Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Σαββατο 27 Δεκεμβριου 2014


Ουκρανία: Συνάντηση διοικητών των δύο αντιμαχόμενων πλευρών στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ
Διοικητές μονάδων της Νοβοροσίας και της Ουκρανίας μιλούν για τον πόλεμο και την ειρήνη Η Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία μετέφρασε και έβαλε υπότιτλους στο παρακάτω βίντεο που παρουσιάζει τον ηγέτη των μονάδων της Νοβοροσίας που μάχονται στο αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ να συνομιλεί με ουκρανούς στρατιώτες κι αξιωματικούς. Όπως αναφέρουν τα μέλη της Καμπάνιας, «νομίζουμε πώς δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε πολλά. Και από αυτό το βίντεο γίνεται πασιφανές ότι ο ουκρανικός στρατός δεν κατανοεί τον λόγο για τον οποίο πολεμάει στα εδάφη του Ντονμπάς. Ο ουκρανός διοικητής δεν έχει τίποτα να πει στον αντίπαλό του, όταν αυτός του επισημαίνει τους βομβαρδισμούς των αμάχων απ’ τον ουκρανικό στρατό, πέραν του ότι «εκτελούν εντολές ανωτέρων». Εμφανής η αμηχανία του όπως κι η ηθική ανωτερότητα των υπερασπιστών της περιοχής του Ντονμπάς απέναντι στο απολυταρχικό καθεστώς που έχει εγκαθιδρυθεί στην Ουκρανία».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Μητσοτάκης… διάβασε Καραμπελιά!!!
Φαίνεται ότι ο Μητσοτάκης διάβασε το άρθρο του Καραμπελιά και εμπνεύστηκε…
(εδω το αρθρο, η μαλλον ενα απο τα επιμαχα αρθρα http://ardin-rixi.gr/archives/99857)
Και έκραξε: ΟΧΙ εκλογές, διότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα τινάξει τα πάντα στον αέρα!!! Ανατριχιαστική ομοιότητα πολιτικής λογικής μεταξύ Μητσοτάκη και Καραμπελιά… Το να ταυτίζεται, όμως, η «διαλεκτική» της σκέψης σου με αυτή του Μητσοτάκη, αυτό και μόνο καταγράφει δραματικά το πολιτικό σου κατάντημα, αλλά και τη θανάσιμη αγωνία του καθεστώτος, το οποίο κινητοποιεί ΠΙΕΣΤΙΚΑ τους ΠΑΝΤΕΣ και ενορχηστρωμένα στην κινδυνολογική υστερία και δωσίλογη αυθάδεια εναντίον των εκλογών και του ΣΥΡΙΖΑ… Πίεση επιθανάτιων σπασμών που οδηγεί στο πέσιμο των μασκών… Αν είναι δυνατόν να βρίσκεσαι στο... ίδιο στρατόπεδο με τον «αρχάγγελο» της «Κάθαρσης», τον ΕΦΙΑΛΤΗ του «πηκτού» και «συνθετικού» ΨΕΥΔΟΥΣ, τον Μητσοτάκη, αυτήν τη ΜΟΧΘΗΡΗ αλεπού του δωσιλογισμού… Φυσικά όταν επιστρατεύεται και αυτός ο βρικόλακας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται κανείς το οδυνηρό αδιέξοδο του κατοχικού καθεστώτος και τη θανάσιμη αγωνία των ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ: Της κυβερνητικής συμμορίας…
Πάντα σε κάθε κρίσιμη «ιστορική στιγμή» («καμπή»), ο Μητοστάκης εμφανίζεται ή μάλλον τον «εμφανίζουν»(!) για να διατυπώσει τους «χρησμούς» του και να σηματοδοτήσει τις «έκτακτες» εξελίξεις… Για να σπείρει τα τρομοκρατικά διλήμματα και τις αιμοχαρείς κινδυνολογίες προκειμένου ναΥΠΟΤΑΧΤΕΙ ο ελληνικός λαός στη δικτατορική «νομιμότητα» των μαφιών του χρήματος, των «αντισυνταγματικών» Μνημονίων και τη δολοφονική μανία των δημίων του. Βγήκε και τώρα ο δράκουλας για να μας πει ότι με το ΣΥΡΙΖΑ θα τιναχτούν τα ΠΑΝΤΑ στον αέρα!!! Μα αυτό θέλει ο ελληνικός λαός: Να τιναχτούν τα ανδρείκελα των ληστών και δημίων του, οι δολοφόνοι του και οι αποτεφρωτές της Ελλάδας στον αέρα… Όταν κινδυνολογεί ο Μητσοτάκης αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη διαφήμιση για το ΣΥΡΙΖΑ… ΟΛΟΙ δουλεύουν για το ΣΥΡΙΖΑ και αυτός δεν το αντέχει και κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει στη ζωή τους ξοφλημένους και τις συμμορίες του 4ου Ράιχ…
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκλεψε τα αποθέματα Χρυσού της Ουκρανίας η Ναζιστικη κυβέρνηση της! Τα έκανε «μολύβι»
