Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Σαββατο 12 Ιουλιου 2014


Προφυλάκιση Κασιδιάρη: η αποκατάσταση της τάξης στο εσωτερικό της συμμορίας
Οι δηλώσεις των δικηγόρων είναι ενδεικτικές των εσωτερικών αντιπαραθέσεων
Το ζήτημα της υπεράσπισης Κασιδιάρη αποκάλυψε χτες σε δημόσια θέα τις αντιπαραθέσεις στην καρδιά της ναζιστικής συμμορίας. Είναι γνωστό ότι ο Κασιδιάρης δεν εμφανίστηκε χτες με τον δικηγόρο του Π. Σαράκη, αλλά με τον δικηγόρο της Χρυσής Αυγής Ν. Αντωνιάδη. Πληροφορίες στο διαδίκτυο έκαναν λόγο για άμεση παρέμβαση Μιχαλολιάκου μέσω του αδελφού του Τ. Μιχαλόλια, με την οποία στάλθηκε τελεσίγραφο στον Κασιδιάρη. Οι δηλώσεις των δικηγόρων είναι ενδεικτικές των εσωτερικών αντιπαραθέσεων: 1. Ο Σαράκης διέρρευσε χτες ότι ο ίδιος “είχε άλλη άποψη για την υπεράσπιση Κασιδιάρη, το είχε πει στον πελάτη του και του είπε επίσης το βράδυ της Τετάρτης ότι δεν θα είναι μαζί του”. 2. Ο Μιχαλόλιας διέψευσε την διαρροή Σαράκη στο makeleio.gr, λέγοντας: “Ουδέποτε έγινε κάτι τέτοιο. Λέει ψέμματα ο κ.Σαράκης. Έχω να μιλήσω μαζί του δεκαπέντε μέρες. Ο ίδιος ο Κασιδιάρης ζήτησε από τον Νίκο Αντωνιάδη να είναι παρών στην απολογία του. Αυτά τα δηλώνω επίσημα”. 3. Ο Κασιδιάρης σε σημερινή δήλωσή του στο Έθνος λέει “Ο Παύλος Σαράκης ήταν, είναι και θα ειναι ο συνήγορός μου, απλα δεν μπορούσε τη δεδομένη στιγμή να παρασταθεί”. [Σημείωση δική μας: Του έτυχε δηλαδή κάποια άλλη δουλειά...] 4. Στελέχη της Χρυσής Αυγής διαρρέουν την πληροφορία σε βάρος του Σαράκη ότι “είχε προβάλλει την αξίωση ο ίδιος ή και στενό συγγενικό του πρόσωπο να διοριστεί ως επιστημονικός συνεργάτης στον Ευρωβουλευτή Επιτήδειο στο Ευρωκοινοβούλιο. Όταν δεν έγινε η χάρη αποχώρησε”.
Τι συμβαίνει λοιπόν στην πραγματικότητα; Είναι γνωστό ότι ο Κασιδιάρης, έχοντας την δυνατότητα να κινείται ελεύθερος σε αντίθεση με τους Μιχαλολιάκο-Παππά, έκανε παρασκηνιακές κινήσεις προκειμένου να ελαφρύνει την σε βάρος του ποινικη δίωξη. Το γεγονός εξάλλου αυτό το είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο Παππάς με ένα καρφί κατά του Κασιδιάρη γράφοντας: “εμείς προφυλακιστήκαμε γιατί αρνηθήκαμε να διαπραγματευτούμε”. Οι κινήσεις αυτές συνδυάζουν πολιτικά και ποινικά ανταλλάγματα. Για το ποινικό κομμάτι, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής πιέζεται να αποστασιοποιηθεί από τους πυρηνάρχες προκειμένου να εμφανιστεί ανήξερη για συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις, ιδίως των πυρήνων Νίκαιας και Περάματος. Έτσι, “δίνοντας” τους Πατέλη και Πανταζή, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής ελπίζει να ξεγλιστρήσει από τις ποινικές ευθύνες για τη δολοφονία Φύσσα, την επίθεση στο ΠΑΜΕ και την απόπειρα δολοφονίας των αιγύπτιων ψαράδων. Μάλιστα, η Χρυσή Αυγή κεντρικά έκανε ήδη βήματα προς αυτή την κατεύθυνση: μετά τον απόλυτο διαχωρισμό από τον Ρουπακιά, στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής δημοσιεύτηκε επιστολή (“από τα κελιά της τιμής”) του Θωμά Μπαρέκα, πυρηνάρχη Πειραιά. Η δημοσιοποίηση της επιστολής Μπαρέκα, σε αντίθεση με την παντελή αποσιώπηση των πυρηναρχών Πατέλη και Πανταζή, προϊδεάζει για τη στάση της ηγεσίας της οργάνωσης στο δικαστήριο. Η εικόνα αυτή ενισχύεται απο το γεγονός ότι ενώ ο Μπαρέκας – αν και προφυλακισμένος – ήταν υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές του 2014 (στην περιφέρεια Πειραιά), οι Πατέλης και Πανταζής ήταν άφαντοι. Θυμίζουμε ότι ο Πατέλης ήταν υποψήφιος βουλευτής της Β’ Πειραιά, μαζί με τον Λαγό, στις εκλογές του Μάη-Ιούνη 2012 όταν ο Μπαρέκας ήταν απών.
Το ζήτημα που έχει να αντιμετωπίσει ο ηγετικός πυρήνας της οργάνωσης ήταν (και είναι) ΠΟΙΟΣ θα διαχειριστεί αυτά τα παζαρέματα. Ο Κασιδιάρης επιθυμούσε να διαχειριστεί ο ίδιος την διαπραγμάτευση, χωρίς οι επιλογές του να περνάνε αναγκαστικά από το σπασμένο τηλέφωνο Κορυδαλλού-Πεύκης-Μεσογείων. Ο κατ’οίκον περιορισμός Ζαρούλια και η προφυλάκιση Ματθαιόπουλου θεωρούσε ότι του έδινε ακόμα περισσότερο χώρο για να απαιτήσει “αλλαγές”. Η μυριόστομη απάντηση της Οικογένειας σ’ αυτό το αίτημα είναι γνωστή: “Δεν αλλάζουμε!” (αυτός ήταν ο κύριος τίτλος του άρθρου του Μιχαλολιάκου στο Εμπρός αμέσως μετά τις εκλογές, στο οποίο δημοσιοποίησε τις “διαφωνίες” του: “Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, σίγουρα επιτύχαμε μία Νίκη, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν έλειψαν τα φαινόμενα παλαιοκομματισμού, πολιτικαντισμού, φαινόμενα, τα οποία χαρακτηρίζουν ένα αστικό και όχι επαναστατικό κόμμα. Αυτό θέλετε για την Χρυσή Αυγή; Εγώ ΟΧΙ! Και να ξέρετε πως ο μεγαλύτερος εχθρός του Κινήματός μας είναι όλοι αυτοί που λένε «ν’ αλλάξουμε»”). Μέσα από αυτές τις διαμάχες, φτάσαμε στο τελεσίγραφο Μιχαλόλια και στην ακύρωση των “μεγαλοφυών” σχεδίων που εξύφανε ο Κασιδιάρης και που – υποτίθεται – θα εξασφάλιζαν τη χαλάρωση της ποινικής δίωξης (με το αζημίωτο για τον εαυτό του βέβαια…). Στα πλαίσια αυτής της συγκρουσης φαγώθηκε ο Σαράκης, έστω κι αν ο Κασιδιάρης εξακολουθεί να ελπίζει σε μια αυτόνομη διαχείριση της δικής του τύχης. Ο Αρχηγός έχει τώρα ξανά το πλεονέκτημα των κινήσεων στο εσωτερικό της συμμορίας: η Ουρανία θα είναι η δημόσια φωνή του κόμματος και θα ηγείται της παρέμβασής του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, ενώ ο ίδιος ελπίζει να είναι έξω από τη φυλακή σε 9 μήνες (αντίθετα με τον Κασιδιάρη για τον οποίο τώρα ξεκινάει το 18μηνο…). Ο χειρισμός της “διαπραγμάτευσης” ξαναπέρασε, έτσι, εκεί που δικαιωματικά ανήκει: στην Οικογένεια και στον Αρχηγό της. Αυτό που χρειάστηκε ήταν να πάει ο Κασιδιάρης φυλακή. Παράπλευρη η απώλεια και αστείο το μέγεθος, όταν έχεις φάει Γιαννόπουλο, Περίανδρο, Γκέκα, Κουσουμβρή και Ζαφειρόπουλο. Έτσι δεν είναι;
------------------------------------------------------------------------------
Συνάντηση Φιδέλ – Πούτιν
Ο ιστορικός ηγέτης της κουβανικής επανάστασης Φιδέλ Κάστρο Ρουζ, συναντήθηκε την Παρασκευή 11/7 στις 11.30 π.μ. με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμιρ Πούτιν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κούβα. Κατά τη διάρκεια αυτής της αδελφικής συνάντησης τονίστηκαν οι ιστορικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών και λαών, οι αυξανόμενοι οικονομικοί και εμπορικοί δεσμοί τους, και έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων πάνω στη διεθνή κατάσταση. Ο σύντροφος Φιδέλ εξήγησε στον Πρόεδρο Πούτιν τις μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί για την πραγματική δυνατότητα της παραγωγής τροφίμων στις χώρες που βρίσκονται σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές του πλανήτη μας, σαν τον μόνο προς το παρόν αποτελεσματικό τρόπο, αντιμετώπισης των σοβαρών απειλών από την κλιματική αλλαγή και των επιπτώσεων της άνισης κατανομής των φυσικών πόρων, χρησιμοποιώντας τη γνώση και τις απαραίτητες τεχνολογίες. Στην εγκάρδια και φιλική συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο υπουργός εξωτερικών της Ρώσικης Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβροφ, ο πρέσβης στην Κούβα Μιχαήλ Καμίνι μεταξύ άλλων. Η συνάντηση με τον Πρόεδρο Πούτιν, ο υπουργός Εξωτερικών του Σεργκέι Λαβρόφ, ο πρέσβης της αδελφής χώρας, Μιχαήλ Kamynin και άλλους συντρόφους της ρωσικής αντιπροσωπείας, ήταν εγκάρδια και φιλική. Χωρίς καμία αμφιβολία, η συνεργασία μεταξύ των δύο λαών, καιθώς και με τους περισσότερους λαούς της Λατινικής Αμερικής έχει μπει σε στέρεες βάσεις. Χωρίς καμία αμφιβολία, η συνεργασία μεταξύ των δύο λαών, καθώς και με την πλειοψηφία των αδερφών λαών της Λατινικής Αμερικής αδελφοί δρομολογείται σε στέρεες βάσεις.
