Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Σαββατο 9 Μαιου 2015


Βρετανία- εκλογές: Απόλυτη πλαστη πλειοψηφία ως συνηθως για τον Κάμερον με 331 έδρες στις 650 μονο με 37%!
Βελτίωση παρουσίασε το κόμμα των Συντηρητικών σε σχέση με τις εκλογές του 2010, που ειχε παρει 36%, συγκεντρώνοντας την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων, μονο με 37%. Το ευρωσκεπτικιστικό UKIP εξέλεξε μόνο έναν βουλευτή με 12,6% λογω πλειοψηφικου αντιδημοκρατικου συστηματος. Οποιο κομμα και να ψηφισουν οι Βρετανοι, οι Συντηρητικοι η οι Εργατικοι θα βγουν. Είναι κανονισμενο.
Μάϊος 08 2015 20:07
To Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον συγκέντρωσε 331 έδρες και 37% στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Βρετανία χθες, εξασφαλίζοντας την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο της χώρας, ενώ προηγείται με μεγάλη διαφορά του Εργατικού Κόμματος που υπέστη οδυνηρή ήττα στη Σκωτία προς όφελος των εθνικιστών. Αναφορικά με τις ψήφους, το Συντηρητικό Κόμμα βελτίωσε τις επιδόσεις του, σε σύγκριση με τις εκλογές του 2010, σημειώνοντας άνοδο 0,8%, αφού συγκέντρωσε το 36,9% των ψήφων, ήτοι 11,33 εκατομμύρια ψήφοι. Κέρδισε έτσι 25 επιπλέον έδρες, γεγονός που του επιτρέπει να περάσει το όριο των 326 βουλευτών, που συνιστά την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων. Ο έτερος μεγάλος νικητής των εκλογών είναι το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα (SNP), που κέρδισε στις 56 από τις 59 εκλογικές περιφέρειες που μετρά η Σκωτία, ενώ ειχε μονο 6. Σε εθνικό επίπεδο, το SNP αντιπροσωπεύει το 4,8% των ψήφων, από 1,7% το 2010. Το Εργατικό Κόμμα έλαβε από την πλευρά του 232 έδρες και 30,4%, 26 λιγότερες σε σύγκριση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση πουειχε 29%, κυρίως λόγω της βαριάς ήττας που υπέστη στη Σκωτία, ένα από τα παραδοσιακά του προπύργια. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, που συμμετείχαν στον κυβερνητικό συνασπισμό με τους Συντηρητικούς τα τελευταία 5 χρόνια, υπέστησαν μια πραγματική πανωλεθρία καθώς πέρασαν από τους 56 βουλευτές που είχαν εκλέξει, και 23%, σε μόλις 8, και 7,9%, και έχουν απώλειες της τάξης του 15,1% σε σύγκριση με το 2010. Αν και έλαβε περίπου 4 εκατομμύρια ψήφους και 12,6% (+9,5% σε σύγκριση με το 2010 που ειχε μονο 3,1%) το ευρωσκεπτικιστικό και λαϊκιστικό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (Ukip) εξέλεξε μόλις 1 βουλευτή στο Ουεστμίνστερ λόγω του αντιδημοκρατικου εκλογικού συστήματος της Βρετανίας. Από την πλευρά των Πρασίνων εξελέγη ένας μόνο βουλευτής: η Καρολάιν Λούκας, που επανεξελέγη στο Μπράιτον (νότια Αγγλία). Πηραν μονο 3,8%, από 1% που ειχαν το 2010, και ειχαν παλι μονο 1 βουλευτη. Στην Ουαλία, οι εθνικιστές του Plaid Cymru διατηρούν τις 3 τους έδρες στο Ουεστμίνστερ, με 0,6%. Στη Βόρεια Ιρλανδία, οι ενωτικοί του Δημοκρατικου Ενωτικου Κομματος (DUP) κέρδισαν 8 έδρες με 0,6%, τις διπλάσιες από το Sinn Fein, που πηρε 4 εδρες και 0,6%, που δεν θα συμμετασχει ως συνηθως στο Κοινοβούλιο. Το Ενωτικο Κομμα του Ωλστερ πηρε 2 εδρες και 0,4% και το Σοσιαλδημοκρατικο και Εργατικο Κομμα Βορειου Ιρλανδιας 3 εδρες και 0,3%. Το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές ανήλθε στο 66,1%, λίγο μεγαλύτερο σε σύγκριση με το 2010.
