Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Σαββατο 31 Ιανουαριου 2015


«Γερούν γερά σπάστου τον τσαμπουκά!»: Όλες οι αναρτήσεις-ντροπή υπέρ του Ντάισελμπλουμ από μεγαλοστέλεχος του Ποταμιού
Ξεπέρασε κάθε όριο με τις προκλητικές αναρτήσεις του στο διαδίκτυο υπέρ του Ολλανδού αξιωματούχου και κατά του Έλληνα υπουργού Οικονομικών ο υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού και υπεύθυνος του τομέα Δημόσιας Υγείας του κόμματος, Λυκούργος Λιαρόπουλος. Ο κ. Λ. Λιαρόπουλος, πρώτα χαρακτήριζε «bullshit» τα όσα είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης και ένιωθε ευτυχής για τη στάση Ντάισελμπλουμ και έπειτα προσπάθησε να τα διορθώσει. Τον πρόδωσαν το facebook και οι επιλογές του. Ο καθηγητής και υποψήφιος του Ποταμιού στη Β’ Αθήνας, Λυκούργος Λιαρόπουλος, την ώρα που η συνέντευξη Τύπου, των Γιάνη Βαρουφάκη και Γέρουν Ντάισελμπλουμ βρισκόταν σε εξέλιξη, επέλεξε να πάρει το μέρος του Ολλανδού προέδρου του Eurogroup και μάλιστα να το κοινοποιήσει και στο facebook γράφοντας «Γερούν γερά σπάστου τον τσαμπουκά» Το στέλεχος του Ποταμιού, όχι μόνο χαρακτήριζε «bullshit» (μ@λ@κίες στα ελληνικά) τα όσα έλεγε ο Υπουργός Οικονομικών, αλλά σημείωνε πως «Ευτυχώς, ο Ολλανδός δεν μάσησε». Το θάρρος του καθηγητή, πήγε περίπατο, όταν η ανάρτησή του άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστή. Προσπάθησε να διορθώσει την ανάρτηση, αντικαθιστώντας πρώτα την λέξη «bullshit» με «εξυπνάδες», όμως το «ευτυχώς» συνέχιζε να βγάζει μάτι. Στην δεύτερή του προσπάθεια να ανασκευάσει, απάλειψε και το «ευτυχώς», όμως το κουμπί «Τροποποιήθηκε» ακριβώς κάτω από το όνομα στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, προδίδει τις όποιες αλλαγές...
Δείτε τις αρχικές αναρτήσεις: Λυκουργος Λιαροπουλος Γερουν .. γερα! Σπαστου τον τσαμπουκα!! Ποιος περιμενε ότι η Ελλαδα θα ηταν με τον ντζιτζιφιογκο με τις μπουκλες. Και όμως!! Λυκουργος Λιαροπουλος Ο Βαρουφακης ως γνησιος Ελλην νομιζε ότι με bullshit και χαμογελακια θα κερδιζε την παρτιδα. Συνεβη αυτό που παντα συμβαινει όταν κανεις τον εξυπνο σε λαους που εχουν περασει από το Διαφωτισμο με οπλο σου τη φουστανελλα. Ευτυχως, ο Ολλανδος δεν μασησε. Η συνεχεια στο Eurogroup.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Podemos πλημμύρισε τους δρόμους της Μαδρίτης
Τους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας το Podemos σε μια συγκλονιστική συγκέντρωση
«Δεν κάνουμε αυτή τη συγκέντρωση για να ζητήσουμε κάτι από την κυβέρνηση, αλλά για να πούμε ότι το 2015 θα υπάρχει μια κυβέρνηση των πολιτών» δήλωσε σχετικά ο ηγέτης του Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας. Οι τοπικές εκλογές του Μαΐου θα αποτελέσουν και το πρώτο τεστ σε πραγματικές συνθήκες για τη δυναμική του ισπανικού κινήματος πολιτών που ξεκίνησε από τις πλατείες και έφτασε να είναι πρώτο στις δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το Podemos προηγείται στην πρόθεση ψήφου, καταφέροντας να διεισδύσει σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Στην τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα El Pais, το κόμμα του Πάμπλο Ιγκλέσιας συγκεντρώνει το 28,2%, με το σοσιαλιστικό PSOE να ακολουθεί με 23,5%, και το Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 19,2%. Υπενθυμίζεται ότι στις Ευρωεκλογές που έγιναν τον περασμένο Μάιο, το κόμμα (τότε δεν είχε ακόμα πάρει τη μορφή του πολιτικού σχηματισμού) κατάφερε να εκλέξει 5 ευρωβουλευτές (με 8%), επί συνόλου 54. Οι τωρινες δημοσκοπησεις του δινουν 28% σαν δευτερο κομμα, και λενε ότι μεχρι τις εκλογες θα είναι το πρωτο κομμα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τιμούν το Ολοκαύτωμα οι ΑνΕλ
«Οι Έλληνες τιμούν τη μνήμη και αποδίδουν το δικό τους φόρο τιμής στους χιλιάδες συμπατριώτες τους Έλληνες Εβραίους, που έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας» αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, για την επέτειο της απελευθέρωσης του στρατοπέδου του Άουσβιτς. Δημοσιεύουμε ολόκληρη τη δήλωση ως απάντηση σε όσους έχουν εύκολους τους χαρακτηρισμούς «ακροδεξιοί» και «φασίστες», για να κρύψουν, ενίοτε, την υπαλληλική σχέση που διατηρούν οι ίδιοι με μεγάλα ξένα -νατοϊκά κ.ά.- συμφέροντα:
«Οι Έλληνες με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Ηρώων και Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος, τιμούν τη μνήμη και αποδίδουν το δικό τους φόρο τιμής στους χιλιάδες συμπατριώτες τους Έλληνες Εβραίους, που έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Για την επέτειο της απελευθέρωσης του στρατοπέδου του Άουσβιτς, η ανθρωπότητα τιμά τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, των εκατομμυρίων Εβραίων που εξολοθρεύτηκαν με τα εγκλήματα του χιτλερικού καθεστώτος. Θυμόμαστε τα 6.000.000 εβραίους της Ευρώπης που θανατώθηκαν με τον πλέον βιομηχανοποιημένο τρόπο στα Χιτλερικά στρατόπεδα θανάτου. Θυμόμαστε την προδοσία ανθρώπων της γειτονιάς. Θυμόμαστε τη διάσωση πολλών από λίγους θαρραλέους ανθρώπους. Θυμόμαστε την βαρβαρότητα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Θυμόμαστε την απάθεια των ανθρώπων την ώρα που άλλοι άνθρωποι οδηγούνταν στο θάνατο. Η Ελλάδα σήμερα ενώνει τη φωνή της με τη συνείδηση της ανθρωπότητας, αντιστέκεται στη λήθη και τιμά τα εκατομμύρια αθώα θύματα του Ολοκαυτώματος. Σήμερα που οι σύγχρονοι υμνητές του Χίτλερ δηλητηριάζουν την ελληνική κοινωνία με τα μισαλλόδοξα κηρύγματά τους, η μάχη ενάντια στο ναζισμό και στους εκφραστές του, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Η μνήμη του Ολοκαυτώματος έχει αξία όχι μόνο ως ένδειξη σεβασμού στα θύματα, αλλά και ως κινητήρια δύναμη στην καταπολέμηση του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας. Σήμερα οι κοινωνίες, τα κράτη, η διεθνής κοινότητα και οι απλοί πολίτες είμαστε όλοι μαζί υποχρεωμένοι να θωρακίσουμε τη σημαντικότερη αξία που είναι η ζωή!».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ- Σουλτς δείχνουν το απεχθές πρόσωπο της ΕΕ!