------------------------------------------------------------------------------
Λιγότεροι από πέρυσι οι Ελληνες
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Μέσα σε ένα χρόνο ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά 70.000 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύθηκαν χθες στις Βρυξέλλες. Την 1η Ιανουαρίου 2013 ο πληθυσμός της χώρας μας ανερχόταν σε 11,062 εκατ. ενώ την 1η Ιανουαρίου 2014 βρισκόταν στα 10,992 εκατ. Ενώ ο πληθυσμός της Ελλάδας έχει μειωθεί, στο σύνολό του ο πληθυσμός της Ευρώπης από το 2013 έως το 2014 έχει αυξηθεί κατά 1,7 εκατ., εξαιτίας κυρίως της μετανάστευσης, που υπολογίζεται ότι έχει αυξηθεί σε απόλυτα νούμερα κατά 700.000 άτομα. Η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία και τη Γερμανία εμφανίζει τα πιο χαμηλά ποσοστά σε γεννήσεις στην Ε.Ε. των «28» (8,5%) μετά την Πορτογαλία (7,9%). Τα υψηλότερα ποσοστά εμφανίζουν η Ιρλανδία (15%) και η Γαλλία (12,3%). Πιο συγκεκριμένα, τον τελευταίο χρόνο οι γεννήσεις στη χώρα μας ανήλθαν σε 94.100, οι θάνατοι σε 112.100, δηλαδή η «καθαρή» μείωση του πληθυσμού ήταν 17.900 άτομα (-1,6%), ενώ παρά την αύξηση της μετανάστευσης στην Ευρώπη, στη χώρα μας σημείωσε και αυτή μείωση κατά 52.000 (-4,7%) άτομα, τοποθετώντας την Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες με τη μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού από μεταναστευτικές ροές. Το ίδιο συνέβη και σε άλλες χώρες του Νότου που βρίσκονται σε οικονομική κρίση, όπως στην Κύπρο και την Ισπανία, ενώ -αντίστροφα- οι χώρες του Βορρά σημείωσαν αύξηση στον πληθυσμό τους από μετανάστευση, με πρώτο το Λουξεμβούργο που σημείωσε αύξηση 19%, τη Σουηδία 6,8% και την Αυστρία 6,5%. Το 2013, 5,1 εκατομμύρια μωρά γεννήθηκαν στην Ευρώπη ενώ 5 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν. Το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων το έχει η Βουλγαρία (14,4%) και ακολουθεί η Λεττονία (14,3%) και η Ρουμανία (12,4%). Το χαμηλότερο ποσοστό θανάτων το 2013 σημειώθηκε στην Κύπρο (6%), το Λουξεμβούργο (7%), τη Μάλτα (7,6%) και την Ισπανία (8,3%). Συνολικά ο πληθυσμός της Ευρώπης των 28 κρατών-μελών αυξήθηκε σε 15 χώρες ενώ μειώθηκε σε 13. Η μεγαλύτερη αύξηση πληθυσμού εξαιτίας γεννήσεων αλλά και μετανάστευσης σημειώθηκε στο Λουξεμβούργο, ενώ ακολουθεί η Μάλτα, η Σουηδία και η Αυστρία. Τη μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού από λιγότερες γεννήσεις αλλά και μείωση της μετανάστευσης σε σχέση με το 2013 εμφανίζει η Λιθουανία, ενώ ακολουθεί η Κύπρος, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Βουλγαρία και η Ισπανία.
Σχολιο.- Η μειωση, οχι μονο του ελληνικου πληθυσμου, αλλα ολου του ευρωπαικου, εξυπηρετει τα σχεδια της αρχουσας ταξης, περι αναμειξεως ανθρωπων διαφορων εθνοτητων, με διαφορετικη κουλτουρα και παραδοση, ωστε ποτε να μην μπορεσουν να συννενοηθουν μεταξυ τους, και να ανατρεψουν την καθεστυκια ταξη. Και αυτη η μειωση του πληθυσμου, εχει ηδη συντελεστει, οχι τωρα, αλλα εδω και δυο δεκαετιες περιπου. Το ζητημα συνεπως δεν ειναι να ανατραπει πλεον μια δοδομενη κατασταση, αλλα να απαγορευτει στην αρχουσα ταξη να εφαρμοσει τις μετακινησεις πληθυσμων για να εχει φτωχους αμορφωτους καθυστερημενους εργατες-δουλους για τα εργοστασια της, υποβαθμιζοντας την ποιοτητα ζωης σε καθε χωρα, εχοντας εξασφαλισμενο ενα στρατο ανεργιας. Να τους γινει ξεκαθαρο, οτι εαν θελουν υποβαθμισμενα μεροκαματα, να πανε να φτιαξουν τα εργοστασια τους στις χωρες απο οπου φερνουν τους εργατες-δουλους τους, προσαρμοζομενοι στους εκει νομους και συνθηκες.
-------------------------------------------------------------------------------
Σχολιο.- Ενώ ο Τσίπρας τού είχε ζητήσει επίσημη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ΕΣΠΕΥΣΕ να βάλει την υπογραφή του στο νομοσχέδιο !!!!....Ο άθλιος Παπούλιας, παρά τις κατά καιρούς ανέξοδες δηλώσεις του, εχει αποδειχθεί μνημονιακότερος των τροϊκανών. Κατά τη γνώμη μου οι ευθύνες του για όλη αυτή την περίοδο δεν είναι μικρότερες από αυτές των ΓΑΠ, Σαμαρά, Παπακωνσταντίνου Στουρνάρα κλπ.
Κάρολε, πούλα λίγο ακόμα αντίσταση ρε…
Στα χρόνια της κρίσης εμφανίστηκαν οι δανειστές. Κάποιοι λένε ότι τους περιμέναμε και τους προετοιμάζαμε το έδαφος από καιρό, κάποιοι άλλοι ότι μας προέκυψαν εξ ανάγκης. Τέλος πάντων ήρθαν και μας στρογγυλοκάθισαν στο σβέρκο. Οι δανειστές μας είχαν τα δικά τους συμφέροντα και αφού τους φέραμε ίσα με την πόρτα μας τώρα έπρεπε κάπως να τους ικανοποιήσουμε, επειδή είμαστε πολύ φιλόξενος λαός (αν και λίγο τεμπέληδες και με μεγάλο δημόσιο τομέα). Έτσι χρειάστηκε να περάσουν κάτι δανειακές συμβάσεις που παρόλο που ήταν διεθνείς δεν ψηφίστηκαν με 180 βουλευτές όπως όριζε παλιά το Σύνταγμα, πριν δηλαδή το διαβάσει ξανά ο Βενιζέλος με την δική του πονηρή ματιά. Έπειτα όμως δεν βρίσκονταν πρόχειροι ούτε καν 150 βουλευτές και έτσι αποφασίστηκε τα νομοσχέδια να υπογράφονται κατευθείαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπάρχει ένα άρθρο στο Σύνταγμα που προβλέπει ότι σε περίπτωση θεομηνιών και καταποντισμών ή πολέμων, όταν δηλαδή δεν μπορεί να συγκληθεί η Βουλή, ο ΠτΔ μπορεί να υπογράψει μια πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (αντικαθιστώντας τη Βουλή). Αυτό το άρθρο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που ξέρει να διαστέλλει τις ερμηνείες όπως και τα πουκάμισά του, το ερμήνευσε κάπως διαφορετικά και το προσάρμοσε στις ανάγκες της κυβέρνησης. Το ελληνικό πολιτειακό σύστημα όμως προβλέπει ότι ο ανώτατος άρχοντας της χώρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκπροσωπεί τον ύψιστο θεσμό, είναι ο θεματοφύλακας, ας πούμε, του Συντάγματος. Για το λόγο αυτό άλλωστε υποτίθεται ότι ιδιαίτερα οι δημοσιογράφοι δεν λένε κακή κουβέντα για τον ΠτΔ. Δεν σκάβουν π.χ. ποτέ το παρελθόν ενός ανθρώπου που υπήρξε στενότατος φίλος αυτών που καταγγέλλονται σήμερα ως εθνικοί προδότες, όπως ο Άκης, ακόμα και από τους πρώην τους συνεργάτες τους, ξεχνάνε τις στενές φιλίες με κάτι αιμοσταγείς δικτάτορες της Αραβίας κ.λπ. Ο Κάρολος Παπούλιας πάντως δεν δυσκολεύτηκε να υπογράψει πάνω από είκοσι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αγνοώντας τον αντίκτυπο των πράξεων του όσον αφορά τους θεσμούς. Έκρινε ότι το εθνικό συμφέρον -όπως το ερμήνευσε ο ίδιος- είναι ανώτερο της βουλευτικής πραγματικότητας και θεώρησε ότι υπηρετεί το ίδιο το έθνος υπογράφοντας δανειακές συμβάσεις, νόμους για περικοπές συντάξεων, ακόμα και το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης. Έτσι έκρινε, έτσι έπραξε… Μαγκιά του, που θα έλεγε και ο Μεϊμαράκης πριν τον αναγκάσουν να κάνει την πάπια. Σήμερα όμως ο Κάρολος ξεπέρασε -κατά τη γνώμη μου- κάθε όριο ευπρέπειας, σπεύδοντας να υπογράψει το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της «Μικρής ΔΕΗ», λίγες ώρες πριν δεχτεί τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ο οποίος ζήτησε να τον ενημερώσει για τις απόψεις της και να του ζητήσει να δράσει καταλλήλως. Για όσους δεν το γνωρίζουν η υπογραφή του νομοσχεδίου αποκλείει κάθε πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος. Ο ΠτΔ που υπέγραψε το νομοσχέδιο με την ταχύτητα του Flash υπέπεσε στο αμάρτημα της αλαζονείας. Ο Κάρολος στα πλαίσια του θεσμού που του ανέθεσαν να υπηρετήσει θα έπρεπε να δεχτεί τον Αλέξη και να του αναγγείλει ότι δεν πρόκειται να αναπέμψει το νόμο παραθέτοντας ίσως και κάποιο επιχείρημα. Αλλά, ενώ είχε γίνει ήδη γνωστό το αίτημα του Τσίπρα, εκείνος αδιαφορώντας ακόμα και για τα προσχήματα έσπευσε να βάλει την φαρδιά του υπογραφή δείχνοντας εκτός των άλλων μικροψυχία. Μικροψυχία που δεν περιμένεις από τον άνθρωπο που δάκρυσε μόνο και μόνο επειδή κάποιοι μαθητές αμφισβήτησαν πριν δύο χρόνια το αντιστασιακό του παρελθόν. Κάρολε, πούλα λίγο αντίσταση στους Γερμανούς ακόμα ρε, πλάκα έχει.
