Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Παρασκευη 15 Αυγουστου 2014


Καμμένος για Καρατζαφέρη: «Άρχισαν οι σειρήνες της καρέκλας»
«Άρχισαν οι σειρήνες της καρέκλας που νομίζουν ότι θα καλύψουν την κραυγή των πολιτών που δεν αντέχουν πλέον» δηλώνει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη για τα περί συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία.
Το σχόλιο του κ. Καμμένου έρχεται μετά τη θετική στάση του προέδρου του ΛΑΟΣ απέναντι στην πρόσκληση του υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη, για επιστροφή του πρώτου στη ΝΔ. «Ακούω τις δηλώσεις Βορίδη, θα κάνω ο,τι περνά από το χέρι μου προκειμένου ο κ. Τσίπρας να μην έρθει στην εξουσία» είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.
---------------------------------------------------------------------------------
"Μπήκα στα επείγοντα να πω μία καλησπέρα και βρέθηκα να βγάζω πλακούντα" - Απίστευτες καταστάσεις στο νοσοκομείο Χαλκίδας
Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε μία νεαρή έγκυος γυναίκα που μεταφέρθηκε με πόνους και ακατάσχετη αιμορραγία στο νοσοκομείο Χαλκίδας και κινδύνευσε η ζωή της, αφού δεν υπήρχε γυναικολόγος ούτε για... δείγμα. Το πολύ σοβαρό αυτό περιστατικό συνέβη πριν λίγες μέρες, στα επείγοντα του νοσοκομείου Χαλκίδας. Μεταφέρθηκε μία έγκυος γυναίκα, η οποία απέβαλε και λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας χρειαζόταν άμεσο χειρουργείο, ωστόσο στο νοσοκομείο δεν εφημέρευε κανένας γυναικολόγος και σήμανε συναγερμός. Η... τυχαία εμπλοκή του ειδικευόμενου Τότε μπήκε τυχαία στα επείγοντα ένας ειδικεύομενος γιατρός που εφημέρευε στο κέντρο ψυχικής υγείας και αναγκάστηκε να παίξει το... ρόλο του γυναικολόγου. "Μπήκα στα επείγοντα να πω μία καλησπέρα και βρέθηκα να βγάζω πλακούντα γιατί δεν εφημέρευε γυναικολόγος. Τι άλλο μας περιμένει", τόνισε σε δηλώσεις του ο 38χρονος γιατρός. Μαζί με την μαία αφαίρεσαν το έμβρυο και η περιπέτεια της γυναίκας είχε ευτυχώς αίσιο τέλος, ωστόσο υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, αφού στο νοσοκομείο της Χαλκίδας εργάζονται μόνο δύο γυναικολόγοι.
---------------------------------------------------------------------------------
Καμμένος: Να προσευχηθούμε για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από μια ξενοκίνητη χούντα
"Η πίστη μπορεί πραγματικά να μας ελευθερώσει", επισήμανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρακολούθησε το πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο στη Μονή της Παναγίας Σουμελά, στο Βέρμιο Ημαθίας, και τη λιτανεία της ομώνυμης ιερής εικόνας."Όλος ο ελληνικός λαός, όλος ο ελληνισμός, όλοι οι ορθόδοξοι ανά τον κόσμο, τιμούμε σήμερα την Υπερμάχω Στρατηγώ, τη Μεγαλόχαρη, την μάνα μας την Παναγία. Είμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε την Παναγία του Πόντου, την Παναγία Σουμελά", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Καμμένος. Kαι πρόσθεσε: "Μια στιγμή ιστορική που επαναλαμβάνεται η ιστορία, που έζησαν οι χριστιανοί το 1923, με διωγμούς από τάγματα ισλαμοφασιστών, που τη σημερινή περίοδο ίδια τάγματα ισλαμοφασιστών χτυπούν ορθόδοξους χριστιανούς στη Συρία. Οι ίδιοι μισθοφόροι μεταφέρονται από τη Συρία στην Ουκρανία και χτυπούν τους Ορθόδοξους πληθυσμούς πληρωμένοι από τη νέα τάξη πραγμάτων, τους διεθνείς τραπεζίτες, από εκείνους που θέλουν την παγκοσμιοποίηση. Οφείλουμε σήμερα να προσκυνήσουμε την Παναγία και να προσευχηθούμε, προκειμένου να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας από μια ξενοκίνητη χούντα της νέας τάξης πραγμάτων, μια χούντα που, όπως βλέπετε σήμερα, οι επίσημοι εκπρόσωποι της, προτίμησαν τις παραλίες παρά να βρίσκονται και να τιμήσουν την Παναγιά του ελληνικού λαού. Να προσευχηθούμε για τους ομόδοξους αδελφούς μας, να πορευτούμε μαζί με τους Ρώσους αδελφούς μας, οι οποίοι τείνουν χείρα βοήθειας και να αφήσουμε τους δρόμους εκείνους της παγκοσμιοποίησης οι οποίοι οδηγούν στο να χαθεί η ελπίδα και μπούμε σε δρόμους σκοτεινούς. Οι Ελληνες μπορούμε, πιστεύουμε και η Παναγιά ήταν πάντα στρατηλάτης, και Υπέρμαχος Στρατηγός. Απέδειξε ότι η πίστη μπορεί πραγματικά να μας ελευθερώσει. Αρκεί κι εμείς να κάνουμε σωστά τον Σταυρό μας".
--------------------------------------------------------------------------------
Διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη για τον θάνατο του Μάικλ Μπράουν
Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Νέα Υόρκη διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία, μετά το θάνατο ενός νεαρού μαύρου στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.