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΣΕ τηςΑΝΤΑΡΣΥΑ με αφορμή της δηλώσεις των Σουλτς και Ντάισελμπλουμ: Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ- Σουλτς δείχνουν το απεχθές πρόσωπο της ΕΕ! Δεν συμβιβάζεται το «όχι» στη λιτότητα με το «πάση θυσία στο ευρώ». Στάση πληρωμών, διαγραφή του χρέους, ρήξη κι έξοδο από ευρώ και ΕΕ! Ανεξάρτητη, ενωτική εργατική και λαϊκή αντεπίθεση τώρα!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό τις ιταμές δηλώσεις και την περιφρονητική στάση των εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωζώνης, Σούλτς και Ντάισελμπλουμ, καθώς και των εκπροσώπων της γερμανικής κυβέρνησης. Δεν ανεχόμαστε να αποκαλείται «μονομερής ενέργεια» το δικαίωμα του ελληνικού λαού και όλων των λαών της Ευρώπης να καθορίζουν τις τύχες τους. Η στάση των εκπροσώπων του ευρώ και της ΕΕ αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η θέση της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, «όχι στη λιτότητα και πάση θυσία στο ευρώ», είναι αυταπάτη. Η μισητή τρόικα πρέπει να ξεκουμπιστεί μαζί με το βάρβαρο «πρόγραμμα» των μνημονίων και της λιτότητας. Αυτό όμως δε φτάνει. Ο αγώνας για δουλειά, ψωμί, παιδεία και ελευθερία συνδέεταο άρρηκτα με τον αγώνα για μονομερή παύση πληρωμών,διαγραφή του χρέους, εθνικοποιήσεις των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, για ρήξη κι έξοδο από ευρώ και ΕΕ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα της ΕΕ και των καπιταλιστικών «αγορών», να οργανώσουν μια ενωτική εργατική λαϊκή αντεπίθεση, καθώς και τη διεθνιστική αλληλεγγύη, για ξήλωμα των μνημονίων και των επαίσχυντων και ληστρικών δανειακών συμβάσεων, για ριζικές κατακτήσεις στο δρόμο για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της συνολικής επίθεσης του κεφαλαίου. Καλεί την ανατρεπτική Αριστερά αλλά και όλες τις μαχόμενες αριστερές δυνάμεις σε κοινή δράση για να συμβάλουμε σε πολύμορφες λαϊκές παρεμβάσεις γύρω από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και του Γιούρογκρουπ στις 12 και 16 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λεφτά υπάρχουν …άμα είσαι καλό πιόνι!
Posted on 29/01/2015 by https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2015/01/29/%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%AC-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%AC%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C-%CF%80%CE%B9%CF%8C%CE%BD%CE%B9/
Δε νομίζουμε να είναι τυχαίο το γεγονός ότι η επανεκκίνηση των πολεμικών επιχειρήσεων στο Ντονμπάς με ευθύνη της ουκρανικής κυβέρνησης συνοδεύτηκε με άμεση και γενναία χρηματική επιχορήγηση απ’ τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι ηγέτες της ΕΕ ανακοίνωσαν ότι θα δοθεί δάνειο ύψους 1,8 δις στην ευρώ στην Ουκρανία ενώ πέρυσι της είχαν δοθεί άλλα 1,4 δις (πηγή: http://www.newsweek.com/eu-agrees-eu18-billion-ukraine-302347). Επίσης, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για αύξηση του ποσού. Σχεδόν ταυτόχρονα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι προχωρούν στην παροχή εγγυήσεων δανείων ύψους 2 δις δολαρίων με δυνατότητα αύξησης σε 3 δις, αν η Ουκρανία μείνει πιστή στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων (…και του πολέμου συμπληρώνουμε εμείς). Οι ΗΠΑ πρόσθεσαν επίσης ότι είναι έτοιμες να προχωρήσουν ακόμα παραπέρα με τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. Από κοντά κι ο Καναδάς, η κυβέρνηση του οποίου δήλωσε ότι θα παραχωρήσει επιπλέον δάνειο ύψους 200 εκ δολαρίων στην Ουκρανία (είχε δώσει άλλα 200 εκ. τον Σεπτέμβριο). Είναι προφανές ότι ΗΠΑ-ΕΕ και ΔΝΤ κατευθύνουν τις εξελίξεις στην Ουκρανία μέσω της χορήγησης δανείων στην ουσιαστικά χρεωκοπημένη χώρα. Τα δάνειά τους είναι τόσο-όσο ώστε να εξασφαλίζεται η δουλικότητα του ουκρανικού καθεστώτος. Άλλωστε, την ημέρα που τα ουκρανικά βομβαρδιστικά σκορπούσαν το θάνατο χτυπώντας στάση τρόλλευ στο Ντονιέτσκ με δεκάδες αμάχους νεκρούς και τραυματίες, ο επικεφαλής των Αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, στρατηγός Ben Hodges, επισκεπτόταν νοσοκομείο με τραυματίες του ουκρανικού στρατού στο Κίεβο, αποδίδοντάς τους μάλιστα τιμές και μετάλλια. Την προηγούμενη εβδομάδα το ουκρανικό κοινοβούλιο ανακήρυξε τη Ρωσία σε «επιτιθέμενο κράτος» και τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ σε «τρομοκρατικές οργανώσεις». Επίσης, η Συμφωνία του Μινσκ πρέπει να θεωρείται ένα καμμένο χαρτί αφού πλέον καμία από τις δυο πλευρές δεν την αναγνωρίζει. Αυτά τα νέα δεδομένα ουσιαστικά πιστοποιούν αυτό που υπήρχε ουσιαστικά αλλά όχι τυπικά. Την απόφαση του ουκρανικού καθεστώτος μαζί με τα ξένα κέντρα που το στηρίζουν και το καθοδηγούν να αναζωπυρώσουν τη σύγκρουση. Στο πεδίο των μαχών όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται τόσο καλά για τους προαναφερθέντες. Από τα μέσα του Γενάρη ως τώρα το μέτωπο παραμένει σταθερό με μικρές εδαφικές νίκες για τις Λαϊκές Δημοκρατίες οι οποίες πλέον ελέγχουν πλήρως την περιοχή του αεροδρομίου του Ντονιέτσκ κι έναν απ’ τους δύο γειτονικούς οικισμούς. Το μεγάλο στοίχημα προς το παρόν παίζεται γύρω από την τύχη της κωμόπολης Ντεμπάλτσεβο η οποία ελέγχεται από τον ουκρανικό στρατό και αποτελεί κόμβο στην οδική επικοινωνία Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ. Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Νοβοροσίας έχουν σχεδόν κυκλώσει τον ουκρανικό στρατό που βρίσκεται εκεί. Αν ολοκληρωθεί αυτή η κυκλωτική κίνηση θα μιλάμε για συντριπτικό πλήγμα εναντίον του ουκρανικού στρατού, ανάλογο με την Σεπτεμβριανή πανωλεθρία που υπέστη στο Ιλοβάισκ. Ελπιδοφόρο μήνυμα αποτελεί επίσης το γεγονός ότι το 4ο κύμα επιστράτευσης που εφαρμόζει το ουκρανικό κράτος συναντά σημαντικά προβλήματα καθώς πολλοί Ουκρανοί πολίτες κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν την επιστράτευση. Ένας σημαντικός αριθμός τους φέρεται να εγκαταλείπει ακόμα και τη χώρα προκειμένου να μη σταλεί στο μέτωπο ως κρέας για τα κανόνια των ολιγαρχών. (δείτε κάποια στοιχεία εδώ: http://www.rense.com/general96/ukagainst.html στα αγγλικά) Η Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία θα συνεδριάσει μες στις επόμενες μέρες για να καθορίσει τις ενέργειές της το επόμενο διάστημα. Η συνεδρίαση θα ανακοινωθεί στο μπλογκ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ναζιστικό κάλεσμα για την συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής
Ένας πλήρης… ταξιδιωτικός οδηγός για την συγκέντρωση που διοργανώνει σήμερα η Χρυσή Αυγή κυκλοφορεί από τις αρχές Ιανουαρίου στο διαδίκτυο. Πρόκειται για μία ανοικτή πρόσκληση στους απανταχού νοσταλγούς του Χίτλερ να επισκεφτούν την Αθήνα και να συμμετάσχουν στην εκδήλωση της οργάνωσης για τα Ίμια. Το ναζιστικό κάλεσμα περιλαμβάνει οδηγίες για το σημείο συγκέντρωσης στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, πληροφορίες για τη διαμονή στην Αθήνα καθώς επίσης και την διεύθυνση και τα τηλέφωνα των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής, στα οποία μπορούσαν να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι για περαιτέρω πληροφορίες… Το πιο ανατριχιαστικό όμως είναι ότι ο νεοναζιστικός ταξιδιωτικός οδηγός συγκρίνει την συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια, με την πορεία των Ες Ες στο Βερολίνο, την εποχή του Χίτλερ. «Πιστεύω πως οι περισσότεροι από εσάς θα θέλατε να μπείτε σε μία μηχανή του χρόνου και να γνωρίσετε Εθνικιστές του παρελθόντος όπως ο Αδόλφος Χίτλερ ή ο Μπενίτο Μουσολίνι. Δεν θα χάνατε την ευκαιρία να μπαίνατε σε μία μηχανή του χρόνου και να παρελαύνατε μαζί με τα Ες Ες στο Βερολίνο. Λοιπόν, αυτή είναι η ευκαιρία σας να γράψετε αληθινή ιστορία», γράφει το διαδικτυακό προσκλητήριο, που συνεχίζει αναφέροντας την υποχρέωση όσων ενστερνίζονται την ναζιστική ιδεολογία, να παρευρεθούν στη συγκέντρωση για τα Ίμια. «Κάποια μέρα θα σας ρωτήσουν τα παιδιά σας τι κάνατε για να υποστηρίξετε τη Χρυσή Αυγή. Αν υποστηρίζετε πραγματικά τη Χρυσή Αυγή και το εθνικιστικό κίνημα θα κάνετε τα πάντα για να παρευρεθείτε σε αυτό το γεγονός»…
Χάρτης της Αθήνας Το προσκλητήριο για την Σαββατιάτικη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό φόρουμ «Stromfront», που από τη δεκαετία του 1990 αποτελεί το ηλεκτρονικό διεθνές σημείο συνάντησης νεοναζιστικών και ρατσιστικών οργανώσεων. Μάλιστα, λόγω της παρακίνησης σε ιδεολογίες μίσους και πράξεις βίας, το «Stromfront» έχει διαγραφεί από τις διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και άλλων χωρών, όχι όμως και της Ελλάδας. Η ανάρτηση που καλεί τους ξένους νεοναζί να παρευρεθούν στην εκδήλωση για τα Ίμια περιλαμβάνει χάρτη με τους σταθμούς του μετρό της Αθήνας που εξυπηρετούν την πρόσβαση στην συγκέντρωση του μίσους. «Η συγκέντρωση θα λάβει χώρα κοντά στον σταθμό του μετρό ‘Ευαγγελισμός’, ακριβώς στη συμβολή της Ρηγίλλης με τη Βασιλίσσης Σοφίας», αναφέρεται στο διαδικτυακό κάλεσμα, όπου είναι αναρτημένα και όλα τα στοιχεία των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής. «Μπορείτε να έλθετε σε επαφή με τη Χρυσή Αυγή στα εξής τηλέφωνα:… Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε τα γραφεία τους που είναι ανοικτά για το κοινό στην Λ. Μεσογείων 131». Κλείνοντας, ο υπεύθυνος της ανάρτησης δεν παραλείπει να δηλώσει πως η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής διοργανώνεται στην πραγματικότητα για την υπεράσπιση της λευκής φυλής… «Θα σας δω όλους στην Ελλάδα, θα σας δω όλους την 31η!
Για μία λευκή Ευρώπη!». Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται την εθνικά ευαίσθητη επέτειο των γεγονότων στα Ίμια για να προσκαλέσει στην Αθήνα τους πιο ακραίους εκπροσώπους οργανώσεων με ρατσιστική και φιλοναζιστική ρητορική. Τον Ιανουάριο του 2013, πριν ξεκινήσουν οι διώξεις για την εγκληματική οργάνωση, στην Αθήνα είχαν προσκληθεί και παρελάσει μέλη ακραίων οργανώσεων από τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Ρουμανία και άλλες χώρες.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απίστευτη πρωτοβουλία από πολίτες: Ξεκινούν Επιτροπές Στήριξης της Κυβέρνησης
Ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα ξεκινά από τα Τρίκαλα και αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά σε ολόκληρη τη χώρα. Πρόκειται για την οργάνωση Επιτροπών Στήριξης της Κυβέρνησης! Μια πρωτοτυπία πολιτική, που ουσιαστικά θα αποτελεί την έκφραση στήριξης στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας και να θέσει συγκεκριμένα πολιτικά ζητήματα, τόσο εντός, όσο και εντός τηςς χώρας. Αυτή η κίνηση δεν έχει ξαναγίνει ιστορικά στη χώρα (αφού ποτέ άλλοτε η Αριστερά δεν ήταν στην κυβερνητική εξουσία). Ουσιαστικά, όσες κινήσεις είχαν γίνει σε κρίσιμες καταστάσεις, ήταν μόνο αυθόρμητες. Πλέον, τα Τρίκαλα πρωτοτυπούν στην οργάνωση μιας Επιτροπής Στήριξης, ο πολιτικός ρόλος της οποίας, καθώς και οι κινήσεις της, θα ξεκαθαριστούν συντόμως. Η πρώτη σχετική συνάντηση για τη συγκρότηση, σε πρώτη φάση, της Επιτροπής, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Πανελλήνιο, στις 8 το βράδυ. Η κίνηση αυτή προήλθε ουσιαστικά από ανθρώπους που προεκλογικώς διακίνησαν υπογραφές στήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ. Ενδιαφέρον έχει ότι τα Τρίκαλα πρόλαβαν κάθε άλλη αντίστοιχη κίνηση που βρίσκεται υπό σκέψιν ή στα σκαριά για να δημιουργηθεί. Είναι, λοιπόν, φανερό, ότι λίγη μόνο ώρα μετά το ΟΧΙ (διά στόματος Τσίπρα και Βαρουφάκη) στους εταίρους μας, αρχίζει η ουσιαστική πολιτική ζύμωση στη χώρα μας. Και κάτι τέτοιο, εκτός από πρωτόγνωρο, είναι και ουσιαστικό. Διότι θα δείξει και με ποιον θα παραταχθεί κανείς: με τη χώρα, την κυβέρνησή της και τον λαό, ή με τους τροϊκανούς και τα μνημόνια;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βύρων Πολύδωρας: "Συστρατεύομαι στη διαπραγμάτευση με τον Αλέξη Τσίπρα"
Με αποκλειστική του δήλωση στα parapolitika.gr ο Βύρων Πολύδωρας εξαπολύει επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά αποκαλώντας τον "κατά φαντασίαν νικητή των εκλογών" ενώ δηλώνει ότι συστρατεύεται στη διαπραγμάτευση που διεξάγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Διαβάστε τη δήλωσή του: "Ο κατά φαντασίαν νικητής των εκλογών κ. Σαμαράς δίνει ακρίτως μάχη οπισθοφυλακών. Καλό θα ήταν να διάβαζε στον Πλούταρχο το σχετικό απόσπασμα για τη συμφιλιωτική στάση-συμπεριφορά του Αριστείδη, του και Δίκαιου καλούμενου, προς τον πολιτικό του αντίπαλο Θεμιστοκλή, στη ναυμαχία της Σαλαμίνος. «Ήκεν ὁ Ἀριστείδης ἐπὶ τὴν σκηνὴν τοῦ Θεμιστοκλέους καὶ καλέσας αὐτὸν ἔξω μόνον, ᾿ἡμεῖς᾿ εἶπεν ᾿ὦ Θεμιστόκλεις, εἰ σωφρονοῦμεν, ἀρξώμεθα σωτηρίου καὶ καλῆς φιλονικίας πρὸς ἀλλήλους, ἁμιλλώμενοι σῶσαι τὴν Ἑλλάδα, σὺ μὲν ἄρχων καὶ στρατηγῶν, ἐγὼ δ᾿ ὑπουργῶν καὶ συμβουλεύων». Είναι ένα μήνυμα της ιστορίας προς όλους μας, που γίνεται επίκαιρο σήμερα, στην μάχη της διαπραγμάτευσης που δίνει η νέα κυβέρνηση της Ελλάδος με τους πιστωτές της και θεσμικούς εταίρους μας κατ’ εντολή, νωπή και καθαρή, του Ελληνικού λαού. Μόνον η συστράτευση είναι έντιμη πατριωτική στάση. Ναι, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία της πατρίδος και του λαού, συστρατευόμενος στη διαπραγμάτευση κοινωνικής σωτηρίας και εθνικής απελευθέρωσης που διεξάγει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.–"
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Αγανακτισμένοι επιστρέφουν… στο πλευρό της κυβέρνησης
