Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Τεταρτη 13 Αυγουστου 2014


ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΤΟ ΠΛΗΓΜΑ;
ΕΚΤΑΚΤΟ: Εμπλοκή ΝΑΤΟ με βομβαρδισμό αντιφασιστων από ρουμανικά μαχητικά αεροσκάφη
Μαχητικά αεροσκάφη κρούσης, πιθανότατα MiG-21 Lancer της ρουμανικής Αεροπορίας, σύμφωνα με ανακοίνωση των δυνάμεων αυτοάμυνας των αντιφασιστων απογειώθηκαν από ΝΑΤΟϊκή βάση στη Ρουμανία, αλλά και από έτερη αεροπορική βάση της Μολδαβίας και έπληξαν "μη στρατιωτικούς" στόχους στις επαναστατημένες περιοχές της Ανατολικής Ουρανίας. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ανακοίνωση των επαναστατών πρόκειται για αεροσκάφη τα οποία δεν έφεραν τα σήματα της Αεροπορίας της Ουκρανίας, αλλά οι πτήσεις τους έχουν αποτυπωθεί από ραντάρ ερεύνης βάσεων της ουκρανικής Αεροπορίας που έχει καταληφθεί από τους επαναστάτες, να απογειώνονται από αυτές τις δύο χώρες. Η ίδια ανακοίνωση που μεταδίδεται από το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Νovarussia, αναφέρει ότι τα μαχητικά αυτά τα χειρίζονταν Ρουμάνοι, Πολωνοί και... Ισραηλινοί πιλότοι. Το MiG-21 Lancer έχει εκσυγχρονιστεί από τους Ισραηλινούς στις αρχές της δεκαετίας του '90 και παραμένει μέχρι σήμερα το βασικό αεροσκάφος της ρουμανικής Αεροπορίας.
Τις καταγγελίες αυτές των αντιφασιστων επιβεβαιώνει ο Καναδός δημοσιογράφος Geoffrey West, ο οποίος δήλωσε ότι έχει παρατηρηθεί πως «πολλά στρατιωτικά αεροσκάφη» πετούν πάνω από τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, έχοντας απογειωθεί από βάσεις του NATO στη Ρουμανία και τη Μολδαβία». Αναφέρει συγκεκριμένα: «Είχα πληροφορίες από πολύ συγκεκριμένες πηγές την Πέμπτη το βράδυ ότι μια σειρά αεροπλάνων χωρίς διακριτικά, εισήλθε στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα. Ο συνεργάτης μου παρατήρησε ότι η πρωτοεμφανίστηκαν [άρα και απογειώθηκαν] κοντά στο Βουκουρέστι. Παρατήρησα ότι ήταν κοντά στην τοποθεσία Κισινιόφ της Μολδαβίας».
Τα αεροσκάφη αυτά επιχείρησαν ελιγμούς και πραγματοποίησαν χαμηλή πτήση για να αποφύγουν τα ραντάρ της ρωσικής αεράμυνας στην Κριμαία. Αν οι πληροφορίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τότε έχουμε άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην σύγκρουση και συνακόλουθα παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και της εθνικής κυριαρχίας κράτους, καθώς και μη εξουσιοδοτημένη χρήση των στρατιωτικών δυνατοτήτων του NATO. Εξάλλου επισημαίνεται ότι αυτήν την εβδομάδα, δύο ακόμα βομβαρδιστικά Su-25 καταρρίφθηκαν, αφού είχαν προχωρήσει σε ρίψη βομβών λευκού φωσφόρου, σε μια μικρή πόλη αντιφασιστων στην ανατολική Ουκρανία.
Εν τω μεταξύ, το αμερικανικό καταδρομικό USS Vella Gulf (CG 72) κατέπλευσε, χθες 11 Αυγούστου, στο λιμάνι της Κωστάντζας στη Ρουμανία, σε μια προγραμματισμένη επίσκεψη, όπως σημείωσε το δελτίο τύπου του 6ου Στόλου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «Η παρουσία του USS Vella Gulf (CG 72)στη Ρουμανία και τη Μαύρη Θάλασσα, επιβεβαιώνει τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για την ενίσχυση των δεσμών με τους συμμάχους και τους εταίρους του NATO, ενώ εργάζεται προς την κατεύθυνση κοινών στόχων για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή». Οι Αμερικανοί ναύτες θα συμμετάσχουν σε μπάρμπεκιου με τους ναύτες του ρουμανικού Στόλου, λόγω της σύμπτωσης της άφιξης του αμερικανικού πολεμικού πλοίου με την Ημέρα του Ρουμανικού Ναυτικού. Ο κυβερνήτης του καταδρομικού, Robert Katz, επεσήμανε ότι είναι η δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα που το σκάφος επισκέπτεται το λιμάνι της Κωστάντζας και αυτό επιβεβαιώνει τη δέσμευση των ΗΠΑ για την συλλογική ασφάλεια των συμμάχων του NATO. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνουν και οι ίδιοι οι ρουμανοι... "μπάρμπεκιου" από τους Ρώσους, όπως έγιναν 1 εκατ. συμπατριώτες τους στον Β' ΠΠ, όταν είχαν την ατυχή έμπνευση να συνταχθούν με τη ναζιστική Γερμανία και να εισβάλλουν στη Σοβιετική Ένωση.