Αύγουστος 15 2014 11:55
Οι διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους μαύροι νεαρής ηλικίας, εξέφραζαν επίσης τη διαμαρτυρία τους για τον θάνατο, τον περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη, ενός μαύρου οικογενειάρχη ο οποίος υπέστη καρδιακή ανακοπή όταν αστυνομικοί τον έριξαν στο έδαφος και τον ακινητοποίησαν. "Δικαιοσύνη για τον Έρικ Γκάρνερ και τον Μάικλ Μπράουν", έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές. "Αλληλεγγύη στο Φέργκιουσον" είχε γράψει στο δικό της πλακάτ μια νεαρή γυναίκα που δήλωσε ότι "φοβάται μετά από όσα έγιναν". Ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν, που ήταν άοπλος και είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά, πυροβολήθηκε από έναν αστυνομικό στο Φέργκιουσον, σύμφωνα με μια μαρτυρία. Οι αστυνομικοι υποστηρίζουν ότι είχε επιτεθεί σε λευκο αστυνομικό τον οποιο κρυβουν και προσπάθησε να του κλέψει το όπλο του μεσα στο περιπολικο ενώ ηταν δεμενος με χειροπεδες. Οι αυτοπτες μαρτυρες λενε πως ο λευκος ρατσιστης αστυνομικος τον πυροβολισε ενώ τον ειχε βαλει να γονατισει με ψηλα τα χερια, και χωρις καμια αφορμη. Πολλοί από τους διαδηλωτές ζητούσαν επίσης την παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Μπιλ Μπράτον και την καταδίκη των αστυνομικών που εμπλέκονται στον θάνατο του Έρικ Γκάρνερ. Σε ερασιτεχνικό βίντεο διακρίνεται ο 43χρονος πατέρας, ακινητοποιημένος στο έδαφος από τους αστυνομικούς μετά από έναν ελεγχο χαρτιων μικροπωλητη, τα οποια δεν ειχε, να επαναλαμβάνει ότι δεν μπορεί να πάρει ανάσα, και ότι ειχε προβλημα ασθματος. Ο θάνατός του, στις 17 Ιουλίου, χαρακτηρίστηκε ανθρωποκτονία από τον ιατροδικαστή. Την Τετάρτη, ο αληταρας δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο παραχαρασωντας εντελως την αληθεια, ζήτησε από τους κατοίκους "να σέβονται στην αστυνομία" και να μην προβάλουν αντίσταση. "Εάν ένας αστυνομικός αποφασίσει να συλλάβει κάποιον, το πρόσωπο αυτό είναι υποχρεωμένο να δεχτεί τη σύλληψη", τόνισε.
-------------------------------------------------------------------------------
Χριστιανικη Δημοκρατια
Θυμίζουμε το ψήφισμα ΕΕ για κυρώσεις κατά της Ρωσίας και το ποιοι Έλληνες βουλευτές το ψήφισαν Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 17ης Ιουλίου 2014 σχετικά με την Ουκρανία Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, – έχοντας υπόψη τα προηγούμενα ψηφίσματά του σχετικά με την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας, σχετικά με την Ανατολική Εταιρική Σχέση και σχετικά με την Ουκρανία, ιδίως το ψήφισμά του της 17ης Απριλίου 2014 σχετικά με την πίεση της Ρωσίας στις χώρες της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, και ειδικότερα την αποσταθεροποίηση της ανατολικής Ουκρανίας 31. χαιρετίζει τη δημιουργία από την Επιτροπή Ομάδας Στήριξης για την Ουκρανία, η οποία θα παράσχει στις αρχές της Ουκρανίας κάθε αναγκαία συνδρομή για την ανάληψη πολιτικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων και θα εργαστεί για την εφαρμογή το «ευρωπαϊκό θεματολόγιο για τη μεταρρύθμιση»• 32. υπογραμμίζει την ανάγκη υπεράσπισης των ευρωπαϊκών συμφερόντων και αξιών και προώθησης της σταθερότητας, της ευημερίας και της δημοκρατίας στις χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου• 33. επαναλαμβάνει την άποψή του ότι οι ΣΣ με την Ουκρανία και με άλλες ΑΕΣ δεν συνιστά τον τελικό στόχο των σχέσεών τους με την ΕΕ• τονίζει, εν προκειμένω, ότι, σύμφωνα με το άρθρο 49 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Γεωργία, η Μολδαβία και η Ουκρανία – όπως και κάθε άλλο ευρωπαϊκό κράτος – έχουν ευρωπαϊκή προοπτική και μπορούν να υποβάλουν αίτηση προσχώρησης στην Ένωση, υπό τον όρο ότι τηρούν τις αρχές της δημοκρατίας, σέβονται τις θεμελιώδεις ελευθερίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων και εγγυώνται το κράτος δικαίου• 34. αναθέτει στον Πρόεδρό του να διαβιβάσει το παρόν ψήφισμα στο Συμβούλιο, στην Επιτροπή, στις κυβερνήσεις των κρατών μελών, στον Πρόεδρο, την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο της Ουκρανίας, στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στον Πρόεδρο, την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
***
Έλληνες ευρωβουλευτές που υπερψήφισαν το πιο πάνω (9): - Μανώλης Κεφαλογιάννης (ΝΔ) - Μαρία Σπυράκη (ΝΔ) - Μαρία Βόζεμπεργκ (ΝΔ) - Γιώργος Κύρτσος (ΝΔ) - Θεόδωρος Ζαγοράκης (ΝΔ) - Εύα Καϊλή (Ελιά) - Νίκος Ανδρουλάκης (Ελιά) - Γιώργος Γραμματικάκης (Το Ποτάμι) - Μιλτιάδης Κύρκος (Το Ποτάμι) Έλληνες ευρωβουλευτές που ψήφισαν λευκό (1): - Νότης Μαριάς (ΑΝΕΛ) Έλληνες ευρωβουλευτές που καταψήφισαν το πιο πάνω (11): - Μανώλης Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ) - Σοφία Σακοράφα (ΣΥΡΙΖΑ) - Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) - Κωνσταντίνα Κούνεβα (ΣΥΡΙΖΑ) - Γιώργος Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ) - Κώστας Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ) - Ελευθέριος Συναδινός (Χ.Α) - Λάμπρος Φουντούλης (Χ.Α) - Γιώργος Επιτήδειος (Χ.Α) - Κώστας Παπαδάκης (ΚΚΕ) - Σωτήρης Ζαριανόπουλος (ΚΚΕ) Το ψήφισμα πέρασε πλειοψηφικά από την ευρωβουλή.
-------------------------------------------------------------------------------
Το μυστικό του 8χρονου που ράγισε καρδιές!
Άφωνη άφησε δασκάλα σε δημοτικό σχολείο (που για ευνόητους λόγους την περιοχή του οποίου δεν αναφέρουμε) ένας 8χρονος μαθητής όταν τυχαία, ανακάλυψε το «μυστικό» του...
Μέχρι εκείνη τη μέρα το υπέροχο μυστικό, μοιραζόταν ο οκτάχρονος με συνομήλικο συμμαθητή και φίλο του. Ο φίλος του οκτάχρονου αναφέρει η δασκάλα του με την παράκληση να τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια, είχε πατέρα άνεργο και φαίνεται ότι μια μέρα, είπε στον οκτάχρονο φίλο του, πως σε λίγες μέρες -του είπε η μαμά του- δεν θα είχε υλικά να του φτιάχνει σάντουιτς για το σχολείο και ήταν στεναχωρημένη. Ο οκτάχρονος, όπως είπε στη δασκάλα του, χωρίς να πει στη μητέρα του το γιατί, της ζήτησε να κόψει το σάντουιτς στη μέση για να... μπορεί να το τρώει πιο εύκολα. Στην πραγματικότητα όμως, εδώ και βδομάδες, κάθε μέρα ο οκτάχρονος έδινε το μισό του σάντουιτς στο φίλο του! Καθόντουσαν στο παγκάκι στην πίσω μεριά του σχολικού γηπέδου και μοιραζόντουσαν το σάντουιτς. Μια μέρα η δασκάλα τους, το πρόσεξε και τις επόμενες δυο μέρες τα παρακολούθησε. Την τρίτη μέρα, την περασμένη Δευτέρα, δεν κρατήθηκε. Τους πλησίασε και απλά τους έσφιξε στην αγκαλιά της. Η δασκάλα κράτησε το μυστικό των δύο οκτάχρονων και όπως μας είπε, νιώθει μεγάλη χαρά που έχει στην τάξη της ένα τέτοιο μαθητή...