Για αιώνες, αλχημιστές στα εργαστήριά τους προσπάθησαν ανεπιτυχώς να μετατρέψουν το μόλυβδο σε χρυσό. Στο εικοστό πρώτο αιώνα η Ουκρανία έκανε την αντίστροφη διαδικασία – χρυσό «γύρισε» σε μόλυβδο! Ο επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας της Ουκρανίας αναγνώρισε ότι «στα θησαυροφυλάκια της κεντρικής τράπεζας δεν υπάρχει χρυσός – δηλαδή μόνο το 1% των αποθεματικών» Ανακάλυψαν ότι λείπει το 1/3 των εθνικών αποθεμάτων από το ουκρανικό χρυσό τους τελευταίους μήνες από την ανάληψη της εξουσίας από τους Νεοναζί και τον έλεγχο της Κεντρικής Τράπεζας από τον Σόρος. Όπως αναφέρθηκε από το ουκρανικό site «Capital» – ακολουθούμενο από άλλα ΜΜΕ, στο υποκατάστημα της Οδησσού της ουκρανικής κεντρικής τράπεζας εντοπίστηκε έγκλημα. Οπως αναφέρονται στα έγγραφα, ο χρυσός, αποδείχθηκε να είναι μόνο … βαμμένο μολύβι! Η απώλεια της κεντρικής τράπεζας, η οποία έχει εξαπατηθεί να αγοράζει μόλυβδο, εκτιμάται σε 5 εκατομμύρια εθνικού νομίσματος (περ. 319 $ 000 ή 1.112 εκατομμύρια ευρώ). Η Απάτη χρονολογείται στην περίοδο από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο, ωστόσο, ήταν αρκετά τολμηρή. Το 2008. κεντρική τράπεζα της Νότιας Αφρικής αρνήθηκε να παραλάβει την αιθιοπική χρυσό λόγω αμφιβολιών σχετικά με την ποιότητα του. Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στην Αιθιοπία επιβεβαίωσε ότι στο θησαυροφυλάκιο της κεντρικής τράπεζας προσποιούταν … επιχρυσωμένα δεκάδες σιδερένια κιλά χρυσού και οποία σύμπτωσης στην Κεντρική Τράπεζα της Αιθιοποίας είναι μέτοχος και πάλι ο γνωστός Σόρος! Η Πλαστογραφία και οι πληροφορίες ανίχνευσης στην Οδησσό συμπίπτουν με τη δημοσίευση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά με τη δραστηριότητα των κεντρικών τραπεζών στην αγορά του χρυσού. Σύμφωνα με αυτούς, η Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας, που ιδιωτικοποιείται όπως και οι Ελληνικες Τράπεζες από το Νοέμβριο, έχουν ελεγχθει 2.488 τόνοι χρυσού και έχει – τουλάχιστον επισήμως, χωρίς να γίνεται διάκριση μεταξύ του πραγματικού χρυσού και μολύβδου – 23.639 τόνους ακόμη από πολύτιμα μέταλλα. Για λόγους σύγκρισης, το 2014. Η Ουκρανία ξεκίνησε με 42.61 t χρυσού που σταδιακά μειώθηκαν στα σημερινά επίπεδα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το λακωνικό σχόλιο των ΑΝΕΛ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού
Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014, 19:32
Με μία λιτή ανακοίνωση σχολίασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ. «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ουζουνίδης δεν ψηφίζει τον Σταύρο Δήμα
Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014, 14:08
Την απόφασή του να μην ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν δεν συμβεί κάτι σε επίπεδο αρχηγών, ανακοίνωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Μ. Ουζουνίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εγώ συμφωνώ με την απόφαση που πήραμε, και επομένως δεν θα στηρίξω τον υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας». Να σημειώσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο βουλευτής είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα υπερψήφιζε τον Σ. Δήμα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Facebook χάνει το εφηβικό του κοινό
Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014, 08:31
Σύμφωνα με νέα έρευνα από τη Frank N. Magid Associates Inc., η χρήση του Facebook, που θεωρείται ανησυχητικό, είναι η γήρανση του πληθυσμού εντός του Facebook, καθώς μόλις το 55% των χρηστών είναι έως 37 ετών. Τέλος, σύμφωνα με άλλες έρευνες, οι νέοι χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το Instagram καθώς και τις εφαρμογές text messaging, όπως το Snapchat, το iMessage και άλλα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για γέλια ο μονόλογος παρωδία του Σαμαρά. Συνέντευξη - ντροπή για την δημοσιογραφία
Φαρσοκωμοδία ήταν η πολυδιαφημισμένη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ
Για πρώτη πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά ο συνεντευξιαζόμενος ευχαρίστησε και έκλεισε μόνος του τη συνέντευξη!
