Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Τριτη 24 Φεβρουαριου 2015


«Εχω το μονοπωλιο εκδοσης – πωλησης χρηματος και σου πουλαω χρημα». - Και τι θελεις σε ανταλλαγμα? «Χρημα». - Μα, αφου μονο εσυ εκδιδεις χρημα, που θα βρω εγω το παραπανω χρημα για να αγορασω από σενα χρημα? «Δεν θα το βρεις» - Μα τοτε? «Τοτε θα χρεωθεις, θα υποχρεωθεις, θα… κατασχεθεις, και θα ζησεις σκλαβος μεχρι να ψοφησεις»
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΖΑ: 50 μέλη ζητούν σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής
Έκτακτη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν με κείμενό τους πάνω από 50 μέλη της. Το προσεχές Σαββατοκύριακο εκτιμάται ότι θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή. Η πρωτοβουλία για την συλλογή των υπογραφών ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Αριστερή Πλατφόρμα, όμως φαίνεται ότι υπάρχουν υπογραφές από στελέχη και άλλων τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Στην επιστολή τους οι «50» ζητούν από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα ενημέρωση για τη συμφωνία του Eurogroup, πριν αυτή έρθει στη Βουλή προς κύρωση. Πηγές προσκείμενες στην πλειοψηφία υπογραμμίζουν ότι ο πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να ενημερώσει όλους είτε το κόμμα είτε στην κυβέρνηση – άλλωστε ήδη συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο, ενώ εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσουν η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Επισημαίνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει άλλη μία «εκκρεμότητα»: Η αντικατάσταση του Δημήτρη Βίτσα από τη θέση του γραμματέα του κόμματος, μετά την εκλογή του ως βουλευτή. Αυτό εκτιμάται ότι θα συμβεί στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ για την θέση του ακούγονται ονόματα της νεότερης γενιάς.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρούντι Ρινάλντι: Η συμφωνία είναι προβληματική. Δεν νοείται να χαρακτηρίζεται επιτυχής
Τι αναφέρει σε δήλωσή του το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup
Φεβρουάριος 24 2015 11:37
«Η συμφωνία στην οποία υποχρεώνεται η χώρα, είναι προβληματική, τόσο με τα σημερινά δεδομένα, όσο και σε ό,τι αφορά την προοπτική της» αναφέρει σε δήλωσή του ο Ρούντι Ρινάλντι, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «δεν νοείται να χαρακτηρίζεται επιτυχής, αφού δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο». Ο κ. Ρινάλντι εκτιμά ότι τα «μνημονιακά δεσμά δεν χαλαρώνουν», καθώς «καμιά αλλαγή δεν είναι επιτρεπτή» και σημειώνει ότι «η συνεχιζόμενη απώλεια κυριαρχίας και ο αμείλικτος έλεγχος της ευρωκρατίας επιβάλλουν στην κοινωνία καθολική ασφυξία και όχι μόνο οικονομική. Τίποτα δεν προδιαγράφει επιστροφή σε κάποια μορφή "κανονικότητας". Το σοκ θα συνεχιστεί». Υπογραμμίζει επίσης ότι «αυτή η πραγματικότητα δεν εξωραΐζεται και ο συντελούμενος συμβιβασμός, αργά ή γρήγορα θα διαχυθεί στην κοινωνία, εγκαθιστώντας σε κάθε επίπεδο τη λογική του». Όπως υπογραμμίζει ο κ. Ρινάλντι, η ελπίδα όμως, για κοινωνική ανάταξη και αναγέννηση της χώρας πρέπει να μείνει ζωντανή και γι αυτό απαιτείται επαναπροσδιορισμός της πολιτικής, των στόχων, των μέσων και των προϋποθέσεών της. «Κυρίως, αναδεικνύεται επιτακτικά η ανάγκη να μιλήσουν τα μέλη και η κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Αναδεικνύεται, επίσης, η ανάγκη να ειπωθεί από την κυβέρνηση όλη η αλήθεια στο λαό, αφού στο τέλος ο λαός θα σφραγίσει με τη ζωντανή παρουσία του τις όποιες πολιτικές εξελίξεις» αναφέρει.
Σχολιο.- Ο Ρουντι Ριναλντι είναι ο γραμματεας της ΚΟΕ που αυτοδιαλυθηκε μεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποια ΚΟΕ ηταν μαοικη οργανωση, η οποια προηλθε από το ΚΚΕ (μ-λ).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βαρουφάκης στο CNN: Θα πολεμήσουμε ενάντια στη λιτότητα
Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα εκπληρωθούν σε ένα πλάνο συμφωνημένο από κοινού με τους εταίρους μας, δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο CNN
Φεβρουάριος 24 2015 10:03
Ο υπουργός οικονομικών της Ελλάδας μίλησε τη Δευτέρα το βράδυ στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τόνισε πως όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης θα ενσωματωθούν στο από κοινού με τους εταίρους συμφωνημένο πρόγραμμα. "Κάθε μια προεκλογική υπόσχεση που δώσαμε θα ενσωματωθεί με έναν τρόπο που συμμορφώνεται με το φρέσκο διάλογο με τους εταίρους μας, σε αυτό το πλάνο, το συμβόλαιο ανάμεσα σε Ελλάδα και Ευρώπη" σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης στην εκπομπή του αμερικανικού σταθμού. Μιλώντας για τη συμφωνία της Παρασκευής, τόνισε: "Καταφέραμε μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες, που είναι η ενδιάμεση περίοδος που συμφωνήσαμε, να μην υπάρξουν περικοπές. Δεν θα υπάρξουν επιπλέον φόροι, σε αντίθεση με τις περασμένες κυβερνήσεις και τις δεσμεύσεις τους. Θα υπάρξουν αντίθετα μια σειρά από μέτρα κατά της φτώχειας" σημείωσε. Ο υπουργός τόνισε πως το γεγονός πως δεν υπάρχει στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος στα επίπεδα των περασμένων ετών, είναι από μόνο του ένα κέρδος, ενάντια σε μια ακόμη πιο σκληρή χρονιά λιτότητας: "Αυτό το πακέτο δεν είναι διαρθρωμένο ώστε να απαντά σε ζητήματα φορολογικής πολιτικής. Αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως η διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας, όμως συμφωνήσαμε οι στόχοι για αυτή τη χρονιά, που θα ήταν ισοδύναμη για ακόμη πιο σκληρή λιτότητα έχουν αναιρεθεί".
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Μαρτυρία Γκάλμπρεϊθ και το Eurogroup ως "εύθυμο μπορντέλο"
Το γαλλικό περιοδικό Marianne φιλοξενεί τα πεπραγμένα της περασμένης εβδομάδας στην Ευρώπη με έναν ιδιαίτερα χαρακτηριστικό τίτλο. Πώς περιγράφει το Eurogroup ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ
Φεβρουάριος 24 2015 11:04
"Εύθυμο μπορντέλο" χαρακτηρίζει η διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Marianne την αίθουσα του Eurogroup, αναφερόμενη στο χάος των διαπραγματεύσεων, αλλά και την πολύ "καλή λειτουργία" του, όπως αυτή διαπιστώθηκε όλη την περασμένη εβδομάδα των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους εταίρους της. Το άρθρο αναφέρεται στη μαρτυρία του οικονομολόγου Γκάλμπρεϊθ που συνόδευε το Γιάνη Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες. Τα συμπεράσματα της εμπειρίας του Αμερικανού οικονομολόγου ήταν χαρακτηριστικά. "Έχω δουλέψει επί μακρόν με το Κογκρέσο (στις ΗΠΑ), ένα σώμα που λειτουργεί χαοτικά και απροσδόκητα, αλλά το Eurogroup ήταν πραγματικά μια αποκάλυψη". Η απόδειξη γι' αυτό είναι σύμφωνα με το άρθρο η παρωδία της παρουσίασης ενός διαφορετικού εγγράφου συμφωνίας από τον Επίτροπο Μοσκοβισι, η οποία και αντικαταστάθηκε από το κείμενο Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup της Δευτέρας. Σε έναν δεύτερο παραλογισμό ο Αμερικανός οικονομολόγος σημειώνει την κίνηση Σόιμπλε να απορρίψει την ελληνική αίτηση παράτασης πριν καν αυτή κατατεθεί στις Βρυξέλλες. Μια κίνηση που στα μάτια του Γκάλμπρεϊθ μοιάζει ακατανόητη και τον κάνει να απορεί με τη χώρα που αποτελεί σήμερα "την πιο ισχυρή κυβέρνηση της Ευρώπης". Τέλος, ο οικονομολόγος αναφέρει πως η εμπειρία του, τού έδειξε πως οι Ευρωπαίοι είναι κακοί διπλωμάτες "που ναι μεν παίζουν σκληρό παιχνίδι", όμως "δεν παίζουν αυτό το παιχνίδι πολύ καλά". Σε αυτό το σημείο σημειώνει πως υπήρξαν χώρες που συμμετείχαν στη συζήτηση με το βλέμμα στις εκλογές, τρομοκρατημένοι στην ιδέα πως η αντιπολίτευση θα μπορούσε να πάρει κουράγιο από τη θέση της Ελλάδας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η λίστα των μεταρρυθμίσεων. Τι περιλαμβάνει και τι όχι
Σήμερα εστάλη η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις από την Ελληνική κυβέρνηση, με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ να δίνει μια πρώτη εικόνα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Φεβρουάριος 24 2015 06:59
Από την πλευρά της κυβέρνησης επικρατεί αισιοδοξία, καθώς τονίζουν «πως πρόκειται για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες έχουν στόχο να πατήσει στα πόδια της η ελληνική οικονομία και για να μπορέσει να λειτουργήσει με ποιο αποτελεσματικό τρόπο η δημόσια διοίκηση». Κινούμενοι σε αυτό το πλαίσιο στο Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστούν πως οι προτάσεις θα γίνουν αποδεκτές σήμερα από το Eurogroup, το οποίο θα συνεδριάσει σε τηλεδιάσκεψη. Όπως ανέφεραν χτες το βράδυ πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου στη λίστα της Αθήνας περιλαμβάνονται:
