Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Δευτερα 18 Αυγουστου 2014


ΘΑ ΦΡΙΞΕΤΕ με αυτό που θα διαβάσετε! Που πάνε οι εισπράξεις από τα διόδια;
Του Τ. Παναγιωτόπουλου (πολ. μηχανικού): Από πρόχειρους υπολογισμούς για ένα χιλιόμετρο ενός τμήματος εθνικού δρόμου πλάτους 20m… το κόστος για την κατασκευή του ανέρχεται στο ποσό του 8.000.000 ευρώ. Δηλαδή με απλά λόγια το κόστος κατασκευής είναι 100ευρώ/m2 , αν υπολογίσουμε για… γεφυρώσεις αρδευτικά κλπ ένα διπλάσιο κόστος ανηγμένο σε m2 τροποποιείται σε…200ευρώ/m2. Αν διπλασιάσουμε το συνολικό κόστος για απρόβλεπτα και διάφορα ειδικά έργα το συνολικό κόστος τροποποιείται σε 400 ευρώ/m2. Αυτό σημαίνει ότι για την κατασκευή ενός χιλιομέτρου απαιτείται κόστος 400Χ20Χ1000 = 8.000.000 ευρώ /km.Επίσης από πρόχειρους υπολογισμούς τα έσοδα σε ετήσια βάση από τις εισπράξεις των διοδίων ανέρχονται σε περίπου 2.177.000.000 δίς ευρώ.
Τα τμήματα του εθνικού μας δικτύου που μπορούν να ενώσουν ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια είναι: 1. ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ = 220km (εισπράξεις 10.000Χ6Χ366 = 110.000.000 ευρώ) 2. ΚΟΡΙΝΘΟΣ- ΚΑΛΑΜΑΤΑ = 250km (εισπράξεις 20.000Χ8Χ366 = 58.000.000 ευρώ) 3. ΠΑΤΡΑ-ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ = 150km (εισπράξεις 20.000Χ4Χ366 = 30.000.000 ευρώ ) 4. ΡΙΟ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ = 225km (εισπράξεις 40.000Χ18Χ366 = 263.000.000 ευρώ) 5. ΕΓΝΑΝΤΙΑ( ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΑΛΕΞ/ΛΗ) = 566km (εισπράξεις 100.000Χ6Χ366 = 219.000.000 ευρώ) 6. ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ = 502km (εισπράξεις 150.000Χ23Χ366 = 1.262.000.000 ευρώ) 7. ΛΑΡΙΣΣΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ = 189km 8. ΛΑΜΙΑ-ΑΝΤΙΡΙΟ = 170km 9. ΧΑΝΙΑ-ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ = 202km 10. ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ = 45km (εισπράξεις 200.000Χ4Χ366 = 235.000.000 ευρώ)
Το συνολικό μήκος του παραπάνω δικτύου είναι 2.519km Αν δεχθούμε ότι στη χώρα μας τα ΙΧ επιβατηγά και φορτηγά που κυκλοφορούν είναι περίπου 8.000.000 με ένα μέσο όρο 200 ευρώ το χρόνο που πληρώνουν για τέλη κυκλοφορίας, το κράτος εισπράττει 8.000.000Χ200 = 1.600.000.000 δίς ευρώ. Με τους παραπάνω υπολογισμούς συγκεντρώνονται περίπου 3,77 δίς ευρώ το χρόνο για την «συντήρηση» των δρόμων.
Αν δεχθούμε ότι δαπανάται ένα ποσόν περίπου 20% για την συντήρηση και την λειτουργία των δρόμων, δηλαδή 770.000.000 ευρώ περισσεύουν 3δίς ευρώ.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ: 1. Για την κατασκευή ολοκλήρου του εθνικού δικτύου εκ του μηδενός απαιτούνται 2.519Χ8.000.000 = 20.152.000.000 δίς ευρώ. 2. Με τις παραπάνω εισπράξεις σε 7 χρόνια έχει ανακατασκευαστεί το εθνικό δίκτυο εξ, ολοκλήρου. 3. Γιατί σταμάτησαν οι εργασίες συνέχισης των δρόμων και ανακοινώνουν προγράμματα ΕΣΠΑ για την συνέχιση τους; 4. Γιατί αυξήθηκαν οι εισφορές στα διόδια; 5. Γιατί με την κατάργηση διοδίων η χώρα μας πλήρωσε πρόστιμο σε εργολάβους 7.000.000 ευρώ, και πως υπολογίστηκε η ανταποδοτικότητα; 6. Πόσα χρήματα έβαλαν οι εργολάβοι για την κατασκευή των οδών που ελέγχουν; 7. Γιατί το κόστος κατασκευής στην Ελλάδα είναι τριπλάσιο από αυτό των Ευρωπαϊκών χωρών; 8. Ποιος θα πληρώσει την ζημιά για την κακοτεχνία στο τμήμα ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ που δεν λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια και ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ σαν κόστος και άλλα 100 εκατομ. περίπου από στέρηση εσόδων από τα διόδια, δηλαδή συνολικά 300.000.000 ευρώ.; 9. Πού πήγαν οι εισπράξεις περίπου 15 δίς ευρώ την τελευταία πενταετία που δεν έχει κατασκευασθεί ούτε ένα μέτρο δρόμου ενώ αυτές γίνονται κανονικά; 10. Πόσα χρήματα πρέπει να προσθέσουμε στα παραπάνω που έχουν εισπραχθεί από την Ευρώπη από εθνικά προγράμματα τύπου ΕΣΠΑ κλπ; 11. Πόσο μήκος δρόμου έχει κατασκευαστεί τα τελευταία 5 χρόνια και με ποιό κόστος;
------------------------------------------------------------------------------
Σ.Αραβία: Μαστίγωμα και φυλάκιση για «περιύβριση αρχής»
Επικυρώθηκε την Κυριακή από δικαστήριο στη Σαουδική Αραβία η καταδικαστική απόφαση με την οποία επιβάλλεται σε μια επιχειρηματία φυλάκιση ενός μήνα και να υποστεί 50 χτυπήματα με μαστίγιο, διότι είχε προσβάλει στελέχη της υπηρεσίας προάσπισης των ηθών της σαουδαραβικής αστυνομίας. Το εφετείο στην Μέκκα επικύρωσε την απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου στην Τζέντα, το οποίο είχε κρίνει τη γυναίκα ένοχη για «περιύβριση αρχής». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αλ Μεδίνα», μια περίπολος μπήκε στην καφετέρια που διατηρεί η επιχειρηματίας για να διαπιστώσει εάν και κατά πόσον παραβιάζονταν οι κανόνες της δημοσίας αιδούς ή άλλοι νόμοι στο συντηρητικό βασίλειο. Ορισμένοι από τους υπαλλήλους της έτρεξαν να φύγουν διότι παραβίαζαν τους νόμους περί παράτυπης μετανάστευσης. Η υπηρεσία, η επίσημη ονομασία της οποίας είναι Επιτροπή για την Προώθηση της Αρετής και την Αποτροπή της Έκλυσης των Ηθών, είχε δημιουργηθεί το 1926 με αποστολή την επιτήρηση της δημόσιας συμπεριφοράς στη Σαουδική Αραβία.