Οι Αγανακτισμένοι επιστρέφουν στο Σύνταγμα! Μεγάλο συλλαλητήριο διοργανώνεται για την ημέρα που η ελληνική αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες διαπραγματευόμενη το ελληνικό χρέος και το αίτημα για κούρεμά του. Το κάλεσμα γίνεται μέσω Facebook και ήδη μέσα σε ελάχιστες ώρες έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 11.000 προθέσεις συμμετοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτυχία σε μία τέτοια κίνηση θα έχει υψηλό συμβολισμό, καθώς ο κόσμος – οι Αγανακτισμένοι αυτή τη φορά όχι με την ελληνική κυβέρνηση αλλά με το ευρωπαϊκό διευθυντήριο – θα σταθεί αρωγός στις ελληνικές προσπάθειες για ένα New Deal και θα στείλει σαφές μήνυμα στους ευρωπαίους για τερματισμό της αδιέξοδης πολιτικής, παρέχοντας στήριξη στις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης. «Την ώρα που η Ελληνική αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και θα διαπραγματεύεται τη διευθέτηση του Ελληνικού χρέους, μια κατάμεστη πλατεία Συντάγματος και Λευκού πύργου, ίσως αποτελέσει το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί. Πάνω από τις στατιστικές και τους δείκτες της οικονομίας, πρέπει να βρεθεί ο Ελληνικός λαός και το αίτημά του για ανεξαρτησία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, αρχές που υποτίθεται πως είναι αυτονόητες στην «πολιτισμένη» Ευρώπη» σημειώνουν οι διαχειριστές της νέας σελίδας που δημιουργήθηκε στο Facebook και μέσα σε λίγες ώρες πάνω από 8.000 πολίτες έχουν δηλώσει ότι θα πάνε. Πρόκειται για την σελίδα: «ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ». https://www.facebook.com/events/1416439545315784/?source=1 Το αρχικό κάλεσμα γίνεται για τις 17 Φεβρουαρίου ωστόσο όπως σημειώνουν οι διοργανωτές «η ημερομηνία του συλλαλητηρίου είναι ενδεικτική και θα οριστικοποιηθεί όταν γίνει γνωστή η ημερομηνία της συνδιάσκεψης».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δυο μέρες στο κοινωνικό φαρμακείο Βύρωνα
Είναι Τετάρτη απόγευμα και λίγο πριν νυχτώσει φτάνουμε στο κοινωνικό φαρμακείο Βύρωνα. Οι εθελοντές με φακούς και κεριά εξυπηρετούν άνεργους και ανασφάλιστους. Τους δίνουν δωρεάν φάρμακα και οδηγίες, παίρνουν τηλέφωνα σε υπηρεσίες. Δεν έχουν ρεύμα γιατί δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τα χαράτσια του οικήματος. «Κάναμε αίτημα για ρεύμα και περιμένουμε. Υποτίθεται ότι το δουλεύουν. Εμείς κρατάμε τα λεφτά για φάρμακα και ό,τι χρειάζεται ο κόσμος, δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε το χαράτσι και το ρεύμα του χώρου» μου λέει η Αθανασία, εθελόντρια εδώ και δυο χρόνια. Η εξυπηρέτησή τους μου θυμίζει κανονικό φαρμακείο. Άλλωστε, όπως λένε και οι ίδιοι, δεν είναι εκεί για να βοηθήσουν σας άλλος Ερυθρός Σταυρός, αλλά για να δείξουν πώς θα έπρεπε να λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες πρόνοιας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ναι! Μέχρι πριν λίγες μέρες αυτός ο προδότης Νικος Δενδιας ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας! Και μόλις χθες, με αφορμή τη συνάντηση του Βαρουφάκη με τον ολλανδό γκαουλάιτερ, δεν δίστασε να βγει δημοσίως και να επικρίνει τη στάση εθνικής αξιοπρέπειας που κράτησε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών. «Οι δηλώσεις Βαρουφάκη υπονομεύουν ευθέως την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Ο Θεός να βάλει το χέρι του!» Είναι εθνοπροδότης με πατέντα ο άνθρωπος! Αναρωτιέται κανείς τι ξεπουλήματα θα ήταν διατεθειμένος να κάνει αν αντιμετώπιζε καμιά κρίση ως υπουργός Άμυνας…
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βιβλιοθήκη με 14 εκατομμύρια βιβλία έπιασε φωτιά
Βιβλιοθήκη στη Μόσχα που περιείχε σπάνια έγγραφα των Ηνωμένων Εθνών, αρχαία σλαβικά κείμενα και 14 εκατομμύρια βιβλία έπιασε φωτιά. Η βιβλιοθήκη ήταν γνωστή με το όνομα ΙΝΙΟΝ, που σήμαινε Ινστιτούτο Επιστημονικής Πληροφόρησης Κοινωνικών Επισητμών. Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου αναφέρει το qz.com. Το πρακτορείο Interfax αναφέρει ότι η φωτιά που άρχισε από τον τρίτο όροφο και εξαπλώθηκε σε 2.000 τετραγωνικά μέτρα έχει κατασβεστεί. η ζημιά όμως φαίνεται ότι είναι εκτεταμένη ενώ ένα μέρος της οροφής έχει πέσει. Σύμφωνα με το RIA η βιβλιοθήκη ιδρύθηκε το 1918 και φιλοξενούσε περισσότερα από 14 εκατομμύρια βιβλία συμπεριλαμβανομένων και κείμενα από αρχαίες σλαβικές γλώσσες όπως και έγγραφα από τον ΟΗΕ, την UNESCO και έγγραφα κοινοβουλίου και αναφορές και από άλλες χώρες από το 1789.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ολιγάρχης Μπόμπολας θα προσπαθήσει μέσα από τα φερέφωνά του να συνεχίσει να εισπράττει διόδια σαν ληστής,όπως έκαναν τα παλιά χρόνια κάποιοι κατσαπλιάδες με τα κουμπούρια που έπιαναν βασικά σημεία διαδρομών και δεν σε άφηναν να περάσεις ,αν δεν έδινες λύτρα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επειδή ρωτήθηκα… ΚΚΕ και πλατείες, η άποψή μου:
Το 2011 στις πλατείες, φάνηκε πάλι το γνωστό "όλα ή τίποτα" του ΚΚΕ: Ο κόσμος δεν ήταν αρκετά “αριστερός” για τα γούστα του. Δηλαδή τι περίμενε το ΚΚΕ; Ότι από εκεί που για 40 χρόνια ο μέσος νεοέλληνας ήταν ένας απολιτίκ αγράμματος συντηρητικός παρτάκιας, την πρώτη φορά που θα κατέβαινε σε διαδήλωση θα μεταμορφωνόταν σε κοινωνικά ευαίσθητο επαναστάτη μαρξιστή που παίζει τον διαλεκτικό υλισμό στα δάχτυλα;;;!!! Μα είναι δυνατόν; Προφανώς λοιπόν, όσοι “αγανακτισμένοι” κατέβηκαν στις πλατείες, συνιστούσαν μια άμορφη, μπερδεμένη, αντιφατική, ημιμαθή μάζα, με σαφή όρια, ιδεοληψίες και σύγχυση. Ήξεραν μόνο τι ΔΕΝ ήθελαν (κι αυτό με το ζόρι), αλλά (στην πλειοψηφία τους) δεν ήξεραν ούτε τι ήθελαν (πέρα από την παλιά βολή τους), ούτε ποιος τους έφταιγε, ούτε πώς θα αλλάξουν τα πράγματα. ΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ εκεί είναι ο ρόλος της λεγόμενης “πρωτοπορίας”!! Αυτόν τον κόσμο (που διαχρονικά και διεθνώς είναι δυστυχώς η πλειοψηφία) είναι που θες ως επαναστατικό κόμμα να αφυπνίσεις και να κερδίσεις. Όχι να τους κοιτάζεις αφ' υψηλού. Αν το κάνεις αυτό, προδίδεις τον ίδιο σου τον ρόλο. Ούτε να τους θεωρείς εξ ορισμού “προβοκάτορες” μόνο και μόνο επειδή δεν είναι …μέλη του κόμματος. Αυτή είναι ψυχοπαθητική προσέγγιση, κατάλοιπο του εμφυλίου και των διώξεων, που σου θολώνει το πολιτικό κριτήριο και σε αδρανοποιεί. Αλλά ούτε και να φοβηθείς να πας στις πλατείες μη και σε πουν "συστημικό", γιατί τότε παίζεις το παιχνίδι των αστών και αφήνεις τους διαδηλωτές βορά στην ακροδεξιά προπαγάνδα, όπως και έγινε, και όταν 2 χρόνια μετά σε μαχαιρώνουν οι φασίστες ομαδικά στο Πέραμα μένεις να αναρωτιέσαι πώς γιγαντώθηκαν έτσι. Και κάτι τελευταίο: Όταν το ΚΚΕ τελικά είδε ότι είναι μεγάλο λάθος να μην κατεβαίνει στις πλατείες, κατέβηκε κλασικά με "νοοτροπία ΚΚΕ": Δεν ήρθαμε να συμμετάσχουμε, ήρθαμε να ηγεμονεύσουμε (ας θυμηθούμε την περιφρούρηση της Βουλής).