1.Ολόκληρος ο πρώτος πυλώνας της Θεσσαλονίκης που αφορά το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξαγγέλθηκε στην ΔΕΘ και όχι σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η κυβέρνηση πως βρίσκονται στο τελικό κείμενο, ο πρώτος πυλώνας περιλαμβάνει: *Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας. Προβλέπει δωρεάν ρεύμα στους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου, έως την ποσότητα των 1200 Kwh το τετράμηνο ανά οικογένεια. Δηλαδή, 3600 Kwh / χρόνο. *Πρόγραμμα επιδότησης διατροφής με κουπόνια σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες. *Δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους και δραστική μείωση συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη. Περιλαμβάνει δωρεάν πρόσβαση για όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, στις δημόσιες δομές υγείας και διασφάλιση της πρόσβασης για όλους στην αναγκαία φαρμακευτική αγωγή με δραστικό περιορισμό - έως μηδενισμό για ειδικές κατηγορίες – της επιβάρυνσης στη συμμετοχή των ασθενών στη φαρμακευτική δαπάνη. *Πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης για 30.000 συμπολίτες μας. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την αξιοποίηση των παλιών εγκαταλελειμμένων κτιρίων και κλειστών ξενοδοχείων, με την επιδότηση του ενοικίου στα 3 € ανά τμ. *Στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων με καταβολή της 13ης σύνταξης σε 1.262.920 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως 700 €. *Ειδική κάρτα μετακίνησης με τα μαζικά μέσα μεταφοράς. Το μέτρο προβλέπει καθιέρωση ειδικής κάρτας μετακίνησης με μειωμένη έως συμβολική συμμετοχή, για μακροχρόνια άνεργους και όσους διαβιώνουν κάτω από το όριο της φτώχειας. *Κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
2.Στη λίστα, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, περιέχεται μεγάλο μέρος του δεύτερου πυλώνα που αφορά την άρση της καταστολής της πραγματικής οικονομίας με άμεση προτεραιότητα στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, των κόκκινων δανείων, καθώς και το σταμάτημα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως πως στο δεύτερο πυλώνα της Θεσσαλονίκης περιέχεται, η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και η αύξηση του αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ. Στα τελευταία δυο μέτρα που έχουν δημοσιονομικές επιπτώσεις δεν έγινε χτες το βράδυ κάποια αναφορά από το Μέγαρο Μαξίμου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην περιέχονται στη λίστα. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης περιείχε στο δεύτερο πυλώνα επίσης: *Κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για οφειλές προς το δημόσιο. *Σύσταση ειδικών επιτροπών εξώδικου διακανονισμού σε κάθε περιφέρεια για την άμεση εκκαθάριση των βεβαιωμένων και ανείσπρακτων υποχρεώσεων. *Ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Περιλαμβάνει τη ρύθμιση των δόσεων των δανειοληπτών με τέτοιο τρόπο ώστε η δόση να μην ξεπερνά το 1/3 του εισοδήματος. Οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα δεν θα ξεπερνούν το 30% του αρχικώς οφειλόμενου κεφαλαίου Ίδρυση δημόσιας Αναπτυξιακής Τράπεζας για τους μικρομεσαίους και τους αγρότες *Αναστολή στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
3. Στη λίστα υπάρχουν όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης του τέταρτου πυλώνα της Θεσσαλονίκης, όπως: a. Δίκαιο φορολογικό σύστημα b. Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής c. Καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς d. Πάταξη λαθρεμπορίου (ιδιαίτερα σε καύσιμα και καπνό). e. Ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα –μείωση της γραφειοκρατίας 4. Στη λίστα γίνεται αναφορά στις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά με αναφορά στις συλλογικές συμβάσεις και διαπραγματεύσεις. 5. Επίσης δεν γίνεται αναφορά στην περίφημη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αλλά στην συμφωνία Γκουρία – Τσίπρα για τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη η χώρα. 6. Τέλος δεν γίνεται αναφορά σε επαναπρόσληψη απολυμένων στο Δημόσιο, διότι όπως ο αρμόδιος υπουργός έχει δηλώσει, αυτό θα ενταχθεί στις ήδη προγραμματισμένες προσλήψεις που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό. Στην κυβέρνηση, πάντως εξακολουθούν να κρατούν χαμηλούς τόνους, καθώς θα περιμένουν και τις τελικές αποφάσεις των κοινοβουλίων των κρατών μελών. Είναι χαρακτηριστικό πως η Γερμανική Βουλή θα κληθεί την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, μια μέρα πριν τη λήξη της δίμηνης παράτασης, να εγκρίνει το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα και το πακέτο μεταρρυθμίσεων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ: ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ
Συνάντηση μιάμισης ώρας είχαν νωρίτερα σήμερα, Τρίτη (24/02) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Μίκης Θεοδωράκης, στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη στου Φιλοπάππου.
«Είσαι πολεμιστής και σαν παλιός πολεμιστής χρειάζεται στρατηγική και μυαλό. Δεν πρέπει κανείς να πέσει στη φάκα του αντιπάλου» είπε ο πρωθυπουργός στο σύντομο διάλογο στις κάμερες. Με τη σειρά του, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης απάντησε στον πρωθυπουργό ότι ηγείται μιας κυβέρνησης με μεγάλη απήχηση στην κοινωνία. Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης αποχώρησε από την οικία του Μίκη Θεοδωράκη χωρίς να προβεί σε δηλώσεις. Σημειώνεται ότι, οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, την Καθαρά Δευτέρα, μετά και την επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος έκανε τη δική του παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις, καλώντας την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να βρει τη δύναμη να πει «έστω και τώρα 'ΟΧΙ' στο 'ΝΕΙΝ' του Σόιμπλε». Επικαλέστηκε μάλιστα και τη δήλωση Γλέζου, η οποία, επιβεβαιώνει τις θέσεις του.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΟΤΙ «ΠΑΓΩΝΕΙ» Η ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ
Οι απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ διαψεύδουν την είδηση ότι παγώνει η επαναπρόσληψή τους. - O Άρειος Πάγος ανέβαλε την εξέταση της υπόθεσης τους για τις 13 Οκτωβρίου του 2015. «Σε συνεχή επικοινωνία είναι ο δικηγόρος μας με τον κ. Κατρούγκαλο, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών εμείς σε ενάμιση με δυο μήνες θα επαναπροσληφθούμε», τονίζει απολυμένη καθαρίστρια του ΥΠΟΙΚ, διαψεύδοντας κατηγορηματικά το «πάγωμα» της επαναπρόσληψή τoυς. Σημειώνεται ότι ο Άρειος Πάγος ανέβαλε για τις 13 Οκτωβρίου του 2015 την εξέταση της υπόθεσης επαναπρόσληψης των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Η αναβολή δόθηκε με τη σύμπραξη τόσο των εκπροσώπων του Δημοσίου όσο και των δικηγόρων των καθαριστριών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΛΕΖΟΣ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ
Συνέντευξη του ευρωβουλευτή Μανώλη Γλέζου φιλοξενεί σήμερα η ιταλική εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα σχετικά με τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη και την πολιτική του δράση Στην ερώτηση αν βλέπει σε κίνδυνο την ενότητα της χώρας και αν υπάρχει, επίσης, κίνδυνος να αναπτυχθούν ακραίες δυνάμεις, ο κ. Γλέζος απαντά ότι «ο κίνδυνος υπάρχει και θα εκραγεί αν η κυβέρνηση αποδειχθεί μη ικανή να κρατήσει τον λόγο της».
Σε ό,τι αφορά, δε, τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Γερμανία και ανάμεσα στους δύο λαούς, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει: «Το να τροφοδοτούμε τη σύγκρουση είναι λάθος. Πρέπει να υπερασπισθούμε τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών και να μην ξεχάσουμε ποτέ ότι ο γερμανικός λαός δεν είναι υπεύθυνος για τα εγκλήματα που διέπραξε το Τρίτο Ράιχ». Ερωτηθείς για το αίτημα των πολεμικών επανορθώσεων, ο Μανώλης Γλέζος τόνισε: «Πρόκειται, κυρίως, για μια ηθική ευθύνη. Η Γερμανία έχει την υποχρέωση να δώσει όσα οφείλει, έστω και αν επρόκειτο για ένα μόνο μάρκο. Ορθώς το Βερολίνο δέχθηκε να καταβάλει τα χρέη που αναγνωρίσθηκαν σε χώρες όπως η Πολωνία και η Γιουγκοσλαβία, ή να αποζημιώσει θύματα ναζιστικών σφαγών που διαμένουν στο Ισραήλ, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, που έκλεψε από τη χώρα μας και δεν αντιμετώπισε το θέμα των επανορθώσεων προς την Ελλάδα. Είναι απαράδεκτο».
Σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ απαντά ότι «δεν είναι εφικτή. Το ενιαίο νόμισμα είναι το καλύτερο σενάριο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό τον όρο να μην μετατραπεί σε μέσο καταπίεσης. Η αξία δεν παράγεται από το νόμισμα ή το χρηματιστικό κεφάλαιο, αλλά από τον εργαζόμενο, τον άνθρωπο».
Στην ερώτηση της Κοριέρε «ποιον ρόλο φαντάζεται για την Ελλάδα στο μέλλον της Ευρώπης;» ο κ. Γλέζος αποκρίνεται πως «η Ευρώπη είναι ένας ελληνικός όρος που σημαίνει "εκείνη η οποία διαθέτει ευρύ βλέμμα". Μια ετυμολογία η οποία παραπέμπει σε πολλαπλή αντίληψη, μια πολυσήμαντη ρίζα. Mέσα σε αυτή την ταυτότητα πρέπει να υπάρξει θέση για όλους, Έλληνες, Ιταλούς, Γερμανούς, Ισπανούς».