--------------------------------------------------------------------------------
Με θωρακισμένα οχήματα και δακρυγόνα εναντίον διδηλωτών το βράδυ της Κυριακής στο Φέργκιουσον από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου - Εμφάνιση της νεοναζιστικής συμμορίας Κου Κλουξ Κλαν
Απαγόρευση κυκλοφορίας ΔΕΥΤΕΡΑ 18/8/14
Το βράδυ της Κυριακής η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από πυρά αστυνομικού. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η αστυνομία κινήθηκε στο χώρο των συγκεντρωμένων διαδηλωτών με θωρακισμένα οχήματα και έριξε δακρυγόνα προς το σημείο όπου οι εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης παρακολουθούσαν και κάλυπταν τη συγκέντρωση. Η αστυνομία υποστήριξε ότι χρησιμοποίησε τα δακρυγόνα για να διαλύσει τους συγκεντρωθέντες που παραβίασαν το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το οποίο και τέθηκε σε εφαρμογή για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα.
ΚΥΡΙΑΚΗ 17/8
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Μιζούρι των ΗΠΑ Τζέι Νίξον υπέγραψε το Σάββατο διάταγμα με το οποίο κηρύσσεται κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην πόλη Φέργκιουσον, προκειμένου να κατασταλούν οι βίαιες διαδηλώσεις που ξέσπασαν εκεί μετά τον θάνατο του νεαρού μαύρου από τα πυρά ενός αστυνομικού. Όπως αναφέρετε, ο κυβερνήτης Νίξον επέβαλε επίσης απαγόρευση κυκλοφορίας στο Φέργκιουσον από τα μεσάνυχτα ως τις 05:00 καθημερινά, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για την αποκατάσταση της τάξης στην πόλη. Πρόκειται προφανώς για κλιμάκωση του αυταρχισμού σε βάρος των ανθρώπων που διαμαρτύρονται για τον άδικο χαμό του 18χρονου άοπλου μαύρου Μάικλ Μπράουν το περασμένο Σάββατο από πυρά αστυνομικού, επειδή περπατούσε στο δρόμο και εμπόδιζε την κυκλοφορία, σύμφωνα με την επίσημη αιτιολογία της αστυνομίας. Ωστόσο συνεχίστηκαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, αν και με μικρότερη ένταση, λόγω και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που επέβαλε η αστυνομία, οι διαμαρτυρίες για τη δολοφονία του 18χρονου αφροαμερικανού από αστυνομικό, την περασμένη εβδομάδα.
Στις βίαιες διαδηλώσεις έρχονται να προστεθούν οι προκλήσεις της νεοναζιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν. Με αφορμή τη δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον, έκανε την επανεμφάνισή της η ναζιστική συμμορία Κου Κλουξ Κλαν της Νότιας Καρολίνα, η οποία στην ιστοσελίδα της δημοσίευσε σειρά ρατσιστικών σχολίων κατά του Μπράουν, χαρακτηρίζοντας τον «έναν μαύρο αλήτη», ενώ δεν δίστασε να αποκαλέσει «ήρωα» τον αστυνομικό που τον πυροβόλησε. Μάλιστα η ναζιστική συμμορία δήλωσε πως ξεκινά διαδικτυακό έρανο προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την ενίσχυση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον νεαρό αφροαμερικανό. Είναι χαρακτηριστικό το μήνυμα που υποστηρίζει ότι έλαβε μέσω email η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων SPLC που εδρεύει στην Αλαμπάμα από την ΚΚΚ: «Κάνουμε έρανο για τον αστυνομικό που πυροβόλησε αυτόν τον αλήτη. Είναι ήρωας! Χρειαζόμαστε και άλλους αστυνομικούς που είναι πρόθυμοι να βάλουν στη θέση τους τους μαύρους αλήτες που ελέγχονται από τους Εβραίους. Οι περισσότεροι αστυνομικοί είναι δειλοί και δεν κάνουν τίποτα, την ίδια στιγμή που το 90% των εγκλημάτων σε λευκούς τα διαπράττουν μαύροι».
-----------------------------------------------------------------------------
Συμπάσχει μαζί σου!!!!!! Πολιτικά ηλίθιε ψηφοφόρε του ΠΑΣΟΚ της Ελιάς της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης της Κεντροαριστεράς ή όποια άλλη προβιά φοράει κάθε φορά. Ναι ο Βενιζέλος σου είναι στο κοτερο. Απολαμβάνει την κυβερνητική σταθερότητα που του διασφαλίζεις εσύ. Πρόσεξε τη σημαία του σκάφους του οφσορ!!!! Αυτός που σου έλεγε ότι οι κρυφοί τραπεζικοί λογαριασμοί του Τσοχατζόπουλου ήταν αριθμοί τηλεφώνων και έπρεπε να του ζητήσουν συγνώμη οι κατήγοροί του. Ναι αυτά σου έλεγε κι' εσύ τον ψήφιζες
------------------------------------------------------------------------------
Ταινια Το Μπλόκο (1964)
Ένα από τα μεγάλα έργα του ελληνικού κινηματογράφου, που αναφέρεται στο Μπλόκο της Κοκκινιάς. Ο σκηνοθέτης της Άδωνις Κύρου, από τη γνωστή οικογένεια της βαθιά συντηρητικής εφημερίδας "Εστία", εντάχθηκε ως φοιτητής στην ΟΚΝΕ και την ΕΠΟΝ και κατόπιν στην ΟΠΛΑ. Διέφυγε το 1945 στη Γαλλία και είκοσι χρόνια μετά το Μπλόκο μπόρεσε να γυρίσει αυτή την ταινία, αξιοποιώντας τη σχετική φιλελευθεροποίηση με την άνοδο στην κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου. Έφυγε και πάλι στο Παρίσι, όπου πέθανε το 1985 σε ηλικία 62 ετών. Ένας αστός που έβαλε την αλήθεια πάνω από την τάξη του....
Υπάρχει και ένα άλλο "ντεσού" στην ιστορία της ταινίας : Προτάθηκε για να προβληθεί στο Φεστιβάλ των Καννών του 1965 και απαγορεύτηκε η εξαγωγή της από την Ελλάδα ( ! ) από τον υπουργό "πολιτισμού" της κυβέρνησης των Αποστατών , Στεφανόπουλο. Τόση μλ/κια έδερνε τότε τους κυβερνώντες στην Ελλάδα.
