Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Τριτη 31 Μαρτιου 2015


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1946 ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ
Οι εθνικές εκλογές βιας και νοθειας της 31ης Μαρτίου 1946 ήταν οι πρώτες εκλογές στη χώρα μας, μετά το 1936. Είχαν μεσολαβήσει η δικτατορία Μεταξά, το έπος του 1940, η Κατοχή, η Αντίσταση, η Απελευθέρωση, τα Δεκεμβριανά και η Συμφωνία της Βάρκιζας. Αποδείχτηκαν μοιραίες, επειδή η Αγγλια και ο Τσωρτσιλ ειχε διακηρυξει ότι θελει να καταστρεψει το αριστερο κινημα στην Ελλαδα που ηταν πλειοψηφικο και αυτό σηματοδότησε την έναρξη του εμφυλίου πολέμου, ουσιαστικα της ξενης αγγλικης ιμπεριαλιστικης επεμβασης που μετα εγινε αμερικανικη, οι επιπτώσεις του οποίας ταλαιπώρησαν τη χώρα για τα επόμενα τριάντα χρόνια.
Στις αρχές του 1946 την Ελλάδα κυβερνά ο κεντρώος Θεμιστοκλής Σοφούλης. Με την προτροπή των Άγγλων προκηρύσσει εκλογές για τις 31 Μαρτίου. Τα ΕΑΜικά κόμματα, που συμμετεχει και το ΚΚΕ, και οι προοδευτικοί φιλελεύθεροι υπό τον Γεώργιο Καφαντάρη, αντιδρούν. Ζητούν δίμηνη αναβολή και εγγυήσεις, επειδή θεωρούν τις εκλογές σημαδεμένες υπέρ της δεξιάς, η οποία είχε εξαπολύσει ένα κύμα «λευκής τρομοκρατίας» στη χώρα, μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας και τον αφοπλισμό του ΕΛΑΣ. Στο στόχαστρο των ακροδεξιών παραστρατιωτικων κυβερνητικων ομάδων ήταν όχι μόνο οι αριστεροί πολίτες, αλλά και οι κεντρώοι αντιμοναρχικοί.
Δεν εισακούονται και τελικά το ΚΚΕ, που ακομα δεν εχει αποφασισει την ένοπλη κατάληψη της εξουσίας, παρα την βια και την τρομοκρατια που εχει εξαπολυθει, και η κεντροαριστερά, θα ανακοινώσουν αποχή από τις εκλογές. Στις εκλογές θα λάβουν μέρος μόνο δεξιοί και κεντρώοιδεξιοι πολιτικοί σχηματισμοί. Οι παλιοί αντίπαλοι της προπολεμικής περιόδου είναι παρόντες, αλλά κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Το φιλομοναρχικό Λαϊκό Κόμμα, συμπαγές και ενωμένο, αποτελεί τον άξονα της δεξιάς συμμαχίας, ενώ το Κόμμα των Φιλελευθέρων, που ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, είναι διασπασμένο σε έξι τμήματα (Κόμμα Εθνικών Φιλελευθέρων με επικεφαλης τον ακροδεξιο πραξικοπηματια Στυλιανο Γονατα, Μεταρρυθμιστικόν Κόμμα με τον Απ. Αλεξανδρη, Κόμμα Βενιζελικών Φιλευθέρων με τον Σοφοκλη Βενιζελο, Δημοκρατικόν Σοσιαλιστικόν Κόμμα με τον Γεωργιο Παπανδρεου, Κόμμα των Φιλελευθέρων με τον Θεμιστοκλη Σοφουλη και οι Προοδευτικοι Φιλελεύθεροι του Καφαντάρη που απέχουν). Το πρωί της 31ης Μαρτίου οι ψηφοφόροι πηγαίνουν στις κάλπες με το άγγελμα ότι τα ξημερώματα κομμουνιστές αντάρτες υπό τον Καπετάν Μπαρούτα επιτέθηκαν στο Σταθμό Χωροφυλακής Λιτοχώρου, από μονοι τους, δινοντας απαντηση στην τρομοκρατια, παρακουωντας την διαταγη του Ζαχαριαδη. Κατά τη συμπλοκή σκοτώθηκαν 9 χωροφύλακες και 2 στρατιώτες, που συμμετείχαν στη φρουρά των εκλογικών τμημάτων. Η επίθεση αυτή θεωρείται από πολλούς ως το προοίμιο του Εμφυλίου Πολέμου.
Οι εκλογές θα γίνουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με αναλογικό εκλογικό σύστημα και θα τις κερδίσει η δεξιά και βασιλόφρων παραταξη «Λαικο Κομμα» με 153 εδρες στις 354 του κοινοβουλιου.
To Λαικο Κομμα κατεβηκε στις εκλογες με την «Ηνωμενη Παραταξη Εθνικοφρονων», μαζι με τους «Εθνικους Φιλελευθερους» του Σ. Γονατα και το «Μεταρρυθμιστικο» του Α. Αλεξανδρη το κομμα του Ι. Θεοτοκη και το κομμα του Π. Μαυρομιχαλη. Η «Ηνωμενη Παραταξη Εθνικοφρονων» πηρε 206 εδρες στις εκλογες, και αμεσως μετα διασπαστηκε οσα και τα κομματα της.
Οι τρεις κεντρώοι σχηματισμοι πηραν, οι «Εθνικοι Φιλελευθεροι» 34 εδρες το «Κόμμα των Φιλελευθέρων» 48 εδρες, οι ακροδεξιοι «Βενιζελικοι Φιλελευθεροι» 31 εδρες, το «Δημοκρατικο Σοσιαλιστικο» 27 εδρες, και το ακροδεξιο "Μεταρρυθμιστικο" 5 εδρες.
Αλλα κομματα που κατεβηκαν στις εκλογες και μπηκαν στη βουλη ηταν, το Εθνικο Κομμα του Ναπολεοντα Ζερβα που πηρε 20 εδρες, οι Ενωση Εθνικοφρονων του Θεοδ. Τουρκοβασιλη που ηταν συνεργατης του Γερμανων ναζι που πηρε 9 εδρες, το Εθνικο Ενωτικο Κομμα του Παναγιωτη Κανελλοπουλου που πηρε 7 εδρες, και 20 ανεξαρτητοι εθνικοφρονες.
Όσον αφορά στο ποσοστό της αποχής, που πρέπει να θεωρείται «πολιτική», οι απόψεις διίστανται, επειδή δεν ανακοινώθηκε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων: Το ΚΚΕ την ανεβάζει στο 50%, οι παρατηρητές των Εγγλεζων την κατεβάζουν στο 9,3%. Η αλήθεια πρέπει να βρίσκεται κάπου στη μέση. Το ΚΚΕ θα θεωρησει μεχρι σημερα (και πολύ σωστα) ότι δεν ηταν εμφυλιος, αλλα ξενη ιμπεριαλιστικη επεμβαση. Η Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές είχε 354 μέλη. Στήριξε δέκα κεντροδεξιές κυβερνήσεις και πέντε πρωθυπουργούς (Παναγιώτης Πουλίτσας, Κωνσταντίνος Τσαλδάρης, Δημήτριος Μάξιμος, Θεμιστοκλής Σοφούλης και Αλέξανδρος Διομήδης) μέχρι το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου.
Τον Ιανουάριο του 1950 θα διαλυθεί και θα προκηρυχθούν εκλογές για τις 5 Μαρτίου, με απλη αναλογικη, οπου επικρατησε και σχηματισε κυβερνηση συνεργασιας ο κεντρωος Πλαστηρας με την «Εθνικη Πολιτικη Ενωση Κεντρου» (που πηρε 16,44%) σε συνεργασια με τους Φιλελευθερους του Σοφοκλη Βενιζελου (με 17,24%) και το Σοσιαλιστικο Δημοκρατικο του Γεωργιου Παπανδρεου (με 10,67%). Το «Λαικο Κομμα» του Κων. Τσαλδαρη πηρε 18,8%.
Τα αλλα κομματα, στις εκλογες του 1950 πηραν. Η Δημοκρατικη Παραταξη του Σοφιανοπουλου (Αριστεροι Φιλελευθεροι), Σβωλου (ΕΛΔ Ενωση Λαικων Δυναμεων-Σοσιαλιστικο κομμα), Γρηγοριαδη, προαγγελος της ΕΔΑ, 9,70%, Πολιτικη Ανεξ. Παραταξις των Μανιαδακη, Κοτζια, συνεργατων του Μεταξα, 8,15%, το Μετωπο Εθνικης Αναδημιουργιας του Παναγιωτη Κανελλοπουλου 5,27%, το Εθνικο Κομμα του Ναπολεοντα Ζερβα 3,65% (μετα απο λιγο καιρο αυτοδιαλυθηκε και προσχωρησε στο Φιλελευθερο Κομμα του Σοφοκλη Βενιζελου. Στο Εθνικο Κομμα συμμετειχε και ο Βενιζελικος δικτατορας του 1926 Παγκαλος.
Στις εκλογές της 31ης Μαρτίου 1946 εξελέγησαν ως βουλευτές πολιτικοί που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις κατοπινές εξελίξεις κι έφθασαν μέχρι το αξίωμα του πρωθυπουργού από τα μέσα της δεκαετίας του '50 έως τις μέρες μας. Πρόκειται για τον Γεώργιο Παπανδρέου (Δημοκρατικόν Σοσιαλιστικόν Κόμμα), τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο (Εθνικόν Ενωτικόν Κόμμα), τον Κωνσταντίνο Γ. Καραμανλή (Λαϊκόν Κόμμα) και τον νεότερο όλων, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (Κόμμα Βενιζελικών Φιλελευθέρων).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποφυλακίζεται η μητέρα των αδερφών Τσάκαλου - Έκκληση Ραγκούση για τους απεργούς πείνας
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015, 12:43
Την αποφυλάκιση της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του με ψήφους 2-1. Οι δικαστές αποφάσισαν την αποφυλάκισή της με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, της επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Α.Τ. της περιοχής 3 φορές το μήνα απαγόρευση μετακίνησης εκτός Σαλαμίνας καθώς και χρηματική εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ. Αυτή την ώρα το συμβούλιο συνεδριάζει για να αποφασίσει για την τύχη της συντρόφου του Γεράσιμου Τσάκαλου, που είχε κριθεί και αυτή προφυλακιστέα μετά την απολογία της στον εφέτη ανακριτή. Ο συνήγορός της, κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, δήλωσε «Εκφράζω τη χαρά και την ικανοποίηση για τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που δέχεται την προσφυγή που καταθέσαμε μαζί με τους συναδέλφους κκ. Φραγκίσκο Ραγκούση και Θεόδωρο Μαντά και αποφυλακίζει την κ. Αθηνά Τσάκαλου. Η απόφαση είναι σύμφωνη με το κοινό περί Δικαίου αίσθημα και με τις παραδόσεις της ελληνικής κοινωνίας που δεν αποδέχεται τη συλλογική οικογενειακή ευθύνη και τις διώξεις σε βάρος γονέων και στενών συγγενικών προσώπων των κατηγορουμένων χωρίς σοβαρές ενδείξεις ενοχής».