Σχολιο.- Για τον Παπουλια. Δεν ξερω αν ηεξουσια σε κανει φασιστα η εισαι γεννημενος.ομως γνωριζω καλα οτι αυτα τα ανθρωποειδη που προερχονται απο τον χωρο του 40 χρονια διακυβερνησης ΠΑΣΟΚ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ τοσο καλα στη διαπλοκη που ακομα και οταν πλησιαζουν τον θανατο δεν αποφασιζουν να πραξουν αν μη τι αλλο το δικαιο
Σχολιο.- Ελπίζω κάποιοι ιστορικοί να καταγράφουν τα βήματα με τα οποία έχει ευτελιστεί το πολιτικό μας σύστημα απο το 2010 και δώθε. Να μήν ξεχαστεί πώς οι θεσμοί, οι νόμοι και το σύνταγμα έχουν γίνει κουρέλια στα χέρια του εκάστοτε σωτήρα. Ελπίζω επίσης ναέχει καταγραφεί και περί τίνος ετύρβαζαν σε κάθε βήμα του ευτελισμού οι πολιτικοί φορείς, τα κόμματα, ο κάθε αρμόδιος, υπεύθυνος κλπ. Διότι ίσως κάποια μέρα συζητήσουμε στα σοβαρά, όχι με όρους Καθημερινής ή Mega, ποιός έφταιξε για τον εκφασισμό της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος.
-----------------------------------------------------------------------------
Κάθε δικτάτορας θα θαύμαζε την ομοιομορφία και την υπακοή των ΜΜΕ των ΗΠΑ. Noam Chomsky
-------------------------------------------------------------------------------
Κάτω η Πηνελόπη Δέλτα!
Διαβάζοντας το άρθρο του Αντώνη Λιάκου για την Πηνελόπη Δέλτα δεν εξεπλάγην. Είναι οι ίδιοι ιστορικοί- Λιάκος, Ρεπούση, Καράβας, Καλύβας και λοιποί- οι οποίοι νυχθημερόν τα βάζουν με ό,τι έχει μετατραπεί σε εθνικό ιστορικό βίωμα, αγνοώντας φυσικά πως η ιστορία δεν είναι προϊόν του ιστορικού, αλλά των ίδιων των μαζών, των ορατών και μη ορατών διεργασιών, που λέει και ο Λε Γκοφ. Στο μένος τους αυτό, το οποίο έχει πολιτική στόχευση φυσικά, πρώτη θέση κατέχουν οι λογοτέχνες. Τά’ χουν βάλει εδώ και χρόνια με τον Σεφέρη, με τον Ελύτη, με τον Παλαμά, με τον Παπαδιαμάντη, με τον Εγγονόπουλο, με τον Βαλαωρίτη, με τον Μαβίλη, με τον Δροσίνη και γενικώς με όλους…Τώρα τάβαλαν και με την Πηνελόπη Δέλτα! Γιατί; Μα διότι αυτοί όλοι είναι εθνικιστές, σύμφωνα με τον Λιάκο! Δεν αποκλείεται σε λίγο να τα βάλουν και με τον Όμηρο. Όλα πιθανά είναι… Λέει ο Λιάκος ότι οι μακεδονομάχοι σκότωναν και αμάχους βουλγάρους. Και λοιπόν; Μέσα σε έναν τέτοιο πόλεμο, στον οποίο πρωταγωνιστούν σώματα ατάκτων, πιθανόν να σκοτώθηκαν και άμαχοι. Εδώ ολόκληρος αμερικανικός τακτικός στρατός και σκότωσε χιλιάδες αμάχους σέρβους στον πρόσφατο βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας- για τον οποίον, ας μην ξεχνάμε, είχαν χειροκροτήσει οι διάφοροι υπερασπιστές της ελευθερίας, μαζί μ’ αυτούς και οι πολιτικοί φίλοι του κ. Λιάκου, εάν δεν απατώμαι. Στο Ιράκ οι αμερικανοί σκότωναν στρατιώτες του Σαντάμ και έριχναν στο ψαχνό και στα παιδάκια. Ο Κολοκοτρώνης όταν μπήκε στην Τριπολιτσά, σκότωσε περίπου 3 χιλιάδες τούρκους, μεταξύ αυτών και αμάχους. Είναι απίθανο λοιπόν ο βουλγαροκτόνος μακεδονομάχος να ρίξει και ξώφαλτσες σε αμάχους, την ώρα που κόβει κεφάλια κομιτατζήδων; Τι είναι ο μακεδονομάχος; Ερευνητής της Γενναδίου να πίνει φρέντο στο Φίλιον; Είμαστε με τα καλά μας; Τι ακριβώς θέλουμε να πούμε; Τι περιμέναμε να κάνει ο Μακεδονομάχος τους βουλγάρους, σε μια περιοχή ελληνική που υπέφερε από δουλεία αιώνων και δεινοπαθούσε κάτω από τις σφαγές των βουλγάρων κομιτατζήδων; Να τους καλέσει σε διάλογο στην πλατεία; Θα μου πείτε δεν είναι αυτό έγκλημα πολέμου; Ας υποθέσουμε ότι είναι. Αλλά γενικώς ο πόλεμος οδηγεί σε σκοτωμούς, και παρόλα αυτά είναι αρετή, σύμφωνα μάλιστα με τους αρχαίους έλληνες η φιλοπατρία είναι από τις σπουδαιότερες των αρετών. Αλλά ο σκοτωμός αμάχων στον Μακεδονικό Αγώνα δεν είναι ισόποσον του Διστόμου, ούτε του Ολοκαυτώματος, ούτε φυσικά ισόποσον του συνωστισμού της Σμύρνης, τα οποία είναι γενοκτονίες στρατευμάτων κατοχής. Εν προκειμένω πρόκειται για απελευθερωτικό πόλεμο- αυτός είναι ο Μακεδονικός Αγώνας. Δεν γνωρίζει ο κος Λιάκος ούτε καν την διάκριση του αμερικανού Ντέηβιντ Γουόλτζερ, περί δικαίων και αδίκων πολέμων; Μερικοί ιστορικοί της σύγχρονης Ελλάδας, που καταπιάνονται συχνά και με την «οθωμανική περιόδο» -όπως αιδημόνως αποκαλούν την τουρκοκρατία- έχουν γράψει χιλιάδες πολεμικά κείμενα σε εφημερίδες, για να μας εξηγήσουν πόσο καταπληκτικά περνούσαμε επί οθωμανών και πόσο εθνικιστές είμαστε σήμερα και εν συνεχεία να μας οδηγήσουν στις κοινές ελληνοτουρκικές επιτροπές συγγραφής ιστορικών βιβλίων. Αποστειρωμένων. Σε μια κρατική δηλαδή, εκ των άνω ιστορία, για την οποία ο λαός οφείλει να σιωπά, εφόσον στη θέση του μιλάνε οι επιτροπές των ιστορικών. Την ιστορία όμως δεν την γράφουν οι ιστορικοί, αλλά ο λαός. Η ιστορία είναι βίωμα κοινό, λαϊκή πεποίθηση, για την οποία ο ιστορικός δεν έχει άλλο λόγο, παρά μόνον να την κατανοήσει. Δεν θα ρωτήσουμε δηλαδή τον ιστορικό να μας πει τι θα δεχθούμε από το ιστορικό μας παρελθόν. Αυτό το έχουμε αποφασίσει ήδη, ως λαϊκό και εθνικό σώμα. Να θυμήσουμε εδώ την περίφημη ρήση του MacIntyre: «Αυτό που είμαι είναι αυτό που κληρονόμησα, ένα ειδικό παρελθόν που είναι παρόν. Βρίσκω ότι ο εαυτός μου είναι μέρος μιας ιστορίας, πράγμα που σημαίνει εν γένει ότι, είτε μου αρέσει είτε όχι, είτε το αναγνωρίζω είτε όχι, είμαι ένας από τους κομιστές μιας παράδοσης». Ο Αντώνης Λιάκος τα έβαλε και με την Πηνελόπη Δέλτα ακόμα. Ας την αφήσει ήσυχη καλύτερα, εκεί που βρίσκεται, τραγική και αυτοκτονημένη, μετά την είσοδο των γερμανών στην Αθήνα. Ας τα βάλει με κανέναν άλλον, προσφορότερο στόχο. Η Πηνελόπη Δέλτα το χρέος της προς τους Έλληνες το έκανε και με το παραπάνω. Οι σύγχρονοι ιστορικοί, αντί να τα βάζουν με την συλλογική ιστορική μνήμη και τους λογοτέχνες, που κείνται πέραν της επιστήμης, καλόν θα είναι να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στην έρευνα και στην συγγραφή, αντιλαμβανόμενοι ότι και η ιστορία αν αξίζει κάτι, είναι όταν γίνεται λογοτεχνικό είδος. Εάν μείνει στα μίζερα τεκμήριά της, εάν μάλιστα επιπλέον τα βάζει και με την ποίηση και τη πεζογραφία για να εξυπηρετήσει πολιτικούς σκοπούς, τότε θα πιστοποιεί εσαεί την αριστοτελική φράση: «Διό και φιλοσοφότερον και σπουδαιότερον ποίησις ιστορίας εστίν’ η μεν γαρ ποίησις μάλλον τα καθόλου, η δ’ ιστορία τα καθ’ έκαστον λέγει».
