Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Παρασκευη 26 Σεπτεμβριου 2014


«Καγκελάριέ μου, ιδού η ανασκαφή σας»
«Τον λαό τον εξολοθρεύουμε και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο ώστε να τον εξοντώσουμε τελειωτικά. Τους μισθούς τους εξαφανίζουμε και πάμε καλά… Σε πολύ λίγο δεν θα υπάρχουν μισθοί. Τα νοσοκομεία τα κλείνουμε. Δεν αργεί ο καιρός που θα είναι όλα έτοιμα να αγοραστούν από τους επενδυτές. Τις παραλίες, τα δάση, τα βουνά, όλα τα απελευθερώσαμε και βάλαμε και πωλητήρια. Τις απεργίες… μην ανησυχείτε και αυτές θα τις καταργήσουμε για να μην δημιουργούν ενοχλητικά παράσιτα. Αλλά κάνουμε και κάτι άλλο. Βρίσκουμε τρόπους ώστε να αποπροσανατολίζουμε το πόπολο και να νομίζει ότι είναι εθνικό υπερήφανο. Του φτιάχνουμε μια φανταστική πραγματικότητα με αρχαίους σπουδαίους προγόνους και του αναστηλώνουμε το εθνικό του φρόνημα. Αφού δεν θα έχει μέλλον, ας ασχοληθεί με το παρελθόν. Είναι πιο ασφαλές και ακίνδυνο για τα σχέδιά μας. Και ιδού η απόδειξη… Η ανασκαφή στην Αμφίπολη». Το παραπάνω είναι μια φανταστική απεύθυνση του Πρωθυπουργού προς την Καγκελάριο. Φανταστική διότι τα πράγματα δεν ειπώθηκαν έτσι, αλλά πραγματική, διότι πίσω από αβρότητες, ασαφείς δηλώσεις και παπαγαλίστικα ρεπορτάζ για την επιτυχή συνάντηση κρύβεται ακριβώς αυτή η αλήθεια. Ο Αντώνης Σαμαράς έπρεπε να ενημερώσει την Καγκελάριο για όλα, ακόμα και για εκείνα που δεν ήταν υποχρεωμένος. Επρεπε να το κάνει για να πλειοδοτήσει σε δουλοπρέπεια. Είμαστε πιο υποτελείς και πιο δούλοι κι από όσο μας ζητάτε να είμαστε. Είμαστε πιο υποτακτικοί απ’ όσο χρειάζεται. Ετσι παρέδωσε στα χέρια της ένα άλμπουμ με φωτογραφίες από τον Τύμβο της Αμφίπολης, το οποίο εκείνη ζήτησε να κρατήσει. Δεν μένει σε επόμενη επίσκεψή της στην Ελλάδα να την ξεναγήσει ο ίδιος προσωπικά, ως Ιντιάνα Τζόουνς – απόγονος των Τημενιδών και πρωθυπουργός, στην ανασκαφή. Ωστόσο, η Καγκελάριος δεν παρέλαβε φωτογραφικό άλμπουμ: • από το Μουσείο της Νικόπολης το οποίο από τις 2 Οκτωβρίου θα κλείσει διότι δεν έχει προσωπικό. • Ούτε από αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης, που κι αυτός θα κλείσει γιατί δεν θα έχει φύλακες. • Ούτε φυσικά από το πολύ σπουδαίο βυζαντινό σταυροδρόμι στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, διότι εκεί ακόμη μαγειρεύεται πως θα διασωθεί ο εργολάβος. Ξέρετε, στην ιστορία αυτής της χώρας και στη συλλογική μνήμη αυτού του λαού υπάρχουν φράσεις που έχουν καταγραφεί ως συνώνυμες της υποτέλειας και της δουλικότητας. Μια από αυτές είναι η περιβόητη φράση του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, όταν ως πρωθυπουργός το 1945, υποδεχόμενος στην Αθήνα τον Αμερικανό στρατηγό Βαν Φλιτ, παρουσίασε το τιμητικό άγημα λέγοντας «Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας». Ακολούθησαν κι άλλες… Όπως το «ανήκομεν εις τη Δύσιν» του Κωνσταντίνου Καραμανλή και το «Ευχαριστούμε τους Αμερικάνους» του Κώστα Σημίτη. Μόλις χθες προστέθηκε και μία ακόμα, που δεν ειπώθηκε… Αλλά πάντα οι πράξεις «μιλάνε» πιο καθαρά. Καγκελάριέ μου, ιδού η ανασκαφή σας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
25/9/14 Αλβανική Λάιμ: «Γιατί η Δύση πρέπει να δώσει προσοχή στην κρίση των Σκοπίων»
Πως οι Σλάβοι των Σκοπίων, προσπαθούν να ενσπείρουν σε όλες τις μειονότητες τη «μακεδονική» ταυτότητα Ενώ η διεθνής προσοχή έχει επικεντρωθεί στην πολιτική των καθημερινών σφαγών από το ‘Ισλαμικό Κράτος’, όπως και στις συγκρούσεις στην Ουκρανία και στο Ισραήλ με τη Γάζα, η κρίση που εκτυλίσσεται στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία των Σκοπίων δεν λαμβάνει τη δέουσα προσοχή- επίσημα- στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες.