------------------------------------------------------------------------------
Με έξι σφαίρες η εκτέλεση του άοπλου αφροαμερικανού
Τουλάχιστον έξι σφαίρες δέχτηκε από τον αστυνομικό ο 18χρονος άοπλος αφροαμερικανός, ο οποίος ξεψύχησε την περασμένη εβδομάδα σε δρόμο του Μισούρι, σύμφωνα με την νεκροψία που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Όπως διαπίστωσε η ιατροδικαστική έρευνα, ο Μάικλ Μπράουν πυροβολήθηκε τουλάχιστον έξι φορές, δύο φορές στο κεφάλι και έξι φορές στον δεξό ώμο. Εντωμεταξύ, η κατάσταση στο προάστιο Φέργκιουσον του Σεντ Λιούις, στο Μιζούρι, όπου το βράδυ της Κυριακής η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσει ένα πλήθος διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την δολοφονία, παραμένει τεταμένη. Μετά και τα νέα επεισόδια, ο κυβερνήτης του Μισούρι Τζέι Νίξον διέταξε σήμερα την Εθνοφρουρά να βοηθήσει ώστε να επανέλθει η ειρήνη στην περιοχή. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η αστυνομία κινήθηκε στο χώρο των συγκεντρωμένων διαδηλωτών με θωρακισμένα οχήματα και έριξε δακρυγόνα προς το σημείο όπου οι εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης παρακολουθούσαν και κάλυπταν τη συγκέντρωση. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι αμέσως μετά ακούστηκαν πυροβολισμοί. Όπως μεταδίδει μάλιστα το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων, έως εκείνη τη στιγμή η διαδήλωση, στην οποία συμμετείχαν και πολλές οικογένειες με παιδιά, ήταν απολύτως ειρηνική. Από την πλευρά της η αστυνομία υποστήριξε ότι χρησιμοποίησε τα δακρυγόνα για να διαλύσει τους συγκεντρωθέντες που παραβίασαν το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το οποίο και τέθηκε σε εφαρμογή για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα. Η επέκταση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο Φέργκιουσον για μια ακόμη νύχτα κρίθηκε αναγκαία λόγω των ταραχών που έχουν ξεσπάσει στην πόλη μετά τη δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν.
------------------------------------------------------------------------------
Ζάκυνθος: Πέθανε μετά από σπρώξιμο στις σκαλες υπάλληλος ξενοδοχείου - Οργή και κατάρες για τον Πολωνο δολοφονο τουρίστα που συνελήφθη!
Ένα σπρώξιμο στάθηκε μοιραίο για τον άτυχο υπάλληλο του ξενοδοχείου... Την τελευταία του πνοή, άφησε χθες αργά το βράδυ, ο 51χρονος Ελληνας που το περασμένο Σάββατο τα ξημερώματα, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, ύστερα από λογομαχία με Πολωνό τουρίστα, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λαγανά. Ο 51χρονος, ζακυνθινής καταγωγής, που δούλευε στο ξενοδοχείο σαν βραδινός ρεσεψιονίστ, σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου άκουσε μια παρέα Πολωνών τουριστών που διέμεναν στο ξενοδοχείο να κάνουν έντονη φασαρία. Όταν τους έκανε την παρατήρηση, αυτοί στράφηκαν επιθετικά με ύβρεις και απειλές εναντίον του. Ενας απ' αυτούς τον έσπρωξε με δύναμη στις σκαλες, με αποτέλεσμα ο 51χρονος Ζακυνθινός να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι. Αυτή την ώρα οδηγείται στο ανακριτή ο Πολωνός τουρίστας.
---------------------------------------------------------------------------
ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ Στρέφονται μαζικά κατά των τραπεζών για τις υποθήκες οι Κύπριοι
Μαζικές αγωγές καταθέτουν από σήμερα μικρές επιχειρήσεις εναντίον των τραπεζών σε μια προσπάθεια να προλάβουν εκποιήσεις των υποστατικών τους σε περίπτωση ψήφισης από τη Βουλή του νόμου περί εκποιήσεων, που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.
Ο Συνασπισμός Μικρών Επιχειρήσεων και Αυτοεργοδοτούμενων (ΣΥΜΕΑ) ανακοίνωσε ότι οι αγωγές αφορούν «παράνομες διαχρονικά επιπρόσθετες χρεώσεις» που, όπως υποστηρίζεται, επέβαλαν οι τράπεζες σε δάνεια και πιστωτικές κάρτες που συνιστούν τοκογλυφία, αφού σε πολλές περιπτώσεις οι χρεώσεις ξεπερνούσαν το 20%. «Ζητούμε κατ` αρχήν να αφαιρεθούν οι υπερχρεώσεις έτσι ώστε να διαφανεί ποιο είναι το πραγματικό υπόλοιπο του κάθε λογαριασμού» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΜΕΑ Σταύρος Αλαμπρίτης. Ανέφερε, ότι με τον τρόπο αυτό θα μείνουν τα πραγματικά υπόλοιπα των δανείων, προκειμένου να τύχουν μιας σωστής αναδιάρθρωσης - αναχρηματοδότησης, «κάτι το οποίο θα βοηθήσει όχι μόνο τους δανειολήπτες αλλά και τις ίδιες τις τράπεζες». Ο κ. Αλαμπρίτης, δήλωσε ακόμη, πως με την κατάθεση αγωγής παρεμποδίζεται η δυνατότητα των τραπεζών να προχωρήσουν σε εκποίηση υποθηκευμένων περιουσιών για όσο διάστημα θα διαρκεί η νομική διαδικασία, ακόμη και αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις. Ο Συνασπισμός Μικρών Επιχειρήσεων κάλεσε όσους επιθυμούν να υποβάλουν αγωγή, να έλθουν σε επαφή με ομάδα δικηγόρων που έχουν συμβληθεί με το σύνδεσμο να αναλάβουν τις υποθέσεις με μικρό χρηματικό κόστος που δεν θα ξεπεράσει τα 300 ευρώ για ολόκληρη τη διαδικασία για κάθε υπόθεση. Για συζήτηση του θέματος των εκποιήσεων πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος, με στόχο την εξεύρεση συμβιβαστικών διευθετήσεων που θα μπορούσαν να γίνουν δεκτές από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις πρέπει να εγκριθεί, αφού αποτελεί όρο για εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 436 εκατ. ευρώ αλλά θα πρέπει να περιέχει τέτοιους περιορισμούς και όρους ώστε να προστατεύεται η πρώτη κατοικία και τα υποστατικά μικρών επιχειρήσεων όσων έχουν βρεθεί σε αδυναμία να καταβάλλουν τις δόσεις τους. Εξάλλου, ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος δήλωσε ότι μια από τις επιλογές που συζητούνται είναι το κράτος, εφ' όσο θα έχει τα χρήματα, είτε να επιχορηγεί το επιτόκιο είτε να αγοράζει το ακίνητο, για το οποίο ο ιδιοκτήτης θα καταβάλλει ενοίκιο, μέχρι να είναι σε θέση να το ανακτήσει.
