Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Δευτερα 10 Νοεμβριου 2014


ναι σε μια κοινωνία εθελοντισμού, γενικευμένου και καθολικού εθελοντισμού που όλοι θα προσφέρουν σε όλους δωρεάν και σαφέστατα μια τέτοια κοινωνία δεν μπορεί παρά να είναι μια κοινωνία που όλα είναι κοινά, για να είναι δωρεάν... ε σε αυτή την ιστορία ας κάνουν την αρχή, ας δώσουν το παράδειγμα, αυτοί που έχουν τα πιο πολλά: βιομήχανοι, καπιταλίστες, τραπεζίτες, εφοπλιστές και αστοί πολιτικοί. διαφορετικά ψάχνουν για κορόιδα και απελπισμένους, επιβάλλοντας μια μορφή δουλείας και δουλοπαροικίας, κατεβάζοντας το μεροκάματο στα 200 € του ελάχιστου κοινωνικού εισοδήματος, ενώ ας επιμερίζονταν το περσινό παραγόμενο ΑΕΠ σε 10 εκατομμύρια μερίδες θα αντιστοιχούσε 1500€ το μήνα...η κρίση, κρίση και η υπεραξία, υπεραξία
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ονομάζεται Ντίνα Αυλακιώτου κι είχε την τόλμη στον σκληρό χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης να αγωνισθεί με κάθε νόμιμο μέσο για να διεκδικήσει τα δικαιώματά της. Αφού της έκαναν τη ζωή "κόλαση", πριν λίγες μέρες την απέλυσαν από το Αρσάκειο. Η εκπαιδευτικός, μιλάει στο Κόκκινο για την "παράνομη απόλυση", από το επιφανές σχολείο, πρόεδρος του οποίου είναι ο Γ. Μπαμπινιώτης. Η Ντίνα Αυλακιώτου είναι δασκάλα 33 χρόνια, από τα οποία τα 31 διδάσκει στο Αρσάκειο. Όταν διαπίστωσε πως όλα αυτά τα χρόνια, το σχολείο έδινε τα δώρα και τις άδειες μειωμένα σε σχέση με ότι προβλέπει ο νόμος, όχι μόνο σε εκείνη, αλλά σε όλους τους διδάσκοντες -"μιλάμε για πολλά εκατομμύρια, συν το τι χάνουν τα ασφαλιστικά ταμεία', λέει- ξεκίνησε έναν αγώνα να διεκδικήσει αυτά τα χρήματα.
Αρχικά, αφού μίλησε επανειλημμένα με τη διοίκηση, έκανε μήνυση εναντίον του Προέδρου κ. Μπαμπινιώτη. "Από τότε άρχισε ο πόλεμος σε καθημερινή βάση", λέει. Οι συνάδελφοι που σκέφτηκαν να κινητοποιηθούν επίσης, φοβήθηκαν πως θα χάσουν τις δουλειές τους κι αποσύρθηκαν. Ξεκινά έρευνα εναντίον της, χωρίς να της εξηγούν το λόγο. Την παραπέμπουν σε πειθαρχικό συμβούλιο, πάλι χωρίς να αναφέρουν την αιτία. Γυρίζει το Σεπτέμβριο στο σχολείο και της έχουν αλλάξει σχολείο (το Αρσάκειο έχει τρία σχολεία), κάτι που δεν μπορεί να γίνει χωρίς την έγκριση του εκπαιδευτικού. Εμμένει η ίδια σε ότι δικαιούται και μένει δασκάλα χωρίς τάξη. Όταν ήρθε και με βρήκε στο Κόκκινο, ήταν αυτή η κατάσταση. Θα βγάζαμε το θέμα σήμερα, ούτως ή άλλως. Κι όμως μας πρόλαβε η απόλυση. Ακριβώς για τον τίτλο. "Εκδικητική απόλυση". Η Ομοσπονδία, η ΟΙΕΛΕ, είναι στο πλάι της. Έχει εκδώσει ήδη ανακοίνωση στην οποία κάνουν λόγο για τους "πρωτοστάτες της διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι οι κ.κ. Μπαμπινιώτης και Αλ. Σαμαράς που ηγούνται των Αρσακείων Σχολείων και του Κολλεγίου αντίστοιχα" και σημειώνουν πως "έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την απόφαση της δικαιοσύνης και δεν πειθάρχησαν στην αναστολή της μετάθεσης με αποτέλεσμα η εκπαιδευτικός να αναγκαστεί να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση. Αφού δεν εφαρμόστηκε όμως ο νόμος του κράτους, ήρθε η ώρα για την εφαρμογή του νόμου της ζούγκλας στα σχολεία της Φ.Ε. Χθες κοινοποιήθηκε στην εκπαιδευτικό η καταγγελία της σύμβασής της". Η ίδια η Ντ. Αυλακιώτου έχει πολύ δύναμη για να συνεχίσει και θα το κάνει. "Ελπίζω να πάρουν το μήνυμα συνάδελφοι, που όχι φοβούνται, αλλά είναι αδύναμοι, λέει. Και ακόμη: "Θλίβομαι που άνθρωποι του πνεύματος, άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για την εκπαίδευση δεν υπολογίζουν ούτε νόμους, ούτε δικαστικές αποφάσεις. Οπότε τι παράδειγμα δίνουμε στα παιδιά μας;"