Επί πολλά χρόνια το νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, έχει βιώσει εθνοτικές εντάσεις που απειλούν το μέλλον της εύθραυστης πολυεθνικής κατάστασης, ωστόσο η ελίτ των Σκοπίων έχει καταφέρει να πείσει τον εαυτό της, καθώς και τον σλαβικό λαό, όπως και ένα μέρος της δυτικής διπλωματίας, ότι το κύριο εμπόδιο για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι τα εμπόδια που παρουσιάζει η Ελλάδα. Οι νέες εθνοτικές εντάσεις που ακολούθησαν την ισόβια ποινή των έξι Αλβανών στην υπόθεση «Μόνστερ» (του 2012) δείχνουν ότι μετά από 13 χρόνια από τη Συμφωνία της Οχρίδας για ισότητα των μειονοτήτων, οι Αλβανοί εξακολουθούν να υφίστανται διακρίσεις από τους κρατικούς θεσμούς, όπου κυριαρχούν οι Σλάβοι, όπως στους τομείς της δικαιοσύνης, της αστυνομίας, της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών. Οι αντιδράσεις, μάλιστα, που παρατηρήθηκαν στα Σκόπια με διαδηλώσεις και στη συνέχεια στην Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και σε αλβανικές κοινότητες στο εξωτερικό για τη διόρθωση των δικαστικών αποφάσεων κατά των Αλβανών στην υπόθεση Μόνστερ, δείχνουν ότι η εθνική συμφιλίωση στη χώρα είναι ένα έργο ημιτελές. Οι αιτίες των εθνοτικών συγκρούσεων, έφεραν τη συμφωνία της Οχρίδας το 2001, αλλά αυτές δεν έχουν εξαλειφθεί και αποτελούν την πιο επικίνδυνη πηγή κρίσης με την άδικη μεταχείριση που γίνεται προς τους Αλβανούς και αυτό είναι το κύριο πρόβλημα στη χώρα και όχι η εμπόδιση της ολοκλήρωσής της από την Ελλάδα. Στο ‘Μακεδονικό’, για τη διευθέτηση της απογοήτευσης με την Ελλάδα στην αποτυχία ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η σλαβική ελίτ, σχεδιάζει η ίδια μια κρίση ταυτότητας, αναζητώντας «εσωτερικούς εχθρούς» στους Αλβανούς. Οι σλάβοι πολιτικοί των Σκοπίων, προσπαθούν να αποκλείσουν την εθνική ταυτότητα των Αλβανών και των άλλων εθνοτικών κοινοτήτων – μη Σλάβων, και να δημιουργήσουν μια ενιαία εθνική ταυτότητα τη «μακεδονική». Το σλαβικό πολιτικό κόμμα VMRO από τη μία πλευρά συνεργάζεται με τα αλβανικά κόμματα, που είναι πάντα πρόθυμα να μοιρασθούν την πίτα της εξουσίας και από την άλλη προσπαθεί να εμφυσήσει τη μακεδονική ταυτότητα σε κάθε μη-Σλάβο. Κύριος στόχος της σλαβικής ελίτ, είναι η αποκλειστική εφεύρεση της ‘μακεδονικής ταυτότητας’ σε όλον τον πληθυσμό και αυτό έγινε σαφές με την προώθηση του έργου «Σκόπια 2014» που προσπαθεί να μετατρέψει – αυτή η ελίτ- την πιο πολυεθνική πόλη των Βαλκανίων σε «μακεδονική» με μια παρέλαση από αγάλματα και μνημεία δεν έχουν τίποτε να κάνουν με τους Αλβανούς. Μάλιστα, κατά της υποτιθέμενης σφυρηλάτησης της σχέσης μεταξύ της Αρχαίας Μακεδονίας με τους σημερινούς Σλάβους, οι Αλβανοί θα πρέπει να παραμένουν πιστοί σε αυτό το κράτος. Ο αποκλεισμός της αλβανικής ταυτότητας και η αντιμετώπιση των Αλβανών με την εθνική στρατηγική της «πέμπτης Φάλαγγας» είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, γράφει το δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Λάιμ’ των Σκοπίων, που υπογράφουν οι SHIRLEY Cloyes DioGuardi & ROLAND Gjoni.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βρε ζημιά που έπαθαν οι Σκοπιανοί στον Ο.Η.Ε. !!!
25 ΣΕΠ 2014
Από χθες διεξάγεται στη Ν.Υόρκη, η 69η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. Στη Γ.Σ. οι πρόεδροι των κρατών μελών κάθονται... με αλφαβητική σειρά. Οι εκπρόσωποι της ΠΓΔΜ κάθονται στο γράμμα Τ, καθώς η ΠΓΔΜ αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ ως "The former Yugoslav Republic of Macedonia". Έτσι,ο Πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβάνωφ, κάθισε στο "Τ" πίσω από τη Samoa, δίπλα από τηνTailand και μπροστά από την Uganta. Κάθε αντιπροσωπεία έχει μπροστά της ένα φωτεινό ταμπλό που γράφει το όνομα της χώρας. Έτσι, μπροστά από τον Ιβάνωφ, υπάρχει η πινακίδα "The former Yugoslav Republic of Macedonia". Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ όμως, μοίρασε στα ΜΜΕ της γείτονος, τις φωτογραφίες ...θολωμένες για να μη βλέπουν οι Σκοπιανοί το FYROM. Μάλιστα, επέλεξαν και μια φωτογραφία στην οποία η μπροστινή κυρία κρύβει το "The former Yugoslav.." και αφήνει να φαίνεται μόνο το "Republic of Macedonia".
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο Πειθαρχικό παραπέμπει τη Ραχήλ Μακρή ο Καμμένος
Στην Επιτροπή Δεοντολογίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων παραπέμπεται, με απόφαση του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου, η βουλευτής και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή. Όπως είπε ο κ. Καμμένος στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, η κ. Μακρή θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά της απέναντι σε συναδέλφους της έτσι όπως εκφράστηκε αυτή μέσω αναρτήσεων σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Πρόσθεσε δε ότι «για το μέλλον της κ. Μακρή στους ΑΝΕΛ θα αποφασίσουν η Επιτροπή Δεοντολογίας και φυσικά η Κοινοβουλευτική Ομάδα». Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες η κα Μακρή έκανε καυστικά σχόλια για συναδέλφους της μέσα από τα social media.
Όταν για παράδειγμα τοποθετήθηκε στην θέη της τομεάρχη υγείας η κα Στεφανάκη, η οποία κατάγεται από το Λασίθι και ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με τους ΑΝ.ΕΛ. η Ραχήλ Μακρή διαφώνησε. Έγραψε στο Facebook ένα καυστικότατο σχόλιο με το οποίο άφηνε αιχμές για την απερχόμενη τομεάρχη Σταυρούλα Ξουλίδου. Εγραψε: "Την αποκατέστησε την κρητικοπούλα. Αυτό το σπουδαίο στέλεχος για τις καλές υπηρεσίες που πρόσφερε στον αγώνα λασπολογίας μαζί με τους υπάνθρωπους. Για να δούμε τι θα γράψετε απόψε στην ομάδα προβληματισμού σας με αρχηγό την βουλευτάρα. Πάντως θα γελάσουμε γιατί τώρα δεν μπορώ λόγω χειρουργείου. Να τις δω και τις δυο έξω από την Αμφίπολη μαζί με τον τρελό του Αιγίου, τον ξάδελφο γυμνοσάλιαγκα, την ομάδα της Χαλκιδικής, την όρκα, την ερωμένη αεροσυνοδό και τι στον κόσμο. Δεν θα κάνουν τις καρυάτιδες πάντως".