Παραμένει στη θέση του ως υπουργός οικονομικών ο Τ. Όζμπορν, που θα παίξει ρόλο κλειδί στα σχέδια του Κάμερον O πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε σήμερα ότι διατήρησε στην θέση του υπουργού Οικονομικών τον Τζορτζ Όζμπορν στη νέα κυβέρνηση που συγκροτεί μετά την ευρεία νίκη του στις βουλευτικές εκλογές της χώρας. Ο Όζμπορν παρέμεινε στον θώκο του υπουργού Οικονομικών καθ’ όλη διάρκεια της 5ετούς θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης του Κάμερον. Ο Ντέιβιντ Κάμερον όρισε τον Όζμπορν επιπλέον δεύτερο στην ιεραρχία της κυβέρνησης. Ο Βρετανός πρωθυπουργός διατήρησε επίσης στην θέση της υπουργού Εσωτερικών την Τερέζα Μέι, αλλά και τον Φίλιπ Χάμοντ στην θέση του υπουργού Εξωτερικών. Ο Χάμοντ, που ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Ιούλιο, αναμένεται να παίξει ρόλο- κλειδί στα σχέδια του Κάμερον να επαναδιαπραγματευτεί τη σχέση της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει ενός δημοψηφίσματος σχετικά με την παραμονή της στην Ένωση γύρω στα τέλη του 2017. Επιπλέον, ο Μάικλ Φάλον παραμένει στην θέση του υπουργού Άμυνας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
30/04/1945, παραμονή της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στο Ράιχσταγκ, το γερμανικό Κοινοβούλιο, κυματίζει η Κόκκινη Σημαία . Η λόγχη που καρφώθηκε στην καρδιά του Κτήνους .
9/5 υπογράφεται η πράξη παράδοσης της Γερμανίας άνευ όρων, στην αίθουσα της στρατιωτικής σχολής μηχανικού, στο προάστιο Κάρλσχορστ του Βερολίνου, παρουσία του Ζούκοφ και πληρεξουσίων στραταρχών εκ μέρους της Αγγλίας, Γαλλίας, ΗΠΑ , από τους Κάιτελ, Φρίντεμπουργκ και Στουμπφ . Ο Τσώρτσιλ που παρακάλεσε τον Στάλιν να αναχαιτίσει ανατολικά το ναζιστικό στρατό, τού στέλνει μήνυμα : "Σάς διαβιβάζω εγκάρδιον χαιρετισμόν με την ευκαιρίαν της λαμπράς νίκης που εσημειώσατε, εκδιώξαντες τους επιδρομείς από το έδαφός Σας και συντρίψαντες τη ναζιστικήν τυραννίαν". Βεβαίως η Δύση χρωστούσε πολύ περισσότερα στην ΕΣΣΔ και τον Κόκκινο Στρατό .
Γιατί κατ ουσίαν όλη η ναζιστική στρατιωτική μηχανή μεταφέρθηκε ανατολικά σε σοβιετικά εδάφη και δυτικά ελάχιστες αντιστάσεις υπήρχαν, σ έναν πλέον συμβολικό πόλεμο . Σε διάγγελμά του ο Στάλιν ανακεφαλαιώνει : «Πριν από τρία χρόνια - έλεγε ο Σοβιετικός ηγέτης στο διάγγελμά του στις 9 Μαΐου 1945 - ο Χίτλερ δήλωσε δημόσια πως μέσα στα καθήκοντά του περιλαμβάνεται και ο διαμελισμός της Σοβιετικής ΄Ενωσης και η απόσπαση από αυτή του Καυκάσου, της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας, των Βαλτικών και άλλων περιοχών. Δήλωσε ξεκάθαρα: "Θα εξοντώσουμε τη Ρωσία ώστε να μην μπορέσει ποτέ πια να σηκωθεί". Αυτό ήταν πριν τρία χρόνια. Δεν ήταν όμως τυχερό να πραγματοποιηθούν οι παράφρονες ιδέες του Χίτλερ. Η πορεία του πολέμου τις εξανέμισε. Στην πραγματικότητα έγινε κάτι εντελώς αντίθετο από αυτό που έλεγαν μέσα στο παραλήρημά τους οι χιτλερικοί. Η Γερμανία τσακίστηκε κατακέφαλα. Τα γερμανικά στρατεύματα συνθηκολογούν. Η Σοβιετική ΄Ενωση πανηγυρίζει τη νίκη, ΑΝ και δεν ετοιμάζεται ούτε να διαμελίσει, ούτε να εκμηδενίσει τη Γερμανία».
