Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Πεμπτη 16 Οκτωβριου 2014


Η Αλαμουντίν και ο Σεφερλής
Πρόκειται για φάρσα πρώτου μεγέθους, της ίδιας ποιότητας με αυτήν του Σεφερλή που προκάλεσε εύλογες αντιδράσεις, αλλά σ” ετούτη συμμετέχει η ίδια η πολιτική ηγεσία της χώρας. Τι ακριβώς ήρθε να κάνει η κ. Αλαμουντίν στην Ελλάδα; Ποια γλυπτά θα διεκδικηθούν από μια χώρα στην οποία έχουν βγει στο σφυρί κάμποι, βουνά και θάλασσες, δρόμοι, λιμάνια και αεροδρόμια; Εκτός κι αν η διεκδίκηση αφορά στη δυνατότητα να υπάρχει και κάτι παραπάνω προς πώληση: Τα παίρνουν από το βρετανικό Μουσείο και τα βγάζουν σε πλειστηριασμό. Και να τα πάλι πίσω στο Λονδίνο, αλλά αγορασμένα νόμιμα αυτή τη φορά. Έστω και κοψοχρονιά, όπως και όλα τα άλλα που βγήκαν στο σφυρί.
Και πριν δυο χρονια ειχε προταθει η Αλαμουντιν και το δικηγορικο της γραφειο, αλλα τοτε ειπανε ότι ηταν πολύ ακριβη. Τωρα που ζητησε περισσοτερα αποφασισανε να την προικησουν μετα το γαμο της με τον Κλουνει!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τροπολογία-ντροπή για τα «κόκκινα δάνεια» Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές της συγκυβέρνησης πέρασαν με σκανδαλώδη τρόπο διάταξη που διασφαλίζει ότι το 40% της κρατικής χρηματοδότησης θα καταλήγει στα ταμεία των καταχρεωμένων κομμάτων και δεν θα κατάσχεται, όταν για τους πολίτες το ακατάσχετο είναι 1.500 ευρώ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Εφημερίδα των Συντακτών, με τροπολογία–πρόκληση η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ρύθμισαν χθες (Τετάρτη) μονομερώς τα «κόκκινα» δάνειά τους στις τράπεζες, νομοθετώντας αυθαίρετα ότι το 40% της κρατικής χρηματοδότησης δεν θα μπορεί να κατασχεθεί. Η διάταξη αυτή ήρθε για άλλη μια φορά από την πίσω πόρτα, με βουλευτική τροπολογία της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο για το πολιτικό χρήμα, και όλα αυτά την ώρα που για τους απλούς πολίτες το μόνο ακατάσχετο που ισχύει είναι μόλις τα 1.500 ευρώ. Τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα, που έχουν τραπεζικό δανεισμό περίπου 300 εκατ. ευρώ στο σύνολο και απλήρωτους τους υπαλλήλους και τους λογαριασμούς τους, προσπαθούν απεγνωσμένα να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους, ρίχνοντας ταυτόχρονα για άλλη μια φορά «λάδι στη φωτιά» της εκλογολογίας, που αποσταθεροποιεί τη χώρα στις αγορές τα τελευταία 24ωρα. Παράλληλα, η φωτογραφική αυτή ρύθμιση έρχεται λίγες ημέρες μετά την επίθεση της κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ρίχνει λάσπη όταν καταγγέλλει σκανδαλώδεις τροπολογίες και μάλιστα εντάσσεται σε ένα νομοσχέδιο που θεωρητικά βάζει τάξη στη χρηματοδότηση των κομμάτων. Σύμφωνα με τη διάταξη που κατατέθηκε ξαφνικά χθες το πρωί για να ψηφιστεί το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, «ποσοστό 40% της συνολικής κρατικής χρηματοδότησης που λαμβάνει κάθε κόμμα και συνασπισμός κομμάτων είναι ακατάσχετο και ανεκχώρητο», ενώ η αιτιολογική έκθεση αναφέρει ότι τα κόμματα, «ως νομικά πρόσωπα δημοσίου σκοπού, χρειάζονται ένα ελάχιστο διασφαλισμένο έσοδο για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους». Ειδικά η αναφορά για τους συνασπισμούς κομμάτων παραπέμπει ευθέως στο ΠΑΣΟΚ και την Ελιά ή Δημοκρατική Παράταξη. Η τροπολογία ψηφίστηκε με τις ψήφους Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψηφίστηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση. Εντύπωση προκάλεσε, ωστόσο, το γεγονός ότι κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία. Την «εξόφθαλμη διαπλοκή κομμάτων με το τραπεζικό σύστημα» κατήγγειλε πρώτη και σε υψηλούς τόνους η Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «υπάρχει διακριτική μεταχείριση από το τραπεζικό σύστημα, την ώρα που ο απλός πολίτης χειμάζεται από τράπεζες και εισπρακτικές εταιρείες». Όπως εξήγησε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επίκειται αναστολή επισπεύσεων και αναστολή κατασχέσεων στα δύο κόμματα και όλα αυτά «με μια φωτογραφική εκπρόθεσμη τροπολογία που δίνει ασυλία και αυτοπροστασία».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το 1941 ο ελληνικός λαός λιμοκτονούσε εξαιτίας της δέσμευσης των τροφίμων από τις κατοχικές δυνάμεις. Αντίθετα ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος από το Νοέμβριο του 1941 με ειδική ρύθμιση άρχισε να λαμβάνει σύνταξη ως πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας.Παράλληλα κυκλοφορούσε στους αθηναϊκούς δρόμους με πολυτελές αυτοκίνητο που του είχε χορηγήσει η κατοχική κυβέρνηση. Ως αντάλλαγμα για τις παροχές αυτές αρθρογραφούσε στον Τύπο ,για να τονίσει την ανάγκη στήριξης των δυνάμεων κατοχής. Σε μια από τις προκηρύξεις του με τίτλο "Σ.Ο.Σ" απηύθυνε εγκάρδια έκκληση προς την ελληνική κοινωνία να κάνει ότι μπορεί, για να σωθεί όχι από τους Γερμανούς αλλά από το ΕΑΜ. Ο Πάγκαλος μαζί με τον φίλο του Ιωάννη Βουλπιώτη, διευθυντικό στέλεχος της Telefunken-Siemens και συνεργάτη των Γερμανών,πρωτοστάτησαν για την συγκρότηση των "Ταγμάτων Ασφαλείας". Μετά την απελευθέρωση όλοι προσδοκούσαν ότι ο πρώην δικτάτορας θα τιμωρούνταν ως συνεργάτης των Γερμανών.Την 16η Οκτωβρίου 1944 μέλη του ΕΑΜ αποπειράθηκαν να τον συλλάβουν αλλά η προσωπική του φρουρά τα εμπόδισε. "Αιματηρά συμπλοκή έγινε χθες προ της οικίας του στρατηγού Παγκάλου, τον οποίον αποπειράθησαν να συλλάβουν άνδρες της πολιτοφυλακής του ΕΑΜ.Προσωπικοί σωματοφύλακες του Παγκάλου έβαλον εναντίον των επιδραμόντων και εφόνευσαν ένα εξ αυτών". Τελικά στις 26 Οκτωβρίου 1944 με εντολή της κυβέρνησης ο Πάγκαλος συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές Αβέρωφ. Ενάμιση μήνα αργότερα αποφυλακίζεται. Το 1945 αθωώθηκε (εύγε) από την κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου για όλες τις κατηγορίες με απαλλακτικό βούλευμα.
