Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Παρασκευη 13 Απριλιου 2012

Άκυρο Αποχή ή Λευκό = Ψήφος στο Μνημόνιο



Οι εκλεγμένοι στο ΔΣ του ΣΕΗ
Μετά την καταμέτρηση και των σταυρών από τις αρχαιρεσίες του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών της περασμένης Δευτέρας προκύπτουν τα εξής αποτελέσματα: Η «Δημοκρατική Ενότητα» (στηρίχτηκε από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ) έλαβε 316 ψήφους και 7 έδρες, απο 9 που ειχαν, χανοντας για πρωτη φορα μετα απο χρονια την απολυτη πλειοψηφια στο ΣΕΗ. Δεν εχει απομεινει πλεον κανενα γνωστο ονομα στην παραταξη εκτος απο την Γερασιμιδου και την Καφανταρη. Εκλέγονται: Καφαντάρη Λίλα, Καραγεώργης Νίκος, Σεϊμένης Βασίλης, Ζαρκάδα Αικατερίνη, Μόσχοβος Νίκος, Αντωνιάδης Δημήτρης, Φυτηλά Ηλιάνα και αναπληρωματική Ξένου Αγγελική. Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος: Ψήφοι 316 - έδρες 6: Καφαντάρη Λίλα, Καραγεώργης Νίκος, Ζαρκάδα Κάτια, Αντωνιάδης Δημήτρης, Φυτηλά Ηλιάνα, Μόσχοβος Νίκος, αναπληρωματική Γαβρίλη Αλεξία.
Οι «Ενωμένοι Ηθοποιοί» (οι οποιοι υποστηριζαν οτι πρεπει να συμμετεχουν και οι θιασαρχες ηθοποιοι στο ΣΕΗ, οτι οι ηθοποιοι πρεπει να μην ασχολουνται με την πολιτικη, και το συνδιασμο υποστηριζε ολο το star system, απο ολα τα σιριαλ της τηλεορασης, η Ελενη Ραντου, ακομα και ο Μπιμπιλας παροτι συμμετειχε σε αλλον συνδιασμο. Το 1/3 των υποστηριχτων ειναι παλιοι υποστηριχτες της Δημοκρατικης Ενοτητας δυστυχως) (ψήφοι 223, έδρες 5): Βλαβιανού Νικολέττα, Ξάφης Αργύριος, Αυγουστίδης Ορφέας - Ελευθέριος, Μανέ Αργυρώ (Υρώ), Κοκκίδου Ελένη, αναπληρωματικός Πυρπασόπουλος Γεώργιος. ΠΟΘΑ: Ψήφοι 223 - έδρες 5: Βλαβιανού Νικολέττα, Καραμίχος Γεώργιος, Ξάφης Αργύριος , Μανέ Αργυρώ (Υρώ), Ζουγανέλης Γιάννης, αναπληρωματικός Βαλτινός Γρηγόρης.
Η «Κίνηση Ηθοποιών» (στηρίχτηκε από δυνάμεις του ΣΥΝ και του ΠΑΣΟΚ) για το ΔΣ ΣΕΗ (ψήφοι 179, έδρες 4): Παλαιοχωρίτης Δημήτρης, Μπιμπίλας Σπύρος, Αρμένης Φώτης, Ροντήρη Κλεοπάτρα, αναπληρωματική Χατζησοφιά Αννα. ΠΟΘΑ: Παλαιοχωρίτης Δημήτρης, Μπιμπίλας Σπύρος, Αρμένης Φώτης, Χατζησοφιά Αννα, αναπληρωματική Ροντήρη Κλεοπάτρα.
Η «Ελεύθερη Εκφραση» (στηρίχτηκε από τη ΝΔ) για ΔΣ 48 ψήφοι - 1 έδρα: Κανάκη Αντιγόνη. Για την ΠΟΘΑ: Κωνσταντά Τέτα.