Η αντιφασιστική Νίκη των λαών δεν γιορτάζεται πλέον όπως παλιά . Οι ευρωπαϊκοί ηγέτες δε συμμετέχουν στον εορτασμό και τόσος κόσμος που έδωσε σώμα και ψυχή ενάντια στη ναζιστική μπότα, δεν τιμάται πια όπως τού αρμόζει . Όλοι επιθυμούν να ξεχάσουν . Αλλά ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη, είναι ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία . Ενάντια στον ιμπεριαλισμό . Ενάντια στον φασισμό . Χρέος μας να διατηρήσουμε ζωντανή την μνήμη μας . Και ακέραιη την Ιστορία μας .
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ, ΤΙΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών σήμερα, επέτειος της άνευ όρων συνθηκολόγησης της ναζιστικής Γερμανίας, στις 9 Μαΐου 1945, όταν κάμφθηκε και η τελευταία αντίσταση των ναζί και ο Κόκκινος Στρατός κυριάρχησε πλήρως στο κατειλημμένο Βερολίνο.
Σήμερα τιμούμε τα εκατομμύρια των ανθρώπων που πάλεψαν είτε με το όπλο στο χέρι είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, για τη συντριβή του φασιστικού τέρατος, αυτούς κι αυτές που έδωσαν τη ζωή τους για την αντιφασιστική νίκη, αυτούς κι αυτές που πλήρωσαν με τη ζωή τους, σε εκτελέσεις, σφαγές και στρατόπεδα συγκέντρωσης, τη φασιστική επέλαση κατά της ανθρωπότητας. Σήμερα θυμόμαστε και ορκιζόμαστε να συνεχίσουμε τον αντιφασιστικό αγώνα, κρατώντας σταθερά ανοιχτά τα μέτωπα ενάντια σε ό,τι συνδέεται και τρέφει τον φασισμό: - Ενάντια στον εθνικισμό και οποιαδήποτε αντίληψη υπεροχής ενός λαού απέναντι σε άλλους. - Ενάντια σε όποια άρνηση του δικαιώματος των λαών στην εθνική τους ανεξαρτησία. - Ενάντια σε όποια τάση αμφισβήτησης, περιορισμού και κατάργησης των λαϊκών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. - Ενάντια στον ρατσισμό, σε όποια διάκριση και ανισότητα μεταξύ των ανθρώπων, εξαιτίας του χρώματος του δέρματός τους και της εθνικής τους ταυτότητας. - Ενάντια σε όποια μορφή κοινωνικού ρατσισμού, σε βάρος ανθρώπων εξαιτίας της σωματικής τους κατάστασης, της σωματικής και ψυχικής τους υγείας, της αδυναμίας πρόσβασης στον κοινωνικό πλούτο ή τη γνώση κ.λπ. - Ενάντια στον σεξισμό, την όποια αντίληψη υπεροχής του κυρίαρχου φύλου και της κυρίαρχα αποδεκτής σεξουαλικής συμπεριφοράς. Όπως έλεγε και ο Μάο, πολεμάμε ό,τι υπερασπίζεται ο εχθρός, υπερασπιζόμαστε ό,τι πολεμάει!
"Στις 9 Μαΐου 1945 ώρα 0.43, η υπογραφή της πράξης για την άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας είχε τελειώσει..." Στρατάρχης Γ. Κ. Ζούκωφ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
9 Μάη 1956...
Αιματηρά επεισόδια στην Αθήνα,κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για το Κυπριακό. Στις 9/5/1956,χιλιάδες λαού συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομονοίας,για να καταδικάσουν τα σκληρά μέτρα των Άγγλων κατακτητών στην Κύπρο.
Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος βρισκόταν εξόριστος στις Σεϊχέλες,ο ένοπλος απελευθερωτικός αγώνας των Κυπρίων αγωνιστών έχει ξεκινήσει και Πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ο νεοεκλεγείς Κωνσταντίνος Καραμανλής. Επίσης για την επόμενη ημέρα,έχει προγραμματιστεί στην Κύπρο,από τις κατοχικές δυνάμεις,η εκτέλεση των Κυπρίων αγωνιστών Μιχαλάκη Καραολή και Ανδρέα Δημητρίου. Οι συγκεντρωμένοι ζητούν την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα,ο εθνικός απελευθερωτικός αγώνας των Κυπρίων αγωνιστών έχει φουντώσει και οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την ενδοτική πολιτική του υπουργού Εξωτερικών Σπυρίδωνα Θεοτόκη και της κυβέρνησης Καραμανλή... Μετά το συλλαλητήριο,πλήθος λαού θέλησε να πραγματοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βρετανική πρεσβεία στο Κολωνάκι.Στην πλατεία Κλαυθμώνος,η αστυνομία προσπαθεί να τους εμποδίσει με τη βία,με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν άγριες συμπλοκές.Οι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν τους διαδηλωτές και τα επεισόδια γενικεύονται στο κέντρο της Αθήνας. Στην οδό Δραγατσανίου έχουν στηθεί οδοφράγματα και από σφαίρες αστυνομικών σκοτώνονται ο Ευάγγελος Γεροντής (28 ετών),ο Ιωάννης Κωνσταντόπουλος (21 ετών),ο Φραγκίσκος Νικολάου (23 ετών) και τραυματίζεται θανάσιμα ο αστυνομικός Κώστας Γιαννακούρης... Στα νοσοκομεία διακομίστηκαν 265 τραυματίες,από τους οποίους 165 από σφαίρες αστυνομικών και 100 με κακώσεις και μώλωπες,από βίαια χτυπήματα... Η κατάσταση εκτονώθηκε αργά το απόγευμα. Φάνηκε ότι ο ελληνικός λαός,απαιτούσε εθνική εξωτερική πολιτική για το Κυπριακό...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τιμούμε τους 1.500.000 Μάρτυρες του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα!
Αλγερία, 8 Μάη 1945...
Από τις 8 ως τις 16 Μάη του 1945, εξελίχθηκαν οι σφαγές στην Sétif και Guelma, από τις δυνάμεις των αποικιοκρατών της Γαλλίας. Από εκείνες τις μέρες ξεκίνησε ο μακρύς εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του Αλγερινού λαού, ως την απελευθέρωση από τους αποικιοκράτες (5 Ιούλη 1962). Τιμή και δόξα στον Αλγερινό λαό, στους 1.500.000 μάρτυρες του αγώνα που έπεσαν για ελεύθερη πατρίδα! Δεν ξεχνάμε!
Σχετικά: H Αλγερινή Επανάσταση (1954-1962).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σφοδρή επίθεση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου από τη Λιάνα Κανέλλη
08 Μαίου 2015 13:26
Η άρνηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να μην συζητηθεί και κατ΄ επέκταση και να μην καταδικαστεί το επεισόδιο με τον βουλευτή της Χ.Α. Ιωάννη Λαγό που έλαβε χώρα στους διαδρόμους του κοινοβουλίου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της έτερης πρωταγωνίστριάς του, Λιάνας Κανέλη. «Οι χρυσαυγίτες θα παίζουν το κοινοβουλευτικό τους παιχνίδι με τη μάνα του λόχου γιατί έτσι εξελίσσεται η κ. Κωνσταντοπούλου» είπε η κ. Κανέλλη μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» και πρόσθεσε: «Στη Βουλή δεν υπάρχει αντιφασιστικό και αντιναζιστικό μέτωπο». Ερωτηθείσα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, επανέλαβε τη διαφωνία της για την κωλυσιεργία της διαδικασίας, αλλά και για τις απόψεις που έχουν εκφραστεί περί πιθανής διεξαγωγής της κάθε Σαββατοκύριακο ή απογεύματα. «Δεν μπορεί να συζητιέται ότι η δίκη θα γίνει after. Η δίκη πρέπει να γίνει ακόμα κι αν θα έχει μαραθώνια διαδικασία. Σε λίγο θα παρέλθει το 18μηνο και για τον Ρουπακιά και θα βγει έξω», τόνισε μεταξύ άλλων.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καμμένος: Θα απαντάμε σε κάθε πρόκληση της Τουρκίας
