Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Δευτερα 11 Αυγουστου 2014


Η Coca Cola καταρρέει εξαιτίας των social media
Ιστορικό: Από την πρώτη Οκτωβρίου 2013 οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Coca Cola Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με αποκλειστικό αίτημα την επαναλειτουργία του εργοστασίου και την ακύρωση των απολύσεων. Ως μέσο πίεσης χρησιμοποιούν την πρακτική του Μποϋκοτάζ: «Ούτε γουλιά Coca Cola μέχρι να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης».
Το σύστημα πληροφόρησης: Σε όλο αυτό το διάστημα η ενημέρωση για τον αγώνα των απεργών αποσιωπήθηκε (και αποσιωπείται) συστηματικά από τα μεγάλα κανάλια και τις εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας. Οι απεργοί αποδίδουν το γεγονός στη μεγάλη ισχύ που έχει η Coca Cola λόγω των τεράστιων κονδυλίων που διαθέτει για διαφήμιση και για άλλες μορφές προβολής, όπως οι «χορηγίες», «δραστηριότητες» κλπ. Το γεγονός σημείωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) σε ειδική ανακοίνωσή της για το «παράδοξο» φαινόμενο: «Παρά τον εννεάμηνο αγώνα τους οι απεργοί της Κόκα Κόλα αντιμετωπίζουν αποκλεισμό από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης». Το κενό ενημέρωσης καλύπτουν σε μεγάλη έκταση το Διαδίκτυο -παρά τις παρεμβάσεις της Coca Cola σε μεγάλα blogs- και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) που μεταφέρουν σε μεγάλο βαθμό πληροφορίες για τον αγώνα των απεργών και για τη σύγκρουσή τους με τον αμερικανικό πολυεθνικό κολοσσό.
Η υποτίμηση: Τα στελέχη της πολυεθνικής Coca Cola υποτίμησαν στους σχεδιασμούς τους δύο παράγοντες: α) την αγωνιστικότητα, την αντοχή και τη διάρκεια των εργαζομένων και β) την ισχύ του Διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης (social media). Θεωρούσαν ότι με τη αποσιώπηση των ειδήσεων που αφορούν στις εξελίξεις στην Coca Cola θα κάμπτονταν το αγωνιστικό φρόνημα των απεργών και πως αυτοί θα εγκατέλειπαν πολύ σύντομα τον αγώνα τους. Είχαν μάλιστα προσδιορίσει και το χρονικό διάστημα που θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, Όπως φαίνεται από το κείμενο δικαστικού εγγράφου της εταιρίας με το οποίο ζητά την απαγόρευση του «μποϋκοτάζ»: «το μποϋκοτάζ αυτό κατά των προϊόντων μας … συνεχίστηκε μέχρι και το τέλος Απριλίου … πιστεύαμε ότι εκείνοι που είχαν κηρύξει αυτό το μποϋκοτάζ … θα έπαυαν πλέον οριστικά το μποϋκοτάζ των προϊόντων μας. Όμως, προς μεγάλη μας έκπληξη, το μποϋκοτάζ αυτό, συνεχίστηκε … και με επέκτασή του (του μποϋκοτάζ) πλέον και στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας».