Αλλά όταν πρόκεται για τις εκλογές του σωματείου κι έχει έρθει με φόρα να σου τις πάρει ο συνασπισμός, ανακαλύπτεις τη σκοτεινή πλευρά της σελήνης.
Αυτήν τη φορά όμως ο ρεφορμισμός ενισχύθηκε με το «ανεξάρτητο καπελάκι» των ενωμένων ηθοποιών, κι όλοι μαζί ενωμένοι έσπασαν την αυτονομία του δικού μας ψηφοδελτίου στο ταξικό σεη, το οποίο κατά σύμπτωση(;) και χάριν σημειολογίας ιδρύθηκε το σωτήριο έτος 1917 μχ, 99 χρόνια μετά από τη γέννηση του μαρξ κι ένα χρόνο πριν από την ίδρυση του κουκουέ (τότε σεκε).
Τι εστί ρεφορμισμός στους ηθοποιούς; Μια σύμπραξη συνασπισμένων και μερικών πασόκων, με την επωνυμία κίνηση ηθοποιών, που είχαν μια αφίσα με τον αιμίλιο βεάκη και μια φράση του που καλούσε τους ηθοποιούς να συγχρονιστούν σαν καλλιτέχνες και ως άνθρωποι με στοχασμό και πνεύμα και να μη μιλάνε με πολιτικούς χρωματισμούς στο σωματείο.
Προσοχή, όχι κομματικούς, ούτε καν πολιτικούς. Λες και είμαστε στο στρατό, όπου απαγορεύεται στους φαντάρους η συζήτηση περί πολιτικής. Κι άντε και το είπε ο βεάκης-που ενα ζητημα ειναι τι ακριβως ειπε και πως το εννοουσε, ειναι δυνατον εσυ να το κανεις σημαια?
Συμμετοχή έκπληξη στο ψηφοδέλτιό τους: ο –δηλωμένος δεξιός- χάρης ρώμας.
Τι εστί ανεξάρτητο καπέλο; Ένα καινούριο ψηφοδέλτιο με το όνομα «ενωμένοι ηθοποιοί». Με την χαρά της πρώτης φοράς, και μπόλικους τηλεαστέρες να τους στηρίζουν. Πολλά διάσημα «εγώ» στις τάξεις τους, όχι μόνο ως υποψήφιοι, αλλά και ως υποστηρικτές: αθερίδης, ράντου, φιλιππίδης, μπέζος και η γυναίκα του, σύσσωμο σχεδόν το καστ από τα εγκλήματα, σολωμού, η θέμις μπαζάκα.
Γενικώς κάθε τι-βί σταρ που μπορεί να φανταστεί κανείς, ακόμα και σταρλετίτσες τύπου σταρ τσάνελ, σαν τη ζέτα δούκα. Τόσοι τηλεαστέρες ούτε στο safe sex του ρέππα δεν έπαιζαν –που παρεμπιπτόντως ήτανε ανάμεσα στους υποστηρικτές του ψηφοδελτίου –είναι ζήτημα παρόλα αυτά αν ήρθαν οι μισοί από αυτούς τελικά να ψηφίσουν. Κάτι σαν ενωμένοι celebrities όπως είπε ο παύλος κοντογιαννίδης, που δεν ξέρω τι ψήφισε ο άνθρωπος, και αν το είπε ειρωνικά ή όχι, αλλά ήτανε πετυχημένο. Ή αλλιώς, ενωμένοι ηθοποιοί της εργοδοσίας, όπως είπε η γερασιμίδου, που έχει βγει στη σύνταξη, αλλά παραμένει μάχιμη.
H δημοκρατική ενότητα ηθοποιών, με τα αρχικά δεη και τον τόνο του αρκτικόλεξου στο ε για να μην μας μπερδεύουν με τη δεή που μας δίνει το ηλεκτρικό φως και όχι τη λάμψη που εκπέμπουν οι ηθοποιοί. Με μια αφίσα που είχε τον μπρεχτ και με λιγοστές προβεβλημένες συμμετοχές στο ψηφοδέλτιο όπως η χρύσα ρώπα που έκανε πρόσφατα την κομμουνίστρια σε ένα σκετσάκι του λαζόπουλου - και μάλλον τον εαυτό της έπαιζε, χωρίς να χρειαστεί να υποκριθεί και πολύ. Και με μερικές προλετ-καλτ παρουσίες, όπως ο θωμάς παλιούρας και το σύμβολο της δεκαετίας με τις βάτες, ισμήνη καλέση. Η οποία παίζει χωρίς ανταγωνισμό, τώρα που μόνασε η βίνα ασίκη. Αλλά υπάρχουν ακόμα η φιλίνη, η φίνου, η αλιμπέρτη, η έφη πίκουλα και η βάσια παναγοπούλου...
... Και η λίλα καφαντάρη! Έπαψε να είναι το λιλάκι και έγινε η πρόεδρος του σωματείου των ηθοποιών.
Άτομα σαν τη ράντου που όταν κατέθετε το ψηφοδέλτιο έλεγε και ξανάλεγε ότι ξέρει την αλέκα, αλλά ήταν απ’ τους πρώτους υποστηρικτές της celebrities united. Και πάνω απ’ όλους το σπύρο μπιμπίλα ο οποίος ήταν στο ψηφοδέλτιο των πασοκοσυνασπισμένων και ταυτόχρονα στη λίστα υποστηρικτών του ανεξάρτητου ψηφοδελτίου, ενώ στις τελευταίες βουλευτικές είχε κάνει δήλωση στήριξης του κόμματος που μπήκε και στο ριζοσπαστη. Μόνο η δακε (ελεύθερη έκφραση) του ξέφυγε.
Την πολιτικη ενος καλλιτεχνη μεσα απο την δραση του αλλα και μεσα απο το εργο του καλο ειναι να την κρινουμε στο τελος
Λυπαμαι που το λεω τοσο ωμα, αλλα πολλοι καλλιτεχνες κανουν ακροβατικα,κυβισθησεις, και αλλα συναφη σπορ
Εδω βρεθηκε η Αννα Φονσου στα γεραματα υποψηφια με τον...ΓΑΠ
Η Βαγενα στηριξε ΠΑΣΟΚ και παει (κ)λεγοντας