Οι δημοσιογράφοι της ΝΕΡΙΤ, τον ακούνε χωρίς να διακόπτουν τον Αντώνη Σαμαρά να βγάζει το διάγγελμά του , το οποίο προφανώς και εγκαινιάζει την προεκλογική περίοδο. «Κάνω τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας τώρα» αναφέρει ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως «όσοι βουλευτές ψηφίσουν "παρών"αποδέχονται συνειδητά το ναμπει η χώρα σε μια καινούργια περιπέτεια». «Η άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει πολιτικός εκβιασμός, όσοι βουλευτές ψηφίσουν «παρών» πάει να πει ότι «συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου, δηλαδή με τον πολιτικό εκβιασμό» σημείωσε. Ο Γιάννης Τρουπής , ένας από τους δύο δημοσιογράφους της ΝΕΡΙΤ, που να υπενθυμίσουμε πως είναι εκείνος που πρώτος άνοιξε το πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης, στις 8 το πρωί, στις 21 Αυγούστου 2013, δύο μήνες μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ, έγραψε στο tweet του: «Παπαγαλακια?? Ποιος το λεει??? Παιδια υπαρχει και η αυτοκριτικη….»
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι άστεγοι του Terminal 4
Είναι «αόρατοι» για τους δεκάδες χιλιάδες που τους προσπερνάνε κάθε ημέρα
Αλλά είναι ασφαλείς, είναι σε θέση να βρίσκουν τα προς το ζην και μπορούν να δείχνουν «προσεγμένοι». Είναι οι περίπου 30 άστεγοι που έχουν βρει στέγη στον τερματικό σταθμό Νο 4 του αεροδρομίου Barajas της Μαδρίτης.
Ένας από αυτούς είναι ο Εντού. Στις 26 Μαΐου του 2013, λίγο μετά την αποφυλάκιση του, ο Εντού αποφάσισε να πάει με τα πόδια από την Μαδρίτη στη Σαραγόσα, μια απόσταση 300 χιλιομέτρων που υπολόγισε ότι θα διανύσει σε 20 ημέρες. Το πρώτο βράδυ σταμάτησε για «διανυκτέρευση» στο Barajas και έκτοτε το αεροδρόμιο έγινε το σπίτι του. Το μοιράζεται με άλλους 30 άστεγους, τους «κατοίκους» του Terminal4, που συνήθως περνούν απαρατήρητοι από τους 100.000 επιβάτες οι οποίοι μετακινούνται με τις περίπου 1.000 πτήσεις από και προς την πρωτεύουσα, κάθε ημέρα. Ο Εντού λέει ότι το κόλπο για να μένει κανείς στο Terminal 4 είναι να παριστάνει τον ταξιδιώτη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι σωστά ντυμένος, φρεσκοξυρισμένος και να σπρώχνει ένα καροτσάκι αποσκευών με μια-δυο τσάντες, όλη ημέρα. Το αεροδρόμιο προσφέρει σε όσους έχουν μια «αξιοπρεπή» εμφάνιση ένα ασφαλές μέρος για να κοιμηθούν, καθαρές τουαλέτες και χώρους προσωπική υγιεινής, θέρμανση τον χειμώνα, ψύξη το καλοκαίρι, καφετέριες ανοιχτές όλο το 24ωρο, την δυνατότητα να κερδίζουν μερικά ευρώ μεταφέροντας επισκευές επιβατών, ακόμα και 15 λεπτά δωρεάν πρόσβαση στο Ιντερνέτ κάθε ημέρα. Τα ισπανικά αεροδρόμια είναι δημόσιοι χώροι και η αρχή που έχει την διαχείριση τους, η ΑΕΝΑ, δεν έχει πρόβλημα να κοιμάται κόσμος στις εγκαταστάσεις της, αρκεί να μην δημιουργούνται προβλήματα. Όπως έγινε στο αεροδρόμιο El Prat της Βαρκελώνης το 2011, όταν ξέσπασαν μικροσυμπλοκές μεταξύ των αστέγων και απομακρύνθηκαν όλοι από την αστυνομία. Όποιος δεν περάσει βιαστικά από το Terminal 4, μπορεί να ξεχωρίσει τους «κατοίκους» του- ίσως είναι αυτός που περιμένει στην καφετέρια να φύγει κάποιος και να αφήσει μισοτελειωμένο τον καφέ του ή το γεύμα του. 'Η αυτός που εξηγεί σε κάποιον ταξιδιώτη ότι «έχασε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα» και χρειάζεται χρήματα για να βγάλει προσωρινά χαρτιά. Όσο πέφτει η νύχτα και αφίξεις αραιώνουν, η μικρή κοινότητα των αστέγων γίνεται πιο «ορατή». Ένας από αυτούς, ονόματι Μανουέλ, περιγράφει το αεροδρόμιο σαν ένα μικρόκοσμο, όπου η καθημερινότητα ανδρών σαν κι αυτόν (και μερικών γυναικών) περνά απαρατήρητη. «Οι επιβάτες; Φοράνε παρωπίδες. Μπορείς να καλύψεις το πάτωμα με χαρτονομίσματα των 500 ευρώ και να μην το προσέξουν», λέει ο