Έκκληση Ραγκούση προς τα αρμόδια συμβούλια
Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης απευθύνει έκκληση προς τα αρμόδια συμβούλια προκειμένου να εγκριθούν οι προσφυγές των απεργών πείνας. Σύμφωνα με το σχετικό αίτημα: Παρακαλούμε, για την άμεση έκδοση των σχετικών βουλευμάτων, με την ελπίδα αποδοχής των προσφυγών, γιατί υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή των απεργών πείνας. Χαρακτηριστικά, αναφέρω ότι οι παλμοί της καρδιάς του απεργού πείνας Μιχάλη Νικολόπουλου κατέβηκαν στους 29. Το αίτημα αυτό έχει χαρακτήρα ανθρωπιστικό και όχι δικονομικό.
------------------------------------------------------------------------------
Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΕΥΤΟΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΒΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΝ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΚΑΙ ΑΘΩΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ !!!!!!!!! Η ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΕΝ ΠΛΗΡΕΙ ΔΡΑΣΕΙ !!!!!!!!!!!!
Φυλάκιση 26 μηνών στον Κ. Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε ένοχο τον Κώστα Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση του Α. Βγενόπουλου και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 26 μηνών. Η ποινή που αποφάσισε το Δικαστήριο μετά από ακροάσεις 6 ημερών είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχουν επιβληθεί ποτέ στην Ελλάδα για παρεμφερή αδικήματα, καθώς έγινε πλήρως αποδεκτό ότι τα εγκαλούμενα γεγονότα και ισχυρισμοί του Κ. Βαξεβάνη ήταν ψευδή και εκ δολίας πρόθεσης συκοφαντικά.
Η βαριά καταδίκη του Κ. Βαξεβάνη έχει μεγάλη σημασία για τα τεκμαινόμενα στην Κύπρο, διότι επί της ουσίας στο πρόσωπο του δικάσθηκαν και καταδικάσθηκαν όλοι εκείνοι στην Κύπρο (δημοσιογράφοι, πολιτικοί και δικηγόροι) που εδώ και 3 χρόνια προσπαθούν, εκτοξεύοντας λάσπη, να μετατρέψουν τραπεζικές πράξεις σε «σκάνδαλα» και ποινικά αδικήματα, για να προστατεύσουν το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο της χώρας και να το απαλλάξουν από τις βαρύτατες ευθύνες του για την καταστροφή της Κυπριακής οικονομίας. Πολύ περισσότερο, όταν ο κ. Κ. Βαξεβάνης παρουσίασε προς υπεράσπισή του σειρά εμπιστευτικών εγγράφων από την Κύπρο, όπως απόρρητα έγγραφα της Αστυνομίας, της Επιτροπής Θεσμών και της Ειδικής Διαχειρίστριας της Λαϊκής και προσπάθησε ανεπιτυχώς να τεκμηριώσει όλες τις συνήθεις συκοφαντίες περί της καταστροφής της Λαϊκής Τράπεζας και της Κύπρου, των δήθεν απατηλών Ελληνικών δανείων, του Ζολώτα, των MIGοδανείων, του Βατοπεδίου κλπ.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως επισημάνθηκε από την Πολιτική Αγωγή και καταχωρήθηκε στα πρακτικά της δίκης, προκαλεί απορία και κατάπληξη ότι, ενώ τουλάχιστον από τις 9 Σεπτεμβρίου 2014, όπως προκύπτει από επίσημο έγγραφο της Κυπριακής Αστυνομίας, έχει γίνει αποδεκτή η Ελληνική δικαιοδοσία και έχει αποφασισθεί η παραπομπή της εξέτασης όλων των υποθέσεων που αφορούν Έλληνες στην Ελληνική Δικαιοσύνη που ήδη διεξάγει προκαταρτική εξέταση, μετά από παρέλευση 6 μηνών κανένα στοιχείο δεν έχει αποσταλεί στις Ελληνικές Αρχές και συνεχίζεται η παραπλάνηση της Κυπριακής κοινής γνώμης και η δυσφήμιση Ελλήνων πολιτών περί δήθεν διερεύνησης των πράξεών τους από την αναρμόδια Κυπριακή Δικαιοσύνη. Επίσης με απόφαση του Εφετείου Αθηνών κατέστη τελεσίδικη η καταδίκη του εκδότη του ΠΟΛΙΤΗ Γ. Παπαδόπουλου σε 10 μήνες φυλάκιση ως συκοφάντη.
-------------------------------------------------------------------------------
«Φρένο» ΣτΕ στην απεραντοσύνη της ξαπλώστρας
Προσωρινό «φρένο» στη συλλήβδην γαι όλη την Ελλάδα με μία υπουργική απόφαση παραχώρηση των παραλιών προκειμένου να τοποθετούνται καθίσματα, ομπρέλες, ξαπλώστρες, αναψυκτήρια κ.α. βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας Ειδικότερα, το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με την υπ΄ αριθμ. 646/2015 απόφασή του έκρινε ότι η απευθείας παραχώρηση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού των παραλιών, προκειμένου να τοποθετούνται καθίσματα, ομπρέλες, ξαπλώστρες, αναψυκτήρια, κ.λπ., αλλά και η περαιτέρω μεταβίβαση του δικαιώματος χρήσης παραλίας σε τρίτους, δεν μπορεί να γίνεται συλλήβδην για όλη την Ελλάδα με μία υπουργική απόφαση. Σύμφωνα με την πενταμελή σύνθεση του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ, η παραχώρηση των παραλιών πρέπει να γίνεται «μεμονωμένα, κατά περίπτωση και ύστερα από εξατομικευμένη κρίση της διοίκησης». Όμως, λόγω σπουδαιότητας του θέματος η πενταμελής σύνθεση παρέπεμψε το ζήτημα για νέα κρίση στην αυξημένη επταμελή σύνθεση του ίδιου Τμήματος.
Στο ΣτΕ έχει προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και ζητάει να ακυρωθεί υπουργική απόφαση του 2009 (αντικαταστάθηκε με μεταγενέστερες υπουργικές αποφάσεις με το ίδιο περιεχόμενο μέχρι και το 2014) που επιτρέπει την «απευθείας παραχώρηση, με αντάλλαγμα, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού». Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Δικηγόρων, ο αιγιαλός και η παραλία περιλαμβάνονται μεταξύ των ζητημάτων για τα οποία αναγνωρίζεται στους δικηγορικούς συλλόγους το δικαίωμα άσκησης ενδίκων βοηθημάτων.
------------------------------------------------------------------------------
Τις τελευταίες ώρες πολλά αμερικάνικα ΜΜΕ μιλούν για την ύστατη μάχη που δίνει ο Abu Jamal για να κρατηθεί στη ζωή. Είναι σαφές όμως, εδώ και χρόνια, ότι αυτός ο τύπος δεν πέφτει ποτέ αμαχητί. Ας μην βιαστούν λοιπόν να τον τελειώσουν όσοι αντιπαθούν όλα όσα εκπροσωπεί. Όπως και να έχει όμως για όλες τις φτωχογειτονιές του κόσμου από το Detroit μέχρι την Αθήνα θα ισχύει αυτό που έγραφαν και οι Rage Against The Machine, το 1999 αρκετά χρόνια μετά την καταδίκη του, σε ένα τραγούδι αφιερωμένο στον ίδιο: «ποτέ δεν θα καταφέρετε να σιγήσετε τη φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή»… Και ο Μαύρος Πάνθηρας Mumia Abu Jamal είναι εδώ να το θυμίζει
Κρίσιμες ώρες για τη ζωή του Mumia Abu Jamal.
Οι αρχές αρνούνται κάθε πληροφορία ή πρόσβαση στον -61χρονο πλέον- Μαύρο Πάνθηρα, που νοσηλεύεται σε κλοιό ένοπλων Ράμπο. Ο φυλακισμένος δημοσιογράφος και κάποτε μέλος του κόμματος των Μαύρων Πανθήρων, Mumia Abu-Jamal έχει μεταφερθεί, όπως διαπιστώθηκε πριν από λίγες ώρες ώρες, από την φυλακή όπου κρατείται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Schuylkill Medical Center στο Pottsville της Pennsylvania. Οι αρχές δεν ενημέρωσαν κατ” αρχήν τους συγγενείς του Mumia ή κάποιο άλλο κοντινό του πρόσωπο.
Η πολύ στενή του φίλη, Johanna Fernández, δήλωσε ότι έμαθε για την μεταφορά όταν πήγε να τον επισκεφτεί το πρωί της χτεσινής μέρας (Δευτέρα 30 Μάρτη) στην φυλακή,λόγω του ότι ανησύχησε η ίδια ακούγοντας στον τηλέφωνο τον Abu Jamal αρκετά αδύναμο και άρρωστο. Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα Democracy Now! η Fernadez καταγγέλει ότι οι αρχές αρνούνται κάθε πληροφορία στην οικογένεια και τους φίλους του Jamal, ενώ δεν επιτρέπουν και την πρόσβαση στο μέρος που νοσηλεύεται. Ενώ το μόνο που ανεπίσημα έχουν διαρρεύσει είναι ότι ο MAJ υπέστη διαβητικό σοκ και διακομίστηκε εσπευσμένα. Η Fernadez καταγγέλει επίσης πως τους τελευταίους 3 μήνες ο Abu Jamal παραπονιόταν ότι υποφέρει πολύ έχοντας συμπτώματα δερματικών παθήσεων περιγράφοντας το δέρμα του όπως αυτό ενός ελέφαντα, παρόλα αυτά οι αρχές στην φυλακή δεν βοήθησαν την κατάστασή του καθόλου. Τώρα είτε αφορά την διοίκηση της φυλακής είτε την διοίκηση του νοσοκομείου όπου έχει μεταφερθεί υπάρχει σίγη και άρνηση κάθε πληροφορίας για την κατάσταση της υγείας του.