Συζητάνε δυό παπαγαλάκια. Λέει το ένα. "Οι Αριστεροί θα σας πάρουν τα σπίτια". Και συμπληρόνει το άλλο. ".....και να δούμε μετά με τι θα ξεπληρώσετε τις Τράπεζες και τους ξένους τοκογλύφους!"




ΡΙΑΝΤ.-- Oι αρχές της Σαουδικης Αραβιας αρνούνται ότι έχει αρχίσει απεργία πείνας γνωστός ακτιβιστής ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων, ο Μουχάμαντ αλ Μπατζαντί, που είναι φυλακισμένος εδώ και ένα χρόνο.
ΣΕΟΥΛ.-- Τελικά διατήρησαν την πρώτη θέση στο κοινοβούλιο οι Νοτιοκορεάτες συντηρητικοί του κυβερνώντος «Κόμματος Νέων Συνόρων» (NFP) κατά τις προχτεσινές εκλογές αφού παίρνει 152 έδρες από τις 300 (καίτοι 13 λιγότερες απ' ό,τι πριν). Το αντιπολιτευόμενο «Ενωμένο Δημοκρατικό Κόμμα» (DUP) παίρνει 127 έδρες (δηλαδή 38 περισσότερες). Η συμμετοχή των ψηφοφόρων κυμάνθηκε μόλις στο 54,3% αλλά ήταν αυξημένη σε σχέση με τις εκλογές του 2008 που έφθασε το 46,1%.






O Ασαντζ του WikiLeaks σε ρολο δημοσιογραφου
από * 22:21, Παρασκευή 13 Απριλίου 2012
Με ενδιαφέρον αναμένεται η πρεμιέρα της νέας εκπομπής με τον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάντζ σε ρόλο δημοσιογράφου.
Η εκπομπή, με την ονομασία «Ο κόσμος αύριο» (The World Tomorrow) στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου, όπως πληροφόρησε το γραφείο Τύπου του καναλιού.
Το πρόγραμμα The World Tomorrow του RT θα μεταδίδεται ταυτόχρονα σε τρεις γλώσσες – στα αγγλικά, στα αραβικά και στα ισπανικά. Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται στο Λονδίνο, όπου ο αυστραλός βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.
«Καλεσμένοι του Τζούλιαν Ασάντζ θα είναι ενδιαφέροντα και σημαντικά πρόσωπα, τα οποία, κατά την γνώμη του, θα επιβάλουν τα αυριανά θέματα προς συζήτηση», πληροφορεί το δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε.
«Είναι οι άνθρωποι, στους οποίους συνήθως δεν επιτρέπουν να εκφράζονται δημοσίως. Τα περισσότερα από τα οποία μου είπαν, δεν θα μπορούσαν να τα πουν στα κεντρικά κανάλια», δηλώνει σύμφωνα με το δελτίο Τύπου ο Ασάντζ.