---------------------------------------------------------------------------------
Το ρωσικό κομβόι προσεγγίζει τα σύνορα της Ουκρανίας
Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014, 12:53
Τα ρωσικά φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν βοήθεια για τις πληγείσες από τα ναζιστικα καθαρματα περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας συνεχίζουν το ταξίδι τους προς τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα για δεύτερη ημέρα την Τετάρτη. Το κονβόι των 262 οχημάτων έκανε στάση τη νύκτα της Τρίτης στη νότια ρωσική πόλη Βορονέζ και αναμένεται να φθάσει στη μεθόριο των δύο χωρών εντός της ημέρας. Άγνωστο παραμένει με ποιον τρόπο θα γίνει τελικώς η διανομή της βοήθειας, εν μέσω φόβων των ναζιστων δουλων των δυτικων αποικιοκρατων ότι το κονβόι μπορεί να χρησιμεύσει ως πρόσχημα για ρωσική στρατιωτική δράση και απελευθερωση εδαφων του ουκρανικού εδάφους. Τουλάχιστον 1.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τους ναζιστες δουλους των δυτικων αποικιοκρατων, κυρίως στις επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, από τότε που η ναζιστικη κλικα του Κιεβου έστειλε τον ναζιστικο στρατό της και παραστρατιωτικα ναζιστικα ταγματα εφοδου για να καταστείλει την απελευθερωτική εξέγερση αντιφασιστων ανταρτών στην περιοχή. Οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν εκτοπιστεί λόγω των ναζιστικων καθαρματων ξεπερνούν τις 300.000, με την συντριπτικη πλειοψηφια εξ αυτών να έχουν καταφύγει στη Ρωσία. Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν αναμένεται εξάλλου στην ρωσική επαρχία της Κριμαίας, η οποία έχει προσαρτηθεί στη Ρωσία, στην οποια ανηκε μεχρι το 1962, από τον Μάρτιο. Η προσάρτηση της ρωσικής Κριμαίας, στην οποια το 90% των κατοικων είναι Ρωσοι, μετά από την στρατιωτική κατάληψή της και ένα δημοκρατικο δημοψήφισμα που δεν αναγνωρίστηκε φυσικα από τους αλητες ναζιστες δυτικους αποικιοκρατες αποτέλεσε το έναυσμα για τον πρώτο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας από πλευράς των δυτικων αποικιοκρατων της ναζιστικης πλεον Ευρώπης, που αποτελει πλεον παραρτημα των ναζιστικων ΗΠΑ, των ναζιστικων ΗΠΑ, και άλλων προτεκτορατων των δυτικων αποικιοκρατων.
Τσογλαν ναζιστης Αβάκοφ: Ρωσική πρόκληση το κονβόι Ο ναζιστης «υπουργός Εσωτερικών» της ναζιστικης κλικας του Κιεβου Αρσέν Αβάκοφ, με ανάρτησή του στο Facebook, χαρακτηρίζει ο αληταρας ναζιστης την αποστολή του κονβόι «πρόκληση ενός κυνικού εισβολέα». Η ναζιστικη κλικα του Κιεβου διαδιδει όπως της εχουν πει τα αφεντικα της οι ναζιστες δυτικοι αποικιοκρατες ότι θεωρεί τους αντιφασιστες απελευθερωτές αντάρτες ανθρωπους της Μόσχας, και λεει τα ναζιστικα ψεματα της χωρις καμια αποδειξη ότι υπαρχει «παρουσία πολιτών της Ρωσίας» ανάμεσα στους ηγέτες της εξέγερσης σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ. Η ναζιστικη κλικα εχει δηλώσει επίσης ότι δεν θα επιτρέψει στο κονβόι να εισέλθει στο κατηλημενο έδαφός της, ειδικά εάν συνοδεύεται από ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό ή εργαζομένους στο υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας. Έχει αντιπροτείνει την μεταφόρτωση του ανθρωπιστικού υλικού σε άλλα οχήματα στα σύνορα, υπό τον έλεγχο της ίδιας και του Ερυθρού Σταυρού. Την οποια βοηθεια θα την χρησιμοποιησει για ενισχυση των ναζιστικων της αποβρασματων, εάν γινει αυτό.
---------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ Συνέχιση αιματοκυλίσματος, ανθρωπιστική βοήθεια και αποικιοκρατικα συμφέροντα
ΚΙΕΒΟ - ΜΟΣΧΑ.-- Καθώς το αίμα εξακολουθεί να κυλάει στην Ανατολική Ουκρανία από το συνεχιζόμενο σφυροκόπημα της κυβέρνησης των ναζιστών και φασιστών του Κιέβου κατά του αντιφασιστικου πληθυσμού, η αναγκαία και επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια εξελίσσεται σε ένα ακόμα πεδίο διαπάλης ανάμεσα σε αυτή την πραξικοπηματική ναζιστικη κλικα, τους συμμάχους της αποικιοκρατες ιμπεριαλιστες ΕΕ και ΝΑΤΟ και την καπιταλιστική Ρωσία.
Σύλληψη Ρώσου φωτορεπόρτερ Εν τω μεταξύ μέσα στην Ουκρανία οι ναζιστες της χώρας έχουν συλλάβει τον Αντρέι Στέτιν, φωτορεπόρτερ του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Rossiya Segodnya», γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση της ρωσικής κυβέρνησης. Επίσης ο γενικός διευθυντής του κρατικού αυτού πρακτορείου ειδήσεων Ντιμίτρι Κισέλεφ χαρακτήρισε «φτιαχτούς και γελοίους» του ισχυρισμούς των ναζιστικών αρχών ασφαλείας ότι ο ρεπόρτερ «βοηθούσε τους τρομοκράτες». Ο Στέτιν, που αγνοείται από τις 5 Αυγούστου, κάλυπτε τις συγκρούσεις στην περιοχή του Σλαβιάνσκ και τις άλλες πόλεις της Ανατολικής Ουκρανίας και δεν είχε ως χτες διευκρινιστεί αν κρατούνταν ή όχι. Ο Κισέλεφ πάντως σκωπτικά σημείωσε «τους πήρε μια βδομάδα να κατασκευάσουν τις κατηγορίες» και απαίτησε την άμεση απελευθέρωση του Στέτιν.
Στην Κριμαία ο Πούτιν Σε μια παράλληλη εξέλιξη έγινε γνωστό ότι αύριο ο Ρώσος Πρόεδρος αποφάσισε να συγκαλέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας με συμμετοχή υπουργών και εκπροσώπων του Ρωσικού Κοινοβουλίου στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, που φέτος μετά από δημοψήφισμα ενσωματώθηκε στη Ρώσικη Ομοσπονδία.
