τώρα αυτό το παληκάρι {για τον Τσίπρα} μου δίνει 60 ευρώ την μέρα,δηλαδή 1800 τον μήνα να τοχει καλά ο θεός!!''..απλά ΘΕΑ!!!!» έγραψε χαρακτηριστικά.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βαρουφάκης: Ο Σόιμπλε ήθελε Grexit
Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015, 14:10
Στο καφενείο της Βουλής βρέθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης και επικράτησε το αδιαχώρητο... O Γιάνης Βαρουφάκης κάθισε να πιεί τον καφέ του μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την κρίσιμη διαπραγμάτευση...
O ίδιος, εμφανίστηκε λαλίστατος όταν ρωτήθηκε για τον ρόλο του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις συνεδριάσεις της ευρωομάδας. Όπως ισχυρίστηκε, ο κ. Σόιμπλε είχε πλάνο για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και είχε αποτιμήσει τις συνέπειες ενός Grexit. O πρώην ΥΠΟΙΚ ισχυρίστηκε ακόμη ότι ο κ. Σόιμπλε είχε τον απόλυτο έλεγχο έναντι των υπόλοιπων συνάδελφων του, πλην του Γάλλου ομολόγου του Μισέλ Σαπέν. Πρόσθεσε ότι ο κ. Σόιμπλε θέλει μια Ομόσπονδη Ευρώπη, στην οποία προφανώς η πολιτική διεύθυνση θα βρίσκεται σε γερμανικά χέρια». Κατά τ' άλλα, όπως διαφαίνεται από τον διάλογο του πρώην ΥΠΟΙΚ, ο ίδιος απολαμβάνει τη θέση του «απλού βουλευτή». Μιλώντας στους δημοσιογράφους, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι προτιμά να είναι βουλευτής και να τον λένε Γιάνη. Χαρακτήρισε ως μεγαλειώδες το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ενώ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο η οποία «είναι σιωπηλή και ενεργή...».
Ο διάλογος με τους δημοσιογράφους έχει ως εξής: Δημοσιογράφος: Κύριε υπουργέ… Γιάνης Βαρουφάκης: Δεν είμαι υπουργός. Βουλευτής είμαι.. Δημοσιογράφος: Μια φορά υπουργός πάντα υπουργός Βαρουφάκης: Όχι προτιμώ να είμαι βουλευτής και να με λένε Γιάνη… Δημοσιογράφος: Κεντρίζετε το ενδιαφέρον πάντως των συναδέλφων σας στο ΣΥΡΙΖΑ… Βαρουφάκης: Είμαστε συνάδελφοι και συζητάμε, δεν κλέβω κανένα ενδιαφέρον Δημοσιογράφος: Πως βλέπετε τα πράγματα; Βαρουφάκης: No comments Δημοσιογράφος: Αυτό δεν είναι καλό Βαρουφάκης: Νo comment κανένα σχόλιο. Παρακολουθούμε εναγωνίως τις εξελίξεις Δημοσιογράφος: Εναγωνίως; Βαρουφάκης: Άμα δεν παρακολουθείς εναγωνίως είσαι επικίνδυνος. Δημοσιογράφος: Αυτό που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο θεωρείτε ότι ήταν ένα συν, άσχετα με το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης; Βαρουφάκης: Ουδέν σχόλιο Δημοσιογράφος: Συνάδελφοι σας λένε ότι ήταν μια ιστορική στιγμή η παρουσία του πρωθυπουργού, άνοιξε μια συζήτηση μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο Β…. Δεν έχω την καλύτερη άποψη για το Ευρωκοινοβούλιο. Δεν είναι Κοινοβούλιο. Ένα σώμα που δεν νομοθετεί δεν είναι Κοινοβούλιο Δημοσιογράφος: Πως θα το χαρακτηρίζατε; Βαρουφάκης: Μη Κοινοβούλιο Δημοσιογράφος: Τι περιμένετε; Τι θα έχουμε τη Δευτέρα; Βαρουφάκης…. Καταλαβαίνω τον Τσακαλώτο Είναι φίλος μου. Η συμπαράσταση μου στον υπουργό είναι σιωπηλή και ενεργή. .. Είμαι πίσω του και τον νιώθω.. Δημοσιογράφος: Έχετε μιλήσει με τον πρωθυπουργό αυτές τις μέρες; Βαρουφάκης: Ουδέν σχόλιο Δημοσιογράφος: Θα έχουμε ένα συν ή ένα πλην στο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων Βαρουφάκης: Ουδέν σχόλιο Δημοσιογράφος: Πως είδατε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος; Βαρουφάκης: Επικό και μεγαλειώδες. Δημοσιογράφος: Ψήφισαν όχι για ναι; Βαρουφάκης…..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποθεώθηκε ο Βαρουφάκης στο Ηρώδειο
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015, 02:41
Στο Ηρώδειο βρέθηκε την Πεμπτη το βράδυ ο Γιάνης Βαρουφάκης για να παρακολουθήσει την παράσταση «Avanti Dario» των Σταμάτη Κραουνάκη – Λίνας Νικολακοπούλου. O κόσμος, που αντιλήφθηκε την παρουσία του, τον αποθέωσε κατά την είσοδό του στο θέατρο...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γελάσαμε χθες με αυτή τη φωτο (που δειχνει την Ελλαδα κομματι της Λατινικης Αμερικης να προεξεχει από την Βραζιλια)? Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Σόιμπλε, πρότεινε στον (βορειο)αμερικανό ομόλογό του, να πάρει η ΕΕ το Πουέρτο Ρίκο στην Ευρωζώνη και να δώσει την Ελλάδα στις ΗΠΑ και στο δολάριο. Παραπονέθηκε μάλιστα ότι ο αμερικάνος γέλασε γιατί νόμισε ότι αστειεύονταν. ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ. Κατά τα άλλα, Ναιναίκοι και ευρωπαπαριστές μας τα έχουν πρήξει μη χάσουμε το σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Μου φαίνεται είχε δίκιο ο Δελαστίκ........
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Βαρουφάκης: Χρειάζεται ρητή συμφωνία για το χρέος, ο Γιούνκερ θα μας πουλήσει όπως τον Βενιζέλο
10/7/2015 12.54
Μετά τα εμπόδια που βάζουν στη συμφωνία οι Λαφαζάνης, αριστερή πτέρυγα και Ζωή Κωνσταντοπούλου, το πρόσωπο που προβληματίζει για το τι στάση θα κρατήσει είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Σε συνομιλία με δημοσιογράφους ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε: «Χρειάζεται ρητή δέσμευση των δανειστών για το χρέος τώρα, όχι τον Οκτώβριο που είπε ο Γιούνκερ, γιατί θα μας πουλήσει πάλι όπως πούλησε και τον Βενιζέλο». Επίσης, νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής επί της ουσίας ο Γιάνης Βαρουφάκης παραδέχθηκε με ανάρτησή του στο Twitter ότι η ελληνική πλευρά γνώριζε ότι οι τράπεζες θα έκλειναν αν τελείωνε η παράταση του προγράμματος στις 30 Ιουνίου, χωρίς την ύπαρξη συμφωνίας. Συγκεκριμένα, όταν ο διευθυντής του Think Tank ReDefineEurope τον ρώτησε μέσω Twitter αν αληθεύει η είδηση ότι ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ τον απείλησε λέγοντας του: «Θα κάνουμε τις τράπεζες σας να καταρρεύσουν», ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Αυτό που είπε ήταν: Η άλλη εναλλακτική από την αποδοχή του προηγούμενου προγράμματος ήταν ότι το πρόγραμμα “θα συντριβόταν”, εννοώντας το κλείσιμο των τραπεζών κ.