Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Τεταρτη 25 Μαρτιου 2015


Με έκτακτες διαδικασίες προωθείται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης
Με έκτακτες διαδικασίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, έθεσε στην ιστοσελίδα ανοιχτής διακυβέρνησης (OPENGOV) το νομοσχέδιο του υπουργείου για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και άλλες διατάξεις. Όπως αναφέρεται στο εισαγωγικό κείμενο, «τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπό τον τίτλο: «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ’ τύπου και άλλες διατάξεις». Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, σας καλώ να συμμετάσχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις σχετικές ρυθμίσεις. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 και ώρα 14:00″. Η επίσπευση των διαδικασιών σχετίζεται με την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η υγεία πολλών από τους φυλακισμένους απεργούς πείνας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης έδωσε εντολή στις διευθύνσεις των φυλακών να μεταφέρονται οι απεργοί σε νοσοκομεία για περίθαλψη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΕΛ για Ποτάμι: Καταντούν γραφικοί, εν ονόματι ενός ψευδώνυμου «κοσμοπολιτισμού»
Στις δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη απάντησε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, λέγοντας ότι βλέπουν «χουντικά» στοιχεία εκεί που δεν υπάρχουν, ενώ «αδυνατούν ή δεν θέλουν να αντιληφθούν τις πραγματικές χούντες». Η κα. Χρυσοβελώνη, είπε χαρακτηριστικά για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, απαντώντας στον Σταύρο Θεοδωράκη: «Αν κάτι έρχεται από το παρελθόν, δεν είναι παρά οι εμμονές, οι ιδεοληψίες και οι δογματικές αγκυλώσεις των κατά φαντασία πρωταγωνιστών της πολιτικής σκηνής που δεν συνειδητοποιούν ότι καταντούν γραφικοί εν ονόματι ενός ψευδώνυμου "κοσμοπολιτισμού"». Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κατέληξε: «Η πολιτική μυωπία των κατά φαντασία "πρωταγωνιστών" είναι όμως οφθαλμοφανής. Βλέπουν "χουντικά" στοιχεία εκεί που δεν υπάρχουν, ενώ αδυνατούν ή δεν θέλουν να αντιληφθούν τις πραγματικές χούντες. Την καταναγκαστική επιβολή των μνημονίων και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που πληγώνουν τα παιδιά μας. Αλλά, αυτά για όσους κολυμπούν στο ρεύμα του Ποταμιού είναι "ψιλά γράμματα". Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παραλίγο να έρθουν στα χέρια Παπαδάκης-Άδωνις: «Είσαι ο μεγαλύτερος κωλοτούμπας της πολιτικής»
Ένας απίστευτος καυγάς εκτυλίχθηκε στο πλατώ της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 ανάμεσα στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη. Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής έκανε παρατήρηση στους καλεσμένους του για τη θεματολογία της εκπομπής, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να… μυγιάζεται και να κατηγορεί τον Γιώργο Παπαδάκη ότι θέλει να «γλείφει τον Τσίπρα». Ακολούθησε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ τους, το οποίο κατέληξε με τον παρουσιαστή να σχολιάζει: «Ο τελευταίος που θα με κρίνει ως δημοσιογράφο είσαι εσύ, ο υβριστής του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας με το χειρότερο τρόπο, του Προκόπη Παυλόπουλου, ο μεγαλύτερος κωλοτούμπας της πολιτικής δεν μπορεί να μιλάει για ένα δημοσιογράφο που δεν μπορείς να πιάσεις στο στόμα σου».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Κατρούγκαλος απαντά (ξανά) στο «Βήμα»: «Τα χαλκεία δεν βρήκαν νέα στοιχεία και ξαναδημοσιεύουν τα παλιά»
Aπαντήσεις μέσω Twitter έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τη νέα επίθεση που δέχθηκε αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση των ιδιωτικών συμφωνητικών με δημοσίους υπαλλήλους που είχαν μισθολογικές διαφορές με το Δημόσιο. «Τα υποτιθέμενα νέα συμφωνητικά είναι της ίδιας αγωγής μιας μισθολογικής διαφοράς», υποστηρίζει ο κ. Κατρούγκαλος, εξηγώντας πως «όχι μόνο δεν αφορούν διαθέσιμους αλλά η μισθολογική διαφορά δεν είναι πια ενεργή». «Τα χαλκεία δεν βρήκαν νέα στοιχεία και ξαναδημοσιεύουν τα παλιά», προσθέτει με νόημα.
Η αντίδραση αυτή του Γ. Κατρούγκαλου έρχεται μετά από νέο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Το Βήμα», που κάνει λόγο για 22 ιδιωτικά συμφωνητικά που είχε υπογράψει η δικηγορική εταιρεία του νυν υπουργού με πελάτες που αξιώνουν χρηματικά ποσά από το Δημόσιο. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα: «1. Η δικηγορική εταιρεία Κατρούγκαλος και Συνεργάτες που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2014 μετά την εκλογή του κ. Κατρούγκαλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν έχει καταθέσει ούτε ένα συμβόλαιο στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών έως την ημερομηνία των εθνικών εκλογών, δηλαδή έως τις 25 Ιανουαρίου. Αντιθέτως στις 30 Ιανουαρίου, δυο ημέρες δηλαδή, μετά την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων και ενώ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι ανέστειλε πλήρως την δικηγορική του ιδιότητα η εταιρεία του Γιώργου Κατρούγκαλου καταθέτει στον ΔΣΑ 22 πανομοιότυπα συμφωνητικά, όπως αυτό που δημοσίευσε το «Βήμα της Κυριακής» και κατοχυρώνει σε όλα αμοιβή 12% επί των ακαθάριστων αποδοχών που θα διασφαλίσουν οι πελάτες του. Και τα 22 συμφωνητικά προβλέπουν ρητώς ότι στην περίπτωση διάλυσης της εταιρείας Κατρούγκαλου (διαλύθηκε δυο εβδομάδες αργότερα) τα δικαιώματα της αμοιβής ανήκουν αποκλειστικά στον Γιώργο Κατρούγκαλο. 2. Σύμφωνα με πληροφορίες του ‘Βήματος’ η προηγούμενη εταιρεία του κ. Κατρούγκαλου ( Παπακωνσταντίνου - Κατρούγκαλος - Χλέπας και Συνεργάτες) απέρριψαν αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου να δοθούν στη δημοσιότητα και τα συμφωνητικά που είχαν υπογραφεί από δημοσίους υπαλλήλους με την συγκεκριμένη εταιρεία. 3. Από την στιγμή που η εταιρεία του κ. Κατρούγκαλου εμφανίζει μηδενική δραστηριότητα ως την ημερομηνία των εθνικών εκλογών , ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πρέπει τώρα να διευκρινίσει από πού προέρχονται τα έσοδα των 18.000 ευρώ που ο ίδιος δήλωσε ότι κατέγραψε η εταιρεία του το 2014. Το πιθανότερο, όμως, είναι ότι το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε από τις προκαταβολές των 200 ευρώ που εισέπραττε η εταιρεία Κατρούγκαλου από κάθε πελάτη της που προσέτρεχε σε αυτήν για νομική βοήθεια. Σε κάθε περίπτωση τα ζητήματα ηθικής τάξεως που εγείρονται πλέον για τον αναπληρωτή υπουργό είναι ακόμη μεγαλύτερα και θα πρέπει να απαντηθούν τόσο από τον ίδιο όσο και από το Μέγαρο Μαξίμου που μέχρι σήμερα τον περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του».
Σχολιο.- Κανόνισε Κατρούγκαλε να μην τους σκίσεις τον πάτο...θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση! Και 10 χιλιάρικα να πάρεις καλά είναι, τα έχουμε ανάγκη. Σχολιο.- τα πράγματα είναι απλά τους πας σύντομα σε δίκη και τα υπόλοιπα είναι περικοκλάδες Σχολιο.- Από αυτό το επιχείρημα ο Κατρούγκαλος θα χεsτεί στο ευρώ από το αστικό δικαστήριο που θα κερδίσει. Να είσαι εδώ όταν και ο Δικηγορικός του Σύλλογος θα τον στηρίζει στο δικαστήριο. Σχολιο.- Εγείρει το "ΒΗΜΑ" ζητήματα ηθικής τάξης... μη χέsω. Τι μένει να δούμε; Τα γερμανόδουλα ΜΜΕ να ζητάνε αποζημιώσεις για την "βάρβαρη" συμπεριφορά της Κρήτης απέναντι στους Ναζί το 1941;
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άρχισαν οι επισχέσεις στα νοσοκομεία
Ένταση μεταξύ γιατρών και υπουργείου Υγείας προκαλεί η εδώ και μήνες αναμονή εξόφλησης των δεδουλευμένων στα νοσοκομεία. Ηδη οι γιατροί του Κρατικού Νίκαιας βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας έπειτα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλα νοσοκομεία, αν δεν λυθεί το πρόβλημα. Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας έδωσε την περασμένη εβδομάδα εντολή στα γραφεία μισθοδοσίας των νοσοκομείων να αποστείλουν άμεσα τα εγκεκριμένα προγράμματα εφημεριών για τα έτη 2012, 2013 και 2014, ώστε να προχωρήσει η εξόφληση των δεδουλευμένων των γιατρών μέχρι τις 13 Απριλίου. Αν καθυστερήσει η διαδικασία, η εξόφληση θα μετατεθεί για τις 27 Απριλίου. Σε ανακοίνωσή της, η πενταμελής επιτροπή της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) του Γενικού Κρατικού Νίκαιας εύχεται στην ηγεσία του υπουργείου «Καλή Πεντηκοστή κι αν», τονίζοντας ότι στα νοσοκομεία έφτασαν χθες όχι οι πιστώσεις, όπως είχε διαμηνυθεί, αλλά οι πίνακες με κάποια οφειλόμενα -μόνο του 2012 κι όχι του 2013- καθώς και τα οφειλόμενα έως 31/12 του 2014. Από εκεί και πέρα κάθε νοσοκομείο πρέπει να κάνει πράξη αναμόρφωσης προϋπολογισμού με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου, μετά η πράξη αυτή να πάει για έγκριση στην αντίστοιχη Υγειονομική Περιφέρεια, στη συνέχεια στο γραφείο υπουργού για έγκριση, ενώ μετά θα σταλούν πίσω στα νοσοκομεία οι πιστώσεις για να αρχίσει να ενεργοποιείται η διαδικασία που προβλέπει το πρόσφατο ΦΕΚ. Παρ’όλο που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να ομαλοποιήσει τη διαδικασία πληρωμών και σταδιακά να καταβάλλονται κάθε μήνα οι εφημερίες του προ-προηγούμενου μήνα, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη το πότε θα γίνει η εξόφληση των οφειλόμενων εφημεριών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελεύθερος ο Παπακωνσταντίνου
Θα έφευγαν με ελικόπτερα… Θα έμπαιναν φυλακή… Μπα! Ένα χρόνο με τριετή αναστολή για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για τη λίστα Λαγκάρντ. Για πλημμέλημα. Και κυκλοφορεί ελεύθερος!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοσιευση του περοδικου Hot Dog. Κολλητοι στην πολιτικη στην…. τυχη και στις βιλλες! Σχολιο.- Πρέπει να μας πουν Στουρνάρας και Παπαντωνίου πώς τα αγόρασαν αυτά από χρηματιστή με μόνο 30.000 ευρώ, για να πάρουμε κι εμείς. Σχολιο.- Τι σημασία έχει .. θα πάνε σε δίκη και??? Να μας πει πρώτα η κυβέρνηση πόσο ευχαριστημένη ειναι από την δικαιοσύνη και τα νομοθετήματα που αυτή χρησιμοποιεί για να αθωώνει εγκληματίες..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ! Επέστρεψαν και την εγγύηση στον Παπακωνσταντινου! Δώστε του ωρέ και επίδομα ιδρώτα!
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ
Επέστρεψαν μεχρι και την εγγύηση στον Παπακωνσταντίνου τα σταγονίδια του ράιχ. 30,000 ευρώ βεβαια, στην φτήνια ήταν και η εγγυοδοσία του καταστροφέα. Η απόφαση αυτή θα μεινει στα παγκόσμια χρονικά ως μνημείο πονηρίας. Στις επόμενες γενιές των Ελλήνων όμως, ως πτυελοδοχείο, για να φτύνουν οι επόμενες γενεές τους ευεργέτες των Γούσηδων. Οι επόμενες γενιές άλλωστε θα πληρώνουν τα κακουργήματα που δεν ειδαν οι... σοφοί δικαστές.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ξεφτίλα της «κάθαρσης»: Ενα χρόνο με τριετή αναστολή στον Παπακωνσταντίνου!
Η ποινή της φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή επιβλήθηκε κατά πλειοψηφία από το Ειδικό Δικαστήριο στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ. Ο πρώην υπουργός κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου, καθώς έκανε μεν την λαθροχειρία στη λίστα Λαγκάρντ και αφαίρεσε τα ονόματα τριών συγγενικών του προσώπων (εξαδέλφες), αλλά έπεσε στα μαλακά, καθώς το κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα. Αντίθετα, για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας, ο πρώην υπουργός κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο αθώος. Την απόφαση, μετά από 13 μέρες ακροαματικής διαδικασίας, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Νικόλαος Πάσσος, λέγοντας «ήρθε η ώρα της αλήθειας». Ειδικότερα, το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε καταρχάς ότι δεν συντρέχει περίπτωση εξάλειψης αξιόποινου, ενώ σε ό,τι αφορά την πράξη της νόθευσης, έκρινε κατά πλειοψηφία ότι ο πρώην υπουργός είναι ένοχος για το αδίκημα της νόθευσης σε βαθμό πλημμελήματος (τρία μέλη του δικαστηρίου είχαν την άποψη ότι πρέπει να κριθεί ένοχος για το συγκεκριμένο αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος). Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου με την πράξη της νόθευσης ο πρώην υπουργός είχε σκοπό να διαφυλάξει τη πολιτική του υπόσταση. Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ζήτησε από το δικαστήριο να του αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, κάτι που τελικά έκαναν δεκτό οι δικαστές, παρά την αντίθετη άποψη της εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου, η οποία λαμβάνοντας τον λόγο τόνισε ότι ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός, πρόσωπο με περγαμηνές και προσόντα -όπως είπε- δεν δικαιούται το συγκεκριμένο ελαφρυντικό «γιατί είναι ευφυής και δεν θα έπρεπε να βάλει αυτή τη χώρα σε αυτή την περιπέτεια». «Αυτή η δίκη δεν είναι δίκη του κ. Παπακωνσταντίνου, είναι μια δίκη για τον ελληνικό λαό, τον οποίο ευτέλισε και διέσυρε, και κόστισε πολλά εκατομμύρια. Ακριβώς γιατί έχει αυτά τα προσόντα, για αυτό δεν δικαιούται το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου» ανέφερε η εισαγγελέας που πρότεινε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών. Η Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου είχε προτείνει στο Δικαστήριο να κρίνει κατ” εκτίμηση τη ζημία που έχει προκληθεί στο Δημόσιο, παρ” ότι το φορολογικό σκέλος της υπόθεσης που αφορά τους συγγενείς του πρώην υπουργού βρίσκεται στα διοικητικά δικαστήρια, ενώ αποδόμησε τα επιχειρήματα των συνηγόρων υπεράσπισης (Τάκης Βασιλακόπουλος, Βασίλης Δημακόπουλος και Παναγιώτης Κουρελέας) που υπογράμμιζαν ότι βάσει της αποδεικτικής διαδικασίας, δεν υπάρχουν αποδείξεις, παρά μόνον ενδείξεις, ενοχής του Γ. Παπακωνσταντίνου. Οι δικαστές που τον καταδίκασαν έκριναν ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου διέγραψε τα τρία αρχεία με τα συγγενικά του πρόσωπα από τη λίστα Λαγκάρντ, με σκοπό να διαφυλάξει την πολιτική του εικόνα. Δεν δέχθηκαν, όμως, ότι αποδείχθηκε ζημιά εις βάρος του Δημοσίου. Σε ό,τι αφορά την ποινή, η εισαγγελέας ζήτησε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, ενώ από την πλευρά τους οι συνήγοροι του πρώην υπουργού Οικονομικών πρότειναν να του επιβληθεί το ελάχιστο της ποινής. Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία ποινή φυλάκισης ενός έτους, ενώ έξι από τα μέλη του δικαστηρίου πρότειναν ποινή φυλάκισης 3 ετών. Πέντε μέλη του δικαστηρίου, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος Νίκος Πάσσος, είχαν τη γνώμη ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να κριθεί αθώος, ενώ τρία μέλη είχαν την άποψη ότι πρέπει να κριθεί ένοχος για κακουργηματική νόθευση. Ο ίδιος εξ αρχής είχε δηλώσει αθώος, ενώ στην απολογία του τόνισε ότι πρόκειται για «στημένη ιστορία». Οι συνήγοροί του έχουν πολλάκις επιμείνει για το παράνομο της λίστας Λαγκάρντ ως αποδεικτικού μέσου, υποστηρίζοντας ότι ακόμη και η παραλαβή της στην Ελλάδα από τις γαλλικές αρχές συνιστά κακούργημα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γ. Καραϊσκάκης: «Ρώτησα τον μπούτσον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Ο Καραϊσκάκης ήταν γενναίος, ζούσε για τη νίκη και όλοι είχαν να λένε για την αθυροστομία του. Γεννημένος το 1782 σε μια σπηλιά και αφού η μάνα του ήταν καλόγρια, τον ακολουθούσε πάντα η φράση: «Ο γιος της καλογριάς». Από νεαρή ηλικία έδειξε την επαναστατική του διάθεση. Φυσικά, έγινε κλεφτόπουλο και η επανάσταση τον βρήκε καπετάνιο. Ωστόσο, τον πρώτο καιρό της επανάστασης, δεν πήρε μέρος, γιατί πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν πως βρισκόταν σε συνεννόηση με τους Τούρκους, επειδή είχε θητεύσει στην αυλή του Αλή Πασά των Ιωαννίνων. Μάλιστα, ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος τον κατηγόρησε, πως είχε: «μυστικήν ανταπόκρισην (καπάκια) με τον Ομέρ Βρυώνη και ότι συμφώνησε… να του παραδώσει Μεσολόγγι και Αιτωλικό». Γρήγορα όμως, ο Καραϊσκάκης απάντησε με πράξεις στους επικριτές του. Έλαβε μέρος στην επανάσταση και διακρίθηκε για την αγωνιστικότητά, τις ηγετικές και στρατηγικές του ικανότητες. Ξεχώριζε όμως και για το πλούσιο υβρεολόγιό του. Το 1823, έστειλε την εξής απάντηση στον Μαχμούτ Πασά: «Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί, λέγεις να προσκυνήσω. Κι εγώ, πασά μου, ρώτησα τον πούτζον μου τον ίδιον κι αυτός μου αποκρίθηκε να μην σε προσκυνήσω κι αν έρθεις κατ’ επάνω μου, ευθύς να πολεμήσω»....