-------------------------------------------------------------------------------
Ο Ναζιστικός στρατός κατέλαβε το Λουγκάνσκ από τους κατοικους του- Στα χέρια αντιφασιστων ανταρτών ισχυρό πυραυλικό σύστημα;
Προπαγανδιστικες αναφορές των ναζιστων δουλων των δυτικων αποικιοκρατων κάνουν λόγο για ολοένα αυξανόμενη έλλειψη πειθαρχίας στις τάξεις των αντιφασιστων ανταρτών, ενώ πολλοί λεει η ναζιστικη προπαγανδα εγκαταλείπουν εντελώς την μάχη στην Ουκρανία. Στο κέντρο του Λουγκάνσκ, ενός από τα σημαντικά "προπύργια" των αντιφασιστών, οπου οι κατοικοι αντιστεκονται στους ναζι, κινήθηκε για πρώτη φορά χθες ο ναζιστικός στρατός, αποδυναμώνοντας έτσι περαιτέρω τους Ουκρανους, σκορπωντας αιμα και σφαγη με την βοηθεια των πατρωνων τους δυτικων αποικιοκρατων. Ναζιστες αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μονάδες του ναζιστικου στρατού ύψωσαν την ναζιστική σημαία σέ ένα αστυνομικό τμήμα στο κεντρικό Λουάνσκ, την ανατολική πόλη η οποία, μαζί με το Ντόνετσκ, αποτελεί το κέντρο των δραστηριοτήτων των αντιφασιστών κι έναν απο τους βασικούς προορισμούς της ανθρωπιστικής βοήθειας. Αλλα τμήματα του Λουάνσκ, ωστόσο, παραμένουν υπό τον έλεγχο των κατοικων τους και των αντιφασιστων ανταρτών. Οι ισχυρισμοί των ναζιστών αξιωματούχων δεν επιβεβαιώνεται απο άλλες πηγές, αν και μία φωτογραφία της ναζιστικης σημαίας των ναζι του Κιεβου στο αστυνομικό τμήμα κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα. Η είσοδος του ναζιστικού στρατού στο Λουγκάνσκ, σε συνδιασμό με την αυξανόμενη πίεση σε θέσεις αντιφασιστών στο Ντόνετσκ, αποδεικνύει ότι η κατάσταση όπως λενε οι ναζι και τα παπαγαλακια τους έχει ανατραπεί για τους αντιφασιστες, οι οποίοι κήρυξαν ανεξαρτησία τον Απρίλιο. Αναφορές των ναζι και των δυτικων αποικιοκρατικων παπαγαλων τους κάνουν λόγο για ολοένα αυξανόμενη έλλειψη πειθαρχίας στις τάξεις των αντιφασιστων ανταρτών, ενώ πολλοί εγκαταλείπουν εντελώς την μάχη.
Στα χέρια αντιφασιστων ανταρτών ισχυρό πυραυλικό σύστημα; Οι ναζιστικές αποικιοκρατικές δυνάμεις άσκησαν πίεση στους αντιφασιστες στις μάχες που σημειώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νυκτας, περικυκλώνοντας την πόλη Χόρλιβκα που αντιστεκονται οι κατοικοι της στους ναζι και παίρνοντας τον έλεγχο μικρότερων οικισμών στην ανατολική Ουκρανία, ανακοινώθηκε από το ναζιστικο στρατό. Σε ανακοίνωση του ναζιστικού στρατού αναφέρεται πως υπάρχουν υποψίες ότι οι αντιφασιστες αντάρτες απάντησαν στα πυρά κάνοντας χρήση του ισχυρού ρωσικής κατασκευής πυραυλικού συστήματος Ουραγκάν νοτιοανατολικά του Ντονέτσκ κοντά στο χωριό Νοβοκατερίνιβκα. Ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποίησαν το όπλο αυτό. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται οι απώλειες των πλευρών και οι αντιφασιστες αντάρτες δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής.
Μόσχα: "Δεν παραδίδουμε εξοπλισμό εκεί" To Κρεμλίνο διέψευσε επίσημα τις πληροφορίες που μετέφερε όπως λενε τα δυτικα αποικιοκρατικα παπαγαλακια ο πρωθυπουργός της λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία παρέδωσε στρατιωτικό εξοπλισμό στους αντιφασιστες στην Ουκρανία. «Το έχουμε επαναλάβει πολλές φορές ότι δεν παραδίδουμε κανενός είδους στρατιωτικό εξοπλισμό εκεί κάτω» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μετέδωσαν ρωσικά μέσα πρακτορεία ειδήσεων.
Γερμανία: Δύσκολες οι συνομιλίες Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ δήλωσε χθες, μετά το πέρας της συνάντησης με τους ομολόγους του από τους ναζι δουλους τους στο Κιεβο, τη Ρωσία και τη Γαλλία, ότι οι υπουργοί Εξωτερικών θα ενημερώσουν τους ηγέτες των κρατών τους και ενδεχομένως, να συμφωνήσουν τη Δευτέρα ή την Τρίτη το πώς θα συνεχιστούν οι συνομιλίες. «Θα το κάνουμε και αυτό είναι που έχει συμφωνηθεί τώρα, η πρώτη αναφορά προς τις πρωτεύουσες και τις κυβερνήσεις μας και στη συνέχεια, ενδεχομένως κατά τη διάρκεια της Τρίτης, να συμφωνηθεί η συνέχιση της σημερινής συζήτησης» είπε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας μιλώντας στους δημοσιογράφους. Λίγο αργότερα η εκπρόσωπός του διευκρίνισε ότι ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών εννοούσε είτε τη Δευτέρα είτε την Τρίτη (η συνέχιση των συνομιλιών) . Όπως επίσης είπε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών η τριμερής συνάντηση στο Βερολίνο για την Ουκρανία ήταν «δύσκολη», αλλά πιστεύει ότι σημειώθηκε κάποια «πρόοδος». «Είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω και ελπίζω ότι έχουμε σημειώσει πρόοδο σε κάποια θέματα των συζητήσεων», δήλωσε ο Σταϊνμάγερ μετά από πέντε ώρες συνομιλιών με τον ναζιστη του Κιεβου «ομόλογό του» Πάβλο Κλίμκιν τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς.