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πώς να προφυλαχθείτε από το νέο ιό του facebook που «χτυπά» από το βράδυ της Κυριακής
Από την Κυριακή το βράδυ, σχεδόν όλοι οι χρήστες του Facebook δέχονται απανωτά μηνύματα στο inbox τους τα οποία έχουν τη μορφή ενός βίντεο με τη φωτογραφία του προφίλ τους. Μόνο που δεν είναι ένα… αθώο βίντεο, αλλά ένα κακόβουλο λογισμικό που προσβάλλει τον υπολογιστή, αν κάποιος προσπαθήσει να το ανοίξει. Ο συγκεκριμένος ιός είναι φτιαγμένος για να αποφέρει κέρδη από διαφημίσεις στον προγραμματιστή του. Εξαπλώνεται διαμέσου της υπηρεσίας άμεσων μηνυμάτων του κοινωνικού δικτύου και προτρέπει τους παραλήπτες να δουν ένα βίντεο. Το θέμα είναι να μην ανοίξει κανένας το λινκ. Αν πάντως το κάνει, υπάρχει τρόπος για να γίνει απεγκατάσταση. Καταρχάς, αυτό που έρχεται στο inbox δεν είναι στην πραγματικότητα βίντεο, αλλά μια ψεύτικη σελίδα του facebook. Αν κάποιος κάνει click για «να δει το βίντεο» θα οδηγηθεί σε μια ιστοσελίδα, κλώνο του Facebook. Οι διευθύνσεις που παραδίδονται από τους κακόβουλους χρήστες είναι κάθε φορά και διαφορετικές, αλλά οδηγούν στην ίδια ψεύτικη ιστοσελίδα. Η ιστοσελίδα έχει αρκετές διαφορές από την αυθεντική σελίδα του κοινωνικού δικτύου, αλλά η σημαντικότερη και η πιο εμφανής είναι η διεύθυνση URL. Το μοναδικό URL που λειτουργεί στη κακόβουλη ιστοσελίδα, είναι το DOWNLOAD. Αν παρόλα αυτά κάποιος κατεβάσει το κακόβουλο πρόγραμμα και αρχίσει να βλέπει διαφημιστικά pop-ups από την lp.ilivid.com θα πρέπει άμεσα να απεγκαταστήσει τα κακόβουλα προγράμματα που έχουν εγκατασταθεί στον υπολογιστή του.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άλλο το τείχος κι άλλο τα τείχη!
Έπεσε το τείχος του Βερολίνου και θριαμβολόγησε η δημοκρατική Δύση. Γιατί η Δύση δεν ανέχεται τείχη. Εκτός εξαιρέσεων. Άλλο αυτό που όρθωσαν οι κομμουνιστές στο Βερολίνο κι άλλο αυτό πού επέβαλε με τα νατοϊκά όπλα ο Αττίλας στη Λευκωσία. Άλλο το τείχος του Βερολίνου κι άλλο το τείχος που ύψωσαν οι Ισραηλινοί στην Παλαιστίνη. Δεν είναι όλα ίσωμα σ” αυτόν τον κόσμο! Υπάρχουν τείχη και τείχη…
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάνος Καμμένος:Δεν υπάρχουν οι πολυτέλειες που είδαμε στις Ευρωεκλογές.Από την μία μεριά το ένα κίνημα να παίρνει 0,7% ,το άλλο 0,8%,το άλλο 0,6% ,το άλλο 0,5% , με αποτέλεσμα να μην εκπροσωπούνται πουθενά .Οι ΑΝΕΛ είμαστε το μεγάλο κίνημα που παρά τον πυρηνικό πόλεμο που δεχτήκαμε επιβιώσαμε και είμαστε ορθιοι και ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό .Τους καλούμε να ρθουν μαζί μας είτε αυτό είναι ο Χρήστος Ζώης με την Νέα Μέρα είτε το ΕΠΑΜ είτε ειναι ο Καποδίστριας ,δεν θέλω να πω πολλά ονόματα ,υπάρχουν πολλά κινήματα από την Σαλονίκη που θέλουν να έρθουν κοντά μας ,ή προσωπικότητες ,ελάτε όλοι μαζί ,δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα αν αυτά που μας ενώνουνε μπορούμε να τα γράψουμε σε ένα χαρτί και να τα δείξουμε στον Ελληνικό Λαό.Εμείς στην ταμπέλα θα βάλουμε και τα δικά τους ονόματα.........Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να είναι διάσπαρτες οι δυνάμεις οι πατριωτικές οι δημοκρατικές ,οι αντιμνημονιακές δυνάμεις και να μην είμαστε σε ένα κοινό μέτωπο!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο δημοσιογράφος ρωτάει τον Πούτιν αν θα κάνει πίσω στο θέμα της Ουκρανίας... αν θα συνεχίσει αυτή η εχθρότητα με τις χώρες της ΕΕ... τις ΗΠΑ... Με σοβαρότητα ο Ρώσος ηγέτης απάντησε στον δημοσιογράφο: Στην πατρίδα μου λέμε... Η πρώτη νύχτα του γάμου δεν τελειώνει χωρίς γαμήσι!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
Πριν δυο μέρες, στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, σκόνταψα πάνω και σ' ένα τυπάκι απ΄ αυτά που επί μήνες είχαν στήσει εξέδρα χλευάζοντας όσα έγραφα στο vathikokkino.gr για το νεοφασιστικό πραξικόπημα της Ουκρανίας και την αντιφασιστική αντίσταση του λαού του Ντονμπάς. Σε έναν απ' αυτούς που γράφανε "στο Ντονμπάς, αδελφές μου, στο Ντονμπάς!" και δώσ' του τα γέλια. Το ανθρωπάκι, πανικόβλητο που με είδε, πλησίασε πολύ κοντά και με φωνή καλομαθημένου κολλεγιόπαιδου που για πρώτη φορά στη ζωή του κάνει μαγκιά, μου λέει: "είσαι γαμιόλης!" Περίμενε να του ρίξω καμιά γροθιά για να με καταγγείλει για τραμπουκισμό. Εγώ, ήρεμος, είπα τι συνέβη σε μια φίλη και έναν φίλο που ήμασταν μαζί και με ρώτησαν τι μου είπε το ανθρωπάκι, και φώναξα δυνατά: - Γλείψε κι άλλο τον ΣΥΡΙΖΑ μπας και πιάσεις καμιά καλύτερη δουλίτσα απ' αυτή που σου εξασφάλισε. Α! Ξέχασα να πω πως το σεξιστικό ανθρωπάκι είναι "αντιεξουσιαστής" που ζει με τα λεφτά του ΣΥΡΙΖΑ.
Σχολιο.- μη μασας. Και καλο ειναι να εισαι περισσοτερο αποκαλυπτικος σε ολα αυτα. Σχολιο.- δεν μάσησα με άλλα και άλλα, δεκαετίες τώρα. Δεν έχει νόημα να λέω ονόματα. Αυτοί που ξερουν το παίρνουν το μήνυμα. Κι αν δεν ξέρουν, υποψιάζονται τι αλητεία μισθοδοτούν. Κι οι άλλοι τι φασιστάκια αναγνωρίζουν ως συντρόφους και ηγέτες... της αναρχίας! Σχολιο.- Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει την εξουσία τόσο μαζεύονται γύρω του τυχάρπαστοι για να γλύψουν κανένα κόκκαλο . Σχολιο.- Σιγα τον ηγετη της Αναρχιας... Σχολιο.- 1) Τι εννοείς ζει με τα λεφτά του ΣΥΡΙΖΑ;, 2) Καλά, και ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί ίσες αποστάσεις από την σύγκρουση στην Ουκρανία (εξαιρετικά μικρά κομμάτια του κρατούν καλή στάση), 3) Και στην ουκρανία οι μελανοχιτώνες για πολύ καιρό βαφτίζονταν αναρχικοί, και οι ντόπιοι "αντιεξουσιαστές", ονομάζανε το Μαϊντάν αυθεντική και αυθόρμητη λαϊκή εξέγερση, 5) Ο ΣΥΡΙΖΑ όντως μαζεύει τους τυχάρπαστους, όπως λέει η Βάσω, αλλά όχι από άγνοια. Γι' αυτό άλλωστε, όχι σπάνια, διαγράφει ανθρώπους που δίνουν αγώνες για δεκαετίες για χατίρι των τυχάρπαστων. 6) Οι αναρχικοί δεν πέφτουν πρώτη φορά στα δίκτυα των φασιτών, αποτελώντας συμπληρωματική δύναμη κρούσης (βλέπε και το πέσιμο στο ΠΑΜΕ) Σχολιο.- Αυτό που επισημαίνω είναι η αντιγραφή της γλώσσας των Παναγιώταρων, των Χειμωνάδων και των κάθε είδους παρασίτων, από παράσιτα που βρίσκονται πολύ κοντά μας. Σχολιο.- Κύριε Αλεξάτο, αυτό που περιγράφετε έγινε πριν ή μετά από τη συνάντησή σας με τον Γιάννη Ανδρουλιδάκη που αφού τον είπατε φασίστα 5-6 φορές κινηθηκε προς το μέρος σας και εσείς τρέχατε να κρυφτείτε στο μπλοκ της ΟΛΜΕ φωνάζοντας ''Με απειλεί! Με απειλεί!'' Σχολιο.