Επίθεση στο social media: Έτσι, στο νέο αυτό γύρο της σύγκρουσης, το Διαδίκτυο και τα social media μπήκαν στο στόχαστρο της Coca Cola, όπως φαίνεται από το ίδιο δικαστικό έγγραφο: “…μέσω των ιστοτόπων που έχουν δημιουργήσεις (www.elastithesitous.gr , http://el-gr.facebook.com/pages/Coca-cola-apergia) , έχοντας μετατρέψει τους εαυτούς τους σε αυτόκλητους διοργανωτές ενός ιδιότυπου «δημοψηφίσματος» και στρατολογώντας με τον τρόπο αυτό τους καταναλωτές στο μποϋκοτάζ των προϊόντων μας”. Το «δημοψήφισμα» φαίνεται ότι ανησυχεί σφόδρα τους ιθύνοντες της Coca Cola γιατί διεξάγεται σε ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης που, μεταξύ άλλων, δεν μπορεί και να ελεγχθεί: «…ιστότοπο υπό http://elastithesitous.gr που έχουν δημιουργήσει… στο συγκεκριμένο ιστότοπο, τον οποίο οι εμπνευστές και δημιουργοί του αποκαλούν «ανεξάρτητη ιστοσελίδα διεξαγωγής ηλεκτρονικών ψηφοφοριών», έχοντας προκλητικά και αυθαίρετα αναγορεύσει τους εαυτούς τους ως αυτόκλητους Δικαστές, καλούν τους πολίτες της Χώρας και τους εν δυνάμει καταναλωτές των προϊόντων μας, να υπογράψουν το διαδικτυακό τους «ψήφισμα διαμαρτυρίας» και μάλιστα ονομαστικά, ήτοι τοποθετώντας σε συγκεκριμένη φόρμα προσωπικά τους στοιχεία…»
Ο φόβος της κατάρρευσης: Η Coca Cola επέμενε στο κατ΄ επείγον της λήψης απόφασης με «προσωρινή διάταξη» – η υπόθεση συζητήθηκε και ο δικαστής αποφάσισε να μην απαγορεύσει το μποϋκοτάζ και το θέμα τώρα θα συζητηθεί στις 5 Αυγούστου, ημέρα που εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα της Coca Cola – και να μην αναβληθεί η υπόθεση έως τα ασφαλιστικά μέτρα διότι: «… υφίσταται άμεσος κίνδυνος εκ πάσης αναβολής να απολέσουμε τμήματα του καταναλωτικού κοινού που με τόσες πολυετείς προσπάθειες και δαπάνες προσελκύσαμε…»
Φίμωτρο και στα social media: Η Coca Cola με την προσφυγή της στα δικαστήρια θέλει να απαγορεύσει οποιαδήποτε ανάρτηση από τις δράσεις των απεργών και το μποϋκοτάζ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), φυσικά και στο ίδιο το Διαδίκτυο: «…να παύσουν την ανάρτηση και αναπαραγωγή στις ιστοσελίδες http:el-gr.facebook.com/pages/Coca-cola-apergia, www.elastithesitous.gr και http://chronico-apergias.blogspot.gr ή σε οποιεσδήποτε άλλες ιστοσελίδες δυσφημιστικών μηνυμάτων με περιεχόμενο αντίστοιχο με τα ανωτέρω και να διαγράψουν τις πιο πάνω αναρτήσεις από τις ιστοσελίδες αυτές».
Στο στόχαστρο το facebook: H Coca Cola δεν κρύβει την αγωνία της για την πορεία που ακολουθούν τα πράγματα και την οποία δεν μπορεί πλέον να ελέγξει, από τη μια λόγω της αγωνιστικής επιμονής των απεργών, από την άλλη λόγω της αποτελεσματικής από αυτούς χρήσης των κοινωνικών δικτύων: σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο οι απεργοί «σε ανοιχτό και προσβάσιμο σε κάθε χρήστη του διαδικτύου λογαριασμό, τον οποίο έχουν ανοίξει στον πλέον δημοφιλές ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, δηλ. στο Facebook, υπό την ονομασία “Coca-cola-apergia”, έχουν προβεί σε σωρεία πρόσφατων αναρτήσεων, με άκρως δυσφημιστικό περιεχόμενο εναντίον της υπόληψης και φήμης της εταιρίας μας, προσβάλλοντας έτσι κάθε έκφανση της προσωπικότητας της εταιρείας μας και προκαλώντας σ΄ αυτήν σημαντική οικονομική και ηθική βλάβη».