------------------------------------------------------------------------------
Το Ισραήλ κατεδάφισε τα σπίτια υπόπτων όπως λεει για το φόνο των τριών σιωναζι εφήβων
Ο ισραηλινός σιωναζιστικο στρατός ανακοίνωσε πως κατέστρεψε σήμερα στη Χεβρώνα, στη Δυτική Όχθη, τις κατοικίες δύο Παλαιστινίων που κατηγορούνται από τους σιωναζι ότι τον Ιούνιο απήγαγαν και στη συνέχεια δολοφόνησαν τρεις νεαρούς σιωναζι, ενώ πλεον εχει γινει ξεκαθαρο ότι τους σκοτωσαν οι ιδιοι οι σιωναζι για να βρουν δικαιολογια να προχωρησουν σε εθνοκαθαρση στη Γαζα. Οι κατοικίες του Χούσαν Καουάσμεχ και του Άμερ Αμπού Εϊσεχ καταστράφηκαν. Όλες οι προσβάσεις στην κατοίκία ενός τρίτου Παλαιστινίου, του Μαρουάν Καουάσμεχ, ο οποίος παρουσιάζεται από τους σιωναζι ως αυτός που "ενορχήστρωσε" την απαγωγή, στις 12 Ιουνίου, των τριών σιωναζιστών που έκαναν οτοστόπ κοντά σ' ένα αποικιακο συγκρότημα οικισμών των σιωναζι στο νότο της κατεχόμενης από τους σιωναζι Δυτικής Όχθης, αποκλείσθηκαν. Ο Χούσαν Καουάσμεχ συνελήφθη από τους σιωναζι τον περασμένο μήνα κοντά στη Ραμάλα. Αντίθετα οι δύο άλλοι Παλαιστίνιοι που καταζητούνται μετά την ανακάλυψη των πτωμάτων των τριών Ισραηλινών στις 30 Ιουνίου, εξακολουθούν να διαφεύγουν. Η απόφαση να καταστραφούν οι κατοικίες τέθηκε σε εφαρμογή αφού το Σιωναζιστικο ισραηλινό ανώτατο «δικαστήριο» απέρριψε τις προσφυγές που είχαν καταθέσει οι οικογένειες των τριών Παλαιστινίων. "Η κατεδάφιση των σπιτιών των τρομοκρατών επιτρέπει να μεταδοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους τρομοκράτες και τους συνεργούς τους: υπάρχει ένα προσωπικό τίμημα που πρέπει να πληρώσει κανείς όταν επιδίδεται σε τρομοκρατία και εξαπολύει επιθέσεις εναντίον των Σιωναζι ισραηλινών", δήλωσε ο εκπρόσωπος, ο σιωναζι αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ. Δεκάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν στη Χεβρώνα εναντίον αυτών των κατεδαφίσεων σπιτών και έριξαν πέτρες εναντίον των σιωναζιστών στρατιωτών, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι δεν έκαναν λόγο για τραυματισμούς ούτε για συλλήψεις.
--------------------------------------------------------------------------
Γάζα: Ξεπερνούν τους 2.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι - 541 είναι παιδιά
Περισσότεροι από 2.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια της σύγκρουσης που ξέσπασε στις αρχές Ιουλίου με την σιωναζιστικη ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακο. Σύμφωνα με το υπουργείο, από τους 2.016 Παλαιστινίους που σκοτώθηκαν, 541 είναι παιδιά και 250 γυναίκες. Αυτός ο νέος απολογισμός περιλαμβάνει τους κατοίκους της Γάζας που υπέκυψαν στα τραύματά τους σε νοσοκομεία στη Γάζα και στο εξωτερικό, διευκρίνισε το υπουργείο. Οι συγκρούσεις ανάμεσα στους μαχητές της παλαιστινιακής Χαμάς και σιωναζι στρατιώτες, καθώς και ένας μήνας σφυροκοπήματος της Λωρίδας της Γάζας προκάλεσαν εξάλλου 10.196 τραυματίες, πρόσθεσε το υπουργείο. Χάρη σε μια εύθραυστη εκεχειρία που εγκαθιδρύθηκε πριν από μια εβδομάδα και εκπνέει σήμερα τα μεσάνυχτα, Σιωναζι και Παλαιστίνιοι συνεχίζουν τις έμμεσες διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για να επιχειρήσουν να επιτύχουν μια διαρκή κατάπαυση του πυρός.
-------------------------------------------------------------------------------
Πρόταση για συνάντηση της αλητισας Μέρκελ με τον αληταρα δουλο της ναζιστη Ποροσένκο στο Κίεβο
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ έλαβε πρόσκληση να ταξιδέψει το Σάββατο στο κατεχομενο από τους βαζιστες της Κίεβο για πολιτικές συνομιλίες με θέμα την κρίση στην Ουκρανία και εξετάζει αν θα αποδεχθεί την πρόσκληση αυτή, δήλωσε σήμερα μια κυβερνητική εκπρόσωπος. Η πρόσκληση προέρχεται από τον αληταρα ναζιστη «πρόεδρο» της ναζιστικης κλικας του Κιεβου Πέτρο Ποροσένκο και το γραφείο της Μέρκελ εξετάζει αν μπορεί να διαμορφθεί ένα πρόγραμμα επίσκεψης, διευκρίνισε η εκπρόσωπος. Οι υπουργοί Εξωτερικών της ναζιστικης κλικας του Κιεβου, της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας είχαν χθες, Κυριακή, στο Βερολίνο πάνω από πέντε ώρες συνομιλιών για την κρίση και σχεδιάζουν να συναντηθούν και πάλι αφού έχουν διαβουλεύσεις με τις κυβερνήσεις τους, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών. Ο εκπρόσωπος δεν έκανε γνωστό πότε θα λάβει ενδεχομένως χώρα η συνάντηση.
------------------------------------------------------------------------------
Βρετανία: Εγκαταλείπει την πρεσβεία του Εκουαδόρ ο Ασάνζ
Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος έχει καταφύγει εδώ και 26 μήνες στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, δήλωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να φύγει "σύντομα" από το κτίριο της πρεσβείας, χωρίς πάντως να κάνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες. Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, το οποίο ανήκει εν μέρει στην εταιρεία 21st Century Fox του Ρούμπερτ Μέρντοκ, είχε μεταδώσει νωρίτερα πως ο Ασάνζ σκέπτεται να εγκαταλείψει την πρεσβεία λόγω επιδείνωσης της υγείας του. "Αναχωρώ σύντομα από την πρεσβεία ... όμως ίσως όχι για τους λόγους που ο Τύπος του Μέρντοκ και το Sky News λένε αυτή τη στιγμή", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους στην πρεσβεία του Ισημερινού, αρνούμενος όμως να αποσφαφηνίσει το σχόλιό του. Ερωτηθείς σχετικά με την υγεία του, ο 43χρονος Αυστραλός Ασάνζ δήλωσε πως οποιοσδήποτε θα επηρεαζόταν αν περνούσε δύο χρόνια κλεισμένος μέσα σ' ένα κτίριο το οποίο δεν έχει εξωτερικούς χώρους, και χωρίς να εκτίθεται άμεσα στο φως του ήλιου, κάτι για το οποίο έχει παραπονεθεί αρκετές φορές ως τώρα. Ο Ασάνζ μίλησε στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο μιας συνέντευξης Τύπου καθισμένος δίπλα στον υπουργό Εξωτερικών του Ισημερινού Ρικάρντο Πατίνο, ο οποίος έδωσε από την πλευρά του την εντύπωση πως βλέπει τη διαδικασία της απελευθέρωσης του Ασάνζ ως μια μεσοπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη υπόθεση. Ο Πατίνο πρότεινε επίσης να αρχίσει μια διεθνής εκστρατεία για την "απελευθέρωση" του ιδρυτή του WikiLeaks, ο οποίος έχει καταφύγει από τον Ιουνίο του 2012 στην πρεσβεία του Ισημερινού και από τις 18 Αυγούστου του έχει χορηγηθεί "πολιτικό άσυλο". "Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σ' αυτή την κατάσταση. Δύο χρόνια είναι απλούστατα υπερβολικά πολύ. Είναι καιρός να απελευθερώσουμε τον Τζούλιαν Ασάνζ", δήλωσε ο επικεφαλής της ισημερινής διπλωματίας. "Συνεχίζουμε να του προσφέρουμε την προστασία μας (...). Συνεχίζουμε να είμαστε διαθέσιμοι για να μιλήσουμε στις κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Σουηδίας με προοπτική να βρεθεί μια λύση σ' αυτή τη σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Τζούλιαν Ασάνζ", συνέχισε ο υπουργός ζητώντας να πραγματοποιηθεί μια διεθνής εκστρατεία, το περίγραμμα της οποίας δεν διευκρίνισε. Πολλές δεκάδες δημοσιογράφοι συμμετείχαν στη συνέντευξη Τύπου στο μικρό διαμέρισμα που στεγάζει την πρεσβεία του Ισημερινού στο δυτικό Λονδίνο.
