Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Τεταρτη 1 Ιουλιου 2015


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ για το ΟΧΙ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ
Πέμπτη 2/7/2015 στις 7 μμ στα Προπύλαια
ΟΧΙ στους εκβιασμούς Ε.Ε.-ΔΝΤ στη νέα συμφωνία-μνημόνιο στο χρέος, την ευρωζώνη, την Ε.Ε. Συνέντευξη τύπου: Πέμπτη 2/7/2015 στις 12.30 μμ στα γραφεία του ΤΕΕ (Νίκης, 1ος όροφος)
Συμμετέχουν: ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή) ΜΑΡΣ (Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση) Κίνημα «Δεν Πληρώνω»
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοσκόπηση για το δημοψήφισμα: Μπροστά το «όχι», ακόμα και με κλειστές τράπεζες
1/7/2015
Σημαντική μεταστροφή των ψηφοφόρων ως προς την επιλογή τους στο δημοψήφισμα της Κυριακής μετά το κλείσιμο των τραπεζών καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας ProRata για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών. Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα (και με αναγωγή του ποσοστού σε αυτούς που δηλώνουν ότι θα προσέλθουν στις κάλπες), πριν κλείσουν οι τράπεζες το «όχι» ήταν μπροστά με 57%, έναντι 30% του «ναι» και 13% του «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ». Μετά το κλείσιμο των τραπεζών η ψαλίδα έχει κλείσει αισθητά, αν και το «όχι» προηγείται και πάλι με 46%, έναντι 37% του «όχι» και 17% του Δεν ξέρω/Δεν απαντώ». Το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας, πάντως, δίνει ποσοστό 54% στο «όχι» και 33% στο «ναι».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παθιασμένος Γκρίλο: Την Κυριακή θα είμαι στην Αθήνα για να στηρίξω το ΌΧΙ
1/7/2015
Ο ιδρυτής και επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο, γνωστοποίησε απόψε μέσω Διαδικτύου ότι πρόκειται να βρίσκεται στην Αθήνα την ερχόμενη Κυριακή για να στηρίξει το «Όχι» στο δημοψήφισμα. «Την Κυριακή και την Δευτέρα θα είμαι στην Αθήνα με εκπροσώπους του Κινήματος Πέντε Αστέρων. Απευθύνω έκκληση: όλοι στην Αθήνα, η εξουσία στον λαό και όχι στις τράπεζες» έγραψε ο Ιταλός πολιτικός. «Θα εκφράσουμε όλη την συμπαράσταση του κινήματός μας στους έλληνες πολίτες σε αυτή την στιγμή Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο Γκρίλο. «Η τελευταία λέξη ανήκει στους πολίτες και ο ελληνικός λαός θα λάβει την απόφαση που θεωρεί πιο σωστή ανάμεσα στην συνέχιση της λιτότητας που επέβαλαν οι γραφειοκράτες και οι τραπεζίτες και στην ανάκτηση της κυριαρχίας τους. Θα ειδωθούμε στην Αθήνα, στο Σύνταγμα!», γράφει στο Twitter ο Μπέπε Γκρίλο. Τόσο ο συντονιστής του κόμματος «Αριστερά-Οικολογία-Ελευθερία», Νικόλα Φρατοιάνι, όσο και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Στέφανο Φασίνα ανακοίνωσαν ότι θα μεταβούν στην Αθήνα προς υποστήριξη του «Όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε ιστορικό χαμηλό η ανεργία στη Γερμανία
Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015, 14:47
Σταθερό στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο του 6,4% διατηρήθηκε τον Ιούνιο το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την ομοσπονδιακή υπηρεσία εργασίας, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 1.000 άτομα, στα 2,786 εκατομμύρια. Σημειώνεται ότι το ποσοστό της ανεργίας διατηρήθηκε για τέταρτο συνεχή μήνα αμετάβλητο, στα χαμηλότερα επίπεδά του από την επανένωση της Γερμανίας το 1990.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Σε χαμηλό επταετίας η ανεργία στη Βρετανία Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015 10:03 Νέα μείωση κατέγραψε το ποσοστό των ανέργων στη Βρετανία το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 35.000 στα 1,83 εκατομμύρια ή στο 5,5% του ενεργού πληθυσμού. Πρόκειται για το χαμηλότερο σημείο στο οποίο βρίσκεται ο δείκτης ανεργίας εδώ και επτά χρόνια. Ο αριθμός των απασχολούμενων αυξήθηκε στα 31,1 εκατομμύρια, ενώ ετήσια αύξηση 2,2% σημείωσε και ο μέσος μισθός στη χώρα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέο ρεκόρ σημείωσε η ανεργία στη Γαλλία
25/7/2014
Ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία αυξήθηκε και πάλι τον Ιούνιο, για όγδοο συνεχόμενο μήνα, καταγράφοντας νέο ρεκόρ αφού έφτασαν στα 3.398.000, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας. Αν συμπεριληφθούν και τα υπερπόντια εδάφη, ο αριθμός όσων αναζητούν εργασία και δεν έχουν καμία απολύτως δραστηριότητα έφτασε τον Ιούνιο τα 3,66 εκατομμύρια (αύξηση +0,3%). Οι άνεργοι που ωστόσο απασχολήθηκαν προσωρινά ανέρχονται στα 5,04 εκατομμύρια (5,34 μαζί με τα υπερπόντια εδάφη), αριθμός που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για τη Γαλλία. Το υπουργείο Εργασίας διαβεβαίωσε πάντως ότι οι προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια "επέτρεψαν να περιοριστεί" η αύξηση της ανεργίας. Από τον Μάιο του 2012, όταν δηλαδή εξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας ο Φρανσουά Ολάντ, 474.000 άνθρωποι προστέθηκαν στους κατάλόγους των ανέργων χωρίς καμία εργασιακή δραστηριότητα, έστω προσωρινού χαρακτήρα. Το ποσοστό ανεργίας της Γαλλίας ανέρχεται στο 10,1% και είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό της γειτονικής Γερμανίας, που φτάνει μόλις το 5,1%
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο ρεκόρ του 13,4% τον Νοέμβριο η ανεργία στην Ιταλία
8/1/2015
Το ποσοστό της ανεργίας στην Ιταλία ανήλθε τον Νοέμβριο σε νέα επίπεδα ρεκόρ τόσο στον ενεργό πληθυσμό (13,4%) όσο και στους νέους (43,9%), σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από το εθνικό ινστιτούτο στατιστικής της Ιταλίας (Istat). Με 13,4%, το ποσοστό ανεργίας τον Νοέμβριο είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από τότε που καθιερώθηκε στην Ιταλία η κατάρτιση μηνιαίων στατιστικών στοιχείων (2004) και τριμηνιαίων (1977). Το ποσοστό αυξήθηκε κατά 0,2% σε σχέση με τον Οκτώβριο και κατά 0,9% σε ένα χρόνο. Είναι επίσης ανώτερο των προβλέψεων των οικονομολόγων (13,1%). Στους νέους ηλικίας 15 έως 24 ετών το ποσοστό ανεργίας ανήλθε επίσης σε νέο ρεκόρ, 43,9%, καταγράφοντας αύξηση 0,6% σε ένα μήνα και 2,4 μονάδες σε ένα χρόνο. Ο αριθμός των ανέργων της ηλικιακής αυτής ομάδας ανέρχεται σε 729.000.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ισπανία: Μειώθηκε η ανεργία τον Μάιο στην Ισπανια
2/6/2015
Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στην Ισπανία μειώθηκε για τέταρτο συνεχή μήνα τον Μάιο και με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί ποτέ για τον συγκεκριμένο μήνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, αν και σχεδόν ένας στους τέσσερις Ισπανούς παρέμενε χωρίς δουλειά. Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 2,7% τον Μάιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς 117.985 λιγότερα άτομα εγγράφηκαν ως άνεργοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης που ανακοινώθηκαν, 4.215.000 Ισπανοί είναι χωρίς δουλειά. «Η οικονομική ανάκαμψη στην Ισπανία δεν είναι κυκλική αλλά δομική» δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι σχολιάζοντας τα στοιχεία και επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση ότι τουλάχιστον 20 εκατ. άτομα θα καταγράφονται ως εργαζόμενοι έως το 2019, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Το ποσοστό της ανεργίας το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, παρέμεινε στο 23,8%.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοψήφισμα 2015 - Τι δείχνει η πρώτη επίσημη δημοσκόπηση για το αποτέλεσμα
01 Ιουλίου 2015 10:32
Λίγες μόνο ημέρες απομένουν για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που προκήρυξε η ελληνική κυβέρνηση και η πρώτη δημοσκόπηση είναι γεγονός. Σύμφωνα με έρευνα της ProRata, που δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών», πριν το κλείσιμο των τραπεζών το 57% δήλωνε «όχι» στην πρόταση των θεσμών, το 30% «ναι», ενώ ποσοστό 13% «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Μετά το κλείσιμο των τραπεζών το ποσοστό του «όχι» είναι στο 46%, το 37% λέει «ναι» στην πρόταση των θεσμών, ενώ 17% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Στο ερώτημα «θεωρείτε σωστή ή λανθασμένη την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει σε δημοψήφισμα για την έγκριση ή την απόρριψη της πρότασης των θεσμών», το 50% τη θεωρεί σωστή, το 38% λανθασμένη, το 7% ούτε σωστή ούτε λανθασμένη και το 5% δεν ξέρει/δεν απαντά. Το 86% δηλώνει ότι θα προσέλθει στην κάλπη για να ψηφίσει στο δημοψήφισμα, το 8% λέει ότι δεν θα προσέλθει και το 6% «δεν ξέρει/δεν απαντά».