Μανουέλ, που είναι ντυμένος κομψά, με φαρδιά παντελόνια και μαύρα μοκασίνια και έχει δυο κινητά στις τσέπες του. Πριν πέσει στα δύσκολα, δούλευε ως προσωπικό ασφαλείας σε ισπανικά πλοία που ταξίδευαν στον Ινδικό Ωκεανό. Δεν φαίνεται να ταιριάζει με το περιβάλλον του Τερματικού 4, αν και οι υπόλοιποι τον έχουν σε εκτίμηση. Τον Μανουέλ, που υποστηρίζει ότι είναι «περαστικός» από το αεροδρόμιο, συνήθως συνοδεύει ο Χουάν Λορέντζο, ο οποίος έχει περάσει την μισή του ζωή στους δρόμους και μένει στο Barajas εδώ και δυο χρόνια. Προσπαθώντας να ζήσει με 300 ευρώ σύνταξη τον μήνα, λέει ότι περνάει την ημέρα του στο κέντρο της Μαδρίτης, ως εθελοντής μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης κατά της φτώχειας και πηγαινοέρχεται στο αεροδρόμιο με το μετρό. Θα μπορούσε να πληρώνει για ένα δωμάτιο ή να κοιμάται σε κέντρο αστέγων, αλλά ο τερματικός του αεροδρομίου, λέει, είναι πιο ζεστός, του δίνει τη δυνατότητα να παίρνει το πρωινό του κάθε μέρα στα McDonald’s και να έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ από το laptop του, που κουβαλάει συνεχώς μαζί του. Για τον Χουάν κρεβάτι είναι στρωμένες εφημερίδες στο πάτωμα. Κοιμάται δίπλα σε ένα κολλητό του, σε μια ήσυχη γωνιά του Terminal 4, δίπλα στο μηχάνημα που πουλάει λαχεία. Είναι 56 ετών και λέει ότι έχει περάσει τα 21 από αυτά τα χρόνια χωρίς στέγη πάνω από το κεφάλι του, από τότε που έχασε τη δουλειά του σε μια μεγαλουργία. Έρχεται στο αεροδρόμιο γιατί είναι ασφαλές, ζεστό και έχει τουαλέτες όπου μπορεί να πλένεται στα γρήγορα. Επιπλέον έχει και μια καφετέρια δίπλα στις αφίξεις, για να συναντιέται με τους υπόλοιπους μόνιμους του Terminal και να βλέπουν ποδόσφαιρο στην τηλεόραση. Το προσωπικό ασφαλείας του αεροδρομίου κάνει συχνές περιπολίες στις γωνιές των αστέγων τα βράδια και οι αρχές επιτρέπουν την επίσκεψη εθελοντών γιατρών δυο φορές την εβδομάδα. Μετά από μερικούς μήνες στο αεροδρόμιο αυτοί οι προσωρινοί κάτοικοι του, μαθαίνουν και τα μυστικά του: ξέρουν πως λειτουργεί το σύστημα, έχουν ιστορίες να πουν για τις συμμορίες που το έχουν κάνει λημέρι τους, για τις εταιρείες που χειραγωγούν τις πτήσεις, για τα βαποράκια που συλλαμβάνονται. Ξέρουν επίσης ότι το Barajas χάνει στην κούρσα του ανταγωνισμού από την Βαρκελώνη και ότι μπορεί σύντομα το αεροδρόμιο να πουληθεί σε ιδιώτες. Πράγμα που σημαίνει ότι και αυτοί θα χάσουν το «σπίτι» τους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όταν οι άστεγοι κηρύσσονται ανεπιθύμητοι: Η μάχη των παγκακιών στο Λονδίνο, το Βανκούβερ και την Αθήνα
Η απόφαση του Δήμου της Ανγκουλέμ στη Γαλλία να περιφράξει με κλουβιά τα παγκάκια της εμπορικότερης πλατείας, για να αποτρέψει τους άστεγους να συχνάζουν στην αγορά της πόλης, δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Είναι το τελευταίο παράδειγμα μιας σταδιακής μεταστροφής των σύγγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων που αντί να λαμβάνουν μέριμνα για να προστατέψουν τους φτωχούς και τους κοινωνικά αποκλεισμένους, επιχειρούν να προστατευθούν από αυτούς. Η φτώχια τρομάζει και σύμφωνα με τους εμπόρους της περιοχής χαλάει την εορταστική διάθεση. Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι άστεγοι κηρύχθηκαν ανεπιθύμητοι.
Τα μεταλλικά αγκάθια για τους άστεγους στο Λονδίνο
Τον περασμένο Ιούνιο, έξω από πολυτελείς κατοκίες και καταστήματα του Λονδίνου, τοποθετήθηκαν μεγάλα μεταλικά αγκάθια, για να μην μπορούν να ξαπλώσουν ή να κάτσουν οι άστεγοι. Η εικόνες ήταν σοκαριστικές: Οι άνθρωποι που κοιμούνταν στο δρόμο αντιμετωπίζονταν σαν περιστέρια που βρωμίζουν αυλές και μπαλκόνια. Η βρετανική κοινωνία κινητοποιήθηκε άμεσα, συγκεντρώθηκαν 130.000 υπογραφές και τα μεταλλικά αγκάθια απομακρύνθηκαν.