Με αναφορά, τέλος, στην αφαίρεση της ναζιστικής σημαίας από την Ακρόπολη, ο Μανώλης Γλέζος δηλώνει: «Η σβάστικα ήταν ύβρις στη Δημοκρατία και αποτελούσε απόδειξη της σκλαβιάς μας. Επέλεξα εκείνη τη συγκεκριμένη νύχτα, με τον φίλο μου, Απόστολο Σάντα, διότι ο Χίτλερ είχε μόλις δηλώσει ότι με τη λήξη της μάχης της Κρήτης η Ευρώπη είχε απελευθερωθεί από τους εχθρούς. Η σημαία έπρεπε να αφαιρεθεί αμέσως, η περίοδος της αντίστασης είχε αρχίσει».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ…DAESH
Εκτός από την ανυπακοή στην πιο ακραία ερμηνεία της Σαρία, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους υπόσχονται φρικτή τιμωρία και σε όσους τους αποκαλούν με μία συγκεκριμένη προσφώνηση. Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας, πιο συνοπτικά, Ισλαμικό Κράτος. Αυτό είναι το όνομα της οργάνωσης το οποίο έχουν επιβάλλει οι τζιχαντιστές στη διεθνή κοινότητα. Υπάρχει, όμως, και ένα προσωνύμιο το οποίο απεχθάνονται να ακούν, εκτοξεύοντας απειλές πως θα κόψουν τη γλώσσα σε όποιον το εκστομίζει. Πρόκειται για τον τίλτο «Daesh», αραβικό ακρωνύμιο του προηγούμενου τίτλου τους «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε» (al-Dawla al-Islamiya al-Iraq al-Sham – ΙΚΙΛ ελληνιστί). Το Daesh ως λέξη συγχέεται στα αραβικά με το Dahes που σημαίνει «σπέρνω τη διχόνοια». Μάλιστα, ασκείται πίεση διεθνώς, ώστε να αποκαλείται έτσι η οργάνωση, σε μία προσπάθεια υπονόμευσης της ισχύος της. Την αρχη εχουν κανει οι Συριοι αξιωματουχοι οπου καθιερωσαν την ορολογια. Οι αποικιοκρατες που τους εξοπλισαν Γάλλοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι, τωρα που παρακουσαν τις εντολες τους, το υιοθετησαν, αποκαλώντας πλεον κι αυτοι το Ισλαμικό Κράτος «Daesh».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 90 ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΜΗΡΟΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΟΦΑΣΙΣΤΩΝ
Η ισλαμοφασιστική τζιχαντοφασιστική συμμοριαπου εχουν εξοπλισει οι αποικιοκρατες Ισλαμοφασιστικό Κράτος απήγαγε τουλάχιστον 90 Ασσύριους χριστιανούς της Συρίας από χωριά στις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα (24/02/2015) το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια. Σύμφωνα με το Αποικιακο παρατηρητήριο που έχει την έδρα του στη Βρετανία, οι απαγωγές έλαβαν χώρα μετά τις εφόδους των τζιχαντοφασιστών το ξημέρωμα σε χωριά που κατοικούνται από την αρχαία χριστιανική μειονότητα κοντά στην πόλη Τελ Χμαρ, μια κυρίως χριστιανική πόλη, στην ύπαιθρο δυτικά της Χασάκα, μιας πόλης που τελεί υπό τον έλεγχο των Κούρδων. Η τελευταία επίθεση συμπίπτει με την προώθηση από την Κυριακή των Κούρδων της Συρίας στη βορειοανατολική χώρα, κοντά στα ιρακινά σύνορα, η οποία έχει αυξήσει τις απώλειες στις τάξεις της ισλαμοφασιστικής συμμοριας των αποικιοκρατων στη Συρία.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gazprom: Προειδοποιεί για πιθανά προβλήματα στις προμήθειες φυσικού αερίου προς την Ευρώπη
Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015, 13:42
Για πιθανά προβλήματα στις προμήθειες φυσικού αερίου προς την Ευρώπη προειδοποιεί ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom, καθώς οι τόνοι ανέβηκαν ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο από όταν η Ρωσία άρχισε να προμηθεύει φυσικό αέριο στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας. Ο πρόεδρος της δημόσιας ρωσικής επιχείρησης Αλεξέι Μίλερ δήλωσε ότι, καθώς δεν έχει καταβληθεί νέα πληρωμή από το Κίεβο, οι προμήθειες προς την Ουκρανία θα σταματήσουν μέσα στις επόμενες δύο ημέρες. «Αυτό δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τη διαμετακόμιση του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη», προειδοποίησε, καθώς η διαμετακόμιση σχεδόν του 15% του φυσικού αερίου που καταναλώνεται στην Ευρώπη γίνεται μέσω της Ουκρανίας. Η Ρωσία και η Ουκρανία είναι σε διένεξη όσον αφορά την τιμή που έχει επιβάλει η Μόσχα και τη διευθέτηση του ουκρανικού χρέους για το ρωσικό φυσικό αέριο και τα τεραστια ποσα που χρωσταει η χρεοκοπημενη Ουκρανια. Έπειτα από μήνες πλήρους διακοπής των προμηθειών, οι δύο πλευρές κατέληξαν τον Οκτώβριο σε προσωρινή συμφωνία που προβλέπει ότι το Κίεβο θα πληρώνει προκαταβολικά οποιαδήποτε ποσότητα θέλει να καταναλώσει ή αποσπασματικές προμήθειες. Η πίεση εντείνεται τις τελευταίες ημέρες ενώ πλησιάζει η λήξη της συμφωνίας αυτής, στα τέλη Μαρτίου, και κυρίως αφότου η Gazprom άρχισε την Πέμπτη τις απευθείας προμήθειες φυσικού αερίου στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών, με την αιτιολογία ότι το Κίεβο είχε σταματήσει τον εφοδιασμό των ανατολικών περιοχών. Η Μόσχα εκτιμά ότι οι προμήθειες αυτές φυσικού αερίου εντάσσονται στη συμφωνία και συνεπώς το Κίεβο οφείλει την πληρωμή τους, διαφορετικά η Ρωσία θα λάβει «μια δύσκολη απόφαση», προειδοποίησε ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Η χρεοκοπημενη ουκρανική εταιρία Nafrogaz, που δεν πληρωνει τιποτε στους Ρωσσους και ζηταει από τους Ευρωπαιους να πληρωνουν αυτοι τα παλια και νεα χρεη των Ουκρανων, ειχε και το θρασσος να δωσει επισήμως αρνητική απάντηση στους Ρωσσους, καταγγέλλοντας την "απαράδεκτη" απόφαση και εξηγώντας ότι δεν διαθέτει κανένα μέσο για να ελέγχει ούτε τις ποσότητες ούτε τη χρήση τους.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Μόσχα αποκλείει προς το παρόν οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα
Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015, 13:33
Η Ρωσία «αποκλείει» αυτήν την χρονική στιγμή το ενδεχόμενο χορήγησης οποιασδήποτε οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Οικονομικών Σεργκέι Στορτσάκ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti. «Αυτή τη στιγμή, αποκλείω (οποιαδήποτε βοήθεια), διότι τέτοιοι πόροι δεν προβλέπονται από τον νόμο περί προϋπολογισμού», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σταθάκης: Επεκτείνεται η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας
Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015, 11:33
Επεκτείνεται έως τον Ιούνιο του 2015, η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας που είχαν λήξει ή επρόκειτο να λήξουν κατά το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη και έπειτα από θετική εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου, όπως αναφέρει σχετική σημερινή ανακοίνωση. Η απόφαση αφορά 67 δομές σε 12 περιοχές της χώρας, που απασχολούν 294 άτομα (νέοι άνεργοι έως 30 ετών) και εξυπηρετούν 7.200 πολίτες. Συνολικά, σήμερα λειτουργούν 225 δομές που απασχολούν 982 άνεργους και προσφέρουν υπηρεσίες σε 24.400 πολίτες. «Οι δομές καταπολέμησης φτώχειας παίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά στα μέτρα που θα ληφθούν προς αυτή την κατεύθυνση στο πλαίσιο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Η στήριξη, η ενδυνάμωση και η επέκτασή τους, με όρους διαφάνειας και δημοκρατικού ελέγχου, αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Οικονομίας» ανέφερε ο Γιώργος Σταθάκης. Οι δομές αντιμετώπισης της φτώχειας, χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους και περιλαμβάνουν κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία, δομές παροχής συσσιτίων, δημοτικούς λαχανόκηπους, τράπεζες χρόνου, κέντρα ημερήσιας υποδοχής αστέγων και άλλες αντίστοιχες διαδικασίες. Φορείς υλοποίησης είναι συμπράξεις μεταξύ Δήμων και φορέων Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, τα έργα έχουν τοπικό χαρακτήρα και έχουν στόχο την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κραυγες και ψιθυροι εντος ΣΥΡΙΖΑ. Αλυσιδωτες αντιδρασεις από Γλεζο, Μικη, Σακοραφα, Κατρουγκαλο, Λαπαβιτσα, Μητροπουλο, η Κομμουνιστικη Ταση του ΣΥΡΙΖΑ ζητα αλλαγη ηγεσιας, για την συμφωνια της Παρασκευης και εντονη αντιπαραθεση με βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ. Καθως επισης και από 50 μελη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΟΔΔΗΧ (Οργανισμος Διαχειρισης ΔΗμοσιου Χρεους) και ο υπουργος Εργασιας Σκουρλετης καλουν τα Ασφαλιστικα Ταμεια των εργαζομενων να επενδυσουν σε κρατικα ρεπος τα διαθεσιμα τους. Στο «στοχαστρο» της κυβερνησης 3 δις ευρω από 15 ασφαλιστικους φορεις, για να καλυφθει η «μαυρη τρυπα» της ρευστοτητας του Δημοσιου.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Λουκετα» σε παιδιατρικες
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σ. Καραμπουλουτ. Δεν υπαρχει δημοκρατια χωρις ισοτητα. «Αν οι γυναικες δεν απελευθερωθουν, δεν υπαρχει βιωσιμη δημοκρατικη κοινωνια», λεει στην Εφημεριδα των Συντακτων το στελεχος του Κουρδικου Εθνικου Κογκρεσου.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100 δις δολαρια για την ενεργοποιηση της αναπτυξιακης τραπεζας των BRICS. Η Ρωσια πισω από το πλαισιο για την χρηματοδοτηση της Ελλαδας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ελλαδα δεν θα πληρωσει ποτε το χρεος της λενε οι Αμερικανοι. Μονη λυση το «κουρεμα»
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκλεισε η παιδιατρικη κλινικη στον Αγιο Νικολαο Κρητης.
Ποινικοι πισω από την δολοφονια του 47χρονου αρχιφυλακα. Βασανιζε και εκοβε αδειες μαζι με τον διευθυντη των φυλακων, και τον ειχαν απειλησει.
«Φορτωσαν» 85χρονη με αιμορραγια σε … καροτσα αγροτικου
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λυπάμαι και στενοχωριέμαι που γνωστοί σύντροφοι και φίλοι από τον ΣΥΡΙΖΑ που ήμασταν μαζί στα κινήματα και τους ταξικούς αγώνες , που φάγαμε με τους τόνους τα χημικά, σήμερα να εμφανίζονται βασιλικότεροι του βασιλέως εμφανίζοντας ένα πρόσωπο που σε εμένα τουλάχιστον ήταν άγνωστο, αυτό του κομματικού γκαουλάιτερ, που είναι ότι πιο απεχθές έχει να επιδείξει το αριστερό κομουνιστικό κίνημα. Οι ειρωνείες για την ηλικία του Γλέζου, οι άθλιοι χαρακτηρισμοί και τα χουλιγκάνικα υπονοούμενα μόνο στην κουλτούρα και τον πολιτικό πολισμό της αριστεράς δεν ειναι . Ξέρω κάποιοι θα πουν ότι και άλλοι δεν πάνε πίσω. Σύμφωνοι αλλά εσείς θα κυβερνήσετε και αν σε κάθε διαφορετική γνώμη εσωκομματική η αλλη την χαρακτηρίζεται «νερό στον μύλο της αντίδρασης» τότε θα βγουν πολύ σύντομα αβίαστα συμπεράσματα που όλοι ξερουμε. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα δούμε τα χειρότερα.