Διαπάλη με τις κυρώσεις Στο μέτωπο της αντιπαράθεσης της Ρωσίας με τις ΗΠΑ και την ΕΕ και του οικονομικού πολέμου με τις κυρώσεις και τα αντίμετρα που είναι σε εξέλιξη, ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μιλώντας χτες σε ένα φόρουμ της νεολαίας, σημείωσε με έμφαση ότι «οι κυρώσεις δεν τρομάζουν τη Ρωσία» και ότι «οποιεσδήποτε απόπειρες αναγκαστικής πίεσης για τη χώρα δεν θα λειτουργήσουν». Είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε μια ισχυρή χώρα και όποιος προσπαθεί να μας πιέσει να ξέρει ότι θα συνεχίσουμε να ζούμε στην αγαπημένη χώρα μας, θα την αναπτύξουμε, θα έχουμε τις επενδύσεις μας και θα χτίσουμε το κράτος μας». Χτες επίσης το ναζιστικό «κυνοβούλιο» στο Κιεβο, όπου κυριαρχούν οι δυνάμεις των ναζιστών και φασιστών, ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση ένα νόμο που θα επιτρέψει το Κίεβο να επιβάλει 29 διαφορετικούς τύπους των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του μπλοκαρίσματος μεταφοράς ρωσικής Ενέργειας από το ουκρανικό έδαφος. Επίσης ο νέος νόμος θα επιτρέπει το μπλοκάρισμα των αποθεμάτων, το όριο των δραστηριοτήτων των πωλήσεων, καθώς και μερική ή πλήρη διακοπή πτήσεων και τη διαμετακόμιση των εμπορευμάτων μέσω του ουκρανικού εδάφους. Επίσης, δίνει στην κυβέρνηση το δικαίωμα να ακυρώσει ή να παγώσει άδειες για ορισμένες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων εξόρυξης, ενώ και ο τομέας των ανταλλακτικών για εξοπλιστικά συστήματα είναι επίσης στο σχεδιασμό, προκειμένου να διακοπούν οι συναλλαγές με τη ρωσική πλευρά. Ο ίδιος ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» της ναζιστικης κλικας των ναζιστών και φασιστών, Αρσένι Γιάτσενιουκ, σημείωσε: «Καταλαβαίνουμε ότι με αυτές τις κυρώσεις θα υποστεί συνέπειες η ουκρανική οικονομία», αλλά εντελώς κυνικά και υποκριτικά πρόσθεσε: «Το κόστος αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στις ζωές των ναζιστών στρατιωτών που χάνονται, τις ζωές των ανθρώπων που δηθεν εκτελούνται από αντιφασιστες που στηρίζονται από τη Ρωσία (ενώ στην πραγματικοτητα τους δολοφονους οι ναζιστες δουλοι των δυτικων αποικιοκρατων). Πρόκειται για υπόθεση ναζιστικής αξιοπρέπειας». Και τα λέει αυτά ένας εκπρόσωπος του κεφαλαίου, ντόπιου και ευρωατλαντικού, που αιματοκυλάει το λαό του και έχει οδηγήσει σε φυγή από τη χώρα 730.000 ανθρώπους, κυρίως γυναικόπαιδα. Βεβαίως, είναι φανερό ότι αυτές οι κινήσεις της ναζιστικης κλικας του Κιέβου δημιουργούν και τριβές ανάμεσα σε μερίδες καπιταλιστών καθώς θίγονται συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων που αλληλοεξαρτώνται με ρωσικές επιχειρήσεις.
-------------------------------------------------------------------------------
Φιλοξενία Ιρακινών προσφύγων στη ...Συρία
Η Συρία, αν και έχει καταβάλει μέχρι στιγμής υψηλό τίμημα, αντιμετωπίζοντας τον πόλεμο των ισλαμοφασιστων μισθοφόρων απο τις επιχειρήσεις ξένων αποικιοκρατικων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με στόχο την ανατροπή του Προέδρου Μπασάρ Ασαντ, δέχθηκε χτες να φιλοξενήσει 1.000 οικογένειες από το Ιράκ που ξέφυγαν από τα γουρουνια τους ισλαμοφασιστες. Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων της Συρίας, Κίντα Σάματ, δήλωσε πως έχουν στηθεί περίπου 700 σκηνές στο Αϊν αλ Χάντρα, που βρίσκεται 600 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Δαμασκού και στην οποία η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι. Η Σάματ δήλωσε στο SANA ότι «προσανατολιζόμαστε στην προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλες τις οικογένειες από τη Συρία και το Ιράκ που έχουν πληγεί από τις επιθέσεις των ένοπλων τρομοκρατικών οργανώσεων».
-----------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ «Καζάνι που βράζει» το Μιζούρι μετά τη νέα δολοφονία 18χρονου Αφροαμερικανού
Αυτόπτες μάρτυρες ανατρέπουν την αρχική κατάθεση του αστυνομικού, «φωτογραφίζοντας» την εν ψυχρώ εκτέλεση του άοπλου νεαρού...
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Νέα στοιχεία, που ανατρέπουν τους ισχυρισμούς της αστυνομίας για τις συνθήκες δολοφονίας του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν, το περασμένο Σάββατο, από αστυνομικό στο Φέργκιουσον του Μιζούρι των ΗΠΑ, ήρθαν χτες στο προσκήνιο της δημοσιότητας, μετά τις δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων σε διεθνή και τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Τουλάχιστον δύο άτομα (αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας) είπαν πως ο 18χρονος νεαρός δεν βρισκόταν μέσα στο περιπολικό, όπως είχε ισχυριστεί αρχικά ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε, αλλά στο δρόμο, με τα χέρια ψηλά στον αέρα δείχνοντας πως ήταν άοπλος. Ο Ντόριαν Τζόνσον, φίλος του θύματος, που περπατούσε μαζί του την ώρα της δολοφονίας, είπε στον τηλεοπτικό σταθμό «KMOV» πως ο ίδιος και ο Μπράουν περπατούσαν όταν ένας αστυνομικός τούς σταμάτησε, ζητώντας τους να ανέβουν στο πεζοδρόμιο για έλεγχο. Ο νεαρός Μπράουν φέρεται πως διαμαρτυρήθηκε, σηκώνοντας τα χέρια ψηλά στον αέρα για να δείξει πως ήταν άοπλος. Παρ' όλα αυτά, ο αστυνομικός έβγαλε το όπλο του και τον πυροβόλησε αρκετές φορές στο στήθος, με σαφή πρόθεση να τον σκοτώσει. Σύμφωνα με το νεαρό Τζόνσον, όταν ο Μπράουν έπεσε στο έδαφος τραυματισμένος, ο αστυνομικός συνέχισε