Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Σαββατο 25 Οκτωβριου 2014


"Η Κούβα αληθινός φίλος της Αφρικής", σύμφωνα με εφημερίδα της Νιγηρίας
Κοινωνικές οργανώσεις στη Νιγηρία μαζί με το Εργατικό Κονγκρέσο της χώρας, επαίνεσαν την Πέμπτη την κουβανική κυβέρνηση για την άμεση αντίδρασή της στη μάστιγα του Έμπολα στην περιοχή της Δυτικής Αφρικής. Κάλεσαν ακόμα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να σταματήσουν να απειλούν την Κούβα με κυρώσεις και να αποκαταστήσουν διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα. Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον αποχωρούντα κουβανό πρέσβη στη Νιγηρία, Ούγκο Ρενέ Ράμος Μιλανές, ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κονγκρέσου της Νιγηρίας, Ίσα Αρέμου, και ο σημαντικός κοινωνικός ηγέτης, Φέμι Φαλάνα (SAN), είπαν ότι η Κούβα έχει αναδειχτεί ως αληθινός φίλος της Αφρικής με την απάντησή της στη μάστιγα του Έμπολα. "Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Κούβα, μια χώρα που βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Αφρική αλλά είναι η πρώτη που ανταποκρίνεται οποτεδήποτε η Αφρική χρειάζεται βοήθεια", είπαν οι επισκέπτες στον πρέσβη. Έκαναν αναδρομή στον ηρωικό ρόλο που έπαιξε η Κούβα στον αγώνα για την αποαποικιοποίηση της Αφρικής, ιδιαίτερα στην Αγκόλα όπου η Κούβα έστειλε χιλιάδες στρατιώτες να πολεμήσουν για την απελευθέρωση της χώρας από το απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής αφού οι Πορτογάλοι είχαν παραχωρήσει ανεξαρτησία στη χώρα. "Είμαστε περήφανοι για τις επιδόσεις σας ιδιαίτερα στο χώρο της υγείας στην Αφρική. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συνεχίζετε να βοηθάτε τις αφρικανικές χώρες να καταπολεμήσουν την ελονοσία και άλλες θανατηφόρες ασθένειες". Απαντώντας, ο κουβανός διπλωμάτης αποκάλυψε ότι 4.000 κουβανοί εργαζόμενοι στην υγεία βρίσκονται σε 32 αφρικανικές χώρες αυτό τον καιρό. Πρόσθεσε ότι σε ανταπόκριση στο αίτημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μια εξειδικευμένη κουβανική ιατρική μπριγάδα από 165 επαγγελματίες βρίσκεται στη Σιέρρα Λεόνε για να βοηθήσει στη μάχη κατά του Έμπολα. "Δύο ακόμα κουβανικές μπριγάδες (83 επαγγελματίες) για τη Λιβερία και τη Γουινέα έχουν ήδη φτάσει σε αυτές τις χώρες για να προσφέρουν βοήθεια. Συνολικά 256 κουβανοί επαγγελματίες εργάζονται σε πληγείσες δυτικοαφρικανικές χώρες". Ο πρέσβης είπε ακόμα στους προσκεκλημένους του ότι η Κούβα είναι έτοιμη να αναπτύξει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης σε αφρικανικές χώρες που δεν έχει πληγεί από την επιδημία, όπου υπάρχει παρουσία κουβανών γιατρών.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κοινό κείμενο των Κουφοντίνα και Γουρνά μέσα από τη φυλακή
Κείμενο (που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Ιndymedia) έστειλαν από τις φυλακές Κορυδαλλού οι Δημήτρης Κουφοντίνας και Κώστας Γουρνάς, δηλώνοντας πως τα σχέδια της κρατικής τρομοκρατίας δεν θα περάσουν.
Το κείμενο: «Όταν στο τέλος του καλοκαιριού το πολιτικό προσωπικό της συγκυβέρνησης, με τους γνωστούς παραληρηματικούς ακροδεξιούς, αποδοκίμαζε τη στάση της Αργεντινής στη διαμάχη της με βορειοαμερικάνικο fund, νομιμοποιούσε ουσιαστικά τη δυνατότητα αυτών των αρπακτικών κερδοσκοπικών κεφαλαίων να επιβάλλονται στις εθνικές οικονομίες και να καθορίζουν τις τύχες των λαών. Ύστερα από δύο μήνες ήρθε η ώρα να υποστούν οι ίδιοι έναν αντίστοιχο εκβιασμό, όταν τέτοια funds, που διακρατούν τίτλους και ομόλογα, προκάλεσαν την κατρακύλα του Χρηματιστηρίου και την άνοδο των περιθωρίων επιτοκίου των δεκαετών ΟΕΔ. Χρειάστηκαν μονάχα λίγες ώρες για να εγκαταλείψουν σαν βρεγμένες γάτες τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους για αποδέσμευση από το ΔΝΤ και το εναπομείναν πρόγραμμα και να υπακούσουν στις επιταγές της τρόικας για νέο συγκεκαλυμμένο μνημόνιο, με χρήματα μάλιστα τα οποία ήδη υπάγονται στο εκτελούμενο πρόγραμμα. Απέδειξαν για ακόμη μια φορά πόσο πιστοί παραμένουν στην πολιτική υποτακτικών που τους ανέδειξε στην εξουσία και πόσο ευθυγραμμισμένοι είναι με τη γερμανική πολιτική λιτότητας που κυριαρχεί στην Ευρώπη. Κι ενώ η ακροδεξιά συμμορία ποζάρει αδιάντροπα την εθελοδουλεία της στις ευρωπαϊκές συνόδους, καταδικάζοντας τον ελληνικό λαό σε νέα φτώχεια και εξαθλίωση, στο εσωτερικό ετοιμάζονται για εκλογές μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας. Ξαναγυρίζουν στο αγαπημένο τους δόγμα «νόμος και τάξη» με στόχο να ψαρέψουν από τη μόνη δεξαμενή που τους απέμεινε, από τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Επιδιώκουν να σβήσουν κάθε δυναμική κοινωνικής αντίστασης, να φιμώσουν και να εκδικηθούν τους αντικαθεστωτικούς πολιτικούς αντιπάλους τους. Από την ωμή παρέμβαση Κικίλια στην εκδίκαση της αίτησης του Σάββα Ξηρού, την αντίστοιχη απαγόρευση της τηλεφωνικής παρέμβασης του Νίκου Μαζιώτη σε εκδήλωση για τον ένοπλο αγώνα, μέχρι και τις συλλήψεις Πολύκαρπου Γεωργιάδη και Στέλλας Αντωνίου -την οποία και κακοποίησαν- για παραβίαση περιοριστικών όρων, το μήνυμα είναι σαφές. Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης και η «αντιτρομοκρατία» είναι ο στυλοβάτης κάθε απόπειρας να επιβληθούν νέα μέτρα, νέα μνημόνια κατά του λαού. Σχεδιάζουν μια κοινωνία που θα τρέμει να βγει στο δρόμο, ένα μεγάλα Γκουαντάναμο -όπως αυτό που σπεύδουν να ολοκληρώσουν στο Δομοκό για να απομονώσουν τους πολιτικούς κρατούμενους- που θα εγγυάται την απρόσκοπτη εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης ολοκλήρωσης.
Τα σχέδιά τους δε θα περάσουν. Να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρατία.
Δημήτρης Κουφοντίνας Κώστας Γουρνάς Φυλακές Κορυδαλλού
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένα εκατομμύριο πολίτες δεν πλήρωσαν ΕΝΦΙΑ! Συγκέντρωση στις 6 Νοεμβρίου
Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής γνωστοποιεί ότι οι πολίτες που δεν πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ φτάνουν το ένα εκατομμύριο και ανακοινώνει τη διοργάνωση συγκέντρωσης στην πλατεία Κοραή στην Αθήνα (απέναντι από τα Προπύλαια) την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το να ξύνεις τσίχλες από τα πεζοδρόμια ή να καθαρίζεις τοίχους από τις αφίσες τη στιγμή που στο διπλανό στενό πεθαίνει κόσμος και δε λες κουβέντα γι’ αυτό δεν είναι ακτιβισμός. Είναι κοινωνική αφασία. Και σε κάνει να φαίνεσαι απάνθρωπος. Και κτήνος.