-------------------------------------------------------------------------------
Συρία, Ιράν, Κούβα, Βολιβία, Βενεζουέλα και Νικαράγουα... υποστηρικτές του Παλαιστινιακού Λαού!
Πρέσβεις στην Ρωσία από τη Συρία, το Ιράν, την Κούβα, την Βολιβία και την Νικαράγουα κατέθεσαν λουλούδια στην είσοδο της Παλαιστινιακής πρεσβείας στη Μόσχα, καταδικάζοντας το έγκλημα των σιωνιστών στη Γάζα. Ο Ryad Haddad, πρέσβης της Συρίας στη Μόσχα δήλωσε ότι... αυτό που συμβαίνει στη Γάζα, τη Συρία και το Ιράκ, δείχνει ένα κοινόσχέδιο εναντίον των λαών... η τρομοκρατία καθοδηγείται από το αιμοσταγές σιωνιστικό καθεστώς... πλήρη υποστήριξη της Παλαιστινιακής Αντίστασης.
------------------------------------------------------------------------------------
H Γάζα κλαίει τους νεκρούς μάρτυρές της... αλλά παραμένει Αδούλωτη κι Αδέσποτη! Οι σιωνιστές-ναζί, η ναζιστική Ευρωπαϊκή Ένωση τέθηκαν στη βίβλο των εγκληματιών!
-------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ο ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ... * Χωρίς να ξεχνάμε τη Συρία, το οριστικό τέλος της δήθεν σύγχρονης & ριζοσπαστικής αριστεράς, που στηρίζει τους ΝΑΤΟϊκούςε μισθοφόρους...
Η σύγκρουση στην Ουκρανία διαφέρει από κάθε άλλη των τελευταίων δεκαετιών επειδή η αντιπαράθεση των Μεγάλων Δυνάμεων είναι άμεση, σώμα με σώμα, αν και όχι (ακόμα τουλάχιστον) ένοπλη. Η σύγκρουση μεταφέρθηκε από την Περιφέρεια, τη Μ. Ανατολή, τον Καύκασο κλπ στην καρδιά της Ευρώπης και δεν έχει που αλλού να πάει, εδώ είναι το τέρμα. Τρεις μήνες πριν να εισβάλει ο Χειμώνας ο Πούτιν αποφάσισε να χτυπήσει την Ευρώπη όχι στο ευαίσθητο πετρέλαιο/αέριο αλλά στα αγροτικά προϊόντα. Η σύγχυση στην Αθήνα είναι αστεία υπόθεση μπροστά στον πανικό στις Βρυξέλλες, ιδίως των... γειτόνων της Ρωσίας. Οι εμπειρογνώμονες λένε ότι η Λετονία αλλά και οι άλλες Βαλτικές χώρες, η Φινλανδία, η Πολωνία (θερμή υπέρ των αντιρωσικών κυρώσεων) πλήττονται καίρια και άμεσα. Όταν μάλιστα κανείς δεν είναι βέβαιος ότι το ρωσικό εμπάργκο θα κρατήσει μόνο ένα χρόνο και ουδείς μπορεί να μετρήσει το πλήγμα στον τουρισμό του χρόνου. Η Μόσχα περίμενε ότι οι επόμενες κυρώσεις της Δύσης θα ήταν στον αγροτικό τομέα και αποφάσισε να χτυπήσει αποφασιστικά πρώτη. Η απόφαση του Πούτιν πλήττει αναμφίβολα και τους ίδιους τους Ρώσους. Αλλά είναι προφανές ότι το Κρεμλίνο βασίζεται στην υποστήριξη της Κοινής Γνώμης. Η απόφασή του είναι πράξη Εθνικής Ανεξαρτησίας και οι Ρώσοι το αντιλαμβάνονται. Άλλωστε, σχηματικά και απλοϊκά, οι Ρώσοι μπορούν να ζήσουν αν δεν βρίσκουν ροδάκινα στη λαϊκή. Η Κοινή Γνώμη είναι πρωτεύων στόχος της Ουκρανικής κρίσης. Μετά τις αποτυχίες στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ και την προφανή αδυναμία να ρίξουν τον Άσαντ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ είδαν την Κοινή Γνώμη να αφυπνίζεται αργά αλλά σταθερά, να αντιτίθεται στην πολιτική των επεμβάσεων, στον Πόλεμο. Ο κόσμος είχε αρχίσει να αμφιβάλει ότι η Ρωσία ήταν ο μπαμπούλας. Χωρίς εχθρό η Δύση έχανε τη συνοχή της. Οι κυβερνήσεις γλιστρούσαν σε ποικίλες, ιδίως οικονομικές, συνεργασίες με τη Μόσχα εξασφαλίζοντας την (έστω σχετική) ευημερία της Κοινής Γνώμης. Η Μόσχα, στα μάτια του κόσμου, ήταν καλός πελάτης, φιλοπόλεμος ήταν άλλος. Οι ΗΠΑ έχαναν το ρόλο του «αναγκαίου προστάτη» της Ευρώπης, το ΝΑΤΟ αχρηστεύονταν. Όλα αυτά τα σαρώνει, προς το παρόν, η κρίση στην Ουκρανία. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εύκολα υποτάχθηκαν και, τελικά, δεν έχει τόση σημασία αν η Κοινή Γνώμη συμμερίζεται τη θέση των κυβερνήσεων κατά της Ρωσίας. Αρκεί το να μείνει αδρανής. Οι αιρετικοί απειλούνται να ριχτούν στην πυρά. Με την Δυτική Κοινή Γνώμη εξουδετερωμένη το Ουκρανικό είναι αποκλειστική υπόθεση των κυβερνήσεων, προσώρας. Τα κόμματα ή ομάδες της Αριστεράς, όπως και της ακροδεξιάς, αδιαφορούν/αδυνατούν και κυρίως αποφεύγουν να στραφούν στο λαό, να τον κινητοποιήσουν. Με άλλα λόγια έχει επιτευχθεί ένας βασικός στόχος: ο έλεγχος της Κοινής Γνώμης. Αυτοί που φλυαρούν περί εργατικής τάξης, ρήξεων και λοιπά ηχηρά παρακαλούνται να σιωπήσουν. Άλλωστε αυτό κάνουν. Οι απογοητευμένοι θα περιμένουν την Ανάσταση. Όχι, όμως, του θνητού σώματος της ιστορικής Αριστεράς. Οι παλιές αμαρτίες δεν συγχωρούνται και δεν ξεπερνιούνται όπως αποκαλύπτει η στάση της ανά την Ευρώπη (και την Ελλάδα) σε κρίσιμα ζητήματα και την απήχησή της στον κόσμο. Κάτι καινούργιο; Σίγουρα. Πότε; Από χθες. Γεννιέται στις Πλατείες, σ’ αυτούς που πιστεύουν, στην Ισπανία, ότι «Μπορούμε» (ισπανιστί Ποδέμος), σε άλλους, στην Ιταλία, με ηχηρά ονόματα «Πέντε Αστέρων», χαλαρά, αντιφατικά, μπουσουλώντας, με αβέβαιο μέλλον αλλά παιδιά του σημερινού Κόσμου. Το Ουκρανικό αναδεικνύεται σε νεκροθάφτη της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Χαρακτηριστικό