-------------------------------------------------------------------------------
Το ρηχό ποταμάκι (για το συνέδριο του Ποταμιού στο Λαύριο)
«Όχι, ο νεωτερισμός δεν ήταν το σκηνικό. Ούτε ο τίτλος του προέδρου, που δεν θα λέγεται πρόεδρος, αλλά «επικεφαλής των εθελοντών του Ποταμιού». Όχι, η πρωτοτυπία δεν ήταν η θερινή περιβολή και τα σανδάλια του επικεφαλής. Ο αθόρυβος, αλλά καίριος νεωτερισμός, ήταν ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης, στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματός του, εκφώνησε την πρώτη γραπτή ομιλία του. «Ήταν, κατά γενική ομολογία, “η πιο πολιτική” του ομιλία. Και ήταν μια ένδειξη ότι το κόμμα που στήθηκε μέσω ίντερνετ ως εναλλακτικό δίκτυο και έκανε προεκλογική καμπάνια με συζητήσεις καφενείου, προσπαθεί πλέον να εδραιωθεί στον πολιτικό χάρτη ως σταθερή δύναμη». Έτσι ξεκινά το άρθρο του για το συνέδριο του Ποταμιού ένα από τα πουλέν του Σταύρου Ψυχάρη, ο Μιχάλης Τσιντσίνης, στα Νέα. Ο επικεφαλής Σταύρος Θεοδωράκης πολιτικά ενηλικιώνεται, αφού πια μπορεί να γράψει και να εκφωνήσει μια ομιλία! Σφάξιμο με το μπαμπάκι, αλλά οι θαυμαστές του επικεφαλής Σταύρου δεν πρόκειται να πάρουν χαμπάρι. Παρακάτω, άλλωστε, ο Τσιντσίνης δεν κρύβει την άποψή του για τους εθελοντές του κόμματος που συμμετείχαν στο Λαύριο: «Oι τρίλεπτες παρεμβάσεις των “ανώνυμων’’ συνέδρων εξαντλούνταν κυρίως στις καθημερινές τους αγωνίες. Καθένας διατύπωνε προτάσεις για τον επαγγελματικό κλάδο ή για τον τόπο του». Αλλά ποιος δίνει σημασία στο αν ένα νέο κόμμα, με δύο ευρωβουλευτές, παρακαλώ, δεν έχει θέσεις και άποψη για κανένα θέμα, αλλά απλώς γνώμη, όταν ο «επικεφαλής» είναι το αγαπημένο παιδί της τηλεοπτικής δημοκρατίας. Έτσι κι αλλιώς, το Ποτάμι δεν είναι χρήσιμο για τις θέσεις του, αλλά για τον ρόλο του, ως απαραίτητος συστημικός εταίρος της επόμενης κυβέρνησης, όποια και αν είναι αυτή. Το λέει ξεκάθαρα και ο αρθρογράφος των Νέων: «Για Το Ποτάμι είναι τώρα προτεραιότητα η συγκρότηση ενός προγραμματικού corpus, το οποίο θα αποτελεί και τον γνώμονα για μελλοντικές συνεργασίες». Ως προς το οργανωτικό του κόμματος, ο Θεοδωράκης εκλέχτηκε επικεφαλής διά ανατάσεως της χειρός, ούτε μια κάλπη δεν έστησε για να προσδώσει, για τα μάτια του κόσμου, σοβαρότητα στη διαδικασία. Για την εκλογή της Πανελλήνιας Επιτροπής, οι 466 σύνεδροι εξέλεξαν τα 86 μέλη, με πολύ αυστηρά κριτήρια, όπως τον Αλέξη Τσίπρα από το Ευηνοχώρι, που το μόνο κριτήριο ήταν η απλή συνωνυμία του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ! Ο Θεοδωράκης εξάντλησε την αμεσοδημοκρατική διάθεση στην Πανελλήνια Επιτροπή, που δεν θα έχει και πολλές αρμοδιότητες, μιας και την επταμελή καθοδηγητική ομάδα την επέλεξε ο ίδιος και την επέβαλε στην Πανελλήνια Επιτροπή. Η καθοδηγητική ομάδα, που μαζί με τον ίδιο θα κινούν το κόμμα, αποτελείται από τους Νικόλα Γιατρομανωλάκη, Παύλο Ελευθεριάδη, Λεωνίδα Καστανά, Άννα Λυδάκη, Γιώργο Μαυρωτά, Θανάση Σκόκο και Χριστίνα Ταχιάου. Ο πονηρός Σταύρος έφτιαξε και μια Ομάδα Διαλόγου (Επιτροπή Σοφών την ονόμασε ο πάντα μετρημένος Σταύρος), που αποτελείται από διάφορους διάσημους και μη φίλους του, που θα έχει γνωμοδοτικό ρόλο. Την Ομάδα Διαλόγου απαρτίζουν οι σκηνοθέτες Σωτήρης Γκορίτσας, Γιάννης Κακλέας και Πάνος Κοκκινόπουλος, οι καθηγητές Θάνος Βερέμης και Χαρίδημος Τσούκας, τα πρώην στελέχη της Δράσης Αντιγόνη Λυμπεράκη, Αντύπας Καρύπογλου και Στρατής Μούγερ, ο πρώην ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ Σπύρος Δανέλλης, ο ανεξάρτητος Πέτρος Τατσόπουλος και ο πρώην βουλευτής Αχμέτ Ιλχάν (το τελευταίο διάστημα ήταν στη ΔΗΜΑΡ, στις ευρωεκλογές στήριξε με όλες του τις δυνάμεις το μειονοτικό DEB), ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης, ο οικονομολόγος Αρίστος Δοξιάδης, ο Θοδωρής Αθερίδης, ο Αντώνης Καφετζόπουλος κι ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η πράσινη Μελίτα Γκουρτσογιάννη και ο οικονομολόγος μηχανικός Κωστής Μπιτζάνης και αναμένεται να συμμετάσχει το επιστέγασμα της σοφίας Γρηγόρης Ψαριανός. Οι Ψαριανός και Τατσόπουλος θα αποτελέσουν την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος. Αν δεν ξέραμε ότι πίσω από το εγχείρημα του Σταύρου κρύβεται ο ΔΟΛιος Σταύρος, θα στοιχηματίζαμε ότι το κόμμα θα αγκομαχήσει να μπει στη Βουλή (ειδικά αν οι εκλογές δεν γίνουν σύντομα), αλλά ο εφτάψυχος μπαρμπα-Σταύρος ξέρει πολλά κόλπα.
--------------------------------------------------------------------------------
Με μπλόκο στο άνοιγμα καταστημάτων την Κυριακή απειλούν οι εργαζόμενοι
Να μην επιτρέψουν το άνοιγμα των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή απειλούν οι φορείς των εμποροϋπαλλήλων με αφορμή την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων σε 10 περιοχές της χώρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μέγκα. Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα, με απόφαση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) κατέρχονται σε 24ωρη απεργία, ενώ η Ομοσπονδία έχει εξαγγείλει για αύριο και συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Ερμού. Να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους αυτή την Κυριακή, καλεί τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες -στις περιοχές που προβλέπει η Υπουργική Απόφαση- με ανακοίνωσή της και η ΓΣΕΒΕΕ. Η ΓΣΕΒΕΕ, η ΕΣΕΕ και η ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας) καταθέτουν από κοινού προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της Υπουργικής Απόφασης, ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα, προσωρινή αναστολή και ακύρωση της απόφασης.