- Άρχισαν αμέσως οι ψευδολογίες; Επειδή τυχαίνει να ήταν και άλλος κόσμος εκεί γύρω, δεν πιάνουν τα ψέματα. Δεν το έχω βάλει στα πόδια, δεκαετίες τώρα, μπροστά σε δυνάμεις κρατικής καταστολής, δεν θα φοβόμουν τον συκοφάντη σεξιστή. Όσο για το αν τον είπα "φασίστα" ξέρει ο κόσμος που με γνωρίζει πότε και προς τα πού απευθύνω τέτοιους χαρακτηρισμούς. Για την απειλή μίλησα σαφέστατα, αλλά δεν ήθελα να κάνω εδώ δημοσιοποίηση κάθε κουβέντας που ξεστόμισε. Υπάρχει και παλιότερη τέτοια απειλή που έχει καταγραφεί ηλεκτρονικά. Δεν θα συνεχίσω την αντιπαράθεση, εκτός κι αν δεχτώ προκλήσεις. Σχολιο.- δεν καταγγέλετε την κρατική καταστολή, ρίχνετε λάσπη στον Γιάννη Ανδρουλιδάκη, με παράλληλες αναφορές για λεφτά του Σύριζα, τα οποία προφανώς "πονάτε" και θα θέλατε να τα στερηθεί κάποιος εργαζόμενος δημοσιογράφος Όσον αφορά για την σεμνότητα σας και μόνο το γεγονός ότι όποιος σας εναντιώνεται, ταυτίζεται αυτομάτως στο μυαλό σας, με τον φασισμό την αντίδραση κλπ μιλάει απο μόνο του. Εκτός αν πιστεύετε ότι υπάρχει ταυτοπροσωπία με το κίνημα και τον εαυτό σας. Σχολιο.- «Κυριε» ημουν ακριβως διπλα στην φασαρια και μπορω να επιβεβαιωσω τα λογια του κου Αλεξατου. Τον κυριο που τον απειλησε δεν τον ηξερα και πραγματικα δεν περιμενα να ακουσω τετοιους χαρακτηρισμους για τον Αλεξατο. Τραμπουκισμοι στην πορεια των παιδιων μας; Σχολιο.- Γιώργο παρακολουθώ καιρό τις αναρτήσεις σου. Η γνώμη που έχω σχηματίσει για σένα, χωρις βέβαια να σε γνωρίζω προσωπικά, είναι ότι είσαι ένας θαρραλέος και ασυμβίβαστος λαϊκός αγωνιστής. Σε συγχαίρω για την στάση σου να τρέξεις να κρυφτείς στο μπλοκ της ΕΛΜΕ , αυτό δείχνει ότι αντιλαμβάνεσαι πως ένα συλλαλητήριο δεν ειναι για λύνουμε τις διαφορές μας, αλλά για να αγωνιστούμε απέναντι στην πύρινη λαίλαπα του Κεφαλαίου. Αλλά ακόμα και αν φοβήθηκες δεν πειράζει και ο φόβος ειναι ανθρώπινος. Κράτα γερά και μην λυγίζεις. Σχολιο.- Δεν θα έπαιζα ξύλο εκεί, γενικώς δεν λύνω έτσι τις διαφορές μου, αλλά δεν υπήρχε και λόγος να κρυφώ πουθενά. Απλώς, με πήρε η παρέα μου μετά το επεισόδιο και προχωρήσαμε μπροστά.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτό που κάνει τους αριστερούς να σιχαίνονται τον Ψινάκη είναι η φασιστική του αντίληψη και συμπεριφορά. Οι φασίστες ενοχλούνται από τη σεξουαλική του συμπεριφορά. Μας χωρίζει χάσμα, φιλαράκια!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η σύντομη πραγματική ιστορία ενός ιερολοχίτη
Ήταν καλοκαίρι του 1941 όταν έφυγε 18 χρονών από τον τόπο του, επειδή οι Γερμανοί σκότωσαν αναίτια τον αδελφό του. Μπήκε στην Τουρκία και περπάτησε μέχρις ότου βρήκε κι άλλους Έλληνες που είχαν σκοπό να φτάσουν στην Αίγυπτο, στο Κάιρο, για να ενωθούν με τον εκεί Ελληνικό Στρατό. Τους βρήκαν οι Άγγλοι, που ήταν οργανωμένοι στην Τουρκία και τους μετέφεραν στον προορισμό τους, στην Αίγυπτο. Όταν έφτασε, κατατάχτηκε αμέσως στον Ιερό Λόχο και ορκισμένος να πολεμήσει μέχρι θανάτου, συμμετείχε σε πλήθος αποστολών αυτοκτονίας. Με αποστολές στη Βόρειο Αφρική αλλά και στα ελληνικά νησιά, πολέμησε κατά των κατακτητών, κατά των φασιστών, που σκότωσαν τον αδερφό του και σκλάβωσαν την πατρίδα του. Ο ίδιος δεν ήξερε πόσους Γερμανούς σκότωσε, άλλους με το όπλο του, άλλους με ξιφολόγχη, άλλους με το μαχαίρι, είτε σε τακτικές μάχες είτε σε καταδρομικές επιχειρήσεις στα νησιά του Αιγαίου. Την τελευταία ημέρα του πολέμου κι ενώ ανακοινώθηκε η παράδοση της Γερμανίας, ο καλύτερός του φίλος σκοτώθηκε από βολή ελεύθερου