Σχολιο.- Ο ΠΑΠΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΠΙΩΤΗ ΗΤΑΝ ΨΕΥΤΟΜΑΡΤΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΣΤΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΔΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.......ΣΟΙ ΠΑΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ .
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΥΤΟΙ είναι οι ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ που ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΧΙ- Δηλαδή να ΜΗΝ ΔΟΘΟΥΝ οι Γερμανικές ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ!
Τα “ΟΧΙ” αφορούν τη βροντερή άρνηση “ελλήνων” ευροβολεμένων στις Γερμανικές αποζημιώσεις εξαργυρώνοντας έτσι τη θεσούλα τους και τον μισθουλάκο τους…
ΝΔ (ΟΧΙ) Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος, Θοδωρής Ζαγοράκης ΕΛΙΑ (ΟΧΙ) Εύα Καϊλή, Νίκος Ανδρουλάκης ΠΟΤΑΜΙ (ΟΧΙ) Γιώργος Γραμματικάκης, Μιλτιάδης Κύρκος
ΚΚΕ (ΝΑΙ) Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος ΑΝΕΛ (ΝΑΙ) Νότης Μαριάς ΣΥΡΙΖΑ (ΝΑΙ) Μανώλης Γλέζος, Σοφία Σακοράφα, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γιώργος Κατρούγκαλος, Κωνσταντίνος Χρυσόγονος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (ΝΑΙ) Ελευθέριος Συναδινός, Λάμπρος Φουντούλης, Γιώργος Επιτήδειος
Τα “ΟΧΙ” αφορούν τη βροντερή άρνηση “ελλήνων” ευροβολεμένων στις Γερμανικές αποζημιώσεις εξαργυρώνοντας έτσι τη θεσούλα τους και τον μισθουλάκο τους… Δεν ακούσατε τίποτα στα media…ε;…. Τα “ΝΑΙ” είναι αυτοί που ψηφίσαν υπέρ της πρότασης να δοθούν οι Γερμανικές αποζημιώσεις… ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ;;;…ε ψάξτε το!!! έτσι για να ξέρετε τι θα κάνετε – όταν έρθει η ώρα – όπως έσφαξαν οι Γερμαναράδες τα Δίστομα τα Καλάβρυτα τα Κεράσοβα… Όπως εκτέλεσαν κατοίκους και έκαψαν ανθρώπους και σπίτια στη Πηγή, στην Αδέλη, στο Λουτρό, στο Παλαιοχώρι, στα Σαχτούρια, στο Μαγαρικάρι, στο Μονοδέντρι, στη Κερκίνη, στους Ρόγους, τη Σούρτζα και Βραϊλα, στο Καρπενήσι, στη Κάψη, στη Φραγκίστα, στο Μικρό και Μεγάλο Χωριό, στη Μακρακώμη, στον Αγ. Βλάσση και… ὧν οὐκ ἔστιν ἀριθμός, ὧν οὐκ ἔστιν τέλος… Έτσι… και για να ξέρετε ποιοι έστειλαν εκεί αυτούς που ψηφίσαν κατά της Πατρίδας… Για να μην ξεχάσετε ποτέ τους άθλιους ψηφοφόρους τους! Γιατί όλοι “αυτοί”, δεν θα υπήρχαν χωρίς την άθλια ψήφο των παραπληγικών τους… Που έστησαν τις κάλπες τους πάνω στις στάχτες των Ελλήνων Πατριωτών!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Ναζιστες χρυσαυγίτες τα έβαλαν και με τον Ελευθέριο Βενιζέλο!
«Υπερτιμημένη» χαρακτήρισε την προσωπικότητα του Ελευθέριου Βενιζέλου ο αληταρας ναζιστης βουλευτής της Ναζιστικης χρυσής αυγής, Αντώνης Γρέγος, κατά την συζήτηση στην Βουλή για την συμπλήρωση 150 ετών από την γέννηση του μεγάλου ηγέτη προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Σώματος. Το μέλος του φιλοναζιστικού μορφώματος επέλεξε να λάβει τον λόγο στην ειδική συνεδρίαση για να αναπαράξει τα ψεματα τους την δική τους «ανάγνωση» της ιστορίας και να επιχειρήσει να απαξιώσει μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του έθνους. Αναφέρθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο του Ελευθέριου Βενιζέλου, λέγοντας ότι η αποτίμηση της ιστορίας του είναι αντιφατική, καθώς δεν έχει μόνο θετικά σημεία αλλά και πολλά αρνητικά και ότι η συμβολή της κυβέρνησής του στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης είναι υπερτιμημένη, ενώ τον κατηγόρησε ότι πολλές φορές εξυπηρέτησε συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων. Η προκλητική τοποθέτηση του κ. Γρέγου προκάλεσε την έντονη αντίδραση των παριστάμενων βουλευτών και κυρίως όσων κατάγονται από την Κρήτη.