Όταν η ανθρώπινη βλακεία συναντά την νεοφιλευλεύθερη επέλαση (Atenistas-TEDx)
Το να ξύνεις τσίχλες από τα πεζοδρόμια ή να καθαρίζεις τοίχους από τις αφίσες τη στιγμή που στο διπλανό στενό πεθαίνει κόσμος και δε λες κουβέντα γι’ αυτό δεν είναι ακτιβισμός. Είναι κοινωνική αφασία. Και σε κάνει να φαίνεσαι απάνθρωπος. Και κτήνος. Τα τετ-α-τετ με τον Καμίνη ο οποίος λέει δημόσια ότι οι ατενίστας είναι η αγαπημένη του ομάδα πολιτών δεν είναι ακτιβισμός, είναι ψυχιατρική νόσος. Το να ντύνεις με πουλόβερ τα δέντρα στην πλατεία Κλαυθμώνος, εκεί που ο Καμίνης τα Χριστούγεννα του 2011 είχε ξηλώσει τα παγκάκια για να μην κοιμούνται εκεί οι άστεγοι, ενώ το 2012 βρέθηκαν σε κάδους σκουπιδιών δίπλα στο Δημαρχείο πεταμένες κουβέρτες, ρούχα και παιχνίδια που είχαν συγκεντρωθεί για άπορα παιδιά με τον Καμίνη να δηλώνει ότι τα πέταξαν γιατί ήταν τόσα πολλά που δε χωρούσαν στις αποθήκες του δήμου, δεν είναι ακτιβισμός. Είναι το σύνδρομο της Στοκχόλμης.Και καθώς αλλάζουν οι λέξεις αλλάζουν και οι έννοιες, αλλάζει και η κοινωνική αφομοίωση των εννοιών. Οι ατενίστας λοιπόν βαφτίζονται ακτιβιστές όπως οι Χρυσαυγίτες βαφτίζονται αγανακτισμένοι πολίτες, όπως η αλλοτρίωση του κέντρου και το rethinkAthens βαφτίζονται εξευγενισμός, όπως οι κοινωνικοί αγωνιστές βαφτίζονται τρομοκράτες, όπως ο Θεοφίλου βαφτίζεται ένοχος, όπως τα σχέδια για την Λαμπεντούζα βαφτίζονται σχέδια διάσωσης. Νεοφιλελεύθερη επέλαση και Εθελοντισμός-Βλέπε TEDx Ας περάσουμε όμως τώρα στον άρδην νεοφιλελεύθερο εθελοντισμό και την διαστρεβλωμένη έννοια του εθελοντισμού που προωθούν τα απανταχού αφεντικά για να εκμεταλλευθούν ημιμαθή παιδάκια που ψάχνουν μια κοινωνική διέξοδο. Mια καλυμμένη μορφή στυγνής εκμετάλλευσης που προωθείται με το με το επιχείρημα της απόκτησης εμπειρίας και προϋπηρεσίας είτε σε μεγάλες εταιρείες, είτε σε δικηγορικά γραφεία ή ακόμη -και ως επί το πλείστον- σε Μ.Κ.Ο, η εργοδοτική πλευρά επιλέγει να απασχολεί ένα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού της αμισθί με κάποιες ίσως στοιχειώδεις παροχές, περνώντας μάλιστα αυτή την τακτική ως αυτονόητη και απαραίτητη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτές τις μέρες, ουσιαστικά, η Κύπρος υφίσταται ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ εκ μέρους της Τουρκίας, με ερευνητικό και πολεμικά πλοία μέσα στη δική της ΑΟΖ. Αυτό είναι πιο χοντρό από τα Ίμια, γιατί αρνείται στην πράξη την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, χτυπάει βασική πηγή πλούτου της και ανοίγει το δρόμο για γερή κλιμάκωση στο Αιγαίο και Θράκη. Μήπως πρέπει να κινητοποιηθεί ο Λαϊκός Παράγοντας; Μήπως πρέπει να διαδηλώσουμε εκατοντάδες χιλιάδες για την Εθνική μας Ακεραιότητα; Μήπως πρέπει να συνδέσουμε τον κίνδυνο αυτό με τη μνημονιακή καταστροφή; Μήπως πρέπει να αλλάξει άρδην το κλίμα της ήττας στη χώρα;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όπου και να κοιτάξεις και αφουγκραστείς, ένα χάλι. Έβρεξε; Πλημμύρες! Θα πεις, τέτοια συμβαίνουν και σε πιο ανεπτυγμένες χώρες. Ναι, γιατί έχει τσιμεντωθεί το σύμπαν, έχει συγκεντρωθεί κόσμος κάπου και έχει αραιώσει κατά πολύ αλλού. Πώς να ρουφήξει η γη το νερό άμα είναι τσιμεντωμένη, άμα λείπουν οι ελεύθεροι χώροι, τα μεγάλα πάρκα, άμα οι πλατείες είναι όλες πλακοστρωμένες, άμα η δόμηση είναι τόσο πυκνή, άμα έχουν οικοπεδοποιηθεί οι φυσικές ροές των μικροπόταμων; Η συγκεντρωτική αστικοποίηση και η εγκατάλειψη της υπαίθρου είναι η βασική αιτία όλου του κακού. Τι να σου κάνουν τα φρεάτια; Πόσα αντιπλημμυρικά έργα να κατασκευάσεις; ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ, ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ, εδώ είναι το κουμπί.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
πουτανα ζωη πως τα φερνεις.....οριστε τωρα που θα υπερασπισθω την ...Δουρου.....ε οχι ρε τζιμανια της συγκυβερνησης να φταιει η νεα διοικηση της περιφερειας για την "αντιπαροχη" του καραμανλη...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εμφανίστηκε τελικά ο Δήμαρχος Ανδρεας Παχατουριδης στο Περιστερι λιγο μετά της 2:00 το πρωί και άρχισε τα μεγάλα λόγια ....για τα έργα που δεν έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια , για τις περιοχές που έχει ξεχάσει οτι ζουν άνθρωποι όπως Ρουπάκη , Τσαλαβούτα κτλ κουβέντα ..... για όλα φταίει ο καιρός και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. .... έβαλε και τους αντιδημάρχους του που όλη μέρα ήταν χαμένοι να φορέσουν νιτσεράδες και να βγάλουν φωτογραφίες για τα κανάλια και τα περιοδικά , Δέν είναι όλα θέαμα Δήμαρχε
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γρενάδα: Μια ξεχασμένη ιμπεριαλιστική επέμβαση
Ξεχασμένη από τους περισσότερους παλαιότερους, άγνωστη στους νεότερους, η εισβολή αμερικανικών στρατευμάτων στο νησιωτικό κράτος της Καραϊβικής Γρενάδα, στις 25 Οκτωβρίου 1983, αποτέλεσε μία από τις πρώτες πρακτικές εφαρμογές της νέας επιθετικής πολιτικής που εγκαινίασαν οι ΗΠΑ, μετά την άνοδο στην προεδρία του Ρόναλντ Ρίγκαν, το 1981.
Παρά τις αλλεπάλληλες ήττες του ιμπεριαλισμού σε άλλα σημεία του πλανήτη, κατά τη δεκαετία του 1970 (Ινδοκίνα, Αγκόλα, Μοζαμβίκη κ.λπ.), στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός είχε κατορθώσει, μέχρι το 1979, να ανακόψει τα επαναστατικά αντιιμπεριαλιστικά κινήματα, κυρίως με την επιβολή στρατιωτικών δικτατοριών. Έτσι, το επαναστατικό καθεστώς της Κούβας παρέμενε απομονωμένο στην αμερικανική ήπειρο και η απειλή της επέκτασης του κουβανικού παραδείγματος έμοιαζε απομακρυσμένη. Εντούτοις, το 1979 η απειλή επανεμφανίστηκε με τη νίκη της σαντινιστικής επανάστασης στη Νικαράγουα και την κατάληψη της εξουσίας στη Γρενάδα από το επαναστατικό κίνημα που είχε συγκροτηθεί υπό την ηγεσία του Μόρις Μπίσοπ. Η Γρενάδα (αποτελούμενη από το ομώνυμο νησί και κάποια μικρότερα, συνολικής έκτασης 344 τ.χλμ., ήταν μέχρι το 1974 βρετανική αποικία. Η ανακήρυξή της ως κράτους ανεξάρτητου – μέλους της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, δεν άλλαξε τίποτε στη ζωή του λαού της. Η πολιτική εξουσία και ο έλεγχος της οικονομίας παρέμενε στα χέρια της λευκής μειονότητας, την οποία εκπροσωπούσε ο πρωθυπουργός σερ Έρικ Γκέρι, ενώ η τεράστια πλειονότητα των περίπου 100.000 κατοίκων, την οποία αποτελούσαν απόγονοι αφρικανών σκλάβων, συνέχιζε να ζει σε ένα καθεστώς ιδιότυπου απαρτχάιντ. Ανατρέποντας την κυβέρνηση Γκέρι, το νέο επαναστατικό καθεστώς του Εργατικου Κομματος που είχε συγκροτηθεί υπό την ηγεσία του Μόρις Μπίσοπ. κατάργησε κάθε φυλετική διάκριση, προχώρησε σε εθνικοποιήσεις, κατοχύρωσε τα εργασιακά δικαιώματα, αναγνώρισε την πλήρη ισότητα των γυναικών, ενώ ταυτόχρονα η πλειονότητα του λαού της Γρενάδα εντάχθηκε σε μαζικές οργανώσεις, οι οποίες συμμετείχαν, μέσα από λαϊκές συνελεύσεις, στη λήψη των πολιτικών αποφάσεων. Εξαιρετικά μαζική ήταν και η Λαϊκή Πολιτοφυλακή, που ανέλαβε τη δημόσια τάξη και την άμυνα της χώρας. Η αμερικανική στρατιωτική επέμβαση πραγματοποιήθηκε με πρόσχημα την κατασκευή διεθνούς αεροδρομίου, που χαρακτηρίστηκε από τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία της Μάργκαρετ Θάτσερ, «σοβιετική στρατιωτική βάση», ενώ ήδη είχε εκφραστεί η αντίθεσή τους στις σχέσεις που ανέπτυξε η επαναστατική κυβέρνηση Μπίσοπ με την Κούβα και τη σαντινιστική Νικαράγουα. Η ευκαιρία για την αμερικανική επέμβαση δόθηκε όταν στις 19 Οκτωβρίου ξέσπασε κρίση στην κυβέρνηση της Γρενάδα, στην οποία συμμετείχαν και υποστηρικτές μιας μετριοπαθούς πολιτικής έναντι των ιμπεριαλιστών. Την ανατροπή του Μπίσοπ και την εκτέλεση του ίδιου και άλλων μελών της επαναστατικής κυβέρνησης, ακολούθησε στις 25 Οκτωβρίου η εισβολή 1.800 αμερικανών πεζοναυτών και 300 άλλων από γειτονικά νησιά ελεγχόμενα από τους Βρετανούς. Η ανατροπή του επαναστατικού καθεστώτος δεν συνοδεύτηκε από αναίρεση του μεγαλύτερου μέρους των λαϊκών κατακτήσεων, σε μια προσπάθεια των Αμερικανών και των Βρετανών να αποφύγουν παρατεταμένη λαϊκή εξέγερση. Αν και αναιρέθηκαν οι εθνικοποιήσεις, η Γρενάδα ενισχύθηκε ποικιλοτρόπως και κυρίως με την τόνωση της τουριστικής της ανάπτυξης, ώστε να καμφθούν οι λαϊκές αντιστάσεις. Επιπλέον, σχετικά πρόσφατα, το 2009, το αεροδρόμιο που αποτέλεσε το πρόσχημα για την ιμπεριαλιστική επέμβαση ονομάστηκε «Μόρις Μπίσοπ», προς τιμή του ηγέτη της Επανάστασης του 1979.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Περίεργο δεν είναι που το γνωστό τοπικο σαϊτ - γραφείο τύπου της ΧΑ, δεν είπε λέξη για την "εν μια νυκτί" εγκατάληψη των γραφείων της συμμορίας στη Χίο; Πάντως για όποιον ενδιαφέρεται (και αντέχει), τα γραφεία ενοικιάζονται. Βέβαια με τέτοιο παρελθόν (γραφεία κατα σειρά του Λάος και μετά της ΧΑ), μάλλον ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να περιμένει την ίδρυση του κόμματος Μπαλτάκου για να βρεί ενοικιαστή!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Κάλπες στήνει την Κυριακή 26 Οκτώβρη το ακροδεξιό καθεστώς του Κιέβου. Ολιγάρχες, νεοφιλελεύθερα γεράκια, μαριονέτες των Αμερικάνων και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, ακροδεξιοί και φασίστες, θα κονταροχτυπηθούν για τις 450 θέσεις του ουκρανικού κοινοβουλίου, που αναμένεται να είναι το πιο ακροδεξιό κοινοβούλιο, όχι απλά στην ιστορία της Ουκρανίας αλλά σε ολόκληρη την ιστορία της μεταπολεμικής Ευρώπης.