Καμία επίσημη ενημέρωση, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δηλώνει ότι δεν είχε η Ραχήλ Μακρή, αναφορικά με την παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Σε ανάρτησή της στο Facebook, η βουλευτής των ΑΝΕΛ υπογραμμίζει ότι ενημερώθηκε σχετικά από τους δημοσιογράφους. Γράφει χαρακτηριστικά: «Ενημερώνομαι από δημοσιογράφους ότι με έχουν παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Επίσημα δεν έχω καμία ενημέρωση εάν αυτό ισχύει ή όχι. Στην περίπτωση που ισχύει περιμένω θεσμική και επίσημη ενημέρωση για τους λόγους παραπομπής μου, το κατηγορητήριο εναντίον μου και το ποιος ή ποιοι με παρέπεμψαν. Σεβόμενη την κοινοβουλευτική μου ιδιότητα και τη συνταγματική επιταγή εκπροσώπησης όλων των Ελλήνων στο κοινοβούλιο, δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να εκφράζω την πολιτική μου θέση και άποψη δημόσια. Δεν έχω κρύψει ποτέ τίποτα από τους πολίτες που με τίμησαν. Εάν κληθώ να εκφράσω τις απόψεις μου για την έκφραση της γνώμης μου, θα το κάνω δημόσια δεχόμενη την κρίση της Ελληνικής Κοινωνίας και ειδικότερα των κατοίκων του νομού Κοζάνης».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Εξοντώστε τους δολοφόνους του πατέρα μου»
Έκκληση να βρεθούν και να εξοντωθούν οι τακφιριστές του Ισλαμοφασιστικού Χαλιφατου που αποκεφάλισαν τον πατέρα της απευθύνει σε τηλεοπτική της συνέντευξη η κόρη του Βρετανού Ντέιβιντ Χέινς. Με τρεμάμενα χείλη και οργή που ξεχειλίζει, η 17χρονη Μπέθανι, κόρη του Βρετανού Ντέιβιντ Χέινς, τον οποίο αποκεφάλισαν οι τακφαριστές αφού τον είχαν απαγάγει στη Συρία, ακούγεται να λέει «Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να τη γλιτώσουν». «Το Ισλαμοφασιστικό χαλιφατο πρέπει να εξοντωθεί. Δεν μπορούν να συνεχίσουν έτσι. Δεν μπορούν να κάνουν τέτοια πράγματα και να τη γλιτώνουν», συνέχισε η κόρη του Χέινς, η οποία ζει μαζί με τη μητέρα της στη Συρία. «Ανεξαρτήτως εθνικότητας, είτε είναι δυτικοί είτε όχι, εκατοντάδες Σύροι έχουν σκοτωθεί από αυτούς. Πρέπει να σταματήσουν. Ακόμη κι αν χρειαστεί να γίνουν εναέριες ή επίγειες επιδρομές. Πρέπει να γίνει κάθε τι αναγκαίο».
Την ίδια στιγμή η χήρα του Χέινς και μητέρα της Μπέθανι, μιλώντας στο Sky News δηλώνει πως στηρίζει πλήρως τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις στον αγώνα κατά των τακφιριστών ενώ τονίζει πως «το τραγικό συμβάν της άλλαξε εντελώς τη ζωή αλλά και τον τρόπο που σκέφτεται». Κάμερον: Θα πάρει χρόνια η βρετανική επέμβαση στο Ιράκ Οι δηλώσεις της κόρης και της συζύγου του βρετανού θύματος των τακφιριστών έρχονται τη στιγμή που στη Βρετανία συζητείται η συμμετοχή ή όχι της χώρας στις υπό τις ΗΠΑ αεροπορικές επιδρομές κατά των αληταραδων του Ισλαμοφασιστικού Χαλιφατου (ΙΧ) στο Ιράκ, ενώ συνεχίζονται και οι συλλήψεις υπόπτων πλαίσιο της επιχείρησης κατά των τακφιριστών.
Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα πως η εκστρατεια της Βρετανίας στο Ιράκ, εφόσον εγκριθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο, «θα πάρει χρόνια». «Θα είναι μια εκστρατεια που δεν θα πάρει μήνες, αλλά χρόνια, όμως πιστεύω πως πρέπει να προετοιμασθούμε γι' αυτή τη στράτευση», δήλωσε ο Κάμερον ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων, την οποία συγκάλεσε εκτάκτως για να ψηφίσει τη συμμετοχή στο συνασπισμό εναντίον της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Χαλιφατο. «Τα χαρακτηριστικά αυτής της εκστρατείας θα είναι η υπομονή και η επιμονή», πρόσθεσε τονίζοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξουν "βρετανικά ή δυτικά στρατεύματα τα οποία θα καταλάβουν το Ιράκ". (Αλλωστε είναι κατεχομενο). «Πιστεύω πως οφείλουμε να κάνουμε περισσότερα στη Συρία», δήλωσε με φασιστικο αποικιακο θρασσος, ενώ το κοινοβούλιο αποφαίνεται σήμερα αποκλειστικά μονο για τη δυνατότητα συμμετοχής σε αεροπορικά πλήγματα στο Ιράκ. Ο Ντέιβιντ Κάμερον αναμένεται ότι θα συγκεντρώσει την πλειοψηφία κατά την ψηφοφορία που πρόκειται να πραγματοποιηθεί αργά το απόγευμα. Τα πλήγματα από τα έξι βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη Tornado που είναι ανεπτυγμένα στην περιοχή μπορεί να αρχίσουν από απόψε. Σήμερα το πρωί, οι ΗΠΑ και οι άραβες σύμμαχοί τους εξαπέλυσαν νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τακφιριστών του Ισλαμοφασιστικού Χαλιφατου στη Συρία, κυρίως εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της συμμοριας, σύμφωνα με μια αποικιακή μη κυβερνητική οργάνωση για τη Συρια που εδρευει στο Λονδινο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Οι αμερικανικές επιδρομές «κατέστρεψαν τανκς των τακφιριστών»
Την καταστροφή τεσσάρων τανκς του Ισλαμοφασιστικού Κράτους στη Συριακή πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής το Πεντάγωνο.