Αρνούνται μέχρι και στον αδερφό του, Keith Cook, που ταξίδεψε από πολύ μακριά, να δει τον Jamal, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα δεν τον βοήθησαν με την ιατρική περίθαλψη που χρειαζόταν για να φτάσει σε αυτό το σημείο, καταγγέλλει η Noell Hanrahan, παραγωγός του Prison Radio. Διάφοροι υποστηρικτές και αλληλέγγυοι, όπως το Prison Radio, παραμένουν ιδιαίτερα ανήσυχοι και καλούν στη δημιουργία ενός ρεύματος αλληλεγγύης προς τις αρχές ώστε να επιτρέψουν την πρόσβαση των συγγενών του στον άρρωστο Mumia και την ενημέρωσή τους από τις αρχές για την κατάσταση της υγείας του. Αναφέρουν επίσης σύμφωνα με το Democracy Now!, πως εργαζόμενοι του νοσοκομείου επιβεβαιώνουν την παρουσία του Jamal στο Schuylkill Medical Center και πως πιστεύουν ότι κρατείται απομονωμένος σε ένα δωμάτιο όπου οι κουρτίνες είναι τραβηγμένες και σε επιφυλακή και απόσταση αναπνοής βρίσκονται ένοπλοι αστυνομικοί ως φρουροί. Η Hanrahan σημειώνει πως η έξοδος ενός κρατουμένου από την φυλακή για νοσηλεία, δεν είναι μια συνηθισμένη διαδικασία και σημαίνει ότι ο κρατούμενος βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του.
Ο Abu-Jamal είναι ίσως ο διασημότερος πολιτικός κρατούμενος στον κόσμο. Καταδικάστηκε το 1982 για τη δολοφονία ενός αστυνομικού στη Φιλαδέλφεια, αλλά δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή να δηλώνει αθώος που στοχοποιήθηκε και παγιδεύτηκε όπως πολλοί άλλοι Πάνθηρες που βρέθηκαν στο στόχαστρο νόμιμων και παράνομων ενεργειών του FBI και του κράτους των ΗΠΑ. O Mumia έχει παραμείνει ενεργός και πιστός στις επαναστατικές του ιδέες παρά τον μακρόχρονο εγκλεισμό του. Εδώ μία από τις τελευταίες παρεμβάσεις του με τον τίτλο «Γιατί δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε» μέσα από τη φυλακή που μεταδόθηκε ραδιοφωνικά και αναφέρεται στο κύμα των πρόσφατων κινητοποιήσεων στις ΗΠΑ για τις δολοφονίες νεαρών μαύρων από την αστυνομία και τη γενικότερη αυταρχική κατασταλτική φυσιογνωμία του κράτους των ΗΠΑ Τις τελευταίες ώρες πολλά αμερικάνικα ΜΜΕ μιλούν για την ύστατη μάχη που δίνει ο Abu Jamal για να κρατηθεί στη ζωή. Είναι σαφές όμως, εδώ και χρόνια, ότι αυτός ο τύπος δεν πέφτει ποτέ αμαχητί. Ας μην βιαστούν λοιπόν να τον τελειώσουν όσοι αντιπαθούν όλα όσα εκπροσωπεί. Όπως και να έχει όμως για όλες τις φτωχογειτονιές του κόσμου από το Detroit μέχρι την Αθήνα θα ισχύει αυτό που έγραφαν και οι Rage Against The Machine, το 1999 αρκετά χρόνια μετά την καταδίκη του, σε ένα τραγούδι αφιερωμένο στον ίδιο: «ποτέ δεν θα καταφέρετε να σιγήσετε τη φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή»… Και ο Μαύρος Πάνθηρας Mumia Abu Jamal είναι εδώ να το θυμίζει…
----------------------------------------------------------------------------
1946 Πραγματοποιούνται οι πρώτες εκλογές μετά την απελευθέρωση μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες βίας και νοθείας. Επισήμως, σε σύνολο εγγεγραμμένων 2.211.791, ψήφισαν 1.106.510. Η αποχή, στην οποία καλούσαν το ΚΚΕ και το ΕΑΜ, παρά τις αφόρητες πιέσεις, ξεπέρασε το 50%. Ήταν, δε, πολύ μεγαλύτερη, αφού μεγάλος αριθμός πολιτών δεν είχε εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους, ενώ πολλοί βασιλόφρονες διπλοψήφισαν. Εντούτοις, η Επιτροπή του ΟΗΕ διακήρυξε κυνικά ότι «το ποσοστό της αποχής της Αριστεράς δεν υπερέβαινε το 9,3%»..! Στις εκλογές επικράτησε το Λαϊκό Κόμμα. Ανήμερα των εκλογών, ομάδα ενόπλων καταδιωκόμενων αγωνιστών επιτέθηκε κατά του Σταθμού Χωροφυλακής του Λιτόχωρου. Η ένοπλη διαμαρτυρία ενάντια στο αντιδραστικό καθεστώς της τρομοκρατίας και της βίας και της εκλογικής νοθείας ήταν προειδοποίηση προς την αντίδραση ότι δεν είναι δυνατό να δολοφονεί ατιμώρητα άοπλους πολίτες, γυναίκες και παιδιά.
Η απόφαση τότε του ΚΚΕ και του ΕΑΜ για αποχή αποτέλεσε έκτοτε διαχρονικό ζήτημα διαπάλης μέσα στο Κόμμα και πολεμικής απ’ έξω. Οι επικριτές του ΚΚΕ, παραβλέποντας το πραγματικό πρόβλημα στην πολιτική του, δηλαδή τη μη τοποθέτηση του ζητήματος της εξουσίας ως άμεσου πολιτικού καθήκοντος και άρα τη μη σύνδεση της αποχής με τη γενίκευση της ένοπλης πάλης, θεωρούν ως μέγα πολιτικό λάθος την αποχή από τις εκλογές του 1946. Οι εκλογές αυτές χαρακτηρίστηκαν από αστικές και οπορτουνιστικές δυνάμεις ως η «μεγάλη ευκαιρία» ώστε το ΚΚΕ να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο - όπως λένε - στο μεταπολεμικό αστικό πολιτικό σκηνικό. Για να στηρίξουν το σκεπτικό τους επικαλούνται τη συμμετοχή των κομμουνιστικών κομμάτων στις κυβερνήσεις Εθνικής Ενότητας, που σχηματίστηκαν σε σειρά από χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ξεχνοντας ηθελημενα ότι εκει υπηρξεν δημοκρατικες εκλογες οι οποιες συνοδευτηκαν από συμμετοχη των ευρωπαικων ΚΚ στην κυβερνηση, που ουσιαστικά βοήθησαν στην αποκατάσταση της σταθερότητας, όπως και στον ισχυρισμό ότι μια πιθανή συνεργασία με το λεγόμενο «Κέντρο» θα μπορούσε να αποκόψει τη λεγόμενη «Δεξιά» από το μονοπώλιο της εξουσίας. Ωστόσο, μια τέτοια προσέγγιση «ξεχνά» την κοινή ταξική ταυτότητα «Δεξιάς» - «Κέντρου», που αποδείχθηκε τόσο από τη δραστηριότητα του Γεωργίου Παπανδρέου που στο όνομα της λαοκρατίας ξεκίνησε τα Δεκεμβριανά, όσο και από το ρόλο των μετεμφυλιακών κυβερνήσεων του «Κέντρου».
Οι οπορτουνιστικές δυνάμεις που δρούσαν και στο εσωτερικό του Κόμματος δεν άσκησαν κριτική στην αποχή με τη λογική της ανάγκης διάδοσης των θέσεων του ΚΚΕ για πάλη με όλα τα μέσα, όπως έκανε αργότερα η 3η Συνδιάσκεψη του Κόμματος (1950). Αντίθετα, η κριτική τους συνιστούσε την προϋπόθεση της διατύπωσης του «ειρηνικού, δημοκρατικού δρόμου προς το σοσιαλισμό». Επρόκειτο στην ουσία για την προώθηση μιας ρεφορμιστικής στρατηγικής στο κομμουνιστικό κίνημα, η οποία δε στηριζόταν στις ειδικές συνθήκες της μεταπολεμικής Ελλάδας (όπως υποστηρίζουν πολλοί από τους εισηγητές της), αλλά θεωρούσε ότι η ταξική πάλη στις σύγχρονες συνθήκες θα πρέπει να διεξάγεται μέσα στα πλαίσια του αστικού κοινοβουλευτισμού, απαλλαγμένη από τη χρήση της επαναστατικής βίας. Αυτό αποδεικνύεται και από την πολιτική θεωρία και πρακτική όσων πρωταγωνίστησαν στην κριτική για την αποχή από τις εκλογές του 1946 και αργότερα (1968) πρωτοστάτησαν στην ίδρυση του λεγόμενου «ΚΚΕ Εσωτερικού».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Πενσυλβάνια( βορειοανατολικες ΗΠΑ) απαγορεψανε στους γιατρους να αναλαβουν ασθενεις που εχουν προβληματα υγειας που σχετιζονται με το Fracking (!) (το Fracking, μια νέα μέθοδος εξόορυξης πετρελαίου,Υπάρχουν στη φύση πολλά πετρώματα τα οποία περιέχουν μέσα τους πετρέλαιο, που έως τώρα δε μπορούσαμε να το αποσπάσουμε. Με το fracking, μπορούνε να "βομβαρδίσουνε" το έδαφος με κάποιες χημικές ουσίες, που προκαλούν χημική αντίδραση και διασπούν τα πετρώματα, έτσι ώστε να μπορέσουνε να πάρουνε το πετρέλαιο που "κρυβόταν" μέσα τους. Αυτή η διαδικασία ήδη χρησιμοποιείται στην Αμερική, και σιγά-σιγά αρχίζει να εφαρμόζεται και αλλού. Υπάρχουν πολλά τέτοια κοιτάσματα που μπορούν να μας δώσουν shale gas (shale gas είναι το πετρέλαιο που προκύπτει από το fracking) Ομως το 2013 ,στο Κολοράντο έπεσαν πολλές βροχές, και το έδαφος είχε διαβρωθεί λόγω των χημικών του fracking, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν μεγάλες περιοχές. Και σα να μην έφτανε αυτό, η πλημμύρα παρέσυρε πολλά container και αποθήκες των χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στο fracking. Έτσι, τα χημικά μόλυναν τεράστιες περιοχές, καθώς το νερο περειχε χημικες ουσιες.
Ένα πραγματικά τρομακτικό έκθεση από την Πενσυλβανία: οι γιατροί έλαβαν οδηγίες να μην επιστρέψουν τηλεφωνήματα από ανθρώπους με fracking που σχετίζονται με ανησυχίες για την υγεία τους. "απολύτως δεν μας επετράπη να μιλήσω μαζί τους," είπε η Tammi Stack, που εργαζόταν ως νοσοκόμα υγείας στην κοινότητα μέσα Νομός Fayette για σχεδόν 36 χρόνια. «Κοινότητα της υγείας μου είπε να είμαι σιωπηλη για οποιοδήποτε άλλο θέμα που μπορώ να σκεφτώ.»