να πυροβολεί ώσπου τον σκότωσε... Εκπρόσωποι της αστυνομίας του προαστίου Φέργκιουσον (όπου το 70% των κατοίκων είναι Αφροαμερικανοί και δίνουν μάχη επιβίωσης απέναντι στη φτώχεια και τις βαθιές ταξικές και φυλετικές ανισότητες) αρνήθηκαν να αποκαλύψουν τη φυλετική ταυτότητα του αστυνομικού που εκτέλεσε το 18χρονο νεαρό. Ωστόσο, αυτή αποκαλύφθηκε από μία δεύτερη αυτόπτη μάρτυρα, την Πιάτζετ Κρίνσο, που είπε στο «ABC» πως επρόκειτο «για ένα λευκό αστυνομικό» που πυροβόλησε αρκετές φορές το νεαρό Μπράουν στο πρόσωπο και στο στήθος, «μολονότι είχε τα χέρια σηκωμένα ψηλά...». Οι μαρτυρίες αυτές αντικρούουν τις αρχικές ανακοινώσεις της αστυνομίας πως ο δράστης της δολοφονίας του νεαρού «αναγκάστηκε» να κάνει χρήση πυρός, γιατί τάχα ο 18χρονος προσπάθησε να του πάρει το όπλο μέσα στο περιπολικό... Η νέα εκτέλεση νεαρού Αφροαμερικανού θυμίζει έντονα τη δολοφονία του 17χρονου Τρέιβον Μάρτιν το 2012 από το λευκό εθελοντή φύλακα περιφρούρησης γειτονιάς Τζορτζ Ζίμερμαν, στη Φλόριντα και οποίος αθωώθηκε τον Ιούλη του 2013 μετά από δίκη - παρωδία, με αποτέλεσμα μαζικές διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες σε πάνω από 100 πόλεις των ΗΠΑ. Γι' αυτό και η επανάληψη της τραγικής δολοφονίας ενός ακόμη νέου, άοπλου, Αφροαμερικανού προκάλεσε, αργά προχτές βράδυ, για δεύτερο 24ωρο, νέες διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες στο προάστιο Φέργκιουσον του Μιζούρι, έξω από ένα κτίριο που είχε πιάσει φωτιά στη διάρκεια των ταραχών το βράδυ της Κυριακής. Πολλοί από τους διαδηλωτές είχαν ψηλά τα χέρια στον αέρα, όπως ο αδικοχαμένος Μπράουν. Ωστόσο, η διαδήλωση διαλύθηκε λίγο μετά την έναρξή της από την τοπική αστυνομία, που, προσπαθώντας να αποτρέψει το ενδεχόμενο λεηλασιών σε καταστήματα (όπως είχε γίνει την Κυριακή), φλόμωσε τους διαδηλωτές με δακρυγόνα, προκαλώντας δύσπνοια, φλόγωση και έντονη δυσφορία σε δεκάδες άτομα. Τουλάχιστον δύο άτομα τραυματίστηκαν και χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες, ενώ ανεξακρίβωτος αριθμός διαδηλωτών συνελήφθησαν. Οχήματα της πυροσβεστικής, ασθενοφόρα και αστυνομικές ενισχύσεις συγκεντρώθηκαν στην περιοχή όπου επικράτησαν, για λίγη ώρα, σκηνές χάους. Στο μεταξύ, η οικογένεια Μπράουν προσέλαβε τον Μπέντζαμιν Κραμπ, το δικηγόρο που είχε εκπροσωπήσει την οικογένεια του Τρέιβον Μάρτιν, που έσπευσε να ζητήσει βοήθεια από όλους όσοι διαθέτουν στοιχεία για τη δολοφονία του 18χρονου...
-----------------------------------------------------------------------------
ΡΩΣΙΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ Σύσφιξη σχέσεων σε πολλούς τομείς
ΣΟΤΣΙ.-- Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί από χτες στη Ρωσία ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, που είναι το δεύτερο ταξίδι του, μετά τη Σαουδική Αραβία, στο εξωτερικό από την εκλογή του τον περασμένο Μάη. Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Σότσι (Νοτιοδυτική Ρωσία) όπου έγινε δεκτός από το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ και στη συνέχεια, μετά την τελετή με στρατιωτικές τιμές (ο ίδιος είναι στρατάρχης), παρακολούθησε μια επίδειξη στρατιωτικού εξοπλισμού που περιελάμβανε διαφόρων τύπων οχήματα και συστήματα εκτόξευσης πυραύλων. Ακολούθησε συνάντηση με το Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος δήλωσε ότι υπήρξε συμφωνία να διευρυνθεί η στρατιωτική συνεργασία, συνέχεια της υπογραφής μνημονίου τον περασμένο Μάρτη. Επίσης με αφορμή και το ρωσικό εμπάργκο τροφίμων από την ΕΕ, ο Ρώσος Πρόεδρος σημείωσε ότι η χώρα του θα «καλωσόριζε» την εισαγωγή από την Αίγυπτο μιας σειράς προϊόντων, όπως η πατάτα, τα πορτοκάλια κλπ. και είπε ότι η Ρωσία μπορεί να διαθέσει στην Αίγυπτο σιτηρά. Επίσης εκτός από τη σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, εξετάστηκε και η προοπτική δημιουργίας μιας ζώνης ελεύθερου εμπορίου με την Τελωνειακή Ενωση της διακρατικής συμμαχίας Ρωσίας, Λευκορωσίας, Καζακστάν. Ο Αλ Σίσι διαφήμισε επίσης τη νομοθετική μεταρρύθμιση που ετοιμάζει, με στόχο τη δημιουργία ενός πιο ευνοϊκού πλαισίου για ξένους επενδυτές.
------------------------------------------------------------------------------
ΒΑΤΙΚΑΝΟ Παρεμβαση για τα αποκρουστικα εγκληματα των ισλαμοφασιστων στο Ιράκ
ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ.-- Παρεμβαση στην κρίση στο Ιράκ κανει και το Βατικανό με αφορμή τις αποκρουστικές βιαιότητες ισλαμοφασιστων μισθοφόρων των δυτικων αποικιοκρατων του «Ισλαμικού Κράτους» κατά αιχμαλώτων και αμάχων. Το Συμβούλιο Διαθρησκευτικού Διαλόγου της Καθολικής Εκκλησίας στο Βατικανό απηύθυνε χτες έκκληση στην ιεραρχία των απανταχού μουσουλμάνων ανώτατων ιερωμένων να αποκηρύξουν τη βαρβαρότητα των ισλαμοφασιστων τζιχαντιστών μισθοφόρων του «Ισλαμικού Κράτους», σημειώνοντας ότι εάν δεν το πράξουν τότε διακυβεύεται, μεταξύ άλλων, η αξιοπιστία τους. Προσφάτως, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε καταδικάσει τις επιθέσεις κατά των Χριστιανών Χαλδαίων του Βόρειου Ιράκ από τους μισθοφόρους του «Ισλαμικού Κράτους» και έστειλε χτες στο Ιράκ (μέσω Ιορδανίας) ως προσωπικό απεσταλμένο του τον καρδινάλιο Φερνάντο Φιλόνι σε ένδειξη «αλληλεγγύης και έμπρακτης υποστήριξης» στα θύματα των διωγμών και στο πλαίσιο επαφών με ανώτερους Ιρακινούς και Κούρδους αξιωματούχους.