Ανάλογα με την κομματική τους τοποθέτηση, βάσει της ψήφου του Ιανουαρίου του 2015, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ λένε σε ποσοστό 77% «όχι» και 15% «ναι». Στη ΝΔ το 65% απαντά «ναι» και 22% «όχι», στο Ποτάμι 68% «ναι» και 21% «όχι», στο ΚΚΕ 57% «όχι» και 20% «ναι», στους ΑΝ.ΕΛ. 60% «όχι» και 31% «ναι», στο ΠΑΣΟΚ 65% «ναι» και 21% «όχι» και στη Χρυσή Αυγή 80% «όχι» και 20% «ναι». Οι επιχειρηματίες σε ποσοστό 33% λένε «ναι» στην πρόταση των θεσμών, το 46% λέει «όχι» και το 21% «δεν ξέρει/δεν απαντά». Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα σε ποσοστό 37% λένε «ναι», 50% λένε «όχι», 13% «δεν ξέρω / δεν απαντώ». Οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα σε ποσοστό 29% λένε «ναι», 56% λένε «όχι», 15% «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα σε ποσοστό 41% λένε «ναι», 45% «όχι», 14 «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Οι συνταξιούχοι του δημοσίου σε ποσοστό 43% λένε «ναι», 46% «όχι», 11% «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε ποσοστό 32% λένε «ναι», 52% λένε «όχι», 16 «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Οι άνεργοι σε ποσοστό 23% λένε «ναι», 62% λένε «όχι» και 15% «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Τέλος, νοικοκυρές σε ποσοστό 34% λένε «ναι», 41% «όχι», 25% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Οδύσσεια των συνταξιούχων
Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015, 08:04
Το αδιαχώρητο επικρατεί στα περισσότερα από τα 1.000 επιλεγμένα υποκαταστήματα τραπεζών σε όλη την Ελλάδα, τα οποία άνοιξαν το πρωί της Τετάρτης προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτα αναλήψεων ή χρεωστική. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν έλειψαν οι λιποθυμίες ηλικιωμένων (Πάτρα, Λαμία, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη). Στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Καλλιθέα υπάλληλοι μοίρασαν νερό και χυμούς στους συνταξιούχους, καλώντας τους να επιδείξουν υπομονή. Στα κατά τόπους υποκαταστήματα βρίσκονται και δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες παρακολουθούν διακριτικά και επεμβαίνουν σε όσες περιπτώσεις παρατηρείται ένταση. Οι δικαιούχοι σχημάτισαν ουρές πολλών μέτρων προκειμένου να πάρουν τα 120 ευρώ από τα γκισέ και ήδη οι πρώτοι συνταξιούχοι έλαβαν το συγκεκριμένο ποσό.
Αλφαβητική σειρά και χαρτάκια προτεραιότητας
Ουρές πολλών μέτρων σχηματίστηκαν έξω από τα υποκαταστήματα τραπεζών τα οποία εξυπηρετούν όσους συνταξιούχους δεν έχουν κάρτα αναλήψεων ή χρεωστικήΌπως έγινε γνωστό, όσοι λαμβάνουν σύνταξη από τον ΟΑΕΕ θα πρέπει να προσέρχονται στα κατά τόπους υποκαταστήματα μετά τις 11.00, προκειμένου να λάβουν τα χρήματά τους. Συνταξιούχοι άλλων ταμείων (εκτός του ΙΚΑ) που μίλησαν στο zougla.gr τόνισαν ότι η σύνταξή τους δεν πιστώθηκε και ενημερώθηκαν από τους υπαλλήλους ότι θα πρέπει να προσέλθουν στα υποκαταστήματα αργότερα ή αύριο το πρωί. Με αλφαβητική σειρά εξυπηρετούν οι τράπεζες Εθνική, Alpha και Eurobank, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς με σειρά προτεραιότητας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, περίπου 1 εκατ. συνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη μέσω λογαριασμών της θα εξυπηρετηθούν ως εξής: A-I Tεταρτη, Κ-Μ Πεμπτη, Ν-Ω Πρασκευη Για τα ΑμεΑ έχει ληφθεί ειδική μέριμνα και θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα όλες τις παραπάνω ημέρες, ανεξαρτήτως επωνύμου.
«Δεν ενημερωθήκαμε»
Συνταξιούχοι που μίλησαν στο zougla.gr ανέφεραν ότι δεν ενημερώθηκαν για τον συγκεκριμένο περιορισμό (αλφαβητική σειρά), ενώ άλλοι ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να φύγουν μέχρι να εισπράξουν τα 120 ευρώ. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στην επαρχία (Ξάνθη), όπου πολλοί συνταξιούχοι κατέβηκαν από τα χωριά τους προκειμένου να κάνουν ανάληψη και μαθαίνουν ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι για να λάβουν τη σύνταξή τους θα πρέπει να προσέλθουν στις τράπεζες με την αστυνομική τους ταυτότητα ή με άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο, ενώ μπορούν να εξυπηρετηθούν κανονικά οι συνδικαιούχοι των λογαριασμών και όσοι έχουν εξουσιοδοτηθεί. Σε όσες τράπεζες είναι ανοικτές βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για άμεση έκδοση χρεωστικών καρτών, ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να προβαίνουν σε αναλήψεις μετρητών μέσω ΑΤΜ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απεγνωσμένο μήνυμα Έλληνα φοιτητή από το εξωτερικό: "Μας άφησαν χωρίς λεφτά"
Ένα μήνυμα στα κέντρα λήψης αποφάσεων , έστειλε ο Έλληνας φοιτητής Φίλιππος Γκιντώνης, που σπουδάζει στην Ιταλία μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook. Ο νεαρός φοιτητής , λέει πως δεν έχουν καμία ενημέρωση από την ελληνική πλευρά και δεν μπορούν να κάνουν χρήση των καρτών τους, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να επιστρέψουν ακόμα και στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι πως στέλνει μήνυμα να διορθώσουν άμεσα τα χάλια και την απόγνωση που έχουν φέρει τους Έλληνες του εξωτερικού: «Εμείς, οι Έλληνες του εξωτερικού, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ...Μέχρι χθες το μεσημέρι είχαμε τη δυνατότητα με ενημέρωση που είχαμε από τις Ελληνικές Τράπεζες ότι μπορούμε να κάνουμε χρήση των καρτών μας. ΣΉΜΕΡΑ, μερικές ώρες μετά, χωρίς καμία ενημέρωση προσπαθούμε να κάνουμε χρήση της κάρτας μας και στη διαδικασία πληρωμής μας βγάζει ERROR...με άλλα λόγια δεν έχουμε χρήματα να κινηθούμε ενώ υποτίθεται ότι ΔΕΝ θα είχαμε κανένα πρόβλημα...ακόμα και εισιτήρια να θέλουμε να βγάλουμε για Ελλάδα δεν μπορούμε....!!! Εεε λοιπόν ξέρετε κάτι εκεί στα κέντρα λήψης αποφάσεων??? Εσείς είστε το ERROR...διορθωθείτε και διορθώστε τα χάλια....και γρήγορα!»