και αποκαλυπτικό: Ουκρανοί βουλευτές με επικεφαλής τον Σεργκέϊ Γκορόκοβ δήλωσαν ότι οι απώλειες από την αρχή των εχθροπραξιών στην Αν. Ουκρανία, στρατιωτών και αμάχων ξεπερνούν τις δέκα χιλιάδες (10.000) ενώ οι καταμετρημένες απώλειες στρατιωτών έφθασαν τις 2.500. Η ανθρώπινη ζωή δεν μετριέται με ξερούς αριθμούς αλλά έστω και έτσι τα δυο χιλιάδες θύματα της Γάζας δεν συγκρίνονται με την ανθρωπιστική καταστροφή στην Ουκρανία. Θέλοντας και μη οι Ευρωπαίοι υπακούουν στις ΗΠΑ επιβεβαιώνοντας τον Μπρζεζίνσκι ότι η Ευρώπη είναι προτεκτοράτο της Αμερικής, η ΕΕ ως σύνολο και η κάθε χώρα χωριστά. Είναι προφανές ότι η αναμέτρηση είναι συνολική, στρατόπεδο της Δύσης εναντίον του αντίπαλου της Ανατολής. Με επίκεντρο, αλληλένδετα, την αμφισβήτηση της δεσπόζουσας θέσης του δολαρίου και τον έλεγχο των πηγών ενέργειας. Οι δυο αυτοί παράγοντες είναι το κοινό σημείο των συγκρούσεων στη Μ. Ανατολή, Ιράκ, Λιβύη, Συρία, της σφαγής στη Γάζα και, κορυφαίο, (ανθρωπιστικά, πολιτικά και στρατιωτικά) στην Ουκρανία. Αρκετοί (και Αμερικανοί) μιλούν πλέον για Πόλεμο που ετοιμάζει ισχυρή μερίδα της ελίτ των ΗΠΑ. Απαιτώντας εναλλακτικά την πλήρη υποταγή των πάντων. Είναι προφανές ότι στην Ευρώπη οι ηγετικές μετριότητες βάζουν, όπως η καμηλοπάρδαλη, το κεφάλι στην άμμο. Το μήνυμα του Ρήγα, «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή», δεν εμπνέει από καιρό τις «επίσημες» δυνάμεις της Αριστεράς. Αλλά όταν αφήνεις τον κατακλυσμό να έρθει είναι βλακώδες να παραπονιέσαι ότι βρέχει.
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2014/08/blog-post_706.html#more
---------------------------------------------------------------------------------
Η ΡΩΣΙΚΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ...
ΤΟ ΝΕΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ: ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ
Διακόσια ογδόντα φορτηγά έφυγαν από τη Μόσχα την Τρίτη για ένα ταξίδι 620 μιλίων προς την ανατολική Ουκρανία, μεταφέροντας 2.000 τόνους προμήθειες. Κίεβο και Μόσχα είχαν αρχικά συμφωνήσει για την αυτοκινητοπομπή με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό. Η Μόσχα είχε αποδεχθεί όλους τους όρους του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένων της διαδρομής της φάλαγγας και την παρουσία διεθνών παρατηρητών και εκπροσώπων της ουκρανικής κυβέρνησης. Η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία αποτελεί μια ανθρωπιστική καταστροφή, γεγονός που ομολογούσε ένα μήνα πριν, ακόμη και η... έκθεση του (υπεράνω κάθε υποψίας) Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού για το Donetsk και το Luhansk. Οι δύο πόλεις βομβαρδίζονται τακτικά με πυραύλους. Οι (επίσης υπεράνω υποψίας) Times της Βρετανίας, αναφέρουν ότι «800.000 πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει τη περιοχή». Το Luhansk είναι «χωρίς νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και τηλεπικοινωνίες για σχεδόν ένα δεκαπενθήμερο», και «δεν εφοδιάζεται πλέον με τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα.» Με την πόλη και την ευρύτερη περιοχή να υπόκεινται σε συνεχείς βομβαρδισμούς, οι κάτοικοι «θάβουν τους νεκρούς σε αυλές και κήπους», ένα νοσοκομείο καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς ενώ ο επικεφαλής των νεοναζιστικών πολιτοφυλακών Α. Biletsky, δήλωνε στον ραδιοφωνικό σταθμό NRCU «ότι οι επιχειρήσεις θα χρειαστούν εβδομάδες για να ολοκληρωθούν». Παρ όλα αυτά ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Avakov κατήγγειλε, παρά την αρχική συμφωνία, την αυτοκινητοπομπή ως «προβοκάτσια» ενώ δυτικά ΜΜΕ παρουσιάζουν τη πομπή ως «Δούρειο Ίππο που μεταφέρει όπλα». Το Σαββατοκύριακο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ δήλωσαν ότι η Ρωσία θα αντιμετωπίσει «πρόσθετες συνέπειες». Η δήλωση της Μέρκελ και του Ομπάμα ήρθε την ίδια μέρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξουσιοδότησε αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ, με πρόφαση την προέλαση των ανταρτών του ISIS, ένα παρακλάδι της Αλ Κάιντα, που χρηματοδοτούν οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στη περιοχή. Το Πεντάγωνο ζήτησε πρόσφατα από το Κογκρέσο επιπλέον 19 εκατομμύρια δολάρια, από τα 23.000.000 δολάρια που έχουν ήδη χορηγηθεί, για να εκπαιδεύσει και να εξοπλίσει τις μονάδες της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς, ενώ τον περασμένο μήνα ομάδα ειδικών στη «στρατηγική και την πολιτική» επισκέφθηκε το Κίεβο για να αξιολογήσει την εκστρατεία. Οι μάχες στο Donetsk και το Luhansk, έχουν μια (επιπλέον της αυτονόητης) σημασία για το Πεντάγωνο καθώς αποτελούν μια «πλήρους κλίμακας πολιορκία μιας σύγχρονης πόλης που αποτελεί ταυτόχρονα και κέντρο βιομηχανικής παραγωγής με πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους».