α.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η (ελεεινη) προπαγανδα σχετικα με τις ακυρωσεις στα ξενοδοχεια. Ανδρεαδης (ΣΕΤΕ) και Αγγελοπουλος (Aldemar) σκοπιμως διαδιδουν σεναρια καταστροφης.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Πληγωμενος» ο Βαρουφακης. «Με εφαγε ο Σοιμπλε» δηλωνει τωρα ο τεως υπουργος Οικονομικων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρισμος, η «βαρια βιομηχανια» κραταει! Δεν επιβεβαιωνονται οι δυο «απαισιοδοξοι» που τις τελευταιες μερες βλεπουν βουτια της τουριστικης κινησης. Γαλλοι, Ιταλοι, Γερμανοι, Βουλγαροι και Ρουμανοι ψηφιζουν Ελλαδα. Ελαχιστες οι ακυρωσεις. Σταση αναμονης κρατουν οι Ελληνες.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τραπεζες. Η Λουκα Κατσελη θεωρει ότι μετα από συμφωνια είναι θεμα χρονου να ξανανοιξουν οι τραπεζες. Θα διατηρηθουν όμως περιορισμοι στη διακινηση κεφαλαιων.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στοιχεια ΟΟΣΑ. Ο κατωτατος μισθος στο 45%του μεσου μισθου. Το ποσοστο απασχολησης στην Ελλαδα είναι το χαμηλοτερο μεταξυ των 54 χωρων του ΟΟΣΑ, μολις 50%. Το ποσοστο ανεργιας στην Ελλαδαηταν το υψηλοτερο στον ΟΟΣΑ (25,6% ΤΟ Μαρτιο) και οι τρεις στους τεσσερις ανεργους αναζητουν εργασια για περισσοτερο από ένα χρονο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δραματικα στοιχεια ΕΛΣΤΑΤ. Ενας στους τρεις Ελληνες σε κινδυνο φτωχειας. Το πλουσιοτερο 20%, ηδη από το 2013, ειχε εισοδημα 6,5 φορες μεγαλυτερο από το εισοδημα του φτωχοτερου 20% του πληθυσμου
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεπερασαν τα 4 εκατομμυρια οι προσφυγες που εγκατελειψαν τη Συρια ανακοινωσε χθες η Υπατη Αρμοστια Προσφυγων του ξεφτιλοΟΗΕ. Εξαιτιας του ιμπεριακιστικου αποικιοκρατικου πολεμου των δυτικων αποικιοκρατων και των ισλαμοφασιστων τους. Αλλα αυτό δεν το λεει ο ξεφτιλοΟΗΕ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να δεις που θα βγει καινούργια βερσιόν έκφρασης κι αν μας απαντάει κάποιος σε ερώτηση που του κάνουμε,"Όχι", θα του λέμε: όταν λες Όχι εννοείς όντως Όχι ή Όχι σαν αυτό του δημοψηφίσματος ;
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(σου το 'χουμε πει από τις 25 Ιουνίου)
Είναι προτιμότερο να χάσεις τη δεδηλωμένη απ' το να γίνεις κι εσύ... πόρνη "δηλωμένη"!
‪#‎ΟΧΙ_μέχρι_το_τέλος‬ ‪#‎ΟΛΟΙ_στους_δρόμους
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ - ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!
