Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Σαββατο 28 Μαρτιου 2015


Χίου Ιωακείμ. Ο αντιφασίστας μητροπολίτης
Ο μητροπολίτης Χίου Ιωακείμ ήταν ένας από τους 4.000 ιερωμένους που εντάχθηκαν στο ΕΑΜ. Ένας από τους μητροπολίτες που συνέβαλαν στον αγώνα κατά των φασιστών κατακτητών, όπως οι εθνοσύμβουλοι της ΠΕΕΑ Κοζάνης Ιωακείμ και Ηλείας Αντώνιος, ο «κόκκινος δεσπότης» Μηθύμνης Διονύσιος, ο Σάμου Ειρηναίος, ο Χαλκίδος Γρηγόριος, ο Αττικής Ιάκωβος, ο Βόλου Ιωακείμ, ο Κονίτσης Δημήτριος και ο Λαρίσσης Καλλίνικος. Γεννημένος το 1880 στα Θυμιανά της Χίου, ο Χριστόφορος Στρουμπής, όπως ήταν το κοσμικό του όνομα, χειροτονήθηκε διάκονος το 1903 και πήρε το εκκλησιαστικό όνομα Ιωακείμ. Ένα χρόνο μετά αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Υπηρέτησε ως Αρχιδιάκονος στη Μητρόπολη Λήμνου κι έπειτα ως Πρωτοσύγκελος στη Ρόδο. Το 1911 εκλέχτηκε Επίσκοπος Αρδαμερίου Χαλκιδικής. Το 1924 εκλέγεται Μητροπολίτης Καρδαμύλων και το 1933 Μητροπολίτης Χίου. Έχοντας συμμετάσχει σε δημοκρατικούς αγώνες κατά τον Μεσοπόλεμο, την περίοδο της Κατοχής εντάχθηκε στο ΕΑΜ και πρωτοστάτησε στις δραστηριότητες της Εθνικής Αλληλεγγύης. Λόγω της συμμετοχής στον αντιφασιστικό-εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, καθαιρέθηκε από το μητροπολιτικό αξίωμα το 1946, κατηγορούμενος ως φιλοκομμουνιστής, και πέθανε πάμφτωχος τέσσερα χρόνια μετά, στις 28 Μαρτίου 1950.
Σχολιο.- Οφείλει η πολιτεία να στήσει ανδριάντα στον συγκεκριμένο ανθρωπο πρωτα και εκ των υστέρων κληρικό.Και όχι να τιμώνται φανατισμενοι δεσποταδες,φαντασμενοι και φιλόδοξοι αρχιεπίσκοποι, αφαντοι στα δύσκολα και μονο φανφαρωνοι της ορθοδοξίας του αμβωνα στα εύκολα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας στην Πάτρα
Ως αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” επιλέξαμε να στηρίξουμε την πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους, η οποία καλέστηκε από τη συνέλευση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας για το συντονισμό δράσεων την Παρασκευή 27 Μάρτη στην πλατεία Πυροσβεστείου στην Πάτρα. Κατά τη διάρκεια της προσυγκέντρωσης, ομάδα ατόμων που εδώ και καιρό έχει έμπρακτα εκδηλώσει αντικοινωνικές και εχθρικές απέναντι στο κίνημα συμπεριφορές, δημιουργώντας διάφορα προβλήματα, εμφανίστηκε στο χώρο, απαιτώντας με προκλητικό τρόπο την παρουσία της σε αυτόν, καθώς και στη διαδήλωση που θα ακολουθούσε. Οι σύντροφοι που καλούσαν στην πορεία, μαζί και με άλλους συντρόφους και συλλογικότητες που βρεθήκαμε σε αυτήν, τους καταστήσαμε σαφές πως δεν έχουν καμία θέση στο δρόμο, όπως και στις συλλογικές, ανοιχτές και δημόσιες διαδικασίες του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού κινήματος της Πάτρας.
Ύστερα από την αποφασιστική, συλλογική και στιβαρή στάση της περιφρούρησης, αλλά και όλων όσοι βρεθήκαμε στο χώρο, τα συγκεκριμένα άτομα εκδιώχθηκαν από το χώρο της προσυγκέντρωσης, ενώ παράλληλα τραμπούκιζαν και εκστόμιζαν απειλές σε βάρος συντρόφων -ανάμεσα τους και μέλη της δικής μας συλλογικότητας-, στεκιών και κινηματικών εγχειρημάτων. Από την πλευρά μας έχουμε ξανά στο παρελθόν τοποθετηθεί δημόσια και σταθεί ξεκάθαρα απέναντι σε αντιλήψεις και πρακτικές που δεν έχουν καμία σχέση με το κίνημα και παρασιτούν σε βάρος του. Τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές σε καμία κινηματική διαδικασία. Θα υπερασπιστούμε τους συντρόφους, τις δομές και τις διαδικασίες μας απέναντι σε όποιον τις εχθρεύεται. Καλούμε κάθε συλλογικότητα και αγωνιστή του αναρχικού και του ευρύτερου κινήματος να πάρει θέση και να απομονώσει τέτοιου είδους συμπεριφορές, αντιλήψεις και πρακτικές, όπου και όπως αυτές εκδηλώνονται Επιφυλασσόμαστε να δώσουμε αναλυτικότερες απαντήσεις στο μέλλον εφόσον αυτό χρειαστεί.
αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” Πάτρα, 27 Μάρτη 2015
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Από Δέσποινα Κουτσούμπα:
Η δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα προβαίνει σε αγωγή εναντίον μου (που δεν είμαι δημοσιογράφος) κατηγορώντας με για "συκοφαντική δυσφήμηση διά του τύπου" για δημόσιο σχολιασμό μου που ποτέ δεν δημοσιεύτηκε στον τύπο... Μάλιστα η αγωγή εναντίον μου αναφέρει στην πρώτη σελίδα την ιδιότητά μου ως "επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ" (δεν έχουμε επικεφαλής, αλλά θα το παρακάμψω), κάτι που μου επιτρέπει να το θεωρήσω και ως πολιτική δίωξη. Ξεχνά βέβαια να αναφέρει ακόμη ότι έχω και συνδικαλιστική ιδιότητα, όπως ότι το διάστημα στο οποίο αναφέρεται κι εκείνη έχει μια δημόσια ιδιότητα: της διορισμένης επικοινωνιακής συμβούλου του Υπουργείου Πολιτισμού επί κυβέρνησης Σαμαρά! Τέλος, αντιγράφω κατά λέξη από την αγωγή αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση να αναφέρεται από καθηγήτρια δημοσιογραφίας: "Το ότι η εναγόμενη, ως ισχυρίζεται η ίδια, ανήκει στο χώρο της Αριστεράς, κι από θέση αρχής και υπεράσπισης της ελευθερίας του τύπου, είναι αντίθετη στις δικαστικές διώξεις δημοσιογράφων και εφημερίδων, καθώς και των νόμων που τις επιτρέπουν, αποδεικνύει την έλλειψη σεβασμού της προς τη Δικαιοσύνη. Διότι η Ελευθερία του Τύπου δεν αποτελεί αυτοσκοπό (...)" (σελ. 7) Προφανώς όλα αυτά δεν πρόκειται να φοβίσουν ούτε εμένα ούτε κανένα άλλο μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ούτε τους συναδέλφους μου αρχαιολόγους, ούτε στους αγώνες μας ούτε στην ελεύθερη διατύπωση της άποψής μας! Θα το καταλάβει και η κα Παναγιωταρέα αν έρθει στο δικαστήριο στις 7 Μάη να μας συναντήσει... ΥΓ.1 Το μόνο που με θλίβει είναι ότι τα παραπάνω αναφερόμενα στην αγωγή υπογράφει ο δικηγόρος Θ. Μαντάς, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Στη δικιά μου ηθική δεν δικαιολογούνται όλα ως "δουλειά". ΥΓ.2 Στις 7 Μάη σας περιμένω στην Ευελπίδων! Θα ναι πιο όμορφα να είμαστε πολλοί που συμμεριζόμαστε την ελευθερία του... τύπου!
Σχολιο.- "Διότι η Ελευθερία του Τύπου δεν αποτελεί αυτοσκοπό (...)" Αυτό είναι πλέον στα SOS στο ΑΠΘ που δε ντρέπεται να την έχει καθηγήτρια
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μνήμη Φώτη Αγγουλέ
Ο ποιητής και αγωνιστής του κομμουνιστικού κινήματος Φώτης Αγγουλές πέθανε στις 28 Μαρτίου 1964. Γεννημένος το 1911 στον Τσεσμέ της Μικράς Ασίας, έζησε ως πρόσφυγας στη Χίο. Εργάστηκε ως τυπογράφος, εντάχθηκε στο ΚΚΕ, διώχτηκε από τη δικτατορία Μεταξά και στα χρόνια της Κατοχής συμμετείχε στο αντιφασιστικό κίνημα στη Μέση Ανατολή, όπου φυλακίστηκε από τους Βρετανούς στα 1944-46. Έχοντας επιστρέψει στη Χίο, φυλακίστηκε και πάλι στα 1948-56. Οι περιπέτειες αυτές είχαν ως συνέπεια τον κλονισμό της σωματικής και ψυχικής του υγείας. Το ποίημά του «Μην καρτεράτε» το έγραψε μέσα στο κελί του, όταν μια μέρα έβλεπε από τον μικρό φεγγίτη την κορυφή ενός κυπαρισσιού που αντιστεκόταν στον ισχυρό άνεμο:
Μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή, μήδ’ όσο στην κακοκαιριά λυγά το κυπαρίσσι. Έχουμε τη ζωή πολύ πάρα πολύ αγαπήσει.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΘΑΥΜΑ – Υπάλληλος της Αρχιεπισκοπής με 3,5 εκατ. ευρώ εξ… ουρανού
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς όταν ανακάλυψαν έναν λογαριασμό με 3,5 εκατ. ευρώ χωρίς ποτέ να δηλωθεί. Η έκπληξη έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν διαπίστωσαν ότι ο κάτοχος του λογαριασμού αυτού ήτανκατώτερος υπάλληλος της… Αρχιεπισκοπής, ο οποίος δήλωνε 7.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα. Και ήταν λόγω εισοδήματος παντού μέσα στα… δωρεάν επειδή εμφανιζόταν και θύμα της οικονομικής κρίσης: στο επίδομα θέρμανσης, στον διακανονισμό για τα «κόκκινα» δάνεια, για δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα και πολλά άλλα. Ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Ι. Δραγάτσης τον ανακάλυψε και τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις. Και ξέρετε πώς ο κατώτερος υπάλληλος της Αρχιεπισκοπής δικαιολόγησε τα 3,5 εκατ. ευρώ: ότι ήταν χρήματα διαφόρων ιερωμένων που διαχειριζόταν ο ίδιος. Μόνο που έμπλεξε για τα καλά…
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πορεία στη Θεσσαλονίκη διοργανώνουν σήμερα, Σάββατο 28 Μαρτίου, οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στην Πλατεία ΧΑΝΘ, στις 11.30 π.μ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έκθετη η διαπλοκή: Οι απολυμένοι θα επιστρέψουν χωρίς αποζημιώσεις, άρα ο Κατρούγκαλος θα λάμβανε το 12% του τίποτα
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μετέθεσαν τον επικεφαλής των ΟΥΚάδων στην παρέλαση!
Ο υποπλοίαρχος επικεφαλής του τμήματος, μετατέθηκε στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας .
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέα στοιχεία για τις βίλες Παπαντωνίου - Στουρνάρα στη Σύρο
Νέα στοιχεία προκύπτουν γύρω από την αποκάλυψη του τεύχους 73 του HOT DOC, σχετικά με τις αγορές οικοπέδων-φιλέτων που έκαναν οι Παπαντωνίου και Στουρνάρας στη Σύρο, σε τιμές που δημιουργούν ερωτήματα. Τα νέα στοιχεία έχουν να κάνουν με την αίτηση που είχε κάνει στις 27/9/2012 για να τον ενημερώσει η αρμόδια Διεύθυνση Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος Κυκλάδων για την νομιμότητα των κατοικιών των Παπαντωνίου και Στουρνάρα, ο τότε Βουλευτής των ΑΝΕΛ και νυν πρόεδρος του ΡΙΖ.Ε.Σ. Βασίλης Καπερνάρος. Η υπηρεσία Δόμησης της Σύρου είχε απευθυνθεί, προκειμένου να απαντήσει στον κ Καπερνάρο, με σχετική αλληλογραφία στις συζύγους των δύο πολιτικών ζητώντας τους να την ενημερώσουν αν διαθέτουν τα απαραίτητα χαρτιά που πιστοποιούν την νομιμότητα των κατοικιών. Λίγες ημέρες μετά με νέο έγγραφό της με αριθμό πρωτοκόλλου 4552/12 η υπηρεσία Δόμησης επισημαίνει στην κα Νικολοπούλου, σύζυγο του κου Στουρνάρα, ότι στην δήλωση ένταξης θα πρέπει να περιλαμβάνεται και υπεύθυνη δήλωση Μηχανικού.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αλλάζει η ρύθμιση για τις 100 δόσεις
Αλλάζει η ρύθμιση των 100 δόσεων με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, την οποία υπέγραψε απόψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και με την οποία τροποποιείται - προς το ευνοϊκότερο για συγκεκριμένους οφειλέτες- η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στη ρύθμιση των 100 δόσεων δεν θα εντάσσονται πλέον προς διαγραφή μόνο οι προσαυξήσεις αλλά και οι πρόσθετοι φόροι και τα τέλη του Ν. 2523/1997, τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή. Με την ίδια πράξη καλείται παράλληλα η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα να καταβάλλει το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ για τη διάσωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας
Με σύντομο μήνυμά του ο Δημήτρης Κουφοντίνας ανακοίνωσε τη διακοπή της απεργίας πείνας, καθώς, όπως λέει, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ικανοποιεί τα βασικά αιτήματα των απεργών:
«Μετά την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχέδιου του Υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο ικανοποιεί τα βασικά αιτήματά μας διακόπτω την από 2 Μαρτίου απεργία πείνας. Ο αγώνας συνεχίζεται Νοσοκομείο Λαμίας 27/3/2015″
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μισό εκατομμύριο ζητάει από το Βήμα ο Κατρούγκαλος για τις συκοφαντίες
Αγωγή κατέθεσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος
O αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος κατέθεσε αγωγή κατά της εφημερίδας "Το Βήμα" για τα δημοσιεύματα περί προμήθειας από επαναπροσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων Όπως είχε προαναγγείλει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, στην περίπτωση που η εφημερίδα δεν ζητούσε συγγνώμη, για όσα δημοσίευσε περί προμήθειας 12% από απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους που επαναπροσλαμβάνονταν θα κατέθετε αγωγή/ Ο κ. Κατρούγκαλος, με την αγωγή του, ζητά από τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη, το διευθυντή Αντώνη Καρακούση και το συντάκτη του άρθρου Βασίλη Χιώτη, συνολικά 500.000 ευρώ, τα οποία και θα προσφέρει στο ΚΕΘΕΑ. Επίσης, όσον αφορά την αγωγή κατά της γερμανικής εφημερίδας «Bild», σύμφωνα με συνεργάτες του, δεν έχει κατα
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αθλιότητα της Σαμαρικής Παναγιωταρέα: Έκανε αγωγή στην Δέσποινα Κουτσούμπα και ζητάει 15.000€
Αφραγκίες φαίνεται ότι περνάει η Άννα Παναγιωταρέα ή το ΑΠΘ. 15.000 ευρώ ζηταει η δημοσιογράφος από την Δέσποινα Κουτσούμπα (που θα το δωσει, όπως λέει στην βιβλιοθήκη του ΑΠΘ), που αφού σχόλασε το "πανηγύρι" στην Αμφίπολη μαζί με και η αγαπημένη της κυβέρνηση Σαμαρά, προσπαθεί να εξοντώσει οικονομικά την Δέσποινα Κουτσούμπα από την μία και από την άλλη να την εκδικηθεί που επί ημερών Σαμαρά καυτηρίαζε τον άτυπο ρόλο της δημοσιογράφου στο Υπουργείο Πολιτισμού. Σας παραθέτουμε αρχικά την αγωγή που έφθασε σήμερα, στα χέρια της Δέσποινας Κουτσούμπα, με την Σαμαρική δημοσιογράφο, να κάνει εντός της αγωγής αναφορά στο ρόλο της Δέσποινας Κουτσούμπας στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αφού είναι γνωστό ότι η Αριστερά προκαλεί αλλεργία σε τέτοιους ανθρώπους!.
Και γιατί γράψαμε ότι η κυρία Παναγιωταρέα θέλει να εκδικηθεί την Δέσποινα Κουτσουμπα;; Γιατί η κυρία Παναγιωταρέα, επί υπουργίας Τζαβάρα εμφανίστηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού σε ρόλο άτυπου συμβούλου, και πλαισίωνε την κυρία Μενδώνη, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου παντού. Η Δέσποινα Κουτσούμπα, ως Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, τότε, όμως στάθηκε "κακό σπυρί" στην υπηρεσία της, εμποδίζοντας την δημοσιογράφο να έχει "θεσμικό ρόλο" στο Υπουργείο, και ότι υλικά αγαθά απορρέουν από τέτοιους ρόλους. Όλοι θυμόμαστε στο "σόου" της Αμφίπολης πάλι τους άτυπους ρόλους της Παναγιωταρέας, όπου στήριζε το παραμυθάκι Σαμαρά, Μενδώνη πέρι του "μεγάλου νεκρού" στο τάφο. Όπως και όλοι θυμόμαστε την εμφάνιση της κυρίας Παναγιωταρέας στο Κοινοβουλίου μέτραγε τους ψήφους υπέρ του Σταύρου Δήμα, ως υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας! Το δίδυμο Μενδώνη-Παναγιωταρέα στοχοποιούν την ελεύθερη έκφραση στο διαδίκτυο, αφού πριν λίγες εβδομάδες η πρώτη κατέθεσε στον εισαγγελέα άρθρα ιστοσελίδων που έβαλαν κατά του "σόου" της Αμφίπολης και σήμερα η κυρία Παναγιωταρέα έρχεται να επιτεθεί στις δημόσιες αναφορές της Δέσποινας Κουτσούμπα, που ως εργαζόμενη και συνδικαλίστρια είχε άμεση γνώση τι γινόταν εκείνη την περίοδο στο Υπουργείο Πολιτισμού!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αν ο πιλότος αυτοκτόνησε, οι αποζημιώσεις θα είναι μικρότερες
Μικρότερες θα είναι οι αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων αν αποδειχτεί ότι ο πιλότος ήθελε να αυτοκτονήσει για αυτό και έριξε το αεροσκάφος της GermanWings στις γαλλικές Άλπεις. Σύμφωνα με το νόμο, ο αερομεταφορέας θεωρείται ο πρώτος υπεύθυνος όταν υπάρχει δυστύχημα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, ανεξαρτήτως από το αν υπάρχει δική του υπαιτιότητα. Η ευθύνη του αερομεταφορέα εκτιμάται ως 127.000 ευρώ ανά επιβάτη στο πλαίσιο μιας διεθνούς πτήσης, αν όμως οι αποζημιώσεις υπερβαίνουν αυτό το ποσό, τότε η εταιρεία μπορεί να αρνηθεί να πληρώσει οτιδήποτε επιπλέον εφόσον το δυστύχημα δεν προκλήθηκε από δική της αμέλεια ή οφείλεται αποκλειστικά σε κάποιον τρίτο. Επομένως αν αποδειχτεί ότι ο 28χρονος πιλότος αυτοκτόνησε, τότε οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να μειώσουν κατά πολύ τις αποζημιώσεις. Η αποζημίωση δίνεται βάσει της συγγένειας με το θύμα ενώ τα ποσά μεγαλώνουν αν οι συνθήκες του δυστυχήματος είναι εξαιρετικά βίαιες. Ακόμη υπάρχει και η αποζημίωση που λαμβάνει υπόψη τις οικονομικές απώλειες που προκύπτουν από τα κέρδη που θα είχε το άτομο αν ζούσε.
Σχολιο.- Α μάλιστα, όλα εχουν τις εξηγήσεις τους Σχολιο.- Δεν καταλαβαίνω, δεν είναι υπαιτιότητα της εταιρίας να γνωρίζει ότι οι πιλότοι της είναι ψυχολογικά υγιείς? Ποιός θα ευθύνεται, ο (διαταραγμένος) πιλότος? Σχολιο.- Όταν τους πλήρωναν τα ασφάλιστρα από την German Wings όμως καμία ασφαλιστική δεν αρνήθηκε να τα πάρει. Τώρα που καλούνται να αποζημιώσουν ψάχνουν να βρουν οτιδήποτε στοιχείο που να επιβεβαιώνει την αυτοκτονία του συγκυβερνήτη του αεροπλάνου. Πως τώρα θα βρουν τα στοιχεία αυτά από τα συντρίμμια του αεροσκάφους και (δυστυχώς) όλων των επιβαινόντων που διασκορπίστηκαν σε μία έκταση δεκάδων στρεμμάτων, δεν μπορώ να σκεφτώ. Σχολιο.- Οτι αν αποδειχτει δηλαδη οτι ο συγκυβερνητης το εριξε για να αυτοκτονησει, δεν συνιστα αμελεια της εταιρειας που βαζει στο τιμονι ενος αεροπλανου εναν ανθρωπο με πολυ σοβαρη ψυχικη διαταραχη;
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν ψήφισε Μπόμπολα ο λαός. Κατά των μνημονίων ψήφισε!
Ενοχλήθηκαν οι υπάλληλοι του Μπόμπολα από άρθρο του Γιάννη Αλμπάνη με τίτλο «Το Grexit είναι προτιμότερο από ένα τρίτο μνημόνιο». Ενοχλήθηκε το «Ποτάμι» και θέτει ζήτημα ως προς το πώς μπορεί να είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού κάποιος που έχει μια τέτοια άποψη. Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν πως ο πρωθυπουργός ηγείται μιας κυβέρνησης που εκλέχτηκε ακριβώς γιατί διακήρυξε ως σαφέστατη την αντιμνημονιακή της κατεύθυνση. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Θα ήθελαν να μην είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, αλλά τι να κάνουμε τώρα… Αυτή την εντολή έδωσε ο ελληνικός λαός.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κάλεσμα στο συλλαλητήριο ενάντια στους χρυσοθήρες Σάββατο 28/3, 11.30πμ, πλ. ΧΑΝΘ
Η Αντικαπιταλιστική αριστερά – Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στους χρυσοθήρες της Χαλκιδικής που θα γίνει στο Σάββατο 28 Μάρτη, στις 11.30πμ με προσυγκέντρωση στην πλατεία ΧΑΝΘ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εταιρεία και τράπεζα εκβίαζαν 26χρονη απολυμένη
Στο ειδώλιο του Πλημμελειοδικείου της Θεσσαλονίκης θα κάτσουν Λογίστρια, τραπεζική υπάλληλλος και νόμιμη εκπρόσωπος ιδιωτικής κλινικής για τον εκβιασμό 26χρονης νοσηλεύτριας.
Σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Διώξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Αύγουστο 26χρονη νοσηλεύτρια έμαθε ότι απολύεται από την ιδιωτική κλινική στην οποία εργαζόταν, από το στόμα της 41χρονης λογίστριας. Παράλληλα ωστόσο, όπως κατήγγειλε η παθούσα στους αστυνομικούς, η επιχείρηση απαίτησε από την απολυμένη να «ξεχάσει» μέρος από τα δεδουλευμένα που δεν είχε εισπράξει ακόμη, αλλά και από τη νόμιμη αποζημίωσή της. Προκειμένου να «πείσουν» την νεαρή νοσηλεύτρια μάλιστα, την απείλησαν ότι θα έθιγαν την επαγγελματική της επάρκεια προκειμένου να την εμποδίσουν να βρει νέα εργασία σε άλλο εργοδότη. Προκειμένου να μην είναι εμφανής η καταβολή μικρότερου των νομίμων ποσού από την επιχείρηση, ζήτησαν από την 26χρονη να εισπράξει το πλήρες ποσό και να «επιστρέψει» μέρος του. Την επόμενη ημέρα η νοσηλεύτρια πήγε μαζί με την λογίστρια σε τραπεζικό υποκατάστημα της Περαίας αλλά, όταν έγινε η κατάθεση, η 26χρονη αρνήθηκε να δώσει τα χρήματα. Τότε, η 41χρονη λογίστρια επικοινώνησε με τραπεζική υπάλληλο, η οποία και επενέβη στον τραπεζικό λογαριασμό της απολυμένης, αφαιρώντας η ίδια το παραπάνω ποσό και αλλοιώνοντας το ιστορικό κίνησης του λογαριασμού της. Η νεαρή κατήγγειλε τα παραπάνω στην ΕΛ.ΑΣ. και κινητοποιήθηκε η Δίωξη Εκβιαστών, που πραγματοποίησε έρευνα στην ιδιωτική κλινική και κατάσχεσε διάφορα έγγραφα, ορισμένα εκ των οποίων πλαστογραφημένα, σχετικά με την υπόθεση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hands off Yemen!