Το καθεστώς του Κιέβου, υπό τις υποδείξεις του ΔΝΤ, έχει πετσοκόψει τις συντάξεις και τους μισθούς στο δημόσιο τομέα, έχει παγώσει τον κατώτατο μισθό και προωθεί την ιδιωτικοποίηση του εθνικού δικτύου ενέργειας. Κι ενώ ο χειμώνας πλησιάζει, τα τιμολόγια του φυσικού αερίου πρόκειται να ανέβουν κατά 56% και της θέρμανσης κατά 40% μέσα στο 2014. Ετήσιες αυξήσεις μεταξύ 20-40% έχουν επιβληθεί για τη περίοδο από το 2015 έως το 2017 και οι επιδοτήσεις αερίου θα κοπούν τελείως μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Η παραγωγή στην εξόρυξη άνθρακα έχει μειωθεί κατά 60,4%, στην κατασκευή μηχανών κατά 31%, στη μεταλλουργία κατά 30% και στη βιομηχανική παραγωγή κατά 21.4%, οι λιανικές πωλήσεις έχουν κατρακυλήσει κατά σχεδόν 20% από το Γενάρη, ενώ ο πληθωρισμός, που τώρα βρίσκεται στο 14%, αναμένεται να φτάσει στο 20% το Γενάρη του 2015 και το εθνικό νόμισμα (γρίβνα) έχει χάσει το 43% της αξίας του, οδηγώντας σε μια τεράστια αύξηση στο κόστος αποπληρωμής των χρεών σε δολάρια. Οι τελευταίες πληροφορίες και εκτιμήσει δείχνουν ότι οι κύριοι διεκδικητές των κοινοβουλευτικών εδράνων θα είναι: -Το Κόμμα του “προέδρου” Ποροσένκο, μεγαλοβιομήχανου και ενορχηστρωτή της εφαρμογής του δολοφονικού οικονομικού προγράμματος του ΔΝΤ και της δολοφονικής στρατιωτικής “αντιτρομοκρατικής εκστρατείας”. -Το Κόμμα Πατρίδα, της Τιμοσένκο, που δηλώνει ότι θα είναι στο πλευρό της επόμενης κυβέρνησης για τη συνέχιση της πολιτικής Ποροσένκο. Της “κυρίας” που πρότεινε την επίλυση του «ανατολικού προβλήματος» με «τη ρίψη πυρηνικών στους κατσαπλιάδες». -Το ακροδεξιό – νεοναζιστικό “Λαϊκό Μέτωπο” των αποσχισθέντων από το κόμμα της Τιμοσένκο, Γιατσένιουκ και Τουρτσίνοφ, νυν “πρωθυπουργού και “μεταβατικού προέδρου” μετά το πραξικόπημα, αντίστοιχα. Ένα κόμμα που φαίνεται (δημοσκοπικά τουλάχιστον) να υποσκελίζει το Σβομπόντα ως ναυαρχίδα του νεοφασισμού με κοινοβουλευτικό προσωπείο. Προσωπείο ωστόσο που καταρρέει στο άκουσμα των “κυρίων” που αποτελούν το “στρατιωτικό του συμβούλιο”: Αντρέι Παρούμπι, δηλωμένος φασίστας και ιδρυτής του νεοναζιστικού «Σοσιαλιστικού Εθνικού Κόμματος», Αντρέι Μπιλιέτσκι, διοικητής του ανοιχτά φασιστικού τάγματος Αζόφ και αρχηγός των νεοναζί «Πατριωτών της Ουκρανίας» και της «Εθνικοσοσιαλιστικής Συνέλευσης», καθώς και διάφοροι διοικητές των φασιστικών τάγματων εθελοντών Αϊντάρ, του Κιέβου-1, του Ντνίπρο-1 και διάφορων άλλων ταγμάτων της Εθνικής Φρουράς. Το πολιτικό συμβούλιο του κόμματους αυτού περιλαμβάνει την Tatyana Chornovol, πρώην μέλος του νεοναζιστικού UNA-UNSO και χήρα του φασίστα Νικολάι Μπερεζόφ, διοικητή διμοιρίας του τάγματος Αζόφ που σκοτώθηκε κατά την απελευθέρωση του Ιλοβαΐσκ από τις δυνάμεις των ανταρτών. -Το Ριζοσπαστικό Κόμμα του ακροδεξιού Oleg Lyashko ο οποίος διοικούσε την προσωπική του πολιτοφυλακή στα ανατολικά απαγάγοντας ανθρώπους, ανακρίνοντάςτους και καταγράφοντάς τα όλα στην κάμερα ως μέρος της προεδρικής προεκλογικής εκστρατείας του (στην οποία ήρθε τρίτος παίρνοντας το 8% των ψήφων). Μέλη της νεοναζιστικής Εθνικοσοσιαλιστικής Συνέλευσης εξελέγησαν στο δημοτικό συμβούλιο του Κιέβου με τη λίστα του Ριζοσπαστικού Κόμματος του Λιάσκο. Στο κόμμα του Λιάσκο ανήκει και ο Vsevolod Filimonenko, o “δημοσιογράφος” που πρωταγωνίστησε ως “πηγή και αυτόπτης μάρτυρας” σε πλήθος προπαγανδιστικών ψεμάτων του καθεστώτος του Κιέβου όπως η “είδηση” για το νόμο περί ποινικοποίησης της ομοφυλοφιλίας στο Λουγκάνσκ, περί βιασμού κοριτσιών στα επίσημα κτήρια διοίκησης του Λουγκάνσκ, περί του βομβαρδισμού από τους αντάρτες του εργοστασίου ενέργειας του Λουγκάνσκ καθώς και εκκλησιών όπου είχαν καταφύγει άμαχοι.
Κρατικές και παρακρατικές έφοδοι σε γραφεία, σπίτια και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας παρενοχλήσεις, ξυλοδαρμοί, συλλήψεις, απαγωγές και δολοφονίες αθώων ανθρώπων και αντιπολιτευόμενων το καθεστώς, αλλά και αλληλομαχαιρώματα (κυριολεκτικά) μεταξύ των καθεστωτικών υποψηφίων, είναι το σκηνικό της προεκλογικής εκστρατείας, εν μέσω μιας ασταθούς και εν πολλοίς ανύπαρκτης εκεχειρίας ή για την ακρίβεια εν μέσω “χαμηλής έντασης” συνέχισης της “αντιτρομοκρατικής εκστρατείας” των φασιστικών ταγμάτων θανάτου του Κιέβου που έχει στοιχίσει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων στο Ντονμπάς και όχι μόνο, και έχει οδηγήσει στην προσφυγιά πολλές εκατοντάδες χιλιάδες. Από πίσω, οι Ουκρανοί ολιγάρχες διαγωνίζονται σε αρπακτικότητα, όπως για παράδειγμα ο Ιγκόρ Κολομόισκυ που χρηματοδοτεί ανοιχτά φασιστικά στρατιωτικά τάγματα και τα χρησιμοποιεί για να καταλαμβάνει ορυχεία κι επιχειρήσεις, να εκβιάζει επιβάλλοντας τους υποψηφίους του στις εκλογές και να πλήττει στόχους οικονομικών του αντιπάλων. Παράλληλα, πυκνώνουν οι φωνές κι οι εκτιμήσεις ότι μετά τις εκλογές που θα νομιμοποιήσουν το νέο “πολεμικό” κοινοβούλιο, ο ουκρανικός στρατός θα εξαπολύσει την “τελική” επίθεση εναντίον των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ. Πολύ πιθανό για να σπάσει η -ούτως ή άλλως τυπική- εκεχειρία να χρησιμοποιηθεί μια προβοκάτσια τύπου Boeing ή τύπου ελληνικού χωριού Σαρτανά. Αυτό το καθεστώς στηρίζει ανεπιφύλακτα το NATO, η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση, αυτές τις εκλογές αναγνωρίζει ως “νόμιμες” και “δημοκρατικές”!