Βεβαια, είναι γνωστες από παλια οι αλητειες και τα ψεματα που λενε οι χρυσαυγιτες ναζιστες για τον Ελευθεριο Βενιζελο
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κύπρος: Ρωσία και Ισραήλ «στριμώχνουν» την Τουρκία
Ρωσία και Ισραήλ «στριμώχνουν» τη Τουρκία με παράλληλες ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου, την περίοδο που η Τουρκία έχει δεσμεύσει παρανόμως θαλάσσιο χώρο εντός της Κυπριακής ΑΟΖ για έρευνες του πλοίο Barbaros. Η Ρωσία έχει δεσμεύσει θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κύπρου προς τη Συρία και το Ισραήλ χώρο που περιλαμβάνει τον εναέριο χώρο στα δυτικά, αλλά και θαλάσσιο χώρο εντός της ΑΟΖ. Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα κάνει χρήση πυραύλων μέχρι ύψους 33.000 μέτρων. Πηγές του protothema.gr αναφέρουν ότι οι ασκήσεις της Ρωσίας και του Ισραήλ δίνουν το μήνυμα της παρουσίας τους στη περιοχή. Εν τω μεταξύ απόψε το βράδυ ή αύριο θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο συνάντηση του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Η συνάντηση πραγματοποιείται με αίτημα της ρωσικής πλευράς.
Με την έκδοση τουρκικής NAVTEX που προκλητικά δεσμεύει περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ και με τα τουρκικά πολεμικά σκάφη να κόβουν βόλτες γύρω από την κυπριακή γεώτρηση στο οικόπεδο 9 οι στόλοι Ρωσίας και Ισραήλ σπεύδουν στην περιοχή στέλνοντας σαφή μηνύματα στην Άγκυρα.Μάλιστα το ρωσικό πολεμικό ναυτικό εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία γνωστοποιείται ότι τα ρωσικά ναυτικά γυμνάσια με δοκιμαστική χρήση πυραύλων, θα ξεκινήσουν την 20 Οκτωβρίου, δηλαδή την ημέρα που τίθεται ισχύ η τουρκική NAVTEX με την οποία η Τουρκία προχωρά σε παράνομες έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ με το πλοίο Barbaros.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε δίκη παραπέμπονται όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης!
- Πάνω από 700 σελίδες η πρόταση του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου - Ζητεί να παραπαμφθούν σε δίκη 70 άτομα όλοι μέλη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής - Ο εισαγγελέας θεωρεί ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα αλλά εγκληματική οργάνωση - Στοχοποιημένος ο Παύλος Φύσσας από το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου σύμφωνα με τον εισαγγελέα - Αναφέρει επίσης ότι: «Η οργάνωση λειτουργούσε με απόλυτη ιεραρχία με πρώτο τον Νίκο Μιχαλολιάκο, δεύτερο τον Χρήστο Παππά, τρίτους τον Ηλία Κασιδιάρη και τον Ηλία Παναγιώταρο και τέταρτο τον Γιώργο Γερμενή»
Την παραπομπή εβδομήντα, από τους συνολικά 85 κατηγορούμενους, στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής -μεταξύ των οποίων, ο αρχηγός και όλοι οι βουλευτές του κόμματος- εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών, ο αρμόδιος εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος. Ο εισαγγελέας με την -700 σελίδων- προτασή του, ζητεί από το Δικαστικό Συμβούλιο να παραπέμψει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όλη την ΚΟ της Χρυσής Αυγής -μεταξύ αυτών είναι και οι δύο ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές Χρ. Αλεξόπουλος και Στ. Μπούκουρας- για όλες τις πράξεις που καταλογίζονται στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Συγκεκριμένα, για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές ζητεί παραπομπή για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Ζητεί, επιπλέον, για τους Ν.Μιχαλολιάκο, Η.Κασιδιάρη, Ν.Μίχο, Λαγό, Γ.Γερμενή και Στ.Μπούκουρα, την παραπομπή τους για την επιπλέον κατηγορία, σε βαθμό κακουργήματος, της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης. Για τον Χρήστο Παππά, ζητά μετατροπή σε πλημμέλημα τις επιπλέον κατηγορίες που αντιμετωπίζει για παράνομη κατοχή αρχείου. Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρότασή του αναφέρεται σε όλες τις εγκληματικές ενέργειες της ΧΑ με κυριότερες τη δολοφονία Φύσσα, τη δολοφονία Λουκμάν, τις επιθέσεις σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, την επίθεση σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων, τις επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρος "Αντίπνοια" και "Συνεργείο", την επίθεση σε βάρος μαθητή στο Παλαιό Φάληρο και την επίθεση σε βάρος Πακιστανών εργατών στην Κρήτη. Στην πρόταση, γίνεται αναφορά σε διάφορα περιστατικά από το 1980 και τονίζεται ότι -από το 2008 και μετά- η Χρυσή Αυγή γίνεται πιο επιθετική, στη λογική του «πας μη Έλλην βάρβαρος». Τονίζεται, επίσης, ότι η ένταση των περιστατικών βίας αυξάνεται, λίγο πριν και μετά τις εκλογές του 2012, οπότε -με την κατάθεση του καταστατικού της ΧΑ στον Άρειο Πάγο, και ενώ υπάρχει φοβερή έξαρση- η εγκληματική οργάνωση παίρνει τη μορφή πολιτικού κόμματος. Ο εισαγγελέας φέρεται να αναφέρει, ακόμη, ότι ένα πολιτικό κόμμα μπορεί να είναι εγκληματική οργάνωση όταν χρησιμοποιεί τους μηχανισμούς και τα επιτελεία του, για την τέλεση εγκληματικών πράξεων. Ο κ. Ντογιάκος επισημαίνει ότι η οργάνωση λειτουργούσε με απόλυτη ιεραρχία και τοποθετεί στην ιεραρχική δομή, πρώτο τον Νίκο Μιχαλολιάκο, δεύτερο τον Χρήστο Παππά, τρίτους τον Ηλία Κασιδιάρη και τον Ηλία Παναγιώταρο και τέταρτο τον Γιώργο Γερμενή. Στο κεφάλαιο για τη δολοφονία Φύσσα, ο κ. Ντογιάκος, φέρεται να τονίζει πως ο μουσικός ήταν στοχοποιημένος και ότι για τη δολοφονία του κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός της Χρυσής Αυγής. « Ήξεραν ποιος είναι» φαίνεται να τονίζει ο εισαγγελέας, ο οποίος κρίνει ότι τα γεγονότα, δηλώνουν την ένταση του δόλου. Στην πρόταση υπογραμμίζεται ότι, οι ισχυρισμοί των πέντε προστατευόμενων μαρτύρων επιβεβαιώνονται πλήρως από όλο το ιστορικό και τα στοιχεία της υπόθεσης. Τέλος, σημειώνεται ότι κατά την εισαγγγελική κρίση, οι 15 κατηγορούμενοι, για τους οποίους ζητείται απαλλαγή, ενεπλάκησαν τυχαία σε περιστατικά που περιλαμβάνονται στη δικογραφία
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέα αλβανική πρόκληση: Βαφτίζουν αρχαιολογικό χώρο… Τσαμουριά, το Βουθρωτό!