Στην ανακοίνωσή του, το Πεντάγωνο προσθέτει επίσης ότι οι επιδρομές έπληξαν επτά θέσεις τακφιριστών, μία εκ των οποίων στα περίχωρα της πρωτεύουσας, Βαγδάτη. Νωρίτερα, πολεμικά αεροσκάφη και πύραυλοι έπληξαν στόχους της πετρελαϊκής βιομηχανίας στην ανατολική Συρία, σε ζώνες που τελούν υπό τον έλεγχο του Ισλαμοφασιστικού Κράτους. Πύραυλοι έπληξαν επίσης την περιοχή αλ-Κουρίγια, που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Ντέιρ αλ-Ζορ, σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο που έκανε λόγο για θύματα, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία. Στη μάχη κατά των τακφιριστών και η Δανία Την ίδια ώρα, η Δανία ανακοίνωσε πως θα στείλει επτά μαχητικά αεριωθούμενα F-16 στο Ιράκ στο πλαίσιο του αμερικανικού συνασπισμού εναντίον των τακφιριστών του Ισλαμοφασιστικού Κράτους. Η πρωθυπουργός Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως έλαβε επίσημο αίτημα για βοήθεια χθες, Πέμπτη, το βράδυ από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ίδια δήλωσε πως περιμένει ότι το κοινοβούλιο της Δανίας θα εγκρίνει τη συμμετοχή της χώρας την ερχόμενη εδομάδα και τα αεροπλάνα θα αρχίσουν να επιχειρούν αμέσως μετά. Τα αεροπλάνα θα επιχειρούν μόνο στον ενάεριο χώρο του Ιράκ και όχι πάνω από τη Συρία, διευκρίνισε. Επτά μαχητικά αεριωθούμενα F-16 θα στείλει στο Ιράκ η Δανία, στο πλαίσιο του αμερικανικού συνασπισμού εναντίον των τακφιριστών του Ισλαμοφασιστικού Κράτους.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νιγηρία: Παραδόθηκαν οι αληταραδες ισλαμοφασιστες της Μπόκο Χαράμ
Λίγες ημέρες μετά το θάνατο του αρχηγου της συμμοριας της Μπόκο Χαράμ, Αμπουμπακάρ Σεκάου, οι αληταραδες της ακραίας ισλαμοφασιστικής συμμοριας παραδόθηκαν στον νιγηριανό στρατό. Εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης, Κρις Ουλοκολάντε δήλωσε πως ο άνδρας που εμφανιζόταν στα βίντεο ζητώντας την απελευθέρωση των συμμοριτων του με αντάλλαγμα τη ζωή εκατοντάδων κοριτσιών που είχε απαγάγει, έχει πέσει νεκρός. Την ίδια ώρα, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται δεκάδες κρατούμενοι καθισμένοι στο δάπεδο που λέγεται πως είναι οι αληταραδες ισλαμοφασιστες που παραδόθηκαν, καθώς και λήψεις της σορού που φέρεται να ανήκει στον Σεκάου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τα τελευταία πέντε χρόνια η συμμορια σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους, ενώ τους τελευταίους δύο μήνες επιχείρησαν να καταλάβουν περιοχές της Νιγηρίας. Ωστόσο, έπειτα από την εξάπλωση της ισλαμοφασιστικης τρομοκρατίας και την απειλή για ακόμα μεγαλύτερη «εξαγωγή» τακφιριστών, ο νιγηριανός στρατός πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση κατά της Μπόκο Χαράμ. Όπως ανακοίνωσαν οι αξιωματούχοι 135 είναι τα μέλη της ισλαμοφασιστικής συμμοριας που παρέδωσαν τα όπλα τους στην περιοχή Μπίου, κοντά στο προπύργιο της Μπόκο Χαράμ. Ωστόσο, δημοσίευμα του BBC News αναφέρει πως οι αληταραδες ισλαμοφασιστες που βρίσκονται στα χέρια του στρατού φτάνουν τους 260.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΚΑ: Η απασχόληση μειώθηκε, οι ασφαλισμένοι μερικης απασχολησης αυξήθηκαν
Μείωση των μισθών, μείωση της απασχόλησης και αύξηση των ασφαλισμένων λόγω της γιγάντωσης της μερικής απασχόλησης καταγράφεται τον Ιανουάριο του 2014 στις επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ. Τα στατιστικά στοιχεία που προέρχονται από τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις των επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ, για τον Ιανουάριο του 2014 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013 αποκαλύπτουν ότι ο αριθμός των ασφαλισμένων στις κοινές επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 10,06%, στα οικοδομοτεχνικά έργα αυξήθηκε κατά 9,62% και στο σύνολο των επιχειρήσεων αυξήθηκε 10,05%. Ο αριθμός των ασφαλισμένων αυξήθηκε στις κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση 4,65%, ενώ με μερική απασχόληση αυξήθηκε 35,30%. Ο αριθμός των αλλοδαπών ασφαλισμένων αυξήθηκε 15,51%. Το ποσοστό των ασφαλισμένων γυναικών επί του συνόλου των ασφαλισμένων αυξήθηκε από 46,16% σε 46,75%. Η μέση απασχόληση στις κοινές επιχειρήσεις μειώθηκε 3,32%, ενώ στα οικοδομοτεχνικά έργα αυξήθηκε 6,16%. To μέσο ημερομίσθιο στις κοινές επιχειρήσεις μειώθηκε 7,51%, στα οικοδομοτεχνικά έργα μειώθηκε 17,87% και στο σύνολο κατά 7,60%. Ο μέσος μισθός μειώθηκε στις κοινές επιχειρήσεις κατά 10,62% και στα οικοδομοτεχνικά έργα μειώθηκε 12,81%. Στις κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση το μέσο ημερομίσθιο μειώθηκε 5,15%, ενώ ο μέσος μισθός μειώθηκε 6,35%. Συνολικά, τον Ιανουάριο, στο σύνολο των ασφαλισμένων η μέση απασχόληση είναι 21,93 ημέρες, στους ασφαλισμένους στις κοινές επιχειρήσεις 22,11 και στους ασφαλισμένους στα οικοδομοτεχνικά έργα 12,24. Στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων, σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση, το μέσο ημερομίσθιο ανέρχεται σε 54,18€ και ο μέσος μισθός σε 1.276,86€, αντίστοιχα στη μερική απασχόληση ανέρχονται σε 24,72€ και 443,56€. Στα οικοδομοτεχνικά έργα το μέσο ημερομίσθιο είναι 44,31€ και ο μέσος μισθός 542,35€. Επισημαίνεται ότι στις κοινές επιχειρήσεις η μέση απασχόληση και το μέσο ημερομίσθιο έχουν υπολογιστεί για τις ασφαλιστέες ημέρες, ενώ στα οικοδομοτεχνικά έργα για τις πραγματοποιηθείσες ημέρες. Στις επιχειρήσεις με λιγότερους από δέκα μισθωτούς, το μέσο ημερομίσθιο πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο 64,00% του μέσου ημερομισθίου των ασφαλισμένων σε επιχειρήσεις με πάνω από δέκα μισθωτούς, ενώ ο μέσος μισθός διαμορφώνεται στο 60,14%. Το μέσο ημερομίσθιο των γυναικών στις κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση αντιπροσωπεύει το 83,46% του αντίστοιχου ημερομισθίου των ανδρών, ενώ στη μερική απασχόληση το 95,32%. *Η έκθεση του ΙΚΑ δημοσιεύεται στη στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πόσο έπεσαν οι μισθοί το δεύτερο τρίμηνο του 2014