Το ίδιο 24ωρο, το Διαθρησκειακό Συμβούλιο της Αλβανίας, που αποτελείται από εκπροσώπους της Μουσουλμανικής Κοινότητας, της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας, της Καθολικής Εκκλησίας, των Ευαγγελιστών και των Μπεκτασί, μέσω ανακοίνωσης, καταδίκασε «τη βία και τα εγκλήματα των τρομοκρατών του "Ισλαμικού Κράτους" στο Ιράκ». «Παρακολουθούμε με ανησυχία την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ιδίως την εγκληματική και βάναυση καταδίωξη του ντόπιου χριστιανικού πληθυσμού, ακόμα και των ίδιων των μουσουλμάνων και των άλλων μειονοτήτων από τους τρομοκράτες. Καταδικάζουμε έντονα τέτοιες εγκληματικές πράξεις που δεν έχουν τίποτα το κοινό με τις βασικές αρχές της πίστης μας», αναφέρει η ανακοίνωση.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, τη Δευτέρα, αστυνομικοί στο Κοσσυφοπέδιο συνέλαβαν 40 άτομα με την κατηγορία της τρομοκρατίας, ενώ αναζητούν άλλους 200. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες στο Κόσσοβο είχαν λάβει μέρος στις πολεμικές συρράξεις στη Συρία και το Ιράκ, ήταν μέλη των εγκληματικών οργανώσεων «Μέτωπο Νούσρα» και «Ισλαμικό Κράτος» και η αστυνομία τους παρακολουθούσε εδώ και μία διετία.
-----------------------------------------------------------------------------------
ΠΕΡΙ ΕΝΦΙΑ
Οποιοσδηποτε φορος δεν λαμβανει υπ οψιν τη φοροδοτικη ικανοτητα του πολιτη,οπως αλλωστε οριζει και το συνταγμα,εξ ορισμου ειναι φιρμανι ΔΗΜΕΥΣΗΣ περιουσιας και πλουτου!Ο ΕΝΦΙΑ ειναι ενας τετοιος φορος και μαλιστα γινεται ληστρικος διοτι φορολογει τ ακινητα με πλασματικες αντικειμενικες φουσκωμενες κατα 50%απο τις πραγματικες με αποκλιστικο σκοπο να εισπραχθουν το δυνατον μεγαλυτερα ποσα ωστε να ικανοποιηθουν οι ορεξεις των τοκογλυφων δανειστων!Δημιουργει μια δυναμικη βιαιης ανακατανομης εισοδηματων και πλουτου σε βαρος των ασθενεστερων και συγκεντρωση μεγαλου πλουτου σε λιγα χερια με οτι αυτο συνεπαγεται για τις πλατυες κοινωνικες μαζες που ηδη ειναι γωνατισμενες απο την υφεση,την ανεργια τους παρανοικους φορους και τα χαρατσια!!!
-------------------------------------------------------------------------------
Το χειμώνα θα παρακαλάτε αλλά θα είναι αργά.Ο Πούτιν διαλύει την Ευρωχούντα και τους ιμπεριαλιστές δολοφόνους
Η ρωσική κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της απέναντι στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ σε ότι έχει να κάνει με το εμπάργκο, αλλά φαίνεται πως δεν είναι μόνο ο Πούτιν που είναι θιασώτης αυτή της αντεπίθεσης. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση της CEO ρωσικής εταιρείας εισαγωγής κρέατος στους Finacial Times: «Ο χειμώνας έρχεται και θα δούμε τότε ποιος θα γελάσει τελευταίος. Θα το πληρώσει η Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την Ρωσίδα διευθύνουσα σύμβουλο, είναι μία ευκαιρία για την Ρωσία να απαντήσει στις κυρώσεις της Δύσης, ακόμα και αν η εταιρεία της θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα από αυτές τις κυρώσεις. Όπως σημείωσε προς τις Αμερικανίδες δημοσιογράφους, η Ρωσία ελέγχει τις προμήθειες φυσικού αερίου για πολλές χώρες της Ευρώπης, έτσι όταν κάποιος δέχεται συνεχή χτυπήματα (όπως τώρα οι Ρωσία) δεν μπορεί να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Σύμφωνα με την ίδια, οι κυρώσεις στις εισαγωγές είναι μόνο η αρχή.
Ποιοι ευνοούνται και ποιοι χάνουν Σε αυτή την τεταμένη κατάσταση κάποιοι χάνουν και κάποιοι κερδίζουν. Οι Φινλανδοί, επί παραδείγματι, ζητούν αποζημιώσεις και οι Νορβηγοί βλέπουν τις μετοχές των ιχθυοτροφείων να βουλιάζουν. Η απαγόρευση που επέβαλε η Μόσχα στις εισαγωγές τροφίμων από τη Δύση δημιουργεί ένα σοβαρό πρόβλημα στην Ε.Ε., αν και οι Ευρωπαίοι χοιροτρόφοι έχουν ήδη δείξει ότι ένας μεγάλος κλάδος μπορεί σύντομα να «απεξαρτηθεί» από τη Ρωσία. Οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία τον προηγούμενο χρόνο άγγιξαν τα 11,9 δισ. ευρώ. Το ποσό αντιστοιχεί στο 42% των τροφίμων που εισήγαγε η Ρωσία αυτήν τη χρονιά. Οι βασικές εξαγωγές της Ευρώπης προς τη Ρωσία είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το χοιρινό. Η Ρωσία, όμως, απορρόφησε επίσης το 46% από τις ευρωπαϊκές εξαγωγές μήλων και ροδάκινων. Για τις ΗΠΑ, το διακύβευμα είναι μικρότερο. Το 2013, οι ΗΠΑ εξήγαγαν αγροτικά προϊόντα στη Ρωσία αξίας 1,2 δισ. δολ., που αντιστοιχεί σε ποσοστό μικρότερο από 1% των συνολικών αγροτικών εξαγωγών, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ. Ο David Cohen, ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, δήλωσε πως τα νέα μέτρα της Ρωσίας θα έχουν ασήμαντο αντίκτυπο στην αμερικανική οικονομία. Οι νικητές πιθανότατα θα είναι χώρες όπως η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Ουρουγουάη, το Ιράν και η Τουρκία που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν το κενό που δημιουργείται. Η Ε.Ε. είναι έτοιμη να στηρίξει τους αγρότες της, που ήδη είναι από τους πιο προστατευμένους στον κόσμο. Ο Dacian Ciolos, επίτροπος αρμόδιος για θέματα γεωργίας, θα έχει συναντήσεις την επόμενη εβδομάδα για να εξακριβώσει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να στηριχθούν οι Ευρωπαίοι αγρότες ώστε να βρουν άλλη λύση από τη ρωσική αγορά. Βάσει της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η Ε.