08 Μαίου 2015 20:07
Στις εκδηλώσεις στη Σύμη για την επέτειο της απελευθέρωσης της 8ης Μαϊου 1945 παρέστη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος επεσήμανε πως «στον τόπο αυτό δεν πιάνει κατακτητής και αυτό πρέπει να το καταλάβουν και όσοι προσπαθούν με οποιονδήποτε τρόπο να πλήξουν την εθνική κυριαρχία ή την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος». «Τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και θυμόμαστε ότι αυτός εδώ ο τόπος, είναι ένας τόπος που δεν αντέχει κατακτητές, είτε αυτοί οι κατακτητές έρχονται με πολεμικά μέσα, είτε έρχονται με οικονομικά μέσα», παρατήρησε. Ο κ. Καμμένος κάλεσε εκ νέου την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις προς όφελος της ειρήνης, επαναλαμβάνοντας ότι «κάθε πρόκληση θα απαντάται». «Οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν την ειρήνη και αυτό που επιθυμεί και η κυβέρνηση είναι να διασφαλίσουμε το διάλογο και την ειρήνη, χωρίς βέβαια να παραχωρούμε ούτε σπιθαμή από τα δικαιώματά μας και την εθνική μας κυριαρχία», κατέληξε. Τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φτιαχνουν μποστανια σε κηπους και ταρατσες! Στη γεωργια και στην κτηνοτροφια στρεφονται οι κατοικοι της Πατρας για να επιβιωσουν.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανεργος πατερας τριων παιδιων στην Πατρα επιχειρησε να αυτοπυρποληθει!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΡΙΣΙ.-- Σε «Ρεπουμπλικάνοι» θα μετονομαστεί το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στη Γαλλία που μέχρι σήμερα λεγόταν «Ενωση για ένα Λαϊκό Κίνημα» (UMP). Θυμίζουμε ότι στην ηγεσία του βρίσκεται πλέον ξανά ο Νικολά Σαρκοζί. Την απόφαση πήρε ομόφωνα τις προηγούμενες μέρες το πολιτικό γραφείο του κόμματος.
ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Κάλπες προεδρικών εκλογών στήνονται αύριο στην Πολωνία. Πολλοί θεωρούν φαβορί τον απερχόμενο «δεξιό» Πρόεδρο Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι. Ωστόσο, ιδιαίτερα συζητιέται και η εμφάνιση της 36χρονης καλλίγραμμης Μαγκνταλένα Ογκόρεκ (πρώην τηλεπαρουσιάστρια και σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Πολωνίας), η οποία σηματοδοτεί την προσπάθεια των σοσιαλδημοκρατών να ανακτήσουν χαμένο έδαφος, αλλά και να διεισδύσουν στη νέα γενιά.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο πρώτος κατάλογος των χωρών που πήγαν οι ηγέτες τους στη Μόσχα και δεν υπάκουσαν Μέρκελ & ΗΠΑ... Μεταξύ αυτών τα Σκόπια -και λόγω απουσίας Τσίπρα- με το όνομα "Μακεδονία"...
Πρόεδροι και πρωθυπουργοί από: Azerbaigian, Armenia, Bielorussia, Kazakistan, Kirghizistan, Tagikistan, Turkmenistan, Uzbekistan.... Και... Cina, India, Sudafrica, Venezuela, Vietnam, Cuba, Germania, Repubblica Ceca, Slovacchia, Serbia, Bosnia-Erzegovina, Macedonia(αφήσαμε ως μεταδόθηκε η συμμετοχή των Σκοπίων), Cipro, Zimbabwe, Mongolia, Palestina, Abcasia, Ossezia del Sud, ο ΓΓ του ΟΗΕ κι ο Γενικός Διευθυντής της UNESCO.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Euronews: "Μετά τον αποκλεισμό του από τη δύση (ΕΕ) για την κρίση στην Ουκρανία, ο Πούτιν απαντάει στους τηλεοπτικούς φακούς με την γεωγραφία των φίλων του"...