Πέθανε τον Απρίλιο του 1827, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, μετά από τραυματισμό του σε μία συμπλοκή, στην περιοχή του σημερινού Φλοίσβου (Νέου Φαλήρου). Κανείς δεν είπε με βεβαιότητα ποιός τον πυροβόλησε. Έλληνας ή εχθρός; Πολλοί συγγραφείς-ερευνητές μιλούν για δολοφονία οργανωμένη από τον Μαυροκορδάτο, αλλά τα στοιχεία είναι ελλιπή. Ο Καραϊσκάκης, όταν τον ρώτησαν ποιος ήταν ο δολοφόνος του, αν κι ετοιμοθάνατος, φέρεται να είπε: «Ξέρω ποιος το ‘κανε. Ας ζήσω και θα μου κλάσει τον μπούτσον». Όταν ο Κολοκοτρώνης έμαθε τον θάνατο του Καραϊσκάκη, έκατσε και άρχισε να μοιρολογά «σαν γυναίκα». Ίσως τον Καραϊσκάκη να τον λάβωσε θανάσιμα χέρι εχθρού κι όχι Έλληνα, αλλά και μόνο η πίστη πολλών, πως σκοτώθηκε από ελληνικό όπλο, δείχνει πόσο βαθιά ήταν η αρρώστια του διχασμού, που στοίχισε πολύ στην επανάσταση και προφανώς μας στοιχίζει ακόμη....
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η γλωσσα των αγωνιστων της επαναστασης του 1821
Στο Μεσολόγγι ένας Τούρκος από τον Μωριά, που ήξερε καλά Ελληνικά, άρχισε τις βλαστήμιες. Είπε για την Παναγία, τον Σταυρό, την κολυμπήθρα. Ένας Κραβαρίτης πολεμιστής από του Μακρή την ντάπια του λέει: – Ωρέ Τούρκε, έσωσες βλαστημώντας ή ακόμα; – Έσωσα! – Άκουσε λοιπόν: Να χέσω τον Μωχαμέτη σας, να χέσω τον Αλή, να χέσω τη Σερίφ, να σας χέσω το χατζηλίκι σας, να σας χέσω τον τάφο του Μωχαμέτη σας, να χέσω τον Σουλτάνο σας και όλα τα ρετζιάλια του, να χέσω τα τζαμιά σας και τους τεκέδες σας, να χέσω το Κοράνι σας, να χέσω τον βεζίρη σας Κουταγιά και όλους τους πασάδες σας, τους μπουλουκμπασιάδες σας και το ασκέρι σας, να χέσω και τα δικά σου μούτρα, το κεφάλι σου, τα φρύδια σου, το στόμα σου, τα χέρια σου, τα νύχια σου, να χέσω τα άρματά σου, τα πιστόλια σου, το τουφέκι σου, το γιαταγάνι σου, να χέσω το τσιμπούκι σου, να χέσω την σακούλα του καπνού σου, τις φούντες της σακούλας (όλα τα είπε με μια πνοή, μόλις άκουσε και το τελευταίο και ενώ ήταν έτοιμος να συνεχίσει πετάχτηκε ο Τούρκος) – Ουχ ο κερατάς, τίποτις δεν άφησε άχεστο… Νισάφι βρε, δεν ξαναβλαστημώ. Έβαλαν τα γέλια τα δύο ασκέρια και οι Τούρκοι βρίζανε τον δικό τους που έδωσε αφορμή για τέτοιες βρισιές.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ούτε ένα ευρώ δεν θα πληρώσει το λαμογιο ο Παπακωνσταντίνου. Την άνεργη που πούλαγε κουλούρια για να ταισει την οικογενεια της χωρείς αδεια τις έβαλαν πρόστιμο 5000 ευρώ. Συγχαρητήρια στην "ανεξάρτητη " ελληνική δικαιοσύνη
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
κάπως έτσι έγινε "έθιμο" ο μπακαλιάρος την 25η Μαρτίου ελληνάκο...φαντάσου πόσα στρατά ταίστηκαν από τότε και μοσχοτάισαν την οικογένεια του "εθνάρχη"
η κυβέρνηση της ΕΡΕ, υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ψήφισε νόμο που καθιέρωνε στη χώρα μας το μονοπώλιο μπακαλιάρου, ο οποίος την εποχή εκείνη ήταν βασικό είδος διατροφής. Το μονοπώλιο, βεβαίως, ανήκε στον αδελφό του Καραμανλή Αχιλλέα....
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5.000 πρόστιμο σε άνεργη που πουλούσε κουλούρια για να ζήσει τα παιδιά της. 1 χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή στον Παπακωνσταντίνου. Δικαιοσύνη, όχι αστεία .
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επιστημονική έρευνα: Τα ανθρώπινα κόπρανα περιέχουν… χρυσό!
Ψάχνετε για χρυσό σκάβοντας στη γη; Δεν χρειάζεται να πάτε μακριά. Θα μπορούσε κάποιος πολύ απλά να… ψάχνει στους υπονόμους, καθώς τα ανθρώπινα κόπρανα και τα λοιπά απόβλητα περιέχουν χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα, τα οποία μάλιστα θα μπορούσαν να είναι εκμεταλλεύσιμα όπως ένα κανονικό χρυσωρυχείο! Την περίεργη ανακοίνωση έκαναν επιστήμονες στο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας στο Ντένβερ, οι οποίοι για οκτώ χρόνια πραγματοποίησαν δειγματοληπτικές έρευνες σε μονάδες βιολογικού καθαρισμού και έκαναν μετά ανάλυση των δειγμάτων με ηλεκτρονικά μικροσκόπια. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα επίπεδα των πολύτιμων μετάλλων είναι συγκρίσιμα με εκείνα που ανακαλύπτονται σε ορισμένα μεταλλεία. Ενδεικτικά, ένα κιλό αποβλήτων των υπονόμων περιέχει 0,4 μιλιγκράμ χρυσού, 28 μιλιγκράμ αργύρου, 638 μιλιγκράμ χαλκού και 49 μιλιγκράμ βαναδίου. Σύμφωνα με το BBC, οι ερευνητές της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, με επικεφαλής την Κάθλιν Σμιθ, είπαν ότι οι υπόνομοι αποτελούν μια αναξιοποίητη μέχρι σήμερα πηγή μετάλλων όπως ο χρυσός, η πλατίνα, ο άργυρος, ο χαλκός, το παλλάδιο, το βανάδιο και άλλα σπάνια μέταλλα που χρησιμοποιούνται σε υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.
Η Κάθλιν Σμιθ τόνισε ότι η προέλευση όλων αυτών των μετάλλων είναι οτιδήποτε καταλήγει σε έναν υπόνομο, μεταξύ των οποίων τα ανθρώπινα κόπρανα. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, τονίζουν ότι σε κάθε ένα εκατομμύριο κατοίκων αντιστοιχούν πολύτιμα μέταλλα αξίας έως 13 εκατομμυρίων δολαρίων που διατρέχουν τους υπονόμους κάθε χρόνο. Στο ερώτημα κατά πόσο τα ίδια τα κόπρανα περιέχουν χρυσάφι, η απάντηση των Αμερικανών ερευνητών είναι ότι «δεν ξέρουμε με σιγουριά, αλλά δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε». Μελλοντικά η εφαρμογή μιας μεθόδου εξαγωγής χρυσού και άλλων μετάλλων από τα απόβλητα, θα βοηθούσε και στον περιορισμό της ρύπανσης του περιβάλλοντος με τοξικές χημικές ουσίες, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται για την εξόρυξη του χρυσού από το έδαφος. Στο Τόκιο, μια μονάδα βιολογικού καθαρισμού έχει ήδη ξεκινήσει πιλοτικά την εξαγωγή χρυσού, επιβεβαιώνοντας ότι βγάζει ποσότητες του πολυτίμου μετάλλου που είναι ανάλογες με εκείνες ορισμένων χρυσωρυχείων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Αντιεξουσιαστές» αυτοί; Ε, όχι!
http://www.xekinima.org/arthra/view/article/antieksoysiastes-aytoi-e-oxi/
Η κατάληψη του ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5, που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία έχει προχωρήσει από χτες ομάδα «αντιεξουσιαστών», είναι μόνο ένα επεισόδιο από τα πολλά των τελευταίων ημερών. Χτες τα ξημερώματα άλλωστε, άγνωστοι πυρπόλησαν τα παλιά γραφεία του Συνασπισμού Πατησίων στην οδό Στεφάνου Βυζαντίου που δεν λειτουργούν πλέον. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης. (Τελικα την ευθυνη ανελαβαν οι μηδενικοι αναρχικοι!). Ας ελπίσουμε πως δεν πρόκειται για «κλιμάκωση» των «καταδρομικών» καταλήψεων που έλαβαν χώρα στις 13/3 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ σε Βέροια, Χανιά και Ρέθυμνο (όπου μάλιστα, την ίδια μέρα το απόγευμα κάλεσαν σε συγκέντρωση...). Την ίδια μέρα άλλωστε, ομάδα «αντιεξουσιαστών» προχώρησε και σε ολιγόωρη κατάληψη του γραφείου Θεσσαλονίκης της Αυγήςόπου εργάζεται... ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας[1]. Στις 16/3 προχώρησαν σε κατάληψη του ρ/σ Στο Κόκκινο 93,4 στη Θεσσαλονίκη. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, οι «αντιεξουσιαστές» μας αφού περίμεναν υπομονετικά την αστυνομία να τους επιτεθεί και εφόσον μετά από κάποιες ώρες αυτό δεν γινόταν, απλά... έφυγαν!
Αφορμή για όλα αυτά, η απεργία πείνας στην οποία έχουν προχωρήσει μια σειρά αναρχικοί κρατούμενοι από τις 2 Μαρτίου, με αιτήματα που αφορούν την κατάργηση των «τρομονόμων», του «κουκουλονόμου», την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ (για την κατάργηση των οποίων έχει ήδη κατατεθεί νομοσχέδιο από τις 17/3) την απελευθέρωση του Σ. Ξηρού για λόγους υγείας (που έχει ήδη δρομολογηθεί από τον υπ. Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλο) και την απελευθέρωση της μητέρας των Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου, καταδικασμένων για συμμετοχή στην Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, καθώς και της γυναίκας του δεύτερου, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση. Αυτές οι εξελίξεις έχουν δώσει την ευκαιρία στα κόμματα και τα ΜΜΕ του συστήματος να εξαπολύσουν σειρά επιθέσεων στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, που δήθεν «υποθάλπτουν» ή «ανέχονται» τέτοια φαινόμενα. Κι αν οι καταλήψεις των γραφείων και των ΜΜΕ του... ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν προσφέρονται για τέτοιου είδους προπαγάνδα, δεν ισχύει το ίδιο για την 5μερη κατάληψη της Νομικής Αθηνών που προβλήθηκε κατά κόρον από τα ΜΜΕ τις προηγούμενες μέρες. Η κατάληψη της Νομικής...
Στις 13 Μαρτίου, ομάδα 50 περίπου «αντιεξουσιαστών», προχώρησε στην κατάληψη του κτηρίου της Νομικής Σχολής. Η κατάληψη αυτή διήρκεσε 5 μέρες. Η ομάδα των «αντιεξουσιαστών», αδιαφορώντας πλήρως , τόσο για τους φοιτητές, όσο και για τις συλλογικές τους διαδικασίες, αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάληψη της σχολής τους, ενώ σε οποιαδήποτε προσπάθεια μελών των φοιτητικών συλλόγων (που προσέτρεξαν στην σχολή για να υπερασπίσουν το άσυλο υπό το φόβο αστυνομικής επέμβασης) για διάλογο, απάντησε με τραμπουκισμούς και απειλές[2]. Τελικά, το μεσημέρι της Τετάρτης 18/3 οι καταληψίες αποχώρησαν, αφού πρώτα, έπειτα από παρέμβαση εκπροσώπων των φοιτητικών συλλόγων, τα ΜΑΤ είχαν αποχωρήσει από το κτήριο της Νομικής, το οποίο είχαν περικυκλώσει. Το πραγματικά αστείο της υπόθεσης είναι ότι οι ίδιοι άνθρωποι θεωρούν ότι με τον τρόπο τους προασπίζουν το πανεπιστημιακό άσυλο, όταν στην πραγματικότητα είναι πρώτα-πρώτα οι ίδιοι που καταπατούν τις συλλογικές αποφάσεις των φοιτητών, ενώ προχωρώντας σε πράξεις βανδαλισμού, αλείφουν «βούτυρο στο ψωμί» όσων επιδιώκουν την πλήρη κατάργηση του ασύλου. ...και τα σπασμένα λεωφορεία Μετά την λήξη της πορείας που διοργάνωσαν ομάδες του αναρχικού χώρου σε ένδειξη αλληλεγγύης στους κρατούμενους απεργούς πείνας το απόγευμα της 17/3, έστησαν οδοφράγματα στην περιοχή των Εξαρχείων, εξασκούμενοι σε πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ και προξενώντας φθορές σε οχήματα, μεταξύ των οποίων... λεωφορεία και τρόλει. Αυτές οι «επαναστατικές» πράξεις έγιναν αντικείμενο κριτικής μέχρι και στο Ιndymedia[3].
Συμπερασματικά Στην πραγματικότητα, το μόνο που μπορούν να πετύχουν οι αναρχικοί με αυτές τις μεθόδους δράσης είναι το να περιθωριοποιηθούν ακόμη περισσότερο και να οδηγήσουν τμήματα της κοινωνίας στο να επιζητούν περισσότερη αστυνόμευση. Α, και κάτι ακόμη. Να κάνουν την χρήση του όρου «αντιεξουσιαστής» να προκαλεί μόνο ειρωνικά μειδιάματα. Τίποτα περισσότερο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Κόστα Ρίκα ζει χωρίς πετρέλαιο
Εβδομηνταπέντε ολόκληρες ημέρες χωρίς να χρειαστεί ούτε μία σταγόνα ορυκτού καυσίμου: Η Κόστα Ρίκα σπάει όλα τα ρεκόρ στην εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς εδώ και δυόμισι μήνες δεν έχει χρησιμοποιήσει ούτε μια σταγόνα πετρέλαιο.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις της φετινής χρονιάς ήταν ο βασικός παράγοντας που έδωσε τη δυνατότητα στα υδροηλεκτρικά εργοστάσια να παράξουν ενέργεια αρκετή για να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών της χώρας. Και με την παράλληλη ώθηση από τις γεωθερμικές, ηλιακές και αιολικές πηγές ενέργειας, η χώρα δεν χρειάζεται ούτε δείγμα άνθρακα ή πετρελαίου για να... κρατά τα φώτα της αναμμένα. Η Κόστα Ρίκα, βεβαίως, είναι ένα μικρό κράτος, με πληθυσμό λιγότερο των 5 εκατομμυρίων ανθρώπων, δεν έχει μεγάλη μεταποιητική βιομηχανία που είναι εξαιρετικά ενεργοβόρα κι, ακόμη, είναι γεμάτη ηφαίστεια που τροφοδοτούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Παρ' όλα αυτά, παραμένει μεγάλη νίκη για ένα έθνος, οποιουδήποτε μεγέθους, η πλήρης απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Η Κόστα Ρίκα, άλλωστε, δεν είναι ο μοναδικός τόπος στον πλανήτη που επιχειρεί την πλήρη μεταστροφή στην πράσινη ενέργεια. Στο, ολλανδικής κτήσης, νησιωτικό Banaire, στις ακτές της Βενεζουέλας, η κάλυψη των αναγκών από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αγγίζει το 100% χάρη σε μια - μάλλον ασυνήθιστη - πρώτη ύλη: Τα φύκια.
Η Ισλανδία επίσης αντλεί περίπου το σύνολο της ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζεται από ανανεώσιμες πηγές, ενώ σχεδόν το 85% του συνόλου της ενέργειας που καταναλώνει προέρχεται από γεωθερμικές και υδροηλεκτρικές πηγές. Τρεις ακόμη χώρες (Σουηδία, Βουλγαρία και Εσθονία) έχουν ήδη πετύχει τους ποσοστιαίους στόχους του 2020 για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η Δανία, η οποία αντλεί το 40% της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, έχει θέσει ως στόχο να καταργήσει πλήρως τα ορυκτά καύσιμα έως το 2050. Το πρόβλημα της αποκλειστικής χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργιας είναι ότι τα ορυκτά καύσιμα εξακολουθούν να χρειάζονται σε αρκετές περιπτώσεις ως "απόθεμα ασφαλείας" - για πράδειγμα, για περιπτώσεις κατά τις οποίες υπάρχει μακρά περίοδος άπνοιας ή χαμηλής ηλιοφάνειας σε μια χώρα.
Στην Κόστα Ρίκα, μια ξηρασία θα μπορούσε να πλήξει καίρια την ικανότητα της χώρας να παράγει υδροηλεκτρική ενέργεια. Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που η κυβέρνηση ενέκρινε πρόσφατα την προώθηση ενός μεγάλου project παραγωγής γεωθερμικής ενέργειας ύψους 958 εκατομμυρίων δολαρίων. Το εν λόγω project χρηματοδοτείται κατά βάση από την Ιαπωνία και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Πέραν αυτού, ωστόσο, η Κόστα Ρίκα έχει εδώ και πολλά χρόνια τη δυνατότητα να διοχετεύει υψηλές δαπάνες στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας επειδή έχει μηδενικές αμυντικές δαπάνες. Η Κόστα Ρίκα είναι μια χώρα που δεν έχει καν στρατό από το 1948.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το αποκορύφωμα της απονομής "δικαιοσύνης" (μετα την απελευθερωση Παπακωνσταντινου) θα είναι σε λίγο καιρό στη δίκη της ΧΑ... εκεί να δεις τερτίπια.. νομικά παράθυρα.. κ άλλα πολλά
Σχολιο.- Μάλλον έτσι θα είναι ! Είχαμε τα πρώτα δείγματα, ένα με την Κανέλλη- Κασιδιάρη και το άλλο με τον Παπακωνσταντίνου! Η δικαιοσύνη είναι και τυφλή και κουφή!
Σχολιο.- Τελικά τον Τσοχατζόπουλο θα τον γράψει η ιστορία ως ο ένας και μοναδικός μαλάκας που πήγε μέσα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα»… Όμως…
Με αφορμή τις συζητήσεις που προκαλεί η σημερινή μέρα, δυο αποσπάσματα από έργα των Μαρξ-Ένγκελς και Λένιν. Στο πρώτο η αναφορά του εθνικού ζητήματος στο «Κομμουνιστικό Μανιφέστο». Στο δεύτερο ο σχολιασμός αυτής της αναφοράς σε επιστολή του Λένιν προς την Αρμάντ:
«Ακόμα, κατηγορήθηκαν οι κομμουνιστές ότι θέλουν τάχα να καταργήσουν την πατρίδα, την εθνότητα. Οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα. Δεν μπορεί να τους πάρεις αυτό που δεν έχουν. Μα μια και το προλεταριάτο πρέπει πρώτα να κατακτήσει την πολιτική εξουσία, να ανυψωθεί σε εθνική τάξη, να συγκροτηθεί το ίδιο ως έθνος, είναι και το ίδιο επίσης εθνικό, αν και σε καμιά περίπτωση με την έννοια της αστικής τάξης» Κ. Μαρξ – Φ. Ένγκελς : «Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος»
«Στο «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» λέγεται ότι οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα. Όμως, εκεί δεν λέγεται μόνο αυτό. Εκεί λέγεται ακόμη ότι με τη διαμόρφωση των εθνικών κρατών, ο ρόλος του προλεταριάτου γίνεται κάπως ιδιόμορφος. Αν πάρουμε την πρώτη θέση (οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα) και ξεχάσουμε τη σ ύ ν δ ε σ ή της με το δεύτερο (οι εργάτες διαμορφώνονται ως τάξη εθνικά, όχι όμως με την ίδια έννοια που διαμορφώνεται η αστική τάξη), θα κάνουμε πολύ μεγάλο λάθος. Πού βρίσκεται η σύνδεση αυτή; Κατά τη γνώμη μου, ακριβώς στο γεγονός ότι, όταν έχουμε δημοκρατικό κίνημα (σε μια τέτοια στιγμή, σε μια τέτοια συγκεκριμένη κατάσταση), το προλεταριάτο δεν μπορεί να μην το υποστηρίξει (συνεπώς δεν μπορεί να μην υπερασπίσει και την πατρίδα σε ένα εθνικό πόλεμο)». Λένιν: «Γράμμα προς την Ι. Φ. Αρμάντ»
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ραγκούσης: Σε σοβαρή κατάσταση οι απεργοί πείνας
Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015, 14:33
Μεγάλη απώλεια βάρους από 13,3% έως και 15,3% εμφανίζουν τα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» από την απεργεία πέινας που κάνουν τις τελευταίες 25 ημέρες για την αποφυλάκιση της μητέρας και της συζύγου του Χρήστου Τσάκαλου. Ο δικηγόρος τους, κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας ανέφερε ότι κατάσταση τους είναι σοβαρή και αρκετοί εξ αυτών έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο για νοσηλεία.
Τι λένε οι γιατροί Στην ανακοίνωση που δημοσίευσε το litlepost. blogspot και συνυπογράφουν οι γιατροί Όλγα Κοσμοπούλου, Παντελία Βεργοπούλου, Σπυρίδων Σακκάς και Βασιλική Κορβέση αναφέρεται:
«Οι υπογράφοντες, έχοντας κληθεί για να εκτιμήσουμε σαν προσωπικοί ιατροί την κατάσταση των παρακάτω κρατουμένων απεργών πείνας: Κουφοντίνα Δημητρίου, Μαζιώτη Νικολάου, Γουρνά Κων/νου (φυλακές Γ' τύπου Δομοκού), Θεοφίλου Αναστασίου (φυλακές Δομοκού), Σταμπούλου Αντωνίου (φυλακές Λάρισας), Καραγιαννίδη Γεωργίου, Ντάλιου Αργύρη, Χαρίση Φοίβου,Σαραφούδη Γρηγορίου,Πολίτη Δημητρίου, Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκου, Μαυρόπουλου Θεόφιλου, Νικολόπουλου Γεώργιου, Νικολόπουλου Μιχάλη, Αργυρού Παναγιώτη, Μπολάνο Δαμιανού, Χατζημιχελάκη Χαρίλαου, Τσάκαλου Χρήστου, Πολύδωρα Γεώργιου, Τσάκαλου Γεράσιμου (φυλακές Κορυδαλλού), Σπυροπούλου Αγγελικής , Οικονομίδου Όλγας (γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού), και παρακολουθώντας τους ιατρικά από την έναρξη της απεργίας πείνας 2/3/2015 (οι Σαραφούδης από 9/03/2015, Πολίτης και Μπουρζούκος από 16/3/2015 ), ως και σήμερα έχουμε να δηλώσουμε τα εξής: Συνεκτιμώντας τα προϋπάρχοντα προβλήματα ενός εκάστου: (ηλικία, επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, προηγηθείσες απεργίες πείνας , τραυματισμοί κ.ά), αναφέρουμε ότι, η κατάσταση της υγείας όλων των αναφερομένων απεργών πείνας είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Άπαντες εμφανίζουν μεγάλη απώλεια του αρχικού σωματικού βάρους, αρκετοί πέραν του 10%, παρουσιάζουν συχνές υπογλυκαιμικές κρίσεις, ορθοστατική υπόταση ως και άλλες σοβαρές δυσλειτουργίες των λοιπών συστημάτων (καρδιαγγειακού, πεπτικού, ενδοκρινολογικού κ.λ.π.) Όλοι οι παραπάνω κρατούμενοι/ες διανύουν σήμερα την 20ή ημέρα απεργίας πείνας, (εκτός των Σαραφούδη 13η μέρα και Πολίτη, Μπουρζούκου 6η μέρα). Είναι βιβλιογραφικά αποδεκτό ότι η επικινδυνότητα για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα ενός απεργού πείνας αυξάνεται σημαντικά μετά την 10η ημέρα ασιτίας. Επίσης, είναι αποδεκτό ότι η απώλεια σωματικού βάρους πάνω από 10% του αρχικού, συνιστά παράγοντα αυξημένου κινδύνου. Εκ των ανωτέρω 4 κρατούμενοι έχουν ήδη μεταφερθεί σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ για περαιτέρω έλεγχο, παρακολούθηση και υποστήριξη των βασικών λειτουργιών τους, ενώ όλοι οι υπόλοιποι με δεδομένη τη συνέχιση της απεργίας πείνας, εκτιμούμε ότι τις προσεχείς ημέρες, θα εμφανίσουν γενική απορρύθμιση του οργανισμού τους, ως αποτέλεσμα ηλεκτρολυτικών και μεταβολικών διαταραχών, απορρύθμιση που ενδέχεται να οδηγήσει σε καταστάσεις απειλητικές για την οργανική, διανοητική και ψυχική τους υγεία, ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή. Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι στις φυλακές όπου κρατούνται μεγάλη πλειοψηφία των απεργών πείνας παραμένουν σε συνθήκες ελλιπέστατης έως μηδενικής προσφοράς ιατρικής και νοσηλευτικής επίβλεψης. Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι, σε τρεις από τις τέσσερις περιπτώσεις μεταγωγών τους σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, η άρνηση του απεργού πείνας να λάβει υγρά ενδοφλεβίως ερμηνεύθηκε ως άρνηση νοσηλείας και φροντίδας με αποτέλεσμα την επιστροφή τους στην φυλακή και την περαιτέρω ταλαιπωρία τους που θέτει σε μείζονα κίνδυνο την υγεία τους. Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, καλούμε τους αρμόδιους και προσωπικά τον Υπουργό Δικαιοσύνης να λάβουν κάθε δυνατό μέτρο ώστε να μην συνεχιστεί η αδιέξοδη διελκυστίνδα που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε σοβαρότατο κίνδυνο μονίμων βλαβών υγείας των κρατουμένων απεργών πείνας ή/και απώλειας ανθρώπινων ζωών. Οφείλουν να σταθούν ενώπιον των ευθυνών τους προτού να είναι αργά, και όσον αφορά την επίλυση των αιτημάτων που θέτουν οι απεργοί πείνας, και όσον αφορά αυτές καθαυτές τις συνθήκες ζωής και νοσηλείας τους».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έσοδα 15 δισ. ευρώ αν φορολογηθούν οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία
Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015, 15:01
Με αφορμή την ανακοίνωση της ελβετικής κυβέρνησης ότι εντός της εβδομάδας ξεκινούν στην Αθήνα συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης με το διευθυντή της υπηρεσίας Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων Ζακ Βατεβίλ -προφανώς για το ζήτημα της φοροδιαφυγής- ο αυστριακός καθηγητής Οικονομικών Φρίντριχ Σνάιντερ υπολογίζει ότι η υπογραφή μιας φορολογικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας θα απέφερε στο ελληνικό δημόσιο περίπου 10 με 15 δισεκατομμύρια ευρώ. Οπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λιντς δηλώνει σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) ότι «οι ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία πρέπει να ανέρχονται σε τουλάχιστον 80 δισεκατομμύρια ευρώ και ότι περίπου τα δύο τρίτα είναι μαύρο χρήμα». Υπολογίζει τους έλληνες φοροφυγάδες με καταθέσεις στην Ελβετία στους 10.000, οι οποίοι μόλις τα τελευταία χρόνια μετέφεραν τα χρήματά τους. Θεωρεί ότι «οι συνολικές καταθέσεις διπλασιάστηκαν τα τελευταία 4 - 5 χρόνια». Κατά την άποψή του μια φορολογική συμφωνία θα ήταν ο πιο γρήγορος και πιο αποδοτικός τρόπος φορολόγησης των καταθέσεων. Εξέφρασε μάλιστα την έκπληξή του για το γεγονός ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μέχρι σήμερα ελάχιστα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά και για το γεγονός ότι οι διεθνείς πιστωτές δεν ζητούν επιτακτικά από την Αθήνα να αναλάβει πρωτοβουλίες. Οι γερμανικές τράπεζες απορρίπτουν το σενάριο ελέγχων στην ροή κεφαλαίων, όπως πρότεινε πριν μερικές μέρες ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στο ολλανδικό ραδιόφωνο. Ο γενικός διευθυντής του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Γερμανικών Τραπεζών (BdB) Μίχαελ Κρέμερ δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung ότι ο περιορισμός της ελεύθερης ροής κεφαλαίων «δεν αποτελεί πανάκεια». Ενδεχομένως να αποδώσει βραχυπρόθεσμα, είπε. Χωρίς όμως συγκεκριμένο πρόγραμμα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας οι έλεγχοι στη ροή κεφαλαίων δεν θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
'Μήνυμα προς όποιον προσβάλει την εθνική κυριαρχία' έστειλε ο Πάνος Καμμένος
Η παρουσία της Πολιτείας και του λαού έστειλαν το μήνυμα ενότητας του Έθνους, δήλωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος. Ελλάδα και Κύπρος υπερασπίζονται τα κοινά μας συμφέροντα δήλωσε ο ΥΠΑΜ Κύπρου Χρ. Φωκαΐδης
Μάρτιος 25 2015 15:37
Στο μήνυμα ενότητας που έστειλε το Έθνος με την παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής, θρησκευτικής ηγεσίας, του υπουργού Άμυνας της Κύπρου και του λαού που παρακολούθησε τη στρατιωτική παρέλαση, παρά την βροχή, επικεντρώθηκε στη δήλωση του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. "Ένα μήνυμα ενότητας και ένα μήνυμα πως όποιος προσβάλλει την εθνική κυριαρχία και απειλήσει την εθνική κυριαρχία ή την εδαφική ακεραιότητα θα μας βρει τους Έλληνες ενωμένους", ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Καμμένος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όσους παρέλασαν και όσους δεν παρέλασαν αλλά φυλάσσουν την πατρίδα μας στα νησιά, στην παραμεθόριο, στον Έβρο. Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χορήγησε 5νθήμερη τιμητική άδεια στους συμμετέχοντες στην παρέλαση. Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορος Φωκαΐδης επισήμανε ότι "τα υψηλά εθνικά ιδανικά που ενέπνευσαν την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, αποτελούν και σήμερα πυξίδα και φάρο πορείας που προσδιορίζουν την ιστορική μας συνέχεια και διαδρομή σε μία εποχή νέων και μεγάλων προκλήσεων". "Σε αυτή τη νέα εποχή, οι νέοι δρόμοι του Ελληνισμού περνούν μέσα από την ειρήνη, την ασφάλεια, την κοινή πρόοδο και τη συνεργασία των λαών και ιδιαίτερα των ευρωπαϊκών λαών", πρόσθεσε. "Σε αυτή την πορεία, η Κύπρος και η Ελλάδα, ως πυλώνες ασφάλειας, σταθερότητας και Δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή μας, βαδίζουν μαζί, υποδηλώνοντας παράλληλα την αδιαπραγμάτευτη κοινή βούληση και των δύο κυβερνήσεων, να προχωρήσουμε μαζί στο μέλλον, υπερασπιζόμενοι τα κοινά μας συμφέροντα αλλά και το κοινό ευρωπαϊκό καλό", κατέληξε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καβγάς στον αέρα! Γεωργιάδης: Να γλείφεις τον Τσίπρα θέλεις; - Παπαδάκης: Είσαι ο μεγαλύτερος κωλοτούμπας της πολιτικής
Βαριές κουβέντες μεταξύ Γεωργιάδη - Παπαδάκη on camera. Γιατί κατηγόρησαν ο ένας τον άλλον στον αέρα της εκπομπής
Μάρτιος 25 2015 10:49
Άγριος καβγάς και πάλι μεταξύ του παρουσιαστή της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1, Γιώργου Παπαδάκη και του βουλευτή της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη. Ο παρουσιαστής κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη, ότι κατευθύνει τη συζήτηση εκεί όπου θέλει κι ο βουλευτής έξαλλος, του είπε ότι "θέλει να γλείφει τον Τσίπρα". Διαβάστε τον διάλογο μεταξύ των δύο: Παπαδάκης: "Την συζήτηση θα την κατευθύνω εγώ. Εκνευρίζουμε τον κόσμο εθνική ημέρα, δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η κουβέντα με αυτόν τον τρόπο. Τα θέματα θα μπαίνουν από την εκπομπή, εάν κάποιος διαφωνεί με το περιεχόμενο της εκπομπής μπορεί να αποχωρήσει. Αλλά δεν μπορεί ο καθένας να έρχεται εδώ με βάση αυτά που έχει δώσει στο Twitter ή στον προηγούμενο ραδιοφωνικό σταθμό, θέλοντας να τα αναπαράγει κι εδώ", είπε ο παρουσιαστής προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Υγείας. Γεωργιάδης: "Για μένα το λέτε αυτό;" Παπαδάκης: "Θέλετε σώνει και καλά, να μιλήσουμε για τον Παρασκευόπουλο". Γεωργιάδης: "Δεν μπορώ εγώ να σχολιάσω το ταξίδι Τσίπρα ότι είπε ψέματα ο Πρωθυπουργός; Θα μου το απαγορέψετε; Μου το απαγορεύετε; Γεια σας! Τι είστε εσείς; Να γλύφεις τον Τσίπρα θέλεις; Αυτό μου λες τώρα;" Παπαδάκης: "Μην σηκωθώ όρθιος ε; Μην σηκωθώ όρθιος! Πάρτο πίσω! Κατάλαβες τι σου είπα; Ότι την θεματολογία την καθορίζω εγώ!". Γεωργιάδης: "Έχουμε δημοκρατία και θα λέω ο,τι θέλω. Θα κάτσω κάτω και εσύ θα το πάρεις πίσω αυτό που είπες". Παπαδάκης: "Ο τελευταίος που θα με κρίνει ως δημοσιογράφο είσαι εσύ. Ο υβριστής του σημερινού προέδρου της δημοκρατίας με τον χειρότερο τρόπο και ο μεγαλύτερος κωλοτούμπας της πολιτικής, δεν μπορεί να μιλά για δημοσιογράφο που δεν μπορεί να πιάσει στο στόμα του".
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αμφισβητείται ο χορός του Ζαλόγγου, αλλά όχι η θυσία των γυναικών στο Σούλι
Η θυσία των γυναικών που ήθελαν να αποφύγουν τα σκλαβοπάζαρα. Ποια στοιχεία αμφισβητούνται από τους σύγχρονους ιστορικούς
Μάρτιος 25 2015 07:51
Ο Δεκέμβριος του 1803 βρήκε τους Σουλιώτες εξαντλημένους από τις κακουχίες. Για αρκετό καιρό αντιστέκονταν σθεναρά στον Αλή Πασά που τους πολιορκούσε. Η κούραση και η πείνα τους είχαν καταβάλει και αναγκάστηκαν να συνθηκολογήσουν μαζί του. Συμφώνησαν να εγκαταλείψουν τα χωριά του Σουλίου και εκείνος να μην τους πειράξει. Τηρώντας τη συμφωνία, οι Σουλιώτες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και άρχισαν να εγκαταλείπουν την πατρίδα τους. Ο Αλή Πασάς όμως, δεν κράτησε τον λόγο του και έστειλε περίπου 3.000 Τουρκαλβανούς να τους καταδιώξουν. Η δεύτερη ομάδα, με αρχηγούς τον Κίτσο Μπότσαρη και τον Κουτσονίκα, κατευθύνθηκε προς την κορυφή του όρους Ζάλογγο, ενώ η πρώτη κινήθηκε προς την Πάργα. Τα γυναικόπαιδα βρήκαν καταφύγιο στη Μονή του Ζαλόγγου. Όταν έφτασαν εκεί, οι άντρες του Αλή Πασά συνάντησαν αναπάντεχη αντίσταση από τους άντρες. Οι Σουλιώτες αμύνθηκαν με πάθος, αλλά η μάχη ήταν άνιση και δεν κατάφεραν να αντέξουν πολύ. Οι Σουλιώτισσες γνώριζαν καλά ότι μια από τις τακτικές του Αλή Πασά ήταν ο εξευτελισμός των γυναικών, που τις άρπαζε και τις πουλούσε στα σκλαβοπάζαρα τις Τουρκίας. Για να αποφύγουν τη σκλαβιά και τον αναπόφευκτο βιασμό, αποφάσισαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους, αλλά και στη ζωή των παιδιών τους. Μία μία, στέκονταν στην άκρη του γκρεμού. Έριχναν πρώτα τα παιδιά τους και στη συνέχεια έπεφταν και αυτές. Λέγεται, ότι ήταν πιασμένες από το χέρι, δίνοντας την εντύπωση ότι χορεύουν και τραγουδούσαν (όχι φυσικά το τραγούδι «Έχε γεια καημένε κόσμε»). Η πληροφορία για το τραγούδι είναι επιβεβαιωμένη. Το συγκεκριμενο ολες οι απόψεις λένε ότι γράφτηκε μετά το περιστατικό. Οι ιστορικές αναφορές Ο θάνατος των γυναικών στο Σούλι θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες πράξεις αυτοθυσίας της προεπαναστατικής περιόδου. Πρόσφατα, η κοινωνιολογος που το παιζει ιστορικός Μαρία Ρεπούση, η οποια αποτελει οργανο των ΗΠΑ στην Ελλαδα, αμφισβήτησε με τον τρόπο της το ιστορικό γεγονός, χαρακτηρίζοντάς το «εθνικό μύθο». Σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο είχε πει: «Μέσα στην ιστορία και τη διαδρομή, κάθε λαός που χειρίζεται την ιστορία του και για συγκεκριμένους λόγους, δημιουργεί διάφορους εθνικούς μύθους, οι οποίοι χρειάζονται για εθνικοπατριωτικούς λόγους». Η δήλωσή της προκάλεσε σάλο αντιδράσεων και η ίδια δεν θέλησε να γίνει πιο σαφής. Πάντως, αρκετές είναι οι αναφορές στο γεγονός από ιστορικούς, αλλά και περιηγητές της εποχής στην περιοχή, που κατέγραψαν τις πληροφορίες. Στις αναφορές αυτές, υπάρχουν λεπτομέρειες που διαφέρουν, όπως ο αριθμός των γυναικών και το κατά πόσο υπήρξε χορός πριν από την πτώση, αλλά το ιστορικό γεγονός της αυτοκτονίας για να μην πέσουν σκλάβες μαζί με τα παιδιά τους, επιβεβαιώνεται από όλους.