Αθήνα: Η πλατεία χωρίς παγκάκια, και τα παγκάκια με χερούλια
Στην Αθήνα της κρίσης, όπου ο αριθμός των αστέγων υπολογίζεται σε 11.000 (δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή), δεν έχει συμβεί κάτι τόσο αποτρόπαιο, ωστόσο είναι γεγονός πως η πόλη δεν έχει καλή σχέση με τα παγκάκια της. Η πλατεία Κοτζιά είναι η πιο αντικοινωνική πλατεία της πόλης, δεν έχει ούτε ένα παγκάκι. Ο Δήμος Αθηναίων είχε κατηγορηθεί πριν από λίγους μήνες, για τα «χερούλια» που είχαν τοποθετηθεί στα καινούργια παγκάκια της πλατείας Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, τα οποία προφανώς εμποδίζουν και κάποιον να ξαπλώσει για να κοιμηθεί. Η δημοτική αρχή είχε τότε απαντήσει στις επικρίσεις λέγοντας πως ο δήμος λειτουργεί δομές και ξενώνες για τους άστεγους και πως αυτοί που διαμαρτύρονται είναι οι ίδιοι που πιστεύουν ότι η θέση των αστέγων είναι στα παγκάκια.
Τα παγκάκια- καταφύγια του Βανκούβερ
Στο Βανκούβερ του Καναδά, πάντως, που υπάρχουν και ξενώνες, δυστυχώς όχι για όλους τους άστεγους, επιλεγμένα παγκάκια μετατράπηκαν σε καταφύγια, για τη βροχή και το κρύο. Τα παγκάκια- καταφύγια δεν λύνουν το πρόβλημα, λέει η ΜΚΟ που τα κατασκεύασε. Πέρα από το ότι είναι λίγα μόνο μέσα στην πόλη, δεν καλύπτουν την ανάγκη των άστεγων για ένα ζεστό μέρος για να κοιμηθούν. Μεγαλύτερη αξία, λένε, έχει η συμβολική τους διάσταση, ότι η πόλη αναγνωρίζει το πρόβλημα των αστέγων. Αναγνωρίζει την ευθύνη της απέναντι τους και δεν προσπαθεί να τους κρύψει κάτω από το χαλί.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Μπομπολας εδιωξε τον διευθυντη του Εθνους και εβαλε στη θεση του έναν αρχι –συριζαιο για να την κανει γυριστη
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1,5 τρις δραχμες χρωστανε οι Γερμανοι στην Ελλαδα απο τις κατοχικες αποζημιωσεις. Αποκαλυπτει η μεγαλη αυστριακη εφημεριδα Der Standard
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με το σύνθημα «ούτε γουλιά» οι εργαζόμενοι της Coca Cola διεκδικούν, εδώ και 14 μήνες, με καθημερινό αγώνα, το δικαίωμα στην εργασία!
Ο «πόλεμος» με την Coca Cola...
Μάχη Δαβίδ και Γολιάθ θυμίζει ο αγώνας των απολυμένων εργαζομένων της Coca Cola 3E ενάντια στην εταιρεία από την οποία ζητούν να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης που έβαλε «λουκέτο». Με το σύνθημα «ούτε γουλιά» οι εργαζόμενοι τηςCoca Cola διεκδικούν, εδώ και 14 μήνες, με καθημερινό αγώνα, το δικαίωμα στην εργασία.
Οι απολύσεις με… ενημερωτικά φυλλάδια Ο πρόεδρος των εργαζομένων της Coca Cola Θεσσαλονίκης, κ. Γρηγόρης Παπαδόπουλος, μιλώντας στο ρεπορταζ, αναφέρθηκε στην διακοπή της παραγωγής, στο κλείσιμο έξι εκ των εννέα εργοστασίων της εταιρείας στην Ελλάδα, στις εξελίξεις στην δικαστική διαμάχη μεταξύ εργαζομένων και εργοδοσίας, στην πρώτη δικαστική νίκη των υπαλλήλων, αλλά και στην αδιαφορία των μίντια για το ζήτημα. Ο αγώνας των εργαζομένων της Coca Cola Θεσσαλονίκης ξεκίνησε στις 30/9/2013, όταν, στις 12 το μεσημέρι, οι υπάλληλοι του τμήματος διανομής της μονάδας, επέστρεψαν στον χώρο του εργοστασίου, έπειτα από μια ακόμη ημέρα εργασίας. Όπως κατήγγειλε ο κύριος Παπαδόπουλος, στον χώρο του εργοστασίου τους περίμεναν έξι δικαστικοί επιμελητές, οι οποίοι τους μοίρασαν, δήθεν, ενημερωτικά φυλλάδια της εταιρείας, τα οποία τους ζήτησαν, μάλιστα, να υπογράψουν πως παρέλαβαν. Ωστόσο, όπως διαπίστωσαν οι υπάλληλοι, στην πραγματικότητα επρόκειτο για τα έγγραφα των απολύσεων τους, τα οποία κλήθηκαν