https://www.facebook.com/antiimperialistische.aktion
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Αστέρι της Αριστεράς θα πουλάει Ελλάδα
Ο πρόεδρος 5αστερου ξενοδοχείου και ιδιωτικού χωριού, υποψήφιος της κυβέρνησης για το ΤΑΙΠΕΔ
Ο Αστέριος (Στέργιος) Πιτσιόρλας μετά από μία μεγάλη κομματική σταδιοδρομία στην "Αριστερά" βρήκε το λιμάνι του στις ξενοδοχειακές επενδύσεις. Το όνομά του ακουγόταν δίπλα από αυτό του Λεωνίδα Κύρκου επί ΚΚΕ εσωτερικού,της ανανεωτικής αριστεράς του Γιάννη Μπανιά, ακούστηκε ηχηρά στον ΣΥΝ επί Νίκου Κωνσταντόπουλου και σήμερα έχουμε την χαρά να το ακούσουμε ξανά επί του Συριζαίου πρωθυπουργού Τσίπρα για την μεγάλη τιμή που του γίνεται να καθίσει στον θρόνο του ΤΑΙΠΕΔ μετά από λαϊκούς αγώνες και πάλη με το κατεστημένο και το κεφάλαιο για την εκπλήρωση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η αριστεροπατριωτική κυβέρνηση τον θυμήθηκε διότι κατάφερε να πραγματοποιήσει την επένδυση εκατομμυρίων δυτικοευρωπαϊκών και ρωσικών συμφερόντων στο Κάνιστρο Κασσάνδρας της Χαλκιδικής παρά την σκληρή γραφειοκρατία και τους νόμους της τριτοκοσμικής Ελλάδας. Σε μια έκταση 100 στρεμμάτων ο κύριος Πιτσιόρλας διαχειρίστηκε με σωστό τρόπο τα εκατομμύρια των ξένων επενδυτών φτιάχνοντας ένα πολυτελέστατο συγκρότημα 640 κλινών, με spa "ουάου" και ιδιωτική μαρίνα για 90 σκάφη για τους πλούσιους τουρίστες που θα λυπηθούν την καημένη Ελλάδα και θα αφήσουν τον οβολό τους για μια μερίδα τζατζίκι. Αυτό αφορά την πρώτη εταιρεία, τη Med Sea Health, για την οποία ο υποψήφιος για την προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ κατάφερε πάντα με νόμιμες διαδικασίες και με όλες τις νομότυπες πολεοδομικές μελέτες να την κάνει ένα ισχυρό χαρτί για τη "βαριά βιομηχανία" της Ελλάδας με ουσιαστικό τίτλο: "Οι Έλληνες είναι τα καλύτερα γκαρσόνια και πλύστρες του κόσμου".
Το ελληνικό χωριό "Mare Village" Ο κύριος Πιτσιόρλας ως ικανότατος διαχειριστής των ξένων κεφαλαίων κατάφερε να φτιάξει και ένα ιδιωτικό χωριό 200 στρεμμάτων, που αποτελείται από 150 σπίτια στα οποία θα μπορούν να ζουν 400 πλούσιοι τουρίστες, στην Ελλάδα μεν, σε ιδιωτικό χωριό ξένων, δε. Το χωριό έχει το ελληνικότατο όνομα "Mare Village" και ο πρώτος προϋπολογισμός για την ολοκλήρωσή του φθάνει μόλις τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Σίγουρος για την άδεια που θα έπαιρνε η Επιχείρηση Χωριό Πολυτελείας για τις πολεοδομικές παρεμβάσεις του στο Κάνιστρο της Χαλκιδικής, ο κύριος Πιτσιόρλας δήλωσε πριν 2 μήνες στο περιοδικό Voria.gr εξής: "Το Mare Village έχει πλέον εξασφαλίσει την προ έγκριση της μελέτης ιδιωτικής πολεοδόμησης, διαδικασία που αναμένουμε να ολοκληρωθεί άμεσα, εντός του Φεβρουαρίου. Το ΥΠΕΚΑ έχει σε τούτη τη φάση εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου και στη συνέχεια, πριν αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες, θα πρέπει να εγκριθεί σειρά σχεδίων και μελετών».
Το 2004 ο κύριος Αστέριος Πιτσιόρλας ήταν το δεξί χέρι του προέδρου του Συνασπισμού, κ.Νίκου Κωνσταντόπουλου. Ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε τις σχέσεις του ΣΥΝ με το ΠΑΣΟΚ δίνοντας υποσχέσεις για πολιτικά ανταλλάγματα για τις τότε επικείμενες δημοτικές εκλογές του 2006, αρκεί το ΠΑΣΟΚ να υποστήριζε τον κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο για την προεδρία της Δημοκρατίας. Σε συνέντευξή του εκείνη την εποχή στο ραδιόφωνο του Alpha, ο κύριος Πιτσιόρλας εξήρε τον Γιώργο Παπανδρέου (αν και ο Σημίτης ήταν ακόμη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ) διότι η στάση του μετέπειτα Μνημονιακού πρωθυπουργού, το 2004 ήταν σοβαρή και συνεπής. Δήλωνε πριν 11 χρόνια ο κύριος Πιτσιόρλας :"Η μεγάλη επίθεση που υφίσταται το τελευταίο διάστημα ο κ. Κωνσταντόπουλος για την Προεδρία της Δημοκρατίας έχει ως πραγματικό αποδέκτη τον κ. Παπανδρέου". Και πώς τα φέρνει η ζωή, εντελώς τυχαία και αναπάντεχα ο ΚΚΕεσωτ- Συνασπιστής -Συριζαίος, κ.Αστέριος Πιτσιόρλας, να προεδρεύει στην επιχείρηση ΤΑΙΠΕΔ που έστησε ο Πασόκος, κ.Γεώργιος Παπανδρέου!
Σχολιο.- Αυτός δεν είχε σχεδόν αποπεμφθεί επειδή διαπιστώθηκε λαθροχειρία στα κομματικά ταμεία της ΕΑΡ ? Σχολιο.- Τον θυμάμαι τον Στέργιο Πιτσιορλα όπως τον δείχνει αυτή η φωτο, δίπλα στον Λεωνίδα. Αυτός και η πλειοψηφία της τότε ΚΟΘ του ΚΚΕ εσωτερικού, σκληρά "κυρκικοί". Απ'ότι διαβάζω ο νυν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ έχει προκόψει από τότε..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπόσχεται ο Ξανθός, ακυρώνει ο Κουρουμπλής! Οι γιατροί συνεχίζουν την επίσχεση
μετά τη ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ του αν. Υπουργού κ. Ξανθού πως θα προκαταβληθούν άμεσα οι δεδουλευμένες εφημερίες μηνός Δεκεμβρίου από τα ΤΑΜΕΙΑ των νοσοκομείων για τους γιατρούς του νοσοκ. Νίκαιας και για τους ειδικευόμενους όλων τωννοσοκομείων της χώρας) ΚΛΗΘΗΚΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ από το γραφείο του υπουργού κ. Κουρουμπλή στο Υπουργείο ο διοικητής του νοσοκομείου μας, όπου πήγε μαζί τον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας και την οικονομική υπεύθυνη του νοσοκομείου μας. Εκεί, η «τριάδα» Κουρουμπλής – Κοκκινάκης (ΓΓ) – Κομματάς (οικονομικός υπεύθυνος του υπουργείου) ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ την πρωινή δέσμευση Ξανθού (και μάλιστα παρουσία του) για προκαταβολή των δεδουλευμένων Δεκεμβρίου από τα ταμεία των νοσοκομείων. Αυτό επιβεβαιώνεται εμμέσως πλήν σαφώς από το δελτίο τύπου που εξέδωσε εχθές ο κ Ξανθός και συγκεκριμένα από την παράγραφο : «Η άμεση αποζημίωση μέρους των οφειλομένων δεν κατέστη δυνατή και με βάση τις διαβεβαιώσεις του υπηρεσιακού μηχανισμού του υπουργείου Υγείας αναμένεται στις επόμενες μέρες η διάθεση των πιστώσεων στα νοσοκομεία και η κατάθεση των χρημάτων των δικαιούχων μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου» Μάλιστα, κατέφυγαν στις «συνήθεις» από παλιότερες εποχές απειλές περί «ευθύνης των γιατρών για την δημόσια υγεία», «εισαγγελείς» κλπ. Φυσικά, επανέλαβαν τα περί «επιτάχυνσης» των προβλεπόμενων γραφειοκρατικών διαδικασιών για την αποπληρωμή των οφειλόμενων 2012 και Δεκεμβρίου 2014. Βέβαια, ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να πάρουν την ΕΥΘΥΝΗ για τις «απειλές» που εκτόξευσαν ΕΓΓΡΑΦΩΣ, και δεν υπάρχει κανένα έγγραφο «επιστράτευσης» κλπ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλήθεια, γιατί τα ΟΥΚ κατά την παρέλαση να μη φωνάξουν ένα απόσπασμα του θούριου, ή ένα απόσπασμα από τον ύμνο εις την ελευθερία ή ακόμη κάτι από Μακρυγιάννη; Θα ήταν λιγότερο πατριωτικό;
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεσποινα Κουτσουμπα Μόλις γύρισα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής! Τα όσα συνέβησαν είναι αδιανόητα. Θα τα γράψω αναλυτικά. Σας λέω μόνο ότι, από ότι φαίνεται, τα 110 εκ. (τουλαχιστον) από τα 343 εκ. έχουν ήδη παει από το πρωί στην ΤτΕ ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!! Και θα πάνε και τα υπόλοιπα που τώρα είανι σε προθεσμιακές καταθέσις 2% επιτόκιο. Στην ΤτΕ πάνε με μηδενικό μέχρι να γίνουν ρέπος. Τι άλλο να πω; Κι όλα αυτά διανθισμένα με απίστευτα ψέματα! ΥΓ. Καταψήφισε όλη η αντιπολίτευση, 3 από την παράταξη Δούρου και 1 από την παράταξη ΑΝΕΛ ψήφισαν λευκό
Όχι στη χρήση των διαθεσίμων των Ασφαλιστικών Ταμείων για την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας
Η Περιφέρεια Αττικής δίνει τα αποθεματικά της στη μαύρη τρύπα του χρέους!
Μετά τα 120 εκ. ευρώ του ΟΑΕΔ (χρήματα των ανέργων!), τώρα και τα αποθεματικά της Περιφέρειας Αττικής, που ανέρχονται σήμερα στο ποσό των343 εκ. ευρώ, πήραν το δρόμο προς την Τράπεζα της Ελλάδος, για να μπουν στον ενιαίο κουμπαρά της κυβέρνησης και να χρηματοδοτήσουν τη μαύρη τρύπα του «δημόσιου» χρέους. Έτσι αποφάσισε σήμερα η πλειοψηφία της παράταξης «Δύναμη Ζωής» και της παράταξης των ΑΝΕΛ -δηλαδή η κυβερνητική πλειοψηφία μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο(με εξαίρεση τρεις συμβούλους της παράταξης Δύναμη Ζωής και μία της παράταξης των ΑΝΕΛ, που ψήφισαν λευκό). Κάπως έτσι τα χρήματα του αποθεματικού της Περιφέρειας Αττικής, αυτά που η Ρ. Δούρου αποκαλούσε «πλεόνασμα απραξίας του Σγουρού», θα μετατραπούνσε πλεόνασμα ανυπαρξίας! Μιλάμε για την Περιφέρεια με το μεγαλύτερο αριθμό ανέργων, με άγνωστο αριθμό αστέγων, με περισσότερα από 50.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. Αντί τα χρήματα της Περιφέρειας να γίνουν φαγητό και ρεύμα σε όσους το έχουν ανάγκη, σχολεία, πάρκα, δρόμοι, ξενώνες αστέγων και μεταναστών, αντί δηλαδή να δοθούν σε κοινωνικές ανάγκες και να γίνουν ΔΟΥΛΕΙΕΣ για τους ανέργους στην Αττική του 1 εκ. ανέργων, θα πάνε σταδιακά στην ΤτΕ να γίνουν ρέπος και να περιμένουν εκεί. Τι να περιμένουν; Μα τον κίνδυνο να δούμε άλλο ένα «κούρεμα» των αποθεματικών, σαν αυτό του PSI το 2012 (άλλωστε και τότε τη Lazard είχαμε για σύμβουλο διαχείρισης δημόσιου χρέους, όπως και τώρα!). Είναι προφανές ότι τα χρήματα θα πάνε για να εξυπηρετηθεί το «χρέος», όπως τα λεφτά του ΟΠΕΚΕΠΕ (που προορίζονταν για επιδοτήσεις σε αγρότες) έγιναν δόσεις για την αποπληρωμή του ΔΝΤ...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χάος για τους αποικιοκρατες στην Υεμένη: Δεκάδες αληταραδες αποικιοκρατες διπλωμάτες εγκατέλειψαν
Παρά τις αεροπορικές επιδρομές της διεθνούς αποικιοκρατικης συμμαχίας των ισλαμοφασιστων των ΗΠΑ, της οποίας ηγείται η δουλοκτητικη Σαουδική Αραβία των σειχιδων, οι Χούτι, που επιδιώκουν την ανατροπή του διορισμενου από τους αποικιοκρατες «προέδρου» Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, κατάφεραν να προωθηθούν την Παρασκευή προς τα νότια και ανατολικά της Υεμένης
Μάρτιος 28 2015 10:20
Το πολεμικό ναυτικό της Σαουδικής Αραβίας απομάκρυνε δεκάδες διπλωμάτες, κυρίως Σαουδάραβες, από το Άντεν της νότιας Υεμένης, ενώ συνεχίζονται από την Πέμπτη οι αεροπορικές επιδρομές στη χώρα αυτή εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι και του λαου γενικα της Υεμενης, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. "Οι δυνάμεις του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού εκτέλεσαν την επιχείρηση Τυφώνας για την απομάκρυνση δεκάδων διπλωματών, μεταξύ των οποίων και Σαουδάραβες", από το Άντεν, ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι Ελ-Εχμπαρίγια. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί οι εθνικότητες των υπόλοιπων διπλωματών. Σύμφωνα με την τηλεόραση, οι διπλωμάτες έχουν φτάσει ήδη στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.