Με νέα πρόκληση έρχονται και πάλι στο προσκήνιο οι Αλβανοί εθνικιστές Σε απόσταση 20 περίπου χιλιομέτρων από τους Αγίους Σαράντα βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του Βουθρωτού, όπου τον 7ο π.Χ. αιώνα ιδρύθηκε ελληνική αποικία, η οποία αργότερα στη Ρωμαϊκή εποχή γνώρισε επίσης μεγάλη άνθηση ενώ στη συνέχεια απέκτησε και χριστιανική επισκοπή. Σήμερα όμως βρίσκεται στο έλεος του Αλβανικού εθνικισμού και μεγαλοιδεατισμού, καθώς στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, τους τουρίστες υποδέχεται μια τοιχογραφία, η οποία με αυθαίρετο και προκλητικό τρόπο, βαφτίζει το Βουθρωτό της βορείου Ηπείρου σε... Τσαμουριά! Για την ιστορία θυμίζουμε ότι οι Τσάμηδες έφτασαν στην περιοχή του Βουθρωτού, όταν εκδιώχτηκαν μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς από περιοχές της Θεσπρωτίας!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο Βελιγράδι ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε στο Βελιγράδι, όπου θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια της απελευθέρωσης της πόλης από τους ναζιστές. Στο αεροδρόμιο "Νίκολα Τέσλα" της σερβικής πρωτεύουσας, τον Βλαντίμιρ Πούτιν υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς. Μετά την ολοκλήρωση της τελετής υποδοχής, οι δύο πρόεδροι κατευθύνθηκαν προς το παλαιό Βελιγράδι, όπου θα καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων, Ρώσων και Παρτιζάνων, στη μάχη για την απελευθέρωση της πόλης. Όπως έγινε γνωστό, ο Ρώσος πρόεδρος κινείται με τη θωρακισμένη προεδρική λιμουζίνα που έφτασε χθες από τη Μόσχα και μπορεί να αντέξει ακόμη και πυρηνική επίθεση μικρότερης ισχύος. Το απόγευμα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι, με αφορμή την επέτειο των 70 ετών της απελευθέρωσης της πόλης από τους ναζιστές. Η έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης έχει προγραμματιστεί για τις 15:30 (τοπική ώρα). Πριν από την παρέλαση, ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς και τον πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ενώ θα υπογραφούν εννέα διμερείς συμφωνίες συνεργασίας. Όπως ανακοινώθηκε από τη σερβική κυβέρνηση, οι συμφωνίες αυτές αφορούν την στρατιωτική - τεχνολογική συνεργασία, την ενέργεια και τους σιδηρόδρομους. Τον Βλαντίμιρ Πούτιν συνοδεύουν ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάνταρ Νόβακ, ο πρόεδρος του ΔΣ της GazProm Αλεξάνταρ Μίλερ, και ο υπουργός εκτάκτων καταστάσεων Κονστάντιν Ρομανόβσκι. Οι συμφωνίες για την ενέργεια αφορούν την ενεργειακή αποδοτικότητα, την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η ρωσική πλευρά, όπως ανακοινώθηκε από τη Μόσχα, θα θέσει και το θέμα της φορολόγησης της πετρελαϊκής εταιρίας NIS, της οποίας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών κατέχει η ρωσική GazpromNjeft. Οι Ρώσοι επιθυμούν ειδικό καθεστώς μειωμένης φορολόγησης. Η συμφωνία για τους σιδηρόδρομους αφορά τον εκσυγχρονισμό του δικτύου που έχει αναλάβει να χρηματοδοτήσει η Ρωσία, ενώ θα υπογραφεί και συμφωνία για την αγορά ρωσικών ντίζελ μηχανών που θα χρησιμοποιηθούν σε τμήματα του δικτύου, όπου δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση. Προβλέπεται, επίσης, η υπογραφή διακυβερνητικής συμφωνίας για την αμοιβαία προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών, τη λειτουργία του Ρωσο-σερβικού Κέντρου αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων που λειτουργεί στην πόλη Νις στη νότια Σερβία, καθώς επίσης συμφωνία επανεισδοχής και πρωτόκολλο ανταλλαγής πληροφοριών για τη δασμολογητέα αξία των εμπορευμάτων. Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούστιτς, σε συνέντευξη Τύπου, ανέφερε ότι θα εξεταστούν και οι δυνατότητες συνεργασίας στον αγροτικό τομέα, με δεδομένο ότι πολλοί Ρώσοι επιχειρηματίες εξέφρασαν ενδιαφέρον για επενδύσεις στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων μετά το εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων που επέβαλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η ρωσική κυβέρνηση. Ένα βασικό θέμα των συνομιλιών που θα έχει ο Ρώσος πρόεδρος στο Βελιγράδι θα είναι η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου "South Stream". Η Σερβία, παρά τις πιέσεις που δέχεται από τη Δύση, δεν προτίθεται να υποχωρήσει και να αναβάλει την κατασκευή του αγωγού, όπως έκανε η Βουλγαρία.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρωσία: Δημιουργεί αεροπορική βάση στη Λευκορωσία
Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου SU- 27, θα σταθμεύουν σε μια αεροπορική βάση στην πόλη Μπαμπρίσκ της Λευκορωσίας από το 2016, μετά το πέρας των εργασιών, όπως δήλωσε ο Ρώσος διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Βίκτορ Μποντάρεφ. Σύμφωνα με το Itar Tass, ο ανώτατος αξιωματικός μίλησε με τους δημοσιογράφους στην ταταρική πρωτεύουσα Καζάν, όπου συναντήθηκε με την κατασκευαστική εταιρεία που θα αναλάβει το έργο της ομοσπονδιακής στρατιωτικής αεροπορίας. Νωρίτερα, η Ρωσία είχε αποφασίσει να μεταφέρει στο αεροδρόμιο της Λευκορωσίας Μπαρανόβιτς μια μοίρα αεροπορίας με Su-24. Μετά, όμως τη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, ανακοίνωσε την πρόθεση του υπουργείου να αναπτύξει αεροπορική βάση στη Λευκορωσία.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οπισθοχωρούν οι ισλαμοφασίστες στο Κομπάνι