Ε. έχει αποθέματα 420 εκατ. ευρώ που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Η Ρωσία έχει απαγορεύσει τις εισαγωγές ευρωπαϊκού χοιρινού από τις αρχές του έτους, κάνοντας λόγο για κίνδυνο γρίπης των χοίρων. Αυτό το εμπάργκο, όμως, απέδειξε πόσο γρήγορα μπορούν οι Ευρωπαίοι παραγωγοί να βρουν νέες αγορές. Σύμφωνα με τον Roger Waite, τον εκπρόσωπο του επιτρόπου Ciolos, συνολικά «ο αντίκτυπος ήταν σχετικά μικρός». Ο γαλακτοκομικός κλάδος είναι πιο ευαίσθητος και η Sieta van Keimpema, αντιπρόεδρος του European Milk Board, δήλωσε πως οι περισσότερες επιχειρήσεις ήδη κινούνται σε πολύ στενά περιθώρια. Κατά συνέπεια είναι πολύ ευάλωτες σε ενδεχόμενη πλεονάζουσα προσφορά που θα οδηγούσε ακόμη χαμηλότερα τις τιμές. Δήλωσε επίσης ότι το ρωσικό εμπάργκο θα πλήξει κυρίως τις ολλανδικές γαλακτοβιομηχανίες που είχαν στοχεύσει στις αναδυόμενες αγορές τυριού της Κίνας και της Ρωσίας. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι ορισμένες μεγάλες ευρωπαϊκές γαλακτοβιομηχανίες θα προσπαθήσουν να παρακάμψουν το εμπάργκο μεταφέροντας τα προϊόντα τους μέσω Ελβετίας. Η Φινλανδία, που επίσης έχει σημαντικές γαλακτοκομικές εξαγωγές στη Ρωσία, υποστήριξε πως η Ε.Ε. θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο αποζημίωσης για το κόστος των κυρώσεων. Ειδικότερα στη Σκανδιναβία, η αντίδραση ήταν έντονη για το ρωσικό εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων. Οι μετοχές των ιχθυοτρόφων της Νορβηγίας δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα, καθώς η Ρωσία είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές για τα προϊόντα τους.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών Την άμεση λειτουργία των μηχανισμών που θα αναπληρώνουν τις τυχόν απώλειες των Ελλήνων παραγωγών και την καταβολή αποζημιώσεων, εάν παρά τις προσπάθειες υπάρξουν απώλειες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με το εμπάργκο εισαγωγών νωπών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσική Ομοσπονδία. Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση αναφορικά με το εμπάργκο εισαγωγών νωπών αγροτικών προϊόντων προερχόμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσική Ομοσπονδία: «Το Υπουργείο Εξωτερικών σε στενή συνεχή συνεργασία με τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης και σε άμεση συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό προβαίνει σε όλες τις ενέργειες που είναι αναγκαίες ώστε: Πρώτον, η επίπτωση του ρωσικού εμπάργκο (το περιεχόμενο του οποίου δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί) για τα ελληνικά νωπά αγροτικά προϊόντα, να είναι η μικρότερη δυνατή, σε συνέχεια επαφών που είχαν γίνει και πριν την αναγγελία του. Δεύτερον, να λειτουργήσουν άμεσα μηχανισμοί που θα αναπληρώνουν τις τυχόν απώλειες Ελλήνων παραγωγών μέσω της διάθεσης των προϊόντων στην εσωτερική κατανάλωση ή σε άλλους εξαγωγικούς προορισμούς. Τρίτον, εάν παρά τις προηγούμενες προσπάθειες υπάρξουν απώλειες, να καταβληθούν σχετικές αποζημιώσεις. Οι έλληνες παραγωγοί θα έχουν την πλήρη συμπαράσταση της πολιτείας. Η ρωσική αγορά είναι ένας πολύ σημαντικός προορισμός για τα ελληνικά νωπά αγροτικά προϊόντα, αλλά ο σχετικός κύκλος εργασιών σε απόλυτους αριθμούς είναι περιορισμένος και αντιμετωπίσιμος, σε εθνικό, και κατά μείζονα λόγο, σε κοινοτικό επίπεδο. Η χώρα μας ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετέχει στη διαμόρφωση και εφαρμογή των συλλογικών ευρωπαϊκών αποφάσεων συνεκτιμώντας πλήθος παραμέτρων με μόνο κριτήριο τη συνολική και μακροπρόθεσμη προστασία των εθνικών συμφερόντων, οικονομικών και διεθνοπολιτικών. Δεν βοηθούν, συνεπώς, τη διεθνή θέση της χώρας και τα στρατηγικά εθνικά συμφέροντα, από το Κυπριακό μέχρι την οριστική έξοδο από την οικονομική κρίση, αποσπασματικές, νευρικές και δημοκοπικές αντιδράσεις, χωρίς πλαίσιο αναφοράς και χωρίς δυνατότητα απάντησης σε κανένα απλό ερώτημα για τις επιπτώσεις και το επόμενο βήμα. Οι ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις, ιδίως οι τομείς του τουρισμού και της ενέργειας, αλλά και γενικότερα οι εμπορικές συναλλαγές, εξελίσσονται με πολύ ικανοποιητικό τρόπο. Πολιτικά, όλη η διεθνής κοινότητα αντιλαμβάνεται πολύ καλά ότι η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωατλαντικής συμμαχίας είναι πάντα ένας αξιόπιστος Ευρωπαίος εταίρος που αξιοποιεί, όμως, όλες τις ειδικότερες περιφερειακές του ταυτότητες (βαλκανική, μεσογειακή, παρευξείνια) και όλες τις παραδοσιακές του σχέσεις, όχι μόνο σε διμερές επίπεδο αλλά και για να διασφαλισθεί η θετική εξέλιξη της συλλογικής Ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής πολιτικής σε όλα τα μεγάλα διεθνή μέτωπα. Πάντα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και με στόχο την ειρήνη και την σταθερότητα. Η ΕΕ και οι ευρωατλαντικοί εταίροι οφείλουν, επίσης, να αντιληφθούν τάχιστα ότι δεν είναι δυνατό να υπάρχουν υποψήφιες προς ένταξη στην ΕΕ χώρες που είναι μάλιστα μέλη της Συμμαχίας, οι οποίες μετέχουν a la carte στην ευρωπαϊκή πολιτική και επωφελούνται από το κόστος που καταβάλλουν τα Κ-Μ. Η θέση της χώρας σε όλα αυτά τα θέματα διαμορφώνεται στο πλαίσιο της πάγιας εθνικής στρατηγικής και εκφράζεται με ταυτόσημους όρους από τον Πρωθυπουργό στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στις επαφές με τους άλλους Αρχηγούς κρατών ή Κυβερνήσεων, από τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και στις επαφές με τους ομολόγους τους και από όλους τους Υπουργούς στις αντίστοιχες συνθέσεις του Συμβουλίου (Υπουργών) της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ.ο.κ. Αυτό ισχύει στην κρίση στην Ουκρανία και σε όλα τα άλλα - πολλά δυστυχώς - μέτωπα της διεθνούς πολιτικής, ιδίως στη ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και Β. Αφρικής».