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πύργος: Καταδικάστηκε γιατρός για το θάνατο γυναίκας μετά από δάγκωμα φιδιού
Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015, 11:42
Ποινή δύο ετών με αναστολή επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας στον ένα από τους δύο γιατρούς που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ως υπαίτιο για τον θάνατο της 52χρονης Ευσταθίας Κανελλοπούλου από τον Ελαιώνα. Τη γυναίκα στις 9-3-2009 είχε δαγκώσει φίδι ενώ μάζευε χόρτα και για το λόγο αυτό μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τους συγγενείς της στο Νοσοκομείο του Πύργου για την παροχή των αναγκαίων ιατρικών υπηρεσιών. Αρχικά εισήχθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όπου ασχολήθηκε με το περιστατικό ο ένας εκ των κατηγορούμενων γιατρών και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου όπου την ευθύνη του περιστατικού ανέλαβε ο δεύτερος από τους κατηγορούμενους. Όμως σε καμία φάση της νοσηλείας της στο Νοσοκομείο του Πύργου δεν της χορηγήθηκε ο προβλεπόμενος για την αντιμετώπιση της δηλητηρίασης που προκαλείται από δάγκωμα φιδιού αντιοφικός ορός, με αποτέλεσμα τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της γυναίκας. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα άρχισε να εμφανίζει όλα τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από δάγκωμα φιδιού, δηλαδή οίδημα στο σημείο του δαγκώματος που ήταν στο αριστερό κάτω άκρο και επεκτάθηκε ταχύτατα σχεδόν σε όλο το πόδι, διάρροιες, εμέτους, έντονους πόνους στην κοιλιά, κατακόρυφη πτώση του αριθμού των αιμοπεταλίων, του αιματοκρίτη κ.α. Παρά την δραματική αυτή επιδείνωση ο συγκεκριμένος ορός δεν της χορηγήθηκε μολονότι υπήρχε διαθέσιμος στο Νοσοκομείο, προφανώς διότι δεν αξιολογήθηκαν σωστά τα συμπτώματα που εμφάνιζε. Αργά τη νύχτα η γυναίκα έπεσε σε κώμα και τότε μεταφέρθηκε με καθυστέρηση στο Ρίο όπου εκεί οι γιατροί αντιλήφθηκαν αμέσως την βαρύτητα του περιστατικού και της χορήγησαν ταχύτατα αντιοφικό ορό, αφού προηγουμένως επικοινώνησαν με το Εθνικό Κέντρο Δηλητηριάσεων στην Αθήνα. Δυστυχώς όμως ήταν πολύ αργά για την άτυχη γυναίκα αφού είχαν περάσει πάρα πολλές ώρες από τότε που την δάγκωσε το φίδι και είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος... Η κόρη της άτυχης γυναίκας Ευδοκία Κανελλοπούλου έκανε λόγο για «δικαίωση» της οικογένειάς της από την ελληνική δικαιοσύνη με την απόφαση που εξέδωσε ενώ μίλησε για ένα μαρτυρικό θάνατο της μητέρας της. «Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για την οικογένειά μου. Νιώθουμε δικαίωση για την απόφαση του δικαστηρίου που καταδίκασε τον υπαίτιο για τον βασανιστικό θάνατο της μητέρας μου».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ονειρο της ευημεριας της Ευρωπης πεθαινει στην Ελλαδα γραφουν οι Financial Times
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εντος Σενγκεν. Η Δανια επαναφερει συνοριακους ελεγχους στα χερσαια συνορα
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Οι γιαγιάδες – τσιλιαδόροι στα ΑΤΜ του MEGA ήταν από άλλη εποχή – Το “μεγάλο” κανάλι που κάνει μεγάλες μ@@@κιες
Δημοσιεύθηκε: 01/07/2015 16:15
Τα συστημικά κανάλια πανικοβάλλουν τον κόσμο Το Mega εχθές στο ρεπορτάζ του κεντρικού του δελτίου συμπεριέλαβε στο βίντεο του για τις ουρές στα ΑΤΜ λόγω capital controls μία φωτογραφία όπου εμφανίζονται δύο γιαγιάδες να κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ. Η μία γιαγιά κάνει την ανάληψη και η άλλη κρατάει τσίλιες… για να προστατέψει την πρώτη από τυχόν τσαντάκια. Μόνο που αν κάποιος κάνει μία αναζήτηση στο google θα διαπιστώσει ότι αυτή η φωτογραφία είναι από το εξωτερικό (από την Νοτιο Αφρικη συγκεκριμενα και είναι φωτο από το 2012) και όχι μόνο αυτό, κυκλοφορεί παντού στο διαδίκτυο τουλάχιστον από το 2012.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο μαύρο μέτωπο του ΝΑΙ η ΓΣΕΕ! Ντροπή!
Ανακοίνωση της Εργατικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Εκτός από εργοδοτικός-κρατικός και υποταγμένος, ο συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ είναι και άκρως επικίνδυνος για τα εργατικά συμφέροντα Σε μια μνημειώδη και κατάπτυστη ανακοίνωση-απόφασή της για τις πολιτικές εξελίξεις και το δημοψήφισμα, η ΓΣΕΕ τάσσεται υπέρ του ΝΑΙ, μαζί με τον ΣΕΒ, τις υπόλοιπες εργοδοτικές οργανώσεις και σύσσωμη βέβαια την μεγάλη εργοδοσία, τις πολυεθνικές και τους ομίλους. Χέρι-χέρι με τους Γιούνκερ, Σόϊμπλε, Μέρκελ. Την ώρα που η εργοδοσία ξεσαλώνει με λοκ-άουτ, παύση πληρωμών μισθοδοσίας και ωμούς εκβιασμούς στους εργαζόμενους για να μην ψηφιστεί το «Όχι», η εν λόγω ανακοίνωση-απόφαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ, αποτελεί αντιγραφή και επανάληψη των ανακοινώσεων των μνημονιακών δυνάμεων του μαύρου μπλοκ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ποταμιού! Στην απόφασή της η ΓΣΕΕ ορκίζεται στην ΕΕ, αυτή τη λυκοσυμμαχία των πολυθενικών, το επιτελείο της αντεργατικής επίθεσης. Ορκίζεται στο ευρώ, το νόμισμα της λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης των λαών και των εργαζομένων της Ευρώπης. Η ΓΣΕΕ, αποκαλύπτοντας για άλλη μια φορά το ρόλο της, παίρνει σαφή ταξική θέση: με την εργοδοσία, τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Κόντρα στα συμφέροντα, τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης. Στέκεται απέναντι από τον κόσμο της δουλειάς. Όπως επισημαίνουν πολλά χρόνια τώρα οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος και η ανατρεπτική Αριστερά, αυτός ο συνδικαλισμός του κοινωνικού εταιρισμού έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από τις ανάγκες των εργαζομένων, από την ανάγκη της οργάνωσης των αγώνων και της πάλης για την ανατροπή της βάρβαρης αντεργατικής επίθεσης. Καλούμε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη τους στον υποταγμένο συνδικαλισμό και στα φερέφωνα των εργοδοτών και των ταξικών μας αντιπάλων, με όποια σφραγίδα και όνομα και αν εμφανίζονται.
Η τάξη μας, οι εργαζόμενοι και οι νέοι, οι άνεργοι και οι απόμαχοι της δουλειάς θα πουν για άλλη μια φοράένα μεγάλο ΌΧΙ σε όλα τα μνημόνια, όπως έκαναν με τους μεγάλους και σκληρούς αγώνες τους τα τελευταία 5 χρόνια. Διαφορετικό από το μισό και ταλαντευόμενο της κυβέρνησης. Θα πουν-και στις 5 Ιουλίου-ένα ένα περήφανο, ταξικό και μαχητικό ΌΧΙ: • Όχι στα βάρβαρα και κανιβαλικά μέτρα-προτάσεις-συμφωνίες ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ • Όχι στα αντιλαϊκά μέτρα-προτάσεις και συμφωνίες της κυβέρνησης • Όχι στο χρέος, την ΕΕ και το ΔΝΤ, στη βαρβαρότητα. • Ναι στους μεγάλους ανατρεπτικούς αγώνες για ρήξη με το κεφάλαιο, για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν και αξίζουμε.
Εργατική Επιτροπή του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 1/7/2015
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε αυτή την έρευνα, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία ερευνητικής ομάδας φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος Πολιτικής Ανάλυσης του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το αποτέλεσμα δεν προέρχεται από σταθμισμένο δείγμα και εκφράζει μόνο τους χρήστες του διαδικτύου που επέλεξαν να απαντήσουν στην έρευνα.
Δημοψήφισμα 2015-07-01
ΌΧΙ 70,8% ΝΑΙ 28,2% ΑΚΥΡΟ 0,7% ΛΕΥΚΟ 0,3%
http://www.surveygizmo.com/s3/2214286/889c77ede800
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μόλις υπογράψει o Alex θα σταματήσουν τα κανάλια να δείχνουν κάθε 5 λεπτά τις ουρές στις τράπεζες, αυτά τα ευαγή κοινωφελή ιδρύματα που παίρνουν βοήθεια τα 200 δις απο τα μνημόνια και τα πληρώνει ο λαός 250 και κατόπιν του παίρνουν και το σπίτι. Οι ουρές είναι απο συνταξιούχους που όλοι τους συμπονάνε τώρα γιατί δεν μπορούν να στέκονται στην ουρά να βγάλουν 60 ευρώ απο τα 400 της σύνταξης. Αλλά όταν η σύνταξη ήταν800€ και την κάνανε 400 δεν άνοιξε ρουθούνι. Επίσης όταν οι γέροι κάθονται 5 ώρες στον Ευαγγελισμό ή στο ΙΚΑ ή στο ΚΑΤ δεν τρέχει και τίποτα απλά δεν έχουν τι να κάνουν σπίτι τους και πάνε και περνάνε την ώρα τους στα νοσοκομεία. Για αυτό τους βάλανε και 5€ εισιτήριο. Οι άλλοι που τα έχουνε και ανησυχούν για το μέλλον του ευρώ πάνε στο ΥΓΕΙΑ και στο Ιατρικό κέντρο. Ζήτω η Ευρώπη της ευημερίας. Τελικά το μόνο που θα μείνει απο αυτήν την ιστορία είναι ότι μίλησε ο Καραμανλής και ο Ρουβάς καi επίσης κατέβηκαν στο Σύνταγμα σε διαμαρτυρία κάποιοι για πρώτη φορά (με γόβα και κρασάκι)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Anonymous ψηφίζουν «Όχι» και τη «λένε» και στους Έλληνες για τις πολιτικές επιλογές τους
Τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό και τα συγχαρητήρια τους στην απόφαση Τσίπρα για δημοψήφισμα «στέλνουν» οι Anonymous σε νέο βίντεό τους για την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων επισημαίνουν ότι δεν στηρίζουν κανένα πολιτικό κόμμα, αλλά συγχαίρουν τον πρωθυπουργό για την απόφασή του. Επισημαίνουν ότι δεν πιστεύουν στη σημερινή μορφή της διεφθαρμένης δημοκρατίας, όπως αναφέρουν, αλλά, συνεχίζουν, το δημοψήφισμα είναι πρακτικά ό,τι κοντινότερο στη λαϊκή κυριαρχία και τη δημοκρατία Οι Anonymous δεν παραλείπουν να ασκήσουν κριτική και στις διαχρονικές επιλογές των Ελλήνων ψηφοφόρων, λέγοντας ότι κανείς δεν είναι άμοιρος των ευθυνών του, ούτε ο ελληνικός λαός, αλλά τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν οι πολιτικοί. «Αυτήν τη φορά δεν υπάρχει η εύκολη διέξοδος να ρίξει ο λαός της Ελλάδας την ευθύνη σε ένα αόρατο και άυλο «σύστημα»», συμπληρώνουν και καλούν τους πολίτες να πουν «Όχι».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε. Καλά τη φέραμε τη ζωή μας ως εδώ. Μικροζημίες και μικροκέρδη συμψηφίζοντας. Το θέμα είναι τώρα τι λες". Μανόλης Αναγνωαστάκης.