Οπισθοχωρούν οι ισλαμοφασίστες στο Κομπάνι, έχοντας χάσει ήδη τη μισή πόλη. Αυτό ανακοίνωσε η κουρδική πολιτοφυλακή YPG, ενώ, σύμφωνα με τη Washington Post, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της κουρδικής επαναστατικής κυβέρνησης Ιχσάν Ναασάν δήλωσε ότι «οι YPG έχουν τώρα την πρωτοβουλία«. Ο Ναασάν συμπλήρωσε πως η κουρδική αντεπίθεση έχει ωθήσει το IS στα περίχωρα της βαριά προσβαλλόμενης πόλης, αλλά οι συγκρούσεις συνεχίζονται. Εξαιρετικά σημαντική θεωρείται η χθεσινή κατάληψη του στρατηγικής σημασίας λόφου Τάλ Σαΐρ, όπου οι κούρδοι μαχητές και οι κούρδες μαχήτριες έστησαν πραγματικό γλέντι με πυροβολισμούς από καλάσνικοφ, καθώς και συμβολικά και πρακτικά η επιτυχία τους αυτή ανατρέπει τους συσχετισμούς.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Nτοκουμέντο με χαιρετισμό προς τον ελληνικό λαό του αντάρτη και βουλευτή από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ Πάβελ Κορτσάγκιν. Το μήνυμα βιντεοσκοπήθηκε από την ελληνική αποστολή στο διεθνές καραβάνι αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα του λαού της Ουκρανίας. Δείτε το και ξανασκεφτείτε την αριστερά των ίσων αποστάσεων, που βλέπει μόνο ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις στην Ουκρανική κρίση. Το διαδίδουμε σε κάθε δύσπιστο/η που δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ότι κάθε προοδευτικός άνθρωπος πρέπει να στηρίξει τους αντιφασίστες/στριες της Ουκρανίας με κάθε τρόπο για όλους τους λόγους του κόσμου. Ήττα Κιέβου - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - φασιστών. Νίκη στα όπλα των ανταρτών!
Χαιρετισμός προς τον ελληνικό λαό από το εξεγερμένο Ντονμπάς
16/10/2014
Στις 29 Σεπτεμβρίου 2014 η ελληνική αποστολή μαζί με το διεθνές καραβάνι αλληλεγγύης είχε την τιμή και τη χαρά να συναντηθεί και να περάσει μια βραδιά με ομάδα ανταρτών από την ευρύτερη περιοχή του Λουγκάνσκ. Ανάμεσά τους και ο Πάβελ Κορτσάγκιν. Το όνοματεπώνυμό του – δεν είναι ψευδώνυμο – είναι ίδιο με του ήρωα απ’ τη νουβέλα του Οστρόφσκι “Πώς δενότανε τ’ ατσάλι”. Και οι ομοιότητες δε σταματάνε στο όνομα… Ο Πάβελ είναι 30 ετών και μεγάλωσε στην πόλη Σεβεροντονιέτσκ. Έχει σπουδάσει χημικός μηχανικός, είναι παντρεμένος κι έχει ένα παιδάκι. Πριν ξεσπάσει το αντάρτικο, συμμετείχε ενεργά στο ΚΚ Ουκρανίας. Ο ίδιος πρωταγωνίστησε απ’ την πρώτη στιγμή στον λαϊκό αντιφασιστικό ξεσηκωμό και στην υπεράσπιση περιοχών, χτυπημένων τόσο σκληρά απ’ τον Ουκρανικό στρατό, τους μισθοφόρους και τα φασιστικά τάγματα που η ηρωική αντίσταση ονομάστηκε “νέο στάλινγκραντ”. Είναι σήμερα μέλος του κοινοβουλίου της λαϊκής δημοκρατίας του Λουγκάνσκ και πολιτιτοφύλακας. Εκτός απ’ τα πολιτικά και στρατιωτικά καθήκοντα, ασχολείται με το γραφείο τύπου δίνοντας τη δυσκολη μάχη της ενημέρωσης. Μας διηγήθηκε ιστορίες απ’ τους τελευταίους μήνες που όλα γύρω του αλλάξαν, μας μίλησε για τον αντιφασιστικό και αντι-ολιγαρχικό χαρακτήρα του αγώνα και τόνισε την ανάγκη του διεθνισμού. Από την πλευρά μας, τον ενημερώσαμε για τις δράσεις της Αντιφασιστικής Καμπάνιας στην Ελλάδα, τους αγώνες του ελληνικού λαού στα χρόνια της κρίσης, του μεταφέραμε μήνυμα αλληλεγγύης και του ζητήσαμε να στείλει ένα σύντομο χαιρετισμό. Ο,τι ακολουθεί αποτελεί, κατά τη γνώμη μας, ένα πολύ σημαντικό ντοκουμέντο του αντιφασιστικού αγώνα. Απέναντι στις θηριωδίες των νεοφιλελεύθερων και ναζιστών και τη μαυρίλα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού υπάρχει ο πόθος των καθημερινών ανθρώπων για ελευθερία και τίμια ζωή. Στα λόγια και το ασίγαστο πάθος του Πάβελ Κορτσάγκιν οι λέξεις απ’ το παλιό έργο του Οστρόφσκι ζωντανεύουν στη νέα ιστορική πραγματικότητα των λαών που παλεύουν ξανά με τ’ όπλο στο χέρι ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννάει. «Tο πιο ακριβό στον άνθρωπο είναι η ζωή. Aυτή του δίνεται μια φορά και πρέπει να τη ζήσει κανείς έτσι που να μη τον βασανίζει ο πόνος για τα χρόνια που τα ζησε άσκοπα, για να μην τον καίει η ντροπή για το πρόστυχο και το τιποτένιο παρελθόν και να μπορέσει πεθαίνοντας να πει: Όλη μου τη ζωή, όλες μου τις δυνάμεις τις έδωσα στο πιο ωραίο ιδανικό του κόσμου -στον αγώνα για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας» Ο χαιρετισμός αυτός αποτελεί τμήμα του υλικού που συγκέντρωσε η ελληνική αποστολή στο διεθνές καραβάνι και θα προβληθεί στα πλαίσια της εκδήλωσης της “Αντιφασιστικής Καμπάνιας για την Ουκρανία” στην Αθήνα την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στις 19.30 στο Πολυτεχνείο στο αμφιθέατρο ΜΑΧ.