Τέσσερα χρόνια κατρακυλούν οι μισθοί στην Ελλάδα. Ακόμα και το δεύτερο τρίμηνο του 2014 σημειώθηκε πτώση της τάξης του 1,2%, ενώ στο πρώτο τρίμηνο η μείωση ήταν 3,6%. Πάντως, αξίζει να επισημανθεί ότι για πρώτη φορά η πτώση των μισθών, όπως και η ύφεση, “φρέναραν” δημιουργώντας την προσδοκία της αντοστροφής της πορείας εντός του έτους. Με την αρνητική αυτή επίδοση η χώρα μας κατέχει το «προνόμιο» να είναι ένα από τα τρία κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης των «28», στα οποία οι μισθοί μειώθηκαν τόσο το α΄ όσο και το β΄ τρίμηνο του 2014. Επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ελλάδα, οι μισθοί (χωρίς εποχική διόρθωση και χωρίς διόρθωση εργάσιμων ημερών) «κατρακυλούν» τα τέσσερα τελευταία χρόνια (κατά 5,05% σε μέσα επίπεδα το 2011, κατά 7,4% το 2012, κατά 6,55% το 2013 και κατά 1,35% το α΄ εξάμηνο εφέτος). Παράλληλα, με διόρθωση στις εργάσιμες ημέρες και χωρίς εποχική διόρθωση, οι μισθοί στην Ελλάδα ακολουθούν τελείως αντίθετη πορεία από τα τεκταινόμενα στην Ε.Ε. των «28». Το β΄ τρίμηνο 2013 μειώθηκαν στη χώρα μας 7,5% και αυξήθηκαν 1,2% κατά μέσο όρο στην Ε.Ε., το γ΄ τρίμηνο 2013 μειώθηκαν 2,2% στην Ελλάδα και αυξήθηκαν 1% στην Ε.Ε., το δ΄ τρίμηνο 2013 μειώθηκαν 2,9% στην Ελλάδα και αυξήθηκαν 1,4% στην Ε.Ε., το α΄ τρίμηνο 2014 μειώθηκαν 3,6% στην Ελλάδα και αυξήθηκαν 1,4% στην Ε.Ε., ενώ το β΄ τρίμηνο εφέτος μειώθηκαν 1,2% στη χώρα μας και αυξήθηκαν 1,2% στους «28». Εξάλλου (επίσης, με διόρθωση στις εργάσιμες ημέρες και χωρίς εποχική διόρθωση), στην Κύπρο, στην Ελλάδα και στην Ιταλία, οι μισθοί μειώθηκαν τόσο το α΄ τρίμηνο όσο και το β΄ τρίμηνο εφέτος (-5,7% το α΄ τρίμηνο και -4,5% το β΄ τρίμηνο στην Κύπρο, -3,6% και -1,2% στην Ελλάδα και -0,4% και -0,1% στην Ιταλία). Στα άλλα κράτη, τα οποία είναι σε Πρόγραμμα, οι μισθοί αυξήθηκαν 0,6% το α΄ τρίμηνο και 1,2% το β΄ τρίμηνο εφέτος στην Ισπανία, μειώθηκαν 1,8% το α΄ τρίμηνο και αυξήθηκαν 2,6% το β΄ τρίμηνο στην Πορτογαλία, ενώ σημείωσαν μηδενική μεταβολή το α΄ τρίμηνο και μειώθηκαν 0,6% το β΄ τρίμηνο στην Ιρλανδία. Τα συγκεκριμένα στοιχεία, προκύπτουν από την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία των μισθών στο σύνολο της οικονομίας (εξαιρούνται μόνον ο πρωτογενής τομέας, ήτοι η γεωργία και η κτηνοτροφία, καθώς και οι δραστηριότητες των νοικοκυριών).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
70χρονος ιερέας παντρεύτηκε 37χρονη
Όταν ο γάμος της πέρασε κρίση, εκείνη στράφηκε στον ηλικιωμένο πάστορα για να τη στηρίξει. Μόλις δύο εβδομάδες αφού χώρισε με το σύζυγο της και έχοντας ένα δύσκολο διαζύγιο και δύο κόρες από τον προηγούμενο γάμο της, η 30χρονη τότε γυναίκα στράφηκε στον πάστορα, ο οποίος θα μπορούσε να είναι πατέρας της και του είπε ότι είναι ερωτευμένη μαζί του. Ο πάστορας, που ήταν διαζευγμένος δύο φορές και είχε πέντε παιδιά από τους προηγούμενους γάμους του, ανακάλυψε ότι αισθάνεται ακριβώς το ίδιο και ανταπέδωσε τα αισθήματα στην νεαρή γυναίκα. Έξι εβδομάδες αργότερα η κοπέλα έμεινε έγκυος από τον πάστορα και σήμερα έχουν την εξάχρονη κόρη τους. Παντρεύτηκαν το 2009, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και όταν η Ρέιτσελ ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί τους που σήμερα είναι τεσσάρων ετών. Όταν το ζευγάρι ομολόγησε την αγάπη του στην εκκλησία της Πεντηκοστής, της είπαν ότι διαπράττει μοιχεία και ο Μάικ κλήθηκε να παραιτηθεί από πάστορας. Σήμερα το ζευγάρι δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένο με την απόφαση που πήρε.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου προς την Ουκρανία η Ουγγαρία
Την επ' αόριστον διακοπή παροχής φυσικού αερίου προς την Ουκρανία ανακοίνωσε η Ουγγαρία. Η Ουκρανία λαμβάνει ποσότητες φυσικού αερίου από την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Σλοβακία, από τη στιγμή που η Ρωσία διέκοψε τις παροχές αερίου προς το Κίεβο τον Ιούνιο λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών. Ο διαχειριστής των ουγγρικών αγωγών FGSZ ότι διέκοψε την παροχή προς την Ουκρανία για να αυξήσει το διαθέσιμο αέριο για το εσωτερικό της χώρας. Με τον χειμώνα να πλησιάζει, εκφράζονται φόβοι ότι η Ουκρανία θα αδυνατεί να παράσχει θέρμανση σε πολλές κατοικίες, καθώς και ενέργεια σε ενεργοβόρες βιομηχανίες χωρίς το ρωσικό αέριο. Η ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου, Naftogaz, επιβεβαίωσε την διακοπή και αποκάλεσε την κίνηση «αναπάντεχη και ανεξήγητη».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιατί ο ουρανός της Αθήνας γέμισε με αεροπλάνα;
Από χθες το απόγευμα ο ουρανός της Αθήνας έχει γεμίσει με αεροπλάνα και τόσο το Twitter, όσο και το Facebook έχουν δεχθεί δεκάδες σχόλια πολιτών που θέλουν να μάθουν από πού προέρχονται οι εκκωφαντικοί ήχοι που ακούν, μα κυρίως γιατί μαχητικά αεροσκάφη -και όχι μόνο- κάνουν βόλτες πάνω από την πρωτεύουσα. Το φαινόμενο θα μπορούσε να είχε ανησυχήσει, μάλιστα, ακόμη περισσότερους Αθηναίους, αν τα πυκνά σύννεφα που έχουν καλύψει του ουρανό της πόλης τις τελευταίες ώρες, επέτρεπαν να φανούν και τα ίχνη των αεροπλάνων, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει για πολλούς ότι -για άλλη μια φορά- μας ψεκάζουν. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι τίποτα το ανησυχητικό δεν συμβαίνει, πως τα αεροπλάνα δεν πετούσαν στο πλαίσιο κάποιας στρατιωτικής άσκησης και κυρίως, ότι δεν μας ψεκάζει κανείς, αφού οι βόλτες των αεροσκαφών στον ουρανό της Αθήνας, δεν είναι παρά μέρος του σόου του «Athens Flying Week-2014» Χθες, στο Παλαιό Φάληρο έγινε το pre-show του «Athens Flying Week-2014» και το αθηναϊκό κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει στον Φλοίσβο την Demo-team της Βελγικής Αεροπορίας με F-16, δύο επιθετικά ελικόπτερα Apache του Στρατού μας, την Aegean μαζί με την Olympic Air, καθώς και τρία υδροπλάνα της Avio Dream. Ωστόσο, οι λάτρεις της αεροπορίας δεν μπόρεσαν να απολαύσουν φέτος του Red Arrows της Βασιλικής Αεροπορίας (RAF) της Βρετανίας, λόγω τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε σε ένα από τα αεροσκάφη τους στη διαδρομή τους από την Ιταλία προς την Ελλάδα. Ο Αθηναϊκός ουρανός θα φιλοξενήσει, επίσης, στην ιστορική αεροπορική Βάση του Τατοΐου, από τις 26 έως τις 28 Σεπτεμβρίου, μια πλειάδα διεθνών συμμετοχών με τέσσερις Άσσους στην κορυφή. Την Demo-team της Πολωνικής Αεροπορίας με MiG - 29 Fulcrum για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Demo–team της Πολεμική μας Αεροπορίας «Ζευς» με το F-16 Blk 52+ και τις ομάδες της Ολλανδικής και Βελγικής Αεροπορίας, επίσης με F-16. Μάλιστα, θεαματικές εκπλήξεις για το σαββατοκύριακο επιφυλάσσουν η Aegean Airlines και η Πολεμική Αεροπορία, ενώ θα υπάρξουν και σημαντικές αεραθλητικές δραστηριότητες της ΕΛΑΟ, πτήσεις ανεμοπλάνων, Τ/Κ Αερομοντελισμού, πτώσεις αλεξιπτωτιστών ακριβείας και πολλά ακόμα αεροπορικά δρώμενα. Όσοι ακούσουν ή δουν πολλά αεροσκάφη να πετούν και να κάνουν ακροβατικά στην Αθήνα από τις 16:00 έως τις 18:30 σήμερα και από τις 09:00 έως τις 18:30 το Σάββατο και την Κυριακή, δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Αληταραδες υποστηρικτές των τακφιριστών επιτέθηκαν σε φοιτητές
Ενας φοιτητής του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης τραυματίστηκε όταν συμμορια αληταραδων υποστηρικτών του Ισλαμοφασιστικού Χαλιφατου επιτέθηκε στο εσωτερικό του εκπαιδευτικού ιδρύματος, σε νεαρούς που είχαν αναρτήσει πανό κατά των τζιχαντιστών. Οι αληταραδες μασκοφόροι που επιτέθηκαν στους νέους με καδρόνια, στα οποία είχαν καρφώσει καρφιά, φέρονται να ανήκουν σε συμμορια Μουσουλμανοφασιστων που υποστηρίζει τους ισλαμοφασιστες του ΙΧ. Στο βίντεο που δόθηκε στην κυκλοφορία αποτυπώνεται η αγριότητα των αληταραδων δραστών, ενώ από τα χτυπήματα ένας φοιτητής τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την Hurriyet τρεις από τους αληταραδες δράστες συνελήφθησαν, αλλά προηγουμένως είχαν κατορθώσει να σκίσουν το πανό που έγραφε «Ισλαμοφασιστικό Κράτος, φύγε από τη Μέση Ανατολή». Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το δημοσίευμα η αστυνομια φύλαξης του Πανεπιστημίου κατηγορούνται ότι δεν επενέβησαν για να διαλύσουν το επεισόδιο. Μετά το βίαιο περιστατικό εκατοντάδες φοιτητές πραγματοποίησαν διαδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ισπανία: Εξαρθρώθηκε οργάνωση που στρατολογούσε τακφιριστές
Εννέα πρόσωπα τα οποία φέρονται να ανήκουν σε πυρήνα αληταραδων που συνδέονται με το Ισλαμοφασιστικό Κράτος, περιλαμβανομένου του επικεφαλής του, συνέλαβε η αστυνομία της Ισπανίας και του Μαρόκου. Οι δυνάμεις ασφαλείας των δύο χωρών «εξάρθρωσαν έναν τρομοκρατικό πυρήνα τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούνταν στο Ναντόρ και τη Μελίγια (στο βόρειο Μαρόκο) με στόχο την στρατολόγηση αληταραδων για λογαριασμό της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το μαροκινό υπουργείο Εξωτερικών. «Η έρευνα έδειξε ότι βρίσκονταν σε επαφή με μέλη δύο τρομοκρατικών δικτύων που εξαρθρώθηκαν τον Μάιο του 2013 στην περιοχή της Ναντόρ και συνδέονταν με την αλ Κάιντα στο ισλαμικό Μάγρεμπ (Aqmi) στο βόρειο Μαλί», επεσήμανε επίσης το υπουργείο. Η συμμορια «βασιζόταν στην τακφιριστική εμπειρία του αδελφού του επικεφαλής της ομάδας, έναν Ισπανό πρώην στρατιωτικό (?) (!) ειδικευμένο στο χειρισμό όπλων και εκρηκτικών ο οποίος εντάχθηκε το 2012» στο Κίνημα για την Ενότητα και το Τζιχάντ στη Δυτική Αφρική (Mujao), σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο τζιχαντιστής αυτός «μάχεται αυτή την περίοδο στο πλευρό του Ισλαμοφασιστικού Κράτους», υπογράμμισε το μαροκινό υπουργείο. Στο μεταξύ, η Γερμανία εξετάζει τρόπους για να κλείσει ένα «παραθυράκι» του νόμου που επιτρέπει σε αυτους που εχουν παρει υπηκοοτητα να εντάσσονται στο ΙΚ και να πολεμούν στο πλευρό των αληταραδων του, δήλωσε μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Ενώ μεχρι τωρα, όχι μονο επετρεπε τους ισλαμοφασιστες, αλλα τους βοηθουσε κιολας, στο πλαισιο της δυτικης αποικιοκρατικης πολιτικης. Αντί να χρησιμοποιούν τα διαβατήριά τους για να ταξιδέψουν στη Συρία και το Ιράκ, οι εχοντες Γερμανικη υπηκοοτητα ισλαμοφασιστες πηγαίνουν ως την Τουρκία χρησιμοποιώντας απλώς την ταυτότητά τους και στη συνέχεια περνούν παρανόμως στις γειτονικές χώρες. Η Πάμελα Μίλερ- Νίσε δήλωσε ότι ειδικοί εξετάζουν αν θα πρέπει να κατάσχονται οι ταυτότητες των ισλαμοφασιστών ή να καταγράφονται με κάποιο τρόπο. Η Μίλερ - Νίσε πρόσθεσε ότι περίπου 450 κάτοικοι της Γερμανία εκτιμάται ότι έχουν εισέλθει στις περιοχές που ελέγχει το ΙΚ. Αυτό αποτελεί αύξηση 50% σε σχέση με την εκτίμηση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών μία εβδομάδα νωρίτερα η οποία έκανε λόγο για 400 πρόσωπα. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει και όσους έχουν πλέον επιστρέψει στη Γερμανία. «Περίπου οι μισοί από αυτούς έχουν τη γερμανική υπηκοότητα», σημείωσε η εκπρόσωπος.