Το θυμήθηκα βλέποντας και την υπογραφή της Άλκης Ζέη ανάμεσα στις άλλες των υποστηρικτών του ΝΑΙ στην ατίμωση και εξαθλίωση του λαού μας.
Σχολιο.- Δεν μπορώ να το πιστέψω! Σχολιο.- Κι όμως!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λυπούμαστε πολύ, κυρία Ζέη μας, αλλά τα γεράματα δεν είναι συγχωροχάρτι για τα πάντα. Τα στερνά σας δεν τιμούν τα πρώτα. Τι σχέση έχει το έργο το δικό σας με το "έργο" του Ράμφου, του Μπαμπινιώτη, του Βερέμη, του Τσόκλη, της Μούσχουρη και του Παντελή Καψή!;... ‪
#‎ΟΧΙ_μέχρι_το_τέλος‬
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΓΣΕΕ με τα μνημόνια .Η Γαλλική Συνομοσπονδία Εργατων με τον ελληνικό λαό. Πολιτική δήλωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργασίας (CGT - Γαλλία)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
απο χθες διπλα στην Ισπανικη κυματιζει και η Ελληνικη σημαια στο δημαρχειο της Σαραγοσα!Αλληλεγγυη!Δεν ειμαστε μονοι!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ειδικοί του ΟΗΕ επικροτούν το δημοψήφισμα, επικρίνοντας ΔΝΤ, ΕΕ και … υστερικούς!
Στηλιτεύει όσους «λυσσομανούν» εναντίον του ελληνικού δημοψηφίσματος μήνυμα εμπειρογνωμόνων του OHE, οι οποίοι επιδοκιμάζουν την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και επικρίνουν ΔΝΤ και την ΕΕ.
Πρόκειται για τον ειδικό εμπειρογνώμονα για την «Προώθηση μιας δημοκρατικής και δίκαιης διεθνούς τάξης πραγμάτων», Alfred de Zayas και την η ειδική εμπειρογνώμονα στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διεθνή αλληλεγγύη, Virginia Dandan. Καθαρά αφήνουν οι δυο εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ να εννοηθεί ότι τα τελεσίγραφα των πιστωτών παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία. Επίσης, υπενθυμίζουν ότι το διεθνές δίκαιο επιτρέπει σε μία χώρα να μην πληρώσει τα χρέη της, εάν αυτό οδηγεί σε καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου. «Είναι απογοητευτικό ότι το ΔΝΤ και η ΕΕ απέτυχαν να βρουν μια λύση η οποία να μην απαιτεί επιπλέον μέτρα επιστροφής στη λιτότητα», αναφέρουν προσθέτουν: «Κάποιοι ηγέτες εξέφρασαν δυσαρέσκεια για τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Γιατί; Τα δημοψηφίσματα εντάσσονται στις καλύτερες παραδόσεις της δημοκρατικής διακυβέρνησης». Οι δυο εμπειρογνώμονες μνημονεύουν επίσης τις παρεμβάσεις που έκανε πρόσφατα ο Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ Juan Pablo Bohoslavsky, όταν συναντήθηκε με την πρόεδρο της ελληνικής Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και τα μέλη της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. «Κανείς δεν μπορεί να περιμένει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αθετήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στους ψηφοφόρους του, οι οποίοι τον εξέλεξαν με σαφή εντολή να διαπραγματευτεί μια δίκαιη λύση, η οποία δεν θα αποδομήσει την ελληνική δημοκρατία και δεν θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανεργία και περισσότερα δεινά για τον πληθυσμό», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους. «Η συνθηκολόγηση σε τελεσίγραφα για την επιβολή νέων μέτρων λιτότητας δεν είναι συμβατή με τη δημοκρατική ευθύνη που εμπιστεύθηκε στον πρωθυπουργό το εκλογικό σώμα», τονίζουν συμπληρώνουν: «Από τη φύση του κάθε κράτος έχει ευθύνη να προστατεύσει την ευημερία των υπηκόων του. Αυτό απαιτεί εθνική κυριαρχία για τη χάραξη της δημοσιονομικής πολιτικής και την έκδοση προϋπολογισμών, η οποία δεν μπορεί να χαλκεύεται από εξωτερικούς παράγοντες, είτε αυτοί είναι κράτη, διακυβερνητικοί οργανισμοί ή πιστωτές». Επισημαίνουν ακόμη ότι η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για την χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2008, η οποία απετέλεσε τη βασική αιτία για την κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα. «Δημοκρατία σημαίνει αυτοδιάθεση και η αυτοδιάθεση συχνά απαιτεί δημοψηφίσματα – όπως στην Ελλάδα», καταλήγουν.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιωργακης Παπανδρέου: «Ελπίζω να βγει το ΝΑΙ, και μετά να πάμε σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας»
Αντώνης Καφετζόπουλος – Θα ψηφίσω «ΝΑΙ στην Ελλάδα», της Ευρώπης, της δημοκρατίας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακόμα κι αν υποχωρήσει ο Τσίπρας θα ψηφίσω ΟΧΙ. Ακόμα κι αν ακυρώσουν το δημοψήφισμα θα πάω στο εκλογικό τμήμα και θα γράψω απ' όξω ένα ΟΧΙ.!!!!!!!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νόαμ Τσόμσκι: «Οι Θεσμοί πρέπει να ντρέπονται για τον εαυτό τους»
«Η σημερινή συμπεριφορά των Θεσμών είναι ντροπιαστική», δηλώνει o Αμερικανός ακαδημαϊκός Νόαμ Τσόμσκι, προσθέτοντας ότι ο ελληνικός λαός με το Δημοψήφισμα βρίσκεται αντιμέτωπος με τη “ θλιβερή επιλογή μεταξύ δύο επώδυνων εναλλακτικών.» «Οι πολιτικές της λιτότητας που υποβλήθηκαν στην Ελλάδα ήταν παράλογες από οικονομικής απόψεως και απολύτως καταστροφικές για την Ελλάδα», προσθέτει, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα «φρικτή». «Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει ότι στόχος τους είναι να καταστήσουν ξεκάθαρο ότι δεν θα γίνει ανεκτή η περιφρόνηση των τραπεζών του Βορρά και της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και ότι οι σκέψεις περί Δημοκρατίας και επικράτησης της λαϊκής βούλησης θα πρέπει να εγκαταλειφθούν. Δεν υπάρχει λόγος, αν εξαιρέσεις το ζήτημα εξουσίας, να συνεχιστεί η ντροπιαστική φάρσα, χάρη στην οποία οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες κερδοφορούν από τα βάσανα του ελληνικού λαού που υποφέρει . Το χρέος θα έπρεπε να έχει αναδιαρθρωθεί ριζικά εδώ και πολύ καιρό ή απλώς να είχε κηρυχθεί “επαχθές» και να έχει ακυρωθεί. Σήμερα δίνεται στον ελληνικό λαό η θλιβερή επιλογή μεταξύ δύο επώδυνων εναλλακτικών. Το μόνο που μπορείς να ελπίσεις είναι ότι η γενναία αντίσταση στην βάναυση επίθεση που επιχειρείται θα ενθαρρύνει τη διεθνή αλληλεγγύη που θα διασώσει και τους ίδιους τους Έλληνες αλλά και τους υπόλοιπους από τη σκληρή μοίρα που επιβάλλουν οι ισχυροί.» Τέλος, ο Νόαμ Τσόμσκι μας παραπέμπει να διαβάσουμε με προσοχή το σημερινό άρθρο του νομπελίστα οικονομολόγου Πολ Κρούγκμαν στους New York Times.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γκίζι σε Μέρκελ «Εκείνο που θέλετε είναι να ρίξετε την ελληνική κυβέρνηση» - «Τα λεφτά πήγαν στις τράπεζες και όχι στο λαό»
Για προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης και της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ να ρίξουν την ελληνική αριστερή κυβέρνηση έκανε λόγο ο επικεφαλής του Die Linke, Γκρέγκορ Γκίζι, μιλώντας σήμερα στην Μπουντενσταγκ. Σκληρή ήταν η κριτική που άσκησε ο πρόεδρος της ΚΟ του γερμανικού αριστερού κόμματος στην Άνγκελα Μέρκελ, στον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και στο κυβερνών κόμμα ως προς τις πολιτικές λιτότητας και τον τρόπο χειρισμού του ελληνικού ζητήματος . Όπως είπε στην ομιλία του στη γερμανική βουλή, η Γερμανία και οι γερμανοί εργαζόμενοι θα πληρώσουν πολύ ακριβά ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας. Τα λεφτά από το πρόγραμμα διάσωσης πήγαν στις τράπεζες και όχι στον ελληνικό λαό. Αν υπάρξει ένα Grexit οι γερμανοί φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν 80 δισ. ευρώ. Υποτιμάται ένα grexit που μπορεί να φέρει ντόμινο. Kαι αν χαθεί το ευρώ εμείς θα υποφέρουμε. «Εκείνο που θέλετε, είναι να ρίξετε την αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα», τόνισε ο Γκρέγκορ Γκίζι ενώ Απευθυνόμενος στον Αντικαγκελάριο Γκάμπριελ, ο επικεφαλής του Die Linke είπε: "Αναμειγνύεται έντονα στη διαδικασία του δημοψηφίσματος, κάτι που είναι απαράδεκτο". "Ζήτησε από τους Έλληνες να ψηφίσουν "ναι", παρόλο που μετά θα περικοπούν περαιτέρω οι μισθοί και οι συντάξεις και τα συσσίτια θα ταΐζουν ακόμη περισσότερους. Αυτή είναι η επιθυμία του Σοσιαλιστικού Κόμματος; Απίστευτο, είναι το μόνο που έχω να πω".
Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή συνεδρίαση στην Μπούντεσταγκ έγινε μετά από κάλεσμα του Die Linke το οποίο πρότεινε ψήφισμα στην ολομέλεια της γερμανικής ομοσπονδιακής βουλής σχετικό με την Ελλάδα. Το ψήφισμα αυτό καταλήγει στις ακόλουθες προτάσεις: 1. Να σταματήσουν όλες οι μονομερείς αποφάσεις των Θεσμών μέχρι το τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. 2. Να σταματήσουν οι πληρωμές της Ελλάδας προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ και να ληφθούν βραχυπρόθεσμα μέτρα για την εξασφάλιση της ρευστότητας του ελληνικού κράτους και των ελληνικών τραπεζών. 3. Να αναπτυχθεί ένα νέο σχέδιο για να μπορέσει η Ελλάδα να διαχειριστεί τις τρέχουσες χρηματοπιστωτικές και οικονομικές δυσκολίες της, το οποίο θα σέβεται τις δημοκρατικές αρχές και θα κάνει δυνατό το τερματισμό της αποτυχημένης πολιτικής λιτότητας και την ανοικοδόμηση της οικονομίας. Είναι αναγκαίο ένα Μορατόριουμ για το χρέος της Ελλάδας όπως επίσης μία Συνδιάσκεψη για το χρέος για όλη την ευρωζώνη.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο φασιστικό Κίεβο , στη διάρκεια της μέρας , έχεις μια αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο Μπέβερλι Χιλς. Μερσεντάρες, τζιπάρες πάνω-κάτω, καλοντυμένοι μαφιόζοι , ορδές μπάτσων να περιπολούν την τάξη και την ασφάλεια (των πλουσίων). Μόνο όταν πέσει η νύχτα ξεμυτίζουν τα φτωχά "ζόμπι". Πηγαίνουν στα mac donalds (έχει άπειρα mac donalds) και τους βλέπεις να γλύφουν αποφάγια από κάνα αφημένο δίσκο με βουλιμία. Αυτό είναι ο καπιταλισμός, αυτά είναι τα ανταλλάγματα, αυτά είναι τα ΝΑΙ στα μνημόνια εναντίον των αδυνάτων. Λες και δεν μας έχει γεννήσει όλους μάνα, λες και δεν πεθαίνουμε όλοι μας κάποια στιγμή εξίσου..και που σαι, Πύρρο Δήμα αγόρι μου. Στον καπιταλισμό (σου) , καθίκια σαν εσένα περνάνε ζωή και κότα , αυτό είναι αλήθεια. Όμως επί Χότζα κανείς δεν έγλυφε αποφάγια
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Όχι στην εργοδοτική τρομοκρατία! Όχι στους εκβιασμούς" Συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΕΒ, Τετάρτη, 18:00
Εργατικά Σχήματα-Κινήσεις-Παρεμβάσεις
Οι τάξεις παίρνουν θέση σε τούτη τη μάχη... Οι εργοδότες συντάχτηκαν... κι αποφάσισαν να απαντήσουν καθαρά στο διακύβευμα... θα ψηφίσουν ναι... και χρησιμοποιούν κάθε "σύγχρονο" μέσο, για να εξασφαλίσουν το αποτέλεσμα... απειλές, εκβιασμοί, εργοδοτική τρομοκρατία... διαβάζοντας την ανακοίνωση των εργατικών συλλογικοτήτων μου ήρθε στο μυαλό η ταινία "η κόρη μου η σοσιαλίστρια", δεκαετία '70, όπου ο χαφιές του εργοστασιάρχη κάθεται στην άκρη του δρόμου φανερά και καταγράφει στοτεφτέρι του, όποιον και όποια συμμετέχει στο συλλαλητήριο για την Ειρήνη. Την επόμενη ημέρα τους ανακοινώνει την απόλυσή τους... Σήμερα Τετάρτη, η δική μας τάξη, που εκπροσωπεί το ΟΧΙ σε ΟΛΑ τα μνημόνια, ΟΧΙ την Κυριακή ΟΧΙ και τη Δευτέρα θα βρεθεί στα γραφεία του ΣΕΒ (Ξενοφώντος 5, Σύνταγμα), στις 6μ.μ. για να δώσει τη δική της απάντηση στις απειλές! Διαβάστε τις ανακοινώσεις για τις μεθόδους των απειλών... είναι αποκαλυπτικές για το πώς διεξάγονται οι σύγχρονοι πόλεμοι... ο στρατός των εργοδοτών συντάσσεται και χρησιμοποιεί μέρος των όπλων που διαθέτει (έχει κι άλλα που δεν τα έχει χρησιμοποιήσει ακόμα)... καιρός να δημιουργήσουν και οι εργαζόμενοι το δικό τους αντάρτικο σώμα, που δεν είναι άλλο από Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα των σωματείων και των Συνδικάτων, που θα συντονίζεται και θα συντονίζει αυτή τη μάχη...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οπαδοί ΠΑΟΚ για δημοψήφισμα: Όταν το ποδόσφαιρο περνά σε δεύτερη μοίρα ...
Αναδημοσίευση από το paoknextgeneration.blogspot.gr
Η Ελλάδα στενάζει, η κρίση δυστυχώς στο απόγειό της κι άπαντες προσπαθούμε να καταλάβουμε αν το βαρέλι έπιασε πάτο. Για την ερχόμενη Κυριακή έχει προκηρυχθεί ένα δημοψήφισμα, το οποίο θα επιφέρει εξελίξεις. Τι σημαίνει το ΝΑΙ, ότι προφανώς συνεχίζουμε στο μνημόνιο, μας δανείζουν για να πληρώνουμε τα παλιά οφειλόμενα και το πρόβλημα διαιωνίζεται, ανακυκλώνεται, όπως θέλετε πείτε το. Οι συντάξεις θα μειωθούν, το ίδιο κι οι μισθοί, θα αυξηθεί η ανεργία πάνω από το 30% κι εν τέλει η Ελλάδα θα πάρει ένα παυσίπονο, μιας κι αν είναι να έρθει η χρεοκοπία δεν θα αργήσει πολύ. Επιπροσθέτως πάμε σε εκλογές κι ο λαός πρέπει να αποφασίσει αν θα επαναφέρει την Νέα Δημοκρατία στην εξουσία (αυτούς που μας έφεραν ως εδώ), ρίχνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ (που έκανε μία φιλότιμη, πλην όμως άκαρπη για την ώρα προσπάθεια). Σε περίπτωση ΟΧΙ τώρα, μπορεί να έχουμε ένα ισχυρό διαπραγματευτικό ατού, μπορεί η Ευρώπη να μας απομονώσει σε ένα ακραίο σενάριο. Δεν βλέπω να έχει υπόσταση το τελευταίο, ύστερα από τις σημαντικές παρεμβάσεις των Μεγάλων Δυνάμεων κι ειδικά των USA, που δίνουν ιδιαίτερο βάρος στη γεωπολιτική μας θέση. Στο ΝΑΙ ξέρω τι θα συμβεί και δεν μπορώ να το δεχτώ ως ανθρώπινη υπόσταση, ως ανθρώπινη οντότητα, τόσο απέναντι στον εαυτό μου, όσο κι απέναντι στον συνάνθρωπο. Θα ζήσω άλλα δύο χρόνια υποφερτά, θα μπω πιο βαθιά στο πρόβλημα κι η χρεοκοπία θα με διαλύσει, ως αναγκαίο κακό τότε. Στο ΟΧΙ υπάρχει αβεβαιότητα σαφώς, αλλά γιατί ο ΦΟΒΟΣ να νικήσει την ΕΛΠΙΔΑ; Συνοψίζοντας θεωρώ πως η θέση της Ελλάδα είναι στην Ευρωπαική Ένωση και το Euro, εφόσον αντιμετωπίζεται ως ισότιμος συνομιλητής, ως ισότιμος μέλος. Επισημαίνω, ότι το δημοψήφισμα αφορά συγκεκριμένο χαρτί, είναι επί του μνημονίου κι όχι επί της παραμονής της Ελλάδας στην ΕΕ (μέχρι κι ο Σόμπλε το είπε, ΟΧΙ δεν σημαίνει Grexit). Εν τέλει η Ελλάδα θα μείνει εκεί που ανήκει, το με ποιους όρους για τους πολίτες της θα το μάθουμε λίαν συντόμως. Και τα δύο θα είναι επίπονα ... Υ.Γ. Δεν είμαι ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε Ν.Δ., ούτε ΠΑΣΟΚ, η πολιτική όπως είναι στην Ελλάδα μου προκαλεί απέχθεια, όταν επηρεάζεται όμως τόσο άμεσα η ζωή μου δεν μπορώ όμως να μην πάρω θέση και να αφήσω άλλους να αποφασίσουν για το μέλλον το δικό μου και της πατρίδας μου. Αυτό καλώ κι εσάς να κάνετε αδέλφια μου. Καλή ψήφο σε όλους ....