------------------------------------------------------------------------------
Ιράκ: Κουρδικές και ιρακινές δυνάμεις ελέγχουν το φράγμα της Μοσούλης
Κούρδοι μαχητές πεσμεργκά και ιρακινές αντιτρομοκρατικές δυνάμεις απώθησαν τους ισλαμοφασιστες τζιχαντιστές καθυστερημενους αληταραδες της συμμοριας του Ισλαμικού Κράτους από το φράγμα της Μοσούλης, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση του Ιράκ. Σύμφωνα με την τηλεόραση, ο αντιστράτηγος Κάσιμ Άτα, στρατιωτικός εκπρόσωπος, δήλωσε πως οι δυνάμεις υποστηρίζονται από μια κοινή αεροπορική περίπολο. Δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες. Δεν είναι άμεσα δυνατή η επαλήθευση της πληροφορίας από ανεξάρτητη πηγή.
------------------------------------------------------------------------------------
Ο Βρούτσης προωθεί «ξαφνικό θάνατο» τύπου ΕΡΤ στον ΟΑΕΔ
Σε λύση «ξαφνικού θανάτου» τύπου ΕΡΤ προσανατολίζεται η κυβέρνηση αναφορικά με το μέλλον του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών. Πρόκειται για μία απόφαση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, που δεν υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά προωθείται από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, έχοντας κατά τα φαινόμενα και την πρωθυπουργική συναίνεση, με τον υπουργό να φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει το σχετικό εγχείρημα, μην υπολογίζοντας το σχετικό κόστος. Το κυβερνητικό σχέδιο θέλει τις δραστηριότητες του ΟΑΕΔ να διχοτομούνται και αφενός η επιδοματική πολιτική (επιδόματα ανεργίας κ.λπ.) να περάσει στις αρμοδιότητες του ΙΚΑ, αφετέρου οι πολιτικές απασχόλησης να δοθούν σε ιδιώτες οι οποίοι και θα αναλάβουν να τρέξουν τις τεράστιες ροές χρήματος από τα κοινοτικά κονδύλια για την άσκηση ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης σε ιδιώτες.
----------------------------------------------------------------------------------
Ουκρανία: Πύραυλος των αντιφασιστων ανταρτών, λεει η προπαγανδα των ναζι που δολοφονουν τους αμαχους, έπληξε αυτοκινητοπομπή δικων τους προσφύγων
Μια αυτοκινητοπομπή λεωφορείων που μετέφεραν πρόσφυγες από την πόλη Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, επλήγη από πυραυλικά πυρά των γουρουνοναζιστων του Κιεβου με αποτέλεσμα άγνωστο αριθμό θυμάτων
Αύγουστος 18 2014 14:41
Αληταραδες ναζιστες του Κιεβου εκτόξευσαν πυραύλους Γκραντ εναντίον αυτοκινητοπομπής προσφύγων από το Λουχάνσκ κοντά στις περιοχές Χριαστσουβάτιε και Νοβοσβίτλιβκα. . . Ολος ο κοσμος περιμένει να μάθει πόσοι σκοτώθηκαν, από τους γουρουνοναζιστες του Κιεβου που διεξάγουν τον αισχρο πολεμο των δυτικων αποικιοκρατων στην ανατολική Ουκρανία. Από την πλευρά των αντιφασιστων ανταρτών, ο Αντρέι Πούργκιν, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ της Ουκρανιας, δήλωσε πως οι αντιφασιστικες ανταρτικές δυνάμεις δεν έχουν τη στρατιωτική δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μια τέτοια επίθεση. "Οι ίδιοι οι Ναζι βομβαρδίζουν διαρκώς το δρόμο με αεροπλάνα και Γκραντ. Φαίνεται πως σκότωσαν τώρα περισσότερους αμάχους όπως κάνουν επί μήνες τώρα. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε Γκραντ στο έδαφος αυτό", δήλωσε το στέλεχος των αντιφασιστων ανταρτών. Ειδησεογραφικό όργανο των αντιφασιστων ανταρτών είχε αναφέρει νωρίτερα πως οι αντιφασιστες και οι ναζιστικές δυνάμεις αντάλλαξαν βαριά πυρά πυροβολικού εκεί όπου ταξίδευαν τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες για να βρουν καταφυγιο στη Ρωσια, και οι γουρουνοναζιστες όπως συνηθιζουν να βομβαρδιζουν αμαχους, τους βομβαρδισαν.