Η μάχη στις μεγάλες πόλεις είναι κεντρικής σημασίας για το νέο στρατιωτικό δόγμα που αναπτύσσεται από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ. Σε ένα έγγραφο με τίτλο «Μεγαλουπόλεις και οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ: Προετοιμασία για ένα πολύπλοκο και αβέβαιο μέλλον», που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο από την Ομάδα Στρατηγικών Σπουδών του Στρατού και εγκρίθηκε από τον επικεφαλής του προσωπικού, στρατηγό Ρέιμοντ Οντιέρνο, προβλέπεται ότι είναι «πολύ πιθανό οι μεγαλουπόλεις …να είναι στρατηγικός στόχος σε κάθε μελλοντική κρίση που θα απαιτεί στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ». Η έκθεση αποκαλύπτει ότι το Πεντάγωνο έχει πραγματοποιήσει «περιπτωσιολογικές μελέτες» και «εργασία πεδίου» στο πλαίσιο της προετοιμασίας για παρεμβάσεις σε πόλεις όπως : η Ντάκα, ((Μπαγκλαντές ), το Λάγος,( Νιγηρία), η Μπανγκόγκ, (Ταϊλάνδη), η Πόλη του Μεξικό, (Μεξικό), το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο, (Βραζιλία) και άλλες. Ανάμεσά τους ακόμη και η … Νέα Υόρκη. Περιγράφοντας τις συνθήκες όπου, σύμφωνα με τις ΗΠΑ θα απαιτείται στρατιωτική επέμβαση, η έκθεση προειδοποιεί : «Όσο η ανισότητα μεταξύ πλουσίων και φτωχών θα αυξάνεται ... η στασιμότητα θα συνυπάρχει με πρωτοφανή ανάπτυξη, φτωχογειτονιές και παραγκουπόλεις θα επεκταθούν με ταχείς ρυθμούς… Αυτό είναι το αστικό μέλλον. ..Η ριζική ανισότητα εισοδημάτων αποτελεί την κινητήρια δύναμη της αστάθειας σε αυτές τις εκτεταμένες αστικές περιοχές». Το Πεντάγωνο επιδιώκει να προετοιμάσει το στρατό των ΗΠΑ τόσο για γεωστρατηγικού τύπου επεμβάσεις όσο και για απευθείας αντεπαναστατικές παρεμβάσεις που θα στοχεύουν λαϊκές εξεγέρσεις (που θεωρούν ως αναπόφευκτη συνέπεια της άνευ προηγουμένου κοινωνικής ανισότητας που δημιουργείται από τον παγκόσμια καπιταλιστική κρίση.
Οι επιθέσεις στη Γάζα προσπαθούν να ενσωματώσουν την ανάλογη «αμερικανική τεχνογνωσία». Το 2001, οι ΗΠΑ έχτισαν μια εγκατάσταση Εκπαίδευσης Αστικού Πολέμου για τον IDF στην έρημο Νεγκέβ, κόστους 266 εκ. δολ. Τα 7,4 τετραγωνικά μίλια προσομοίωσης πόλης χρησιμοποιούνται για κοινές ασκήσεις «κατάρτισης» με τη συμμετοχή του Ισραήλ και των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ.
Στη Βιρτζίνια ιδρύθηκε κέντρο εκπαίδευσης του Στρατού των ΗΠΑ για Ασύμμετρο Αστικό Πόλεμο που αποτελείται από μια προσομοίωση πόλης, γεμάτη με κτίρια γραφείων, εκκλησίες, γήπεδα, στάσεις μετρό και σιδηροδρομικό σταθμό. Κόστος 96.000.000 Η σφαγή στη Γάζα και την Ουκρανία αποτελεί μια προειδοποίηση για το άμεσο μέλλον σε όλο τον κόσμο. Ακόμη και στην Ελλάδα έχουν γίνει ανάλογες ασκήσεις (πολύ μικρότερης κλίμακας) όπως αυτή που είχε πραγματοποιηθεί το 2011 σε στρατόπεδο του Κιλκίς, υπό την ευθύνη της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, σαν μέρος της εκπαίδευσης για την προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν λαϊκές κινητοποιήσεις εντός και εκτός των συνόρων των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2014/08/blog-post_917.html#more
---------------------------------------------------------------------------------
Ο …ανακριτής της χούντας, Νίκος Μαστοράκης, κατέφυγε στην ελληνική «Δικαιοσύνη» για να φιμώσει κάθε κριτική εναντίον του: Καμία έκπληξη…
Μαστοράκης: «Αποφασίζουμε και διατάζουμε»…
Ο …ανακριτής της χούντας, Νίκος Μαστοράκης, κατέφυγε στην ελληνική «Δικαιοσύνη» για να φιμώσει κάθε κριτική εναντίον του: Καμία έκπληξη… Ο Μαστοράκης βρίσκεται ακόμα στα ανακριτικά γραφεία των δικτατόρων, στα «αποφασίζουμε και διατάζουμε»!!! Έτσι επιχειρεί με δικαστικές αποφάσεις όχι μόνο να φιμώσει την Κριτική εναντίον του, αλλά και να σβήσει την ιστορία του: το ΟΝΕΙΔΟΣ των ιστορικών του πράξεων… Και εδώ ακριβώς βρίσκεται το μεγάλο και προκλητικά αυθάδες ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Η ελληνική «Δικαιοσύνη» έσπευσε να προστατέψει το «ιστορικό ΟΝΕΙΔΟΣ» και να... απαγορεύσει κάθε ΚΡΙΤΙΚΗ στο Μαστοράκη!!! Έσπευσε η ελληνική «Δικαιοσύνη» να προστατέψει τον …ανακριτή της χούντας, να ποινικοποιήσει την ΚΡΙΤΙΚΗ, να ΦΙΜΩΣΕΙ την ιστορία και να αποενοχοποιήσει τον χουντικό, τηλεοπτικό βασανιστή των αγωνιστών του Πολυτεχνείου… Και να βροντοφωνάξει το εφιαλτικό αξίωμα του χουντικού Δικαίου: «Αποφασίζουμε και διατάζουμε»… Όταν σηκώνει κεφάλι ο …ανακριτής της χούντας και το «Δίκαιο» τον προστατεύει και τον νομιμοποιεί, αυτό και μόνο δείχνει περίτρανα το καθεστώς που ζούμε (κατοχικό δικτατορικό καθεστώς) και το ρόλο του «Δικαίου» αυτού του καθεστώτος… ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ εάν νομίζουν τα κατοχικά ανδρείκελα του 4ου Ράιχ ότι μπορεί να ΦΙΜΩΣΟΥΝ τη Σκέψη και να σβήσουν την Ιστορία… Τέτοια «αποφασίζουμε και διατάζουμε», απλώς σηματοδοτούν το ΤΕΛΟΣ τους… Ωστόσο τέτοιες δικτατορικές αυθάδειες δεν πρέπει να μένουν και αναπάντητες. Σήμερα δεν έχουμε την πολυτέλεια της σιωπής… Η ΣΙΩΠΗ είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ…
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2014/08/blog-post_102.html#more
-------------------------------------------------------------------------------
Νεοφιλελευθερισμός και Νίτσε...