http://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2014/10/16/%CF%87%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BB%CE%B1%CF%8C-%CE%B1%CF%80%CF%8C/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διεθνισμός δεν είναι να χαρακτηρίζεις "εθνικιστή" όποιον αντιτάσσεται στο ευρώ και στην Ε.Ε. Αυτό το κάνει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο Σαμαράς και ο Πάγκαλος και ο Πρετεντέρης. Διεθνισμός είναι να συγκλονίζεσαι από μια απεργία διαρκείας κάπου στην Ευρώπη, από τους αγώνες των λαών της Παλαιστίνης, του Κουρδιστάν και του Ντονμπάς, να χαίρεσαι για τις επιτυχίες των λαών της Λατινικής Αμερικής ή του Νεπάλ. Όλα τα άλλα κράτα τα για να πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους εξίσου με σένα αδιάφορους για τη διεθνιστική αλληλεγγύη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παραστρατιωτικού τύπου ασκήσεις από αγνώστους στην Ικαρία - Διαμαρτύρονται οι πολίτες
15 Οκτώβριος 2014
Την ενόχλησή τους ή ακόμα και τη δυσαρέσκειά τους, αφού η γκάμα των αντιδράσεων ποικίλλει, εκφράζουν κάτοικοι της Ικαρίας, για το θέαμα της διεξαγωγής ασκήσεων από ομάδα αγνώστων που δεν είναι κάτοικοι του νησιού, εκτός του εκπαιδευτή τους που είναι κάτοικος και γνώστης πολεμικών τεχνών.
Με στολές παραλλαγής ασκούνται απροειδοποίητα σε δημόσιους χώρους, δημιουργώντας ενόχληση, άλλοτε σε λουόμενους, αφού ακόμα και στην παραλία του γνωστού για τις ιαματικές πηγές χωριού Θέρμα έχουν γίνει «ασκήσεις» και άλλοτε σε περαστικούς ή σε κατοίκους των περιοχών που επιλέγουν. Σύμφωνα με αδιασταύρωτες πληροφορίες ο εκπαιδευτής ισχυρίζεται ότι εκπαιδεύει σχολή ιδιωτικών φυλάκων, που στέλνει κλιμάκια ανα διαστήματα. Το θέμα έφτασε στο δημοτικό συμβούλιο, από το δημοτικό σύμβουλο Ηλία Γαγλία, επικεφαλής της αυτόνομης συσπείρωσης πολιτών Ικαρίας (ΑΣΠΙ), με αποτέλεμα ο επικεφαλής των ασκουμένων να κληθεί να δώσει εξηγήσεις, ώστε να υπάρξει δημόσια και θεσμικά αποτυπωμένη αιτιολόγηση των σκηνικών τύπου Ράμπο. Προφανώς αν υπάρχει συνεργασία με σχολή ιδιωτικών φυλάκων, δεν μπορεί να γίνεται χρήση δημοσίων χώρων χωρίς προηγούμενη αίτηση για άδεια και τήρηση κανόνων ασφαλείας, ούτε να εμφανίζονται από το πουθενά στην παραλία άτομα με στολές παραλλαγής και να ανησυχούν τους λουόμενους. Η ΑΣΠΙ αναφέρει σε ανακοίνωσή της: "ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΣΚΗΣΕΩΝ - ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΣΧΟΛH (;) ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. Λαμβάνοντας υπόψη τα παράπονα και τις διαμαρτυρίες πολιτών για την παρουσία ομάδας ανθρώπων με στολές στρατιωτικού τύπου οι οποίοι συχνά κάνουν ασκήσεις –γυμνάσια σε δημόσιους και δημοτικούς πολυσύχναστους χώρους (δημοτικό στάδιο, πλάζ Θέρμων), προκαλώντας όχληση και αποκλεισμό από αυτούς των δημοτών, προτείνουμε στο Δ.Σ. να διερευνήσει το θέμα, να εντοπίσει τον υπεύθυνο και να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις. Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αποκλείσουμε κανέναν από τη χρήση δημόσιων χώρων, αλλά εν προκειμένω δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται οι λιγοστές παραλίες και μάλιστα εντός τουριστικών οικισμών και μάλιστα κατά την τουριστική περίοδο. Όσον αφορά δε στη χρήση του δημοτικού σταδίου, θεωρούμε δεδομένο ότι όποια ομάδα θέλει να το χρησιμοποιήσει πρέπει πρώτα να ζητήσει την άδεια από το Δημοτικό Συμβούλιο".
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PFLP: επαναστατικό μέτωπο αλληλεγγύης στον αγώνα του λαού της Κομπάνι
Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης εκφράζει την αλληλεγγύη του στην κουρδική αντίσταση στην Kομπάνι που αγωνίζεται για την υπεράσπιση της ζωής τους και της κοινότητάς τους απέναντι στην αντιδραστική ένοπλη ομάδα ISIS, η παρουσία της οποίας στην περιοχή μας έχει διευκολυνθεί και υποστηριχθεί από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τους υπηρέτες τους.