Σχολιο.- Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεχθηκε, εκτος των αλλων, και για την αποφαση του και δηλωση του προεκλογικα, ότι σε καμια περιπτωση δεν προκειται να φυγει από την ΕΕ και το ευρω. Αυτά που λεει ο Μανωλης Γλεζος οδηγουν με μαθηματικη ακριβεια σε εξοδο από το ευρω και την ΕΕ. Σεβαστο. Αλλα αυτά ο Μανωλης Γλεζος επρεπε να τα ειχε πει προεκλογικα.
Σχολιο.- έχω την εντύπωση οτι χάσαμε την αίσθηση του χρόνου. Είναι 24 φλεβάρη, 1 μήνας η νεα κυβέρνηση, κι έγιναν τόσα πολλά, γίνονται τόσα πολλά , αλλαζουν πολλά, σαν να ήμαστε σε άλλη χώρα, σε σημείο να νομίζουμε πως πέρασαν χρόνια απο την εποχή προ 25 Γενάρη. Είναι αξιοσημείωτο αυτό και δεν πρέπει να το ξεχνάμε . 1 μήνας . ..Καμμιά υπομονή, πολύς κατασπαραγμός, πολλές κριτικές , πολυ γκρίνια, μεγάλος μηντιακός βομβαρδισμός , πληθώρα τάσεων και μέτρων , αριστερόμετρων δεξιόμετρων... Γιατί χαλιέμαι. Διότι για μένα , αυτό που κερδήθηκε , η αλλαγή της ψυχολογίας των ανθρώπων που ξέρω και της δικής μου, είναι σημαντικότατη και δεν θέλω να την πάρει πίσω κανείς με κανένα συγνώμη , με καμιά χολή , με κανένα επιχείρημα . Είναι πολύ νωρίς για δηλώσεις μετανοίας , οι οποίες προσωπικά θα με ρίξουν βαθύτερα απο πριν σε κατάθλιψη.Αυτά..
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κακοφορμίζει η πληγή
Βασανίζουν ένα 20χρονο νεαρό (στα Γιαννενα, στη Γαλακτοκομικη σχολη) πάνω από έναν χρόνο επειδή “δεν είναι πολύ άντρας” Τον διαπομπεύουν δημόσια και τον τραμπουκίζουν, τον χτυπούν και τον βασανίζουν. Αυτά λαμβάνουν χώρα σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και σε φοιτητική εστία. Κανένας δε βλέπει,κανένας δεν παρεμβαίνει. Ούτε εκπαιδευτικός,ούτε συμφοιτητής. “Μη βλέπεις, μη μιλάς, μην ανακατεύεσαι”. Η οικογένεια ένα χρόνο τώρα δεν γνωρίζει ή θεωρεί κατά βάθος λογικό να του φέρονται “λίγο σκληρά και να του κάνουν πλάκα ” επειδή δεν ήταν μέσα στο αποδεκτό αντρικό πρότυπο; Η αστυνομία που ασχολείται με την υπόθεση βγάζει ψυχιατρικές κρίσεις αντί να κάνει την απλούστερη έρευνα,να μπουντρουμιάσει συμφοιτητές και εκπαιδευτικούς μέχρι να μάθει ονόματα,αν δεν τα ξέρει ήδη και τα συγκαλύπτει. Οι δημοσιογράφοι στα περισπούδαστα άρθρα τους χρησιμοποιούν τα σημεία στίξης-αποσιωπητικά, θαυμαστικά- για να προσδώσουν μια γαργαλιστική νότα στο βασανιστήριο του ανθρώπου. Βουλευτής,καταγγέλλεται, πως έκανε διαρκώς παρεμβάσεις υπέρ των βασανιστών,το όνομα του καλύπτεται απ το βρωμερό πέπλο της συγκάλυψης. Τίποτα δεν έρχεται στο φως διαδικτυακά, ούτε ένα βίντεο, ούτε μια φωτογραφία, δεκάδες πρέπει να υπάρχουν, βρωμερά τιμαλφή σε συνενόχων, καλών συμπολιτών μας, τα χέρια. Στο πηγάδι του ναζιστικού Σαλόν Κίτυ που ζούμε, ο καθένας παίζει το ρόλο που προβλέφτηκε γι αυτόν απ τις τσατσάδες της κοινωνίας. Άλλος πορτιέρης,άλλος βασανιστής, άλλος πουτάνα, άλλος παρατηρητής αμέτοχος στις κουίντες να ευχαριστεί το θεό που δεν είναι ο ίδιος στους βασανιζόμενους. Και ακούω στο μυαλό μου την κραυγή του παιδιού “έναν καφέ να πιω μη με βασανίζετε” και σκέφτομαι τους στίχους του ποιητή: “Το βροχερό φθινόπωρο σ’ αυτή τη γούβα κακοφορμίζει την πληγή του καθενός μας ή αυτό που θα ‘λεγες αλλιώς, νέμεση μοίρα ή μονάχα κακές συνήθειες, δόλο και απάτη, ή ακόμη ιδιοτέλεια να καρπωθείς το αίμα των άλλων”. Σε όλους τους Βαγγέληδες που κάθε μέρα βασανίζονται μέσα στην ανοχή και τα γελάκια των άλλων φωνάζω: ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ,ΕΙΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ,ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΊΤΕ. ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΕΤΕ ΣΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΓΎΡΩ ΣΑΣ. σχολιο.- το ελπίζω, αλλά πολύ φοβάμαι ότι έδωσε τέλος στην ζωή που του την γάμησαν οι οι κουραδόμαγκες της κρήτης....το κακό είναι πως οι συγκεκριμένοι κρητικοκουραδόμαγκες απολάμβαναν την προστασία μεγαλοκλασάτου πολιτικού...(Μαρκογιαννάκης;)
Σχολιο.- ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΑΠ´´ΟΤΙ ΛΕΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΨΩΝΙΑ!ΕΑΝ ΤΟ ΞΕΡΑΝΕ & ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΞΕΡΑΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΟΝΩΝ & ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εγκρίθηκε η λίστα Βαρουφάκη από το Eurogroup
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
όταν επιτέλους βγαίνει ένας πολιτικός και ζητάει δημόσια συγνώμη και βγαίνουν οι δικοί του και τον κατασπαράζουν, πως μετά να βρουν το θάρρος σαμαροβενιζέλοι να ζητήσουν συγνώμη;....ε; μου λέτε;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
αυτή την γαμημένη περηφάνια, που την βλέπετε, και δεν την βλέπω εγώ;....η κυβέρνηση καταθέτει τις προτάσεις της στους Γερμανούς αντί να τις καταθέσει στο ελληνικό κοινοβούλιο....περηφάνια!!!! αλόουουουουου!!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Βαρουφάκης στις προτάσεις του πιστοποιεί ότι όλες οι μικρές ή μεγάλες αλλαγές θα πρέπει να έχουν την έγκριση των Θεσμών, βάζει στο παιχνίδι τον ΟΟΣΑ, συνδέει την αύξηση του κατώτατου μισθού με την ευελιξία και τις..."εξυπνες" προσεγγίσεις που διασφαλίζουν την.... ανταγωνιστικότητα, ρίχνει στο τραπέζι ενέργεια, εργασιακά και ασφαλιστικό, δηλώνει ότι θα σεβαστεί τις υπάρχουσες ιδιωτικοποιήσεις και θα προωθήσει κι άλλες. Να μην ξεχνάμε ότι αυτή η νεοφιλελεύθερη σούπα, είναι η καλή εκδοχή των μεταρρυθμίσεων καθώς αυτές θα αξιολογηθούν απο τους "Θεσμούς", οι οποίοι θα αναιρέσουν όσο σημεία τους τα βρούν πολύ "αριστερά" για τα μέτρα τους, σύμφωνα πάντα με τα όσα δεσμευτικά υπογράφησαν στο Γιούρογκρουπ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μήπως κρίνεται αναγκαία μια επιχείρηση πληροφόρησης των Ευρωπαίων, αφού δεν καταλάβαν την επιτυχία; "Qui Europa": Η Ελλάδα υποδουλώθηκε στην Τρόικα (Grecia sottomessa alla Troika)... Οι μεταρρυθμίσεις του Τσίπρα, λειτουργικές για τα συμφέροντα των τραπεζιτών και τους βασανιστές της Ε.Ε.SS (Le riforme di Tsipras funzionali agli interessi dei banchieri e agli aguzzini dell'EURSS)...
To ανεξάρτητο περιοδικο "Qui Europa", "στολίζει" κυριολεκτικά τα κοράκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης των τραπεζιτών και μιλάει για υποδούλωση της πατρίδας μας στην Τρόικα... Στο άρθρο του Nicola Arena, που... αρθρογραφεί με γενικό τίτλο των άρθρων του "Δίψα γιαΔικαιοσύνη", οι τίτλοι είναι εντελώς υποτιμητικοί για την Ελλάδα και τον Τσίπρα και το ίδιο το περιεχόμενο ανάλυση... Μήπως η επικοινωνιακή πολιτική επιτυχίας των διαπραγματεύσεων, που ακολουθεί στο εσωτερικό της χώρας το Μαξίμου, οφείλει, για να μην χαθεί κάθε συμπάθεια από την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, να επεκταθεί και στο εξωτερικό; Ενδεικτικά: Η Ελλάδα του χάρτινου ήρωα Τσίπρα στο έλεος της μέγγενηςτοκογλυφίας... (La Grecia dell'eroe di cartapesta Tsipras nella morsa dell'usura) Η Ελλάδα υποδουλώθηκε στην Τρόικα (Grecia sottomessa alla Troika)... Οι μεταρρυθμίσεις του Τσίπρα, λειτουργικές για τα συμφέροντα των τραπεζιτών και τους βασανιστές της Ε.Ε.SS (Le riforme di Tsipras funzionali agli interessi dei banchieri e agli aguzzini dell'EURSS)...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυκλοφορεῖ μία γλοιώδης, ἐσχατοπροδοτική, φλύαρη ἄκρως μνημονιακή ἀνάλυση ἡ ὁποία στηρίζεται στήν παραδοχή πώς ἰσχύει τό Ἀγγλικό δίκαιο μετά τό μνημόνιο κι ἐπομένως εἶναι ἀσύμφορη ἡ ἐπιστροφή σέ ἐθνικό νόμισμα.