Σχολιο.- Πάντως, ο Δ. Σολωμός έχει γράψει : «Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ότι είναι αληθές» Αν είχαμε επιμείνει στην αλήθεια ( ότι παρά την θυσία τους δεν έστησαν χωρό , ότι παρά το ότι υπήρξε κρυφή διδασκαλία δεν υπήρξε οργανωμένο κρυφό σχολείο όπως μας το υπέβαλλε ο ζωγραφικός πίνακας, ότι η επανάσταση δεν κυρήχθηκε στις 25 Μαρτίου αλλά νωρίτερα ) τότε δεν θα κάναμε αυτή την άχαρη κουβέντα. Καμία ιστορία δεν γκρεμίζεται διότι πολύ απλά δεν μπορεις να γκρεμισεις την ιστορια που είναι επιστημη, με αντιεπιστημινικα παραμυθια από την αναποδη.
Σχολιο.- Πολύ σωστό αυτό που είπε ο Σολωμός. "Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ότι είναι αληθές". Μόνο που ακόμη και σήμερα, κάποιοι ιστορικοί, λίγοι μόνο, αμφισβητούν ότι υπήρχαν κρυφά σχολεία. Οι υπόλοιποι ιστορικοί τα δέχονται. Και αυτοί που τα αμφισβητούν λένε ότι επί τουρκοκρατίας υπήρχαν ανωτερες σχολές με την αδεια των οθωμανών. Σωστό, αλλά μέχρι να φτάσεις στις ανώτερες σχολές, τα πρώτα γράμματα, πως τα μάθαινες; Σωστό ότι η 25η Μαρτίου δεν υπήρξε. Η επανάσταση ξέσπασε 22 Μαρτίου. Αυτό αλλάζει τίποτε; Και άλλωστε το να πληροφορηθείς ότι το ελληνικό κράτος καθιέρωσε την 25 Μαρτίου, να γιορτάζεται η ανεξαρτησία, είναι εύκολο. Καθένας δέχεται την αλήθεια, ότι το τραγούδι "στη στεριά δε ζεί το ψάρι" σε ρυθμό καλαματιανού, δεν ήταν δυνατόν να το τραγουδάνε Σουλιώτισες της Ηπείρου. Αλλά από κει και πέρα, να αμφισβητείς το γεγονός, και τα γραφτά του ιστορικού του 1821 και του Σουλίου Περραιβού, αγγίζει τα όρια της μισαλόδοξης βλακείας!!!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ» Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
23 Μαρτίου 2015 21:12
ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΟΧΙ» ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΠΟΥ... ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣTEI Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΕΣΥ
Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να αποτελεί σύμπτωση και από τη στιγμή που η Άνγκελα Μέρκελ μίλησε και πάλι δημόσια, αυτή τη φορά μετά τη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο, για συνέχιση της καταστροφικής συνεργασίας με τη Γερμανία στον τομέα της υγείας, τα πράγματα είναι κάτι παραπάνω από σοβαρά... Βλέπετε, οι Γερμανοί έχουν περιέλθει σε κατάσταση πανικού από τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τις πρώτες αποφάσεις του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, που στόχο έχουν να μπει ένα οριστικό και αμετάκλητο τέλος στη διάλυση του ΕΣΥ, όπως αυτή πραγματοποιήθηκε από το «Made in Germany» σχέδιο, το οποίο κατά γράμμα εφάρμοσαν οι «νεκροθάφτες» της υγείας, Λοβέρδος, Γεωργιάδης και Βορίδης. Ένα σχέδιο καταστροφής, το οποίο – όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο κ. Κουρουμπλής- καλούμαστε να το πληρώσουμε κιόλας και μάλιστα... χρυσό!
Προφανώς και δεν είναι τυχαίο, ότι μετά τη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο, όπως ακριβώς και μετά την ολοκλήρωση της οχταμερούς στις Βρυξέλλες, η Μέρκελ επέλεξε τον τομέα της υγείας για να κάνει ξεκάθαρη αναφορά για τις γερμανικές... ανησυχίες, στέλνοντας το μήνυμα στον Έλληνα πρωθυπουργό για την απόφαση που πρέπει να πάρει, σε σχέση με τη συνέχιση ή μη της συνεργασίας. Για τη συνέχιση ή μη της υποταγής προς όφελος των γερμανικών συμφερόντων και μόνο, αφού εδώ και πέντε χρόνια που η Ελλάδα ήταν υπό γερμανική «μνημονιακή κατοχή», το πλήγμα για την υγεία των Ελλήνων ήταν ανεπανόρθωτο. Και αυτό το πλήγμα ήταν ένας από τους βασικότατους παράγοντες που οδήγησαν την πλειονότητα των πολιτών να επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες στις εκλογές της 25ης Γενάρη, ώστε να μπει ένα τέλος στην παρουσία στην κυβέρνηση των «εντολοδόχων» της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Μπορεί για τον τομέα της υγείας ο Αλέξης Τσίπρας να μην έκανε κάποια ξεχωριστή αναφορά στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, πρέπει να είναι -ωστόσο- ξεκάθαρη η στάση του και αταλάντευτη η πολιτική της κυβέρνησης, αφού είναι βέβαιο ότι οι πιέσεις των Γερμανών και των Ισραηλινών που «κρύβονται» πίσω από την «κυριαρχία» της Μέρκελ στην Ευρώπη θα κορυφωθούν.
Η υγεία των Ελλήνων δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο «διαπραγμάτευσης» σε κανένα απολύτως «τραπέζι» με ευρωπαίους εταίρους, γι' αυτό και ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να παραμείνει προσηλωμένος στην υλοποίηση του «ελληνικού σχεδίου», το οποίο ήδη έχει αρχίσει να εφαρμόζει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αρνούμενος να μπει σε οποιαδήποτε διαδικασία... υιοθέτησης συνεργασιών και «συμβουλών» προς όφελος των γερμανικών συμφερόντων. Η Ανγκελα Μέρκελ και οι συνεργάτες της πρέπει, από την πλευρά τους, να καταλάβουν ότι η περίοδος που αλώνιζε και στο υπουργείο Υγείας, ο Φούχτελ και οι εκπρόσωποι των γερμανικών εταιρειών έχει παρέλθει οριστικά και αμετάκλητα. Η υγεία των Ελλήνων πρέπει να αποτελεί επί μονίμου βάσεως τη βασική «κόκκινη γραμμή», την οποία η ελληνική κυβέρνηση «απαγορεύεται» να παραβιάσει...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ελληνικη Σημαια που καθιερωθηκε το 1822
Πρώτη σημαία της Ελλάδας ήταν η σημαία του λευκού σταυρού σε μπλε φόντο που χρησιμοποιήθηκε στην εξέγερση της Μακεδονίας υπό τους Νικοτσάρα και Σταθά το 1807. Αυτή ευλογήθηκε και υψώθηκε το 1807 στη Μονή Ευαγγελιστρίας στη Σκιάθο και σ' αυτή ο ηγούμενος Νήφων όρκισε τους οπλαρχηγούς Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, Ανδρέα Μιαούλη, Νικοτσάρα και πολλούς άλλους. Η δεύτερη παραλλαγή της ήταν η σημαία του Παπαφλέσσα, φτιαγμένη από το μπλε εσωτερικό του ράσου του και την φουστανέλα ενός συμπολεμιστή του. Κατα την αρχη της επαναστασης του 1821, υπηρχαν πολλες σημαιες, οσες και οι οπλαρχηγοι που ο καθενας ειχε απο μια σημαια (μπαιρακι).
Το 1822, μόλις ένα έτος από την διακήρυξη της ανεξαρτησίας και το ξεκίνημα του αγώνα των Ελλήνων, έλαβε χώρα η Α´ Εθνική Συνέλευση στην Επίδαυρο. Στις παραγράφους ρδ' και ρε' υπάρχει η πρώτη απόφαση για τη μορφή της ελληνικής σημαίας. Το Πολίτευμα καθιέρωσε τα χρώματα κυανό και λευκό και ανέθεσε στο Εκτελεστικό Σώμα να προσδιορίσει τη μορφή της. Με ποια κριτήρια δημιούργησαν τη σημαία; • Σύμφωνα με μια θεωρία θέλησαν να αποφύγουν το κόκκινο και το πράσινο, χρώματα δηλαδή που συνδέονταν με την ισλαμική Οθωμανική Αυτοκρατορία. • Με άλλη θεωρία, τα χρώματα ήθελαν να συμβολίζουν το γαλάζιο της θάλασσας του Αιγαίου και το λευκό των κυμάτων. • Ενώ μια τρίτη θεωρία, η οποία κρίνεται συχνά ως λαϊκός θρύλος, λέει ότι οι λωρίδες συμβολίζουν τις συλλαβές της φράσης «ελευθερία ή θάνατος», οι πέντε κυανές τις συλλαβές Ε-λευ-θε-ρί-α και οι τέσσερις λευκές ή θά-να-τος.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟ TWEET ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ – ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου στην απόφαση – σκάνδαλο του Ειδικού Δικαστηρίου για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με δεικτικό ύφος, έκανε το εξής σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Νόθευση εγγράφου που δεν είναι απιστία, κακούργημα που γίνεται πλημμέλημα, αλλά και πρότερος έντιμος βίος.... τι να πω...».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η σιωπή για το ’21
Ένα μάλλον πρωτοφανές στοιχείο χαρακτηρίζει την πανεπιστημιακή μας εκπαίδευση σήμερα: η πλήρης σχεδόν σιωπή για το 1821 και η κατάργηση από όλα σχεδόν τα τμήματα Ιστορίας της διδασκαλίας αυτού του μαθήματος, που μέχρι πριν κάποια χρόνια ήταν φυσικά υποχρεωτικό. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός, πως μετά την αποχώρηση του καθηγητή Βασίλη Σφυρόερα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, δεν εξελέγη κανένας καθηγητής, εξειδικευμένος στην επανάσταση του 1821. Η θέση έμεινε- και μένει- κενή. Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι γεγονός: σαν να ντρεπόμαστε για τον αγώνα της ανεξαρτησίας μας από τον τουρκικό ζυγό. Και έτσι το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας αγνοεί το 21 και έχει μεταφέρει το μάθημα αυτό στον χώρο των επιλεγόμενων μαθημάτων, μαζί με άλλα πολλά. Το μάθημα «Ελληνική Επανάσταση» παραμένει υποχρεωτικό μόνον σε δύο πανεπιστήμια, περιφερειακά: στο Ιόνιο και στο Πελοποννήσου. Το μάθημα υπάρχει επίσης ως προαιρετικό στο Αθηνών και στο ΑΠΘ, δηλαδή έχει υποβαθμιστεί εντελώς, ουσιαστικά έχει χαθεί, ενώ στο Πάντειο υπάρχουν κάποια μαθήματα που αναφέρονται σε κοινωνικές όψεις της εθνεγερσίας. Το μάθημα έχει καταργηθεί εντελώς σε όλα τα άλλα Πανεπιστήμια: Ιωαννίνων, Κρήτης, Θεσσαλίας, Θράκης και Αιγαίου, όπου δεν προσφέρεται καν. Το ζήτημα είναι πρωτοφανές και σκανδαλώδες για την ακαδημαϊκή τάξη, διότι δεν μιλάμε για ένα οποιοδήποτε μάθημα ιστορίας, αλλά για την κορυφαία ιστορική στιγμή του Νεώτερου Ελληνισμού. Τι έχει μπει στη θέση αυτού του μαθήματος; Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών διδάσκεται υποχρεωτικά η Οθωμανική Ιστορία και στο Πάντειο η Αλβανική! Είναι σαν να πηγαίνει κάποιος στο Χάρβαρντ και στην Σορβόνη και να μην διδάσκεται τη γαλλική ή την αμερικανική επανάσταση, αλλά μόνον την ιστορία της Γερμανίας και της Ρωσίας! Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, επί παραδείγματι, μπορεί κανείς να βρει μαθήματα για την διατροφή επί Τουρκοκρατίας, αλλά δεν θα βρει πουθενά την Ελληνική Επανάσταση. Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν σε όλα τα ιδρύματα, όπου το 21 απουσιάζει εντυπωσιακά. Είναι σαν να ντρεπόμαστε οι νεοέλληνες για την επανάσταση των προγόνων μας εναντίον του Σουλτάνου. Γιατί λοιπόν η σιωπή του 21; Οι απαντήσεις στο ερώτημα αυτό ίσως να ανοίγουν ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για την αυτοσυνείδηση του νέου ελληνισμού και κυρίως για την μεταπολιτευτική μας εκπαιδευτική κατάσταση. Πλησιάζοντας όμως στα 200 χρόνια από την Επανάσταση που συγκλόνισε τον κόσμο, θα πρέπει να επαναφέρουμε το 21 στη θέση που του αρμόζει. Η ελληνική ιστοριογραφία το είχε διατυπώσει, από τον 19ο αιώνα ήδη, με εξαιρετική διαύγεια: η ελληνική επανάσταση δεν ήταν έργο κάποιων λογίων, αγροτών ή εμπόρων, δεν ήταν προϊόν ξένης επέμβασης, ήταν έργο ελλήνων, των αρματολών, των επισκόπων, των εμπόρων, των λογίων, των προεστών, αυτών που μπήκαν «εις το μυστικόν της πατρίδος», που έλεγε και ο Μακρυγιάννης. Αλλά δεν είναι επιτρεπτό να συνεχίζεται η σιωπή για το 21. Υπό την έννοια αυτή το ενδιαφέρον του ίδιου του πρωθυπουργού για την επέτειο της ελληνικής επανάστασης και η ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι θετικό σημάδι και οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν από κάποιους εντελώς άκομψα είναι ανεξήγητες. Για τις αντιδράσεις αυτές ισχύει πάντα η κινέζικη παροιμία: «τα σκυλιά γαβγίζουν, το καραβάνι προχωρεί».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΕΡΒΙΑ 16 χρόνια μετά τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς
Σαν χτες, πριν 16 χρόνια, τα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ, με τη στενή συνεργασία της ελληνικής αστικής τάξης και της τότε κυβέρνησης του Κ. Σημίτη - που συνάντησε την έντονη αντίδραση και μαχητική κινητοποίηση του ελληνικού λαού - ξεκίνησαν την ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση 78 ημερών ενάντια στην ΟΔ Γιουγκοσλαβίας και τον τότε πρόεδρό, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, με πρόσχημα τα «ανθρώπινα δικαιώματα» των Κοσσοβάρων Αλβανών.
Εως τις αρχές Ιούνη, οι 35.000 επιδρομές των ΝΑΤΟικών αεροσκαφών είχαν ισοπεδώσει το μεγαλύτερο μέρος της τότε ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, καταστρέφοντας εργατικές συνοικίες, εργοστάσια, μαιευτήρια και βρεφοκομεία, κομβόι προσφύγων, γέφυρες, σχολεία, νοσοκομεία, νηπιαγωγεία...Χρειάστηκαν 10.000 πύραυλοι «Κρουζ», 79.000 τόνοι εκρηκτικών, 35.500 βόμβες διασποράς και γραφίτη, δεκάδες χιλιάδες καρκινογόνες βόμβες και βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου με στόχο τη μακροπρόθεσμη υπονόμευση της υγείας και της ζωής του σερβικού λαού. Σκοτώθηκαν πάνω από 3.000 άμαχοι (ανάμεσά τους πολλά παιδιά) και 462 στρατιώτες. Τραυματίστηκαν πάνω από 6.000 άλλοι, ενώ ξεριζώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και οδηγήθηκαν στην οικονομική εξαθλίωση πάνω από 2.500.000 νοικοκυριά. Ο τότε ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, είχε νομιμοποιήσει αυτόν τον επισήμως ακήρυκτο πόλεμο, λέγοντας πως «το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δε θα έπρεπε να είχε συγκληθεί για να τερματιστούν οι επιδρομές αλλά... για να αποφασίσει πότε αυτές θα πραγματοποιούνταν». Είχε δε παράσχει πλήρη κάλυψη στις δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, λέγοντας ότι είχαν τη δυνατότητα να εξαπολύουν ΝΑΤΟικές επιθέσεις βάσει... «προηγούμενων αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, που απαιτούν ειρηνική επίλυση του ζητήματος στο Κοσσυφοπέδιο σύμφωνα και με το κεφάλαιο 7 της Χάρτας του ΟΗΕ»!
Εξυπακούεται ότι από τότε έως σήμερα, τα ανθρώπινα δικαιώματα των Κοσσοβάρων Αλβανών όχι μόνον δεν προστατεύτηκαν αλλά έγιναν στάχτη από τις πολιτικές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που οδήγησαν στην ακραία φτώχεια πάνω από το 70% του πληθυσμού. Οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ φορώντας σήμερα τη μάσκα του «σωτήρα» συνεχίζουν τον πόλεμο με άλλα μέσα. «Ειρηνικά». Τινάζοντας στον αέρα τις ελπίδες των νέων γενεών που προσπαθούν να δραπετεύσουν από το δήθεν «ανεξάρτητο» προτεκτοράτο της ανέχειας και του οργανωμένου εγκλήματος. Εν τέλει, το «μέλλον», που επιφύλασσε στους λαούς της περιοχής η ΝΑΤΟική επίθεση, δεν ήταν παρά φτώχεια, ανεργία και μιζέρια που εξωθεί σήμερα στην ξενιτιά (ιδιαίτερα μετά την προ ολίγων μηνών χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών από τη Σερβία προς χώρες της ΕΕ), με δεκάδες χιλιάδες οικογένειες Κοσσοβάρων να περνούν τα διοικητικά όρια με τη Σερβία και από εκεί τα σύνορα με την Ουγγαρία για ένα «καλύτερο μέλλον» στα εργοτάξια της Γερμανίας. Σε γεωπολιτικό επίπεδο, οι τότε βόμβες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ προκάλεσαν αναδιανομή της τράπουλας στα μονοπώλια που έβαλαν στο χέρι νέες ενεργειακές οδούς στην αντιπαράθεση με την καπιταλιστική Ρωσία. Το δήθεν «ανεξάρτητο» Κοσσυφοπέδιο υπέγραψε μόλις προχτές 11 συμφωνίες μεταξύ άλλων για τη δημιουργία «κοινής αγοράς» με την Αλβανία. Η ύπαρξή του εξακολουθεί παράλληλα να προκαλεί εντάσεις και εντός των χωρών - μελών της ΕΕ, πέντε εκ οποίων (ανάμεσά τους και η Ελλάδα) αρνούνται έως σήμερα να το αναγνωρίσουν μολονότι στήριξαν την επέμβαση με πολιτικά και στρατιωτικά μέσα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΡΩΣΙΑ Φασιστική μάζωξη στην Αγ. Πετρούπολη