Η συμφωνία που έφερε σαν πρόταση η κυβέρνηση στην Βουλή αποτελεί μία πλήρη, εξευτελιστική παράδοση στις απαιτήσεις των δανειστών. Ένα νέο βαθιά αντιδραστικό και αντιλαϊκό νέο μνημόνιο. Σκληρά αντιασφαλiστικά μέτρα, φορολεηλασία χωρίς τέλος, διατήρηση και επέκταση της φτώχιας για την εργατική τάξη, συντριβή των μικρομεσαίων στρωμάτων και των αγροτών, μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των υποδομών και δικτύων. Οι υποσχέσεις για «άνοιγμα της συζήτησης για ελάφρυνση του χρέους» και το «επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ» αφενός δεν αποτελούν παρά το αναγκαίο φύλο συκής για το πέρασμα του νέου μνημονίου και αφετέρου αν και όσο υπάρξουν δεν θα είναι παρά κίνητρα για το κεφάλαιο και τις δουλειές του. Για την εργατική τάξη και τον λαό φτώχια, μισθοί πείνας εργοδοτική τρομοκρατία, κοινωνική καταστροφή. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρά σε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Υπεξαιρεί το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού μετατρέποντάς το σε μια συμφωνία ίδια αν όχι ακόμα χειρότερη από αυτή που καταψηφίστηκε πανηγυρικά. Κανένα επιχείρημα καμιά δικαιολογία ότι ο κόσμος «δεν ήθελε την ρήξη» δεν ευσταθεί Ο λαός ψήφισε ΟΧΙ με τις τράπεζες κλειστές και το παγκόσμιο σύστημα να έχει πέσει πάνω του ότι το ΟΧΙ σημαίνει ρήξη και grexit. Είναι ντροπή για την κυβέρνηση να φορτώνει στον λαό τις επιλογές της. Μπορούμε να σταματήσουμε το νέο μνημόνιo! Μετά το σαρωτικό ΟΧΙ, όλες οι δυνάμεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος και οι μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς μπορούν και πρέπει να υψώσουν το ανάστημά τους για να μην ψηφιστεί η συμφωνία και σε κάθε περίπτωση να μην εφαρμοστεί. Η ώρα της ευθύνης έφτασε. Κάθε άμεση ή έμμεση στήριξη ή ανοχή στην συμφωνία, ρίχνει νερό στον μύλο του μαύρου μετώπου κεφαλαίου ΕΕ-ΔΝΤ. Οι τρομοκράτες της ΕΕ και του ΔΝΤ, της ελληνικής ολιγαρχίας και των ΜΜΕ, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛΛ θα εισπράξουν ένα νέο πιο βαθύ, πιο ταξικό, πιο συνειδητό ΟΧΙ της ρήξης, με απεργίες, διαδηλώσεις, μαζικό ξεσηκωμό! Αντικειμενικά στην ημερήσια διάταξη μπαίνει το ζήτημα μιας άλλης αριστεράς. Μιας αριστεράς, της ρήξης και όχι των συμβιβασμών και των υποχωρήσεων, που θα τιμήσει το «ΟΧΙ του ελληνικού λαού». Ικανής να τραβήξει την μάχη με τους οικονομικούς δολοφόνους της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου μέχρι το τέλος, μέχρι την δικαίωσή της. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία ψήφισαν ΟΧΙ για να διώξουν οριστικά και αμετάκλητα το «μαύρο μέτωπο» από τη ζωή τους. Όποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τη θέληση του λαού πολύ σύντομα θα θερίσουν θύελλες.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την προηγούμενη βδομάδα ο κόσμος ήταν σιωπηλός, σκεφτικός και φοβισμένος. Φτάνοντας στην κάλπη έσπασε τα δεσμά του φόβου, όρθωσε ανάστημα και το ΟΧΙ που είπε ήταν ΟΧΙ στη ζωή που έζησε ως τώρα και στην προοπτική να συνεχίσει να ζει έτσι και σαφώς χειρότερα αυτός και τα παιδιά του. Δεν ήταν πράξη αγάπης για τον Τσίπρα -αν και πολλοί του χρέωναν μια λεβεντιά που ήθελαν να μην διαψευστεί-, αλλά πράξη αγάπης προς τον εαυτό τους. Ψήφος συμφέροντος, ταξική ψήφος. Ο κόσμος έκανε ένα άλμα. Δεν υπέκυψε στην "ασφάλεια" της θέσης του δούλου. Με γνώση των δυσκολιών μπήκε στην "ανασφάλεια" της αυτοδιάθεσης. Ανοιξε ένα ρήγμα βαθύ, το έβλεπες όλη τη βδομάδα μετά τις εκλογές. Τώρα ο κόσμος μιλούσε ψύχραιμα με πολλά ερωτηματικά αλλά με τον τσαμπουκά που πυροδότησε η απόφασή του για ΟΧΙ και τροφοδοτούσε η ξεφτίλα της συνεχιζόμενης διαπραγμάτευσης. Πρώτη φορά το να φύγουμε το έλεγαν τόσοι πολλοί και το άκουγαν με σοβαρότητα ακόμη περισσότεροι. Πρώτη φορά γι' αυτό που έλεγα δεν χρειαζόταν να επιχειρηματολογώ με τις ώρες. Πρώτη φορά ένιωθα πως αυτό που παλεύω απλώνεται σαν πυρκαγιά, πως μπορεί να γίνει άμεσα σε πραγματικό χρόνο -και οχι σε ιστορικό, κάποτε- πλειοψηφικό ρεύμα. Κρίμα που για άλλη μια φορά η επίσημη αριστερά βρέθηκε πίσω από τη διάθεση του κόσμου. Κρίμα που επέλεξε να κοντύνει το ΟΧΙ της Κυριακής με την κοπτοραπτική της συνεννόησης με τον εχθρό. Το ΟΧΙ όμως είναι εκεί ψηλό, περήφανο, αδιαπραγμάτευτο. Χρέος δικό μας να το μπολιάσουμε με τους στόχους της ρήξης. ΤΩΡΑ. Να γεμίσουμε τους τοίχους και τους δρόμους της Αθήνας με τα άμεσα αιτήματα διεκδίκησης. Υπάρξει δεν υπάρξει συμφωνία και σε αντιδιαστολή με την αριστερά της διαπραγμάτευσης ΠΡΕΠΕΙ να καταγραφεί δυναμική κι ελπιδοφόρα η αριστερά που ταυτίζει τις τύχες και το συμφέρον της με το συμφέρον του λαού. Η αριστερά που αναγνωρίζει την κρίσιμη στιγμή και δεν την παραβλέπει. Η αριστερά του ΟΧΙ ως το τέλος. Αυτή η "μικρή" αριστερά, η μεγάλη. ‪