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 21:06
29/1/2015
«Γιαννιώτικο γάλα, αγελαδινό και πρόβειο γιαούρτι» από τη νεοσύστατη συνεταιριστική Κίνηση Κτηνοτρόφων Ιωαννίνων, είναι δύο καινούρια γαλακτοκομικά προϊόντα στην αγορά των Ιωαννίνων, που βρίσκονται τις τελευταίες δύο ημέρες στα ράφια των τοπικών σούπερ μάρκετ... Οι κτηνοτρόφοι του νομού Ιωαννίνων πήραν δραστικές αποφάσεις για το μέλλον τους, μετά τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθαν τα τελευταία χρόνια, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της συνεταιριστικής Κίνησης, Μιχάλης Τζίμας. Η παραγωγή του νέου φρέσκου γάλακτος, του «Γιανιώτικου», με διάρκεια 5 ημερών, ανέρχεται προς το παρόν, στον ένα τόνο την ημέρα. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις τα ράφια άδειασαν γρήγορα και χρειάστηκε να γίνει νέα τροφοδοσία για να καλυφθεί η ζήτηση. Οι κτηνοτρόφοι των Ιωαννίνων, αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής, ενώ μετά την πώληση γνωστής γαλακτοβιομηχανίας που λειτουργεί στην περιοχή και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές, αποφάσισαν να προσπαθήσουν για την επιβίωση του κλάδου, κάνοντας μία νέα αρχή πάνω σε σύγχρονα συνεταιριστικά πρότυπα και να βάλουν συγκεκριμένους στόχους. Επιπλέον, μετά τη συνεχή συρρίκνωση στην τιμή του γάλακτος και την αύξηση στο κόστος παραγωγής, όπως υποστηρίζουν, οδηγήθηκαν πολλοί, κυρίως αγελαδοτρόφοι, στα όρια της καταστροφής. Κάποιοι υποχρεώθηκαν να κλείσουν τις μονάδες τους, καθώς δεν μπορούσαν να αντέξουν το οικονομικό κόστος,επισημαίνει ο Μιχάλης Τζίμας. Η συνεταιριστική Κίνηση των Κτηνοτρόφων Ιωαννίνων, που εμφανίζεται πολύ ικανοποιημένη από την προσπάθεια καθημερινά, δέχεται και νέα μέλη, ενώ σε δεύτερο πλάνο φιλοδοξεί να καλύψει την αγορά και των 4 Νομών της Ηπείρου. Ένας ακόμη στόχος, είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση του γάλακτος και η παραγωγή άλλων προϊόντων. «Η αποδοχή και η μεγάλη ζήτηση των προϊόντων μας, μας αναγκάζει να κάνουμε πιο γρήγορες κινήσεις από αυτές που έχουμε αποφασίσει» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Τζίμας και προσθέτει ότι ευελπιστούν να υπάρξει πολιτική βούληση για στήριξη αυτής της προσπάθειας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
παιδιά να λέμε και καμιά αλήθεια. όλοι ξέραμε ότι ο Σουλτς θα ήταν ο "καλός μπάτσος" κι ο Ντάϊσελμπλουμ ο "κακός μπάτσος". αυτή είναι η δουλειά τους και γι΄αυτό τους στείλανε, δεν ήρθανε από προσωπική γκαβλάντζα.μαστίγιο και καρότο και τίποτα παραπάνω. αλλά όπως όλοι το ξέραμε αυτό, όλοι επίσης γνωρίζουμε ότι το τέλος ενός έργου δεν κρίνεται από τις πρώτες σκηνές. ολίγη υπομονή δεν έβλαψε κανέναν. εκτός από τις μωρές παρθένες και τον Αδωνι...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μερικές πληροφορίες για τον ποταμισιο Λιαροπουλο που αγαπάει Νταισενμπλουμ Τον θυμάμαι μαζί με Μοσιαλο και Λοβέρδο υπ . υγείας (επι πασοκ) πριν μερικά χρόνια, να αναλύουν το θέμα της υγείας. Τότε έτυχε να σκίσω χαλαρά το Λοβερδο με κάτι ερωτησουλες κι έβλεπα το Λιαροπουλο να έχει γουρλωσει τα μάτια. Τι είναι τελικά από το ΠΑΣΟΚ στο ΠΟΤΑΜΙ; ένα σάλιο δρόμος
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Που 'σαι καρατζαφερ που θα'βαζες την τρόικα σ'ενα αεροπλανο ; Καταπιες την γλώσσα σου ;
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ραχήλ Μακρή
30/1/2015
Τέρμα τα χτυπήματα με εφημερίδες στο κεφάλι. Σήμερα αισθάνθηκα μετά από καιρό περήφανη.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΟΥΤΕ 1 ΨΗΦΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ!!!!
Ο χιτλερισμός και ο ανθελληνισμός των απογόνων των γερμανοτσολιάδων δεν έχει όρια, σε σημείο να φτάνουν στην χυδαία πρόκληση να αποκαλούν τους Κρητικούς καθυστερημένους και κλέφτες!!! Ούτε μία ψήφο δεν πήρε η Χρυσή Αυγή στα Ανώγεια της Κρήτης και οι ντόπιοι δηλώνουν… υπερήφανοι. Σύμφωνα, λοιπόν, με το cretapost φορείς και κάτοικοι καμαρώνουν που «δεν βρέθηκε κανένας Ανωγειανός φασίστας». Ο δε δήμαρχος Μανώλης Καλλέργης (ο επί της υποδοχής του ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗ Jeffrey…), δήλωσε τα εξής: «Το αποτέλεσμα αυτό είναι πολύ ωραίο. Τα Ανώγεια έδειξαν ότι έχουν πολύ καλή μνήμη και δεν συμβιβάζονται με τον φασισμό. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό κι ελπίζω να γίνουμε ένα παράδειγμα». Από την πλευρά μας, είμαστε πολλαπλά υπερήφανοι που δεν πήραμε ούτε μία ψήφο σ’ αυτή την περιοχή που μια ζωή ήταν ορμητήριο των κορακιών της κλεφτο-πασοκαρίας, που από κει έθετε τις βάσεις για την καταλήστευση του δημοσίου ταμείου και την παράδοση της ρημαγμένης χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ούτε το Ισραήλ είδε με καλό μάτι την υπουργοποίηση Καμμένου.....Πάλι δεν κατάλαβες.....;;;;;;;;
Επίθεση από την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz στον νέο ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο. Σε ρεπορτάζ της αναφέρει ότι “ο Πάνος Καμμένος, ένας πολιτικός της δεξιάς ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι οι Έλληνες Εβραίοι δεν πληρώνουν φόρους, διορίστηκε υπουργός Άμυνας”. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι “ο Καμμένος είναι επικεφαλής του υπερεθνικιστικού κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες”. Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι ο η εβραϊκή κοινότητα στην Ελλάδα καταδικασε τον Δεκέμβριο όσα είπε στην τηλεόραση ο Καμμένος για τους Έλληνες Εβραίους και την φορολόγησή τους. Επισημαίνει ακόμη ότι...... .... ο ίδιο απέδωσε τον θόρυβο που ξέσπασε σε «θεωρίες συνωμοσίας, ψέματα και συκοφαντίες από τη σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου. » Η Haaretz τονίζει ότι ως υπουργός Άμυνας, “ο Καμμένος θα είναι υπεύθυνος για τις στρατιωτικές σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ, που έχουν γίνει πολύ στενές τα τελευταία χρόνια”. Στο δημοσίευμα υπάρχουν αιχμές και για τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της συμμετοχής μελών του σε διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ ,αλλά και σε στολίσκους με προορισμό τη Γάζα. Το δημοσίευμα επικαλείται δημοσκόπηση της Anti-Defamation League η οποία διαπίστωσε ότι τα αντισημιτικά στερεότυπα είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ελλάδα και ότι η χώρα έχει το υψηλότερο ποσοστό των αντισημιτικών απόψεων στην Ευρώπη. Τέλος υπενθυμίζει ότι “το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή διατήρησε τη θέση του ως το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα”.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η στάση του Ντάισελμπλουμ ήταν στάση ενός κακομαθημένου τσογλανιού που δεν έχει μάθει ούτε πως να φεύγει από το χώρο που τον φιλοξενεί. Αγενής και επηρμένος ο κολαούζος των ευρωπαϊκών ελίτ. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να γλείφουμε τα παπάρια τέτοιων τύπων για να "επιβιώσουμε", θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το σάλιο δεν χρησιμεύει μόνο στο γλείψιμο, αλλά και στο φτύσιμο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ανθρωπακος!