σκοπευτή, ενώ βάδιζαν ο ένας δίπλα στον άλλο… Όταν τελείωσε ο πόλεμος επιλέχθηκε να εκπαιδεύσει Έλληνες καταδρομείς, αλλά με την έναρξη του εμφυλίου παραιτήθηκε από τον Ελληνικό Στρατό λέγοντας πως δεν μπορούσε να εκπαιδεύσει Έλληνες για να σκοτώσουν άλλους Έλληνες... Αργότερα, έστειλε ένα μικρό βαλιτσάκι γεμάτο με παράσημα στην Αγγλία, επιστρέφοντάς τα με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να δέχεται τιμές από εκείνους που σκοτώνουν Έλληνες στην Κύπρο... Έφυγε από τη ζωή πριν μερικά χρόνια, τιμημένος από τους συμπολίτες του, αναγνωρισμένος από την Πολιτεία. Σεμνός, ήρεμος, αλλά με αρχές και αξίες, ήταν ένα παιδί που έγινε άντρας και στη συνέχεια λιοντάρι, σε καιρούς που το πύρωμα της ψυχής ανέδειξε το μεγαλείο αυτής της τόσο μικρής, αλλά συνάμα και τόσο μεγάλης πατρίδας. Θυμάμαι που μου έλεγε ιστορίες από εκείνα τα χρόνια και δακρύζω για την αξιοσύνη εκείνων των αντρών που είθε να δώσει ο Θεός να βρεθώ κι εγώ άξιος να τιμήσω. Θυμάμαι που μου έλεγε πως ο φόβος υπήρχε, αλλά η αγάπη για την πατρίδα, η αδελφοσύνη στους συμπολεμιστές, αλλά κυρίως η πίστη στον δίκαιο αγώνα, τους έκανε να τραγουδάνε τον Εθνικό Ύμνο και να παίρνουν δύναμη από τα λόγια, ορμή από την ορμή του και μέσα από αυτά τα λόγια να μεταλλάσσονται και να ορμούν προς τον θάνατο χωρίς να τον λογαριάζουν. Ορκισμένος σε θάνατο, υπέρ πίστεως και πατρίδος… Ποτέ δεν χάρηκε για όλα όσα έκανε, για όσα ο πόλεμος τον ανάγκασε να κάνει. "Ο πόλεμος είναι κόλαση, και αλλάζει τους ανθρώπους. Όταν τελειώνει ο πόλεμος είναι χαρά, γιατί τελειώνει η φρίκη. Όποιος χαίρεται με όσα έκανε στον πόλεμο, δεν είναι καλά στα μυαλά του" μου είχε πει κάποτε, όταν σαν έφηβος του ζήτησα να μου πει τι έζησε. Ορκισμένος να παλέψει με τα θηρία για να εκδικηθεί, αλλά κυρίως, για να αγωνιστεί και επιστρέψει στο λευτερωμένο πατρικό του. Άξιος!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρόεδρος Πούτιν: Η πρώτη νύχτα του γάμου δεν τελειώνει χωρίς γαμήσι... Μια απάντηση που άφησε σύξυλη την Μέρκελ! * "Putin" shocking "Merkel" Russian joke about "the wedding night"
Ο δημοσιογράφος ρωτάει τον Πούτιν αν θα κάνει πίσω στο θέμα της Ουκρανίας... αν θα συνεχίσει αυτή η εχθρότητα με τις χώρες της ΕΕ... τις ΗΠΑ... Με σοβαρότητα ο Ρώσος ηγέτης απάντησε στον δημοσιογράφο: Στην πατρίδα μου λέμε... Η πρώτη νύχτα του γάμου δεν τελειώνει χωρίς γαμήσι! Δείτε την έκφραση της Μέρκελ όταν ο διερμηνέας της το μεταφέρει στα ακουστικά στη γερμανική...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Της Συρίας οι μητέρες κατέχουν τα όπλα των παιδιών τους, τα οποία πεθάνανε για την άμυνα της Σοσιαλιστικής Συρίας εναντια στους αποικιοκρατες και τους ισλαμοφασιστες τους.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Μαριάς χθες στο ΣΚΑΙ ξεκαθάρισε τη θέση του. Συνεργάζεται με τους ΑΝΕΛ, δεν ήταν ποτέ μέλος τους! Και όπου διαφωνεί μαζί τους, το λέει! Διαφώνησε στη Βουλή με την προστασία των ΑΝΕΛ στη Χρυσή Αυγή, αυτός ψήφισε υπέρ της παραπομπής της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας στη δικαιοσύνη, και βγήκε και το είπε.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όπως υποστηρίζεται, ο Γιάννης Πρετεντέρης δήλωσε κάτι παραπάνω από 700.000 ευρώ, ο Μανώλης Καψής 250.000 ευρώ, ο Νίκος Στραβελάκης 430.000 ευρώ, ο Παύλος Τσίμας 410.000 ευρώ και η Όλγα Τρέμη 480.000 ευρώ. ...