Ο σύντροφος Khaled Barakat δήλωσε ότι «όλες οι παλαιστινιακές και αραβικές επαναστατικές δυνάμεις οφείλουν να ενώσουν τις προσπάθειές τους για την ενίσχυση του αγώνα της κουρδικής αντίστασης στην Koμπάνι κατά της ISIS και των ιμπεριαλιστών που τη στηρίζουν.» Οι λαοί στη Συρία, στο Ιράκ και παντού στην περιοχή έχουν δεχτεί την επίθεση του ιμπεριαλισμού – μια επίθεση που δεν εκδηλώνεται μόνο μέσα από αεροπορικές επιδρομές και κατοχή αλλά και μέσα από την ενίσχυση αντιδραστικών περιφερειακών δυνάμεων και την προώθηση του σεχταρισμού αλλά και μέσα από αντιδραστικές ένοπλες ομάδες που εκτελούν ένα σχέδιο σεχταριστικού χάους. Έχουν επιδιώξει να αντικαταστήσουν την κεντρική σύγκρουση στην περιοχή, αυτήν του λαού με τον σιωνισμό και τον ιμπεριαλισμό, με τον σεχταρισμό και την επιβολή μαζικής, αντιδραστικής βίας κατά των μειονοτήτων, που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της περιοχής, ενώ οι ίδιες οι αντιδραστικές ένοπλες ομάδες έχουν αφήσει το σιωνιστικό κράτος και τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ανέγγιχτες. Αυτές οι επιθέσεις λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα με την τελευταία σιωνιστική γενοκτονική επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα. «Στηρίζουμε τον λαό της Συρίας που υπερασπίζεται την ενότητά του απέναντι σε κάθε απόπειρα διχοτόμησης της χώρας και λεηλάτησης του πλούτου της προς όφελος του ιμπεριαλισμού. Αυτός είναι ο στόχος της ΙSIS και των συμμάχων της», πρόσθεσε ο Barakat. «Σήμερα, οι Κούρδοι μαχητές, γυναίκες και άνδρες, παλεύουν για την ελευθερία και τη ζωή τους ενάντια σε αυτές τις αντιδραστικές ομάδες η παρουσία των οποίων στην περιοχή έχει διευκολυνθεί, εξοπλιστεί και υποστηριχθεί από τον ιμπεριαλισμό και τους συμμάχους και πράκτορές του στην περιοχή. Δεν είναι καθόλου τυχαίο και ούτε μόνο συμβολικό το γεγονός ότι η ISIS επιτίθεται στην Koμπάνι με όπλα των ΗΠΑ», είπε ο Barakat. «Ειδικότερα, ο ρόλος των γυναικών μαχητριών στην κουρδική αντίσταση σε όλα τα επίπεδα του αγώνα και της ηγεσίας αποτελεί ένα ηρωικό παράδειγμα θυσίας.» «Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο ρόλος του τουρκικού κράτους και της κυβέρνησης, ενός από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους του Ισραήλ και βασικός στρατιωτικός σύμμαχος των ΗΠΑ, ήταν να ενθαρρύνει την παρουσία αυτών των αντιδραστικών ένοπλων ομάδων (ISIS και άλλες) που τώρα επιτίθενται εναντίον της Koμπάνι στη Συρία. Παράλληλα, τις τελευταίες μέρες δεκάδες Κούρδοι διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από τις ένοπλες δυνάμεις του τουρκικού κράτους. Η λεγόμενη «ζώνη ασφαλείας», που προωθείται από τη Γαλλία και την Τουρκία, και οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα πρόσχημα για την εδραίωση του ιμπεριαλισμού στην περιοχή. Η μόνη πραγματική ασφάλεια μπορεί να εγκαθιδρυθεί μέσα από τον λαϊκό αγώνα και την αντίσταση και όχι μέσα από ιμπεριαλιστικούς στρατούς και αεροπορικές δυνάμεις», συμπλήρωσε ο Barakat. Για πολλά χρόνια οι Παλαιστίνιοι μαχητές που επιζητούν την ελευθερία έχουν παλέψει στα ίδια χαρακώματα με τους Κούρδους αγωνιστές. «Υπάρχει μια μακρά ιστορία στήριξης των Κούρδων μαχητών της ελευθερίας από τους Παλαιστίνιους επαναστάτες. Έχουμε έναν κοινό εχθρό: τον ιμπεριαλισμό. Και έχουμε και έναν ακόμη κοινό εχθρό, τις αντιδραστικές σεχταριστικές ένοπλες ομάδες όπως η ISIS, που αποτελούν γνήσιο δημιούργημα και αποτέλεσμα του ιμπεριαλισμού και της κατοχής και ηγεμονίας του στην περιοχή. Τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα, ιδίως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ενθάρρυνση, τον εξοπλισμό και την εξάπλωση αυτής της απειλής για τους λαούς της περιοχής», είπε ο Barakat. «Καμία λύση ή βοήθεια για την περιοχή μας δεν θα προέλθει από ιμπεριαλιστικούς στρατούς ή ιμπεριαλιστικές αεροπορικές επιδρομές. Αυτές οι δυνάμεις έχουν φέρει μόνο τρόμο, σεχταρισμό, αντίδραση και θάνατο όπου έχουν επέμβει. Μόνο ο αγώνας των ενωμένων λαών μας μπορεί να αντιμετωπίσει και να νικήσει τον ιμπεριαλισμό και τον σιωνισμό, τις πρωταρχικές πηγές τρόμου στην περιοχή, αλλά και τις φαύλες αντιδραστικές δυνάμεις που επιδιώκουν να επιβάλλουν την ηγεμονία τους και να λεηλατήσουν τον πλούτο του λαού μας», ολοκλήρωσε ο Barakat.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δίκη χρυσαυγιτών: Χτύπησαν Βορειοηπειρώτισσες γιατί ήταν… ξένες!