να υπογράψουν εν αγνοία τους, ώστε να επικυρωθεί η συμφωνία τους με δόλο. «Ήρθαν 12 η ώρα το μεσημέρι, ενώ είχαμε βγει στις δουλειές μας, έξω. Γυρνώντας προς το εργοστάσιο -γιατί εμείς είμαστε στη διανομή, στα φορτηγά- έξω αντικρίσαμε έξι δικαστικούς επιμελητές, που, μάλιστα, μας είπαν ότι δίνουν κάτι φυλλάδια ενημερωτικά της εταιρείας, για να βάλουμε υπογραφή ούτε καν έγινε διαβούλευση με το Σωματείο ούτε γνωρίζαμε. Προσπάθησαν στην αρχή να ξεγελάσουν τον κόσμο, για να βάλει την υπογραφή, για να παραδώσουν τα χαρτιά που ήταν οι απολύσεις. Οι πρώτοι δύο υπέγραψαν. Μετά, οι υπόλοιποι, αφού είδαμε τι γίνεται, δεν τα υπογράψαμε», εξηγεί ο κύριος Παπαδόπουλος. Όπως, μας διευκρίνισε και η κυρία Μαρία Μόσχου, νομικός εκπρόσωπος των εργαζομένων της Coca Cola Θεσσαλονίκης, η εν λόγω μονάδα απασχολούσε αρχικά έως και περίπου 400 άτομα, τα οποία άρχισαν σταδιακά να απολύονται, από τη στιγμή που διακόπηκε η παραγωγή, στις αρχές του 2012. Μέχρι και τις απολύσεις του τμήματος διανομής, τον Σεπτέμβρη του 2013, το εργοστάσιο είχε πάψει μεν να παράγει, αλλά λειτουργούσαν τα τμήματα διανομής, πωλήσεων, τα γραφεία και οι αποθήκες. Το καθεστώς των απολύσεων, όμως, μείωσε τον αριθμό των εργαζομένων στη μονάδα έως σήμερα σε 50 υπαλλήλους. «Πριν τρία χρόνια ήμασταν 480 και τώρα, έτσι και φύγουμε οι τελευταίοι 50, στην ουσία δεν υπάρχει εργοστάσιο στην Θεσσαλονίκη», ανέφερε ο πρόεδρος των υπαλλήλων, ο οποίος σχολίασε, επίσης, ότι η εταιρεία διατηρούσε συνολικά εννέα μονάδες στην Ελλάδα, εκ των οποίων οι έξι έχουν κλείσει, ενώ, από τις εναπομείνασες, η μία λειτουργεί μόνο εποχιακά (Ηράκλειο Κρήτης), ενώ σε άλλη (Βόλος) η παραγωγή έχει μειωθεί στο μισό. Οι εργαζόμενοι, μάλιστα, κατηγορούν την εταιρεία ότι, ενώ ισχυρίζεται δημόσια πως «μένει» στην Ελλάδα, ουσιαστικά διακόπτει την παραγωγή στις ελληνικές μονάδες, για να την διατηρήσει πλέον στη Βουλγαρία.
Τι απαντά η Coca Cola 3E Διαφορετική είναι η εκδοχή για την αλήθεια των πραγμάτων απο την πλευρά της Coca Cola 3E, καθώς απαντώντας στο ereportaz.gr η εταιρεία δεν αναφέρθηκε στο γεγονός των «ενημερωτικών φυλλαδίων», αλλά τόνισε τις προτάσεις της προς τους εργαζόμενους που θα δέχονταν την απόλυσή τους, με αντάλλαγμα κάποιες παροχές. Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της Coca Cola 3E απαντά πως «στο πλαίσιο των σχετικών διαβουλεύσεων η εταιρεία πρότεινε, μεταξύ άλλων, τη συνέχιση της συνεργασίας με τους εργαζομένους ως ανεξάρτητοι μεταφορείς, παρέχοντας ουσιαστικά κίνητρα και προϋποθέσεις για την εξασφάλιση της δραστηριότητας και απασχόλησής τους. Συγκεκριμένα, στις τρεις προτάσεις που διατυπώθηκαν από το Νοέμβριο 2011 έως το Μάρτιο 2013, προτάθηκαν, μεταξύ άλλων δωρεάν μεταβίβαση των φορτηγών της εταιρείας στους οδηγούς/βοηθούς οδηγούς, με προηγούμενη λειτουργική αναβάθμισή τους με έξοδα της εταιρείας και μετατροπή τους σε φορτηγά Δημοσίας Χρήσεως, καλύπτοντας κάθε σχετική δαπάνη μετατροπής και έκδοσης αδειών στα ονόματα τωνοδηγών. Ακόμα, η εταιρεία πρόσφερε στους εργαζομένους -πέραν της νόμιμης αποζημίωσης- πρόσθετο ποσό, που ξεπερνούσε κατά πολύ την προβλεπόμενη νόμιμη αποζημίωση,καθώς και σύμβαση συνεργασίας τριετούς – πενταετούς διάρκειας με τους τρέχοντες ναύλους της αγοράς». «Μας εξοντώνουν με ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές» Ο Γολγοθάς των εργαζομένων της Coca Cola, δεν φαίνεται να σταμάτησε την ημέρα των απολύσεων. Στην διαμαρτυρία των υπαλλήλων