σχολιο.- Και γω ψηφίζω δικέφαλο ... Τώρα τι κατάλαβαν περισσότερο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που αρνούνται να κατανοήσουν οι κομμουνιστικοί υπερεγκέφαλοι , Κρίμα τα βιβλία και την πολιτική παιδεία με τον ΠΑΟΚ κατεβαίνω με σας ποτέ ξανά.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μενουμε ξεβρακωτοι ο Χατζηνικολαου θα ψηφισει λεει ναι,γιατι το ερωτημα που τιθεται ειναι λαθος ,αρα ειναι αναγκασμενος να το κανει
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το www.atlex.gr, λόγω των εθνικών εξελίξεων θα χρησιμοποιηθεί προσωρινά για μια δημοσκόπηση από μερίδα χρηστών των κοινωνικών δικτύων και του διαδικτύου. Πρόκειται για μια προσωπική προσπάθεια και δεν έχει σχέση με επίσημες δημοσκοπήσεις προερχόμενες απο εταιρείες στατιστικής ή κυβερνητικές πηγές.
e-Δημοψήφισμα για την αποδοχή ή απόρριψη των προτάσεων των θεσμών.
Ναι της πρότασης 2802 (13.3%) Οχι της πρότασης 18229 (86.7%)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γ. Βαρουφάκης: Γιατί οι Έλληνες πρέπει να πουν «όχι» στο δημοψήφισμα
Έξι λόγους για τους οποίους οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής παραθέτει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.
Πρώτον Οι διαπραγματεύσεις δεν κατέληξαν σε συμφωνία επειδή οι δανειστές (α) αρνήθηκαν να αναδιαρθρώσουν το μη βιώσιμο χρέος και (β) επέμειναν ότι το χρέος πρέπει να το πληρώνουν οι ασθενέστεροι των πολιτών, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Δεύτερον Το ΔΝΤ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, πολλές άλλες κυβερνήσεις, καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία των οικονομολόγων, θεωρούν – όπως κι εμείς – ότι το χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί. Τρίτον To Eurogroup έχει, τον Νοέμβριο του 2012, παραδεχθεί ότι το χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί όμως αρνείται να δεσμευτεί για αυτό. Τέταρτον Από την στιγμή που ανακοινώσαμε το Δημοψήφισμα, η επίσημη Ευρώπη έχει σηματοδοτήσει εμπιστευτικά πως είναι έτοιμη να συζητήσει την αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτό καταδεικνύει πως ακόμα και η επίσημη Ευρώπη θα καταψήφιζε την… δική της «τελική» πρόταση. Πέμπτον Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ. Οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς. Η τακτική των δανειστών βασίζεται στον εκβιασμό με κλείσιμο των τραπεζών. Η σύγκρουση οφείλεται σε αυτή τους την επιλογή και σε καμία περίπτωση στο ότι η ελληνική κυβέρνηση θέτει εμπόδια στη συμφωνία ή πειραματίζεται με την ιδέα εξόδου και υποτίμησης. Η θέση της Ελλάδας στο ευρώ και στην Ευρώπη είναι αδιαπραγμάτευτη Έκτον Το μέλλον θέλει μια περήφανη Ελλάδα στο ευρώ και στο κέντρο της Ευρώπης. Αυτό απαιτεί ένα μεγάλο ΟΧΙ την Κυριακή που θα μας δώσει τη δύναμη να διαπραγματευτούμε το χρέος καθώς και τη διανομή των βαρών μεταξύ των εχόντων και των αδύναμων συμπολιτών μας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛINOΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Αύξηση έντασης και επιθέσεων
ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΡΑΜΑΛΑ.-- Ενας 24χρονος Ισραηλινός Εβραίος έποικος υπέκυψε χτες στα τραύματά του σε νοσοκομείο περιοχής της Δυτικής Οχθης μερικές ώρες, αφότου δέχτηκε επίθεση αγνώστων, οι οποίοι τον «γάζωσαν» με καταιγιστικά πυρά αργά το βράδυ της Δευτέρας, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του κοντά στον εποικισμό Σβουτ Ραχήλ. Από την ίδια επίθεση, τραυματίστηκαν άλλα τρία νεαρά άτομα, που νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση. Την ευθύνη ανέλαβαν δύο παλαιστινιακές οργανώσεις: Το «Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση του Λαού της Παλαιστίνης» και η «Φατάχ αλ Ιντιφάντα» ως αντίποινα για τις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις των εποίκων σε βάρος των Παλαιστινίων. Ενα 24ωρο νωρίτερα, μία Παλαιστίνια συνελήφθη γιατί μαχαίρωσε σοβαρά στο λαιμό μία Ισραηλινή αστυνομικό στο πέρασμα «Ραχήλ» που οδηγεί από τη νότια Ιερουσαλήμ στη Βηθλεέμ. Τα παραπάνω γεγονότα έδωσαν την αφορμή στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να επικρίνει την Παλαιστινιακή Αρχή, γιατί δεν καταδικάζει δημοσίως τις επιθέσεις που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες σε βάρος Εβραίων εποίκων, οι οποίοι προκαλούν με τις πράξεις τους αγανάκτηση και οργή στον τοπικό παλαιστινιακό πληθυσμό.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μήνυμα Μαδούρο: «Έλληνες και Ελληνίδες μη φοβάστε, θαυμάζουμε αυτό που κάνετε»
Την αλληλεγγύη «του μπολιβαριανού και τσαβικού λαού της Βενεζουέλας» προς τον Αλέξη Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ελληνικό λαό εκφράζει ο πρόεδρος Νίκολα Μαδούρο. Σε μήνυμά του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας, ο διάδοχος του Ούγκο Τσάβες αναφέρει: «Θα ήθελα επισήμως να εκφράσω στον Πρωθυπουργό Τσίπρα, στο ΣΥΡΙΖΑ και τον ελληνικό λαό όλη την αλληλεγγύη του μπολιβαριανού και τσαβικού λαού της Βενεζουέλας, όλη την υποστήριξη και την αγκαλιά μας. Την αγκαλιά μας προς τους πολίτες της Ελλάδας, τον ελληνικό λαό. Αν κάτι είναι γνωστό στην Ελλάδα εδώ και 2000 χρόνια, αυτό είναι η λέξη «δημοκρατία». Και ο ελληνικός λαός θα απαντήσει με δημοκρατία. Εμείς όλα αυτά τα έχουμε ήδη ζήσει. Αν μπορούσαμε να μιλήσουμε με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, θα μπορούσαμε να τραγουδήσουμε μαζί με τους Comunicalle (μουσικό συγκρότημα) και να τους πούμε πως εδώ είχαν ιδιωτικοποιηθεί όλα, πως είχαν εξαφανιστεί οι συντάξεις και η δημόσια εκπαίδευση, πως η εκπαίδευση ιδιωτικοποιήθηκε. Όλα, όλα, τα πάντα είχαν ιδιωτικοποιηθεί. Επίσης πώς ο λαός μας έτρωγε ζωοτροφές. Και πώς σπάσαμε τα δεσμά μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Μη φοβάστε, Έλληνες και Ελληνίδες αδέρφια μας! Ο δρόμος είναι να σπάσουμε τα δεσμά με το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Να αποτινάξουμε το ζυγό που προσπαθεί να ρουφήξει το αίμα των λαών, την εργασία των λαών, τον πλούτο των χωρών. Αυτός είναι ο δρόμος, ο δρόμος, ο δρόμος, ο δρόμος… Θαυμάζουμε αυτό που κάνει ο λαός της Ελλάδας! Ένας αγώνας δύσκολος, σύνθετος ενώ οι εκβιασμοί υψώνονται εναντίον του λαού της Ελλάδας, οι οικονομικοί εκβιασμοί. Είναι επίσης ένας πόλεμος με σκοπό ο λαός της Ελλάδας να μην κάνει ούτε ένα βήμα προς την ελευθερία και την ανεξαρτησία και η Ευρώπη γενικότερα να μην ξυπνήσει ποτέ από αυτό το λήθαργο, αυτή την κυριαρχία των ‘’Θεσμών’’ αυτών.»
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
To ποταμίσιο Μητσοτακέικο, με σφραγίδα ΓΑΠ, μένει ευρώπη... και ξεζουμίζει την Ελλάδα!