Ο τίτλος του ρεπορτάζ του "Euronews" από την 70η επέτειο της Αντιφασιστικής νίκης τα λέει όλα! Στην τελευταία Σύνοδο των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης το θέμα τέθηκε αυστηρά: Όποιος πάει στη Μόσχα, σημαίνει ότι διάλεξε να έχει αντίπαλο την ΕΕ. Θα πάει μόνον η Μέρκελ και θα σας εκπροσωπεί όλους! Πρέπει να καταλάβει ο Πούτιν ότι η Μέρκελ είναι ολόκληρη η ΕΕ! Κι όλοι πειθάρχησαν. Μ' αυτούς τους υποταγμένους κι ο έλληνας πρωθυπουργός, αισθάνθηκε πατριωτικό καθήκον να υπερασπιστεί το δικτατορικό καθεστώς των νεοναζί στην Ουκρανία, να αρνηθεί την προσωπική πρόσκληση του Πούτιν... έδωσε μόνος του μια... κλωτσιά στην καρδάρα με το γάλα, στις σχέσεις της πατρίδας μας με τη Ρωσία. Ας δούμε την "την γεωγραφία των φίλων" της σημερινής Ρωσίας κι αναμένουμε τα οφέλη που θα πάρει ο Τσίπρας από την Μέρκελ, ώστε να μποϊκοτάρει τις εκδηλώσεις στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας: η Κίνα με τον Xi Jinping, η Ινδία με τον πρόεδρο Pranab Mukherjee, η Νότιος Αφρική, η Κούβα... Όλες οι χώρες του πλανήτη που δεν είναι προτεκτοράτα της δύσης (ΗΠΑ-ΕΕ). Η ιταλική "Repubblica" επισημαίνει: "Αν κι Ευρωπαϊκή Ένωση σαμποτάρισε τις εκδηλώσεις, ότι συνέβη στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας αποτέλεσε παγκόσμιο πετυχημένο γεγονός"!
Σχολιο.- Τη νεα φασιστικη ΕΕ με τους εμπειρους αποικιοκρατες στο διευθυντηριο του μορφωματος της Μερκελ και του Σοιμπλε ποιος θα το τσακισει;Παντως οχι ο Τσιπρας που ελαμψε με την απουσια του στις εκδηλωσεις της Μοσχας!Δεν αργησε και πολυ για να μας δωσει τις συντεταγμενες του!Μετα τα χοντρα λογια και το ταξειδι στη Μοσχα,ενα βημα μπροστα τωρα δεκα πισω!Τρελλοι ειναι οι αλλοι να τον παρουν στα σοβαρα;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέα και δράσεις του Καραβανιού Αλληλεγγύης στο Ντονμπάς
Posted on 09/05/2015 by kseeath
Κατά τη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία το Καραβάνι θα βρίσκεται στο Ντονμπάς θα μεταφέρουμε επιτόπιες μαρτυρίες και ανταποκρίσεις από τους συμμετέχοντες συντρόφους είτε από τους λογαριασμούς τους στα σόσιαλ μίντια είτε από τα σάιτ των οργανώσεών τους.
Πραγματοποιήθηκε το Φόρουμ αριστερών και επαναστατικών οργανώσεων του Λουγκάνσκ. Χαιρετισμοί και παρεμβάσεις του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μεγάλη πορεία-παρέλαση στις 9 Μάη για τα 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των Λαών Πλούσιο είναι το πρόγραμμα και οι δράσεις της ελληνικής αποστολής που συμμετέχει στο 2ο Διεθνές αντιφασιστικό καραβάνι Αλληλεγγύης στο λαό της Αν. Ουκρανίας- Ντονμπάς. Οι αντιπροσωπείες και αποστολές, 150 αγωνιστές από 14 χώρες, έφτασαν στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς την Τετάρτη 6 Μάη.
Τις δύο πρώτες μέρες τα μέλη του Διεθνούς Καραβανιού και η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκαν σχολεία, κοινωνικά μαγειρεία που σιτίζουν τους κατοίκους που πλήγησαν από τον πόλεμο, καθώς και μονάδες παραγωγής υπό ανασυγκρότηση στην πόλη Αλτσέφσκ, με τη συνοδεία και ευθύνη της ταξιαρχίας Πρίζρακ (“Φάντασμα”) και του διοικητή της Αλεξέι Μοζγκοβόι (ταξιαρχία που υπερασπίζεται την ταξική φύση του πολέμου, ενώ περιλαμβάνει και αυτόνομο εθελοντικό κομμουνιστικό τάγμα). Σε νηπιαγωγείο, τα παιδιά είχαν ετοιμάσει συγκινητική γιορτή υποδοχής της αντιπροσωπείας και παραδόθηκε τμήμα της ανθρωπιστικής βοήθειας που μετέφερε το Καραβάνι Αλληλεγγύης. Το καραβάνι επισκέφτηκε ακόμη τις πόλεις Σταχανόφ και Κίροφσκ, όπου ήρθε σε επαφή με λαϊκούς πολιτοφύλακες που μάχονται ενάντια στο φασιστικό καθεστώς του Κιέβου.