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 26ης ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ! ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ! ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΤΟΥ ΝΤΟΝΜΠΑΣ!
http://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2014/10/24/%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CF%83-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CF%84/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν προσκλήθηκε η Δούρου στη σύσκεψη για τις πλημμύρες
«Πολιτική αποκλεισμών για προφανή μικροκομματικά οφέλη» η Ρένα Δούρου φανερά ενοχλημένη καταγγέλλει το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε να λάβει μέρος στη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για την εκτίμηση της κατάστασης από τις πλημμύρες στην Αττική.
Όπως αναφέρει, στη σύσκεψη μετείχαν υπηρεσιακοί και αρμόδιοι φορείς, αλλά δεν προσκλήθηκε να λάβει μέρος η περιφέρεια Αττικής. «Η ενέργεια αυτή είναι αποκαλυπτική του πώς αντιλαμβάνεται η σημερινή κυβέρνηση το ρόλο και την αποστολή της δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ως ρόλο εκτελεστικού βραχίωνα, συμπληρωματικού της κεντρικής εξουσίας, χωρίς λόγο», τονίζεται σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παράταξη της κ. Δούρου, Δύναμη Ζωής. Σύμφωνα με την περιφερειάρχη Αττικής, πρόκειται για μία αντιμετώπιση που εντάσσεται «σε έναν προεκλογικού τύπου σχεδιασμό, ο οποίος απάδει της κρισιμότητας της δύσκολης συγκυρίας». Όπως αναφέρει, «σήμερα, που οι πολίτες των δήμων της Αττικής μετρούν τις πληγές που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες, βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολιτική αποκλεισμών για προφανή μικροκομματικά οφέλη. Μια πολιτικάντικη πολιτική που ευθύνεται για το γεγονός ότι εν έτει 2014 η αντιπλημμυρική προστασία παραμένει ζητούμενο».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-Βασάνισαν αναρχική -Έλα μωρέ όλο υπερβολές -Μούτζωσαν φιλελέ δημοσιογράφο -Φασισμός! Βία! Τρομοκρατία!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με τόσο νερό που έριξε σήμερα στα δυτικά είναι επιτακτική ανάγκη να καθοριστεί επακριβώς η υφαλοκρηπίδα μεταξύ Χαϊδαρίου, Περιστερίου, Αιγάλεω στα διεθνή ύδατα στην συμβολή Θηβών και Καβάλας...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-Ναι γεια σας, από την Metron Analysis για ένα γκάλοπ ενόψει εκλογών. Πείτε μου παρακαλώ, αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, σε τι κατάσταση είναι ο δρόμος έξω από το σπίτι σας αυτή την στιγμή με την μεγάλη βροχή? -Ποτάμι! -Ευχαριστώ καληνύχτα...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποδοκιμάστηκε ο Ντινόπουλος από τους κατοίκους στο Περιστέρι
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεπουλιέται η Ελλάδα - Ξένοι επενδυτές σπεύδουν στη χώρα για να αγοράσουν μοναδικά εξοχικά
«Ευκαιρίες με θέα τη θάλασσα», είναι ο τίτλος εκτενούς άρθρου στην οικονομική εφημερίδαHandelsblatt που αναφέρεται στην αύξηση των ξένων επενδύσεων σε εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα. Το δημοσίευμα αναφέρεται καταρχήν στην περίπτωση ενός γερμανού συνταξιούχου, ο οποίος πριν από δυο μήνες ένα μικρό εξοχικό στο Σούνιο. Όπως επισημαίνεται: «(Ο Πέτερ Πόστελ) κατάφερε να εκπληρώσει το όνειρο αγοράς μιας κατοικίας για τα γεράματα χάρη στην κρίση η οποία οδήγησε σε κατακόρυφη πτώση τις τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα από το 2010. Ο Πόστελ πλήρωσε μόλις 98.000 ευρώ για μια κατοικία 85 τ.μ. Ο έλληνας προκάτοχος χρειαζόταν επειγόντως χρήματα». «Η Ελλάδα», συνεχίζει το δημοσίευμα», βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο ήρθαν στη χώρα 15,3 εκατομμύρια επισκέπτες, μια αύξηση κατά 22,1 % σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Και σε όλο και περισσότερους φαίνεται να αρέσει τόσο πολύ η Ελλάδα, που αποφασίζουν να ψάξουν για ένα εξοχικό. Σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας, οι ξένοι αγοραστές έφεραν στη χώρα τους πρώτους έξι μήνες σχεδόν τα διπλάσια χρήματα σε σύγκριση με το 2013». Ποιο μπορεί να ήταν το όνειρο του Γερμανού Πέτερ Πόστελ; Να πάρει τη σύνταξή του (κάτι που έκανε) και να αγοράσει ένα μικρό εξοχικό στο Σούνιο (κι αυτό το έκανε)! Αλλά δεν είναι ο μόνος... Ολοένα και περισσότεροι ξένοι επενδυτές (από απλούς ανθρώπους, έως γραφεία real estate) προσανατολίζονται στην αγορά ελληνικής γης, καθώς πλέον οι συνθήκες έχουν αλλάξει δραστικά και η πτώση των τιμών ευνοεί τέτοιου είδους «ανοίγματα». Σε αυτή τη νέα τάση αγορών με προορισμό την Ελλάδα αναφέρεται η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, με κεντρικό άρθρο που έχει τον εύγλωττο τίτλο: «Ευκαιρίες με θέα θάλασσα». Όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, το παράδειγμα του συνταξιούχου Πέτερ Πόστελ είναι ενδεικτικό και δεν είναι το μοναδικό. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος αγόρασε το εξοχικό των ονείρων του στο Σούνιο πληρώνοντας ένα χαμηλό τίμημα (μόλις 98.000 ευρώ για κατοικία 85 τ.μ.), καθώς ο Έλληνας ιδιοκτήτης του χρειαζόταν επειγόντως χρήματα, όπως σημειώνεται στο άρθρο. «Η Ελλάδα», συνεχίζει το δημοσίευμα, «βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο ήρθαν στη χώρα 15,3 εκατομμύρια επισκέπτες, μια αύξηση 22,1 % σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Και σε όλο και περισσότερους φαίνεται να αρέσει τόσο πολύ η Ελλάδα, που αποφασίζουν να ψάξουν για ένα εξοχικό. Σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας, οι ξένοι αγοραστές έφεραν στη χώρα τους πρώτους έξι μήνες σχεδόν τα διπλάσια χρήματα σε σύγκριση με το 2013». Όπως επισημαίνει η Handelsblatt, όποιος επενδύει σήμερα μπορεί να αγοράσει ένα εξοχικό σε σχετικά χαμηλή τιμή. Τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου, οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ ..........
«Σε 5 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε η πρώην βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σοφία Καλαντίδου, μετά από μήνυση της εργοδοσίας για κινητοποίηση που έγινε στις 13 Φλεβάρη του 2010, έξω από το κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ στη Θεσσαλονίκη. Η κινητοποίηση είχε γίνει με αίτημα την ανάκληση των απολύσεων που είχε κάνει η εργοδοσία δύο μέρες πριν. Η απαράδεκτη και προκλητική δικαστική απόφαση εντάσσεται στο δόγμα "νόμος και τάξη", κατά πιστή εφαρμογή των κυβερνητικών επιταγών.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έβαλαν έκθεση σε παιδιά στο Τορινο της Ιταλιας: Ποιον θα σκότωνες πρώτα; Τη μαμά ή τον μπαμπά;
«Ποιον θα σκότωνες πρώτα, τη μαμά ή τον μπαμπά;», ήταν το θέμα της έκθεσης που κλήθηκαν να γράψουν τα παιδιά τάξης Δημοτικού στην περιοχή Σκαρμάνιο του Τορίνο στην Ιταλία. Το σοκαριστικό θέμα δεν ήταν το μόνο, όμως, καθώς οι δύο δασκάλες ηλικίας 58 και 60 ετών έκαναν και έναν ιδιαίτερο μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στους μικρούς μαθητές, λέγοντας πως σεξ είναι όταν «οι μπαμπάδες σας σταματούν στο φανάρι με το αυτοκίνητο και προσκαλούν τις πόρνες». Η αποκάλυψη για τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο οι δύο δασκάλες πίστευαν ότι διαπαιδαγωγούν τα παιδιά έγινε από την εφημερίδα του Τορίνο La Stampa, σύμφωνα με την οποία οι δύο γυναίκες καλούσαν τους μαθητές να απαντήσουν σε σοκαριστικές ερωτήσεις όπως αυτή της δολοφονίας των γονιών τους. «Ποιον θα ήθελες να σκοτώσεις πρώτα, τη μαμά, τον μπαμπά ή τον αδελφό σου;», ήταν το ακριβές ερώτημα στο οποίο έπρεπε να απαντήσουν τα μικρά παιδιά, ενώ σε όσα διαμαρτύρονταν ή σοκαρισμένα κοιτούσαν τις δασκάλες τους ανήμπορα να γράψουν, εκείνες αποκρίνονταν: «Αργά ή γρήγορα ο μπαμπάς κι η μαμά θα πεθάνουν. Καταλάβετέ το. Θα υποφέρετε, αλλά θα περάσει». Όσο για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, οι δύο γυναίκες χαρακτήριζαν την ερωτική επαφή «τσούπα τσούπα» ή «μπούνγκα μπούνγκα», εμπνευσμένες πιθανώς από τα σεξουαλικά όργια του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με γυναίκες, εκ των οποίων και την ανήλικη Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, στις πολυτελείς κατοικίες του. Κάποιοι από τους μαθητές της Τρίτης Δημοτικού, όμως, ανέφεραν όσα… έμαθαν στην τάξη στους γονείς τους, οι οποίοι κατήγγειλαν το γεγονός στη διεύθυνση του σχολείου και στις τοπικές αρχές, με αποτέλεσμα οι δύο δασκάλες να αποπεμφθούν και να τους απαγγελθούν κατηγορίες για κακοποίηση ανηλίκων. Σαν να μην έφτανε η ψυχική κακοποίηση των αθώων παιδιών, οι γυναίκες σύμφωνα με τις καταγραφές από κλειστό κύκλωμα που τοποθέτησε η ιταλική αστυνομία στην αίθουσα, καλούσαν τους μαθητές να τους κάνουν μασάζ στο λαιμό και την πλάτη με βάρδιες των δέκα λεπτών. Όπως αναφέρει το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, μάλιστα, οι δασκάλες πετούσαν κιμωλίες και άλλα αντικείμενα στα παιδιά. Η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιφέρειας σε ανακοίνωση έκανε λόγο για «εξαιρετικά σοβαρά περιστατικά», τονίζοντας πως ανάλογα επεισόδια δεν πρόκειται να επιτραπούν. Οι δύο γυναίκες αναμένεται να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, αλλά παρά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις και τα σημάδια που άφησαν στις ψυχές των μαθητών, υπάρχουν κάποιοι γονείς που τις υπερασπίζονται.