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΤ – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι Παπανδρέου άρπαζαν, ο Σαμαράς ξέπλυνε. Όλα τα ντοκουμέντα.
Posted Ιανουαρίου 22, 2015
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ. Ναι, ΛΕΦΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ!
Ποιά νομίζετε πως ηταν η χορηγία για τα περιβόητα συνέδρια του Ανδρίκου Παπανδρέου που διοργάνωνε ο Γριβέας; Τι χορηγίες ζητούσε ο Νίκος Παπανδρέου από το ιδρυμα; Η ΜΚΟ της Μαργαρίτας Παπανδρέου; Η κυβερνηση Παπανδρέου διόρισε τον δικό της άνθρωπο στο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας, ο οποίος εξασφάλισε αφειδως χρηματοδοτησεις όποτε οι συγγενείς του πρωθυπουργού επιθυμούσαν, μέχρι που το ίδρυμα κατέρρευσε! Η κυβέρνηση Σαμαρά, με πρωτοφανή μεθόδευση Στουρνάρα, εξαφάνισε μέσα σε μία νύχτα το ίδρυμα, προκειμενου να… συγκαλύψει το μέγα σκάνδαλο.
Κάποτε λέγαμε για το «νόμιμο και ηθικό». Ο Παπανδρεου όμως, έκανε νόμο την ανηθικότητα. Δείτε τα ντοκουμέντα της ντροπής. Φανταστείτε πόσα άλλα έγιναν που αγνοούμε. Το γράφαμε απο το 2010… ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ! Ο ΣΥΡΙΖΑ υποχρεούται να οδηγήσει στην δικαιοσυνη την εγκληματική συμμορία που κατέστρεψε το ίδρυμα, παρά το οτι καποιοι οι οποιοι εγιναν αργοτερα «σύντροφοι» έβαλαν και αυτοί το χέρι στο μέλι. Δειτε το ιλιγγιωδες ποσό που «χορηγούσε» το ΤΤ στα περιβόητα συνέδρια του Ανδρίκου Παπανδρέου! Ναι, καλά καταλάβατε! 300,000 Ευρώ, για ένα συνέδριο! Όταν ολόκληρο συνεδριο του ΟΗΕ δεν απαιτεί πανω απο 120 χιλ. Δολάρια. 300,000 ευρώ, για κάθε συνέδριο! Από τον διορισμένο πρόεδρο, Κλέωνα Παπαδόπουλο, που μαλιστα ομιλουσε και στα εν λόγω συνέδρια Κλέων Παπαδόπουλος, διορισμένος απο τον Παπανδρέου, χορηγούσε τα συνέδρια του αδελφού Παπανδρεου. Τι δεν καταλάβατε; Κοιταξτε οικογενειακή ευτυχία:
Η συνέχεια; Ναι, έχει και συνεχεια. Το απύθμενο θράσος της οικογένειας Παπανδρέου, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως μας εκπλήσσει. Ο κύριος Νίκος Παπανδρέου, ο άλλος αδελφός, ζητούσε και αυτός κατοστάρικα για «χορηγίες». Με υπογραφή του και αβροφροσύνη. «Αγαπητέ Κλέωνα»… Είμαι ο αδελφός αυτού που σε διόρισε. Η ειρήνη βλέπετε, είναι πολυδάπανη. Να μην ξεχνάμε και τα υπόλοιπα, την ενοικίαση του ακινήτου της πεθεράς του Παπανδρέου, το κολοσσιαίο σκάνδαλο των CDS κλπ. Να τιμωρήσουμε, για να μην τα ξαναζήσουμε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο μαύρος ―απόγονος σκλάβων― αθλητής Τζέσε Όουενς κατάφερε ένα ηχηρό ράπισμα στη ναζιστική προπαγάνδα περί… ανωτερότητας της «Αρείας φυλής», μπροστά τα μάτια του Χίτλερ…
Τζέσε Όουενς, ένα «μαύρο βέλος» στην καρδιά του φασισμού
Στις 31 Μάρτη του 1980 φεύγει από τη ζωή ο Τζέσε Όουενς, ο μαύρος αθλητής της ομάδας στίβου των ΗΠΑ, που στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936, σε ηλικία 23 ετών, κέρδισε τέσσερα χρυσά μετάλλια (100μ, 200μ, 4Χ100, μήκος) εξοργίζοντας τον καγκελάριο Αδόλφο Χίτλερ που αρνήθηκε να τον συγχαρεί, και, κατ’ άλλους, αποχώρησε από το στάδιο. Δεν συνέβη το ίδιο πάντως με τους Γερμανούς φιλάθλους που τον αποθέωσαν. Ο απόγονος σκλάβων Όουενς (ο επονομαζόμενος και «μαύρο βέλος» μετά το κατόρθωμά του στους Ολυμπιακούς αγώνες) που κατάφερε ένα ηχηρό ράπισμα στη ναζιστική προπαγάνδα περί… ανωτερότητας της «Αρείας φυλής», γεμάτος από δόξα, δεν ανταμείφτηκε ποτέ οικονομικά για την επιτυχία του. Αναγκάστηκε να κάνει πολλές χειρωνακτικές δουλειές για να ζήσει την οικογένειά του, ακόμα και να συναγωνιστεί σε αγώνες ταχύτητας… άλλους εκπροσώπους του ζωικού βασιλείου, όπως άλογα και σκύλους. Ο Τζέσε ήταν μαύρος… Πέθανε σε ηλικία 67 ετών από καρκίνο των πνευμόνων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μετά την ευχή του Αντώνεως του Some-are-ass για την ύπαρξη 10 Παπασταύρου και την απάντηση Τσίπρα με την υπενθύμιση του πραγματικού πλήθους των, προτείνω την μετονομασία της λίστας Λαγκάρντ-Φαλτσιανί σε Λίστα Παπασταύρων.
Εισαγγελική έρευνα για τον Παπασταύρου μετά από καταγγελία
31/3/2015
Προκαταρκτική εξέταση για το αν ο πρώην σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας στην διάρκεια της κατάθεσής του στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ έχει διατάξει ο οικονομικός εισαγγελέας, κ. Γαληνός Μπρης, σύμφωνα με το «Βήμα». Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και προέκυψε μετά από καταγγελία που κρίθηκε σοβαρή. Η αποκάλυψη αυτή του «Βήματος» έρχεται να προστεθεί σε ένα πλέγμα πληροφοριών για τους ελέγχους που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ σε βάρος του άλλοτε ισχυρού άνδρα του μεγάρου Μαξίμου, με κορυφή του παγόβουνου τις καταθέσεις των 5.397.000 ευρώ στη λίστα Λαγκάρντ. Σημειώνεται ότι το HOT DOC είχε αποκαλύψει τον περασμένο μήνα πώς η προηγούμενη κυβέρνηση επεχείρησε να χρησιμοποιήσει το ΣΔΟΕ για να συγκαλύψει υποθέσεις που έπρεπε να ελεγχθούν, μία αποκάλυψη που επανέφερε στη δημοσιότητα η ιταλική εφημερίδα La Stampa με σχετικό της άρθρο. Η αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά, όταν στη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση στη Βουλή έγινε αναφορά στην υπόθεση Παπασταύρου, ήταν να πει ότι «μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου»…
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αν είχαμε μια έστω "μικρή" ανεξαρτησία εξωτερικής πολιτικής... θα σταματούσαμε το εμπάργκο εναντίον του Ιράν, θα σταματούσαμε την εμπόλεμη κατάσταση εναντίον της Συρίας -με "δικαιολογία" & την "ανθρωπιστική κρίση" & τους πρόσφυγες- και θα είχαμε φθηνό πετρέλαιο, εκμεταλλευόμενοι: Iran protests Turkish president’s ‘improper’ remarks
Όμως, τα παραπάνω, προϋποθέτουν ανεξάρτητη ελληνική εξωτερική πολιτική ή έναν Ανδρέα Παπανδρέου... (ας θυμηθούμε τον Ανδρέα με το εμπάργκο στον Γιαρουζέλσκι - Πολωνία, το κορεάτικο μπόινγκ, τησυμπαράσταση της Συρίας στην κρίση του Μάρτη '87). Αγαπητοί θεσμοί... κονομάτε άγρια από το "χρέος", κονομάτε με τα επιτόκια, κονομάτε κι από μέτρα που μας ζητάτε να πάρουμε για να αυξήσετε τα κέρδη σας: Μας βάλατε να κάνουμε εμπάργκο στο Ιράν. Παίρναμε φθηνό πετρέλαιο και με πίστωση... Τώρα παίρνουμε ακριβό πετρελαιο και μάλιστα από τις δικές σας εταιρίες. Δηλαδή κάνουμε εμπάργκο κι εσεις κερδοσκοπία! Οι αγρότες μας έχουν επιβάρυνση κι όλες οι παραγωγικές μας διαδικασίες...