Πολλά από αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας αλλά και στον κόσμο γενικότερα βασίζονται σε πρότυπα φιλοσοφικών θέσεων του Νίτσε, που έχουν υιοθετηθεί από τους κρατούντες νεοφιλελεύθερους. Κατά τον Νίτσε υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων, με δύο διαφορετικές ηθικές προσεγγίσεις. Οι «κύριοι» και οι «δούλοι». Οι «κύριοι» διακατέχονται από ένα συνδυασμό «δύναμης της βούλησης και βούλησης για δύναμη». Με βασικά χαρακτηριστικά την αποφασιστικότητα, την διάθεση για δράση, την επιθετικότητα και με γνώμονα την αποτελεσματικότητα, επιδιώκουν την εξουσία και την επιβολή πάνω στους άλλους, μακριά από... παραδοσιακές ηθικές αναστολές ή τις παραδεδεγμένες αρχές κοινωνικής δικαιοσύνης. Η ηθική αντίληψη των «κυρίων» διαμορφώνει την έννοια του «ορθού και του (γενικότερου) καλού», με βάση μια εντελώς εσωτερική διαδικασία, που θεωρεί ως απόλυτα επαρκές και λογικό να έχει ως άξονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ιδίων των «κυρίων». Η εικόνα που εκπέμπεται προς τα έξω είναι αυτή της υπεροχής και αναισθησίας του κυρίαρχου ηγεμόνα. Από εσωτερικής συναισθηματικής άποψης δεν υπάρχει ιδιαίτερος πλούτος ή ένταση, πέρα από την διάχυτη υποτιμητική διάθεση, με την οποία αντιμετωπίζουν τους υποτελείς τους. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν οι «δούλοι», οι ανίσχυροι, που χαρακτηρίζονται από παθητικότητα και αδράνεια και δεν έχουν βούληση για δύναμη ή πολύ περισσότερο για εξουσία. Η ηθική προσέγγιση τους διαμορφώνει την έννοια του «καλού και ορθού», με βάση μια διαδικασία, προσανατολισμένη στην εξωτερική πραγματικότητα. Η εικόνα που εκπέμπουν προς τα έξω είναι της απάθειας του ισοπεδωμένου υποτελούς. Εδώ ο εσωτερικός συναισθηματικός κόσμος είναι πλούσιος και έντονος. Υπάρχουν φόβος, οργή, μίσος, θλίψη, αγανάκτηση, που όμως δεν μετατρέπονται σε ανάλογα έντονες αντιδράσεις ή εκδηλώσεις, καθώς δεν μπορούν να ξεπεράσουν το τείχος παθητικότητας, της «ταπεινότητας» και υποχωρητικότητας που χαρακτηρίζει την κατάσταση των «δούλων». Μεταξύ των δύο προσεγγίσεων ο Νίτσε έχει δείξει την σαφή προτίμηση του στην ηθική προσέγγιση των «κυρίων». Όπως ο ίδιος είπε: «το να απαιτούμε από την δύναμη να μην εκδηλώνεται ως δύναμη και ως θέληση για επιβολή σε βάρος των άλλων είναι παράλογο». Ο Νίτσε αντιμετωπίζει περιφρονητικά τον, κατά τα γνωστά συμβατικά πρότυπα, θεωρούμενο «καλό, δίκαιο και ηθικό άνθρωπο», ο οποίος, κατά την άποψη του Νίτσε, αποτελεί τον «τελευταίο άνθρωπο», που πρέπει να συντριβεί, για να μπορέσει η ανθρωπότητα να έχει ένα καλύτερο μέλλον. Ένα μέλλον, στο οποίο οι άνθρωποι θα είναι πραγματικά απόλυτα ελεύθεροι, χωρίς ηθικούς φραγμούς και θρησκευτικά δεσμά. Ένα μέλλον, στο οποίο οι άνθρωποι θα έχουν ξεπεράσει τους εαυτούς τους και θα έχουν γίνει «υπεράνθρωποι» με μια δική τους υπερβατική «ηθική» (;) προσέγγιση. Το όραμα του «υπεράνθρωπου» δεν αποτελεί μια αναγκαία επιδίωξη για τους σύγχρονους νεοφιλελεύθερους. Μπορούν και κάνουν μια χαρά την δουλειά τους σήμερα, ακολουθώντας την προσέγγιση των «κυρίων», την οποία έχουν υιοθετήσει απόλυτα. Άλλωστε ούτε ο ίδιος ο Νίτσε μπόρεσε ποτέ να εξηγήσει επαρκώς αν υπάρχει και ποιο είναι το ηθικό περιεχόμενο στην έννοια του «υπεράνθρωπου». Το όλο φιλοσοφικό κατασκεύασμα του «υπεράνθρωπου» είναι τόσο θολό και ελλιπές, που κατά ορισμένους αποτελεί ένα ουτοπικό και μεσοβέζικο πρότυπο αριστοκρατικής ηθικής (επηρεασμένο από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία) που εφηύρε ο Νίτσε, προκειμένου να αποφύγει μια πλήρη υποστήριξη της προσέγγισης των «κυρίων», που και ο ίδιος αντιλαμβανόταν, πως, ανεξάρτητα αν ήταν συγκριτικά προτιμητέα, δεν ήταν και η ιδανική. Οι πάμπολλοι απολογητές και υπερασπιστές του Νίτσε, που στη πλειοψηφία τους συμβαίνει να είναι και υποστηρικτές των πολιτικών και μνημονίων λιτότητας, διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους πως ο Νίτσε είναι παρεξηγημένος και δεν έχει γίνει κατανοητός, επειδή ο λόγος του είναι δυσπρόσιτος. Υποστηρίζουν πως πίστευε σε μια αισιόδοξη εκδοχή ανθρώπου ελεύθερου και υπεύθυνου, μακριά από οποιουδήποτε δεσμά όπως φανατισμού και ολοκληρωτισμού. Γιατί τα λένε αυτά; Μα είναι απλό. Πάνω στον λόγο και στις ιδέες του Νίτσε, έστω και κατά ένα κάπως επιλεκτικό ή αποσπασματικό τρόπο, οικοδομήθηκε, κατά ένα μεγάλο μέρος, ο εθνικοσοσιαλισμός του Χίτλερ. Πάνω