------------------------------------------------------------------------------
Σύλησαν τον τάφο του "Ουκρανού" ναζιστή Στεπάν Μπαντέρα στο Μοναχο
Ένας μαρμάρινος σταυρός ύψους περίπου 1,80 μ. ανατράπηκε από τον τάφο του ναζιστικου καθαρματος Μπαντέρα στο Μόναχο και αφέθηκε δίπλα στο μνήμα, χώμα απομακρύνθηκε από τον τάφο ενώ βρέθηκαν επίσης πεταμένα βάζα με λουλούδια που είχαν αφεθεί στον τάφο
Αύγουστος 18 2014 09:39
Ο τάφος του Στεπάν Μπάντερα, ενός ναζιστή Ουκρανού «ηγέτη», τον οποιο ειχαν διορισει οι Γερμανοι ναζιστες «πρωθυπουργο» της Ουκρανιας όταν την ειχαν καταλαβει στο Β Παγκοσμιο Πολεμο, ο οποίος είχε πολεμήσει εναντίον των Σοβιετικών και υπερ των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, συλήθηκε από αγνώστους σε ένα κοιμητήριο στο έδαφος της Γερμανίας κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή, όπως ανακοίνωσε χθες η γερμανική αστυνομία. Ο Μπαντερα, ο οποίος πολεμούσε εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης έως ακόμη τα τέλη της δεκαετίας του 1950, πριν εκτελεσθεί από έναν πράκτορα της KGB το 1959, θεωρείται ως και σήμερα «ήρωας» από πολλούς στη δυτική Ουκρανία, για τις σφαγες που εχει διαπραξει εναντιον των αμαχων Ουκρανων, όμως στη κεντρικη και ανατολική Ουκρανία οι περισσότεροι συμφωνούν με τη σοβιετική άποψη ότι ήταν τρομοκράτης, καθαρμα, σφαγεας και ναζιστης. Η ξεκαθαρα βρωμιαρικη και ναζιστικη προδοτικη προσωπικότητα και κληρονομιά του Μπάντερα είχε βρεθεί στο επίκεντρο της ναζιστικης τρομοκρατιας που χρηματοδοτουνταν από τους δυτικους αποικιοκρατες που οδήγησαν στην αποπομπή του ανεξαρτητου Ουκρανου και τελικως φίλα προσκείμενου στη Μόσχα προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Η σύληση του τάφου του αληταρα ναζιστή «Ουκρανού» ανακαλύφθηκε την ημέρα που ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ υποδέχθηκε τους ομολόγους του των ναζιστων πραξικοπηματιων του Κιεβου, της Ρωσίας και της Γαλλίας, για να συζητήσουν πώς μπορεί να τερματιστεί η κρίση στην Ουκρανία, με εξοντωση των αντιφασιστων. Οι γερμανικές αρχές ανέφεραν ότι η αστυνομία διεξάγει έρευνα. Ωστόσο γερμανικά ΜΜΕ ανέφεραν, επικαλούμενα πηγές της αστυνομίας, ότι δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να τεκμηριώνει πως η ενέργεια είχε πολιτικά κίνητρα ή να δείχνει ποιοι είναι οι πιθανοί δράστες της.
----------------------------------------------------------------------------------
Φακελωνουν τους ασθενεις για τα φαρμακα. Σε μαυρη λιστα οσοι δεν προτιμουν τα γενοσημα. Κυρωσεις και για τους φαρμακοποιους.
--------------------------------------------------------------------------------
H δήθεν αντιπολίτευση στη Συρία... γεννήθηκε στους καμπινέδες των ξενοδοχείων της δύσης και κατέληξε...
...στις αποχευτεύσεις της Συρίας! 41 επιχειρήσεις εναντίον των ΝΑΤΟϊκών μισθοφόρων της Isis στην Raqqa... Ευλογημένος ο στρατός της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας!
----------------------------------------------------------------------------
Πάνος Καμμένος: Να πορευτούμε με τους Ρώσους αδελφούς μας
Υπέρ της προσέγγισης με την Ρωσία τάσσεται ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Μιλώντας από το Βέρμιο Ημαθίας, όπου παρακολούθησε το αρχιερατικό συλλειτουργό στη Μονή της Παναγιάς Σουμελά, ο κ.Καμμένος τόνισε ότι αναγκαίο η Ελλάδα να πορευτεί με τους «ρώσους αδελφούς της». «Να προσευχηθούμε για τους ομόδοξους αδελφούς μας, να πορευτούμε μαζί με τους Ρώσους αδελφούς μας, οι οποίοι τείνουν χείρα βοήθειας και να αφήσουμε τους δρόμους εκείνους της παγκοσμιοποίησης οι οποίοι οδηγούν στο να χαθεί η ελπίδα και μπούμε σε δρόμους σκοτεινούς», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
------------------------------------------------------------------------------
Μοιράζουμε συνταγές, για σπιτική μαρμελάδα, κομπόστα, σπιτικά λικέρ, σαλάτες, ακόμα και για αποξήρανση. Μόνο για ροδάκινα, γιαρμάδες, νεκταρίνια. Η ΕΕ εκτιμώντας τη μεγάλη δουλικότητα της κυβέρνησης σκέφτηκε να μην αποζημιώσει το ροδάκινο, αφού η χώρα μας δεν είναι τόσο σημαντική, για τα συμφέροντά της. Προτιμήθηκε το ακραιφνώς δυτικο-ευρωπαϊκό και φιλονατοϊκό τόξο της Ευρώπης. Δηλ. τα προϊόντα της Πολωνίας, Ολλανδίας, Βελγίου και Λιθουανίας. Εσείς, οι αγρότες της μπλε καταμπλέ Βορ. Ελλάδας έχετε ακόμα ελπίδες? Γιατί το παραμύθιασμα θα συνεχιστεί, με υποσχέσεις, περί δήθεν κρατικών επιχορηγήσεων και έπεα πτερόεντα! Οσο για την κυβέρνηση δεν μάθαμε αν και πώς ανέλαβε τη διανομή ροδάκινων στα Ιδρύματα!!!
Απόφαση σοκ-Ούτε ευρώ αποζημίωση για τα ελληνικά ροδάκινα
Την αποζημίωση με 125 εκατ. ευρώ των ευρωπαίων αγροτών που επλήγησαν από το ρωσικό εμπάργκο ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά από τη λίστα των οπωρολαχανικών που αφορά η απόφαση υπάρχει μια ηχηρή απουσία: Τα ελληνικά ροδάκινα. Παρά τις διαβεβαιώσεις υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης ότι οι έλληνες αγρότες θα αποζημιωθούν από κοινοτικούς πόρους, στην απόφαση που ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος επίτροπος αρμόδιος για θέματα αγροτικής πολιτικής Ντατσιάν Τσιόλος δεν περιλαμβάνονται πουθενά τα ροδάκινα. Αντίθετα τα 125 εκατ. ευρώ που αποτελούν το πρώτο μέτρο της Κομισιόν θα πάνε για την απόσυρση προϊόντων όπως τα καρότα, τις ντομάτες, τα λάχανα, τις πιπεριές, τα κουνουπίδια, τα αγγούρια και τα αγγουράκια, τα μανιτάρια, τα μήλα, τα αχλάδια, τα φρούτα του δάσους, τα επιτραπέζια σταφύλια και τα ακτινίδια, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΕ. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει καμία αντίδραση της κυβέρνησης για την απόφαση αυτή. Όπως εξήγησε ο κύριος Τσιόλος τα μέτρα αφορούν όλους τους αγρότες είτε είναι μέλη γεωργικών συνεταιρισμών είτε είναι ιδιώτες. «Λαμβάνοντας υπόψην την κατάσταση στην αγορά μετά τους περιορισμούς της Ρωσίας στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από την ΕΕ ενεργοποιώ έκτακτα μέτρα που θα μειώσουν την ποσότητα των διαθέσιμων προϊόντων για έναν αριθμό φρούτων και λαχανικών» συμπλήρωσε. Μόλις επισημοποιηθούν, μέσα σε μερικές εβδομάδες, τα μέτρα θα εφαρμοσθούν αναδρομικά από τις 18 Αυγούστου και θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Αυτοί που θα ωφεληθούν κυρίως από τη στήριξη αυτή είναι οι μεγάλοι προμηθευτές οπωροκηπευτικών της Ρωσίας, η Πολωνία, η Λιθουανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία, διευκρίνισε μια ευρωπαϊκή πηγή. Οι συνέπειες απο το ρωσικό εμπάργκο θα αποτελέσουν αντικείμενο έκτακτης συνεδρίασης των υπουργών Γεωργίας που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Σεπτεμβρίου.