Ο προκλητικός Τούρκος Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Mehmet Simsek εκμεταλλεύεται την ευκαιρία δηλώνοντας πως το εμπάργκο μπορεί να δώσει ώθηση στον τουρκικό αγροτικό κλάδο. Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti μεταδίδει πως η Μόσχα θα συζητήσει την αύξηση των εισαγωγών φρούτων και λαχανικών από την Τουρκία την Παρασκευή. Ο κ. Simsek με μήνυμά του στο Twitter σχολίασε το άρθρο της RIA Novosti λέγοντας: «Γεωπολιτικά: να μια καλή είδηση». Παρ' όλα αυτά, ο Abdolreza Abbassian, κορυφαίος οικονομολόγος του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, δήλωσε πως το πλήγμα από το εμπάργκο θα είναι πιο άμεσο για τους Ρώσους καταναλωτές καθώς θα υπάρξει αύξηση στις τιμές των τροφίμων στη Ρωσία. Προσέθεσε ότι οι ενέργειες της Μόσχας «θέτουν πλέον τα τρόφιμα στο επίκεντρο των εντάσεων». Ο Jeroen van Ijzerloo, αναλυτής της Rabobank, δήλωσε πως η ρωσική κυβέρνηση θα πρέπει τώρα να επικεντρώσει την προσοχή της στο πώς θα αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο για την εγχώρια οικονομία. «Εάν ο κόσμος αρχίσει να υποφέρει λόγω των κυρώσεων, τότε η κυβέρνηση ενδεχομένως να χρειαστεί να του παράσχει κάποιου είδους επιδότηση ή να κάνει κάτι για αυτό» δήλωσε. Ο Christian Schmidt, ο Γερμανός υπουργός Γεωργίας, προέβλεψε πως τα μέτρα θα πλήξουν σοβαρά τους Ρώσους καταναλωτές, ενώ ο αντίκτυπος για τους Ευρωπαίους αγρότες παραμένει αβέβαιος.
-------------------------------------------------------------------------------
Ρωσικό εμπάργκο. Ευκαιρία για την Ελλάδα να κάνει δικαιολογημένη στάση πληρωμών.
Όταν έχεις χάσει την εθνική σου κυριαρχία και δεν μπορείς να χαράξεις δική σου εξωτερική πολιτική, τότε είναι επόμενες και ορισμένες συνέπειες, σαν αυτές του Ρωσικού εμπάργκο. Και μακάρι να είναι μόνο αυτές και να μην έχουμε και χειρότερα, όπως κάποτε, όταν στείλαμε στρατό για να πολεμήσει τους μπολσεβίκους στην Κριμαία.. Όταν η κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου, ψήφιζε κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, υπακούοντας στους Ομπάμα και Μέρκελ, πουλώντας ανέξοδο πολιτικό τσαμπουκά, ήταν καλά; Τώρα λοιπόν θα υποστούμε τις συνέπειες αυτών των κυβερνητικών επιλογών. Η σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας θα έχει συνέχεια και οδυνηρές συνέπειες. Η Ελλάδα επέλεξε ήδη το στρατόπεδο των ΗΠΑ και στράφηκε εναντίον της Ρωσίας. Μα, θα πει κάποιος, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, αφού είμαστε μέλος της ΕΕ και η τελευταία επέλεξε να ταχθεί με την πλευρά των ΗΠΑ. Αφού λοιπόν είναι έτσι, τότε να μας αποζημιώσουν για τις ζημιές μας η ΕΕ και οι ΗΠΑ. Θα το κάνουν; Φυσικά και όχι. Θεωρούν δεδομένο ότι πρέπει να υπακούμε ως «σύμμαχοι», στα συμφέροντά τους.
Η κατάσταση αυτή όμως μας δίνει και μια χρυσή ευκαιρία. Αν η οικονομική κατάσταση επιδεινωθεί ακόμα πιο πολύ στον τουρισμό και στον αγροτικό τομέα, εξ αιτίας του Ρωσικού εμπάργκο, είναι μοναδική ευκαιρία να δηλώσει η ελληνική κυβέρνηση αδυναμία εξόφλησης των δανειστών εξ αιτίας ανωτέρας βίας, για την οποία μάλιστα ευθύνονται οι ίδιοι οι δανειστές. Αυτή είναι πράγματι μια χρυσή ευκαιρία, μεγαλύτερη και από αυτή που είχαμε το 2010. Όμως, για να γίνει αυτό χρειάζεται κυβέρνηση με ειδικό πολιτικό βάρος. Θα το κάνει η παρούσα κυβέρνηση; Δεν νομίζουμε. Απεναντίας, φρονούμε πως η παρούσα μνημονιακή κυβέρνηση, θα αξιοποιήσει τις επιπτώσεις του εμπάργκο ως δικαιολογία για την αποτυχία της δικής της οικονομικής της πολιτικής, προκειμένου να εξαπατήσει για μια ακόμα φορά το λαό. Συγκρατείστε αυτό που μόλις είπαμε, γιατί θα το βρούμε μπροστά μας.