Δικάζονται αύριο Παρασκευή στο Γ’ Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων οι χρυσαυγίτες που μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του 2011 χτύπησαν δύο ελληνίδες μεσήλικες γυναίκες καταγόμενες από το Δέλβινο Αλβανίας επειδή ήταν “ξένες”. Ο ένας από τους κατηγορούμενους, ο Παναγιώτης Μπαντέμης, ήταν γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Δράμα. Από τη σχετική δικογραφία, προκύπτει ότι την 28/10/2011 περί ώρα 14:30, ομάδα δέκα (10) τουλάχιστον ατόμων, φέροντας στα χέρια τους αλυσίδες, μεταλλικά και ξύλινα ρόπαλα, περικύκλωσαν τις Σ.Κ. και Ε.Μ., τις ρώτησαν αν είναι Ελληνίδες, τους ζήτησαν τις ταυτότητές τους και όταν αυτες αρνήθηκαν να τους τις επιδείξουν, τις χαστούκισαν, τις έφτυσαν, τις έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να τις χτυπούν με κλωτσιές, γροθιές και με τα ρόπαλα στο σώμα και στο κεφάλι, μέχρι που η μία από τις δύο λιποθύμησε στο οδόστρωμα, πριν δε αποχωρήσουν τους αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Οι παθούσες διεκομίσθησαν με πολλαπλά τραύματα στον Ευαγγελισμό. Δικογραφία σχηματίστηκε κατά των Βόσσου Νικόλαου, Μπίτζα Ανδριάννας, Μπαντέμη Παναγιώτη, Alexander Steven-James και Φούρναρου Γεωργιου. Για τον πρώτο και τη δεύτερη εξ αυτών, έχει ήδη εκδοθεί απόφαση του Δικαστηρίου Ανηλίκων Αθηνών, η οποία έκρινε ένοχους τους κατηγορουμένους για πρόκληση σωματικών βλαβών, κλπ, χαρακτηρίζοντας στο σκεπτικό της το κίνητρο της επίθεσης ως ρατσιστικό. Η δίκη είχε αναβληθεί εξαιτίας κωλύματος της συνηγόρου υπεράσπισης των φασιστών Χριστίνας Τσαμπάζη. Η συγκεκριμένη δικογραφία είναι μία από τις δεκάδες που περιλαμβάνονται στη μεγάλη δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ερντογάν είναι τρομοκράτης! Τώρα βομβαρδίζει τις Κουρδικές δυνάμεις Αντίστασης! Διαμαρτυρία στην τουρκική πρεσβεία της Ρώμης!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Συρία θα γίνει ο τάφος των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΟΜΠΑΝΙ, ΟΠΩΣ ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ... ΚΟΜΠΑΝΙ, ΟΠΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ!
Μάχονται με υψηλό ηθικό στο ανατολικό μέτωπο του Κομπάνι
Από τότε που οι συμμορίες της ISIS (ΙΚΙΛ)άρχισαν την επίθεση στο Κομπάνι στις 15 Σεπτεμβρίου, σφοδρές συγκρούσεις γίνονται στο ανατολικό μέτωπο της πόλης. Οι συμμορίες της ISIS συνεχίζουν τις επιθέσεις, ενώ οι μαχητές των YPG/YPJ και ο λαός του Κομπάνι συνεχίζουν με υψηλό ηθικό την πόρτα-πόρτα και σπίτι-σπίτι αντίσταση τους. Ο μαχητής Ζιγιάν του YPJ που πολεμά στο ανατολικό μέτωπο, δηλώνει πως ¨Εμείς από την αρχή είχαμε πει πως δεν θα αφήναμε το Κομπάνι στις συμμορίες¨. Από την πρώτη μέρα που άρχισαν οι μάχες στην πόλη, οι συμμορίες προσπαθούν με όλη τους την ισχύ να καταλάβουν την συνοριακή πύλη του Μουρσιτπινάρ. Αλλά καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αντίσταση των μαχητών του YPG/YPJ, επιχείρησαν να εισέλθουν στην πόλη με άλλο τρόπο. Μετά από την εκκένωση της πόλης , τέσσερεις φορές προσπάθησαν να μπούνε με οχήματα γεμάτα με βόμβες και αντιμετώπισαν πάλι αντίδραση. Σήμερα στις 08:15 το YPG κατέστρεψε όχημα το οποίο όντας φορτωμένο με εκρηκτικά εξερράγη πριν προλάβει να φτάσει στον στόχο του, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν γύρω κτίρια και να προκληθούν ζημιές σε άλλα οχήματα. Υπολογίζεται πως το όχημα έφερε 4 τόνους εκρηκτικών και η έκρηξη ήταν τόσο σφοδρή που τα γύρω κτίρια αχρηστεύθηκαν. Πυρκαγιές που προκλήθηκαν σε σπίτια και επιχειρήσεις στον χώρο, συνεχίζονταν μέχρι το βράδυ. Την ώρα που οι συμμορίες συνεχίζουν αδιάλειπτα τις επιθέσεις τους, οι μαχητές του YPG συνεχίζουν και αυτοί τις δράσεις αντίστασης. Οι μαχητές του YPG/YPJ Με τάφρους που σκάβουν, με τοίχους που σκαλίζουν και με οδοφράγματα που κάνουν με ερείπια οχημάτων, προσπαθούν να εξισορροπήσουν την έλλειψη εξοπλισμού και τα μειονεκτήματα τους. Στην αρχή κάθε δρόμου και σε σημεία που δεν το περιμένεις, υπάρχει και από ένας μαχητής του YPG/YPJ, που συνεχίζει την μάχη του δρόμου. Ο μαχητής Ζιγιάν λέει πως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα τους είναι πως ξέρουν καλά την πόλη και δηλώνει : ¨ Εμείς από την αρχή είχαμε πει πως δεν θα αφήναμε το Κομπάνι στις συμμορίες. Εδώ είναι η πατρίδα μας και αυτήν υπερασπιζόμαστε. Δεν στρεφόμαστε σε κανενός τα εδάφη, αλλά θα αντισταθούμε μέχρι τέλους σε αυτούς που στρέφονται κατά των εδαφών μας¨ Ο Ζιγιάν λέει πως το πρωί οι συμμορίες της ISIS τους έβριζαν στα τουρκικά μέσω ασυρμάτου και προσθέτει πως ¨ Έβριζαν. Μιλούσαν στα τουρκικά και αραβικά. Αυτό δείχνει ποιόν εξυπηρετούν αυτές οι συμμορίες. Από την αρχή, ουσιαστικά πολεμάμε με την Τουρκία. Αλλά σε αυτές τις τελευταίες επιθέσεις η Τουρκία εντάχθηκε ενεργά στον πόλεμο