Παρά τις αεροπορικές επιδρομές της διεθνούς αποικιοκρατικης συμμαχίας, της οποίας ηγείται η Σαουδική Αραβία, οι Χούτι, που επιδιώκουν την ανατροπή του διορισμενου από τους αποικιοκρατες «προέδρου» Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, κατάφεραν να προωθηθούν την Παρασκευή προς τα νότια και ανατολικά της Υεμένης. Οι σιίτες αντάρτες, οι οποίοι υποστηρίζονται από τον στρατο της Υεμενης, απέκτησαν πρόσβαση στα παράλια της Αραβικής Θάλασσας καθώς έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το λιμάνι Σάκρα που απέχει 100 χιλιόμετρα από το Άντεν, όπως ανέφεραν κάτοικοι της πόλης στο πρακτορείο Ρόιτερς. Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου χαρακτήρισε χαοτική και τεταμένη την κατάσταση που επικρατεί στο Άντεν, όπου ομάδες ανταρτών και στρατου συγκρούονται με μέλη των μισθοφορικων "Επιτροπών" των αποικιοκρατων που αντιστέκονται στους Χούτι και στο στρατο σε πολλές συνοικίες της πόλης. Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή στην περιοχή του αεροδρομίου, όπου οι συγκρούσεις συνεχίζονταν μέχρι αργά τη νύχτα. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ένοπλοι άνδρες εφαρμόζουν το δικό τους νόμο σε γειτονιές της πόλης, απαγορεύουν την κυκλοφορία και κλείνουν δρόμους στήνοντας οδοφράγματα με πέτρες και κορμούς δέντρων. Αεροσκάφη της διεθνούς αποικιοκρατικης συμμαχίας υπό τη Σαουδική Αραβία με την επιμελιτικη υποστηριξη των ΗΠΑ εξαπέλυσαν επίθεση σε μια φάλαγγα τεθωρακισμένων οχημάτων, αρμάτων και φορτηγών των σιιτών ανταρτών Χούτι που κατευθύνονταν από την πόλη Σάκρα προς το Άντεν, στη νότια Υεμένη, ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής.
Απομακρύνει το προσωπικό του και ο ξεφτιλισμενος αποικιοκρατικος ΟΗΕ Τα αποικιοκρατικα κρατη του ΟΗΕ ξεκίνησαν σήμερα να απομακρύνουν το διεθνές προσωπικό τους από τη Σαναά, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην πρωτεύουσα της Υεμένης. Μια πηγή του ξεφτιλισμενου αποικιοκρατικου ΟΗΕ είπε ότι οι υπάλληλοι του Οργανισμού, περισσότερα από 100 άτομα, κατευθύνονται στο αεροδρόμιο και αναμένεται ότι θα μεταφερθούν σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ιορδανία. Ο ειδικός απεσταλμένος του ξεφτιλοΟΗΕ στην Υεμένη, ο Τζαμάλ Μπενόμαρ, αναμένεται να συναντηθεί με τον αληταρα σχιστοματι γενικό γραμματέα του Οργανισμού Μπαν Γκι-μουν στην ετήσια σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου που διεξάγεται στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου, στην Ερυθρά Θάλασσα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Έως 6 μήνες ενδέχεται να διαρκέσουν οι επιχειρήσεις Αρχικά, η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της είχαν ορίσει ένα χρονοδιάγραμμα ενός μήνα όμως «αυτό (οι αεροπορικές επιχειρήσεις) ενδέχεται να διαρκέσει 5 έως 6 μήνες» δήλωσε ένας αληταρας αξιωματούχος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των επιδρομών που έχει εξαπολύσει ο αποικιοκρατικος συνασπισμός από την Πέμπτη και που έχουν επιτρέψει, κυρίως, σύμφωνα με τον ίδιο, να καταστραφούν 21 πύραυλοι Scud. Ο ίδιος κατήγγειλε την «υποστήριξη που παρέχει σε υλικοτεχνικό και στρατιωτικό επίπεδο» το Ιραν στο κίνημα των Χούτι και επισήμανε ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, «5000 Ιρανοί, (στελέχη) της Χεζμπολάχ (του Λιβάνου) και Ιρακινοί πολιτοφύλακες (που πρόσκεινται στην Τεχεράνη) έχουν αναπτυχθεί στο πεδίο στην Υεμένη». Οι αποικιοκρατες διπλωμάτες των χωρών του Κόλπου εξήγησαν ότι η αληταραδικη Σαουδική Αραβία και οι αλητες σύμμαχοί της αποφάσισαν να ενεργήσουν εναντίον των Χούτι με διαφορες γελοιες δικαιολογιες ότι η Υεμενη σκοπευε να τους επιτεθει!. «Θα εξεγερθουν ολοι οι σιιτες στο Μπαχρειν και στη Σαουδικη Αραβια, εάν νικησουν στην Υεμενη» υποστήριξε ένας αληταρας αξιωματούχος.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΠΝΠ
Εξηγήσεις για τους λόγους που ο πρωθυπουργός υπέγραψε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις 100 δόσεις δίνουν κυβερνητικοί κύκλοι. Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο υπέγραψε απόφαση ΠΝΠ που αφορά την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, καθώς έπρεπε να προστατευθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι και καλλιεργητές στα εργοστάσια ζάχαρης. Η ρύθμιση για τις 100 δόσεις κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να βελτιωθεί ο Νόμος και να ενταχθούν σε αυτόν χιλιάδες ακόμα πολίτες, διαφορετικά θα χρειάζονταν τουλάχιστον 30 ημέρες. Σε κάθε περίπτωση η ΠΝΠ δεν θα έρθει στη Βουλή μετά από τρεις μήνες προς κύρωση, αλλά άμεσα, τη Δευτέρα».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΑΓΑΝ ΟΙ... ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΑΓΓΛΟΙ
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο χρυσός που ακολούθησε τους τότε Βασιλείς και τη Κυβέρνηση, ανήρχετο σε 17,5 τόνους, ή 608.350 ουγκιές, σε μορφή ράβδων και χρυσών λιρών Αγγλίας. Αρχικά ο χρυσός μεταφέρθηκε με πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, μέσω Κρήτης, στην Αίγυπτο, και μετά τις επιθέσεις του Ρόμελ στην Αίγυπτο, οι τότε Βασιλείς της Ελλάδος, μαζί με το χρυσό, μεταφέρθηκαν στη Νότιο Αφρική για ασφάλεια. Μετά από σύντομη αποθήκευση στη Κεντρική Τράπεζα, του κράτους της Νοτίου Αφρικής, ο χρυσός συνόδευσε τους Βασιλείς στο Λονδίνο, δηλαδή στη Μέκκα & στη καρδιά του τότε παγκόσμιου Σιωνισμού, δηλαδή στις τράπεζες των ROTHSCHILDS. Mετά την απελευθέρωση της Ελλάδος από τους ΝΑΖΙ, όταν η τότε Ελληνική Κυβέρνηση ζήτησε την επιστροφή του Ελληνικού χρυσού από τη Βρετανική Κυβέρνηση, έλαβε με έκπληξη την απάντηση ότι, «ο χρυσός είχε κάνει φτερά», αφού είχε χρησιμοποιηθεί για τη κάλυψη των εξόδων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων Μέσης Ανατολής, και ότι η κυβέρνηση της Αγγλίας δεν όφειλε τίποτε στην Ελλάδα. Όμως η αλήθεια είναι ότι, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πολεμούσαν τότε στη Μέση Ανατολή, για λογαριασμό, και για την ασφάλεια των Δυτικών Σιωνιστικών Δυνάμεων, (ΗΠΑ, Αγγλίας, και χωρών της Δ.Ευρώπης), και ότι αυτές έπρεπε να καλύψουν τα έξοδα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Δηλαδή να πολεμάμε εμείς για την ασφάλεια των Άγγλων, Αμερικανών, και να πληρώνουμε από πάνω. Όμως «οι σύμμαχοι» τα «φόρτωσαν» όλα στο δεινοπαθούντα Ελληνικό Λαό, ενώ ο Ελληνικός χρυσός «πέταξε» για τις Αγγλικές τράπεζες του ROTHSCHILD. Φοβούνται ότι θα χάσουν τη Πρωθυπουργική πολυθρόνα. Τότε οι σύμμαχοι Άγγλοι τον πήραν υπό τη «προστασία» τους, να τον φυλάξουν μην τον πάρει ο Χίτλερ. Ο χρυσός έκανε περίπατο από την Αθήνα στη Κρήτη, και από εκεί στην Αύγυπτο, και στη Νότιο Αφρική, για να καταλήξει στο Λονδίνο, στη φωλιά του Σιωνισμού, και στο στόμα του Λύκου ROTHSCHILD. Πέρασε καιρός, και οι Άγγλοι απάντησαν «πατσίσαμε», δεν σας χρωστάμε τίποτε. Έτσι απλά!!! Οι Έλληνες βγήκαμε «και Κερατάδες και χαμένοι», λέει ο Λαός. Πολεμήσαμε, σκοτωθήκαμε για τη Ν.Τ.Π. του ROTHSCHILD, και μας λήστεψαν, και μας κατέστρεψαν. Μήπως ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε το χρυσό που μας έκλεψαν, όπως ζητάμε από τους Γερμανούς το κατοχικό δάνειο, και τις αποζημιώσεις;;;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας, που διοργάνωσαν οι «επιτροπές αγώνα» ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στην Χαλκιδική, στην οποία συμμετείχαν διαδηλωτές από τη Χαλκιδική και από τη Θεσσαλονίκη. Η πορεία ξεκίνησε από τη ΧΑΝΘ και από την οδό Τσιμισκή, μέσω της οδού Ίωνος Δραγούμη, έστριψε στη Λεωφόρο Νίκης και κατέληξε στο ύψος του Λευκού Πύργου. Οι διαδηλωτές σταμάτησαν για λίγο, κατά τη διάρκεια της πορείας, στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου σχημάτισαν τη λέξη «SOS» με τις φυλλωσιές δέντρων που κρατούσαν στα χέρια για να αναδείξουν την περιβαλλοντική διάσταση των αιτημάτων τους.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΛΗΞΕ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»
Τέλος, μετά από έξι ημέρες, έλαβε η κατάληψη του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο 105,5"», στην Αθήνα, στην οδό Σαρρή, στην οποία είχαν προχωρήσει αντιεξουσιαστές, αλληλέγγυοι στα αιτήματα των έγκλειστων συντρόφων τους, απεργών πείνας. Οι καταληψίες σε ανακοίνωσή τους σχετικά με την απόφαση για λήξη της κατάληψης αναφέρουν πως ο στόχος τους πραγματοποιήθηκε, ωστόσο, προμηνύουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους «μέχρι το γκρέμισμα κάθε φυλακής», όπως χαρακτηριστικά λένε. «Νίκη στον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων - απεργών πείνας. Αγώνας μέχρι τέλους!» καταλήγει η ανακοίνωση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΑΜ: «16 ΝΗΣΙΑ ΚΑΤΕΧΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
Θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας 16 ελληνικών νησιών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έθεσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Ισμέτ Γιλμάζ, με ομιλία του στη Βουλή. Η εφημερίδα Zamantoday στην αγγλική, ηλεκτρονική της, έκδοση δημοσιεύει άρθρο με τίτλο "Turkish defense minister rejects Greek territorial claims on Aegean islands". Σε πρόσφατη μάλιστα ομιλία του στη Βουλή ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, όπως αναφέρει η εφημερίδα todayzaman.com , μίλησε για αμφισβητούμενα ελληνικά νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές και συγκεκριμένα για «αρχιπέλαγος τουρκικών νησιών». «Η Τουρκία συνεχίζει να απολαμβάνει την εδαφική κυριαρχία της σε μία σειρά από νησιά και νησίδες των οποίων η κυριαρχία δεν έχει από την Ελλάδα οριστικοποιηθεί», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και έκανε ακόμη πιο προκλητικές αναφορές χαρακτηρίζοντας τις διεκδικήσεις της Άγκυρας με τον όρο «EGAYDAAK». «Η Ελλάδα έχει μόνο εκ των πραγμάτων και προσωρινά, κανόνα κυριαρχίας πάνω στα νησιά με την ονομασία EGAYDAAK και η διοίκηση της εκεί δεν αναιρεί το γεγονός ότι τα νησιά αυτά είναι έδαφος της Τουρκικής Δημοκρατίας», είπε σε απάντησή του στους βουλευτές της αντιπολίτευσης που αμφισβήτησαν την πολιτική του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν. Όταν ένας βουλευτής τον ρώτησε αν ο τουρκικός Στρατός έχει αναστείλει τις ναυτικές περιπολίες στα 16 νησιά που αμφισβητεί η Τουρκία, δεδομένης της συνεχούς παρουσίας ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στον αέρα και πολεμικών πλοίων στη θάλασσα, ο Ισμέτ Γιλμάζαπάντησε ότι «η Τουρκία δεν έχει σταματήσει τις εδαφικές διεκδικήσεις της στα νησιά αυτά», υποστηρίζοντας πως «έμειναν εκτός του πεδίου εφαρμογής των συνθηκών με τις οποίες δόθηκαν στην Ελλάδα σύμφωνα με τις Συνθήκες της Λωζάννης του 1923 και των Παρισίων του 1947. Ποια είναι αυτά τα ελληνικά νησιά; Οινούσσες, Φίμενα, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Άρκη, Φαρμακονήσι, Καλόλημνος, Πλατιά, Κυρά Παναγιά, Γυαλί, Σύρνα και τα ανήκοντα στην ανατολική Μεσόγειο νότια της Κρήτης, Γαύδος, Δία, Διονισιάδες, Γαιδουρονήσι, Κουφονήσι, τα οποία «κατέχονται παράνομα από την Ελλάδα», όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Τουρκικού ινστιτούτου «Τουρκία -21ος αιώνας» και στενός φίλος του Ερντογάν , καθηγητής πολιτικών επιστημών Ümit Özdağ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HURRIYET: «Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»
«Προκλητικές και επικίνδυνες» χαρακτηρίζει ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου τις πρόσφατες ενέργειες και δηλώσεις του Έλληνα υπουργού άμυνας Πάνου Καμμένου, τονίζοντας πως είναι "απαράδεκτες" και μεγαλώνουν τις εντάσεις στο Αιγαίο. Προειδοποεί μάλιστα πως «Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο "με τη λήψη μέτρων στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου». Αυτό αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet σε άρθρο της στην αγγλική έκδοση με τίτλο: Turkey slams Greek minister for «stirring tension in Aegean» (H Τουρκία κατηγορεί Έλληνα Υπουργό για την ένταση στο Αιγαίο»). Επίσης, τονίζει "πως η Τουρκία καλεί την ελληνική κυβέρνηση να λογικευτεί και να πάρει τον έλεγχο στα χέρια της προκειμένου να σταματήσει αυτή η ένταση μεταξύ των δύο πλευρών. Σημειώνεται μάλιστα, ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ έχει ανακοινώσει τα ανωτέρω και μέσω δελτίου τύπου που φέρει την ημερομηνία 7 Μαρτίου 2015". Ο συντάκτης αναφέρει πως "Η ένταση μεταξύ των γειτόνων χωρών, κλιμακώθηκε ιδιαίτερα μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, τον Ιανουάριο 2015". Υπενθυμίζει πως "μετά την ανάληψη της θέσης του, ο νέος Έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε στις 30 Ιανουαρίου, τις βραχονησίδες των Ιμίων/Καρντάκ με στρατιωτικό ελικόπτερο. Ενώ άλλη μία δήλωση του, που εξόργισε την Άγκυρα, ήταν το Φεβρουάριο, όταν ο Ελληνας υπουργός είπε ότι η Κύπρος όσο είναι σε καθεστώς «εισβολής και κατοχής». Το άρθρο, κάνει λόγο "για "προβοκάτσια" στα όσα αναφέρονται περί παραβιάσεων χωρικών υδάτων του ερευνητικού σκάφους Barbaros στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στην Ανατολική Μεσόγειο". Υιοθετεί, όπως υποστηρίζει, και πάλι δηλώσεις του κ.Καμμένου "πως η Ελλάδα σκοπεύει να προβεί σε κοινή στρατιωτική άσκηση με Κύπρο, Ισραήλ και Αίγυπτο, ενδεχομένως, κατά τους επόμενους μήνες". "Είναι σαφές ότι η συνέχιση αυτών των ανεύθυνων ενέργειων δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό, εκτός από την αύξηση των εντάσεων στην τουρκικές και ελληνικές σχέσεις και στο Αιγαίο", δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ και πρόσθεσε: "Είναι επίσης προφανές ότι η στάση αυτή θα βλάψει τις προσπάθειες βελτίωσης των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και την επίλυση των διαφορών τους στο Αιγαίο». "Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο "με τη λήψη μέτρων στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Οι σχέσεις των χωρών ψυχράθηκαν ακόμα περισσότερο από την ΝΟΤΑΜ της Τουρκίας, (αεροπορικές πτήσεις στο Αιγαίο) για την οποία η Ελλάδα φέρεται να παραπονέθηκε στους διεθνείς οργανισμούς, κάνοντας λόγο για «παραβίαση ελληνικού εναέριου χώρου και ασφάλεια πτήσεων. Η Άγκυρα στη συνέχεια απέσυρε την προειδοποίηση" καταλήγει το δημοσίευμα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΝΟΥΣΗΣ: Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
«Η Αστυνομία είναι θεσμός της Δημοκρατίας, πρέπει να συμφιλιωθεί με τον πολίτη και ο πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι ο αστυνομικός είναι φίλος του κι όχι εχθρός του» υπογράμμισε σε δηλώσεις του από την Τρίπολη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου. Ο υπουργός, που συνοδευόταν από τον αρχηγό της Αστυνομίας αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου, συναντήθηκε με αστυνομικούς και πυροσβέστες και τους διαβεβαίωσε ότι η νέα πολιτική ηγεσία είναι στο πλευρό τους. Γνωρίζει δε τόσο τα θεσμικά, όσο και τα άλλα αιτήματα που έχουν και όλα, όπως τους είπε, θα συζητηθούν μετά τον Ιούνιο. Σε δηλώσεις του ο υπουργός ανέφερε ότι «προσπαθούμε να εξηγήσουμε σε όλους το νέο πνεύμα, το νέο κλίμα, την νέα αστυνομία. Ζητάμε συναίνεση όχι μόνο στην αντιμετώπιση του εγκλήματος, αλλά ταυτόχρονα στις νέες λειτουργίες που θα θέλαμε, την κοινωνική, την προληπτική, την αποτρεπτική». Και πρόσθεσε ότι «η αστυνομία είναι θεσμός της δημοκρατίας και πρέπει να συμφιλιωθεί με τον πολίτη και ο πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι ο αστυνομικός είναι φίλος του κι όχι εχθρός του». Αναφορικά με τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών, ο κ. Πανούσης εξέφρασε τον προβληματισμό του ότι είναι πολύ πιθανόν να ξαναγεμίσουν, αφού όπως σημείωσε, μόλις χθες μπήκαν στην Μυτιλήνη 800 νέοι μετανάστες και αναμένεται αύξηση της εισροής μεταναστών το καλοκαίρι, επισημαίνοντας ότι τα θαλάσσια σύνορα της χώρας είναι δύσκολο να φυλαχτούν. Επιπλέον συμπλήρωσε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει σύσκεψη με το Λιμενικό, την μεταναστευτική πολιτική και την αστυνομία, για να δούμε πως θα χειριστούμε το θέμα, γιατί η χώρα «δεν αντέχει άλλους μετανάστες». Ερωτηθείς για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο, ο υπουργός είπε ότι πρώτα θα εξεταστεί το θέμα των εναέριων μέσων, επισημαίνοντας πως χωρίς αυτά η επίγεια βοήθεια είναι σχετική. Παράλληλα, δήλωσε βέβαιος ότι υπάρχει ετοιμότητα να προληφθεί οποιοδήποτε κακό προκύψει, γιατί ξεκίνησε νωρίς ο σχεδιασμός. Σε ό,τι αφορά το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Τρίπολη με τους συσσωρευμένους όγκους σκουπιδιών στον αστικό ιστό της πόλης, ο υπουργός αναπληρωτής υπογράμμισε ότι «έχει ξεπεραστεί το όριο. Η ίδια εικόνα μιας πόλης που δεν μπορεί να λύση αυτό το ζωτικό πρόβλημα για την δημόσια υγεία, δείχνει ότι κάπου έχει γίνει λάθος. Θα πρέπει, λοιπόν, το λάθος να διορθωθεί γρήγορα». Και πρόσθεσε ότι «δεν ξέρω ποιος ήταν ο σχεδιασμός. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν. Πρέπει να τελειώσει αυτό σήμερα. Δεν μπορεί να γίνει Πάσχα έτσι».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«ΑΝΟΙΓΜΑ» ΑΣΑΝΤ ΣΕ ΡΩΣΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
Η Συρία θα ήταν πρόθυμη να φιλοξενήσει στα λιμάνια της μια μεγαλύτερη ρωσική στρατιωτική δύναμη, δήλωσε χθες Παρασκευη ο πρόεδρος της χώρας Μπασάρ αλ Άσαντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε οκτώ ρωσικά μέσα ενημέρωσης και η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω του επίσημου συριακού πρακτορείου ειδήσεων Sana. "Χαιρετίζουμε κάθε αύξηση της ρωσικής παρουσίας στην ανατολική Μεσόγειο και ιδίως στα παράλια και τα λιμάνια της Συρίας", είπε ο Άσαντ. Η Ρωσία διαθέτει μια στρατιωτική βάση στο λιμάνι της Ταρτούς, 220 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Δαμασκού. Ιδρύθηκε με μια συμφωνία του 1971 μεταξύ της Συρίας και της πρώην ΕΣΣΔ και χρησιμοποιείται σήμερα για τον τεχνικό ανεφοδιασμό των ρωσικών πολεμικών πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο. "Η ρωσική παρουσία σε πολλές περιοχές του κόσμου, στην ανατολική Μεσόγειο και ιδίως στο λιμάνι της Ταρτούς είναι αναγκαία ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία που χάθηκε μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Εμείς θεωρούμε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η παρουσία αυτή στη γειτονιά μας, τόσο το καλύτερο για την ασφάλεια της περιοχής αυτής", συνέχισε ο Άσαντ. Ο Βίκτορ Οζέροφ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας —της ρωσικής Γερουσίας— δήλωσε πάντως ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να οικοδομήσει μια "κανονική στρατιωτική βάση" στην Ταρτούς, για να αποφύγει την κλιμάκωση της συριακής κρίσης. "Στην παρούσα κατάσταση κάτι τέτοιο θα ωθούσε ορισμένες πλευρές, κυρίως της αντιπολίτευσης, στην κλιμάκωση της έντασης. Όμως σε καιρό ειρήνης, προφανώς θα εξετάζαμε τις προοπτικές μιας στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας και ιδίως την κατασκευή μιας κανονικής στρατιωτικής βάσης", πρόσθεσε. Τη δεκαετία του 1950 η Μόσχα και η Δαμασκός σύναψαν μια σειρά από συμφωνίες στρατιωτικής και οικονομικής συνεργασίας. Το 1983 η τότε Σοβιετική Ένωση διέθετε πολλές βάσεις πυραύλων στη Συρία καθώς και 6.000 στρατιωτικούς συμβούλους. Την κατάρρευση της ΕΣΣΔ ακολούθησε μια περίοδος αβεβαιότητας στις ρωσοσυριακές σχέσεις, μέχρι που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε ρητά την υποστήριξή του στον Σύρο σύμμαχό του. Από τις 6 μέχρι τις 9 Απριλίου η Ρωσία θα φιλοξενήσει έναν δεύτερο γύρο συνομιλιών μεταξύ εκπροσώπων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης της Συρίας, με σκοπό την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στην κρίση. Ο ρόλος της Ρωσίας περιορίζεται "στη διευκόλυνση του διαλόγου, όχι στην επιβολή ιδεών", είπε ο Άσαντ. Πάντως, ο Συνασπισμός της αντιπολίτευσης που στηρίζεται από τη Δύση και την Τουρκία έχει αρνηθεί να συμμετάσχει στις συνομιλίες αυτές, μια απόφαση που κατά τον Άσαντ οφείλεται στις πιέσεις που ασκούνται έξωθεν στην αντιπολίτευση. "Η εξεύρεση μιας λύσης δεν είναι αδύνατη, αν ο συριακός λαός καθίσει κάτω και συζητήσει" επέμεινε ο Άσαντ, κατηγορώντας τις δυτικές χώρες, ιδίως τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία, ότι δεν επιθυμούν μια πολιτική λύση για τη Συρία. "Για αυτούς, πολιτική λύση σημαίνει την αλλαγή ή την ανατροπή της εξουσίας και την αντικατάστασή της με μια εξουσία που θα τους βολεύει", υπογράμμισε.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διάβημα της Ε.Ε. προς τα Σκόπια για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις ξένων πρέσβεων
Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015, 15:44
Ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια, πρέσβης Άιβο Οράβ, προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, μετά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι παρακολουθούσε, μεταξύ άλλων, και τις τηλεφωνικές συνομιλίες ξένων πρέσβεων στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, ο κ. Οράβ στο διάβημά του ζητεί, μεταξύ άλλων, να γίνεται σεβαστή η Σύμβαση της Βιέννης που διέπει το δίκαιο διπλωματικών σχέσεων. Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) Ζόραν Ζάεβ, στο πλαίσιο των αποκαλύψεών του για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που συνταράσσει την ΠΓΔΜ, έχει υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, μέσω των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες πρέσβεων σημαντικών ξένων χωρών στην ΠΓΔΜ, τις οποίες ωστόσο δεν έχει κατονομάσει. Ο κ. Ζάεβ έχει αναφέρει ότι παρέδωσε ήδη στις πρεσβείες αυτές το περιεχόμενο των τηλεφωνικών υποκλοπών των πρέσβεών τους. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν μεταξύ των ξένων πρέσβεων που παρακολουθούνταν οι τηλεφωνικές συνομιλίες τους είναι και ο πρέσβης της Ε.Ε. στα Σκόπια, Άιβο Οράβ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιταλία: Λαντίνι εναντίον Ρέντσι
Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015, 15:24
«Υπέρ της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων» είναι το σύνθημα της σημερινής μαζικής κινητοποίησης που διοργανώνει στην Ρώμη το ιταλικό συνδικάτο Cgil και ειδικότερα ο τομέας εργατών του μετάλλου Fiom. Ο επικεφαλής της Fiom-Cgil Μαουρίτσιο Λαντίνι αντιτάσσεται στην πολιτική της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι στο εργασιακό, υπογραμμίζοντας ότι δημιουργεί πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας: μόνον λίγους τυχερούς με μόνιμη δουλειά ενώ οι υπόλοιποι θα μπορούν να απολύονται με την καταβολή μιας μικρής χρηματικής αποζημίωσης. Την σημερινή κινητοποίηση στηρίζουν όλο το ιταλικό κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil, φοιτητικές οργανώσεις, ενώσεις για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου και του ιταλικού Συντάγματος, αλλά και οργανώσεις που μάχονται την μαφία. Δεν είναι, πάντως μόνον μια συνηθισμένη συνδικαλιστική διαδήλωση. Πρόκειται για μια ευρύτερη «Κοινωνική Συμμαχία», όπως την έχει ονομάσει ο ίδιος ο Λαντίνι, με στόχο να προστατευθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Κοινά σημεία με ΣΥΡΙΖΑ και Podemos Μια πολιτική πρωτοβουλία η οποία όμως σύμφωνα με τον ιταλό συνδικαλιστή δεν θα προσλάβει κομματικό χαρακτήρα. Οι ιταλοί σχολιαστές όμως υπογραμμίζουν ότι υπάρχουν πάρα πολλά κοινά σημεία με τις προτάσεις και τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και του Podemos στην Ισπανία. Το μεγάλο ερώτημα ωστόσο είναι: Ετοιμάζεται να γίνει ο Μαουρίτσιο Λαντίνι ο νέος ηγέτης της ιταλικής ριζοσπαστικής αριστεράς; Ο ίδιος επιμένει ότι είναι και θα παραμείνει συνδικαλιστής, αλλά σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ένα νέο αριστερό κόμμα θα εξασφάλιζε μέχρι και το 10% της πρόθεσης ψήφου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νιγηρία: Ο αρχηγός της Μπόκο Χαράμ διέταξε να σκοτώσουν όλες τις γυναίκες στην πόλη Γκουόζα
Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015, 06:01
Ο ίδιος ο αρχηγός της Μπόκο Χαράμ διέταξε να «σκοτώσουν όλες τις γυναίκες» στο προπύργιο της οργάνωσης, την πόλη Γκουόζα στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπως αφηγήθηκε ένας άνδρας που στρατολογήθηκε με τη βία στην ισλαμιστική οργάνωση και ήταν μάρτυρας της σφαγής. Σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο 35χρονος αγρότης Ουσμάν Άλι διηγήθηκε ότι οι αντάρτες έφτασαν την Παρασκευή 13 Μαρτίου το βράδυ στο χωριό του Κιλεκάσα, 55 χιλιόμετρα από τη Γκουόζα. Από την πόλη αυτή στην πολιτεία Μπόρνο ο Αμπουμπακάρ Σεκάου είχε ανακοινώσει πέρυσι την ίδρυση ενός χαλιφάτου στις περιοχές της Νιγηρίας που ελέγχει η Μπόκο Χαράμ. «Ο Σεκάου επέβαινε σε ένα μαύρο τζιπ» σε μια αυτοκινητοπομπή περισσότερων από 40 οχημάτων στα οποία είχαν εγκατασταθεί πολυβόλα, δήλωσε ο Άλι, ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει. Στη συνέχεια ο επικεφαλής της Μπόκο Χαράμ πήγε στο χωριό Χούγιουμ, περίπου 5 χιλιόμετρα πιο μακριά, και το επόμενο πρωί όλοι οι κάτοικοι του Κιλεκάσα συγκεντρώθηκαν και δόθηκαν όπλα στους άνδρες που ήταν σε θέση να πολεμήσουν. «Δεν είχαμε επιλογή», υπογράμμισε ο Άλι. Ένας άνδρας που προσπάθησε να διαφύγει εκτελέστηκε ενώπιον όλων. «Την Κυριακή 15 Μαρτίου ο Σεκάου συγκέντρωσε όλους τους άνδρες, μεταξύ αυτών και εμάς που είχαμε στρατολογηθεί πρόσφατα και μας μίλησε. Είπε ότι θα επέστρεφαν στη Γκουόζα και θα σκότωναν όλες τις γυναίκες που έμειναν πίσω», συνέχισε ο ίδιος. «Είπε ότι αν δεν τις σκότωναν, δεν θα τις έβρισκαν στον παράδεισο. Μας οδήγησαν στη Γκουόζα, όπου γίναμε μάρτυρες της σφαγής», είπε ο Άλι. «Συγκέντρωσαν τις γυναίκες, που ήταν πολλές, κι άνοιξαν πυρ εναντίον τους», εξήγησε, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει έναν ακριβή αριθμό. «Μία από τις γυναίκες που ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη ζήτησε να μην την σκοτώσουν μέχρι να γεννήσει, όμως δεν εισακούσθηκε το αίτημά της», σημείωσε ο αγρότης. Μετά τη σφαγή, ο Άλι είπε ότι επέστρεψε στο Κιλεκάσα και όταν έπεσε το σκοτάδι έφυγε προς τη Γιόλα, την πρωτεύουσα της γειτονικής πολιτείας Ανταμάουα. «Δεν ξέρω τι απέγιναν οι άνθρωποι στο χωριό. Όταν πήγαμε στη Γκουόζα δεν είδαμε κανένα ίχνος από τα κορίτσια του Τσιμπόκ. Μάλλον τις είχαν μεταφέρει αλλού», πρόσθεσε. Το Κιλεκάσα βρίσκεται μερικές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από το Τσιμπόκ απ’ όπου η Μπόκο Χαράμ απήγαγε τον Απρίλιο του 2014 περισσότερες από 200 μαθήτριες. Διάφορες θεωρίες έχουν κυκλοφορήσει σχετικά με την πιθανότητα οι 219 μαθήτριες που εξακολουθούν να βρίσκονται στα χέρια της Μπόκο Χαράμ να βρίσκονται στη Γκουόζα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επειδη οι χρυσαυγιτες ξαναεπανερχονται στο ζητημα της δικης των ναζι και λενε ότι ποτε δεν ειχαν 5.000 οπλα, να ρωτησω. Κι τα 10.000 οπλα (υπερσυχρονα, του κουτιου) που κατειχε ο συλληφθεντας εφοπλιστης Παλλης, στη βιλα του στην Παλληνη, τι ηταν? Το ναζιστικο του μουσειο? Το πολεμικο του μουσειο, με τα τεθωρακισμενα, τα πολεμικα ελικοπτερα και αεροπλανα, που όπως ειπαν οι ειδικοι, μπορουσαν με μικρες επιδιορθωσουλες να ξαναλειτουργησουν. Αυτά τι ηταν? Επειδη ειχε σχεσεις με τον Μιχελακη της ΝΔ και δεν φανερωθηκαν οι σχεσεις του με τη Χρυση Αυγη? Μηπως η Χρυση Αυγη μπορουσε να λειτουργησει σαν παραστρατιωτικο σωμα χωρις την αδεια της ΝΔ!
Ακομα και όταν το Δικτυο Σπαρτακος εβγαλε την ειδηση ότι στα βουνα της Αττικης γυρνανε ομαδες εφεδρων καταδρομεων και εκπαιδευονται στον ανορθοδοξο πολεμο και στην καταστολη πολεων, ολοι ειχαν βγαλει το συμπερασμα πως πραγματι ηταν εφεδροι καταδρομεις. Και οι ιδιοι εβγαλαν ανακοινωσεις σαν εφεδροι καταδρομεις. Μετα την δολοφονια Φυσσα μαθαμε από το ΕΘΝΟΣ ότι ηταν χρυσαυγιτες που τους εκπαιδευαν καταδρομεις και ΟΥΚαδες εν ενεργεια! Και εσφαζαν αρνια για να συνηθιζουν στο αιμα! Πιθανον είναι οι ιδιοι ναζι που εκαιγαν γατες και σκυλια ζωντανα για να συνηθιζουν στον πονο και να γινοναι αναισθητοι περισσοτερο από ότι είναι! Αν αυτό δεν είναι προετοιμασια πραξικοπηματος, τοτε τι είναι?
Η Αριστερα πανω στο ζητημα της Χρυσης Αυγης βαδιζει πανω στην παπαριγεια και κουτσουμπια λογικη «ελα μωρε θα βαλουν και αυτοι κουστουμια και γραβατες και θα γινουν σαν ολους τους αλλους». Κουνια που τους κουναγε! Ακομα να καταλαβουν ότι οι ναζιστες είναι εκτος του ανθρωπινου ειδους!