------------------------------------------------------------------------------
Το προσδόκιμο επιβίωσης των Ελλήνων, που τη δεκαετία του 70' ήταν από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, έχει υποχωρήσει λεει η εκθεση του ΟΟΣΑ
ΟΟΣΑ: Ουραγοί οι Έλληνες σε διάρκεια και ποιότητα ζωής
Κατακόρυφη πτώση σχεδόν σε κάθε κατηγορία αξιολόγησης του επιπέδου της Υγείας παρουσιάζουν οι δείκτες που έδωσε στην δημοσιότητα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την χώρα μας. Και αυτό από μόνο του ως γεγονός έρχεται να επιβεβαιώσει την παταγώδη αποτυχία της... καταστροφικής πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, κατ' εντολή της τρόικας και των ξένων συμφερόντων. Πολιτική που ως αποτέλεσμα έχει να είμαστε πλέον ως λαός ουραγός σε ποιότητα και διάρκεια ζωής... Σύμφωνα με την σχετική έκθεση του ΟΟΣΑ που δημοσιεύει η εφημερίδα Έθνος, οι Έλληνες είναι πλέον ουραγοί σε ποιότητα και διάρκεια ζωής μεταξύ των λαών του ευρωπαϊκού νότου, ενώ ακόμα και σε σύγκριση με τους μέσους ευρωπαϊκούς δείκτες η Ελλάδα κατέχει πλέον την 20ή θέση μεταξύ των 34 χωρών του ΟΟΣΑ σε προσδόκιμο ζωής με 80,7 έτη. Οι ανεπαρκείς πολιτικές πρόληψης και η προβληματική διάθεση τεράστιων πόρων σε συγκεκριμένους τομείς, όπως τα φάρμακα, κρατούν τους ποιοτικούς δείκτες υγείας της Ελλάδας καθηλωμένους τα τελευταία 12 χρόνια. Την ίδια στιγμή φαίνεται πως η Μεσογειακή διατροφή μάς σώζει, αφού η χώρα μας εμφανίζει χαμηλή θνησιμότητα από καρκίνο, ενώ το ίδιο χαμηλά είναι και να τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ. Οι Έλληνες πολίτες υποχρεώνονται να πληρώνουν από την τσέπη τους το μεγαλύτερο ποσό συμμετοχής στα φάρμακα (440 ευρώ) συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, εξαιτίας του ότι η κρατική δαπάνη για την Υγεία στην Ελλάδα είναι η χαμηλότερη μεταξύ των ίδιων χωρών (1.770 ευρώ). Στην έκθεσή τους οι ειδικοί του ΟΟΣΑ σημειώνουν ότι η δαπάνη Υγείας στην Ελλάδα ανήλθε το 2012 στο 9,3% του ΑΕΠ, ποσοστό που είναι ανάλογο με εκείνο των 34 χωρών του ΟΟΣΑ, αλλά είναι κάτω από το 10% που είχε η χώρα μας το 2010 και αισθητά χαμηλότερο από άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως η Γαλλία, η Ελβετία και η Γερμανία που είναι όλες πάνω από το 11%. Αυτό κατατάσσει την Ελλάδα σε μια από τις τελευταίες θέσεις σε σχέση με τις δημόσιες δαπάνες, οι οποίες υστερούν σημαντικά από τον μέσο όρο των άλλων χώρων του ΟΟΣΑ (72%). Επίσης, μια απόδειξη για τα αίτια που μας έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση είναι η παχυσαρκία. Σε αυτόν τον τομέα η Ελλάδα έχει την θλιβερή πρωτιά μεταξύ των μεσογειακών χωρών με το 19,6% των Ελλήνων να έχει σοβαρά προβλήματα με το σωματικό του βάρος. Τα ποσοστά αυτά σε Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία είναι αντίστοιχα 10,4%, 15,4% και 16,6%.
Στην εν λόγω έκθεση του ΟΟΣΑ, αξιολογήθηκαν οι δείκτες 34 χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Από την έκθεση προκύπτει ότι η χώρα μας βρίσκεται περίπου στο μέσο όρο του ΟΟΣΑ στο προσδόκιμο επιβίωσης και στις δαπάνες Υγείας, ως ποσοστό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ). Η σύγκριση με τις χώρες του Οργανισμού καθιστά την εικόνα πιο περίπλοκη. Εάν συγκριθούμε, όμως, με τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, αποτυπώνεται σαφέστερα η πορεία της υγείας του ελληνικού πληθυσμού και η πραγματική πρόοδος ή επιδείνωση που έχει συντελεστεί. Το προσδόκιμο επιβίωσης των Ελλήνων, που τη δεκαετία του 70' ήταν από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, έχει υποχωρήσει στην 20η θέση μεταξύ των 34 χωρών του ΟΟΣΑ. Με 80,7 έτη βρίσκεται κάτω από το αντίστοιχο της Ισπανίας (82,5) και της Ιταλίας (82,3). Είναι οριακά υψηλότερο από εκείνο της Πορτογαλίας (80,5). Η θνησιμότητα από εμφράγματα και εγκεφαλικά βρίσκεται σε επίπεδα – ρεκόρ: 343,6 θανάτους ανά 100.000 πληθυσμό ή 35.000 θανάτους ετησίως. Πολύ λιγότεροι πολίτες χάνουν τη ζωή τους από την ίδια αιτία σε Πορτογαλία (200,7 θάνατοι, ανά 100.000) και την Ισπανία (204,3 ανά 100.000). Μάλιστα, η Ελλάδα βρίσκεται στη χειρότερη θέση στον ΟΟΣΑ (20,7%), στα ποσοστά καπνιστών (33%), ενώ ως προς τα ποσοστά παχυσαρκίας, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στις μεσογειακές χώρες με το 19,6% του πληθυσμού να έχει σοβαρά προβλήματα βάρους. 440 ευρώ το χρόνο ξοδεύει ο μέσος Έλληνας για φάρμακα Οι Έλληνες έχουν σταθερά τις υψηλότερες κατά κεφαλήν δαπάνες για φάρμακα. Παρά τα μέτρα, σε κάθε Έλληνα αντιστοιχούν κάθε χρόνο 440 ευρώ για φάρμακα. Το ποσό για τον μέσο Ισπανό είναι 384 ευρώ, για τον μέσο Ιταλό 374 ευρώ και για τον μέσο Πορτογάλο 347 ευρώ.
---------------------------------------------------------------------------
Χάος στην Παλαιστίνη: 118 οι νεκροί - Το Ισραήλ χτύπησε και φιλανθρωπική οργάνωση για άτομα με αναπηρία
Πέντε νεκροί σε δύο αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας. Τους 118 έφτασαν οι νεκροί από τις ισραηλινές επιχειρήσεις μέσα σε 5 ημέρες
-------------------------------------------------------------------------------
Η Αργεντινή κινδυνεύει να κηρύξει στάση πληρωμών
Οι εκπρόσωποι της Αργεντινής και των δύο κερδοσκοπικών κεφαλαίων που συνάντησαν την Παρασκευή, ξεχωριστά, τον Αμερικανό μεσολαβητή στη Νέα Υόρκη δεν κατέληξαν σε συμφωνία για την αποπληρωμή του χρέους της χώρας η οποία κινδυνεύει να κηρύξει στάση πληρωμών λόγω της υπόθεσης αυτής. Τα αμερικανικά δικαστήρια έχουν δώσει διορία μέχρι τις 30 Ιουλίου στο Μπουένος Άιρες να καταβάλει το ποσό του 1,3 δισ. δολαρίων στα κερδοσκοπικά κεφάλαια που το 2005 και το 2010 αρνήθηκαν το "κούρεμα" του χρέους της Αργεντινής, σε αντίθεση με το 93% των πιστωτών της χώρας. "Οι εκπρόσωποι της χώρας και οι εκπρόσωποι των κεφαλαίων ήρθαν να με δουν το απόγευμα (της Παρασκευής) μαζί με τους δικηγόρους τους", δήλωσε ο Αμερικανός μεσολαβητής Ντάνιελ Πόλακ που διορίστηκε από το δικαστήριο για να βρει μια λύση στο αδιέξοδο. "Η κάθε πλευρά μου παρουσίασε τις θέσεις της, όχι όμως παρουσία της άλλης πλευράς. Δεν βρέθηκε καμία συμφωνία. Ελπίζω ότι στο μέλλον θα γίνει διάλογος", πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του ο Πόλακ. Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνια Κίρσνερ έχει δηλώσει ότι η χώρα της επιθυμεί να συνεχίσει τον διάλογο "για να βρεθεί μια λύση με δίκαιους και νόμιμους όρους για το 100% των πιστωτών". Σημείωσε ωστόσο ότι για να γίνει κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι το ποσό που ζητείται να καταβληθεί είναι πολύ υψηλό, τα αμερικανικά δικαστήρια θα πρέπει να αναστείλουν την εφαρμογή των αποφάσεών τους. Η Αργεντινή ζητά να ανασταλεί η απόφαση της αμερικανικής δικαιοσύνης ώστε να μπορέσει να αποπληρώσει τους υπόλοιπους πιστωτές της που το 2005 και το 2010 δέχτηκαν το κούρεμα του χρέους. Ωστόσο ο Αμερικανός δικαστής Τόμας Γκρίζα έκρινε ότι η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει τις καταβολές προς τους άλλους πιστωτές της εάν προηγουμένως δεν αποπληρώσει τα χρέη της προς τα κερδοσκοπικά κεφάλαια NML Capital και Aurelius Management.