Μας βάλατε να κάνουμε απέλαση των διπλωματών της Συρίας από την Ελλάδα, λες κι έχουμε πόλεμο με τη φίλη χώρα της Συρίας... Κύμα προσφύγων από τη Συρία και δεν υπάρχει πρεσβεία της χώρας στην Ελλάδα. Καμία εξαγωγή προϊόντων προς τη Συρία με πλήγμα στην εθνική μας οικονομία. Καμία συμμετοχή ελληνικής κατασκευαστικής εταιρίας στην ανοικοδόμηση της Συρίας. Μας βάλατε να κάνουμε εμπάργκο στη Ρωσία... Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα έχασαν τη ρώσικη αγορά. Τι στο διάβολο Ενωμένη Ευρώπη είναι αυτή που η χώρα μας πληρώνει διπλά τα δικά σας κέρδη; Κι από πάνω μας καλείτε να πάρουμε μέτρα γενοκτονίας του λαού... Ο Κοτζιάς λαμβάνει; Ακούει, βλέπει, διαβάζει; Αλλά, ποιος, ποιοι να βάλουν τέτοια ζητήματα; Η Παναρίτη;
Κι από την άλλη, έχουμε ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ που... εκφράζει βαθιά ενόχληση γιατί ο Καμμένος μίλησε για τον ορυκτο πλούτο στο Αιγαίο, λες κι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δικές του εταιρίες που θα έχουν απώλειες, ή έχουμε δική μας τεχνογνωσία και εξοπλισμό εξόρυξης... Ενοχλούνται κι από την πρόεδρο της Βουλής, από την παρέλαση κ.α.π. Και ταυτοχρόνως αυτό το "τμήμα" που γλείφει τους απατεώνες των ΜΜΕ για λίγα λεπτά στα κανάλια τους (καλοβλέπει το Ποτάμι των νταβατζήδων στα ΜΜΕ και τα δημόσια έργα), κωλοτρίβεται με τους ιμπεριαλιστές κι ανησυχεί για τους τους "εξεγερμένους" στη Συρία (τους τζιχαντιστές), για ομοσπονδιοποίηση της κατεχόμενης Κύπρου, για "λύση" στο Σκοπιανό με την σύνθετη ονομασία "Μακεδονία", για το πότε θα γίνει νόμος για τους γάμους των γκέι και των λεσβιών... Για να μην πάρουμε αμπάρζα τους εμπλεκόμενους με τη siemens, το συρφετό του Σημίτη, ΓΑΠ, Βενιζέλου που καταλαμβάνουν τις κυβερνητικές θέσεις τη μία μετά την άλλη, αλλά και υπουργικούς θώκους. Όπως... Σπυρόπουλος, Σπίρτζης, Χριστοδουλάκης, Παναρίτη, Μάρδας, Κατσέλη και σια, αλλά και επίσημους συνεργάτες του Σόρος... (ας σταματήσουμε για την ώρα με την παρέλαση των σωτηράκηδων από το "εκσυγχρονιστικό" ΠΑΣΟΚ).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απίστευτο και όμως αληθινό το περιστατικό που συνέβη τα ξημερώματα στη Νάξο με τραυματισμένο, αιμόφυρτο πολίτη! Γύρω στις 5:00 το πρωί της Δευτέρας, έξω από το κατάστημα ενοικιάσεων αυτοκινήτων "Fun Car" (λίγο πριν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου) περαστικοί, είδαν κάποιο άγνωστο άνδρα ηλικίας περίπου 50 ετών, πεσμένο στο δρόμο με αίματα στο κεφάλι του. Όπως διαπίστωσαν ο τραυματισμένος άνδρας είχε χάσει και τις αισθήσεις του. Τι πιο φυσικό λοιπόν από το να επικοινωνήσουν με το Νοσοκομείο Νάξου... Έτσι, ο ένας εκ των δυο περαστικών τηλεφώνησε στο νοσοκομείο και ζήτησε βοήθεια, το αυτονόητο δηλαδή: να στείλουν το ασθενοφόρο να πάρει τον τραυματία... Η απάντηση που εισέπραξε ήταν: "Δεν μπορούμε. Δεν υπάρχει ασθενοφόρο"
Στη συνέχεια ο δεύτερος περαστικός (που κατήγγειλε στο naxostimes το περιστατικό) και που βρέθηκε λίγο πιο μετά στο σημείο, επικοινώνησε εκ νέου με το Νοσοκομείο, ζητώντας επίμονα ένα ασθενοφόρο για να μεταφερθεί ο τραυματίας ο οποίος συνέχιζε να μην έχει τις αισθήσεις του και όπως φαινόταν είχε τραύμα στο κεφάλι, χωρίς φυσικά ο άνθρωπος να γνωρίζει κατά πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση της υγείας του... Η απάντηση και πάλι ήταν: - Δεν υπάρχει ασθενοφόρο - Και τι να κάνω; Να τον αφήσω έτσι αβοήθητο στη μέση του δρόμου; - Τι να σας πω... φέρτε τον εσείς! Ο καταγγέλλων το περιστατικό, επέμεινε να ζητά ασθενοφόρο περιγράφοντας την κατάσταση του τραυματία, ενώ παράλληλα ενημέρωσε ότι ο ίδιος δεν διέθετε τη συγκεκριμένη στιγμή αυτοκίνητο, για να κάνει τη διακομιδή… “Δεν υπάρχει αυτό που ζητάς. Ξέχνα το. Συγνώμη τώρα γιατί έχω ασθενή” ήταν η οριστική απάντηση που έλαβε! Τελικά, προκειμένου να βοηθήσει το συνάνθρωπο του και μη γνωρίζοντας πόσο σοβαρός ήταν ο τραυματισμός του, ή ακόμα χωρίς να γνωρίζει τον τρόπο ή την ιδιαίτερη μεταχείριση που θα έχρηζε ο τραυματίας, αναγκάστηκε να φέρει το αυτοκίνητο του και να τον μεταφέρει εκείνος στο Νοσοκομείο...
Κι όλα αυτά γιατί; Γιατί το Υπουργείο Υγείας θεώρησε λογικό για το ΕΚΑΒ Νάξου -όπως και των άλλων νησιών- να έχει πλέον (από την 1η Σεπτεμβρίου 2014) την ευθύνη η Κεντρική Υπηρεσία Αιγαίου που έχει έδρα τη Μυτιλήνη και όχι οι ίδιες οι τοπικές μονάδες υγείας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τόσο οι βάρδιες των ασθενοφόρων όσο και των υπαλλήλων αυτών να κανονίζονται από... τη Μυτιλήνη και φυσικά σε τοπικό επίπεδο ούτε γιατρός ούτε καν ο διοικητής του Νοσοκομείου δεν μπορεί να επέμβει! Σε επικοινωνία μας με τον κ. Βασίλη Ραπτάκη -ο οποίος εκτελεί χρέη αναπληρωτή διοικητή στο Νοσοκομείο- επιβεβαίωσε το γεγονός ότι το Νοσοκομείο Νάξου δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη σχετικά με το ΕΚΑΒ και μάλιστα μας ενημέρωσε σχετικά, ότι για κλήσεις ασθενοφόρου οι πολίτες θα πρέπει να καλούν τα εξής τηλέφωνα: Από τις 8:00 το πρωί έως τις 3:00 το μεσημέρι: 213 214 3159 Από 3:00 το μεσημέρι έως τις 8:00 το πρωί: 213 214 3000 και 213 214 3519
Όπως μάθαμε -ευτυχώς- η περιπέτεια υγείας του τραυματία είχε αίσιο τέλος αφού το τραύμα του δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρό και φυσικά επειδή εγκαίρως... μεταφέρθηκε από τον "περαστικό" στο νοσοκομείο... Τι θα γίνει όμως αν ένα σοβαρό τροχαίο συμβεί σε ώρα που δεν έχει βάρδια το ασθενοφόρο; Εάν ο εκάστοτε τραυματίας χρήζει ιδιαίτερης ιατρικής μεταχείρισης κατά τη μεταφορά του; Το αρμόδιο Υπουργείο θα μπορέσει να μας δώσει μιαν απάντηση από τις πολλές που μας οφείλει σε ότι αφορά τα θέματα υγείας των νησιωτών ή μας καταδικάζει για ακόμα μια φορά ακόμα και σε θάνατο επειδή είμαστε νησιώτες;
Το σχόλιο του καταγγέλλοντος το συμβάν στο facebook: Οι 70.000 σταυροί του Αδώνιδος!!! Μέχρι σήμερα είχα την εντύπωση ότι τα θεμελιώδη ζητήματα, σε ένα ευρωπαϊκό κράτος και ειδικά σε έναν τουριστικά ανεπτυγμένο τόπο, είχαν λυθεί. Ανακάλυψα, όμως, ότι – για φαντάσου – το 2015, το Κέντρο Υγείας/Νοσοκομείο Νάξου δεν παρέχει την στοιχειώδη υπηρεσία της διακομιδής! Χθες το βράδυ, λοιπόν, ένας συνάνθρωπός μας, που έπεσε και χτύπησε βρε αδελφέ(!), χρειάστηκε ασθενοφόρο για να μεταφερθεί από την παραλία της Νάξου στο Κ/Υ της… Μετά από επανειλημμένες κλήσεις προς τους υπευθύνους, ενημερωθήκαμε ότι δεν υπάρχει οδηγός και όταν παρακαλέσαμε να αναλάβει ένας από αυτούς την αστική ευθύνη της μεταφοράς του ασθενούς μας απέφυγαν, επικαλούμενοι φόρτο εργασίας… Είναι η πρώτη φορά που νιώθω ανασφάλεια για τον τόπο που επέλεξα να μείνω και να δραστηριοποιηθώ… Περνούν διαρκώς από το μυαλό μου, όλοι εκείνοι που μπορεί να χρειαστούν βοήθεια και δεν θα την έχουν, όλοι εκείνοι που ματώνουν για να πληρώνουν την υγεία αυτού του τόπου και καταδικάζονται σε θάνατο εξαιτίας κάποιων ανεύθυνων, όλα τα «παλιόπαιδα» που τρέχουν με τα μηχανάκια και είναι έρμαια της καλής ή της κακής τύχης τους, αφού δεν υπάρχει κανείς να τα μαζέψει από το χαντάκι… Όσοι «υπεύθυνοι» γνωρίζουν αυτή τη κατάσταση και δεν κάνουν τίποτα, θα είναι υπόλογοι για τον πρώτο θάνατο που δεν θα αποφευχθεί, συμπεριλαμβανομένων και των τοπικών αρχών!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΟΤΑΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ! ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ!
Ωστόσο τα θύματα μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους…με το βήχα επανειλημμένα και πολύ δυνατά. Μια βαθιά ανάσα θα πρέπει να λαμβάνεται πριν από κάθε βήχα και ο βήχας πρέπει να είναι βαθύς και παρατεταμένος έτσι ώστε να έχουμε και παραγωγή πτυέλων από βαθιά μέσα στο στήθος. Μια ανάσα και ο βήχας πρέπει να επαναλαμβάνεται περίπου κάθε δύο δευτερόλεπτα προς τα πάνω μέχρι να φτάσει η βοήθεια ή έως ότου αισθανθείτε την καρδιά να χτυπάει και πάλι κανονικά.
Βουλωμένη μύτη. Ποιο λαχανικό θα την αποσυμφορήσει σε 5 λεπτά
Βουλωμένη μύτη. Το ξέρετε πως μπορείτε να την αποσυμφορήσετε γρήγορα και αποτελεσματικά, χρησιμοποιώντας ίσως το πιο κοινό λαχανικό που υπάρχει σε κάθε κουζίνα ; Η φύσης έχει φροντίσει για τα πάντα, ακόμα και για τη βουλωμένη μύτη, χρησιμοποιώντας ένα… κρεμμύδι !!! Πολύ απλά ξεφλουδίστε το, κόψτε το και μυρίστε το για περίπου 5-6 λεπτά. Σύντομα η ρινική είσοδος θα ανοίξει και θα βελτιωθεί η αναπνοή.