Κανένα Ἀγγλικό δίκαιο δέν ἰσχύει διότι κανένα μνημόνιο δέν ἰσχύει καί τοῦτο διά δύο λόγους: 1. Δέν ψηφίστηκε μέ ηὐξημένη πλειοψηφία κι ἐπομένως ἰσχύουν ὅλες οἱ διατάξεις τοῦ συντάγματος οἱ ὁποῖες τό καθιστοῦν ἄκυρο (πχ. ἀπαγόρευση ἄσκησης τοῦ δικαιώματος τῆς ἰδιοκτησίας (τῆς σέ χρῆμα ἰδιοκτησίας τῶν ...δανειστῶν ἔν προκειμένῳ) σέ βάρος τοῦ δημοσίου συμφέροντος). 2. Προσκρούει στό Διεθνές Δίκαιο (οὐδείς λαός ἐπιτρέπεται νά στερηθεῖ τά μέσα ἐπιβίωσής καί ὅλοι ἔχουν τό δικαίωμα διαρκοῦς βελτίωσης τοῦ ἐπιπέδου διαβίωσής τους κι ὄχι ἐπιδείνωσης, ἴση ἀμοιβή για ἴση ἐργασία κλπ.) Κατά συνέπεια ὁ Γλέζος εἶχε δίκιο, ἔχει δίκιο καί οἱ ἔχοντες διαφορετική ἄποψη εἴτε εἷναι ἀδαεῖς εἴτε βλᾶκες εἴτε μέσα στό κόλπο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προσέξτε τι λένε!!! Οτι αν πληρώσουν τα κανάλια μετά από 25 χρόνια ασυδοσίας (για αδειοδοτήσεις, για φόρους, κλπ), θα χαθούν θέσεις εργασίας. Χαίρε θράσος απύθμενο!!!
Σε μια κοινωνία ρημαγμένη, με ανθρώπους να κοιμούνται σε στοές και σε πεζοδρόμια, να τρέφονται συστηματικά από τους κάδους απορριμάτων ή σε συσσίτια, να λιποθυμούν καθημερινά παιδιά στα σχολεία από την πείνα, να ζουν σε σπίτια χωρίς ηλεκτρικό και νερό, και αυτοί να απειλούν, και να κουνούν το δάχτυλο, ότι αν τους ακουμπήσουν, θα στείλουν και άλλες στρατιές ανθρώπων στο περιθώριο. Υπεράνω νόμων μια χούφτα ανθρώπων, που είχαν μάθει να παίρνουν αφειδώς τα θαλασσοδάνεια χωρίς να πληρώνουν ούτε καν το αγγελιόσημο και τις ασφαλιστικές εισφορές στους εργαζόμενους τους. Η ΚΑΜΟΡΑ των ΜΜΕ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΚΤΑΚΤΟ! O Iρακινός στρατός κατέριψψε δύο βρετανικά αεροσκάφη...
..που μετέφεραν όπλα και πολεμοφόδια στους "τζιχαντιστές"-αποκεφαλιστές, που δήθεν είναι τρομοκράτες για τον δυτικό κόσμο! Βαγδάτη: Ο Στρατός του Ιράκ κατέρριψε δύο αεροπλάνα της "Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας" των άγγλων, που μετέφεραν όπλα και πολεμοφόδια στους τρομοκράτες του "ισλαμικού κράτους" (Daesh/ Isis), στην επαρχία Al-Anbar. Η Βουλή του Ιράκ κάλεσε επισήμως το Λονδίνο για να δώσει εξηγήσεις, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars. Έχει κανείς αμφιβολία ότι η "τρομοκρατία" είναι όπλο των ιμπεριαλιστών; Η νέα ελληνική κυβέρνηση, ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, πότε θα σταματήσει την... πολιτική υποστήριξης των τρομοκρατών, της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ; Πότε θα ανακαλέσει την απέλαση της πρέσβειρας της Συρίας από την Ελλάδα; Πότε θα αποδωθούν ευθύνες για την εξωτερική πολιτική των Αβραμόπουλου-Βενιζέλου;
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καθαρίζει τις ελεγχόμενες περιοχές από τους ΝΑΤΟϊκούς μισθοφόρους ο Αραβικός στρατός της Συρίας, μαζί με τη Χεζμπολάχ... Απελευθερώθηκαν από τους τζιχαντιστές η Bashkoy και Duwar al Zaytun...
Ο Αραβικός στρατός της αδούλωτης Συρίας, συγκεντρώνει τις δυνάμεις του για την πλήρη απελευθέρωση της ηρωικής πόλης του Χαλεπίου... Ο Αντισυνταγματάρχης Sohail Al Hassan, επονομαζόμενος «Τίγρης» και «Κίτρινος Άνεμος», ξεκίνησε τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στα περίχωρα του Χαλεπίου...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γεράσιμος Γαρνέλης (Γκαρνέλης) Γεννήθηκε στην Κέρκυρα, αποφοίτησε από την σχολή του Πολεμικού Ναυτικού, συνελήφθη λόγω της συμμετοχής του στην αντίσταση, και καταδικάστηκε σε θάνατο. Αργότερα η ποινή του μεταβλήθηκε σε μακροχρόνια καταναγκαστικά έργα. Το καλοκαίρι του 1944 μεταφέρεται ο Γεράσιμος στις σωφρονιστικές φυλακές του Stein κοντά στην πολιτεία Krems τής Αυστρίας. Κατάφερε να γλιτώσει το μακελειό που έγινε στις σωφρονιστικές φυλακές στις 6 Απριλίου το 1945. Λόγω του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα παρέμεινε στην πολιτεία Krems τής Αυστρίας, όπου και απεβίωσε πάμφτωχος το 2009. Τον Μάρτιο του 2015 τιμητικά , ένας μικρός δρόμος κοντά στις σωφρονιστικές φυλακές του Stein θα πάρει το όνομά του.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεκρός 19χρονος Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά
Αμείωτη συνεχίζεται η επιθετικότητα των Ισραηλινών
Ένας νεκρός Παλαιστίνιος είναι ο απολογισμός της χθεσινής επίθεσης ισραηλινών στον προσφυγικό καταυλισμό Ντεισέχ, στη Δυτική Όχθη. Το θύμα, ο Τζιχάντ αλ-Τζαφάρι, 19 ετών, μέλος της Φάταχ, του κινήματος του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, επλήγη από σφαίρες στην καρδιά στη διάρκεια συγκρούσεων με ισραηλινούς στρατιώτες μέσα στον καταυλισμό, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές. Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως στρατιώτες «οι οποίοι επιχειρούσαν στην περιοχή της Βηθλεέμ, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες, βόμβες μολότοφ»! Ένας από τους στρατιώτες τραυματίσθηκε. Η επιθετικότητα των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής δεν έχει ελαττωθεί παρά την πρόσφατη εκεχειρία που ακολούθησε η αιματοχυσία του καλοκαιριού, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους πάνω από 3.000 Παλαιστίνιοι.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μηνύματα ευαισθητοποίησης σε λεωφορεία αναδεικνύουν τη χρηματοδότηση των εγκλημάτων πολέμου του Ισραήλ από τους φόρους των αμερικανών πολιτών
Μηνύματα ευαισθητοποίησης που εφιστούν την προσοχή στη διάρκειας 51 ημερών βάρβαρη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα το περασμένο καλοκαίρι, καθώς και στη συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή και αρπαγή της παλαιστινιακής γης, εμφανίστηκαν στα δημοτικά λεωφορεία του Σαν Φρανσίσκο στις 2 Φεβρουαρίου. Η στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα από τις 7 Ιουλίου ως τις 16 Αυγούστου 2014 σκότωσε 2.131 Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων 1.473 αμάχων (εκ των οποίων 501 παιδιά), τραυμάτισε 11.000 και άφησε τουλάχιστον 110.000 ανθρώπους άστεγους. Τα μηνύματα, που γράφουν «Εγκλήματα πολέμου από το Ισραήλ, οι φόροι σας συμβάλλουν σε αυτά» αποτελούν μία κοινή δράση του Κινήματος Ελεύθερη Παλαιστίνη (Free Palestine Movement) και της Εκστρατείας Ενημέρωσης του Σιάτλ για τη Μ. Ανατολή (Seattle Mideast Awareness Campaign). Τo Κίνημα Ελεύθερη Παλαιστίνη έχει οργανώσει και συμμετάσχει στη δημόσια παρουσίαση τέτοιου είδους μηνυμάτων για περισσότερο από δύο χρόνια, προβάλλοντάς τα σε λεωφορεία και αμαξοστοιχίες των σιδηροδρομικών γραμμών του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, σε μια πινακίδα στο Σακραμέντο και σε λεωφορεία στο Ντένβερ. Αυτά τα μηνύματα αντιπαρατίθενται σε άλλα μισαλλόδοξα και αντιμουσουλμανικά που εμφανίστηκαν στα ίδια λεωφορεία τον Ιανουάριο από την Αμερικανική Πρωτοβουλία Ελευθερίας και Άμυνας της δεξιάς μπλόγκερ Pamela Geller. O δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο Ed Lee, ο εισαγγελέας George Gascón και άλλες ηγετικές φυσιογνωμίες της πόλης καταδίκασαν τα μηνύματα της Geller, αποκαλώντας τα ρατσιστικά και ισλαμοφοβικά, αλλά παραδέχτηκαν ότι προστατεύονται από την ελευθερία του λόγου. Η ιστοσελίδα notaxdollarstoisrael.com δημιουργήθηκε για να συνοδεύσει τα μηνύματα και να επιστήσει την προσοχή – και να καταδικάσει -στα περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια των Αμερικανών φορολογουμένων που οι ΗΠΑ δίνουν στο Ισραήλ κάθε χρόνο. Ειδήσεις και πληροφορίες για αυτή τη χρήση των χρημάτων των φορολογουμένων πολιτών των ΗΠΑ, για τις προσπάθειες να σταματήσει η χρηματοδότηση, αλλά και για την παροχή φοροαπαλλαγών για έργα στο Ισραήλ που ενισχύουν την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα. Η Εκστρατεία Ενημέρωσης του Σιάτλ για τη Μ. Ανατολή , seamac.org, αξιοποιεί την άμεση εκπαίδευση μέσα από δημόσια φόρουμ, την εκκλησία και τις παρουσιάσεις σε σχολεία, καθώς και άλλες εκδηλώσεις, για να επισημάνει πόσο η υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ επιτρέπει σε αυτό τη συνεχή καταπίεση και υποδούλωση του παλαιστινιακού λαού.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποστολή στο Κομπάνι - Ανταπόκριση από την Ούρφα
LeadŞ “Roj bas“...που θα πεί «καλημέρα» Βρισκόμαστε πλέον στην Sanlıourfa-ή αλλιώς Ούρφα-και η πρώτη καταγραφή ξεκινά μετά από... διάφορες τεχνολογικές δυσκολίες-και πολύ κούραση- ώρα 00:05 ακριβώς.