Τα ψυγεία και η κατάρρευση: Η Coca Cola ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι απεργοί κολλούν «αυτοκόλλητα» στα “ψυγεία της”: “στα ψυγεία ιδιοκτησίας μας που είναι διάσπαρτα σε περίπτερα και μικρά καταστήματα πωλήσεων σ΄ όλη την Ελλάδα”. Οι απεργοί αρνήθηκαν τις κατηγορίες: ισχυρίσθηκαν ότι ήταν ανυπόστατες και ότι δεν υπήρξε κανένας βανδαλισμός των ψυγείων της Coca Cola, ούτε από απεργούς, ούτε από καταναλωτές – στοιχείο και αυτό της πολιτικής και κοινωνικής ωριμότητας εργαζομένων και καταναλωτών. Η ανυπόστατη μομφή της Coca Cola περί βανδαλισμών περιουσιακών της στοιχείων έκρυβε, όμως, κάτι άλλο πιο σημαντικό: η πίεση του «μποϋκοτάζ» άρχισε να μεταφέρεται στους καταστηματάρχες και τους περιπτεριούχους, οι οποίοι βρίσκονταν αντιμέτωποι με το παράδοξο φαινόμενο, ενώ είχαν γεμάτα τα ψυγεία (που ανήκουν στην Κόκα Κόλα) με προϊόντα της πολυεθνικής οι καταναλωτές απαιτούσαν προϊόντα άλλων εταιριών – το δίλημμα για τους επαγγελματίες ήταν σαφές ή θα παρέμεναν προσδεμένοι στο άρμα της Κόκα Κόλα και της «γνωστής» πολιτικής που ασκεί με τα ψυγεία της ή θα άλλαζαν προμηθευτή ψυγείου και θα αποκτούσαν τη δυνατότητα ελεύθερης προμήθειας προϊόντων από άλλες εταιρίες. Με τα λόγια μιας ιδιοκτήτριας κεντρικού περιπτέρου, που απάντησε στο ερώτημά μου προς τι η απομάκρυνση του ψυγείου της Coca Cola: «για να βάλω προϊόντα και άλλων εταιριών που τα ζητάει ο κόσμος».
Τα σημάδια της κατάρρευσης: Αυτό που φοβόταν τα στελέχη της Coca Cola γίνεται πραγματικότητα: τα πρώτα σημάδια της κατάρρευσής της γίνονται ορατά πλέον στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και δεν μπορούν να συγκαλυφθούν. Μόνο τις τελευταίες δέκα μέρες έχω εντοπίσει καμιά δεκαριά κομβικά σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή, Διαγώνιος, Πλ. Ναυαρίνου κλπ), όπου έχουν αντικατασταθεί τα ψυγεία της Coca Cola, είτε με εκείνα ελληνικών εταιριών, είτε ακόμη και με ιδιόκτητα: το βασικό εργαλείο πίεσης της Coca Cola για να κυριαρχήσει στην αγορά, «το ψυγείο της», περνάει στα αζήτητα προδιαγράφοντας την πλήρη κατάρρευση της πολυεθνικής στην αγορά της βόρειας Ελλάδας εάν συνεχίσει, για λίγο ακόμη, το ίδιο τροπάρι – να εισάγει δηλαδή από τη Βουλγαρία, να φορολογείται στην Ελβετία και να κρατάει κλειστό το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.