Λέγεται Λυκούργος Λιαρόπουλος και είναι στέλεχος στο κόμμα του υπαλλήλου του Μπόμπολα, στο «Ποτάμι». Αυτός ο θλιβερός ανθρωπάκος, ντρέπεται που είναι Έλληνας κι ακόμη περισσότερο ντρέπεται που ένας άλλος Έλληνας στάθηκε με αξιοπρέπεια απέναντι σε έναν εκπρόσωπο ανώτερης φυλής. Κάπου αναφέρεται και στον διαφωτισμό ο κακοκοίρης ο Λιαρόπουλος. Όπως κάνουν συχνά και άλλοι συμπλεγματικοί, νομίζει ο δόλιος ότι ο διαφωτισμός ήταν η αποικιοκρατία παλιότερα και η βασίλισσα και οι πριγκίπισσες και οι βαρώνοι σήμερα. Και καθώς η Ελλάδα δεν είχε αποικίες ούτε είχε ποτέ βαρώνους και μαρκήσιους, ενώ εδώ και σαράντα χρόνια έχει ξεφορτωθεί και τους βασιλιάδες, τη βγάζει κατώτερη από την Ολλανδία, ο ανθρωπάκος αυτός. Και περιμένει να έρθει η στιγμή της εκδίκησης του Ολλανδού έναντι του του Έλληνα! Ελπίζει πως κάποτε μπορεί να έρθει μια μέρα που θα νιώσει άβολα ο Βαρουφάκης και θα χαρεί ο Ντάισελμπλουμ. Μαζί του κι ο ανθρωπάκος!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέος διοικητής της ΕΥΠ ο Γιάννης Ρουμπάτης
Με απόφαση πρωθυπουργού ο Γιάννης Ρουμπάτης. Διαβάστε λίγα λόγια για την πορεία του μέχρι σήμερα
Ιανουάριος 31 2015 17:18
Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης, με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ο Γιάννης Ρουμπάτης είναι διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins του Μέριλαντ. Γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1948 στα Ιωάννινα και σπούδασε στις ΗΠΑ. Υπήρξε ανταποκριτής της εφημερίδας "Το Βήμα" στην Ουάσινγκτον. Μετά την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία το 1981, έγινε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Διεθνών ΜΜΕ. Τον Μάρτιο του 1987 τοποθετήθηκε στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, παραμένοντας μέχρι τον Ιούνιο του 1988, οπότε ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε να επαναφέρει στη θέση αυτή τον Δημήτρη Μαρούδα. Από το 1994 ως το 1999, διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ εξελέγη από τους συναδέλφους του και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για το διάστημα 1995 - 1999. Το 1987 εξέδωσε το βιβλίο Δούρειος Ίππος: Η αμερικανική διείσδυση στην Ελλάδα, 1947-1967, βασισμένο στη διδακτορική διατριβή του για το Johns Hopkins, στο οποίο καταγγέλλει τόσο τις τότε αμερικανικές κυβερνήσεις, όσο και την ελληνική μετεμφυλιακή Δεξιά για τη διαπλοκή της με αμερικανικές υπηρεσίες.
Σχολιο.- Φευγουν σιγα σιγα τα γαλαζια παιδια και επανερχονται τα πρασινα. Τι καλα... Σχολιο.- ΤΟ ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό.!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ «ΑΝΟΙΓΕΙ» ΤΙΣ «ΠΟΡΤΕΣ» ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ
ΔΙΑΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΡΩΣΙΑ
Αποφασισμένος να ανοίξει όλες τι πόρτες που είχε κλείσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, δημιουργώντας και πάλι δίαυλο επικοινωνίας με χώρες που η Ελλάδα είχε σχεδόν διακόψει ουσιαστικά επαφές, λόγω πιέσεων των ευρωπαϊκών και άλλων δυνάμεων. Στόχος της νέας κυβέρνησης είναι να αποκαταστήσει τις χαμένες σχέσεις με παραδοσιακούς συμμάχους της Ελλάδας, οι οποίες διαλύθηκαν στην κυριολεξία από τις μνημονιακές κυβερνήσεις λόγω της άνευ όρων παράδοσης στο Βερολίνο. Μετά την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τη Ρωσία και να αποτρέψει την απόφαση της Ευρώπης για νέες κυρώσεις εις βάρος της, ανοίγει την πόρτα του και στην Παλαιστινιακή ηγεσία που τα τελευταία χρόνια οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών ήταν στάσιμες ως ανύπαρκτες. Έτσι, στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε η πρώτη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα κ. Marwan Toubasi. Ο πρέσβης συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα και του έδωσε στα χέρια έναν φάκελο με επιστολή από τον Πρόεδρο του Παλαιστινιακού κράτους Μαχμούτ Αμπάς . Στην επιστολή αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb, ο Μαχμούτ Αμπάς αφού συνεχάρη τον Έλληνα Πρωθυπουργό, τον ευχαρίστησε για τις πάγιες και σταθερές του θέσεις προς το Παλαιστινιακό ζήτημα. Τον ευχαρίστησε επίσης για τη στήριξή του στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για ελευθερία και την ίδρυση του Ανεξάρτητου Κράτους , στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, κάτι το οποίο θα είναι η όαση της ασφάλειας , ειρήνης και καλής γειτονίας για τον Παλαιστινιακό λαό. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, από την πλευρά του, παρακάλεσε τον Παλαιστίνιο Πρέσβη να μεταβιβάσει τους χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες του στον πρόεδρο κ. Αμπάς, επιβεβαιώνοντας την πάγια θέση του στη λύση των δύο κρατών και στη στήριξη του δίκαιου αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία. Αφού ο πρέσβης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις και τις καθημερινές παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου από τη μεριά των Ισραηλινών Δυνάμεων στα Κατεχόμενα Εδάφη της Παλαιστίνης, συζητήθηκαν ακόμα θέματα που αφορούν τη συνέχιση της κοινής συνεργασίας, καθώς επίσης και η περαιτέρω ανάπτυξη των ιστορικών σχέσεων φιλίας που συνδέουν τους δύο λαούς. Η επαφή αυτή των δύο ανδρών, που συζητήθηκε έντονα από όλους τους διπλωμάτες, φαίνεται να σηματοδοτεί τη στάση που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας στο Παλαιστινιακό.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ
Έχοντας μπει με το… δεξί στη διακυβέρνηση της Ελλάδας, αλλά κυρίως πιστός σε όσα υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό περί πάταξης της διαφθοράς, ο Πάνος Κομμένος - κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα και τους «μεγαλοεργολάβους νταβατζήδες» που «έσπρωξαν» και αυτοί από την πλευρά τους τη χώρα μας στο μνημόνιο, σε συνεργασία με όσους την παρέδωσαν δέσμια στην τρόικα – εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Σταύρο Θεοδωράκη, αλλά και σε όσους φέρονται να «κρύβονται» πίσω από αυτόν. Μιλώντας, μάλιστα, στην εφημερίδα Real News, o νέος υπουργός Άμυνας, δεν δίστασε να αφήσει αιχμές κατά του κυρίου Μπόμπολα, τονίζοντας: «Σας έχω επαναλάβει πολλές φορές ότι αν χρειαστώ κάτι, αντί να μιλήσω με τον κ. Θεοδωράκη, θα μιλήσω κατευθείαν με τον κ. Μπόμπολα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κ. Θεοδωράκης είναι ένας πολύ καλός μάγειρας στο κρητικό του εστιατόριο, αλλά μπορεί, απογοητευμένος από το ότι δεν έγινε κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τα αφεντικά του, να συνεχίσει να μαγειρεύει κοχλιούς προς τέρψιν των φίλων του». Παράλληλα, από τα βέλη του κ. Καμμένου δεν γλίτωσε ούτε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος «σύρει τη ΝΔ στη νέα πολιτική του ερημιά». «Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να παραμείνει στην ηγεσία του συνονθυλεύματος Πολιτικής Άνοιξης και ΛΑΟΣ που ο ίδιος δημιούργησε. Ουδέποτε ήταν στη Νέα Δημοκρατία. Άλλοτε την ανέτρεπε, άλλοτε την εκβίαζε και άλλοτε την καταλάμβανε με εισαγωγή στελεχών που στο παρελθόν δεν θα τολμούσαν να περάσουν την πόρτα της ΝΔ. Νέα Δημοκρατία και Αντώνης Σαμαράς είναι δύο έννοιες που δεν συνάδουν. Φοβάμε πολύ ότι δεν θα υπάρχουν πλέον ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος», συμπλήρωσε. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προαναγγέλλει επίσης την άμεση καταβολή των αναδρομικών για τους εν ενεργεία στις Ένοπλες Δυνάμεις. «Για να καταλάβουμε τα μεγέθη, τα 60 εκατομμύρια για τους εν ενεργεία στις Ένοπλες Δυνάμεις, που αφορούν στην εκτέλεση της απόφασης των αναδρομικών του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι το 50% από όσα έδωσε ο κ. Σαμαράς με μία τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής», τονίζει, σημειώνοντας ότι η πρώτη εντολή που έδωσε είναι η άμεση πληρωμή του επιδόματος παραμεθορίου για τον Στρατό Ξηράς, το οποίο στοιχίζει περίπου δυο εκατομμύρια το μήνα. Ο κ. Καμμένος επιμένει και για την ανάγκη διατήρησης καλών σχέσεων με τη Ρωσία, υποστηρίζοντας πως «οι καλές σχέσεις με τη Ρωσία δεν αποτελούν αιτία για σύγκρουση με την ΕΕ», ενώ καθιστά σαφές πως για τους ΑΝΕΛ, η οριοθέτηση της ΑΟΖ αποτελεί προτεραιότητα και «...θα πιέσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να γίνει αυτό το συντομότερο». Αφού, δε, τονίζει πως «οι αγορές πρέπει να αντιληφθούν ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία δεν πρόκειται να να δεχθεί εκβιασμούς από κερδοσκοπικές ομάδες», ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, υπογραμμίζει ότι οι ΑΝΕΛ είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων όταν αυτές είναι υπέρ των συμφερόντων του λαού και των ίδιων των εταιρειών, σημειώνοντας πως η Κίνα δεν έχει λόγο να ανησυχεί για τον ΟΛΠ, αλλά «θα πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να εξυπηρετήσει τη σύμβαση που υπέγραψε το 2008 και ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η παραχώρηση του λιμένα με χαριστικές για την Κίνα διατάξεις».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΕΛ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ
Αυτοί που χειροκροτούσαν τον Σαμαρά τώρα προσπαθούν να τον ρίξουν στον πολιτικο Καιάδα σημειώνει σε απάντησή της εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, ερωτηθείσα σχετικά με την σημερινή αναφορά του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γ. Κύρτσου σε «ανύπαρκτα πρωτογενή πλεονάσματα» επί συγκυβέρνησης Σαμαρά.
Η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε τα εξής: «Κάποιοι στη Ν.Δ. με καθυστέρηση ετών κατάλαβαν σήμερα αυτό που οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ λέγαμε από την αρχή. Πως τα πρωτογενή πλεονάσματα Σαμαρά ήταν λογιστικά κατασκευάσματα για να κοροϊδεύουν το κόσμο. Κάλλιο αργά παρά ποτέ… Όμως δεν είναι έντιμο οι μετεκλογικές αυτές καταγγελίες εντός της Ν.Δ. να γίνονται με αποκλειστικό στόχο τον κ. Σαμαρά. Ο τέως πρωθυπουργός δεν ήταν μόνος του όταν έλεγε τα ψέματα περί «τεράστιων πρωτογενών πλεονασμάτων». Οι ίδιοι «παλαμάκηδες» που τότε τον χειροκροτούσαν, σήμερα προσπαθούν να τον σπρώξουν στον πολιτικό Καιάδα για να φέρουν μια νέα ηγεσία στη Ν.Δ.».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ NEWSBOMB: 95% ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Η μεγάλη διαδικτυακή δημοσκόπηση του Newsbomb.gr δείχνει απόλυτη αρμονία του λαϊκού αισθήματος με τις κινήσεις επιθετικότητας της κυβέρνησης έναντι των δανειστών. Παρά τους φόβους, τους ενδοιασμούς και την κινδυνολογία που αναπτύχθηκε πριν και μετά τις εκλογές από ξένα κέντρα και από παράκεντρα του εσωτερικού που υπηρετούν ξένα συμφέροντα, ο λαός δεν «μασάει». Στο μεγάλο διαδικτυακό δημοψήφισμα που έθεσε χθές το Newsbomb με αφορμή την επιθετική στάση τόσο του Έλληνα πρωθυπουργού, όσο και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο ελληνικός λαός αποφάνθηκε: Κατά 95% συμφωνούν οι περισσότεροι με τη στάση της κυβέρνησης και με την απόφαση να πούμε «ΟΧΙ» σε νέους ελέγχους από την τρόικα. Παρά το γεγονός όοτι ορισμένοι εκφράζουν αμφιβολίες, ακόμα και τρόμο για τους χειρισμούς του Α. Τσίπρα και κάνουν λόγο για επικίνδυνες καταστάσεις που μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε οικονομική και πολιτική απομόνωση, το σύνολο του λαού δεν ασπάζεται αυτές τις φοβίες. Όπως μπορείτε να δειτε, μέχρι σήμερα το πρωί 31/01/2015, οι αριθμοί είναι συντριπτικά υπέρ της κυβέρνησης με ποσοστό 94,15%
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΙ ΕΙΠΕ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ;
«Δεν συνεργαζόμαστε με την τρόικα»,είπε απερίφραστα ο νέος υπουργός Οικονομικών στον Γερούν Ντάισελμπλουμ, αφήνοντας κυριολεκτικά άφωνο τον επικεφαλής του Eurogroup. Αμέσως μόλις τελείωσε τη φράση του, ο κ. Βαρουφάκης κοίταξε τον κ. Ντάισελμπλουμ που καθόταν ακριβώς δίπλα του, περιμένοντας το σχόλιό του. Ο επικεφαλής του Eurogroup έκανε νόημα στον υπουργό Εξωτερικών να περιμένει να ακούσει την ακριβή μετάφραση της δήλωσης. Αφού λοιπόν άκουσε, κατέβασε τα ακουστικά και αρκέστηκε σε ένα νεύμα, αλλά και ένα μειδίασμα, προτού σηκωθεί και χαιρετήσει - εμφανώς αμήχανα - το χαμογελαστό κ. Βαρουφάκη. Φεύγοντας, ο κ. Ντάισελμπλουμ φέρεται να είπε στον κ. Βαρουφάκη: «Μόλις σκότωσες την τρόικα», ωστόσο σύμφωνα με την... εκδοχή της Κομισιόν, ο Ολλανδός αξιωματούχος τού τόνισε ότι «Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος»… Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών παρέμεινε χαμογελαστός και αρκέστηκε να πει στον κ. Ντάισελμπλουμ, «ουάου»!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ (EUROGROUP);ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ......