Ποιος ξηρός καρπός διώχνει τον πονοκέφαλο καλύτερα και από την ασπιρίνη;
Η σαλικίνη, το κύριο συστατικό της ασπιρίνης που καταπραΰνει τον πόνο, μπορεί να βρεθεί σε μεγάλες ποσότητες στα αμύγδαλα. Δοσολογία Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τα αμύγδαλα ως θεραπεία για τους πονοκεφάλους συνιστάται μία χούφτα αμύγδαλα ή 10-12 τεμάχια την ημέρα που ισοδυναμούν με μία ασπιρίνη. Σημαντικό Σε κάποιους ανθρώπους, τα αμύγδαλα μπορούν να προκαλέσουν ημικρανία δεδομένου ότι μερικοί από εμάς μπορεί να είναι αλλεργικοί στη σαλικίνη που περιέχουν. Όταν τα συμπτώματα του πονοκεφάλου συνεχίζονται, καλό θα ήταν να επισκεφθείτε τον ιατρό σας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εξορία
Αλήθεια, γνωρίζετε ότι το 1951- με βάση την απογραφή που διενεργήθηκε στο Βασίλειο της Ελλάδος- η δεύτερη σε πληθυσμό ‘’πόλη’’ των Κυκλάδων ήταν η… Γυάρος με 7.139 ‘’κατοίκους’’ και ακολουθούσε στην τρίτη θέση η… Μακρόνησος με 4..484 ‘’κατοίκους’’;
Να προειδοποιήσω εξ αρχής τις- δυστυχώς- ανιστόρητες νεότερες γενιές ότι η απογραφή διενεργήθηκε στις αρχές Απριλίου και συνεπώς οι εν λόγω ‘’κάτοικοι’’ δεν ήταν τίποτε τουρίστες του καλοκαιριού που καταγράφηκαν στα απογραφικά δελτάρια. Άλλωστε, ο τουρισμός ήταν κάτι το εντελώς άγνωστο στην καθημαγμένη από τον εμφύλιο Ελλάδα του 1951, όπου οι εκτελέσεις δεν είχαν σταματήσει ακόμη, οι φυλακές και τα ξερονήσια ‘’έσφυζαν από ζωή’’ και τα υποσιτιζόμενα παιδιά έπιναν το γάλα- σκόνη της ΟΥΝΡΑ για να επιβιώσουν… Τόποι εξορίας, λοιπόν, η Γυάρος και η Μακρόνησος. Τα δυο ξερονήσια των Κυκλάδων είναι αυτά που έχουν καταγραφεί στη λαϊκή μνήμη ως ‘’κολαστήρια’’, αλλά δεν είναι τα μόνα που ‘’φιλοξένησαν’’ πολιτικούς κρατούμενους, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και κομμουνιστές, αλλά και πλήθος άλλους που έχριζαν ‘’εθνικής αναμορφώσεως’’ ή απλώς αρνούνταν ‘’να συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις’’. Χιλιάδες από αυτούς άφησαν τα κόκαλά τους στους τόπους εξορίας, δολοφονημένοι από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής και τα εκτελεστικά αποσπάσματα ή πέθαναν από την πείνα, τις στερήσεις, τις αρρώστιες, τις κακουχίες και τα βασανιστήρια.
Όπως πληροφορούμαι από τις ιστορικές πηγές, το διάστημα 1928-1973 χρησιμοποιήθηκαν ως τόποι εξορίας 29 νησιά του Αιγαίου, πολλά από τα οποία σήμερα έχουν μετεξελιχθεί σε διάσημα τουριστικά θέρετρα. Την εποχή του μεσοπολέμου και τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες, όμως, τα περισσότερα από τα νησιά αυτά ήταν αποκομμένα από την υπόλοιπη Ελλάδα, οι υποδομές ακόμη και οι πιο στοιχειώδεις ήταν ανύπαρκτες, τα τρόφιμα δεν επαρκούσαν ούτε για τους κατοίκους και το νερό ήταν δυσεύρετο. Τους πρώτους δρόμους της εξορίας άνοιξε το 1928 το ‘’Ιδιώνυμο’’, ένας νόμος- δημιούργημα του ‘’εθνάρχη’’ Ελευθέριου Βενιζέλου, που ποινικοποιούσε την υποστήριξη και διάδοση των κομμουνιστικών- και όχι μόνο, όπως αποδείχθηκε στην πράξη- ιδεών. Το Ιδιώνυμο, που εκτός από το ‘’κοινωνικό καθεστώς’’ προστάτευε και… ‘’τις ελευθερίες των πολιτών’’, είχε ως στόχο το ΚΚΕ και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και ήταν το πρώτο μιας μακριάς σειράς νομοθετημάτων και εκτάκτων μέτρων που θέσπισαν μέχρι το 1950 οι κυβερνήσεις της Δεξιάς κατά της Αριστεράς και των πατριωτικών δυνάμεων γενικότερα.
Από τα νησιά που, κατά περιόδους , για 45 χρόνια ‘’φιλοξένησαν’’ πολιτικούς κρατούμενους, μόνο η Μακρόνησος και η Γυάρος ήταν ακατοίκητα. Ήταν αυτά που δέχτηκαν τους περισσότερους κρατούμενους, όπου εφαρμόστηκαν οι σκληρότερες μέθοδοι ‘’εθνικής αναμορφώσεως’’, μηδέ και των μαζικών εκτελέσεων εξαιρουμένων. Από τη Μακρόνησο, που άρχισε να λειτουργεί ως τόπος εξορίας το 1947, υπολογίζεται ότι ‘’πέρασαν’’ πάνω από 27.000 στρατιώτες και 30.000 πολίτες που έχριζαν ‘’εθνικής αναμορφώσεως’’. Κι όλα αυτά μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’50. Από τη Γυάρο, που κατά διαστήματα ‘’φιλοξενούσε’’ πολιτικούς κρατούμενους από το 1947 μέχρι το 1974, ‘’πέρασαν’’ περίπου 22.000 εξόριστοι, ενώ η λήξη του Εμφυλίου βρήκε το ξερονήσι με περίπου 10.000 ‘’κατοίκους’’. Μόνο την πενταετία 1947-1952 εκτοπίστηκαν εκεί πάνω από 14.500 στρατιώτες. Ανάμεσα στα υπόλοιπα 27 νησιά, που είχαν και ντόπιους κατοίκους, ξεχωρίζουν ο Άη Στράτης, η Ικαρία και η Ανάφη που δέχτηκαν μεγάλο αριθμό κρατουμένων, αλλά και για τις άθλιες συνθήκες ζωής και τα πολλά θύματα- νεκρούς μεταξύ των εξόριστων, καθώς επίσης και το μικρονήσι του Τρικερίου, όπου κυριολεκτικά στοιβάχτηκαν εκατοντάδες γυναίκες κάθε ηλικίας. Από την Ικαρία, που χρησιμοποιήθηκε ως τόπος εξορίας το διάστημα 1947-1949, ‘’πέρασαν’’ συνολικά περίπου 7.300 άτομα, ενώ στην Ανάφη, που φιλοξενούσε ‘’αντιφρονούντες’’ από το 1923 μέχρι το 1974, πολλές φορές οι κρατούμενοι ήταν περισσότεροι από τους κατοίκους του νησιού.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
To ’21 του κυρίου Αριστείδη Μπαλτά
Ο νέος υπουργός Εθνικής Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, εξέδωσε μια ανακοίνωση προς τους καθηγητές των σχολείων, ενόψει της επετείου της 25ης Μαρτίου. Φοβούμενος μήπως η επέτειος φέρει «πλήξη» στους μαθητές, επεχείρησε να της προσδώσει ένα νέο νόημα. Και κατέληξε… στον Θάνο Βερέμη και τη θλιβερή σειρά «1821: η γέννηση ενός έθνους» του Σκάι… Ο κύριος Μπαλτάς προσπάθησε να διασκεδάσει την πλήξη των μαθητών υποστηρίζοντας ότι η ελληνική Επανάσταση υπήρξε… ένα «τέκνο του Διαφωτισμού», ότι ζήτησε ισότητα, αδελφότητα και ελευθερία, ότι ήρθε σε ρήξη με την αυτοκρατορική και θεολογική τάξη του Μεσαίωνα (την «καθαγιασμένη καθεστηκυία τάξη»), ότι ο στόχος της ήταν, όχι βέβαια η εθνική απελευθέρωση αλλά η πολιτειακή αλλαγή… Να φύγει ο Σουλτάνος, δηλαδή, για να κυβερνήσει ο… «κυρίαρχος λαός»…
Κλασικός αστικός φιλελευθερισμός, λοιπόν, πασπαλισμένος με ολίγον πολυπολιτισμό και ανεκτικότητα (ως απαραίτητα, πλέον, συμπληρώματα του πρώτου). Είναι λογικό, πως, θέτοντας το ’21 σε ένα τέτοιο πλαίσιο, το μοναδικό παράλληλο γεγονός που θα μπορούσε να σκεφτεί ο κύριος Μπαλτάς ήταν η αμερικανική Επανάσταση. Το ίδιο, δηλαδή, που συνέβη και με τον κύριο Βερέμη, ο οποίος εμπνεύστηκε τη σειρά του Σκάι από την «αμφιλεγόμενη» αμερικανική ταινία «Birth of a nation»… Υποθέτουμε πως ο κύριος Αριστείδης βρέθηκε μπροστά σε ένα δίλημμα. Είτε να εκφράσει ανοιχτά τις απόψεις τωνιδεολογικών «συντρόφων» του και να καταγγείλει το ’21 ως μία επίθεση αιμοσταγών καθυστερημένων τσομπάνων ενάντια στην ανεκτική πολυπολιτισμική οθωμανική Αυτοκρατορία (κάτι το απαγορευτικό, καθότι είναι πλέον κυβέρνηση), είτε να μιλήσει για το πραγματικό ’21 του λαού: το ’21 της κλεφτουριάς, του Ρήγα και του Υψηλάντη, του κλήρου, το ’21 των δημοτικών τραγουδιών και των θρήνων της Άλωσης (επίσης απαγορευτικό, καθότι είναι ύποπτο κρυπτοεθνικισμού). Το ’21 που συνέχιζε την επανάσταση του Διονύσιου Σκυλόσοφου, το 1610, τα Ορλωφικά, το 1770, τον Λάμπρο Κατσώνη, το 1792, την κλεφτουριά και τους Σουλιώτες, τους οποίους βέβαια δεν τολμά καν να αναφέρει για να μη δυσαρεστήσει τη φίλη του, κυρία Ψιμούλη (αυτή που θεωρούσε τις Σουλιώτισες συνωστισμένες στο Ζάλογγο). Μπροστά σε αυτό το τρομακτικό ιδεολογικό δίλημμα, προτίμησε το ασφαλές λιμάνι του φιλελεύθερου αστικού καθωσπρεπισμού. Διαφωτισμός, ευρωπαϊσμός, δημοκρατία, ανεκτικότητα. Ρίχνει και τη φράση «we the people» και καθαρίσαμε. Θα μπορούσε να κλείσει το κείμενό του με την ατάκα του Θάνου Βερέμη: «Το ’21 ήταν ένα εκσυγχρονιστικό γεγονός», ώστε να καταστήσει πιο ξεκάθαρες τις πολιτικές συνεπαγωγές της ανακοίνωσής του. Και όμως, οι άνθρωποι που τότε ήρθαν σε επαφή με τον ευρωπαϊκό Διαφωτισμό, όπως ο Ρήγας, τον οποίο αναφέρει, δεν έμειναν απλοί αντιγραφείς των ιδεολογικών ρευμάτων της Ευρώπης αλλά επιχείρησαν να τα συνθέσουν με την ελληνική παράδοση. Δεν έδωσαν στην Επανάσταση μόνο κοινωνικό ή μόνο εθνικό περιεχόμενο, αλλά και τα δύο ταυτόχρονα. Δεν περίμεναν να διώξουν τον Σουλτάνο για «να γίνουν λαός». Ήταν ήδη λαός και έθνος από τα χρόνια του Βυζαντίου και στις κοινότητες της Τουρκοκρατίας. Το ελληνικό έθνος δεν γεννήθηκε το 1821, όπως μας λέει ο κύριος Αριστείδης σε μια κυριολεκτικώς σκανδαλώδη συνηγορία του με το εθνομηδενιστικό ρεύμα. Διαβάζουμε στην εγκύκλιο του: «Όπως και με το πρώτο Σύνταγμα της Αμερικής, έτσι και τώρα, με το πρώτο σύνταγμα της επαναστατημένης Ελλάδας, ένας λαός ή ένα έθνος εγκαινιάζει την ύπαρξή του» (sic!).