Όσο δε σιωπούν τα social media, η Coca Cola κινδυνεύει…
-----------------------------------------------------------------------------------
Να ανοίξουν οι λογαριασμοί
Μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας-μπόνους προς τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ ο δρόμος είναι πλέον ορθάνοιχτος στην εφαρμογή του σχεδίου της Alpha Bank για τη συγχώνευση των χρεοκοπημένων Ομίλων Πήγασος και ΔΟΛ (των κυρίων Μπόμπολα και Ψυχάρη). Με επόμενο αποτέλεσμα να πεταχτούν στον δρόμο πολλές εκατοντάδες εργαζόμενοι και βεβαίως να «κουρευτούν» ριζικά τα παλαιά τους δάνεια και να εκταμιευτούν τα απαραίτητα νέα. Παρόμοια σενάρια εξυφαίνονται και για τα κανάλια MEGA και STAR. Ωστόσο οι τροϊκανοί -σύμφωνα με πληροφορίες- πιέζουν την κυβέρνηση και τις τράπεζες να υποχρεώσουν τους βαρόνους των ΜΜΕ να φέρουν και δικά τους κεφάλαια από το εξωτερικό για τη διάσωση του συστήματος τους. Χωρίς αυξήσεις κεφαλαίου που θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά οι βασικοί μέτοχοι, δεν βγαίνει με τίποτα το πρόγραμμα «εξυγίανσης», λένε εδώ και καιρό οι επιτηρητές της BlackRock. Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να ανοίξουν οι λογαριασμοί στις ξένες τράπεζες να δούμε κι εμείς τι κεφάλαια «χρεοκοπημένων» έχουν φυγαδευτεί την τελευταία περίοδο; Μόνο στη «λίστα Λαγκάρντ», όπως θυμάστε, εμφανίζονται ο γιος, η κόρη και η λογίστρια του Γιώργου Μπόμπολα να κατέχουν σε ένα ελβετικό υποκατάστημα της τράπεζας HSBC τα ποσά 23.750.088 $, 21.591.197 $ και 21.590.513 $ αντιστοίχως, συν ένα αδιευκρίνιστο μερίδιο του Φώτη Μπόμπολα στον λογαριασμό στην ίδια τράπεζα του γνωστού κερδοφόρου Hedge Fund των 550 εκατ. ευρώ.
---------------------------------------------------------------------------------
Μη με ρωτήσετε ποτέ ξανά για την ειρήνη
Η Asma al-Ghul είναι μια Παλαιστίνια δημοσιογράφος, φεμινίστρια αμερικανοφιλη και υποστηριχτρια της αμερικανικης εκδοχης των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Για τη δράση της έχει στοχοποιηθεί στο παρελθόν από τη Χαμάς και έχει τιμηθεί από τη Human Rights Watch και το International Women’s Media Foundation. Tην προηγούμενη βδομάδα, ένας αεροπορικός βομβαρδισμός σκότωσε εννέα μέλη της οικογένειας της.
Δάκρυα κυλούσαν μέχρι που τα μάτια μου στέρεψαν, όταν έλαβα ένα τηλεφώνημα στις 3 Αυγούστου, που με ενημέρωνε ότι η οικογένειά μου είχε γίνει στόχος δύο πυραύλων από F-16 στην πόλη της Ράφα. Αυτή ήταν η μοίρα της οικογένειάς μας σε έναν πόλεμο που συνεχίζεται, με κάθε οικογένεια στη Λωρίδα της Γάζας να εισπράττει το μερίδιό της από θλίψη και πόνο. Ο αδελφός του πατέρα μου, Ισμαήλ al-Ghoul, 60, δεν ήταν μέλος της Χαμάς. Η σύζυγός του, Khadra, 62, δεν ήταν μαχητής της Χαμάς. Οι γιοι τους, Wael, 35, και Mohammed, 32, δεν ήταν πολεμιστές της Χαμάς. Οι κόρες τους, Hanadi, 28, και Asmaa, 22, δεν ήταν εργάτριες για τη Χαμάς, το ίδιο και τα παιδιά του ξαδέλφου μου Wael, Ισμαήλ, 11, Malak, 5, και το μωρό Μουσταφά, μόλις 24 ημερών, δεν ήταν μέλη της Ισλαμικής Τζιχάντ, του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και της