Ιδιαίτερης σημασίας ήταν Φόρουμ Αλληλεγγύης στο λαό του Ντονμπάς που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μάη. Στο κάλεσμά τους οι δυνάμεις της Αριστεράς του Λουγκάνσκ απευθύνονταν στις αριστερές δυνάμεις που “υπερασπίζονται το σοσιαλισμό, τον κομμουνισμό. Όλους όσους επέλεξαν τον επαναστατικό δρόμο της απελευθέρωσης των λαών του κόσμου από τον ζυγό του νεοφιλελευθερισμού”. Με χαιρετισμό και παρέμβαση στις διεργασίες του Φόρουμ συμμετείχαν το ΝΑΡ και η νΚΑ. Με χαιρετισμό συμμετείχε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στον οποίο υπογράμμισε την πλήρη συμπαράστασή και αλληλεγγύη της στον αγώνα των εξεγερμένων ανατολικών περιοχών και του Ουκρανικού λαού. Τις εργασίες του Φόρουμ άνοιξε σύντομη ομιλία-χαιρετισμός του στρατιωτικού διοικητή της ταξιαρχίας Πρίζρακ (Φάντασμα), Αλεξέι Μοζγκοβόι, ο οποίος τόνισε τη διεθνή σημασία της συνάντησης ενώ σημείωσε πως ελεύθερος άνθρωπος λογίζεται μόνο όποιος αγωνίζεται για την τιμή και την αξιοπρέπεια κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις ελεύθερες φωνές που δε φιμώνονται. Στο δεύτερο μέρος του Φόρουμ τοποθετήθηκε και ο πολιτικός κομισάριος της κομμουνιστικής μονάδας, Αλεξέι Μαρκόφ, ο οποίος στάθηκε στις δύσκολες συνθήκες του αγώνα που δίνουν οι κομμουνιστές για τη σοσιαλιστική προοπτική των λαικών δημοκρατιών. Το λόγο πήραν κι άλλοι μαχητές από ένοπλες πολιτοφυλακές που περιέγραψαν την πραγματικότητα και τα ανοιχτά ζητήματα του αγώνα. Οι τοποθετήσεις οργανώσεων από ένα ευρύ φάσμα πολιτικών χώρων επικεντρώθηκαν σε ζητήματα όπως ο αντιιμπεριαλιστικός-αντικαπιταλιστικός αγώνας, ο αντιφασισμός, η ανάγκη υπεράσπισης του αγώνα στο Ντονμπάς κι η πάλη ενάντια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Η ελληνική Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία, άνοιξε τη διαδικασία των τοποθετήσεων από μέρους των διεθνών αντιπροσωπειών, ενώ τοποθετήθηκαν το ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση,η ΑΡΑΝ και ο Παύλος Αντωνόπουλος, συνδικαλιστής εκπαιδευτικός των «Παρεμβάσεων» και μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης με την υιοθέτηση κοινούκειμένου πολιτικής απόφασης.
Οι δράσεις και παρεμβάσεις του Διεθνούς Καραβανιού Αλληλεγγύης θα κορυφωθούν στις 9 Μάη, με τη συμμετοχή των αποστολών από τις 14 χώρες στη μεγάλη πορεία και παρέλαση προς τιμή των 70 χρόνων από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Πολύπλευρες εκδηλώσεις και παρέλαση που ετοιμάζονται εδώ και μέρες και αποκτούν ιδιαίτερα κεντρικό χαρακτήρα στις Λαϊκές Δημοκρατίες και την περιοχή του Ντονμπάς, εκφράζοντας τη συνέχεια της πάλης κατά του σύγχρονου φασισμού, που αντιμετωπίζεται έμπρακτα στην περιοχή της Αν. Ουκρανίας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aπίστευτο! Μόνον ένας ευρωπαίος ηγέτης τόλμησε να πει ΟΧΙ στη Μέρκελ και να παραστεί μαζί με τον Πούτιν στην "Κόκκινη Πλατεία"... Απίστευτο, αλλά ήταν ο δεξιός Αναστασιάδης της Κύπρου!