με μποϋκοτάζ των προϊόντων της εταιρείας, η εργοδοσία απάντησε με ασφαλιστικά μέτρα και δύο αγωγές, με τις οποίες ζητούσε 250.000 ευρώ και 1.000.000 ευρώ αντίστοιχα, που στόχο είχαν, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι υπάλληλοι, τον εκφοβισμό και την οικονομική εξόντωσή τους. «Αυτές οι αγωγές του ενός εκατομμυρίου γίνονται καθαρά για εκφοβισμό», σχολιάζει ο κύριος Παπαδόπουλος και συμπληρώνει ότι οι εργαζόμενοι της Coca Cola 3E «διεκδικούν την ακύρωση των απολύσεων και την επαναλειτουργία του εργοστασίου στην Θεσσαλονίκη». «Πήγαμε πόρτα πόρτα, έξω και από εργοστάσια αλλά και super market, βγάλαμε μέχρι και αυτοκίνητα με τηλεβόες, που ενημέρωναν τον κόσμο, κάναμε αφισοκολλήσεις και γενικά, όπου υπάρχει συγκέντρωση εργατών και όχι μόνο, είμαστε εκεί για να βγάλουμε οι ίδιοι το πρόβλημά μας προς τα έξω, σε όλη την Ελλάδα, γιατί αλλιώς δεν γίνεται», ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων, ενώ επεσήμανε ότι η εταιρεία αιτήθηκε στο δικαστήριο να κριθεί παράνομο το μποϋκοτάζ των υπαλλήλων. Μάλιστα, η εργοδοσία προσπάθησε να στηρίξει το αίτημα της αυτό, κάνοντας λόγο για πράξη αθέμιτου ανταγωνισμού, όπως επεσήμανε η κυρία Μόσχου. Ωστόσο, το αίτημα απορρίφθηκε κατά την εκδίκαση της υπόθεσης και οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν, καθώς το μποϋκοτάζ δεν αποτελεί πράξη αθέμιτου ανταγωνισμού, εφόσον δεν έχει στόχο να επωφεληθεί οικονομικά κάποια άλλη εταιρεία, παρά να διακηρύξει ότι «η Coca Cola 3E, ενώ είναι κερδοφόρα εταιρεία, τιμωρεί τον κόσμο που την στήριξε τόσα χρόνια, καταργεί θέσεις», εξηγεί η κυρία Μόσχου. «Είμαστε από τα Σωματεία που δεχτήκαμε τη μεγαλύτερη φίμωση» καταγγέλλουν οι υπάλληλοι της Coca Cola Θεσσαλονίκης, καθώς δεν τους έδωσε βήμα, όπως είπαν, «κανένα από τα ΜΜΕ, τουλάχιστον τα μεγάλα». Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της Coca Cola Θεσσαλονίκης, κ. Παπαδόπουλος καταλήγοντας, τόνισε την πρόθεση των υπαλλήλων να συνεχίσουν τους αγώνες τους, μέχρι την τελική τους δικαίωση: «Θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας, δηλαδή το μποϋκοτάζ στην πολυεθνική, για να καταλάβει ο κόσμος ποιο είναι πραγματικά το πρόσωπο αυτής της εταιρείας. Συνεχίζουμε και πιστεύουμε ότι είμαστε κοντά σε μία δικαίωση» ανέφερε χαρακτηριστικά.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο εισαγγελεας Παναγιωτοπουλος ηταν διορισμενος συμβουλος του Καστανιδη και ο εισαγγελεας Ντογιακος του Παπαληγουρα… μαλιστα!
Δικαστης. Ο άνθρωπος τών " ειδικών αποστολών... " Αν εμείς οι Έλληνες θέλουμε να κάνουμε κάποτε κράτος, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τη Δικαιοσύνη. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει Δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Ευτυχής στην Ελλάδα είναι όποιος δεν βρέθηκε ποτέ στο έλεός της. Όποιος λέει ότι εμπιστεύεται την Ελληνική Δικαιοσύνη είναι είτε ψεύτης είτε πονηρός.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
24/12/2014.- Οι δυνάμεις της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος κατέρριψαν πολεμικό αεροσκάφος του διεθνούς συνασπισμού στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε το Αποικακό Παρατηρητήριο «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» για τη Συρια, ενώ η ισλαμοφασιστική συμμορια ανακοίνωσε ότι έχει αιχμαλωτίσει τον ιορδανό πιλότο του.
Σχολιο.- Αυτή η χαρά που έχουν όταν επιδεικνύουν έναν τρομοκρατημένο όμηρο, με παραλύει.