Έτσι λοιπόν, το ελληνικό έθνος εγκαινιάζει την ύπαρξή του με την επανάσταση! Αυτά τα ακραία εθνομηδενιστικά μας προτείνει ο υπουργός Παιδείας «και θρησκευμάτων», κύριος Μπαλτάς. Επί πλέον, αν ήθελε να αποφύγει «εθνικολαϊκές», όπως τις λένε οι φιλελεύθεροι, αναφορές στο 1821 και να αναφερθεί στη «διεθνιστική» του διάσταση, θα μπορούσε, αντί για τις Η.Π.Α., να αναφερθεί στη χώρα των απελεύθερων σκλάβων, Αϊτή, που πρώτη στον κόσμο αναγνώρισε επίσημα το νέο ελληνικό κράτος και έστειλε εθελοντές να πολεμήσουν στην Ελλάδα. Θα μπορούσε να υπενθυμίσει πως το νέο αυτό κράτος έδωσε πολιτικό άσυλο σε όλους τους διωκόμενους επαναστάτες του 1848. Θα μπορούσε να κάνει μία σύνδεση με άλλα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα, όπως, στη γειτονιά μας, των Κούρδων. Να συνδέσει το Μεσολόγγι με το Κομπάνι. Όχι την Αθήνα με την Ουάσιγκτον. Γιατί όμως δεν συγκρίνει την ελληνική Επανάσταση ούτε καν με τη Γαλλία ή τη γαλλική επανάσταση, όπως έκαναν μέχρι τώρα οι φίλοι του; Όχι μόνο διότι δείχνει ιδιαίτερη αγάπη στους Αμερικανούς, και είναι μία ακόμα ευκαιρία να τους γλείψει, αλλά διότι βέβαια και στη Γαλλία προϋπήρχε αδιαμφισβήτητα ο γαλλικός λαός και το γαλλικό έθνος, ενώ στην Αμερική μόλις συγκροτούνταν αυτό από ένα πλήθος μεταναστών. Έτσι λοιπόν, το παλαιότερο έθνος της Δύσης, οι Έλληνες, ταυτίζεται με το νεώτερο, τους Αμερικανούς! Και η επανάσταση του παλιότερου έθνους ταυτίζεται με εκείνη του νεώτερου.
Στο κάτω-κάτω της γραφής, καθ’ ότι υπουργός Εθνικής Παιδείας, θα μπορούσε να κλείσει την επιστολή του με τη φράση του Πατροκοσμά του Αιτωλού: Χρέ¬ος ἔ¬χουν ἐ¬κεῖ¬νοι ὁ¬ποῦ σπου¬δά¬ζουν, να μὴ τρέ¬χουν εἰς ἀρ¬χον¬τι¬κὰ καὶ αὐ¬λὰς με¬γά¬λων καὶ να μα¬ται¬ώ¬νω¬σι τὴν σπου¬δὴν τους, δι¬ὰ νὰ ἀ¬πο¬κτή¬σουν πλοῦ¬τον καὶ ἀ¬ξι¬ώ¬μα¬τα, ἀλ¬λὰ νὰ δι¬δά¬σκω¬σι μά¬λι¬στα τὸν κοι¬νὸν λα¬όν, ὁ¬ποῦ ζῶ¬σι μὲ πολ¬λὴν ἀ¬παι¬δευ¬σί¬αν καὶ βαρ¬βα¬ρό¬τη¬τα. Κο¬σμᾶς Αἰ¬τω¬λὸς* Μια τέτοια παραίνεση θα ήταν ιδιαίτερα ταιριαστή στις σημερινές συνθήκες της παρακμής που βιώνουμε και σίγουρα πιο χρήσιμη στους νέους μαθητές από το «we the people» του αμερικάνικου Συντάγματος…
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν δήλωσε 1.300.000 ευρώ, του έβαλαν ποινή εξαγοράσιμη με 14.600 ευρώ. Δηλαδή, τον τσάκισαν τον άνθρωπο!
ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 4 ΕΤΩΝ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
18/11/2014
Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες. Η ποινή είναι μετατρέψιμη σε χρηματική προς δέκα ευρώ την ημέρα και έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Η παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες αφορά στο οικονομικό έτος 2009. Την ερχόμενη Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η δίκη και για δεύτερη παράβαση που αποδίδεται στον πρώην υπουργό και αφορά το έτος 2008, ενώ αναμένεται η έκδοση βουλεύματος από το Συμβούλιο Εφετών για την κατηγορία της κακουργηματικής παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες που αφορά στο έτος 2010. Τότε άλλαξε ο νόμος και το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες μετατράπηκε σε κακούργημα. Για την κακουργηματική αυτή περίπτωση του πόθεν έσχες ο πρώην υπουργός είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ μετά την απολογία του στην εφέτη ανακρίτρια Μερόπη Πουλάκη- Κυριακίδου, ενώ η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, η οποία κατηγορείται για άμεση συνέργεια στις πράξεις του Γιάννου Παπαντωνίου είχε αφεθεί ελεύθερη με χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ. Οι κατηγορίες σε βάρος του ζεύγους Παπαντωνίου αφορούν χρηματικό ποσό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε μέσω της περιβόητης «λίστας Λάγκαρντ» σε τραπεζικό λογαριασμό, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στα περιουσιακά τους στοιχεία. Ο πρώην υπουργός δήλωσε άγνοια για την ύπαρξη του επίμαχου χρηματικού ποσού, καθώς, όπως είπε, αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του από τον προηγούμενο γάμο της.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣΑ»!
Από iskra.gr Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
Με το πρόσχημα της ουκρανικής κρίσης, ο αριθμός των αμερικανικών τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη έχει αυξηθεί και συνεχίζει να αυξάνεται. Στον ευρωπαϊκό τομέα, το εύρος δυνάμεων απέναντι στη Ρωσική Ομοσπονδία, είναι πέντε φορές περισσότερο από ό, τι κατά την πρώτη περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Με το πρόσχημα της προστασίας της Α.Ευρώπης από το «ρωσική επιθετικότητα» πάνω από εκατό άρματα έχουν ήδη εγκατασταθεί στη Λετονία. Τον περασμένο μήνα, μια παρόμοια μηχανοκίνητη στρατιωτική μονάδα εγκαταστάθηκε στην Εσθονία- στην πόλη Νάρβα - μόλις 300 μέτρα από τα σύνορα με τη Ρωσία και περίπου 100 χιλιόμετρα από την Αγία Πετρούπολη. Ο αριθμός των πτήσεων από τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Βαλτικής έχειτετραπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι , καθώς και οι επισκέψεις των πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα. Παρόμοιες ασκήσεις προγραμματίζονται τους προσεχείς μήνες στην Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ουκρανία και τη Γεωργία
Οι κινήσεις αυτές υπάγονται στο στρατιωτικό σχέδιο του ΝΑΤΟ «Ατλαντική αποφασιστικότητα.». Βασική αντίληψη του σχεδίου, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Μάικλ Φόστερ, είναι η δημιουργία μίαςστρατιωτικής ζώνης « από τη Βαλτική έως τη Μαύρη Θάλασσα». Είναι αμφίβολο εάν ο Αμερικανός συνταγματάρχης κατανόησε την ιστορική ιδιαιτερότητα της δήλωσής του. Η ΝΑΤΟική επιχείρηση αυτή έχει εκπληκτικές ομοιότητες με τη στρατιωτική επιχείρησηΜπαρμπαρόσα (η εισβολή στη Σοβιετική Ένωση), η οποία διεξήχθη από τη ναζιστική Γερμανία το καλοκαίρι του 1941. Και η σύγκριση δεν είναι επιφανειακή . Η Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα εκτεινόταν από τη Βαλτική έως τη Μαύρη Θάλασσα, με τα βασικά σημεία της εισβολής την Εσθονία, την Πολωνία και την Ουκρανία. Ποιος θυμάται ότι ο φασισμός στην υποστηρίχθηκε από τις δυτικές ελίτ ως ένα προπύργιο ενάντια στην εξάπλωση των, εμπνευσμένων από την Οκτωβριανή Επανάσταση, κινημάτων; Ποιος θυμάται ότι οι αμερικανικές εταιρείες και οι τράπεζες της Wall Street, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930, επένδυσαν στο χτίσιμο της ναζιστικής πολεμικής μηχανής ή το φλέρτ του Φύρερ με τη βρετανική συντηρητική ελίτ, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Τσάμπερλεν και τον υπουργό Εξωτερικών Λόρδο Χάλιφαξ; Ο Ομπάμα, τρεις φορές ήδη έχει πει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία καταλαμβάνει μια σημαντική θέσηστον κατάλογο των μεγάλων κινδύνων , πάνω από το «τρομοκρατικό» ισλαμικό κράτος.