Λυμπερακη: οι φτωχοι κανουν λαθος επιλογες τις κρισιμες στιγμες
Ποια είναι η ανιψιά του Μητσοτάκη, το ξεφτιλισμένο τσόκαρο που είναι ΚΑΙ πρώην μέλος του Δ.Σ. του ΙΣΤΑΜΕ; (διορισμένη από τον ΓΑΠ στο Ινστιτούτο που ασχολείται με τη διαμόρφωση των πολιτικών θέσεων και της ιδεολογίας του ΠΑΣΟΚ... Κατάλαβες τώρα πως έκανε νεοφιλελεύθερο το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ο πατροκτόνος εθνικός ολετήρας;)
- Αντιγόνη Λυμπεράκη... χυδαίο γερμανοτσογλάνι του Σημίτη, κατόπιν του γΑΠ, μετέπειτα του γερμανοτσολιά Τζήμερου και τώρα του εκπροσώπου των νταβατζήδων δημοσίων έργων Θεοδωράκη...
Μενω Παντειο πληρωνομαι από διαφορες δημοσιες θεσεις και ΜΚΟ της Αλεξιας της ξαδερφης μου αλλα θελω μικροτερο κρατος και ιδιωτικα πανεπιστημια
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάνος Καμμένος: Το «ναι» σημαίνει τέλος της Ελλάδας-Να αντισταθεί ο λαός στην επίθεση που δέχεται...
Η κυβέρνηση και ο λαός θα αντέξουν ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και κάλεσε τους πολίτες να αντισταθούν στην επίθεση που δέχονται, τονίζοντας ότι το «ναι» σημαίνει το τέλος της Ελλάδας. Σε συνέντευξή του στον «Κόκκινο 105,5» ο κ. Καμμένος τόνισε πως «το ''ναι'' σημαίνει συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας που οδήγησε σε 10.000 αυτοκτονίες, 10.000 οικογένειες έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους».
Ανέφερε ακόμη ότι υπερψήφιση του «ναι», σημαίνει συνέχιση της πολιτικής που έδιωξε 300.000 παιδιά, νέους επιστήμονες, μετανάστες στο εξωτερικό, σημαίνει μείωση των συντάξεων, κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, σημαίνει συνέχιση της πολιτικής της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά. «Σημαίνει ότι θα συνεχίσει η πολιτική, η οποία έχει οδηγήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο να προσπαθούν να ανταγωνιστούν τις γύρω χώρες, αλλά και τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις με τριπλάσιο φόρο. Θα πληρώνουν 29% φόρο στην Ελλάδα, ενώ στην Αλβανία, στη Βουλγαρία, στα Σκόπια, στην Τουρκία είναι 9-10%. Σημαίνει το τέλος της Ελλάδας και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε» είπε ο κ. Καμμένος. Ειδικότερα για την εθνική άμυνα τόνισε πως «θα υπάρξει απόλυτος αφοπλισμός» θυμίζοντας «ότι το πρώτο αίτημα της τρόικας προς το υπουργείο Άμυνας ήταν μείωση προσωπικού κατά 20%» και σημείωσε: «Ποιοι θα απολυθούν; Θα απολυθούν οι πενταετείς, θα απολυθούν οι ΕΠΟΠ, θα απολυθούν οι υπαξιωματικοί».
Επισήμανε ότι η χώρα άντεξε «μέχρι σήμερα, όπου με απόφαση της Γερμανίας και με επιβολή της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα -πάλι παράτυπα- παρεμβαίνουν σε μία δημοκρατική διαδικασία, στο δημοψήφισμα, όπου ένας λαός καλείται ελεύθερος να αποφασίσει για το μέλλον του. Να αποφασίσει αν θα μπορέσει να ζήσει σε μία χώρα, όπου οι συντάξεις θα έχουν πέσει στα 300 ευρώ, οι μισθοί στα 400 ευρώ, με μία λιτότητα που έχει κλείσει το 80% των επιχειρήσεων, με αφοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και με εγκατάλειψη των νησιών, προς όφελος των Γερμανών, που έχουν αγοράσει απέναντι αλυσίδες» ξενοδοχείων. «Όλα είναι θέματα συμφερόντων από την πλευρά των δανειστών» πρόσθεσε.
Στο θέμα των νησιών είπε πως «όλα τα νησιά της ΕΕ, λόγω της νησιωτικότητας και ιδιαίτερα του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, έχουν ειδικά καθεστώτα. Η Ίμπιζα στην Ισπανία, η Κορσική στη Γαλλία, όλα τα νησιά της Μεσογείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν ειδικό καθεστώς. Στην Ελλάδα υπήρχε μία έκπτωση 30% από το ΦΠΑ, που πλήρωναν οι άλλοι πολίτες της μητροπολιτικής Ελλάδος». Ο κ. Καμμένος είπε ότι η χώρα είναι στην διαπραγμάτευση από την οποία δεν έφυγε ποτέ και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση κατέβαλλε τιτάνιες προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης. «Αλλά μας δούλευαν» συμπλήρωσε αναφερόμενος στην αλλαγή στάσης των δανειστών απέναντι στην τελευταία πρόταση της κυβέρνησης. «Ουσιαστικά ο πόλεμος που γίνεται είναι ένας πολιτικός πόλεμος» πρόσθεσε. Ερωτηθείς για τον ρόλο «που έπαιξαν ο κ. Σαμαράς, η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης στις Βρυξέλλες όταν βρισκόμαστε ή τουλάχιστον έτσι φαινόταν κοντά σε συμφωνία», ο κ. Καμμένος σχολίασε πως «είναι απίστευτο να βλέπεις πολιτικά κόμματα και αρχηγούς να περιφέρονται στα γραφεία των Βρυξελλών σαν κοράκια προκειμένου να αρπάξουν την εξουσία και να δείξουν ποιος είναι ο πιο δουλοπρεπής».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αι Σιχτίρ στους ευρωληστές που θέλουν να κλέψουν τις καταθέσεις, τις συντάξεις, τους μισθούς, το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας...
Κινδυνεύουν οι καταθέσεις! Αυτό φωνάζουν οι άθλιοι κονδυλοφόροι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ναι κινδυνεύουν. Αλλά από ποιούς; Από τους τραπεζίτες εγχώριους και μη. Μόνο αν οι Ευρωπαίοι προχωρήσουν σε κλοπή των καταθέσεων, όπως έκαναν στην Κύπρο. Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να κινδυνεύσουν οι καταθέσεις. Ακόμη κι αν χρεοκοπήσουν οι τράπεζες, οι καταθέσεις είναι εγγραφές που κάλλιστα μεταφέρονται με την εγγύηση του κράτους στα νέα τραπεζικά ιδρύματα, που θα υπάρξουν στη θέση των χρεοκοπημένων συστημικών τραπεζών. Η Αργεντινή όπου οι τράπεζες έκλεισαν με μιας στις αρχές του 2002 και οι τραπεζίτες έφαγαν τις καταθέσεις με την κάλυψη του ΔΝΤ και της... κυβέρνησης, οι καταθέσεις επιστράφηκαν στο ακέραιο από τις κυβερνήσεις Κίχνερ που διέγραψαν το χρέος και έδιωξαν το ΔΝΤ. Ακόμη και μετά τον πόλεμο, η κυβέρνηση εθνικής ενότητας του 1944 σχεδίαζε μαζί με την Τράπεζα της Ελλάδας να επιστρέψει τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών που είχαν εξανεμιστεί λόγω του κατοχικού πληθωρισμού. Το σχέδιο ξεκίνησε να εφαρμόζεται το Νοέμβριο του 1944, παρά τη σφοδρή αντίδραση των Βρετανών. Δεν κατόρθωσε να ολοκληρωθεί γιατί Βρετανοί, μαυραγορίτες και δοσίλογοι οδήγησαν την Ελλάδα σε εμφύλιο.
Ήδη η συμμορία Γιούγκερ και Σία ετοιμάζεται να βάλει χέρι στις καταθέσεις για να "διασώσει" τις συστημικές τράπεζες. Και δεν θα σταματήσουν εκεί. Θα προχωρήσουν σε φορολόγηση των καταθέσεων από το πρώτο ευρώ. Οι περιορισμοί στις αναλήψεις διευκολύνουν απίστευτα το σχέδιό τους. Σκεφτείτε ότι με μέτρο αναλήψεων 60 ευρώ, ακόμη και μισθοί των 400 ή 500 ευρώ, θα εγγραφούν ως καταθέσεις στις τράπεζες, χωρίς να μπορούν οι δικαιούχοι να προχωρήσουν σε ανάληψη του ποσού. Υπάρχει ιδανικότερη ευκαιρία για τους ληστοσυμμορίτες των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης για να επιβάλλουν "κούρεμα" καταθέσεων; Λένε ότι αν συμβεί θα ισχύσει για πάνω από 100 χιλιάδες ανά κατάθεση. Μέγα ψέμα. Έχουν φροντίσει να διαμορφώσουν το πλαίσιο που τους επιτρέπει να καταστρατηγήσουν αυτό το όριο, όποτε αυτοί θελήσουν. Μπορούν κάλλιστα να επικαλεστούν επείγουσα ανάγκη ανακεφαλαίοποίησης των συστημικών τραπεζών. Ήδη η Fitch υποβάθμισε τις εγχώριες συστημικές τράπεζες σε επίπεδο σκουπιδιού. Είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν κι οι άλλοι οίκοι ανοχής της παγκόσμιας χρηματαγοράς. Έτσι οι ληστοσυμμορίτες έχουν κάθε πρόφαση που χρειάζονται για έκτακτη ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών με κλοπή των καταθέσεων. Κι επειδή δεν υπάρχουν επαρκείς καταθέσεις πάνω από 100 χιλιάδες, γιατί οι "δικοί τους" φρόντισαν και έβγαλαν τα χρήματά τους τους προηγούμενους μήνες, θα προχωρήσουν και πιο κάτω.