Φατάχ. Ωστόσο, όλοι πέθαναν στο ισραηλινό βομβαρδισμό που είχε ως στόχο το σπίτι τους στις 6:20 το πρωί της Κυριακής. Το σπίτι τους βρισκόταν στη Yibna, γειτονιά του στρατόπεδου προσφύγων της Ράφα. Ήταν ένα μονώροφο με μια στέγη φτιαγμένη από λεπτό αμίαντο που δεν χρειαζόταν δύο πυραύλους F-16 για να καταστραφεί. Θα μπορούσε κάποιος παρακαλώ να ενημερώσει το Ισραήλ ότι τα σπίτια στα στρατόπεδα προσφύγων μπορούν να καταστραφούν, και οι ένοικοι τους να σκοτωθούν, με μια μικρή μόνο βόμβα και ότι δεν χρειάζεται να ξοδεύουν δισεκατομμύρια για να τους στείλουν στη λήθη; Αν είναι η Χαμάς που μισείτε, επιτρέψτε μου να σας πω ότι οι άνθρωποι που σκοτώνετε δεν έχουν να κάνουν με τη Χαμάς. Πρόκειται για γυναίκες, παιδιά, άνδρες και ηλικιωμένους πολίτες των οποίων το μόνο μέλημα ήταν να τελειώσει ο πόλεμος, έτσι ώστε να μπορούν να επιστρέψουν στις ζωές τους και την καθημερινή ρουτίνα. Αλλά επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι έχετε δημιουργήσει πλέον χιλιάδες – όχι, εκατομμύρια – πιστούς της Χαμάς, διότι όλοι έχουμε γίνει Χαμάς αν η Χαμάς για σας είναι οι γυναίκες, τα παιδιά και οι αθώες οικογένειες. Αν η Χαμάς στα μάτια σας είναι απλοί πολίτες και οικογένειες, τότε ναι, είμαι Χαμάς, είναι Χαμάς και είμαστε όλοι Χαμάς.
--------------------------------------------------------------------------------
Ουκρανία: Ετοιμάζεται η «τελική φάση» των ναζιστικων επιχειρήσεων
Οι ναζιστικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν αποκόψει πλήρως το Ντονέτσκ από το Λουγκάνσκ και ετοιμάζονται για την τελική φάση της ανακατάληψης του Ντονέτσκ. Ο ναζιστικός στρατός ετοιμάζεται για την «τελική φάση» της ανακατάληψης της πόλης Ντονέτσκ από τους αντιφασιστες ανταρτες, έχοντας ήδη κερδίσει σημαντικό έδαφος στις μάχες των τελευταίων ημερών.
Ο εκπρόσωπος του ναζιστικού στρατού Αντρίι Λισένκο είπε πως οι στρατιώτες έχουν αποκόψει το Ντονέτσκ από το Λουγκάνσκ. «Οι δυνάμεις της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» ετοιμάζονται για το τελικό στάδιο της ναζιστικης «απελευθέρωσης» του Ντονέτσκ», δήλωσε στο Reuters. «Οι δυνάμεις μας έχουν αποκόψει πλήρως το Ντονέτσκ από το Λουγκάνσκ. Εργαζόμαστε για να «απελευθερώσουμε» ναζιστικα και τις δύο πόλεις, όμως είναι καλύτερα να «απελευθερωθεί» ναζιστικα πρώτα το Ντονέτσκ – είναι πιο σημαντικό».
Οι ναζιστικές δυνάμεις της ναζιστικης πραξικοπηματικης κλικας του Κιέβου κάλεσαν την Κυριακή τους αντιφασιστες να παραδοθούν, όμως εκείνοι απάντησαν πως δεν θα τερματιστούν οι μάχες μέχρις ότου το ναζιστικο προδοτικο Κίεβο αποσύρει τον στρατό του. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία υπηρεσιών του ΟΗΕ, από την έναρξη των ναζιστικων στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των αντιφασιστων ανταρτών, τον Μάιο, έχουν χάσει τη ζωή τους 1.100 αθωοι άνθρωποι, ενώ ο εκπρόσωπος του ναζιστικού στρατού δήλωσε πως έχουν σκοτωθεί 568 ναζιστες στρατιώτες. Η πόλη Ντονέτσκ, όπου πριν ξεσπάσει η σύρραξη ζούσαν 900.000 άνθρωποι, σφυροκοπήθηκε από το ναζιστικο πυροβολικό το σαββατοκύριακο, ενώ βαρέα όπλα και πυρά αυτομάτων ακούγονταν καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας από τα προάστιά της. Μια οβίδα έπληξε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας στο δυτικό προάστιο Κίροφσκι της πόλης αργά χθες, με αποτέλεσμα ένας κρατούμενος να χάσει τη ζωή του και άλλοι τρεις να τραυματιστούν, σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο του Ντονέτσκ. Τουλάχιστον 106 κρατούμενοι απέδρασαν από τη φυλακή αυτή για επικίνδυνους κακοποιούς, ωστόσο η πλειονότητά τους «επέστρεψε στο σωφρονιστικό κατάστημα», σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Περίπου 40 παραμένει άγνωστο πού βρίσκονται. Βόρεια του Ντονέτσκ, πυρά του ναζιστικου πυροβολικού από την περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου κατέστρεψαν μεγάλο τμήμα του δικτύου ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Οι ναζιστικές δυνάμεις κάλεσαν τους αντιφασιστες αντάρτες να παραδοθούν χθες αλλά οι αντιφασιστες, οι οποίοι έχουν εγκαθιδρύσει λαϊκές δημοκρατίες στο απελευθερωμενο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, λένε ότι οι μάχες δεν θα σταματήσουν πριν το ναζιστικο Κίεβο να αποσύρει τα στρατεύματά του. Χθες Κυριακή μια οβίδα των ναζιστων είχε πλήξει ένα μαιευτήριο με αποτέλεσμα τα παράθυρά του να θρυμματιστούν στο Ντονέτσκ. Πάντως δεν τραυματίστηκαν οι μητέρες και τα νεογέννητα καθώς είχαν καταφύγει σε ένα υπόγειο. Ο αντιφασιστας πρωθυπουργός Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο αναγνώρισε το Σάββατο ότι το Ντονέτσκ είναι «περικυκλωμένο» από τον ναζιστικό στρατό, προειδοποιώντας ότι βρίσκεται στο χείλος μιας «ανθρωπιστικής καταστροφής».
------------------------------------------------------------------------------
Έκτακτη σύσκεψη στο υπεξ για το ρωσικό εμπάργκο και στα ελληνικά φρούτα - Ρωσία: Εχει κι αλλού ροδακινιές!
- Κόκκινος συναγερμός στην Αθήνα - Σύσκεψη για να βρεθεί λύση για τις αποζημιώσεις των αγροτών - Στην σύσκεψη για το πως θα αντιμετωπισθεί το ρωσικό εμπάργκο μετέχουν εκπρόσωποι 4 υπουργείων - Οι αποζημιώσεις θα δοθούν στους αγρότες είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη - Η Ρωσία κάνει επαφές για εισαγωγές με Λατινική Αμερική και Τουρκία
Δήλωση της Αυτού Χυδαιότητος Μπενιζελου για Ρωσία: ''Μήνυμα αποφασιστικότητας οι κυρώσεις'' (εναντιον της Ρωσιας που ακολουθως εγιναν και εναντίον της Ελλάδας)!!! Συγγνώμη, κύριε αντιπρόεδρε, να προτείνουμε κάτι; Με την ίδια ή τέλος πάντων κάποια ανάλογη αποφασιστικότητα,μήπως μπορείτε να εξοφλήσετε τα ''ακούρευτα'' ομόλογα των φίλων σας διεθνών απατεώνων με τα ροδάκινα, τις τομάτες και τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα του ρωσικού εμπάργκο; Πώς; Αν είμαστε σοβαροί; ΑΠΟΛΥΤΩΣ! Όπως απολύτως υπεύθυνος και μοιραίος είσαστε εσείς για την χώρα! Κι όπως απολύτως ακατανόητο είναι το πώς και ποιά κακιά μοίρα, σας έφερε να γεννηθείτε σε τούτον τον πολύπαθο τόπο και όχι στην Ζουαζιλάνδη, φερ' ειπείν, όπου θα ταιριάζατε απόλυτα ως φύλαρχος! Η καϋμένη μας χώρα θα ελαφρύνει (μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά) πάρα πολύ όταν θα λείψετε!. Ας ελπίσουμε για το συντομότερο..