-----------------------------------------------------------------------------
Ενώ η χώρα έχει χάσει μόλις το 1/3 του ΑΕΠτης και οι ιθαγενείς της πολύ περισσότερα, γιά άλλη μία φορά ...... "ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΟΝ"..!
Βρέθηκε το βρακί της Ωραίας Ελένης
Μετά την φοβερή ανακάλυψη της Αμφίπολης -όπου βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά ακούγονται φωνές μέσα από τον τάφο, οπότε μάλλον ο Αλέξανδρος ζει ακόμα-, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το κρασοπότηρο του Περικλή στην Κηφισιά, δίπλα στο ταψί με τα γαλακτομπούρεκα του Βάρσου. Οι αρχαιολόγοι είναι βέβαιοι πως το κρασοπότηρο ήταν του Περικλή γιατί γράφει πάνω το όνομά του, και στην αρχαία Αθήνα ο Περικλής ήταν ένας και δεν είχε επίθετο, αφού οι αρχαίοι Αθηναίοι ήταν σαν τις Κύπριες τραγουδίστριες. Αν κάποιος αναρωτιέται γιατί το όνομα του Περικλή ήταν γραμμένο πάνω στο κρασοπότηρο, η απάντηση είναι πως ο Περικλής ήταν κρασοπατέρας και μπεκρούλιαζε όλη μέρα, οπότε σε κάθε καπηλειό της Αθήνας είχε κι από ένα ποτήρι, για να μην του βάζει ο κάπελας σε άλλα ποτήρια που μπορεί να ήταν βρόμικα και να κολλούσε ο Περικλής καμιά σύφιλη, αφού τότε σέρνονταν και πολλές αρρώστιες. Βέβαια, πάνω στο κρασοπότηρο του Περικλή υπάρχουν άλλα πέντε ονόματα αλλά μπορεί αυτοί να ήταν τίποτα γκόμενοι του Περικλή -αφού οι αρχαίοι Αθηναίοι δεν είχαν ερωτικά ταμπού και μικροαστικές προκαταλήψεις-, οπότε ο Περικλής τους επέτρεπε να πίνουν από το ποτήρι του. Όμως, η είδηση που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα είναι πως βρέθηκε το βρακί της Ωραίας Ελένης μέσα σε ένα χωράφι στην Σπάρτη. Αν και οι αρχαίοι Έλληνες δεν φορούσαν εσώρουχα -οι γυναίκες, όταν είχαν περίοδο τάπωναν το πράμα τους με μια πέτρα-, οι αρχαιολόγοι είναι βέβαιοι πως πρόκειται για την κιλότα της Ωραίας Ελένης, αφού στο μπροστινό μέρος είναι κεντημένο το όνομά της και στο πίσω μέρος γράφει «Όλοι οι καλοί χωράνε». Το βρακί είναι σε άριστη κατάσταση γιατί η Ελένη πηδιόταν συνέχεια και δεν προλάβαινε να το φορέσει. Εικάζεται πως το βρακί ήταν δώρο του Πάρι στην Ελένη αλλά το φορούσε πού και πού και ο Μενέλαος. Ήδη, χιλιάδες τηλεοπτικά συνεργεία από όλες τις χώρες του κόσμου κατακλύζουν την Σπάρτη, για να παρουσιάσουν σε δισεκατομμύρια τηλεθεατές το βρακί της Ωραίας Ελένης. Μετά τον τάφο του Μεγαλέξανδρου, το κρασοπότηρο του Περικλή και το βρακί της Ωραίας Ελένης, οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως έχουν ανακαλύψει το κομπολόι του Αγαμέμνονα, το γιογιό της Ιφιγένειας και τον δονητή της Κλυταιμουνήστρας.
-------------------------------------------------------------------------------
Καταργούν ειδικότητες για να βουλώσουν τρύπες
Η κυβέρνηση βρήκε τον εύκολο τρόπο αφενός να κρύψει τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία και αφετέρου να τους οδηγήσει σε αλληλοσπαραγμό: μέσω των νέων... αναθέσεων μαθημάτων, προωθεί το μοντέλο του καθηγητή-δασκάλου που «τα κάνει όλα και συμφέρει».
------------------------------------------------------------------------------
Καλά κάνουν και ανησυχούν οι δημόσιοι υπάλληλοι
Σήμερα γίνεται ένας επιμερισμός προσωπικά σε όσους χρειάζονται και σε όσους όχι, σε ικανούς και λιγότερο ικανούς ώστε στη συνέχεια να υπάρξει μια μεγάλη ανακατάταξη προσωπικά που θα έχει από υποχρεωτικές μετατάξεις έως και απολύσεις.
Έχουν λόγο οι δημόσιοι υπάλληλοι να ανησυχούν από την εφαρμογή του μέτρου τηςαξιολόγησης, όταν την τελευταία ημέρα της συνεδρίασης της Βουλής, πριν από τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πέρασε τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο με την οποία διαβεβαιώνει -και νομοθετικά- ότι όσοι επιμεριστούν στη μικρότερη ποσόστωση του 15% δεν πρόκειται να έχουν καμία εργασιακή, μισθολογική ή βαθμολογική επίπτωση; Ολα τα στοιχεία δείχνουν πως η ανησυχία τους είναι δικαιολογημένηκαι δεν εξαρτάται από καμία καλή ή κακή θέληση της οποιασδήποτε πολιτικής ηγεσίας. Πού βρίσκεται η αλήθεια για τις αξιολογήσεις Το μισθολογικό κόστος είναι η αρχή και το τέλος όλων των σχεδιασμών που γίνονται σήμερα. Οταν με τον νόμο 4093/2012 ξεκίνησε η ιστορία της αξιολόγησης στο Δημόσιο, αυτή δεν αφορούσε μόνο τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα κάποιων υπαλλήλων, αλλά και την αξιολόγηση δομών και προσωπικού όλου του δημόσιου τομέα. Τότε, ανώτατοι κυβερνητικοί παράγοντες που ασχολούνταν με αυτή την υπόθεση υποστήριζαν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις πως αν η αξιολόγηση έφτανε στις δομές και στο προσωπικό του κράτους που βρίσκονται κάτω από τα υπουργεία, το προσωπικό που θα κρινόταν πλεονάζον ή μη ικανό να υπηρετεί στις θέσεις όπου εργαζόταν θα ξεπερνούσε τους 40.000 με 45.000 υπαλλήλους. Τέτοια αξιολόγηση δεν έγινε ποτέ, αλλά οι υπολογισμοί που γίνονταν τότε για πάνω από 40.000 υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα δεν ήταν εξωπραγματικοί.