Αυτοι είναι οι μισθοι των τηλεδημοσιογραφων την ωρα που ο λαος πειναει και το καναλι είναι φεσωμενο
ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ ΜΕ ΤΟΣΟ ΧΡΗΜΑ..Κοινοποιήστε το να το δει και κάθε στενόμυαλος που δεν καταλαβαίνει γιατί του κάνουν πλύση εγκεφάλου τα MME είναι δυνατόν να έχουν σωστή άποψη αυτά τα παρτάλια? και ποιος ο λόγος που παίρνουν τόσα?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τώρα κατάλαβες γιατί ο Καπερνάρος θα ρωτήσει τους 23 χιλιάδες και... ψηφοφόρους του για να ψηφίσει πρόεδρο και γιατί αποστάτησε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες;
Τον βουλευτή και γνωστό δικηγόρο Βασίλη Καπερνάρομελετά για μη δήλωση εισοδημάτων ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ το ΣΔΟΕ (Νοέμβρης 2013) Μετά έγινε Αποστάτης (στο δρόμο που χάραξε ο αρχιερέας Μητσοτάκης)... και - «Δεν θα ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να γίνουν εκλογές», δήλωσε σήμερα ο ανεξάρτητος βουλευτής, Βασίλης Καπερνάρος(Αύγουστος 2014) - Καπερνάρος: Πριν αποφασίσω για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πάρω τηλέφωνο τους ψηφοφόρους μου (Νοέμβρης 2014)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο γλύφτης Ρένος Χαραλαμπίδης πιστεύει στο "έργο Σαμαρά", πριν ανανεωθεί η εκπομπή του 1.7% τηλεθέασης στο ΝΕΡΙΤ
Προς ανανέωση, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι το τηλεπαιχνίδι του Ρένου Χαραλαμπίδη στην ΝΕΡΙΤ. Βέβαια επιτυχημένη δεν την λες, αφού η τηλεθέαση της εντοπίζεται στο 1,7% του κοινού, αλλά στο τερατούργημα που έχουν φτιάξει για Δημόσια τηλεόραση δεν μετράνε αυτά, αλλά οι "πελατειακές" σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με διάφορους "τηλε-αστέρες" τρομάρα τους. Σε συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε χθες, ο Ρένος Χαρλαμπίδης πέρα από τα μιλήσει για την δουλειά του, δεν ξέχασε να αναφερθεί στον Αντώνη Σαμαρά. Συγκεκριμένα είπε, "Οι εκλογές θα γίνουν το 2016 και θα είμαι υποψήφιος αν μου το προτείνει ο πρόεδρος του κόμματος. Ο λόγος που θα είμαι υποψήφιος είναι γιατί πιστεύω στο έργο του Αντώνη Σαμαρά." Εσείς οι Νεοδημοκράτες, φροντίστε να τον ψηφίσετε τον άνθρωπο.....Μην πάνε τσάμπα τόσες επικύψεις!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στη Γαλλία οι δάσκαλοι πληρώνονται με κουπόνια φαγητού
Σε ορισμένα δημοτικά σχολεία στη Γαλλία, στην περιοχή του Παρισιού οι δάσκαλοι δεν έχουν πληρωθεί από την έναρξη των μαθημάτων, δηλαδή από τις αρχές του Σεπτεμβρίου. Τους λένε ότι η αδυναμία πληρωμής των μισθών είναι μέρος ενός μεγαλύτερου προβλήματος δυσλειτουργίας του όλου συστήματος. Περίπου 300 δασκάλες διαδήλωσαν την Τρίτη που μας πέρασε στην πόλη Livry Gargan 12 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού. Υπάρχουν δάσκαλοι που έχουν πληρωθεί έναντι του μισθού τους και άλλοι που δεν έχουν δει ούτε ένα ευρώ στο λογαριασμό τους. Οταν οι αγανακτισμένοι δάσκαλοι διαμαρτυρήθηκαν οι υπεύθυνοι της εκπαίδευσης τους πρότειναν ή να πάρουν ένα μικρό δάνειο για να μπορέσουν να περάσουν ή να δεχτούν κουπόνια φαγητού. Μετά τη διαμαρτυρία, και εφόσον οι δάσκαλοι είδαν ότι βρίσκονται μπροστά σε ένα αδιέξοδο αποφάσισαν να μην μπουν στις τάξεις από την επόμενη εβδομάδα.