-----------------------------------------------------------------------------
Μητρόπουλος για νέο ασφαλιστικό: Οι μισές Ελληνίδες δεν θα παίρνουν σύνταξη
Για καταστροφικές συνέπειες έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, αναφερόμενος στο νέο ασφαλιστικό που προωθεί ο κυβερνητικός συνασπισμός ως προαπαιτούμενο της συμφωνίας με την τρόικα. Σχολιάζοντας μεταξύ άλλων τη «βόμβα» του ΚΕΠΕ για τη διαμόρφωση των συνταξιοδοτικών αποδοχών με το νέο ασφαλιστικό, ο κ. Μητρόπουλος τόνισε στο Real fm ότι οι μισές γυναίκες θα μείνουν χωρίς σύνταξη. «Το ΚΕΠΕ έρχεται να στηρίξει επιστημονικά ότι έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την Τρόικα. Έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση ένα είδος συνταξιοδοτικής γενοκτονίας. Αναφέρομαι κυρίως στην πρόταση του ΚΕΠΕ να μην μπορέσουν να φτάσουν στη σύνταξη οι μισοί τουλάχιστον, ασφαλισμένοι», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Αν από τα 15 χρόνια ασφάλισης, αν ανεβεί το όριο σε αυτό που λέει το ΚΕΠΕ, οι μισές ελληνίδες δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη γιατί ποτέ δεν φτάνουν στα 6.000 ένσημα και το 1/3 των ανδρών, επίσης δεν θα φτάσουν».
-------------------------------------------------------------------------------
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΓΡΙΕΣ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΚΟΥΡΔΟΥΣ
Ιράκ: Υπό τον έλεγχο των αληταραδων ισλαμοφασιστών μισθοφορων των δυτικων αποικιοκρατων πόλη βορειοανατολικά της Βαγδάτης
Οι ισλαμοφασιστες μισθοφοροι των αποικιοκρατων του Ισλαμικού Κράτους πήραν σήμερα τον έλεγχο της πόλης Τζαλάουλα, σε απόσταση 130 χλμ. βορειοανατολικά της Βαγδάτης, έπειτα από δύο ημέρες άγριων μαχών με τις κουρδικές δυνάμεις των πεσμεργκά, έγινε γνωστό από πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ τα δυτικα παπαγαλακια διαδιδουν ότι δηθεν οι Κούρδοι του Ιράκ "παίρνουν όπλα από διάφορες πηγές" για να σταματήσουν την προέλαση των ισλαμοφασιστών μισθοφορων, όπως δήλωσε, επίσης σήμερα, αξιωματούχος του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε πως η Τζαλάουλα έπεσε στα χέρια των ισλαμοφασιστών μισθοφορων των αποικιοκρατων "νωρίς σήμερα το πρωί" και δύο άλλες πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας διευκρίνισαν πως στη διάρκεια των μαχών σκοτώθηκαν 10 πεσμεργκά και τραυματίσθηκαν περίπου 80. Με την κατάληψη της Τζαλάουλα, οι καθυστερημενοι αληταραδες ισλαμοφασιστες μισθοφοροι των αποικιοκρατων του Ισλαμικού Κράτους διευρύνουν δραματικά τα κέρδη τους, για τα οποία δεν υπαρχει καμια ανησυχία των δυτικών αποικιοκρατων δηθεν «συμμάχων» του Ιράκ. Η κατάληψη της Τζαλάουλα σημειώνεται μία ημέρα αφότου ένας καμικάζι βομβιστής σκότωσε εκεί 10 κούρδους μαχητές. Οι ισλαμοφασιστες μισθοφοροι πήραν επίσης των έλεγχο δύο γειτονικών χωριών. Στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε υποκριτικα ότι δηθεν οι Κούρδοι του Ιράκ "παίρνουν όπλα από διάφορες πηγές" και, αφού είχαν υποστεί τις τελευταίες ημέρες πολλές ήττες από τους ισλαμοφασιστες μισθοφορους των δυτικων αποικιοκρατων, οι κουρδικές δυνάμεις ξαναπήραν χθες, Κυριακή, το πάνω χέρι, κατά την τρίτη ημέρα των αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποιούνται από τις ΗΠΑ, γιατι οι ισλαμοφασιστες μισθοφοροι τους παραβιασαν τις εντολες που τους ειχαν δωσει. Στο Βερολίνο, πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η Γερμανία δεν στέλνει όπλα σε ζώνες συγκρούσεων, απαντώντας