-----------------------------------------------------------------------------------
Δυστυχώς επτωχεύσαμεν: 6.300.000 Έλληνες είναι φτωχοί ή απειλούνται από τη φτώχεια
Τι δείχνουν τα στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για την κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών και την καθυστέρηση υιοθέτησης του μέτρου του ελάχιστους εγγυημένου εισοδήματος από την Ελλάδα
Σεπτέμβριος 26 2014 10:55
Δραματικά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, για την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στην Ελλάδα. Από τα στοιχεία προκύπτει, ότι η χώρα μας είναι τελευταία μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, σημειώνοντας καθυστέρηση στην εφαρμογή του μέτρου, του "εσχάτου μέτρου προκειμένου τα άτομα να μην πέσουν κάτω από το οικονομικό όριο που θεωρείται το ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης". Η έκθεση αναφέρει πως 6,3 εκατομμύρια Έλληνες είναι φτωχοί ή απειλούνται από τη φτώχεια, ενώ με βάση το εισόδημα του μέσου νοικοκυριού, 2,5 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται κάτω από το χρηματικό όριο της σχετικής φτώχειας. Επιπλέον, 3,8 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας λόγω υλικών στερήσεων και ανεργίας. Κατά το Β' τρίμηνο του 2014 το ποσοστό ανεργίας στη χώρα ήταν 26,6%, έναντι 27,8% του προηγούμενου τριμήνου και 27,3% του αντίστοιχου τριμήνου του 2013. Η ανεργία κυρίως πλήττει τους άνδρες στην παραγωγική ηλικία, με την ανεργία των νέων 15-24 ετών να ανέρχεται στο 52%, ενώ πολλά νοικοκυριά είναι χωρίς κανέναν εργαζόμενο άλλα και χωρίς πόρους. Την ίδια στιγμή, σημειώνεται δραματική μείωση των αποδοχών, ενώ ο κατώτατος μισθός βρίσκεται κάτω από το επίπεδο του 2000.
Εκτίμηση της φτώχειας με τη βοήθεια τριών δεικτών: - Ο πρώτος δείκτης αναφέρεται στην σχετική φτώχεια ο οποίος μετρά το ποσοστό του πληθυσμού με εισόδημα χαμηλότερο από το 60% του διάμεσου ισοδύναμου διαθέσιμου εισοδήματος. Όταν το διάμεσο εισόδημα αυξάνεται ή μειώνεται τότε και το όριο της φτώχειας αυξάνεται ή μειώνεται αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, το 2013 το όριο φτώχειας ήταν 432 ευρώ το μήνα για ένα άτομο και 908 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια. - Ο δεύτερος δείκτης αναφέρεται στο σταθερό όριο σχετικής φτώχειας, δηλαδή στο ποσοστό του πληθυσμού που είχε το 2013 εισόδημα χαμηλότερο του 60% του διάμεσου ισοδύναμου εισοδήματος του 2009. Το σταθερό όριο φτώχειας για το 2013 ήταν 665 ευρώ για ένα άτομο και 1.397 ευρώ για τετραμελή οικογένεια. - Ο τρίτος δείκτης αναφέρεται στο όριο της ακραίας φτώχειας το οποίο μπορεί να καθοριστεί από το κόστος του βασικού καλαθιού αγαθών για ένα ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης. Ένα τέτοιο καλάθι για την Αττική (για το έτος 2013), για ένα νοικοκυριό χωρίς έξοδα στεγαστικού δανείου και ενοικίου είναι 233 ευρώ για ένα άτομο και 684 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.
Μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη φτώχεια Η χώρα μας συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη φτώχεια (23,1%) και προηγείται της Ισπανίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας ενώ κατέχει την τέταρτη χειρότερη θέση ως προς τον δείκτη χάσματος της φτώχειας μετά την Ισπανία, Ρουμανία και Βουλγαρία. Σημειώνεται εξάλλου πως βάσει έρευνας του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη χειρότερη θέση μεταξύ 35 χωρών με βάση τους δείκτες ευημερίας και ποιότητας ζωής, χειρότερα ακόμα και από την Τουρκία. Η φτώχεια απειλεί ιδιαίτερα τα παιδιά (παιδική φτώχεια στο 26,5% το 2012), τα μονογονεϊκά νοικοκυριά, τα πολυμελή νοικοκυριά, τους μη οικονομικά ενεργούς και τα άτομα με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο. Η έκθεση αναφέρει πως γενικότερα η κοινωνική πολιτική στη χώρα μας κρίνεται ανεπαρκής. Το δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας για όσους βρεθούν σε δεινή θέση, χαρακτηρίζεται από αναποτελεσματικότητα. Αναφέρεται συγκεκριμένα, πως "η ζήτηση για κοινωνική μέριμνα από την πλευρά των πολιτών είναι έντονη, ενώ η προσφορά από το κράτος χαρακτηρίζεται από αποσπασματικότητα και διοικητικές δυσλειτουργίες. Έτσι το δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας χαρακτηρίζεται από αναποτελεσματικότητα, ενώ παράλληλα δεν προβλέπεται αναπλήρωση των εισοδηματικών απωλειών από την οικονομική ύφεση στο άμεσο μέλλον". Προστίθεται πως "κοινωνικές ομάδες όπως, οι μακροχρόνιοι άνεργοι, οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας, οι εργαζόμενοι χωρίς ασφάλεια, οι οικογενειάρχες με χαμηλό εισόδημα, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με αναπηρία χρήζουν ειδικής μέριμνας" καθώς "πρόκειται για ομάδες που βιώνουν τη συσσώρευση χρεών, τη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης, τη μείωση των εισοδημάτων και την αύξηση των φόρων".
Σχολιο.- Τα 3/5 του πληθυσμού στα όρια της φτώχειας μόνο μερικες καθαριστριες αντιδρουν, οι υπολοιποι κο κο κο και κλαψ κλαψ ειμαστε. Σχολιο.- Δυστυχώς φίλε μου οι κρίσεις δεν γεννάνε πάντα επαναστάτες. Γεννάνε και πρόβατα...