#‎ΟΧΙ_μέχρι_το_τέλος‬ ‪#‎ΟΛΟΙ_στους_δρόμους
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ : "ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ - ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ ( Ζαν Πολ - Σατρ )
ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟ "ΣΑΡΑΓΙΕΒΟ" (!!!) - Η "ΣΙΔΗΡΑ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ" ( ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ "BILD" ) ΤΟ ¨ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ¨ ΡΑΪΧ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ - ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΟΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΒΑΓΔΑΤΗ" ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΤΗΝ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ! - ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ "ΠΡΩΗΝ" ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ! ΣΦΙΓΓΕΙ Η ΤΑΝΑΛΙΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ! "TYXAIA" THN ΩΡΑ ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ ΤΟ "ΝΕΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" ΤΗΝ ΠΕΜΤΗ "8 : 30΄" π.μ. ( "AB DONNERSTAG 9.30 MEZ WIRD AN GRIECHENLAND ZUREUCKGESCHOSSEN" ! - ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΪΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ 1ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1939 Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ "ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΕΙ" ΤΑ ΠΥΡΑ "ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ" ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ - ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο ΧΙΛΤΕΡ ΣΤΟ "ΡΑΪΧΣΤΑΓΚ" - ΨΕΥΔΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ "ΑΝΤΕΠΕΔΩΣΕ" ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ - ΠΥΡΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ Β΄Π.Π. ! -
ΣΗΜΕΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ "ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ" ΤΗΝ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ - ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ "12/7" ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣΕΙ ΣΕ "ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ" ΟΛΕΣ ΤΙΣ "ΧΩΡΕ - ΜΕΛΗ" ΤΟΥ ΝΕΟΥ "ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ" - ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ "ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ" ) - ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ (;;;) - ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΑΝ Τ Ρ Ι Σ ΦΟΡΕΣ ( Α΄Π.Π. -+ Β΄ Π.Π. ΚΑΙ ΤΟ 1999 "ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΑ"¨ ΣΤΙΣ "ΔΟΚΙΜΕΣ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΝ "Γ' Π.Π." ΜΕΤΑ ΤΗΝ "ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ" ) ΚΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ - ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ & ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ "ΠΡΩΗΝ" ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ - ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ "ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ"- ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΕΝΤΡΟ - ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ "ΕΝΩΣΗΣ" (ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ). ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ / ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ - ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΧΩΡΑ ( ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ) ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΠΡΙΝ 15 ΧΡΟΝΙΑ - ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ "ΛΥΠΗ" ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΙ .΄.. "ΣΕΡΒΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ" ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ - ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ! ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ "ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟΝ Β΄ Π.Π. ! ΕΠΕΙΔΗ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ !
ΤΟ 2007 ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΓΚΑΙΤΕ - ΤΟΥ ΣΙΛΕΡ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΣΟΪΜΠΛΕ & ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ" - ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 5000 ΑΜΑΧΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΒΟΜΑΔΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ "ΠΑΝΤΣΕΒΟ" ΤΟ 1999 ΑΠΟ ΤΗΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ LUFTWAFFE" ! ΜΕ ΤΗΝ "ΣΥΣΤΑΣΗ" : ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ "ΝΑΤΟ " ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ "ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ" ! Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ - ΑΛΛΑ "ΣΥΜΜΑΧΙΚΟΣ" !!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η "πρώτη φορά αριστερά" οδηγεί τη χώρα στην ανάπτυξη
Η ερώτηση του δημοψηφίσματος ήταν σαφής, όπως κι η απόφαση του λαού! Σας φτάνουν τα μέτρα ή θέλετε κι άλλα; - ΝΑΙ μας φτάνουν - ΟΧΙ θέλουμε κι άλλα!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν άξιζε στον Αλέξη να γίνει Γιωργάκης...
Στην Ιταλία μας έχουν πάρει στο ψιλό... Σκέφτεται κι ο Ρέντζι το δημοψήφισμα αλά Τσίπρα... για να αποδείξει ότι και στην Ιταλία αποφασίζει ο λαός! Τι συνέβη στην Ελλάδα; ΝΑΙ: Θέλω να μείνω στην ΕΕ ΟΧΙ: Δεν θέλω να βγω από την ΕΕ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρε Λαφαζάνη... ψάχνεις για μαλάκες; Διαφωνεί με το 3ο Μνημόνιο, αλλά δεν παραιτείται ο Λαφαζάνης...
Τη διαφωνία του εφ” όλης της ύλης εξέφρασε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αλλά δεν πρόκειται να παραιτηθεί προκειμένου να μην προκαλέσει προβλήματα στην κυβέρνηση. Αυτό αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ και του πολιτικού συντάκτη Γιάννη Φασουλά. Ωστόσο νεώτερες πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την ΕΡΤ, στο δελτίο των 12, αναφέρουν ότι ο κ. Λαφαζάνης δεν πρόκειται να υπογράψει υπέρ της πρότασης. Στη συνεδρίαση της Κ.Ο. είπε ότι η πρόταση δεν συνάδει με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εθνική γραμμή χαράζει το δημοψήφισμα, όχι 5 πολιτικοί αρχηγοί!
Και έτσι κάπως αναδεικνύεται ο "Τσιπρανδρέου"- Γιώργος Παπανδρέου εννοείται...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η κυβέρνηση υιοθετεί την πρόταση που απορρίφθηκε από το δημοψήφισμα!!!
Μηπως ο Τσιπρας ηθελε να βγει το ΝΑΙ στο δημοψηφισμα και δεν του βγηκε;