Σχολιο.- "Εσάς κυρία!" Σχολιο.- Πόση μαυρίλα, δεν πήγαν οι γονείς να της σπάσουν το κεφάλι, αντε πια!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Περιστέρι πλημμύρισε , οι υπεύθυνοι άφαντοι , εικόνες καταστροφής κυρίως απο τις γειτονιές που φωνάζουν εδω και χρόνια ότι ο Δήμος τους έχει παρατήσει. .... Για μια ακόμα φορά η Δημοτική αρχή ήταν απούσα
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποιοι ήταν οι δρόμοι που πριν μπαζωθούν ήταν ποτάμια
Μπαζώθηκαν 800 χιλιόμετρα ρεμάτων
«Η καταιγίδα ήταν τόσο έντονη, που φούσκωσε το ποτάμι. Η γέφυρα παρασύρθηκε, με αποτέλεσμα η Αθήνα να κοπεί στα δύο». Η είδηση διαδόθηκε από στόμα σε στόμα σπέρνοντας τον φόβο στους κατοίκους της πόλης. Πότε και που συνέβη αυτό; Tο 1852, στην Αθήνα. Ποιο ήταν το ποτάμι που φούσκωσε; Η σημερινή οδός Σταδίου.[...] Τα ποτάμια εξακολουθούν να ρέουν κάτω από τους δρόμους της Αθήνας. Σε πολλά κτίρια κατά μήκος του δρόμου αντλούνται και σήμερα νερά, με υδραυλικά συστήματα, ενώ γεωτρήσεις του ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) απέδειξαν ότι οι περισσότεροι δρόμοι της Αθήνας κρύβουν ένα μπαζωμένο ρέμα ή ένα υπόγειο ποτάμι. Ο Ιλισός, ο Ηριδανός, ο Κυκλόβορος, το Λυκόρεμα, ο Βουρλοπόταμος, ο Βοϊδοπνίχτης, ο Αλασσώνας είναι μερικά από αυτά. Σύμφωνα με μελέτη του ΕΜΠ, τα ανοιχτά ρέματα το 1945, είχαν μήκος 1.280 χιλιόμετρα και σήμερα, μόλις, 434 χιλιόμετρα, μειώθηκαν, δηλαδή, σε ποσοστό 66,4%. Όπως, δε, προκύπτει από μελέτη του ΙΓΜΕ, πριν από μερικά χρόνια, το 80% των νερών της βροχής το απορροφούσε το έδαφος και μόλις το 20% έπεφτε στην θάλασσα, σήμερα το ποσοστό αυτό έχει αλλάξει δραματικά. Καθίσταται, λοιπόν, σαφές, ότι τα πλημμυρικά φαινόμενα που συχνά – πυκνά σημειώνονται στο λεκανοπέδιο, δεν αποτελούν «κεραυνό εν αιθρία», αλλά είναι αποτέλεσμα των επιλογών μας και της στρεβλής ανάπτυξης που ακολουθήσαμε. Και οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί: μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι δομημένες επιφάνειες στην Αθήνα κάλυπταν το 25% του λεκανοπεδίου. Μετά το 1975, το 75% καλύφθηκε από δομημένες επιφάνειες και δρόμους δίκτυα, ενώ οι ελεύθεροι χώροι αποτελούν, μόλις, στο 4%.[...] Τα ρέματα, χθες και σήμερα Στα τέλη του 19ου αιώνα, διέσχιζαν το λεκανοπέδιο, 700 χείμαρροι, ποτάμια και ρυάκια. Το 1999, ο αριθμός τους ήταν μικρότερος των 70 (κάτω, δηλαδή και από το 10%) και σήμερα, δεν υπερβαίνουν τα 50. Που χάθηκαν; Μπαζώθηκαν και καταπατήθηκαν. Μόνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής έχουν μπαζωθεί και τσιμεντοποιηθεί περίπου 550 χιλιόμετρα ρέματα και χείμαρροι. Κι αυτό, προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα οικιστικά όνειρα των κατοίκων της Αθήνας, με τις γνωστές συνέπειες που και σήμερα (για πολλοστή φορά) βιώσαμε. Ο Ιλισός, ήταν το μεγαλύτερο ποτάμι που διέσχιζε την Αθήνα. Ξεκινούσε από τον Υμηττό, για να καταλήξει στην θάλασσα. Παλιά ήταν ανοικτό. Σήμερα, κυλάει εξ ολοκλήρου υπογείως, κάτω από τη Μιχαλακοπούλου, περνάει από την Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο), συνεχίζει στην Καλλιρρόης, για να καταλήξει μετά την Καλλιθέα στην θάλασσα. Οι Αθηναίοι θεωρούσαν τον Ιλισό, ιερό και στις όχθες του διατηρούσαν βωμούς πολλών θεών, όπου τελούνταν τα Μικρά Μυστήρια, τα οποία σχετίζονταν τόσο με τα Ελευσίνια, όσο και με Διονυσιακές τελετουργίες. Από το ιερό, αυτό, ποτάμι το μόνο που απομένει σήμερα εμφανές είναι η στεγνή και χορταριασμένη κοίτη του, δίπλα στην οποία είναι χτισμένη η Αγία Φωτεινή του Ιλισού. Στον Ιλισό χυνόταν ο Ηριδανός που ξεκινούσε από τον Λυκαβηττό και κατέβαινε από το Κολωνάκι. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Μετρό στην πλατεία Συντάγματος, ανακαλύφθηκε η αρχαία κοίτη του. Ο ποταμός συνεχίζει στις οδούς Μητροπόλεως και Ερμού, στην Αρχαία Αγορά και καταλήγει στον Κεραμεικό. Την κοίτη του Ηριδανού συνάντησε το Μετρό και στο Μοναστηράκι, γεγονός που ανησύχησε ιδιαίτερα τους υπεύθυνους, καθώς το ποτάμι φούσκωσε κάποιες φορές επικίνδυνα κατά τη διάρκεια των εργασιών. Ακόμα και σήμερα, ο υπόγειος ποταμός κατεβάζει 20-30 κυβικά νερού την ώρα, ενώ τις βροχερές μέρες το νερό υπερδιπλασιάζεται και από τα νερά του πλημμυρίζει η Ποικίλη Στοά και η Αρχαία Αγορά. Από το Λυκαβηττό ξεκινούσε και ο Βοϊδοπνίχτης που χωριζόταν, με ένα μέρος του να περνάει από την οδό Δημοκρίτου και την οδό Ακαδημίας προς το Αρσάκειο. Από τα Τουρκοβούνια ξεκινούσε ο Κυκλόβορος, ένας από τους μεγαλύτερους χειμάρρους της Αθήνας, που έφθανε στο Πεδίον του Άρεως και διαμέσου της οδού Μάρνη κατέληγε στην πλατεία Βάθης. Το Παγκράτι και τον Βύρωνα διέσχιζαν ο Αλασσώνας και το ρέμα «Πήδημα της Γριάς» αντίστοιχα. Στο Φάληρο χύνονταν ο Βουρλοπόταμος (ή Ξηροτάγαρος) και το ρέμα της Πικροδάφνης. Το ρέμα του Ποδονίφτη κυλάει κάθετα τους δήμους Χαλανδρίου, Ψυχικού, Φιλοθέης και Ν. Ιωνίας, διασχίζει υπόγεια τη Λεωφόρο Κηφισίας καταλήγοντας στον Κηφισό. Οι πανεπιστημιακές μελέτες συγκρίνουν την σημερινή τσιμεντούπολη με τις παλαιότερες διαμορφώσεις της, όπου γεωργικές εκτάσεις, χωράφια και ποτάμια διέσχιζαν τη γη. Η εικόνα των πανάρχαιων ποταμών που πότιζαν την Αθήνα και απορροφούσαν τα νερά της βροχής έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Έτσι, κάθε φορά που βρέχει λίγο παραπάνω, λόγω των επιχωματώσεων και των αλλοπρόσαλλων οικιστικών σχεδίων, τα υπόγεια ποτάμια «φουσκώνουν» και πλημμυρίζουν ολόκληρες περιοχές υπενθυμίζοντάς μας την μακραίωνη ύπαρξή τους και χλευάζοντας τις όποιες (εκ μέρους μας) προσπάθειες εξαφάνισής τους.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ομολόγησε o αστυνομικός για την άγρια δολοφονία στον Πειραιά
Ομολόγησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος αστυνομικός που προσήχθη ως ύποπτος για την άγρια δολοφονία του 33χρονου ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟΠΟ στον Πειραιά.