Σχολιο.- Μακάρι ο Σαμαράς να είχε λίγη από την πυγμή της Κριστίνια Κίρσνερ Σχολιο.- Μπράβο ρε συ Χριστίνα! Τελικά μερικές γυναίκες έχουν μεγαλύτερα κόζια από κάτι "ελληναράδες" που φοράνε κράνος μόλις ακουστεί καμιά πορδή. Ούτε φράγκο! Όπως έκανε και η Ισλανδία και τους ρεζίλεψε Σχολιο.- Το λάθος της Αργεντινής ήταν ότι δεν το ξεκαθάρισε όταν έπρεπε. Δεν γίνεται οι τοκογλύφοι να κάνουν ότι θέλουν εις βάρος λαών και κρατών. Εμείς όταν έρθει η ώρα με την εμπειρία της Αργεντινής θα τους ξεφορτωθούμε όλους μια και καλή. Σχολιο.- Κουίζ. Ποιός πολιτικός αποφάσισε να υπαχθεί το σύνολο του ελληνικού χρέους σε ξένα (Αγγλικά) δικαστήρια, καθιστώντας τη χώρα αντίστοιχα ευάλωτη, παρά τις έμμισθες συμβουλές διεθνούς γραφείου δικηγόρων περί του αντιθέτου? Σχολιο.- Η Αργεντινή έχει κηρύξει στάση πληρωμών στο παρελθόν και έχει συμφωνήσει με τους τότε πιστωτές της σε εξόφληση χρεών με κούρεμα 70%.Αυτά τα funds που την πάνε τώρα στα δικαστήρια είναι τα μόνα που δεν συμφώνησαν και τώρα θα αναγκαστεί η Αργεντινή να κάνει στάση πληρωμών μόνο προς αυτούς,μια αναδρομική στάση πληρωμών.Η Αργεντινή πληρώνει κανονικά τα κουρεμένα χρέη της προς τους άλλους πιστωτές αλλά η Αμερική θέλει να σταματήσει κάθε πληρωμή(ώστε να κάνει ένα ακόμα παράδειγμα προς αποφυγή για όσους αντιδρούν στην κυριαρχία της) για να πληρωθούν τα δύο αυτά funds πράγμα που τονίζει την ανάγκη να απεμπλακούν οι άλλες χώρες τόσο από την Αμερικάνικη οικονομική σφαίρα επιρροής όσο και από το δολάριο. Σχολιο.- Ακριβώς! Να συμπληρώσω ότι οι απατεώνες αυτοί είναι σαν τα όρνια που "χτενίζουν" τον κόσμο αναζητώντας το επόμενο θύμα τους. Η τακτική τους είναι γνωστή κ συγκεκριμένη: Αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές ομόλογα δημοσίου χωρών που η οικονομία πνέει τα λοίσθια (συνήθως στο 20-30% της ονομαστικής αξίας μιας ομολογίας) και στη συνέχεια αρνούνται να συμμορφωθούν σε πρόταση κουρέματος αξιώνοντας την αποπληρωμή στο 100% της αξίας. Διαφορετικά προσφεύγουν σε δικαστήρια της αλλοδαπής αξιώνοντας τη συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του κράτους-οφειλέτη. Πριν βιαστείτε λοιπόν να πείτε ότι η Αργεντινή είναι κράτος-μπαταχτσής, αναλογιστείτε ποιός είναι ο πραγματικός απατεώνας. Δυστυχώς και η Ελλάδα είναι διαρκής όμηρος αυτών των απατεώνων στα χρόνια του μνημονίου. Η Αργεντινή συνεπώς έπρεπε να είναι το παράδειγμα για την Ελλάδα κι όχι το διαρκώς επικαλούμενο φόβητρο. Σχολιο.- Όταν η Αργεντινή όμως γίνει Ισλανδία απαλλαγμένη από χρέη, θα λέτε "Άλλο η Αργεντινή άλλο εμείς". Σχολιο.- Προτιμώ να φιλτράρω αυτά που μου λένε και να τηρώ ίσες αποστάσεις από διάφορες απόψεις, παρα να καταπίνω αμάσητη την προπαγάνδα των καναλαρχών. Στην τελική όταν γίνονται θυσίες, πρέπει να τις κάνουν όλοι. Όχι οι μή έχοντες. Αν αύριο οι Γερμανοί αποφασίσουν να εξουδετερώσουν την Ελληνική ελίτ για να πάρουν αυτοί τα μέσα παραγωγής στην χώρα μας, τα κανάλια θα σκούζουν εναντίον των μνημονίων και εσείς θα γίνετε πιο αντιμνημονιακοί από εμάς. Σχολιο.- Και τι έγινε με την Ισλανδία, όταν τους είπαν ΟΧΙ?
------------------------------------------------------------------------------
«Κινδυνεύουν αθώες ζωές στη Λωρίδα της Γάζας» λεει ο Σισι προεδρος της Αιγυπτου
Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014, 17:23
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι προειδοποίησε σήμερα ότι η κλιμάκωση της σύρραξης ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας θα κοστίσει και άλλες «αθώες ζωές» και πρόσθεσε ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή τόσο με το Ισραήλ, όσο και με τη Χαμάς, έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον απεσταλμένο του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή Τόνι Μπλερ. «Ο πρόεδρος προειδοποίησε για τους κινδύνους μίας πολεμικής κλιμάκωσης και για τα θύματα που αυτή θα προκαλούσε μεταξύ των αθώων αμάχων» δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας. Αν και κατά τις προηγούμενες ισραηλινές επιθέσεις η Αίγυπτος έπαιζε ενεργητικό μεσολαβητικό ρόλο, αυτή τη φορά τηρεί αποστάσεις. Το Κάιρο ανακοίνωσε χθες ότι κατέβαλε προσπάθειες για τον τερματισμό της βίας, αλλά προσέκρουσε στο πείσμα των σιωναζιστων πρωταγωνιστών της σύγκρουσης και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει.
---------------------------------------------------------------------------
Νέες συγκρούσεις στην Ουκρανία με επτά γουρουνια ναζιστες νεκρούς
Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014, 14:22
Οι ναζιστικές δυνάμεις ασφαλείας που προσπαθουν να δολοφονησουν και να εξολοθρευσουν τους Ουκρανους αμαχους και τους οπλισμενους αντιφασιστες αυτονομιστές αντάρτες στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας έχασαν επτά γουρουνια τους μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα ένας γουρουνι του ναζιστικου στρατού των αποικιοκρατων. «Επτά μέλη των ναζιστικων δυνάμεών μας --πέντε στρατιώτες, ένας συνοριοφύλακας και ένας αστυνομικός-- σκοτώθηκαν ενώ άλλοι 33 ναζιστες στρατιώτες τραυματίστηκαν» σε διάφορες περιοχές, από πυρά των αντιφασιστών, είπε ο Αλεξέι Ντμιτρασκίφσκι, ο εκπρόσωπος της ναζιστικης δολοφονικης στρατιωτικής επιχείρησης που έχουν οργανώσει οι ναζι του Κίεβου στις ανατολικές επαρχίες. Οι ναζιστικες ένοπλες δυνάμεις που εχει στειλει το Κιεβο προσπαθούν να περικυκλώσουν τα δύο κυριότερα προπύργια των αντιφασιστων ανταρτών, τις πόλεις Ντονέτσκ και Λουχάνσκ. Οι αντιφασιστες αυτονομιστές από την πλευρά τους διακηρύσσουν ότι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τις πόλεις τους. Οι αντιφασιστες αντάρτες είναι εξοπλισμένοι με εκτοξευτήρες ρουκετών Γκραντ. Το πρωί της Παρασκευής από ένα τέτοιο βλήμα έχασαν τη ζωή τους 19 γουρουνια ναζι στρατιώτες στην περιοχή του Λουχάνσκ.
---------------------------------------------------------------------------------
Κύριε Πρόεδρε,να βάλετε εδώ την υπογραφή σας,είπε ο επικρατείας κύριος Σταμάτης,στον παππούλη των ανακτόρων ...... Τι την χρειάζεστε; ρώτησε ο αντιστασιακός.... Τίποτα σημαντικό,τυπικό είναι,γιά την μισθοδοσία σας !! Εντάξει,γιατί μού είπε καί η Εβελίνα μου,ότι στην Σαντορίνη πού ''ξεκουράζεται'',αυξήθηκαν οί τιμές των πεντάστερων !!!! Καί έτσι,τόσο απλά,χαρίσθηκε όλος ο λιγνίτης της χώρας μας καί τα υπόλοιπα......