---------------------------------------------------------------------------
Ύποπτος για σχέσεις με τζιχαντιστές ταξίδεψε από την Αθήνα στο Βέλγιο
Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014, 10:18
Ένας νεαρός Σύρος φοιτητής της Φιλοσοφικής συνελήφθη χθες στο αεροδρόμιο Charleroi στο νότιο Βέλγιο, ως ύποπτος για σχέσεις με τζιχαντιστές. Ο νεαρός ο οποίος είχε ξεκινήσει από την Αθήνα αεροπορικώς, πέρασε τη νύχτα στο Βέλγιο και αναμενόταν να επιβιβαστεί σε πτήση προς το Όσλο. Όμως οι τελωνειακοί, κατάλαβαν ότι το διαβατήριό του ήταν πλαστό και του πέρασαν χειροπέδες. Ο 24χρονος είναι υπό κράτηση ενώ αρνείται ότι είναι τζιχαντιστής. Ο δικηγόρος του είπε πως απλά ήθελε να ξεφύγει από τον πόλεμο που γίνεται στη χώρα του.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΤΑΛΙΑ «Κόντρα» με αφορμή το νομοσχέδιο για τις απολύσεις
ΡΩΜΗ.-- Aυτές τις μέρες και ο πολιτικός ηγετης του λαικου Κινήματος των 5 Αστέρων Μπέπε Γκρίλο έκανε πρόταση συσπείρωσης στους λεγομενους «αριστερούς» του Δημοκρατικού Κόμματος για να μην περάσει το νομοσχέδιο, ενώ χρησιμοποίησε την έκφραση ότι «ο Ρέντσι μεταχειρίζεται την συνομοσπονδία εργαζομένων ως ένα απλό ξεσκονόπανο». Πάντως, δε φαίνεται ο Γκρίλο να εισακούεται, ενώ 100 βουλευτές και γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος σε κοινή δήλωσή τους λένε ότι μπορούν να κάνουν μια παραχώρηση, δηλαδή να δεχτούν την απόλυση αν καθιερωθεί μια αποζημίωση των εργαζομένων που απολύονται άδικα που θα ισούται με τους μισθούς τριών χρόνων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΟΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑΣ "ΠΡΟΕΔΡΟΣ" Γκρίνια για… αδράνεια του ΟΗΕ, και υποστηριξη των ισλαμοφασιστων τρομοκρατων και δικτατορων
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.- Οτι ο Ερντογαν παταμενει παντα ένα γουρουνι μουσουλμανοφασιστικο, παρα το προσωπειο του ακροδεξιου νεοσυντηρητικου που θελουν να του φορεσουν οι δυτικοι αποικιοκρατες , αποτύπωσε η παρέμβαση του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, επικρίνοντας τον Οργανισμό για... «αδράνεια». Ο Ερντογάν στην ομιλια του στον ΟΗΕ χαρακτήρισε το σημερινό Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι «τύραννο» και μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Τα Ηνωμένα Εθνη, όπως και οι δημοκρατικές χώρες, δεν έχουν κάνει τίποτε παρά να παρακολουθούν τα γεγονότα, όπως η ανατροπή του εκλεγμένου ισλαμοφασιστα δικτατορα της Αιγύπτου και η σφαγή χιλιάδων μουσουλμανοφασιστων που θέλουν να υπερασπιστούν την επιλογή τους. Και το πρόσωπο που έκανε την επεμβαση νομιμοποιείται», συμπληρώνοντας ότι τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά» δίνουν την αίσθηση της αδικίας και τροφοδοτούν την ισλαμοφασιστικη τρομοκρατία. Η ομιλία του Ερντογάν προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Καΐρου, ενώ αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χτες συνάντηση του Αιγύπτιου υπουργού Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Καβούσογλου. Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου εξέδωσε ανακοίνωση όπου σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος «επιδιώκει να προκαλέσει χάος, να σπείρει τη διχόνοια στη Μέση Ανατολή, προσφέροντας πολιτική και οικονομική υποστήριξη και καταφύγιο σε τρομοκρατικές οργανώσεις, ώστε να βλαφτούν τα συμφέροντα των λαών της περιοχής για την επίτευξη προσωπικών φιλοδοξιών του Τούρκου προέδρου και την αναβίωση ψευδαισθήσεων του παρελθόντος».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ Αστυνομική βία σε βάρος εγκύου
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης επαναφέρει στις ΗΠΑ το ζήτημα της επιθετικότητας και της καταστολής σε βάρος των λαϊκών ανθρώπων, μόλις ενάμιση μήνα από τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν στο Μιζούρι. Η επίθεση των αστυνομικών που καταγράφηκε σε βίντεο και φαίνεται να ξεκίνησε όταν υπέβαλαν σε σωματικό έλεγχο το 17χρονο γιο μίας εγκύου που διένυε τον πέμπτο μήνα εγκυμοσύνης, επειδή τον θεώρησαν ύποπτο για οπλοφορία. Οταν η μητέρα του, ονόματι Σάντρα Αμεζκίτα, 42 ετών διαμαρτυρήθηκε για την άσχημη συμπεριφορά σε βάρος του γιου της, οι αστυνομικοί την άρπαξαν, την πέταξαν στην άσφαλτο, πράγμα που έκαναν λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και στο σύζυγό της όταν αντέδρασε στην επίθεση κατά της οικογένειάς του. Ακολούθως, έριξαν στο έδαφος και μία περαστική που παρενέβη μπροστά στο απαράδεκτο περιστατικό.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ιρανός πρόεδρος «έδωσε στεγνά» Τουρκία, Κατάρ και λοιπούς αμερικανούς συμμάχους για την στήριξη των ισλαμοφασιστών δολοφόνων
Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε ότι θεωρεί υπεύθυνες για την εξάπλωση του βίαιου εξτρεμισμού «συγκεκριμένες χώρες» και «μυστικές υπηρεσίες» και επισήμανε ότι επαφίεται στην περιοχή να βρει μία λύση στο πρόβλημα. «Συγκεκριμένες χώρες βοήθησαν στη δημιουργία του... Ισλαμοφασιστικού Κράτους και τώρα δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν. Συγκεκριμένες μυστικές υπηρεσίες έβαλαν τα ξίφη στα χέρια τρελών ανθρώπων, που τώρα δε δείχνουν έλεος σε κανέναν» είπε ο Ροχανί. «Η σωστή λύση σε αυτό το αδιέξοδο μπορεί να προέλθει από την περιοχή, να δοθεί μια λύση από την περιοχή με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, και όχι (να επιβληθεί μια λύση από κράτη) εκτός της περιοχής» υποστήριξε ο ίδιος. Ο πρόεδρος του Ιράν κατήγγειλε την «εσφαλμένη στρατηγική» των χωρών-συμμάχων της Δύσης στη Μέση Ανατολή και αναφέρθηκε κυρίως στις «ανάρμοστες επεμβάσεις» στα εσωτερικά της Συρίας. «Οι στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον του Αφγανιστάν και του Ιράκ και οι ανάρμοστες επεμβάσεις στη Συρία αποτελούν ξεκάθαρα παραδείγματα αυτής της λανθασμένης στρατηγικής προσέγγισης στη Μέση Ανατολή» δήλωσε ο Ροχανί ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μόνο τον Καμμένο δεν κρατάνε τα λαμογια. Άμεση αντίδραση για το σκανδαλο του Ερρίκος Ντυνάν. Οι υπόλοιποι;
Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου στις αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο του Ερρίκος Ντυνάν. «Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και πρέπει να διερευνηθεί. Να χυθεί άπλετο φως και να μάθει ο ελληνικός λαός τι ακριβώς έχει γίνει» είπε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Άραγε οι υπόλοιποι αρχηγοί κομμάτων θα ασχοληθούν με την... υπόθεση που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα εξόφθαλμο, καραμπινάτο σκάνδαλο με μοναδικά θύματα τους Έλληνες πολίτες;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η εκπομπή Ευρωλαμόγιο 2014 με τον Περικλή Βασιλόπουλο, ισόβιο διευθυντικό στέλεχος ελέω Τάπερμαν, μετά την μεγάλη επιτυχία "Φτάσαμε εδώ γιατί δεν εφαρμόστηκε σωστά το μνημόνιο", σήμερα έβγαλε στον αέρα τον εκπρόσωπο του Μοσιαλισμού που έκλεισε την ΕΡΤ, τον Ηλία Μόσιαλο. Ποιος είναι αυτό το αλαζονικό νεοφιλελεύθερο διορισμένο καθίκι των 0 ψήφων, όλοι το ξέρουμε. Μοσιαλος σε φασιστικο παραληρημα!