Οι ιδιοι οι χρυσαυγιτες εχουν πει ότι το κυνηγι μεταναστων είναι το ορεκτικο. Προετοιμαζονται για τους Αριστερους. Αλλα η Αριστερα ακομα να το καταλαβει.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ΣτΕ συμφωνα με πληροφοριες αποφασισε χθες ότι απορριπτει την προσφυγη του Δημου Φιλαδελφειας και ανοιγει τον δρομο για της ανεγερση του γηπεδου της «Αγιας Σοφιας» της ΑΕΚ. Ακολουθει η αδεια και οι μπουλντοζες. Με ισχυρα χαρτια η ΑΕΚ την Δευτερα στη συναντηση που την καλεσε ο Δημος.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εγκυκλιος-βομβα. Φορος και για τα ενοικια που δεν εισπραχθηκαν. Σοκ για πανω από 300.000 φορολουγουμενου που θα πληρωχουν φορους για εισοδηματα που δεν απεκτησαν. Χαρατσι 11% εως 12.000 και 33% για πανω από 12.000 σε ανεισπρακτα ενοικια
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η κυβερνηση απειλει ότι θα σταματησει την εξυπηρετηση του χρεους, αν δεν παρει τις δοσεις που καθυστερουν από το 2014
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μεσα Ενημερωσης. Η διαπλοκη απειλει, η κυβερνηση κωλυσιεργει
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνταγματικες οι περικοπες συνταξεων λεει το ΣτΕ
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακυρωνει ο Βαρουφακης τη συμβαση με Siemens που υπεγραψε ο Βενιζελος
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Ανοικτός σε συνομιλίες δηλώνει ο Ασαντ
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Δαμασκό αποκλειστικά στους απεσταλμένους ρωσικών εφημερίδων, πρακτορείων και ραδιοτηλεοπτικών δικτύων, ο Πρόεδρος Ασαντ αναφέρθηκε στη ρωσική πρωτοβουλία και εξήγησε ότι δίνουν έμφαση στην εξεύρεση πολιτικής λύσης «εξουδετερώνοντας τις προσπάθειες πολεμοκάπηλων στη Δύση και ιδιαίτερα σε ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία», οι οποίες μεταξύ άλλων καταλήγουν, όπως είπε, στον εξοπλισμό διαφορετικών ομάδων και πλευρών, σημειώνοντας ότι το ίδιο γίνεται και στην Ουκρανία, με σκοπό την ανατροπή κυβερνήσεων. Επέμεινε ότι «θα πρέπει να σταματήσουν οι προσπάθειες εξοπλισμού τρομοκρατών από την Τουρκία, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Βρετανία και η Γαλλία». Σε επόμενο σημείο επισήμανε: «Αυτό που συμβαίνει στη Συρία δεν είναι εμφύλιος πόλεμος. Σε έναν εμφύλιο υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των πλευρών, είτε εθνοτικές, είτε θρησκευτικές ή σεχταριστικές. Αυτό δεν υφίσταται στην περίπτωση της Συρίας. Εδώ οι άνθρωποι ζουν μεταξύ τους και οι περισσότεροι προσπαθούν να γλιτώσουν από περιοχές όπου δρουν οι τρομοκράτες και να φθάσουν σε ασφαλείς περιοχές που ελέγχονται από το συριακό κράτος».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ Πρόταση για θέση στο υπουργείο Αμυνας στο φασίστα Γιάρος
ΚΙΕΒΟ.-- Αλλο ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει τον ναζιστικό χαρακτήρα της κλικας της Ουκρανίας, που προέκυψε με τη στήριξη των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστών και την ανατροπή της προηγούμενης αστικής κυβέρνησης του Β. Γιανουκόβιτς, όταν αυτό θέλησε να παζαρέψει και με την ΕΕ και με τη Ρωσία, είναι η είδηση που είδε χτες το φως της δημοσιότητας. Ο «πρόεδρος» Π. Ποροσένκο έχει προσφέρει μια θέση στο υπουργείο Αμυνας στον ηγέτη του φασιστικού «Δεξιού Τομέα» Ντμίτρι Γιάρος. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο Αντόν Γκερασένκο, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών. Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται ποια θα είναι ακριβώς αυτή η θέση, είναι όμως ξεκάθαρο ότι αποσκοπεί στο να εντάξει ακόμα πιο οργανικά τα τάγματα θανάτου, που έχουν συγκροτήσει οι νεοναζί σε όλη την Ουκρανία, στις ναζιστικες ουκρανικές Ενοπλες Δυνάμεις. Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ο Γιάρος είχε τραυματιστεί τον περασμένο Γενάρη σε μάχη στο Ντονέτσκ, στην Ανατολική Ουκρανία, πολεμώντας τις πολιτοφυλακές των αντιφασιστων. Το λεγόμενο Σώμα Εθελοντών του «Δεξιού Τομέα», όπως είναι η επίσημη ονομασία των φασιστικών μονάδων, που υμνούν τους συνεργάτες των Ες-Ες και ξερνάνε αντικομμουνισμό, αποτελείται από δύο τάγμα στην Ανατολική Ουκρανία, και 8 μονάδες εφέδρων σε όλη τη χώρα.
Αυστηρή προειδοποίηση από τον Ρώσο ΥΠΕΞ Από τη Γουατεμάλα, όπου βρέθηκε την Πέμπτη, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε τη «διεθνή κοινότητα» να αναλάβει δράση κατά της αύξησης των υπερεθνικιστικών τάσεων στην Ουκρανία. «Ζητούμε να ληφθούν μέτρα για να αποφευχθεί η μετατροπή της Ουκρανίας σε μια εθνικιστική περιοχή που σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί στα υφιστάμενα ευρωπαϊκά πρότυπα», δήλωσε ο Λαβρόφ. Σχολίασε ότι οι εκκλήσεις Ουκρανών στρατιωτικών να δολοφονηθούν οι Ρώσοι που συμμετέχουν στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και Συνεργασία στη Ευρώπη (ΟΑΣΕ) «πρέπει να παρθούν σοβαρά υπόψιν από τις χώρες της Ευρώπης και όλων των δυτικών κρατών, που ευνοούν τις ουκρανικές αρχές». Και συμπλήρωσε: «Τώρα όλες οι προσπάθειες πρέπει να κατευθυνθούν στην αποκατάσταση της πολιτικής διαδικασίας στο πλαίσιο των συμφωνιών του Μινσκ όπου υπάρχει μια προφανής επιβράδυνση από την πλευρά του Κιέβου». Υπογράμμισε ότι οι αρχές του Κιέβου δεν θεωρούν τους ηγέτες των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ συνομιλητές και επέμεινε ότι η Ομάδα Επαφής (κυβέρνηση, πολιτοφύλακες, Ρωσία) θα πρέπει να εντατικοποιήσει τις εργασίες της. Ο Ρώσος υπουργός ευχαρίστησε, επίσης, τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής, οι οποίες «δεν εντάχθηκαν στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙA Εγκρίθηκε το ισλαμοφασιστικο νομοσχέδιο για την ναζιστικη «ασφάλεια»
ΑΓΚΥΡΑ.-- Μετά από ακόμα μια «επεισοδιακή» και μαραθώνια συνεδρίαση (16 ωρών), χτες τα ξημερώματα η ισλαμοφασιστικη τουρκική «εθνοσυνέλευση ενέκρινε το νομοσχέδιο για την «εσωτερική ασφάλεια» που αναμένεται να δυναμώσει κάθε προσπάθεια καταστολής λαϊκών και εργατικών αγώνων. Σε σύνολο 231 βουλευτών, 199 ψήφισαν υπέρ και 32 κατά. Εγκρίθηκαν τα 69 άρθρα του νομοσχεδίου και τα 63 «επέστρεψαν» για να συζητηθούν ξανά σε μια Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο επιτρέπει τη διεξαγωγή αστυνομικών ερευνών σε κατοικίες ή οχήματα, έστω κι αν υπάρχουν απλές «υποψίες» για κάτι, κράτηση υπόπτων μέχρι 48 ώρες (μέχρι σήμερα επιτρεπόταν μέχρι 24 ώρες) χωρίς επίβλεψη από δικαστικό. Πολλοί λένε ότι με το ν/σ θα μπορούν να διατάσσουν συλλήψεις, πλέον, όχι μόνο εισαγγελείς και δικαστές, αλλά και τοπικοί κυβερνήτες. Η αντιπολίτευση έχει υψώσει τους τόνους με αφορμή το συγκεκριμένο ν/σ και με το βλέμμα στραμμένο και στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών (7/6/2015) εμφανιζεται πλεον ως θεματοφύλακας λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.-- Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος σημειώθηκε χτες στο Αμστερνταμ της Ολλανδίας, με την εταιρεία ηλεκτροδότησης TenneT να κάνει λόγο για υπερφόρτωση των γραμμών του δικτύου. Ολες οι εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις μεταφέρθηκαν από το αεροδρόμιο της πόλης Σίπχολ (το τέταρτο μεγαλύτερο της Ευρώπης) σε άλλα. Ματαιώθηκαν πολλά δρομολόγια τρένων, ενώ επηρεάστηκε και η λειτουργία των φαναριών, του τραμ, και του μετρο. Γενικως λογω της διακοπης ρευματος ειχαν σταματησει τα παντα στην Ολλανδια. Το πρακτορείο ANP μετέδωσε ότι η διακοπή οφείλεται σε βλάβη σε υποσταθμό υψηλής τάσης στο προάστιο του Αμστερνταμ Ντιέμεν.
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Υπό διεθνείς πιέσεις, οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν χτες το απόγευμα πως σταματούν την (παράνομη) παρακράτηση δασμών και φόρων που συλλέγουν για λογαριασμό της Παλαιστινιακής Αρχής και η οποία είχε προκαλέσει οικονομική ασφυξία στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, αφήνοντας απλήρωτους για μήνες τους Παλαιστίνιους δημόσιους υπαλλήλους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκλονιστική η απόφαση του Κομμουνιστικού Κόμματος Παλαiστίνης για την ιμπεριαλιστική επίθεση στην Υεμένη... Στο ΣΥΡΙΖΑ διαβάζουν, ακούνε, βλέπουν... θα συνεχίσουν την υποστήριξη των "εξεγερμένων" στη Συρία ή θα σταθούν στο πλευρό των λαών που Αντιστέκονται;
"To Kομμουνιστικό Κόμμα Παλιαστίνης καταδικάζει την επίθεση που εξαπολύουν τα καθεστώτα του κόλπου, σε συνεργασία με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, σε βάρος του Αραβικού Λαού της Υεμένης. Είναι ξεκάθαρος ο ρόλος των δούλων Σαουδαράβων κι εκείνος των Τούρκων του Ερντογάν, που καθοδηγούνται από τους σιωνιστές και τους ιμπεριαλιστές κι εξαπολύουν επιθέσεις στις Αραβικές χώρες που Αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό (Συρία, Υεμένη, Ιράκ) και δεν υποκύπτουν στη γαλαξιακή επιρροή των ΗΠΑ, με πρόσχημα τη νομιμότητα. Αυτοί οι στρατοί του επιθετικού πολέμου, δεν σήκωσαν ούτε ένα δάχτυλο για την υπεράσπιση του Παλαιστινιακού λαού και του τζαμιού Al Aqsa."
Κομμουνιστικό Κόμμα Παλαιστίνης
* Μετάφραση για το ιστολογοφόρο Sibilla: Όμαρ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Άραβας Ήρωας!
"Υπηρετώ στην Πολεμική Αεροπορία της Αιγύπτου για να βομβαρδίσω το Ισραήλ κι όχι την Υεμένη"...
Αυτά ήταν τα λόγια του Αξιωματικού πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, όταν τον συνέλαβαν γιατί αρνήθηκε να πάρει μέρος στη σφαγή, την εθνοκάθαρση του λαού της Υεμένης από τα αμερικανόδουλα δικτατορικά αραβικά καθεστώτα... Υποκλινόμαστε στον "Άραβα Ήρωα"!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προκαλούν τα πουλημένα τομάρια που λέγονται δικαστές! ΣτΕ: Συνταγματικές οι περικοπές σε δώρα και επιδόματα συνταξιούχων! Και φυσικά, αντισυνταγματικές οι περικοπές των δικών τους επιδομάτων!
Συνταγματικές και νόμιμες κρίθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι περικοπές των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας των συνταξιούχων των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης (εκτός του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων). Συγκεκριμένα, το Ε Τμήμα του ΣτΕ έκρινε συνταγματικές και σύμφωνες με την ευρωπαϊκή νομοθεσία τις επίμαχες περικοπές καθώς όπως αποφάνθηκε έγιναν στο πλαίσιο σειράς νομοθετικών μέτρων λιτότητας και απέβλεπαν στον περιορισμό των δαπανών της γενικής κυβέρνησης, ο οποίος θα συνέβαλε στην μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας. Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογράμμισαν, στις... αποφάσεις τους (1031-1035/2015) ότι οι περικοπές "δεν αντίκειται στα άρθρα 22 του Συντάγματος και 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ, ούτε στην κατοχυρωμένη από το άρθρο 22 του Συντάγματος αρχή της αναλογικότητας". Ωστόσο, ο πρόεδρος του Τμήματος Νίκος Σακελλαρίου μειοψήφησε υποστηρίζοντας ότι οι περικοπές των επιδομάτων των συνταξιούχων είναι αντίθετες στο Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ, κ.λπ. Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΔΕΗ, το Πανελλήνιο Σωματείο Συνταξιούχων Εργατοϋπαλλήλων Εταιρειών Πετρελαίου και Υγραερίου, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Αγροτικής Ανάπτυξης, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος, το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ και μεγάλος αριθμός συνταξιούχων υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως το κράτος δεν αναζήτησε εναλλακτικές λύσεις πριν την περικοπή των επιδομάτων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Four Years of Syrian Resistance to Imperialist Takeover
Τέσσερα χρόνια της συριακής αντίστασης στην ιμπεριαλιστική Εξαγορά
By Sara Flounders and Lamont Lilly U.S. efforts to overturn the government of Syria have now extended into a fifth year. It is increasingly clear that thousands of predictions reported in the corporate media by Western politicians, think tanks, diplomats and generals of a quick overturn and easy destruction of Syrian sovereignty have been overly optimistic, imperialist dreams. But four years of sabotage, bombings, assassinations and a mercenary invasion of more than 20,000 fighters recruited from over 60 countries have spread great ruin and loss of life. The U.S. State Department has once again made its arrogant demand that... Syrian President Bashar al-Assad must step down. This demand confirms U.S. imperialism’s determination to overthrow the elected Syrian government. Washington intends to impose the chaos of feuding mercenaries and fanatical militias as seen today in Libya and Iraq. A delegation from the International Action Center headed by former U.S. Attorney General Ramsey Clark traveled to Syria in late February to present a different message. Visits to hospitals, centers for displaced families and meetings with religious leaders, community organizations and government officials conveyed the IAC’s determination to resist the orchestrated efforts of U.S. imperialism acting through its proxies in Turkey, Saudi Arabia, Qatar, Jordan and Israel. The IAC’s opportunity to again visit Syria came following its participation in a packed and well-organized meeting of the International Forum for Justice in Palestine, held in Beirut on Feb. 22 and 23. The conference was initiated by Ma’an Bashour and the Arab International Centre for Communication and Solidarity and again confirmed the centrality of the burning, unresolved issue of Palestine in the region. The solidarity delegation to Syria included Cynthia McKinney, former six-term member of the U.S Congress; Lamont Lilly, of the youth organization FIST – Fight Imperialism, Stand Together; Eva Bartlett, from the Syrian Solidarity Movement; and Sara Flounders, IAC co-director.