-----------------------------------------------------------------------------
Η ΕΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ
Βερολίνο: «Το ρωσικό εμπάργκο θα ρημάξει τη γερμανική οικονομία»
Στο Βερολίνο συνειδητοποίησαν μόλις σήμερα τις ζημιές που θα υποστεί η γερμανική οικονομία, από το ρωσικό εμπάργκο εισαγωγών ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων, και ποιο θα είναι το τίμημα για την ευθυγράμμιση του Βερολίνου με την Ουάσιγκτον σε βαθμό... υποταγής, στην ουκρανική κρίση. Η επιβολή νέων κυρώσεων, εξόργισε τη Μόσχα, η οποία έκανε υπομονή και αποφάσισε να θυμίσει στην ΕΕ κάποια απλά πράγματα. Ότι πρόκειται για μια αχανή χώρα, που διαθέτει ότι χρειάζεται στο έδαφός της, αυτάρκη, πρώτη πυρηνική δύναμη στον κόσμο και με ένοπλες δυνάμεις ικανές να την προστατεύουν από οποιαδήποτε απειλή. Μέχρι τώρα η Ρωσία ξόδευε μέρος των πλεονασμάτων σε εισαγωγές ειδών πολυτελείας, και προϊόντων που δεν παράγονταν στην ρωσική επικράτεια. Αυτό αποφασίστηκε να τερματισθεί. Η Γερμανία δεν έχει πρώτες ύλες, ούτε ενεργειακές πηγές, και στηρίζεται στις εξαγωγές της για να είναι μια ευημερούσα χώρα. Την ανησυχία τους για τις ζημιές που θα προκαλέσει στη γερμανική οικονομία το ρωσικό εμπάργκο εισαγωγών ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της Γερμανικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Χοντρικού και Λιανικού Εμπορίου και Εξαγωγών. Όπως λένε οι υπεύθυνοι, η απαγόρευση στις εισαγωγές βοοειδών και χοιρινών, αλλαντικών, γαλακτοκομικών, λαχανικών και φρούτων θα προκαλέσει ιδιαίτερα σοβαρή ζημιά στους Γερμανούς παραγωγούς και εξαγωγείς, αλλά και στη γερμανική οικονομία γενικότερα, καθώς η Ρωσία αποτελεί μια πολύ σημαντική αγορά με υψηλή αγοραστική δύναμη. Με την έγκριση της ρωσικής κυβέρνησης επισημοποιήθηκε σήμερα το εμπάργκο στις εισαγωγές γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων από τις χώρες που υποστηρίζουν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας.
Όπως δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ τα συγκεκριμένα μέτρα ελήφθησαν για την προστασία των εθνικών συμφερόντων της Ρωσίας. Το ψήφισμα της ρωσικής κυβέρνησης προβλέπει συνολική απαγόρευση της προμήθειας βοείου και χοιρινού κρέατος, πουλερικών, ψαριών, τυριού, γάλακτος, φρούτων και λαχανικών από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νορβηγία για ένα έτος, με δυνατότητα αναθεώρησης. Ήδη στις Βρυξέλλες συζητείται προσφυγή στον ΠΟΕ. Φυσικά ο ΠΟΕ δεν μπορεί να τους σώσει, ούτε να υποχρεώσει μια χώρα που είναι αυτάρκης και δεν μπορεί να τιμωρηθεί στρατιωτικά (δεν υπάρχει δύναμη στον πλανήτη που θα μπορούσε να επιβάλλει αποφάσεις στη Ρωσία με σκληρό τρόπο χωρίς να ρισκάρει την δική της ύπαρξη) να ανοίξει ξανά τα σύνορά της στις κερδοφόρες εργασίες αυτών που της επιβάλλουν κυρώσεις.
Η ΕΕ πληρώνει την σύμπραξη με την Ουάσιγκτον στο θέμα της Ουκρανίας. Η Ρωσία μπορεί να ζήσει κλεισμένη στη μεθόριό της, αλλά και με ανοίγματα σε τεράστιες αγορές όπως η κινεζική, η ινδική, αλλά και αυτές της Λατινικής Αμερικής όπου ακούνε ΗΠΑ, και αλλάζουν δρόμο.
Οι ΗΠΑ έχουν ζημιές λόγω του ότι πραγματοποιούσαν εξαγωγές στη Ρωσική Ομοσπονδία, αλλά είναι πρόθυμες να τις υποστούν λόγω των γεωπολιτικών τους συμφερόντων.
Η ΕΕ όμως δέχεται τεράστιο πλήγμα. Έχει ανάγκη πρώτες ύλες, ενέργεια, και χάνει μεγάλο μέρος της εξαγωγικής της δραστηριότητας λόγω της ρωσικής απαγόρευσης.
Ο πραγματικά χαμένος της ουκρανικής κρίσης είναι η ΕΕ, και μαζί με αυτήν η Ελλάδα Δείτε την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ σήμερα και θα καταλάβετε: "Σήμερα, Πέμπτη 7 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε, στο Υπουργείο Εξωτερικών, σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Π. Μίχαλο, με τη συμμετοχή του Γεν. Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΑΑΤ Δ. Μελά, εκπροσώπων εξαγωγικών και κλαδικών φορέων (ΣΕΒ, ΣΒΒΕ, ΣΕΒΕ, ΚΕΕΕ-ΕΒΕΑ, ΕΒΕΘ, INCOFRUIT HELLAS, ΣΕΘ, ΕΚΕ, ΣΕΓ, ΟΦΑΕ, ΟΑΕΠ), καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν οι νεότερες εξελίξεις σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις στις ελληνικές εξαγωγές οπωροκηπευτικών προϊόντων στη Ρωσία, υπό το φως των αντιδράσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην πρόσφατη επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ. Ο Γενικός Γραμματέας ΔΟΣ κ. Μίχαλος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις πρωτοβουλίες και ενέργειες του Υπουργείου Εξωτερικών με στόχο τη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των ελληνικών προϊόντων στην ρωσική αγορά, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και φορείς. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η σύσταση Ομάδας Εργασίας - με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων κλαδικών, εξαγωγικών φορέων - με αντικείμενο την εποπτεία των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στη Ρωσία, τη διαχείριση των ζητημάτων που ανακύπτουν, καθώς και το συντονισμό των σχετικών δράσεων. Συμφωνήθηκε, τέλος, ότι η συγκεκριμένη Ομάδα Εργασίας θα εξετάσει άμεσα τις προοπτικές διεύρυνσης των αγορών για τα οπωροκηπευτικά προϊόντα της χώρας μας και θα υποβάλει το συντομότερο δυνατόν τις σχετικές προτάσεις της." "Διεύρυνση των αγορών", προφανώς εννοεί την απίστευτη απάντηση της Κομισιόν στους Έλληνες παραγωγούς που έλεγε "να πουλάτε στις Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία" που δεν έχουν κυριολεκτικά "μαντήλι" να κλάψουν! Ας πουλήσουν και οι λοιποί Ευρωπαίοι στις χώρες αυτές, να δούμε ποιοι θα πρωτοαγοράσουν.