Σχολιο.- Αυτο που φοβιζει πιο πολυ ειναι το οτι τα μελη του ISIS στη φωτογραφια φορανε σχεδον ολα τον ιδιο ιματισμο, εχουν τον ιδιο οπλισμο. Μιλαμε πια για εναν στρατο και οχι για μια αλλη μια ομαδα ισλαμιστων ανταρτων. Ακομα πιο φοβερο ειναι οτι στο τελος παιζει η δυση να προτιμησει να αναγνωρισει την ISIS παρα να ρισκαρει Κουρδικο Κρατος. Ας μη ξεχναμε ποση δυτικη βοηθεια ελαβαν αυτοι οι ανθρωποι.
Σχολιο.- ο ιρακινος στρατος δεν τα παρατησε, τους τα χαρισε στην ουσια. αν διαβασεις ειδησεις απο τα γεγονοτα που συνεβαιναν live τις πρωτες βδομαδες που το isis ηταν απλα μερικοι οργανωμενοι χουλιγκανοι με οπλα, θα δεις πως ο ιρακινος στρατος απλα υποχωρουσε χωρις ελεος προς ολες τις κατευθυνσεις. μιλαμε για τεθωρακισμενες μεραρχιες που εγκαταλειφθησαν στην τυχη τους για να μην τα βαλουν με... τυπους που εκτοξευαν ρουκετες στη μεση του πουθενα
σχολιο.- Είσαι τελείως απληροφόρητος! Αρχικά, οι ταξιαρχίες των ισλαμοφασιστών στο Ιράκ, ήταν εκπαιδευμένες και στελεχωμένες από τους σουνίτες αξιωματικούς του στρατού του Σαντάμ, τους οποίους οι αμερικάνοι και οι σιίτες τους είχαν απολύσει. Ο ιρακινός στρατός όμως του Ιράκ δεν είχε κανέναν σιίτη αξιωματικό, γιατί ο Σαντάμ ήταν σουνίτης. Έχοντας παραδώσει όλη την εξουσία στους σιίτες μετά την πτώση του Σαντάμ, οι αμερικάνοι έκαναν το ένα λάθος πίσω απ τα άλλο, όπως συνηθίζουν. Έστρεψαν το Ιράκ να γίνει φίλος με το Ιράν, και δεύτερο και σημαντικότερο, έκαναν εχθρούς όλους τους σουνίτες. Τώρα προσπαθούν να το διορθώσουν , αλλά είναι πολύ αργά!
Σχολιο.- Δυστυχως για τον πιλοτο δεν ισχυει στην περιπτωση του η συνθηκη της Γενευης ''περι αιχμαλωτων πολεμου'', διοτι ο στρατος του ISIS δεν ειναι τακτικος.... Ειναι ομως πλεον η καταλληλη στιγμη, η Δυση να αποφασισει μια εμπλοκη της με χερσαιες δυναμεις, λογω του οτι εχει καταστει προφανες πλεον το ατελεσφορο των απο αερος βομβαρδισμων, λογω του οτι ο αντιπαλος ειναι διασκορπισμενος αναμεσα στους αμαχους των πολεων, γεγονος που ακυρωνει μαζικα πληγματα εναντιον του...... Η εναλλακτικη λυση ειναι η συναψη συνθηκης, ανκαι αυτο φανταζει λιαν ατιμωτικο και πολιτικοδιπλωματικως αδυνατο, λογω και των διαπραχθεντων και τηλεοπτικα εκτεθεντων μαζικων φρικαλεοτητων κατα αμαχων..... Υγ.: Για να ειμαστε δικαιοι, αντιστοιχως ΔΕΝ μας επιτρεπεται να ξεχασουμε ΠΟΤΕ την Χιροσιμα, και το Ναγκασακι! –
Σχολιο.- Η μόνη λύση, δεν είναι οι χερσαίες δυνάμεις, αλλά ο γενικός βομβαρδισμός. Δεν υπάρχουν άμαχοι, είναι όλοι οπλισμένοι, και εγκληματίες. Ακόμα γυναίκες παιδιά και γέροι. Και δεν υπάρχουν πόλεις. Είναι σφηγγοφωλιές εγκληματιών. Υ.Γ. Όσο για την Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, ήταν αναγκαίος ο βομβαρδισμός τους. Εάν δεν γινότανε, δεν θα σταμάταγε ο πόλεμος. Απλώς οι κομμουνιστές το έκαναν σημαία, διαδίδοντας ψέματα ότι δήθεν θα σταμάταγε ο πόλεμος απο μόνος του, επειδή φοβήθηκε τότε ο Στάλιν. Και ας μην είχαν ανακατεφθεί οι Ρώσοι στον πόλεμο. Την αλήθεια τη λένε οι αμερικάνοι πιλότοι που βομβάρδισαν, που γέροι πλέον λέγανε ότι δεν μετανοιώσανε ποτέ γιατί οι γιαπωνέζοι ήταν αποφασισμένοι εγκληματίες, και όλοι οι αμερικάνοι και εγγλέζοι στρατιώτες που θρηνούσανε συμπολεμιστές τους κάθε ώρα.