Ο 33χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε στην Καλλίπολη του Πειραιά, λίγη ώρα αφότου έφυγε από το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ που διατηρεί στην περιοχή, με τις εισπράξεις της ημέρας. Γύρω στις 21:30 το βράδυ, οι ένοικοι πολυκατοικίας στην οδό Σκλαβούνου 20, άκουσαν φωνές και διαπληκτισμούς, που γρήγορα σταμάτησαν και κάλεσαν την αστυνομία. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, βρήκαν το θύμα μέσα σε μια λίμνη αίματος, με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι, ενώ το διαμέρισμα δεν έφερε ίχνη διάρρηξης. Σε κοντινή απόσταση, οι αστυνομικοί βρήκαν το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο δράστης, κρυμμένο σε έναν θάμνο κάτω από ένα μπουφάν, ενώ εντόπισαν και τον 27χρονο να περιφέρεται στην περιοχή με εμφανή τραύματα στα χέρια. Με δεδομένο ότι κηλίδες αίματος είχαν βρεθεί και στην είσοδο της πολυκατοικίας, οι αστυνομικοί πρσήγαγαν τον 27χρονο αστυφύλακα για εξέταση. Αρχικά, εκείνος φέρεται να αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με το έγκλημα και να υποστήριξε ότι τραυματίστηκε πέφτοντας στο δρόμο. Στη συνέχεια, ωστόσο, ομολόγησε το έγκλημα, λέγοντας ότι επισκέφθηκε το θύμα για να λύσουν κάποιες οικονομικές διαφορές, αλλά ο 33χρονος του επιτέθηκε και εκείνος το σκότωσε προσπαθώντας να τον αφοπλίσει. Σημειώνεται ότι ο αστυφύλακας είχε συλληφθεί το Φεβρουάριο του 2013, αμζί με έναν συνάδελφό του, με τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της εκβίασης. Έκτοτε, βρισκόταν σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δυο τους εκβίαζαν δύο αλλοδαπούς, τους οποίους είχαν προσαγάγει στο αστυνομικό τμήμα, όπου υπηρρετούσαν, για έλλειψη ταξιδιωτικών εγγράφων, απαιτώντας το ποσό των 300 ευρώ, προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους. Οι δύο αλλοδαποί, ένας υπήκοος Πακιστάν και ένας υπήκοος Μπαγκλαντές, κατήγγειλαν το γεγονός στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν την ώρα που παραλάμβαναν προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τούρκικος εκβιασμός προς την Κύπρο, αλλά ΕΕ - ΗΠΑ αδιαφορούν "Η σας παίρνουμε το φυσικό αέριο ή σας παίρνουμε το μισό νησί!"
Αρθρογράφος: Γιώργος Δελαστίκ
Σφυρίζουν αδιάφορα η ΕΕ, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και εν γένει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες για την ωμή παραβίαση της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) από το τουρκικό σκάφος «Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά», το οποίο διεξάγει έρευνες για την εξεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στα... νότια (!) του νησιού, στη θάλασσα μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου. «Ουδέν σχόλιον» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, σοκάροντας τους πολιτικά αφελείς Ελληνες και κυρίως Κύπριους που είχαν την αυταπάτη ότι η ΕΕ προστατεύει την Κυπριακή Δημοκρατία από την τουρκική επιθετικότητα. Θα θέσουμε το ερώτημα ωμά: Η ΕΕ αναγνωρίζει την κυπριακή ΑΟΖ, ναι ή όχι; Αν την αναγνωρίζει, γιατί δεν αντιδρά ούτε καν φραστικά, αφού αυτή παραβιάζεται ασύστολα από την υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ κυβέρνηση της Τουρκίας; Είναι αδιάφορη η Κομισιόν για ένα τέτοιο γεγονός εναντίον κράτους-μέλους της; Θα αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο, με τον εκπρόσωπό της να λέει «ουδέν σχόλιον», αν η Τουρκία παραβίαζε την ΑΟΖ π.χ. της Ιταλίας ή της Γαλλίας στη Μεσόγειο; Μας είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε ότι θα ανέχονταν οι Γάλλοι ή οι Ιταλοί μια τέτοια στάση της Κομισιόν, χωρίς να την καταγγείλουν με ιδιαίτερη σφοδρότητα. Αν πάλι υποθέσουμε ότι ο εκπρόσωπος της Κομισιόν έλεγε δημοσίως κάτι υπέρ της Γαλλίας ή της Ιταλίας και καταδίκαζε τη χώρα που παραβίασε την ΑΟΖ τους, προκαλούνται πολύ σοβαρότερα ερωτήματα και εγείρονται θεμελιώδη ζητήματα: Η Κομισιόν αναγνωρίζει ή όχι στο κράτος της Κύπρου τα ίδια δικαιώματα που αναγνωρίζει στο γαλλικό, ιταλικό, ισπανικό κράτος; Δεν είναι μόνο η στάση της ΕΕ απαράδεκτη από κάθε άποψη. Είναι και η στάση της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιαννάκης Κασουλίδης, αποκάλυψε ότι η κυπριακή κυβέρνηση είχε θέσει από τον Σεπτέμβριο, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, σε Αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους το θέμα ενδεχόμενης τουρκικής πρόκλησης στην κυπριακή ΑΟΖ. Πάντα κατά τα λεγόμενα του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών, η στάση των Αμερικανών ήταν σαφέστατη: απαίτησαν από την κυπριακή κυβέρνηση να μην αντιδράσει σε περίπτωση τουρκικής πρόκλησης! Αυτό λέει ο Γ. Κασουλίδης. Ακόμη πιο βρώμικη είναι η στάση των Αγγλων, οι οποίοι λίγο ακόμη και θα καταγγείλουν την... κυπριακή πλευρά ως υπεύθυνη της κρίσης! «Λυπούμαστε που η ανακοίνωση της Τουρκίας για ερευνητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο έχει προκαλέσει εντάσεις και καλούμε όλες τις πλευρές να αποφεύγουν εμπρηστικές ενέργειες ή δηλώσεις», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του Φόρεϊν Οφις. Πρόκειται ομολογουμένως για πραγματικά κατάπτυστη ανακοίνωση. Εμφανίζει τους Τούρκους να κάνουν έρευνες όχι στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά στην... «Ανατολική Μεσόγειο»! Με προκλητικό τρόπο το Λονδίνο υποδηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει την κυπριακή ΑΟΖ. Επιπροσθέτως, όχι μόνο δεν καταδικάζει την τουρκική πράξη, αλλά καλεί «όλες τις πλευρές» να αποφύγουν «εμπρηστικές δηλώσεις» -δηλαδή ουσιαστικά την Κύπρο που μόνο δηλώσεις μπορεί να κάνει, ενώ η Τουρκία έχει τη δύναμη να κάνει πρωτίστως πράξεις, οι οποίες όμως, όπως συνάγεται από την ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, ουδόλως ανησυχούν την κυβέρνηση Κάμερον! Μάλιστα οι Εγγλέζοι, μαζί με τους Σουηδούς και τους Φινλανδούς, μπλοκάρισαν ευθύς εξαρχής την κυπριακή πρόταση να γίνει ένα ευρωπαϊκό διάβημα της ΕΕ προς τον ΟΗΕ. Είναι απίστευτη η βρετανική υποκριτική δικαιολογία που πρόβαλαν -ο κίνδυνος... «να διαταραχθεί η διαδικασία συνομιλιών για τη λύση του Κυπριακού»!!! Αυτή την ψευδέστατη αιτία πρόβαλε το Φόρεϊν Οφις σε δήλωσή του -δεν θέλουν υποτίθεται να καταδικάσουν την τουρκική παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ για να λυθεί το Κυπριακό! Προφανές είναι ότι μέσα σε αυτό το εξαιρετικά εχθρικό για τη Λευκωσία κλίμα, η Αγκυρα επιχειρεί να επιβάλει τους όρους της. Με δηλώσεις που έκανε προχθές ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, έθεσε επί της ουσίας ένα εκβιαστικό δίλημμα προς την κυπριακή κυβέρνηση: ή συνεκμετάλλευση Λευκωσίας-Αγκυρας στο φυσικό αέριο και το πετρέλαιο της κυπριακής ΑΟΖ ή διχοτόμηση! Μεταξύ άλλων, ο Νταβούτογλου είπε επί λέξει: «Στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της Κύπρου, οι Τουρκοκύπριοι έχουν όσα δικαιώματα και οι Ελληνοκύπριοι... Αν αυτό δεν γίνεται αποδεκτό και λέγεται ότι ''μας ανήκει το δικαίωμα ερευνών στον Νότο επειδή αυτός ο Νότος είναι δικός μας, στους Τούρκους ανήκει ο Βορράς'', τότε πρέπει να συζητήσουμε το σενάριο των δύο κρατών»! 'Η σας παίρνουμε το φυσικό αέριο ή σας παίρνουμε το μισό νησί! Υπέροχη η τουρκική θέση! Η Κομισιόν όμως έκανε το κορόιδο. Αφησε το Ευρωκοινοβούλιο, ένα θεσμικό όργανο της πλάκας που κανένας δεν παίρνει υπόψη του, να βγάλει ίσως κάποια ασήμαντη ανακοίνωση για να παρηγορηθούν οι Κύπριοι, παρόλο που κανένας δεν θα πληροφορηθεί καν την ύπαρξή της εκτός Ελλάδας και Κύπρου...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνεχίζει το χυδαίο παραλήρημα ο ΠΑΣΟΚος Χείμωνας. Άθλια επίθεση σε Γκολεμά, ενώ βρήκε υπερασπιστή τον Τατσόπουλο