Επαναλαμβάνεται άραγε η ιστορία; Σε συνέντευξή του, ο διευθυντής του Ρωσικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών, Καθηγητής της Ρωσικής Ακαδημίας Στρατιωτικών Επιστημών, V. Kozin,δηλώνει «ναι»! «Η ιστορία επαναλαμβάνεται και επαναλαμβάνεται με τον πιο άσχημο μορφή. Η συνέχιση του Ψυχρού Πολέμου …, αποκτά μια ποιοτικά νέα και πιο επικίνδυνη διάσταση …ο κόσμος έχει εισέλθει σεμια νέα φάση του Ψυχρού Πολέμου. Είναι η πιο επικίνδυνη, επειδή η διαδικασία ελέγχου των εξοπλισμών δεν συνεχίζεται. Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις για τον αφοπλισμό, τον έλεγχο των εξοπλισμών και των στρατιωτικών δραστηριοτήτων … Στο παρελθόν, ως Σοβιετική Ένωση, είχαμε συνάψει επτά συμφωνίες για τον περιορισμό των στρατηγικών επιθετικών όπλων … Και τώρα δεν έχουμε τίποτα… Η Συνθήκη για τις Συμβατικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν λειτουργεί. Οι διαπραγματεύσεις για τα στρατηγικά επιθετικά όπλα δεν τηρούνται… - Η περίοδος της ευφορίας όπου τμήμα του πολιτικού προσωπικού πίστευε τυφλά κάθε προφορική υπόσχεση της Δύσης τελείωσε…» Μπορεί να παραμένει η χώρα μέλος ενός επιθετικού ιμπεριαλιστικού μηχανισμού; Και οι λόγοι είναι μόνο ηθικοί και ιδεολογικοί; Εάν οι απαντήσεις δεν είναι αυτονόητες για την αριστερά , είναι αυτονόητες για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού και του κόσμου της εργασίας.
Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι νοσοκομειακοι γιατροι στελνουν «τελεσιγραφο» προς το υπουργειο Υγειας. Διορια μεχρι τις 20 Απριλιου.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λιστα Λαγκαρντ. Οι δυο λογαριασμοι του Σταυρου Παπασταυρου. Ο στενος συνεργατης του Αντωνη Σαμαρα διεθετε δυο λογαριασμους στην Ελβετια και η σχετικη ερευνα εμεινε ανολοκληρωτη, αναφερει η ιταλικη εφημεριδα «La Stampa». Ο προεδρος της ΝΔστηριζει και καλυπτει απολυτα το λαμογιο-συμβουλο του.
Ο Σαμαρας παιρνει πανω του τον Παπασταυρου. Αλεξης Τσιπρας, «εμεις θα ελεγξουμε έναν-έναν οσους είναι στη Λιστα»
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τρεις μερες χωρις χειρουργο στα επειγοντα στο Νοσοκομειο Πρεβεζας
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βομβα από την La Stampa της Ιταλιας. Ο συμβουλος του Σαμαρα Στ. Παπασταυρου διακινουσε μαυρο χρημα σε βρωμικες off shore. Τρεμει ο πρωην πρωθυπουργος μηπως βγουν τα απλυτα της Siemens στη φορα
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΣΕΧΙΑ Δυναμική διαδήλωση ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΗΠΑ
Δυναμική διαδήλωση διοργάνωσαν το Σάββατο που μας περασε, το μεσημέρι, στο κέντρο της πρωτεύουσας Πράγας, η Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας, το ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας και άλλες φιλειρηνικές οργανώσεις ενάντια στην επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ στην Ανατολική Ευρώπη και τη διέλευση μεγάλης φάλαγγας αρμάτων μάχης (πάνω από 100 τανκς) που συμμετέχουν στις προκλητικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ στις Βαλτικές χώρες με το πρόσχημα της «ρωσικής επιθετικότητας». Η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση είχε εγκρίνει στις 16 Μάρτη τη διέλευση της αμερικανικής φάλαγγας, που από τη βάση στο Βιλσέκ της Γερμανίας μεταβαίνει μέσω της Τσεχίας και της Πολωνίας στις Βαλτικές χώρες. Οι διαδηλωτές που, σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους, ήταν 3.000, φώναξαν συνθήματα ενάντια στην επιθετική πολιτική των ΗΠΑ και ενάντια στην παρουσία ξένων βάσεων στη χώρα τους. Οι πολλοί ομιλητές που ανέβηκαν στο βήμα κατήγγειλαν την κυβέρνηση, που διευκολύνει τη διέλευση των φονιάδων, και επίσης τη συμβολή των ΗΠΑ και της ΕΕ στην πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία, στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Επίσης, στο χώρο της διαδήλωσης συγκεντρώθηκαν και υπογραφές για την αποχώρηση της χώρας από το ΝΑΤΟ. Στον ίδιο χώρο της κεντρικής πλατείας του Βάτσλαβ, στο επάνω μέρος, έκαναν την εμφάνισή τους και μερικές δεκάδες (περι τους 30) οπαδών του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ με τις αντίστοιχες σημαίες, που αν και επιχείρησαν να προκαλέσουν τους διαδηλωτές δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποιο επεισόδιο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΡΑΚ Οι αμερικανοι αποικιοκρατεςβομβαρδιζουν Ιρακινους και όχι τους φιλους τους τζιχαντιστες στο Τικρίτ
ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Πρόσθετη ένταση στις σχέσεις Ιράν - ΗΠΑ προκαλεί ο υπό περίεργες συνθήκες θάνατος δύο Ιρανών στρατιωτικών συμβούλων από τα πυρά μη επανδρωμένου αεροσκάφους στις 23 Μάρτη κοντά στο πανεπιστήμιο της βόρειας ιρακινής πόλης Τικρίτ. Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ΙΡΝΑ, ο θάνατος των δύο στρατιωτικών συμβούλων - μελών των «Φρουρών της Επανάστασης» οφείλεται στα πυρά αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη διάρκεια μιας επιχείρησης εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους» («ΙΚ») στο Τικρίτ. Εντούτοις εκπρόσωπος του Πενταγώνου έσπευσε να διαψεύσει ότι οι δύο Ιρανοί έπεσαν νεκροί από αμερικανικά πυρά, σημειώνοντας ότι μεταξύ 22 και 24 Μάρτη δεν έγιναν επιδρομές από αμερικανικά αεροσκάφη στην περιοχή. Την περασμένη Παρασκευή, πάντως, ιρακινά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι επιδρομές αμερικανικών αεροσκαφών κοντά στο πανεπιστήμιο του Τικρίτ προκάλεσαν αρκετά θύματα μεταξύ των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας, κάτι που η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη διέψευσε κατηγορηματικά.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποιός Πασοκος βρέθηκε με 4 εκατομμύρια ΜΕΤΑ την κατάρρευση του χρηματιστηρίου;
ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ: Πίνακα Α1.3 Μετοχές... αμοιβαία... κεφάλαια, κ.λπ. ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπερβάσεις! Ο Ψωμιάδης πάει στο Μαξίμου και συστρατεύεται με τον Τσίπρα...
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα θα έχει αύριο Τετάρτη 1 Απριλίου και ώρα 16.00 στο Μέγαρο Μαξίμου ο (πρόεδρος του ΠΑΤΡΙΔΑ) Παναγιώτης Ψωμιάδης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος. Ο κ. Ψωμιάδης που στην εκπομπή του... Γιώργου Αυτιά (Κυριακή 29/3) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είχε τονίσει πως αν για το καλό της Πατρίδας πρέπει να γίνουμε όλοι αριστεροί αυτός θα το έκανε πρώτος, ανταποκρίθηκε αμέσως στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο Πρωθυπουργός για εθνική συστράτευση. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για την ευγενική πρόσκληση. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός, πως οι πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου που παρέμεναν κλειστές επί Αντώνη Σαμαρά, ανοίγουν με Αλέξη Τσίπρα. Είμαι βέβαιος πως θα έχουμε μια γόνιμη και δημιουργική συζήτηση, μακριά και πέρα από στείρες αντιπαραθέσεις», σχολίασε σχετικά ο Πρόεδρος του ΠΑΤΡΙΔΑ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για αυτή τη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ δεν μιλούν τα αργυρώνητα ΜΜΕ κι οι δημοσιογράφοι Υπηρεσιών, γιατί είναι μια γενοκτονία επιθυμητή και κατευθυνόμενη από την "πολιτισμένη" δύση, από την γερμανική Ευρωπαϊκή Ένωση και τους νεοαποικιοκράτες!
Τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογράφοι των Υπηρεσιών... μιλούν, γράφουν, δείχνουν στα κανάλια τους, μόνον ότι εξυπηρετεί τ' αφεντικά τους! Στην Υεμένη σφάζουν έναν ανυπότακτο, ελεύθερο λαό και η σιωπή των ΜΜΕ είναι η απόλυτη συνενοχή! * Αυτές οι φρικιαστικές εικόνες των παιδιών είναι αποτέλεσμα των βομβαρδισμών που έγιναν χθες βράδυ στην πόλη της Yarim, στην Υεμένη... Ζητούμε συγγνώμη για τις φωτογραφίες, αλλά οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια για το τι σημαίνει ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον ενός λαού που θέλει να ζει λεύτερος στην πατρίδα του, τη γη των πατεράδων, των παππούδων του, των προγόνων τους!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mε υπερσύγχρονα όπλα του αμερικάνικου στρατού... έχουν εφοδιάσει οι ΗΠΑ τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα στη Συρία
Οι τζιχαντιστές της Αλ Νουσρα που είναι τμημα της Αλ κάιντα κατέλαβαν τη Συριακή πόλη Idleb, χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονα όπλα του αμερικάνικου στρατού, με τα οποία τους έχουν εφοδιάσει οι ΗΠΑ για να "εκδημοκρατίσουν" την Συρία. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν MANPAD εναντίον των... αεροπλάνων και TOW για τα άρματα μάχης! Κατά τα άλλα... η "πολιτισμένη" δύση ανησυχεί για; τους αποκεφαλιστές τζιχαντιστές, που είναι δικό της κατασκεύασμα!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Ελλάδα διαπομπεύουμε τις οροθετικές και προστατεύουμε τους νταβατζήδες τους! Το εμπεδώσαμε;
Elena Akrita
Στην Ελλάδα διαπομπεύουμε τις οροθετικές και προστατεύουμε τους νταβατζήδες τους. H αλυσσίδα φούρνων-βιτρίνα για τη σωματεμπορία γυναικών-σκλάβων έχει όνομα: 'Το Χωριάτικο'. Το Χω-ριά-τι-κο. "ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ - ΑΤΤΙΚΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ". Το εμπεδώσαμε;