Μεσάνυχτα. Από την βροχερή Αθήνα της Καθαρής Δευτέρας βρεθήκαμε στην βροχερή Κωνσταντινούπολη στις 11:30 χτές το πρωί. Παράλληλα με μας ταξιδεύει και η ανθρωπιστική βοήθεια για το Σουρούτς οδικώς. Τα φάρμακα, τα τρόφιμα μακράς διαρκείας και τα προσωπικά ήδη υγιεινής που εσείς μαζέψατε για τους πρόσφυγες απ’ το Κομπάνι που στο Σουρούτς μόνο πλησιάζουν τους 200.000 πια. Πρόσφυγες κάθε ηλικίας, ανεξαρτήτως φύλου, διωγμένοι από την βαρβαρότητα του ISIS. Σήμερα θα επισκεφτούμε τον καταυλισμό προσφύγων στο Σουρούτς σχεδόν 40 χιλιόμετρα από την Ούρφα. Όταν βρίσκεσαι τόσο κοντά σε μια περιοχή όπου ο πόλεμος μαίνεται ή μαινόταν μέχρι πριν λίγο καιρό, παύεις να είσαι απλός θεατής που μέσα από την τηλεόρασή του παρακολουθεί τα γεγονότα ευχόμενος απλώς να μην βρεθεί ποτέ σ’ αυτή τη θέση. Νιώθεις δίπλα...νιώθεις να σε αφορά. Το βράδυ που φτάσαμε μας παρέλαβε από το αεροδρόμιο ο Ιμπραήμ που ζει χρόνια στην Ελλάδα, ο Μουσταφά και ένα μέλος του HPD του «Δημοκρατικού κόμματος του Λαού» που στις εκλογές του Ιούνη θα κατέβει υποψήφιος βουλευτής με το HPD “το κόμμα όλων των λαών της Τουρκίας» όπως χαρακτηριστικά είπε χτες ο Ιμπραήμ μέσα στο πούλμαν καθ’ οδόν για το ξενοδοχείο. Το HDP είναι ένα αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα που εκπροσωπεί Τούρκους, Κούρδους, όλους του λαούς της Τουρκίας που παλεύουν απέναντι στον διχασμό και στον φονταμενταλισμό με σκοπό την ελευθερία, την ισότητα, την δημοκρατία. Μάλιστα ο Ιμπραήμ μας εξήγησε πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Γενάρη στην Ελλάδα έχει δώσει ελπίδα στο HDP για να παλέψει ακόμα πιο σκληρά στοχεύοντας όχι μονάχα στους 80 βουλευτές, αλλά σε πολύ περισσότερους εκπροσώπους στη Βουλή και σε περισσότερες δράσεις ενημέρωσης και πάλης για την δημοκρατία “και γιατί όχι, κάποια στιγμής οι λαοί να λειτουργούν με το πολιτικό-οικονομικό σύστημα της Rojava” καταλήγει χαμογελώντας ο Ιμπραήμ. Σήμερα ξεκινά μια καινούργια μέρα στην Ούρφα που περιλαμβάνει επίσκεψη στο Σουρούτς, στον καταυλισμό προσφύγων. Οι καιρικές συνθήκες είναι άψογες, ο ήλιος -με παροδικές νεφώσεις- μετά από πολλές μέρες βροχής και χιονιού είναι, αν μη τι άλλο, μια ευχάριστη έκπληξη. Η ομάδα έχει αρχίζει και μαζεύεται, και κάπου εδώ, η σύντομη καταγραφή της πρώτης ημέρας της αποστολής για το Κομπάνι λαμβάνει τέλος, μέχρι την επόμενη, φυσικά.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βενεζουέλα: Λαϊκός πόλεμος ενάντια στους πραξικοπηματίες
των Modaira Rubio (Βενεζουέλα) και André Scheer (Γερμανία)
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Μπαρίνας στη Βενεζουέλα, Αντάν Τσάβες –ο μεγαλύτερος αδελφός του εκλιπόντος Προέδρου Ούγκο Τσάβες το 2013-, δε μάσησε τα λόγια του το Σαββατοκύριακο. Με το βλέμμα στραμμένο στην απόπειρα πραξικοπήματος που ματαιώθηκε, των ακροδεξιών κυβερνητικών αντιπάλων, δήλωσε ότι η αντιπολίτευση κάνει μεν λόγο για δημοκρατία, δε πιστεύει όμως σ΄ αυτή, «αλλά ποντάρει σε απόπειρες πραξικοπήματος». Ευτυχώς, το σχεδιαζόμενο πραξικόπημα αποτράπηκε, έτσι που μπορούμε «να συνεχίσουμε ειρηνικά την οικοδόμηση του Μπολιβαριανού σοσιαλισμού μας». Ταυτόχρονα ο κυβερνήτης ανακοίνωσε ότι είναι επίσης έτοιμος για ένοπλες συγκρούσεις με αυτούς που θέλουν την ανατροπή. Σε μια σύσκεψη με ηγετικούς εκπροσώπους των στρατιωτικών διοικητικών δομών, τους περιφερειακούς εκπροσώπους του κυβερνητικού κόμματος PSUV καθώς και με άλλα κόμματα που συμμάχησαν στο «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλο», ο Τσάβες ανακοίνωσε μέτρα τα οποία χρησιμεύουν στην προετοιμασία ενός «λαϊκού πολέμου» ενάντια στους πραξικοπηματίες. Την περασμένη Πέμπτη ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ενημέρωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της νοτιοαμερικανικής χώρας αποκάλυψαν και διέλυσαν μια συνομωσία. Για δεύτερη φορά μέσα σ΄ ένα χρόνο είχαν εμπλακεί υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της πολεμικής αεροπορίας. Όπως ήδη και το Μάρτιο του 2014 –όταν έγινε δυνατό να ματαιωθούν παρόμοια σχέδια- σχεδίαζαν σύμφωνα με εκθέσεις, να ρίξουν βόμβες με ένα αεροπλάνο στις 12 Φεβρουαρίου στο προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες. Εναλλακτικά είχε σχεδιαστεί μια επίθεση σ΄ ένα συλλαλητήριο, στο οποίο θα μιλούσε ο Μαδούρο. Χιλιάδες φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί την Πέμπτη με αφορμή την επέτειο της «Μάχης της La Victoria» [που έλαβε χώρα] στις 12 Φεβρουαρίου 1814 στο Καράκας. Το σήμα για το πραξικόπημα θα δινόταν σύμφωνα με πληροφορίες με τη δημοσίευση ενός μανιφέστου ηγετών της αντιπολίτευσης από μια καθημερινή εφημερίδα η οποία έχει εκδιωχθεί, για το σχηματισμό μιας «κυβέρνησης εθνικής ενότητας». Τα σχέδια έγινε δυνατό να αποτύχουν με τη σύλληψη αρκετών αξιωματικών, αφότου στρατιωτικοί από το περιβάλλον των συνωμοτών επικοινώνησαν με τις δυνάμεις ασφαλείας. Το Σάββατο το βράδυ ο Μαδούρο σ΄ ένα διάγγελμα που μεταδόθηκε απ΄ όλους τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, έδωσε επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια της επίθεσης. Σύμφωνα με αυτά τρεις μασκοφόροι αρχηγοί των πραξικοπηματιών με στολές της πολεμικής αεροπορίας, της εθνοφρουράς και του πολεμικού ναυτικού είχαν κατασκευάσει ένα βίντεο, στο οποίο δήλωναν ότι οι ένοπλες δυνάμεις είχαν εξεγερθεί εναντίον της κυβέρνησης. Την κατάλληλη χρονική στιγμή αυτό θα μεταδιδόταν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Βενεζουέλας. Το κείμενο αυτής της εκφώνησης [φέρεται] ότι είχε διατυπωθεί απ΄ ευθείας από ένα Συμβούλιο Πρεσβείας της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στο Καράκας, είπε ο Μαδούρο στο διάγγελμά του. Επιπλέον, οι αρχηγοί των πραξικοπηματιών είχαν πληρωθεί με δολάρια των ΗΠΑ και ήταν εφοδιασμένοι με βίζα εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά τον Μαδούρο δεν είχαν εμπλακεί όλοι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στα σχέδια ανατροπής, «όμως όλοι ήξεραν για τα σχέδια ενάντια στη δημοκρατία της Βενεζουέλας». Ο ηγέτης του κράτους κατονόμασε τον πρώην υποψήφιο για την προεδρία Ενρίκο Καπρίλες Ραδόνσκι ως συνεργό. Επιπλέον, [σύμφωνα με τον Μαδούρο] η κυβέρνησή του βρίσκεται στην κατοχή μιας ηχογράφησης, στην οποία ομιλεί «ένας σημαντικός αρχηγός ενός κόμματος της αντιπολίτευσης» σε μια «ξένη» γλώσσα σχετικά με τα σημεία του σχεδιαζόμενου πραξικοπήματος, χωρίς να αναφέρει την ημερομηνία του. «Ματαιώσαμε και νικήσαμε ένα πραξικόπημα που φέρει τη σφραγίδα της Ουάσιγκτον», είπε ο Πρόεδρος. Η Ανώτατη Διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας, την Παρασκευή βρίσκονταν στο πλευρό της κυβέρνησης. Σε μια δήλωση, η οποία μεταδόθηκε απ΄ όλους τους σταθμούς της χώρας, ο υπουργός Άμυνας Vladimir Padriño López, ο οποίος περιστοιχιζόταν απ΄ όλους τους ένστολους αρχηγούς και των τριών Σωμάτων των ενόπλων δυνάμεων, επιβεβαίωσε την υποστήριξη και την πίστη των FANB στον Πρόεδρο Μαδούρο. Αντιθέτως, εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης απέκρουσαν τις κατηγορίες της κυβέρνησης. [Κατά την άποψή τους] δεν υποστηρίζει κανείς μια αντιδημοκρατική αλλαγή κυβέρνησης. Η ανατροπή του Μαδούρο [όπως είπαν] «δεν» θα επιτευχτεί «με αεροπλάνα, αλλά με ψήφους», παρέπεμψε ο Εκτελεστικός Γραμματέας από το «Τραπέζι της δημοκρατικής Ενότητας» (MUD), Jesús Torrealba, στο τέλος του έτους, όταν θα γίνουν οι εκλογές για το κοινοβούλιο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αντί