Συνεχίζει το χυδαίο ξέσπασμα του, ο υπεύθυνος Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Χειμώνας στο facebook, μετά την πρώτη επίθεση που εξαπέλυσε.... Σε νέο ποστ του, στο facebook, μας ενημερώνει ότι κακώς τον διαγράφουν οι διαδικτυακοί του φίλοι, γιατί είναι φυσιολογικό να βρίζει.... Thanassis Chimonas Απορια! Ολοι αυτοι που με διαγραφουν μαζικα σημερα δεν με εχουν ξαναδει ποτε να βριζω. P.S. Στα τσακιδια! Από τους λίγους υποστηρικτές του, ήταν ο "διανοούμενος" , και πρώην (ευτυχώς) βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, όπως βλέπετε παρακάτω, που τον δικαιολόγησε, γράφοντας ότι και οι αντίπαλοι του Χειμώνα, βρίζουν! Petros Tatsopoulos Nτροπη, Θαναση. Αφου ξερεις ότι αυτοι δεν βριζουν ποτε. Γραφουν «Ψοφα» πιο μειλιχια και από τη Θεια Λενα Η Ντέπυ Γκολεμά, νωρίτερα είχε καυτηριάσει την κατάντια του Χειμώνα, με δική της δημοσίευση.... Και αυτό δεν το άφησε να "πέσει κάτω" ο πασοκοφασίστας Χειμώνας, και απάντησε: "Μαλακισμενη είσαι εσύ Γκολεμα. Τελειωμένη lifestyle δημοσιιγραφουλα της πουτσας." Τελικά εκεί στο ΠΑΣΟΚ, ο πανικός της κατάρρευσης τους, τους μετατρέπει σε χουλιγκάνους, υβριστές!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αντιδράσεις για την κηδεία με στρατωτικές τιμές των καταδρομέων στο πραξικόπημα κατά του Μακάριου
Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της Κυπριακής Κυβέρνησης να αποκαταστήσει του καταδρομείς που σκοτώθηκαν στις 15 Ιουλίου 1974 μετέχοντας στο πραξικόπημα εναντίον του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Σήμερα τελέστηκε η κηδεία τους παρουσία του υπουργού εσωτερικών Σ. Χάσικου με την απόδοση στρατιωτικών τιμών. Πρόκειται για τους Ανθυπολοχαγό Αντώνη Παντοπώλη , Λοχία Νέαρχο Ανηλιάδη , Λοχία Κωνσταντίνο Καψάλη, Δεκανέα Διονύσιο Παπαπέτρου, Δεκανέα Θεόδωρο Χατζηπαναγιώτου , Υποδεκανέα Βαρνάβα Παπαβαρνάβα, τους καταδρομείς Θωμά Κάρκα, Ανδρέα Μιλτιάδου, Κοσμά Νικολάου, Αντώνη Παρτζίλη και Μιχαήλ Σαββάκη και τον στρατιώτη Κώστα Νεοκλέους , τα οστά των οποίων ευρίσκονταν σε ομαδικό τάφο σε νεκροταφείο στη Λευκωσία και ταυτοποιήθηκαν πρόσφατα με DΝΑ. Στο επικήδειο ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος είπε ότι οι 12 «ατύχησαν να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία σε λάθος χρόνο και υπήρξαν θύματα, τελικά, γεγονότων και καταστάσεων, που άλλοι δημιούργησαν», διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται συγκεκριμένα στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 και την επίθεση η οποία διενεργήθηκε, τότε, εναντίον του Προεδρικού Μεγάρου. Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών εξέφρασε αποτροπιασμό για «την απόφαση της Κυβέρνησης να αποδώσει πολιτειακές και στρατιωτικές τιμές στους καταδρομείς που σκοτώθηκαν στις 15 Ιουλίου 1974 όταν επιτέθηκαν κατά του Προεδρικού Μεγάρου για να δολοφονήσουν τον Πρόεδρο Μακάριο. Σε ανακοίνωση του για το θέμα ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι η επίκληση της «διατεταγμένης αποστολής» δεν δίνει συγχωροχάρτι και δικαίωμα σε κανένα να δαφνοστεφανώνει με στρατιωτικά αγήματα αυτούς που κατέλυσαν την Δημοκρατία.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαριάς: Ανοίγει ο δρόμος για την εκτέλεση της απόφασης του Διστόμου
Αισιόδοξος για την πορεία της υπόθεσης εμφανίστηκε ο ευρωβουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. «Ανοίγει ο δρόμος για την εκτέλεση της απόφασης του Διστόμου», ανέφερε ο ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, μιλώντας στον Real Fm 97.8, στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου σχετικά με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας για τις γερμανικές αποζημιώσεις. «Είχαμε μία σημαντική εξέλιξη στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας, διότι με βάση την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης σε μία προσφυγής της Γερμανίας κατά της Ιταλίας με αφορμή την υπόθεση του Διστόμου, δεν επιτρέπεται η άσκηση ατομικών αγωγών κατά της Γερμανίας, σε δικαστήρια εκτός της Γερμανίας», τόνισε ο Νότης Μαριάς και εξήγησε: «Αυτό σημαίνει ότι μπλόκαραν όλες οι υποθέσεις κυρίως στην Ιταλία. Τώρα η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας δίνει μία διέξοδο, διότι η ιταλική κυβέρνηση για να συμμορφωθεί προς την απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου εξέδωσε ένα διάταγμα, το οποίο κρίθηκε αντισυνταγματικό. Επομένως θεωρούμε ότι ανοίγει ο δρόμος σε δεκάδες συγγενείς θυμάτων της Ιταλίας, αλλά και στην υπόθεση του Διστόμου, να προχωρήσει σε εκτέλεση». «Έτσι φεύγει η υπόθεση από τη διεθνή διπλωματία και από τα χέρια των κρατών. Επιστρέφει το παιχνίδι στο χώρο της δικαστικής εξουσίας άρα ο κάθε ιδιώτης, συγγενής θυμάτων μπορεί πλέον να προχωρήσει τη διαδικασία τουλάχιστον στην Ιταλία. Επίσης, επιστρέφει στο κομμάτι της πολιτικής, δηλαδή μας δίνει τη δυνατότητα να φέρουμε το θέμα με μεγαλύτερη ισχύ απέναντι στη Γερμανία», συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής. Αναφορικά με τις καταστροφές από τις πλημμύρες στην Αττική, ο Νότης Μαριάς σημείωσε: «Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Αποδείχθηκε ανοχύρωτη πόλη, για άλλη μία φορά η Αθήνα και κυρίως οι δυτικές της συνοικίες». «Για να αντιμετωπιστούν τα θέματα των θεομηνιών πρέπει να υπάρχει συμμετοχή όλων των θεσμικών παραγόντων. Οι περιφέρειες παίζουν σημαντικό ρόλο και μεγάλο μέρος κονδυλίων πηγαίνουν απευθείας για αντιπλημμυρικά έργα στις περιφέρειες ή στους δήμους», κατέληξε.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί; "Δεν αποκλείεται", λέει ο διευθυντής γραφείου Τσίπρα
Εκλογές θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας από τον πρωθυπουργό στην περίπτωση που ο κ. Σαμαράς τον καλέσει για συνάντηση, δηλώνει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ.Τσίπρα, Νίκος Παππάς. Με δηλώσεις του στην Real news ο Ν. Παππάς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «συζητά νέο μνημόνιο με τα ίδια δανεικά». Τονίζει πως «γνωρίζουμε πως ορισμένοι φλερτάρουν με την ιδέα να ζητήσουν την υπογραφή μας σε μνημόνιο και να προσπαθήσουν εκ των υστέρων να μας φορτώσουν την αποτυχία τους. Καλά θα κάνουν να το ξεχάσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπογράψει ερήμην του λαού, όπως έκανε η ΝΔ. Ο Τσίπρας δεν είναι Σαμαράς». Σημειώνει πως «γενικευμένη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ φαίνεται δύσκολη» ενώ υπογραμμίζει ότι «τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί». Σημειώνει, πάντως, πως «οι πιο απίθανες και ακραίες συνεργασίες έγιναν για την εφαρμογή του μνημονίου». Σε ότι αφορά τα ανοίγματα για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως «δεν είμαστε πλυντήριο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουμε σκαντζόχοιροι».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαθηματα πατριωτισμου από μαθητες του Χορτιατη. Βομβαρδισαν με ερωτησεις τον υφ. Εξωτερικων της Γερμανιας. Παιδια της Ελλαδος, παιδια! «Γιατι μας δανειζεται με επιτοκιο 2,5% ενώ εσεις δανειζεσται με 0,5%?» «Ποτε θα μας δωσετε τις αποζημιωσεις?» «Τι διδασκεστε στα σχολεια σας για τις θηριωδιες του 1940?»