Νέα ερωτήματα προκαλεί η μάζωξη των φασιστικών δυνάμεων στη Ρωσία, μετά από πρόσκληση του κόμματος «Ρόντινα» («Πατρίδα»), σύμφωνα με την εφημερίδα «Γκαζέτα», που αναφέρει πως η συγκεκριμένη οργάνωση συνδέεται στενά με το Κρεμλίνο και η ίδια αποκαλεί τον εαυτό της ως «οι ειδικές δυνάμεις του Πούτιν». Η εφημερίδα, με τον τίτλο «Οι εθνικιστές συρρέουν κοντύτερα στο Κρεμλίνο», αναφέρετε στη σχετική συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στις 22/3 στην Αγία Πετρούπολη (πρώην Λένινγκραντ), στην οποία μεταξύ άλλων είχαν προσκληθεί και οι ευρωβουλευτές της φασιστικής Χρυσής Αυγής. Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί το «Εθνικό - Δημοκρατικό κόμμα» (Γερμανία), η «Ατάκα» (Βουλγαρία), η «Λίγκα της Λομβαρδίας» (Ιταλία), η «Νέα δύναμη» (Ιταλία), το «Βρετανικό εθνικό κόμμα» (Βρετανία), η «Εθνική δημοκρατία» (Ισπανία), το «Κόμμα των Σουηδών» (Σουηδία), το «Δανικό κόμμα» (Δανία) κ.ά. Μεταξύ αυτών και Ρώσοι φασίστες της ομάδας «Ρούσιτς», που πολεμάει στο Ντονμπάς στο πλευρό των Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντονιέτσκ.
Σε ανακοίνωσή του, το Ενωμένο Μέτωπο Εργαζομένων Ρωσίας (ΡΟΤ ΦΡΟΝΤ), στο οποίο συμμετέχει το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, καταδικάζει το γεγονός της παραπάνω φασιστικής μάζωξης. Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Ενώ μιλούν διαρκώς για την πάλη ενάντια στο φασισμό και ενώ προετοιμάζεται μεγάλης κλίμακας εορτασμός της 70ής επετείου της νίκης σε κρατικό επίπεδο, την ίδια ώρα ένα φιλο-κυβερνητικό κόμμα προσκαλεί τους νεοναζί από όλη την Ευρώπη στην πόλη που βίωσε τη ναζιστική περικύκλωση». Στην ανακοίνωση καυτηριάζεται το γεγονός της σιωπής του επίσημου Κρεμλίνου, όσο και των τοπικών αρχών απέναντι σ' αυτήν την ενέργεια, που πραγματοποιήθηκε έξι μόλις εβδομάδες πριν από την μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης της 9ης Μάη. «Ολα αυτά δείχνουν ότι οι ρωσικές αρχές διαισθάνονται την πνευματική συγγένειά τους με τους ακροδεξιούς, όλο και περισσότερο διακηρύσσουν τα αυτοκρατορικά ιδεολογήματα, όλο και περισσότερο κηρύττουν τον αντικομμουνισμό και αντισοβιετισμό, όλο και περισσότερο δείχνουν σημάδια αντιδραστικοποίησης και φασιστικοποίησης στην εσωτερική πολιτική τους».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ Κάλεσμα ενάντια στην προκλητική διέλευση αμερικανικών τανκς
Διαδήλωση ενάντια στην επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ στην Ανατολική Ευρώπη και τη διέλευση μεγάλης φάλαγγας αρμάτων μάχης (πάνω από 100 τανκς) που συμμετέχουν στις προκλητικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ στις Βαλτικές χώρες διοργανώνουν οι κομμουνιστές της Τσεχίας, το ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας και η Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας, το Σάββατο 28/3 στις 3 το μεσημέρι. Οπως έγινε γνωστό, η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση ενέκρινε στις 16 Μάρτη τη διέλευση της αμερικανικής φάλαγγας, που από τη βάση τους στο Βιλσέκ της Γερμανίας θα μεταβούν μέσω της Τσεχίας και της Πολωνίας στις Βαλτικές χώρες για ΝΑΤΟικά γυμνάσια, που γίνονται, όπως ανακοινώνεται, στο όνομα της «δέσμευσης των ΗΠΑ στους συμμάχους του ΝΑΤΟ ώστε να αποδειχτεί η ικανότητα των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση της επιθετικότητας της Ρωσίας». Αυτό δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Childs, εκπρόσωπος της διοίκησης των ΗΠΑ στην Ευρώπη.
Οπως σημειώνει η Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας, που καλεί σε μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση, «οι ασκήσεις στα σύνορα με τη Ρωσία, μετά το φασιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία και τον δολοφονικό πόλεμο εναντίον του λαού με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, είναι πρόκληση που φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας σύγκρουσης με ανυπολόγιστες συνέπειες». Και συνεχίζει: «Το σχέδιο μιλά για την εκπαίδευση στρατευμάτων σε επαφή με τον άμαχο πληθυσμό και ουσιαστικά εξοικείωση με τις κινήσεις των ιμπεριαλιστών». Σε ό,τι αφορά τη στάση της κυβέρνησης σημειώνει ότι «είναι ένα περαιτέρω βήμα παραίτησης από την κυριαρχία της Δημοκρατίας της Τσεχίας υπέρ του ιμπεριαλισμού, παρόμοια με αυτή που επέτρεψε τη διέλευση από τον εναέριο χώρο των βομβαρδιστικών B52 και τις αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ που έσπειραν το θάνατο στο λαό της Γιουγκοσλαβίας». Και καταλήγει: «Η Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας αγωνίστηκε από την αρχή κατά της ένταξης της Δημοκρατίας της Τσεχίας στο ΝΑΤΟ, μια επιθετική ιμπεριαλιστική συμμαχία, η οποία έχει στο ενεργητικό του μόνο στην ιστορία του τα τελευταία 25 χρόνια πολλούς αιματηρούς πολέμους. Τώρα, με τη συμμετοχή της η κυβέρνηση της Τσεχίας γίνεται συνεργός στην κλιμάκωση του πολέμου που γίνεται για την επανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αυτές οι κινήσεις πρέπει να σημάνουν συναγερμό ενάντια στην κλιμάκωση του πολέμου και το νέο αιματοκύλισμα που θα πληρώσει ακριβά η νεολαία της Ευρώπης». Από την πλευρά του το ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας, καταγγέλλοντας επίσης την αμερικανική πρόκληση, καλεί επίσης στη διαδήλωση του Σαββάτου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Τη σημασία των έργων υποδομής που υλοποιούνται στη Σερβία, με τη βοήθεια της Κίνας και των κινεζικών εταιρειών, υπογράμμισε χτες ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρέσβη της Κίνας στο Βελιγράδι, Λι Μαντσάνγκ. Ο Βούτσιτς απηύθυνε πρόσκληση σε Κινέζους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν σε έργα κατασκευής οδικών και σιδηροδρομικών υποδομών στη Σερβία.
ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μπουένος Αϊρες που ερευνούν ένα ερειπωμένο συγκρότημα που εντοπίστηκε στη βόρεια Αργεντινή, κοντά στα σύνορα με την Παραγουάη, στο δρυμό Τεγιού Κουάρε, ανακοίνωσαν ότι ενδέχεται να είναι καταφύγιο των Ναζί, που είναι γνωστό ότι διέφυγαν μαζικά στη χώρα αυτή και άλλες της Λατινικής Αμερικής, αξιοποιώντας και την ανοχή των φασιστικών και αστικών καθεστώτων. Ευρήματα που συνηγορούν σε αυτή την κατεύθυνση είναι κάποια νομίσματα της εποχής του Γ' Ράιχ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
9 Mάη... εθνική γιορτή για τη νεοναζιστική κλίκα της δικτατορίας που εγκαθίδρυσε η ναζιστική Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ουκρανία
Ξεκίνησε η προπαγάνδιση της "εθνικής γιορτής" της φασιστικής Ουκρανίας και οι γιγαντοαφίσες τα λένε όλα! Φέτος προσθέτουν τρεις (3) νέους εθνικούς ήρωες: Stepan Bandera, Evgen Konovalets και Roman Shukhevich. Κι οι τρεις τους ήταν... συνεργάτες των ναζιστικών κατοχικών στρατευμάτων του 3ου Ράιχ κι έστειλαν στα κρεματόρια εκατοντάδες χιλιάδες εβραίους (σήμερα ο κύριος σύμμαχος της φασιστική Ουκρανίας είναι το σιωνιστικό-ναζιστικό ισραηλινό καθεστώς), Πολωνούς, Ρώσους κι αντιφασίστες Ουκρανούς. Στις 9 Μάη γιορτάζουν την ανακήρυξη εθνικών ηρώων, τους τρεις εγκληματίες, με τη συμπαράσταση του 4ου Ράιχ!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κοινοί αγώνες στην Coca Cola και τις Σκουριές!
Όχι στις πολυεθνικές και τις άνομες πρακτικές τους
Εμείς οι απεργοί της Coca Cola 3 E βρισκόμαστε εδώ και πολλούς μήνες σε κινητοποιήσεις με αποκλειστικό αίτημά μας την ακύρωση όλων των απολύσεων και την επαναλειτουργία του εργοστασίου στην Θεσσαλονίκη. Όλο αυτό το διάστημα γίναμε αποδέκτες του πιο σκληρού προσώπου της πολυεθνικής εταιρείας και των πρακτικών της, που αρχίζουν από το δικαστικό εκφοβισμό μας με τις καταθέσεις αγωγών από την πλευρά της Coca Cola 3Ε με τις οποίες ζητάει τεράστια ποσά ως… αποζημίωση και καταλήγει στην προσπάθεια πλήρους ελέγχου και φίμωσης της φωνής μας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης! Επειδή γνωρίζουμε από πρώτο χέρι αυτές και άλλες ύπουλες πρακτικές της πολυεθνικής Coca Cola μπορούμε να αντιληφθούμε πολύ καλά ότι και άλλες πολυεθνικές του ίδιου βεληνεκούς ακολουθούν την ίδια πολιτική, δηλαδή στήνουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, εκβιάζουν, απειλούν, προσπαθούν να φιμώσουν τη φωνή των εργαζομένων κ.α.
Με αυτό το σκεπτικό βρισκόμαστε δίπλα στους διωκόμενους δικαστικά μετά από προσφυγή της «Ελληνικός Χρυσός» (συμφερόντων της πολυεθνικής Eldorado και του γνωστού εργολάβου-εκδότη Μπόμπολα) αγωνιστές-κατοίκους της περιοχής των Σκουριών και καταγγέλλουμε τις πρακτικές ποινικοποίησης των εργατικών και κοινωνικών αγώνων από την πλευρά των πολυεθνικών, για να κάμψουν κάθε αντίσταση και να περάσουν τα άνομα σχέδιά τους.
Καταγγέλλουμε την αποσιώπηση των ειδήσεων που αφορούν τους λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες και τη συστηματική παραπληροφόρηση, από τα ελεγχόμενα από τους ντόπιους και ξένους μεγαλοεργοδότες μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι αγώνες μας ενάντια στην αυθαιρεσία των πολυεθνικών είναι και αγώνες για τη δημοκρατία στην πατρίδα μας.
Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ 3Ε Θεσσαλονίκης
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πακτωλός ευρώ στους νεοφασίστες του Κιέβου από την Ε.Ε. Τι λέει η ελληνική κυβέρνηση;
Μετά από τις ΗΠΑ, που αποφάσισαν την ενίσχυση της νεοφασιστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας με πολεμικό εξοπλισμό, ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, που πρόκειται να χορηγήσει οικονομική βοήθεια ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Απ” αυτά, τα δύο τρίτα υπολογίζεται να δοθούν εντός του 2015. Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνουν τη Δευτέρα στο Κίεβο ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Φεντερίκα Μογκερίνι. Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η δήλωση του Γιούνκερ, ότι “η Ευρώπη παραμένει ενωμένη στο πλευρό της Ουκρανίας και υποστηρίζει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της νέας κυβέρνησής της». Είναι και η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνη με την πολιτική της Ε.Ε. έναντι των ουκρανών νεοφασιστών; Στηρίζει και η Ελλάδα το καθεστώς του Κιέβου, εναντίον του οποίου διεξάγεται η αντιφασιστική Αντίσταση στο Ντονμπάς;
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φασιστικές προκλήσεις στη σημερινή παρέλαση
Με συνθήματα που εκθέτουν την κυβέρνηση και τη χώρα παρήλασε σήμερα η Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών, η φασιστοκρατούμενη ΟΥΚ. Αλλα και ολες οι παρελαυνουσες διμοιριες από όλα τα σωματα αξιωματικων δοκιμων στρατου και αεροποριας. Μπορεί να είναι σαφές πως η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι η… κατάληψη της Πόλης, αλλά οι αξιωματικοί του συγκεκριμένου στρατιωτικού σώματος έχουν μια διαφωνία και χαράσσουν τη δική τους εξωτερική πολιτική. Και οι οπλίτες παρελαύνουν στο κέντρο της Αθήνας φωνάζοντας: «Το όνειρό μας είναι στην Πόλη εμείς να μπούμε». Πριν λίγα χρόνια για ανάλογα εθνικιστικά συνθήματα σε παρέλαση και πάλι από την ΟΥΚ, διατάχθηκε ΕΔΕ και τιμωρήθηκαν αξιωματικοί. Θεωρούμε αυτονόητο πως το ίδιο θα πράξει και η σημερινή κυβέρνηση. Οι φασίστες δεν έχουν καμιά θέση στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και οι φασιστικές προκλήσεις δεν θα περάσουν!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δικαιοσύνη. ...ο παπακωσταντινου ενα χρονο με αναστολη....οι χαλυβουργοι 25μηνες..με αναστολη....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φοιτητές απεργουν στην Ισπανία για τον νέο νόμο στην εκπαίδευση
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποθρασύνθηκαν τα λαμόγια και ζητούν παραίτηση του Κατρούγκαλου
Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και φυσικά το Ποτάμι, ζητούν την παραίτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Την απαίτησή τους τη στηρίζουν σε νέο δημοσίευμα του «Βήματος», με το οποίο ο υπουργός κατηγορείται ότι κατέθεσε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών είκοσι δύο ιδιωτικά συμφωνητικά με πελάτες του που αξιώνουν χρηματικά ποσά από το Δημόσιο. Εμφανίζει, ωστόσο, το ίδιο συμφωνητικό με το οποίο ξεκίνησε την αντιπαράθεση την περασμένη Κυριακή. «Τα χαλκεία δεν βρήκαν νέα στοιχεία και ξαναδημοσιεύουν τα παλιά», απάντησε ο Κατρούγκαλος. Έτσι είναι. Μια μέρα μετά το ξέπλυμα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από τη «Δικαιοσύνη», τα κάθε προέλευσης λαμόγια αποθρασύνθηκαν και ζητάνε και τα ρέστα…
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κατάληψη στον «105,5 Στο Κόκκινο» Από ομάδα αντεξουσιαστών και αναρχικών, διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων και τις φυλακές τύπου Γ.
update 24: Σε κανονική ροή από άλλο στούντιο, θα επανέλθει από τις 5 το πρωί αύριο, ο 105.5 Στο Κόκκινο.
update 23: Ανακοίνωση για την κατάληψη του 105.5 Στο Κόκκινο, εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή την συνεχιζόμενη κατάληψη του ραδιοφωνικού σταθμού «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» τονίζει ότι η όποια έκφραση διαμαρτυρίας, ακόμη και συμβολική, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ακυρώνει το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση. Η φωνή του συγκεκριμένου ραδιοφωνικού σταθμού δεν πρέπει να σιγήσει και οι συνάδελφοί μας πρέπει το συντομότερο να αφεθούν απερίσπαστοι στο έργο τους, που δεν είναι άλλο από την ενημέρωση των πολιτών.
update 22: Οι αντιεξουσιαστές έχουν αποκλείσει την πρόσβαση και στο στούντιο τουportokaliradio.gr, ο οποίος συστεγάζεται με τον 105.5, και από το πρωί της Δευτέρας παίζει μόνο μουσική. Εδώ η ανακοίνωση των εργαζομένων στον ραδιοσταθμό.
update 21: Από την σελίδα του 105.5 Στο Κόκκινο στο facebook, ανακοινώθηκε ότι ο ραδιοσταθμός επιστρέφει από αύριο στις 5 το πρωί, στην κανονική του ροή προγράμματος, όπως και τα υπόλοιπα "Κόκκινα" στην περιφέρεια.
update 20: Ορισμένες από τις εκπομπές του 105.5 Στο Κόκκινο, "μετακόμισαν" ήδη στο πρόγραμμα του Κόκκινου Θεσσαλονίκης, και θα μεταδοθούν κανονικά, σήμερα.
update 19: Έληξε στις 11 το βράδυ, η κατάληψη στον Κόκκινο Καβάλας 102.8 (εδώ η σχετική ανακοίνωση, που ανέβηκε στο Athens Indymedia), και αποκαταστάθηκε η εκπομπή του στα FM και το διαδίκτυο. Για τρίτη μέρα, βρίσκεται σε εξέλιξη, εκείνη στο κτίριο του "105.5" στην Σαρρή 19.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Δεν μπορείς να διδάξεις τίποτα στον άνθρωπο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τον βοηθήσεις ν' ανακαλύψει αυτό που έχει μέσα του.»
~ Γαλιλαίος
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Γράφονται και πάλι σήμερα οι γνωστές ανοησίες. Η συσχέτιση της καταγωγής κάποιου με την εθνική του συνείδηση. Ξέρουμε πολύ καλά ότι μεγάλος αριθμός αγωνιστών του '21 είχε καταγωγή αλβανική. Ξέρουμε πως στην Ελλάδα είναι σημαντικό το ποσοστό των καταγόμενων από την Αλβανία Αρβανιτών. Ξέρουμε πως το νεοελληνικό έθνος συγκροτήθηκε από πληθυσμούς ελληνόφωνους, αλβανόφωνους, βλαχόφωνους, τουρκόφωνους (καραμανλήδες, μπαφραλήδες κ.ά.) και σλαβόφωνους, αλλά: Η άποψη ότι όσοι μετέχουν ενός έθνους έχουν κοινή φυλετική προέλευση είναι καθαρά ναζιστική. Το έθνος αποτελείται από όλους εκείνους που αυτοαναγνωρίζονται ως μέτοχοι της ίδιας εθνικής συνείδησης. Αυτό είναι που κάνει τους γερμανόφωνους, γαλλόφωνους και ιταλόφωνους στην Ελβετία να αυτοαναγνωρίζονται ως Ελβετοί, αυτό κάνει τους ανεξαρτήτως καταγωγής Αμερικανούς ή Αυστραλούς να αυτοαναγνωρίζονται ως τέτοιοι κ.λπ. Ας μην υψώνουμε σημαία δήθεν αντιεθνικιστική, αναμασώντας ναζιστικά-φυλετικά φληναφήματα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...