στις ίδιες απόψεις, έστω και κατά ένα παρόμοιο τρόπο, πατάει τώρα και η σύγχρονη νεοφιλελεύθερη πραγματικότητα. Και ενώ για το σήμερα οι νεοφιλελεύθεροι δεν θα είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα δεν ισχύει το ίδιο και για το παρελθόν και τις βαριές ιστορικές του μνήμες. Η φιλοσοφία του Νίτσε συνδέθηκε με τον ναζισμό και χρησιμοποιήθηκε από αυτόν. Εδώ λοιπόν το πρόβλημα είναι υπαρκτό, καθώς «χαλάει η συνταγή» και μπορεί να δημιουργηθούν άσχημες εντυπώσεις και απωθητικοί συνειρμοί στον σύγχρονο επικοινωνιακό κόσμο. Έτσι μολονότι οι θεωρίες του Νίτσε θα μπορούσαν να αποβούν χρήσιμες στον νεοφιλελευθερισμό δεν προβάλλονται έντονα από τους νεοφιλελεύθερους, λόγω της κατά το παρελθόν χρησιμοποίησης τους από τους ναζί. Δυστυχώς για τους νεοφιλελεύθερους θα πρέπει να περιμένουν να αλλοιωθεί ή να ξαναγραφτεί το παρελθόν ή να δημιουργηθεί ένα νέο (ζοφερό) μέλλον προκειμένου να γίνει πραγματικότητα εκείνο που διακαώς επιθυμούν, δηλαδή να μπορούν ενεργητικά να επικαλούνται και να διαδίδουν, παντού και αδιάκοπα, πως ο νεοφιλελευθερισμός βρίσκει αναμφισβήτητο έρεισμα στις ιδέες ενός κορυφαίου Γερμανού φιλοσόφου όπως ο Νίτσε.
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2014/08/blog-post_855.html#more
-------------------------------------------------------------------------------
Βενεζουέλα: Aποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον παλαιστινιακό λαό
Αεροπλάνο με 12 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα, φάρμακα, είδη ένδυσης και υπόδησης) που προορίζεται για τον Παλαιστινιακό λαό, ξεκίνησε την Τρίτη από την Βενεζουέλα. Η ανταποκρίτρια του Telesur Madeleine Garcia συμμετέχει στη αντιπροσωπεία που συνοδεύει το στρατιωτικό αεροσκάφος που στέλνουν οι χώρες μέλη της ALBA. Ο δημοσιογράφος εξήγησε ότι "για πέντε ημέρες θα ταξιδεύουμε με την Πολεμική Αεροπορία της Βενεζουέλας για να παραδώσουμε 12 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην Παλαιστίνη. Θα περάσουμε από πέντε χώρες, την Βραζιλία, την Σενεγάλη, την Αλγερία και την Μάλτα, μέχρι να φθάσουμε στην Αίγυπτο". Στα είδη που συλλέχθηκαν περιλαμβάνονται 27.622 φάρμακα, τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη προσωπικής υγιεινής, είδη ένδυσης και υπόδησης, 8 νοσοκομειακά κρεβάτια, 22 αναπηρικά αμαξίδια, 43 στρώματα κατάκλισης, κ.α.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (16-17 Αυγούστου 2014)
Ρωσικό εμπάργκο και Ελληνικό προτεκτοράτο
ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τις τελευταίες ημέρες πολλοί Ευρωπαίοι αγρότες, μεταξύ των οποίων και Έλληνες, ξυπνώντας από τον λήθαργο στον οποίο τους έχουν εξαναγκάσει η Υπερεθνική ελίτ (Υ/Ε) και οι τοπικές Κοινοβουλευτικές Χούντες, διαπίστωσαν με έκπληξη ότι όχι μόνο δεν ελέγχουν την οικονομία της χώρας τους, (της οποίας ο έλεγχος έχει περιέλθει στις Ευρω-ελίτ από τότε που τους έβαλαν στην ΕΕ και την Ευρωζώνη), αλλά ούτε καν μετέχουν στη λήψη αποφάσεων που αφορούν άμεσα την ζωή τους. Είτε την καθημερινή τους ζωή, όπως μόλις διαπίστωσαν οι αγρότες που βλέπουν τον κόπο μιας ολόκληρης χρονιάς να πετάγεται στις χωματερές, είτε ακόμη και την ίδια την επιβίωση αυτών και των παιδιών τους, σε περίπτωση πολέμου.
Πολλοί, δηλαδή, μόλις σήμερα αρχίζουν και συνειδητοποιούν ότι ακόμη και η υπέρτατη απόφαση ενός λαού εάν θα αναμιχθεί η όχι σε ένα καταστροφικό πόλεμο δεν παίρνεται πια στο εθνικό επίπεδο, αλλά στο υπερεθνικό, από την Υ/Ε (δηλ. βασικά την Ομάδα των 7) και τις Ευρω-ελιτ στον χώρο μας. Και σήμερα δεν μιλάμε πια απλά για οικονομικό πόλεμο, αφού είναι φανερό σε κάθε μη πληρωμένο κονδυλοφόρο ότι ο οικονομικός πόλεμος που μαίνεται σήμερα, (όχι βέβαια λόγω ενδο-ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, όπως λένε οι Νεάντερνταλ «Μαρξιστές της συμφοράς») μπορεί κάλλιστα να είναι το πρελούδιο ενός καταστροφικού πολέμου. Εκτός, βέβαια, εάν οι αντιστεκόμενοι στην παγκοσμιοποίηση λαοί, όπως ο Ρωσικός (εξαιρώντας βέβαια τους ευνοούμενους της παγκοσμιοποίησης που είναι ζήτημα εάν είναι το ένα τέταρτο του λαού) τελικά υποταχθούν στην ΝΔΤ και την Υ/Ε. Έτσι, ο ανύποπτος Ελληνικός λαός σε τέτοιο ακριβώς πόλεμο μπορεί να οδηγηθεί από τους τυχάρπαστους επαγγελματίες πολιτικάντηδες-οργανέτα της Υ/Ε που παριστάνουν την κυβέρνηση της κοινοβουλευτικής Χούντας, καθώς και τα πανάθλια κανάλια των κλεπτοκρατών που τους στηρίζουν.