«Μέθοδοι χρηματοδότησης ιρλανδικών γαλακτοκομικών συνεταιρισμών από μία ολλανδική οπτική». Αυτή ήταν η μεταπτυχιακή εργασία στην οποία «συμμετείχε» ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο πανεπιστημιακό κολέγιο του Κορκ της Ιρλανδίας, όπως ενημέρωσαν οι αρχές του πανεπιστημίου την «Κ». Μολονότι το υπονοεί σαφώς στο επίσημο βιογραφικό του, ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα «Μάστερ» από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. Η μοναδική ακαδημαϊκή του περγαμηνή επομένως είναι το πτυχίο «αγροτικής οικονομίας», που ολοκλήρωσε σε διάστημα έξι ετών στο περιφερειακό πανεπιστήμιο του Βαγκενίνγκεν, το οποίο, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του, «είναι το μοναδικό πανεπιστήμιο της Ολλανδίας που ειδικεύεται αποκλειστικά στην υγιεινή διατροφή και στο περιβάλλον που ζούμε». Πάντως, στο Κορκ «γνώρισε πολύ καλά τις παμπ της περιοχής», όπως χαριτολογώντας είχε διαβεβαιώσει ξένους δημοσιογράφους στο Δουβλίνο ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν, τον περασμένο Ιανουάριο. Εκτός από την έλλειψη κατάρτισης στα μακροοικονομικά, συγκριτικά με οποιονδήποτε από τους ομολόγους του στο Eurogroup, ο άνθρωπος που επελέγη να διαχειρίζεται τις τύχες της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, δεν είχε καν προηγούμενη εμπειρία διοίκησης. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, η καριέρα του πριν γίνει βουλευτής περιοριζόταν αποκλειστικά σχεδόν σε συμβουλευτικές και βοηθητικές θέσεις στα γραφεία άλλων βουλευτών και υπουργών, σε τομείς μάλιστα άσχετους περί τα οικονομικά. Εχοντας μόλις τρεις μήνες συνολική υπουργική εμπειρία , επελέγη για τη θέση του επικεφαλής του Eurogroup, μόνο και μόνο επειδή όλοι οι άλλοι περισσότερο καταρτισμένοι και έμπειροι υποψήφιοι αποκλείστηκαν λόγω εθνικότητας. Η Αυστρία εκπροσωπείτο ήδη από τον επικεφαλής του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Εurogroup (EWG), η Γερμανία από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, η Φινλανδία από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Ολι Ρεν, η Ιταλία από τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, η Γαλλία στόχευε σε μία καλύτερη θέση μετά τις ευρωεκλογές του 2014 και ούτω καθ' εξής ... Μέσα στους πρώτους δύο μήνες της θητείας του, ο κ. Ντάισελμπλουμ κατάφερε να θέσει εν αμφιβόλω την ασφάλεια των καταθέσεων στην Ευρώπη, με την καταστροφική απόφαση του Εurogroup της 16ης Μαρτίου, για «κούρεμα» από το πρώτο κιόλας ευρώ. Στη συνέχεια ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για εκείνη την απόφαση, μιλώντας ενώπιον της διάσκεψης των προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, χωρίς όμως να προχωρήσει και στο επόμενο λογικό βήμα της παραδοχής εκείνης. Στις «επιτυχίες» του πιστώνεται επίσης ότι για πρώτη φορά από συστάσεως Ευρωζώνης επιβλήθηκαν περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων σε ένα κράτος-μέλος της. Ταυτόχρονα, με συνέντευξή του στους Financial Times και στο Reuters, κατάφερε να βάλει στο «κάδρο» της κρίσης και την πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης, το Λουξεμβούργο, προκαλώντας την μήνιν του προκατόχου του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ. Με την ίδια συνέντευξη, προκλήθηκε «μίνι κραχ» στα χρηματιστήρια της Ευρωζώνης, αφού υπονόησε ότι το παράδειγμα της Κύπρου, όπου όλα τα ταμειακά διαθέσιμα εταιρειών και οι λογαριασμοί φυσικών προσώπων, άνω των 100.000 ευρώ, εξαϋλώθηκαν, θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες χώρες. Οταν εξέδωσε διορθωτική δήλωση ήταν πλέον αργά, ενώ η δικαιολογία ότι δεν κατάλαβε τι σημαίνει η λέξη «template» (πρότυπο), που χρησιμοποίησαν οι δημοσιογράφοι, δεν έπεισε κανένα. Διότι μπορεί να είναι ένας από τους ελάχιστους Ευρωπαίους αξιωματούχους που δεν μιλάει καθόλου γαλλικά, αλλά είναι σαφές ότι είναι γνώστης τουλάχιστον της αγγλικής. Εξίσου λαμπρές είναι και οι επιδόσεις του στο εσωτερικό της χώρας του, που βρίσκεται σε ύφεση, την ώρα που η «φούσκα» στην αγορά ακινήτων σκάει και οι δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζές της έχουν κρατικοποιηθεί. Οπως παραδέχεται και ο ίδιος, δεν θα πετύχει φέτος τους στόχους για τη μείωση του ελλείμματος στην Ολλανδία. Ωστόσο, νέα δημοσιονομικά μέτρα για να διορθωθεί η απόκλιση δεν θα ληφθούν, ενώ οι καταθέτες των ολλανδικών τραπεζών που διασώθηκαν δεν έχασαν τα χρήματά τους. Κάπως έτσι κυβερνάται η Ευρωζώνη, από τότε που αποχώρησε από το τιμόνι της και ο τελευταίος ηγέτης με ευρωπαϊκό όραμα ...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μετωπο δεξιων κυβερνησεων της Ισπανιας-Πορτογαλιας. Δεν θα ακολουθησουμε την Ελλαδα αν ερθει σε ρηξη με την ΕΕ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Newsweek. Μεγαλυτερη απειλη για την ευρωζωνη ο Σοιμπλε από τον Τσιπρα
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να μην διανοηθεί κανένας σ' αυτή την κυβέρνηση και καλέσει στην Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης το νεοναζιστικό "Ποτάμι"!
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Αληταρας δημοσιοκαφρος του ΣΚΑΙ Στρατος Μπαλης λεει, Κύριε υπουργέ της Εθνικής Άμυνας, θα έπρεπε πριν αποφασίσετε να πετάξετε πάνω από τα Ίμια για να τιμήσετε τους ήρωες τον Ιμίων με δάφνινο στεφάνι, να ζητήσετε πρώτα την άδεια από τον δημοσιογράφο Στράτο Μπαλή και την «ομάδα» ενημέρωσης του ΣΚΑΪ! Δεν έχετε το δικαίωμα να προκαλείτε την Τουρκία προκαλώντας αποσταθεροποίηση στην περιοχή και όξυνση των...σχέσεών μας με την γείτονα.
Καλά ρε ψοφιμια, έχετε αποτρελαθεί όλοι σας εκεί στο βνοθροκάναλο του Φαλήρου; Τι στο διάολο επιδιώκετε ρε πουλημένα τομάρια;
Σχολιο.- μα, στους βοθρους σκατα και ποντικια βρισκεις.τιποτ' αλλο...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
H Xεζμπολά είναι ατρατιωτικά ανίκητη... και τρέμουν οι σιωνιστές του ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος, που εξοπλίζουν τους τζιχαντιστές για να πέσει η αδούλωτη Συρία!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Archbishop Sebastia Theodosios (Atallah Hanna)... Ο Ελληνορθόδοξος Παλαιστίνιος Επίσκοπος, που φοράει παντελόνια! Προσεύχεται και για τους Ορθοδόξους της Ουκρανίας, όπως και για αυτούς στη μαρτυρική Συρία...