Israele boicotta sessione dell'Unhcr sul conflitto a Gaza – Aggiornamento su "L'Europa collabori con il tribunale internazionale per la Palestina"
Ισραήλ μποϊκόταρε τη συνεδρίαση της Ύπατης Αρμοστείας σχετικά με τη σύγκρουση στη Γάζα - Ενημέρωση σχετικά με την «Ευρώπη συνεργάζεται με το Διεθνές Δικαστήριο για την Παλαιστίνη"
ha appena postato un aggiornamento sulla petizione, L'Europa collabori con il tribunale internazionale per la Palestina, che hai firmato.
μόλις δημοσίευσε μια ενημέρωση σχετικά με την αναφορά, η Ευρώπη συνεργάζεται με το Διεθνές Δικαστήριο για την Παλαιστίνη, η οποία θα υπογραφεί.
Al Consiglio dei Diritti umani, a Ginevra, dura denuncia dell’inviato Onu sulle violazioni israeliane durante Margine protettivo. Israele e Usa assenti. Tel Aviv fa pressione per eliminare la commssione d’inchiesta sul conflitto a Gaza, che sta preparando un rapporto in uscita a luglio
Στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη, σκληρή καταγγελία του απεσταλμένου του ΟΗΕ για την ισραηλινή παραβιάσεις κατά τη διάρκεια περιθώριο προστασίας. Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ απουσιάζει. Τελ Αβίβ είναι η πίεση για την εξάλειψη Commssione Εξεταστική για τη σύγκρουση στη Γάζα, η οποία ετοιμάζει μια έκθεση που αναμένεται τον Ιούλιο