Ο δικός μας αριστερός πρωθυπουργός πειθάρχησε στην αφέντρα Μέρκελ! O Tσίπρας θα μας πει γιατί υπάκουσε στη Μέρκελ και πήρε μέρος σ' αυτή την αντιΡωσική υστερία των ιμπεριαλιστών;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλβανική πρόκληση στο Ιόνιο! Ρηματική διακοίνωση για την υφαλοκρηπίδα! Συνεχίστε να χαϊδεύετε αυτιά, να γλείφετε τον κώλο της Μέρκελ, να φτύνετε τον Πούτιν... και θα ξεπεράσετε των Σαμαρά & Παπανδρέου!
Σε νέα, ακόμη πιο δυσμενή φάση εισέρχονται οι σχέσεις Αθηνών – Τιράνων μετά τη ρηματική διακοίνωση που επέδωσε χθες το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας στον Ελληνα πρέσβη Λεωνίδα Ροκανά, με την οποία απαιτεί την τροποποίηση του... προγράμματος ερευνών της χώρας μας στο Ιόνιο για υδρογονάνθρακες, με το αιτιολογικό ότι παραβιάζεται η αλβανική υφαλοκρηπίδα. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών παρέδωσε και χάρτη στον Ελληνα πρέσβη προκειμένου να υποστηρίξει τη βασιμότητα των θέσεών του, που ωστόσο καταρρίπτονται από το διεθνές δίκαιο. Η ελληνική κυβέρνηση είναι έντονα ενοχλημένη από την κίνηση των Τιράνων, αλλά όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, η ενόχληση δεν παράγει πολιτικά αποτελέσματα αν δεν συνοδεύεται από πολιτικό σχέδιο. Στοιχείο της ενόχλησης πάντως ήταν η ματαίωση της συνάντησης του κ. Νίκου Κοτζιά με τον Αλβανό πρέσβη στην Αθήνα κ. Ντερβίσι. Από το 2009 Η εξέλιξη αυτή είτε αιφνιδίασε είτε όχι την ελληνική κυβέρνηση, αποτελεί συνέχεια της πολιτικής που έχει εγκαινιάσει η Αλβανία από το 2009, όταν ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργός Εντι Ράμα οργάνωσε προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο για την ακύρωση της συμφωνίας, πράγμα που πέτυχε. Η Αλβανία θεωρεί ότι η συμφωνία του 2009 για τις θαλάσσιες ζώνες των δύο χωρών ήταν ετεροβαρής για την ίδια και έκτοτε ζητεί επαναδιαπραγμάτευση, πράγμα που αρνείται και σωστά, σύμφωνα με ειδικούς νομικούς, η ελληνική πλευρά. Τα Τίρανα, ενώ στη διαπραγμάτευση δέχθηκαν την οριοθέτηση με τη μέθοδο της μέσης γραμμής, στη συνέχεια άλλαξαν στάση και θεωρούν ότι τα Διαπόντια Νησιά δεν έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα, θέση που υποστηρίζει και η Τουρκία για τα νησιά του Αιγαίου. Είναι άλλωστε γνωστό στην ελληνική διπλωματία ότι η Τουρκία υποδαύλισε τις κινήσεις του Εντι Ράμα με στόχο την ακύρωση της συμφωνίας του 2009 και εκτιμάται ότι και τώρα βρίσκεται πίσω από τη ρηματική διακοίνωση. Σύμφωνα με έγκριτες νομικές πηγές, το διάβημα της Αλβανίας είναι ανυπόστατο, καθώς τα Τίρανα, αφενός δεν έχουν κάνει επίσημη ανάκληση της υπογραφής τους στη συμφωνία του 2009, αφετέρου, δε, δεν μπορούν να καταστήσουν τη συμφωνία αυτή αδύνατη στην εφαρμογή της. Κατά συνέπεια, τονίζουν οι ίδιες πηγές, η Ελλάδα νομίμως έχει προγραμματίσει έρευνες στο Ιόνιο και νομίμως μπορεί να τις διεξάγει. Το πρόβλημα μπορεί στη συνέχεια να προκύψει από εταιρείες που ενδεχομένως δεν θα ήθελαν να ξοδέψουν μεγάλα ποσά για έρευνες σε μια περιοχή όπου διατυπώνονται αμφισβητήσεις, έστω και αν είναι αβάσιμες. Ηδη, το υπουργείο Εξωτερικών ετοιμάζει την επίσημη απάντησή του προς τα Τίρανα και σε πολιτικό και σε νομικό επίπεδο.