Απο Σάρα Flounders και Lamont Lilly Οι προσπάθειες των ΗΠΑ να ανατρέψει την κυβέρνηση της Συρίας, έχουν πλέον επεκταθεί στο πέμπτο έτος. Είναι όλο και πιο σαφές ότι χιλιάδες προβλέψεις που αναφέρονται στα μίντια απο δυτικούς πολιτικούς, think tanks, διπλωμάτες και στρατηγους για μια γρήγορη και εύκολη ανατροπή καταστροφή της συριακής κυριαρχίας ήταν υπερβολικά αισιόδοξες, ιμπεριαλιστικα όνειρα. Όμως, τέσσερα χρόνια σαμποτάζ, βομβιστικές επιθέσεις, δολοφονίες και μισθοφόρων εισβολή με πάνω από 20.000 μαχητές που προσλαμβάνονται από περισσότερες από 60 χώρες έχουν εξαπλωσει μεγάλη καταστροφή και απώλεια της ζωής. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει κάνει για άλλη μια φορά αλαζονικο αίτημά του αυτό ... Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ πρέπει να παραιτηθεί. Η ζήτηση αυτή επιβεβαιώνει ΗΠΑ αποφασιστικότητα του ιμπεριαλισμού για να ανατρέψει την εκλεγμένη κυβέρνηση της Συρίας. Η Ουάσινγκτον προτίθεται να επιβάλει το χάος των αντιμαχόμενων μισθοφόρων και φανατικών πολιτοφυλακων, όπως φαίνεται σήμερα στη Λιβύη και το Ιράκ. Μια αντιπροσωπεία από το Διεθνές Κέντρο Δράσης με επικεφαλής τον πρώην γενικό εισαγγελέα των ΗΠΑ Ramsey Clark ταξίδεψε στη Συρία στα τέλη Φεβρουαρίου για να παρουσιάσει ένα διαφορετικό μήνυμα. Επισκέψεις σε νοσοκομεία, κέντρα για τις εκτοπισμένες οικογένειες και συναντήσεις με θρησκευτικούς ηγέτες, οργανώσεις της κοινότητας και αξιωματούχους της κυβέρνησης μετέφερε την αποφασιστικότητα της IAC να αντισταθεί τις ενορχηστρωμένες προσπάθειες του αμερικανικού ιμπεριαλισμού που ενεργούν μέσω πληρεξουσίων της απο την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, την Ιορδανία και το Ισραήλ. Ευκαιρία της IAC να επισκεφθεί ξανά τη Συρία ήρθε μετά τη συμμετοχή του σε ένα κατάμεστο και καλά οργανωμένη συνάντηση του Διεθνούς Φόρουμ για τη Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη, που πραγματοποιήθηκε στη Βηρυτό στις 22 του Φλεβάρη και 23. Το συνέδριο ξεκίνησε από Ma'an Μπασούρ και του Αραβικου Διεθνές Κέντρο Επικοινωνίας και Αλληλεγγύης και πάλι επιβεβαίωσε την κεντρικότητα του πολεμου, ανεπίλυτο ζήτημα της Παλαιστίνης στην περιοχή. Η αντιπροσωπεία της αλληλεγγύης προς τη Συρία περιλαμβάνεται η Cynthia McKinney, πρώην μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ ? Lamont Lilly, της fist - οργάνωση νεολαίας – Καταπολέμηση του ιμπεριαλισμου, στεκομαστε ενωμένοι? Eva Bartlett, από το Κίνημα Αλληλεγγύης της Συρίας? και η Σάρα Flounders, IAC συν-σκηνοθέτης.
The delegation traveled the rutted, mountainous, blacktop road from Beirut to Damascus to the Lebanon-Syria border. On the Syrian side, this road was a modern, 6-lane highway, a reminder of Syria’s high level of infrastructure development. Even after four years of war, this is still a well-maintained highway. Due to sanctions against Syria, hundreds of trucks attempting deliveries stretched for miles on both sides of the border. Compared to two years ago, when the IAC visited Damascus, this year we didn’t hear the constant thud of incoming rockets from mercenary forces shelling the city. These military forces have been pushed back from their encirclement of the capital. Syrian military units, checkpoints, sandbags, blast walls and concrete blocks were now less pervasive. Markets were full of people and held more produce. A visit to Damascus’ largest hospital showed the cumulative impact of four years of devastation. At the University Hospital, where children with amputated limbs receive treatments in the ICU, many children had been brought in maimed from explosives and with shrapnel wounds from mortars and rockets fired on Damascus by terrorist forces. At a visit to a center for displaced families at a former school, we met with university students, who provide sports, crafts, tutoring and mentoring programs. Medical care, free food and education programs are provided by the centers. But conditions are desperately overcrowded. Each homeless family, often of 6 to 10 people, is allocated a single classroom as housing. Almost half the population has been displaced by the terror tactics of mercenary forces. A Mosaic of cultures A theme in almost every discussion was Syria’s heritage as a diverse, rich mosaic of religious and cultural traditions. Sectarian divisions and intolerance are consciously opposed. One can see the determination to oppose the rule of foreign-funded forces. A visit with Syria’s Grand Mufti Ahmad Badr Al-Din Hassoun and Syrian Greek Orthodox Bishop Luca al-Khoury reflected the centuries of religious harmony that previously existed in Syria. Mufti Hassoun stressed the need for reconciliation. He described to the visitors the assassination three years ago of his 22-year-old son, Saria, who “had never carried a weapon in his life.” Saria was gunned down after leaving his university. At the funeral, Mufti Hassoun declared he forgave the gunmen and called on them to lay down their weapons and rejoin Syria. He described his Greek Orthodox counterpart, Bishop Luca al-Khoury, as his cousin and brother. Bishop Khoury described the ease with which he received a visa to the U.S., while Mufti Hassoun was denied a visa, although both are religious leaders. “Why do they differentiate between us?” said Khoury. “It’s part of the project to separate Christians and Muslims here. It’s over gas pipelines which are supposed to run through Syrian territory. This will only happen if there is a weak Syrian state.
Η αντιπροσωπεία ταξίδεψε την rutted, ορεινό, ασφαλτόστρωμενο δρόμο από τη Βηρυτό στη Δαμασκό στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας. Από την πλευρά της Συρίας, ο δρόμος αυτός ήταν ένα σύγχρονο, αυτοκινητόδρομος 6 λωρίδων, μια υπενθύμιση του υψηλού επιπέδου της Συρίας από την ανάπτυξη των υποδομών. Ακόμα και μετά από τέσσερα χρόνια του πολέμου, αυτό εξακολουθεί να είναι ένα καλά διατηρημένος αυτοκινητόδρομος. Λόγω των κυρώσεων κατά της Συρίας, εκατοντάδες φορτηγά που προσπαθούν παραδόσεις τεντωμένο για τα μίλια και στις δύο πλευρές των συνόρων. Σε σύγκριση με πριν από δύο χρόνια, όταν η IAC επισκέφθηκε τη Δαμασκό, φέτος δεν είχαμε ακούσει τη σταθερή γδούπο των εισερχόμενων πυραύλων από των μισθοφορικών στρατευμάτων βομβαρδισμό της πόλης. Αυτές οι στρατιωτικές δυνάμεις έχουν ωθηθεί προς τα πίσω από την περικύκλωση τους από την πρωτεύουσα. Συριακές στρατιωτικές μονάδες, σημεία ελέγχου, σακιά, έκρηξη τοίχους και τσιμεντόλιθους ήταν πλέον λιγότερο διαδεδομένη. Αγορές ήταν γεμάτες από κόσμο και κατέχει περισσότερα προϊόντα. Μια επίσκεψη στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Δαμασκού έδειξε την αθροιστική επίδραση των τεσσάρων ετών από την καταστροφή. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου τα παιδιά με ακρωτηριασμένα μέλη λαμβάνουν θεραπείες στη ΜΕΘ, πολλά παιδιά είχαν μεταφερθεί και ακρωτηριαστεί από τα εκρηκτικά και με πληγές θραυσμάτων από όλμους και ρουκέτες στη Δαμασκό από τρομοκρατικές δυνάμεις. Σε μια επίσκεψη σε ένα κέντρο για εκτοπισμένες οικογένειες σε ένα πρώην σχολείο, συναντηθήκαμε με τους φοιτητές πανεπιστημίου, οι οποίοι παρέχουν αθλητισμό, τις τέχνες, διδασκαλία και καθοδήγηση προγραμμάτων. Τα προγράμματα ιατρικής φροντίδας, δωρεάν φαγητό και την εκπαίδευση που παρέχεται από τα κέντρα. Αλλά οι συνθήκες είναι απελπιστικά υπερπλήρη. Κάθε άστεγη οικογένεια, συχνά από 6 έως 10 άτομα, διατίθεται μια ενιαία αίθουσα, όπως στέγαση. Σχεδόν ο μισός πληθυσμός έχει εκτοπιστεί από την τακτική τρόμου των μισθοφορικών δυνάμεων. Ένα μωσαϊκό πολιτισμών Ένα θέμα σχεδόν σε κάθε συζήτηση ήταν κληρονομιά της Συρίας ως ένα ποικίλο, πλούσιο μωσαϊκό των θρησκευτικών και πολιτιστικών παραδόσεων. Θρησκευτικές διαιρέσεις και της μισαλλοδοξίας είναι συνειδητά αντίθετοι. Μπορεί κανείς να δει την αποφασιστικότητα να αντιταχθεί ο κανόνας των ξένων που χρηματοδοτούνται από τις δυνάμεις. Μια επίσκεψη με της Συρία Μεγάλο Μουφτή Ahmad Badr Al-Din Hassoun και της Συρίας Ελληνικο Ορθόδοξο Επίσκοπο Luca αλ-Χούρι αντανακλούσε τους αιώνες της θρησκευτικής αρμονίας που υπήρχε προηγουμένως στη Συρία. Μουφτής Hassoun τόνισε την ανάγκη για συμφιλίωση. Περιέγραψε στους επισκέπτες τη δολοφονία πριν από τρία χρόνια του 22-year-old γιο του, Σαρία, που «ποτέ δεν είχε πραγματοποιήσει ένα όπλο στη ζωή του." Σαρία δολοφονήθηκε μετά την αποχώρηση από το πανεπιστήμιο του. Στην κηδεία, ο Μουφτής Hassoun δηλώσει ότι συγχώρησε τις ένοπλοι και τους κάλεσε να καταθέσουν τα όπλα τους και να επανέλθει στη Συρία. Περιέγραψε Ελληνική Ορθόδοξη ομόλογό του, ο επίσκοπος Luca αλ-Khoury, ως ξάδελφος και ο αδελφός του. Επίσκοπος Χούρι χαρακτήρισε την ευκολία με την οποία έλαβε βίζα στις ΗΠΑ, ενώ ο Μουφτής Hassoun είχε βίζα, αν και οι δύο είναι οι θρησκευτικοί ηγέτες. "Γιατί διαφοροποιούνται μεταξύ μας;», είπε ο Khoury. «Είναι μέρος του σχεδίου για το διαχωρισμό των χριστιανών και μουσουλμάνων εδώ. Είναι πάνω από τους αγωγούς φυσικού αερίου που υποτίθεται ότι πρέπει να τρέχει μέσα από συριακό έδαφος. Αυτό θα συμβεί μόνο εάν υπάρχει ένα ασθενές συριακό κράτος.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αμερικανόδουλα δικτατορικά αραβικά καθεστώτα, υπάλληλοι των σιωνιστών... Κάτω τα χέρια από την Υεμένη!