Ανώνυμος είπε...

della redazione
Roma, 24 marzo 2015, Nena News – Israele e Stati Uniti assenti ieri alla sessione speciale del Consiglio dei Diritti umani delle Nazioni Unite (Unhrc), a Ginevra, che ha discusso la situazione dei Territori palestinesi occupati e dell’offensiva militare israeliana contro la Striscia di Gaza della scorsa estate.
Durante la riunione sono emerse le violazioni israeliane in quei 50 giorni di bombardamenti indiscriminati che hanno ridotto Gaza a un cumulo di macerie e hanno provocato la morte di circa 2.200 persone, tra cui centinaia di bambini. Sono state 73 invece le vittime israeliane, in maggioranza militari.
“La ferocia della distruzione e l’elevato numero di vittime civili pone seri dubbi sul fatto che Israele abbia rispettato i principi del diritto umanitario internazionale della proporzionalità, della distinzione e della precauzione nell’attacco”, ha detto Makarim Wibisono, inviato speciale dell’Onu per i Diritti umani nei Territori e a Gaza, criticando duramente anche l’embargo che tiene la Striscia “in una stretta mortale che non consente alla persone neanche di aiutarsi da sole”. Hanno invece parlato palesemente di crimini contro l’umanità i delegati di alcuni Paesi arabi.
Dichiarazioni che arrivano mentre una commissione d’inchiesta dell’Onu sta preparando un rapporto sul conflitto della scorsa estate che sarà reso pubblico a luglio, e che sta innervosendo Tel Aviv. La presentazione della relazione era prevista per ieri, ma è stato chiesto un rinvio dopo che il capo della commissione ha dovuto dimettersi su pressione di Israele. L’avvocato esperto in Diritto internazionale, William Schabas, ha lasciato l’incarico il mese scorso in seguito alle accuse di parzialità mossegli dallo Stato ebraico per avere lavorato nel 2012 per l’Olp. Accuse respinte da Schabas che, però, ha preferito farsi da parte per non compromettere il lavoro della commissione d’inchiesta. Al suo posto è stato chiamato il magistrate newyorkese Mary McGowan Davis.
Nonostante il passo indietro di Schabas, Tel Aviv vuole che l’intera inchiesta sia accantonata, poiché la giudica faziosa nei suoi confronti. Il dossier sui diritti violati da Israele è nell’agenda di quasi ogni sessione del Consiglio. Il ministero israeliano degli Esteri ha detto alla Reuters che la discussone annuale delle Nazioni Unite sui diritti umani a Gaza e nei Territori occupati “rende Israele oggetto di un’attenzione negativa”. Israele, infatti, vanta il triste primato di essere l’unico Paese al mondo ad avere un punto specifico dell’agenda esclusivamente dedicatogli, quello sulle ripetute violazioni dei diritti umani nei Territori palestinesi.