------------------------------------------------------------------------------
Κελιά τύπου Γ. Οι ήχοι που αποκαλούμε σιωπή…
Του Τάσου Κουράκη και Νικόλα Κουντούρη* Εφημ ΕΠΟΧΗ 6-7-14
Στην Καλιφόρνια της δεκαετίας του 1980 τέθηκε σε εφαρμογή ένα αρρωστημένο κοινωνικό πείραμα. Η ιδέα ήταν να δημιουργηθούν φυλακές σκληρής απομόνωσης, στις οποίες θα φυλακίζονταν άνθρωποι για δεκαετίες ολόκληρες. Χωρίς φυσικό φώς, αερισμό και με περιορισμένη δυνατότητα κίνησης, ο στόχος ήταν να φτιαχτούν άνθρωποι φαντάσματα για να τρομάξουν της αμερικανική κοινωνία. Οι φυλακές «supermax» ήταν γεγονός. Η σύλληψη δεν ήταν καινούρια, είχαν προηγηθεί τα λευκά κελιά των φυλακών Στάμχαιμ, όπου φυλακίστηκαν τα μέλη της «Φράξιας Κόκκινος Στρατός». Στο γράμμα του Ζαν Πωλ Σαρτρ στην γαλλική εφημερίδα Libération, για τις συνθήκες κράτησης του Αντρέα Μάινχοφ, πληροφορούμαστε αρκετά για τη ζωή στα λευκά κελιά. Μεταξύ άλλων, αναφέρει συγκλονισμένος ο φιλόσοφος : «και υπάρχει κάτι που λείπει: ήχος. Συσκευές στο εσωτερικό του κελιού συγκεντρώνουν τους ήχους, τους αποδυναμώνουν και τους καθιστούν απόλυτα αθόρυβους μέσα στο ίδιο το κελί…». Σήμερα λοιπόν οι φυλακές τύπου Γ΄ έρχονται και στην Ελλάδα. Ο στόχος δεν είναι να απομονώσουν ή να βασανίσουν. Αυτό δυστυχώς το κάνουν και τα υπάρχοντα κελιά απομόνωσης και τα πειθαρχεία. Ο στόχος είναι να οδηγήσουν στην τρέλα. Να καταστήσουν σαφές σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ότι, όποιος μπει εκεί δεν θα ξαναδεί φυσικό φως για τουλάχιστον 4 χρόνια. Δεν θα τον αγγίξει ανθρώπινο χέρι και δεν θα ακούσει κανέναν ήχο. Η πραγματική ιδέα του πειράματος είναι, μέσω της θεαματικής ψυχικής εξόντωσης του κρατουμένου, να τρομάξει η κοινωνία εκτός φυλακής. Να αναπαραχθεί δηλαδή στο συλλογικό υποσυνείδητο ο ίδιος φόβος που είχε κυριεύσει τον Κόμη Μοντεχρίστο, όταν τον οδήγησαν στην απομόνωση του Κάστρου του Ιφ για πάντα. Το νομοθέτημα που εισάγει τα κελιά τύπου Γ΄ στις ελληνικές φυλακές συζητιέται αυτές τις ημέρες στη Βουλή. Οι διατάξεις του κάνουν κάθε λογικό άνθρωπο να ανατριχιάζει. Οι άνθρωποι που διαβιούν στις φυλακές κατηγοριοποιούνται με κριτήριο την υποτιθέμενη επικινδυνότητά τους. Όσοι από αυτούς θεωρηθούν ιδιαίτερα επικίνδυνοι από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τοποθετούνται στα λευκά κελιά. Με τον ίδιο τρόπο ο Υπουργός κανονίζει ποιες ασθένειες είναι επαρκώς βαριές για αποφυλάκιση, για το ποιοι κρατούμενοι έχουν δυνατότητα για άδεια, πόσα χρόνια θα εκτίεται η ποινή υποχρεωτικά, πόσες φορές και με ποιούς τρόπους θα τιμωρούνται περαιτέρω οι κρατούμενοι που θα μπαίνουν σε χρόνια απομόνωση. Επιβάλλεται με άλλα λόγια, η λογική της επιπλέον ποινής, πέρα από αυτή που όρισε ο νομοθέτης και επέβαλλε ο δικαστής. Εντούτοις, το Νοέμβριο του 2012 ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης είχε παραλάβει το πόρισμα του σχεδίου για το σωφρονιστικό κώδικα, από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή για την παρακολούθηση του σωφρονιστικού συστήματος και των λοιπών δομών εγκλεισμού. Στο σχέδιο αυτό, που ήταν αποτέλεσμα ομόφωνης απόφασης, εμπεριέχονταν διατάξεις για την ημιελεύθερη διαβίωση, για τα ευεργετικά μεροκάματα, για τη δυνατότητα σπουδών, για τη διεύρυνση της επικοινωνίας των ανθρώπων με τις οικογένειές τους, για τη θέσπιση εθελοντικής εργασίας και για πολλά άλλα. Πως από αυτή τη προσπάθεια καταλήξαμε στα λευκά κελιά; Η επιθυμία απεύθυνσης σε ακραία συντηρητικά ακροατήρια ίσως να είναι μία ερμηνεία. Το δόγμα του σοκ για την βίαιη αποδοχή του μνημονίου ίσως είναι μία άλλη, καθώς για να μπορέσει να περάσει πιο ανώδυνα η μνημονιακή πολιτική, χρειάζεται μια φοβισμένη πολιτεία με υποτακτικούς πολίτες που δεν εξεγείρονται. Και μην ξεχνάμε ότι τεσσεράμισι χιλιάδες κρατούμενοι κατέβηκαν για δέκα μέρες σε απεργία πείνας αρνούμενοι το μεσαιωνικής έμπνευσης νομοθέτημα. Ο αγώνας ήταν για τους ίδιους και για την κοινωνία. Κανένας άνθρωπος, όποιο κι είναι το αδίκημά του, δεν πρέπει να υποστεί αυτό το αρρωστημένο βασανιστήριο της εξουσίας. Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης υπόστασης μέσα στα κελιά τύπου Γ θα πρέπει να κινητοποιήσει τα θεμελιώδη αντανακλαστικά όλων για να ακυρωθεί στην πράξη αυτό το επαίσχυντο νομοθέτημα. Ας γκρεμίσουμε επιτέλους τα τείχη της σιωπής που χτίζονται αυτή τη στιγμή έξω από τους τοίχους των φυλακών. Ας γίνουμε η δική τους φωνή, ας τους δώσουμε πίσω το πρόσωπό τους.
*Τάσος Κουράκης, Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής παρακολούθησης του σωφρονιστικού συστήματος και των λοιπών δομών εγκλεισμού. *Νικόλας Κουντούρης, πολιτειολόγος.
-------------------------------------------------------------------------------
Συγγνώμη, Δήμητρα...
Δεν ξέρω τι να γράψω για την κροκοδείλια δημοκρατία τους, που τάχα συμπάσχει στα τηλεοπτικά παράθυρα με το δράμα αυτών των γυναικών κάθε φορά που τα κορμιά τους γεμίζουν μελανιές από τα γκλομπ της εξουσίας. Το τηλέφωνο χτύπησε την ώρα που έγραφα ένα μονόστηλο για τη χθεσινή τους διαμαρτυρία έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Η Δήμητρα ακουγόταν λαχανιασμένη και τρομαγμένη. «Πέτρο, μας χτύπησαν πάλι». «Γράψε κάτι, γιατί είμαστε μόνες» είπε μονάχα κι έκλεισε το τηλέφωνο βιαστικά. Κατέβασα το ακουστικό χωρίς να ξέρω τι να γράψω πέρα από τα τετριμμένα. «Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ”, μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα.... Δεν πάει το χέρι μου. Δεν ξέρω τι να γράψω για τη δημοκρατία τους. Δεν ξέρω τι να γράψω για την κροκοδείλια δημοκρατία τους, που τάχα συμπάσχει στα τηλεοπτικά παράθυρα με το δράμα αυτών των γυναικών κάθε φορά που τα κορμιά τους γεμίζουν μελανιές από τα γκλομπ της εξουσίας. Δεν ξέρω τι να γράψω για τους κροκόδειλους της πολιτικής ζωής που τάχα συμμερίζονται τους άνεργους, τους απολυμένους, τους φτωχούς και τους απελπισμένους, αλλά τελικά καταλήγουν να μας κάνουν κήρυγμα περί νομιμότητας. Δεν ξέρω πια τι άλλο να γράψω γι' αυτές τις γυναίκες. Κουράστηκα να γράφω για το δίκιο του αγώνα τους. Κουράστηκα να γράφω για την αξιοπρέπειά τους. Κουράστηκα να γράφω για τη μαχητικότητα και τη συναδελφική αλληλεγγύη που τις διακρίνει. Κουράστηκα να σπαταλάω τις λέξεις και να αναμασάω τα λόγια μου σε μια προσπάθεια να περιγράψω αυτό που βιώνουν. Κουράστηκα να τις βλέπω εκεί στις σκηνές. Κουράστηκα εγώ να γράφω κι αυτές να τρώνε ξύλο από τον κάθε κομπλεξικό ροπαλοφόρο. Κουράστηκα να θυμώνω με τον κάθε Άδωνι να με βομβαρδίζει με ανοησίες για απολυμένους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Κουράστηκα να διαβάζω τις ανακοινώσεις των κομμάτων. Κουράστηκα να ακούω τα παρηγορητικά λόγια των παπάδων. Κουράστηκα να αναπαράγω τα κείμενα συμπαράστασης. Κουράστηκα να βλέπω κροκόδειλους παντού. Και συνειδητοποιώ πως αν δεν έχω γίνει μέχρι τώρα, σίγουρα κι εγώ ένας κροκόδειλος θα καταντήσω. Ακόμη ένας κροκόδειλος που θα χύνει δάκρυα από μελάνι στο χαρτί και μετά θα επιστρέφει σπίτι του με την ικανοποίηση πως έκανε το καθήκον του. Αλήθεια, ρε Δήμητρα, δεν ξέρω τι άλλο να γράψω. Στέρεψαν οι λέξεις πια. Συγγνώμη, Δήμητρα...
Πηγή: Γράφει ο Πέτρος Κατσάκος στην ΑΥΓΗ
--------------------------------------------------------------------------------
Οι πρωτες λιποθυμιες από τα εκκαθαριστικα. 2.000 ευρω ο μεσος φορος. Μεγαλη πικρα από τα χρεωστικα των τελευταιων δυο ημερων. Από τις 5.105.388 δηλωσεις οι 2.163.828 πληρωνουν.