Είναι, δηλαδή, φανερό για οποιονδήποτε δεν ξύπνησε σήμερα το πρωί και «αγανακτεί» μαζί με τα πληρωμένα κανάλια για το Ρωσικό εμπάργκο που δήθεν καταστρέφει τους φτωχούς αγρότες μας και κατ’ επέκταση την οικονομία «μας», ότι η ιστορία δεν άρχισε με το Ρωσικό εμπάργκο, αλλά με το πραξικόπημα «από τα κάτω» που αριστοτεχνικά οργάνωσε η Υ/Ε όταν η νόμιμα εκλεγείσα κυβέρνηση της Ουκρανίας αποφάσισε να μην υπογράψει την συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ —το πρώτο βήμα για την ενσωμάτωση της χώρας στη ΝΔΤ. Τότε κατέβασαν στους δρόμους τους αστούς του Κιέβου που, μαζί με τους αυτοχαρακτηριζόμενους φασίστες της Δυτ. Ουκρανίας —της οποίας ο πληθυσμός συνέπραξε βασικά με τη ναζιστική κτηνωδία— και κάποιους αφελείς από τον λαό που είχαν βάσιμα αιτήματα κατά της διαφθοράς κ.λπ. (που σήμερα τους διώχνουν κακήν κακώς από την πλατεία Μαϊντάν!) οργάνωσαν την έξωση της νόμιμης κυβέρνησης για να εγκαθιδρύσουν μια κοινοβουλευτική Χούντα μαριονετών, σαν τη δική μας. Και όταν οι εργάτες και ο λαός της Αν. Ουκρανίας ξεκίνησε ένα ηρωικό αντάρτικο ενάντια στη Χούντα, η Υ/Ε μαζί με τους αυτοχαρακτηριζόμενους φασίστες συμμάχους της, οργάνωσε μια κυριολεκτική σφαγή των αντιστεκόμενων Ρωσόφωνων που πολύ εύκολα θα οδηγήσει σε γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή —και όχι μόνο— εκτός εάν η Ρωσική ηγεσία υπό τον Πούτιν παραδοθεί άνευ όρων, όπως απαιτεί η Υ/Ε.

Ανώνυμος είπε...

Στο μεταξύ, η Υ/Ε ξεκίνησε ένα άγριο οικονομικό πόλεμο και πόλεμο προπαγάνδας με τα παγκόσμια ΜΜΕ που ελέγχει. Στην Ελλάδα μάλιστα τα ΜΜΕ σκάρωσαν ακόμα και δικό τους κόμμα, μαζί με πάντα πρόθυμους αρχολίπαρους ‘διανοούμενους’ κ.λπ. που κατέβηκαν σαν ‘αδιάφθοροι’ —το Ποτάμι— που περνά όλη τη γραμμή της Υ/Ε για τη Ρωσία και το εμπάργκο, όπως έδειξε η πρόσφατη κατάπτυστη ανακοίνωσή τους, που μόνο τα επιτελεία της Υ/Ε θα μπορούσαν να συντάξουν. Σε αυτήν, η ρωσική απόφαση παρουσιάζεται ως «παράπλευρη απώλεια» στην προσπάθεια της ΕΕ να προασπίσει τις «ευρωπαϊκές αξίες της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας». Προφανώς, οι συντάκτες της (αντίθετα από τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού) θα ταΐζονται πολύ καλά από την ΕΕ για να μιλούν για τις αξίες αυτές που υπερασπίζεται —προφανώς κατασφάζοντας τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύης, Συρίας και τώρα και της Ανατολικής Ουκρανίας!
Όταν μάλιστα η Ρωσική ηγεσία, μετά από συνεχείς αμφιταλαντεύσεις (γιατί φαίνεται προσπαθεί να «πατά σε δυο βάρκες» και να εκφράζει και τους οπαδούς της παγκοσμιοποίησης), αποφάσισε επιτέλους να αντισταθεί πραγματικά και να επιβάλλει ένα καθαρά αμυντικό εμπάργκο για να προστατεύσει την οικονομία της, τότε ξεσηκώθηκαν και οι Ευρωπαίοι αγρότες, μαζί με τους ιδιαίτερα πληγέντες Έλληνες αγρότες. Όλοι αυτοί που προφανώς ήταν σε κατάσταση νάρκης (χάρη στα συνδικαλιστικά τους όργανα που υποτίθεται τους εκπροσωπούν) δεν «έβλεπαν» τόσο καιρό πού οδηγούσαν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ώστε να στραφούν κατά της τοπικής κοινοβουλευτικής Χούντας στην κάθε χώρα, και να απαγορεύσουν με μαζικές διαδηλώσεις, ακόμη και μέσα στην ίδια την Κομισιόν και τις τοπικές βουλές (τους δήθεν «ναούς της δημοκρατίας» —η οποία δεν ρωτά τους υπηκόους ούτε για αποφάσεις ζωής και θανάτου!) τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης από την οποία διακινδυνευόταν όχι μόνο το βιoς τους αλλά ίσως και η ίδια η ζωή τους.
Αντίθετα, τα ίδια άθλια συνδικαλιστικά όργανα, αντί να μοιράσουν δωρεάν τα αγροτικά προϊόντα σε ανθρώπους που έχουν καταντήσει να τρέφονται από τους σκουπιδοτενεκέδες, απαίτησαν …αποζημίωση από την ΕΕ που, για να μην τη χάσουν, έπρεπε να τα πετάξουν στις χωματερές. Ακόμη και το ίδιο το ετοιμαζόμενο για εξουσία κόμμα της Αριστεράς δεν τόλμησε ούτε να αποχωρήσει από την Βουλή απαιτώντας άμεσες εκλογές για την απόσυρση της υπογραφής της Χούντας για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Και αυτό, γιατί παρόμοια πράξη θα συνεπαγόταν τελικά μονομερή έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ που δεν διανοείται βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, περιορίζεται σε ακίνδυνους λεονταρισμούς, εν πλήρει γνώσει πως αν ήταν στην εξουσία θα έκανε ό,τι ακριβώς και η Χούντα, αν ήθελε να παραμείνει σε αυτήν...
Πηγή: http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2014/2014_08_17.html

Αρχείο Τάκη Φωτόπουλου: http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/


Για τακτικές ενημερώσεις επισκέπτεστε το πορταλ μας Αντιπαγκοσμιοποίηση: http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/

Περιεκτική Δημοκρατία: http://www.periektikidimokratia.org/