Ανώνυμος είπε...

Di qui probabilmente la scelta di non partecipare alla riunione di ieri, che però è stata spiegata con un “no comment” del portavoce della delegazione israeliana a Ginevra. Un boicottaggio del Consiglio che era già avvenuto nel 2012, quando in discussione c’erano le violazioni contro i palestinesi perpetrate dai coloni. Se n’è parlato anche ieri, in riferimento alla situazione nei Territori occupati e a Gerusalemme Est, dove vivono circa 500mila coloni in insediamenti illegali, ma che il neo-eletto premier Benjamin Netanyahu ha più volte annunciato di voler espandere e aumentare.
Se le ragioni dell’assenza di Israele sono piuttosto chiare, anche se non ufficiali, quella degli Stati Uniti ha sollevato interpretazioni diverse. La versione ufficiale è che l’inviato Usa, Keith Harper, era a Washington, ma alcuni hanno pensato che sia stato un modo per evitare di doversi schierare dalla parte dell’alleato con cui ultimamente i rapporti sono freddi. La scorsa settimana la Casa Bianca aveva avvertito Tel Aviv che l’incrollabile sostegno di cui ha sempre goduto nei consessi internazionali non era più scontato. Inoltre, in un’intervista all’Huffigton Post dopo le elezioni israeliane, il presidente Barack Obama ha usato toni duri su Netanyahu che prima del voto aveva affermato che con lui uno Stato palestinese non vedrà mai la luce. Dichiarazioni che cancellavano dall’orizzonte i negoziati su cui gli Stati Uniti hanno perso la faccia per anni.
Ma se alcuni hanno interpretato l’assenza degli Usa ieri a Ginevra come un segno di raffreddamento dei rapporti tra Washington e Tel Aviv, qualcun altro ha letto la cosa in maniera differente. Secondo il delegato pachistano, che ha parlato a nome dell’Organizzazione della Conferenza islamica, si è trattato di un “tentativo deliberato di minare la credibilità del Consiglio dei diritti umani”.
Gli Stati Uniti non c’erao neanche l’anno scorso (e neppure nel 2013), in aperta opposizione con il punto 7 dell’agenza, quello in cui si biasima Israele per il suo comportamento nei confronti dei palestinesi dei Teritori occupati e di Gaza. Nena News

Ανώνυμος είπε...




το συντακτικό προσωπικό

Ρώμη, 24 Μάρτη του 2015, η Νένα Νέα - Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες απουσιάζει χθες κατά την ειδική σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών (UNHRC) στη Γενεύη, η οποία συζήτησε την κατάσταση στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη και στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Λωρίδα της Γάζας το περασμένο καλοκαίρι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης προέκυψε από τις ισραηλινές παραβιάσεις σε αυτές τις 50 ημέρες αδιάκριτες επιθέσεις με εκρηκτικά που έχουν μειώσει τη Γάζα σε ερείπια και προκάλεσαν το θάνατο περίπου 2.200 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες παιδιά. Έχουν 73 αντί των ισραηλινών θυμάτων, κυρίως στρατιωτικά.

«Η αγριότητα της καταστροφής και τον υψηλό αριθμό θυμάτων μεταξύ των αμάχων εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το αν το Ισραήλ έχει συμμορφωθεί με τις αρχές του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου της αναλογικότητας, η διάκριση και την προφύλαξη κατά την επίθεση», δήλωσε ο Makarim Wibisono, ο ειδικός απεσταλμένος » Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στα κατεχόμενα εδάφη και τη Γάζα, επικρίνοντας δριμύτατα το εμπάργκο και κρατώντας το Γάζας »σε μια λαβή θανάτου που δεν επιτρέπουν στους ανθρώπους να μην βοηθήσουν τον εαυτό τους ακόμα." Αντ 'αυτού, που μίλησε ανοιχτά για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, των εκπροσώπων των ορισμένες αραβικές χώρες.

Δηλώσεις που φτάνουν ενώ εξεταστική επιτροπή του ΟΗΕ ετοιμάζει μια έκθεση σχετικά με τη σύγκρουση το περασμένο καλοκαίρι και θα δημοσιοποιηθεί τον Ιούλιο, και έχει πάρει νευρικό Τελ Αβίβ. Η παρουσίαση της έκθεσης ήταν προγραμματισμένη για χθες, αλλά ζήτησε αναβολή αφού ο επικεφαλής της Επιτροπής αναγκάστηκε να παραιτηθεί υπό την πίεση από το Ισραήλ. Ο εμπειρογνώμονας δικηγόρος στο διεθνές δίκαιο, William Schabas, άφησε το γραφείο τον περασμένο μήνα μετά από κατηγορίες περί μεροληψίας που διατύπωσε εναντίον του εβραϊκού κράτους το 2012 για το γεγονός ότι εργάστηκε για την ΟΑΠ. Οι ισχυρισμοί απορρίφθηκαν από Schabas ότι, ωστόσο, προτίμησε να αναιρέσει έτσι ώστε να μην το βήμα να θέσουν σε κίνδυνο το έργο της εξεταστικής επιτροπής. Στη θέση του κλήθηκε ο δικαστής της Νέας Υόρκης Mary McGowan Davis.

Παρά την αποτυχία της Schabas, Τελ Αβίβ έχει ότι όλη η έρευνα που προορίζεται επειδή οι δικαστές προκατειλημμένη εναντίον του. Ο φάκελος για τα δικαιώματα παραβιάζονται από το Ισραήλ είναι στην ημερήσια διάταξη του σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του Συμβουλίου. Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε στο Reuters ότι η συζήτηση για τις ετήσιες ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γάζα και στα Κατεχόμενα Εδάφη "κάνει το Ισραήλ το αντικείμενο της αρνητικής προσοχής." Ισραήλ, στην πραγματικότητα, έχει την αμφίβολη διάκριση να είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που έχει μια συγκεκριμένη ατζέντα αποκλειστικά αφιερωμένο σε αυτόν, μία για τις επανειλημμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα Παλαιστινιακά εδάφη.

Ως εκ τούτου, κατά πάσα πιθανότητα η επιλογή να μην συμμετάσχουν στη χθεσινή συνεδρίαση, αλλά έχει εξηγηθεί από ένα "κανένα σχόλιο" ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αντιπροσωπείας στη Γενεύη. Ένα μποϊκοτάζ του Συμβουλίου είχε ήδη συμβεί το 2012, όταν ερωτήθηκαν ήταν παραβιάσεις των Παλαιστινίων από το εποίκους. Ο ίδιος μίλησε για το χθες, σε σχέση με την κατάσταση στα Κατεχόμενα Εδάφη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου περίπου 500 χιλιάδων εποίκων σε παράνομους οικισμούς, αλλά ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει επανειλημμένα ανακοινώσει σχέδια για την επέκταση και την αύξηση.

Ανώνυμος είπε...



Εάν οι λόγοι για την απουσία του Ισραήλ είναι αρκετά σαφής, αν και δεν είναι επίσημο, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχει προκαλέσει διαφορετικές ερμηνείες. Η επίσημη εκδοχή είναι ότι ο απεσταλμένος των ΗΠΑ, Keith Harper, ήταν στην Ουάσιγκτον, αλλά κάποιοι έχουν σκεφτεί ότι ήταν ένας τρόπος για να μην χρειάζεται να αναπτύξετε την πλευρά του συμμάχου με τον οποίο οι σχέσεις είναι κρύο το τελευταίο διάστημα. Την περασμένη εβδομάδα, ο Λευκός Οίκος είχε προειδοποιήσει Τελ Αβίβ ότι η ακλόνητη υποστήριξη που ανέκαθεν στα διεθνή φόρα δεν χορηγήθηκε. Επίσης, σε μια συνέντευξη all'Huffigton θέση μετά τις ισραηλινές εκλογές, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει χρησιμοποιήσει σκληρές αποχρώσεις του Νετανιάχου ο οποίος πριν από την ψηφοφορία είχε δηλώσει ότι με τον ένα παλαιστινιακό κράτος δεν θα δει ποτέ το φως. Δηλώσεις που ακύρωνε τις διαπραγματεύσεις ορίζοντα για τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χάσει το πρόσωπο για χρόνια.

Αλλά αν κάποιοι έχουν ερμηνεύσει την απουσία των ΗΠΑ χθες στη Γενεύη, ως ένδειξη της ψύξης των σχέσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ, κάποιος άλλος έχει διαβάσει διαφορετικά. Σύμφωνα με την πακιστανική αντιπρόσωπο, ο οποίος μίλησε εκ μέρους του Οργανισμού της Ισλαμικής Διάσκεψης, ήταν μια «εσκεμμένη προσπάθεια να υπονομεύσουν την αξιοπιστία του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχει καν c'erao πέρυσι (και ακόμα και το 2013), σε ανοικτή αντίθεση στο βήμα 7 dell'agenza, ένα στο οποίο κατηγορεί το Ισραήλ για τη συμπεριφορά του προς τους Παλαιστινίους της Γάζας και την κατεχόμενη teritori . Νένα Ειδήσεις