με τη δήλωση αυτή στην έκκληση του προέδρου του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί προς τη διεθνή κοινότητα να εξοπλίσει τους Κούρδους για να ενισχύσει τον αγώνα τους εναντίον των καθυστερημενων αλήταραδων ισλαμοφασιστων μισθοφορων των αποικιοκρατων του Ισλαμικού Κράτους. "Αυτή η γερμανική κυβέρνηση, όπως και οι προκάτοχοί της, έχει την αρχή να μην εξάγει όπλα ζώνες συγκρούσεων ή πολεμικές ζώνες. . . αυτή είναι μια αρχή που είμαστε προσηλωμένοι να διατηρήσουμε", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών πρόσθεσε πως η Γερμανία επικεντρώνεται στην ανθρωπιστική αρωγή στις προσπάθειές της να στηρίξει τους Κούρδους που απειλούνται από την προέλαση των ισλαμοφασιστων μισθοφορων του Ισλαμικού Κράτους.
-------------------------------------------------------------------------------
Σερβία: «Απώλεια 1 δισ. ευρώ από τυχόν κυρώσεις στη Ρωσία»
Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014, 16:17
Η Σερβία δεν μπορεί να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, επειδή «κάτι τέτοιο θα της κόστιζε τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο ευρώ», δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς. «Η επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα κατέστρεφε την αγορά των φρούτων και λαχανικών καθώς και τον κτηνοτροφικό τομέα και η Σερβία θα έχανε τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
----------------------------------------------------------------------------
ΝΔ, «Δεν καθορίζουμε την πολιτική μας με βάση κάποια φορτία ροδάκινου»
Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014, 09:13
Σε σημερινές της δηλώσεις η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στο Mega τόνισε ότι η Ελλάδα ακολουθεί την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και «δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τις συμμαχίες της στο δυτικό στρατόπεδο». «Μία υπεύθυνη πολιτεία δεν καθορίζει την εξωτερική πολιτική με βάση κάποια φορτία ροδάκινου», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
---------------------------------------------------------------------------------
Η ΕΦΟΡΙΑ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ! ...ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ - ΣΟΚ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΙΣΧΟΥΣ !
Σε γνωμοδότηση-σοκ που επιτρέπει σε εφοριακούς να μπαίνουν μέσα στο σπίτι σου ή την επιχείρησή σου, προκειμένου να ψάξουν να βρουν «ζεστό χρήμα» ή να κατασχέσουν άλλα κινητά πράγματα ... για την είσπραξη οφειλομένων, προχώρησε το Νομικό Συμβουλίου του κράτους.
Panos kammenos
Οι Έλληνες βάση του άρθρου 120 του Συντάγματος θα υπερασπιστούμε την ασυλία της οικίας κάθε πολίτη. Καλώ όλους τους πολίτες ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης να δημιουργήσουμε ασπίδα προστασίας σε κάθε συμπολίτη μας που θα δεχτεί επίθεση αντίθετη με το Σύνταγμα ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ. Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
--------------------------------------------------------------------------
Ούτε τούς δολοφόνους δεν συλαμβάνουν μέσα στο σπίτι τους(ακόμα καί σε δωμάτιο ξενοδοχείου),περιμένουν να βγούν έξω καί μετά τούς βάζουν τα σιδερένια βραχιόλια..... Άμα όμως χρωστάς κάνα χιλιάρικο,θα ορμάνε καί θα σού βουτάνε,ακόμα καί τα ...σφραγίσματα από τα ...δόντια σου !!!!! Υ.Γ. Αδιάφορο αν είναι παρουσία εισαγγελέα ή όχι... ούτως ή άλλως,ο εισαγγελέας,γλάστρα είναι...