σχολιο.- Να λέμε όμως ότι τα σχολεία στην Γαλλία βρίσκονται υπό διοικητικό και οικονομικό έλεγχο των δήμων. Σχολιο.- Ακομα χειροτερα δηλαδη. Μα και το ζητουμενο των δικων μας φωστηρων, ειναι να περασουν τα σχολεια στα χερια των δημων. Οποτε...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το συγκλονιστικό έργο του Μ. Λουντέμη για τα βασανιστήρια στην εξορία της Μακρονήσου
"Κείνο το βράδυ σώπαιναν οι λύκοι γιατί ουρλιάζανε οι άνθρωποι", η ανατριχιαστική φράση προέρχεται από το έργο του Μενέλαου Λουντέμη για τα βασανιστήρια στην εξορία της Μακρονήσου
Νοέμβριος 10 2014 09:15
Η ανατριχιαστική φράση προέρχεται από το έργο του Μενέλαου Λουντέμη, «Οδός Αβύσσου αριθμός Ο» (1962). Τη χρονιά που κυκλοφόρησε το βιβλίο του αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια. Ο Λουντέμης δεν το έζησε στην πατρίδα γιατί είχε καταφύγει στη Ρουμανία από το 1958 για να αποφύγει τα χειρότερα, καθώς είχε παραπεμφθεί σε δίκη με βαριές κατηγορίες ότι δήθεν θίγει την έννοια του κράτους και κλονίζει την εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντι στη δικαιοσύνη. Τα γραφόμενά του σύμφωνα με τους κατηγόρους στοιχειοθετούσαν «προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας».
Στην αίθουσα του Στρατοδικείου, ο Γιώργης, κεντρικό πρόσωπο στο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη «Οδός Αβύσσου, Αριθμός 0», βασανισμένος τόσο άγρια στο Μακρονήσι που για να ξαναδεθούν οι σκόρπιες ίνες του μυαλού του έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε νευρολογική κλινική, σηκώνεται όρθιος και με σταθερή φωνή «απολογείται» καταγγέλλοντας μπροστά στους δικαστές του τα βασανιστήρια, τις εκτελέσεις κι αυτήν ακόμα την παρωδία δίκης με το προαποφασισμένο αποτέλεσμα της θανατικής του καταδίκης. Όσα καταγγέλλει προκαλούν –όπως είναι φυσικό- εκνευρισμό στην έδρα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σιωπή! Χρησιμοποιείς την ιεράν ταύτην αίθουσαν δια την βρομεράν σου προπαγάνδα; Αρκεί! ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΗΣ: Αφήστε τον, κ. Πρόεδρε… πολύ γρήγορα –μόλις ο θάνατός του γίνει βεβαιότης-, θα σκύψει τον αυχένα. ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Κάνετε λάθος. Θα πάω όρθιος παντού. Όρθιος όπως περπάτησα ως τώρα, ακόμα κι όταν τα πόδια μου έσταζαν αίματα. Πρέπει, για την Ιστορία, να σας πω ότι χτες βράδυ, μετά το τέλος της δίκης, τρεις άνθρωποι μπήκαν στο κελί μου κι όλη τη νύχτα πάλεψαν να σπιλώσουν την τελευταία μέρα της ζωής μου, αποσπώντας μου την ταπεινωτική «μετάνοια». Θα μπορούσα να σας δείξω τις πληγές και τα εγκαύματα που έκαναν σ’ ολόκληρο το κορμί μου. Δεν το κάνω όμως για να μη νομισθεί ότι εκλιπαρώ την επιείκεια ή τον οίκτο σας. Δεν με πιστεύετε; ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΗΣ: Εγώ το πιστεύω. Όχι, κ. Πρόεδρε. Εγώ το πιστεύω. Γι’ αυτό, κατηγορούμενε, σε συμβουλεύω εγώ, πατρικώς –όχι με βασανισμούς και απειλάς- σε προτρέπω πατρικώς να εγκαταλείψεις, επιτέλους, αυτό το στείρον ανώφελον πείσμα –χάριν μιας αβεβαίας υστεροφημίας- και να επανέλθεις εις τους κόλπους της Πατρίδος, ήτις θα σε δεχθεί και θα περιθάλψει τας πληγάς σου. ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Παιδιά που τα δέρνουν στο σπίτι με το ξύλο φεύγουν μακρύτερα. Όχι, κ. Στρατοδίκα, δεν θα επιστρέψω στο ετοιμόρροπο σπίτι σας που τόσο άσκημα κάνετε αν το λέτε ‘Πατρίδα’. Δεν θα επιστρέψω ούτε με το γλυκό σας ύφος, που τόσο αδέξια ηχεί στα χείλη σας. Δεν θα επιστρέψω σ’ ένα σπίτι που τας θεμέλια και το κατώι του πλημμύρισαν από αίματα. Πατρίδα είναι εκείνο που για χάρη του θυσιάζονται οι άνθρωποι και όχι εκείνο που για χάρη του σκοτώνουν. Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΗΣ: Ε, τότε πήγαινε στο διάολο! Πήγαινε στον θάνατο που σου αξίζει!» Πηγή : Μενέλαος Λουντέμης, «Οδός Αβύσσου αριθμός Ο», μυθιστόρημα, Το Βήμα βιβλιοθήκη, πιστή αναπαραγωγή της έκδοσης Ελλ. Γράμματα (5η έκδοση), Αθήνα 2000, σελ. 341-343. Για το έργο αυτό ο Νίκος Σαραντάκος δημοσίευσε στο ιστολόγιο του, το αφιέρωμα του Δημήτρη Δαμασκηνού απο τα Χανιώτικα Νέα για τον Μενέλαο Λουντέμη : Οι βασανιζόμενοι είχαν ως άμυνα τις ιδέες τους, τη συνείδηση τους, την αυτοεκτίμηση, τον αυτοσεβασμό και τις αναμνήσεις τους σε καταστάσεις και πρόσωπα που θα μπορούσαν να στηριχτούν, αλλά και τη συλλογικότητα. Οι βασανιστές, προσωπικότητες που δεν εξελίχθηκαν, με ένστικτα που βγήκαν στην επιφάνεια μέσα στην πραγματικότητα της Μακρονήσου. Τα βασανιστήρια, τα οποία από την άνοιξη του 1948 γενικεύτηκαν, περιλάμβαναν πολύωρο κουβάλημα πέτρας στον ήλιο, ατομικούς ή ομαδικούς ξυλοδαρμούς, ομαδικό και μέχρι λιποθυμίας λιντσάρισμα στις διαβόητες χαράδρες του νησιού, το μαρτύριο της δίψας (ενίοτε με παστό μπακαλιάρο ή ρέγκα για συσσίτιο), κατάβρεγμα με παγωμένο νερό, «καταδύσεις» στη θάλασσα (ενίοτε μέσα σε τσουβάλι), φάλαγγα, «αεροπλανάκι» (ορθοστασία με τα χέρια στην έκταση, κρατώντας ενδεχομένως και πέτρες), απομόνωση στα «σύρματα» (περιορισμένους χώρους περίκλειστους από αγκαθωτό συρματόπλεγμα), πρόσδεση στα «σύρματα» ή στο «σιδηρωτήριον» (μια μεγάλη λεία πέτρα που πύρωνε από τον ήλιο), στραμπούληγμα χεριών, ποδιών ή γεννητικών οργάνων, εικονικές εκτελέσεις –και οτιδήποτε άλλο δίδασκε η προϋπηρεσία των βασανιστών ή γεννούσε η έμπνευση της στιγμής. Πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα βασανιστήρια και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στη Μακρόνησο, απέκτησαν μόνιμη αναπηρία ή έχασαν τα λογικά τους.
Σχολιο.- Το θέμα είναι ποιος θα μας σώσει από τους "σωφρονιστές"! Ποιος θα ξεχάσει τη σφαγή της 29ης Φεβρουαρίου του 1948, τον ανεκδιήγητο διοικητή Θωμά Σούλη που έκανε τους μικρούς κρατούμενους να καταπίνουν κουτάλια για να γλιτώσουν από τα χέρια του και όχι μόνο, ο παπα-Κονσέρβας (ο μετέπειτα Πρεβέζης), ο Μπαϊρακτάρης, ο Βασιλόπουλος, ο Καστρίτσης κ.ά. Ένα κράμα ψυχικά άρρωστων, αλκοολικών, ναρκομανών, παιδεραστών που έκαναν το νησί κολαστήρι. Σχολιο.- Μονο Θλιψη... Σχολιο.- ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ με την κατηγορία της "υπονόμευσης της αστικής δημοκρατίας" και του κοινοβουλευτικού "μας" πολιτεύματος. ΑΛΗΘΕΙΑ : στη Μακρόνησο τί έκαναν όλοι αυτοί ;; Κατασκήνωση ;; Διακοπές ;; Σχολιο.- Το σπίτι του Λουντέμη στον Εξαπλάτανο Αριδαίας νομού Πέλλας ακόμα ριμάζει λόγω έλληψης "κονδυλίων". Σχολιο.- Σε οποιαδήποτε χώρα... βασανιστήρια μόνο τα κτήνη κάνουν κ ικανοποιούνται κιόλας. Τόσο "προχωρημένη" ήταν η Ελλαδίτσα τότε. Ντροπή που σε μια χώρα κατεστραμένη από τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, στο τέλος κατέληξαν να σφάζονται... Κ σήμερα δεν έχει αλλάξει κ κάτι.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποκλειστικο. Συναγερμος στην ΕΛ.ΑΣ. Γερμανοι ακτιβιστες θελουν να γκρεμισουν το φραχτη στον Εβρο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ηξεραν ολοι ότι ο Καρατζαφερης ηταν μπλεγμενος με μιζες. Τον εκβιασαν και τον εβαλαν στην κυβερνηση να στηριξει το μνημονιο. Πιεζε με κάθε τροπο τον τοτε υπουργο Αμυνας Ευαγγελο Μειμαρακη να παραλαβει τα μπαταρισμενα υποβρτχια, και επειδη αρνηθηκε, τον εβριζε από το βημα της Βουλης αποκαλωντας τον «προστατζα».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Τουρκοι στηνουν σκηνικο κρισης στην Κυπρο και στο Αιγαιο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρωσια και Κινα καταργουν το δολαριο στις μεταξυ τους συναλλαγες