καληνύχτας. Εμένα δεν με παραπλάνησε κανείς για να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ δεν είμαι παραπλανημένος ψηφοφόρος,σιχάθηκα να ακούω για παραπλανημένα πρόβατα. Εγώ δεν ψήφισα για να έχω προσωπικό οικονομικό όφελος,το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν έχει για μένα οφέλη μέσα. Εγώ ψήφισα για την ανάσα,τη δημοκρατία,τα ανθρώπινα δικαιώματα,το Περιβάλλον και την ανακούφιση των πενόμενων συμπολιτών μου. Επίσης ηξερα πως δεν θα έβγαζε την Ελλάδα απ το ευρώ ο ΣΥΡΙΖΑ,το αντίθετο δήλωνε. Εγώ λοιπόν θα είμαι "προδομένη" αν δεν ισχύσουν αυτά για τα οποία ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ. Για τίποτε άλλο που φαντασιώθηκα. Επίσης δεν περίμενα τον Σοσιαλισμό ούτε την Επανάσταση με την ψήφο μου,μόνο γελοίοι περιμένουν σήμερα με την ψήφο να πας εκεί. Δεν με παραπλάνησε κανείς,ήξερα τα πάντα και περίμενα,μιας και η λέξη διαπραγμάτευση είναι αντίθετη της ρήξης,και βήματα πίσω στον συμβιβασμό. Εξάλλου στον συμβιβασμό μετρά από ποιο σημείο ξεκινάς πριν αρχίσεις τα βήματα πίσω. Αυτοί που προδόθηκαν και απογοητεύτηκαν έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα να απαιτήσουν νέες εκλογές στο δρόμο,με διαδηλώσεις. Εγώ θα περιμένω λίγες μέρες αλλά δεν θα κρεμάσω τα γνωστά κρέπια των αριστερών που "θέλουν το κόσμο και τον θέλουν τώρα" και μονίμως δεν παίρνουν τίποτα. Είμαι οπαδός του ένα βήμα τη φορά. Κλάψες δεν μπορώ,κραυγές δεν μπορώ,ιδού ο δρόμος,ιδού η μάχη,ιδού και η απόσυρση για όσους δεν αντέχουν. Μαντήλια τελειώσανε,δάκρυα τέλος. Όρθια και στην αναμονή. Καληνύχτα σας και φαγωθείτε με την ησυχία σας,προσφέρετε τεράστιες υπηρεσίες στο καθεστώς που ακόμα ζει στην Ελλάδα,σιγά μην κατέρρευσε επειδή βγήκε ένας μαλάκας σύριζας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στηριξη από την Ζωη Κωνσταντοπουλου της Χρυσης Αυγης στη σημερινη συνεδριαση της Βουλης!!!
Ένταση στη Βουλή όπου συνεδριάζει η Ολομέλεια για την άρση ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη. Η πρόεδρος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού διάβασε κατά γράμμα όλο τον κανονισμό και τις διαδικασίες που προβλέπονται, ανέφερε ότι αναβάλλεται για άλλη ημέρα η ψηφοφορία, επειδή –όπως τόνισε- απέστειλε αίτημα στον εισαγγελέα για να δοθεί άδεια και να παραβρεθούν στη Βουλή οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά αυτό απορρίφθηκε. Η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι επιθυμία της είναι να συμμετέχουν όλοι οι βουλευτές σε αυτές τις διαδικασίες και ότι θα υποβάλει εκ νέου αίτημα. Οι ενστάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης οδήγησαν στη διακοπή της συνεδρίασης, προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των κόμματων. Εξηγώντας τους λόγους που την οδήγησαν στην εισήγηση αυτή η κα Κωνσταντοπούλου ενημέρωσε τους βουλευτές ότι μολονότι είχε διαβιβαστεί πρόσκληση προκειμένου οι έγκλειστοι της Χρυσής Αυγής να μετάσχουν στην διαδικασία, από την εισαγγελική αρχή δεν δόθηκε άδεια χωρίς όμως η δικαιολογία να είναι αποδεκτή από τη Βουλή. Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρακάλεσε τους συνάδελφους του να ολοκληρωθεί σήμερα η συζήτηση διότι «ταλαιπωρούμαι και συκοφαντούμε αναίτια εδώ και καιρό». Αντιδράσεις υπήρξαν από τους κατηγορηματικά αντίθετους με την αναβολή, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη. Τους ισχυρισμούς της Ζωής Κωνσταντοπούλου στήριξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος ο οποίος είπε ότι η Βουλή λειτουργεί με 300 βουλευτές και όχι με 294. «Ξέρω ότι μας σιχαίνεστε αλλά πρέπει να μας σέβεστε διότι ο λαός μας έχει εκλέξει τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη» είπε. Την πρόεδρο της Βουλής στήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης που εκτίμησε ότι η συζήτηση μπορεί να αναβληθεί για άλλη μέρα.
Σχολιο.- Δηλαδή σήμερα η Κωνσταντοπούλου ανέβαλε την ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του Άδωνι επειδή οι φασίστες δε μπόρεσαν να παρευρεθούν γιατί η εισαγγελία δε θεώρησε ότι υπήρχε σοβαρός λόγος να τους δώσει άδεια. Και άρα και δημοκρατικό δικαίωμα η παρουσία των φασιστών στη Βουλή και αναβολή για να μπορεί ο Άδωνις να είναι παρέα με τα φιλαράκια του στην ονομαστική ψηφοφορία. Και η Αμυγδαλέζα ακόμα λειτουργεί. Μάλιστα. 21 Μάρτη όλοι στο δρόμο για την αντιρατσιστικη πορεια της ΚΕΕΡΦΑ και από τώρα οργανώνουμε σε κάθε γειτονιά, σχολή, σχολείο, παντού. Όχι ότι θα καθόμασταν να περιμένουμε, αλλά αυτό το όλοι στο δρόμο είναι ανάγκη να το εξασφαλίσουμε!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Panos Kammenos
Ήταν 24-2-2012 3 χρόνια πριν....... Γεννηθήκαμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Νικήσαμε σε 4 εκλογές... Μας πολέμησαν όσο κανέναν άλλο... Μας στήριξαν μόνο οι Έλληνες πολίτες... Είμαστε στην κυβέρνηση........
ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eνα σκάνδαλο "πέραν φάσης φαντασίας" στο οποίο πλαστογραφήθκε η υπογραφή του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας και νυν Επιτρόπου Εσωτερικής Ασφάλειας της ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλου, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.
Πρόκειται για μια χονδροειδή πλαστογράφηση όχι μόνο της υπογραφής αλλά ολόκληρου του υπουργικού εγγράφου προκειμένου να αλλάξουν οι διαδικασίες επιλογής αναδόχου στον τομέα των εναέριων μέσων δασοπυρόσβεσης και αντί να εκτελεστεί η διαδικασία του διαγωνισμού από το ελληνικό δημόσιο να εκτελεστεί από τη ΝΑΤΟϊκή υπηρεσία NAMSA και να επιλεγούν μέχρι και τουρκικές εταιρείες για την ελληνική δασοπυρόσβεση! Δηλαδή με μία "καραμπινάτη" πλαστογραφίας, άλλαξε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ολόκληρο το κανονιστικό πλαίσιο επιλογής αναδόχου και φτάσαμε στο σημείο να ανατεθεί αρχικά σε τουρκική εταιρεία η εναέρια πυροσβεση στην χώρα!
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος μιλώντας προς τους δημοσιογράφους είπε για το θέμα επί λέξει: "Ξέρουμε τι έχει συμβεί και πώς στήθηκε η κομπίνα. Πρόκειται περί κακουργηματικής πλαστογραφίας με ζημία σε βάρος του δημοσίου και υπονόμευση της εθνικής ασφάλειας. Αυτό που έγινε δεν τιμά κανέναν και προκάλεσαν τεράστια ζημιά σε ελληνική εταιρεία που απώλεσε το έργο σε βάρος ... τουρκικής"! Το υπουργικό έγγραφο που πλαστογραφήθηκε φέρει την (επίσης πλαστή) υπογραφή του (τότε) υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου με ημερομηνία 24 Ιανουαρίου 2012. Στο πλαστό έγγραφο υποτίθεται ότι ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος για λογαριασμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δήλωνε ότι παραιτείται από το δικαίωμα να έχει λόγο στην επιλογή της αναδόχου εταιρείας (που γινόταν πάντα από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης κι Προστασίας του Πολίτης) και ενέκρινε να ανατεθει στην "εν πολλαίς αμαρτίαιες περιπεσούσα" ΝΑΤΟϊκή υπηρεσία NAMSA η διαγωνιστική διαδικασία για την εναέρια πυρόσβεση στην Ελλάδα! Στο έγγραφο (αυτό που δημοσιεύουμε) οι πλαστογράφοι χρησιμοποίησαν την γραμματοσειρά των επίσημων προσκλήσεων που απευθύνονται σε εκδηλώσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (!) και από εκεί πήραν και την υπογραφή του Δ.Αβραμόπουλου και το έστειλαν κατ'αρχήν στην NAMSA ως βασικό υπηρεσιακό έγγραφο μετακύλισης της ευθύνης επιλογής του ιδιωτικού φορέα αεροπυρόσβεσης στην ελληνική επικράτεια στην ΝΑΤΟϊκή υπηρεσία.