Αυτό ετοιμάζονται να κάνουν. Ιδίως αν την Κυριακή ο ελληνικός λαός ψηφίσει ΝΑΙ. Πάντως ένα πράγμα θα πρέπει να ξέρουν όλοι. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να το δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική Βουλή. Σε περίπτωση που αύριο οι ληστοσυμμορίτες μετά το έκτακτο Eurogroup απαιτήσουν έκτακτη στήριξη των εγχώριων συστημικών τραπεζών, το μπαλάκι θα είναι στην πλευρά της κυβέρνησης. Μπορεί να αντιδράσει η κυβέρνηση σ' αυτή την επιλογή και να προστατεύσει τις καταθέσεις των ελλήνων πολιτών; Και βέβαια μπορεί. Θέτοντας αμέσως υπό καθεστώς δημόσιας εκκαθάρισης τις συστημικές τράπεζες εν λειτουργία με τη βοήθεια οικονομικών εισαγγελέων, ειδικών ανακριτών και εκκαθαριστών. Πολύ σύντομα θα δούμε αν η κυβέρνηση έχει τα κότσια να το κάνει. Όπως και να έχει το ευρωσύστημα βρίσκεται σε πανικό. Ότι κι αν λένε, ότι φτιαγμένη δημοσκόπηση κι αν εμφανίσουν, το σίγουρο είναι ότι ένα παλλαικό ΟΧΙ φαίνεται να διαμορφώνεται. Ένα ΟΧΙ που στην ουσία είναι ένα αυθόρμητο Άι Σιχτίρ του Έλληνα σ' όλους αυτούς που τον θεωρούν δεδομένο. Ένα Άι Σιχτίρ σ' όλους εκείνους που νομίζουν ότι θα τον έχουν αιχμάλωτο των διαθέσεών τους και της ληστοσυμμορίτικης νοοτροπίας τους. Άι Σιχτίρ λοιπόν.
http://dimitriskazakis.blogspot.gr
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κλείνω την τηλεόραση των νταβατζήδων δημοσίων έργων μέχρι το ΟΧΙ και... δεν ξεχνώ, δεν συγχωρώ ΜΜΕ και αλήτες, ρουφιάνους, δημοσιογράφους!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πως αγοράζει έτσι τους φλώρους το σύστημα; Ο έξαφνα μετανοηθείς Παπαχριστόπουλος (ΑΝΕΛ), που ανακάλύψε με επιφώτιση του Αγίου Πνεύματος τα θετικά των μνημονίων... είπε ότι ήταν λάθος το δημοψήφισμα! Ρε τσογλάνια, πως ανακαλύψατε αυτά, αφού πρώτα σας έκανε βουλευτές ο Πάνος Καμμένος;
Παπαχριστόπουλος στο megaλο κανάλι: Λάθος το δημοψήφισμα... Για έλα φούφλη... να μας ξαναζητήσεις ψήφο και θα γελάσει το παρδαλό κατσίκι στην Κυψέλη!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προπαγάνδα σοκ και τρόμου από πανικόβλητους καναλάρχες
Η επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού άρχισε από τα ιδιωτικά κανάλια αμέσως μόλις τελείωσε το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα το ξημέρωμα του Σαββάτου. Σαν συνεννοημένα, σαν έτοιμα από καιρό, άρχισαν να στήνουν το σκηνικό του τρόμου, να καλλιεργούν ένα κλίμα πανικού που σίγουρα θα εμπλουτιστεί τις επόμενες ώρες και μέρες. Άφθονοι ήταν οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί που ακούστηκαν εκείνες τις ώρες για το δημοψήφισμα: «είναι τυχοδιωκτικό», «είναι εκτός Συντάγματος», «φέρνει διχασμό» και λοιπά. Λες και ο λαός δεν έχει φωνή, λες και πρέπει να έχει γνώμη μόνο για ποιο τραγούδι θα ψηφίσει για τη Γιουροβίζιον και οφείλει μόνο να πληρώνει φόρους και... χαράτσια και να δέχεται διαρκείς περικοπές. Γίνεται φανερό ότι αρκετοί βουλευτές του μνημονιακού στρατοπέδου βρίσκονται σχεδόν εκτός εαυτού και ξεπερνούν κάθε όριο πολιτικής ευπρέπειας. Και ανάμεσα στα υστερικά τσιρίδια των φιλομνημονιακών βουλευτών,παρεμβάλλονται πληροφορίες και εικόνες για ουρές στα ATM. Kάποιο κανάλι δείχνει μια ουρά… πέντ’ έξι ατόμων έξω από μια τράπεζα στη Νέα Σμύρνη με λεζάντα «μεγάλες ουρές στα ΑΤΜ». Και όποιος βλέπει εκείνη την ώρα τηλεόραση, είναι φυσικό να σκεφτεί «κορόιδο είμαι εγώ που δεν πάω να σηκώσω χρήματα για να κινηθώ τις επόμενες μέρες;» Φωτιές από μολότοφ και οδομαχίες έξω από το Πολυτεχνείο μεταξύ ΜΑΤ και αναρχικών έρχονται να προστεθούν στο τρομο-σκηνικό. Μόνο που οι εικόνες είναι από πλάνα… πενταετίας, όπως εκ των υστέρων θα διευκρινιστεί, όμως οι εντυπώσεις μένουν. Πλάνα από άδεια σουπερμάρκετ στην Ιαπωνία βαπτίζονται ρωσικά ή ακόμα και ελληνικά ανάλογα το τι εξυπηρετεί το στόρι. Πολύτιμο εργαλείο, λοιπόν, η τηλεόραση για να εξευτελιστεί το δημοψήφισμα, για να μην περάσει το «Όχι» και για να εξασφαλιστούν ο φόβος και η υποταγή. Παράλληλα, επιχειρείται η αποδυνάμωση της σημασίας του δημοψηφίσματος, η απονομιμοποίησή του. Το δημοψήφισμα χαρακτηρίζεται από τα κανάλια της διαπλοκής ήδη …κενό περιεχομένου καθώς η τρόικα ήδη εμφανίζεται να έχει αποσύρει την πρότασή της! Σοκ και δέος, καρότο και μαστίγιο εναλλάσσονται, με τους μεγαλο-δημοσιογράφους να παίζουν τα ρέστα τους στην παραπληροφόρηση και στη μεροληψία.
ΠΗΓΗ: http://prin.gr/?p=7711
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτές τις ημέρες οι Ελληνες υφίστανται απειλές εκβιασμούς και παραπληροφόρηση ανάλογες με εκείνες του Σχεδίου Ανάν! Ποιοι και ποια κόμματα άρπαξαν το μαύρο χρήμα του δωσιλογισμού, όπως συνέβη με το προδοτικό σχέδιο Ανάν;
Ποιος καθοδηγεί και χρηματοδοτεί τα κανάλια και τους δημοσιογράφους Υπηρεσιών; Πάντως εμείς θα τους αντισταθούμε. Όποιοι κι αν είναι. Όσο δυνατοί κι αν είναι
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MME: Η τρομοκρατία του πορνογραφικού δωσιλογισμού! Ένα ΟΧΙ στο 4ο Ράιχ, στους τοκογλύφους και τους νέους αποικιοκράτες…
Τα κανάλια των «νταβάδων» έχουν ξεπεράσει κάθε ιστορικό προηγούμενο δωσίλογης αλητείας. Ο ολοκληρωτισμός της τρομοκρατικής τους πορνείας έχει πάρει μακάβριες διαστάσεις. Οι δημοσιογραφικές πόρνες του 4ου Ράιχ τρομοκρατούν, ψευδολογούν, παραπληροφορούν και προβοκάρουν από το πρωί μέχρι το βράδυ… Και μόνο αυτή η αβυσσαλέα λύσσα των «νταβάδων» και των τρομοκρατών παπαγάλων τους εναντίον του δημοψηφίσματος αποτελεί το πλέον κατηγορηματικό και αλάθευτο κριτήριο για το ποια πρέπει να είναι η... λαϊκή θέση στο δημοψήφισμα της Κυριακής: Ένα βροντώδες «ΟΧΙ»!!! Ένα ΟΧΙ στο 4ο Ράιχ, στους τοκογλύφους και τους νέους αποικιοκράτες… Ένα ΟΧΙ στα κόμματα των δωσίλογων ανδρεικέλων… Ένα ΟΧΙ στους «νταβάδες», στις δημοσιογραφικές τους «πόρνες» και στην ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ της πορνείας που ασκούν ασύστολα και ξεδιάντροπα…
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αν πραγματι,ακυρωθει το δημοψηφισμα διοτι ''και καλα'' μας εδωσαν καλυτερη προταση.....παιδια πρεπει να ψαξουμε χωρα για να ζησουμε!Μαλλον την Βαρκιζα,την εχουμε στο αιμα μας!! Ειναι δυνατον;;Δηλαδη,τι,και ποσο καλυτερο θα μας προσφερουν; Εχει και καθρεφτακια το πακετο; Για ενα πουκαμισο αδειανο;