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στοιχεια ΕΛΣΤΑΤ. Ένα δις φοροι παραπανω σε ένα τριμηνο. Κατά 0,5 δις επεσαν οι δαπανες για μισθους μεσα σε ένα χρονο. Η ονομαστικη αξια του δημοσιου χρεους αυξηθηκε κατά 2,3 δις σε ένα τριμηνο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε ελευθερη πτωση οι εξαγωγες. Πτωση την Αυγουστο κατά 5,7% εναντι του Ιουλιου και σε ετησια βαση 16,3% εμφανιζουν οι εξαγωγες
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Από τους γερμανοτσολιαδες στη χουντα. Βιος και πολιτεια του στρατηγου Επιτηδειου, πατερα του ετρωβουλευτη της χρυσης αυγης
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυνηγι εφοριας τον Σεπτεμβριο. 6.000 κατασχεσεις κάθε μερα. Με τον εφιαλτη των κατασχεσεων ζουν καθημερινα εκατονταδες χιλιαδες πολιτες με απληρωτα χρεη προς την εφορια. Σεμολις 9 μηνες οι ΔΟΥ ολης της χωρας «εξοντωσαν» 687.427 χιλιαδες πολιτες, οσοι δηλαδη είναι και οι κατοικοι ολης της Κρητης
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κολαφος η εκθεση της ΕΛΣΤΑΤ για το α εξαμηνο του 2014. Πληρωσαμε 1,7 δις για πλεονασμα 300 εκατ. Η ελληνικη κοινωνια το πρωτο εξαμηνο του 2014 πληρωσε 1,6 δις προσθετους φορους, και στερηθηκε 1,1 δις μεσω περικοπων σε μισθους και κοινωνικες παροχες, με συνεπεια να χασει εξαιτιας της δημοσιοοικονομικης λιτοτητας 2,7 δις, αλλα η κυβερνηση να εμφανισει σε εθνικολογιστικη βαση πρωτογενες πλεονασμα 900 εκατ. Την ιδια ωρα το κρατικο χρεος όχι μονο δεν μειωθηκε αλλα αυξηθηκε, ενώ διπλασιαστικε το βραχυχρονιο χρεος.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ερχονται και στην Ελλαδα… Αιματηρα εξιτηρια! ΕΣΥ made in Germany. Οι ασθενεις θα παιρνουν εξιτηριο αρον αρον και διχως να εχουν ανανηψει πληρως, ώστε τα νοσοκομεια να εισαγουν «νεους πελατες» και οι προηγουμενοι να αποφυγουν να πληρωσουν περισσουερα για τη νοσηλεια τους. Οι συνεπειες της Εταιρειας Συστηματος Αμοιβων Νοσοκομειων Α.Ε. (ΕΣΑΝ), του νεου συστηματος διαχειρησης των εσοδων και εξοδων των νοσοκομειων
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυνικη ομολογια γερμανου συνταξιουχου. «Λογω της κρισης στην Ελλαδα αγορασα τζαμπα παραθεριστικη κατοικια στο Σουνιο
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αγριο εγκλημα στον Πειραια. Αστυνομικος σκοτωσε τον ξαδερφο του για μια χουφτα ευρω
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νικολοπουλος, καταγγελια από τον βουλευτη για απειλη κατά της ζωης του. «Ο Μελισσανιδης μου ειπε ότι θα μου κοψει το ποδι με πριονι».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Επιθέσεις τακφιριστών στη Συρια με χημικά όπλα
Στο μεταξύ, δημοσιογράφος του BBC υποστήριξε πως έχει αποτυπώσει σε φωτογραφίες τις επιθέσεις τακφιριστών με αέριο χλωρίου που προκαλεί, όπως τόνισε, «περισσότερο φόβο παρά θανάτους» σε περιοχές της βόρειας Συρίας. Παράλληλα, γιατρός που μίλησε στη γερμανική εφημερίδα «Bild» ανέφερε και αυτός επιθέσεις με χημικά όπλα στην περιφέρεια του Κομπανί της βόρειας Συρίας. Σύμφωνα με τον γιατρό Ουαλίτ Ομάρ στο Κομπανί, τουλάχιστον οκτώ άμαχοι έχουν πληγές που συνάδουν με επίθεση με χημικά, εκ των οποίων πέντε βρίσκονται στο νοσοκομείο και ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Οπως σημείωσε, τα θύματα είχαν κάψιμο ή βλάβη στα μάτια και τη μύτη, ερυθρότητα και κνησμό, ενώ αντιμετώπιζαν και αναπνευστικά προβλήματα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Προσωρινοί περιορισμοί κυκλοφορίας στο τέμενος Αλ Ακσα
ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΡΑΜΑΛΑ.-- Σαν να μην έφταναν οι, εδώ και μέρες, συγκρούσεις Παλαιστινίων και Ισραηλινών αστυνομικών γύρω από το τέμενος Αλ Ακσα στην Ιερουσαλήμ, με αφορμή εβραϊκούς θρησκευτικούς εορτασμούς, οι κατοχικές ισραηλινές αρχές επέβαλαν χτες περιοριστικά μέτρα όσον αφορά στην πρόσβαση στο μεγάλο τέμενος της Παλιάς Πόλης. Η Λούμπρα Σάμρι, εκπρόσωπος των ισραηλινών αρχών στην Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύεται (τουλάχιστον ως αργά σήμερα) οι Παλαιστίνιοι κάτω των 40 ετών να πλησιάζουν και να μεταβαίνουν στην Πλατεία των Τζαμιών. Η Σάμρι ισχυρίστηκε ότι η απόφαση πάρθηκε ύστερα από πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες αναμένονται ταραχές μετά τη μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής. Το μέτρο αποφασίστηκε και έπειτα από την επίθεση νεαρού Παλαιστίνιου στην Ανατολική Ιερουσαλήμ το απόγευμα της Τετάρτης, κατά την οποία σκοτώθηκε ένα βρέφος τριών μηνών και τραυματίστηκαν επτά άτομα. Προχτές βράδυ, δύο Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν στην Παλιά Πόλη επειδή πετούσαν πέτρες, μπουκάλια και καιόμενα λάστιχα αυτοκινήτων στην αστυνομία, η οποία απάντησε με αληθινά πυρά όπλων. Η Πλατεία των Τζαμιών, στην οποία υπάρχει το τέμενος Αλ Ακσα και ο Θόλος του Βράχου, είναι ο τρίτος ιερός τόπος του Ισλάμ και, για τους Εβραίους, ο τόπος του δεύτερου Ναού που καταστράφηκε το 70 μ.Χ. από τους Ρωμαίους.
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Τις έντονες αντιδράσεις της παλαιστινιακής κυβέρνησης εχει προκαλεσει από την Κυριακη 20/10 η προσπάθεια δεκάδων Εβραίων εποίκων από την Υεμένη να καταλάβουν διαμερίσματα σε τουλάχιστον δύο πολυκατοικίες της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, σε μία προφανή προσπάθεια να αλλοιώσουν την πληθυσμιακή σύνθεση της περιοχής και να εκδιώξουν και από εκεί τους Παλαιστίνιους. Η προσπάθεια έγινε την Δευτερα 21/10 πριν το χάραμα, μέσω της εταιρείας-φάντασμα «Ateret Cohanim», με τη μεσολάβηση Αράβων μεσιτών και είχε τις ευλογίες του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος δήλωσε πως οι Ισραηλινοί πολίτες «έχουν δικαίωμα να αποκτούν περιουσίες όπου επιθυμούν». Αντίθετη γνώμη είχε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον, ο οποίος χαρακτήρισε την εξέλιξη «προκλητική»... Νωρίτερα, την Κυριακη 20/10, ένα πεντάχρονο κοριτσάκι έπεσε νεκρό καθώς χτυπήθηκε από αυτοκίνητο Εβραίου εποίκου σε επαρχιακό δρόμο κοντά στην πόλη Σιντζίλ της κεντρικής Δυτικής Οχθης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο έποικος έπεσε επίτηδες πάνω στο κοριτσάκι, το οποίο ξεψύχησε πριν καλά καλά φθάσει σε νοσοκομείο της Ραμάλας. Παρόμοια οικτρό θάνατο είχε την περασμένη Πέμπτη 17/10 και ένα 13χρονο αγόρι, όταν σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στο στήθος, από πολύ κοντινή απόσταση, στη διάρκεια εφόδου σε χωριό της Δυτικής Οχθης... Τέλος, την Κυριακή 20/10 στελέχη της «Χαμάς» κάλεσαν την Παλαιστινιακή Αρχή του Προέδρου, Μαχμούτ Αμπάς, να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ, για διευκόλυνση της εισόδου οικοδομικών υλικών στη Λωρίδα της Γάζας, ώστε να επισπευσθούν οι προσπάθειες ανοικοδόμησης πριν την έλευση του φετινού χειμώνα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κομπανι! Ακομα ορθιο! 40 μέρες Αντίστασης!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΧΙ στο ρατσιστικό ναζιστικό καθεστώς των σιωνιστών... από φιλάθλούς της Τσέλση και της Λίβερπουλ * Chelsea and Liverpool are against Apartheid Israel