Και κατ'αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κυρίως ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Δ.Αβραμόπουλος, (υποτίθεαι ότι...) έδιναν επισήμως το έργο της εναέριας δασοπυρόσβεσης, την πλήρη εκχώρηση της ενδοεπικοινωνίας του υπουργείου σε (άγνωστους!) τρίτους και την παράδοση κάθε στρατιωτικού και λιμενικού μέσου, σε ιδιώτεςμη ελεγχόμενους από το ελληνικό κράτος. Κανονικά η NAMSA το εν λόγω έγγραφο που εκτός των άλλων στερείται ακόμα και αριθμού πρωτοκόλλου, ειδικού κωδικού και υπηρεσίας καταχώρισής του, θα έπρεπε να το επιστρέψει αυθημερόν και να υπάρξει επιβεβαίωση της πρόθεσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του τότε υπουργού Δ.Αβραμόπουλου. Αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη προφανώς επειδή και η ίδια η NAMSA όζει και το "μαγαζάκι" που έχει στηθεί εκεί μέσα ήταν σε απόλυτη συνεργασία με τους πλαστογράφους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: «Εγώ, είμαι Νέα Δημοκρατία»
Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015, εβδομήντα δυο χρόνια από την σφαγή 140 αθώων συμπατριωτών μας στο μαρτυρικό Δομένικο από τα Ιταλικά στρατεύματα, και στην τοποθεσία Καυκάκι μόλις έχει τελειώσει η κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των πεσόντων. Μια γυναικεία σιλουέτα, ελίσσεται μέσα στο πλήθος των παρευρισκομένων και κατευθύνεται στον τελετάρχη της εκδήλωσης, προφανώς επειδή ήταν γνωστός της από παλιά. Πιάνουν την κουβέντα, και η Λαρισαία βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δέσποινα Σβερώνη,ακούγεται να... λέει γεμάτη αυτοπεποίθηση: «Έλα τώρα μην κοιτάς που βρέθηκα μ’ αυτούς (sic), εγώ με τη Νέα Δημοκρατία είμαι ακόμα…!». Περιττό να σας πω ότι ο τύπος έμεινε… «Παγωτο» ακούγοντάς το…
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΖΩΡΖ ΙΜΠΡΑΧΙΜ ΑΜΠΝΤΑΛΛΑ * ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΦΛΕΒΑΡΗ 2015, 6 μ.μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΦΛΕΒΑΡΗ 2015, 6 μ.μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ (γωνία Βασ. Σοφίας & Ακαδημίας)
Ο επαναστάτης κομμουνιστής Ζωρζ Ιμπραχίμ Αμπντάλλα διανύει τον 31ο χρόνο φυλάκισης στις γαλλικές φυλακές. Ολες οι αιτήσεις αποφυλάκισης που έχει υποβάλει μέχρι τώρα έχουν απορριφθεί από τα δικαστήρια με διάφορα προσχήματα κατόπιν συνεχών παρεμβάσεων του Αμερικανικού Στέϊτ Ντιπάρτμεντ και του Σιωνιστικού λόμπυ προς τις Γαλλικές κυβερνήσεις. Το Γαλλικό κράτος, σε ρόλο προτεκτοράτου, εφαρμόζει ένα καθεστώς εξαίρεσης ενάντια σ' έναν αγωνιστή που δικαιούται να αποφυλακιστεί από το 1999.
Στις 5 Νοεμβρίου 2014, το δικαστήριο εφαρμογής ποινών του Παρισιού απέρριψε την... ένατη έως τώρα αίτηση απελευθέρωσης την οποία είχε υποβάλει ο Ζωρζ Ιμπραχίμ Αμπντάλλα τον Μάρτιο του 2014. Η αίτηση του Αμπντάλλα κρίθηκε «απαράδεκτη» προβάλοντας ως αιτιολογία ότι προηγουμένως δεν είχε εκδοθεί διαταγή απέλασης. Αυτή η παρωδία δικαιοσύνης, επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά το καθεστώς εξαίρεσης που εφαρμόζεται στον Ζωρζ Αμπντάλλα επί 31 χρόνια. Επιβεβαιώνεται ότι η συνεχιζόμενη φυλάκιση του Ζωρζ Αμπντάλλα αποτελεί πολιτική απόφαση της Γαλλικής κυβέρνησης. Η μανία του κράτους ενάντια στον Ζωρζ Αμπντάλλα, ο οποίος βάσει της γαλλικής νομοθεσίας δικαιούται να σποφυλακιστεί από το 1999, έχει ήδη εκδηλωθεί δύο φορές, όταν αποφάσεις της δικαιοσύνης ευνοϊκές προς την απελευθέρωσή του ακυρώθηκαν με παραγγελία της Γαλλικής κυβέρνησης. Το 2012, ο φιλοσιωνιστής Μανουέλ Βαλς, τότε υπουργός Εσωτερικών και σήμερα πρωθυπουργός της Γαλλίας, είχε αρνηθεί να υπογράψει την εντολή απέλασης του συντρόφου Ζωρζ προκειμένου να επιστρέψει στη χώρα του, το Λίβανο. Οι αρχές του Λιβάνου έχουν δεσμευθεί να τον επαναπατρίσουν αμέσως μόλις αποφυλακιστεί.
Το καλοκαίρι του 2014, ο Φρανσουά Ολάντ και η κυβέρνηση του σημερινού πρωθυπουργού Βαλς προανήγγειλαν τη στήριξη στο κράτος του Ισραήλ, στο γενοκτονικό πόλεμο ενάντια στο λαό της Γάζας. Δεν μας προκαλεί, επομένως, έκπληξη το γεγονός ότι η συνενοχή του γαλλικού ιμπεριαλισμού με το Σιωνισμό και τις ΗΠΑ έχει ως επακόλουθο τις συνεχείς απορρίψεις της απελευθέρωσης του Ζωρζ Αμπντάλλα. Ο Ζωρζ Αμπντάλλα παραμένει ένας αγωνιστής κομμουνιστής, αντι-ιμπεριαλιστής και αντι-σιωνιστής. Συνεχίζει την αντίσταση χωρίς μεταμέλειες ή τύψεις για τις μάχες που πάντα έδινε και συνεχίζει να δίνει για τη δικαιοσύνη και την ελευθερία, στο πλευρό των καταπιεσμένων λαών και ιδίως του Παλαιστινιακού λαού. Οπως όλο και περισσότερες φωνές στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο, έτσι και εμείς είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε την υπόθεση του Ζωρζ Ιμπραχίμ Αμπντάλλα και θα εντείνουμε τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης μέχρι την απελευθέρωσή του και την επιστροφή του στο Λίβανο. Στις 26 Φλεβάρη 2015 θα εκδοθεί η απόφαση για την έφεση της απορριπτικής απόφασης του προηγούμενου δικαστηρίου. Εδώ και πολλά χρόνια έχει αναπτυχθεί σε πολλές χώρες ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης στον Αμπντάλλα με δυναμικές διαδηλώσεις, πορείες, συγκεντρώσεις. Συντασσόμενοι με αυτό το κίνημα ζητάμε την άμεση απελευθέρωση του Ζωρζ Ιμπραχίμ Αμπντάλλα και καλούμε σε παρέμβαση στη Γαλλική πρεσβεία την παραμονή της εκδίκασης της έφεσης. Ανάλογα καλέσματα έχουν βγει και σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις.
Ποιος είναι ο Ζωρζ Ιμπραχίμ Αμπντάλλα;
Ο Ζωρζ Ιμπραχίμ Αμπντάλλα γεννήθηκε στις 2 Απρίλη 1951 από οικογένεια χριστιανών μαρωνιτών στη μικρή πόλη Κουμπαγιάτ του Βορείου Λιβάνου. Σπούδασε στην Εκόλ Νορμάλ της Ασράφιγιε στην Ανατολική Βηρυτό και διορίστηκε δάσκαλος το 1972 σε ένα χωριό της Κοιλάδας της Μπεκάα. Συνέχισε να διδάσκει μέχρι το 1979. Ο Αμπντάλλα μεγάλωσε σε μια περίοδο όπου, μπροστά στη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών και νεολαιίστικων κινημάτων, η αστική τάξη του Λιβάνου οδήγησε τη χώρα, το 1975, σε έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο. Από νεαρή ηλικία πολιτικοποιείται και αγωνίζεται μέσα από τις τάξεις του Κοινωνικού Εθνικού Συριακού Κόμματος και από το 1971 στρατεύεται πολιτικά με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και συνεργάζεται με τον αρχηγό των Εξωτερικών Επιχειρήσεων του ΛΜΑΠ, Ουαντί Χαντάντ (Αμπού Χανί). Το 1978 τραυματίζεται σε μάχη ενάντια στις ισραηλινές δυνάμεις που εισβάλουν στο Λίβανο. Από το 1980 συμμετέχει στη δημιουργία της οργάνωσης ΛιβανέζικεςEνοπλες Επαναστατικές Φράξιες, μαρξιστικής αντι-ιμπεριαλιστικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται ενάντια στην κατοχή του Νότιου Λιβάνου από το Ισραήλ, με επιχειρήσεις ενάντια στους σιωνιστές και τους δυτικούς συμμάχους τους. Στις 24 Οκτώβρη 1984, συλλαμβάνεται στη Λυών της Γαλλίας για κατοχή πλαστών στοιχείων ταυτότητας - ενός διαβατηρίου που είχε πάρει νομότυπα από τις Αλγερινές αρχές. Το Γαλλικό κράτος δεσμεύεται απέναντι στην Αλγερινή κυβέρνηση να τον ελευθερώσει σύντομα. Στις 10 Ιουλίου 1986 καταδικάζεται σε 4 χρόνια φυλακής. Πολιτική αγωγή στη δίκη είναι οι ΗΠΑ που μαζί με το Ισραήλ ασκούν έντονες πιέσεις στη Γαλλική κυβέρνηση για αυστηρότερη ποινή στον Αμπντάλλα. Το 1987 δικάζεται ξανά από Ειδικό Δικαστήριο και καταδικάζεται σε ισόβια. Εκτοτε είναι φυλακισμένος σε Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας. Ο Ζωρζ Ιμπραχίμ Αμπντάλλα δικαιούται να αποφυλακιστεί από το 1999 οπότε και συμπλήρωσε την υποχρεωτική διάρκεια της ποινής του.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ας ελπίσουμε ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει την άρση ασυλίας του νεοφασίστα υπουργού της δωσίλογης κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ... Την τελευταία φορά δεν είχε ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του...
...δεν ξεχνάμε ότι έχει το σόι του στη λίστα Λαγκάρντ και συμμετείχε στην Επιτροπή για τη "διελεύκανση" (διάβαζε κουκούλωμα) της υπόθεσης, ότι έχει υπογράψει δεκάδες "πατριωτικές" ερωτήσεις για τις προμήθειες με τις μίζες, ότι τον έπιασε με τη γίδα στην πλάτη ο Κουρουμπλής... και ότι ξεφτιλισμένοι δικαστές πίεζαν να του μειωθεί η ποινή μετά από αγωγή του Πάνου Καμμένου! Να καθήσει στο σκαμνί κι αν οι δικαστές δεν είναι αδικοι, να καταδικαστεί και να χάσει την έδρα στη βουλή!