----------------------------------------------------------------------------
Μαχη για μια από τις ωραιοτερες παραλιες του κοσμου. Ο εμιρης «πολιορκει» το Ναυαγιο στη Ζακυνθο. Ιδιωτης που ισχυριζεται συμφωνα με την κατοχικη κυβερνηση ότι εχει τιτλους του 17ου αιωνα πουλησε λεει 15.000 στρεματα στον εμιρη Αλ Θανι του Καταρ. Στο ποδι η Ζακυνθος! Εξαλλη η Μητροπολη Ζακυνθου αφου με αποδειξεις που εχει καταθεσει η ιδιοκτησια ανηκει σε Μοναστηρι
-----------------------------------------------------------------------------
ΣΙΩΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί των ισραηλινών επιδρομών μεχρι χθες
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Στο στόχαστρο των φονικών επιδρομών του ισραηλινού στρατού παρέμειναν χτες για τέταρτη μέρα από την «επίσημη» έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης «Προστατευτική Αιχμή» οι περίπου 1.700.000 Παλαιστίνιοι κάτοικοι της Γάζας, που θρηνούν ήδη για τοθάνατο πάνω από 100 συνανθρώπων τους (μεταξύ των οποίων πολλά μωρά, γυναικόπαιδα, γέροντες) και τον τραυματισμό τουλάχιστον 700 άλλων. Σε αντίστιξη, Τουρκία και Αίγυπτοςαντέδρασαν χτες σε πιο έντονους τόνους. Από τη μία ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ. Τ. Ερντογάν είπε ότι ο βομβαρδισμός της Γάζας εμποδίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων, ζητώντας από το Τελ Αβίβ «να σταματήσει τώρα η βαρβαρότητα». Από την άλλη, το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου σε χτεσινή του ανακοίνωση ζήτησε να σταματήσει «η υπερβολική και μη απαραίτητη στρατιωτική βία που προκαλεί το θάνατο αθώων αμάχων». Αιγύπτιοι διπλωμάτες διέψευσαν τις φήμες πως βρίσκεται σε εξέλιξη επικοινωνία με τους Ισραηλινούς, με στόχο την επαναφορά στη συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ «Χαμάς» και Ισραήλ που είχε επιτευχθεί το Νοέμβρη του 2012... Αξίζει πάντως κανείς να επισημάνει ότι για πρώτη φορά χτες, πέρα από τις εκατοντάδες ρουκέτες που εκτοξεύουν μαχητές της «Χαμάς» και της «Ισλαμικής Τζιχάντ» στη Λωρίδα της Γάζας προς το Νότιο Ισραήλ (σε μία προσπάθεια αντίστασης στις φονικές επιδρομές των εισβολέων), είχαμε ρίψη ρουκετών από το Λίβανο. Σύμφωνα με Λιβανέζους στρατιωτικούς αξιωματούχους, βρέθηκαν δύο εκτοξευτήρες ρουκετών κοντά στη μεθόριο με το Ισραήλ, από τις οποίες φαίνεται πως εκτοξεύτηκαν τρεις ρουκέτες. Οι αξιωματούχοι δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσουν την ταυτότητα των δραστών, λέγοντας πως περιμένουν τα αποτελέσματα έρευνας. Μία από τις ρουκέτες αυτές, πάντως, έπεσε σε βενζινάδικο της ισραηλινής μεθοριακής πόλης Ασντόντ, προκαλώντας τον τραυματισμό τριών Ισραηλινών, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
---------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Σφοδρές μάχες σε Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ
Τουλάχιστον τέσσερις εργάτες σκοτώθηκαν όταν βομβαρδίστηκε από τους ναζι το λεωφορείο που τους πήγαινε στη δουλειά
Στρατιώτες του Κιέβου ψάχνουν «υπόπτους» στο Σλαβιάνσκ, μία από τις πόλεις που σχεδόν ισοπεδώθηκε από τις βόμβες
ΝΤΟΝΕΤΣΚ - ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ.-- Σφοδρές μάχες μαίνονται γύρω από τις πόλεις Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ της Ανατολικής Ουκρανίας, καθώς συνεχίζεται με ένταση η «αντι-τρομοκρατική» επιχείρηση της ναζιστικης κλικας του Κιέβου. Ο «πρόεδρος» της ναζιστικης κλικας του Κιεβου Πέτρο Ποροσένκο διαμήνυσε ότι «για τη ζωή κάθε (σ.σ. ναζιστη) στρατιώτη που εχουν στειλει από το Κιεβο, οι αντιφασιστες αντάρτες θα πληρώσουν με δεκάδες και εκατοντάδες ζωές δικών τους. Ούτε ένας αντιφασιστας δεν θα αποφύγει την ευθύνη, όλοι θα πάρουν αυτό που τους αξίζει». Η δήλωσή του έγινε μετά την επίθεση που δέχτηκαν τα ναζιστικα καθαρματα που αποτελουν το στρατό του Κιέβου κοντά στο συνοριακό φυλάκιο Ζελενοπίλια, στην περιοχή του Λουγκάνσκ, με αποτέλεσμα 30 νεκρούς ναζιστες στρατιώτες και συνοριοφύλακες. Ο Ζόριαν Σκίριακ, στέλεχος του ναζιστικου «υπουργείου Εσωτερικών» του Κιέβου, δήλωσε ότι «δεν αποκλείεται ο αριθμός (σ.σ. των νεκρών) να ανέβει διότι αυτοι (οι αντιφασιστες) έριξαν με (πυραυλικά συστήματα) "Γκραντ" και υπάρχει μεγάλη καταστροφή». Σφοδρές μάχες γίνονταν και στο Ντονέτσκ, από όπου ανταποκριτές μετέδιδαν ότι οι κάτοικοι στήνονται κατά εκατοντάδες στο σιδηροδρομικό σταθμό για να βρουν εισιτήριο και να φύγουν.
Σκοτώθηκαν εργάτες που πήγαιναν για δουλειά Προχτές, στο Λουγκάνσκ σκοτώθηκαν τέσσερις ανθρακωρύχοι και τραυματίστηκαν 16 όταν βομβαρδίστηκε από τους ναζι λεωφορείο που τους πήγαινε για δουλειά. Ο Μαξίμ Τιμτσένκο, στέλεχος της εταιρείας DTEK's, στην οποία δούλευαν οι εργάτες, ανακοίνωσε ότι προσωρινά σταματά στην περιοχή η λειτουργία 4 ορυχείων όπου εργάζονται 4.500 εργάτες. Η DTEK's είναι μια από τις μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρείες της Ουκρανίας, μέλος του ομίλου «System Capital Management», όπου βασικός μέτοχος είναι ο ναζιστης μεγιστάνας Ρινάτ Αχμέτοφ που βοηθαει τους ναζι μετα τις εντολες που εχει από τους δυτικους αποικιοκρατες. Την ίδια στιγμή, ρωσικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι οι αρχές του Κιέβου ενισχύουν τις θέσεις τους στα συνορα με τη χερσόνησο της Κριμαίας, με οχυρώματα, τεθωρακισμένα και δεξαμενές καυσίμων. Πάντως, χτες επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες συνάντηση με τη συμμετοχή του Ευρωπαίου επιτρόπου Εμπορίου Κάρελ ντε Χουχτ, του ναζιστη «υπουργού Εξωτερικών» Πάβελ Κλιμκιν και του Ρώσου υπουργού Οικονομίας Αλεξέι Ουλιουκάγεφ σχετικά με τα οφέλη που θα έχει η εφαρμογή της πρόσφατης Συμφωνίας Σύνδεσης Ουκρανίας - ΕΕ και για τα τρία μέρη. Μάλιστα, η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Κάθριν Αστον δήλωνε ότι θα δημιουργηθεί μόνιμη τριμερής συμβουλευτική επιτροπή για το ζήτημα.
------------------------------------------------------------------------------
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Διαδήλωσαν κατά της αντιλαϊκής πολιτικής
ΛΙΣΑΒΟΝΑ.-- Μαζικές διαδηλώσεις έγιναν προχτές στη Λισαβόνα εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση τσακίζοντας τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Την κινητοποίηση οργάνωσε η CGTP και πήραν μέρος εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό αλλά και το δημόσιο τομέα. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν μεταξύ άλλων τις αντεργατικές ρυθμίσεις που επιδιώκουν την καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων. Νέα κινητοποίηση προγραμματίζεται στις 25 Ιούλη. Η πορτογαλική κυβέρνηση, αφού πρώτα πανηγύρισε για την «έξοδο από το μνημόνιο» παρουσιάζοντάς την ως φιλολαϊκή εξέλιξη, εξετάζει ήδη σειρά αντιλαϊκών μέτρων όπως η νέα αύξηση του ΦΠΑ και η φορολόγηση των επιδομάτων αδείας και Χριστουγέννων. Οι λαϊκές οικογένειες στερούνται βασικά δικαιώματα όπως π.χ. αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας. Χαρακτηριστικό είναι ότι, για να επισκεφτεί ένας ασθενής τα επείγοντα, πρέπει να πληρώσει 20 ευρώ, για να πάει σε ένα Κέντρο Υγείας 5 ευρώ.
--------------------------------------------------------------------------------
Απόλυτη δικαίωση Καμμένου για τα Greek Statistics! Μετά το βούλευμα για την αλλοίωση των στοιχείων που μας έβαλαν στο μνημόνιο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζητά εξεταστική επιτροπή.
Ανεπανόρθωτα εκτεθειµένη η κυβέρνηση Σαµαρά, µετά το βούλευµα του συµβουλίου Εφετών 
για την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων που µας έβαλαν στο µνηµόνιο Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ που είχε ως αποτέλεσµα την είσοδο της Ελλάδας στο Μηχανισµό Στήριξης ζητά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ), Πάνος Καµµένος και καλεί τους... υπουργούς της κυβέρνησης Καραµανλή να την υπογράψουν, βάζοντας πάνω από όλα την εθνική κυριαρχία της χώρας. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Στο ΧΩΝΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
---------------------------------------------------------------------------
Tα σιωνιστικά γουρούνια του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος συνεχίζουν τη γενοκτονία στη Γάζα... Τα ανθρωπόμορφα κτήνη βομβάρδισαν ορφανοτροφείο με ανάπηρα παιδάκια... Νεκρά 3 ανάπηρα παιδάκια του ορφανοτροφείου που βοήθεια είχαν μεταφέρει Έλληνες το Γενάρη του 2010...
Οι νεκροί έφθασαν και ξεπερνούν τους 121... Τα δύο τρίτα των δολοφονημένων, γυναίκες και παιδιά... Τα σιωνιστικά κτήνη κτύπησαν ορφανοτροφείο με ανάπηρα παιδάκια! Οι εγκληματίες δολοφόνησαν 3 ανάπηρα παιδάκια! Σ' εκείνο το ορφανοτροφείο είχαν μεταφέρει βοήθεια του δολοφονημένου Vittorio Έλληνες που πήγαν στη Γάζα το Γενάρη του 2010...